Grillausohjeita. Grillattu liha, kala ja kana Nopeat ja helpot salaatit Maistuvat kastikkeet Viilentävät herkut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Grillausohjeita. Grillattu liha, kala ja kana Nopeat ja helpot salaatit Maistuvat kastikkeet Viilentävät herkut"

Transkriptio

1 Grillausohjeita Grillattu liha, kala ja kana Nopeat ja helpot salaatit Maistuvat kastikkeet Viilentävät herkut

2 Ylläpidä Easysti kevyt olo Easy Diet keventää kesää Grillaus ja kylmät kesäherkut kuuluvat kesään. Tämän esitteen ohjeiden avulla voit nauttia suloisen suven herkuista ja silti noudattaa ACKD Easy Diet -ohjelmaa vaikka koko kesän. Takakannesta löydät tarkemmat tiedot ACKD -ohjelman kahdesta toteutustavasta. Mitä teen ACKD Easy Diet -ohjelman jälkeen? Ohjelman jälkeen suositellaan siirtymään vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Easy Diet -tuotteet ovat apunasi myös siirtymävaiheessa ja niillä voi korvata aterian milloin vain. Kaikki esitteen kesäreseptit ovat vähähiilihydraattisia. Tutustu vinkkeihin ja herkuttele huoletta! Huom! Huolehdi nestetasapainosta ja suolan saannista kuumina kesäpäivinä. Liian vähäinen suolan saanti aiheuttaa uupumusta, velttoutta ja verenpaineen laskua. Kesäpäivän menu vähähiilihydraattista ruokavaliomallia noudattaen Syö arkipäivinä ACKD Easy Diet -ohjelman mukaisesti Easy Diet -erityisruokavaliovalmisteita (puuro, keitto, smoothie tai 3 in 1) tai -ateriankorvikepatukoita. Voit myös korvata yksittäisen aterian muulla vähähiilihydraattisella vaihtoehdolla, esimerkiksi tämän esitteen grilliruoalla ja salaatilla. Pidä päivän kalorimäärä kuitenkin enintään 1500 kilokalorissa. Aamupala 1 Easy Diet -puuroannospussi. Voit lisätä puuron päälle marjoja tai sekoittaa Easy Diet+ -välipalakiisselin ja nauttia hillon tapaan. Ota lisäksi 1 2 Vida Omega-3 -kalaöljykapselia. tai Maustamaton jogurtti ja sokeroimattomat marjat, keitetty kananmuna, hapankorppu ja voi-kasvisrasvaseos-levite sekä kahvi. Välipala Easy Diet+ -välipalakiisseli Pika-apua näläntunteeseen Vähäkalorinen Easy Diet -välipalakiisseli lisää kylläisyyden tunnetta ja tehostaa Easy Diet -ohjelmaa. Nauti kiisselinä, sorbettina tai puuron kanssa hillon tapaan. Lounas Easy Diet -keittoannospussi. Kuumina kesäpäivinä lisää keittoihin suolaa tai ota suolakurkkua. tai Salaattiannos, jossa esimerkiksi tuoretta salaattia tai keitettyjä vihanneksia ja lihaa, kalaa, kanaa, raejuustoa tai juustoa sekä öljy- tai majoneesipohjaista salaattikastiketta. Iltapäivän snack Easy Diet -patukka tai -smoothie Päivällinen Easy Diet -keittoannospussi tai Grilliruokaa, esimerkiksi makkaraa, lihaa, kanaa tai kalaa ja iso salaattiannos Iltapala Easy Diet smoothie tai 3 in 1 (smoothie, mousse tai vanukas) -annospussi Lisäkuitua helposti Runsaskuituinen ja gluteeniton Easy Diet -psylliumjauhevalmiste sisältää kuitua 88 %. Riittävän kuidun saannin varmistaminen on erityisen tärkeää vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa.

3 Take it Easy ja nauti kesästä ACKD Easy Diet ostoslista 80/20-periaate auttaa painonhallinnassa. Valitse päivän ruoka-aineista 80 % ostoslistalta tai suosi muita vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja. 20 % ruokaaineista voit valita vapaammin. - salaatit - keitetyt vihannekset - liha, kala, kana, makeuttamattomat maitotaloustuotteet (myös rahka, juustot, raejuusto ja kermat) - kananmunat - makkarat ja nakit - öljy- tai majoneesipohjaiset salaattikastikkeet - pavut ja linssit - pähkinät ja siemenet - sokeroimattomat marjat - mausteet, joihin ei ole lisätty hiilihydraatteja - proteiinijauheet ja vähähiilihydraattiset proteiinipatukat - hiilihydraatittomat juomat/ virvoitusjuomat - avokado - suolakurkut - - -

4 Viilentävät herkut Testaa makeiden Easy Diet -tuotteiden kesäisen raikkaat valmistustavat ja ihastu! Raikas mansikkasmoothie Sekoita teho- tai sauvasekoittimella yksi pussillinen Easy Diet -mansikkasmoothiejauhetta, 4 5 jäistä isoa mansikkaa tai jääpalaa ja 3dl kylmää vettä. Lisää halutessasi loraus maitoa tai kermaa ja nauti. Raikas suklaa-vadelmasmoothie Sekoita teho- tai sauvasekoittimella yksi pussillinen Easy Diet -suklaa-vadelmasmoothiejauhetta, 0,5 1dl jäisiä vadelmia tai jääpaloja ja 3 dl kylmää vettä. Lisää halutessasi loraus maitoa tai kermaa ja nauti. Pirteä 3 in 1 -rahka Sekoita yksi pussillinen aprikoosin-, suklaan- tai karpalonmakuista Easy Diet 3 in 1 -jauhetta 2 dl:aan vettä. Käytä pakastimessa minuutin ajan ja nauti. Hurmaava Easy Diet+ -sorbetti Sekoita Easy Diet+ -välipalakiisselijauhepussi 2,5 dl:aan kylmää vettä. Anna jäätyä pakastimessa noin kaksi tuntia, sekoita pakastumisen aikana pari kertaa. Herkuttele. Vinkki: Smoothie tai 3 in 1 maistuu myös grillauksen päätteeksi. Yhdestä annospussista saat kevyen jälkiruoan 1 2 hlö:lle.

5 Nopeat ja helpot salaatit Grillattu kana Vesimelonisalaatti - jäävuorisalaattia - vesimelonin lohkoja - ananasrenkaita - kurkkuviipaleita - sinihomejuustokuutioita - ripaus pippurisekoitusta Aurinkosalaatti - jäävuorisalaattia - papayamelonin viipaleita - kirsikkatomaatteja - ananasrenkaita - kurkkuviipaleita - sinihomejuustokuutioita Tarjoiluehdotus: vesimelonisalaatti ja grillimakkarat Salaatin kera maistuvat proteiinipitoiset liha, kala, kananrinta ja grillimakkara. Tarjoiluehdotus: aurinkosalaatti ja kyljykset Grillattu ja Easy Diet -thaimarinoitu broilerinfilee 4 annosta g maustamatonta broilerinfileetä - cashewpähkinöitä Lisukkeeksi ananasta, tomaattia, kurkkua ja jäävuorisalaattia. Suolaa ja mausta broilerinfileet haluamallasi tavalla. Grillaa fileitä grillissä 5 10 minuuttia molemmin puolin. Murenna cashew-pähkinöitä fileiden päälle. Tarjoiluehdotus: thaimarinoitu broilerinfilee ja salaatti. Katso marinadin ohje seuraavalta aukeamalta.

6 Grillattu liha ja kala Easy Diet -kastikkeet Pippuripihvit ja Easy Diet -herkkusienikastike 4 annosta - 4 kpl (à 150 g) naudan sisäfileepihviä - ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria Lisukkeeksi herkkusienikastike*, tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia ja rucolaa. Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvien pinta paperilla. Paista pihvejä 2 5 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta, esimerkiksi mediumiksi 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy paistettaessa kolme minuuttia molemmilta puolilta. Mausta pihvit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Grillattu lohifilee ja Easy Diet -kermaviilikastike 3 4 annosta Tarjoiluehdotus: pippuripihvit, herkkusienikastike ja salaatti g ruodoton lohifilee - sitruunamehua - ripaus suolaa, tilliä ja sitruunapippuria Lisukkeeksi kermaviilikastike*, sitruunaviipaleita, rucolaa ja tomaattia. Suolaa filee ja purista päälle hieman sitruunamehua. Laita filee foliokääröön ja paista grillissä noin minuutin ajan. Tarjoiluehdotus: lohi, kastike ja salaatti * Maistuvat kastikkeet Easy Diet -keitoista Thai-kevytmarinadi broilerinfileelle - 0,5 1dl oliiviöljyä - 0,5 1ps ACKD Easy Diet -thai-kookoskanakeittojauhetta - 1 tl suolaa - 2 valkosipulin kynttä Sekoita oliiviöljy ja Easy Diet -thai-kookosmaitokanakeittojauhe. Lisää suola ja valkosipulin kynnet ja sekoita hyvin. Pyöräytä fileet marinadiliemessä ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Herkkusienikastike pippuripihville ml ruokakermaa - 1 ps ACKD Easy Diet -herkkusienikeittojauhetta Kuumenna ruokakerma kattilassa. Lisää sekaan ACKD Easy Diet -herkkusienikeittojauhe. Sekoita hyvin. Lisää halutessasi kastikkeeseen sinappia ja pippurirouhetta. Kermaviilikastike lohelle g kermaviiliä - 1ps ACKD Easy Diet -kala- tai -tomaattikeittojauhetta tl kurkkusalaattia Sekoita kermaviili, kurkkusalaatti ja ACKD Easy Diet -kala- tai -tomaattikeittojauhe keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 10 minuutin ajan.

7 Herkkusienet ja kasvisvartaat Easy Diet -kastikkeet Täytetyt herkkusienet ja Easy Diet -kermaviilikastike 4 annosta g herkkusieniä (1 pkt) - pekonia - täytteeksi Easy Diet -kastike, ks. ohje sivun alalaidasta Lisukkeeksi kermaviilikastike*, jäävuorisalaattia ja tomaattia. Poista sienistä kanta ja täytä tila herkkusienikastikkeella. Pyöräytä pekoni sienen ympärille ja kääri 3 4 sientä folion sisään. Kypsennä grillissä noin 15 minuutin ajan. Tarjoiluehdotus: pekonikääreiset herkkusienet, kastike ja salaatti Halloumijuusto-kasvisvartaat ja Easy Diet -kermaviilikastike 4 annosta - 1 pkt halloumijuustoa - kesäkurpitsaa - paprikaa Lisukkeeksi kermaviilikastike*. Tarjoiluehdotus: halloumijuusto-kasvisvartaat ja kastike Paloittele kasvikset ja halloumi ja laita ne varrastikkuun. Paista grillissä noin viiden minuutin ajan. Kermaviilikastike kasvisvartaille g kermaviiliä - 1 ps ACKD Easy Diet -juusto-, -herkkusienitai -tomaattikeittojauhetta Sekoita kermaviili ja ACKD Easy Diet -juusto-, -herkkusieni- tai -tomaattikeittojauhe keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 10 minuutin ajan. Kokeile myös: Lämmin juustokastike kanalle ja lihalle ml ruokakermaa - 1 ps ACKD Easy Diet -juustokeittojauhetta Kuumenna ruokakerma kattilassa. Lisää sekaan ACKD Easy Diet -juustokeittojauhe. Sekoita hyvin. Lisää kastikkeeseen halutessasi suolaa. Kermaviilikastiketäyte herkkusienille g kermaviiliä - 1 ps ACKD Easy Diet -kala- tai -herkkusienikeittojauhetta tl kurkkusalaattia Sekoita kermaviili, kurkkusalaatti ja ACKD Easy Diet -herkkusieni- tai -kalakeittojauhe keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 10 minuutin ajan. Happovaivoja? Voimakkaasti maustettu grilliruoka saattaa lisätä mahahappojen eritystä. Easy ph-buffer -emäsjauhe rauhoittaa nopeasti hapokasta vatsaa. Sekoita yksi jauheannos lasilliseen vettä ja nauti aterioiden välissä tai ennen nukkumaan menoa.

8 Nopeasti... Ensimmäinen viikko ratkaisee Kylläisyyden tunnetta lisäävä Easy Diet+ -kiisseli auttaa ACKD Easy Diet -ohjelman aloittamisessa ja siinä pysymisessä.1 3 kiisseliä päivässä tehostaa ohjelmaa. Täyttävä ja vähäkalorinen kiisseli on oiva välipala myös muulloin....vai maltillisesti? Kätevin ateria kulkee mukana Hyvänmakuisella ja runsasproteiinisella Easy Diet -ateriankorvikepatukalla voit kätevästi ja terveellisesti korvata yksittäisiä aterioita milloin vain, myös Easy Diet -ohjelman aikana. Jos ohjelmapäivä toteutetaan pelkillä patukoilla, päiväannos on neljä patukkaa. Lisäkuitua helposti Voit toteuttaa Easy Diet -ohjelmaa kahdella tavalla: parin viikon tehokuurina tai korvaamalla osan päivän aterioista Easy Diet -tuotteilla. Molemmat vievät kohti kevyempää oloa. Nopeasti tuloksiin Noudata ACKD Easy Diet -ohjelmaa 2 3 viikon ajan. Päiväannos, kolme erityisruokavaliovalmistepussia, sisältää kaikki välttämättömät suojaravintoaineet (mm. vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet) ja noin 500 kilokaloria. Keho painuu ketoosiin alle viikossa. Ketoosissa elimistö ottaa lähes kaiken energiansa kehoon kertyneestä rasvasta, ei lihaksista. Maltillisesti maaliin Maltillisella vauhdillakin pääsee perille. Korvaa puolet päivän aterioista Easy Diet -erityisruokavaliovalmisteilla, esimerkiksi lounas Easy Diet -keitolla ja iltapala -smoothiella. Syö aamupala, välipala ja päivällinen normaalisti, pidä päivän kokonaiskalorimäärä kuitenkin enintään 1500 kilokalorissa. Erityisruokavaliovalmisteilla säätelet helposti päivän kokonaiskaloreita ja nostat päivittäistä proteiinin saantia. Kuitu edistää vatsan toimintaa, vähentää verensokerin vaihtelua ja voi auttaa alentamaan kolesterolitasoa. Gluteenittoman Easy Diet -psylliumjauhevalmisteen kuitupitoisuus on 88 %. Kuitulisä auttaa riittävän kuidun saannin varmistamisessa vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa. Aineenvaihdunta jumissa? Ummetusta? Syynä voi olla kehon liiallinen happamuus. Luontaisesti makeutettu Easy ph-buffer -kivennäisjuomajauhe vähentää kehon happamuutta, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja tehostaa varastorasvan purkua. Lisäksi Easy ph-buffer tehostaa Easy Diet -ohjelman tuloksia. info@leader.fi

Esimerkkiateriat. Aamiainen

Esimerkkiateriat. Aamiainen Esimerkkiateriat Aamiainen 1) Muroaamiainen All Bran murot (1dl) + marjoja, rasvaton maito 2dl muroihin + ruisleipä, jonka päälle keittokinkkua (3 siivua), tomaattia ja lehtisalaattia 365kcal, kuituja

Lisätiedot

Nuoren urheilijan ravitsemus. 28.3.2013 Suvi Erkkilä Ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen Yliopisto

Nuoren urheilijan ravitsemus. 28.3.2013 Suvi Erkkilä Ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen Yliopisto Nuoren urheilijan ravitsemus 28.3.2013 Suvi Erkkilä Ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen Yliopisto Mitä kaikkea huomioitava? Kokonaisuus Ateriarytmi Riittävä energiansaanti Nestetasapaino + Välipalaesimerkkejä

Lisätiedot

Välipalat. Hyvä välipala on kuin ateria pienoiskoossa

Välipalat. Hyvä välipala on kuin ateria pienoiskoossa Välipalat Hyvä välipala on kuin ateria pienoiskoossa Kotitehtävien tarkistus Keskustele parisi kanssa Mitä mainoksia löysit? Mitä ne lupaavat? Pitävätkö lupaukset? Mitä tiedät..? Millainen on hyvä välipala?

Lisätiedot

Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta

Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta Anna elämän maistua 1 Tarvitset reilusti energiaa ja ravintoaineita Monipuolinen ruokavalio tarjoaa riittävästi energiaa ja ravintoaineita kasvuun ja kehittymiseen, liikunnan

Lisätiedot

Tiina Jutila. Anne Muttilainen. Päivän ja koko 8 viikon eka ateria töissä äkkiä rakennettuna:

Tiina Jutila. Anne Muttilainen. Päivän ja koko 8 viikon eka ateria töissä äkkiä rakennettuna: Tiina Jutila Päivän ja koko 8 viikon eka ateria töissä äkkiä rakennettuna: Nyhtökanaa 75g Pähkinäsekoitusta 20g Mansikkaa 100g Oliiviöljyä 10g Friiseesalaattia Tomaattia Kurkkua Anne Muttilainen Let's

Lisätiedot

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie

Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut *** Härkispihvit sipulirenkailla ja bataattiranskalaiset *** Kuningatarsmoothie Maailman suurin kynttiläillallinen 2019 finalistimenut saivat molemmat ylistystä tuomareilta, mutta tiukan kisan voitti menu: Tomaattinen kasviskeitto ja paahdetut ruislastut Härkispihvit sipulirenkailla

Lisätiedot

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta Menu Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat Valkosuklaa-karpalo pannacotta 8 Savuporopiirakka Pohja: 150 g pehmeää margariinia 1½ dl kaurahiutaleita 2½ dl vehnäjauhoja 1 dl juustoraastetta

Lisätiedot

Training With Ilona Basic: Ruokavalio

Training With Ilona Basic: Ruokavalio Training With Ilona Basic: Ruokavalio Aamupala (kokoa alta, tai valitse smoothie tai pannarit) Valitse hedelmä: Puurohiutale 40 g Ruisleipä 50 g Sokeroimaton mysli 40 g 4 valkuaista (munakas tai lisää

Lisätiedot

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe

LINSEED VALO 24 H. Kastike: 1 dl Rypsiöljyä 1 rkl Vaaleaa balsamicoetikkaa 0,5 dl 24h tyrni-pellavarouhe LINSEED VALO 24 H Salaatti grillatusta halloumijuustosta ja paahdettua tyrni pellavaa 200 g Halloumijuustoa 2 Avomaankurkkua valkosipulinkynsi rypsiöljyä persiljaa ½ cantaloupe meloni Sydänsalaattia tai

Lisätiedot

Marjoilla menoksi! Power PUHTI PUUROAAMIAINEN. Energy ÄKKILÄHTIJÄN MARJASMOOTHIE. Spurtti MARJAINEN MYSLI-JOGURTTI. Eco OMENA-MARJA -TUOREPUURO

Marjoilla menoksi! Power PUHTI PUUROAAMIAINEN. Energy ÄKKILÄHTIJÄN MARJASMOOTHIE. Spurtti MARJAINEN MYSLI-JOGURTTI. Eco OMENA-MARJA -TUOREPUURO Power PUHTI PUUROAAMIAINEN Energy ÄKKILÄHTIJÄN MARJASMOOTHIE Spurtti MARJAINEN MYSLI-JOGURTTI Eco OMENA-MARJA -TUOREPUURO Chatti AAMUTORKUN SÄMPYLÄAAMIAINEN Groovy AAMUVIRKUN MARJAMUNAKAS Marjoilla menoksi!

Lisätiedot

VIIKKO 4. MONIPUOLISUUTTA RUOKAVALIOON!

VIIKKO 4. MONIPUOLISUUTTA RUOKAVALIOON! 1 VIIKKO 4. MONIPUOLISUUTTA RUOKAVALIOON! Katso sivulta: http://newbeginning.fi/fat-burn-detox-valmennus-ravinto-ja-ruokavalioohjeet-viikko-4/ ohjeita ruokavalion muokkaamiseen. Muista kirjautua valmennussivuille

Lisätiedot

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA

TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA TERVEELLINEN RAVITSEMUS OSANA ARKEA Mitä kaikkea terveellinen ravinto on? Terveellinen ravinto Terveellisestä ruokavaliosta saa sopivasti energiaa ja tarvittavia ravintoaineita Terveellinen ravinto auttaa

Lisätiedot

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta

Helppo Härkis pastakastike 4 annosta Helppo Härkis pastakastike 1 pkt (250 g) HÄRKIS härkäpapuvalmistetta 2 tl öljyä 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 2 dl vettä 2 rkl tomaattisosetta 2 tl kuivattua yrttiseosta 1/2 tl suolaa ja sokeria ripaus

Lisätiedot

URHEILIJANUOREN RUOKAVALIO

URHEILIJANUOREN RUOKAVALIO URHEILIJANUOREN RUOKAVALIO Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä AAMIAINEN * ÄLÄ LÄHDE TREENEIHIN ILMAN AAMIAISTA * AAMIAINEN

Lisätiedot

Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia.

Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia. RESEPTIKIRJA AAMIAISET KREIKKALAISET LEIVÄT Täysjyväleipää Oliiviöljyä Tomaattia Punasipulia ohuina viipaleina Eli leivät paahdetaan tilkan oliiviöljyn kanssa ja päälle tuoretta tomaattia sekä punasipulia.

Lisätiedot

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla

Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Päivän menu neljälle noin 16 eurolla Aamiainen Banaaniletut 8 kananmunaa 4 kypsää banaania ripaus suolaa, kanelia tai kardemummaa halutessa 1 dl kaurahiutaleita paistamiseen 4 tl öljyä 4 porkkanaa tikuiksi

Lisätiedot

Reseptit Likkojen lenkki 2015

Reseptit Likkojen lenkki 2015 Grillattua Hk:n rypsipossua 600 g HK:n rypsiporsaan sisäfilettä 2 tl korianterin siemeniä 1 tl kuminaa 1 tl fenkolinsiemeniä 1 dl hunajaa 1. Puhdista filee kalvoista. 2. Sekoita loput ainekset keskenään

Lisätiedot

Vähimmäiskastike ruiskuttele salaatin joukkoon: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, omenaviinietikkaa

Vähimmäiskastike ruiskuttele salaatin joukkoon: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, omenaviinietikkaa Salaatinkastikkeita Vähimmäiskastike ruiskuttele salaatin joukkoon: oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, omenaviinietikkaa Salaatinkastikkeita Sitruunakastike ½ dl sitruunamehua 1,5 tl dijonin-sinappia ¼

Lisätiedot

Garage Girl Club. Hyvän olon reseptit

Garage Girl Club. Hyvän olon reseptit Garage Girl Club Hyvän olon reseptit Hyvän olon reseptit Tähän vihkoseen on kerätty hyvän olon reseptejä Sinulle, Garage Girl! Avaa tämä vihkonen aina, kun haluat hakea ideoita itsellesi hyvää tekevään

Lisätiedot

VIIKKO 1. PUHDISTAVA RUOKAVALIO Päivät 1-3

VIIKKO 1. PUHDISTAVA RUOKAVALIO Päivät 1-3 1 VIIKKO 1. PUHDISTAVA RUOKAVALIO Päivät 1-3 Mikäli jokin raaka-aine ei sovi sinulle tai et halua muuten sitä käyttää, käy lukemassa sivulta: http://newbeginning.fi/ravinto-ja-ruokavalio-ohjeet-viikko-1/

Lisätiedot

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy

Painonhallinnan perusteet. Valio Oy Painonhallinnan perusteet. Painonhallinta onnistuu Painonhallinnan periaate on yksinkertainen: paino tippuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Käytännössä onnistuminen vaatii suunnittelua ja sitoutumista

Lisätiedot

Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä. 21.10.2013 Salpa ry, Taitoluistelu

Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä. 21.10.2013 Salpa ry, Taitoluistelu Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala * Nämä ruokailut tulisi löytyä urheilijan päivästä Aamiainen * älä lähde treeneihin ilman aamiaista * aamiainen vaikuttaa koko päivään Jos

Lisätiedot

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla.

Paahda ruisleipäviipaleita ja laita porkkanapestotahnaa leivän päälle, koristele persiljalla. MENU 2 Ruisleipää porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla Paahda ruisleipäviipaleita ja laita

Lisätiedot

Aineksia hyvän olon ruokavalioon

Aineksia hyvän olon ruokavalioon Aineksia hyvän olon ruokavalioon Sisältö Monipuolinen ruokavalio Lautasmalli Ateriarytmi Ravintoaineet Proteiini Hiilihydraatit Rasva Sydänmerkki Liikunta elämäntavaksi 2 Monipuolinen ruokavalio Vähärasvaisia

Lisätiedot

VIIKKO I1 RUOKAVALION PERUSTEET

VIIKKO I1 RUOKAVALION PERUSTEET 1 VIIKKO I1 RUOKAVALION PERUSTEET 2 VIIKKO 1 - Johdanto Tällä ensimmäisellä viikolla käymme läpi ravitsemuksen perusteet. Käymme läpi kolme perusravintoainetta. Niitä kutsutaan usein nimellä makroravinteet.

Lisätiedot

Lihattomat reseptit, viikko 3

Lihattomat reseptit, viikko 3 Lihattomat reseptit, viikko 3 Mausteinen kasvisrisotto...2 Bataattimuusi...3 Soijamuhennos...4 Soijasuikalekastike...5 Kookoksinen tofu kaaliwokki...6 Meksikolainen papukeitto...7 Lämmin lounassalaatti

Lisätiedot

Ruokaratkaisuja. Parempaa arkiruokaa vähemmällä vaivalla - PIKAOPAS. Kirsi Englund

Ruokaratkaisuja. Parempaa arkiruokaa vähemmällä vaivalla - PIKAOPAS. Kirsi Englund Ruokaratkaisuja Parempaa arkiruokaa vähemmällä vaivalla - PIKAOPAS Kirsi Englund Hyvän aterian malli Ateria on ravitsemuksellisesti laadukas, kun lautaseltasi löytyy nämä neljä osaa. Omaksu malli mieleesi,

Lisätiedot

Tattari-hirssi-viikunatuorepuuro

Tattari-hirssi-viikunatuorepuuro Tattari-hirssi-viikunatuorepuuro Tätä tuorepuuron reseptiä voi pitää pohjana & vaihdella hedelmiä. Esim. raasta omenaa & lisää vasta kun puuro on valmis, sekaan voi laittaa myös kanelia. 2-3 annosta: tuorepuuro

Lisätiedot

Korvaa riisi kotimaisella viljalla!

Korvaa riisi kotimaisella viljalla! Korvaa riisi kotimaisella viljalla! UUTUUS! NOPEASTI JA HELPOSTI HERKULLISTA Kahdeksan hyvää reseptiä SUOMALAINEN VILJA ON EKOLOGINEN VALINTA Suomalaiset viljat ovat oikeaa, ekologista lähiruokaa. Riisin

Lisätiedot

perustettu vuonna 1927

perustettu vuonna 1927 perustettu vuonna 1927 RAVINNON MERKITYS Ravinto ja liikunta Kova liikuntaharrastus yhdessä puutteellisen ruokavalion kanssa voi olla riski kasvulle, kehitykselle ja terveydelle!!! Energian riittämättömän

Lisätiedot

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä

Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä VOITTAJAMENU: Viipurilaisen Asikkalan Ratas- ruisleipää, porkkanapestolla Uuniperunaa kirjolohitäytteellä ja vihersalaattia Mustikkapiirakkaa ja tofujäätelöä Ohjeet ovat 4 :lle Ruisleipää porkkanapestolla,

Lisätiedot

Grillikesän parhaat marinadit, kastikkeet ja dipit

Grillikesän parhaat marinadit, kastikkeet ja dipit (Etusivu) Marinoi maistuvaksi! Marinadi mureuttaa grillattavan lihan sekä antaa täyteläisen maun ja värin myös kanalle, kalalle ja kasviksille. Touch of Taste - fondiperheen avulla loihdit helposti esimerkiksi

Lisätiedot

Yhteistyössä: t Valio Plus Akatemia TM

Yhteistyössä: t Valio Plus Akatemia TM Välipala on kunnon pala Yhteistyössä: t Valio Plus Akatemia TM Reija Männikkö TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti 27.4.2014 Leppävirta TAVOITTEENA kunnon ruoka on yksi osa liikunnallista elämäntapaa

Lisätiedot

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta

Juustoinen katkarapusalaatti. Kastike 1/2 prk (à 400 g) Valio turkkilaista jogurttia 2 1/2 rkl makeaa chilikastiketta Juustoinen katkarapusalaatti 5-6 annosta 150 g katkarapuja 1/2 pak (à 350 g) Valio Polar täyteläinen juustoa 400 g makeaa melonia 1/2 pak kevätsipulia tai n. 1 dl ruohosipulia 1 ruukku jääsalaattia Kastike

Lisätiedot

1 800 kcal ruokavalio

1 800 kcal ruokavalio 1 800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1 800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Fortini täydennysravintojuoma Fortini Multi Fibre -täydennysravintojuomia voi nauttia jääkaappikylminä raikkaina pirtelöinä sellaisenaan. Joskus tarvitaan kuitenkin

Lisätiedot

1800 kcal ruokavalio

1800 kcal ruokavalio 1800 kcal ruokavalio Ruokavaliosuositukset: Energiasisältö: 1800 kcal Proteiinipitoisuus: n. 20 % päivittäisestä energiansaannista, eli 81 90 g Rasvapitoisuus: n. 30 % päivittäisestä energiansaannista,

Lisätiedot

Hyvät eväät läpi lapsuuden

Hyvät eväät läpi lapsuuden Hyvät eväät läpi lapsuuden 1 ILTAPALA Taikasanoina monipuolisuus ja säännöllisyys Monipuolinen ruokavalio ja säännölliset ruokaajat tarjoavat lapselle sopivasti energiaa ja ravintoaineita kasvun ja kehittymisen

Lisätiedot

NUTRIFIN Total -reseptit

NUTRIFIN Total -reseptit reseptit Kaikki ohjeet ovat 4 6 hengelle. Tuote: Tomaattikeitto Jauhelihakastike 400 g jauhelihaa 1 sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 pss proteiinikeitto tomaatti-basilika 400 g tomaattimurskaa Paloittele

Lisätiedot

Ravintola Käpygrilli. 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20. 2. Bruschetta 5,50

Ravintola Käpygrilli. 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20. 2. Bruschetta 5,50 ALKUPALAT 1. Etana- tai jokirapupannu 10,20 Etanoita tai jokirapupyrstöjä joko vuohenjuustokuorrutuksella tai valkosipuli- tai aurajuustovoissa, paahtoleipää 2. Bruschetta 5,50 Mozzarellaa, tomaattia,

Lisätiedot

Pientä hyvää Helppoa gluteenitonta

Pientä hyvää Helppoa gluteenitonta Pientä hyvää Helppoa gluteenitonta Herkkua ja hyvää oloa 100 % gluteeniton & vehnätön Psylliumvanukas (kuva kannessa) Skillet cookie eli pannukeksi (1 iso tai 2 pientä) Puolukka-manteli 3 dl makeuttamatonta

Lisätiedot

Aiemmin ajattelin, että kasvisruoka tarkoittaa usein tylsän makuista ja ravintoarvoiltaan heikkolaatuista.

Aiemmin ajattelin, että kasvisruoka tarkoittaa usein tylsän makuista ja ravintoarvoiltaan heikkolaatuista. Aiemmin ajattelin, että kasvisruoka tarkoittaa usein tylsän makuista ja ravintoarvoiltaan heikkolaatuista. Ryhtyessäni kokeilumielellä vegaaniksi tammikuussa 2017, huomasin että ruokailun makumaailma muuttui

Lisätiedot

Paljon käyttövinkkejä! SMOOTHIEMIXIT

Paljon käyttövinkkejä! SMOOTHIEMIXIT Paljon käyttövinkkejä! SMOOTHIEMIXIT Helposti tuoretta ja käsintehtyä Nopeasti valmistettava smoothie voidaan tehdä tilauksesta. Lisää vain smoothiemix annospussi 2 3 desilitraan mehua tai jogurttia, sekoita

Lisätiedot

espanjalainen kikherne -chorizokeitto

espanjalainen kikherne -chorizokeitto espanjalainen kikherne -chorizokeitto aineet 40 ml oliiviöljyä 150 g chorizomakkaraa, hienonnettuna 175 g sipulia, hienonnettuna 50 g lehtiselleriä, hienonnettuna 100 g tuoretta pinaattia, pestynä ja hienonnettuna

Lisätiedot

21.10.2013 Salpa ry, Taitoluistelu

21.10.2013 Salpa ry, Taitoluistelu Monipuolinen ja riittävä ravinto on nuoren urheilijan terveyden ja kehittymisen kannalta yhtä tärkeää kuin oikein suoritettu harjoittelu, lihashuolto ja lepo. Oikea ruoalla parannat suoritusta harjoituksissa

Lisätiedot

URHEILIJANUOREN RUOKAVALIO

URHEILIJANUOREN RUOKAVALIO URHEILIJANUOREN RUOKAVALIO Monipuolinen ja riittävä ravinto on nuoren urheilijan terveyden ja kehittymisen kannalta yhtä tärkeää kuin oikein suoritettu harjoittelu, lihashuolto ja lepo. Oikea ruoalla parannat

Lisätiedot

goes VÄLIPALA Monipuoliset eväät tarjoaa

goes VÄLIPALA Monipuoliset eväät tarjoaa goes VÄLIPALA Monipuoliset eväät tarjoaa Krista Gross Kroppa ja mieli pysyvät virkeänä, kun syö monipuolisesti ja säännöllisesti. Ihan tavallista kotiruokaa, terveellisiä välipaloja ja tarpeeksi nestettä

Lisätiedot

TOFU BOWL 2 ANNOSTA. VINKKI! Saat porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä.

TOFU BOWL 2 ANNOSTA. VINKKI! Saat porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. RESEPTIT & VINKIT TOFU BOWL 2 ANNOSTA 100 g leveää riisinuudelia ½ rkl seesamiöljyä tilkka soijakastiketta 1 pkt SoFine Tofu Luomu Tomaatti-Basilika (250 g) 3/4 dl vehnäjauhoa tai (gluteenitonta) korppujauhoa

Lisätiedot

SMOOTHIEMIXIT. Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön

SMOOTHIEMIXIT. Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön SMOOTHIEMIXIT Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön Aurinkoisia smootheja, väriä ja luonnollisuutta! Raikkaat smoothiemixit

Lisätiedot

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ

NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ NÄIN KÄYTÄT RESEPTEJÄ Jokaiseen ohjeeseen on merkattu rinnakkain naisen annos ja miehen annos. Naisen annos on vasemmalla ja sinisellä, miehen oikealla ja vihreällä. Ota tämä huomioon laittaessasi ruokaa.

Lisätiedot

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl

2,5dl 1kpl / 3,75dl 1,5kpl Määrät 10kg / 20kg tavoitteen mukaan. Jos määrää ei ilmoitettu, syö vapaasti. * katso lista vaiheeseen sopivista tuotteista MAANANTAI Aamupala: Kaurapuuro Välipala: 2,5dl tai 1kpl / 3,75dl tai 1,5kpl Lounas:

Lisätiedot

Alá Carte. Turkkilaisia ruokia

Alá Carte. Turkkilaisia ruokia Alá Carte Turkkilaisia ruokia Alkupaloja 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Viinilehti kääryleitä...4,50 Riisiä, yrttejä, oliiviöljyä ja valkoisipuli-jogurttikastiketta Munakoiso salaatti... 6,00 Uunissa kypsytettyä

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 104-110 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 1 CHILI SIN CARNE 4 annosta Ainesosat 1 paketti Hälsans Kök Soijarouhetta 1 purkki murskattuja tomaatteja 1 pilkottu sipuli 2 pilkottua paprikaa 1 purkki kidneypapuja

Lisätiedot

Natural Balance Shake perusresepti laihdutukseen. Tarvitset 1 annosmitta (0,45 dl) Natural Balance Shake mansikkaa tai vaniljaa 150 ml kylmää vettä

Natural Balance Shake perusresepti laihdutukseen. Tarvitset 1 annosmitta (0,45 dl) Natural Balance Shake mansikkaa tai vaniljaa 150 ml kylmää vettä SHAKE reseptivihko SHAKE Kaikki pitävät pirtelöistä! Ne sopivat moniin tilanteisiin ja tilaisuuksiin, ja niitä on helppo maustaa sekä aikuisten että lasten makuun. Parasta on, että pirtelöt ovat herkullinen

Lisätiedot

Laihdu ihannemittoihisi - se on näin helppoa

Laihdu ihannemittoihisi - se on näin helppoa Laihdu ihannemittoihisi - se on näin helppoa Kun haluat laihtua ja pysyä ihannepainossa, seuraa Wellness by Oriflame -mallia. Siinä on kolme helppoa vaihetta. 1 2 3 Nauti pirtelö noin 30 minuuttia ennen

Lisätiedot

HK Rypsiporsas -uutuudet kaupoissa helmikuussa 2011

HK Rypsiporsas -uutuudet kaupoissa helmikuussa 2011 HK Ruokatalo Oy Tuotetiedote 17.1.2011 HK Rypsiporsas -uutuudet kaupoissa helmikuussa 2011 HK Ruokatalo tuo helmikuussa markkinoille ensimmäiset Rypsiporsas tuotteensa. Sydämelle parempi Rypsiporsas mullistaa

Lisätiedot

v Ateriat koostetaan neljän aterian päivärytmin mukaan. v Ateriat koostetaan alla olevista raaka-aineista seuraavalla tavalla:

v Ateriat koostetaan neljän aterian päivärytmin mukaan. v Ateriat koostetaan alla olevista raaka-aineista seuraavalla tavalla: v Ateriat koostetaan neljän aterian päivärytmin mukaan. v Ateriat koostetaan alla olevista raaka-aineista seuraavalla tavalla: Valitaan yksi proteiininlähde. Perusaterialla valitaan kaksi rasvanlähdettä.

Lisätiedot

Keitetty Quinoa / Kvinoa

Keitetty Quinoa / Kvinoa Keitetty Quinoa / Kvinoa 1. Huuhtele ja valuta quinoa huolella. 2. Laita quinoa kattilaan ja lisää vettä suhteessa 1 osa quinoaa ja 2 osaa vettä. 3. Kuumenna kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja anna kypsyä

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Neocate Activella

Helppoja reseptejä Neocate Activella Helppoja reseptejä Neocate Activella Ruuanvalmistusohjeita maitoallergiselle lapselle Neocate Active on maidoton täydennysravintovalmiste yli 1-vuotiaille lapsille. Neocate Activea voidaan nauttia sellaisenaan

Lisätiedot

ETANA- TAI JOKIRAPUPANNU 10.20 BRUSCHETTA 5.50. paahtoleipää. Tarjotaan lämpimänä pähkinä-jugurtti-valkosipulikastikkeen

ETANA- TAI JOKIRAPUPANNU 10.20 BRUSCHETTA 5.50. paahtoleipää. Tarjotaan lämpimänä pähkinä-jugurtti-valkosipulikastikkeen Starter ETANA- TAI JOKIRAPUPANNU 10.20 Etanoita tai jokirapupyrstöjä joko vuohenjuustokuorrutuksella tai valkosipuli- tai aurajuustovoissa, paahtoleipää BRUSCHETTA 5.50 Mozzarellaa, tomaattia, basilikaa,

Lisätiedot

Bataattisosekeitto, yrttiöljy ja chiliä *** Chili con Härkistortillat *** Hedelmäsalaatti ja chilisuklaa

Bataattisosekeitto, yrttiöljy ja chiliä *** Chili con Härkistortillat *** Hedelmäsalaatti ja chilisuklaa Maailman suurin kynttiläillallinen 2018 finalistimenut saivat molemmat ylistystä tuomareilta, mutta tiukan kisan voitti menu: Bataattisosekeitto, yrttiöljy ja chiliä Chili con Härkistortillat Hedelmäsalaatti

Lisätiedot

Kesän grilliherkut. Grillauksesta Bonusta!

Kesän grilliherkut. Grillauksesta Bonusta! Kesän grilliherkut. Grillauksesta Bonusta! Reseptit ja ruokakuvat Pippuriset grillipihvit 3 Pippuriset grillipihvit 6 annosta 1 kg naudan ulkofileetä makurasvalla 1 tl suolaa 1 tl rouhittua pippurisekoitusta

Lisätiedot

Salviapossu (3 ann.) 20-30 min

Salviapossu (3 ann.) 20-30 min Salviapossu (3 ann.) 20-30 min 1 ps Findus Uuni- ja grillikasvikset Toscana n. 500 g maustamatonta porsaan sisäfileetä voita tai margariinia paistamiseen (tuoretta salviaa) Marinadi: ¾ dl rypsiöljyä 1

Lisätiedot

LIHAT: -Riimi-härkää 11,00 -Metsästäjänleipä 17,50 ( Grillattua leipää, paistettu grillipihvi, samettista metsäsienimuhennosta, seuranaan raikasta

LIHAT: -Riimi-härkää 11,00 -Metsästäjänleipä 17,50 ( Grillattua leipää, paistettu grillipihvi, samettista metsäsienimuhennosta, seuranaan raikasta KESÄLISTA 2013 KASVIKSIA JA VIHANNEKSIA: -Aurinkoinen kesäsalaatti 5,00 /8,00 -Verigreippi-halloumisalaatti 10,00 ( Ihanan raikas salaatti joka valmistettu verigreipin sisälle) -Tomaatti-mozzarella bruschetta

Lisätiedot

rasiapakatut Nopeat & helpot reseptit HÄTÄLÄN Tuoreesta kalasta moneen makuun terveellistä kalaruokaa helposti ja nopeasti! hlö Pohjoisen rehtiä kalaa

rasiapakatut Nopeat & helpot reseptit HÄTÄLÄN Tuoreesta kalasta moneen makuun terveellistä kalaruokaa helposti ja nopeasti! hlö Pohjoisen rehtiä kalaa Pohjoisen rehtiä kalaa Nopeat & helpot reseptit HÄTÄLÄN rasiapakatut n. 30 min n. 1 h Tuoreesta kalasta moneen makuun terveellistä kalaruokaa helposti ja nopeasti! Lisää maukkaita reseptejä: www.hatala.fi

Lisätiedot

Uusi ruokavallankumous on täällä. Syömisen helppous.

Uusi ruokavallankumous on täällä. Syömisen helppous. Uusi ruokavallankumous on täällä. Syömisen helppous. Syöminen. Miten maailman yksinkertaisimmasta asiasta tuli maailman monimutkaisin? Joudumme jatkuvasti erilaisten ohjeiden, suositusten ja valintojen

Lisätiedot

MARINADEJA SALAATEILLE

MARINADEJA SALAATEILLE MARINADEJA SALAATEILLE 1. Perusmarinadi 3,5 dl sokeria 3,5 dl omenaviinietikkaa 3 dl öljyä - keitä marinadin aineksia muutama minuutti. Kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua n. 1 vrk - voit myös

Lisätiedot

Energiaa iltapäivään

Energiaa iltapäivään Energiaa iltapäivään Herkullisia välipaloja koululaisille 1 Energiaa iltapa iva a n.indd 1 2.5.2006 07:46:37 Herkullisia välipaloja koululaisille Välipalat kuuluvat oleellisena osana lapsen päivään. Lapsi

Lisätiedot

Ravitsemus, terveys ja työ kuinka jaksaa paremmin arjessa?

Ravitsemus, terveys ja työ kuinka jaksaa paremmin arjessa? Ravitsemus, terveys ja työ kuinka jaksaa paremmin arjessa? Liikettä Lahden alueen yrittäjille 26.5.2016 Laura Manner, ETM Ravitsemusasiantuntija Terveurheilija.fi 1 Luennon sisältö Ravitsemus osana terveyttä

Lisätiedot

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta)

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta) NUTRIDRINK RESEPTIT 1. Kermainen rakuunakana riisillä 2. Tilli-tomaattilohi 3. Marjainen mannapuuro 4. Riisipuuro 5. Suklaamousse 6. Mokka-suklaapalat 7. Ananas-banaanismoothie 8. Banaanipannukakku 9.

Lisätiedot

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä!

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU. Ota mukaan, Ole hyvä! Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoaa kauden parhaat reseptit JOULU Ota mukaan, Ole hyvä! Jouluruoka maistuu parhaalta suoraan omasta uunista. PERINTEISET JOULUPÖYDÄN HERKUT JA MUUTAMA UUSI TUTTAVUUS: LANTTULAATIKKO

Lisätiedot

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE PARHAITA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE Omenainen vinaigrette ja juustosalaatti Broilerin rintafileetä mangokastikkeessa Porsaan noisetit omenakermakastikkeessa Aprikoosileivokset Mangojuustokakku Kevyt Melba-jälkiruoka

Lisätiedot

Väinön reseptit. Liharuuat. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Liharuuat. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Liharuuat Väinö Niskanen/Amiedu Sisältö Burgundin lihapata Grillipihvit Hirven tai naudan paisti Jauhelihakeitto Kalkkuna Kanakasvis-wok Wieninleike Burgundin lihapata Väinö Niskanen/Amiedu

Lisätiedot

Porkkanacocktail. 1 annos. 1 keskikokoinen porkkana karkeasti raastettuna 1ananasviipale karkeasti viipaloituna 1 tl sitruunamehua

Porkkanacocktail. 1 annos. 1 keskikokoinen porkkana karkeasti raastettuna 1ananasviipale karkeasti viipaloituna 1 tl sitruunamehua Porkkanacocktail 1 annos 1 keskikokoinen porkkana karkeasti raastettuna 1ananasviipale karkeasti viipaloituna 1 tl sitruunamehua Aamunavaus 1 annos ½ avokado 3 pientä tomaattia lohkottuna (poista puinen

Lisätiedot

Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; Ruokaisassa salaatissa voi olla lisäksi osana;

Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; Ruokaisassa salaatissa voi olla lisäksi osana; Sekoita pohjaksi kahta erilaista salaattia Lisäksi muita kasviksia makusi mukaan; avocadoa ituja auringonkukan versoja mungpapuja idätettyinä kaalia raakana, tai höyrytettynä kukkakaalia, parsakaalia kurkkua

Lisätiedot

KUNNON RUOKAA NUORILLE URHEILIJOILLE

KUNNON RUOKAA NUORILLE URHEILIJOILLE KUNNON RUOKAA NUORILLE URHEILIJOILLE Liikuntavammojen Valtakunnallinen Ehkäisyohjelma OMIEN RUOKAILUTOTTUMUSTEN ARVIOINTI Toteutuuko seuraava? Merkitse rasti, jos asia sinun kohdallasi toteutuu 5(-7) ruokailutapahtumaa:

Lisätiedot

En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja.

En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja. Oraksen soppavihko En ole erityisen hyvä ruuanlaittaja. Miksi siis kukaan lukisi ruokaohjeitani? No juuri siksi! Jos minä osaan laittaa nämä ruuat, sitten osaa kyllä lähes kuka tahansa. Tässä vihkosessa

Lisätiedot

Eväitä ruokapuheisiin

Eväitä ruokapuheisiin Eväitä ruokapuheisiin Esityksessä on ravitsemussuositusten mukainen viikon ruokavalio kevyttä työtä tekevälle, liikuntaa harrastavalle naiselle (8,4 MJ/vrk eli 2000 kcal/vrk). Yksittäisille aterioille

Lisätiedot

Väinön reseptit. Salaatit. Väinö Niskanen/Amiedu

Väinön reseptit. Salaatit. Väinö Niskanen/Amiedu Väinön reseptit Salaatit Sisältö Kasvisten paloittelu Fetasalaatti Kurkku-melonisalaatti Perunasalaatti Porkkanaraaste ja kaaliraaste Pääsiäissalaatti Rosolli Vihreä salaatti Ranskalainen salaatinkastike

Lisätiedot

Ikääntyneen ruokavalio

Ikääntyneen ruokavalio Ikääntyneen ruokavalio Iän myötä ruokamäärät usein pienenevät ja ruokavalion laatu heikkenee. Ravintoaineiden tarve pysyy kuitenkin ennallaan tai jopa kasvaa. Monipuolinen ja riittävä ruokavalio ylläpitää

Lisätiedot

Ravinnosta puhtia päivään 15.3.2011 UKK-Instituutti Anna Ojala, ETM, ravitsemusasiantuntija, UKK-instituutti

Ravinnosta puhtia päivään 15.3.2011 UKK-Instituutti Anna Ojala, ETM, ravitsemusasiantuntija, UKK-instituutti Ravinnosta puhtia päivään 15.3.2011 UKK-Instituutti Anna Ojala, ETM, ravitsemusasiantuntija, UKK-instituutti Liikkuvan nuoren perusteita välipalakäytännöt Liikkuvan nuoren perusteet www.tervekoululainen.fi

Lisätiedot

PAINONPUDOTUSSUUNNITELMA. Tiina Lahti. Tavoitepaino: 70kg Lähtöpaino: 76,5kg Painonpudotus: 6,5kg Tavoiteajankohta: Klo 19.00 11.12.

PAINONPUDOTUSSUUNNITELMA. Tiina Lahti. Tavoitepaino: 70kg Lähtöpaino: 76,5kg Painonpudotus: 6,5kg Tavoiteajankohta: Klo 19.00 11.12. PAINONPUDOTUSSUUNNITELMA Tiina Lahti Tavoitepaino: 70kg Lähtöpaino: 76,5kg Painonpudotus: 6,5kg Tavoiteajankohta: Klo 19.00 11.12.2009 Aikaa: 11 vrk Tiistai 1.12 - Keskiviikko 9.12 Aamupaino: 76,5kg Iltapaino:

Lisätiedot

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu

MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ. Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu MONITOIMIKEITIN RESEPTEJÄ Lisää resepti-inspiraatioita: www.kitchenaid.eu RANSKALAINEN KANAVUOKA 4 pekoniviipaletta, karkeasti pilkottuna 2 broilerimakkaraa 1 rkl oliiviöljyä 35 g karkeita vehnäjauhoja

Lisätiedot

OHJEET 2700 KCAL, 6 ATERIAA

OHJEET 2700 KCAL, 6 ATERIAA OHJEET 20 KCAL, 6 ATERIAA ARVIOI OMA ENERGIANTARPEESI JA VALITSE RUOKAVALIO KULUTUSARVIOSI MUKAAN Arvioi ensin päivittäinen energiantarpeesi osoitteessa osoitteessa www.sydan.fi/energiantarve. Laskelmassa

Lisätiedot

09/01/2015. Luennon sisältö. Kehityskolmio KUNNON RUOKAA NUORELLE VOIMISTELIJALLE. Tapiolan Voimistelijat Tammikuu 2015. Voimistelijan ruokavalio

09/01/2015. Luennon sisältö. Kehityskolmio KUNNON RUOKAA NUORELLE VOIMISTELIJALLE. Tapiolan Voimistelijat Tammikuu 2015. Voimistelijan ruokavalio KUNNON RUOKAA NUORELLE VOIMISTELIJALLE Tapiolan Voimistelijat Tammikuu 2015 Johanna Kleemola Luennon sisältö Voimistelijan ruokavalio Voimistelijan päivän eri ateriat aamupala, lounas/päivällinen, välipalat

Lisätiedot

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä!

TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! TÄSSÄ VÄHÄN KORJAUKSIA Hyvää työtä! pullaa - jauhoa, maitoa, kananmunaa, leivinjauhetta,, margariinia... leipää - jauhoa, leivinjauhetta,, maitoa/ kalakeittoa -, kalaa (esim. lohta), tilliä, perunaa, kermaa,,

Lisätiedot

3. Proteiinipitoista, esim. maitoa, jogurttia, rahkaa, juustoa tai leikkelettä.

3. Proteiinipitoista, esim. maitoa, jogurttia, rahkaa, juustoa tai leikkelettä. Välipalavinkkejä Lue, lataa tai tulosta kaikki välipalavinkit ja -reseptit tästä (pdf) Säännöllinen ateriarytmi on tärkeä, jotta energiaa riittää tasaisesti koko päiväksi. Sopiva ateriarytmi on yksilöllinen.

Lisätiedot

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle)

Punajuurikeitto. (tämä ohje on 4:lle hengelle) Punajuurikeitto (tämä ohje on 4:lle hengelle) 1 l kasvislientä runsas 1/2 l punajuuria (runsas 1/2 l perunoita) 1 palsternakka 1 sipuli (suolaa) 1 tl timjamia Kuori ja paloittele punajuuret, (perunat)

Lisätiedot

Vege 10,20 Tuore herkkusieni, aurinkokuivattu tomaatti, paprika, punasipuli

Vege 10,20 Tuore herkkusieni, aurinkokuivattu tomaatti, paprika, punasipuli KESÄRAVINTOLA RAUHALAHTI MENU 2017 Pizzat Kallameri 13,50 Kylmäsavulohi, omena, purjo, tilli Lomafiilis 11,50 Pekoni, tuore herkkusieni, feta Veljmies 13,50 Kylmäsavuporo, punasipuli, tomaatti Siskotyttö

Lisätiedot

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa

Huevos rancheros 2 annosta. 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa Huevos rancheros 2 annosta 1 prk (285/170g eli noin 2 dl) keitettyjä mustapapuja 1 pieni sipuli 1 pieni valkosipulinkynsi tilkka öljyä suolaa 1 avokado hieman limetin mehua suolaa 2 tuoretta kananmunaa

Lisätiedot

Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit

Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit Juhlitaan! Gluteenittomat reseptit Ihana juhla helposti 100 % gluteeniton & vehnätön Miniburritot 1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta 2,25 dl vettä 2 rkl öljyä gluteenitonta jauhoa Sekoita jauhoseos

Lisätiedot

OHJEET 2400 KCAL ARVIOI OMA ENERGIANTARPEESI JA VALITSE RUOKAVALIO KULUTUSARVIOSI MUKAAN

OHJEET 2400 KCAL ARVIOI OMA ENERGIANTARPEESI JA VALITSE RUOKAVALIO KULUTUSARVIOSI MUKAAN OHJEET 2400 KCAL ARVIOI OMA ENERGIANTARPEESI JA VALITSE RUOKAVALIO KULUTUSARVIOSI MUKAAN Arvioi ensin päivittäinen energiantarpeesi osoitteessa osoitteessa www.sydan.fi/energiantarve. Laskelmassa otetaan

Lisätiedot

Kokataan kesäherkkuja!

Kokataan kesäherkkuja! Kokataan kesäherkkuja! Kesäkeittiön maukkaimmat reseptit syntyvät sydäntä hellivistä kasviöljyistä MAKUA ÖLJYILLÄ! Uudet Keiju Makuöljyt ruoanlaittoon ja leivontaan. 3 suosikkimakua: rosmariini, valkosipuli

Lisätiedot

UUNILAHNA (suutari/säynävä) SUUTARIPIHVIT

UUNILAHNA (suutari/säynävä) SUUTARIPIHVIT UUNILAHNA (suutari/säynävä) Kalaa noin 1,5-2,5kg voita suolaa n. 4 tl valkopippuria 2dl kermaa perunaa porkkanaa sipulia tai purjoa tilliä Perkaa ja suomusta kala tai osta jo käsiteltynä. Laita uuni lämpenemään

Lisätiedot

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19

KYLMÄT A LKUPALAT 18 19 KYLMÄT ALKUPALAT 18 19 Okroška eli kotikaljakeitto Kuudelle Salaatti 4 suurta keitettyä perunaa 1 avomaankurkku 6 suurta retiisiä 200 g keitettyä kieltä tai keittokinkkua 4 keitettyä munaa nippu tilliä

Lisätiedot

RAVINTOLUENTO FHV 12.3.2014 1

RAVINTOLUENTO FHV 12.3.2014 1 RAVINTOLUENTO FHV 12.3.2014 1 KEHITYSKOLMIO Harjoittelu Ravinto KEHITYS Lepo Kehon huolto 12.3.2014 2 URHEILIJAN RAVINNON PERUSTEET Arkiruokailu kuntoon rytmiä ja laatua päivän aterioihin Riittävä juominen

Lisätiedot

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Kasvikset voi jakaa karkeasti viiteen Värikkäät kasvikset sisältävät puolustuskykyä parantavia aineita. väriryhmään, joilla kullakin on oma tehtävä. Väreillä

Lisätiedot

Ratkaisuja arkiruokaan

Ratkaisuja arkiruokaan Ratkaisuja arkiruokaan Parempaa arkiruokaa vähemmällä vaivalla Kirsi Englund Hyvän aterian malli Ateria on ravitsemuksellisesti laadukas, kun lautaseltasi löytyy nämä neljä osaa. Omaksu malli mieleesi,

Lisätiedot

avocado, kurkkua, tomaattia, sipulia pinaattia

avocado, kurkkua, tomaattia, sipulia pinaattia Ruoka lista PVM klo Ruoka Paikka Puristeet: Elintarvikkeet kuntoilu Tuntemus/ kommentti Nukkumaan 3.6.15(ke) 6,30 Aamupala Kotona puristeet Chia siemen puuro 3 rkl, 1 dl kookosmaito, 23.00 Vadelmia 0,5dl

Lisätiedot

Nuoren liikkujan ruokavalio

Nuoren liikkujan ruokavalio Nuoren liikkujan ruokavalio Rakenna ruokavaliosi hyvälle pohjalle Valitse monipuolisen ruokavalion pohjaksi ruoka-aineita kolmion alaosasta ja täydennä päivittäin seuraavista kerroksista. Huipun sattumat

Lisätiedot