Raportti asumispalveluista ja asiakkaiden kuulemisesta 2016 VAMMAISPALVELUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Raportti asumispalveluista ja asiakkaiden kuulemisesta 2016 VAMMAISPALVELUT"

Transkriptio

1 Raportti asumispalveluista ja asiakkaiden kuulemisesta 2016 VAMMAISPALVELUT

2 Sisältö 1 Taustaa Vammaisuuden määrittely Vammaisten asuminen Porvoossa Vaikeavammaisten asumispalvelut Kehitysvammaisten asumispalvelut Valtakunnalliset linjaukset Asiakkaiden kuuleminen asumispalvelujen suunnittelua varten Kyselyn toteutus Vastaajien taustatietoja Vastaajien ajatukset ja toiveet asumisen järjestämisestä Asiakasraati Henkilökunta Asunto Sijainti Muuta Johtopäätökset Lähteet... 14

3 1 Taustaa 1.1 Vammaisuuden määrittely Yhdistyneiden Kansakuntien vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen mukaan vammaisia ovat ihmiset, joilla on pitkäaikainen pysyvä vamma, esimerkiksi pysyvä liikuntavamma henkinen vamma älyllinen vamma aistivamma. Ihminen on vammainen, jos nämä vammat aiheuttavat sellaisia esteitä, että henkilö ei voi täysipainoisesti osallistua yhteiskunnan toimintaan yhdenvertaisesti muiden kanssa. (Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2007:4) Lainsäädännössä vammaisuus on määritelty erikseen. Vammaispalvelulaissa vammaisuus on määritelty seuraavasti: Vammaisella henkilöllä tarkoitetaan tässä laissa henkilöä, jolla vamman tai sairauden johdosta on pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia suoriutua tavanomaisista elämän toiminnoista. (Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista /380, 2 ). Lain asetuksessa säädetään erikseen milloin henkilö on katsottava vaikeavammaiseksi ja oikeutetuksi asumispalveluihin: Palveluasumista järjestettäessä vaikeavammaisena pidetään henkilöä, joka vammansa tai sairautensa vuoksi tarvitsee toisen henkilön apua päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa jatkuvaluonteisesti, vuorokauden eri aikoina tai muutoin erityisen runsaasti. (Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista, /759, 11 ) Kehitysvammahuoltolaissa vammaisuuden määrittely on seuraava: henkilölle, jonka kehitys tai henkinen toiminta on estynyt tai häiriintynyt synnynnäisen tai kehitysiässä saadun sairauden, vian tai vamman vuoksi ja joka ei muun lain nojalla voi saada tarvitsemiaan palveluksia.(laki kehitysvammaisten erityishuollosta /519, 1 ) Kehitysvammahuoltolain nojalla järjestetään palveluja kehitysvammaiselle henkilölle hänen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yleensä kehitysvammainen tarvitsee jonkinasteista tukea myös asumisessaan. 2 (14)

4 1.2 Vammaisten asuminen Porvoossa Porvoon vammaispoliittisessa ohjelmassa (Porvoon vampo) on todettu, että Porvoon asuntokanta on eri-ikäistä ja muuhun Suomeen verrattuna suhteellisen vanhaa. Erityisesti vanhan Porvoon mäkisen maaston ja historiallisen, pienipiirteisen rakennustavan takia esteettömyyden parantaminen on vaikeaa. Myös empire-alueella on runsaasti liike- ja asuinhuoneistoja, joihin pääsee vain portaita pitkin. Suojeltujen rakennusten muutostöihin tarvitaan rakennuslupien lisäksi myös Museoviraston hyväksyntä. Esteettömyyttä ei ole aiemmin otettu lainkaan huomioon rakennusmääräyksissä eikä lainsäädännössä. Nykyisin sekä julkisen että yksityisen sektorin uudisrakennuskohteet on rakennettava esteettömiksi. Uudispientaloissa riittää kuitenkin valmius esteettömyyteen, jolloin ne voidaan tarvittaessa varustaa pienin muutoksin esteettömiksi. Myös korjattavat rakennukset on mahdollisuuksien mukaan rakennettava esteettömiksi. Vanhojen rakennusten esteettömyysvaatimus astuu kuitenkin voimaan vasta silloin, kun rakennusta korjataan muista syistä. Korjausrakentamisessa esteettömyyttä voidaan parantaa mm. leventämällä oviaukkoja sekä pesu- ja wc-tilojen mitoituksin. Väestön ikääntyessä kerrostaloihin asennetaan enenevässä määrin hissejä, minkä vuoksi myös liikuntaesteisten asukkaiden asuminen helpottuu. Kaupunki edistää kiinteistöjen perusparannustöitä kaavoihin liittyvin maankäyttösopimuksin ja asemakaavamuutoksin. Vammaisten henkilöiden asuminen Porvoossa on järjestetty usealla eri tavalla. Vammaisuus ei automaattisesti edellytä tuen tai palvelun tarvetta asumisessa, vaan osa henkilöistä suoriutuu tavanomaisista toiminnoista itsenäisesti. Suurin osa vammaisista asuu omassa kodissa, jonne palveluja järjestetään yksilöllisesti tarpeen mukaan. Vammaisen henkilön itsenäistä asumista tuetaan tarvittaessa sosiaalihuollon eri järjestelmin, kuten sosiaalihuoltolain nojalla kotiavulla, omaishoidon tuella tai erityislainsäädännön nojalla järjestettävällä asunnon muutostöillä ja/tai henkilökohtaisella avulla Vaikeavammaisten asumispalvelut Porvoossa vaikeavammaisille henkilöille on varattu yhteensä 5 asuntoa Palomäen palvelukeskuksessa. Muille vaikeavammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat asumisyksikössä järjestettyä asumispalvelua, on osoitettu asumispaikka Porvoon ulkopuolelta (pääasiallisesti Uudeltamaalta: Helsingistä, Tuusulasta ja Itä-uudenmaan kunnista). Vuonna 2015 vammaispalvelulain palveluasumisen piirissä oli yhteensä 64 asiakasta, joista 16 henkilölle palvelua järjestettiin ostopalveluna asumisyksikköön ja 7 henkilölle kaupungin omaan yksikköön ja muille heidän omaan kotiinsa. Ostopalvelun kustannukset olivat noin euroa Kehitysvammaisten asumispalvelut Kehitysvammaisten palveluista vastaa Porvoossa pääasiallisesti kuntayhtymät (Eteva ja Kårkulla) ja Rinnekoti-Säätiö. Asumispalveluita ostetaan sen lisäksi yksittäisiltä palveluntuottajilta. Suurin 3 (14)

5 osa kehitysvammaisista porvoolaisista asuu Porvoossa. Yksilöllisistä syistä ja toiveista johtuen, asumispaikkakunta voi olla muualla Suomessa. Sekä Etevalla että Kårkullalla on Porvoossa useampia asumisyksiköitä, joissa järjestetään ryhmämuotoista asumista kehitysvammaisille henkilöille. Lisäksi kuntayhtymät järjestävät ns. tuettua asumista, jolloin henkilö saa asumisohjaajan tukikäyntejä omaan asuntoon. Rinnekoti-Säätiöllä on yksi 15 paikkainen asumisyksikkö Porvoossa. Vuonna 2015 kehitysvammahuoltolain nojalla järjestettiin asumispalvelua 127 henkilölle ja kustannukset olivat euroa, josta ostopalvelun osuus oli euroa. 1.3 Valtakunnalliset linjaukset Valtioneuvoston periaatepäätöksessä (Kehas-hanke) kehitysvammaisten henkilöiden yksilöllisen asumisen ja palvelujen turvaamisesta (Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2012:15) on säädetty kehitysvammaisten henkilöiden laitoshoidon purkamisesta vuoteen 2020 mennessä ja vammaisten asumisen kehittämisen linjauksista. Linjausten mukaan vammaisten asumisen järjestämisen vaihtoehtoja tulee olla ja järjestelyjen tulee vastata henkilöiden yksilöllisiä tarpeita. Vammaispalvelulainsäädäntöä ollaan uudistamassa. Uudistuksen tavoitteena on, että nykyiset vammaispalvelujen erityislait (vammaispalvelulaki ja kehitysvammahuoltolaki) yhdistyvät yhdeksi erityislaiksi (Vammaislainsäädännön uudistamistyöryhmän loppuraportti, Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistiota 2015:21) Lakiluonnoksissa on esitetty, että asumispalvelut järjestettäisiin uudistuksen jälkeen myös vammaisille sosiaalihuoltolain nojalla ja että asiakasmaksulaissa säädettäisiin palvelun maksuttomuudesta vammaisille. Sosiaalihuoltolaissa asumispalvelut jaetaan tuettuun asumiseen, palveluasumiseen ja tehostettuun, ympärivuorokautinen palveluasumiseen (Sosiaalihuoltolaki /1301, 21 ). 4 (14)

6 2 Asiakkaiden kuuleminen asumispalvelujen suunnittelua varten Porvoossa vaikeavammaisten (sisältäen myös kehitysvammaisten) palveluasuminen on kilpailutettu vuonna Viimeinen sopimusvuosi on 2016, minkä vuoksi uutta kilpailutusta on ryhdytty valmistelemaan loppuvuodesta Uusi kilpailutus koskee uusia asiakkaita ja vanhoja, siinä määrin kuin he haluavat muuttaa tai vaihtaa palveluntuottajaa. Kenenkään ei ole pakko muuttaa kilpailutuksen vuoksi. Porvoon vampossa vammaisten asumista koskevaksi tavoitetilaksi on asetettu, että Porvoossa on riittävästi vammaispalvelujen järjestämiä asumispalveluja. Tavoitteen tukemiskeinoiksi on määritelty, että: Kehitetään kehitys- ja vaikeavammaisten asumispalveluita ja Porvoossa on vaikeavammaisten tarpeita ja toiveita vastaava palvelutalo. Palvelujen kehittämistyötä tehdään tiivisti palveluntuottajien kanssa. Vuonna 2013 aikana solmittiin sopimukset kaikkien palveluntuottajien kanssa, joiden palveluissa asuu porvoolaisia asiakkaita. Sopimuksissa on sovittu palvelun tuottamisen ehdoista ja laatutekijöistä. Palveluntuottajien kanssa palveluja on kehitetty mm. käymällä asiakaskohtaisia neuvotteluja ja suorittamalla valvontakäyntejä. Mahdollisuuteen järjestää vaikeavammaisille asumispalveluja Porvoossa sijaitsevassa palvelutalossa on tarkoitus kiinnittää huomiota valmisteltavassa olevassa kilpailutuksessa ja sen lopputuloksessa. 2.1 Kyselyn toteutus Kilpailutuksen valmistelussa haluttiin kuulla asumispalveluja käyttäviä asiakkaita ja nuoria, mahdollisesti tulevia asiakkaita. Tämän vuoksi alkuvuonna 2016 suoritettiin kysely. Kysely oli auki kaikille, mutta tieto kyselystä lähetettiin henkilökohtaisesti kaikille vammaispalvelujen vuotiaille yhteensä 129 asiakkaalle. Kyselyyn sai vastata paperimuodossa tai sähköisesti. Vastausaika oli Vastauksia saapui 40 kappaletta. Vastausprosentti oli siten 31 %. Vastauksista 15 kappaletta olivat omaisen tai läheisen vastauksia. Asiakkaille järjestettiin yhteistyössä Edupolin lähihoitajaopiskelijoiden kanssa mahdollisuus saada ulkopuolisen apua kyselyn vastaamiseen. Käytännössä kukaan ei tiettävästi käyttänyt ulkopuolista vastausapua. Koska vastausten lukumäärä jäi pieneksi voi kyselyn tuloksia tulkita lähinnä suuntaa-antavina 2.2 Vastaajien taustatietoja Vastaajien sukupuolijakautuma oli tasainen. Vastaajista 20 olivat miehiä ja 20 naisia. Vastajien ikäjakauma oli seuraava: 5 (14)

7 Kuva: Vastaajien ikä Valtaosan äidinkieli oli suomi, 27 henkilöä. 12 henkilöä oli äidinkieleltään ruotsinkielisiä ja yhdellä oli muu äidinkieli. Suurin yksittäinen edustettu vammaryhmä oli kehitysvammaiset. Toimintakykyyn vaikuttavia tekijöitä vastaajilla oli alla olevassa kuvassa ilmenevällä tavalla. Kuva: Toimintakykyyn vaikuttavat tekijät 25 Minun toimintakykyyni vaikuttaa Muu vamma tai sairaus-ryhmään kuului erilaisia neuropsykologisia oireyhtymiä, sokea ja muutama spesifi sairaus (esim. diabetes). Suurin osa vastaajista liikkui ilman apuvälinettä. 14 henkilöä tarvitsivat pyörätuolia tai rollaattoria apuvälineenä liikkumisessa. Vastaajista suurin osa osallistui työ- tai päivätoimintaan, yhteensä 28 henkilöä. Vastaajista 7 kävi työssä ja 4 opiskeli tai kävi koulua. Vastaajien asumismuodoissa oli vaihtelua, mikä todennäköisesti johtuu vastaajien iästä ja erilaisista elämäntilanteista. 6 (14)

8 Kuva: Nykyinen asumismuoto 18 Tällä hetkellä asun lapsuuden kodissa omassa asunnossa (omistus tai vuokra) palvelutalossa ryhmäkodissa muu, mikä asun Porvoossa asun muualla 12 vastaajista ovat suunnitelleet muuttoa ja heistä 4 haluaisi muuttaa heti. Heistä 2 asui lapsuuden kodissa, 1 palvelutalossa ja 1 ryhmäkodissa. Heistä 3 halusi muuttaa itsenäisesti asumaan Porvoossa. Muut ovat ajatelleet muuttavansa vuoden tai 3 vuoden sisällä. Kuva: Toivottu muuttoajankohta 7 (14)

9 Vastaajien asumisen avun tarve jakautui melko tasaisesti siten, että suurimmalla osalla oli ainakin päivittäistä avun tarvetta. Vastaajien jakautuminen eri asumisen tuen luokkiin on myös melko tasainen. Noin kolmasosa sijoittuisi tuetun asumisen palveluun, kolmasosa tavallisen palveluasumisen palveluun ja viimeinen kolmasosa tehostetun, ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluun. Kuva: Avun tarve asumisessa 16 Tarvitsen apua asumisessa en tarvitse apua viikoittain (kerran tai useammin) päivittäin (kerran) päivittäin, yhteensä useita kertoja/tunteja päiväsaikaan jatkuvasti yöllä jatkuvasti, hyvin runsaasti tai vuorokauden ympäri Yleisesti kehitysvammaiset asuvat yksiköissä, joissa on ympärivuorokautinen henkilökunta. Jäänteitä laitoshoitovaltaisesti palvelurakenteesta ja muodoista on edelleen olemassa. Uusissa sijoituksissa ja asumispalvelujen järjestelyissä onkin syytä kiinnittää erityistä huomiota nuorten kehitysvammaisten henkilöiden kykyjen, taitojen ja omatoimisuuden tukemiseen. Liiallinen tuen ja avun määrä on omalta osaltaan tavallaan passivoivaa, eikä sellaiset järjestelyt ole kenenkään edun mukaisia. Suurin osa vastaajista oli tyytyväinen nykyiseen asumismuotoonsa. Vain 3 vastaajista olivat melko tyytymättömiä ja yksikään vastaajista ei ollut erittäin tyytymätön. Kuva: Asumistyytyväisyys erittäin tyytyväinen Tällä hetkellä olen asumiseeni: melko tyytyväinen en osaa sanoa melko tyytymätön erittäin tyytymätön 8 (14)

10 2.3 Vastaajien ajatukset ja toiveet asumisen järjestämisestä Suurin osa vastaajista haluaa asua Porvoossa ja mieluiten ryhmäkodissa tai omassa asunnossa. Muutama vastaaja haluaisi asua Porvoon ulkopuolella ja muutama jäädä asumaan lapsuuden kotiinsa. Huomiolle pantavaa on, että palvelutalossa asumista ei pidetä kovin toivottavana tai tavoiteltavana asumismuotona. Asumismuotona se tulee kuitenkin kyseeseen varsinkin vaikeavammaisille henkilöille, kun asumisen palveluja ei voida muulla tavoin järjestää. Se oli vuoden 2015 lopussa yhteensä 23 henkilön asumisen muoto. Ryhmäkodin suosioon vaikuttanee palvelujärjestelmän kulttuuri ja tausta, jossa ryhmäkoti on asumismuotona ollut yleinen vaihtoehto asumismuotona kehitysvammaiselle henkilölle. Ryhmäkodin ja palvelutalon erona on, että nykyaikaisissa palvelutaloissa korostuu asukkaiden omat tilat ja asunnot, kun ryhmäkodissa on yleensä runsaastikin asukkaiden yhteisiä tiloja. Kuva: Asumistoiveet 18 Haluaisin asua lapsuuden kodissa omassa asunnossa (omistus tai vuokra) palvelutalossa ryhmäkodissa muu, mikä Porvoossa muualla, missä Avun järjestelyissä selvä enemmistö vastaajista toivoo, että apu asumisessa järjestetään henkilökunnalla, eli asumisyksikössä asumispalveluin. Osa toivoo, että apu järjestetään omaan kotiin henkilökohtaisella avulla. 9 (14)

11 Kuva: Avun järjestämistä koskevat toiveet Mielestäni apu omaan kotiini tulisi järjestää kotihoidolla henkilökohtaisella avulla asumisen ohjaajan tukikäynneillä henkilökunnalla, joka on asumisyksikössä läsnä muulla tavalla, miten Vastaajilta kysyttiin avoimin kysymyksin asumistyytyväisyyteen vaikuttavista tekijöistä, asumista tukevista palveluista ja asumisen järjestelyistä tulevaisuudessa. Omaisten toiveita ja ajatuksia kysyttiin erikseen. Vapaissa vastauksissa nousi selvästi esiin, että asumistyytyväisyyteen vaikuttaa: henkilökunta, sosiaalisen verkoston ylläpitämisen mahdollisuus ja että asumismuoto sinällään on oman toiveen ja tarpeiden mukainen. Vastauksissa korostuu, että henkilökunnan tulee olla osaava ja asiakasystävällinen. Osaamisessa korostuu eri vammaryhmien erityispiirteiden ja tarpeiden tunteminen, jotta asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin voidaan vastata. Henkilökunnan pysyvyyttä arvostetaan, koska mahdollistaa tutun ja turvallisen palvelun toteutumisen. Henkilökunnan vaihtelua pidetään asiakkaan turvallisuuden tunnetta heikentävänä ja laadukkaan palvelun vaarantavana tekijänä. Henkilökunnan antaman tuen ja avun tulee myös olla suhteessa avun tarpeeseen sopivaa ja riittävää. Liiallista tukea ja apua ei pidetä hyvänä. Toisaalta riittämätön apu vaarantaa luonnollisesti asumis- ja elämäntyytyväisyyttä. Lisäksi on myös tärkeää, että asiakas saa palvelua omalla äidinkielellä. Sosiaalisen verkoston osalta vastauksissa korostuu, että on tärkeää, että asiakas pystyisi vaikuttamaan kenen kanssa hän asuu. Hyviä asukassuhteita pidetään viihtyvyyden ja sosiaalisen kanssakäymisen osalta hyvinä ja toisaalta asumistyytyväisyyttä heikentää, mikäli henkilön välittömässä läheisyydessä asuu muita, joiden kanssa hän ei koe tulevansa toimeen. Myös kodin ja asumisen ulkopuolisen sosiaalisen verkoston ja elämän ylläpitäminen on tärkeää henkilön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Myös oman rauhan mahdollisuus nousi vastauksissa esiin. Asumismuodon valitseminen on jokaiselle tärkeää. Sekä itse asunnon pitää olla mieluinen, että siihen liittyvien palvelujen. Vastauksissa esitettiin, että asumisen vaihtoehtoja tulisi olla riittävästi, jotta jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin voidaan vastata. 10 (14)

12 Vastaajien mukaan asumista tukevat tavanomaiset lähipalvelut. Asumisen läheisyyden esteettömyyttä korostetaan, samoin esteettömän julkisen liikenteen käyttömahdollisuutta. Asumisen toivotaan sijaitsevan keskeisellä alueella, jossa lähettyvillä on saatavilla päivittäispalvelut, kuten esimerkiksi kauppa, pankki, posti ja vapaa-ajan harrastamismahdollisuudet. 2.4 Asiakasraati Vammaispalvelut järjestivät asiantuntijakeskustelun Keskusteluun osallistui 3 asiakasta, jotka iältään, sukupuoleltaan ja taustaltaan edustivat erilaisia vammaryhmiä ja asumispalvelujen käyttäjiä. Heidän kanssaan käytiin syvällisempään keskustelua niistä osa-alueista, jotka asumispalvelukyselyssä nousivat esiin Henkilökunta Kuten kyselytuloksista on ymmärrettävissä, asumispalveluissa keskeistä on henkilökunta. Raadin jäsenten mielestä on hyvää henkilökuntaa kuvaa: että henkilökunnalla on erityisosaamista asukkaiden vammaisuudesta, jotta tukea ja apua voidaan antaa oikealla tavalla. hyvä kielitaito. Yhteinen kieli on tärkeä, jottei asiakkaan tarvitsi sopeuttaa omaa toimintaansa kielimuurin vuoksi. että henkilökunta tuntee asiakkaan ja antaa apua, tukea oikealla ja asiakkaan toivomalla tavalla, oikealla asenteella asiakasta kunnioittaen, tukien ja tarvittaessa hienotunteisesti. Apua on saatava sopivassa määrin. Yli- tai aliauttaminen ei tue asiakasta, hänen kuntoutumistaan tai toiveiden toteutumista. että henkilökunta näkee ja tunnistaa asiakkaan tarpeet myös ilman, että asiakkaan on niistä sanottava erikseen. että henkilökunta viihtyy työssään. Työpaikan (asumispalvelun) ilmapiiri vaikuttaa henkilökuntaan ja siihen, miten se suorittaa työnsä, mikä osaltaan vaikuttaa asiakkaan saamaan palveluun. että henkilökunta haluaa kehittää omaa osaamistaan ja osallistuu koulutukseen. että henkilökuntaa on riittävästi. että vaihtuvuus ja sairauspoissaoloja on mahdollisimman vähän Asunto Asiantuntijaraadin mielestä on tärkeää, että asiakas voi itse valita missä ja miten asuu. Oman asunnon rauha ja yksityisyys on tärkeä osa asumistyytyväisyyttä. Vaikeavammaisilla henkilöillä asumisympäristön esteettömyys on tärkeä. Esteettömyyden tulee ulottua myös asuntorakennuksen ulkopuolelle. Esteettömään liikkumiseen asunnossa liittyy, että asuntoon pääsee helposti ja itsenäisesti. Esteettömyys muodostuu mm. ympäristön hallinnasta, jossa voidaan hyödyntää automaattisia ovenavausjärjestelmiä, valaistuksen hallintajärjestelmiä, kutsujärjestelmiä jne. Raadin jäsenet 11 (14)

13 näkivät, että kiinteistön suunnittelussa ja toteutuksessa tulisi käyttää käyttäjäkunnan näkemyksiä ja kokemuksia hyödyksi, jotta esteettömyys olisi käytännössä toimivaa. Asunnon varustelussa halutaan, että jokaisella on oma WC- ja suihkutila käytössään. Omaan keittiöön tulee olla mahdollisuus tarvittaessa. Keittiövarustelussa tärkeää on oma jääkaappi ja pakastin, mikroaaltouuni, vesipiste ja astianpesukone. Omia keittomahdollisuuksia ei pidetty välttämättöminä. Oman asunnon lisäksi on tärkeää, että asumispalveluissa on tarvittaessa asukkaiden yhteisiä tiloja, jossa voidaan järjestää asukkaiden yhteistä toimintaa, mikä lisää yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä Sijainti Kuten kyselytuloksissa nousi esiin, myös asiantuntijaraati piti tärkeänä, että porvoolaiselle vammaiselle järjestyy tarvittavat asumispalvelut omassa kotikunnassa. Asumispalvelujen tulisi sijaita keskeisellä alueella, jonka ympäristö on tasainen ja jonka lähettyvillä sijaitsee tavanomaiset päivittäispalvelut (esim. kauppa yms. vastaavat palvelut). Vapaa-ajan toimintojen (urheilu, kulttuuri ja ostosmahdollisuudet) läheistä sijaintia pidetään viihtyvyyttä lisäävänä tekijänä, jos vammainen henkilö voi saavuttaa palvelut itsenäisesti esim. sähköpyörätuolilla. Vaikeavammaisten palveluasumispalveluja toivotaan Porvoossa lähelle keskustaa ja/tai joen länsipuolen palveluja Muuta Sekä kyselyssä että asiantuntijakeskustelussa korostui, että asumispalvelu ei ole asiakkaalle itseisarvo vaan tärkeä osa mahdollistamaan vammaisen henkilön mielekkään elämän. Asumisessa pitää myös voida ylläpitää itsellensä tärkeitä ystävä- ja läheissuhteita. Asumisviihtyvyyttä lisää myös asukkaiden välinen ilmapiiri ja yhteisöllisyyden tunne. Tärkeää on, että apua ja tukea saa riittävästi ja niissä asioissa, jotka tukevat asumista. Apua ja tukea tarvitaan usein myös asumisen tukitoiminnoissa, kuten kodin ulkopuolisessa asioinnissa esim. kauppa-asioinnissa (mm. ruoka ja vaateostokset). Ruokailuun vaikuttamismahdollisuudet ovat tärkeitä. Asukkaiden täytyy saada mahdollisuus vaikuttaa ruokailujen ajankohtiin ja ruokaan. Lisäksi asiakkaat toivovat, että heidän omia valintoja ja toiveita kunnioitetaan ja tuetaan siten, että mahdollisimman kevyet asumismuodot mahdollistuvat. Asumispalveluissa on tärkeää tunnistaa asiakkaan voimavarat ja vahvistaa niitä. 12 (14)

14 3 Johtopäätökset Asumiskyselystä ja asiakasraadin raadin keskustelutilaisuudesta nousee vammaisten henkilöiden asumispalvelujen suunnittelussa ja kilpailutuksessa seuraavia huomioon otettavia asioita: asumispalvelujen kehittäminen siten, että sopivia vaihtoehtoja löytyy Porvoosta eri vammaryhmiä ja avun tarvetta edustaville henkilöille kilpailutuksessa tulee kiinnittää laatutekijöiden osalta huomioita: o o o henkilökuntaan esteettömyyteen yksikön sijaintiin asiakkaan aseman vahvistaminen ja kuntoutuksen mahdollistaminen, nuoren itsenäistymisen tukeminen (mm. muuttovalmennus ja omaisten kanssa tehtävä yhteistyö varhaisessa vaiheessa). 13 (14)

15 4 Lähteet Vammaisia tulee kohdella samalla tavalla kuin muita ihmisiä, Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2007:4 Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista /380 ( Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista, /759 Laki kehitysvammaisten erityishuollosta /519 Porvoon vammaispoliittisessa ohjelmassa (14)

VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN

VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN POHJOIS-SATAKUNNAN HANKEKUNNAT HONKAJOKI, JÄMIJÄRVI, KANKAANPÄÄ, KARVIA VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN TOIMINTAOHJE Palvelun määritelmä Vaikeavammaisen määritelmä Palveluasumiseen liittyvät palvelut ja

Lisätiedot

Asumisen ohjelma Vammaisten kuntalaisten asumisen muotojen ja palveluiden edistäminen Espoossa

Asumisen ohjelma Vammaisten kuntalaisten asumisen muotojen ja palveluiden edistäminen Espoossa Asumisen ohjelma Vammaisten kuntalaisten asumisen muotojen ja palveluiden edistäminen Espoossa 2016 2025 Asuminen ja palvelut seminaari 15.3.2018 Anu Autio, palvelupäällikkö, Espoon vammaispalvelut Mikä

Lisätiedot

Asuminen ja uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö. Palvelut yksilöllisen asumisen tukena THL, Helsinki Jaana Huhta, STM

Asuminen ja uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö. Palvelut yksilöllisen asumisen tukena THL, Helsinki Jaana Huhta, STM Asuminen ja uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö Palvelut yksilöllisen asumisen tukena THL, Helsinki 15.3. 2018 Jaana Huhta, STM Esityksen sisältö Uudistuksen lähtökohdat Keskeinen sisältö Asumisen tuen

Lisätiedot

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut Sosiaaliohjaaja Porin perusturva Vammaispalvelut LAINSÄÄDÄNTÖ Perustuslaki : 6 yhdenvertaisuus, 19 oikeus sosiaaliturvaan Sosiaalihuoltolaki: 1 yksityisen henkilön,

Lisätiedot

Vammaispalvelulaki uudistuu

Vammaispalvelulaki uudistuu 1 Uusi vammaispalvelulaki Selkokielinen teksti, 27.9.2018 Vammaispalvelulaki uudistuu Vammaispalvelulaki muuttuu. Vanha vammaispalvelulaki ja kehitysvammalaki yhdistetään yhdeksi laiksi, joka koskee kaikkia

Lisätiedot

Vammaispalvelut ja kehitysvammahuollon palvelut Helsingissä Vammaisten sosiaalityö 1

Vammaispalvelut ja kehitysvammahuollon palvelut Helsingissä Vammaisten sosiaalityö 1 Vammaispalvelut ja kehitysvammahuollon palvelut Helsingissä 4.4.2018 Vammaisten sosiaalityö 1 Tehtävien jako Sosiaali- ja terveysministeriö määrittelee palvelujen kehittämisen suuntaviivat, valmistelee

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumispalveluiden suunnitelma Säkylän kunta

Kehitysvammaisten asumispalveluiden suunnitelma Säkylän kunta Kehitysvammaisten asumispalveluiden suunnitelma 2016 Säkylän kunta Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Asumispalveluiden laatusuositus... 2 3. Asumispalveluiden nykytilanne Säkylässä... 2 4. Suunnitelmissa/rakenteilla

Lisätiedot

Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet

Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet Oma tupa, oma lupa Ikääntyneiden arjen hallinnan haasteet 24.2.2015 Rovaniemi Lakimies Timo Mutalahti Sininauhaliitto Asuminen ja päihteet Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

Ajankohtaista vammaispolitiikassa ja lainsäädännössä

Ajankohtaista vammaispolitiikassa ja lainsäädännössä Ajankohtaista vammaispolitiikassa ja lainsäädännössä Vapaus valita miten asun - Kohti kehitysvammaisten yhdenvertaista kansalaisuutta -seminaari FDUV Helsinki, Kuntatalo 14.2.2013 Jaana Huhta, STM Vammaispolitiikan

Lisätiedot

Ajankohtaista vammaispolitiikassa ja lainsäädännössä

Ajankohtaista vammaispolitiikassa ja lainsäädännössä Ajankohtaista vammaispolitiikassa ja lainsäädännössä Vapaus valita miten asun - Kohti kehitysvammaisten yhdenvertaista kansalaisuutta -seminaari FDUV Helsinki, Kuntatalo 14.2.2013 Jaana Huhta, STM Vammaispolitiikan

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 12.7.2017 Taltionumero 3515 Diaarinumero 3492/2/16 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Kuntamarkkinat 14.9.2011 Palveluasumisen järjestäminen kunnissa va. sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Sami Uotinen Asumispalvelujen järjestäminen

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.11.2016 Taltionumero 5074 Diaarinumero 3514/3/15 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A huoltajinaan B ja C Päätös, jota valitus koskee

Lisätiedot

KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS

KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS Anne-Mari Raassina Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Rovaniemi 27.8.2015 Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen ohjelmaa (Kehas) koskevat valtioneuvoston

Lisätiedot

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin!

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! 30.1.2015 Kankaanpään kehitysvammaisten ryhmäkodin harjannostajaiset Hyvä juhlaväki, On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! Tämä hanke on tärkeä monessakin

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Mirja Kangas, palvelualuepäällikkö, aikuisten ja työikäisten palvelut Rovaniemen kaupunki AIKUISTEN JA TYÖIKÄISTEN PALVELUALUE Tehtäväalueen

Lisätiedot

Vammaispalvelut Helsingissä. Reija Lampinen vammaisasiamies 26.9.2013 Kampin palvelukeskus

Vammaispalvelut Helsingissä. Reija Lampinen vammaisasiamies 26.9.2013 Kampin palvelukeskus Vammaispalvelut Helsingissä Reija Lampinen vammaisasiamies 26.9.2013 Kampin palvelukeskus Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain mukaan vammaisella henkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla on vamman tai

Lisätiedot

Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus

Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus THL 15.3.2018 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi 2 Kehitysvammaisten ihmisten asuminen vs. tavallinen vuokra-asuminen

Lisätiedot

TAVOITTEET. Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää. vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisina

TAVOITTEET. Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää. vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisina 2015 LAKI Vammaispalvelulaissa on määritelty ne palvelut ja taloudelliset tukitoimet, joita kunnan sosiaalitoimi järjestää Vammaisille henkilöille. Lain tarkoituksena on edistää vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Neurologisesti pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten asumisen tarpeet Sari Valjakka

Neurologisesti pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten asumisen tarpeet Sari Valjakka Neurologisesti pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten asumisen tarpeet Sari Valjakka Miljoona esteetöntä asuntoa vuoteen 2030-seminaari 20.3.2014 Tavoitteet ja toteutus Selvittää neurologisesti pitkäaikaissairaiden

Lisätiedot

HAKEMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISESTA PALVELUSTA

HAKEMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISESTA PALVELUSTA HAKEMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISESTA PALVELUSTA Hakemus saapui: Viranomainen /toimintayksikkö Vaasan kaupunki Vammaispalvelu PL 241, Vöyrinkatu 46 65100 VAASA P. 06 325 1111/ vaihde Henkilötiedot Sukunimi

Lisätiedot

UUDISTUVA VAMMAISPALVELULAKI

UUDISTUVA VAMMAISPALVELULAKI UUDISTUVA VAMMAISPALVELULAKI Sanna Ahola Erityisasiantuntija Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikkö 5.11.2018 Uudistuva vammaispalvelulaki / Sanna Ahola 1 VAMMAISPALVELUJA KOSKEVAN LAINSÄÄDÄNNÖN UUDISTAMINEN

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 1(8) Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 2(8) Sisällysluettelo Salon kaupungin vammaistyö 1 1. VAMMAISPALVELULAIN

Lisätiedot

Suunnitelmien määrä vammaisasiakkaiden määrään suhteutettuna. Myönteisten päätösten määrät suhteessa tehtyjen hakemusten määrään.

Suunnitelmien määrä vammaisasiakkaiden määrään suhteutettuna. Myönteisten päätösten määrät suhteessa tehtyjen hakemusten määrään. Indikaattorin nimi Mitä mittaa Mitta-arvo Kommentit Palvelutarpeen arviointi palvelutarpeen arvioinnissa tehtyjen sunnitelmien suhteessa vammaisasiaakaiden än Suunnitelmien vammaisasiakkaiden än suhteutettuna

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013

ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013 ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013 Sosiaali- ja terveystoimi Perhe- ja sosiaalipalvelut Vammaispalvelut 2 (8) Johdanto

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun hakeminen. Työpaja

Henkilökohtaisen avun hakeminen. Työpaja Henkilökohtaisen avun hakeminen Työpaja 10.10.2013 Vammaispalvelulaki - Henkilökohtainen apu liittyy vammaispalvelulakiin. - Vammaispalvelulaki uudistui 1.9.2009. - Vammaispalvelulakia muutettiin, jotta

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Eija Koskela eija.koskela@uusikaupunk

Lisätiedot

TAUSTATIEDOT. 1. Minä olen asiakas omainen/läheinen

TAUSTATIEDOT. 1. Minä olen asiakas omainen/läheinen Sivu 1 / 9 TAUSTATIEDOT 1. Minä olen asiakas omainen/lähnen Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/lähnen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta. 2. Ikä 0-17 vuotta 18 64

Lisätiedot

Missä mennään Kehas-ohjelman toteutuksessa valtakunnallisesti? Susanna Hintsala Kehitysvammaliitto ry.

Missä mennään Kehas-ohjelman toteutuksessa valtakunnallisesti? Susanna Hintsala Kehitysvammaliitto ry. Missä mennään Kehas-ohjelman toteutuksessa valtakunnallisesti? Susanna Hintsala Kehitysvammaliitto ry. susanna.hintsala@kvl.fi KEHAS-ohjelma Ohjelma perustuu valtioneuvoston 21.1.2010 tekemään periaatepäätökseen

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUT. Vammaispalvelujen palveluesimies Maija Tervo. Vammaispalvelun sosiaalityö ja ohjaus. Asumispalvelut Katja Vesterelve

VAMMAISPALVELUT. Vammaispalvelujen palveluesimies Maija Tervo. Vammaispalvelun sosiaalityö ja ohjaus. Asumispalvelut Katja Vesterelve VAMMAISPALVELUT Vammaispalvelujen palveluesimies Maija Tervo Vammaispalvelun sosiaalityö ja ohjaus Ansala Heli Juupaluoma Sauli Niemi Johanna Rapo Sirpa Asumispalvelut Katja Vesterelve Tiimivastaavat Päivätoiminta

Lisätiedot

Vammaispalvelulain uudistuksen tilanne. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät Helsinki, Jaana Huhta, STM

Vammaispalvelulain uudistuksen tilanne. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät Helsinki, Jaana Huhta, STM Vammaispalvelulain uudistuksen tilanne Vammaispalvelujen neuvottelupäivät Helsinki, 8.2. 2018 Jaana Huhta, STM Esityksen sisältö Uudistuksen tausta ja lähtökohdat Keskeinen sisältö Jatkovalmistelun kärjet

Lisätiedot

Asuntojen hankinta. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 17.1.2013. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.

Asuntojen hankinta. Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 17.1.2013. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto. Asuntojen hankinta Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 17.1.2013 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Asuntojen hankinnasta Näkökulmia: Kunnat asumisen järjestäjinä: asumisyksiköt,

Lisätiedot

KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS

KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS Anne-Mari Raassina Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Oulu 21.4.2015 Seinäjoki 22.4.2015 Alueellisen kierroksen keskustelutilaisuuden tavoitteet Kuulla näkemyksiä

Lisätiedot

Vammaispalvelulaista. Vammaispalveluraadille Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski

Vammaispalvelulaista. Vammaispalveluraadille Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski Vammaispalvelulaista Vammaispalveluraadille 15.5.2013 Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski 30.5.2013 Vammaispalvelulaki Ketä laki koskee? Vammaisuus (VpL 2 ) vamma tai sairaus pitkäaikaisuus eli

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.6.2011 Taltionumero 1601 Diaarinumero 1543/3/10 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Päivi Lauri paivi.lauri@ppshp.fi Organisaatio, jota vastaus edustaa Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Henkilökohtainen apu ja erityishuolto osana palvelusuunnittelua. KVTL Salla Pyykkönen 9.11.2012

Henkilökohtainen apu ja erityishuolto osana palvelusuunnittelua. KVTL Salla Pyykkönen 9.11.2012 Henkilökohtainen apu ja erityishuolto osana palvelusuunnittelua KVTL Salla Pyykkönen 9.11.2012 Palvelujen suunnittelun olemassa oleva säädöspohja Perustuslaki yhdenvertaisuus, sosiaaliturva, oikeusturva

Lisätiedot

Ajankohtaista vammaispalveluissa henkilökohtainen apu ja vammainen lapsi

Ajankohtaista vammaispalveluissa henkilökohtainen apu ja vammainen lapsi Sosiaalipalvelut -tulosalue 1 Ajankohtaista vammaispalveluissa henkilökohtainen apu ja vammainen lapsi Päivi Nurmi-Koikkalainen 21.10.2008 Rovaniemi Oikeudenmukaisuus = normit + käytäntö H.T. Klami 1990

Lisätiedot

Lapsen oikeus henkilökohtaiseen apuun Tampere johtava lakimies Sirkka Sivula Kehitysvammaisten Tukiliitto

Lapsen oikeus henkilökohtaiseen apuun Tampere johtava lakimies Sirkka Sivula Kehitysvammaisten Tukiliitto Lapsen oikeus henkilökohtaiseen apuun Tampere 22.5.2017 johtava lakimies Sirkka Sivula Kehitysvammaisten Tukiliitto Ulos kuplasta Asiakassuunnittelu Arvio Suunnitelma Päätös Toteutus 3 Lapsen osallisuus

Lisätiedot

Kohti tulevaisuutta: vammaisalan haasteita ja kehitysnäkymiä

Kohti tulevaisuutta: vammaisalan haasteita ja kehitysnäkymiä Kohti tulevaisuutta: vammaisalan haasteita ja kehitysnäkymiä Valtakunnalliset erityishuoltopäivät Helsinki 10.9.2015 Jaana Huhta, neuvotteleva virkamies, STM Ajankohtaista vammaispalveluissa ja - politiikassa

Lisätiedot

KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS

KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS KEHAS- KESKUSTELUTILAISUUS Anne-Mari Raassina Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Helsinki, Säätytalo 1.10.2015 Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen ohjelmaa (Kehas) koskevat valtioneuvoston

Lisätiedot

Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin?

Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin? Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin? Susanna Hintsala, Kehitysvammaliitto Kuntaseminaari Eskoossa 28.10.2016 1 11/8/2016 YK-sopimus ja asuminen 9 art. Varmistetaan vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Ajankohtaista vammaislainsäädännössä

Ajankohtaista vammaislainsäädännössä Ajankohtaista vammaislainsäädännössä Kuinka lakia luetaan, Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry, 6.10.2015 Helsinki. Elina Akaan-Penttilä, lakimies, Invalidiliitto. 1 Vammaisia henkilöitä koskevan sosiaalihuollon

Lisätiedot

Alustusta erityislainsäädäntöön. Vammaispalvelujen raati 15.5.2013 Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski

Alustusta erityislainsäädäntöön. Vammaispalvelujen raati 15.5.2013 Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski Alustusta erityislainsäädäntöön Vammaispalvelujen raati 15.5.2013 Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski 30.5.2013 Elävänä olentona maailmassa Erilaiset roolit Ihminen Perheenjäsen, vanhempi, sisarus,

Lisätiedot

Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Laitoshoidon purku ja itsenäinen asuminen

Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Laitoshoidon purku ja itsenäinen asuminen Sosiaalihuollon ajankohtaiset uudistukset Laitoshoidon purku ja itsenäinen asuminen Kuntamarkkinat 11.9.2013 Jaana Viemerö, asiakkuusjohtaja, Järvenpään kaupunki Asukkaita suunnilleen saman verran kuin

Lisätiedot

Vammaispalveluja koskeva lakiuudistus

Vammaispalveluja koskeva lakiuudistus Vammaispalveluja koskeva lakiuudistus Sanna Ahola, erityisasiantuntija, OTK 8.12.2017 Vammaispalveluja koskeva lakiuudistus / Sanna Ahola 1 Sosiaalihuollon palvelujärjestelmän tavoitteet Sosiaalihuollon

Lisätiedot

Asumispalvelujen hankinta

Asumispalvelujen hankinta Asumispalvelujen hankinta Vammaispalvelut Kehitysvammapalvelut Kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain 2 mukainen Asiakasmäärä n. 70 -> Hankinnan arvo n. 18M Ajalle 1.3.2017-28.2.2021, + 2 v (optio)

Lisätiedot

Työ kuuluu kaikille!

Työ kuuluu kaikille! Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila 9.3.2016 Anne Mäki, ry 1 Esteettömyys Esteetön työympäristö on kaikkien etu Laaja kokonaisuus, joka mahdollistaa ihmisten

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Raija Hynynen Raija.Hynynen@ym.fi

Lisätiedot

Arjen Keskiössä

Arjen Keskiössä Arjen Keskiössä 6.3.2014 Yksilöllisen asumisen malli Kotkassa Arjen Keskiössä hankkeen myötä Kotkassa käytetään sanaa kortteliasuminen, siinä asiakas asuu itsenäisesti ja tarvittava tuki hänelle järjestetään

Lisätiedot

Kuntakentän haasteet ja mahdollisuudet

Kuntakentän haasteet ja mahdollisuudet Kuntakentän haasteet ja mahdollisuudet Vammaispalvelujen neuvottelupäivät 17.- 18.1.2013 Jaana Viemerö, erityisasiantuntija, Suomen Kuntaliitto Käynnissä edelleen useita samanaikaisia uudistuksia Vammaislainsäädännön

Lisätiedot

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kuopio 30.8.2013 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Kehitysvammaisten asumisen ohjelma (Kehas ohjelma) 1. Valtioneuvoston periaatepäätös

Lisätiedot

Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä

Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä 17.10.2012 Tuula Tiainen Rakennetun ympäristön osasto tuula.tiainen@ymparisto.fi Erityisryhmät ja asuminen

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen HELSINGIN KAUPUNKI Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen tarvekuvaus ASU -hanke Diaarinumero HEL 2016-010089 HELSINGIN KAUPUNKI TILAHALLINTO TARVEKUVAUS Kehitysvammaisten tukias.

Lisätiedot

Vaikeavammaisten henkilöiden palveluasuminen. Soveltamisohje

Vaikeavammaisten henkilöiden palveluasuminen. Soveltamisohje Vaikeavammaisten henkilöiden palveluasuminen Soveltamisohje Sisällysluettelo Lainsäädäntö ja järjestämisvelvollisuus... 3 Menettely palveluasumista haettaessa... 3 Myöntämisen perusteet... 4 Palveluasumisen

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Waltteri Siirala Waltteri.siirala@tyks.fi

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Tietopaketti 9: Vammaispalvelut. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer)

Tietopaketti 9: Vammaispalvelut. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Tietopaketti 9: Vammaispalvelut Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Sisältö Etuuksien saajat Kelan vammaisuuden perusteella maksamat tuet Lapsen

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

Henkilökohtainen apu käytännössä

Henkilökohtainen apu käytännössä Henkilökohtainen apu käytännössä Mirva Vesimäki, Henkilökohtaisen avun koordinaattori, Keski-Suomen henkilökohtaisen avun keskus HAVU 24.2.2012 Henkilökohtainen apu vaikeavammaiselle henkilölle, 8 2 Kunnan

Lisätiedot

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut Oikea koti Aspan asumisratkaisut Näin Aspan asumisratkaisut syntyivät Asumispalvelusäätiö Aspan perustamiseen vaikutti laajalti järjestöjen välillä käyty keskustelu siitä, mihin suuntaan vammaisten ihmisten

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Sari Huusko sari.huusko@turku.fi

Lisätiedot

HAKEMUS IKÄIHMISTEN TAVALLISEEN JA TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN

HAKEMUS IKÄIHMISTEN TAVALLISEEN JA TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN HAKEMUS IKÄIHMISTEN TAVALLISEEN JA TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN Tietoa ikäihmisten tavalliseen ja tehostettuun palveluasumiseen hakeutumisesta Tavallinen palveluasuminen sijaitsee Kaavilla palvelukeskuksen

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Pekka Räsänen pekka.rasanen@kpsaatio.

Lisätiedot

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018 LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 216-218 Lausuntopyyntö Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä on perussopimuksensa 13 :n mukaan pyytänyt jäsenkuntien esityksiä

Lisätiedot

Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta

Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta Raija Hynynen 13.5.2013 Tuula Tiainen 22.5.2013 Rakennetun ympäristön osasto Toteutuuko hyvä, tarpeita vastaava asuminen? -tavallisissa asunnoissa

Lisätiedot

Lainsäädäntö kehitysvammaisten henkilöiden palveluissa

Lainsäädäntö kehitysvammaisten henkilöiden palveluissa Lainsäädäntö kehitysvammaisten henkilöiden palveluissa Satu Syrjälä Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Mikkeli 13.01.2016 Itä-Suomen aluehallintovirasto, Satu Syrjälä, PEOL 21.1.2016

Lisätiedot

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista Valitse kohde. 1 (13) 28.3.2014 Kysely kotona asuvien 15-35 -vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista A. Taustatiedot Syntymävuosi? Sukupuoli? nainen mies Äidinkieli? suomi ruotsi muu Postinumero?

Lisätiedot

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski VAMMAISPALVELULAKI 8 b Päivätoiminta 8 c Henkilökohtainen apu KEHITYSVAMMALAKI 2 : kohta 3) tarpeellinen ohjaus sekä 4) työtoiminnan

Lisätiedot

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen

Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta. Eveliina Pöyhönen Ajankohtaista STM:n hallinnonalalta Eveliina Pöyhönen Uusi sosiaalihuoltolaki Lain tarkoitus: Edistää ja ylläpitää hyvinvointia sekä sosiaalista turvallisuutta Vähentää eriarvoisuutta ja edistää osallisuutta

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista.. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Riitta Jolanki riitta.jolanki@hiy.fi Organisaatio, jota vastaus edustaa Helsingin

Lisätiedot

----~ eksote. Ostopalvelujen asiakkaana - asiakkaan tiedontarpeet ja niihin vastaaminen

----~ eksote. Ostopalvelujen asiakkaana - asiakkaan tiedontarpeet ja niihin vastaaminen ----~ eksote Ostopalvelujen asiakkaana - asiakkaan tiedontarpeet ja niihin vastaaminen Vammaispalvelujen asiakkaan oikeus saada laadukkaita palveluja on määritelty lainsäädännössä (laki sosiaalihuollon

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisen ohjelman toimeenpano

Kehitysvammaisten asumisen ohjelman toimeenpano Kehitysvammaisten asumisen ohjelman toimeenpano Asumisen lähipalvelujen kehittämisen teemapäivä Yhteistyöseminaari, Kongressihotelli Linnasmäki Turku 16.11.2012 Jaana Huhta, STM Näkökulmia palvelujen kehittämiseen

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Marjut Eskelinen marjut.eskelinen@avi.fi

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Raimo Ojanlatva raimo.ojanlatva@ouka.fi Organisaatio, jota vastaus edustaa Oulun

Lisätiedot

Tutkimus luettavissa kokonaisuudessaan www.pohjanmaahanke.fi Ajankohtaista>Arkisto> Hankkeessa tehdyt selvitykset TUTKIMUKSEN TAUSTAA:

Tutkimus luettavissa kokonaisuudessaan www.pohjanmaahanke.fi Ajankohtaista>Arkisto> Hankkeessa tehdyt selvitykset TUTKIMUKSEN TAUSTAA: Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kuntouttavia asumispalveluja koskeva kyselytutkimus toteutettiin kolmen maakunnan alueella 2007 2008, Länsi-Suomen lääninhallituksen ja Pohjanmaa-hankeen yhteistyönä

Lisätiedot

Miksi ja miten vammaispalveluja tulee järjestää?

Miksi ja miten vammaispalveluja tulee järjestää? Miksi ja miten vammaispalveluja tulee järjestää? Susanna Hintsala & Martina Nygård TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN LAITOS 1 Esityksen teemat Vammaispalvelujen oikeudellinen perusta Vammaispalvelujen tarkoitus

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta 1 2 Vammaistyö Salon kaupungin vammaistyöhön kuuluvat kehitysvammaisten palvelut, vammaispalvelulain mukaiset palvelut sekä alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT

Lisätiedot

Miksi ja miten vammaispalveluja tulee järjestää?

Miksi ja miten vammaispalveluja tulee järjestää? Miksi ja miten vammaispalveluja tulee järjestää? Susanna Hintsala & Martina Nygård TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN LAITOS 1 Esityksen teemat Vammaispalvelujen oikeudellinen perusta Vammaispalvelujen tarkoitus

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Ulla Kuittu ulla.kuittu@jkl.fi

Lisätiedot

PIELAVEDEN PERUSTURVALAUTAKUNTA

PIELAVEDEN PERUSTURVALAUTAKUNTA perusturvaltk 19.2.2019 27 LIITE 5. PIELAVEDEN PERUSTURVALAUTAKUNTA SOSIAALI PALVELUJEN ASIAKAS MAKSUT AKSA 1.3.2019 1 Hakalan ryhmäkotien asiakasmaksut Vuokra Ateriavuorokausi Turvapuhelin Vuokra

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Satu Syrjälä satu.syrjala@avi.fi Organisaatio, jota vastaus edustaa Itä-Suomen

Lisätiedot

Palveluasumisen asiakasmaksujen uudistusnäkymät

Palveluasumisen asiakasmaksujen uudistusnäkymät Palveluasumisen asiakasmaksujen uudistusnäkymät Sosiaali- ja terveydenhuollon maksut ongelmia ja uudistusnäkymiä SSOS:n yleisötilaisuus Jyrki Kataisen hallituksen ohjelman kirjaus asiakasmaksujärjestelmän

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA ASUNTOSUUNNITTELUSTA

AJANKOHTAISTA ASUNTOSUUNNITTELUSTA 17.11.2015 AJANKOHTAISTA ASUNTOSUUNNITTELUSTA SELVITYKSEN TULOKSIA ARA:N ERITYISRYHMÄ- KOHTEIDEN TILAMITOITUS SELVITYKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET Ramboll Management Consulting toteutti yhdessä Arkkitehtitoimisto

Lisätiedot

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Ikääntyneiden, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen tukeminen ja asumisvaihtoehdot Iisalmi 26.11.2015 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden

Lisätiedot

KEHITYSVAMMALAIN MUUTOKSET. Itsemääräämisoikeus vahvistuu. Uusia määräyksiä rajoitustoimenpiteistä.

KEHITYSVAMMALAIN MUUTOKSET. Itsemääräämisoikeus vahvistuu. Uusia määräyksiä rajoitustoimenpiteistä. KEHITYSVAMMALAIN MUUTOKSET Itsemääräämisoikeus vahvistuu. Uusia määräyksiä rajoitustoimenpiteistä. LUKIJALLE Tässä esitteessä kerrotaan muutoksista, joita on tehty kehitysvammalakiin. Kehitysvammalaissa

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Kuljetuspalveluhakemus 1 (5) Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Virkistys- ja asiointimatkat (enintään 18 yhdensuuntaista matkaa/kk) Sipoon kunnan ja lähikuntien alueilla, ei

Lisätiedot

Lastensuojelun ja vammaispalvelun rajapinnoista

Lastensuojelun ja vammaispalvelun rajapinnoista Lastensuojelun ja vammaispalvelun rajapinnoista 28.1.2015 Lastensuojelun tarkoitus turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun

Lisätiedot

Uudistuva vammaislainsäädäntö. Helsinki Jaana Huhta, STM

Uudistuva vammaislainsäädäntö. Helsinki Jaana Huhta, STM Uudistuva vammaislainsäädäntö Helsinki 6.4.2017, STM Vammaislainsäädännön uudistaminen Pitkäaikainen hanke yhteensovittaa vammaispalvelulaki ja kehitysvammalaki; kirjaukset useassa hallitusohjelmassa Kokonaisuudistus,

Lisätiedot

VAMMAISLAINSÄÄDÄNNÖN UUDISTAMINEN-

VAMMAISLAINSÄÄDÄNNÖN UUDISTAMINEN- VAMMAISLAINSÄÄDÄNNÖN UUDISTAMINEN- Vammaispalvelujen neuvottelupäivät, Scandic Park, Helsinki 18.2.2016 Jaana Huhta, STM Ajankohtaista Kuntien kustannusten karsiminen tehtäviä ja velvoitteita vähentämällä:

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista.. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Sari Tanner-Suonpää sari.tannersuonpaa@tvk.fi

Lisätiedot

Henkilökohtainen avustajajärjestelmä ja vammaispalvelulaki. Jyväskylä 28.8.2008 lakimies Juha-Pekka Konttinen

Henkilökohtainen avustajajärjestelmä ja vammaispalvelulaki. Jyväskylä 28.8.2008 lakimies Juha-Pekka Konttinen Henkilökohtainen avustajajärjestelmä ja vammaispalvelulaki Jyväskylä 28.8.2008 lakimies Juha-Pekka Konttinen Henkilökohtainen avustaja järjestelmä (Kynnys ry:n laatima määritelmä) Henkilökohtainen avustaja

Lisätiedot

KOTIA KOHTI. Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla. Hanna Sallinen 17.2.2011

KOTIA KOHTI. Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla. Hanna Sallinen 17.2.2011 KOTIA KOHTI Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla Hanna Sallinen 17.2.2011 Asumispalvelut Vantaalla -Asumispalveluiden toimintayksikkö on osa aikuissosiaalityötä -Asumispalvelujen toimintayksikkö

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET PALVELUT JA TUKITOIMET

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET PALVELUT JA TUKITOIMET VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET PALVELUT JA TUKITOIMET Vammaispalvelun toteuttaminen pohjautuu vammaispalvelulakiin ja asetukseen sekä soveltamisohjeisiin. Lain tarkoitus on - edistää vammaisen henkilön edellytyksiä

Lisätiedot

Mitä tämä vihko sisältää?

Mitä tämä vihko sisältää? Asuntotoiveeni Mitä tämä vihko sisältää? 1. Kuka minä olen? 4 2. Milloin haluan muuttaa omaan asuntoon? 5 3. Mihin haluan muuttaa? 5 4. Millaisessa asunnossa haluan asua? 6 5. Millaisella asuinalueella

Lisätiedot