Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Kirkkoneuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Kirkkoneuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6"

Transkriptio

1 Kirkkoneuvosto sivu ( 1 / 17) PÖYTÄKIRJA 9 / 2013 Aika: klo Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Kirkkoneuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet: varajäsen khra Esa Mierlahti Lasse Virtanen Riitta Hirvonen Sinikka Kallio Jari Nevavuori Satu Pietilä Juha Salaterä Mika Sjöblom Pirkko Vapola Eila Polojärvi poissa Muut kutsuttavat: kirkkovaltuuston pj. Ilpo Valtonen kirkkovaltuuston vpj. Leena Anto poissa kappalainen Samuel Mäkinen kappalainen Esko Halivaara kappalainen Arja Kalliopaasi kappalainen Juhani Kapiainen poistui klo jälkeen vs. talouspäällikkö Ilkka Huhtala

2 Kirkkoneuvosto sivu ( 2 / 17) ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Kokouksen laillisuus 3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 4. Asialistan hyväksyminen työjärjestykseksi 5. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 6. Talousarvio vuodelle 2014, toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille Talousarvion toteutuma Sorvakon seurakuntakodin myynti 9. Vastaavan seurakuntamestarin tehtävien ja nimikkeen muuttaminen 10. Seurakunnan papiston vapaa-aikasuunnitelma ajalle lokakuu 2013 huhtikuu Vuoden 2014 yhteisvastuukeräyksen oman seurakunnan kohde 12. Kolehtisuunnitelma vuodelle Viranhaltijapäätökset 14. Muut mahdolliset asiat 15. Ilmoitusasiat 16. Muutoksenhaku 17. Päätöshartaus 18. Kokouksen päättäminen 125 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Esitys: Puheenjohtaja avaa kokouksen. Alkuhartauden pitää kirkkoherra Esa Mierlahti Kirkkoherra Esa Mierlahti piti alkuhartauden. Lauloimme virrestä 443 säkeistöt 1,4 ja 5.

3 Kirkkoneuvosto sivu ( 3 / 17) 126 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään kolme päivää ennen kokousta. Esitys: Kokous todetaan lailliseksi. Kokous todettiin lailliseksi. 127 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Esitys: Todetaan kokous päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 128 ASIALISTAN HYVÄKSYMINEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI Esitys: Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen asialistan työjärjestykseksi. Kirkkoneuvosto hyväksyi kokouksen asialistan työjärjestykseksi. 129 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvoston pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa pöytäkirjantarkastajaa tai, jos kokous niin päättää, kirkkoneuvosto kokouksessaan. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa aakkosjärjestyksessä ovat Eila Polojärvi ja Jari Nevavuori.

4 Kirkkoneuvosto sivu ( 4 / 17) Esitys: Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Eila Polojärvi ja Jari Nevavuori. Pöytäkirja on tarkastettavissa seurakunnan taloustoimistossa perjantaina Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eila Polojärvi ja Jari Nevavuori. 130 TALOUSARVIO VUODELLE 2014, TOIMINTA-JA TALOUSSUUNNITELMAT VUOSILLE Talousarvion hyväksymisen yhteydessä kirkkovaltuuston on hyväksyttävä myös vähintään kolmea vuotta koskeva toiminta- ja taloussuunnitelma. Talousarviovuosi on toiminta- ja taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviossa sekä toiminta- ja taloussuunnitelmassa hyväksytään tavoitteet toiminnalle ja taloudelle sekä määrärahat ja tuloarviot. Talousarviossa sekä toiminta- ja taloussuunnitelmassa määritellään seurakunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet siten, että edellytykset seurakunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Kirkkoneuvosto vastaa talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelusta. (KJ 15:1,1-2) Uudenkaupungin seurakunnan talousarvio vuodelle 2014 rakentuu kirkkovaltuuston kokouksessaan hyväksymään 1,50 veroprosenttiin. Tavoitteena on saada seurakunnan talous tasapainoon. Kirkkoneuvosto käsittelee nyt talousarvion ensimmäisen kerran ja palaa käsittelyyn marraskuun kokouksessa, jolloin talousarvio vuodelle 2014, toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille esitetään kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi. Talousarviosta puuttuu vielä johdanto, jonka laatimiseen puheenjohtaja on laatinut liitteenä olevan muistion. Verotulojen lievän nousuodotuksen ja työalojen maltillisen menokehityksen seurauksena talousarvio on siten tasapainoinen, että vuosikate on positiivinen ( ).

5 Kirkkoneuvosto sivu ( 5 / 17) Vuosi 2012 on talouden kannalta ollut muutos parempaan ja kestävämpään pohjaan. Talousarviovuosi mukaan lukien on realistista tavoitella kolmea peräkkäistä positiivisen vuosikatteen toteutumaa. Kiinteistöjä on edelleen kuitenkin myytävä olemassa olevan rakennuskannan (noin 1 rakennus työntekijää kohden) korjaamiseksi ja ylläpitämiseksi. Talousarviossa on tuloutettu Uudenkaupungin pappilan ja Sorvakon seurakuntakodin myyntitulot.. Vuonna 2014 toiminnan kulut laskevat vuoden 2012 toteutuneista toimintakuluista Toimintakulut yhteensä vuonna 2014 ovat Lopullinen tulos päätyy talousarviossa tappiolliseksi (v ). liitteet Kirkkoherran ja talouspäällikön esitys: Kirkkoneuvosto: käsittelee talousarvion vuodelle 2014, toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille sekä esittää ne kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi Ei muutoksenhakuoikeutta, koska valmistelua. Käsittely: Aluksi kirkkoneuvosto kuuli kirkkoherran ja talouspäällikön tilannekatsauksen talousarvion ja toimintasuunnitelmien pohjaksi. Kirkkoherra korosti seurakunnan perustehtävää tässä ajassa Uudessakaupungissa. Kirkkoneuvosto kävi keskustellen läpi toimintasuunnitelmat ja talousarviot työaloittain. Näihin ei tehty muutosesityksiä. Kirkkoneuvosto: 1. käsitteli ja hyväksyi Uudenkaupungin seurakunnan talousarvion vuodelle 2014, sekä toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille , mutta

6 Kirkkoneuvosto sivu ( 6 / 17) 2. palaa käsittelyyn johdannon osalta seuraavassa kokouksessa marraskuussa, jolloin Uudenkaupungin seurakunnan talousarvio vuodelle 2014, toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille esitetään kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi. 131 TALOUSARVION TOTEUTUMA Talousarvion toteutuma on liitteenä Toiminnan kulut ovat yhteensä ,97. Kulut ovat pysyneet talousarviossa ja verrattuna viime vuoden toteutumaan on toiminta säilynyt lukujen valossa samassa tasossa. Toiminnan tuotot ovat ylittäneet talousarvion ja ovat ,25. Rahoitustuotot ovat lievästi kasvaneet. Erityisesti verotulojen kehitys on ollut suotuisaa ja tästä johtuen kuluvan vuoden vuosikateodotus on positiivinen. Tosin mm. kiinteistömenojen osalta mitään liikkumavaraa ei ole. Talouspäällikön esitys: Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi taloustilanteen ja toteutuman Kirkkoneuvosto merkitsi taloustilanteen ja toteutuman tiedoksi. 132 SORVAKON SEURAKUNTAKOTI, AINONKUJA 5, UUSIKAUPUNKI; KIINTEISTÖN MYYNTI Kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai muuta luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi (Kirkkolaki 14 luku, 4 ). Kirkkovaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt suunnitelman myytävistä kiinteistöistä. Tällä päätöksellä kiinteistö laitettiin myyntiin ja sopimus myynnistä tehtiin Etelä-Suomen Kiinteistövälittäjät LKV Oy:n kanssa. Sopimuksen voimassa ollessa seurakunta ei ole saanut yhtään tarjousta myytävästä kohteesta.

7 Kirkkoneuvosto sivu ( 7 / 17) Uudenkaupungin seurakunta sai tälle päivälle päivätyn ostotarjouksen. Kiinteistövälitys Kotikammari Oy:n asiakas Johanna Harikkala-Nurmi tarjoutuu ostamaan kiinteistön RN:o , Ainonkuja 5, Uusikaupunki, sillä olevine rakennuksineen, hintaan euroa. Liite Talouspäällikön esitys: 1) Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle Johanna Harikkala-Nurmen tarjouksen hyväksymistä. Ostotarjouksessaan Johanna Harikkala-Nurmi tarjoutuu ostamaan Uudenkaupungin kaupungissa osoitteessa Ainonkuja 5 sijaitsevan kiinteistön RN:o ja sillä olevat rakennukset hintaan euroa. 2) Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että talouskiinteistöpäällikkö hankkii myyntiin tarvittavat asiakirjat ja teettää kiinteistöä koskevan kuntotarkastuksen. 3) Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kauppakirjan seurakunnan puolesta allekirjoittaa talouskiinteistöpäällikkö tai kirkkoherra. Kirkkovaltuuston päätös toimitetaan Kirkkohallitukselle vahvistusta varten. Ei muutoksenhakuoikeutta, koska valmistelua 1) Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle Johanna Harikkala- Nurmen tarjouksen hyväksymistä. Johanna Harikkala-Nurmi tarjoutuu ostamaan Uudenkaupungin kaupungissa osoitteessa Ainonkuja 5 sijaitsevan kiinteistön RN:o ja sillä olevat rakennukset hintaan euroa. 2) Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että talouskiinteistöpäällikkö hankkii myyntiin tarvittavat asiakirjat ja teettää kiinteistöä koskevan kuntotarkastuksen. 3) Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kauppakirjan seurakunnan puolesta allekirjoittaa talous-kiinteistöpäällikkö tai kirkkoherra. Kirkkovaltuuston päätös toimitetaan Kirkkohallitukselle vahvistusta varten.

8 Kirkkoneuvosto sivu ( 8 / 17) 133 VASTAAVAN SEURAKUNTAMESTARIN TEHTÄVIEN JA NIMIKKEEN MUUTTAMINEN ---- Talouspäällikön esitys: Vastaava seurakuntamestari Anneli Vuorion työsuhteen ehtoja muutetaan työnantajan toimesta alkaen yksipuolisesti seuraavasti: 1) Nimike muutetaan seurakuntamestariksi. 2) Tehtävistä poistetaan esimiestehtävät ja seurakuntamestareiden vuorolistojen laadinta. 3) Käyttöön otetaan uusi toimintatapa, jossa kaksi seurakuntamestaria huolehtii vuorolistojen laadinnasta ja säännöllisistä kokoontumisista ennen työjakson alkamista sekä työparijärjestelmä vastuualueineen. Käsittely: Ei muutoksenhakuoikeutta. Keskustelun kuluessa kirkkoherra esitti asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Perustelu: - Pykälässä esitetään päätettäväksi kahdesta eri asiasta: 1) toimenkuvan muutoksesta ja 2) seurakuntamestarien tehtävien uudelleenorganisoimisesta. - Päätökset pitää perustella: Miksi tällaiseen ryhdytään? - Päätösesitykseen johtanutta prosessia tulee dokumentoida - Vastaavan seurakuntamestarin vastine herättää kysymyksiä, jotka tulee selvittää ennen asiasta päättämistä. Riitta Hirvonen kannatti kirkkoherran esitystä. Puheenjohtaja totesi, että myös muutoksenhakukielto pitää perustella. Asiasta äänestettiin nimenhuutoäänestyksenä siten, että talouspäällikön esitystä kannattavat äänestivät jaa ja kirkkoherran esitystä kannattavat äänestivät ei. Jaa-äänen antoivat Lasse Virtanen, Eila Polojärvi, Jari Nevavuori, Satu Pietilä, Mika Sjöblom ja Pirkko Vapola; Ei-äänen antoivat Riitta Hirvonen, Juha Salaterä ja Esa Mierlahti Näin ollen kirkkoneuvosto hyväksyi talouspäällikön esityksen äänin 6-3.

9 Kirkkoneuvosto sivu ( 9 / 17) Äänestyksen tuloksena kirkkoneuvosto ei hyväksynyt kirkkoherran esitystä asian palauttamisesta uudelleen valmisteluun ja asian käsittelyä jatkettiin. Kun talouspäällikön esityksestä poikkeavaa esitystä ei tehty, tuli talouspäällikön esitys kirkkoneuvoston päätökseksi. Vastaava seurakuntamestari Anneli Vuorion työsuhteen ehtoja muutetaan työnantajan toimesta alkaen yksipuolisesti seuraavasti: 1) Nimike muutetaan seurakuntamestariksi. 2) Tehtävistä poistetaan esimiestehtävät ja seurakuntamestareiden vuorolistojen laadinta. 3) Käyttöön otetaan uusi toimintatapa, jossa kaksi seurakuntamestaria huolehtii vuorolistojen laadinnasta ja säännöllisistä kokoontumisista ennen työjakson alkamista sekä työparijärjestelmä vastuualueineen. Puheenjohtaja esitti päätöksestä eriävän mielipiteen, joka liitetään kirjallisena pöytäkirjaan liite UUDENKAUPUNGIN SEURAKUNNAN PAPISTON VAPAA- AIKASUUNNITELMA AJALLE LOKAKUU HUHTIKUU Uudenkaupungin seurakunnan papiston vapaa-aikasuunnitelma ajalle lokakuu huhtikuu 2014 sisältää myös jäljellä olevat vuosilomat. Suunnitelma liitteinä n:ot 1 ja Kirkkoherran esitys: Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi Uudenkaupungin seurakunnan papiston vapaa-aikasuunnitelman ajalle lokakuu 2013 huhtikuu Ei muutoksenhakuoikeutta. Kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi Uudenkaupungin seurakunnan papiston vapaa-aikasuunnitelman ajalle lokakuu 2013 huhtikuu 2014.

10 Kirkkoneuvosto sivu ( 10 / 17) 135 KOLEHTISUUNNITELMA VUODELLE Kirkkohallitus on yleiskirjeessään Nro 13/2013 lähettänyt seurakuntiin kolehtisuunnitelman, jossa on sen määräämät kolehdit sekä suosituskolehtikohteita. Kapituli on määrännyt kolme hiippakunnalliseen toimintaan osoitettua kolehtia. Vielä vapaat kolehdit täydennetään kappeleissa ajankohtaisilla kohteilla. Kolehtisuunnitelma vuodelle 2014 on liitteenä nro Kirkkoherran esitys: Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä liitteenä olevan Uudenkaupungin seurakunnan kolehtisuunnitelman vuodelle On muutoksenhakuoikeus. Kirkkoneuvosto hyväksyi Uudenkaupungin seurakunnan kolehtisuunnitelman vuodelle 2014 liitteen mukaisesti. 136 VUODEN 2014 YHTEISVASTUUKERÄYKSEN OMAN SEURAKUNNAN KOHDE Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Yhteisvastuukeräyksen keräystuotto jaetaan seuraavasti: - 60 % Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kansainväliseen diakoniaan % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa Kirkkohallituksen täysistunto on hyväksynyt valtakunnallisen saattohoitohankkeen Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2014 kotimaiseksi erityiskohteeksi % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön, tästä osasta 10 % oman seurakunnan diakoniatyöhön. Uudenkaupungin seurakunnan vuoden 2014 Yhteisvastuukeräys alkaa kynttilänpäivänä Pyhäillanmessun yhteydessä. Uudessakaupungissa rippikoululaiset osallistuvat keräykseen. Yhteisvastuukeräysjärjestelyistä vastaa kappalainen Arja Kalliopaasi.

11 Kirkkoneuvosto sivu ( 11 / 17) Kirkkoherran esitys: Uudenkaupungin seurakunnan osuus (10%) Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2014 tuotosta ohjataan seurakunnan omaan diakoniarahastoon. On muutoksenhakuoikeus. Uudenkaupungin seurakunnan osuus (10 %) vuoden 2014 Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan seurakunnan omaan diakoniarahastoon. 137 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Kirkkoherran viranhaltijapäätökset menevät tiedoksi kirkkoneuvoston varapuheenjohtajalle ja talouspäällikön viranhaltijapäätökset kirkkoneuvoston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle. Kirkkoherran viranhaltijapäätökset ovat liitteenä Talouspäällikön viranhaltijapäätökset - ei ole Lapsityönohjaajan viranhaltijapäätökset ovat liitteenä Kirkkoherran ja talouspäällikön esitys: Kirkkoneuvosto merkitsee tehdyt viranhaltijapäätökset tiedoksi. Ei muutoksenhakuoikeutta. Kirkkoneuvosto merkitsi tehdyt viranhaltijapäätöksen tiedoksi 138 MUUT MAHDOLLISET ASIAT -

12 Kirkkoneuvosto sivu ( 12 / 17) 139 ILMOITUSASIAT MUUTOKSENHAKU Muutoksenhaku liitetään pöytäkirjaan. 141 PÄÄTÖSHARTAUS Päätöshartauden piti Uudenkaupungin kappalainen Samuel Mäkinen. 142 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Esitys: Puheenjohtaja päättää kokouksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Esa Mierlahti puheenjohtaja Ilkka Huhtala sihteeri Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Eila Polojärvi Jari Nevavuori

13 Kirkkoneuvosto sivu ( 13 / 17) ERIÄVÄ MIELIPIDE Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoneuvoston kokouksen PÖYTÄKIRJAan päätökseen 133 Vastaavan seurakuntamestarin tehtävien ja nimikkeen muuttaminen Kirkkojärjestyksen mukaan (KJ 6 luku 13 ) kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa. Esittämieni perustelujen nojalla katson, että Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoneuvoston kokouksessaan 133 :n kohdalla tekemä päätös on syntynyt puutteellisen informaation ja valmistelun seurauksena. Päätös on näin laiton. Asia(t) pitää valmistella uudelleen ja tuoda sitten kirkkoneuvoston päätettäväksi. Esittelystä tulee voida päätellä, että valmisteluprosessissa on huomioitu ja arvioitu kaikki välttämätön seurakunnan perustehtävän, henkilöstön ja talouden kannalta. Uudessakaupungissa 7. marraskuuta 2013 Esa Mierlahti kirkkoherra

14 Kirkkoneuvosto sivu ( 14 / 17) 133 VASTAAVAN SEURAKUNTAMESTARIN TEHTÄVIEN JA NIMIKKEEN MUUTTAMINEN Eriävän mielipiteen yleinen perustelu Pykälä on otsikoitu sikäli virheellisesti, että päätösesitys koskee kahta (toki toisiinsa liittyvää) eri asiaa: 1) vastaavan seurakuntamestarin tehtävien ja nimikkeen muutosta ja 2) seurakuntamestareiden (heitä on seurakunnassa 5) tehtävien uudelleen organisoimista. Esittely ja päätösehdotus eivät vastaa kummankaan asian osalta kysymykseen: Miksi tällaiseen ryhdytään? Päätösesitystä asian yksi osalta ei ole riittävästi perusteltu ja yksilöity. Jotta työnantaja voi yksipuolisesti työsopimussuhteisen työntekijän kohdalla tehdä työsuhteen ehtojen olennaisen muutoksen, tulee taustalla olla irtisanomisperuste. Mikä tässä on irtisanomisperusteena? Päätösesitystä asiassa kaksi ei ole mitenkään perusteltu eikä myöskään ole esitetty miten ja millä tavalla seurakuntamestarien vastuut ja tehtävät hoidetaan tulevaisuudessa. Työn oikealla mitoituksella, tuella ja valvonnalla on myös taloudellisia vaikutuksia. Päätösesitys ei anna päättäjille selkeätä kuvaa siitä mistä päätetään ja mitä päätöksestä seuraa. Päätös on perusteltava. Perusteluissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovelletut säännökset. Hallintolaki 45 Esittelijän tulee valmistella asiasta kirjallinen selonteko, jossa perusteltuine ehdotuksineen päätökseksi on ajoissa ennen kokousta toimitettava kirkkoneuvoston jäsenille. Kirkkoneuvoston ohjesääntö 8 Eriävän mielipiteen perustelu Asia 1 Esityslistan liitteenä oli esittelijän pyytämä vastaavan seurakuntamestarin vastine. Vastineesta saa sellaisen käsityksen, että (1) vastaavaa seurakuntamestaria ei ole eritellysti ja perustellusti moitittu tehtävien hoidosta (2) vastaava seurakuntamestari on pyrkinyt hoitamaan tehtävänsä, mutta häntä ei ole siinä

15 Kirkkoneuvosto sivu ( 15 / 17) tuettu ja ohjeistettu, vaan pikemminkin sivuutettu ja mitätöity (3) vastaava seurakuntamestari on kokenut, että häntä on kohdeltu epäasiallisesti ja syrjivästi Vastineessa on todisteellisesti tullut työnantajan tietoon, että työntekijä katsoo joutuneensa epäasiallisen kohtelun ja syrjinnän kohteeksi. Näin ollen työnantajalle on syntynyt työturvallisuuslain (738/2002) 28 :n ja 8.4 :n mukainen asian käsittely- ja selvittämisvelvollisuus. Ennen asiasta päättämistä kirkkoneuvoston olisi ehdottomasti pitänyt edellyttää mahdollisen epäasiallisen kohtelun tutkimista. Uudenkaupungin seurakunnassa on ohjeistus tällaisiin tilanteisiin. Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoneuvosto on hyväksynyt Kirkon virka- ja työehtosopimusten liitteenä olevat HYVÄN KOHTELUN EDISTÄMINEN TYÖPAIKALLA osa A ja KÄYTÄNNÖN MENETTELYTAVAT EPÄASIALLISEN KOHTELUN EHKÄISEMISEKSI osa B On erikoista, jos työnantaja ei noudata itse hyväksymiään menettelytapoja. Eriävän mielipiteen perustelu Asia 2 Uudenkaupungin seurakunnassa on viisi seurakuntamestaria, joista yksi on vastaava seurakuntamestari ja hän toimii muiden lähiesimiehenä. Talouspäällikkö vastaa kiinteistöasioista ja on esim. seurakuntamestareiden esimies. Seurakunnan kiinteistönhoidon kokonaisselvityksen yhteydessä vuonna 2008 ja 2009 syntyi yhteisesti laadittujen tavoitteiden ja yhteistoiminnallisten menetelmien kautta ratkaisu, jonka seurauksena järjestelytoimikunta perusti vastaavan seurakuntamestarin toimen ja valitsi tähän toimeen Anneli Vuorion. Mihin harkintaan nyt perustuu tämä päätösesitys? Miksi tähän ryhdytään? Talouspäällikkö ei ole tuonut asiaa taloustyöryhmään eikä yhteistyötoimikuntaan. Esittelytekstissä ei näy mitenkään, miten asiaa on valmisteltu ja perusteltu. Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoneuvosto on ja kirkkovaltuusto hyväksynyt KIRKON YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN. Sopimuksen tarkoitus (2 ) on edistää työnantajan ja työntekijöiden välistä vuorovaikutuksellista yhteistoimintaa, joka perustuu oikea-aikaisesti annettuihin tietoihin, sekä tehdä mahdolliseksi työntekijöiden osallistuminen ja vaikuttaminen työtä ja työpaikkaa sekä työn turvallisuutta ja terveellisyyttä koskevien asioiden käsittelyyn. Yhteistoimintaa edistämällä pyritään kehittämään samanaikaisesti kestävää ja tuloksellisuutta tuottavaa toimintaa sekä henkilöstön työhyvinvointia. 3 Yhteistoiminnassa käsiteltävät asiat 1 mom. Työnantajan ja työntekijöiden välisessä yhteistoiminnassa käsitellään sen lisäksi, mitä muualla säädetään, työn ja työpaikan olosuhteet huomioon ottaen seuraavia työsuojelun yhteistoiminnan piiriin luettavia asioita: 4) työntekijöiden turvallisuuteen, terveyteen ja työkykyyn vaikuttavat työn järjestelyyn ja mitoitukseen sekä niiden olennaisiin muutoksiin liittyvät asiat;

16 Kirkkoneuvosto sivu ( 16 / 17) 9) edellä 1 8 kohdassa tarkoitettujen asioiden toteutumisen ja vaikutusten seuranta. 2 mom. 1) henkilöstön asemaan olennaisesti vaikuttavat kehittämishankkeet, muutokset työtehtävissä, työmenetelmissä ja tehtävien tai työtilojen järjestelyssä; 4 Yhteistoimintamenettely 1 mom. Ennen kuin työnantaja ratkaisee 3 :ssä tarkoitetun asian, sen on käsiteltävä yhteistoiminnan hengessä yksimielisyyden saavuttamiseksi valmisteilla olevan toimenpiteen perusteita, vaikutuksia ja vaihtoehtoja asianomaisten työntekijöiden tai heidän 1 :n 3 momentissa tarkoitettujen edustajiensa kanssa. 4 mom. Työnantajan tulee antaa asian käsittelyyn osallistuville työntekijöille tai heidän edustajilleen käsiteltävän asian kannalta tarpeelliset tiedot siten, että he voivat riittävästi perehtyä ja valmistautua asiaan. Salassa pidettäviä tietoja saa kuitenkin antaa vain siinä laajuudessa kuin se on välttämätöntä asian käsittelyn kannalta. Tietoja henkilön terveydentilasta, henkilökohtaisista oloista tai muista salassa pidettävistä yksityiselämän suojan piiriin kuuluvista tiedoista ei saa kuitenkaan antaa ilman sen henkilön suostumusta, jota tiedot koskevat 5 Tiedottaminen 1 mom. Työnantajan on tiedotettava 4 :ssä tarkoitetussa asiassa tekemästään ratkaisusta viivytyksettä asianomaisille työntekijöille tai heidän edustajilleen. Vielä voidaan perustellusti kysyä, onko vastaavalla seurakuntamestarilla ollut tosiasialliset mahdollisuudet järjestää työt niin, että ylitöitä ei synny (jos ne on kielletty)? Riittävätkö taloudelliset ja muut resurssit työtehtävien hyvään suorittamiseen? Onko häntä tuettu tässä tehtävässä? Eikö näitä asioita pitäisi lähestyä työn järjestelyihin liittyvinä käytännön asioina, jotka pitää laittaa yhdessä kuntoon? Nämä asiat olisivat mitä ilmeisimmin tulleet esille yhteistoimintamenettelyssä. Lisäperustelut 1) Seurakuntamestareiden tilanteen yleinen sekavuus - vaikuttaa koko työyhteisön toimintaan herättämällä henkilökunnan keskellä hämmennystä asioiden hoidosta - vaikuttaa asiakaspalveluun tilanteita sovittaessa ja järjestettäessä. Yleistä sekavuutta kuvaavat myös seuraavat seikat: (1) asian käsittelyn yhteydessä myös kaksi muuta seurakuntamestaria ovat toimittaneet kirkkoneuvostolle oman näkemyksensä asioista ja niiden hoidosta (2) seurakunnassa on yksi seurakuntamestarin toimi avoinna, mutta talouspäällikkö on ilmoittanut tästä neuvostolle vain suullisesti (eroilmoituksen päivänä?) ja (3) kirkkoneuvoston kokouksessa oli talouspäällikön viranhaltijapäätös seurakuntamestarin toimen aukijulistamisesta (toimen painopiste on Lokalahden alueella, jossa aiemmin on toiminut seurakuntamestari Jani Tanner). (4) kirkkoneuvostolle eikä työyhteisölle ole kerrottu päätöksestä muuttaa Jani Tannerin toimenkuvaa niin, että hänen työnsä painopiste on Kalannin alueella kuka päätöksen on tehnyt ja miten se on dokumentoitu? (5) avoinna olevan toimen täyttämiseksi ei ole valittu työryhmää eikä tehty aikataulua. Vastaava

17 Kirkkoneuvosto sivu ( 17 / 17) seurakuntamestari on kyllä vastannut tiedusteluihin, mutta hän ei muuten ole saanut olla mukana valmistelussa. Hänellä kuitenkin olisi työn kokonaisnäkemys ja ammattitaito. 2) Vs talouspäällikkö hoitaa virkaa määräaikaisena noin vuoden, vuoden 2013 loppuun. Näin päätöksen seuraamukset, toimeenpano ja asioiden hoitaminen jää vakinaiselle viranhaltijalle, joka palaa työhön vuoden 2014 alussa. 3) Mikä kiire? Uskon kaikkien osapuolten haluavan, että jokainen tulee samalla tavalla kuulluksi ja voi vaikuttaa hyvien työkäytäntöjen ja työolosuhteiden syntymiseksi. Toivon, että jokin rakentava tapa jatkotyöskentelylle löytyy. On tärkeätä, että keskustellessamme tilanteesta, teemme sen kaikkia osapuolia kunnioittaen. Seurakuntamestarit tarvitsevat tukea Kirkkojärjestyksen mukaan (KJ 6 luku 13 ) kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa. Edellä esittämieni perustelujen nojalla katson, että Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoneuvoston kokouksessaan 133 :n kohdalla tekemä päätös on syntynyt puutteellisen informaation ja valmistelun seurauksena. Päätös on näin laiton. Asia(t) pitää valmistella uudelleen ja tuoda sitten kirkkoneuvoston päätettäväksi. Esittelystä tulee voida päätellä, että valmisteluprosessissa on huomioitu ja arvioitu kaikki välttämätön seurakunnan perustehtävän, henkilöstön ja talouden kannalta. Uudessakaupungissa 7. marraskuuta 2013 Esa Mierlahti kirkkoherra

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6.

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6. Kirkkoneuvosto 23.01.2013 sivu ( 1 / 10) KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2 2013 Aika: Keskiviikko 23.01.2013 klo 17.30-19.10 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto.

Kirkkoneuvosto (8) Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto. Kirkkoneuvosto 7. 1.2015 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 7.1.2015 klo 17.30 18.05 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto. Läsnä Esa Mierlahti kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (7) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (7) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 30.11.2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 30.11.2016 klo 16.30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 20.1.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 20.1.2016 klo 17.30-19.00 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 18.4.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.4.2018 klo 17:20 - Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6.

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6. Kirkkoneuvosto 03.01.2013 sivu ( 1 / 8) KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 2013 Aika: Torstaina 03.01.2013 klo 17.30-18.30 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone,

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 16.11.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 16.11.2016 klo 16.30-18.47 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Aika: Keskiviikkona klo Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen.

Aika: Keskiviikkona klo Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Kirkkoneuvosto 24.04.2013 sivu ( 1 / 8) KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5 2013 Aika: Keskiviikkona 24.04.2013 klo 17.30 18.45 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (7) Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti

Kirkkoneuvosto (7) Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti Kirkkoneuvosto 8.12.2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 8.12.2016 klo 16.30 16:41 Paikka Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (6) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 18.10.2017 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.10.2017 klo 16:30 18:41 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 20.4.2017 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 20.4.2017 klo 16:32 17:46 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (6) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (6) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 23.9.2015 1 (6) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 23.9.2015 klo 17.30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Samuel Mäkinen vs kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 16.12.2015 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 16.12.2015 klo 17.30-19.15 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 22.1.2015 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1 / 2015 Aika: To 22.1.2015 klo 18.30 20.00 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: kappalainen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 26.10.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 26.10.2016 klo 16.30-17.50 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

puheenjohtaja Mika Sjöblom jäsenet: Mira Johtela poissa Marko Kivistö poissa Lilja Laiho-Virtanen Anneli Laurila Kai Lindegren

puheenjohtaja Mika Sjöblom jäsenet: Mira Johtela poissa Marko Kivistö poissa Lilja Laiho-Virtanen Anneli Laurila Kai Lindegren PYHÄMAAN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/ 2016 Aika: tiistaina 4.10. 2016 klo 17.30 18.10 Paikka: Seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: puheenjohtaja Mika Sjöblom jäsenet: Mira Johtela

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 2.12.2015 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 2.12.2015 klo 17.30-18.30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 17.2.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.30-17.15 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16.15 alkaen

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 14.9.2017 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2017 Aika: Torstai 14.9.2017 klo 18.00 19.00 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo

Lisätiedot

Lokalahden kappelineuvosto /6

Lokalahden kappelineuvosto /6 Lokalahden kappelineuvosto 15.2.2019 1/6 LOKALAHDEN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 Aika: Perjantaina 15.2.2019 klo 18.00 19.30 Paikka: Paanula OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet:

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 9.1.2014 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 9.1.2014 klo 17.30-18.05. Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /6

Kalannin kappelineuvosto /6 Kalannin kappelineuvosto 31.1.2018 1/6 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2018 Aika: Keskiviikko 31.1.2018 klo 18 19.30 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo

Lisätiedot

jäsenet: pj Petri Puukki Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Eila Polojärvi kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen

jäsenet: pj Petri Puukki Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Eila Polojärvi kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen Sivu 1 / 6 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3 / 2014 Aika: keskiviikko 19.3.2014 klo 17.34-19.22 Paikka: Lähetyskoti, Alinenkatu 11 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri Puukki Minna

Lisätiedot

kappalainen Samuel Mäkinen pj. pykälät 1-6

kappalainen Samuel Mäkinen pj. pykälät 1-6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2019 Aika: torstai 7.2.2019 klo 18.23-19.33 Paikka: seurakuntakeskus kirjasto, 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: Antti

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

Lokalahden kappelineuvosto /6

Lokalahden kappelineuvosto /6 Lokalahden kappelineuvosto 2.9.2015 1/6 LOKALAHDEN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2 / 2015 Aika: Keskiviikkona 2.9.2015 klo 19.00-20.25 Paikka: Paanula OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet:

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2015 Aika: tiistai 17.2.2015 klo 17.30-19.06 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 6.6.2018 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 16:30 18:14. Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 1.6.2017 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 1.6.2017 klo 16:30 17:09 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 31.10.2018 1 (12) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 31.10.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 13.12.2017 1 (10) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 13.12.2017 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen. Maj-Britt Varpe Helle Vahtera

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen. Maj-Britt Varpe Helle Vahtera Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Aika: tiistai 25.8.2015 klo 17.30 19.17 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 15.2.2017 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.2.2016 klo 16:26 18:41 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /6

Kalannin kappelineuvosto /6 Kalannin kappelineuvosto 13.2.2014 1/6 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA 1/2014 Aika: torstaina 13.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: Olli Laivo

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 14.12.2016 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 14.12.2016 klo 16.30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (12) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (12) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 18.11.2015 1 (12) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.11.2015 klo 17.30-20.20 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15

Lisätiedot

Paikka: Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6. Valtonen, Ilpo puheenjohtaja on Anto, Leena varapuheenjohtaja poissa Ahtiainen, Jussi

Paikka: Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6. Valtonen, Ilpo puheenjohtaja on Anto, Leena varapuheenjohtaja poissa Ahtiainen, Jussi Kirkkovaltuusto 11.12.2014 sivu 1 ( / 10) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2 / 2014 Aika: Torstai 11.12.2014 klo 17.30-19.30 Paikka: Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Pyhämaan kappelineuvosto /6

Pyhämaan kappelineuvosto /6 Pyhämaan kappelineuvosto 4.2.2015 1/6 PYHÄMAAN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 / 2015 Aika: Keskiviikkona 4.2.2015 klo 18.00 Paikka: Kettelin seurakuntatupa OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: puheenj.

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Tytti Hyytiä Petri Puukki Timo Räsänen. Esa Mierlahti poistui 8 pykälän aikana

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Tytti Hyytiä Petri Puukki Timo Räsänen. Esa Mierlahti poistui 8 pykälän aikana Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika: torstai 21.1.2016 klo 17.30-19.06 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9)

Kirkkoneuvosto (9) Kirkkoneuvosto 11. 2.2015 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 11.2.2015 klo 16.30 17.30 Huom. kokouksen alkamisaika! Kokouksen jälkeen Iltakoulu aiheena: Seurakunnan hallinto ja kokousmenettely

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 4.4.2019 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika: Keskiviikko 4.4.2019 klo 18 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo Lipponen

Lisätiedot

Paikka: kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Hermanni Eskoli Petri Puukki Maj-Britt Varpe. Poissa Tytti Hyytiä Timo Räsänen

Paikka: kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Hermanni Eskoli Petri Puukki Maj-Britt Varpe. Poissa Tytti Hyytiä Timo Räsänen Sivu 1 / 6 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika: perjantai 13.5.2016 klo 17.00 18.40 Paikka: kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet:

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /5

Kalannin kappelineuvosto /5 Kalannin kappelineuvosto 5.3.2018 1/5 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 Aika: Maanantai 5.3.2018 klo 19.30 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo Lipponen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 25.1.2017 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.1.2016 klo 16.30-17:47 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Paikka: takkahuone, seurakuntakeskus, Koulukatu 6

Paikka: takkahuone, seurakuntakeskus, Koulukatu 6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2016 Aika: torstai 1.9.2016 klo 17.38-19.06 Paikka: takkahuone, seurakuntakeskus, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Minna Bergström

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto sivu ( 1 / 13)

Kirkkovaltuusto sivu ( 1 / 13) Kirkkovaltuusto 10.1.2013 sivu ( 1 / 13) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1/ 2013 Aika: Torstai 10.1.2013 klo 17.30-18.15 Paikka: Seurakuntakoti Paanula, Lokalahti OSALLISTUJAT Päätöksentekijät:

Lisätiedot

Pyhämaan kappelineuvosto /7

Pyhämaan kappelineuvosto /7 Pyhämaan kappelineuvosto 4.2.2014 1/7 PYHÄMAAN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 / 2014 Aika: Tiistaina 4.2.2014 klo 17.30 18.49 Paikka: Pyhämaan seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet:

Lisätiedot

Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Maj-Britt Varpe. Timo Räsänen Minna Bergström Hermanni Eskoli

Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Maj-Britt Varpe. Timo Räsänen Minna Bergström Hermanni Eskoli Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 Aika: torstai 9.2.2017 klo 17:00-18.09 Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: pj jäsenet: kappalainen,

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 16.9.2015 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 16.9.2015 klo 17.30-18.45 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2 / Aika: Keskiviikko klo Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2 / Aika: Keskiviikko klo Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6 Kirkkovaltuusto 3.10.2018 sivu ( 1 / 9) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 Aika: Keskiviikko 3.10.2018 klo 19.00 19.34 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6 Ennen varsinaista

Lisätiedot

Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6, Uusikaupunki. Ennen varsinaista kokousta, klo 17 alkaen kahvitarjoilu.

Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6, Uusikaupunki. Ennen varsinaista kokousta, klo 17 alkaen kahvitarjoilu. Kirkkovaltuusto 12.1.2017 sivu ( 1 / 11) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 Aika: Torstai 12.1.2017 klo 17.30-18.23 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6, Uusikaupunki.

Lisätiedot

Lokalahden kappelineuvosto /6

Lokalahden kappelineuvosto /6 Lokalahden kappelineuvosto 12.2.2014 1/6 LOKALAHDEN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 / 2014 Aika: keskiviikkona 12.2.2014 klo 18.00 19.25 Paikka: Paanulan kokoustila OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (11) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 20.4.2016 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 20.4.2016 klo 17.00-18.20 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 22.9.2015 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Aika: Ti 22.9.2015 klo 18.30 20.40 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: Jukka Korpi

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 2.12.2015 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Keskiviikko 2.12.2015 klo 18-19 Paikka: Männäisten Tupa OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: Jukka Korpi Katriina

Lisätiedot

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5 / 2014 Aika: keskiviikko 1.10.2014 klo 18.30-19.58 Paikka: seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 17:38 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 19.12.2017 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA 3/2017 Aika: Tiistai 19.12.2017 klo 18 19.30. Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /5. Kalannin kirkko, josta siirrytään Männäisten-Tuvalle

Kalannin kappelineuvosto /5. Kalannin kirkko, josta siirrytään Männäisten-Tuvalle Kalannin kappelineuvosto 9.12.2014 1/5 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA 4/2014 Aika: tiistaina 9.12.2014 klo 18.00-19.30 Paikka: Kalannin kirkko, josta siirrytään Männäisten-Tuvalle OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 13.12.2017 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 13.12.2017 klo 16:29 18:14 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (16) Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto.

Kirkkoneuvosto (16) Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto. Kirkkoneuvosto 15.10.2014 1 (16) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.10.2014 klo 19.00-19.55. Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto. Läsnä Esa Mierlahti kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6.

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6. Kirkkoneuvosto 27.02.2013 sivu ( 1 / 10) KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA 3 2013 Aika: Keskiviikkona 27.02.2013 klo 17.30-19.20 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone,

Lisätiedot

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Aika: 28.1.2016 klo 18.15 20.00 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

Pyhämaan kappelineuvosto

Pyhämaan kappelineuvosto PYHÄMAAN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 Aika: Tiistaina 12.2.2019 klo 19.30-21 Paikka: Pyhämaan srk-koti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: puheenjohtaja: jäsenet: Mika Sjöblom (puheenjohtajana

Lisätiedot

Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen tarjolla kahvit.

Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen tarjolla kahvit. Kirkkovaltuusto 24.8.2017 sivu ( 1 / 9) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3 / 2017 Aika: Tiistai 5.9.2017 klo 18.00-18.30 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6 Ennen varsinaista

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7. Haukharjan leirikeskus, Lavikontie 456, Uusikaupunki.

Kalannin kappelineuvosto /7. Haukharjan leirikeskus, Lavikontie 456, Uusikaupunki. Kalannin kappelineuvosto 29.8.2019 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2019 Aika: Torstai 29.8.2019 klo 18 Paikka: Haukharjan leirikeskus, Lavikontie 456, Uusikaupunki. OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 15.11.2017 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.11.2017 klo 16:33 20:12 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /7

Kalannin kappelineuvosto /7 Kalannin kappelineuvosto 3.5.2018 1/7 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO ESITYSLISTA 3/2018 Aika: Torstai 3.5.2018 klo 19.30-20.20 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo

Lisätiedot

Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Hermanni Eskoli Timo Räsänen Maj-Britt Varpe. Tytti Hyytiä

Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Hermanni Eskoli Timo Räsänen Maj-Britt Varpe. Tytti Hyytiä Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2018 Aika: tiistai 20.2.2018 klo 17.00-18.16 Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: pj jäsenet: vpj

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 16.11.2011 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Lindström Sari, puheenjohtaja Ahlfors Sirpa

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 17.1.2018 1 (10) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 17.1.2017 klo 16:30 18:14 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6.

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6. Kirkkoneuvosto 20.03.2013 sivu ( 1 / 11) KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA 4 2013 Aika: Keskiviikkona 20.03.2013 klo 17.30-19.05 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone,

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 23.8.2017 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 23.8.2017 klo 16:30 18:07 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Kiertokari, Vesa, puheenjohtaja Bergström, Minna Ellä, Paavo Hirvonen, Riitta

Kiertokari, Vesa, puheenjohtaja Bergström, Minna Ellä, Paavo Hirvonen, Riitta Kirkkovaltuusto 27.9.2017 sivu ( 1 / 10) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2017 Aika: Torstai 5.10.2017 klo 17.30 19.07 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6 Kahvit tarjolla

Lisätiedot

Kiertokari, Vesa, puheenjohtaja Poissa, ilm. esteestä Bergström, Minna Ellä, Paavo Hirvonen, Riitta on, poistui klo 18:49 35.

Kiertokari, Vesa, puheenjohtaja Poissa, ilm. esteestä Bergström, Minna Ellä, Paavo Hirvonen, Riitta on, poistui klo 18:49 35. Kirkkovaltuusto 29.11.2018 sivu ( 1 / 14) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3 / 2018 Aika: Torstai 29.11.2018 klo 17.30 18:53 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/ 24 23 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 13.6.2016 23 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 21.3.2018 1 (11) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 21.3.2018 klo 16:30 18:27 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (10) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (10) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 24.8.2016 1 (10) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 24.8.2016 klo 16.30-18.45 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Asialista Tiistai klo _18.55

Asialista Tiistai klo _18.55 Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 28.8.2018 klo 18.00 - _18.55 Paikka Joutsenon seurakuntakeskus, Penttiläntie 5 ASIALISTA

Lisätiedot

Ennen varsinaista kokousta kahvitarjoilu klo 17 alkaen.

Ennen varsinaista kokousta kahvitarjoilu klo 17 alkaen. Kirkkovaltuusto 1.10.2015 sivu ( 1 / 9) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2015 Aika: Torstai 1.10.2015 klo 17.30-18.17 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Kouluk. 6 Ennen varsinaista

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (14) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (14) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 22.4.2015 1 (14) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.4.2015 klo 17.30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta vs lapsityönohjaaja

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3 / Aika: Torstai klo Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Kouluk.

KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3 / Aika: Torstai klo Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Kouluk. Kirkkovaltuusto 28.5.2015 sivu ( 1 / 9) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3 / 2015 Aika: Torstai 28.5.2015 klo 17.30-18.20 Paikka: Uudenkaupungin srk-keskus, Kouluk. 6 Ennen varsinaista

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 9.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 1 - Kokouksen avaus 2 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /9

Kalannin kappelineuvosto /9 Kalannin kappelineuvosto 22.9.2016 1/9 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika: Torstai 22.9.2016 klo 18 20.20 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet pj Sampo Lipponen

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 47 Aika: 26.5.2016 klo 18.15-20.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen Aika 12.4.2016 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja (pj 57) Lehtonen Riitta

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 76 Aika: 27.8.2015 klo 19 20.50 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Marttila Raija Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone seurakuntakeskus, Koulukatu 6

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone seurakuntakeskus, Koulukatu 6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1 / 2014 Aika: keskiviikko 15.01.2014 klo 17.37 19.42 Paikka: neuvostojen kokoushuone seurakuntakeskus, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 31.10.2018 1 (14) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 31.10.2018 klo 16:30 19:46 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Paikka: Tiistaina 17.9.2019 klo 18.00, kahvit klo 17.30 alkaen Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Tuija Kruus puheenjohtaja Anita Kamppi, varapj Seppo Laakso Matti Peltola Yrjö Rautiainen Anneli

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot