LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi"

Transkriptio

1 LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ

2 Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen käyttöön on ehdottomasti kielletty. Lukija voi kuitenkin vapaasti tulostaa ja kopioida materiaalia omaan yksityiseen käyttöön. Voit pyytää lupaa tai lisätietoja dokumentin kopioimiseen liittyen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44A10 Rovaniemi, Suomi, Finland Tämän dokumentin julkaisija ei vastaa millään muotoa tämän sisällön aiheuttamista välillisistä tai välittömistä vahingoista, kuluista tai menetyksistä. Vaikka dokumentin julkaisija on tehnyt kaikkensa toimittaakseen mahdollisimman hyödyllistä, virheetöntä ja laadukasta sisältöä, ei hän takaa kuitenkaan dokumentin virheettömyyttä tai luotettavuutta. Julkaisija pidättää oikeudet tehdä sekä dokumenttiin että näihin käyttöehtoihin muutoksia.

3 Kasvata Facebook- yhteisöäsi mainonnan avulla Jep, se on mahdollista ja kannattavaa! Facebook- yhteisö on suomeksi sanottuna fanijoukkosi, joka fanittaa sinua ja yritystäsi. Syitä fanittamiseen voi olla toki monia, ehkä osa on tykännyt sivustasi koska hänen kaverinsakin on tykännyt. Ehkä joku tykkäsi vain osallistuakseen arvontaan. Yhtä kaikki, näille faneille voit markkinoida tuotteitasi, tapahtumiasi ja muita juttujasi aivan ilmaiseksi, koska tahansa. Kirjoitat vain uuden merkinnän ja kappas, kaikki tykkääjäsi näkevät sen saman tien. Taustalla on kunnianhimoinen tavoite: Kun olet koonnut tarpeeksi suuren yhteisön itsellesi, voit lopettaa maksetut Facebook- mainokset kokonaan ja siirtyä ilmaiseen markkinointiin. Kuvittele, mitkä säästöt. Ei maksettua mainontaa enää, kun omastakin takaa on niin paljon myyntiliidejä. Yhteisön kerääminen on nimenomaan sellaista mainontaa, joka kasvattaa kokoajan riippumattomuuttasi maksettuun mainontaan. Mitä enemmän voit markkinoida ilmaiseksi, sitä vähemmän sinun tarvitsee käyttää rahaa jotta saisit asiakkaita ulkopuolelta. Tykkääjillekään ei tietenkään kannata tuputtaa pelkkiä mainosviestejä...itseasiassa Facebook Jytky - kurssin neljännessä osiossa tulemme käsittelemään Facebook- sivujen sisällöntuotantoa vähän tarkemmin. Nyt keskitymme kuitenkin Facebook- sivun mainontaan.

4 Potentiaalia kyllä riittää Tykkäjien kerääminen Facebook- mainonnan kautta on myös äärimmäisen tehokasta ja halpaa! Maailma on täynnä loistokkaita tapausesimerkkejä Facebook- fanimäärän räjähdysmäisestä kasvusta. Tässä muutama rapakon takaa: Panda Express, umpisuosittu kiinalainen ravintola, perusti Facebook- mainoskampanjan jossa luvattiin kaikille uusille tykkääjille Kobari Beef - ateria. Viikon kuluttua huikeasta tarjouksesta Panda Expressin Facebook- sivujen fanimäärä oli kasvanut 112,000 tykkääjällä. Baskin Robbins uutta tykkääjää kylmälläkin säällä. Kuukauden mittaisessa Facebook mainoskampanjassa idea oli seuraavanlainen. Jos tykkääjä onnistuu saamaan kokoon trion, eli itsensä lisäksi kolme kaveria tykkäämään Baskin Robbins Facebook- sivusta, saa koko konkkaronkka ilmaiset kupongit Baskin Robbins jäätelöbaariin. Menestys oli h- u- i- k- e- a. Jäätelöryhmiä perustettiin yli 8400 kertaa ja Baskin Robins Facebook- sivujen fanimäärä kasvoi 637 tuhannesta 849 tuhanteen tykkääjään. Vaikka ihan yhtä suuriin lukuihin suomalainen pienyrittäjä ei pääsisikään, ovat mahdollisuudet silti todella hyvät. Tarvitset vain hyvän idean tykkäjien houkuttelemiseksi.

5 Mikä on Facebook- laskeutumissivu ja miksi sitä tarvitaan? Kirjaudu Facebookiin ja kirjoita hakukenttään coca cola. Silmiesi eteen avautuu yksi maailman parhaimmista brändeistä. Tällä Facebook- sivulla on yli 30 miljoonaa tykkääjää! Mutta asiaan. Huomaatko, miten päädyit ensimmäisenä jotenkin kustomoidulta näyttävälle Coca- colan sivulle, etkä yrityksen seinälle? Päädyit laskeutumissivulle.

6 Laskeutumissivu on kokonaisuus, joka on suunniteltu ensisijaisesti maksetun mainoksen kautta tulevaa kävijäliikennettä varten. Laskeutumissivulla on yleensä yksi päätehtävä: Tuottaa mahdollisimman kovalla prosentilla tulosta. Facebook- sivuille rakennetulla laskeutumissivulla lähes poikkeuksetta tärkein tulosmittari on kerätä yritykselle lisää tykkääjiä mahdollisimman paljon. Laskeutumissivu voi myös kertoa yrityksen tarinaa, se on yrityksen näköinen ja ohjaa kävijäliikennettä jopa yrityksen kotisivuille tai suoraan myyntikirjeeseen. Tarvitset siis oman laskeutumissivun Facebookiin, jotta voit mainostaa sivujasi Facebookissa. Tai no, on toki mahdollista ohjata kävijät mainoksesta suoraan Facebook- sivujen seinälle, mutta se jos mikä on törkeää rahan tuhlausta. Suuri osa tämän päivän Facebook- mainostajista tekee sitä. Onneksi sinä tiedät nyt, että sellainen ei kannata. Facebook- laskeutumissivun luominen videossa näytän, miten laskeutumissivun luominen tapahtuu käytännössä. Rakennamme siis välilehden, jonka ei- tykkääjä näkee ensimmäisenä kun hän tulee mainoksen tai esimerkiksi hakukentän kautta Facebook- sivuillesi. Katsomme myös, miten voit lisätä tykkääjillesi sisältösivun. Mitkä elementit yhdistävät toimivaa Facebook- laskeutumissivua? Siitä aiheesta lisää alapuolella. Jatka siis lukemista...

7 Sovella psykologisia vaikuttamisen keinoja - saat lisää tykkääjiä Kukapa pystyisi täysin ennustamaan sitä, mitkä asiat lopulta saavat kävijää tykkäämään sivustasi. Kuitenkin on olemassa psykologisia keinoja, joita käyttämällä laskeutumissivusi voi vaikuttaa yllättävänkin tehokkaasti ihmisiin. Tässä niitä tulee: 1. Toimintakehote ja nuoli tykkää- nappia kohti. Usko tai älä, tällaisella ilmeisellä tarkoitusperäisyydella on suuri vaikutus ihmisiin. Red bull ei salaile haluaan saada sinua heidän tykkääjäkseen. Tässä tilanteessa nuolia on runsaasti, mutta niin on tykkääjiäkin: 21,49 miljoonaa. Kun rakennat itsellesi laskeutumissivua, käytä nuolia ohjataksesi kävijän katse kohti tykkää- painiketta.

8 Houkutteleva grafiikka Alla esimerkki Victorias Secret Facebook- laskeutumissivusta. Sanottakoon, että Victoria's Secretin tuotteita ovat naisten alusvaatteet.

9 Persoonallisuus, pala yrityksen tarinaa, yrityksen näköinen ulkoasu Tämä on tärkeä elementti niin myyntisivuilla, yrityksen kotisivuilla kuin yrityksen Facebook- laskeutumissivulla. Ihmiset eivät pidä kasvottomista korporaatioista, vaan yrityksistä joilla on kasvot ja mielenkiintoinen tarina. Hyvä mutta inhimillinen tarina saa usein tykkäämään. Usein ihmiset tykkäävät jonkun Facebook- sivuista siksi, että saisivat tietää hänestä vielä lisää. Valmistaudu siis kertomaan tykkääjillesi itsestäsi ja yrityksestäsi lisää mehukkaita yksityiskohtia. Allaoleva kuva on "sosiaalisen median viinimogulin" Gary Vaynerchuckin laskeutumissivu. Sivu on niin pitkä, että pätkäisin sen kahteen osaan. Tarina etenee kronologisessa järjestyksessä ylhäältä alas. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA

10 Video Toinen hyvä keino poistaa "kasvottomuutta" ja antaa rutkasti lisää persoonallisuutta laskeutumissivulle on upottaa näkyville video, joka on suunnattu suoraan yksittäiselle kävijälle. Videon katsottuaan kävijä voisi hyvillä mielin klikata tykkää- nappia. Mitä persoonallisempi ja muista erottuvampi ote videossa on, sitä enemmän todennäköisesti saat tykkääjiä. Videon ei siis tarvitse olla välttämättä mitään huippulaatua. Tärkeintä on, että se on yrityksesi näköinen ja siinä tulee selkeästi esille viesti kävijälle. Alla SocialMediaExaminerin Facebook- laskeutumissivu. Tykkääjiä heillä on tällähetkellä noin Sähköpostilistalleen SocialMediaExaminer onn kerännyt jo yli nimeä ja osoitetta, suuri osa niistä on todennäköisesti tullut Facebookista.

11 Referenssit Rohkaise tykkäämään sivustasi tarjoamalla mustaa valkoisella. "Tästä sivusta kannattaa tykätä, koska nämä kuuluisat henkilötkin tykkäävät tästä ja jopa suosittelevat tätä".

12 Kerro syy tykkäämiselle Lupaa jotain vastineeksi, jos kävijä tykkää Facebook- sivustasi. Okei, mutta eihän Red Bull tai Victorias Secret kerro laskeutumissivullaan mitään suoranaista syytä, että miksi heidän sivustaan pitäisi tykätä! Ei niin, koska heidän brändinsä jo itsessään myy. Sinun brändisi voi olla joskus tulevaisuudessa yhtä loistelias. Silloin mikä tahansa sanomasi lause on kuolematonta legendaa, mutta se päivä ei ole vielä tänään. Jos sinusta tuntuu siltä, että brändisi ei ole vielä maailman tunnetuimpien joukossa, kerää tykkääjiä antamalla jotain konkreettisia syitä tykkäämiselle. Siinä ei ole mitään väärää, vaikka kävijät liittyisivätkin tykkääjiksesi pelkästään sen takia, että tarjoat heille jotain ilmaista. Lähtötilanne voi olla mikä hyvänsä. Kuitenkin, tavoitteenasi on sitouttaa tykkääjäsi yhteisöösi tuottamalla heille aktiivisesti viihdyttävää ja lisäarvoa tuottavaa sisältöä. No, mutta itse sisällön tuotannosta saat lukea lisää Facebook Jytky kurssin neljännessä osiossa. Pitäydytään tässävaiheessa vielä itse Facebook- laskeutumissivuissa. Seuraavaksi siirrytään asiaan, joka ratkaisee todennäköisesti Facebook- tykkääjiesi kokonaismäärän. Jatka lukemista...

13 Tarvitset idean! Minkä idean? Porkkanan, jolla houkuttelet tykkääjiä tykkäämään Facebook- sivustasi. Kenties käytetyin esimerkki on arvonta, jossa on pääpalkintona jokin kohderyhmää houkutteleva tuote. "Tykkää sivuistamme, niin osallistut upouuden pallotuolin arvontaan", luki taannoin erään suomalaisyrityksen Facebook- kampanjassa. Mutta arvonta ei ole enää mitenkään tehokasta kamaa. Arvonta on kulunut juttu, eikä arvonnasta koskaan voita mitään. Haluan, että keksit jotain aivan muuta. Todella monissa äärimmäisen menestyksekkäissä Facebook- kampanjoissa on yksi ja sama piirre. Tykkääjille tarjotaan vastapalvelukseksi jotain konkreettista, välittömästi. Pyri siihen, että tykkääjä voi lunastaa välittömästi bonuksensa, kun tämä on tykännyt Facebook- sivustasi. Alla esimerkkejä porkkanoista: Ilmainen tuotenäyte on hyvä ja konkreettinen tapa palkita tykkääjä vaivannäöstään. Kyseessä voi olla vaikka kuponki, jolla tykkääjä voi lunastaa tuotteen lähimmästä kivijalkakaupasta. Ilmainen e- kirja, joka antaa viihdettä tai ratkaisuja kohderyhmäsi ongelmiin, kuulostaa myös hyvältä ratkaisulta. Pidä huolta siitä, että e- kirja on nimenomaan tiivis pikaopas, joka on ns. "instant coffee"- kamaa.

14 Muutama näytesivu uudesta kirjastasi voi saada taakseen paljonkin lisäarvoa ja kannatusta, varsinkaan jos kirjaasi ei olla vielä julkaistu. Julkaise muutama mehukas sivu kirjastasi - vain kavereiden kesken tietysti. Alennuskuponki tuotteestasi toimii houkuttimena aina. Alennuksen ei tarvitse olla mikään suuri, vaan 20 prosentin lohkaisukin voi toimia. Tuon kokoinen alennus esimerkiksi paikalliseen parturi- kampaamoon saisi minut nyt tykkäämään tämän kyseisen parturi- kampaamon Facebook- sivuista välittömästi. Alennuskupongissa on parasta se, että siinä voi samalla tutustuttaa tykkääjän omiin tuotteisiin. Jos tuote on hyvä, tämä tykkääjä muistaa sinut ja tuotteesi kyllä jatkossakin. "Me pidämme sinusta, pidä sinä meistä ja ota vastaan 5 dollarin kuponki". Toimii kuin häkä...

15 Ilmainen kirjekurssi toimii hyvin Facebook- sivujen tykkääjien sitouttajana. Kitarakauppa voisi tarjota pikakurssia improvisointiin etänä: Kerran viikossa tykkääjä saisi sähköpostiinsa päivän epistolan. Jos kirjekurssin sisältö on hyödyllistä ja tykkääjä pitää siitä, ei hänelle tulisi mieleenkään poistua kirjekurssiltasi, vaan todennäköisesti tykkääjä suosittelee sisältöä jopa kavereilleen. Toki kurssi voi olla myös videomuodossa. Lähetät esimerkiksi sähköpostissa aina linkin uuteen video- osioon. Kurssin läpikäyneelle voisi tarjota lopuksi tuotteita pieneen tuttavalliseen ale- hintaan. "Vain kurssin läpikäyneille". "Jos ilmainen sisältö on näin hyvää, entäpäs sitten se maksullinen sisältö? Sen täytyy olla jotain T- O- D- E- L- L- A hienoa" Keksi jotain, mihin tykkääjä tarvitsee mukaan pari kaveriaan. Ikivanha keino, mutta tepsii vieläkin todella tehokkaasti. "Tykkää ja kutsu kolme kaveriasikin tykkäämään, niin saatte kaikki Elämyksellisen koskenlaskun puoleen hintaan".

16 Okei, entäpäs miten tämä porkkana kannattaisi paketoida mahdollisimman houkuttelevaksi? Paketoi etusi lahjaksi, joka odottaa kävijää vain yhden klikkauksen päässä:

17 Allaolevassa esimerkissä sanotaan: Seis, tähän sisältöön on vain tykkääjillämme pääsy. Huomaatko, miten alapuolella todetaan: "Klikkaa tykkää, niin poistat lukituksen". Tästä sivusta tulee selkeästi tunne, että tämän lukituksen takana olevan sisällön täytyy olla jotain todella arvokasta.

18 Vain ystäville Ihmisillä on luonnostaan tarve kuulua johonkin ryhmään. Facebook- laskeutumissivulta olisi hyvä tulla jotenkin ilmi, että jos nyt klikkaat "tykkää"- napista, tulet jonkun ryhmän jäseneksi. Tähän ryhmään on kunnia kuulua, ja tähän ryhmään kuulumalla saa sellaisia etuja, joita ei ryhmän ulkopuoliset saa. Rob Lowe lupaa tykkääjilleen sellaisia tarinoita, joita hän kertoo vain ystävilleen. Taustalta paistaa välitön suhtautuminen tykkääjiin. Rob kertoo siis suhtautuvansa tykkääjiinsä niinkuin ystäviinsä. Pyri kertomaan tykkääjillesi, että välität heistä myös senkin jälkeen, kun he ovat klikanneet tykkää- nappia.

19 Bonus: Sovella sähköpostimarkkinointia tykkääjiisi Olen tähän asti puhunut tykkääjien hankkimisesta, mutta entäpä sähköpostiosoitteiden hankkiminen, miten niitä vois hankkia ja miten niistä voisi hyötyä? Kun kävijästä on tullut tykkääjä, hän päätyy fanisivusi sisältöön. Bonus, jonka lupasit kävijälle, voisi olla lunastettavissa sähköpostia vastaan. Toisaalta, vielä parempi olisi jos kävijä saisi palkintonsa ilman sähköpostin antamista. Extrasisältöön ja ehkä arvontaan tykkääjä pääsisi kääsiksi nimenomaan luovuttamalla sähköpostiosoitteensa. Sähköpostimarkkinointi ei ole mainosviestiesi tuputtamista, vaan todellista lisäarvon tuottamista sähköpostilistallesi. Koska: Mitä enemmän pystyt tuottamaan lisäarvoa listallesi, sitä enemmän listallasi olevat tuntevat kiitollisuudenvelkaa sinua kohtaan. No..miten homma käytännössä sujuu? Voit esimerkiksi tarjota minikurssia, sähköpostin välityksellä. Postia säännöllisin väliajoin. Anna sähköpostisoitteesi ja tilaa kitaristin minikurssi sähköpostiisi. Vain tykkääjille. Tehosta vielä minikurssisi haluttavuutta lyhyellä hyötylistauksella. Okei, nyt kun kävijä kirjoittaa innostuneena sähköpostiosoitteensa kenttään, sinulla pitäisi sisältö olla valmiiksi ladattuna sähköpostiohjelmaan, esimerkiksi Aweberiin. Itseasiassa sinulla on siellä kirjotettuna 10 viestiä, joista 8 käsittelee itse sisältöä (lisäarvoa tuottavaa) ja kaksi viimeistä on myyntikirjeitä. Tykkääjä, joka hetki sitten kirjoitti sähköpostiosoitteensa kenttään, saa kehoituksen käydä klikkaamassa vahvistusviestiä (Sähköpostiin on lupa lähettää markkinointipostia).

20 Okei, heti kun vahvistusviestissä olevaa linkkiä on klikattu, tykkääjälle lähtee minikurssin ensimmäinen osa, joka voisi käsitellä esimerkiksi soittoasentoja tai muuta alkeita. Toisessa osassa, jonka tykkääjä saisi postiinsa kahden päivän kuluttua, voitaisiin pureutua enemmän itse asiaan. Kolmas kirje tulisi taas kahden päivän kuluttua. Kun kahdeksas kirje "kolahtaa" tykkääjän sähköpostilaatikkoon, olet tähän mennessä keskittynyt toimittamaan 80 % lisäarvoa. On aika käyttää jäljellä olevat 20 % viesteistä myyntiin. Kahden päivän kuluttua minikurssin päätösosiosta lähetät kurssin läpikäyneelle viestin, joka voisi kuulua jotenkin näin: Hei, Tietojemme mukaan sait toissapäivänä kitaristin minikurssimme viimeisen osion sähköpostiisi. Joko ehdit tutustumaan kurssiin? Opitko mitään uutta? Käytimme kurssin luomiseen niin paljon aikaa ja vaivaa joten toivomme todellakin, että sait edes muutamia hyviä vinkkejä kitaransoiton opiskeluun. Kaikki eivät kykene opettelemaan kitaransoittoa oma- aloitteisesti, vaan monet joutuvat hankkimaan kallista yksityisopetusta päästäkseen eteenpäin. Sopiiko tämä kurssimuoto sinulle? Jos sopii, voit unohtaa kalliit yksityisopetukset. Meillä on nimittäin sinulle kerrottavaa:

21 Kitaristin minikurssin tilaajana sinulla on nimittäin etuoikeus ensi viikolla julkaistavaan tuotteeseemme, Soita kuin Jimi Hendrix. Tuote ei ole elämäkerta, vaan intensiivinen videokurssi dvd- muodossa. Kurssi on pääasiassa painottunut kitarasooloiluun ja sen perussääntöihin. Se sisältää myös monen Suomen ja maailman kitaravirtuoosin oppeja, kikkoja ja salaisuuksia. Ensi viikolla julkaistavan kurssi sisältää 5 osaa. Jokaisen osan kesto on n. 1,5 tuntia Kurssin hinta on minikurssin tilaajalle vain 147 e. Normaali hinta on 197e. Sanottakoon, että 147 euron hinta vastaa muutamaa tuntia yksityisopettajasi luona. Kaikkia DVD kurssin asioita et voisi millään oppia siinä ajassa. Tuote maksaa siis äkkiä itsensä takaisin! Tilaa omasi ajoissa! Ps. Kaikille Soita kuin Jimi Hendrix- tuotteen tilaajille tarjoamme täyden 30- päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat tuotteen hinnan takaisin tilillesi! Ystävällisin terveisin, [nimesi, osoitteesi, web- sivusi url- osoite ym.] Ylläolevan kirjeen linkki voisi johtaa vaikkapa erilliselle myyntisivulle, jossa kerrottaisiin tarkemmin tuosta DVDstä. Tämä kirje on vain ensimmäinen osa sitä myyntiprosessia. Myyntikirje puree parhaiten silloin, kun minikurssin tilaaja on käynyt lähettämäsi sisällön läpi ja tykännyt siitä. Hän on ehkä treenannut ohjeittesi mukaan jo useita tunteja. Hän ehkä tuntee olevansa sinulle eräänlaisessa kiitollisuudenvelassa, jopa tiedostamattaan. Niin kuin jo aiemminkin sanoin, tarvitset niin hyvää ja hyödyllistä sisältöä, että tykkääjä janoaa sitä lisää. Kun tiedon jano on käynnistetty, ei raha ole enää mikään suuri este. Varsinkin, jos

22 kykenet myyntikirjeessäsi ja myyntisivullasi todistelemaan hintaa ja kertomaan, kuinka nopeasti tuote "maksaa itsensä takaisin". Mikäli tykkääjä ei vastannut myyntikirjeeseesi millään tavalla, syitä voi olla monia. Ehkä tykkääjä ei alun perinkään käynyt kurssia läpi, hän vain syystä tai toisesta tuli tilanneeksi sen. Ehkä laiskuus yllätti, eikä kitaransoitto enää maistunutkaan. Ehkä tykkääjä närkästyi, tai ei kokenut sisältöäsi hyödylliseksi (epätodennäköistä mutta mahdollista). Ehkä kurssi oli tasoltaan liian helppo tykkääjälle. Tai liian vaikea. Mutta ehkäpä minikurssin tilaaja jäi vain miettimään hetkeksi. Hinta kuulosti aika suolaiselta, mutta jokin kumma sai hänet ehkä haluamaan tätä dvd kurssia. Tässä tapauksessa tarvitaan vain hieman rohkaisua. No, joka tapauksessa viikon päästä myyntikirjeestä sinun kannattaa ehdottomasti lähettää uusi myyntikirje, eräänlainen tiedustelukirje lähettämästäsi tarjouksesta. Tiedustelukirje kuuluisi esimerkiksi näin: Hei! Lähetimme sinulle viime viikolla kirjeen, jossa tiedustelimme halukkuuttasi Soita Kuin Jimi Hendrix - videokurssiin. Sanottakoon, että kurssi julkaistiin toissapäivänä. Menekki on ollut huikeaa! [rohkaisua epävarmoilla - muutkin ostavat tätä, lopeta epäily ja toimi ennenkuin loppuvat kokonaan] Ennen kuin dvdt loppuvat myymälästämme, haluaisimme muistuttaa sinua tarjouksestamme.

23 Soita Kuin Jimi Hendrix on intensiivinen videokurssi kitaransoittoon. Se on pääasiassa painottunut kitarasooloiluun ja sen perussääntöihin. Se sisältää myös monen Suomen ja maailman kitaravirtuoosin oppeja, kikkoja ja salaisuuksia taiturimaiseen sooloiluun. Kitaristin minikurssin tilaajana ja Facebook- sivujemme tykkääjänä sinulla on etuoikeus tuotteeseen vielä tämän ja huomisen päivän ajan. Tarjoamme DVD- paketin alennettuun tykkääjähintaan, 147 euroa. Normaali hinta kipuaa 197 euroon. Tilaa kurssi täältä, ennenkuin myymme kaiken loppuun. Ps. Kaikille Soita kuin Jimi Hendrix- tuotteen tilaajille tarjoamme täyden 30- päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat tuotteen hinnan takaisin tilillesi! Ystävällisin terveisin, [nimesi, yrityksesi, osoitteesi, web- URL] Ja that's it! Ei lisää myyntikirjeitä vähään aikaan. Myyntiliidi on saanut annoksen kaupallisuutta. 20 prosenttia kirjeistäsi on ollut nyt kaupallisia ja loput 80 prosenttia lisäarvoa tuottavaa. Hyvä! Todennäköisesti muutama mattimyöhäinen ostaa myös tiedustelukirjeen kautta. Tässä oli sinulle pika- annos sähköpostimarkkinointia. Tämän osion videolla käydään vielä tarkemmin läpi sitä, miten kirjeiden lähettämisen automatisointi tarkalleen toteutetaan.

24 Yhteenveto Kun yhdistetään tykkäämisen arvoinen laskeutumissivu sen seikan kanssa, että Facebookissa tykkääminen on helppoa eikä vaadi kuin hiiren klikkauksen, yhteistuloksena syntyy suuria keskittymiä. Kun keräät näistä yhteisöistä sähköpostiosoitteita ja sovellat tehokkaasti sähköpostimarkkinointia, saat lisää myyntiä. Nyt sinä lähdet rakentamaan tällaista keskittymää, jonka on tulevaisuudessa määrä kasvaa todella suureksi. Tarvitset nyt vain ideoita ja todella hyvää sisältöä. Läheskään kaikki ideat eivät sovi tietenkään sinun businekseesi, mutta uskon että muutama mukava oivallus pulpahti mieleesi tätä dokumenttia lukiessasi. Tämä osio saa jatkoa Jytky- kurssin neljännessä osiossa. Kun olet rakentanut laskeutumissivun, ajanut sinne mainosliikennettä ja saanut uusia tykkääjiä, on aika keskittyä itse sisällöntuotantoon. Katso tästä osiosta opasvideot, jotka auttavat teknisten esteiden yli. Sen jälkeen voitkin sitten jo siirtyä tehtävälistan pariin. Kurssin kolmannessa eli seuraavassa osiossa sinua odottaakin sitten itse action, nimittäin Facebook- mainoskampanjan käynnistäminen! Ps. Alla löydät vielä tämän osion ' oivallukset '.

25 Facebook laskeutumissivu - oppimateriaalin oivallukset ü Yhteisön kerääminen on toimintaa, joka vähentää kokoajan riippuvuuttasi maksettuun mainontaan ü Kun sinulla on riittävän suuri yhteisö, voit keskittyä ilmaiseen markkinointiin ü Laskeutumissivu on suunniteltu maksetun mainoksen kautta tulevaa kävijäliikennettä varten. ü Laskeutumissivun päätehtävä on kääntää mahdollisimman moni kävijä kohti sivun tavoitetta, eli tässä tapauksessa tykkääjäksi ü Jos haluat kerätä tehokkaasti tykkääjiä, tarvitset erillisen laskeutumissivun Facebook- sivusi sisälle ü Maksetun mainosliikenteen ohjaaminen suoraan Seinälle on rahan tuhlausta, koska itse seinältä puuttuvat kaikki kävijän tykkääjäksi kääntymisen kannalta tärkeät elementit ü Kun nuoli osoittaa laskeutumissivulla tykkää- nappia kohti, kävijät tykkäävät useammin ü Kun laskeutumissivulla pyydetään kävijää tykkäämään sivusta, kävijät tykkäävät silloin useammin

26 ü Houkutteleva ja silmää miellyttävä graafiikka laskeutumissivulla toimii aina ü Näytä laskeutumissivulla yrityksesi persoonallinen puoli, koska persoonallisuus on avoimuutta, joka taas tarkoittaa luottamusta ü Voit kokeilla myös videoviestiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että video myyntikirjeessä on vaikuttanut positiivisesti kävijän ostopäätökseen. Miksi se ei lisäisi myös tykkääjien määrää? ü Käytä laskeutumissivullasi muiden suusta kuultuja positiivisia kommentteja Facebook fanisivusi sisällöstä. ü Tarjoa jokin välitön porkkana/palkinto vastineeksi siitä, että kävijä tykkää sivuistasi ü Tee porkkanastasi haluttava. Kerro, että kävijäsi on vain yhden klikkauksen, tykkää- napin, päässä palkinnostasi ü Tarjoa täkynä vain oikeasti laadukasta sisältöä ü Näytä laskeutumissivullasi arvostus tykkääjiäsi kohtaan - välität heistä myös sen jälkeen, kun he ovat klikanneet tykkää- nappia ü Facebookissa tykkääminen on tehty todella helpoksi. Tarjoa rutkasti syitä tykkäämiseen, niin mikään ei ole enää tykkääjämäärien kasvun tiellä

27 ü Kerää tykkääjien ohella sähköpostilistaa ja tarjoa heille ilmaiseksi sisältöä, josta he pitävät ü Myy vain tyytyväisille asiakkaille

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa 1 Sisältö Kontaktiin kirjautuminen ja asiointitunnukset Postinen Kontaktissa, ohjeet ja chat Roolit Postisen tilauskanavassa Tilauspolku: Tilaajan tiedot

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa

Nam, mistä tätä saa? Asiakaskohtaaminen myyntitapahtumassa Tiistai 23.8.2016 Balentor Oy - Dokumentin ja sen liitteiden sisältämän tiedon tai tietojen osan levittäminen, siirtäminen, julkaiseminen, kopioiminen, saattaminen yleisön saataviin, uudelleen tuottaminen

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

OHJE 2: Jatkavat oppilaat

OHJE 2: Jatkavat oppilaat OHJE 2: Jatkavat oppilaat Sinulla on jo Peda.net -tunnukset ja Omassa tilassasi Kulkuri-sivu. Jos jompikumpi puuttuu, lue ensin OHJE 1: Uudet oppilaat. Kirjaudu ensin sisään Peda.nettiin osoitteessa https://peda.net.

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI

Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI Baarit & kahvilat WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Siun sote Moodle -opas Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Sisällys Tervetuloa opiskelemaan Verkkarit oppimisympäristöön! 1 Verkkareihin kirjautuminen 2 Verkkareiden etusivu 3 Liikkuminen

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

ARVOSANA-HARJOITUKSEN RATKAISU

ARVOSANA-HARJOITUKSEN RATKAISU ARVOSANA-HARJOITUKSEN RATKAISU Tee allaoleva taulukko. Arvosana-sarakkeeseen pitää tehdä sellainen jos-funktio. joka määrittää arvosanaksi Hylätty tai Hyväksyttty. Jos pisteet ovat vähintään 10, arvosanaksi

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen.

suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai yleisöön vaikuttaminen. MAINONTA MED1 MITÄ MAINONTA ON?! Perinteisiä määritelmiä:! Mainonta on maksettua useille vastaanottajille suunnattua joukkoviestintää. Tunnistettavan lähettäjän tarkoituksena on yleisön suostuttelu tai

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Facebook. Tilin luominen

Facebook. Tilin luominen Facebook Tilin luominen Facebook-tili Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi tili Tili tulisi luoda omalla nimellä Yksityisyysasetuksista kannattaa pitää huolta alusta alkaen 2 Tilin luominen alkaa osoitteessa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Linkkitekstit. Kaikkein vanhin WWW-suunnitteluohje:

Linkkitekstit. Kaikkein vanhin WWW-suunnitteluohje: Linkit Linkit ovat hypertekstin tärkein osa. Niiden avulla sivut liitetään toisiinsa ja käyttäjille tarjoutuu mahdollisuus liikkua muille kiinnostaville sivuille. Linkit Linkkejä on kolmea eri tyyppiä:

Lisätiedot

Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen!

Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen! Hyvä suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelman jäsen! Vuoden 2016 eläinmäärät ja muut tiedot pyydetään tallentamaan Internetissä. Jos tämä ei ole mahdollista, tiedot voi toimittaa postitse tai sähköpostitse

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE

PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE IT-palvelut / Hannele Rajaniemi optima-support@jyu.fi www.jyu.fi/itp/optima-ohjeet 2 Sisältö Mikä on koosteen idea? Miten saan kooste-työkalun käyttööni? Miten luon koosteen?

Lisätiedot

1. Valitse jokin neljästä tarinasta ja tulosta lapsen kuva. Jos tulostusmahdollisuutta ei ole, voit etsiä kuvan esim. lehdestä.

1. Valitse jokin neljästä tarinasta ja tulosta lapsen kuva. Jos tulostusmahdollisuutta ei ole, voit etsiä kuvan esim. lehdestä. OHJEET TUOKION TOTEUTTAMISTA VARTEN Tarvitset - tarinan ja kuvan - joko seinälle kiinnitettävät rastitehtävät ja niihin liittyvät materiaalit tai jokaiselle lapselle oman tehtäväpaperin - piirustuspaperia

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

2 Suomen kielen äänteet

2 Suomen kielen äänteet 1 Ruudulla on ensin vain Ali. Linkit kolmeen suomen kielen äänteiden alakokonaisuuteen (2.1 Kirjaintarjottimeen, 2.2 Yksittäisiin äänteisiin sekä 2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi) ilmestyvät ruudulle

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

kotitehtävät 7/12 3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa aikaa 2-4

Lisätiedot

kotitehtävät Valmennuksen paketoiminen tuotteeksi

kotitehtävät Valmennuksen paketoiminen tuotteeksi 1 Valmennuksen paketoiminen tuotteeksi Ohjeet kotitehtävien tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ja ota mukaasi nämä tehtävät. Varaa keskeytymätöntä

Lisätiedot

Me Mosaiikki. Visuaalinen kollaasi väkivaltaa kokeneiden naisten kertomuksista. Riikka Lahdensuo, Aalto-yliopiston Medialaboratorio 27.2.

Me Mosaiikki. Visuaalinen kollaasi väkivaltaa kokeneiden naisten kertomuksista. Riikka Lahdensuo, Aalto-yliopiston Medialaboratorio 27.2. Me Mosaiikki Visuaalinen kollaasi väkivaltaa kokeneiden naisten kertomuksista Riikka Lahdensuo, Aalto-yliopiston Medialaboratorio 27.2.2015 Lupaus Naisten Linja auttaa väkivaltaa kokeneita naisia auttamaan

Lisätiedot

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut

Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Somevinkkejä seurakuntavaalien ehdokkaille 16.9.2014 Eija Harju, Espoon seurakunnat, viestintäpalvelut Some on vuorovaikutusta Kuuntelemista, oppimista ja jakamista Keskusteleva äänensävy Viestitään samanaikaisesti

Lisätiedot

Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016)

Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016) 1 22.3.2016 Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016) Koulutuksen ajankohta: 1.10.2015 5.2.2016, Yhteisöklubi Silta, Kokkola Kouluttajat: Anne Laimio & Heli Lumiaro 2 Kokkolan

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Mainonnan kenttä Venäjällä

Mainonnan kenttä Venäjällä Mainonnan kenttä Venäjällä Mainonnan historia nykyvenäjällä 15 vuotta siitä kun se alkoi Viimeisen 10 vuoden aikana isoimmat ketjut ovat rantautunet Venäjälle Koulutus, osaaminen, ja yleinen tietotaito

Lisätiedot

Verkko-opisto Info Opiskelijoille

Verkko-opisto Info Opiskelijoille Verkko-opisto Info Opiskelijoille Verkko-opiskelun etuja Aikaan ja paikkaan sitoutumatonta opiskelua Oman opiskeluvauhdin suunnittelu ja toteutus Nopeutettu opiskelu silloin, kun valmistuminen on lähellä

Lisätiedot

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen

TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen TUTKIMUSMATKA-PALVELUMALLIN KIRJALLISET OHJEET: Slogan: Äärettömyydestä maapallon ytimeen Esittelyteksti (mainostyylinen): Koskaan ihminen ei ole tiennyt niin paljon kuin nyt. Mutta huomenna tiedämme taas

Lisätiedot

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest

Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Vain 15 min ja sinulla on päivittäistä sisältöä viidessä sosiaalisen median kanavassa Twitter Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Ilmaiset välineet Kertaprosessi 1. Sisältösuunnitelma

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Papuri.papunet.net Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Tiesitkö, että kuka tahansa voi tehdä itse oman radio-ohjelman internetiin? Tässä kirjassa kerrotaan, miten se onnistuu. Saat ohjeet

Lisätiedot

Jamk Innovointipäivät

Jamk Innovointipäivät Keskiviikko3 Asiakastutkimuksien suunnittelu Jamk Innovointipäivät Miksi asiakastutkimukset? Olemme nyt saaneet toimeksiannon kehitystehtäväämme ja tarkentaneet sen jälkeen tiimissämme mitä meidän halutaan

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAUN ALOITTAMINEN Moni lähtee heti hakemaan töitä huomattuaan kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Tavallaan se onkin juuri oikea tapa: usein hakijoita aletaan haastatella heti

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen

Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen Open Badge osaamismerkin vastaanottaminen 2 Open Badge -osaamismerkit Open badge on Mozilla.org:n kehittämä osaamismerkkijärjestelmä, joka on Mozillan osalta vielä betavaiheessa; tuotantovaiheeseen siirrytään

Lisätiedot

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Tässä pikaohje Uuden Punomon Tee itse -julkaisujen tekemiseen. Kun ensimmäinen juttusi on tehty tätä ohjetta noudattaen, seuraava homma hoituu maalaisjärjellä. Uudistuvan

Lisätiedot

Joukkuesivujen päivittäminen

Joukkuesivujen päivittäminen Joukkuesivujen päivittäminen Joukkuueen kotisivupäivittäjä päivittää itsenäisesti oman joukkueen joukkuesivut : Sivuilla tulee olla löytyä seuraavat tiedot: -Pelaajatiedot ajantasalla. -Päivittää otsikon,

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Sivu 1/5 Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Yleistä Sähköposti on nykyään erittäin suosittu tapa viestiä sähköisesti. Tämä johtuu useistakin hyvistä puolista. Esim. sama viesti voidaan lähettää

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Osallistujat Lukija Tuloehdot Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Kuvaus Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. Poikkeukset - Lopputulos Käyttäjä

Lisätiedot

Sosiaalinen media. Google. Reijo Fält G4S Cash Services (Finland) Oy IT-Koordinaattori PL 2525, 01741 VANTAA

Sosiaalinen media. Google. Reijo Fält G4S Cash Services (Finland) Oy IT-Koordinaattori PL 2525, 01741 VANTAA Sosiaalinen media Google Tutustuin ensin Googlen palveluihin ottamalla käyttöön GMail tunnukset ja kirjautumalla asiakkaaksi. Osoittautui, että Googlen tarjoamat palvelut ovat moninaisuudessaan ja laajuudessaan

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Oikotie.fi. Case: Elämäni Talot

Oikotie.fi. Case: Elämäni Talot Oikotie.fi Case: Elämäni Talot Brief Oikotien asuntopalveluun lisää kävijöitä viraalileviämiseen painottuvalla kampanjalla. Tiesimme, että ihminen haluaa Liittää itseensä myönteiseksi koettavia asioita

Lisätiedot

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä Valmentaja-Akatemia opettaa sinulle kuinka valmentajana pystyt kasvattamaan bisnestäsi, auttamaan useampia ihmisiä ja ansaitsemaan enemmän. www.valmentaja- akatemia.fi

Lisätiedot

Lasten osio. PIKI ideointipäivä 22.9.2009. PIKI verkkokirjasto projekti Leila Virta

Lasten osio. PIKI ideointipäivä 22.9.2009. PIKI verkkokirjasto projekti Leila Virta Lasten osio PIKI ideointipäivä 22.9.2009 PIKI verkkokirjasto projekti Leila Virta Osion nimi ja kohderyhmä Lapset vai lapsille? (vrt nuoret vai nuorille) Pääasiallinen kohderyhmä: lukutaitoiset lapset

Lisätiedot

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA QR-koodit QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA MOTIVOIVAA ILMAISTA QR-koodi paljon tietoa Koodin avulla pääsee nopeasti halutulle verkkosivulle tai esim. YouTube-videoon ilman osoitteen

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA Helsinki 4.11.2010 Sirkku Laine Luvassa... Katsahdus matkailijan näkökulmaan Paljon käytännön esimerkkejä Arviointia, onko sosiaalisesta mediasta oikeasti

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 Uusien EDTPLIB- ja PDF -pakettien vienti ohjatulla toiminnolla...3 Tiedoston tarkistus...3 Kohdejulkaisun valinta... 4 Numeron tiedot... 5 Yhteenveto...6

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat 2015-2016 1 Projekti... 3 1.1 Asiakas ja kartoitus... 3 1.2 Asiakastapaaminen ja suunnittelu... 3 1.3 Toteutus... 5 1.4

Lisätiedot

Oodin hops: Ryhmätyökalu

Oodin hops: Ryhmätyökalu 1 Oodin hops: Ryhmätyökalu Tämä ohje neuvoo, miten hyödynnät Oodin hopsin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda hops-ohjausryhmiä, asettaa niille ohjaajat sekä lisätä niihin opiskelijoita.

Lisätiedot

Office Video, pikaopas

Office Video, pikaopas Office 365 - Video, pikaopas Sisällys Palvelu... 2 Kanavan luonti... 3 Kuinka kanava kannattaa nimetä?... 4 Kanavan käyttöoikeudet... 4 Käyttöoikeustasot... 5 Videoiden lisääminen kanavalle... 6 Videon

Lisätiedot

Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen

Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen STUL Ry. Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Tutkimuksen toteutus Tämän tutkimuksen on tehnyt STUL Ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Aineisto kerättiin

Lisätiedot

Hotellit WW.SIGNALPARTNERS.FI

Hotellit WW.SIGNALPARTNERS.FI Hotellit WW.SIGNALPARTNERS.FI Signal WiFillä saatat tehokkuuden ja hyvän asiakaskokemuksen yhteen Signal WiFi sopii esimerkiksi vierailijaverkoksi tai mobiilien maksupäätteiden yhteydeksi. Raportointityökalun

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Mistä löydän ryhmäni tiedot? 1) Valitse ylävalikosta Ryhmät. Hakukentän alla näet ryhmiesi tiedot. Klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ryhmän tietoihin.

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot