LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi"

Transkriptio

1 LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ

2 Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen käyttöön on ehdottomasti kielletty. Lukija voi kuitenkin vapaasti tulostaa ja kopioida materiaalia omaan yksityiseen käyttöön. Voit pyytää lupaa tai lisätietoja dokumentin kopioimiseen liittyen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44A10 Rovaniemi, Suomi, Finland Tämän dokumentin julkaisija ei vastaa millään muotoa tämän sisällön aiheuttamista välillisistä tai välittömistä vahingoista, kuluista tai menetyksistä. Vaikka dokumentin julkaisija on tehnyt kaikkensa toimittaakseen mahdollisimman hyödyllistä, virheetöntä ja laadukasta sisältöä, ei hän takaa kuitenkaan dokumentin virheettömyyttä tai luotettavuutta. Julkaisija pidättää oikeudet tehdä sekä dokumenttiin että näihin käyttöehtoihin muutoksia.

3 Kasvata Facebook- yhteisöäsi mainonnan avulla Jep, se on mahdollista ja kannattavaa! Facebook- yhteisö on suomeksi sanottuna fanijoukkosi, joka fanittaa sinua ja yritystäsi. Syitä fanittamiseen voi olla toki monia, ehkä osa on tykännyt sivustasi koska hänen kaverinsakin on tykännyt. Ehkä joku tykkäsi vain osallistuakseen arvontaan. Yhtä kaikki, näille faneille voit markkinoida tuotteitasi, tapahtumiasi ja muita juttujasi aivan ilmaiseksi, koska tahansa. Kirjoitat vain uuden merkinnän ja kappas, kaikki tykkääjäsi näkevät sen saman tien. Taustalla on kunnianhimoinen tavoite: Kun olet koonnut tarpeeksi suuren yhteisön itsellesi, voit lopettaa maksetut Facebook- mainokset kokonaan ja siirtyä ilmaiseen markkinointiin. Kuvittele, mitkä säästöt. Ei maksettua mainontaa enää, kun omastakin takaa on niin paljon myyntiliidejä. Yhteisön kerääminen on nimenomaan sellaista mainontaa, joka kasvattaa kokoajan riippumattomuuttasi maksettuun mainontaan. Mitä enemmän voit markkinoida ilmaiseksi, sitä vähemmän sinun tarvitsee käyttää rahaa jotta saisit asiakkaita ulkopuolelta. Tykkääjillekään ei tietenkään kannata tuputtaa pelkkiä mainosviestejä...itseasiassa Facebook Jytky - kurssin neljännessä osiossa tulemme käsittelemään Facebook- sivujen sisällöntuotantoa vähän tarkemmin. Nyt keskitymme kuitenkin Facebook- sivun mainontaan.

4 Potentiaalia kyllä riittää Tykkäjien kerääminen Facebook- mainonnan kautta on myös äärimmäisen tehokasta ja halpaa! Maailma on täynnä loistokkaita tapausesimerkkejä Facebook- fanimäärän räjähdysmäisestä kasvusta. Tässä muutama rapakon takaa: Panda Express, umpisuosittu kiinalainen ravintola, perusti Facebook- mainoskampanjan jossa luvattiin kaikille uusille tykkääjille Kobari Beef - ateria. Viikon kuluttua huikeasta tarjouksesta Panda Expressin Facebook- sivujen fanimäärä oli kasvanut 112,000 tykkääjällä. Baskin Robbins uutta tykkääjää kylmälläkin säällä. Kuukauden mittaisessa Facebook mainoskampanjassa idea oli seuraavanlainen. Jos tykkääjä onnistuu saamaan kokoon trion, eli itsensä lisäksi kolme kaveria tykkäämään Baskin Robbins Facebook- sivusta, saa koko konkkaronkka ilmaiset kupongit Baskin Robbins jäätelöbaariin. Menestys oli h- u- i- k- e- a. Jäätelöryhmiä perustettiin yli 8400 kertaa ja Baskin Robins Facebook- sivujen fanimäärä kasvoi 637 tuhannesta 849 tuhanteen tykkääjään. Vaikka ihan yhtä suuriin lukuihin suomalainen pienyrittäjä ei pääsisikään, ovat mahdollisuudet silti todella hyvät. Tarvitset vain hyvän idean tykkäjien houkuttelemiseksi.

5 Mikä on Facebook- laskeutumissivu ja miksi sitä tarvitaan? Kirjaudu Facebookiin ja kirjoita hakukenttään coca cola. Silmiesi eteen avautuu yksi maailman parhaimmista brändeistä. Tällä Facebook- sivulla on yli 30 miljoonaa tykkääjää! Mutta asiaan. Huomaatko, miten päädyit ensimmäisenä jotenkin kustomoidulta näyttävälle Coca- colan sivulle, etkä yrityksen seinälle? Päädyit laskeutumissivulle.

6 Laskeutumissivu on kokonaisuus, joka on suunniteltu ensisijaisesti maksetun mainoksen kautta tulevaa kävijäliikennettä varten. Laskeutumissivulla on yleensä yksi päätehtävä: Tuottaa mahdollisimman kovalla prosentilla tulosta. Facebook- sivuille rakennetulla laskeutumissivulla lähes poikkeuksetta tärkein tulosmittari on kerätä yritykselle lisää tykkääjiä mahdollisimman paljon. Laskeutumissivu voi myös kertoa yrityksen tarinaa, se on yrityksen näköinen ja ohjaa kävijäliikennettä jopa yrityksen kotisivuille tai suoraan myyntikirjeeseen. Tarvitset siis oman laskeutumissivun Facebookiin, jotta voit mainostaa sivujasi Facebookissa. Tai no, on toki mahdollista ohjata kävijät mainoksesta suoraan Facebook- sivujen seinälle, mutta se jos mikä on törkeää rahan tuhlausta. Suuri osa tämän päivän Facebook- mainostajista tekee sitä. Onneksi sinä tiedät nyt, että sellainen ei kannata. Facebook- laskeutumissivun luominen videossa näytän, miten laskeutumissivun luominen tapahtuu käytännössä. Rakennamme siis välilehden, jonka ei- tykkääjä näkee ensimmäisenä kun hän tulee mainoksen tai esimerkiksi hakukentän kautta Facebook- sivuillesi. Katsomme myös, miten voit lisätä tykkääjillesi sisältösivun. Mitkä elementit yhdistävät toimivaa Facebook- laskeutumissivua? Siitä aiheesta lisää alapuolella. Jatka siis lukemista...

7 Sovella psykologisia vaikuttamisen keinoja - saat lisää tykkääjiä Kukapa pystyisi täysin ennustamaan sitä, mitkä asiat lopulta saavat kävijää tykkäämään sivustasi. Kuitenkin on olemassa psykologisia keinoja, joita käyttämällä laskeutumissivusi voi vaikuttaa yllättävänkin tehokkaasti ihmisiin. Tässä niitä tulee: 1. Toimintakehote ja nuoli tykkää- nappia kohti. Usko tai älä, tällaisella ilmeisellä tarkoitusperäisyydella on suuri vaikutus ihmisiin. Red bull ei salaile haluaan saada sinua heidän tykkääjäkseen. Tässä tilanteessa nuolia on runsaasti, mutta niin on tykkääjiäkin: 21,49 miljoonaa. Kun rakennat itsellesi laskeutumissivua, käytä nuolia ohjataksesi kävijän katse kohti tykkää- painiketta.

8 Houkutteleva grafiikka Alla esimerkki Victorias Secret Facebook- laskeutumissivusta. Sanottakoon, että Victoria's Secretin tuotteita ovat naisten alusvaatteet.

9 Persoonallisuus, pala yrityksen tarinaa, yrityksen näköinen ulkoasu Tämä on tärkeä elementti niin myyntisivuilla, yrityksen kotisivuilla kuin yrityksen Facebook- laskeutumissivulla. Ihmiset eivät pidä kasvottomista korporaatioista, vaan yrityksistä joilla on kasvot ja mielenkiintoinen tarina. Hyvä mutta inhimillinen tarina saa usein tykkäämään. Usein ihmiset tykkäävät jonkun Facebook- sivuista siksi, että saisivat tietää hänestä vielä lisää. Valmistaudu siis kertomaan tykkääjillesi itsestäsi ja yrityksestäsi lisää mehukkaita yksityiskohtia. Allaoleva kuva on "sosiaalisen median viinimogulin" Gary Vaynerchuckin laskeutumissivu. Sivu on niin pitkä, että pätkäisin sen kahteen osaan. Tarina etenee kronologisessa järjestyksessä ylhäältä alas. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA

10 Video Toinen hyvä keino poistaa "kasvottomuutta" ja antaa rutkasti lisää persoonallisuutta laskeutumissivulle on upottaa näkyville video, joka on suunnattu suoraan yksittäiselle kävijälle. Videon katsottuaan kävijä voisi hyvillä mielin klikata tykkää- nappia. Mitä persoonallisempi ja muista erottuvampi ote videossa on, sitä enemmän todennäköisesti saat tykkääjiä. Videon ei siis tarvitse olla välttämättä mitään huippulaatua. Tärkeintä on, että se on yrityksesi näköinen ja siinä tulee selkeästi esille viesti kävijälle. Alla SocialMediaExaminerin Facebook- laskeutumissivu. Tykkääjiä heillä on tällähetkellä noin Sähköpostilistalleen SocialMediaExaminer onn kerännyt jo yli nimeä ja osoitetta, suuri osa niistä on todennäköisesti tullut Facebookista.

11 Referenssit Rohkaise tykkäämään sivustasi tarjoamalla mustaa valkoisella. "Tästä sivusta kannattaa tykätä, koska nämä kuuluisat henkilötkin tykkäävät tästä ja jopa suosittelevat tätä".

12 Kerro syy tykkäämiselle Lupaa jotain vastineeksi, jos kävijä tykkää Facebook- sivustasi. Okei, mutta eihän Red Bull tai Victorias Secret kerro laskeutumissivullaan mitään suoranaista syytä, että miksi heidän sivustaan pitäisi tykätä! Ei niin, koska heidän brändinsä jo itsessään myy. Sinun brändisi voi olla joskus tulevaisuudessa yhtä loistelias. Silloin mikä tahansa sanomasi lause on kuolematonta legendaa, mutta se päivä ei ole vielä tänään. Jos sinusta tuntuu siltä, että brändisi ei ole vielä maailman tunnetuimpien joukossa, kerää tykkääjiä antamalla jotain konkreettisia syitä tykkäämiselle. Siinä ei ole mitään väärää, vaikka kävijät liittyisivätkin tykkääjiksesi pelkästään sen takia, että tarjoat heille jotain ilmaista. Lähtötilanne voi olla mikä hyvänsä. Kuitenkin, tavoitteenasi on sitouttaa tykkääjäsi yhteisöösi tuottamalla heille aktiivisesti viihdyttävää ja lisäarvoa tuottavaa sisältöä. No, mutta itse sisällön tuotannosta saat lukea lisää Facebook Jytky kurssin neljännessä osiossa. Pitäydytään tässävaiheessa vielä itse Facebook- laskeutumissivuissa. Seuraavaksi siirrytään asiaan, joka ratkaisee todennäköisesti Facebook- tykkääjiesi kokonaismäärän. Jatka lukemista...

13 Tarvitset idean! Minkä idean? Porkkanan, jolla houkuttelet tykkääjiä tykkäämään Facebook- sivustasi. Kenties käytetyin esimerkki on arvonta, jossa on pääpalkintona jokin kohderyhmää houkutteleva tuote. "Tykkää sivuistamme, niin osallistut upouuden pallotuolin arvontaan", luki taannoin erään suomalaisyrityksen Facebook- kampanjassa. Mutta arvonta ei ole enää mitenkään tehokasta kamaa. Arvonta on kulunut juttu, eikä arvonnasta koskaan voita mitään. Haluan, että keksit jotain aivan muuta. Todella monissa äärimmäisen menestyksekkäissä Facebook- kampanjoissa on yksi ja sama piirre. Tykkääjille tarjotaan vastapalvelukseksi jotain konkreettista, välittömästi. Pyri siihen, että tykkääjä voi lunastaa välittömästi bonuksensa, kun tämä on tykännyt Facebook- sivustasi. Alla esimerkkejä porkkanoista: Ilmainen tuotenäyte on hyvä ja konkreettinen tapa palkita tykkääjä vaivannäöstään. Kyseessä voi olla vaikka kuponki, jolla tykkääjä voi lunastaa tuotteen lähimmästä kivijalkakaupasta. Ilmainen e- kirja, joka antaa viihdettä tai ratkaisuja kohderyhmäsi ongelmiin, kuulostaa myös hyvältä ratkaisulta. Pidä huolta siitä, että e- kirja on nimenomaan tiivis pikaopas, joka on ns. "instant coffee"- kamaa.

14 Muutama näytesivu uudesta kirjastasi voi saada taakseen paljonkin lisäarvoa ja kannatusta, varsinkaan jos kirjaasi ei olla vielä julkaistu. Julkaise muutama mehukas sivu kirjastasi - vain kavereiden kesken tietysti. Alennuskuponki tuotteestasi toimii houkuttimena aina. Alennuksen ei tarvitse olla mikään suuri, vaan 20 prosentin lohkaisukin voi toimia. Tuon kokoinen alennus esimerkiksi paikalliseen parturi- kampaamoon saisi minut nyt tykkäämään tämän kyseisen parturi- kampaamon Facebook- sivuista välittömästi. Alennuskupongissa on parasta se, että siinä voi samalla tutustuttaa tykkääjän omiin tuotteisiin. Jos tuote on hyvä, tämä tykkääjä muistaa sinut ja tuotteesi kyllä jatkossakin. "Me pidämme sinusta, pidä sinä meistä ja ota vastaan 5 dollarin kuponki". Toimii kuin häkä...

15 Ilmainen kirjekurssi toimii hyvin Facebook- sivujen tykkääjien sitouttajana. Kitarakauppa voisi tarjota pikakurssia improvisointiin etänä: Kerran viikossa tykkääjä saisi sähköpostiinsa päivän epistolan. Jos kirjekurssin sisältö on hyödyllistä ja tykkääjä pitää siitä, ei hänelle tulisi mieleenkään poistua kirjekurssiltasi, vaan todennäköisesti tykkääjä suosittelee sisältöä jopa kavereilleen. Toki kurssi voi olla myös videomuodossa. Lähetät esimerkiksi sähköpostissa aina linkin uuteen video- osioon. Kurssin läpikäyneelle voisi tarjota lopuksi tuotteita pieneen tuttavalliseen ale- hintaan. "Vain kurssin läpikäyneille". "Jos ilmainen sisältö on näin hyvää, entäpäs sitten se maksullinen sisältö? Sen täytyy olla jotain T- O- D- E- L- L- A hienoa" Keksi jotain, mihin tykkääjä tarvitsee mukaan pari kaveriaan. Ikivanha keino, mutta tepsii vieläkin todella tehokkaasti. "Tykkää ja kutsu kolme kaveriasikin tykkäämään, niin saatte kaikki Elämyksellisen koskenlaskun puoleen hintaan".

16 Okei, entäpäs miten tämä porkkana kannattaisi paketoida mahdollisimman houkuttelevaksi? Paketoi etusi lahjaksi, joka odottaa kävijää vain yhden klikkauksen päässä:

17 Allaolevassa esimerkissä sanotaan: Seis, tähän sisältöön on vain tykkääjillämme pääsy. Huomaatko, miten alapuolella todetaan: "Klikkaa tykkää, niin poistat lukituksen". Tästä sivusta tulee selkeästi tunne, että tämän lukituksen takana olevan sisällön täytyy olla jotain todella arvokasta.

18 Vain ystäville Ihmisillä on luonnostaan tarve kuulua johonkin ryhmään. Facebook- laskeutumissivulta olisi hyvä tulla jotenkin ilmi, että jos nyt klikkaat "tykkää"- napista, tulet jonkun ryhmän jäseneksi. Tähän ryhmään on kunnia kuulua, ja tähän ryhmään kuulumalla saa sellaisia etuja, joita ei ryhmän ulkopuoliset saa. Rob Lowe lupaa tykkääjilleen sellaisia tarinoita, joita hän kertoo vain ystävilleen. Taustalta paistaa välitön suhtautuminen tykkääjiin. Rob kertoo siis suhtautuvansa tykkääjiinsä niinkuin ystäviinsä. Pyri kertomaan tykkääjillesi, että välität heistä myös senkin jälkeen, kun he ovat klikanneet tykkää- nappia.

19 Bonus: Sovella sähköpostimarkkinointia tykkääjiisi Olen tähän asti puhunut tykkääjien hankkimisesta, mutta entäpä sähköpostiosoitteiden hankkiminen, miten niitä vois hankkia ja miten niistä voisi hyötyä? Kun kävijästä on tullut tykkääjä, hän päätyy fanisivusi sisältöön. Bonus, jonka lupasit kävijälle, voisi olla lunastettavissa sähköpostia vastaan. Toisaalta, vielä parempi olisi jos kävijä saisi palkintonsa ilman sähköpostin antamista. Extrasisältöön ja ehkä arvontaan tykkääjä pääsisi kääsiksi nimenomaan luovuttamalla sähköpostiosoitteensa. Sähköpostimarkkinointi ei ole mainosviestiesi tuputtamista, vaan todellista lisäarvon tuottamista sähköpostilistallesi. Koska: Mitä enemmän pystyt tuottamaan lisäarvoa listallesi, sitä enemmän listallasi olevat tuntevat kiitollisuudenvelkaa sinua kohtaan. No..miten homma käytännössä sujuu? Voit esimerkiksi tarjota minikurssia, sähköpostin välityksellä. Postia säännöllisin väliajoin. Anna sähköpostisoitteesi ja tilaa kitaristin minikurssi sähköpostiisi. Vain tykkääjille. Tehosta vielä minikurssisi haluttavuutta lyhyellä hyötylistauksella. Okei, nyt kun kävijä kirjoittaa innostuneena sähköpostiosoitteensa kenttään, sinulla pitäisi sisältö olla valmiiksi ladattuna sähköpostiohjelmaan, esimerkiksi Aweberiin. Itseasiassa sinulla on siellä kirjotettuna 10 viestiä, joista 8 käsittelee itse sisältöä (lisäarvoa tuottavaa) ja kaksi viimeistä on myyntikirjeitä. Tykkääjä, joka hetki sitten kirjoitti sähköpostiosoitteensa kenttään, saa kehoituksen käydä klikkaamassa vahvistusviestiä (Sähköpostiin on lupa lähettää markkinointipostia).

20 Okei, heti kun vahvistusviestissä olevaa linkkiä on klikattu, tykkääjälle lähtee minikurssin ensimmäinen osa, joka voisi käsitellä esimerkiksi soittoasentoja tai muuta alkeita. Toisessa osassa, jonka tykkääjä saisi postiinsa kahden päivän kuluttua, voitaisiin pureutua enemmän itse asiaan. Kolmas kirje tulisi taas kahden päivän kuluttua. Kun kahdeksas kirje "kolahtaa" tykkääjän sähköpostilaatikkoon, olet tähän mennessä keskittynyt toimittamaan 80 % lisäarvoa. On aika käyttää jäljellä olevat 20 % viesteistä myyntiin. Kahden päivän kuluttua minikurssin päätösosiosta lähetät kurssin läpikäyneelle viestin, joka voisi kuulua jotenkin näin: Hei, Tietojemme mukaan sait toissapäivänä kitaristin minikurssimme viimeisen osion sähköpostiisi. Joko ehdit tutustumaan kurssiin? Opitko mitään uutta? Käytimme kurssin luomiseen niin paljon aikaa ja vaivaa joten toivomme todellakin, että sait edes muutamia hyviä vinkkejä kitaransoiton opiskeluun. Kaikki eivät kykene opettelemaan kitaransoittoa oma- aloitteisesti, vaan monet joutuvat hankkimaan kallista yksityisopetusta päästäkseen eteenpäin. Sopiiko tämä kurssimuoto sinulle? Jos sopii, voit unohtaa kalliit yksityisopetukset. Meillä on nimittäin sinulle kerrottavaa:

21 Kitaristin minikurssin tilaajana sinulla on nimittäin etuoikeus ensi viikolla julkaistavaan tuotteeseemme, Soita kuin Jimi Hendrix. Tuote ei ole elämäkerta, vaan intensiivinen videokurssi dvd- muodossa. Kurssi on pääasiassa painottunut kitarasooloiluun ja sen perussääntöihin. Se sisältää myös monen Suomen ja maailman kitaravirtuoosin oppeja, kikkoja ja salaisuuksia. Ensi viikolla julkaistavan kurssi sisältää 5 osaa. Jokaisen osan kesto on n. 1,5 tuntia Kurssin hinta on minikurssin tilaajalle vain 147 e. Normaali hinta on 197e. Sanottakoon, että 147 euron hinta vastaa muutamaa tuntia yksityisopettajasi luona. Kaikkia DVD kurssin asioita et voisi millään oppia siinä ajassa. Tuote maksaa siis äkkiä itsensä takaisin! Tilaa omasi ajoissa! Ps. Kaikille Soita kuin Jimi Hendrix- tuotteen tilaajille tarjoamme täyden 30- päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat tuotteen hinnan takaisin tilillesi! Ystävällisin terveisin, [nimesi, osoitteesi, web- sivusi url- osoite ym.] Ylläolevan kirjeen linkki voisi johtaa vaikkapa erilliselle myyntisivulle, jossa kerrottaisiin tarkemmin tuosta DVDstä. Tämä kirje on vain ensimmäinen osa sitä myyntiprosessia. Myyntikirje puree parhaiten silloin, kun minikurssin tilaaja on käynyt lähettämäsi sisällön läpi ja tykännyt siitä. Hän on ehkä treenannut ohjeittesi mukaan jo useita tunteja. Hän ehkä tuntee olevansa sinulle eräänlaisessa kiitollisuudenvelassa, jopa tiedostamattaan. Niin kuin jo aiemminkin sanoin, tarvitset niin hyvää ja hyödyllistä sisältöä, että tykkääjä janoaa sitä lisää. Kun tiedon jano on käynnistetty, ei raha ole enää mikään suuri este. Varsinkin, jos

22 kykenet myyntikirjeessäsi ja myyntisivullasi todistelemaan hintaa ja kertomaan, kuinka nopeasti tuote "maksaa itsensä takaisin". Mikäli tykkääjä ei vastannut myyntikirjeeseesi millään tavalla, syitä voi olla monia. Ehkä tykkääjä ei alun perinkään käynyt kurssia läpi, hän vain syystä tai toisesta tuli tilanneeksi sen. Ehkä laiskuus yllätti, eikä kitaransoitto enää maistunutkaan. Ehkä tykkääjä närkästyi, tai ei kokenut sisältöäsi hyödylliseksi (epätodennäköistä mutta mahdollista). Ehkä kurssi oli tasoltaan liian helppo tykkääjälle. Tai liian vaikea. Mutta ehkäpä minikurssin tilaaja jäi vain miettimään hetkeksi. Hinta kuulosti aika suolaiselta, mutta jokin kumma sai hänet ehkä haluamaan tätä dvd kurssia. Tässä tapauksessa tarvitaan vain hieman rohkaisua. No, joka tapauksessa viikon päästä myyntikirjeestä sinun kannattaa ehdottomasti lähettää uusi myyntikirje, eräänlainen tiedustelukirje lähettämästäsi tarjouksesta. Tiedustelukirje kuuluisi esimerkiksi näin: Hei! Lähetimme sinulle viime viikolla kirjeen, jossa tiedustelimme halukkuuttasi Soita Kuin Jimi Hendrix - videokurssiin. Sanottakoon, että kurssi julkaistiin toissapäivänä. Menekki on ollut huikeaa! [rohkaisua epävarmoilla - muutkin ostavat tätä, lopeta epäily ja toimi ennenkuin loppuvat kokonaan] Ennen kuin dvdt loppuvat myymälästämme, haluaisimme muistuttaa sinua tarjouksestamme.

23 Soita Kuin Jimi Hendrix on intensiivinen videokurssi kitaransoittoon. Se on pääasiassa painottunut kitarasooloiluun ja sen perussääntöihin. Se sisältää myös monen Suomen ja maailman kitaravirtuoosin oppeja, kikkoja ja salaisuuksia taiturimaiseen sooloiluun. Kitaristin minikurssin tilaajana ja Facebook- sivujemme tykkääjänä sinulla on etuoikeus tuotteeseen vielä tämän ja huomisen päivän ajan. Tarjoamme DVD- paketin alennettuun tykkääjähintaan, 147 euroa. Normaali hinta kipuaa 197 euroon. Tilaa kurssi täältä, ennenkuin myymme kaiken loppuun. Ps. Kaikille Soita kuin Jimi Hendrix- tuotteen tilaajille tarjoamme täyden 30- päivän tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen, saat tuotteen hinnan takaisin tilillesi! Ystävällisin terveisin, [nimesi, yrityksesi, osoitteesi, web- URL] Ja that's it! Ei lisää myyntikirjeitä vähään aikaan. Myyntiliidi on saanut annoksen kaupallisuutta. 20 prosenttia kirjeistäsi on ollut nyt kaupallisia ja loput 80 prosenttia lisäarvoa tuottavaa. Hyvä! Todennäköisesti muutama mattimyöhäinen ostaa myös tiedustelukirjeen kautta. Tässä oli sinulle pika- annos sähköpostimarkkinointia. Tämän osion videolla käydään vielä tarkemmin läpi sitä, miten kirjeiden lähettämisen automatisointi tarkalleen toteutetaan.

24 Yhteenveto Kun yhdistetään tykkäämisen arvoinen laskeutumissivu sen seikan kanssa, että Facebookissa tykkääminen on helppoa eikä vaadi kuin hiiren klikkauksen, yhteistuloksena syntyy suuria keskittymiä. Kun keräät näistä yhteisöistä sähköpostiosoitteita ja sovellat tehokkaasti sähköpostimarkkinointia, saat lisää myyntiä. Nyt sinä lähdet rakentamaan tällaista keskittymää, jonka on tulevaisuudessa määrä kasvaa todella suureksi. Tarvitset nyt vain ideoita ja todella hyvää sisältöä. Läheskään kaikki ideat eivät sovi tietenkään sinun businekseesi, mutta uskon että muutama mukava oivallus pulpahti mieleesi tätä dokumenttia lukiessasi. Tämä osio saa jatkoa Jytky- kurssin neljännessä osiossa. Kun olet rakentanut laskeutumissivun, ajanut sinne mainosliikennettä ja saanut uusia tykkääjiä, on aika keskittyä itse sisällöntuotantoon. Katso tästä osiosta opasvideot, jotka auttavat teknisten esteiden yli. Sen jälkeen voitkin sitten jo siirtyä tehtävälistan pariin. Kurssin kolmannessa eli seuraavassa osiossa sinua odottaakin sitten itse action, nimittäin Facebook- mainoskampanjan käynnistäminen! Ps. Alla löydät vielä tämän osion ' oivallukset '.

25 Facebook laskeutumissivu - oppimateriaalin oivallukset ü Yhteisön kerääminen on toimintaa, joka vähentää kokoajan riippuvuuttasi maksettuun mainontaan ü Kun sinulla on riittävän suuri yhteisö, voit keskittyä ilmaiseen markkinointiin ü Laskeutumissivu on suunniteltu maksetun mainoksen kautta tulevaa kävijäliikennettä varten. ü Laskeutumissivun päätehtävä on kääntää mahdollisimman moni kävijä kohti sivun tavoitetta, eli tässä tapauksessa tykkääjäksi ü Jos haluat kerätä tehokkaasti tykkääjiä, tarvitset erillisen laskeutumissivun Facebook- sivusi sisälle ü Maksetun mainosliikenteen ohjaaminen suoraan Seinälle on rahan tuhlausta, koska itse seinältä puuttuvat kaikki kävijän tykkääjäksi kääntymisen kannalta tärkeät elementit ü Kun nuoli osoittaa laskeutumissivulla tykkää- nappia kohti, kävijät tykkäävät useammin ü Kun laskeutumissivulla pyydetään kävijää tykkäämään sivusta, kävijät tykkäävät silloin useammin

26 ü Houkutteleva ja silmää miellyttävä graafiikka laskeutumissivulla toimii aina ü Näytä laskeutumissivulla yrityksesi persoonallinen puoli, koska persoonallisuus on avoimuutta, joka taas tarkoittaa luottamusta ü Voit kokeilla myös videoviestiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että video myyntikirjeessä on vaikuttanut positiivisesti kävijän ostopäätökseen. Miksi se ei lisäisi myös tykkääjien määrää? ü Käytä laskeutumissivullasi muiden suusta kuultuja positiivisia kommentteja Facebook fanisivusi sisällöstä. ü Tarjoa jokin välitön porkkana/palkinto vastineeksi siitä, että kävijä tykkää sivuistasi ü Tee porkkanastasi haluttava. Kerro, että kävijäsi on vain yhden klikkauksen, tykkää- napin, päässä palkinnostasi ü Tarjoa täkynä vain oikeasti laadukasta sisältöä ü Näytä laskeutumissivullasi arvostus tykkääjiäsi kohtaan - välität heistä myös sen jälkeen, kun he ovat klikanneet tykkää- nappia ü Facebookissa tykkääminen on tehty todella helpoksi. Tarjoa rutkasti syitä tykkäämiseen, niin mikään ei ole enää tykkääjämäärien kasvun tiellä

27 ü Kerää tykkääjien ohella sähköpostilistaa ja tarjoa heille ilmaiseksi sisältöä, josta he pitävät ü Myy vain tyytyväisille asiakkaille

FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA

FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi 0409612127 http://www.internetmarkkinointi.fi WEB Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpito

Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun ylläpito Facebook-sivun viestinnän tehostaminen 2013-5-29 Materiaaleista Koulutuksen videotallenteet ja muut materiaalit ovat käytössänne osoitteessa http://akatemia.fi/fbyk-tilaajien-alue/

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi

Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuinka aloitat kumppanuusmainonnan sivustollasi Kuka voi tehdä kumppanuusmarkkinointia Kumppanuusmarkkinointia (affiliate marketing) voi tehdä kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys. Jotta voit ryhtyä

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media

Vuorovaikutteisuutta videomainontaan. Teemu Suominen Nelonen Media Vuorovaikutteisuutta videomainontaan Teemu Suominen Nelonen Media Aiheet Tv-sisältöjen kulutus tänä päivänä Miksi interaktiivista videomainontaa Esimerkkejä toteutuksista Kokemuksia ja oppeja TV Päälähetys

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa!

VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! VAnkasti verkossa! Löydät Internetistä kotibilekuvia, joissa esiinnyt. Mitä ajattelet kuvista? 1) SIISTII! 2) EVVK 3) En pidä siitä, että kuviani laitetaan nettiin ilman lupaani Internetiin laitettua kuvaa tai aineistoa

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen

Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin. Työkirja. TiiaKonttinen Näin suunnittelet ja rakennat oman verkkokurssin Työkirja TiiaKonttinen Hei, ihan huippua, että latasit tämän oppaan ja haluat oppia, miten voit suunnitella ja tehdä oman verkkokurssisi. Tämän työkirjan

Lisätiedot

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Ville Lehtovirta Aleksin Kaiku Oy 15.11.2012 Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

MOBE on internetissä toimiva liiketoimintayhteisö, joka opettaa jäsenilleen tekemään tuottoja nettimarkkinoinnilla.

MOBE on internetissä toimiva liiketoimintayhteisö, joka opettaa jäsenilleen tekemään tuottoja nettimarkkinoinnilla. Miten MOBE toimii? M = My O = Online B = Business E = Empire MOBE on internetissä toimiva liiketoimintayhteisö, joka opettaa jäsenilleen tekemään tuottoja nettimarkkinoinnilla. MOBE on tavallaan MacDonaldsia

Lisätiedot

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen Mikä on Twitter? Twitter on suosittu yhteisö ja mikroblogipalvelu, jonka välityksellä yritykset, ystävät ja perheenjäsenet voivat kommunikoida keskenään. Twitterin käyttö vastaa kysymykseen mitä teet tällä

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi!

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Coffeebrewer miten se toimii? Coffeebreweriä voidaan parhaiten kuvata kertakäyttöiseksi

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Facebook 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Sosiaalisen median työkalu = ilmainen Mahdollistaa yhteydenpidon tuntemiisi ihmisiin Helppokäyttöinen (kuitenkin laaja) Pääasiassa

Lisätiedot

EROTU KILPAILIJOISTASI JA SAAVUTA KOHDERYHMÄSI KAIKKEIN POSITIIVISIMMALLA TAVALLA. TeamUpin esittelymateriaali yrityksille

EROTU KILPAILIJOISTASI JA SAAVUTA KOHDERYHMÄSI KAIKKEIN POSITIIVISIMMALLA TAVALLA. TeamUpin esittelymateriaali yrityksille EROTU KILPAILIJOISTASI JA SAAVUTA KOHDERYHMÄSI KAIKKEIN POSITIIVISIMMALLA TAVALLA. TeamUpin esittelymateriaali yrityksille FACEBOOK & TWITTER EIVÄT OHJAA FANEJA SPONSOREILLE. TOTEA ITSE. KÄY TYKKÄÄMÄSSÄ

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus REalitycheck 7 huonoa syytä ja kolme 3 hyvää syytä olla lähtemättä asiakkaakseni. 7 huonoa syytä 1. ei ole varaa Eikä muuten tule välttämättä koskaan olemaankaan.

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut

Facebook-sivu tehokäyttöön. Osa 2 Facebook-sivun julkaisut Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 2 Facebook-sivun julkaisut 2013-3-8 1 Mitä opit tänään Mitä laaja tutkimus kertoo erilaisten julkaisujen saamasta palautteesta Miten luot sisältöstrategian Facebook-sivullesi

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook

Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Sosiaalisen median hyödyntäminen yritystoiminnassa - Facebook Sisältö Facebook ja sen käyttö Suomessa Yrityksen

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta.

Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta. Sähköposti Jos haluat viestittää ja toimia aktiivisesti internetissä, tarvitset sähköpostiosoitteen. Sähköpostiosoitteen hankkiminen on maksutonta. Sähköpostiosoitteen kautta voit lähettää viestejä sukulaisille,

Lisätiedot

OMAKUVAPOSTIMERKKI KÄYTTÖOHJE

OMAKUVAPOSTIMERKKI KÄYTTÖOHJE 1 (5) OMAKUVAPOSTIMERKKI KÄYTTÖOHJE 1 YLEISTÄ... 2 2 JÄRJESTELMÄ VAATIMUKSET... 2 3 PALVELUUN KIRJAUTUMINEN... 2 4 OMAKUVAPOSTIMERKKI... 2 4.1 MIKÄ ON OMAKUVAPOSTIMERKKI?... 2 4.2 MILLAINEN ON HYVÄ AIHE

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla @MeltwaterFIN Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla Maria Sundström Managing Director Meltwater Group 0 Agenda @MeltwaterFIN MELTWATER I. SOSIAALISEN MEDIAN SEURANTA JA RAPORTOINTI Sosiaalisen

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa

Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa Postisen mediatilan ostaminen Kontakti-palvelussa 1 Sisältö Kontaktiin kirjautuminen ja asiointitunnukset Postinen Kontaktissa, ohjeet ja chat Roolit Postisen tilauskanavassa Tilauspolku: Tilaajan tiedot

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka kevät Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot