Presta Shop v

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Presta Shop v.1.4.0.17"

Transkriptio

1 1 Presta Shop v Jari Sarja Maaliskuu 2011

2 2 Sisältö 1. Johdanto Prestashop Kotisivukone Smilehouse ja Wosbee Omaverkkokauppa Valmiskauppa Lisää tietoa verkkokaupoista PrestaShopin vaatimukset ja alkutoimet PrestaShopin asennus Kokeile tilata tuotteita Aloitussivu Catalog eli tuoteluettelo Lisää kategoria Kategorian muokkaaminen Kategorian poistaminen Muuta kategorioiden järjestystä Uuden tuotteen lisääminen Tuotteen attribuutit ja ryhmät Valmistaja Tavarantoimittajat ja valmistajat Seuranta Stock movements eli varaston tilanne Customers eli Asiakkaat Asiakkaiden ostoskorit... 45

3 Asiakkaiden ryhmittely Orders eli tilaukset Laskut Palautukset ja hyvitykset Kommunikointi asiakkaan kanna eli palautteet Payment eli verot ja valuutat Valuuttakurssit verot Etukupongit Toimitustavat Moduulit Laatikoiden paikkojen muuttaminen Työntekijät Kieliasetukset kuntoon Lähteet... 71

4 4 1. Johdanto Verkkokaupan perustaminen on varsin helppoa ja edullista. Helppoa se on siksi, että markkinoilla on valmiita verkkokauppaohjelmistoja. Edullista se on, koska pääomaa ei tarvita juuri lainkaan. Verkkokaupan kiinteät kulut ovat mitättömät, siinä ei ole kiinteistöstä aiheutuvia kuluja. Verkkokauppa on vain palvelimelle asennettava ohjelma. Parhaimmillaan verkkokauppaohjelmisto on ilmainen. Hinnaksi muodostuu näin olleen ainoastaan webhotellin kuukausimaksu. Hommaa ei kuitenkaan kannatta jättää siihen, että perustaa verkkokaupan ja alkaa odotella myyntilukujen kasvua. Myyjän tulee huolehtia markkinoinnista eli siitä, että ihmiset löytävät verkkokaupan. Lisäksi asiakkaita on palveltava kannattaa vastata kaikenlaisiin tiedusteluihin, koska ihmiset eivät osta sikaa säkissä. Erityisen tärkeää verkkokaupalle on löydettävyys eli hakukoneoptimointi on kaiken A ja O. Kokeile muutamaa hakua neitistä tyyliin: nahkaneula. Ensimmäisenä tai ensimmäisten tulosten joukossa on kauppa, josta nahkaneulan voi ostaa. Kakkosena oleva kauppa häviää ihan pikkaisen, mutta ehkä jopa ratkaisevasti. Vielä huonommassa asemassa on kauppa, joka löytyy vasta seitsemänneltä välilehdeltä.

5 5 Lopuksi vielä tilastoa. "Target Marketing Magazinen" mukaan ihmiset löytävät usein tarvitsemansa yrityksen internetin kautta. Ylivoimaisesti paras tapa löytää yritys on hakukone (46 %). Siksi ei ole turhaa puhua hakukoneiden optimoinnista. Kuluttajan näkökulmasta verkkokauppa on erityisen kätevä, kun ostat sellaisia tuotteita, joita ostat todella harvoin. Isostakaan kaupungista ei välttämättä löydy etsimääsi tuotetta, mutta netti on isoakin kaupunkia vielä laajempi. Varsinkin joulun alla monilla verkkokaupoilla riittää töitä ruuhkaksi asti. Maksutavatkin ovat kehittyneet. Ulkomaisissa kaupoissa ratkaisuna on Visa, mutta kotimaassa onnistuu verkkopankin kautta. Lisäksi kuljetustavoissa löytyy valinnanvaraa. Nykyisin voi valita mitä kautta tuote saapuu kotiin. Verkkokaupoissa on kovaa hintakilpailua, koska on olemassa erilaisia palveluita, joissa hintaa voidaan vertailla. Katso esim. seuraavat:

6 Prestashop PrestaShop on avoimen lähdekoodin ohjelma, mikä tarkoittaa suuren määrän kehittäjäjoukon aktivoitumista ympäri maailman. PrestaShopilla on tuki CSV-listoille eli tuotteita voi tuoda sitä kautta suoraan järjestelmään. PrestaShopille löytyy useampi kieliversio, ja valuuttojakin saa vaihdettu itselle sopivaksi. Prestashop mainostaa itseään web 2.0 verkkokaupaksi, joten sen pitäisi olla varsin interaktiivinen. (Verkkokauppa PrestaShop.) Prestashop käyttää moduuleja, joista koko kaupan ulkoasu kootaan. Homma perustuu laatikoihin, joiden järjestys on vapaasti muutettavissa. Avoimen lähdekoodin ohjelmistona Prestashop on täysin muokattavissa. Se tukee pretty url rakennetta, eli mahdollistaa selkokielisten ja loogisten verkko-osoitteiden käytön. (Verkkokauppa PrestaShop.) Prestashopista löytyy mahdollisuus myös SSL-suojauksen aktivoimiseen. Tämä on luottamusta herättävä tekijä asiakkaan silmissä. Huomaa, että sivujesi palveluntarjoajan täytyy tukea SSL-suojausta. (Verkkokauppa Presta Shop.) Prestashop tarjoaa mahdollisuuden PayPal-maksuihin ilmaiseksi erikseen asennettavalla lisämoduulilla. Aivomatic Oy tarjoaa prestashoppiin ilmaisen lisäosan, joka mahdollistaa maksun suorittamisen ennakkoon viitenumerollisella tilisiirrolla. Lisäksi Aivomatic Oyn tuottaman FipnPsSvm-ohjelmiston ja Suomen Verkkomaksut Oy:n palvelun avulla on mahdollista ottaa käyttöön maksutapoja: Verkkopankkimaksut, Maksu- ja luottokorttimaksut, Lasku ja osamaksu. (Verkkokauppa Presta Shop.) Prestashop lyö vielä varmasti läpi. Alusta on täynnä mitä ihmeellisimpiä ominaisuuksia ja palveluita aina pikkuriikkisiin yksityiskohtiin asti, ja mikä parasta, yhtään olennaista toimintoa ei näytä puuttuvan. (Verkkokauppa Presta Shop.) Rahalla on mahdollista ostaa valmiita logoja, ulkoasuja ja sovelluksia. Ulkoasujen ja valmiiden ratkaisuiden ympärille on myös syntynyt kilpailuja, joka pitää hinnat edullisina. Muutamia esimerkkejä PrestaShopilla tehdyistä kaupoista

7 Kotisivukone Kotisivukoneen verkkokauppaohjelmiston arvolisäverollinen hinta on 29, 90 /kk. Hintaan sisältyy myös kotisivut. Verkkokaupan pystyttäminen onnistuu jopa kymmenessä minuutissa. Näin sivusto mainostaa. Verkkokaupan perustaminen onnistuu kymmenessä minuutissa Ei avausmaksua - edullinen kuukausimaksu Verkkokaupan suunnittelussa on huomioitu erityisesti palvelun helppokäyttöisyys Soveltuu sekä pienille että isoille yrityksille ja organisaatioille Kotisivukone on luotettava ja testattu palvelu, jonka toimivuus on taattu Selkeät suomenkieliset käyttöohjeet Voit liittää verkkokauppaasi verkkopankki- ja luottokorttimaksut Palvelun kokonaishinnaksi tulee vuositasolla 358 euroa Smilehouse ja Wosbee Wosbee on yksinkertaisin tapa aloittaa tuotteiden myynti verkossa. Itse ohjelmisto on ilmainen, suomenkielinen ja helppokäyttöinen ja kaiken lisäksi kaupan ylläpito palvelimella ei maksa mitään. Vaikka Wosbee ei olekaan avoimen lähdekoodin ohjelma, on se hyvin pitkälle muokattavissa toiminnoiltaan ja ulkonäöltään persoonalliseksi. Wosbeeta ylläpitävä ja kehittävä Smilehouse hoitaa teknisen perustuen, mutta muun joutuu käyttäjä itse muokkaamaan. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, koska säädöt ovat yksinkertaisia ja valmiilla pohjilla pääsee ainakin alkuun. Ja tästähän on ohje tuolla: Omaverkkokauppa Omaverkkokauppa on Vilkas Groupin tuote. Omaverkkokauppa -palveluita käyttää jo kolmasosa Suomen aktiivisista verkkokaupoista. Palvelu on suomenkielinen ja halutessaan

8 8 verkkokaupan voi saada avaimet käteen periaatteella. Päällisin puolin vaikuttaa hyvin tuotteistetulta palvelulta, jolla on tietysti myös hintaa vähintäänkin 39 euroa kuukaudessa. Tuossa yksi kauppa malliksi. Kaupan osoite: Valmiskauppa Yli 500 Valmiskauppaa käyttävää verkkokauppiasta ei ole väärässä. Valitsemalla valmiskaupan sinulla on markkinoiden paras työkalu nettimyyntiin tänään ja tulevaisuudessa. Tämäkin on maksullinen eli ainakin 35 ekua kuukaudessa tulee hintaa. Sivuille on hyvin poimittu mukaan menestystarinat:

9 9 Ja tuossa yksi esimerkki: Lisää tietoa verkkokaupoista df

10 10 2. PrestaShopin vaatimukset ja alkutoimet Prestashopin vaatimukset on lyhyesti lueteltu alla: * Apache webpalvelin * PHP 5.0 tai uudempi * MySQL tai uudempi Kun teemme omalla koneelle asennuksen, täyttyvät vaatimukset. Koneellasi pitää olla asennettuna esim. WAMP, XAMPP tai MAMP. Wampin ohje: XAMPPin ohje: Wampissa olisi hyvä tarkistaa, ettei virheitä näytetä. Poista siis PHP asetuksista display errors ja Apachen asetuksista päälle kannattaa laittaa rewrite moduuli. Kannattaa myös tehdä valmiiksi kansio prestashop palvelin www rootiin. Sitten onkin enää jäljellä viimeinen osuus eli tietokannan luominen. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa webpalvelin päälle ja surffaat osoitteeseen localhost. Jos kaikki on oikein eli webpalvelin käynnissä ja Skype kiinni näet sivun alareunassa tärkeän linkin. Napsauta sit.

11 11 Valitse Käyttöoikeudet. Lisää uusi käyttäjä. Sitten tiedot. Sitten tärkeä valinta. Valitse kaikki.

12 12 Lopuksi siirry.

13 13 3. PrestaShopin asennus Suunnista sivulle: Valitse painike Download. Sitten tiedot, jotta pääset imuroimaan. Valitaan viimeinen vakaa versio. Yleensä aina nain, että uusin versio, jos se on vakaa ja tuotantoa varten. Pura paketti. Tässä käytetty ohjelmaa Winrar.

14 14 Pura paketti, kun se on latautunut koneellesi. Tallenna kansioon Prestashop. HUOM! Polku on tärkeä eli wamp -> www ->prestashop.

15 15 Avaa kansio prestashop. Kopioi sisältö ja liitä se yhtä tasoa ylemmäs.

16 16 Poista lopuksi kansio prestahop. Eli nyt lopputulos kuten alla. Tätä vaihetta ei ole pakko tehdä, mutta sen etu on lyhyempi www-osoite. Nyt kaikki on valmista asennusta varten. Siirry osoitteeseen, johon laitoit PrestaShopin eli näin kuten alla.

17 17 Hyväksy lisenssiehdot ja paina Next. Sitten, jos kaikki kunnossa niin pelkkää vihreää.

18 18 Jatka painikkeella Next.

19 19 Syötä tietokannan tiedot ja paina Verify now. HUOM! Database server on lähes aina localhost. Database name on luomasi tietokannan nimi. Login tarkoittaa luomaasi käyttäjätunnusta. Sitten sähköposti kohilleen. Laita tiedot kohilleen.

20 20 Loput tiedot kohilleen ja Next. HUOM! Jos asennus tökkää tässä vaiheessa on syynä ruksi ruudussa Receive notifications by . Varsinkin omalle koneelle asennettaessa kannattaa ruksi jättää pois, ainakin ellet ole asentanut sähköpostipalvelinta.

21 21 Sitten valmista. Poista vielä kansio Install. Poista myös readme tiedostot.

22 22 Nimeä admin kansio uudestaan. Sitten voitkin mennä tutkimaan kauppaasi. Ota kieleksi Suomi.

23 23 4. Kokeile tilata tuotteita Siirry kassalle. Luo itsellesi uusi tili. Sitten tietoja kehiin.

24 24

25 25 Sitten seuraava. Ja näin jatkamme kunnes tulee maksutavan valinta. Lopuksi vahvistat tilauksesi.

26 26 5. Aloitussivu HUOM! Ylläpidon osoite on oletusarvoisesti sivun osoite/admin. Tietoturvasyistä kansion admin nimi on kuitenkin vaihdettava. Esim. tässä sen nimi on kissa. Kun kirjaudut ylläpitoon näet seuraavanlaisen näkymän. Video kannattaa katsoa, koska siinä perusasiat käydään läpi. Toinen kohta, johon kannatta kiinnittää huomiota on oikealla alhaalla.

27 27 Laita kuntoon ainakin eka kohta eli URL rewriting. Klikkaa sitä ja sitten asetukset. HUOM! Varmista, että sinulla on rewrite moduuli ennen kuin kytket toiminnon päälle. Mistä on kyse? Ehkä kuvat kertovat sen parhaiten. Ylemmässä kuvassa rewrite moduulia ei ole otettu mukaan ja siksi osoittessa kysymysmerkki, yhtäsuuri merkki ja vieä numero. Alemmassa kuvassa näemme heti mistä on kyse eli tuoterymästä musiikki ja myytävä tuote on ipod.

28 28 Sivun alareunassa näet myös kaupan myynnin.

29 29 6. Catalog eli tuoteluettelo Tuoteluettelo on koko verkkokaupan ydin. Tuotteet lajitellaan luokkiin eli kategorioihin. Pääkategoria on home, jonka alle muut kategoriat sijoitetaan Lisää kategoria Uuden kategorian eli luokan lisäät painamalla painiketta Add a new subcategory. Sen nimi on siksi subcategory, koska se pääkategoria on Home. Lomakkeelle syötät tiedot.

30 30 Kuva on tietysti hyvä lisä (ks. yllä olevaa kuvaa, kohta Image).

31 Kategorian muokkaaminen Kirjoitusvirheiden ja muidenkin virheiden osalta on hyvä sellainen toiminto kuin muokkaa. Voit muokata kaikkia kategorioita valitsemalla kynän kuvakkeen Kategorian poistaminen Kategorian saat poistettua painamalla roskapöntön kuvaketta.

32 Muuta kategorioiden järjestystä Tuotteiden järjestystä muutat oikealla olevilla nuolipainikkeilla. Luokka siirtyy alaspäin tai ylöspäin nuolenkärjen mukaisesti Uuden tuotteen lisääminen Tuotteet ovat sitten hieman alempana. Sitten kenttiin tiedot.

33 33 Prestahop on huomioinut myös sen mahdollisuuden, että tuote olisi suoraan ladattavissa palvelimelta. Muista sijoittaa tuote johonkin kategoriaan.

34 34 Laita myös tuotteiden määrä Tuotteen attribuutit ja ryhmät Tässä osiossa on kyse siitä, ettei pelkästään osteta tuotetta vaan valitaan sille ominaisuus. Esimerkiksi luistin ei ole vain luistin. Sille pitää voida valita myös koko. Samoin jääkiekkomailassa pitää voida valita joko leftin tai rightin maila. T-paidoissa on voitava valita ainakin koot S,M,L ja XL. Tuotteen attribuutit löytyvät välilehdeltä. Entuudestaan siellä on nämä, jotka alla.

35 35 Uusi ominaisuus lisätään painikkeella Add attributes group. Laitetaan vaikka kengännumero. Seuraavaksi laitamme koot paikoilleen.

36 36 Muista valita mihin ominaisuuksiin liität uutta valintaa. Attribuutit eli ominaisuudet ovat sitten valittavissa niiden tuotteiden osalta, joihin ominaisuus on liitetty. Vinkki! Erilaisten ominaisuuksin ryhmittely onnistu kätevästi automaattityökalulla. Valitset tuoteet -> Combinations -> Product Combinations generator Valmistaja Valmistajilla on oma välilehtensä.

37 Tavarantoimittajat ja valmistajat Tavarantoimittajat löytyvät kohdasta Suppliers. Ja sielläkin on entuudestaan mallia. Valmistajat vastaavasti kohdasta Manufactures.

38 Seuranta Seurannan merkitys on lähinnä siinä, että se poimii virheet kuten esim. tuotteet, jotka eivät kuulu mihinkään tuoteryhmään. Ja tältä sen tulisi näyttää. Mutta, jos tuote on lopussa on siitä ilmoitus Stock movements eli varaston tilanne PrstaShop seuraa myös sitä, että kuinka paljon tavaraa on. Eli kun tavaraa menee kaupaksi niin se poistuu varastosta. Vastaavasti uudet tuotteet voidaan lisätä varastoon. Ihan ensimmäisesi kannattaa laittaa Stick movement reasonin kohdalle tiedot oikein.

39 39 Kannatta myös varautua siihen, että varastosta pitää poistaa tavaraa. Ja sitten seuraat tilannetta.

40 40 Tuotteiden lisäämiset määrän osalta tapahtuu kuitenkin tuotteen päivittämisen kautta. Jos tuotteelle on määritelty ominaisuuksia kuten esim. väri tapahtuu päivitys toista kautta. Valitse ensin Catalog.

41 41 Sitten valitset tuotteen muokkauksen. Sitten valitset välilehden Combinations. Sitten muokkaukseen.

42 42 Sitten se on siinä yläpuolella muokattavissa.

43 43 7. Customers eli Asiakkaat Tällä välilehdellä näet ketkä ovat rekisteröityneet verkkokauppasi. Voit muokata asiakkaan tietoja tuttuun tapaan kynä kuvakkeella. Sitten vaan muokkaamaan.

44 44 Voit poistaa asiakkaan roskatynnyri painikkeella. HUOM! Tehdyt tilaukset eivät poistu, vaikka asiakas poistuukin.

45 Asiakkaiden ostoskorit Asiakkaiden ostoskorit löytyvät kohdasta Shopping carts. Tilausta napsauttamalla pääsee lisätietoihin.

46 Asiakkaiden ryhmittely Asiakkaille voi luoda omia ryhmiä. Luodaan ryhmä jäsenet. Ja laitetaan vielä alennusta.

47 47 Ja sitten lopuksi valitaan käyttäjiä ryhmään. Ja sitten oikealta.

48 48 Ja sitten ruksi ruutuun.

49 49

50 50 8. Orders eli tilaukset Täältä näet mitä on tilattu, mitä on maksettu ja mitä on toimitettu Laskut Usein on tarve saada laskut esiin paperimuotoon. Täältä ne tiedot löytyvät.

51 51 Voit myös kaiva esiin maksetut laskut eli maksettu pankkitilille Palautukset ja hyvitykset Jotta palautukset toimivat on kyseinen toiminto aktivoitava. oletusarvoisesti se on pois päältä.

52 52 Lisäksi tuotteen pitää olla toimitettu eli delivered.

53 53 Sitten asiakas valitsee Tilaukset. Sitten asiakas valitsee lisätiedot.

54 54 Sitten palautus näkyy kohdassa. Mercandise returns.

55 55 Sitten tuotteiden kohdalla luodaan hyvitys. Credit slip tarkoittaa rahojen palautusta ja voucer hyvitystä, jolla voi ostaa samalla määrällä rahaa muita tuotteita.

56 Kommunikointi asiakkaan kanna eli palautteet Palautteet löytyvät kätevästi kohdasta Customer messages. Sitten vaan napsautat palautteita lukemaan / vastaamaan.

57 57

58 58 9. Payment eli verot ja valuutat Pääsivulla näkyvät valuutat ja erilaiset rajoitukset. Yksinkertaistetaan kauppaa sen verran, että muutetaan kaikki euroiksi maksutavasta riippumatta.

59 59 Ja maista otamme vain Suomen Valuuttakurssit kaupassa voi olla useita valuuttoja. Täss kuvassa euro, mutta lisää saa jos tarvitsee.

60 60 Vinkki! Voit päivittä kaiki käyttääsi valuuttakurssit painikkella Update currency rates.

61 verot verot löytyvät kohdasta Taxes Etukupongit Etukupongeilla voi saada alennusta, kun tietää koodin.

62 62 Uuden etukupongin lisäät kätevästi painikkeella Add new. Ja sitten määrittelemään.

63 Toimitustavat Toimitustavoissa on kyse siitä, että kuinka asiakas saa tuotteen. Suomessa voisi olla vaikka posti, matkahuolto ja nouto paikan päältä. Toimitustavat ovat välilehdellä Carriers. Uusia saat painikkeella Add new.

64 64 Vinkki Luo ensin painorajat. Sitten valitset Shippin

65 65 Ja sitten sivun alareunassa.

66 Moduulit Moduulien avulla saa lisätoimintoja sivuillesi. Sieltä löytyvät esim. maksutavat. Tarkista, että pankkiyhteys on valittuna ja laita asetukset kuntoon. Yksi hyvä lisä on Paypal Laatikoiden paikkojen muuttaminen Prestashopin laatikoiden eli sivuelementtien muokkaus käy kätevästi. Valitset Positions.

67 67 Sitten oikealta löytyy kohta Live edit. Nyt elemnttien paikat ovat raahattavissa ja poistettavissa.

68 68 Muokkausen tallennus (save) ja peruuminen (Close Live edit) ovat ihan sivun oikeassa alalaidassa.

69 Työntekijät

70 Kieliasetukset kuntoon. Kuten huomasit, sivuilla on vielä keskeneräisyyttä käännöksien osalta ja jopa virheitä. Ne kannattaa korjata pikimmiten. Pääset kieliasetuksiin menemällä hallintopaneelin osoitteeseen. Eli se osoite, joka oli alun perin admin, mutta joka oli pakko muuttaa tietoturvan vuoksi. Siellä sitten kohtaan Tools. Valitse translations. Napsauta suomen lippua.

71 71 Lähteet Verkkokauppa Presta Shop. (2010). [Online

Webpalvelin muistitikulle - Ohje

Webpalvelin muistitikulle - Ohje - Ohje Jari Sarja jari.sarja @ 2017 Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 1.1 Miksi asennus muistitikulle?... 3 2 Webpalvelimen asennus... 4 3 Käyttöliittymä...

Lisätiedot

Written by Administrator Saturday, 28 August 2010 14:51 - Last Updated Tuesday, 22 February 2011 10:45

Written by Administrator Saturday, 28 August 2010 14:51 - Last Updated Tuesday, 22 February 2011 10:45 Omalla koneella voi helposti kokeilla tavallisia HTML-sivuja. Siinä vaiheessa, kun alat ohjelmoida esim. PHP:llä, tarvitset webpalvelimen. Yhtä lailla tarvitset palvelimen ja MYSQL-tietokannan, kun haluat

Lisätiedot

Written by Administrator Monday, 05 September 2011 15:14 - Last Updated Thursday, 23 February 2012 13:36

Written by Administrator Monday, 05 September 2011 15:14 - Last Updated Thursday, 23 February 2012 13:36 !!!!! Relaatiotietokannat ovat vallanneet markkinat tietokantojen osalta. Flat file on jäänyt siinä kehityksessä jalkoihin. Mutta sillä on kuitenkin tiettyjä etuja, joten ei se ole täysin kuollut. Flat

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi muutokset Uutuutena verkkokaupassa on tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet ja Punainen

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 1 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 2 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Omaverkkokaupassa ja voit tehdä lähes kaikki

Lisätiedot

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24Mags Asiakaspalvelu support@24mags.com 020 734 0570 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Uuden julkaisun luominen 3 1.1 Julkaisun nimi 3 1.2 Ladattava PDF-tiedosto 3 1.3 pakkauslaatu

Lisätiedot

Monikielinen verkkokauppa

Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielisen verkkokaupan luomisessa pitää Multiple Languages lisämoduuli olla aktivoituna. Klikkaa valikosta Features -> Apps Management -> näkyviin

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen

eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen eportfolio ammatillisen kasvun ja oman osaamisen kuvaaminen Esimerkkejä eportfolioista ja lisätietoa eportfolio /web-sivujen julkaisupalveluista Few examples of eportfolios / personal websites. (with permission

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011 WEIKKA Asennus opas Hannu-Matti Lemettinen WEIKKA OHJELMAN ASENNUS Weikka ohjelman asennuksessa tarvitaan kaksi tiedostoa. Setup.exe sekä Weikka.msi tiedostot. Asennus käynnistetään suorittamalla (kaksoisnapsautus)

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa Maksuturva Basic - Makuturva Gold Suomen Maksuturva Oy 2011 Sisältö: 1. Maksuturva-palvelun käyttöönotto 1.1. Maksuturvan lisääminen Maksutapa-luetteloon

Lisätiedot

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com Aloitus TellStick Net Telldus Technologies AB Arvoisa asiakas Tämä pikaopas ohjaa sinut asennuksen läpi ja näyttää, kuinka voit käyttää TellStick Netin perustoimintoja. Suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

www.jouset.com Industrivej 21 8260 Viby J Puh.: +45 86 72 00 99 e-mail: sif@fjedre.dk

www.jouset.com Industrivej 21 8260 Viby J Puh.: +45 86 72 00 99 e-mail: sif@fjedre.dk Meillä on oli 14 000 jousta varastossa. Pyrimme aina täyttämään tarpeesi ja lähettämään tilauksesi samana päivänä. www.jouset.com Industrivej 21 8260 Viby J Puh.: +45 86 72 00 99 e-mail: sif@fjedre.dk

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

FipnPsPt-asennuspaketin sisältämät hakemistot ja tiedostot puretaan ja kopioidaan PrestaShopin modules-hakemiston alle.

FipnPsPt-asennuspaketin sisältämät hakemistot ja tiedostot puretaan ja kopioidaan PrestaShopin modules-hakemiston alle. Asennus, konfigurointi ja käyttö Asennus Ohjelmisto toimitetaan tilaussähköpostin vastausviestin liitetiedostoina kahdessa eri zip-paketissa. Ensimmäinen asennuspaketti, FipnPs-n.n.n.zip, sisältää kaikille

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

SQL Server 2008 asennus

SQL Server 2008 asennus SQL Server 2008 asennus 1. Yleistä... 3 2. Edellytykset... 3 3. SQL Server 2008 Express asennus... 4 4. Yhteystiedot... 6 2/6 1. YLEISTÄ Tässä ohjeessa käydään vaiheittain Microsoft SQL Server 2008 tietokantaohjelmiston

Lisätiedot

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS Palautuksen tekemiseen liittyvät seuraavat vaiheet: Sovi asiakkaan kanssa tuotteen palautuksesta haluamallasi tavalla Varmista, että asiakkaan sähköpostiosoite

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Palvelukuvaus 01.05.2014

Palvelukuvaus 01.05.2014 01.05.2014 - 2-5 nettipuoti (tarkka ominaisuuslista myyjältäsi) Erittäin suosittu ja edullinen ratkaisu pieneen kauppaan, joka on varmatoiminen, eikä vaadi yrittäjältä turhaa aikaa, eikä erilisiä kalliita

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi Verkkokaupassa myynnissä kortit, arpojen lisätilaukset, tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet

Lisätiedot

commerce_paytrail_fi Paytrail maksumoduuli Drupal Commerce - verkkokauppaan

commerce_paytrail_fi Paytrail maksumoduuli Drupal Commerce - verkkokauppaan commerce_paytrail_fi Paytrail maksumoduuli Drupal Commerce - verkkokauppaan Drupal 7.x / Drupal Commerce 1.x Page 1 Yleistä Paytrail maksupalvelu Paytrail maksupalvelu sisältää kaikkien suomalaisten pankkien

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan.

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki muodostuu loppukäyttäjälle

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Tuen kotisivu: http://support.magix.net

Tuen kotisivu: http://support.magix.net Manual 26 Tuki Tuki Kun otat yhteytää MAGIX-tukeen, varmista että saatavillasi on tarvittavat tiedot järjestelmästäsi ja tarkka kuvaus ongelmasta. Mitä enemmän pystyt antamaan tietoa ongelmastasi, sitä

Lisätiedot

Paytrail lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Paytrail lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Paytrail lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus...4 Asetukset...4 Maksun käsittely...4 Päivittäminen...4 Mahdolliset vikatilanteet...5 Yleistä Lisäosan tarkoitus

Lisätiedot

Enemmän kuin maksutavat verkossa

Enemmän kuin maksutavat verkossa Enemmän kuin maksutavat verkossa Petri Itkonen Senior Sales Manager +358 403529919 petri@paytrail.com Meistä Perustettu 2007 (Suomen Verkkomaksut) Liikevaihto 2013: 4,5 m Henkilöstömäärä: 40 Finanssivalvonnan

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net Valitse sopivin verkkokauppa. Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot* *Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot tekevät osoitekorttien ja seurantatunnusten

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus

McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus 1 McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus Asennuksen vaiheet: 1. McAfee VirusScan Enteprice 7.0.0 asennus 2. McAfee VirusScan Enteprice 7.0.0 On-Access Scan:n konfigurointi 3. Automaattisten päivitysten

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Page 1 of 9 SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Sisällysluettelo Yleistä SQL Buddy:sta kotisivu :http://sqlbuddy.com/ SQL Buddy on kevyt hallintatyökalu MySQL-tietokannalle. Järjestelmävaatimukset Serverin vaatimukset

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa.

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. E-kirjan latausohje Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. Pikaohjeet 1. Varmista että tietokoneellesi on asennettu Adobe Digital Editions ohjelma.

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

emaksut-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa

emaksut-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa emaksut-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa Suomen Maksuturva Oy 2011 Sisältö: 1. emaksut-palvelun käyttöönotto 1.1. Maksutavan lisääminen Maksutapa-luetteloon 1.2. emaksut-palvelun tilaaminen

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten

Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Verottajan ilmoitus on Työt-sovelluksen rinnalla toimiva web-liittymä, jonka avulla voidaan luoda raportteja verottajan vaatimista

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Checkout lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Checkout lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Checkout lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Maksun käsittely...4 Maksun tilan tarkistaminen... 4 Päivittäminen...5 Mahdolliset vikatilanteet...

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.

Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress. BLOGIN LUOMINEN Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.org) Myös http://blogspot.com on ilmainen ja helppokäyttöinen

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT

VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT VERKKOKAUPAN TOIMITUS EHDOT Devoca Oy:n verkkokaupan toimitusehdot Kaupan osapuolet Hinnat Toimitusaika Näitä toimitusehtoja sovelletaan Devoca Oy:n (myyjä) ja asiakkaan väliseen kauppaan asiakkaan tilatessa

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Student Engeering & Design Community

Student Engeering & Design Community 1 Student Engeering & Design Community Liity jäseneksi maailmanlaajuiseen opiskelijoiden ja opettajakunnan verkostoon jakaaksesi yhteisen kiinnostuksen arkkitehtuuriin, suunnitteluun, yhdyskuntasuunitteluun,

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh.

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 1/5 ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS Navita Yritysmalli YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 010 7564 986 Käyttöönotto Matti Sihvo Koulutus Jan-Markus Viikari LAITEVAATIMUKSET

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon - Elikkä tuo kyseinen kohta löytyy omalta sivultasi oikeasta ylä-laidasta, kuten alla näkyvästä kuvasta näkyy. Sekä tuo kyseinen kohta näkyy luokkien sivuilla

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot