Henrikinseurakunta Kesä 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henrikinseurakunta Kesä 2013"

Transkriptio

1 Henrikinseurakunta Kesä 2013

2 Tule mukaan tarinaan Teksti: Klaus Rytöhonka Olen päiväkodinjohtajana talossa, jonka on suunnitellut oikea arkkitehti. Taloa piirtäessään, hänellä oli mielessään auringonkukka, mutta päiväkodin nimeksi tuli kuitenkin Karhunaukion päiväkoti. Varmaankin joskus, kauan sitten täällä on ollut karhuja, josta alue on saanut nimensä. Vielä nykyäänkin, 27 vuotta myöhemmin, joku vierailija saattaa ihastella taloa ja hämmästellä sen ikää. Päiväkoti vaikuttaa pintapuolisesti katsottuna edelleen uuden karhealta. Se mitä päiväkoti kätkee sisäänsä on kuitenkin paljon enemmän. Se ei ole vain rakennus, vaan sen oikea sisältö muodostuu se käyttäjien välisistä suhteista. Kaikki ne tunteet ja kokemukset mitä siellä on ollut ja on, luovat päiväkodin. Muistan kun pieni tyttö kysyi yhtenä aamuna minulta, että miksi sinulla Laussi ei ole tukkaa kuin sivuilla? Tai pientä Afrikasta tullutta poikaa, joka ensimmäisenä päivänä katsoi minua suurilla ruskeilla, pelon täyttämillä silmillään. Tulkin välityksellä kerroin hänelle, että vaikka minä olen tämän näköinen, niin ei minua tarvitse pelätä. Tai poikaa, joka käy aina lasten mennessä ulos koputtamassa toimistoni ikkunaa ja jatkaa niin kauan kunnes olen vilkuttanut hänelle takaisin. Jotain samaa koen myös omassa seurakunnassani Henrikissä. En ole nähnyt ainoatakaan kirkkoa, missä olisi niin paljon tiiliä. Ja sitten siellä alttarilla on se kiiltävä taideteos, jota en meinaa osata hahmottaa millään. Mutta tärkeintä sielläkin on yhteys. Me kaikki, jotka siellä käymme. Minulla olisi paljon tarinoita. Osa niistä on hauskoja. Viimeksi oli pakko nauraa itselleni hetken kipuilun ja tuskan jälkeen. Olin pitänyt pienen puheen, jossa koetin lainata C.S. Lewisiä aiheesta mies, joka oli vakuuttunut siitä, että hän oli paistettu kananmuna. Vaimo sanoi kotimatkalla, että mahdoitko edes itse ymmärtää mistä puhuit; kuulijat eivät ainakaan. Jotenkin tämä Henrikin seurakunnan tarina on kuitenkin vielä kesken. Olisi vielä paljon koettavaa, jaettavaa ja elettävää. Sekä, iloja, että suruja ja paljon muutakin. Antaessaan saa periaate on herännyt eloon. Käsittämättömällä tavalla Jumalan rakkaus kulkee meidän suhteidemme sisällä. Täällä Henrikissä on tilaa myös sinun tarinallesi oikeastaan enemmänkin jotain hyvää jää täällä tapahtumatta myös meille ilman sinua.

3 Lähde mukaan Henrikinseurakunnan matkalle Tarttoon Lähtö Henrikinkirkolta perjantaina kello ja paluu sunnuntaina puolilta öin. Hinta 299 euroa sisältää matkat, hotellimajoituksen Tartossa hotelli Dorpatissa kahden hengen huoneessa (yhden hengen huoneesta lisämaksu 70 euroa), hotelliaamiaiset, yhden lämpimän aterian päivässä, vierailun ystävyysseurakunnassa, matkaohjelman. Ilmoittautumiset seurakuntasihteeri Helena Pihlille kello Lisätietoja pastori Anssi Miettinen Älä unohda myöskään Henrikinseurakunnan oopperajuhlamatkaa Retki oopperajuhlille Savonlinnaan Ohjelmassa Verdin La Traviata. Hinta 350 euroa Tiedustelut Kaarina Hembree puh Kaikki seurakunnan toiminta internetissä osoitteessa Tykkää seurakunnasta Facebookissa ja liity mukaan seurakunnan ryhmään.

4 Kesällä 2013 Henrikinseurakunnassa tapahtuu: Kesäkahvila Henrikinkirkolla Kesäkahvila perheille Henrikinkirkolla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15 Tarjolla kahvia ja mehua! Omat eväät voi ottaa mukaan! Tervetuloa! Sydämeni laulut to 6.6. klo 18 Ruusupuistossa Tervetuloa laulamaan yhdessä tuttuja lauluja. Järj. Musiikkityö ja Seniorityö Henrikin Tähkät. Retki lähetysjuhlille Helsinkiin lauantaina 8.6. Retki lähetysjuhlille Helsinkiin. Lähtö junalla klo 9.00 ja paluu iltajunalla. Tiedustelut Kaarina Hembree puh

5 Kesäiset torstaitapaamiset Henrikinkirkolla to klo 13 mukana Kirsi Huoponen to klo 13 mukana Lotta Paaso ja muita laulavaisia Petreliuskävely Henrikinkirkon lähiympäristössä torstaina 1.8. klo 18 Odotetut opastetut kävelyt jatkuvat torstaina 1.8. klo 18! Kävelemme Petreliuksen pihoilla, Henrikinkirkon vierustoilla ja Tähkäpuiston alueilla. Asiantuntijaoppaana FL Veikko Laakso ja Henrikin Tähkien edustajana Heikki Knuuti. Kokoontuminen Henrikinkirkon pihassa. Kävelyn päätteeksi tarjotaan kahvit Ruususalissa. Diakoniatyöntekijöiden vastaanotosta kesäaikana: Diakoniatoimistossa vastataan puhelimeen koko kesän ajan ti ja to klo p Aikoja vastaanotolle tai taloudellista apua voi saada vain hyvin rajoitetusti. Normaaliin vahvuuteen palaamme elokuun puolen välin jälkeen.

6 Sinun näköisesi seurakunta Henrikinseurakunnassa ovat kynnykset jo matalalla mutta pitäisikö ovetkin ottaa saranoiltaan? Haluamme avata ovia ja kuulla sinun kysymyksesi. Toivomme, että voisimme elää hyvää elämää jo maan päällä ja yleensä ihmiset kaipaava toistensa seuraa. Ovet ovat auki, millä täytämme salit? Kerro se meille, ehdota, haaveile, tule mukaan tekemään. Tulevaisuus on vielä avoin ja jokaista seurakunnan jäsentä tarvitaan sitä rakentamaan! Tule toimimaan yhdessä muiden seurakuntalaisten kanssa tuo ideasi, unelmasi, haaveesi, niin toteutamme ne yhdessä. Tulevaisuuden seurakunta on jäsenlähtöinen seurakunta. Otamme sinut vakavasti tai hilpeästi, miten haluat. Saat tulla kysymysten kanssa tai ehdottaa uusia asioita. Mietitään yhdessä askelmerkkejä tulevaisuuteen. Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, suunnitelmia voidaan muuttaa. Millainen seurakunta palvelisi sinua? Kaipaatko kevyttä lauantaibrunssia ajatuksia ravistelevassa seurassa vai hiljaista mietiskelytuntia kirkossa. Sopivatko bänditreenit vai haluaisitko laulaa sydämen kyllyydestä? Onko maailmanparantaminen lähellä sydäntäsi, haluaisitko maalata banderolleja? Millaista on Jumalan selän takana? Mitä tästä kaikesta tulee, kenellä on parhaat kysymykset? Entä haluaisitko tarttua jo valmiisiin mahdollisuuksiin? Seurakunnassa on tarjolla monenlaista vapaaehtoistyötä mm. eläkeläiskerhojen vetäjiksi ja vierailijoiksi tai vaikkapa vauvakahvilan vetäjäksi; lisäksi erilaisia lähimmäispalvelutehtäviä riittää. Haluamme tukea sinua toimissasi ja antaa välineitä ja koulutusta siihen. Arvostamme sinun ideoitasi, osaamistasi ja taitojasi. Haluaisitko antaa niitä yhteiseen käyttöön?

7 Ruusukirkko Tähkäpuistossa su 4.8. klo 11 Henrikin illat Avointa ja mutkatonta yhdessä oloa, keskustelua. Näissä merkeissä kokoonnutaan Henrikinkirkolle tiistaisin 17.9., , ja klo Vapaaehtoistoiminnan pestuumarkkinat su klo 14 Henrikinkirkolla. Tämän ajan ihmisen Raamattu Miksi rahat aina loppuvat; miksi ei jaksa; miksi pelottaa; miksi ihmissuhteet ovat vaikeita; mitä on rakkaus Löydä se kaikki Raamatusta. Tätä kaikkea etsitään yhdessä Henrikinkirkolla torstaisin 26.9., , ja klo Vapaaehtoistoiminnan kurssi Kurssi alkaa klo Henrikinkirkolla. Kurssi jatkuu vielä kolmena tiistai-iltana seuraavilla viikoilla.

8 Hääyötä juhlitaan Henrikinkirkolla ja Tähkäpuistossa lauantaina klo 18 alkaen Haluatko tulla vihityksi mutkattomasti, ehkä pienen joukon keskellä - tai vain kahdestaan tunnelmallisessa ympäristössä? Haluatko saada siunauksen jo solmimallesi avioliitolle tai pyytää rukousta rekisteröidylle parisuhteellesi? Parien ilmoittautuminen alkaa klo 17 Henrikinkirkolla. Vihkiajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten puhelinvarauksia ei tehdä. Ilmoittautumisen yhteydessä annetaan aika, jolloin pari tapaa vihkivän papin ja jolloin itse vihkiminen alkaa. Ilmoittautuminen päättyy klo 20.

9 Jotta avioliittoon vihkiminen Hääyössä on mahdollista, tarvitaan: 1. Voimassa oleva todistus avioliiton esteiden tutkinnasta. Siinä tulee ehdottomasti olla merkintä siitä, että on käynyt rippikoulun. Tämä koskee myös maistraatin antamaa todistusta. Mikäli kuulutukset haetaan sieltä, on muistettava erikseen pyytää tämä merkintä. 2. Vihkisormus 3. Vihkiraamattu (jos morsiamen kotiseurakuntakunta on muu kuin Henrikinseurakunta) Todistajia ei välttämättä tarvitse, vaan ne löytyvät kirkolta. Rukousta rekisteröidyn parisuhteen puolesta tai avioliiton siunausta varten tarvitaan maistraatin antama todistus. Toimituksen jälkeen on parien mahdollista siirtyä hetkeksi Ruususaliin nauttimaan lasillinen kuohuviiniä ja pala hääkakkua. Tarjoilu on varattu parien lisäksi muutamalle vieraalle. Tähkäpuistoon on rakennettu kaksi katosta toimituksia varten. Mikäli sääolosuhteet eivät katoksista huolimatta mahdollista ulkona oloa, pidetään toimitukset sisätiloissa. Lämpimästi tervetuloa viettämään kanssamme ikimuistoista juhlaa! Lisätietoja asiasta antavat seurakuntasihteeri Helena Pihl p tai sähköpostitse vs. kappalainen Heidi Jokinen p tai sähköpostitse

10 Syksyn 2013 toimintaa Perhekerhot alkavat: Henrikinkirkolla maanantaisin klo (aloitus 19.8.) Lausteen srk-kodilla torstaisin klo (aloitus 22.8.) Koivulan srk-kodilla perjantaisin klo (aloitus 23.8.) Vauvakahvila aloittaa: Koivulan srk-kodilla tiistaisin klo (aloitus 20.8.) Tervetuloa ekavauvojen perheet! Kaikille sopivan ikäisille avoimet eläkeläisten kerhot aloittavat syyskuun alussa seuraavasti: ma klo 13 Seniorikahvila Koivulan seurakuntatalolla, kokoontuu joka viikko to klo 13 Torstaipiiri Henrikinkirkolla, kokoontuu joka viikko to klo 13 Eläkeläisten kerho Karderoopin tiloissa Ispoisten entisellä seurakuntatalolla, kokoontuu joka viikko ke klo 13 Keskiviikkokerho Lausteen seurakuntatalolla, kokoontuu joka toinen viikko parittomilla viikoilla Lähetyspiiri alkaa Lähetyspiiri 3.9. alkaen joka tiistai klo Henrikinkirkolla Virsiakatemia alkaa! Huippuluennoitsijat kertovat virren tarinaa. Neljä luentoa neljä tarinaa. Ensimmäinen luento su 8.9. klo 16 Ruususalissa: Virren juuret - MuT Jorma Hannikainen, kirkkomusiikin lehtori,vie meidät virren lähteille. Mukana vokaaliyhtye Populus Sion. Vapaa pääsy.

11 Enkelimessu Henrikinkirkolla su klo.10 Henrikinkirkolla Ekotekoja sunnuntaina 1.9. klo 10 Luomakunnan sunnuntain EkoMessu, jonka aikana lapsille pyhäkoulu. Messun jälkeen alkaa EkoTeko-tapahtuma. Tapahtumassa on mm. tavaranvaihtotori, luontorastirata, linnunpönttöjen rakentamista sekä tutustumista erilaisiin ekologisesti kestäviin ratkaisuihin kuten kompostointi ja kierrätys. Lapsille pomppulinna ja ohjatut leikkihetket klo 11.30, ja Kahvitarjoilu, buffet. Tule mukaan - ympäristö on yhteinen asia! Ekotapahtuman kunniaksi lauluyhtye Amarena esiintyy Ruusupuistossa sunnuntaina 1.9. klo 13. Vapaa pääsy. Lauantaina14.9. klo Porkkanamarkkinat tuomiokirkontorilla Henrikineurakunta myy grillimakkaraa. Sunnuntaina Lasten lähetysnäyttely Henrikinkirkolla Esittely klo 12 ja klo 14. Tervetuloa! MAHDOLLISUUS MUUTOKSEEN - Turku-Aktio Henrikinkirkolla messussa klo 10 saarnaa Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi, kirkkokahvit lähetyksen hyväksi. Piispa Kuukauppi kertoo klo 12 alkavassa tilaisuudessa Inkerin kirkon tilanteesta tänään. Turku-aktion aikana joka päivä klo ja 18 luennot, iltaohjelma "Mahdollisuus muutokseen" alkaa Tauoilla on kahvitarjoilua ja kirjamyyntiä. Vierailijoina mm. Ilkka Puhakka, Petri Välimäki, Eero Junkkaala. Lisätietoja aktiosta tai

12 Yhteystiedot» Työntekijät Sähköpostiosoite Kirkkoherra Heikki Mäntylä Vs. kappalainen Kirsi Huoponen Kappalainen Eija Kalliala Vs. kappalainen Heidi Jokinen Seurakuntapastori Anne-Marie Odell Seurakuntapastori Anssi Miettinen Johtava kanttori Olli-Pekka Laakkonen Kanttori Lotta Paaso Virpi Metsätähti (14.9. asti) Diakonian ajanvaraus ti ja to klo Johtava diakoniatyöntekijä Heli Lindroos Henrikinkirkko Diakonissa Laura Yliluoma Lausteen srk-koti Diakonissa Seija Pakarinen-Gröhn Koivulan srk-koti Vs. johtava nuorisotyönohjaaja Marko Mäenpää Nuorisotyönohjaaja Lilli Jussila Vs. nuorisotyönohjaaja Mika Tunturi Kansainvälisentyön sihteeri Kaarina Hembree Perhetyön sihteeri (osa-aikainen) Sirkka Selin Toimipaikat ja vahtimestarit» Henrikinkirkko, Peltolantie 2 Suntio Tanja Rosengren-Kaukanen Vahtimestari Hannu Huotari Vahtimestari Maarit Siitonen » Ilpoisten seurakuntakoti, Pellonperänkatu 2 Vahtimestari Sari Metsälampi » Koivulan seurakuntakoti, Sävelkuja Vahtimestari Anne Pystö » Lausteen seurakuntakoti, Maistraatinpolku 1 Vahtimestari Maija Laine Seurakuntasihteeri Helena Pihl ( ) Henrikinseurakunta

Henrikinseurakunta Syksy 2013

Henrikinseurakunta Syksy 2013 Henrikinseurakunta Syksy 2013 I have a dream - Minulla on unelma Unelmoin ihmisistä ja kirkosta. Yhtenä kauniina päivänä, kun kävelen töihin Henrikinkirkolle, heti siinä Peltolantien mutkassa nuoret virittävät

Lisätiedot

Kari Savola. Henrikinseurakunta Joulu Talvi 2011-2012

Kari Savola. Henrikinseurakunta Joulu Talvi 2011-2012 Kari Savola Henrikinseurakunta Joulu Talvi 2011-2012 Lensi maahan enkeli Kello on 10.20 ja jumalanpalveluksen liturgi kuuluttaa lapset ja lapsenmieliset tervemenneiksi pyhäkouluun. Minua jännittää. Nousen

Lisätiedot

Martinseurakunnan puolesta hyvää syksyä toivottaen Tuomo Norvasuo Kirkkoherra

Martinseurakunnan puolesta hyvää syksyä toivottaen Tuomo Norvasuo Kirkkoherra ELÄMÄN TÄRKEIN KOLMIYHTEYS Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus. Nämä Paavalin sanat on kesällä luettu monissa vihkitoimituksissa. Niihin sisältyy ihmiselämän tärkein

Lisätiedot

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013 toiminta + tapahtumat + yhteystiedot Syksy 2013 helsingin mikaelin seurakunta 2013/2014........ Pois neljan seinan sisalta Diakonia apua sinulle Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Kirkkoherran

Lisätiedot

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola

Roihuvuoren seurakunnan lehti. Kiikari. Syksy. Seurakunta sinua varten. Alexandra Hannola Roihuvuoren seurakunnan lehti Kiikari 2013 Syksy Alexandra Hannola Seurakunta sinua varten 2 Kiikari Timo Pekka Kaskinen Kiikarissa Tervetuloa yhteyteen Kristillisyys on ytimeltään uskoa Jeesukseen ja

Lisätiedot

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi Kehäristi Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki 3 2013 Perheet viihtyvät Pakilassa Vihille kotikirkossa 2 Pääkirjoitus Pelkistetyt piirteet Itsemme näköinen karikatyyri voi olla monen meistä

Lisätiedot

Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Syksy 2013

Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Syksy 2013 Suvi Lairivuo hallitsee kierrätyksen Sivu 6 Imma tuo apua ja iloa Sivu 8 Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Syksy 2013 FC KoLa:lla ei ole menestyspaineita Sivu 13 Kristikko Sivu 16 Nuorten

Lisätiedot

Huopalahti. nuorten Tönöllä. Henki kulkee yhä. Henkireikiä hektisyyden keskellä. Aikaansa seuraavat seniorit. Miksei Jumala salli marionetteja?

Huopalahti. nuorten Tönöllä. Henki kulkee yhä. Henkireikiä hektisyyden keskellä. Aikaansa seuraavat seniorit. Miksei Jumala salli marionetteja? Huopalahti K o t i s e u r a k u n ta s i k e v ät 2 0 0 9 Henkireikiä hektisyyden keskellä Miksei Jumala salli marionetteja? Aikaansa seuraavat seniorit Isiä perhekerhossa Tehokaksikko Bruun Henki kulkee

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä KIRKONPORTTI avoinna sinullekin 1. Lempäälän seurakuntalehti 2. 5/2011 3. 4. 5. 6. 7. Historia tulvii väkeä ja vilskettä Leipää jaetaan Lempäälässä Koppaset tapaa kirkon ovilla Sivu 2 Sivu 3 Paula ja Ulrika

Lisätiedot

Kiikari. Timo Pekka Kaskinen. Jo joutui armas aika...

Kiikari. Timo Pekka Kaskinen. Jo joutui armas aika... R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2013 K e s ä Jo joutui armas aika... 2 Kiikari Aasian tuoksuja Presidentin pöydässä Vieraillessaan vastikään Roihuvuoren Eläkkeensaajien kokouksessa

Lisätiedot

Kirkolla askartelua, lypsyrasti, ilmapalloja, kasvomaalausta (1e), lelukirppis ja lähetysväen myyntipöytä.

Kirkolla askartelua, lypsyrasti, ilmapalloja, kasvomaalausta (1e), lelukirppis ja lähetysväen myyntipöytä. 1/2012 Viikkiin vaaditaan uutta nuorisotaloa s. 3 Alueen asukkaat ajavat nuorisotaloasiaa Nutan ritarit -ryhmittymänä. Viikkiin on kutsuttu kaupungin virkamiehiä kertomaan, miksi asia ei etene. Perinteinen

Lisätiedot

ovat tärkeitä. Ne antavat voimaa ja innostusta, pitävät poissa pahoilta teiltä. Jazzmessu

ovat tärkeitä. Ne antavat voimaa ja innostusta, pitävät poissa pahoilta teiltä. Jazzmessu Tyrvään Sanomat Torstaina 23.8.2012 33 Sastamalan seurakuntalehti 3 / 2012 www.sastamalanseurakunta.fi JUKKA Perko ja Avara-yhtye musisoi Keikyän kirkossa. KEIKYÄ JAZZ-messussa yllätti hiljaisuus TARJA

Lisätiedot

KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 4/2014

KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 4/2014 KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 4/2014 Parisuhde kukoistaa hoitamalla Sivut 4 5 Kirsti kertoo virsistä. Toivontori on uusi lähetyskirppis. Kuperkeikkaa on kerho kolmevuotiaille.

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Kuka sytytti joulun tähden? avoinna sinullekin. Lempäälän adventtimessu on TV-messu. Herätysliikkeet tutuiksi laulaen

KIRKONPORTTI. Kuka sytytti joulun tähden? avoinna sinullekin. Lempäälän adventtimessu on TV-messu. Herätysliikkeet tutuiksi laulaen KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti Kuka sytytti joulun tähden? Tästä tulee turvakoti Lempäälän adventtimessu on TV-messu Sivu 2 Sivu 6 5/2012 Sivu 3 Herätysliikkeet tutuiksi laulaen

Lisätiedot

Vakka. Lapsityöstä päiväksi suntion saappaisiin s. 8. Lähetysseuralta hätäapua Senegaliin s. 4. Taas vaelletaan Ylös Jerusalemiin s.

Vakka. Lapsityöstä päiväksi suntion saappaisiin s. 8. Lähetysseuralta hätäapua Senegaliin s. 4. Taas vaelletaan Ylös Jerusalemiin s. Vakka n Seurakunnan tervehdys vihtiläisiin koteihin 30.3.2012 Lähetysseuralta hätäapua Senegaliin s. 4 Taas vaelletaan Ylös Jerusalemiin s. 5 Pääsiäispäivänä aurinko tanssii s. 6 100 vuotta auttamista

Lisätiedot

Se oli hyvä missio - usko huvikses! s. 4-5

Se oli hyvä missio - usko huvikses! s. 4-5 Naantalin seurakuntayhtymän lehti 3 / 2009 5.6.2009 Ekonistin elämäntapa s. 3 Se oli hyvä missio - usko huvikses! s. 4-5 Omannäköiset häät s. 6-7 Pääkirjoitus 5.6.2009 Pyhä? Elin lapsuuden, jossa monet

Lisätiedot

Avioliittoamme. on siunattu sivu 7. Niskavuori puhuttelee suomalaisen sielua Keskiaukeama. Miten perhe pärjää arjen keskellä?

Avioliittoamme. on siunattu sivu 7. Niskavuori puhuttelee suomalaisen sielua Keskiaukeama. Miten perhe pärjää arjen keskellä? K Seurakuntalehti jokaiseen kotiin 17/2009 2.9.2009 Asikkalan, Heinolan, Hollolan, Kärkölän, Lahden, Nastolan ja Padasjoen seurakunnat Arja ja Kari Mäkinen: Niskavuori puhuttelee suomalaisen sielua Keskiaukeama

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Mutta suurin niistä on rakkaus. Sivu 3. avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 3/2011. Perjantai on soppapäivä

KIRKONPORTTI. Mutta suurin niistä on rakkaus. Sivu 3. avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 3/2011. Perjantai on soppapäivä KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 3/2011 Mutta suurin niistä on rakkaus. Sivu 3 Hankelat palasivat Namibiasta Leiripappilassa alkoi remontti Perjantai on soppapäivä Sivu 3 Sivu

Lisätiedot

Kuutsilla tunnelma katossa

Kuutsilla tunnelma katossa Hyvinkään seurakuntalehti 4 6.9.2012 Kuutsilla tunnelma katossa Sivu 5 Iso kuva: Kiia Lönnroth, pienet kuvat: Teemu Tossavainen Valokuvahartaus keskiaukeama Susanna Hujanen kannustaa olemaan oma itsensä

Lisätiedot

Vapaaehtoinen voi olla vaikka kalakaveri

Vapaaehtoinen voi olla vaikka kalakaveri Vapaaehtoinen voi olla vaikka kalakaveri Vapaaehtoistyö: Käydään esimerkiksi moikkaamassa naapuria, kannustaa diakoni Maija-Liisa Halme SAMULI KINNARI Samuli Kinnari Vapaaehtoiseksi toisen ihmisen vierellä

Lisätiedot

Vakka. Kansanlaulumessu. äitienpäivänä s. 2

Vakka. Kansanlaulumessu. äitienpäivänä s. 2 Vakka n Seurakunnan tervehdys vihtiläisiin koteihin 9.5.2008 Kansanlaulumessu äitienpäivänä s. 2 Kaksi pitkäaikaista työntekijää eläkkeelle s. 3 ja 5 Birgitan kirkon muureja korjataan s. 4 Kaikki kesän

Lisätiedot

Virkaanasettajaiset. Salon. Numero 5 2.9.2011. Vapaaehtoistyötä Suurella Sydämellä. Kuoroon, kerhoon, kirkkoon

Virkaanasettajaiset. Salon. Numero 5 2.9.2011. Vapaaehtoistyötä Suurella Sydämellä. Kuoroon, kerhoon, kirkkoon Salon Numero 5 2.9.2011 Virkaanasettajaiset Salon seurakunnan uusi kirkkoherra Timo Hukka asetetaan virkaan messussa Uskelan kirkossa sunnuntaina 11.9. klo 10. Virkaanasettamisen toimittaa Turun piispa

Lisätiedot

Vakka. Läskillä lukutaitoa -kampanjan loppupunnitukset 7. 8.5. s. 3. Pyhiinvaelluskokemuksia. Italiasta s. 4. Veteraanit saivat oman muistomerkin s.

Vakka. Läskillä lukutaitoa -kampanjan loppupunnitukset 7. 8.5. s. 3. Pyhiinvaelluskokemuksia. Italiasta s. 4. Veteraanit saivat oman muistomerkin s. Vakka n Seurakunnan tervehdys vihtiläisiin koteihin 7.5.2010 Läskillä lukutaitoa -kampanjan loppupunnitukset 7. 8.5. s. 3 Pyhiinvaelluskokemuksia Italiasta s. 4 Veteraanit saivat oman muistomerkin s. 5

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 3/2011 Annankadun toimintakeskus avasi ovensa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 3/2011 Annankadun toimintakeskus avasi ovensa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 3/2011 Annankadun toimintakeskus avasi ovensa Henkilöstö muutti Bulevardin peruskorjattuun seurakuntataloon Pääkirjoitus Uuden edessä Yksi Vanhan testamentin

Lisätiedot

SEURAKUNTALEHTI. Loka marraskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta

SEURAKUNTALEHTI. Loka marraskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta SEURAKUNTALEHTI Loka marraskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta Selvä homma! Herra vastasi minulle: Kirjoita näky niin selvästi tauluihin, että sen voi vaivatta lukea. Näky odottaa vielä toteutumistaan,

Lisätiedot

Kirkonseutu. Ystävykset. Jumala voi. Mika Pohjonen. Ihmisarvoa ei riisu Ristinkirkossa. Numero 17

Kirkonseutu. Ystävykset. Jumala voi. Mika Pohjonen. Ihmisarvoa ei riisu Ristinkirkossa. Numero 17 Mika Pohjonen Jumala voi Ihmisarvoa ei riisu Unicef-konsertissa sairaus, vanhuus eikä muuttaa Ristinkirkossa kuoleman läheisyys elämäsi! Kirkonseutu SIVU 6 SIVU 8 SIVU 9 Numero 17 Keskiviikkona 17.9.2014

Lisätiedot

Värikästä syksyä! Riparit ja erkkatyö sivut 6-7 ja 11 Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Syksy 2012. Ovet auki Karhulassa sivut 4-5

Värikästä syksyä! Riparit ja erkkatyö sivut 6-7 ja 11 Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Syksy 2012. Ovet auki Karhulassa sivut 4-5 Ovet auki Karhulassa sivut 4-5 Riparit ja erkkatyö sivut 6-7 ja 11 Osviitta Kotka-Kymin seurakuntayhtymän lehti > Syksy 2012 Saarnan salat sivut 2 ja 8-9 Värikästä syksyä! Kuva: Anita Polkutie 2 Osviitta

Lisätiedot

Vievätkö kaikki tiet Roomaan? sivu 12

Vievätkö kaikki tiet Roomaan? sivu 12 Hyvinkään seurakuntalehti 3 23.5.2013 Medialähetys välittää ilosanomaa keskiaukeama Anu Immanuel Vievätkö kaikki tiet Roomaan? sivu 12 Salla Lehtinen esittelee aisteja kuvaavan Neito ja yksisarvinen -gobeliinisarjan

Lisätiedot

Vakka. Jeesus, meidän perheestä tänään tahdon kiittää. Moni muisto lämpöinen meidät yhteen liittää.

Vakka. Jeesus, meidän perheestä tänään tahdon kiittää. Moni muisto lämpöinen meidät yhteen liittää. Vakka Seurakunnan ter vehdys jokaiseen vihtiläiseen kotiin 12.5.2006 Seurakuntavaalit ensi syksynä s. 5 Seurakunnan kesäkahvilat Nummelassa ja kirkonkylässä s. 6 ja 7 Hiekkasen perheen terveiset Etiopiasta

Lisätiedot

Kiikari. Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. Kuvaaja

Kiikari. Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. Kuvaaja R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2011 S y y s k u u Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta 2 Kiikari Varpu Välimaa aloittaa luentosarjan Roihuvuoren kirkolla:

Lisätiedot