PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYS-, HAITTA- JA TYÖAIKAKORVAUSTEN MAKSAMISESTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYS-, HAITTA- JA TYÖAIKAKORVAUSTEN MAKSAMISESTA"

Transkriptio

1 1 PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYS-, HAITTA- JA TYÖAIKAKORVAUSTEN MAKSAMISESTA 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Soveltamisala Tämän sopimuksen tarkoitus on turvata välttämätön henkilöstön saanti yllättäviin tai kiireellisiin työtilanteisiin ja siten varmistaa potilas-/asiakasturvallisuus ja/tai toimintojen jatkuminen mahdollisimman vähäisin häiriöin. Tällä sopimuksella sovitaan paikallisesti toisin Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen III luvun 24 :stä. Muissa kuin tässä sopimuksessa sovituissa tilanteissa noudatetaan Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä. Tätä sopimusta sovelletaan Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän palveluksessa oleviin Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen ja Kunnallisen teknisen sopimuksen piiriin kuuluviin viranhaltijoihin ja työntekijöihin. Sopimusta ei kuitenkaan sovelleta toiminnan luonteesta johtuen liikelaitoksena toimivan pelastuslaitoksen henkilökuntaan, vaan tältä osin neuvotellaan tarvittaessa erillinen paikallinen virka- ja työehtosopimus. Hälytys-/haittarahan maksamisen yleiset edellytykset on sovittu tämän sopimuksen 8 pykälässä. 3 Hälytys-/haittaraha 50 euroa Suuruudeltaan 50 euroa oleva hälytys-/haittaraha maksetaan seuraavissa tilanteissa: 1. Töihin kutsutaan vapaa-ajalta Viranhaltija/työntekijä kutsutaan/hälytetään työnantajan toimesta työhön vapaa-ajaltaan. Kutsun pitää edellyttää enintään viiden tunnin kuluessa tapahtuvaa työhön saapumista. Hälytys-/haittarahaa ei makseta, mikäli kutsu edellyttää työhön saapumista enintään tuntia ennen työvuoroluettelon mukaista työvuoron alkamista. Hälytys-/haittarahaa ei myöskään makseta, mikäli viranhaltija/työntekijä on kutsun saadessaan varalla. Tilanteessa, jossa viranhaltija/työntekijä on hälytetty työvuoroon ja hän joutuu tekemään välittömästi peräkkäisen toisen työvuoron (kohta 4), maksetaan vain yksi hälytys-/haittaraha.

2 2 Työaika merkitään alkamaan siitä, kun viranhaltija/työntekijä työpaikalle saavuttuaan ryhtyy työhön. 2. Työvuorojen vaihtaminen lyhyen ajan sisällä Työnantajan aloitteesta viranhaltijan/työntekijän työvuoroja vaihdetaan äkillisesti. Tämä koskee tilanteita, joissa viranhaltijan/työntekijän kanssa sovitaan ao. päiväksi suunnitellun työvuoron vaihtamisesta toiseksi, esim. iltavuoron vaihtaminen yövuoroksi tai sitä edeltäväksi aamuvuoroksi ja muita näihin vastaavia tilanteita, joissa työvuoron alkamisajankohta aikaistuu tai myöhentyy noin työvuoron pituuden verran. Äkillisyys tarkoittaa, että sopiminen tapahtuu enintään 12 tuntia ennen suunnitellun/muutetun työvuoron alkamista. 3. Vapaapäivän vaihtaminen työpäiväksi lyhyen ajan sisällä Työnantajan aloitteesta viranhaltijan/työntekijän vapaapäivä vaihdetaan äkillisesti normaalipituiseksi työpäiväksi/työvuoroksi tai normaalipituiseksi varallaoloajaksi. Äkillisyydellä tarkoitetaan sitä, että sopiminen tapahtuu enintään edellisen vuorokauden aikana ennen vapaapäivänä tehtävän työvuoron tai varallaolon alkamista. Soveltamisohje kohdat 3 4: Lähtökohtana on periaate, että vahvistettua työvuorolistaa noudatetaan ja vapaapäivältä viranhaltija/työntekijä hälytetään vasta, kun muut vaihtoehdot on selvitetty. Vapaapäiviä vaihdettaessa tulee huomioida työaikalain viikkolepoaikaa koskevat määräykset. Lähtökohtana on myös se, että toiminnallisista syistä hyväksyttyä työtuntijärjestelmää voidaan työnjohdollisesti muuttaa. Tällä sopimuksella korvataan lyhyen ajan sisällä tapahtuvien muutosten aiheuttamaa haittaa viranhaltijalle/työntekijälle. Hälytysraha ei ole vuorokohtainen, ts. jos saman hälytyksen takia joudutaan vaihtamaan useampi työvuoro, hälytysraha maksetaan vain kerran. Esim. tilanteessa, jossa viranhaltijan/työntekijän suunniteltu aamu- tai iltavuoro vaihdetaan äkillisesti yövuoroksi ja seuraava päivä on suunniteltu vapaapäiväksi, maksetaan vuorojen vaihtamisesta vain yksi hälytysraha.

3 3 4. Toiseen peräkkäiseen työvuoroon jääminen Viranhaltija/työntekijä joutuu työnantajan aloitteesta jäämään toiseen työvuoroon välittömästi edellisen työvuoron perään tai hänen kanssaan sovitaan, että hän jää normaalipituiseen varallaoloon. Työhön jäämisestä sovitaan työvuoron aikana. Jälkimmäinen työvuoro voi olla osittain päällekkäinen (työvuoroa jäljellä noin puolet sen pituudesta) edeltävän työvuoron kanssa ja työtarpeen oletetaan kestävän asiasta sovittaessa työvuoron loppuun. Työtarpeen päättyessä mahdollisesti sovittua aikaisemmin, hälytys-/haittaraha maksetaan siitä huolimatta, ettei edellä tarkoitettu päällekkäisyys täysin täyty. Työvuoron tekemisen tulee perustua jälkimmäiseen työvuoroon suunnitellun työntekijän sairastumiseen tai muun äkillisen poissaolon paikkaamiseen tai pakottavaan potilashoidolliseen tilanteeseen, jossa työvuoroon joudutaan lisäämään työntekijöitä suunnitellusta määrästä. Potilasturvallisuuden ja työsuojelun näkökulmasta kahden peräkkäisen työvuoron teettämisen tulee olla poikkeuksellinen toimenpide, johon voidaan mennä vasta, kun kaikki muut vaihtoehdot on selvitetty. Työaikalain vuorokausilepoaikaa koskevat määräykset huomioiden peräkkäisten työvuorojen yhteispituus voi olla enintään 15 tuntia. 5. Työvuoron jatkaminen ennalta arvaamattomassa tilanteessa Viranhaltija/työntekijä joutuu työnantajan aloitteesta jatkamaan suunniteltua työvuoroaan eikä sen tarkka päättymisajankohta ole asiasta päätettäessä tiedossa/ennakoitavissa. Tämä tilanne koskee kesken olevaa toimenpidettä tai muuta vastaava tilannetta, jossa jouduttaisiin hälyttämään työhön muuta henkilökuntaa, ellei ao. työntekijä jatkaisi työvuoroaan. Ylityksen tulee olla kuitenkin vähintään kaksi tuntia ja sen tulee johtua pakottavista toiminnallisista syistä. Työntekijän jäädessä ilman pakottavaa syytä työhön toimenpiteen tms. päätyttyä ja em. tuntimäärän ylittyessä tästä syystä ei perustetta tässä tarkoitetun hälytys-/haittarahan maksamiseen ole.

4 4 Hälytys-/haittarahan maksamisen yleiset edellytykset määräytyvät tässäkin tilanteessa tämän sopimuksen 6 pykälässä sovittujen periaatteiden mukaan 6. Peruuntunut toimenpide tai aiheettomaksi osoittautunut hälytys Mikäli viranhaltija/työntekijä on 4 ja 5 :ssä tarkoitetuissa tilanteissa työnantajan toimesta hälytetty vapaaltaan ja hän on ehtinyt tulla työpaikalle, mutta toimenpide tms. peruuntuu tai kyse on aiheettomaksi osoittautuneesta hälytyksestä, maksetaan hänelle 50 euron suuruinen haittaraha. 4 Hetkellisten jonotilanteiden purkaminen/töiden äkillinen ruuhkautuminen 180 euroa Suuruudeltaan 180 euron hälytys-/haitta-/työaikakorvaus maksetaan, mikäli viranhaltija/työntekijä kutsutaan/hälytetään työnantajan toimesta työhön vapaa-ajaltaan toiminnan ruuhkautuessa erittäin poikkeuksellisen tilanteen johdosta (esim. suuret onnettomuustilanteet, liukkaiden kelien aiheuttamat kaatumiset, yms. vastaavat tilanteet, joissa kiireellisen hoidon tarpeessa on selkeästi tavanomaista enemmän potilaita), kyseessä ei siis voi olla säännöllisesti toistuva tilanne. Käytännössä tällaiseen työhön on saavuttava pääsääntöisesti 30 minuutin kuluessa. Työhön kutsumisen tarpeen arvioi päivystävä lääkäri. Töihin tulee pystyä lähtemään viiveettä ja 30 minuutin saapumisaika on ohjeellinen eikä sen vähäinen ylittyminen estä korvauksen maksamista. Mikäli kutsu edellyttää työhön saapumista enintään tuntia ennen työvuoroluettelon mukaista työvuoron alkamista hälytys-/haitta-/työaikakorvausta ei makseta. Korvausta ei myöskään makseta, mikäli viranhaltija/työntekijä on kutsun saadessaan varalla tai jos hälytys on tullut tietoon työvuoron aikana. Tässä pykälässä tarkoitettu korvaus maksetaan 180 euron suuruisena, mikäli tehty työaika jää alle kahden tunnin. Jokaiselta sen jälkeen päättyneeltä puolelta tunnilta maksetaan 20 euron suuruinen lisäkorvaus. Em. korvausten lisäksi ei makseta epämukavan työajan korvauksia. Tehdyt tunnit eivät mene myöskään aikahyvityksen vuoksi vajaaksi suunniteltujen listojen täyttöön. 5 Erikoistilanteiden hälytys-, haitta- ja työaikakorvaus 250 euroa Suuruudeltaan 250 euron hälytys-, haitta- ja työaikakorvaus maksetaan, mikäli viranhaltija/työntekijä kutsutaan/hälytetään työnantajan toimesta työhön vapaa-ajaltaan erittäin kiireelliseen hälytysluonteiseen työhön. Tällöin kyse on välittömästi potilaan henkeä uhkaavasta tai vakavasti terveyttä vaarantavasta tilanteesta, mistä johtuen työhön

5 5 lähtemisen tulee tapahtua välittömästi ja työpaikalle on saavuttava käytännössä 20 minuutin kuluessa. Työhön kutsumistarpeen arvioi päivystävä lääkäri. Tässä tarkoitetussa työssä on käytännössä kyse potilaan hengen tai terveyden pelastavasta kiireellisestä leikkauksesta, pallolaajennuksesta, tutkimuksesta tai niihin rinnastettavasta toimenpiteestä tai kriittisestä hätätilanteesta tai sen syntymisen ehkäisemisestä. Tätä kohtaa sovelletaan myös kiireellisesti tehtäviin elinsiirtoleikkauksiin. Kustakin töihin kutsuun perustuvasta työkerrasta maksetaan kertakorvauksena 250 euroa. Työkerta voi sisältää myös useampia toimenpiteitä joko samalle tai eri potilaalle/potilaille. Mikäli työ kestää yli kaksi tuntia, maksetaan kultakin ylittävältä päättyneeltä puolelta tunnilta 20 euron suuruinen korvaus. Tilanteessa, jossa viranhaltija/työntekijä on hälytetty vapaa-ajaltaan tämän pykälän mukaiseen kiireelliseen hälytystyöhön ja tämän työvuoron tai hälytystyön jatkuessa tulee uusi hälytys/vastaava toimenpide, maksetaan vain yksi hälytys-, haitta- ja työaikakorvaus (250 euroa + 20 euroa kultakin päättyneeltä kaksi tuntia ylittävältä puolelta tunnilta). Korvattavaan työkertaan sisältyy varsinaisen toimenpiteen lisäksi tarvittavat esivalmistelutoimenpiteet sekä toimenpiteen jälkeiset instrumenttien tms. puhdistus- ja huolto- tai vastaavat jälkitoimenpiteet. Sovitun kertakorvauksen katsotaan sisältävän korvauksen tehdystä työajasta (lisä-, yli-, ilta-, yö-, lauantai-, sunnuntai- ja aattotyö), korvauksen vapaa-aikaan kohdistuneista rajoituksista sekä töihin kutsun aiheuttamasta haitasta. 6 Puhelinkonsultaatio/ 10 euron hälytys-/haittaraha 7 Työaikakirjanpito Vapaa-aikaan kohdistuvasta häiriöstä klo 22:00 06:00 välisenä aikana tai vapaapäivinä maksetaan 10 euron suuruinen hälytys-/haittaraha viranhaltijalle/työntekijälle, jota ei ole määrätty olemaan varalla ja jolta pyydetään ao. alan asiantuntijana neuvoa puhelimitse. Samaan tuntiin sisältyvistä puheluista maksetaan vain yksi korvaus. Maksamisen edellytyksenä on, että yhteydenotto on tapahtunut työvuorossa/päivystysvuorossa olleen yksikön tai jonkin osa-alueen toiminnasta vastuullisen viranhaltijan/työntekijän toimesta työssä syntyneen äkillisen ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Tämän sopimuksen 4 5 :ssä tarkoitetuissa tilanteissa tehdyistä työtunneista pidetään erillistä työaikakirjanpitoa, joka liitetään varsinaisten työaika-asiakirjojen yhteyteen. Työaika

6 6 merkitään tällöin alkamaan siitä, kun viranhaltija/työntekijä työpaikalle saavuttuaan ryhtyy työhön. 8 Hälytys-/haittarahan maksamisen yleiset edellytykset Perusteena hälytys-/haittarahan maksamiselle on aina viranhaltijalle/työntekijälle hälytyksestä aiheutunut häiriö. Epäselvissä tilanteissa hälytys-/haittarahan maksamisesta päättää asianomainen esimies. Hälytys-/haittarahan maksamisesta päätettäessä tulkinnanvaraisessa tilanteessa painoarvoa asetetaan sille, mitä työntekijän kanssa on sovittu tässä sopimuksessa tarkoitetuissa tilanteissa. Soveltamisohje Yksiköissä tulee esimiesten ohella myös vuorovastaavien olla riittävän perehtyneitä tämän sopimuksen sisältöön. Hälytys-/haittarahasopimuksen toimivuutta arvioidaan sekä työantajan että ammattijärjestöjen taholta, samoin seurataan säännönmukaisesti sopimuksen nojalla tehtyjä hälytysrahan maksamista koskevia ratkaisuja. Hälytys-/haittaraha on siis tarkoitettu korvaamaan äkillisen tilanteen työntekijälle aiheuttamaa häiriötä, mikä seikka tulee ottaa huomioon harkittaessa tämän sopimuksen soveltamista. Häiriöitä voivat olla muutokset esim. lastenhoidon järjestelyissä, suunniteltujen vapaa-ajan menojen peruttamiset, yms. Häiriöistä ei ole tarpeen pyytää työntekijältä selvitystä, mutta tapahtunut tilanne huomioiden on oletettavaa, että sellaisia on työntekijälle aiheutunut. Hälytys-/haittarahaa ei makseta esim. tilanteissa, jossa osa-aikaiselle viranhaltijalle/työntekijälle työnantaja on velvollinen työsopimuslain mukaan tarjoamaan lisätyötä hänen suunniteltuna vapaapäivänään. Hälytysrahaa ei myöskään makseta ns. keikkalaiselle (palvelussuhde alle 13 päivää), mikäli hän jatkaa työvuoroaan/tekee toisen työvuoron lisä/ylityönä alun perin sovitun työvuoron jälkeen. Hälytysrahaa ei makseta, mikäli tehty työaika jää alle sopimuksen mukaisen säännöllisen työajan (täytettynä mahdollisilla aikahyvityksillä). 9 Matkakorvaukset 10 Voimassaolo Viranhaltijalle/työntekijälle maksetaan vähimmäiskorvaus hälytysluonteisen työn aiheuttamista lisääntyneistä matkakuluista.

7 7 Tämä sopimus tulee voimaan lukien ja on voimassa toistaiseksi. Sopimus on irtisanottavissa kunnallisessa pääsopimuksessa sovitulla tavalla kolmen kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Joensuussa POHJOIS-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Ilkka Pirskanen toimitusjohtaja Johanna Bjerregård Madsen henkilöstöjohtaja TEHY ry SUPER ry JHL ry JUKO JS JYTY ry

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYS-/HAITTARAHAN MAKSAMISESTA 1.1.2013 alkaen,

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYS-/HAITTARAHAN MAKSAMISESTA 1.1.2013 alkaen, 1 PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYS-/HAITTARAHAN MAKSAMISESTA 1.1.2013 alkaen, 3 :n 5. kohta muutettu 1.6.2013 alkaen 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Soveltamisala Tämän sopimuksen tarkoitus on turvata

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA 1 PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA 1 Soveltamisala Tätä sopimusta sovelletaan Kainuun maakunta -kuntayhtymän palveluksessa oleviin Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HAITTA- JA HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOKSELLA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HAITTA- JA HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOKSELLA 1 PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HAITTA- JA HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOKSELLA 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Soveltamisala Tämän sopimuksen tarkoitus on turvata välttämätön

Lisätiedot

Paikallinen virka- ja työehtosopimus lääkärien hälytysluonteisen työn korvaamisesta

Paikallinen virka- ja työehtosopimus lääkärien hälytysluonteisen työn korvaamisesta 1 Paikallinen virka- ja työehtosopimus lääkärien hälytysluonteisen työn korvaamisesta 1 Sopimuksen tarkoitus Paikallisen sopimuksen tarkoituksena on varmistaa kiireellisen lääkäriresurssin saanti potilaan

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUTSURAHAN MAKSAMISESTA (Luonnos)

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUTSURAHAN MAKSAMISESTA (Luonnos) Kymsote Liite nro 3 Hallitus 11.1.2019 PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUTSURAHAN MAKSAMISESTA (Luonnos) I Sopimuksen soveltaminen Tällä sopimuksella täydennetään Kymenlaakson sairaanhoito ja sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS TEKNISEN TOIMIALAN TYÖNJOHDON JA VESILAITOKSEN TYÖNTEKI- JÖIDEN VARALLAOLOSTA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS TEKNISEN TOIMIALAN TYÖNJOHDON JA VESILAITOKSEN TYÖNTEKI- JÖIDEN VARALLAOLOSTA ULVILAN KAUPUNKI PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS TEKNISEN TOIMIALAN TYÖNJOHDON JA VESILAITOKSEN TYÖNTEKI- JÖIDEN VARALLAOLOSTA Työnjohdolla varallaolosopimuksen piiriin kuuluvat normaalin työajan

Lisätiedot

Soveltamisohje - Paikallinen virka- ja työehtosopimus hälytysrahan maksamisesta

Soveltamisohje - Paikallinen virka- ja työehtosopimus hälytysrahan maksamisesta POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAAN- Soveltamisohje 1 (5) Soveltamisohje - Paikallinen virka- ja työehtosopimus hälytysrahan maksamisesta Hälytysrahan maksaminen poikkeustilanteissa, joissa työntekijä hälytetään

Lisätiedot

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Palkat Minimipalkkalakia ei ole! Tehtäväryhmän ja vaativuuden mukaiset vähimmäispalkat. 2 Säännöllinen työaika Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN JA UUDENMAAN Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 PAIKALLINEN SOPIMUS LÄÄKÄREIDEN NS. KLIINISEN LISÄTYÖN JA MUUN HENKILÖSTÖN TÄHÄN LIITTYVÄN TAI RINNASTETTAVAN TYÖN KORVAUSPERUSTEET 1 Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS TYÖAIKAPANKISTA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS TYÖAIKAPANKISTA 1 (5) PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS TYÖAIKAPANKISTA 1. Soveltamisala Sopimusta sovelletaan KVTES:n, LS:n ja TS:n soveltamispiirissä olevaan henkilöstöön, lukuun ottamatta johtavassa ja itsenäisessä

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS LOMARAHAVAPAASTA JA VUOSILOMAPALKAN MÄÄRÄÄ ALENTAVASTA VAPAA-AJASTA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS LOMARAHAVAPAASTA JA VUOSILOMAPALKAN MÄÄRÄÄ ALENTAVASTA VAPAA-AJASTA PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS LOMARAHAVAPAASTA JA VUOSILOMAPALKAN MÄÄRÄÄ ALENTAVASTA VAPAA-AJASTA 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Sopimuksen sisältö Tällä paikallisella sopimuksella Järvenpään kaupunki

Lisätiedot

Liite nro 6 Hallitus

Liite nro 6 Hallitus Liite nro 6 Hallitus 7.6.2019 PAIKALLINEN SOPIMUS PITKÄSTÄ TYÖVUOROSTA JA SÄÄNNÖLLISESTÄ PITKÄSTÄ YÖVUOROSTA Paikallinen sopimus pitkästä työvuorosta korvaa liitteenä olevat paikalliset sopimukset pitkistä

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 4/2018 liite 5 1 (10) TS-18 liitteen 8, määräaikainen kokeilumääräys ns. 24 t / 42 t työajasta

KT Yleiskirjeen 4/2018 liite 5 1 (10) TS-18 liitteen 8, määräaikainen kokeilumääräys ns. 24 t / 42 t työajasta KT Yleiskirjeen 4/2018 liite 5 1 (10) TS-18 liitteen 8, määräaikainen kokeilumääräys ns. 24 t / 42 t työajasta sopimuskauden loppuun asti (Liitteen 8 kokeilumääräyksen mukaista työaikaa voidaan soveltaa

Lisätiedot

, , , ,5 48,75 52

, , , ,5 48,75 52 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Vuosivapaajärjestelmässä työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain 1.1.2017 alkaen vuosivapaata. Niissä työsuhteissa, jotka alkavat 1.1.2017 tai sen

Lisätiedot

Keskimääräisessä työajassa on huomioitu Työehtosopimuksen 20 :n mukaiset työaikaa lyhentävät

Keskimääräisessä työajassa on huomioitu Työehtosopimuksen 20 :n mukaiset työaikaa lyhentävät 1(2) Paikallinen sopimus vuorotyötä tekevien ylempien toimihenkilöiden työaikajärjestelyistä ja niihin liittyvistä korvauksista Finnair Oyj:ssä ja sen tytäryhtiöissä 1. Sopimuksella on sovittu Finnair

Lisätiedot

303 Kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisen työaikapankin käyttöönotto

303 Kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisen työaikapankin käyttöönotto 826/2015 303 Kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisen työaikapankin käyttöönotto Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että työaikapankkijärjestelmä otetaan käyttöön

Lisätiedot

Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset

Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät 7.5.2018 voimaantulevat yleistyöaikamääräykset Edustajisto 15.2.2018 Määräysten voimaantulo Määräykset korvaavat KVTES III luvun 7, 14 ja 15 yleistyöaikaa

Lisätiedot

Reisjärven kunta. Kunnanhallitus LIITE 1 Valtuusto LIITE Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Reisjärven kunta. Kunnanhallitus LIITE 1 Valtuusto LIITE Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Reisjärven kunta Kunnanhallitus 6.9.2017 151 LIITE 1 Valtuusto 19.9.2017 LIITE 5 67 Luottamushenkilöiden palkkiosääntö LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

Paikallinen virka- ja työehtosopimus 1 (5)

Paikallinen virka- ja työehtosopimus 1 (5) Työaikapankki, paikallinen virka- ja työehtosopimus Paikallinen virka- ja työehtosopimus 1 (5) Työaikapankin käyttöönotosta ja työaikapankin sisällöstä on määräys virka- ja työehtosopimuksissa. KVTES:n

Lisätiedot

JHL:n edustajisto/hallitus Håkan Ekström

JHL:n edustajisto/hallitus Håkan Ekström Kilpailukykysopimuksen soveltaminen 2016 Kunta-alan KVTES neuvottelutulos 30.5.2016 JHL:n edustajisto/hallitus 31.5.2016 Håkan Ekström Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2017 Allekirjoituspöytäkirjan

Lisätiedot

PAIKALLINEN SOPIMUS TYÖAIKAPANKIN KÄYTTÖÖNOTOSTA JA EHDOISTA

PAIKALLINEN SOPIMUS TYÖAIKAPANKIN KÄYTTÖÖNOTOSTA JA EHDOISTA 1 PAIKALLINEN SOPIMUS TYÖAIKAPANKIN KÄYTTÖÖNOTOSTA JA EHDOISTA Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen 2017 luku III 32 pykälän 1 momentissa todetaan, että kunnassa voidaan ottaa käyttöön työaikapankki

Lisätiedot

PAIKALLINEN TYÖAIKAJÄRJESTELY NUORISOASIAINKESKUKSESSA

PAIKALLINEN TYÖAIKAJÄRJESTELY NUORISOASIAINKESKUKSESSA 1 (5) PAIKALLINEN TYÖAIKAJÄRJESTELY NUORISOASIAINKESKUKSESSA 1. Sopimuksen tarkoitus Tämän sopimuksen tarkoituksena on määritellä joustavan työajan järjestäminen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa.

Lisätiedot

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa

Tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan 3,4 prosentilla, jos tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1 588,24 euroa kuukaudessa 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 ALLEKIRJOITUS 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset Tämä virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.10.2007

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

YHDEN YLITYÖN KÄSITTEESTÄ PAIKALLISESTI SOVITTAESSA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA

YHDEN YLITYÖN KÄSITTEESTÄ PAIKALLISESTI SOVITTAESSA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA 1 YHDEN YLITYÖN KÄSITTEESTÄ PAIKALLISESTI SOVITTAESSA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA Mitä yksi ylityö -käsite tarkoittaa? Työehtosopimuksen kohtaan 20.6 on kirjattu ns. yhden ylityön käsitteen malli, josta

Lisätiedot

Karstulan kunta. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Karstulan kunta. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1.6.2019 Kunnanhallitus 6.5.2019 135 Kunnanvaltuusto 20.5.2019 28 Voimaantulo 1.6.2019 1 1.1.2018 - sisällysluettelo Sisällysluettelo 1.6.2019 alkaen... 1 1 Soveltamisala...

Lisätiedot

Työaika yleisiä määräyksiä

Työaika yleisiä määräyksiä Tekstimuutoksia Koulutustilaisuus Työajaksi luetaan koulutus, johon työnantaja määrää työntekijän/viranhaltijan osallistumaan Mikäli kyseessä on koulutus, johon työnantaja ei ole määrännyt ja jota ei lueta

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kokouspalkkiosääntö Yhtymähallitus

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kokouspalkkiosääntö Yhtymähallitus Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Kokouspalkkiosääntö 1.1.2016 Yhtymähallitus 16.12.2015 151 Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki NEUVOTTELUTULOS YLEISSOPIMUKSEN PALTA -JYTY UUDISTAMINEN Aika 30.1.2018 Paikka Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki Läsnä PALTA ry JYTY ry. Hanne Salonen Päivi Salin 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015

Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015 Uusi jaksotyö 1.6.2015 alkaen Muutosseminaarit 2015 Tehy, Edunvalvontatoimiala Muutoksia säännölliseen työaikaan Tasoittumisjakso Säännöllisen työajan tulee tasoittua kahden, kolmen taikka neljän viikon

Lisätiedot

KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS mom. Vuosityöaika määräytyy vuosiloman pituuden mukaan seuraavasti:

KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS mom. Vuosityöaika määräytyy vuosiloman pituuden mukaan seuraavasti: YLEISKIRJEEN 26/2003 LIITE 2 1 (5) KUNNALLINEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2003 2004 LIITE 5 KESKEYTYMÄTÖN KOLMIVUOROTYÖ 1 Soveltamisala ja säännöllinen työaika 2 Vuosityöaika Tämän liitteen

Lisätiedot

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (TS-05) ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TEKNISEN HENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 (TS-05) ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella (TS-05) toteutetaan

Lisätiedot

MAATALOUSLOMITTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET

MAATALOUSLOMITTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET LIITE 13 MAATALOUSLOMITTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala ja sovellettavat määräykset Lomittajilla tarkoitetaan myös turkistuottajien lomituspalvelulaissa (1264/2009) tarkoitettuja paikallisyksikön

Lisätiedot

Haapajärven kaupunki. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Haapajärven kaupunki. Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Haapajärven kaupunki Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kaupunginhallitus, Kaupunginvaltuusto 14.11.2011 66 1.11.2011 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Luottamushenkilölle suoritetaan

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. Julkaissut. Outokummun kaupunginkanslia

OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. Julkaissut. Outokummun kaupunginkanslia OUTOKUMMUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA Julkaissut Outokummun kaupunginkanslia 2018 PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginhallitus 19.02.2018 26 Kaupunginvaltuusto 26.02.2018 9 Voimaantulo 1.4.2018

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. pöytäkirjan pitäjä

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. pöytäkirjan pitäjä Pöytäkirja 5/2016 1 Henkilöstöjaosto Aika 13.12.2016 kello 14:00-15:35 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Meriläinen Juhani Parikka

Lisätiedot

Tyypillisesti työnantaja vaatii työntekijää tasoittamaan syntyneet ylityöt saman työvuoroluettelon aikana ns. tunti tunnista -korvauksella:

Tyypillisesti työnantaja vaatii työntekijää tasoittamaan syntyneet ylityöt saman työvuoroluettelon aikana ns. tunti tunnista -korvauksella: Tehy ry / Okkeri päivitetty 31.8.2017 YKSITYISEN SOSIAALIPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUS Jaksotyö Ylityö Paikallinen sopiminen työaikajoustoista SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA JA YLITYÖ Ylityöhön on aina pyydettävä työntekijän

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö 1 Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Voimaantulopäivä 1.6.2017 2 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

YLEINEN OSA. Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 3 momentin soveltamisohjeeseen

YLEINEN OSA. Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 3 momentin soveltamisohjeeseen YLEINEN OSA KUNNALLINEN KUUKAUSIPALKKAISTEN MUUSIKKOJEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 2016 I LUKU YLEINEN OSA 1 Soveltamisala 1 mom. Tämä sopimus koskee toistaiseksi voimassa olevassa ja vähintään neljän

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 15.5.2017 Voimaantulo 1.6.2017 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala...

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 26.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala...3

Lisätiedot

10 Lisä- ja ylityö Lisätyö 1. Lisätyö on sovitun työajan lisäksi tehty työ enintään 40 tuntiin saakka viikossa.

10 Lisä- ja ylityö Lisätyö 1. Lisätyö on sovitun työajan lisäksi tehty työ enintään 40 tuntiin saakka viikossa. 10 Lisä- ja ylityö Lisätyö 1. Lisätyö on sovitun työajan lisäksi tehty työ enintään 40 tuntiin saakka viikossa. Ylityö 2. Ylityötä on 40 tuntia viikossa ylittävä työ. 3. Tasoittumisjärjestelmässä ylityötä

Lisätiedot

Lausuntopyyntö ylityösuostumuksesta ensihoitotyössä. STTK ry on pyytänyt työneuvostolta lausuntoa seuraaviin kysymyksiin:

Lausuntopyyntö ylityösuostumuksesta ensihoitotyössä. STTK ry on pyytänyt työneuvostolta lausuntoa seuraaviin kysymyksiin: 1(5) Työneuvosto LAUSUNTO TN 1474-18 Bulevardi 6 D, PL 32 00023 VALTIONEUVOSTO puh. 09-645 593 1.11.2018 12/2018 Jos työaika on järjestetty työaikalain 6 :n 2 momentin mukaan keskimääräiseksi, on työntekijän

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset

Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset Liite 1 1 (5) Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset 1 Palkkiot ja korvaukset 2 Pormestarin ja apulaispormestarin palkka 3 Kokouspalkkiot Luottamushenkilöille suoritetaan kaupungin luottamustehtävien

Lisätiedot

Ulos pätkävankilasta

Ulos pätkävankilasta Ulos pätkävankilasta työntekijä tulisi toimeen yhdellä työsuhteella ja siitä saatavalla palkalla. epäreiluja työn teettämisen tapoja ei paikattaisi verovaroin. Osa-aikaisen palkka jää pieneksi. Esimerkiksi

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA. Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.1. 2005 11

KEMIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA. Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.1. 2005 11 Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2005 ALKAEN Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.1. 2005 11 Muutos KV 28.8.2006

Lisätiedot

Palkkausluvun 10 :ssä tarkoitettua henkilökohtaista lisää korotetaan 2,0 prosentilla.

Palkkausluvun 10 :ssä tarkoitettua henkilökohtaista lisää korotetaan 2,0 prosentilla. 1 YLEISKIRJEEN 20/2002 LIITE 2 KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2003 2004 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan

Lisätiedot

Kallis lasti. työaika-asioista. Pekka Mykkänen edunvalvonta-asiantuntija Tehy ry Edunvalvontatoimiala

Kallis lasti. työaika-asioista. Pekka Mykkänen edunvalvonta-asiantuntija Tehy ry Edunvalvontatoimiala Kallis lasti työaika-asioista Pekka Mykkänen edunvalvonta-asiantuntija Tehy ry Edunvalvontatoimiala Koulutustilaisuus koulutustilaisuus ei ole työaikaa, ellei se täytä kaikkia alla olevia ehtoja 1. työnantajan

Lisätiedot

KUNNALLISEN PÄÄSOPIMUKSEN MUKAINEN NEUVOTTELUPROSESSI ERIMIELISYYSASIOISSA

KUNNALLISEN PÄÄSOPIMUKSEN MUKAINEN NEUVOTTELUPROSESSI ERIMIELISYYSASIOISSA KUNNALLISEN PÄÄSOPIMUKSEN MUKAINEN NEUVOTTELUPROSESSI ERIMIELISYYSASIOISSA PAIKALLINEN SOPIMINEN JA NEUVOTTELUMENETTELY KUNTA-ALALLA KUNNALLINEN PÄÄSOPIMUS - käsitellään pääsopimuksen mukaiset asiat -

Lisätiedot

2 mom. Sopimusmuutokset tulevat voimaan lukien.

2 mom. Sopimusmuutokset tulevat voimaan lukien. Yleiskirjeen 11/2011 liite 1 TYÖEHTOSOPIMUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2010 2011 LIITTEEN 12 MUUTTAMISESTA (omassa kodissaan työskentelevien perhepäivähoitajien tultua työaikalain

Lisätiedot

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 29.10.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

1. VARALLAOLON PERUSTEET

1. VARALLAOLON PERUSTEET HELSINGIN KAUPUNKI Liite 1 Sivu 1 / 7 METSÄLÄN VASTAANOTTOKESKUKSEN, HELSINGIN SÄILÖÖNOTTO- YKSIKÖN JA HELSINGIN VASTAANOTTOKESKUKSEN (PUNAVUORI JA KAARLENKATU) JOHTAJAN, APULAISJOHTAJAN JA VASTAAVIEN

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Kaupunginvaltuusto 11.12.2017 102 1 Soveltamisala Kaupungin luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta sekä korvausta ansionmenetyksestä ja

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Voimaantulopäivä Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 29.5.2017 53 1.6.2017 1 Soveltamisala Kaupungin luottamushenkilöille maksetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö 1 SUONENJOEN KAUPUNKI P A L K K I O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 12.06.2017 67 Voimaantulo: 1.6.2017 1 Soveltamisala Tätä sääntöä sovelletaan kaupungin luottamustehtävissä toimiviin henkilöihin

Lisätiedot

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos 08.02.2018 JHL:n edustajisto/hallitus 15.02.2018 Marja Lehtonen/Riitta Rautiainen KVTES Liite 12 Palkan korotukset Sopimusta sovelletaan omassa kodissa työskenteleviin

Lisätiedot

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys.

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys. KT Yleiskirjeen 4/2016 liite 6 1 (6) KVTES:n muuttuneiden työaikaa koskevien määräysten soveltamisohjeet KVTES:n työaikaa koskevia määräyksiä on muutettu siten, että säännöllistä työaikaa on pidennetty.

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje. Sisällys

KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje. Sisällys KT Yleiskirjeen 2/2018 liite 2 1 (10) 7.5.2018 voimaan tulevien yleistyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1 Yleistyöaikaa koskevat määräykset poissaolon vaikutuksesta työaikaan... 2 2 Säännöllinen

Lisätiedot

Kunnallinen Yleinen Virka- ja Työehtosopimus (KVTES) Työajan pidentäminen 24 tuntia vuodessa

Kunnallinen Yleinen Virka- ja Työehtosopimus (KVTES) Työajan pidentäminen 24 tuntia vuodessa YTY-ryhmä 26 17.11.2016 Kunnanhallitus 388 29.11.2016 TYÖAIKA, LOMARAHA SEKÄ TYÖAIKAPANKKI YTYryhmä 17.11.2016 26 Kunnallinen Yleinen Virka- ja Työehtosopimus (KVTES) Kunta-alan pääsopijajärjestöt ja KT

Lisätiedot

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 19.3.2012 21 Voimaantulo 1.1.2013 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Kaupungin luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

säännöllistä työaikaa ei ole rajoitettu, voi vaihdella toiminnan tarpeiden mukaan 37 tuntia viikossa 38 h 15 min/vk

säännöllistä työaikaa ei ole rajoitettu, voi vaihdella toiminnan tarpeiden mukaan 37 tuntia viikossa 38 h 15 min/vk KVTES työaikamuotojen vertailua Työaikamuoto työaika vuorokaudessa työaika viikossa Enintään 9 tuntia 36 tuntia ja 15 Vuorokautista säännöllistä työaikaa rajoitettu, voi vaihdella toiminnan tarpeiden mukaan

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ

REISJÄRVEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ REISJÄRVEN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ KHALL 12.3.2001 VALT 20.3.2001 SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot 3 Vuosipalkkiot 4 Erityistehtävät 5 Ansionmenetysten korvaus 6 Matkakustannusten korvaus

Lisätiedot

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus neuvottelutulos

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus neuvottelutulos Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus 2018-2020 neuvottelutulos 13.2.2018 JHL:n edustajisto/hallitus 15.2.2018 Riitta Rautiainen Tätä työehtosopimusta sovelletaan Avaintyönantajat AVAINTA ry:n jäsenyhteisöjen

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPI- MUS KONEELLISESTA TYÖAJAN TARKKAI- LUSTA JA LIUKUVASTA TYÖAJASTA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPI- MUS KONEELLISESTA TYÖAJAN TARKKAI- LUSTA JA LIUKUVASTA TYÖAJASTA 1 (5) PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPI- MUS KONEELLISESTA TYÖAJAN TARKKAI- LUSTA JA LIUKUVASTA TYÖAJASTA Työsuojelujaosto 25.2.2016 13 ja 19.4.2016 17 Yhteistyötoimikunta 30.5.2016 42 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Henkilöstöjaosto 22.12.2014 POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Periaatteet työtehtävien pitkäaikaiseen uudelleenjärjestelyyn

Lisätiedot

2 Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan jäsenille palkkiota seuraavasti (palkkio sisältää sähköisen kokoushallinnan kulukorvauksen):

2 Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan jäsenille palkkiota seuraavasti (palkkio sisältää sähköisen kokoushallinnan kulukorvauksen): NURMIJÄRVEN KUNNAN KOKOUSPALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 31.5.2017 48, voimaantulo 1.6.2017 1 SOVELTAMISALA 1 Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ SIIKAJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuusto hyväksynyt Voimaantulo 1.6.2017 1 SIIKAJOEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kunnanvaltuusto on hyväksynyt: Voimaantulo: 1.6.2017 1

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA

HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA HARJAVALLAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA 0 YLEISHALLINTO 02 HENKILÖSTÖASIAT LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA 2013 MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuusto 18.6.2012/36 Voimaantulo 1.1.2013

Lisätiedot

Jaksotyöuudistus 1.6.2015 alkaen. Jenni Tähkäoja Pääluottamusmies/Tehy HYKS Akuutti HYKS Tukielin- ja plastiikkakirurgia HYKS Vatsakeskus

Jaksotyöuudistus 1.6.2015 alkaen. Jenni Tähkäoja Pääluottamusmies/Tehy HYKS Akuutti HYKS Tukielin- ja plastiikkakirurgia HYKS Vatsakeskus Jaksotyöuudistus 1.6.2015 alkaen Jenni Tähkäoja Pääluottamusmies/Tehy HYKS Akuutti HYKS Tukielin- ja plastiikkakirurgia HYKS Vatsakeskus Siirtymäaika 1.6.2015 saakka Tuplajaksoja ei suunnitella Taustalla

Lisätiedot

Kunnallisessa kotihoitopalvelussa noudatettavan varallaolojärjestelyn arviointi työaikalain 5 :n kannalta

Kunnallisessa kotihoitopalvelussa noudatettavan varallaolojärjestelyn arviointi työaikalain 5 :n kannalta TYÖNEUVOSTO LAUSUNTO TN 1459-14 Ratakatu 3, PL 32 00023 VALTIONEUVOSTO puh. 09-645 593 13.10.2014 2/2014 Kotihoitopalvelun työntekijä oli sitoutunut olemaan lauantaina, sunnuntaina ja/tai arkipyhänä tavoitettavissa

Lisätiedot

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä

Henkilökohtainen palkanlisä, siirtymäkauden lisä ja henkilökohtainen lisä KT Yleiskirjeen 17/2007 liite 4 1 (6) Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES 2007 2009) allekirjoituspöytäkirjan soveltamisohjeet Palkantarkistukset, järjestelyerät ja kertaerä

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA Kh Kv liite 3. Palkkiosääntö. Kvalt hyväksynyt Voimaantulo

MÄNTYHARJUN KUNTA Kh Kv liite 3. Palkkiosääntö. Kvalt hyväksynyt Voimaantulo MÄNTYHARJUN KUNTA Kh 10.12.2012 Kv 30.1.2013 liite 3 Palkkiosääntö Kvalt hyväksynyt 30.1.2013 25 Voimaantulo 1.2.2013 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille, viranhaltijoille ja työntekijöille suoritetaan

Lisätiedot

valtuusto, kunnanhallitus ja konsernijaosto 80 eur 100 eur muut toimielimet lautakunnat (pl. vaalilautakunnat), niiden jaostot

valtuusto, kunnanhallitus ja konsernijaosto 80 eur 100 eur muut toimielimet lautakunnat (pl. vaalilautakunnat), niiden jaostot V OSA Luottamushenkilöiden palkkiot ja korvaukset 17 luku Palkkiot ja korvaukset 135 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta ja korvausta ansionmenetyksestä

Lisätiedot

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 1 VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS SISÄLLYS 1 Sopimuksen ulottuvuus...

Lisätiedot

Työaikapankki. Osa monipuolisia ja joustavia työaikajärjestelyjä. 1 luentokalvo0806up-työaikapankki.ppt

Työaikapankki. Osa monipuolisia ja joustavia työaikajärjestelyjä. 1 luentokalvo0806up-työaikapankki.ppt Työaikapankki Osa monipuolisia ja joustavia työaikajärjestelyjä 1 luentokalvo0806up-työaikapankki.ppt Pitkäjänteiset ja yksilölliset työaikajärjestelyt Tukea työyhteisön menestymistä mm. tuloksellisuus,

Lisätiedot

Hyväksytty AKIn hallituksen kokouksessa 1/2015 (19.1.2015) PUHELINPÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMINEN JA KORVAAMINEN

Hyväksytty AKIn hallituksen kokouksessa 1/2015 (19.1.2015) PUHELINPÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMINEN JA KORVAAMINEN Hyväksytty AKIn hallituksen kokouksessa 1/2015 (19.1.2015) PUHELINPÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMINEN JA KORVAAMINEN 1. TIIVISTELMÄ Kirkon akateemiset AKI kiinnittää tällä kannanotolla huomiota työajattomassa työssä

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2007 liite 2

KT Yleiskirjeen 13/2007 liite 2 KT Yleiskirjeen 13/2007 liite 2 1 (6) KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2007 2009 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen voimassaoloaika 2 Palkantarkistukset Tämä virka- ja työehtosopimus on

Lisätiedot

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen

KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. 1 Raamisopimuksen toteuttaminen KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen opetushenkilöstön

Lisätiedot

Opetusministeriö Korkeakoulu- ja tiedehallinto

Opetusministeriö Korkeakoulu- ja tiedehallinto Opetusministeriö Korkeakoulu- ja tiedehallinto Hallinnoalakohtainen tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 31. päivänä maaliskuuta 2008 opetusministeriön ja JUKO ry:n, Pardia ry:n sekä JHL ry:n välillä

Lisätiedot

2 Kokouspalkkiot Joensuun kaupungin toimielinten kokouksista suoritetaan seuraavat kokouspalkkiot:

2 Kokouspalkkiot Joensuun kaupungin toimielinten kokouksista suoritetaan seuraavat kokouspalkkiot: 1 JOENSUUN KAUPUNKI KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA 007 Konsernipalvelut Kh esityslista 23.1.2017 JOENSUUN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Joensuun kaupunginvaltuuston hyväksymä xx.xx.2017

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 10/2014 liite 2 1 (10)

KT Yleiskirjeen 10/2014 liite 2 1 (10) KT Yleiskirjeen 10/2014 liite 2 1 (10) 1.6.2015 Voimaan tulevien jaksotyöaikamääräysten soveltamisohje Sisällys 1. Säännöllinen työaika (9 1 mom.) 1.1 Palvelussuhde ei kestä koko työaikajaksoa (9 2 mom.)

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN MÄÄRÄAIKAISOHJE 8 /2008 1 (4) SAIRAANHOITOPIIRI Konsernihallinto 5.11.2008

HELSINGIN JA UUDENMAAN MÄÄRÄAIKAISOHJE 8 /2008 1 (4) SAIRAANHOITOPIIRI Konsernihallinto 5.11.2008 HELSINGIN JA UUDENMAAN MÄÄRÄAIKAISOHJE 8 /2008 1 (4) ILTA- JA LAUANTAITYÖNÄ TAPAHTUVAN JONOJEN PURKUTYÖN KORVAUSPERUSTEET 1 Johdanto Tämä ohje kumoaa yleiskirjeet 12/2004 ja 2/2005. Hoidon saatavuutta,

Lisätiedot

UUSI MAA JA VESIRAKENNUSALAN TYÖEHTOSOPIMUS JA OMAILMOITUSMENETTELYN KÄYTTÖÖNOTTO

UUSI MAA JA VESIRAKENNUSALAN TYÖEHTOSOPIMUS JA OMAILMOITUSMENETTELYN KÄYTTÖÖNOTTO Elinkeino ja työmarkkinatiedote 21/2018 25.5.2018 1 MK/TO UUSI MAA JA VESIRAKENNUSALAN TYÖEHTOSOPIMUS JA OMAILMOITUSMENETTELYN KÄYTTÖÖNOTTO Työehtosopimusmuutokset Elinkeino ja työmarkkinatiedotteessa

Lisätiedot

KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 YLEISKIRJEEN 1/2005 LIITE 2 KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2009

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2009 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2009 Kaupunginhallitus 14.4.2008 Kaupunginvaltuusto 28.4.2008 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO 1 SOVELTAMISALA... 1

Lisätiedot

Uusi KirVESTES Tärkeimmät tekstimuutokset

Uusi KirVESTES Tärkeimmät tekstimuutokset Uusi KirVESTES 2018-2020 Tärkeimmät tekstimuutokset Yleistä Uusi sopimus voimaan 1.2.2018 Silti suurin osa tekstimuutoksista voimaan 1.4.2018 palkantarkistusten yhteydessä Poikkeuksena kokemuslisä ja suorituslisä

Lisätiedot

4 mom. Lomapalkan ja lomarahan maksamisen ajankohta sekä kuolinpesälle maksettava lomakorvaus ja lomaraha määräytyy 117 :n mukaisesti.

4 mom. Lomapalkan ja lomarahan maksamisen ajankohta sekä kuolinpesälle maksettava lomakorvaus ja lomaraha määräytyy 117 :n mukaisesti. 109 Lomapalkkaa, lomakorvausta ja lomarahaa koskeva yleismääräys 1 mom. Virkapalkat/kuukausipalkat 2 mom. Tuntipalkat 1) Viranhaltijan/kuukausipalkkaisen työntekijän vuosilomapalkka määräytyy 110 :n mukaisesti,

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen. Pöytäkirja 7/ Henkilöstöjaosto. Aika kello 10:30-10:50

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen. Pöytäkirja 7/ Henkilöstöjaosto. Aika kello 10:30-10:50 Pöytäkirja 7/2015 1 Henkilöstöjaosto Aika 21.12.2015 kello 10:30-10:50 Paikka Keskussairaala, talo 7/7 krs neuvotteluhuone Saapuvilla olleet jäsenet Vainikka Pekka Varis Minna Parkkonen Aki Kokko Osmo

Lisätiedot

Kysymmekin, kuinka johtavissa virkamiesasemissa, kunnanjohtajasta alkaen prosentuaalisesti säästävät saman summan omasta palkastansa

Kysymmekin, kuinka johtavissa virkamiesasemissa, kunnanjohtajasta alkaen prosentuaalisesti säästävät saman summan omasta palkastansa LIITE 73 Kunnanhallitus 8/28.4.2015 229 HAL 324/2015 23.5.2015 SELVITYS VALTUUSTOALOITTEESEEN NRO 3/2015 - KYSELY KEMINMAAN KUNNAN JOHTAVIEN VIRKAMIESTEN JA ESIMIESASEMASSA OLEVIEN TYÖNTEKIJÖIDEN OSALLISTUMISESTA

Lisätiedot

II LUKU PALKKAUS. 18 Palkanmaksu

II LUKU PALKKAUS. 18 Palkanmaksu KT Yleiskirjeen 13/2013 liite 6 1 (8) KVTES:n muut sopimusmääräysmuutokset ja muutosten selostus II LUKU PALKKAUS 3 Vähimmäispalkka 1 mom. Täysin työkykyisen 17 vuotta täyttäneen täyttä työaikaa tekevän

Lisätiedot

Uusi työaikalaki ja sen vaikutukset kunta-alan virka- ja työehtosopimuksiin. Kuntamarkkinat Neuvottelupäällikkö Anne Kiiski

Uusi työaikalaki ja sen vaikutukset kunta-alan virka- ja työehtosopimuksiin. Kuntamarkkinat Neuvottelupäällikkö Anne Kiiski Uusi työaikalaki ja sen vaikutukset kunta-alan virka- ja työehtosopimuksiin Kuntamarkkinat 12.9.2019 Neuvottelupäällikkö Anne Kiiski Uusi työaikalaki ja sen vaikutus KVTES:n määräyksiin: Uusi työaikalaki

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 23/ ( 6) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 23/ ( 6) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 23/2018 1 ( 6) Aika 20.11.2018, klo 16:39-18:37 Paikka Kallio Kuninkala Käsitellyt asiat 100 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 101 Johdon lähtöhaastattelu

Lisätiedot

Kunnanhallitus Voimaantulopäivä

Kunnanhallitus Voimaantulopäivä Kunnanhallitus 12.12.2017 Voimaantulopäivä 1.6.2017 UTAJÄRVEN KUNTA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ UTAJÄRVEN KUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuusto hyväksynyt 21.11.2017 Voimaantulopäivä

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ SIEVIN KUNTA Kh 1.6.2015 86 Kv 11.6.2015 32 Dnro KH:109/010/2013 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaantulopäivä 1.8.2015 1 Soveltamisala Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

Työneuvoston lausunto TN 1368-2000 (15/99)

Työneuvoston lausunto TN 1368-2000 (15/99) 1 (5) Työneuvoston lausunto TN 1368-2000 (15/99) Työneuvoston lausunto vuosilomalain ja työaikalain tulkinnasta. Lomakorvaus. Annettu Akava ry:n pyynnöstä 15 päivänä kesäkuuta 2000. Lausuntopyyntö Akava

Lisätiedot

TEUVAN KUNNAN MATKUSTUSOHJE 1.5.2015 ALKAEN

TEUVAN KUNNAN MATKUSTUSOHJE 1.5.2015 ALKAEN TEUVAN KUNNAN MATKUSTUSOHJE 1.5.2015 ALKAEN Henkilöstöjaosto 30.3.2015 2 2 Sisältö 1. Soveltamisala... 3 2. Virkamatka ja virantoimitusmatka... 3 3. Korvaukset virka ja virantoimitusmatkoista... 3 4. Miten

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot, vuosipalkkiot ja ansionmenetysten korvaukset lukien.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot, vuosipalkkiot ja ansionmenetysten korvaukset lukien. Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot, vuosipalkkiot ja ansionmenetysten korvaukset 1.1.2018 lukien. 1 Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti: Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus kunnanhallituksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PAIKALLINEN SOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI PAIKALLINEN SOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI PAIKALLINEN SOPIMUS 1 PAIKALLINEN SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOKSEN PALOMIESTEN TYÖAJASTA 1 Sopimuksen soveltamisalaan kuuluva henkilöstö Tämä sopimus koskee palomiehiä,

Lisätiedot

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät 7.5.2018 voimaantulevat yleistyöaikamääräykset JHL koulutus/mp Määräysten voimaantulo Määräykset korvaavat KVTES III luvun 7, 14 ja 15 yleistyöaikaa koskevat

Lisätiedot