PIENVENESATAMIEN JA VÄYLIEN HOITOURAKKA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIENVENESATAMIEN JA VÄYLIEN HOITOURAKKA"

Transkriptio

1 Sivu 1/9 PIENVENESATAMIEN JA VÄYLIEN HOITOURAKKA Hietasaaren venesatama (Vaakunakylä), 50 venepaikkaa Venepuomien asennukset venepaikoille 1 34, yht. 35 kpl. Puomit on irrotettu talveksi ja varastoitu venesatamaan. Veneaisojen, aisakellukkeiden ja venepoijujen tarkastus ja tarvittaessa korjaus ja siirto Pelastustikkaat paikoilleen. 3 kpl (irtotikkaat, otettu pois talveksi) Jätehuoltorakennuksen yleinen tarkastus, mahdollinen kertynyt vaarallinen jäte viedään kaatopaikalle (akut, öljykanisterit, öljynsuodattimet Venesataman yleinen tarkastus/ korjaukset, pelastusvälineet Venepuomien irrotus talveksi, varastoidaan venesatamaan. Pelastustikkaiden irrotus ja varastointi. Jätehuoltorakennuksen yleinen tarkastus, mahdollinen kertynyt vaarallinen jäte viedään kaatopaikalle sekä öljynkeräyssäiliön tyhjennys. (myös P-alue ja kulkuväylät), vaarallisten jätteiden (akut, öljykanisterit, öljynsuodattimet yms.) poisvienti sekä öljynkeräyssäiliön tyhjennys tarvittaessa. Satamaan johtavan soratien lanaus (n. 170m*5m) 2 krt /veneilykausi. Kasvillisuuden poistaminen laiturirakenteista kerran veneilykaudessa. Hollihaan venesatama, 86 venepaikkaa 2016 Tarkistetaan ovatko venepoijut oikeilla paikoillaan ja puuttuuko niitä (korjaus lisätyönä) Kesävesijohto käyttökuntoon. Linja on suljettu pumppaamorakennuksesta, jossa on myös vesimittari (linjan avaus tilataan Oulun Vesi / Risto Lempinen) Kesävesijohto talvikuntoon, linja on suljettava (Oulun Vesi / Risto Lempinen) ja kaivo tyhjennettävä (linja tyhjenee kaivoon).

2 Sivu 2/9. Kerran vuodessa, syyskesällä venesatama-alue niitetään. Kasvillisuuden poistaminen laiturirakenteista kerran veneilykaudessa. Kasarminrannan venelaiturit, 3 kpl laitureita, yht. 36 venepaikkaa sekä huoltolaituri Laitureiden kevyiden venepuomien asennukset paikoilleen, venepuomeja on yht. 24 kpl kolmessa eri laiturissa, 6 kpl/ laituri. Venepuomit ovat varastoitu laitureiden päälle. Laitureiden kulkusillat lasketaan laiturille, sidottu talveksi porttirakennelmaan Huoltolaiturin kulkusillan nosto/asennus paikalleen, kulkusilta on laiturin päällä. Laitureiden kevyiden venepuomien irrotus ja varastointi laitureiden päälle Laitureiden kulkusillat nostetaan irti laiturista ja sidotaan porttirakennukseen Huoltolaiturin kulkusilta irrotetaan ja nostetaan laiturin päälle. laitureiden puhtaanapito (laituriportista eteenpäin). Kastellinrannan venevalkama, 20 laituripaikkaa Ylävirran puolelta otetaan 3 kpl ulointa venepuomia pois talveksi ja keväällä ne asennetaan takaisin paikalleen. Varastoidaan laiturilla kiinnitettynä. tarkastetaan, että laituri sekä venepaikat ja veneiden kiinnityslenkit ovat käyttökunnossa. laitureiden puhtaanapito (maatuelta eteenpäin). Kauppilanrannan venevalkama, 20 laituripaikkaa Ylävirran puolelta otetaan 3 kpl ulointa venepuomia pois talveksi ja keväällä ne asennetaan takaisin paikalleen. Varastoidaan laiturilla kiinnitettynä. tarkastetaan, että laituri sekä venepaikat ja veneiden kiinnityslenkit ovat käyttökunnossa. laitureiden puhtaanapito (maatuelta eteenpäin).

3 Sivu 3/9 Kirkkotien venevalkama, 20 laituripaikkaa Ylävirran puolelta otetaan 3 kpl ulointa venepuomia pois talveksi ja keväällä ne asennetaan takaisin paikalleen. Varastoidaan laiturilla kiinnitettynä. tarkastetaan, että laituri sekä venepaikat ja veneiden kiinnityslenkit ovat käyttökunnossa. laitureiden puhtaanapito (maatuelta eteenpäin). Laanilanrannan venesatama, 20 laituripaikkaa Venepuomien asennukset, jotka ovat irrotettu ja varastoitu venesataman rantaan. Yhteensä irrotettuja puomeja on 22 kpl. tarkastetaan, että laituri sekä venepaikat ja veneiden kiinnityslenkit ovat käyttökunnossa. Laiturin siirto paikalleen, mikäli se on siirtynyt pois paikaltaan. Venepuomit on irrotettava ja varastoitava rantaan pysäköinti- kulku- ja säilytysalueiden puhtaanapito. Meritullin venesatama, kotivenelaituri, jossa on 18 venepaikkaa ja 2 kpl isojen veneiden laituria, joissa yht. 4 venepaikkaa sekä vierasvenepaikat aallonmurtajalaiturissa. Kotivenelaiturin kulkusilta on asennettava paikoilleen ja laiturin kettingit on kiinnitettävä betonilaituriin, kettingit on irrotettu talveksi ja kulkusilta on nostettu betonilaiturin alatasolle ponttonilaiturin kohdalle. Veneaisojen, aisakellukkeiden ja venepoijujen tarkastus ja tarvittaessa korjaus ja siirto Ponttonilaiturin sähkökaapelin ja vesijohdon liittäminen kaivoon, joka on ponttonilaiturin kohdalla venesataman ylemmällä tasolla. sähkökaappi, yhdistä sähkö, automaattisulakkeet Isojen veneiden laitureiden kettingit on kiinnitettävä rantalaituriin ja laitureiden kulkusillat ovat nostettava paikoilleen, kettingit on irrotettu talveksi ja kulkusillat on nostettu maihin laitureiden kohdille. Avattava kaivosta venttiili, polttoainelaiturilta tuleva linja öljynerottimelle. Kesävesijohto Vesimittari paikalleen, tilattava Oulun Vedeltä

4 Sivu 4/9 Vesijohdon liittäminen vesipisteisiin kotivenelaituriin, laiturissa vesijohdon viimeinen liitos on auki, kansilankkujen alla. aallonmurtajan vierasvenelaiturille vesipostiin, polttoainepumpun vieressä varmistettava, että päävesijohtolinjan päässä oleva tyhjennysventtiili on kiinni ja, että linjaan ei muutenkaan jää vuotoja (tarkista vesimittarista joka on lähinnä siltaa olevassa pumppaamoaitassa). Imutyhjennysasema käyttökuntoon, letku varastosta ja pumpun alaproppu kiinni ja tarkista, että linjan tyhjennysputken venttiili on kiinni. Pelastustikkaat on asennettava kauppatorin laituriin (3 kpl, irralliset). Kiikelin ja Kauppatorin laitureiden pelastusvälinepylväisiin on laitettava pelastusvälineet, pelastusrenkaat, heittoliinat, tikkaat ja pelastushaat jotka ovat varastoituna Kiikelin pumppaamoaitassa. Kesävesi talvikuntoon, tilattava vesimittarin irrotus Oulun Vedeltä. Kesävesijohtojen tyhjennys paineilmalla ponttonilaituri vierasvenelaituri vesiposti Imutyhjennysaseman tyhjennys, käytä pumpun proppua ja tyhjennyslinjan venttiiliä auki (venttiili on polttoainemittarin jalustalla) sekä irrota letku ja vie se varastoon. Kotivenelaiturin sähkökaapelin ja vesijohdon irrotus kaivosta, ja niiden kääntö ponttonilaiturille. Kaikkien ponttonilaiturien laiturikettingit on irrotettava betonilaiturista ja kulkusillat on nostettava pois ja varastoitava betonilaiturin päälle ja ne on käännettävä laiturin päälle. Kaikkien pelastusvarusteiden varastointi pumppaamoaittaan (kun allas on jäätynyt). laitureiden puhtaanapito maatuelta eteenpäin. Raatin venesatama, 135 venepaikkaa Ponttonilaitureiden kulkusiltojen (4 kpl) asennus ja laiturit kiinni maatukeen (kettingit) Kulkusillat on varastoitu talveksi venesataman alueelle. Kulkusillat, joissa portti on mukana niin, näistä pidempi on Tuiran siltojen puoleiseen laituriin. Ponttonilaitureiden tarkastukset/ mahdolliset korjaukset Ponttonilaitureiden kulkusillat ovat nostettava ylös ja laiturit irti maatuilta. Varastointi venesatama-alueelle.

5 Sivu 5/9 laitureiden puhtaanapito (maatuelta eteenpäin). Rajahaudan venesatama, 5 kpl laitureita, 239 venepaikkaa ja 19 venetelapaikkaa Ponttonilaitureiden (5kpl) kiinnitykset maatukiin kettingeillä ja kulkusiltojen nosto/asennus paikalleen. (Kulkusillat varastoitu venesatamaan laitureiden kohdalle ja kettingit on irrotettu talveksi). Kesävesi avataan, venttiili on kaivossa satama-alueen vieressä. Jos kaivoon on kertynyt vettä, se tyhjennetään. Septi- ja pilsivesien imulaitteiston sekä sähkö/vesipisteen suojakoteloiden poisto ja niiden käyttökuntoon saattaminen. WC käyttökuntoon, wc-istuin asennetaan paikalleen ja putkien liitokset kiinnitetään. Huoltolaiturin kesävesi käyttökuntoon, letkut varastoituna jätehuoltorakennuksessa. Tarkastetaan, että ponttonilaiturit ja sen venepaikat ovat käyttökunnossa. Venesataman yleinen tarkastus, pelastusvälineet ym. Kesävesi/wc talvikuntoon. Mittarikaivosta on venttiili suljettava, linja tyhjennettävä ja wc:ssä putket ja wc-pönttö tyhjennettävä vedestä. Septi- ja pilsivesien imulaitteet saatetaan talvikuntoon, vedet lasketaan laitteista pois ja pilssivesien öljynerotussäiliö tarkastetaan/tilataan tyhjennys tarvittaessa. Septi- ja pilsivesien imulaitteiston sekä sähkö/vesipisteen suojakoteloiden asennukset paikoilleen. Ponttonilaitureiden kettingit irrotetaan maatuilta ja kulkusillat nostetaan pois ja varastoidaan laitureiden kohdille. maatuelta eteenpäin. Saarelan venesatama, 17 laituripaikkaa ja 9 venetelapaikkaa tarkastetaan veneaisojen ja aisakellukkeiden kunto ja tarvittaessa korjaus ja siirto, että laituri sekä venepaikat ja veneiden kiinnityslenkit ovat käyttökunnossa.

6 Sivu 6/9 sekä laiturin puhtaanapito maatuelta eteenpäin. Tarhurintien venesatama, 16 laituripaikkaa Ylävirran puolelta otetaan 3 kpl ulointa venepuomia pois talveksi ja keväällä ne asennetaan takaisin paikalleen. Varastoidaan laiturilla kiinnitettynä. tarkastetaan, että laituri sekä venepaikat ja veneiden kiinnityslenkit ovat käyttökunnossa. laiturin puhtaanapito. Taskisenrannan venesatama Ponttonilaituri (1 kpl) kiinnitetään maatukeen kettingeillä ja kulkusillan nosto/asennus paikalleen. (Kulkusilta varastoitu venesatamaan ja kettingit irrotettu talveksi). WC käyttökuntoon, vesijohdon liitokset wc:ssä on yhdistettävä ja wc-istuin asennettava ja liitettävä paikoilleen sekä wc:n vieressä oleva vesiposti laitettava käyttökuntoon. Avattava vesijohdon venttiili joka on Tiiliruukinkujan ja Piimäperäntien risteyksessä. Huoltolaiturin kesävesijohto käyttökuntoon, vesijohto on venesatamassa veneseuran varastossa rullattuna. Tarkastetaan, että ponttonilaituri ja sen venepaikat ovat käyttökunnossa. Venesataman yleinen tarkastus, pelastusvälineet ym. Vesijohdon sähkövastus otetaan pois päältä. Kesävesi/ wc talvikuntoon, vesijohdon venttiili suljetaan (katso kevättyöt). Vesijohdon sähkövastus päälle, katso sähkönkulutus. Ponttonilaiturin kulkusilta nostetaan talveksi pois ja varastoidaan venesataman alueelle ja laiturin kettingit irrotetaan maatuelta. maatuelta eteenpäin.

7 Sivu 7/9 Toppilansaaren venelaiturit, 18 laituripaikkaa + 20 lisäpaikkaa Laitureiden sähkö on katkaistava talveksi, sähkökaappi on rannassa 2- laiturin kohdalla. Yhdistä sähkö kesäksi. laitureiden kiinnityspalkit teräspaalujen ympäriltä on irrotettava (varastoi laitureille) ja laiturit kiinnitettävä köysillä rantalaituriin ja teräpaaluun. Tämän jälkeen on seurattava laiturien siirtymistä ja mahdollisesti kulkusillat joudutaan nostamaan pois jos ne ovat vaarassa pudota alas. Kulkusiltojen alla olevat sähköjohdot on huomioitava. (Toimenpiteet ovat yksikköhintaisia lisätöitä). Seurattava ylävirran puoleisia kevyitä venepuomeja ja otettava tarvittaessa ylös talveksi, voidaan varastoida laiturille. Näitä venepuomeja on kolmessa laiturissa yhteensä 23 kpl, lisätyö. tarkastetaan, että laiturit ja venepaikat ovat käyttökunnossa. maatuelta eteenpäin. Värtön venesatama, 3 laituria, niissä yhteensä 54 venepaikkaa, invalaituri. tarkastetaan, että laiturit ja venepaikat ovat käyttökunnossa. Ylävirran puolelta otetaan kaikista laitureista 2 kpl ulointa venepuomia pois talveksi ja keväällä ne asennetaan takaisin paikalleen. Varastoidaan laiturilla kiinnitettynä. maatuesta eteenpäin. Tukkisaaren melontalaituri Laiturin asentaminen kesäkäyttöön. Laituri on kevytrakenteinen, neljästä elementistä koostuva muoviponttonilaituri. Se on nostettu ja varastoitu rantaan neljässä osassa. Laiturielementit nostetaan veteen ja liitetään toisiinsa ja siirretään omalle paikalleen. Laituriin kuuluu käyntisilta ja kevyt maatuki, johon laituri kiinnitetään kettingeillä. Lisäksi laituri on ankkuroitu kahdella betonipainolla jotka ovat paikoillaan vedessä. laiturin nostaminen ja varastointi rantaan..

8 Sivu 8/9 Veneväylät: viitat, väylien linjataulut ja näkemät sekä väylien haraukset Oulujoella: Oulujoen venereitin (kulkusyvyys 1,2m, pituus n.22,7km ja leveys 20m)viittojen (56 kpl) mittaustyö keväällä mennessä. Hävinneiden viittojen tilalle on asetettava uudet viitat ja siirtyneet viitat siirretään oikeille paikoilleen. Suistossa ja merialueella: Veneväylien kelluvien turvalaitteiden (yht.156 kpl) sijainnin tarkastaminen keväällä ennen veneilykauden alkua mennessä. Hävinneiden viittojen tilalle asetetaan uudet viitat ja siirtyneet viitat asetetaan oikeille paikoilleen. Pienveneväylien linjavalojen tarkastukset ja ilmoitus tilaajalle toimimattomista valoista. Oulu-Toppila (225): kulkusyvyys 5,4m, pituus 2500m ja leveys 45-80m. 23 kelluvaa turvalaitetta. Tätä väylää ei harata, vaan kulkusyvyys varmistetaan esim. viistokaikuluotauksella. Veneväylien haraukset (harataan varavesisyvyydellä 60cm) mennessä Taskinen-Pateniemi väylä (260): kulkusyvyys 1,8m, pituus 1100m ja leveys 10m. 6 kelluvaa turvalaitetta. Koskelan väylä (265): kulkusyvyys 1,8m, pituus 1200m ja leveys 10m. 6 kelluvaa turvalaitetta. Oulun kaupungin väylä (270): kulkusyvyys 2,3m, pituus 2200m ja leveys 20-30m. 28 kelluvaa turvalaitetta. Hevossaaren venereitti (273): kulkusyvyys 1,8m, pituus 1100m ja leveys 10m. 11 kelluvaa turvalaitetta. Limmin venereitti (277): kulkusyvyys 1,0m, pituus 900m ja leveys 10m. 5 kelluvaa turvalaitetta. Pikisaaren venereitti (283): kulkusyvyys 1,0m, pituus 730m ja leveys 10m. 4 kelluvaa turvalaitetta. Pöllisaaren väylä (287): kulkusyvyys 2,3m, pituus 1400m ja leveys 20-30m. 6 kelluvaa turvalaitetta. Hartaansaaren venereitti (289): kulkusyvyys 1,0m, pituus 1100m ja leveys 10m. 6 kelluvaa turvalaitetta. Kuusisaaren venereitti (293): kulkusyvyys 1,0m, pituus 250m ja leveys 10m. 3 kelluvaa turvalaitetta. Johanssonin rannan väylä (298): kulkusyvyys 2,3m, pituus 120m ja leveys 20-30m. 7 kelluvaa turvalaitetta. Kurtinhaudan kalasatama (185): kulkusyvyys 1,8m, pituus 800m ja leveys 10-20m. 12 kelluvaa turvalaitetta. Kiviniemen venesataman väylä (193): kulkusyvyys 2,0m, pituus 500m ja leveys 20m. 2 kelluvaa turvalaitetta. Villenniemen venereitti (250): kulkusyvyys 1,0m, pituus 4500m ja leveys 10m. 13 kelluvaa turvalaitetta. Haukiputaan venereitti (255): kulkusyvyys 1,8m, pituus 5600m ja leveys 20-40m. 24 kelluvaa turvalaitetta.

9 Sivu 9/9 Viitojen sijaintimittaukset: mittaustulokset, siirrot ja uudet viitat, näistä tuloksista raportointi tilaajalle. Väylien harauksista tulee haraustulokset luovuttaa tilaajalle. Venesatamien tarkistuskierrokset tulee tehdä vähintään 2 viikon välein, keväästä aina syksyyn saakka, jolloin laiturirakenteiden ja laitteiden kunto ja siisteys tulee tarkistaa. Venesatama-alueiden hoitoalueet löytyvät liitekartoista.

SISÄLTÖ. Kaiteet sivu 12. Käyntisillat sivu Maatuet sivu 12. Laiturit sivu Sähkönjakelu sivu 13. Paaluankkurointi sivu 15

SISÄLTÖ. Kaiteet sivu 12. Käyntisillat sivu Maatuet sivu 12. Laiturit sivu Sähkönjakelu sivu 13. Paaluankkurointi sivu 15 Hinnasto 2016 SISÄLTÖ Käyntisillat sivu 4-11 Kaiteet sivu 12 Maatuet sivu 12 Laiturit sivu 4-11 Sähkönjakelu sivu 13 Paaluankkurointi sivu 15 Venepuomit sivu 14 Turvavarusteet sivu 13 Venerenkaat sivu

Lisätiedot

COMPANY OF THE YEAR 2014 ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 TOP MARINE OÜ TOP MARINE OÜ. Exporter of the Year

COMPANY OF THE YEAR 2014 ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 TOP MARINE OÜ TOP MARINE OÜ. Exporter of the Year COMPANY OF THE YEAR 2014 TOP MARINE OÜ ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 TOP MARINE OÜ Exporter of the Year Hinnasto 2015 SISÄLTÖ Käyntisillat sivu 4-11 Kaiteet sivu 12 Maatuet sivu 12 Laiturit sivu 4-11 Sähkönjakelu

Lisätiedot

MÖKKILAITURIT. Pikku-Näpsä. Näpsä. Iso-Näpsä. Iso-T. Pituus: 4,1m Ponttonikantavuus: 340kg Elementtejä: 2 Hinta: 695 euroa

MÖKKILAITURIT. Pikku-Näpsä. Näpsä. Iso-Näpsä. Iso-T. Pituus: 4,1m Ponttonikantavuus: 340kg Elementtejä: 2 Hinta: 695 euroa LAITURIMALLISTO MÖKKILAITURIT Pikku-Näpsä Pituus: 4,1m Ponttonikantavuus: 340kg Hinta: 695 euroa 220 160 80 250 Näpsä Pituus: 6,4m Ponttonikantavuus: 880kg Hinta: 999 euroa 150 Iso-Näpsä Pituus: 6,4m Ponttonikantavuus:

Lisätiedot

HOLLOLAN PIENVENESATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA

HOLLOLAN PIENVENESATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA LUONNOS HOLLOLAN PIENVENESATAMIEN JÄTEHUOLTOSUUNNITELMA Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Venepaikat... 3 3. Jätteiden vastaanotto... 4 3.1 Yleistä... 4 3.2 Kiinteät jätteet... 4 3.3 Septitankkivedet... 5 3.4

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Liite 1 ( 9 ) 9.1.2015 HTH

Asiakirjatyyppi Liite 1 ( 9 ) 9.1.2015 HTH Asiakirjatyyppi Liite 1 ( 9 ) 9.1.2015 HTH KAUPUNKIRAKENNEYKSIKKÖ, YHDYSKUNTATEKNIIKKA Saimaan Satamat Oy:lle luovutettavat satamarakenteet ja niiden kunto 1. Aavaranta R 10 - paikkanumeroituja maapaikkoja

Lisätiedot

Rakkaudella rantaasi!

Rakkaudella rantaasi! Rakkaudella rantaasi! RANTA KUNTOON Jo ensi kesäksi? Nyt se on helppoa ja huoletonta! Suunnittelemme ja toimitamme avaimet käteen -periaatteella laadukkaat laituriratkaisut ja toteutamme kaikki muut rantarakentamiseen

Lisätiedot

LIITE 5. Venesatamakortti. Varjakan venesatama. Varjakantie 226, Varjakka Projekti

LIITE 5. Venesatamakortti. Varjakan venesatama. Varjakantie 226, Varjakka Projekti Venesatamakortti Varjakan venesatama Varjakantie 226, 90470 Varjakka 17.12.2013 Projekti 305545 VENESATAMAKORTTI Varjakan venesatama Perustiedot Tarkastuspäivä: 17.10.2013 Osoite: Varjakantie 226, 90470

Lisätiedot

Uimalaituri ECO muoviponttonilla

Uimalaituri ECO muoviponttonilla Hinnasto 0 Uimalaituri ECO muoviponttonilla - Kevyet uimalaiturit sisävesien uimarannoille - Sopii matalaan veteen - Helppo kuljettaa ja asentaa - Talveksi purettava,, Muoviponttoni ECO 00 l Kantavuus

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO 1 (5) LIITE 1 30.12.2009 0620-D3757 SAVITAIPALEEN KUNTA Kyselyjä lähetetty 250 kpl Kyselyyn vastanneita 6 kpl Vastausprosentti 18 % 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista edustaa veneilytilannettanne parhaiten?

Lisätiedot

Sisällysluettelo KELLUVAT RATKAISUT KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN!

Sisällysluettelo KELLUVAT RATKAISUT KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN! Product range 2017 KELLUVAT RATKAISUT KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN! Me Vileolla haluamme ylittää asiakkaidemme odotukset joka päivä. Siksi tarjoamme asiakkaillemme ratkaisuja, ei pelkkiä tuotteita. Ratkaisuja

Lisätiedot

Vesi- ja viemärikalustetarkastus (vesikalusteiden kuntotarkastus) Uudenmaan kiinteistöapu Oy

Vesi- ja viemärikalustetarkastus (vesikalusteiden kuntotarkastus) Uudenmaan kiinteistöapu Oy Vesi- ja viemärikalustetarkastus (vesikalusteiden kuntotarkastus) Uudenmaan kiinteistöapu Oy Miksi? Suomessa havaitaan vuosittain noin 30 000 vesivahinkoa. Vesivahingot aiheuttavat suuria kustannuksia.vakuutusyhtiöt

Lisätiedot

Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3

Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3 Tuusulan kunnan rantaraitti selvitysvaihe 3 17.12.2016 Ksu Kelluva rantaraitti Selvityskohde sijaitsee Tuusulan kunnan alueella Tuusulanjärven eteläpäässä. Suunniteltu rantaraitti sijaitsee Gustavelundin

Lisätiedot

PIENTEN SIILOJEN NOSTO OHJE (Ø4, 60m Ø 5,35m & Ø6,10m)

PIENTEN SIILOJEN NOSTO OHJE (Ø4, 60m Ø 5,35m & Ø6,10m) PIENTEN SIILOJEN NOSTO OHJE (Ø4, 60m Ø 5,35m & Ø6,10m) SIILOJEN NOSTO OHJEET (4, 60 5,35 & 6,10). PIENET KARTIOPOHJASIILOT Suositeltu pystytystapa on kuvattu alla. 1- Kokoa ylin runkolevyjen kehä valmisteltuun

Lisätiedot

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 VENEPAIKKOJEN VUOKRAUSSÄÄNNÖT, PIENVENESATAMASÄÄNNÖT JA KARTAT Muutettu 19.10.2005 75 Hyväksytty liikuntalautakunnassa 17.11.2004 66 KIRKKONUMMEN KUNNAN

Lisätiedot

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry 1 Selkämeren kansallispuiston ystävät ry Seliskerin retkisaaren laiturien kunnostus 2015 Suunnitelma Muistio liitteenä 1 Yhteystiedot Puheenjohtaja Lasse Lovén, Jaatsinkatu 7 D, 38210 Sastamala, puh- 040

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Muistio suunnittelutilaisuuksista Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Suunnittelun tuotoksia kansallispuiston ulkopuolisiin alueisiin Rautalampi o Majoituskapasiteetin lisääminen

Lisätiedot

KUUSANKOSKEN VENEILYSEURA ry KOUVOLAN VENEILYSEUROJEN NÄKEMYKSET PYHÄJÄRVEN VENEILYPALVELUJEN KEHITTÄMISEKSI

KUUSANKOSKEN VENEILYSEURA ry KOUVOLAN VENEILYSEUROJEN NÄKEMYKSET PYHÄJÄRVEN VENEILYPALVELUJEN KEHITTÄMISEKSI KUUSANKOSKEN VENEILYSEURA ry. 10.3.2017 KOUVOLAN KIPPARIT ry. Asia: Vastine Kouvolan kaupungin kommentointipyyntöön 1.2.2017 KOUVOLAN VENEILYSEUROJEN NÄKEMYKSET PYHÄJÄRVEN VENEILYPALVELUJEN KEHITTÄMISEKSI

Lisätiedot

Kesän aitiopaikat. SavorakLaiturit.

Kesän aitiopaikat. SavorakLaiturit. Kesän aitiopaikat SavorakLaiturit www.huvilalaituri.fi Savorak Betoniponttonilaiturit ovat kotimaista laatua parhaimmillaan BETONIPONTTONILAITURI MALLISTO: Betoniponttonilaituri 7,5*2,4 + kävelysilta 5*1,2

Lisätiedot

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito.

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito. Talvihoito Viheralueiden hoito Liikennealueiden hoito Perusomaisuus Puhtaanapito Kalusteiden ja varusteiden hoito Rakenteiden hoito Kunnossapito Talvihoidon erillistuote Ylläpito Erillistuotteet Kunnossa-

Lisätiedot

Jo ensi kesäksi? Nyt se on helppoa ja huoletonta!

Jo ensi kesäksi? Nyt se on helppoa ja huoletonta! RANTA KUNTOON Jo ensi kesäksi? Nyt se on helppoa ja huoletonta! Suunnittelemme ja toimitamme avaimet käteen -periaatteella laadukkaat laituriratkaisut ja toteutamme kaikki muut rantarakentamiseen liittyvät

Lisätiedot

Siilotilasäiliöt ja maitohuoneratkaisut

Siilotilasäiliöt ja maitohuoneratkaisut Siilotilasäiliöt ja maitohuoneratkaisut Valion Navettaseminaari 12.2.2014 Rantasipi Airport Congress Center Esa Manninen Valio Oy AMS tilasto 2013 12.2.2014 Alkutuotanto 2 Sisältö A. Siilotilasäiliöt maitohuone:

Lisätiedot

Vesikalusteiden kuntotarkastus

Vesikalusteiden kuntotarkastus Vesikalusteiden kuntotarkastus 30vuoden kokemuksesta Rekisteröidyksi tavaramerkiksi Taustaa Vesi - ja viemärikalustetarkastuksella (vesikalusteiden kuntotarkastus) minimoidaan ja ennakoidaan vesivuotoriskit,

Lisätiedot

UPONOR PRO. Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet

UPONOR PRO. Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet L AT T I A L Ä M M I T Y S UPONOR PRO Uponor Pro 1 -jakotukki ja tarvikkeet 12 2009 5050 Uponor Pro 1 -jakotukki Täydellinen jakotukkijärjestelmä lattialämmitykseen Uponor Pro 1 -jakotukkijärjestelmä Uponor

Lisätiedot

99 Tarvikkeet veloitetaan tukkuliikkeen hinnaston mukaisesti 37 Tavaroiden kuljetus tilaustyön yhteydessä 42,68 /krt 52,93

99 Tarvikkeet veloitetaan tukkuliikkeen hinnaston mukaisesti 37 Tavaroiden kuljetus tilaustyön yhteydessä 42,68 /krt 52,93 KYMEN VESI OY:N PALVELUHINNASTO 21.4.2015 Alkaen 1.6.2015 Koodi TUNTIVELOITUSTYÖT VK Asentajien tuntiveloitushinnat veroton sis.alv 24% 63 normaalitunti (ma-to 7:00-15:30, pe 7:00-13:45) 42,68 /h 52,93

Lisätiedot

Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi:

Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi: Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi: Asialista 1. Yleistä 2. Toteutusvaiheet 2017-2019 3. Käyttö- ja jätevesi Vesijohtolinjat (VJ) Jätevesilinjat (JV) Käyttö- ja jätevesi urakan aikana 4. Hulevesi

Lisätiedot

Suuri telakka, asennusohjeet

Suuri telakka, asennusohjeet Suuri telakka, asennusohjeet Alutrack iso telakka 10 25+ m TELAKKAPAKETIN SISÄLTÖ 10 m 15 m 20 m 25 m 5 m kiskoja 4 6 8 10 Kiinnitysputkia 6 9 12 15 Kiinnityslevyjä 4 8 12 16 Liitoskappaleita 2 4 6 8 10x70

Lisätiedot

OULUJOEN LUONTO - matka halki historian OULUJOEN KULTTUURIHISTORIAA

OULUJOEN LUONTO - matka halki historian OULUJOEN KULTTUURIHISTORIAA VESIRETKEILYKRTT OULU-MUHOS TERVETULO OULU-MUHOS VESIREITILLE Reitti on merkitty ja kulkusyvyydeltään 1,2 m. Reitin matalin alituskorkeus on 2,3 m. Joen virtaama vaihtelee normaaliolosuhteissa 50-450 3

Lisätiedot

Perämeren rannikon satamat 2010

Perämeren rannikon satamat 2010 Perämeren rannikon satamat 2010 Perämeren rannikon satamat 2010 Käsillä oleva Perämeren rannikon satamat kuvaus on laadittu osana Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalvelujen koordinoimaa Recreation, Environment,

Lisätiedot

PUTKIALAN URAKKAMITTAUSPÖYTÄKIRJA

PUTKIALAN URAKKAMITTAUSPÖYTÄKIRJA PUTKIALAN URAKKAMITTAUSPÖYTÄKIRJA Välimittaus Loppumittaus Työmaa: Asentaja: Urakkalaskelma lämpö-, vesi- ja viemärilaitoksia varten Työ nro Aika 1.6.2014 annettu ensimmäinen urakkatarjous Niko Räsänen

Lisätiedot

Ohjeita LVI tarkastajille

Ohjeita LVI tarkastajille Ohjeita LVI tarkastajille Heatex lämmöntalteenottokaivossa (pat. n:o 10875) ei ole kuluvia osia, joten käytön aikaisia tarkastuksia ei tarvita. Käyttäjän oma kaivon puhtaudesta huolehtiminen on riittävä

Lisätiedot

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Date Instruction Part No. Replaces 32 025 666 Sep 05 32

Lisätiedot

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT EPDM-kumiset VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT RAKENNUS / ASENNUSOHJE Myynti: Maahantuonti: Maan kaivaminen Kun altaan rakennuspaikka on valittu, maahan kaivetaan pohjapiirustusten mukainen kaivanto.

Lisätiedot

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI BIOMAJA WCL -yleisövessa Luettava ennen Biomajan käyttöönottoa Sisällysluettelo s. Paikoitus 2 Portaiden asennus 3 Sähköjärjestelmä 4 Audiojärjestelmä 5 Kuivikekäymälä 6 Ajovalmius 7 Biomaja Nordic Oy

Lisätiedot

Lm6 siirto laituripaikkaan LJ8 TYÖSELOSTUS NO 111D

Lm6 siirto laituripaikkaan LJ8 TYÖSELOSTUS NO 111D Lm6 siirto laituripaikkaan LJ8 TYÖSELOSTUS NO 111D Päivitetty 18.12.2017 PAaltonen Sivu 1 / 6 1. YLEISTÄ 1.1 Projektin tarkoitus: Projektin tarkoituksena on siirtää Lm6 maihinnoususilta laituripaikalta

Lisätiedot

RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT. Copyright Isto Jokinen

RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT. Copyright Isto Jokinen RAUTAFOSFATOINNIN VESIEN SIIRROT VESIEN SIIRTÄMISEN SYYT Vesien siirtoa tehdään kahdesta syystä: 1. Rautafosfatointialtaasta ja huuhtelu 1:stä haihtuu runsaasti vettä koska nesteet ovat kuumia ja niitä

Lisätiedot

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite Mallinro: 130-7190 Form No. 3386-265 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT

Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT Saimaan Satamat Oy Satamatie 4 80220 Joensuu VENESATAMASÄÄNNÖT Venesatamasäännöt koskevat kaikkia Saimaan Satamat Oy:n ylläpitämiä ja hallinnoimia venepaikkoja, niiden talvisäilytysalueita sekä kalastusvälinevajoja.

Lisätiedot

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä.

CleanuX-järjestelmään on myös mahdollista liittää kemia, jolloin puhdistusjärjestelmä kykenee poistamaan tehokkaasti myös fosforin jätevedestä. Asennusohje CleanuX Simple on järjestelmä jolla voit muuttaa olemassa olevat sakokaivosi toimimaan täysiverisen puhdistamon tavoin toimivaksi ja puhdistamaan jätevetesi toimivaksi todetulla tavalla. Puhdistus

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. WAVE-air automatisk. Ver. 3 / 09 tammikuu 2015 / Sivu 1 CS

ASENNUSOHJEET. WAVE-air automatisk. Ver. 3 / 09 tammikuu 2015 / Sivu 1 CS ASENNUSOHJEET WAVE-air automatisk Ver. 3 / 09 tammikuu 2015 / Sivu 1 WAVE-air Automatisk on valmistettu kiinnitettäväksi Cyckle Spaces maahan valettavaan moduuliin. Asennusohje kuvaa miten yksikkö asennetaan

Lisätiedot

1. JÄSEN- JA LIITTYMISMAKSUT

1. JÄSEN- JA LIITTYMISMAKSUT 1. JÄSEN- JA LIITTYMISMAKSUT JÄSENMAKSUT VUOSIJÄSEN 105 VUOSIJÄSEN, YLI 65 VUOTTA 53 VUOSIJÄSEN, PUOLISO 53 VUOSIJÄSEN, 19 27 VUOTTA 53 JUNIORIJÄSEN, ALLE 19 VUOTTA 25 MIEHISTÖJÄSEN 105 LIITTYMISMAKSUT

Lisätiedot

Rakkaudella rantaasi!

Rakkaudella rantaasi! Rakkaudella rantaasi! Valmistettu Suomessa RANTA KUNTOON Laitetaan rantasi kuntoon! Jo ensi kesäksi? Meiltä saat avaimet käteen -periaatteella laadukkaat kotimaiset laituriratkaisut ja kaikki muut rantarakentamiseen

Lisätiedot

9 syytä, miksi sinun kannattaa tehdä kanssamme yhteistyötä

9 syytä, miksi sinun kannattaa tehdä kanssamme yhteistyötä Hinnasto 9 syytä miksi sinun kannattaa tehdä kanssamme yhteistyötä Huippulaatu ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 COMPANY OF THE YEAR 2014 TOP MARINE OÜ TOP MARINE OÜ Exporter of the Year Ammattitaitoinen asennus

Lisätiedot

Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9.

Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9. Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9. Rannan stabilointi maksaa noin 10 metriä leveällä kaistaleella 6 500 /jm, kun savikerroksen

Lisätiedot

AIR-MIX-RUISKUN PERUSKÄYTTÖ

AIR-MIX-RUISKUN PERUSKÄYTTÖ AIR-MIX-RUISKUN PERUSKÄYTTÖ 1. Ruiskun pesu ennen käyttöönottoa 2. Maalin lisäys ja maalaus 3. Ruiskunpesu maalauksen jälkeen RUISKUN KÄYTTÖ MAALAUKSISSA Air-Mix-ruiskua käytetään lähinnä kalusteovien

Lisätiedot

Seuraavassa on esitetty paikkamäärineen Tornion kaupungin ylläpitämät venesatamat.

Seuraavassa on esitetty paikkamäärineen Tornion kaupungin ylläpitämät venesatamat. TORNION KAUPUNGIN VENEPAIKAT HAETTAVANA Tornion kaupungilla on viisi venesatamaa, joissa on vuokrattavana yhteensä 318 venepaikkaa. Seuraavassa on esitetty paikkamäärineen Tornion kaupungin ylläpitämät

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy 1(5)

Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy 1(5) 3 vko 2 vko 1 vko 2 kk 1 kk 1 vuodessa Jatkuva 3 vko 2 vko 1 vko 2 kk 1 kk 1 vuodessa As Oy Mallitalo Oy 1.6.2008 Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy 1(5) YLEISET HOITOTEHTÄVÄT Työnjohto Työ- ja vikailmoitusten

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia.

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Alpex-duo Asennusohjeet 1.1 Yleistä Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Järjestelmän liittimet

Lisätiedot

Irralliset osat. Koneen valmistelu. Hydraulinestesäiliön tyhjennys. Asennusohjeet

Irralliset osat. Koneen valmistelu. Hydraulinestesäiliön tyhjennys. Asennusohjeet Form No. 3357-317 Rev A Ulkopuolinen etuhydrauliikka Sand/In eld Pro 5040 -ajoyksikkö Mallinro: 08782 Asennusohjeet Huomaa: Sand/Infield Pro 5040 -ajoyksikkö on varustettava ulkopuolisella takahydrauliikalla,

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ

ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ ASENNUSOHJEITA YLEISTÄ VARASTOINNISTA JA KÄSITTELYSTÄ KESAIR-ilmankäsittelykoneet toimitetaan yhtenä toimitusosana. Toimitusosa on sijoitettu puulavalle ja pakattu pakkausmuoviin. Tämä edellyttää huolellisuutta

Lisätiedot

TYTON JA STANDARD TT PE PE pintaisen SG putken asentaminen

TYTON JA STANDARD TT PE PE pintaisen SG putken asentaminen TYTON JA STANDARD TT PE PE pintaisen SG putken asentaminen SISÄLTÖ 1. VARASTOINTI 2. ASENTAMINEN - DN 300 - DN > 300 3. KATKAISU 4. KAIVANTO Saint-Gobain Pipe Systems Oy Nuijamiestentie 3A, 00400 HELSINKI

Lisätiedot

Kausalan ja Pohjanmäen venepaikkojen käyttösäännöt ja vuokrat v. 2017

Kausalan ja Pohjanmäen venepaikkojen käyttösäännöt ja vuokrat v. 2017 Tekninen lautakunta 8 07.02.2017 Tekninen lautakunta 21 07.03.2017 Kausalan ja Pohjanmäen venepaikkojen käyttösäännöt ja vuokrat v. 2017 819/02.03.00/2017 Tekninen lautakunta 07.02.2017 8 Kausalassa on

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

MÖKKILAITURIT. Näpsä. Pikku-Näpsä. Iso-Näpsä. Iso-T

MÖKKILAITURIT. Näpsä. Pikku-Näpsä. Iso-Näpsä. Iso-T Sinulle MÖKKILAITURIT Näpsä Pikku-Näpsä Iso-Näpsä Iso-T MÖKKILAITURIT Vene Meri-Näpsä Iso-Mökki Suora EKO-LAITURIT Eko-Näpsä Eko-Näpsä on uusi näyttävä ja käyttäjä ystävällinen laiturisarja suositun Näpsän

Lisätiedot

Kevyt telakka asennusohjeet

Kevyt telakka asennusohjeet Kevyt telakka asennusohjeet Telakkapaketin sisältö Telakan pituus!!!!!!! 10 m 12,5 m 15 m 17,5 m 2,5 m!kiskoja!!!!! 8 10 12 14 Kiinnitysputkia!!!!! 4 5 6 7 Liitoslevyjä!!!!!! 12 16 20 24 Liitoskappaleita!!!!!

Lisätiedot

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0 Asennusohjeet Gapsal OKS & Compact Versio 5.0 Movek Grupp pidättää oikeuden tehdä muutoksia laitteen osiin ja teknisiin tietoihin ilman ennakkoilmoitusta. 2012 Movek Grupp. Alkuperäiset ohjeet on julkaistu

Lisätiedot

Esitetään hyväksyttäväksi, RHK:n kunnossapitoyksikössä. Markku Nummelin Kunnossapitojohtaja. Hyväksytään RHK:n turvallisuusyksikössä

Esitetään hyväksyttäväksi, RHK:n kunnossapitoyksikössä. Markku Nummelin Kunnossapitojohtaja. Hyväksytään RHK:n turvallisuusyksikössä Kunnossapitoyksikkö 23.8.2001 1 (7) MATHÉE-KISKOANKKURIT Ratahallintokeskus on vahvistanut Mathée-kiskoankkureiden käyttö- ja asennusohjeet nro 1172/731/2001 voimassaoleviksi Suomen valtion rataverkolla

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 31 ja 41 KAASUJOUSITOIMINEN Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Mitä remontteja osakas saa tehdä?

Mitä remontteja osakas saa tehdä? 1.1 Lain määräykset 1 Mitä remontteja osakas saa tehdä? Asunto-osakeyhtiön osakas saa lain mukaan tehdä asunnossaan omalla kustannuksellaan erilaisia remontteja. Osakas voi esimerkiksi muuttaa huoneistonsa

Lisätiedot

Eristetyt putkistot. Uponor -eristetyt putkistojärjestelmät

Eristetyt putkistot. Uponor -eristetyt putkistojärjestelmät 1.3.2012 Eristetyt putkistot Uponorin eristetyt putkistojärjestelmät on tarkoitettu kylmän ja lämpimän käyttöveden ja lämmön siirtoon. Putkistot voidaan asentaa suoraan kiepiltä kaivantoon jopa 200 metrin

Lisätiedot

Toteuta unelmiesi laituri! Laituri.

Toteuta unelmiesi laituri! Laituri. Toteuta unelmiesi laituri! Laituri Kestävä. Vakaa. Kantava. Toimiva. Nopea asentaa. Siisti. Tyylikäs. Laituri Yhdistele laituri vaivattomasti valmiista käyntisilloista ja päätyosista sekä JYRY- tai JYSKY-ponttoneista.

Lisätiedot

METALLILETKUJEN ASENNUSOHJEITA

METALLILETKUJEN ASENNUSOHJEITA METALLILETKUJEN ASENNUSOHJEITA METALLILETKUJEN ASENNUSOHJEITA Asennustapa A Asennustapa B Ø 12-100 Ø 125-300 2 Lasketaan kaavalla FS=2,3 r a=1,356 r Taivutussäde "r", kun asennus kuvan A mukaan Asennus

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNNAN VENESATAMASÄÄNNÖT SEKÄ MESSILÄN VENESATAMAN SÄHKÖJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET

HOLLOLAN KUNNAN VENESATAMASÄÄNNÖT SEKÄ MESSILÄN VENESATAMAN SÄHKÖJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET 1 HOLLOLAN KUNNAN VENESATAMASÄÄNNÖT SEKÄ MESSILÄN VENESATAMAN SÄHKÖJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET 1.3.2018 2 HOLLOLAN KUNNAN VENESATAMASÄÄNNÖT SEKÄ MESSILÄN VENESATAMAN SÄHKÖJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET Sisällys

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG TOIMENPITEET. 5.PAINEMITTARIN TARKASTUS JA PAINEEN MITTAAMINEN. 5.1 PAINEMITTARINNEULAN PITÄÄ OLLA VIHREÄLLÄ ALUEELLA PIENEN MITTARIIN NAPUTTELUN JÄLKEENKIN. 5.2 TARKISTUSMITTARILLA MITATAAN SÄILIÖN PAINE

Lisätiedot

Toteuta unelmiesi laituri!

Toteuta unelmiesi laituri! Toteuta unelmiesi laituri! UKM-ponttonit UKM-valmislaituri UK-Muovi Oy www.ukmuovi.fi Kestävä. Vakaa. Kantava. Toimiva. Nopea asentaa. Siisti. Tyylikäs. UKM-laituri Yhdistele laituri vaivattomasti valmiista

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje. 18.7.2011 Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Tuija Poutanen, Anne Vasko, Matti Ojala ja Petri Linna Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 11/05/2 Dnro Psy-2004-y-152 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 11/05/2 Dnro Psy-2004-y-152 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 11/05/2 Dnro Psy-2004-y-152 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2005 1 ASIA LUVAN HAKIJA Väliaikaisen ponttonisillan rakentaminen Toppilansalmen yli, Oulu Oulun kaupunki PL 32 90015 OULUN KAUPUNKI

Lisätiedot

Ovaali-kaivonkansistot 1200 x 600 mm. liikennealueiden kaapelikaivoihin ja pumppaamoihin

Ovaali-kaivonkansistot 1200 x 600 mm. liikennealueiden kaapelikaivoihin ja pumppaamoihin vapaa aukko : 1170 x 540 mm - ovaali Myynti: 09-4250 560 www.jupalco.com Kansistoratkaisu kaikille suurta vapaata aukkoa vaativille sovellutuksille Ovaalikansistoa voidaan käyttää mm. kaapelikaivoissa,

Lisätiedot

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje

Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Rauhaniemen saunan talkoo-ohje Laadittu 18.7.2011/Päivitetty Sisältö Yleistä Saunan aamusiivous Saunan iltasiivous Saunanhoitajan tehtävät Yleistä Avain haetaan Rauhaniemestä saunanhoitajalta ennen omaa

Lisätiedot

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet

Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua , erityispiirteet Hoidon ja ylläpidon yhteisalueurakka Ranua 2016-2021, erityispiirteet Ranuan kunta Hoidettava tiestö pääasiassa Ranuan kirkonkylää. Lisäksi Ristijärvi- Penämö ja Simontaipaleentie yht. 27,5 km 1.03 Tiestön

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

Lattialämmityksen jakotukki

Lattialämmityksen jakotukki INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER Asennusohje Lattialämmityksen jakotukki Polymer 1 Tietoja lattialämmityksen jakotukista Polymer Floorén lattialämmityksen jakotukki Polymer on valmistettu

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET ORIVENT 21 ja 23 KAASUJOUSIAVAAJALLA Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 www.keravent.fi 1A Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358

Lisätiedot

ARINETEKHuvilalaiturit

ARINETEKHuvilalaiturit 6,3 3,7 Marinetek-laituri tekee kesästä loman ARINETEKHuvilalaiturit, 8, 4, 48 21, 330 11, 8,2 20 360 300 270 Betoniponttonilaiturit 2 Marinetek-betoniponttonilaituri kestää tyrskyt ja tuiskut. Se on huvilarannan

Lisätiedot

IMEYTYSPUOMIT MERIOLOSUHTEISIIN

IMEYTYSPUOMIT MERIOLOSUHTEISIIN IMEYTYSPUOMIT MERIOLOSUHTEISIIN IMEYTYSPUOMIT Expandi on valmistanut ja käyttänyt imeytyspuomeja jo vuosien ajan Expandi on osallistunut suurimpien öljykatastrofien torjuntaan euroopassa viime vuosina

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Huippunopea RC FT009 pikavene on peli jonka kanssa ei tarvitse pidätellä! Jopa 30 km/h nopeuteen kiihtyvä

Lisätiedot

3-15 / 10.4.2015. Weber anturamuotti- järjestelmä. www.e-weber.fi www.wepro.fi. * Välitämme

3-15 / 10.4.2015. Weber anturamuotti- järjestelmä. www.e-weber.fi www.wepro.fi. * Välitämme * Välitämme 3-15 / 10.4.2015 Weber anturamuotti- www.e-weber.fi www.wepro.fi järjestelmä Weber anturamuottijärjestelmä Weber anturamuottijärjestelmä koostuu 600 mm leveästä, 5000 mm pitkästä ja 250 mm

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

Kesän aitiopaikat. SavorakLaiturit. www.huvilalaituri.fi

Kesän aitiopaikat. SavorakLaiturit. www.huvilalaituri.fi Kesän aitiopaikat SavorakLaiturit www.huvilalaituri.fi Savorak t ovat kotimaista laatua parhaimmillaan BETONIPONTTONILAITURI MALLISTO: 7,5*2,4 + kävelysilta 5*1,2 3899 Kylkiverhottuna 4520 7,5*3,15 + kävelysilta

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

TAPIOLAN ALUEURAKKA /19 VESIAIHEIDEN HOITO 2012

TAPIOLAN ALUEURAKKA /19 VESIAIHEIDEN HOITO 2012 1(6) Asianumero 1411/02.08.00/2012 TAPIOLAN ALUEURAKKA 2012 2017/19 VESIAIHEIDEN HOITO 2012 2(6) ESPOON KAUPUNKI tekninen keskus TYÖSELOSTUS Katu ja viherpalvelut TAPIOLAN YLEISTEN VIHERALUEIDEN HOITO

Lisätiedot

Lattialämmitysjakotukki 1

Lattialämmitysjakotukki 1 INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE ROSTFRI Asennusohjeet Lattialämmitysjakotukki 1 Ruostumaton teräs 1 Tietoa ruostumattomasta 1 jakotukista Ruostumaton 1 jakotukki Flooré on valmistettu ruostumattomasta

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa.

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa. UUTTA (23.5.2015) Hintaluokat Aikaisemmin Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella - osa 2 Lisää tietoa laituripaikoista Muutoksia Käyttäjätiedot lomakkeella Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella Maksulliset

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot