ANTTOLA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ANTTOLA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta."

Transkriptio

1 ANTTOLA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa paperin taakse, jos jokin on jo toteutettu tai toteutumassa tai muutoin ei ole mahdollista toteuttaa tai onko jotkut ideat sellaisia, jotka kuuluvat esimerkiksi kaupungin toimintaan. Mitä muita ideoita voisi olla elinvoimaisuuden nostamiseksi? Miettikää mahdollisia muita ideoita. VAIHE 2: Valitkaa mahdollisia kehittämiskohteita. Voit käyttää apunasi karttoja, joihin voit piirtää tai muuten merkitä kehittämiskohteet tai käydä katsomassa tuiketaajamat -sovelluksesta tarkemmin ideoiden kohteet. Voiko kehittämiskohteena olla esimerkiksi: o Idea 1: Sataman kehittäminen o Idea 2: Kehittämistä kaipaava alue. Voi olla esimerkiksi useammasta kehittämisideasta tehty kokonaisuus Idea 3: vai jokin muu (tuotteistaminen, etätyön mahdollisuus-kampanja? * jos ideaksi valitaan vaikka tapahtumat, niin voisiko silloin ajatella tuiketaajamat -yhdistystä, joka järjestää erilaisia tapahtumia vuosittain? Tai muuta ideaa joka toteutettaisiin kaikissa tuiketaajamissa? VAIHE 3: Kun olet valinnut ideoita (tässä vaiheessa ei vielä tarvitse olla vahvistetut jatkoon menijät, vaan potentiaalisia ideoita joilla voisi olla mahdollisuus). Näitä ideoita koskien ketä asiantuntijoita mahdollisesti haluat paikalle tai onko jotakin asioita tarpeellista selvittää ennen seuraavaa tapaamista? VAIHE 4: Sovitaan seuraava tapaaminen, jossa mietitään jatkoon menijät. Toivoisin, että ryhmäläiset pohtivat kotonaan ideoiden mahdollisuuksia ennen seuraavaa tapaamista

2 TAPAHTUMA / MATKAILU Kellotapuliin toimintaa Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Voisiko kellotapuli olla avoinna yleisölle esim. parina päivänä kesässä? Pystyykö ylös menemään ihailemaan maisemia? Seurakunta Sambakarnevaalit Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Lyhyt kulkue esim. koululta satamaan ja siellä sitten esiintyjiä Yrittäjät, aluejohtokunta sekä vapaaehtoiset Toimintaa talvikuukausille! Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Olisiko ideaa järjestää esim. jäänveistotapahtuma tai matkaluistelurata satamaan? Neitvuoren matkailukehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Neitvuori on eräs Etelä-Suomen korkeimpia jylhiä näköalapaikkoja sekä eräs potentiaalisimmista alueista koko Etelä-Savo - Etelä-Karjala alueella olevista matkailun kehittämiskohteista. Se nousee merenpinnasta 184m korkeuteen ja Saimaan pinnasta n. 100m korkeuteen. Se on luonnonkaunis paikka lähes Kolin veroinen. Se sijaitsee Ruuhka-Suomesta puolet lähempänä kuin Tahko, km ruuhkaislta Venäjän raja-asemilta, Luonterin tulevan Luonnonsuojelu- ja ulkoilualueen äärellä. Alueelle tulisi saada laskettelua, retkeilyä, luonnonsuojelua ja majoitusta, ravintolapalveluita sekä ympärivuotisia loma-asuntoja. Alueelle pitäisi pikaisesti tehdä ns. Masterplan ennenkuin valtio tekee siitä kokonaan luonnonsuojelualueen, mikä on jo vireillä. Maakuntaliitto, Mikkelin kaupunki.

3 Satamien Mikkeli Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Mikkelissä olisi mahdollista vuokrata tai laskea oma vene vesille kuudessa eri satamassa. Vuokraveneen voisi palauttaa seuraavaan satamaan. Yhteistoimintasopimus jo olemassa olevien toimijoiden kesken Tuiketaajamat -veneitä vuokralle Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tuiketaajama-veneitä, saisi vaikka vuokrata. Pääsis perheet/nuoret vesille joilla ei ole varaa ostaa omaa venettä. Saisiko hylättyjä veneitä vaikka kaupungilta kunnostettavaksi tätä käyttöä varten? Taajamien yrittäjät yhteistyössä, kaupunki, seurat

4 KAAVOITUS Anttolan kanavan uusi reititys Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Anttolan suunnitellun kanavan reititys pitäisi purkaa Anttolan keskustasta ja siirtää kulkemaan Taipaleenlahden pohjukasta paloaseman ja Suotorpantien vierestä Lätäkköön Vitjaselle. Näin ei tuhottaisi Anttolan idyllistä keskustaa ja satama-aluetta ja samalla saataisiin paljon potentiaalista rakennusaluetta uuden kanavareitityksen varteen. Reitti on mahdollista piirtää niin ettei sen alle juuri jäisi taloja. Uusi reitti ei myöskään olisi liian kaukana Anttolan nykyisistä palveluista, mikä on tärkeää. Mikkelin kaupunki, Maakuntaliitto, Aluejohtokunta Vitjasen kioskikahvila Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Ympärivuotisen kahvilakioskin kaavoitus Mikkelin kaupunki, Aluejohtokunta Tontteja Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tiilisaareen ja Lotjasaareen tontteja. Uusia tontteja myös Ilmeenniemeen ja Luorueenlammelle. Tontteja? (Mikkelintien ja Rauhantien läheisyyteen) Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Voisiko tähän kaavoittaa uusia tontteja?

5 MUU Anttolan yhtenäiskoulu kuntoon Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Anttolan yhtenäiskoulu tulisi remontoida niin, että se olisi 100% varmuudella terve ja tiloiltaan käyttökelpoinen eli riittävän iso. Tämä houkuttelisi varmasti Anttolaan lisää lapsiperheitä, Mikkelistä kun ei tällä hetkellä terveitä kouluja löydy yhtäkään. kaupunki. Anttolan koulu on parhaillaan remontoitavana. Rysän edustan siistiminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Rysän edustan ruohikoiden leikkaaminen ja istutusten saaminen kyseiselle tien pätkälle. Nyt paraatipaikalla komeilee polvenkorkuinen voikukkapelto. kaupunki Muutenkin Anttolaan ja erityisesti tälle kadunpätkälle pitäisi saada kauniita istutuksia. K-kaupan ilmettä pitäisi myös siistiä ja Salen istutukset kaipaavat kitkijää. Tien reunusta kuuluu Elylle. Voisiko Ely ottaa asiasta koppia? Pyörätie ja katuvalot Anttolantielle Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Anttolantielle pitäisi saada pyörätie ja katuvalot Yrityspalvelujen kehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Alueen yrityspalveluja tulisi kehittää, esim. Misetin ja paikallisten yrittäjien yhteistyöllä. Yrittäjien välistä yhteistyötä tulisi lisätä (esim. luomalla palvelupaketteja eri yrittäjien kesken) ja Anttolan yrittäjäyhdistyksen voisi aktivoida uudelleen toimintaan. Alueelle pitäisi houkutella uusia yrityksiä. Yrittäjille voisi järjestää erilaisia tilaisuuksia, esimerkiksi aiheesta miten ja mihin tarkoitukseen avustuksia voi saada. Myös sivutoimiyrittäjyyttä voisi tuoda paremmin esille yhtenä yrittäjyysvaihtoehtona.

6 Kantatie 62:lle "ostari" Tykkää: 0 Ei-tykkää: 1 Kantatien varrella oleva ostoskeskus houkuttelisi ohikulkijoita pysähtymään ja ehkä tutustumaan alueeseen muutenkin. Peruspalvelut turvattava Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Kaupungin on turvattava Anttolan peruspalvelut. Mikkelin kaupunki Kuntosali Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Parempi kuntosali pidennetyillä aukioloajoilla. "Kylätalo" Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tarvitaan kokoustiloja. Anttola-sali jää kirjastotilaksi, eikä sopivia kokoustiloja ole Keinomatto Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Keinomatto kaukaloon. Urheilukentän parantaminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Urheilukentälle ja pururadalle lisää valaistusta. Katsomo? Pula talviasukkaista Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Miten paikkakunnalle saisi houkuteltua lisää ympärivuotisia asukkaita mökkiläisten lisäksi?

7 Liikenneyhteyksien parantaminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tällä hetkellä näillä vuoroilla on ihan mahdottomuus päästä kaupunkiin asioille saati töihin. Lisää vuoroja järkevään aikaan! Savonlinja, Mikkelin kaupunki ja Ely Ei ole julkista liikennettä viikonloppuisin.

8 RAKENNUKSEN UUSIOKÄYTTÖ Vanha hovi Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Miten Vanhaa hovia voisi hyödyntää? Hovinmäki seurojentaloksi/kylätaloksi? - Terveystalo yhteisötaloksi Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Voisiko terveystalon muuttaa kaikenikäisten (nuoret, vanhukset kotiäitien kokoontumispaikka) kuntalaisten yhteiskäyttöön, yhteiseksi kokoontumispaikaksi? Seurat, yhdistykset, paikallisten tuotteiden myyntipaikka, pienimuotoiset tapahtumat jne? Seurat, asukkaat ja yritykset, seurakunta. Miten taloa ylläpidettäisiin, kustannukset? Seurat tarvitsevat kokouspaikkaa, ikääntyvät sosiaalista yhdessäoloa ja liikkumista pois kotoa, atk-tuki heille olisi varmaan tervetullutta. Seurat tarvitsevat kokouspaikkaa, ikääntyvät sosiaalista yhdessäoloa ja liikkumista pois kotoa, atk-tuki heille olisi varmaan tervetullutta. Aktiivinen vetäjä ja toimeenpainija tarvitaan. Ideoita ja luovuutta löytyy varmasti. Kirjaston kanssa yhteistyössä kehittelyä. Vapaaehtoityöstä kiinnostuneita,eläkkeellä olevia eri alijen osaajia löytyy varmaan taajamasta. Haku päälle!

9 YMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN Koirapuiston kunnostus Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Koirapuisto on tällä hetkellä todella huonossa kunnossa, ja sitä tulisi turvallisuussyistä kunnostaa Kaikki voisivat pistää oman osaamisensa kehiin ja kunnostaa koirapuiston paremmaksi. Esim. Facebookissa on jo puiston käyttäjien ryhmä, jossa ollaan valmiita talkoopuuhiin, jotta puisto saadaan turvallisemmaksi sen käyttäjille. Esimerkiksi tällä hetkellä puistoa ympäröivät aidat sisältävät isoja reikiä joista pienemmät (ja isommatkin) koirat pääsevät läpi. Lisäksi puiston maastossa on todella isoja kuoppia, joissa koirat telmiessään satuttavat jalkansa. Kehittämisehdotuksena myös voisi puistoon kehittää kaksi eri puolta: isoille ja pienille koirille. Toivottavasti tämä herättää kiinnostuksen, koska Mikkelissä ei näitä koirapuistoja paljoa koirille ole.. Hyvä idea, kannatetaan! Löytyisiköhän tällaiselle mitään rahoitusta? ELY, hyvinvointi? Voisiko koiraharrastus työllistää Mikkelin alueella? Täällä ei tosiaan ole koirapuistoja kummoisesti, mutta onko esim. agility harrastusta riittävästi, että harrastamaan tultaisiin koko mikkelin alueelta? Yksi iso puutos on kävelytien varsilta puuttuvat roskikset. Joka kevät käydyt koirankakkakeskustelu on aiheellinen, koska roskiksia ei ole kävelyteiden varsilla. Linjaauto pysäkkien merkkitolppiin roskiksien kiinnittäminen ei lienee hankalaa? Jättipalsamin raivaus Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Ainakin Tiilisaaressa, Lotjasaarentiellä ja Taipaleentiellä on todella laajat jättiputkikasvustot. Niiden kitkeminen olisi talkoilla helppoa, kunhan aika olisi hyvissä ajoin ennen kukintaa. Jättipalsami leviää voimakkaasti, se leviää helposti myös saaristoon, sillä vesi kuljettaa kevyitä siemeniä matkassaan. Uimalaitoksen siistiminen Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Rannan edustalta voisi kaataa isot puut pois niin pääsisi aurinko paistamaan rantaan, missä pienemmät polskivat. Nyt tosi varjoinen paikka. Biitsikentän uudistus. Grillipaikka takaisin.

10 Anttolan viitat houkuttelevammiksi Tykkää: 3 Ei-tykkää: 0 Anttola on hieman syrjässä päätieltä. Viitoitus pitäisi saada houkuttelevammaksi, jotta ohiajajat poikkeaisivat. Esimerkiksi istutuksia, Anttolalle tunnusomainen Lotja, kyltti mitä palveluita on Anttolassa saatavilla jne Talkoot, aluejohtokunta ja asukasyhdistys. Kaupungilta mahdolliset tarvikkeet Taidetta risteyksiin? Torialueen kehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tori pitäisi saada suuremmaksi, vieressä olevaa leikkipuistoaluetta voisi vastaavasti pienentää. Torialuetta ympäröivien liikekiinteistöjen yleisilmettä tulisi parantaa. Torille kaivattaisi lisää paikallisia tuottajia myymään tuotteitaan, ja torilta satamaan voisi rakentaa rampin, jotta tavaroiden tuominen torille helpottuisi. Pajatien ja liikenneympyrän kunnostus Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Pajatien voisi kunnostaa pääväyläksi ja Anttolantien ja Pajatien risteykseen sijoittaa kävijöitä houkuttelevan tapahtumailmoituksen. Olemassaolevien kylttien ulkoasua pitäisi parantaa, voisiko hankkia esimerkiksi jonkun taiteilijan tekemät Tervetuloa Anttolaan-kyltit? Pajatie tarvitsisi myös pyörätien. Tie johtaa liikenneympyrään, johon voisi sijoittaa opasteita, esim. Lotja ja tori (nykyään aika vaikeasti löydettävissä). Liikenneympyrän ulkonäköä voisi myös parantaa taiteen avulla Anttolan historiasta kertovia kylttejä Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Selkeitä ja yksinkertaisia historiasta kertovia kylttejä eri puolille a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/p526x296/ _ _ _n.jpg Voiko ideaasi yrittäjät, aluejohtokunnat tai joku muu toimi toimija viedä yhdessä eteenpäin? Miten? Yhdistykset, yritykset ja kaupunki

11 Tuotteistaminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tunnettujen alueiden (Neitvuori, Hovinmäki, Lakeistenranta, Sydänmaa, Hallavuori, Rakokalliot) arvoa voisi lisätä tuotteistamalla ja kehittämällä niistä alueen vetonauloja. Paikalliset yrittäjät ovat tässä avainasemassa, mukaan myös Metsähallitus ja ympäristökeskus? Yritykset Suihkut ja laiturit Lakeistenrantaan. Koivuniemen koulu Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Vanhan koulurakennus ja sen ympäristö hyötykäyttöön; lähiretkeilypaikka laavuineen yms. Anttolan vierasvenesataman kehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Vierailevien veneilijöiden palveluita on kehitettävä kilpailukykyisemmäksi venematkailijoita varten. Sataman ranta-alueen kaunista näkymää ja rantapuistoa edistäen ja satamapalvelurakennukseen sijoitettavien itsepalveluiden mahdollistamisella: suihku, pesukone, sauna, wc sekä samaan rakennukseen sijoitettu Infopiste. Lisäksi vierasvenesataman rantarakennelmat (nykyisin lautarakenteiset ja aikansa eläneet) pitäisi uusia ja ajanmukaistaa. Rantaan pitäisi saada myös melojille soveltuva riittävän matala laituriosa sekä melontayrittäjien trailereille tilat. Mikkelin kaupunki, Anttolan matkailu- ja satama-alueen yrittäjät, Aluejohtokunta, Asukasyhdistys yhteisessä Tuiketaajamien projektoimassa työryhmässä. Satamassa olevat bensatankit pitäisi piilottaa maan alle, ja niiden tilalle voisi laittaa suihkuja tms. veneilijöille. Satamaan voisi rakentaa matalia makasiinirakennuksia vanhojen rakennelmien tilalle, niin ei peitettäisi liiaksi rantanäkymää. Satamassa olisi hyvä myös olla tulipaikka, ja talvisin avantouintipiste. Satama ja ympäröivät alueet helppokulkuisiksi veneilijöille, mökkeilijöille ja kaupassa kävijöille - avaruutta lisää ja valaistus paremmaksi. Anttolan satamaa pitää kehittää. Luontomatkailu lisääntyy. Satamaan tehtävä melojia varten pieni liuska

12 tai taso. Satamaan tulisi rakentaa satamamakasiini/ rakennus ( rakennuttaja voisi olla vaikka kehitysyhtiö Naistinki) jossa kesäaikana luontomatkailuyrittäjät tarjoavat palveluksiaan, siinä voisi olla vaikka lähiruokakauppiaille pisteet. Talvella lumikenkä, potkukelkka, luisteluvuokrausta. Retkiluistelurata talvella Anttolan satamaa pitää kehittää. Luontomatkailu lisääntyy. Satamaan tehtävä melojia varten pieni liuska tai taso. Satamaan tulisi rakentaa satamamakasiini/ rakennus ( rakennuttaja voisi olla vaikka kehitysyhtiö Naistinki) jossa kesäaikana luontomatkailuyrittäjät tarjoavat palveluksiaan, siinä voisi olla vaikka lähiruokakauppiaille pisteet. Talvella lumikenkä, potkukelkka, luisteluvuokrausta. Retkiluistelurata talvella Kävelyreitti Lotjasaaresta satamaan Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Lotjasaaresta pitiäisi olla hyvä kulkuyhteys satamaan. Myöskin opasteita lisättävä, että ulkopaikkakuntlaiset löytävät Lotjasaareen Yrittäjä, kaupunki

13 KIERROKSELLA TULLEITA IDEOITA Jättiscreen yrittäjien mainostilaksi Lotjamuseo. Lisäksi lotjahistoriaa näkyviin keskustaan Kirkonkylä tiheämmäksi rakennettu Yhteistila Lääkäripalvelut Kokonaisvaltainen kaavoitus Laiturit kuntoon Sonera toimimaan vähän kauemmaksi yhteistila rahoitusapuja (seuroille) jatkoon viemisessä asuntosäätiön taloja nuorille ja vanhuksille, asumisoikeusasuntoja Nuorille harrastuksia

OTAVA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

OTAVA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. OTAVA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa paperin

Lisätiedot

HAUKIVUORI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

HAUKIVUORI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. HAUKIVUORI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa

Lisätiedot

SUOMENNIEMI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

SUOMENNIEMI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. SUOMENNIEMI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa

Lisätiedot

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle URHEILU JA LIIKUNTA NUORISO KULKUYHTEYDET, Urheilukentän uusi katsomo Koulun jääkaukalon kunnostus Liikuntapuiston rakentaminen Nuorison ajanviettopaikka Rasilaan Nuorison ajanviettopaikka, joka olisi

Lisätiedot

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010 ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA Katuvalaistus Koivukatujen hoito Siisteys Istutukset Kadut Puistojen hoito Liikennejärjestelyt Opasteet Sadevesiviemäröinti Yleisilme Jalkakäytävät Rakennusten kunto

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Anttolan aluejohtokunta 16.09.2014 Kokoustiedot Aika 16.09.2014 tiistai klo 18.00-19.28 Paikka Anttolan yhtenäiskoulu, luokka 1 Lisätietoja Kokouksen alussa

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kehittämisyhdistys Kalakukko ry RAKE-hanke Juankoskentie 7A 73500 Juankoski TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kyselylomake postitettiin 13.2.2009 Kangaslahden kylän maanomistajille,

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

HURJAT IDEAT Ihan hurjat ideat: 1. Ekologisen kehityksen keskus (energia a ja luontoa säästäen)

HURJAT IDEAT Ihan hurjat ideat: 1. Ekologisen kehityksen keskus (energia a ja luontoa säästäen) Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Vehkapuron koululla 9.12.2010. Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Joensuun kaupungin kanssa näiden asioiden edistämiseksi. HURJAT IDEAT Ihan hurjat

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 Kyselyyn vastasi kaikkiaan 149 ihmistä, joista 31 olivat ruotsinkielisiä ja 118 suomenkielisiä Kaikki ihmiset eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä Teema: Pienet investoinnit Uiminen: uimapaikkojen kartoittaminen KESÄ: Niskan rantaan satamaalueen lähelle kunnostaminen (historia) Kotirannan uimarannan kunnostaminen TALVI: Kotirannan uima-allas käyttöön

Lisätiedot

Kouvola. Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011

Kouvola. Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011 Kouvola Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011 Kalvojen sisältö Kohdekaupungeille on paikallistilaisuuksien yhteydessä toimitettu analyysit Vastaajien taustatiedot Vetovoimaisuus osion viiden eri

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n.

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n. Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä Vastauksia 72 kpl Toive Kiinnostuneita %-vastanneista 64 88,9 % 59 81,9 % 52 72,2 % Vene- kanoottilaituri 45 62,5 % 45 62,5 % 31

Lisätiedot

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi

Leader-info. Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori. karhuseutu.fi Leader-info Yhteisökeskus 11.11.2015, Pori Paikallisten toimijoiden kannustaminen omaehtoiseen kehittämistyöhön Opastetaan tekemään ideoista hankkeita Myönnetään Leader-rahoitusta yhdistysten ja mikroyritysten

Lisätiedot

Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat?

Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat? Kimppakyytikyselyn tulokset 1/6 Mynämäen kimppakyytipalvelu Mitä mieltä mynämäkeläiset ovat? Kuntalaisille kevään 2010 aikana tehtyyn kyselyyn saatiin 86 vastausta. Uskotko, että tulet joskus etsimään

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA

POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA Seuraavat ideat, kommentit, toiveet ja ehdotukset on kerätty 10.12 järjestetyssä Polvijärven kylien illassa. Iltaan oli kutsuttu asukkaita. Läsnä oli kunnan edustaja, sekä

Lisätiedot

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Muistio suunnittelutilaisuuksista Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Suunnittelun tuotoksia kansallispuiston ulkopuolisiin alueisiin Rautalampi o Majoituskapasiteetin lisääminen

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013. Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti UUSIKARTANO 10.7.2013 Katri Salminen ProAgria Länsi-Suomi / maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Matka kylämaisemaan

Lisätiedot

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava Kuvaile Kauhavan keskustan unelmatilaa Miten kuvailisit Kauhavan nykyistä keskustaa Väljyys Viihtyisyys TurvallisuusMissä asumisen alueita kehittäisit Kauhavan keskustassa ja miten? Missä olisi hyvä sijainti

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ALASTARO 31.8.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

RISTIINA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

RISTIINA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. RISTIINA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa paperin

Lisätiedot

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Veli-Matti Hartikainen Taustaa Järvisuomessa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen retkisatamaverkosto.

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Toimintojen määrittelyn alue (keltainen katkoviiva)

Toimintojen määrittelyn alue (keltainen katkoviiva) Toimintojen määrittelyn alue (keltainen katkoviiva) Määritellään alueen toiminnot Kaupungin omistamien kiinteistöjen kaupunkikuvallisen yleisilmeen ja siihen liittyvien kehittämistarpeiden arviointi valaistussuunnittelun

Lisätiedot

Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen Hankenumero Palvelujen kartoituskyselyn tulokset Yrittäjien aamukahvit

Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen Hankenumero Palvelujen kartoituskyselyn tulokset Yrittäjien aamukahvit Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen 2013-2014 Hankenumero 21720 Palvelujen kartoituskyselyn tulokset 12.2.2014 Yrittäjien aamukahvit 1 Taustalla Tarve selvittää keskustan palvelujen nykytilaa, kartoittaa

Lisätiedot

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet

OmaStadi Raksa Eteläisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet 1.Jätkäsaaren alueen kehittäminen (6) Jätkäsaaren liikuntamahdollisuudet (2) Jätkäsaaren koirat (2) Jätkäsaaren yhteisöllisyys (2) 2. Kruunuhaan rannat, tiet ja Tervasaari (8) Tervasaaren kehittäminen

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1.

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1. Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä Klaukkalan koulu 30.1.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) KUHMON KAUPUNKI JONKERIN RANTA-ASEMAKAAVA, EHDOTUKSEN TOINEN NÄHTÄVILLÄOLO 1.10-31.10.2013 Kaavaehdotuksesta saatiin 5 lausuntoa

Lisätiedot

Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA

Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011. Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyraportti ORISUO 7.7.2011 Katri Salminen ProAgria Farma / Maa- ja kotitalousnaiset TAUSTAA Kyläkävelyt kuuluvat yhtenä osana Varsinais-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Kylämaisema kuntoon hankkeen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN Lähtötiedot Asukaskyselyn tulokset 09.12.2011 ASUKASKYSELY: PÄLKÄNEEN TULEVAISUUS Kysely toteutettiin syys-lokakuussa 2011 Kysely on

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Taustaksi Esteettömyyskartoituskysely toteutettiin 2.5.- 31.5.2018 välisenä aikana Kyselyn tavoitteena on osaltaan

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti antaa aloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti antaa aloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi. JUVAN KUNTA Kunnanvaltuusto 52 01.10.2018 VALTUUSTOALOITTEET 1.10.2018 143/00.02/2018 KVALT 01.10.2018 52 (Asian valmistelija hallintojohtaja Antti Kinnunen, puh. 0400 121 261) Juvan Kristillisdemokraattinen

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ja Lassilan aluesuunnitelma -liikenne. Ensimmäinen tapaaminen 5.9.2011 Muistio

Pohjois-Haagan ja Lassilan aluesuunnitelma -liikenne. Ensimmäinen tapaaminen 5.9.2011 Muistio Pohjois-Haagan ja Lassilan aluesuunnitelma -liikenne Ensimmäinen tapaaminen 5.9.2011 Muistio hyvää ja säilyttämisen arvoista Pohjois-Haagassa ja Lassilassa Vantaankosken radanvarren pyörätie! Jalankulku-,

Lisätiedot

Kyläkyselyn 2001 tulosten raportointi

Kyläkyselyn 2001 tulosten raportointi Kyläkyselyn 2001 tulosten raportointi Lavajärven - Komin seutu Hanhijärvenkulma - Joenkulma - Komi - Kirmonkulma - Lavajärvi - Myllykulma - Majamaankulma - Sorvajär vi - Viitaankulma Yleistä kyselystä

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokysely 5.7. 13.8.2018 Loviisan kaupunki suoritti 5.7. 13.8.2018

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin

Lisätiedot

Palaute hallintokunnittain

Palaute hallintokunnittain Palaute hallintokunnittain Tekninen toimi: Hyvää, toimivaa: Kirkonkylän yleisilme (istutukset), ympäristön viihtyvyys Röytyn rakennuksen maalaaminen Linnavuorentien asfaltointi + valaistus Taipalsaarentien

Lisätiedot

Örö yleiskatsaus

Örö yleiskatsaus Örö yleiskatsaus 17.12.2018 Örön vierasvenesatama-alue Kolme vierasvenelaituria, 1910-luvulla valmistunut myymälä ja kahviorakennus, sekä käymälä- ja tiskausrakennus. Satamaalue on kivetty terassiksi.

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAKYSELY Kysely liittyy Laukaan kunnan ja Laukaan Kehitysyhtiö Oy:n keskustan kehittämissuunnitelman laatimiseen

Lisätiedot

Retkisatamaverkoston kehittäminen ja tulevaisuus. 27.1.2015 Eeva Taimisto

Retkisatamaverkoston kehittäminen ja tulevaisuus. 27.1.2015 Eeva Taimisto Retkisatamaverkoston kehittäminen ja tulevaisuus Retkisatamaverkoston tulevaisuuden haasteina ovat: Alueiden yleisvalvontaa Ympäristökasvatus ja valistus Korjaa olemassa olevia rakenteita Olemassa olevien

Lisätiedot

Hangon asemakaavaluonnos

Hangon asemakaavaluonnos Hangon asemakaavaluonnos Työpaja 24.4. Hangossa, tulosten yhteenveto WSP / Mari Siikonen, Teemu Holopainen ja Anri Lindén 28.5.2012 1. Työpajan kuvaus ja aineisto 2. Yhteenveto tuloksista Asemakaavaluonnos

Lisätiedot

Angelniemen kyläkyselyn tuloksia

Angelniemen kyläkyselyn tuloksia Angelniemen kyläkyselyn tuloksia ti Kylien Salo, VASTAAJAT (118 vast.) Vartsalan suunta 3 % Toppjoen suunta 13 % Saaren puolella 45 % Kokkilan taajama 29 % Pöylän suunta 10 % Vastausaktiivisuus Lähettyjä

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikääntyvien tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Järvenpäässä

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

Asia / idea Tavoite Toimenpiteet Resurssit / tekijät / Aikataulu

Asia / idea Tavoite Toimenpiteet Resurssit / tekijät / Aikataulu PUPONMÄEN KYLÄSUUNNITELMA 2010-2013 PUPONMÄEN VISIO - Puponmäen entinen koulu kylän keskuspaikka kokootumisille ja harrastustoiminnalle - Entisen koulun ylläpidosta huolehtiminen ja tilojen vuokraus -

Lisätiedot

Annamari Ruonakoski. KÄVELLEN KAUPPAAN, POSTIIN JA PYSÄKILLE Toimintamalli asiointiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi

Annamari Ruonakoski. KÄVELLEN KAUPPAAN, POSTIIN JA PYSÄKILLE Toimintamalli asiointiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi KÄVELLEN KAUPPAAN, POSTIIN JA PYSÄKILLE Toimintamalli asiointiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi KÄVELLEN KAUPPAAN -HANKE Motivan koordinoima liikkumisen ohjauksen t&k ohjelma, jota rahoittivat liikennevirasto,

Lisätiedot

Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen

Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen Helsingin merialueet, rannat ja saaristo muodostavat Sinikämmenen, joka on osa viher- ja virkistysalueiden runkoa. Aukeaman s. 70-71 kartalla on luonnehdittu

Lisätiedot

Kyläkysely KYLÄKYSELY YTTILÄ. Ikä. Sukupuoli

Kyläkysely KYLÄKYSELY YTTILÄ. Ikä. Sukupuoli Kyläkysely KYLÄKYSELY YTTILÄ Elina Haavisto Kysely postitettiin joka talouteen Köyliössä Vastausaikaa oli noin 2 viikkoa Yttilässä 2 kotitaloutta palautuneita vastauksia 28 Vastausprosentti 14% Sukupuoli

Lisätiedot

Seutukierros. Kuhmoinen

Seutukierros. Kuhmoinen Seutukierros Kuhmoinen 8.9.2016 Asukkaita n. 2326 (31.12.2015) Itsenäinen vuodesta 1868 Vapaa-ajanasuntoja noin 3 000 Pinta- ala: 937 km2 Veroprosentti 20,75 Kunnanvaltuusto 21 jäsentä Kunnanhallitus 7

Lisätiedot

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1 RYHMÄ 1 Tänne uutta asumista Tänne uutta asumista Säilytettävä luonnonmetsä Monitoimipuisto Säilytettävä ympärivuotinen kenttä Ostari uusitaan (nykyinen on ruma, levoton, pelottava) Korotetaan 3-kerroksisia

Lisätiedot

Kylätaloista liiketoimintaa. Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry

Kylätaloista liiketoimintaa. Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry Kylätaloista liiketoimintaa Joroinen 10.3. 2012 Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies Kylien Bisneskeissit hanke, SYTY ry Millaisia kylätaloja? seurantaloja entisiä kyläkouluja kunnostettuja kauppa-

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012 Ryhmätyöt Ryhmä 1 Kulkusiltoja Ylöjärven puolelle Nykyinen kadunvarsipysäköinti on liian ahdas Runkokadun mutkassa Pysäköintilaitos parantaa

Lisätiedot

KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto. Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010

KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto. Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010 KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010 Kannistontie 1/3 Tiessä on keväisin routavaurioita hulevesiviemäreiden kohdalla. Routavauriot aiheuttavat sietämättömän

Lisätiedot

Saaristomeren kansallispuisto Destination Örö. Destination Örö 1

Saaristomeren kansallispuisto Destination Örö. Destination Örö 1 Saaristomeren kansallispuisto Destination Örö Destination Örö 1 Laidunsaari linnake luontomatkailukohde Autio Örön saari toimi Rosalan tilojen laidunalueena 1800 -luvulla Saaren rakentaminen alkoi osana

Lisätiedot

Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön

Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön Pitkospuiden ja kodan rakentaminen Nevalylyn ympäristöön Hankkeen julkinen kuvaus Nevalyly ympäristöineen on Metsähallituksen omistuksessa. Alueella sijaitsee huonokuntoinen kota ja pienelle matkaa on

Lisätiedot

Kaupunki osallistaa. 10.09.13 p

Kaupunki osallistaa. 10.09.13 p Kaupunki osallistaa 10.09.13 p Osallistumisen tavat murroksessa 10.09.13 Entä ne nuoret? Samaan aikaan kun nuorten luottamus auktoriteetteihin kasvaa, luottamus muihin ihmisiin vähenee. Käsitys siitä,

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

Konginkankaan IDEAILTA

Konginkankaan IDEAILTA Konginkankaan IDEAILTA Konginkankaan kyläsuunnitelma 2010-2015 2009 Vihreän väylän kehittämishanke Mt 637 matkailulliseksi maisematieksi - 2013 Leader-hanke käynnistetty 12/2010 hakijana ja hallinnoijana

Lisätiedot

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia TYÖPAJATILAISUUS Kooste työpajasta Ravintola Savonia 22.11.2018 TYÖPAJATYÖSKENTELY Osallistujia oli ilmoittautunut etukäteen 56 hlö Osallistujat jaettiin teemojen mukaisesti kuuteen ryhmään Ryhmien teemat

Lisätiedot

Vapaudenpuiston yleissuunnitelma

Vapaudenpuiston yleissuunnitelma Vapaudenpuiston yleissuunnitelma Lähtökohtia, tavoitteita ja alustavaa suunnittelua Sito Parhaan ympäristön tekijät Mitä tehdään, milloin ja miksi Puiston peruskorjaus liittyy muihin keskusta-alueen hankkeisiin

Lisätiedot

43 Mikkelin kaupungin hallintorakenteen uudistamisprosessin käynnistäminen. 44 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Mikkelin Järvipelastajat ry

43 Mikkelin kaupungin hallintorakenteen uudistamisprosessin käynnistäminen. 44 Anttolan aluejohtokunnan kohdeavustus - Mikkelin Järvipelastajat ry Mikkeli Pöytäkirja 6/2016 1 (13) Aika 20.09.2016, klo 19:05-20:43 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, Anttola Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 42 Pöytäkirjan tarkastus 43

Lisätiedot

Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita

Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita ASUNTOINFO 7.2.2014 projektinjohtaja Outi Säntti Tässä esityksessä hankkeita lännestä itään. Uusien asuinalueiden lisäksi Helsingin vanhoilla alueilla rakennetaan

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO 1 (5) LIITE 1 30.12.2009 0620-D3757 SAVITAIPALEEN KUNTA Kyselyjä lähetetty 250 kpl Kyselyyn vastanneita 6 kpl Vastausprosentti 18 % 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista edustaa veneilytilannettanne parhaiten?

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014

Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014 Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014 Auditointiverkoston haastattelut Haluttiin selvittää mallin nykyistä käyttöä ja kehittämistarpeita panostaminen oikeisiin kehittämiskohteisiin Haastattelut touko-elokuussa

Lisätiedot

Monenlaisia viestikapuloita

Monenlaisia viestikapuloita Monenlaisia viestikapuloita Teemat Sosiaalinen media Viestinnän välineet vaikuttamisessa Yhteinen Järviset-lehti Alatunnistetiedot tähän 1.1.2010 2 Sosiaalinen media MLL:n Järvi-Suomen piirin Mikkelin

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 21.9.2010 1(5) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n jäsenkysely. kevät 2011

Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n jäsenkysely. kevät 2011 Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n jäsenkysely kevät 2011 Vastaajamäärä yhteensä 32 kpl. Vastaajien ikäjakauma Ikä Vastaajien lkm % Alle 20 v. 0 0 21-25 v. 0 0 26 30 v. 3 10,0 31 35 v. 0 0 36

Lisätiedot

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ vs. kaavasuunnittelija Mia Saloranta Hämeenkyrön kunta Mahnalan työpaja 28.6.2017 Jyväpirtillä Osallistujat: 27 hlöä, joista 11

Lisätiedot

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelman tavoite on elämän laadun parantaminen kylällä palveluja kehittämällä sekä kylän ympäristöä hoitamalla. Kylällä säilytetään nykyinen asukasluku

Lisätiedot

PIENET INVESTOINNIT JA VÄHÄN ISOMMATKIN

PIENET INVESTOINNIT JA VÄHÄN ISOMMATKIN Venepaikat Leirikeskuksen saunan rakennus Tonttipörssin luominen Oksasilppuri joka kylälle Uimahalli Juukaan Skeittirampit kylille (kunta) Katuvalot Vihtasuon risteys-koulu, Kannas PIENET INVESTOINNIT

Lisätiedot

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma

Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelma Ruhtinansalmen kyläsuunnitelman tavoite on elämän laadun parantaminen kylällä palveluja kehittämällä sekä kylän ympäristöä hoitamalla. Kylällä säilytetään nykyinen asukasluku

Lisätiedot

Pieksämäen strateginen OYK. Kehityssuuntia 11.9.2013

Pieksämäen strateginen OYK. Kehityssuuntia 11.9.2013 Pieksämäen strateginen OYK Kehityssuuntia 11.9.2013 Tausta-analyysi Miksikö haluan muuttaa Pieksämäelle? Potentiaaliset syyt Siellä on työtä Siellä on liike-/työtiloja Siellä on työvoimaa Se on lapsuuteni

Lisätiedot

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015 EK-Kylät Jotta ohjelman sisältö vastaisi myös kylien/asuinalueiden ajatuksia ja toiveita, haluaisimme sinunkin mielipiteesi maakuntamme kylätoiminnan kehittämisestä. Mitkä

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus Järvikoitos Etelä-Karjalan partiolaisten syys-pt 10.-11.9.2011 Lauritsalassa TEHTÄVÄKÄSKY Sarja SI PU RU HA Rasti 7 7 8 8 Tehtävä 8 8 11 11 Maksimipisteet 5 5 5 5 Taitotehtävä Saimaa ELÄMÄÄ Vartion tehtävänä

Lisätiedot

Mäntyharjun esteettömyyskierros 21.10.2013. Mikkelin seudun viisaan liikkumisen suunnitelma

Mäntyharjun esteettömyyskierros 21.10.2013. Mikkelin seudun viisaan liikkumisen suunnitelma Mäntyharjun esteettömyyskierros 21.10.2013 Mikkelin seudun viisaan liikkumisen suunnitelma Mäntyharjun esteettömyyskierros 21.10.2013 klo 13.00 Osallistujat: Hannu Lakka, Mäntyharjun kunta Kyllikki Komulainen,

Lisätiedot

Millä tavalla alueiden kyliä tulisi kehittää ? Mitä kylät ja ihmiset tarvitsevat?

Millä tavalla alueiden kyliä tulisi kehittää ? Mitä kylät ja ihmiset tarvitsevat? Millä tavalla alueiden kyliä tulisi kehittää 2017-2021? Mitä kylät ja ihmiset tarvitsevat? Aluelautakunta-alueiden työpajat 8.11.-2.12.2016 ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 19.12.2016 Asukkaiden esitykset;

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

Pertunmaan kunnan strategia

Pertunmaan kunnan strategia Pertunmaan kunnan strategia 2019 2023 2019 PERTUNMAAN KUNTASTRATEGIA 2019 2023 KUNNAN VISIO 2023 Koko perheen Pertunmaa - yhteisöllinen ja yritysystävällinen PISTE! KEHITYKSEN POLKU Lapset ja nuoret Hyvinvointi

Lisätiedot

LUONNONMAAN VISIO 2070

LUONNONMAAN VISIO 2070 LUONNONMAAN VISIO 2070 NAANTALIN ASUNTOMESSUT 2022 AURINKOGOLF MUUMIMAAILMA NAANTALIN KYLPYLÄ JOUKKOLIIKENNE VANHA KAUPUNKI KULTARANTA KULTARANTARESORT P ASUNTOMESSUT UUSI ASUINALUE PALVELUT JA KOULURATKAISUT

Lisätiedot

Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan VYYHTI

Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan VYYHTI Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan VYYHTI Kuusamo 13.1.2014 Projektipäällikkö Riina Rahkila / ProAgria Oulu Vesistö on valuma-alueensa alueensa summa Kaikki valuma-alueen toiminta vaikuttaa lähivesistön

Lisätiedot

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE HEVOSREITIT Tampereen ratsastusseura ry on tehnyt yhteistyötä Koilliskulkijoiden ja maastopyöräilijöiden kanssa Kauppi-Niihama vertaissuunnittelutyössä. HIILINIELU

Lisätiedot

Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon

Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon Nopean toimitusketjun kaista Äimärautioon Avaa ovet varasto- ja logistiikkatilaan osoitteessa Äimäkuja 6, Oulu. TERMINAALIT 2,5 KM KESKUSTA 3,5 KM ORITKARIN SATAMA 1 KM LIMINGANTIE 700 M POIKKIMAANTIE

Lisätiedot

Ristijärven kuntastrategia

Ristijärven kuntastrategia Ristijärven kuntastrategia 2018-2030 Johdanto Kuntastrategiassa esitetään Ristijärven kunnan tavoitteet kaudelle 2018-2030. Kuntastrategian tavoitteet tarkennetaan vuosittain arvioitaviksi toimenpiteiksi

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA. KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA KYSELY 18. 31.5.2015 Vastauksia 27/67 kpl Oletteko kokeneet Kyläavustajatoiminnan tarpeelliseksi omalla alueellanne Kyllä 27 100 % Ei 0 0 % Kyläavustajatoiminnan onnistuminen

Lisätiedot

Kyläsuunnitelma Siikamäki-Peiposjärvi 2015-2020 Valtakunnallinen vuoden kylä 2008

Kyläsuunnitelma Siikamäki-Peiposjärvi 2015-2020 Valtakunnallinen vuoden kylä 2008 Kyläsuunnitelma Siikamäki-Peiposjärvi 2015-2020 Valtakunnallinen vuoden kylä 2008 Itäkeskus Visio Viihtyisä, toimiva ja maaseutumainen kylä, joka tarjoaa lähipalveluina riittävät peruspalvelut asukkailleen,

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot