ANTTOLA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ANTTOLA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta."

Transkriptio

1 ANTTOLA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa paperin taakse, jos jokin on jo toteutettu tai toteutumassa tai muutoin ei ole mahdollista toteuttaa tai onko jotkut ideat sellaisia, jotka kuuluvat esimerkiksi kaupungin toimintaan. Mitä muita ideoita voisi olla elinvoimaisuuden nostamiseksi? Miettikää mahdollisia muita ideoita. VAIHE 2: Valitkaa mahdollisia kehittämiskohteita. Voit käyttää apunasi karttoja, joihin voit piirtää tai muuten merkitä kehittämiskohteet tai käydä katsomassa tuiketaajamat -sovelluksesta tarkemmin ideoiden kohteet. Voiko kehittämiskohteena olla esimerkiksi: o Idea 1: Sataman kehittäminen o Idea 2: Kehittämistä kaipaava alue. Voi olla esimerkiksi useammasta kehittämisideasta tehty kokonaisuus Idea 3: vai jokin muu (tuotteistaminen, etätyön mahdollisuus-kampanja? * jos ideaksi valitaan vaikka tapahtumat, niin voisiko silloin ajatella tuiketaajamat -yhdistystä, joka järjestää erilaisia tapahtumia vuosittain? Tai muuta ideaa joka toteutettaisiin kaikissa tuiketaajamissa? VAIHE 3: Kun olet valinnut ideoita (tässä vaiheessa ei vielä tarvitse olla vahvistetut jatkoon menijät, vaan potentiaalisia ideoita joilla voisi olla mahdollisuus). Näitä ideoita koskien ketä asiantuntijoita mahdollisesti haluat paikalle tai onko jotakin asioita tarpeellista selvittää ennen seuraavaa tapaamista? VAIHE 4: Sovitaan seuraava tapaaminen, jossa mietitään jatkoon menijät. Toivoisin, että ryhmäläiset pohtivat kotonaan ideoiden mahdollisuuksia ennen seuraavaa tapaamista

2 TAPAHTUMA / MATKAILU Kellotapuliin toimintaa Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Voisiko kellotapuli olla avoinna yleisölle esim. parina päivänä kesässä? Pystyykö ylös menemään ihailemaan maisemia? Seurakunta Sambakarnevaalit Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Lyhyt kulkue esim. koululta satamaan ja siellä sitten esiintyjiä Yrittäjät, aluejohtokunta sekä vapaaehtoiset Toimintaa talvikuukausille! Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Olisiko ideaa järjestää esim. jäänveistotapahtuma tai matkaluistelurata satamaan? Neitvuoren matkailukehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Neitvuori on eräs Etelä-Suomen korkeimpia jylhiä näköalapaikkoja sekä eräs potentiaalisimmista alueista koko Etelä-Savo - Etelä-Karjala alueella olevista matkailun kehittämiskohteista. Se nousee merenpinnasta 184m korkeuteen ja Saimaan pinnasta n. 100m korkeuteen. Se on luonnonkaunis paikka lähes Kolin veroinen. Se sijaitsee Ruuhka-Suomesta puolet lähempänä kuin Tahko, km ruuhkaislta Venäjän raja-asemilta, Luonterin tulevan Luonnonsuojelu- ja ulkoilualueen äärellä. Alueelle tulisi saada laskettelua, retkeilyä, luonnonsuojelua ja majoitusta, ravintolapalveluita sekä ympärivuotisia loma-asuntoja. Alueelle pitäisi pikaisesti tehdä ns. Masterplan ennenkuin valtio tekee siitä kokonaan luonnonsuojelualueen, mikä on jo vireillä. Maakuntaliitto, Mikkelin kaupunki.

3 Satamien Mikkeli Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Mikkelissä olisi mahdollista vuokrata tai laskea oma vene vesille kuudessa eri satamassa. Vuokraveneen voisi palauttaa seuraavaan satamaan. Yhteistoimintasopimus jo olemassa olevien toimijoiden kesken Tuiketaajamat -veneitä vuokralle Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tuiketaajama-veneitä, saisi vaikka vuokrata. Pääsis perheet/nuoret vesille joilla ei ole varaa ostaa omaa venettä. Saisiko hylättyjä veneitä vaikka kaupungilta kunnostettavaksi tätä käyttöä varten? Taajamien yrittäjät yhteistyössä, kaupunki, seurat

4 KAAVOITUS Anttolan kanavan uusi reititys Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Anttolan suunnitellun kanavan reititys pitäisi purkaa Anttolan keskustasta ja siirtää kulkemaan Taipaleenlahden pohjukasta paloaseman ja Suotorpantien vierestä Lätäkköön Vitjaselle. Näin ei tuhottaisi Anttolan idyllistä keskustaa ja satama-aluetta ja samalla saataisiin paljon potentiaalista rakennusaluetta uuden kanavareitityksen varteen. Reitti on mahdollista piirtää niin ettei sen alle juuri jäisi taloja. Uusi reitti ei myöskään olisi liian kaukana Anttolan nykyisistä palveluista, mikä on tärkeää. Mikkelin kaupunki, Maakuntaliitto, Aluejohtokunta Vitjasen kioskikahvila Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Ympärivuotisen kahvilakioskin kaavoitus Mikkelin kaupunki, Aluejohtokunta Tontteja Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tiilisaareen ja Lotjasaareen tontteja. Uusia tontteja myös Ilmeenniemeen ja Luorueenlammelle. Tontteja? (Mikkelintien ja Rauhantien läheisyyteen) Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Voisiko tähän kaavoittaa uusia tontteja?

5 MUU Anttolan yhtenäiskoulu kuntoon Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Anttolan yhtenäiskoulu tulisi remontoida niin, että se olisi 100% varmuudella terve ja tiloiltaan käyttökelpoinen eli riittävän iso. Tämä houkuttelisi varmasti Anttolaan lisää lapsiperheitä, Mikkelistä kun ei tällä hetkellä terveitä kouluja löydy yhtäkään. kaupunki. Anttolan koulu on parhaillaan remontoitavana. Rysän edustan siistiminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Rysän edustan ruohikoiden leikkaaminen ja istutusten saaminen kyseiselle tien pätkälle. Nyt paraatipaikalla komeilee polvenkorkuinen voikukkapelto. kaupunki Muutenkin Anttolaan ja erityisesti tälle kadunpätkälle pitäisi saada kauniita istutuksia. K-kaupan ilmettä pitäisi myös siistiä ja Salen istutukset kaipaavat kitkijää. Tien reunusta kuuluu Elylle. Voisiko Ely ottaa asiasta koppia? Pyörätie ja katuvalot Anttolantielle Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Anttolantielle pitäisi saada pyörätie ja katuvalot Yrityspalvelujen kehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Alueen yrityspalveluja tulisi kehittää, esim. Misetin ja paikallisten yrittäjien yhteistyöllä. Yrittäjien välistä yhteistyötä tulisi lisätä (esim. luomalla palvelupaketteja eri yrittäjien kesken) ja Anttolan yrittäjäyhdistyksen voisi aktivoida uudelleen toimintaan. Alueelle pitäisi houkutella uusia yrityksiä. Yrittäjille voisi järjestää erilaisia tilaisuuksia, esimerkiksi aiheesta miten ja mihin tarkoitukseen avustuksia voi saada. Myös sivutoimiyrittäjyyttä voisi tuoda paremmin esille yhtenä yrittäjyysvaihtoehtona.

6 Kantatie 62:lle "ostari" Tykkää: 0 Ei-tykkää: 1 Kantatien varrella oleva ostoskeskus houkuttelisi ohikulkijoita pysähtymään ja ehkä tutustumaan alueeseen muutenkin. Peruspalvelut turvattava Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Kaupungin on turvattava Anttolan peruspalvelut. Mikkelin kaupunki Kuntosali Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Parempi kuntosali pidennetyillä aukioloajoilla. "Kylätalo" Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tarvitaan kokoustiloja. Anttola-sali jää kirjastotilaksi, eikä sopivia kokoustiloja ole Keinomatto Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Keinomatto kaukaloon. Urheilukentän parantaminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Urheilukentälle ja pururadalle lisää valaistusta. Katsomo? Pula talviasukkaista Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Miten paikkakunnalle saisi houkuteltua lisää ympärivuotisia asukkaita mökkiläisten lisäksi?

7 Liikenneyhteyksien parantaminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tällä hetkellä näillä vuoroilla on ihan mahdottomuus päästä kaupunkiin asioille saati töihin. Lisää vuoroja järkevään aikaan! Savonlinja, Mikkelin kaupunki ja Ely Ei ole julkista liikennettä viikonloppuisin.

8 RAKENNUKSEN UUSIOKÄYTTÖ Vanha hovi Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Miten Vanhaa hovia voisi hyödyntää? Hovinmäki seurojentaloksi/kylätaloksi? - Terveystalo yhteisötaloksi Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Voisiko terveystalon muuttaa kaikenikäisten (nuoret, vanhukset kotiäitien kokoontumispaikka) kuntalaisten yhteiskäyttöön, yhteiseksi kokoontumispaikaksi? Seurat, yhdistykset, paikallisten tuotteiden myyntipaikka, pienimuotoiset tapahtumat jne? Seurat, asukkaat ja yritykset, seurakunta. Miten taloa ylläpidettäisiin, kustannukset? Seurat tarvitsevat kokouspaikkaa, ikääntyvät sosiaalista yhdessäoloa ja liikkumista pois kotoa, atk-tuki heille olisi varmaan tervetullutta. Seurat tarvitsevat kokouspaikkaa, ikääntyvät sosiaalista yhdessäoloa ja liikkumista pois kotoa, atk-tuki heille olisi varmaan tervetullutta. Aktiivinen vetäjä ja toimeenpainija tarvitaan. Ideoita ja luovuutta löytyy varmasti. Kirjaston kanssa yhteistyössä kehittelyä. Vapaaehtoityöstä kiinnostuneita,eläkkeellä olevia eri alijen osaajia löytyy varmaan taajamasta. Haku päälle!

9 YMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN Koirapuiston kunnostus Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Koirapuisto on tällä hetkellä todella huonossa kunnossa, ja sitä tulisi turvallisuussyistä kunnostaa Kaikki voisivat pistää oman osaamisensa kehiin ja kunnostaa koirapuiston paremmaksi. Esim. Facebookissa on jo puiston käyttäjien ryhmä, jossa ollaan valmiita talkoopuuhiin, jotta puisto saadaan turvallisemmaksi sen käyttäjille. Esimerkiksi tällä hetkellä puistoa ympäröivät aidat sisältävät isoja reikiä joista pienemmät (ja isommatkin) koirat pääsevät läpi. Lisäksi puiston maastossa on todella isoja kuoppia, joissa koirat telmiessään satuttavat jalkansa. Kehittämisehdotuksena myös voisi puistoon kehittää kaksi eri puolta: isoille ja pienille koirille. Toivottavasti tämä herättää kiinnostuksen, koska Mikkelissä ei näitä koirapuistoja paljoa koirille ole.. Hyvä idea, kannatetaan! Löytyisiköhän tällaiselle mitään rahoitusta? ELY, hyvinvointi? Voisiko koiraharrastus työllistää Mikkelin alueella? Täällä ei tosiaan ole koirapuistoja kummoisesti, mutta onko esim. agility harrastusta riittävästi, että harrastamaan tultaisiin koko mikkelin alueelta? Yksi iso puutos on kävelytien varsilta puuttuvat roskikset. Joka kevät käydyt koirankakkakeskustelu on aiheellinen, koska roskiksia ei ole kävelyteiden varsilla. Linjaauto pysäkkien merkkitolppiin roskiksien kiinnittäminen ei lienee hankalaa? Jättipalsamin raivaus Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Ainakin Tiilisaaressa, Lotjasaarentiellä ja Taipaleentiellä on todella laajat jättiputkikasvustot. Niiden kitkeminen olisi talkoilla helppoa, kunhan aika olisi hyvissä ajoin ennen kukintaa. Jättipalsami leviää voimakkaasti, se leviää helposti myös saaristoon, sillä vesi kuljettaa kevyitä siemeniä matkassaan. Uimalaitoksen siistiminen Tykkää: 1 Ei-tykkää: 0 Rannan edustalta voisi kaataa isot puut pois niin pääsisi aurinko paistamaan rantaan, missä pienemmät polskivat. Nyt tosi varjoinen paikka. Biitsikentän uudistus. Grillipaikka takaisin.

10 Anttolan viitat houkuttelevammiksi Tykkää: 3 Ei-tykkää: 0 Anttola on hieman syrjässä päätieltä. Viitoitus pitäisi saada houkuttelevammaksi, jotta ohiajajat poikkeaisivat. Esimerkiksi istutuksia, Anttolalle tunnusomainen Lotja, kyltti mitä palveluita on Anttolassa saatavilla jne Talkoot, aluejohtokunta ja asukasyhdistys. Kaupungilta mahdolliset tarvikkeet Taidetta risteyksiin? Torialueen kehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tori pitäisi saada suuremmaksi, vieressä olevaa leikkipuistoaluetta voisi vastaavasti pienentää. Torialuetta ympäröivien liikekiinteistöjen yleisilmettä tulisi parantaa. Torille kaivattaisi lisää paikallisia tuottajia myymään tuotteitaan, ja torilta satamaan voisi rakentaa rampin, jotta tavaroiden tuominen torille helpottuisi. Pajatien ja liikenneympyrän kunnostus Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Pajatien voisi kunnostaa pääväyläksi ja Anttolantien ja Pajatien risteykseen sijoittaa kävijöitä houkuttelevan tapahtumailmoituksen. Olemassaolevien kylttien ulkoasua pitäisi parantaa, voisiko hankkia esimerkiksi jonkun taiteilijan tekemät Tervetuloa Anttolaan-kyltit? Pajatie tarvitsisi myös pyörätien. Tie johtaa liikenneympyrään, johon voisi sijoittaa opasteita, esim. Lotja ja tori (nykyään aika vaikeasti löydettävissä). Liikenneympyrän ulkonäköä voisi myös parantaa taiteen avulla Anttolan historiasta kertovia kylttejä Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Selkeitä ja yksinkertaisia historiasta kertovia kylttejä eri puolille https://fbcdn-sphotos-f- a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/p526x296/ _ _ _n.jpg Voiko ideaasi yrittäjät, aluejohtokunnat tai joku muu toimi toimija viedä yhdessä eteenpäin? Miten? Yhdistykset, yritykset ja kaupunki

11 Tuotteistaminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Tunnettujen alueiden (Neitvuori, Hovinmäki, Lakeistenranta, Sydänmaa, Hallavuori, Rakokalliot) arvoa voisi lisätä tuotteistamalla ja kehittämällä niistä alueen vetonauloja. Paikalliset yrittäjät ovat tässä avainasemassa, mukaan myös Metsähallitus ja ympäristökeskus? Yritykset Suihkut ja laiturit Lakeistenrantaan. Koivuniemen koulu Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Vanhan koulurakennus ja sen ympäristö hyötykäyttöön; lähiretkeilypaikka laavuineen yms. Anttolan vierasvenesataman kehittäminen Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Vierailevien veneilijöiden palveluita on kehitettävä kilpailukykyisemmäksi venematkailijoita varten. Sataman ranta-alueen kaunista näkymää ja rantapuistoa edistäen ja satamapalvelurakennukseen sijoitettavien itsepalveluiden mahdollistamisella: suihku, pesukone, sauna, wc sekä samaan rakennukseen sijoitettu Infopiste. Lisäksi vierasvenesataman rantarakennelmat (nykyisin lautarakenteiset ja aikansa eläneet) pitäisi uusia ja ajanmukaistaa. Rantaan pitäisi saada myös melojille soveltuva riittävän matala laituriosa sekä melontayrittäjien trailereille tilat. Mikkelin kaupunki, Anttolan matkailu- ja satama-alueen yrittäjät, Aluejohtokunta, Asukasyhdistys yhteisessä Tuiketaajamien projektoimassa työryhmässä. Satamassa olevat bensatankit pitäisi piilottaa maan alle, ja niiden tilalle voisi laittaa suihkuja tms. veneilijöille. Satamaan voisi rakentaa matalia makasiinirakennuksia vanhojen rakennelmien tilalle, niin ei peitettäisi liiaksi rantanäkymää. Satamassa olisi hyvä myös olla tulipaikka, ja talvisin avantouintipiste. Satama ja ympäröivät alueet helppokulkuisiksi veneilijöille, mökkeilijöille ja kaupassa kävijöille - avaruutta lisää ja valaistus paremmaksi. Anttolan satamaa pitää kehittää. Luontomatkailu lisääntyy. Satamaan tehtävä melojia varten pieni liuska

12 tai taso. Satamaan tulisi rakentaa satamamakasiini/ rakennus ( rakennuttaja voisi olla vaikka kehitysyhtiö Naistinki) jossa kesäaikana luontomatkailuyrittäjät tarjoavat palveluksiaan, siinä voisi olla vaikka lähiruokakauppiaille pisteet. Talvella lumikenkä, potkukelkka, luisteluvuokrausta. Retkiluistelurata talvella Anttolan satamaa pitää kehittää. Luontomatkailu lisääntyy. Satamaan tehtävä melojia varten pieni liuska tai taso. Satamaan tulisi rakentaa satamamakasiini/ rakennus ( rakennuttaja voisi olla vaikka kehitysyhtiö Naistinki) jossa kesäaikana luontomatkailuyrittäjät tarjoavat palveluksiaan, siinä voisi olla vaikka lähiruokakauppiaille pisteet. Talvella lumikenkä, potkukelkka, luisteluvuokrausta. Retkiluistelurata talvella Kävelyreitti Lotjasaaresta satamaan Tykkää: 0 Ei-tykkää: 0 Lotjasaaresta pitiäisi olla hyvä kulkuyhteys satamaan. Myöskin opasteita lisättävä, että ulkopaikkakuntlaiset löytävät Lotjasaareen Yrittäjä, kaupunki

13 KIERROKSELLA TULLEITA IDEOITA Jättiscreen yrittäjien mainostilaksi Lotjamuseo. Lisäksi lotjahistoriaa näkyviin keskustaan Kirkonkylä tiheämmäksi rakennettu Yhteistila Lääkäripalvelut Kokonaisvaltainen kaavoitus Laiturit kuntoon Sonera toimimaan vähän kauemmaksi yhteistila rahoitusapuja (seuroille) jatkoon viemisessä asuntosäätiön taloja nuorille ja vanhuksille, asumisoikeusasuntoja Nuorille harrastuksia

OTAVA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

OTAVA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. OTAVA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa paperin

Lisätiedot

SUOMENNIEMI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

SUOMENNIEMI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. SUOMENNIEMI ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa

Lisätiedot

RISTIINA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta.

RISTIINA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. RISTIINA ideoiden tarkat kohdat voi katsoa sovelluksesta. VAIHE 1: Käykää läpi ideat yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja katsokaa onko jokin idea jo toteutettu tai tulossa toteutukseen. Kirjoittakaa paperin

Lisätiedot

MIKKELIN TUIKETAAJAMAT (Anttola, Ristiina, Suomenniemi, Haukivuori ja Otava) Hankevetäjä Teresa Gestranius

MIKKELIN TUIKETAAJAMAT (Anttola, Ristiina, Suomenniemi, Haukivuori ja Otava) Hankevetäjä Teresa Gestranius MIKKELIN TUIKETAAJAMAT (Anttola, Ristiina, Suomenniemi, Haukivuori ja Otava) Hankevetäjä MIKKELIN TUIKETAAJAMAT toimenpide-ehdotus (Anttola, Ristiina, Suomenniemi, Haukivuori ja Otava) 16.11.2014 Toimenpide-ehdotuksia

Lisätiedot

RÖYKÄN KYLÄKYSELYN VASTAUKSET

RÖYKÄN KYLÄKYSELYN VASTAUKSET Vastauksia yhteensä 83 kpl:tta, joista sähköisiä 48 kpl:tta ja paperisia 35 kpl:tta. Kunkin kysymyksen vastaajien lukumäärä on ilmoitettu kysymyksen jälkeen n=x. 2. Vastaajan sukupuoli (n=83) 25 miestä

Lisätiedot

Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010

Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010 Jokikeskuksen asukaskysely 28.10.2010 15.11.2010 Asukkaiden ideat teemoittain: Veneily 1 Sillat 3 Rantarakenteet 4 Yleisilme 5 Liikenne 7 Istuimet ja istutukset 7 Siisteys 8 Valaistus 8 Lapsiperheet 8

Lisätiedot

Immula-Paunin kyläkysely 2014 Copy

Immula-Paunin kyläkysely 2014 Copy ImmulaPaunin kyläkysely 2014 Copy 1. Missä asutte? Vastaajien määrä: 41 Immulassa 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 Paunilla Muussa kylässä, missä? Avoimet vastaukset: Muussa kylässä, missä? En tiedä herrdahlissa

Lisätiedot

KORKEAOJAN KYLÄSUUNNITELMA 2005

KORKEAOJAN KYLÄSUUNNITELMA 2005 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KYLÄN TOIMINTA MENNEESTÄ NYKYPÄIVÄÄN 4 2. KORKEAOJA KYLÄNÄ 5 3. KORKEAOJA KARTALLA 6 4. PALVELUT 7 4.1 Julkiset palvelut 7 4.2 Yksityiset palvelut 7 5. KYLÄKYSELYN TULOKSET

Lisätiedot

Tähän voitte halutessanne kirjoittaa kommentteja keskustaan ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista.

Tähän voitte halutessanne kirjoittaa kommentteja keskustaan ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista. Tähän voitte halutessanne kirjoittaa kommentteja keskustaan ja sen kehittämiseen liittyvistä asioista. Julkinen liikenne Ahtaassa keskustassa kaikki salon bussit aina yhtäaikaa pysäkillä, 5 kpl. Ajatelkaa,

Lisätiedot

Pihtiputaan keskustan kehittäminen

Pihtiputaan keskustan kehittäminen Pihtiputaan keskustan kehittäminen 1. Pääasiallinen syy saapua keskustaan Vastaajien määrä: 125 2. Pääasiallinen saapumistapa keskustaan Vastaajien määrä: 123 Avoimet vastaukset: 7)jollain muulla potkurilla

Lisätiedot

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset

Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Etelä-Siilinjärven kyläkyselyn tulokset Vuorelan, Toivalan ja Jännevirran perusraportit ja tiivistelmät Siilinjärvi 2012 Sellaiset kehittämisehdotukset, joita tässä raportissa ei ole tai joita ei esitetty

Lisätiedot

PALVELUKYSELY 2011. Hyvä Kylä Joroinen -hanke

PALVELUKYSELY 2011. Hyvä Kylä Joroinen -hanke PALVELUKYSELY 2011 Hyvä Kylä Joroinen -hanke 1 Sisällys 1. Taustaa... 2 2. Vastaajien taustatiedot... 2 3. Asuminen ja ympäristö... 7 4. Vapaa-aika ja matkailu... 12 5. Yrittäminen... 19 6. Yhteenveto...

Lisätiedot

Mikkeli vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009

Mikkeli vuonna 2020. Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009 Mikkeli vuonna 2020 Tulevaisuuspohdinnan tulokset 8.3.2009 Sisältö Tavoite... 3 Osallistaminen... 4 Menetelmä... 5 Tulokset... 6 Yhteenveto... 6 Alle 36-vuotiaat... 7 36-55-vuotiaat... 8 Yli 55-vuotiaat...

Lisätiedot

No Asuinpaikka Mitkä ovat mielestäsi Hakametsän alueen positiiviset ominaispiirteet -

No Asuinpaikka Mitkä ovat mielestäsi Hakametsän alueen positiiviset ominaispiirteet - No Asuinpaikka Mitkä ovat mielestäsi Hakametsän alueen positiiviset ominaispiirteet - mikä erottaa sen muista alueista Tampereella? 1 Etelä-Tampere Suomalaisen jääkiekkoilun kehto ja sellaisena se olisi

Lisätiedot

Ideatalkoot Karkkilan torin kehittämiseksi raportti 9.4.2014. 1. Mielellään laita rasti ruutuun myös oletko Vastaajien määrä: 65

Ideatalkoot Karkkilan torin kehittämiseksi raportti 9.4.2014. 1. Mielellään laita rasti ruutuun myös oletko Vastaajien määrä: 65 Ideatalkoot Karkkilan torin kehittämiseksi raportti 9.4.2014 1. Mielellään laita rasti ruutuun myös oletko Vastaajien määrä: 65 2. Tällä hetkellä tori on avoinna torimyyntiä varten perjantaisin läpi vuoden

Lisätiedot

Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012

Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012 Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012 Arviointiteemana Nuorisolain 8 toteutuminen eli nuorten kuuleminen sekä mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä- ja politiikkaa

Lisätiedot

Mitä Vapaudenaukiolle pysäköintipaikkojen tilalle -kyselyn vastaukset PUISTO EHDOTUKSET

Mitä Vapaudenaukiolle pysäköintipaikkojen tilalle -kyselyn vastaukset PUISTO EHDOTUKSET Mitä Vapaudenaukiolle pysäköintipaikkojen tilalle -kyselyn vastaukset PUISTO EHDOTUKSET Puisto - Viihtyisä puisto johon sijoitetaan pieni esiintymislava sekä suihkulähde. Tähän sopisi hyvin puisto - se

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Liikuntapalvelut 2011

Hämeenlinna. - Liikuntapalvelut 2011 1 Hämeenlinna - Liikuntapalvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan liikuntapalveluihin liittyen?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan liikuntapalveluita tulevaisuudessa?...

Lisätiedot

SOUKAN ASUINYMPÄRISTÖKÄVELY 2012 OSALLISTUJIEN KOMMENTIT

SOUKAN ASUINYMPÄRISTÖKÄVELY 2012 OSALLISTUJIEN KOMMENTIT SOUKAN ASUINYMPÄRISTÖKÄVELY 2012 OSALLISTUJIEN KOMMENTIT Kristiina Alppivuori Kuvat: Tuula Heikkinen 2 1. JOHDANTO Espoonlahden hyvinvointityöryhmä järjesti Soukassa asuinympäristökävelyn 10.10.2012. Kävelyllä

Lisätiedot

Terveysliikuntakysely. 1. Sukupuolta koskevaan kysymykseen vastauksia saatiin 218. Vastaajista 66,5 % oli naisia ja 33,5 % miehiä

Terveysliikuntakysely. 1. Sukupuolta koskevaan kysymykseen vastauksia saatiin 218. Vastaajista 66,5 % oli naisia ja 33,5 % miehiä Terveysliikuntakysely 1. Sukupuolta koskevaan kysymykseen vastauksia saatiin 218. Vastaajista 66,5 % oli naisia ja 33,5 % miehiä 2. Vastaajien iät jakautuivat seuraavanlaisesti (225 vastaajaa) 18 29 vuotiaita

Lisätiedot

Kysely syksy 2007. Vastaan lähinnä. Käsitykseni Naantalin keskustasta yleisesti (1-10) Vastausajankohta: Nimi tai nimimerkki. Asuinpaikkani?

Kysely syksy 2007. Vastaan lähinnä. Käsitykseni Naantalin keskustasta yleisesti (1-10) Vastausajankohta: Nimi tai nimimerkki. Asuinpaikkani? Kysely syksy 2007 Vastauksia tuli yhteensä 100 kappaletta. Kysely toteutettiin netissä. Kyselystä tiedotettiin Nasta-lehden jutussa ja kaupungin nettisivujen aloitussivulla. Muutama vastaus tuli puhelimitse

Lisätiedot

TULEVAISUUS: KONGINKANKAAN KEHITTÄMISOHJELMA

TULEVAISUUS: KONGINKANKAAN KEHITTÄMISOHJELMA 33 TULEVAISUUS: KONGINKANKAAN KEHITTÄMISOHJELMA 13. Konginkankaan kylät Konginkankaalla on kuusi kylää. Väen vähenemisen ja maailman globaalistumisen myötä monet vanhat kylärajat ovat häviämässä. Kalaniemi

Lisätiedot

NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA

NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA NÄLKÄLÄNMÄKI ALUEEN RAJAUS Kansikuva: Veljekset Karhumäki Oy:n ilmakuva nro 7432 Nälkälänmäestä noin vuodelta 1950. Julkaistu ottajan luvalla. NÄLKÄLÄNMÄEN KYLÄSUUNNITELMA

Lisätiedot

KEIHÄSSALMEN KEHITTÄMINEN

KEIHÄSSALMEN KEHITTÄMINEN Illuusio Oy KEIHÄSSALMEN KEHITTÄMINEN PYHTÄÄN KUNTA Siltakyläntie 17549220 Siltakylä Hannu Lehtinen 26.6.2013 Sisällysluettelo Aluksi.. 3 1 Keihässalmesta haastattelujen ja workshop-työskentelyn pohjalta..

Lisätiedot

Sisällysluettelo KIRJALLISESTI SAATU PALAUTE... 3

Sisällysluettelo KIRJALLISESTI SAATU PALAUTE... 3 KESKUSTAVISIO 2014 LUONNOS 11.9.2014 Kooste luonnosvaiheen palautteesta ja vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin/mielipiteisiin Tässä on kooste keskustavisiosta saadusta palautteesta kiitos kaikille

Lisätiedot

Karstu-Karkali-Talpela kyläkysely 2014

Karstu-Karkali-Talpela kyläkysely 2014 Karstu-Karkali-Talpela kyläkysely 2014 1. Missä asutte tai missä vapaa-ajan asuntonne sijaitsee? Vastaajien määrä: 94 Avoimet vastaukset: Muualla, missä? - Espoo - Lylyisissä - Paloniemessä - Paloniemessä

Lisätiedot

Oivallinen ostarinseutu -suunnittelutyöpaja Kanneltalossa 4.12.2012

Oivallinen ostarinseutu -suunnittelutyöpaja Kanneltalossa 4.12.2012 Oivallinen ostarinseutu -suunnittelutyöpaja Kanneltalossa 4.12.2012 Yhteenveto työpajan kulusta ja siellä käydystä keskustelusta Elävä esikaupunki -tutkimushanke Aalto-yliopisto Yhdyskuntasuunnittelun

Lisätiedot

ASUINYMPÄRISTÖN KEHITYSEHDOTUKSIA JA TOIVEITA

ASUINYMPÄRISTÖN KEHITYSEHDOTUKSIA JA TOIVEITA ASUINYMPÄRISTÖN KEHITYSEHDOTUKSIA JA TOIVEITA Karkkila Nummi- Pusula enemmän palveluja (ruokapaikat, elokuvateatteri) lasten harrastuksia enemmän, uimahalli olisi hyvä paremmat tiet! urheilu Luonnon säilyttäminen

Lisätiedot

KYSELYKAAVAKKEEN LOPUN TERVEISET. 1. Terveisenne elinympäristöä suunnitteleville rakentajille ja virkamiehille: Karkkila.

KYSELYKAAVAKKEEN LOPUN TERVEISET. 1. Terveisenne elinympäristöä suunnitteleville rakentajille ja virkamiehille: Karkkila. MAASEUTUASUMISEN VETOIVOIMATEKIJÄT JA LAATU - kyselytutkimus viimeisen viidenvuoden aikana Länsi-Uudenmaan maaseudulle muuttaneille Koottu 25.3.2010 / MAL koordinaattori KYSELYKAAVAKKEEN LOPUN TERVEISET

Lisätiedot

Kyselytutkimuksen loppuraportti Helmikuu 2013

Kyselytutkimuksen loppuraportti Helmikuu 2013 Kyselytutkimuksen loppuraportti Helmikuu 2013 Tutkijat: Suvi Kuusniemi, Simo Andersson Vastauksia huomisen kysymyksiin Mäntyharjun kunta käynnisti syksyllä 2012 keskustaajaman kehityshankkeen. Tämän tutkimuksen

Lisätiedot