ASUKASTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASUKASTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011"

Transkriptio

1 HELSINGIN SEUDUN OPISKELIJA-ASUNTOSÄÄTIÖ HOAS 136 PASILANRAITIO 6 ASUKASTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Toimikunnan työskentely 1.1 Toimikunnan kokoonpano Puheenjohtaja / Määrärahavastaava Martta Mäkinen Sihteeri / Varapj / Varamäärärahavastaava Tuija Pellikka Varasihteeri Markus Tassia Kuntosalivastaava Zain Shoaib Varakuntosalivastaava Sanjeev Ranjan Tiedotusvastaava Elias Mikkola Turvallisuusvastaava Tero Laine Rivijäsen Enni Vainio 1.2 Puheenjohtajan ja jäsenten vaihtumiset ja vaihtumisten ajankohdat Asukaskokouksessa valittiin kokonaan uusi asukastoimikunta: Martta Mäkinen, Tuija Pellikka, Markus Tassia, Zain Shoaib ja Sanjeev Ranjan Asukastoimikunnan kokouksessa valittiin Tero Laine turvallisuusvastaavaksi ja Elias Mikkola tiedotusvastaavaksi Asukastoimikunnan kokouksessa valittiin Enni Vainio asukastoimikunnan jäseneksi. 1.3 Toimikunnan kokoukset 01/2012 Torstai Asukkaiden järjestäytymiskokous 02/2012 Torstai Asukastoimikunnan kokous 03/2012 Keskiviikko Asukastoimikunnan kokous 04/2012 Keskiviikko Asukastoimikunnan kokous 05/2012 Maanantai Asukastoimikunnan kokous 06/2012 Tiistai Asukastoimikunnan kokous

2 2 Kiinteistön käyttö ja kunnossapito 2.1 Kerhohuoneen kunnostaminen D-rapussa oleva kerhohuone kaipasi hieman siistimistä ja viihtyisyyden lisäämistä, joten asukastoimikunta hankki huoneeseen mm. uusia lamppuja, WC:n oviin uudet lukot ja koristeita. Lisäksi järjestettiin kaikille asukkaille avoimet maalaus-/siivoustalkoot, joissa kerhohuoneen suurimmalle seinälle maalattiin yhteistuumin valittu maisemasilhuetti, siivoiltiin keittiötä, biljardihuonetta ja varastona toimivaa saunatilaa sekä laitettiin kerhohuoneessa oleva siivouskomero uuteen uskoon. Komero tyhjennettiin, maalattiin ja siitä tehtiin kierrätyspiste, jonne asukkaat voivat tuoda tarpeettomia, mutta kuitenkin vielä hyväkuntoisia tavaroita. Paikalla talkoissa oli 10 hlöä. Maaleihin ja talkootarjottaviin käytettiin yhteensä 178,51 euroa. Loppuvuodesta toimikunnan turvallisuusvastaava korjasi pitkään rikki olleen pöytäjalkapallopelin jalan. 2.2 Kuntosalilaitteiden uusiminen E-rapussa sijaitseva kuntosali on otettu uudelleen käyttöön asukastoimikunnan tilattua sinne runsaasti avaimia. Kuntosalilla olevat epäkäytännölliset ja huonokuntoiset stepperi ja kuntopyörä poistettiin ja niiden tilalle hankittiin loppuvuodesta asukasäänestyksen perusteella crosstrainer hintaan 400e. Myös soutulaite ostettiin 300e:lla, mutta se osoittautui niin huonoksi että laite palautettiin ja sen tilalle hankittiin pienempiä tarvikkeita, kuten fysiopallo, hyppynaru, kahvakuulia, tasapainolauta jne. Lisäksi uusittiin pahasti kulunut punnerruspenkki sekä tilattiin uusi vaijeri Body Solid -laitteen rikkoutuneen tilalle. 2.3 Yhteisten tilojen avaimet Asukastoimikunnan saatua pienten ponnistelujen jälkeen haltuunsa avaimet yhteisiin tiloihin sovittiin, että yhtä avainvastaavaa ei valita, vaan vastuu avainten hallussapidosta ja lainaamisesta jakautuu asukastoimikunnan jäsenten välille. Lista toimikunnan jäsenistä yhteystietoineen laitettiin näkyville kaikkiin rappukäytäviin, että asukkaat voivat halutessaan lainata avaimia. Järjestely on toiminut hyvin, mutta yhteisten tilojen käytöstä voisi jatkossa tiedottaa vielä enemmän.

3 Kuntosalin avaimet luovutettiin kuntosalivastaavan (Zain Shoaib) haltuun. Halukkaat saavat lunastaa avaimen häneltä. HOASin ohjeistamana luovuttiin panttikäytännöstä, mutta avainta saa pitää kerralla korkeintaan 3 kk mikäli jonossa on muita halukkaita. Käytäntö on toistaiseksi toiminut hyvin. 2.4 Jätehuoneen käyttö Loppuvuodesta B-rapun vieressä oleva jätehuone alkoi muuttua siivottomaksi asukkaiden jättäessä roskia lattialle ja täyttäessä huonetta sinne kuulumattomilla huonekaluilla yms. Käytökselle ei löydetty syytä, eivätkä asukkaiden ja toimikunnan vetoomukset mm. facebookissa tuottaneet tulosta. Lopulta jätehuoneeseen tilattiin perusteellinen siivous ja seinille tehtiin kuvalliset, laminoidut ohjeistukset jätehuoneen käytöstä. Sittemmin huone on toistaiseksi pysynyt siistinä. 3 Asukasasiat ja tiedottaminen 3.1 Tiedotustoiminta Facebook Heti asukastoimikunnan aloitettua toimintansa perustettiin Facebookiin ryhmä nimeltä Pasilanraitio 6 -asukkaat. Kaikille asukkaille lähetettiin Hoasin kautta linkki ryhmään ja vuoden loppuun mennessä yli 60 henkeä oli liittynyt ryhmään. Facebook-ryhmä on tarkoitettu vapaamuotoiseen yhteydenpitoon ja keskusteluun. Ryhmä on tarkoitettu sekä kaikille asukkaille että asukastoimikunnalle. Ryhmän tarkoituksena on helpottaa tiedottamista ja kommunikaatiota asukkaiden kesken ja antaa ääni myös niille, jotka eivät esimerkiksi suunnittelukokouksiin pääse osallistumaan. Facebookin lisäksi kaikki tiedotteet laitetaan myös rappukäytäviin, mitä helpottamaan hankittiin toimikunnalle runsaasti tulostuspaperia (tulostin oli jo ennestään) ja laminointikone kalvoineen Käytettävät kielet Asukastoimikunnan ensisijainen kommunikointikieli on suomi, mutta suuren vaihto-opiskelijamäärän vuoksi kaikki tiedottaminen pyritään hoitamaan myös englanniksi. Myös kokouksissa käytetään tarpeen mukaan englantia.

4 3.2 Virkistystoiminta Pikkujoulut Vuoden merkittävin tehtävä oli järjestää asukkaille pikkujoulut, jotka pidettiin Juhliin budjetoitiin n. 500e, joka osoittautui sopivaksi summaksi, sillä osallistujia oli yli 40. Pikkujoulukutsua levitettiin sekä facebookissa että rappukäytävissä, mutta tehokkaimmaksi keinoksi osoittautui jokaiseen asuntoon jaettu erillinen kutsu tätä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myöhemminkin. Pikkujouluissa oli tarjolla syötävää ja juotavaa, pelattiin leikkimielisiä pelejä, joista laskettiin pisteitä, ja lopuksi eniten pisteitä saaneet palkittiin. Pääpalkintona oli Silja Linen risteilylahjakortti Teatteriretki Toimikunta järjesti mahdollisuuden osallistua Stella Polaris - improvisaatioteatterin näytökseen Kaapelitehtaalla. Osallistujia oli 9 ja liput maksettiin asukastoimikunnan budjetista (117e) Keilausilta Asukkaille järjestettiin keilausilta Ruusulankadun keilahallissa. Sihteeri oli varannut toimikunnan käyttöön neljä rataa ja kaikki 16 paikkaa täyttyivät. Keilaamisen ohessa toimikunta tarjosi osallistujille virvokkeita, kaikkiaan keilausiltaan käytettiin n. 200e. 3.3 Asukaspalvelut Toimikunnalla on hallussaan mm. paljon lautapelejä, televisio, Nintendo ja pelejä, saumuri, keittiötarvikkeita ym. (ks. inventaariolista). Tavoitteena on, että nämä tavarat olisivat kaikkien asukkaiden käytettävissä. Pelejä ym. onkin käytetty yhteisesti toimikunnan järjestämissä tilaisuuksissa, mutta yksityislainaus ei ole ollut mahdollista, sillä toimikunta ei ole tehnyt inventaariota v eikä näin ollen lainatavaralistaa tai lainausjärjestelmääkään ole. Inventaario on nyt tehty ja sen pohjalta pj ja sihteeri laativat lainatavaralistan nettisivuille ja rappukäytäviin sekä suunnittelevat toimivan lainauskäytännön, että toimikunnan tavarat saadaan kaikkien asukkaiden käyttöön.

5 4 Arvio toimikunnan tavoitteiden saavuttamisesta Lokakuussa 2011 perustettu uusi asukastoimikunta on mielestämme onnistunut hyvin tavoittamaan ja yhdistämään Pasilanraitio 6:n asukkaita, vaikka varsinaisia tavoitteita ei ehdittykkään vuodelle 2011 asettaa. Tiedotus on onnistunut hyvin, joten asukkaat ovat tietoisia uudesta aktiivisemmasta asukastoimikunnasta. Erityisesti pikkujoulut olivat menestys ja niihin osallistui useita asukkaita, jotka eivät olleet juurikaan tienneet aikaisempien asukastoimikuntien järjestämästä toiminnasta. Pikkujoulujen ansiosta saimme asukastoimikunnan kokouksiin myös muutaman uuden osallistujan. Helsingissä pj Martta Mäkinen sihteeri Tuija Pellikka