LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi"

Transkriptio

1 LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ

2 Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen käyttöön on ehdottomasti kielletty. Lukija voi kuitenkin vapaasti tulostaa ja kopioida materiaalia omaan yksityiseen käyttöön. Voit pyytää lupaa tai lisätietoja dokumentin kopioimiseen liittyen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44A10 Rovaniemi, Suomi, Finland Tämän dokumentin julkaisija ei vastaa millään muotoa tämän sisällön aiheuttamista välillisistä tai välittömistä vahingoista, kuluista tai menetyksistä. Vaikka dokumentin julkaisija on tehnyt kaikkensa toimittaakseen mahdollisimman hyödyllistä, virheetöntä ja laadukasta sisältöä, ei hän takaa kuitenkaan dokumentin virheettömyyttä tai luotettavuutta. Julkaisija pidättää oikeudet tehdä sekä dokumenttiin että näihin käyttöehtoihin muutoksia.

3 Kasvata Facebook- yhteisöäsi mainonnan avulla Jep, se on mahdollista ja kannattavaa! Facebook- yhteisö on suomeksi sanottuna fanijoukkosi, joka fanittaa sinua ja yritystäsi. Syitä fanittamiseen voi olla toki monia, ehkä osa on tykännyt sivustasi koska hänen kaverinsakin on tykännyt. Ehkä joku tykkäsi vain osallistuakseen arvontaan. Yhtä kaikki, näille faneille voit markkinoida tuotteitasi, tapahtumiasi ja muita juttujasi aivan ilmaiseksi, koska tahansa. Kirjoitat vain uuden merkinnän ja kappas, kaikki tykkääjäsi näkevät sen saman tien. Taustalla on kunnianhimoinen tavoite: Kun olet koonnut tarpeeksi suuren yhteisön itsellesi, voit lopettaa maksetut Facebook- mainokset kokonaan ja siirtyä ilmaiseen markkinointiin. Kuvittele, mitkä säästöt. Ei maksettua mainontaa enää, kun omastakin takaa on niin paljon myyntiliidejä. Yhteisön kerääminen on nimenomaan sellaista mainontaa, joka kasvattaa kokoajan riippumattomuuttasi maksettuun mainontaan. Mitä enemmän voit markkinoida ilmaiseksi, sitä vähemmän sinun tarvitsee käyttää rahaa jotta saisit asiakkaita ulkopuolelta. Tykkääjillekään ei tietenkään kannata tuputtaa pelkkiä mainosviestejä...itseasiassa Facebook Jytky - kurssin neljännessä osiossa tulemme käsittelemään Facebook- sivujen sisällöntuotantoa vähän tarkemmin. Nyt keskitymme kuitenkin Facebook- sivun mainontaan.

4 Potentiaalia kyllä riittää Tykkäjien kerääminen Facebook- mainonnan kautta on myös äärimmäisen tehokasta ja halpaa! Maailma on täynnä loistokkaita tapausesimerkkejä Facebook- fanimäärän räjähdysmäisestä kasvusta. Tässä muutama rapakon takaa: Panda Express, umpisuosittu kiinalainen ravintola, perusti Facebook- mainoskampanjan jossa luvattiin kaikille uusille tykkääjille Kobari Beef - ateria. Viikon kuluttua huikeasta tarjouksesta Panda Expressin Facebook- sivujen fanimäärä oli kasvanut 112,000 tykkääjällä. Baskin Robbins uutta tykkääjää kylmälläkin säällä. Kuukauden mittaisessa Facebook mainoskampanjassa idea oli seuraavanlainen. Jos tykkääjä onnistuu saamaan kokoon trion, eli itsensä lisäksi kolme kaveria tykkäämään Baskin Robbins Facebook- sivusta, saa koko konkkaronkka ilmaiset kupongit Baskin Robbins jäätelöbaariin. Menestys oli h- u- i- k- e- a. Jäätelöryhmiä perustettiin yli 8400 kertaa ja Baskin Robins Facebook- sivujen fanimäärä kasvoi 637 tuhannesta 849 tuhanteen tykkääjään. Vaikka ihan yhtä suuriin lukuihin suomalainen pienyrittäjä ei pääsisikään, ovat mahdollisuudet silti todella hyvät. Tarvitset vain hyvän idean tykkäjien houkuttelemiseksi.

5 Mikä on Facebook- laskeutumissivu ja miksi sitä tarvitaan? Kirjaudu Facebookiin ja kirjoita hakukenttään coca cola. Silmiesi eteen avautuu yksi maailman parhaimmista brändeistä. Tällä Facebook- sivulla on yli 30 miljoonaa tykkääjää! Mutta asiaan. Huomaatko, miten päädyit ensimmäisenä jotenkin kustomoidulta näyttävälle Coca- colan sivulle, etkä yrityksen seinälle? Päädyit laskeutumissivulle.

6 Laskeutumissivu on kokonaisuus, joka on suunniteltu ensisijaisesti maksetun mainoksen kautta tulevaa kävijäliikennettä varten. Laskeutumissivulla on yleensä yksi päätehtävä: Tuottaa mahdollisimman kovalla prosentilla tulosta. Facebook- sivuille rakennetulla laskeutumissivulla lähes poikkeuksetta tärkein tulosmittari on kerätä yritykselle lisää tykkääjiä mahdollisimman paljon. Laskeutumissivu voi myös kertoa yrityksen tarinaa, se on yrityksen näköinen ja ohjaa kävijäliikennettä jopa yrityksen kotisivuille tai suoraan myyntikirjeeseen. Tarvitset siis oman laskeutumissivun Facebookiin, jotta voit mainostaa sivujasi Facebookissa. Tai no, on toki mahdollista ohjata kävijät mainoksesta suoraan Facebook- sivujen seinälle, mutta se jos mikä on törkeää rahan tuhlausta. Suuri osa tämän päivän Facebook- mainostajista tekee sitä. Onneksi sinä tiedät nyt, että sellainen ei kannata. Facebook- laskeutumissivun luominen videossa näytän, miten laskeutumissivun luominen tapahtuu käytännössä. Rakennamme siis välilehden, jonka ei- tykkääjä näkee ensimmäisenä kun hän tulee mainoksen tai esimerkiksi hakukentän kautta Facebook- sivuillesi. Katsomme myös, miten voit lisätä tykkääjillesi sisältösivun. Mitkä elementit yhdistävät toimivaa Facebook- laskeutumissivua? Siitä aiheesta lisää alapuolella. Jatka siis lukemista...

7 Sovella psykologisia vaikuttamisen keinoja - saat lisää tykkääjiä Kukapa pystyisi täysin ennustamaan sitä, mitkä asiat lopulta saavat kävijää tykkäämään sivustasi. Kuitenkin on olemassa psykologisia keinoja, joita käyttämällä laskeutumissivusi voi vaikuttaa yllättävänkin tehokkaasti ihmisiin. Tässä niitä tulee: 1. Toimintakehote ja nuoli tykkää- nappia kohti. Usko tai älä, tällaisella ilmeisellä tarkoitusperäisyydella on suuri vaikutus ihmisiin. Red bull ei salaile haluaan saada sinua heidän tykkääjäkseen. Tässä tilanteessa nuolia on runsaasti, mutta niin on tykkääjiäkin: 21,49 miljoonaa. Kun rakennat itsellesi laskeutumissivua, käytä nuolia ohjataksesi kävijän katse kohti tykkää- painiketta.

8 Houkutteleva grafiikka Alla esimerkki Victorias Secret Facebook- laskeutumissivusta. Sanottakoon, että Victoria's Secretin tuotteita ovat naisten alusvaatteet.

9 Persoonallisuus, pala yrityksen tarinaa, yrityksen näköinen ulkoasu Tämä on tärkeä elementti niin myyntisivuilla, yrityksen kotisivuilla kuin yrityksen Facebook- laskeutumissivulla. Ihmiset eivät pidä kasvottomista korporaatioista, vaan yrityksistä joilla on kasvot ja mielenkiintoinen tarina. Hyvä mutta inhimillinen tarina saa usein tykkäämään. Usein ihmiset tykkäävät jonkun Facebook- sivuista siksi, että saisivat tietää hänestä vielä lisää. Valmistaudu siis kertomaan tykkääjillesi itsestäsi ja yrityksestäsi lisää mehukkaita yksityiskohtia. Allaoleva kuva on "sosiaalisen median viinimogulin" Gary Vaynerchuckin laskeutumissivu. Sivu on niin pitkä, että pätkäisin sen kahteen osaan. Tarina etenee kronologisessa järjestyksessä ylhäältä alas. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA

10 Video Toinen hyvä keino poistaa "kasvottomuutta" ja antaa rutkasti lisää persoonallisuutta laskeutumissivulle on upottaa näkyville video, joka on suunnattu suoraan yksittäiselle kävijälle. Videon katsottuaan kävijä voisi hyvillä mielin klikata tykkää- nappia. Mitä persoonallisempi ja muista erottuvampi ote videossa on, sitä enemmän todennäköisesti saat tykkääjiä. Videon ei siis tarvitse olla välttämättä mitään huippulaatua. Tärkeintä on, että se on yrityksesi näköinen ja siinä tulee selkeästi esille viesti kävijälle. Alla SocialMediaExaminerin Facebook- laskeutumissivu. Tykkääjiä heillä on tällähetkellä noin Sähköpostilistalleen SocialMediaExaminer onn kerännyt jo yli nimeä ja osoitetta, suuri osa niistä on todennäköisesti tullut Facebookista.

11 Referenssit Rohkaise tykkäämään sivustasi tarjoamalla mustaa valkoisella. "Tästä sivusta kannattaa tykätä, koska nämä kuuluisat henkilötkin tykkäävät tästä ja jopa suosittelevat tätä".

12 Kerro syy tykkäämiselle Lupaa jotain vastineeksi, jos kävijä tykkää Facebook- sivustasi. Okei, mutta eihän Red Bull tai Victorias Secret kerro laskeutumissivullaan mitään suoranaista syytä, että miksi heidän sivustaan pitäisi tykätä! Ei niin, koska heidän brändinsä jo itsessään myy. Sinun brändisi voi olla joskus tulevaisuudessa yhtä loistelias. Silloin mikä tahansa sanomasi lause on kuolematonta legendaa, mutta se päivä ei ole vielä tänään. Jos sinusta tuntuu siltä, että brändisi ei ole vielä maailman tunnetuimpien joukossa, kerää tykkääjiä antamalla jotain konkreettisia syitä tykkäämiselle. Siinä ei ole mitään väärää, vaikka kävijät liittyisivätkin tykkääjiksesi pelkästään sen takia, että tarjoat heille jotain ilmaista. Lähtötilanne voi olla mikä hyvänsä. Kuitenkin, tavoitteenasi on sitouttaa tykkääjäsi yhteisöösi tuottamalla heille aktiivisesti viihdyttävää ja lisäarvoa tuottavaa sisältöä. No, mutta itse sisällön tuotannosta saat lukea lisää Facebook Jytky kurssin neljännessä osiossa. Pitäydytään tässävaiheessa vielä itse Facebook- laskeutumissivuissa. Seuraavaksi siirrytään asiaan, joka ratkaisee todennäköisesti Facebook- tykkääjiesi kokonaismäärän. Jatka lukemista...

13 Tarvitset idean! Minkä idean? Porkkanan, jolla houkuttelet tykkääjiä tykkäämään Facebook- sivustasi. Kenties käytetyin esimerkki on arvonta, jossa on pääpalkintona jokin kohderyhmää houkutteleva tuote. "Tykkää sivuistamme, niin osallistut upouuden pallotuolin arvontaan", luki taannoin erään suomalaisyrityksen Facebook- kampanjassa. Mutta arvonta ei ole enää mitenkään tehokasta kamaa. Arvonta on kulunut juttu, eikä arvonnasta koskaan voita mitään. Haluan, että keksit jotain aivan muuta. Todella monissa äärimmäisen menestyksekkäissä Facebook- kampanjoissa on yksi ja sama piirre. Tykkääjille tarjotaan vastapalvelukseksi jotain konkreettista, välittömästi. Pyri siihen, että tykkääjä voi lunastaa välittömästi bonuksensa, kun tämä on tykännyt Facebook- sivustasi. Alla esimerkkejä porkkanoista: Ilmainen tuotenäyte on hyvä ja konkreettinen tapa palkita tykkääjä vaivannäöstään. Kyseessä voi olla vaikka kuponki, jolla tykkääjä voi lunastaa tuotteen lähimmästä kivijalkakaupasta. Ilmainen e- kirja, joka antaa viihdettä tai ratkaisuja kohderyhmäsi ongelmiin, kuulostaa myös hyvältä ratkaisulta. Pidä huolta siitä, että e- kirja on nimenomaan tiivis pikaopas, joka on ns. "instant coffee"- kamaa.

14 Muutama näytesivu uudesta kirjastasi voi saada taakseen paljonkin lisäarvoa ja kannatusta, varsinkaan jos kirjaasi ei olla vielä julkaistu. Julkaise muutama mehukas sivu kirjastasi - vain kavereiden kesken tietysti. Alennuskuponki tuotteestasi toimii houkuttimena aina. Alennuksen ei tarvitse olla mikään suuri, vaan 20 prosentin lohkaisukin voi toimia. Tuon kokoinen alennus esimerkiksi paikalliseen parturi- kampaamoon saisi minut nyt tykkäämään tämän kyseisen parturi- kampaamon Facebook- sivuista välittömästi. Alennuskupongissa on parasta se, että siinä voi samalla tutustuttaa tykkääjän omiin tuotteisiin. Jos tuote on hyvä, tämä tykkääjä muistaa sinut ja tuotteesi kyllä jatkossakin. "Me pidämme sinusta, pidä sinä meistä ja ota vastaan 5 dollarin kuponki". Toimii kuin häkä...

15 Ilmainen kirjekurssi toimii hyvin Facebook- sivujen tykkääjien sitouttajana. Kitarakauppa voisi tarjota pikakurssia improvisointiin etänä: Kerran viikossa tykkääjä saisi sähköpostiinsa päivän epistolan. Jos kirjekurssin sisältö on hyödyllistä ja tykkääjä pitää siitä, ei hänelle tulisi mieleenkään poistua kirjekurssiltasi, vaan todennäköisesti tykkääjä suosittelee sisältöä jopa kavereilleen. Toki kurssi voi olla myös videomuodossa. Lähetät esimerkiksi sähköpostissa aina linkin uuteen video- osioon. Kurssin läpikäyneelle voisi tarjota lopuksi tuotteita pieneen tuttavalliseen ale- hintaan. "Vain kurssin läpikäyneille". "Jos ilmainen sisältö on näin hyvää, entäpäs sitten se maksullinen sisältö? Sen täytyy olla jotain T- O- D- E- L- L- A hienoa" Keksi jotain, mihin tykkääjä tarvitsee mukaan pari kaveriaan. Ikivanha keino, mutta tepsii vieläkin todella tehokkaasti. "Tykkää ja kutsu kolme kaveriasikin tykkäämään, niin saatte kaikki Elämyksellisen koskenlaskun puoleen hintaan".

16 Okei, entäpäs miten tämä porkkana kannattaisi paketoida mahdollisimman houkuttelevaksi? Paketoi etusi lahjaksi, joka odottaa kävijää vain yhden klikkauksen päässä:

17 Allaolevassa esimerkissä sanotaan: Seis, tähän sisältöön on vain tykkääjillämme pääsy. Huomaatko, miten alapuolella todetaan: "Klikkaa tykkää, niin poistat lukituksen". Tästä sivusta tulee selkeästi tunne, että tämän lukituksen takana olevan sisällön täytyy olla jotain todella arvokasta.

18 Vain ystäville Ihmisillä on luonnostaan tarve kuulua johonkin ryhmään. Facebook- laskeutumissivulta olisi hyvä tulla jotenkin ilmi, että jos nyt klikkaat "tykkää"- napista, tulet jonkun ryhmän jäseneksi. Tähän ryhmään on kunnia kuulua, ja tähän ryhmään kuulumalla saa sellaisia etuja, joita ei ryhmän ulkopuoliset saa. Rob Lowe lupaa tykkääjilleen sellaisia tarinoita, joita hän kertoo vain ystävilleen. Taustalta paistaa välitön suhtautuminen tykkääjiin. Rob kertoo siis suhtautuvansa tykkääjiinsä niinkuin ystäviinsä. Pyri kertomaan tykkääjillesi, että välität heistä myös senkin jälkeen, kun he ovat klikanneet tykkää- nappia.

19 Bonus: Sovella sähköpostimarkkinointia tykkääjiisi Olen tähän asti puhunut tykkääjien hankkimisesta, mutta entäpä sähköpostiosoitteiden hankkiminen, miten niitä vois hankkia ja miten niistä voisi hyötyä? Kun kävijästä on tullut tykkääjä, hän päätyy fanisivusi sisältöön. Bonus, jonka lupasit kävijälle, voisi olla lunastettavissa sähköpostia vastaan. Toisaalta, vielä parempi olisi jos kävijä saisi palkintonsa ilman sähköpostin antamista. Extrasisältöön ja ehkä arvontaan tykkääjä pääsisi kääsiksi nimenomaan luovuttamalla sähköpostiosoitteensa. Sähköpostimarkkinointi ei ole mainosviestiesi tuputtamista, vaan todellista lisäarvon tuottamista sähköpostilistallesi. Koska: Mitä enemmän pystyt tuottamaan lisäarvoa listallesi, sitä enemmän listallasi olevat tuntevat kiitollisuudenvelkaa sinua kohtaan. No..miten homma käytännössä sujuu? Voit esimerkiksi tarjota minikurssia, sähköpostin välityksellä. Postia säännöllisin väliajoin. Anna sähköpostisoitteesi ja tilaa kitaristin minikurssi sähköpostiisi. Vain tykkääjille. Tehosta vielä minikurssisi haluttavuutta lyhyellä hyötylistauksella. Okei, nyt kun kävijä kirjoittaa innostuneena sähköpostiosoitteensa kenttään, sinulla pitäisi sisältö olla valmiiksi ladattuna sähköpostiohjelmaan, esimerkiksi Aweberiin. Itseasiassa sinulla on siellä kirjotettuna 10 viestiä, joista 8 käsittelee itse sisältöä (lisäarvoa tuottavaa) ja kaksi viimeistä on myyntikirjeitä. Tykkääjä, joka hetki sitten kirjoitti sähköpostiosoitteensa kenttään, saa kehoituksen käydä klikkaamassa vahvistusviestiä (Sähköpostiin on lupa lähettää markkinointipostia).

20 Okei, heti kun vahvistusviestissä olevaa linkkiä on klikattu, tykkääjälle lähtee minikurssin ensimmäinen osa, joka voisi käsitellä esimerkiksi soittoasentoja tai muuta alkeita. Toisessa osassa, jonka tykkääjä saisi postiinsa kahden päivän kuluttua, voitaisiin pureutua enemmän itse asiaan. Kolmas kirje tulisi taas kahden päivän kuluttua. Kun kahdeksas kirje "kolahtaa" tykkääjän sähköpostilaatikkoon, olet tähän mennessä keskittynyt toimittamaan 80 % lisäarvoa. On aika käyttää jäljellä olevat 20 % viesteistä myyntiin. Kahden päivän kuluttua minikurssin päätösosiosta lähetät kurssin läpikäyneelle viestin, joka voisi kuulua jotenkin näin: Hei, Tietojemme mukaan sait toissapäivänä kitaristin minikurssimme viimeisen osion sähköpostiisi. Joko ehdit tutustumaan kurssiin? Opitko mitään uutta? Käytimme kurssin luomiseen niin paljon aikaa ja vaivaa joten toivomme todellakin, että sait edes muutamia hyviä vinkkejä kitaransoiton opiskeluun. Kaikki eivät kykene opettelemaan kitaransoittoa oma- aloitteisesti, vaan monet joutuvat hankkimaan kallista yksityisopetusta päästäkseen eteenpäin. Sopiiko tämä kurssimuoto sinulle? Jos sopii, voit unohtaa kalliit yksityisopetukset. Meillä on nimittäin sinulle kerrottavaa:

21 Kitaristin minikurssin tilaajana sinulla on nimittäin etuoikeus ensi viikolla julkaistavaan tuotteeseemme, Soita kuin Jimi Hendrix. Tuote ei ole elämäkerta, vaan intensiivinen videokurssi dvd- muodossa. Kurssi on pääasiassa painottunut kitarasooloiluun ja sen perussääntöihin. Se sisältää myös monen Suomen ja maailman kitaravirtuoosin oppeja, kikkoja ja salaisuuksia. Ensi viikolla julkaistavan kurssi sisältää 5 osaa. Jokaisen osan kesto on n. 1,5 tuntia Kurssin hinta on minikurssin tilaajalle vain 147 e. Normaali hinta on 197e. Sanottakoon, että 147 euron hinta vastaa muutamaa tuntia yksityisopettajasi luona. Kaikkia DVD kurssin asioita et voisi millään oppia siinä ajassa. Tuote maksaa siis äkkiä itsensä takaisin! Tilaa omasi ajoissa! Ps. Kaikille Soita kuin Jimi Hendrix- tuotteen tilaajille tarjoamme täyden 30- päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat tuotteen hinnan takaisin tilillesi! Ystävällisin terveisin, [nimesi, osoitteesi, web- sivusi url- osoite ym.] Ylläolevan kirjeen linkki voisi johtaa vaikkapa erilliselle myyntisivulle, jossa kerrottaisiin tarkemmin tuosta DVDstä. Tämä kirje on vain ensimmäinen osa sitä myyntiprosessia. Myyntikirje puree parhaiten silloin, kun minikurssin tilaaja on käynyt lähettämäsi sisällön läpi ja tykännyt siitä. Hän on ehkä treenannut ohjeittesi mukaan jo useita tunteja. Hän ehkä tuntee olevansa sinulle eräänlaisessa kiitollisuudenvelassa, jopa tiedostamattaan. Niin kuin jo aiemminkin sanoin, tarvitset niin hyvää ja hyödyllistä sisältöä, että tykkääjä janoaa sitä lisää. Kun tiedon jano on käynnistetty, ei raha ole enää mikään suuri este. Varsinkin, jos

22 kykenet myyntikirjeessäsi ja myyntisivullasi todistelemaan hintaa ja kertomaan, kuinka nopeasti tuote "maksaa itsensä takaisin". Mikäli tykkääjä ei vastannut myyntikirjeeseesi millään tavalla, syitä voi olla monia. Ehkä tykkääjä ei alun perinkään käynyt kurssia läpi, hän vain syystä tai toisesta tuli tilanneeksi sen. Ehkä laiskuus yllätti, eikä kitaransoitto enää maistunutkaan. Ehkä tykkääjä närkästyi, tai ei kokenut sisältöäsi hyödylliseksi (epätodennäköistä mutta mahdollista). Ehkä kurssi oli tasoltaan liian helppo tykkääjälle. Tai liian vaikea. Mutta ehkäpä minikurssin tilaaja jäi vain miettimään hetkeksi. Hinta kuulosti aika suolaiselta, mutta jokin kumma sai hänet ehkä haluamaan tätä dvd kurssia. Tässä tapauksessa tarvitaan vain hieman rohkaisua. No, joka tapauksessa viikon päästä myyntikirjeestä sinun kannattaa ehdottomasti lähettää uusi myyntikirje, eräänlainen tiedustelukirje lähettämästäsi tarjouksesta. Tiedustelukirje kuuluisi esimerkiksi näin: Hei! Lähetimme sinulle viime viikolla kirjeen, jossa tiedustelimme halukkuuttasi Soita Kuin Jimi Hendrix - videokurssiin. Sanottakoon, että kurssi julkaistiin toissapäivänä. Menekki on ollut huikeaa! [rohkaisua epävarmoilla - muutkin ostavat tätä, lopeta epäily ja toimi ennenkuin loppuvat kokonaan] Ennen kuin dvdt loppuvat myymälästämme, haluaisimme muistuttaa sinua tarjouksestamme.

23 Soita Kuin Jimi Hendrix on intensiivinen videokurssi kitaransoittoon. Se on pääasiassa painottunut kitarasooloiluun ja sen perussääntöihin. Se sisältää myös monen Suomen ja maailman kitaravirtuoosin oppeja, kikkoja ja salaisuuksia taiturimaiseen sooloiluun. Kitaristin minikurssin tilaajana ja Facebook- sivujemme tykkääjänä sinulla on etuoikeus tuotteeseen vielä tämän ja huomisen päivän ajan. Tarjoamme DVD- paketin alennettuun tykkääjähintaan, 147 euroa. Normaali hinta kipuaa 197 euroon. Tilaa kurssi täältä, ennenkuin myymme kaiken loppuun. Ps. Kaikille Soita kuin Jimi Hendrix- tuotteen tilaajille tarjoamme täyden 30- päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat tuotteen hinnan takaisin tilillesi! Ystävällisin terveisin, [nimesi, yrityksesi, osoitteesi, web- URL] Ja that's it! Ei lisää myyntikirjeitä vähään aikaan. Myyntiliidi on saanut annoksen kaupallisuutta. 20 prosenttia kirjeistäsi on ollut nyt kaupallisia ja loput 80 prosenttia lisäarvoa tuottavaa. Hyvä! Todennäköisesti muutama mattimyöhäinen ostaa myös tiedustelukirjeen kautta. Tässä oli sinulle pika- annos sähköpostimarkkinointia. Tämän osion videolla käydään vielä tarkemmin läpi sitä, miten kirjeiden lähettämisen automatisointi tarkalleen toteutetaan.

24 Yhteenveto Kun yhdistetään tykkäämisen arvoinen laskeutumissivu sen seikan kanssa, että Facebookissa tykkääminen on helppoa eikä vaadi kuin hiiren klikkauksen, yhteistuloksena syntyy suuria keskittymiä. Kun keräät näistä yhteisöistä sähköpostiosoitteita ja sovellat tehokkaasti sähköpostimarkkinointia, saat lisää myyntiä. Nyt sinä lähdet rakentamaan tällaista keskittymää, jonka on tulevaisuudessa määrä kasvaa todella suureksi. Tarvitset nyt vain ideoita ja todella hyvää sisältöä. Läheskään kaikki ideat eivät sovi tietenkään sinun businekseesi, mutta uskon että muutama mukava oivallus pulpahti mieleesi tätä dokumenttia lukiessasi. Tämä osio saa jatkoa Jytky- kurssin neljännessä osiossa. Kun olet rakentanut laskeutumissivun, ajanut sinne mainosliikennettä ja saanut uusia tykkääjiä, on aika keskittyä itse sisällöntuotantoon. Katso tästä osiosta opasvideot, jotka auttavat teknisten esteiden yli. Sen jälkeen voitkin sitten jo siirtyä tehtävälistan pariin. Kurssin kolmannessa eli seuraavassa osiossa sinua odottaakin sitten itse action, nimittäin Facebook- mainoskampanjan käynnistäminen! Ps. Alla löydät vielä tämän osion ' oivallukset '.

25 Facebook laskeutumissivu - oppimateriaalin oivallukset ü Yhteisön kerääminen on toimintaa, joka vähentää kokoajan riippuvuuttasi maksettuun mainontaan ü Kun sinulla on riittävän suuri yhteisö, voit keskittyä ilmaiseen markkinointiin ü Laskeutumissivu on suunniteltu maksetun mainoksen kautta tulevaa kävijäliikennettä varten. ü Laskeutumissivun päätehtävä on kääntää mahdollisimman moni kävijä kohti sivun tavoitetta, eli tässä tapauksessa tykkääjäksi ü Jos haluat kerätä tehokkaasti tykkääjiä, tarvitset erillisen laskeutumissivun Facebook- sivusi sisälle ü Maksetun mainosliikenteen ohjaaminen suoraan Seinälle on rahan tuhlausta, koska itse seinältä puuttuvat kaikki kävijän tykkääjäksi kääntymisen kannalta tärkeät elementit ü Kun nuoli osoittaa laskeutumissivulla tykkää- nappia kohti, kävijät tykkäävät useammin ü Kun laskeutumissivulla pyydetään kävijää tykkäämään sivusta, kävijät tykkäävät silloin useammin

26 ü Houkutteleva ja silmää miellyttävä graafiikka laskeutumissivulla toimii aina ü Näytä laskeutumissivulla yrityksesi persoonallinen puoli, koska persoonallisuus on avoimuutta, joka taas tarkoittaa luottamusta ü Voit kokeilla myös videoviestiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että video myyntikirjeessä on vaikuttanut positiivisesti kävijän ostopäätökseen. Miksi se ei lisäisi myös tykkääjien määrää? ü Käytä laskeutumissivullasi muiden suusta kuultuja positiivisia kommentteja Facebook fanisivusi sisällöstä. ü Tarjoa jokin välitön porkkana/palkinto vastineeksi siitä, että kävijä tykkää sivuistasi ü Tee porkkanastasi haluttava. Kerro, että kävijäsi on vain yhden klikkauksen, tykkää- napin, päässä palkinnostasi ü Tarjoa täkynä vain oikeasti laadukasta sisältöä ü Näytä laskeutumissivullasi arvostus tykkääjiäsi kohtaan - välität heistä myös sen jälkeen, kun he ovat klikanneet tykkää- nappia ü Facebookissa tykkääminen on tehty todella helpoksi. Tarjoa rutkasti syitä tykkäämiseen, niin mikään ei ole enää tykkääjämäärien kasvun tiellä

27 ü Kerää tykkääjien ohella sähköpostilistaa ja tarjoa heille ilmaiseksi sisältöä, josta he pitävät ü Myy vain tyytyväisille asiakkaille