Hervantajärven osayleiskaava Osayleiskaavaehdotuksesta jätetyt muistutukset ja lausunnot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hervantajärven osayleiskaava Osayleiskaavaehdotuksesta jätetyt muistutukset ja lausunnot"

Transkriptio

1 Hervantajärven osayleiskaava Osayleiskaavaehdotuksesta jätetyt muistutukset ja lausunnot Osayleiskaavaehdotusta käsiteltiin yhdyskuntalautakunnassa Osayleiskaavaehdotus oli nähtävillä välisen ajan.

2 Sisällysluettelo Muistutukset Ahtola Martti Olavi perikunta Hervantajärven Sinivuokko ry Hervanta-Seura ry muistutuksen liite 1 muistutuksen liite 2 Koivu Sirpa Lehti Milla ja Lehti Lauri Messukylän osakaskunta SKP:n Hervannan osasto ry. SKP:n Tampereen piirijärjestö ry. Tampereen Hervantalaiset ry. Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry, Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry ja Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys ry Uurasjärvi Aarto Vuoristo Esko Viranomaisten lausunnot Kaupunkiympäristön kehittäminen / Ympäristönsuojelu Konsernihallinto / Tilaajaryhmä Pirkanmaan maakuntamuseo Tiehallinto / Hämeen tiepiiri Pirkanmaan Liitto Pirkanmaan ympäristökeskus

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

15 15

16 16

17 17

18 18

19 19

20 20

21 21

22 22

23 23

24 24

25 25

26 26

27 27

28 28

29 29

30 30

31 31

32 32

33 33

34 34

35 35

36 36

37 37

38 38

39 39

40 40

41 41

42 42

43 43

44 44

45 45

46 46

47 47

48 48

49 49

50 50

51 51

52 52

53 53

54 54

55 55

56 56 lausunnot

57 Kaupunkiympäristön kehittäminen Ympäristönsuojelu LAUSUNTO (3) Suunnittelupalvelut Dnro: KKA : 1766/612/2006 Yleiskaavasuunnittelu lausuntopyyntönne LAUSUNTO HERVANTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA (Kaava YK 033) Hervantajärven osayleiskaavan luonnosvaihtoehdoista on valittu vec ehdotusvaiheeseen työstettäväksi. Tämä ratkaisu mahdollistaa parhaiten alueen merkittävien luontoarvojen säästymisen, kun rakentaminen on sijoitettu tiiviisti Ruskontien läheisyyteen. Kevyen liikenteen yhteystarpeet Kevyen liikenteen yhteystarpeet on varsin hyvin huomioitu kaavaehdotuksessa ja Ruskontien alituskohtia lienee riittävästi. Kuitenkin kevyen liikenteen osalta kaavaehdotus tukeutuu nykyisin vallalla olevaan ratkaisutapaan katujen varsille sijoitetuista kevyen liikenteen pääreiteistä. Miellyttävämmän ja suojaisemman yhteyden luomiseksi tulisikin tarkastella ajoneuvoliikenteestä erillään olevien reittien toteuttamista. Tällainen vilkasliikenteisestä kadusta erotettu osuus olisi itä länsisuunnassa mahdollista AK 9 ja AP 5 alueen välistä viheryhteystarpeelle osoitetusta kohdasta. Maankaatopaikka Maankaatopaikan länsipuolen EV merkintä on perusteltu, sillä se korostaa alueen puuston suojausvaikutusta ja määrittelee hoitotavoitteeksi metsikön säilyttämisen monikerroksisena. EV alueen tarkoitus ja tavoitteet on hyvin kirjattu kaavaselostukseen (kohta 6.4.), mutta myös kaavakartalle olisi tarpeen kirjata EV merkinnän sisällön pääperiaatteet. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL 487 Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE 2 B (03) (03)

58 Kaupunkiympäristön kehittäminen Ympäristönsuojelu LAUSUNTO (3) Melu ja ilman laatu Meluselvityksen perusteella Ruskontien yli 55 dba:n melualue yltää ilman melusuojausta noin metrin etäisyydelle tien reunasta. Asumisen suojaamiseksi liikenteen melulta on Ruskontien varteen osoitettu meluntorjuntatarve, joka määritellään tarkemmin asemakaavoituksen yhteydessä. Sen sijaan melun leviämisen vaikutuksia virkistysalueille ei yleiskaavaehdotuksessa ole otettu huomioon (kaavaselostus, kohta 8.6.). Osayleiskaavassa on syytä tarkastella melun leviämistä myös virkistysalueille ja mikäli ohjearvot ylittyvät, tulisi selvittää tarvittavat meluntorjuntatoimenpiteet tai merkitä melualueelle sijoittuvat viheralueet EV merkinnällä. Asutuksen ja virkistysalueiden sijoittuessa välittömästi Ruskontien varteen olisi syytä tarkastella myös liikenteen päästöjä ja vaikutusta ilman laatuun. Vesisuhteet Kaavaselostuksen kohdassa 6.5 yhdyskuntatekninen huolto mainitaan, että Hervantajärven uimarannan paikoitusalueen eteläpuolelle sijoitetaan jätevesipumppaamo. Uuden alueen jätevedet kerätään tähän pisteeseen, josta ne edelleen pumpataan Ruskontien painejohtoon. Vaikutusten arvioinnissa (s. 61) on päädytty arvioon, että jäteveden pumppaamon häiriöihin voidaan reagoida välittömästi, jolloin pumppaamo ei muodostaisi riskiä Hervantajärven veden laadulle. Vaikka jätevedenpumppaamon sijoittaminen järven rannan läheisyyteen ei aiheuttaisikaan riskiä järven veden laadulle pitkällä aikavälillä, aiheutuu siitä kuitenkin ennalta arvaamattomien tilanteiden, kuten sähkökatkosten aikana hygieenistä haittaa etenkin uimarannan läheisyydessä. Pumppaamon sijoittamista ylivuotoputkineen kauemmaksi järven rannasta on syytä vielä harkita. Mikäli se osoittautuu mahdottomaksi, on tarpeen harkita teknisiä ratkaisuja, joilla ylivuotovedet häiriötilanteissa saadaan hallintaan. Hulevesien hallintaan on kaavaehdotuksessa paneuduttu varsin hyvin. Koska hulevesikuormitus on suurinta rakentamisen aikana, on viivytysaltaat syytä toteuttaa ennen rakentamista. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL 487 Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE 2 B (03) (03)

59 Kaupunkiympäristön kehittäminen Ympäristönsuojelu LAUSUNTO (3) Luontoarvot ja ekologiset yhteydet Kaava alueen länsiosaan on pyynnöstämme lisätty ekologisen yhteyden tarve hirvieläinten Ruskontien alitusta varten. Alikulku on suunniteltu korvaamaan myös Vuoreksen rakentamisen aiheuttamaa pohjois eteläsuuntaista estevaikutusta. Suurten eläinten tarvitsemat ali tai ylikulkumitoitukset poikkeavat pieneläinten tarpeista. Alikulun mitoitus on toteutettu minimimitoituksella, joten Ruskontien tiesuunnitelman yhteydessä esitettyä alikulun mitoitusta on syytä vielä pohtia suunnitelmien tarkentuessa. Läntisimmän AK 9 alueen länsireunan tuntumasta on keväällä 2008 löytynyt liito oravan käyttämä kulkureitti Ruskontien ylitse. Koska kulkuyhteys ja liito oravalle sovelias metsä sijoittuu AK alueelle, yhteyden turvaaminen ja soveltuvan puuston säilyminen syytä varmistaa jo tässä vaiheessa. Viheryhteystarve, joka toimii ekologisena käytävänä merkintä ja riittävän puuston säilyttämisen vaatimus AKalueella tuleekin lisätä havaittuun liito oravien käyttämään Ruskontien ylityskohtaan. Virkistysalueet Kaavaehdotuksessa nykyiset asuin ja lomarakennusten paikat on merkitty keskuspuistoksi varatulle virkistysalueelle ja VKV 1 merkintään on sisällytetty rakennuksia koskevia määritelmiä. Rakennuspaikkojen merkitseminen omalla kaavamerkinnällään olisi selkeämpi ratkaisu, sillä rakennuspaikkojen ollessa samalla osa virkistysaluetta on niiden asema jossain määrin epäselvä. Tämä saattaa jatkossa aiheuttaa hankaluuksia alueen yleisen virkistyskäytön ja rakennuspaikkojen yksityisyyden säilymisen välillä. Harri Willberg Ympäristönsuojelupäällikkö Tarvittaessa lisätietoja antavat lausuntoa valmistelleet Katri Laihosalo ja Marjatta Salovaara. Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL 487 Frenckellinaukio kirjaamo@tampere.fi TAMPERE 2 B (03) (03)

60 TAMPERE 1 (2) Konsernihallinto Tilaajaryhmä Pvm Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut LAUSUNTO HERVANTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA Tilaajaryhmässä on tarkasteltu Hervantajärven osayleiskaavaehdotusta hyvinvointipalvelujen sekä esteettömyyden näkökulmasta. Hervantajärven osayleiskaava-alueelle on suunniteltu noin 3000 asukkaan uutta asuinaluetta. Lisäksi läheiselle Hiidenmäen alueelle on suunniteltu noin 1000 asukkaan aluetta. Myös Hervantaan on tulossa uutta asutusta vanhan postin alueelle. Näiden alueiden osalta on lähdetty siitä, että julkiset palvelut hoidetaan Hervannassa nykyisellä palveluverkolla. Hervannan palvelut ovat kattavat. Siellä on mm. useita päiväkoteja, kaksi yhtenäistä peruskoulua, kattavat terveyspalvelut ja sosiaaliasema, kirjasto ja kaksi kaupungin ylläpitämää nuorisokeskusta, joista toinen Etelä-Hervannassa. Tällä hetkellä Hervannan päiväkoteihin ohjataan lapsia muualta, joten kapasiteettia riittää alueen palvelutarpeen lisääntyessä, varsinkin kun koilliselle alueelle saadaan lisää omia päivähoitopaikkoja lähitulevaisuudessa. Kaavoittajan kanssa on käyty jo aikaisemmin neuvotteluja siitä, että kaavamerkinnöillä pitää mahdollistaa päiväkodin perustaminen Hervantajärven alueelle, jos joku yksityinen palveluntuottaja on asiasta kiinnostunut tulevaisuudessa. Tämä on otettu huomioon osayleiskaavaehdotuksessa. Perusopetuksen osalta kouluista löytyy kapasiteettia. Terveys- ja sosiaalipalvelujen osalta voidaan todeta, että palvelut taataan lisääntyvälle väestöpohjalle. Omalääkäripalveluissa Hervannassa on jo nyt useanlaisia malleja, osan hoitaa Hervannassa toimiva kunnallinen terveysasema, osan Hervannassa toimiva yksityinen palvelutuottaja, osan taas keskustassa toimiva yksityinen palvelutuottaja. Palvelujen järjestämisessä korostuu liikennejärjestelyt, joilla turvataan vaivaton ja turvallinen kulku Hervantaan. Tämä on otettu kaavaehdotuksessa hyvin huomioon, esimerkiksi Ruskontielle on osoitettu useita kevyen liikenteen alikulkuyhteyksiä, joiden avulla taataan turvalliset kulkuyhteydet Hervannan palveluihin. Myös joukkoliikenneväylät tukevat palvelujen saavutettavuutta. Hervantajärven alue on monipuolinen virkistysalue, johon kaavavalmistelussa on kiinnitetty erityistä huomiota. Ulkoilu- ja hiihtoreittien Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL 487 Aleksis Kiven kirjaamo@tampere.fi TAMPERE katu C (03) (03)

61 TAMPERE 2 (2) Konsernihallinto Tilaajaryhmä Pvm säilyminen on valmistelussa otettu huomioon, mikä on tärkeää alueen virkistyskäytön vuoksi. Vammais- ja esteettömyysasiamies Jukka Kaukola: Kevyen liikenteen suunnitelmassa on varaus kolmelle uudelle alikululle Ruskontien ali. Alikulut ovat turvallisia ottaen huomioon, että liikennemäärät tulevat kasvamaan kehä 2:n takia. Samalla on kuitenkin huolehdittava siitä, että niiden pituuskaltevuus ei nouse suureksi, koska muutoin niiden käytettävyys on liikkumisesteisille ihmisille huono (tämä on pyrittävä varmistamaan asemakaavavaiheessa). Samalla on huolehdittava reittien katkeamattomuudesta Ruskontien pohjoispuolella ja tähän onkin tekstissä viittaus. Kevyen liikenteen väylät näyttävät tavoittavan hyvin sekä suunnitellun asuinalueen että virkistys- ja urheilupalvelujen alueen. Kevyen liikenteen reittien suunnittelussa tulee kiinnittää myös huomio siihen, että niiden pituuskaltevuus voitaisiin pitää mahdollisimman alhaisena. Erityistä huomiota on kiinnitettävä koulujen turvalliseen saavutettavuuteen kevyen liikenteen osalta. Hervannan palvelut ovat kohtuullisen lähellä ja ne ovat myös kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen saavutettavissa, mutta tietysti matkan päässä ja haasteellisia vanhuksille, lapsille ja erityisesti liikkumisesteisille. Palvelujen järjestämisen osalta on tärkeää, että Hervantajärven kaava-alueen rakentumisen ajoituksessa otetaan huomioon Vuoreksen alueen rakentuminen. Vuoreksen rakentuminen on viivästynyt ja lähtökohtana alueen palvelujen järjestämisessä on ollut, että ensi vaiheessa tukeudutaan Hervannan palveluihin. Jos molempien alueiden, Hervantajärven ja Vuoreksen, asuntorakentaminen ajoittuu samoille vuosille, saattaa Hervannan palvelukapasiteetissa tulla ongelmia. Lasse Eskonen Tilaajajohtaja Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Sähköposti ja kotisivu PL 487 Aleksis Kiven kirjaamo@tampere.fi TAMPERE katu C (03) (03)

62 62

63 63

64 64

65 65

66 66

67 67

68 68

69 69

70 70

71 71

72 72

73 73

74 74

Kaava 8497 Haukiluoma. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Kaava 8497 Haukiluoma. OAS ja luonnos vaiheen palautteet Kaava Haukiluoma OAS ja luonnos vaiheen palautteet PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, HAUKILUOMA,

Lisätiedot

Kaava 8524 Ikuri. OAS ja luonnos vaiheen palautteet

Kaava 8524 Ikuri. OAS ja luonnos vaiheen palautteet Kaava Ikuri OAS ja luonnos vaiheen palautteet PIRKANMAAN MAAKUNTAMUSEO.. DIAR: / Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu PL TAMPERE Lausuntopyyntönne.. TAMPERE, IKURI/IKURINKAARI,

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453.

TAMPEREEN KAUPUNKI Pappila , katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu 1, TOAS. Asemakaava nro 8453. TAMPEREEN KAUPUNKI.. Pappila--, katu- ja virkistysaluetta, Haukkamäenkatu, TOAS. Asemakaava nro. Diaarinumero: TRE: /../ PALAUTEKOOSTE Aloitusvaiheen nähtävilläoloaikana... saadut mielipiteet ja lausunnot

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

Juhani Korkeilan muistutus asemakaavaehdotuksiin 8084 ja 8080:

Juhani Korkeilan muistutus asemakaavaehdotuksiin 8084 ja 8080: Kalevi Suoniemen muistutus asemakaavaehdotukseen 8084: Särkijärven silta on tarpeeton. Melun leviäminen järvellä on väärin laskettu. Vaaditaan täydellistä selvitystä pumppaamoista ja hulevesistä sekä Höytämöjärven

Lisätiedot

OJ ALAN OS AYLEIS KAAV A. ALKUPERÄISET MUISTUTUKSET JA LAUSUNNOT Kaavaehdotus

OJ ALAN OS AYLEIS KAAV A. ALKUPERÄISET MUISTUTUKSET JA LAUSUNNOT Kaavaehdotus OJ ALAN OS AYLEIS KAAV A Tampereen kaupunki/ Kaupunkiympäristön kehittäminen/ Maankäytön suunnittelu ALKUPERÄISET MUISTUTUKSET JA LAUSUNNOT Kaavaehdotus 14.2.2014 24.11.2014 MUISTUTUKSET Korhonen Kai ja

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI KALEVANRINTEEN ASUINALUEEN LÄNSIOSA KALEVANRINNE XIX TONTIT , 37, 38, 39, 40 ja 41 SEKÄ KATUALUETTA.

TAMPEREEN KAUPUNKI KALEVANRINTEEN ASUINALUEEN LÄNSIOSA KALEVANRINNE XIX TONTIT , 37, 38, 39, 40 ja 41 SEKÄ KATUALUETTA. TAMPEREEN KAUPUNKI.. KALEVANRINTEEN ASUINALUEEN LÄNSIOSA KALEVANRINNE XIX TONTIT -,,,, ja SEKÄ KATUALUETTA. Asemakaava nro Diaarinumero: TRE:/../ PALAUTEKOOSTE Asemakaavaluonnoksesta nähtävilläoloaikana....

Lisätiedot

Mikkolan uusi päiväkoti Pähkinämäentien varteen, alustava liikennetarkastelua. Päiväkodin osalta on käytössä seuraavat tiedot:

Mikkolan uusi päiväkoti Pähkinämäentien varteen, alustava liikennetarkastelua. Päiväkodin osalta on käytössä seuraavat tiedot: 8.3.2018/JML Mikkolan uusi päiväkoti Pähkinämäentien varteen, alustava liikennetarkastelua Tehtäväksianto Tässä muistiossa selvitetään alustavasti liikenteellisiä ja liikenteen vaikutuksista johtuvia edellytyksiä

Lisätiedot

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Liite 19 1 (7) 22.3.2016 Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo Marttilan Verhonkulman tuulivoimapuiston

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02.

TAMPEREEN KAUPUNKI VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02. TAMPEREEN KAUPUNKI 25.10.2016 VIIALA, NUIJATIE 31, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN VUOKRA- ASUMISEEN. ASEMAKAAVA NRO 8627 Diaarinumero: TRE: 8066/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Valmisteluvaiheen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Liite ELY-keskuksen lausunto (PIRELY/905/07.01/2010)

Liite ELY-keskuksen lausunto (PIRELY/905/07.01/2010) Liite 8 Muistutukset, lausunnot ja vastineet. Kaava nro 8246, Teiskontien ja Kuntokadun liikennejärjestelyt sekä TAYS:n pääsisäänkäynnin pysäköintijärjestelyt. Kaavaehdotus nro 8246 oli virallisesti nähtävillä

Lisätiedot

PALAUTEKOOSTE. AAKKULA, MESSUKYLÄNKATU TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8619 Diaarinumero: TRE: 7750/ /2015

PALAUTEKOOSTE. AAKKULA, MESSUKYLÄNKATU TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8619 Diaarinumero: TRE: 7750/ /2015 TAMPEREEN KAUPUNKI 26.4.2016 AAKKULA, MESSUKYLÄNKATU 30-32. TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. Asemakaava nro 8619 Diaarinumero: TRE: 7750/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointivaiheen nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014

Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Taimiston ja Tuomarinkadun alue, asemakaava 8539 Diaarinumero: TRE:6612/10.02.01/2014 Kooste aloitusvaiheen lausunnoista ja mielipiteistä 7.5.2015 DIAR: 138/2015 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen

Lisätiedot

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Asemakaava 8496, Niemenranta III 1 1.6.2018 Raamikadun yksityisen päiväkodin hanke Suunnitelmissa uusi yksityinen päiväkoti Niemenranta III:n uudelle alueelle

Lisätiedot

Liite C MUISTUTUKSET:

Liite C MUISTUTUKSET: Liite C MORSIUSSAAREN OSAYLEISKAAVA 2015 - KAAVAEHDOTUS Kaavaehdotuksen nähtävillä olon aikana 21.9. - 23.10.2015 saadut muistutukset ja lausunnot sekä näiden vastineet MUISTUTUKSET: Muistutus: 1. saapunut

Lisätiedot

Ak-330 Kemmolan asemakaava

Ak-330 Kemmolan asemakaava Ympäristövirasto / TL 12.03.2013 sivu 1/7 Ak-330 Kemmolan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015

TAMPEREEN KAUPUNKI TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015 TAMPEREEN KAUPUNKI 4.12.2016 TAKAHUHTI, Kirjavaisenkatu 1, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8616 Diaarinumero: TRE: 4054/611/2015 PALAUTEKOOSTE Valmisteluaineiston nähtävilläoloaikana 26.11. 17.12.2015

Lisätiedot

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS Neulaniemen rakennemallien kuvaus VE1 Vuoristotie Malli pohjautuu kahteen tieyhteyteen muuhun kaupunkirakenteeseen. Savilahdesta tieyhteys

Lisätiedot

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 KSV/L HHä 21.8.2007 SÖRNÄISTENRANTA-HERMANNINRANTA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Kuntakehityslautakunta 22.4.2015 KAAVALUONNOS KAAVAEHDOTUS 15.4.2014 PALAUTE OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA Nähtävillä 22.5. 27.6.2014 Lausuntoja 23 Muistutuksia 20 Pääasiat lausunnoissa

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA

TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS)

Lisätiedot

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pälkäneen kunta 3.6.2015 LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 5. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 5. 5. Parikkalan kunta Koirniemen asemakaava 17.12.2014 Kaavaluonnos oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaluonnoksesta saatiin 7 lausuntoa ja 2 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan niihin

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 17.1.2017 MULTISILLAN KOULUN ALUE YMPÄRISTÖINEEN: UUSI ASUINKORTTELI JA PÄIVÄKOTI. Asemakaava nro 8647. Diaarinumero: TRE: 6202/10.02.01/2016 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto 61 18.06.2012 NG 5 Kartanonrinteen asemakaava ja asemakaavan muutos 33/10.02.03/2012 KAAVJAOS 6 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at) sipoo.fi,

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Lausunto Asemakaavan muutosluonnoksesta Kiveriön (5.) kaupunginosa, kortteli 933, tontit 9 ja 10, Hirsimetsäntie 5 ja 7, A-2701

Lausunto Asemakaavan muutosluonnoksesta Kiveriön (5.) kaupunginosa, kortteli 933, tontit 9 ja 10, Hirsimetsäntie 5 ja 7, A-2701 Lausunto HAMELY/534/2018 08.05.2018 Julkinen Häme Ympäristöyksikkö Lahden kaupunki Maankäyttö ja aluehankkeet diaari.teky@lahti.fi paivi.airas@lahti.fi Viite lausuntopyyntö 25.4.2018 Lausunto Asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark , ,

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark , , Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.6.2006, tark. 24.1.2008, 3.10.2011, 8.3.2012 HERVANTAJÄRVI, Lintuhytti (Hiidenmäki), Asuin-, virkistys- ja erityisalueet, 2-kehä (Ruskonkehä) ja katualuetta,

Lisätiedot

Tytyri-Hiidensalmi OYK

Tytyri-Hiidensalmi OYK Lohjan kaupunki Tytyri-Hiidensalmi OYK Meluselvitys 12.10.2004 Viite 82108188 Versio Pvm 12.10.2004 Hyväksynyt Tarkistanut HWe Kirjoittanut TKl Ramboll PL 718, Aleksanterinkatu 21 A 33101 Tampere Finland

Lisätiedot

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos)

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Kaavaluonnoksesta saadut huomautukset ja niihin laaditut vastineet

Lisätiedot

Asemakaavan / Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma tark

Asemakaavan / Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma tark Asemakaavan / Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.6.2010 tark 24.2.2011 LINNAINMAA, LINNAKESKUKSEN PALVELUKORTTELI 5697, MÄENTAKUSEN- KATU, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN JA KORTTELIRAJOJEN

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena.

Osayleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena. RÄYSKÄLÄN LENTOKENTTÄALUEEN OSAYLEISKAAVAN LAATIMINEN Kunnanhallitus 30.3.2015 ( 79): Metsähallituksen ja Puolustusvoimien suorittamien harjoitusalueiden vaihdon myötä uusien maanvuokra-alueiden saaminen

Lisätiedot

Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista Taru Heikkinen Kaavoitus Jyväskylän kaupunki

Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista Taru Heikkinen Kaavoitus Jyväskylän kaupunki Tikkalan osayleiskaava-alueen luontoarvoista 18.6.2009 Tämän työn tarkoituksena oli tarkentaa Korpilahden Tikkalan kylän alueella vuonna 2003 tehdyssä luontoselvityksessä (Anna-Riikka Ihantola) havaittujen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

KAAVAN KUVAUS. Yleistä

KAAVAN KUVAUS. Yleistä KAAVAN KUVAUS Yleistä Tervajoen asemakaavaluonnoksen katujen, tonttien ja kortteleiden muodostamisessa on huomioitu ajantasaiset kiinteistörajat, tuore yleiskaava ja maastotieto. Ilman erityistä syytä

Lisätiedot

Hervantajärven osayleiskaava

Hervantajärven osayleiskaava Hervantajärven osayleiskaava liikennemallitarkastelujen tuloksia Työraportti 16.10.2008 Hanna Kalenoja 1 Johdanto...2 2 Maankäyttö ja liikenneverkkovaihtoehdot...3 2.1 Osa aluejako...3 2.2 Maankäyttövaihtoehdot...3

Lisätiedot

HYVÄRISTÖNMÄEN ASEMAKAAVA ASUKASTILAISUUS

HYVÄRISTÖNMÄEN ASEMAKAAVA ASUKASTILAISUUS HYVÄRISTÖNMÄEN ASEMAKAAVA ASUKASTILAISUUS 6.6.2017 Hyväristönmäen suunnittelun vaiheita Lappeenrannan jätevesien käsittelyn ympäristövaikutusten arviointi 2013-2014 Kaupunginvaltuuston päätös 8.12.2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TURPEENSALMEN ETELÄPUOLEN OSAYLEISKAAVA NASTOLAN KIRKONKYLÄ, OSAYLEISKAAVA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Villähteen Kukkasen ja Pikku-Kukkasen järvien

Lisätiedot

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 28.3.2018 Diaarinumero VARELY/658/2018 Pyhärannan kunta Pajamäentie 4 23950 Pyhäranta kunta@pyharanta.fi Lausuntopyyntönne, saapunut 28.2.2018 Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos,

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.8.018 - Vastineraportti Tiivistelmä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Jussi Jääoja, Tuomo Sirkiä KÄSITTELYVERSIO 10042012 18 (33) LAUSUNNOT 1. Rakennuslautakunta 16.3.2012 Dnro HAMINA: 393 /2011 22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Mittakaava: 1: m. Laukaan kunta

Mittakaava: 1: m. Laukaan kunta Laukaan kunta Mittakaava: 1:2000 50 m Kataanmäen asemakaavamääräykset: Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen korttelialue. Rakennussuunnittelussa on otettava

Lisätiedot

Ô ÌÛ ëòï

Ô ÌÛ ëòï Ô ÌÛ ëòï Kuopion kaupunki MUISTIO 1 Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus Pauli Sonninen 14.8.2013 Jakelussa mainitut Linja-autoaseman asemakaava / -muutos Ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN

NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN NIKKARILAN ALUEEN ASEMAKAAVA LIITE 8 EHDOTUS NÄHTÄVILLÄ 12.1.2017-13.2.2017 EHDOTUSVAIHEEN VASTINEET SAAPUNEISIIN LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN Etelä-Savon maakuntaliitto 13.1.2017 Merkitään tiedoksi Savonlinnan

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Hähniemi V098 Villähde Kortteli 6 tontit 24-28 Asemakaavan muutos

Hähniemi V098 Villähde Kortteli 6 tontit 24-28 Asemakaavan muutos Liite yleiskaavoittajan päätös 5.3.2015 2 Nastolan kunta Villähde Kortteli 6 tontit 24-28 Asemakaavan muutos Luonnosvaiheen vastineet mielipiteisiin ja lausuntoihin Arkyhtymä Oy Lahti Nastolan kunta Luonnosvaiheen

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

Lillhemt Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma Liite 14: Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen maisematyöluvan tarpeen arviointi

Lillhemt Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma Liite 14: Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen maisematyöluvan tarpeen arviointi Lillhemt Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2014 2024 Liite 14: Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen maisematyöluvan tarpeen arviointi KIRJE 1 (5) Kristina Rocha Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

ESPOONVÄYLÄN VAIHTOEHDOT

ESPOONVÄYLÄN VAIHTOEHDOT ESPOONVÄYLÄN VAIHTOEHDOT ESPOONVÄYLÄ KESKUSPUISTO TUTKITTUJA VAIHTOEHTOJA LÄNTINEN LINJAUS- VAIHTOEHTO (FCG 2013) ITÄINEN LINJAUS- VAIHTOEHTO (Sito 2016) VERTAILTAVAT VAIHTOEHDOT ITÄINEN VE LÄNTINEN

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne Lausunto VARELY/1968/2018 13.11.2018 Julkinen Kankaanpään kaupunki kirjaamo@kankaanpaa.fi Viite: lausuntopyyntönne 2.10.2018 Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) Meijerin alueen asemakaava ja

Lisätiedot

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin osayleiskaavan muutos Kiinteistöjen rajautuminen rantaan Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin niemen rakennetut kiinteistöt ovat omarantaisia ja suuri osa niistä rajoittuu rannan suunnassa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 (5) Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, 88300 Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luhtaniemen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taajaman asemakaavan laajennus ja muutos Suunnittelualueen sijainti

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA päivitetty 1.6.2015 hyväksytty 23.4.2015 ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9 Puhelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu TAMPERE Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma 24.1.2008, tarkistettu 27.9.2010 RUSKO, Huppionmäki, Työpaikka- ja virkistysalueet, HERVANTAJÄRVI, Ruskontien jatke, HERVANTA, katualuetta, kartta

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Kaavaluonnoksesta on jätetty nähtävilläoloaikana kaksi mielipidettä. Kaavan laatijana olen tehnyt mielipiteisiin sekä lausuntoihin vastineet.

Kaavaluonnoksesta on jätetty nähtävilläoloaikana kaksi mielipidettä. Kaavan laatijana olen tehnyt mielipiteisiin sekä lausuntoihin vastineet. 1 / 5 VASTINE VIRTAIN KAUPUNKI NALLELAN PELTOALUEEN ASEMAKAAVA Nallelan peltoalueen asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.7. 16.8.2017. Kaavaluonnoksesta on jätetty nähtävilläoloaikana kaksi

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen

Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen Tampereen kaupunki, tilaajaryhmä 15.3.2011 Hyvinvointipalvelujen palveluverkon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Sampo-Alajärvi osayleiskaava. Ehdotusvaiheen yleisötilaisuus Wetterillä 16.6.2015 klo 17:30

Sampo-Alajärvi osayleiskaava. Ehdotusvaiheen yleisötilaisuus Wetterillä 16.6.2015 klo 17:30 Sampo-Alajärvi osayleiskaava Ehdotusvaiheen yleisötilaisuus Wetterillä 16.6.2015 klo 17:30 Sampo-Alajärvi osayleiskaava Ehdotus 12.5.2015 YHLA 26.5.2015 Nähtävillä 11.6.-7.8.2015 Mahdolliset muistutukset

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.3.2013 VUORES, ISOKUUSI, SÄRKIJÄRVEN RANTA-ALUE. KAAVA NRO 8502. Kaava-alue vaikutusalueineen. Ilmakuva kaava-alueesta 2012 BLOM. Kopiointi kielletty.

Lisätiedot

Asemakaava nro 8162 (aloitus- ja valmisteluvaiheessa nro 8038) osallistumis- ja arviointisuunnitelma tarkistettu ja

Asemakaava nro 8162 (aloitus- ja valmisteluvaiheessa nro 8038) osallistumis- ja arviointisuunnitelma tarkistettu ja Tampereen kaupunki Vuores-projekti Frenckellinaukio 2 B PL 487 33101 Tampere www.vuores.fi puh. 03 565 611 fax 03 5656 6193 etunimi.sukunim@tampere.fii Asemakaava nro 8162 (aloitus- ja valmisteluvaiheessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

HERVANNAN TIETEENKADUN ASEMAKAAVA-ALUE, MELUSELVITYS

HERVANNAN TIETEENKADUN ASEMAKAAVA-ALUE, MELUSELVITYS RAPORTTI PÖYRY INFRA OY 01621 Vantaa Krnro 650.898 Puh. 010 33 11 Y-tunnus 1032356-7 Päiväys 18.12.2008 Sivu 1 (3) Yhteyshlö Aki Leislahti Puh. 010 33 26469 Fax 010 33 26565 Aki.Leislahti@poyry.com HERVANNAN

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus III oli nähtävillä 12.3. 14.4.2015. Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot