Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015"

Transkriptio

1 Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015

2 Hyvä lukija, Syksyn aikana osa voi kokea etsikkoaikaa. Mietitään erilaisia asioita. Mieleeni tulee Isä meidän rukous. Miksi me rukoilemme? Tiedämme, että Jeesus kokosi Isä meidän rukoukseen kaikkein tärkeimmät asiat. Miksi Jeesus halusi tämän pyynnön yhtenä tärkeimmistä pyynnöistä: äläkä saata meitä kiusaukseen. Rukous on tärkeä koska haluamme purkaa sydäntämme Taivaan Isälle. Jeesus kutsui häntä rakastavaksi Isäksi. Saatana tietää, että synti estää rukoilemisen. Mutta syntinen voi rukoilla. Synti on ajatus. Synnistä syntyy paha teko, esim. toisen loukkaaminen. Synti ei voi vahingoittaa kun turvaudumme Jeesukseen. Joudumme kyllä kantamaan synnin ajalliset seuraukset, mutta syntimme eivät tuota meille ikuista vahinkoa, eikä Kiusaaja voi syyttää meitä niiden takia. Voimme sanoa näin: Olemme kyllä tehneet syntiä, mutta Vapahtajamme on ottanut ne kantaakseen. Synti ahdistaa meitä eri tavoilla ja monin tavoin, mutta Jeesuksen veri puhdistaa. Tiedämme, että ehtoollisessa viinin ja leivän tarkoitus on vahvistaa heikkoa uskoamme. Kun vaellamme valossa, mikä yhteys meillä Jeesukseen on? Jeesuksen veri. Veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jeesuksen veri viittaa hänen sovitustyöhön. Hänen täytyi kuolla ristillä. Veren kautta tulee anteeksiantamus. Raamatun tekstissä matkalla ennen Jerusalemia opetuslasten ja ihmisten kanssa Jeesus puhui myös maljasta ja kertoi mitä Jerusalemissa on tuleva tapahtumaan, että hän kärsii siellä ja ihmiset pelkäsivät. Maljalla Jeesus tarkoittaa kärsimyksen maljaa, jonka hän joi Golgatan tuskissa. Koko maailman synti ja sen tuomio kerättiin maljaan. Kun malja on tyhjennetty, Jeesus huusi ristillä se on täytetty. Tunnusta sen tähden syntisi, mutta älä jää katselemaan niitä ja itseäsi. Suuntaa katseesi Kristukseen. Se kuuluu uskon kilvoitukseen. Jeesus tiesi, mitä kiusaukseen joutuminen merkitsee ja siksi hän liitti tämän pyynnön äläkä saata meitä kiusaukseen Isä meidän rukoukseen. Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen

3 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN SEURAKUNTATYÖ (YS) KUUROJENTYÖN TOIMISTO Kolmas Linja 22 B 4.kerros, Helsinki FAX: , kirjoita lähetteeseen kuurojentyö/työntekijän nimi Kuurojendiakoni Päivi Korhonen Puh (tekstiviestit. Jos kuuleva soittaa, pyrin vastaamaan. Numeronäytössä voi näkyä numero , ohjautuu gsm-nrooni. Jos en juuri soittohetkellä pysty vastaamaan, soitan myöhemmin takaisin.) myös web-kamera (skype, sama e-osoite). Sovi tekstiviestillä yhteysaika. TYÖNTEKIJÄN TAPAAMINEN: Sovi kuurojendiakonin tai papin kanssa tekstiviestillä / netissä / kirjeitse oma aikasi. Näin voit asioida rauhassa eikä tarvitse jonottaa. Kuurojendiakoni tai -pappi voi tulla myös kotikäynnille tai muuhun sovittuun paikkaan, esim. lähiseurakuntasi tiloihin. Ota rohkeasti yhteyttä! Voit saada uusia näkökulmia ja monia asia voi selvitä, kun asiasta voi keskustella toisen henkilön kanssa. Yksin ei kannata jäädä murehtimaan. Työntekijä on vaitiolovelvollinen. HELSINGIN PIIRIN KUUROJENPAPPI Janne Rissasen työhuone on Helsingin seurakuntayhtymän talossa, os. Kolmas linja 22 B. Sama käytävä 4. kerroksessa, jossa myös kuurojendiakonin työhuone. Käytävän viimeinen huone vasemmalla aulapöydän jälkeen. Sovi tapaamisesta etukäteen kuurojenpapin kanssa! gsm: Sähköposti:

4 HUOM! Kuurojendiakoni vuosilomalla: Viikko 47 ( ) sekä SEURAA TIEDOTUSTA MYÖS: Teksti-tv:n s.558 (Hgin ja pk-seudun toiminta) Kirkko ja kaupunki-lehti Facebook: viittova seurakunta Nettisivu Hakuohje:klikkaa apua-tukea tukea erityisryhmille kuurojentyö (kuulovammaistyö) Helsingin seurakunnan kuurojentyön tiedote ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Jos haluat ilmaisen tiedotelehden kotiisi, ilmoita kuurojendiakonille osoitteesi. Jos osoitteesi muuttuu, ilmoita uusi osoite postittamalla tiedotelehden takasivu tai sähköpostitse / tekstiviestillä. HELSINGFORS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET CENTRALEN FÖR GEMENSAMT FÖRSAMLINGSARBETE DÖVARBETETS KANSLI Tredje linjen 22 B, 4.våningen, Helsingfors Fax: , märk Dövarbetet/tjänsteinnehavarens namnet. Diakon Päivi Korhonen Tel: också web-kameran.(skype) Reservera tid på förhand. OM DU VILL TRÄFFA DÖVARBETARE Du kan reservera tid med diakonen för dina ärende. Så kan du diskutera i lugn och ro och behöver inte köa. Du kan även be tjänsteinnehaveren på hembesök.

5 OBS! tjänsteinnehavarens årsemester: veckan 47 ( ). samt Informationer om verksamhet. Följ med information på tex-tv s.558, Kirkko ja kaupunki-tidningen och på hemsidan tukea ja apua - kuurojentyö Informationbroschyren utkommer två gånger per år. Ge din adress om du vill ha broschyren / eller du flyttar till annan adress. Sö Teckenspråkiga mässan i Martinristi- församlingscenter, Bredängsvägen 2 (ingång via Mårtendahlstigen) Tåg M Mårtendahl, Vanda (finsk och finlandssvensk teckenspråk) Sö Adventfest ( jullunch och mässan) i Esbo (se informationen närmare) KUUROJENPAPIT / DÖVPRÄSTER Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen (tiedot alussa) Finlandsvensk dövpräst / suomenruotsalaisten kuurojenpappi Maria Lindberg Södra kajen 8 KCSA finns på 8. vångingen! PB Helsingfors mobiltelefon: e-postadress:

6 Kuurojen- ja kuulovammaistyön sihteeri, kuurojenpappi Riitta Kuusi Eteläranta 8 PL Helsinki Tp./Tavall. puh , gsm: , Fax: Sähköposti: skype: riittakuusi KOTIEHTOOLLINEN: Jos olet sairaana tai sinulla on vaikeuksia liikkumisessa, voit pyytää kuurojenpappia antamaan ehtoollista kotiisi. Sovi asiasta kuurojenpapin kanssa. Yhteystiedot yllä. HELSINGIN KUUROJEN SEURAKUNTANEUVOSTO v Risto Rautanen Esko Kosunen Reijo Rieppo Birgitta Wallvik varajäs. Anna Rautiainen Ekaterina Kukkonen Voit antaa ideoita, ehdotuksia ja kommentteja kuurojen seurakuntatoiminnasta kuur.srk-neuvoston jäsenille sekä kuurojendiakonille ja papille!

7 KRISTILLINEN VIITTOMAKIELINEN MATERIAALI Katso materiaali: hakusanalla tai kysele alla olevilta henkilöiltä! Tilaukset: Kirkkohallituksen kuurojen- ja kuulovammaistyön pappi Riitta Kuusi gsm: tai sihteeri NUORTEN TOIMINTAA Kysy toiminnasta / rippikoulusta kuurojenpapilta. Vuoden 2016 viittomakielinen rippileiri pidetään Jaakkiman kristillisellä opistolla. Lisätietoja ja yhteydenotot: Voit ottaa myös rohkeasti yhteyttä kuurojentyöntekijään, kertoa toiveistasi ja ideoistasi, mitä srk voi tarjota kuuroille nuorille! PÄÄKAUPUNKISEUDUN VIITTOMAKIELINEN PERHEKERHO Jos olet kiinnostunut perhekerhon toiminnasta, pyydä työntekijöiltä lisätietoja. Kerho on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen. Kerhoemäntänä toimii Espoon srky:n vs.kuurojentyöntekijä Annika Topio. Pyydä kuurojentyöntekjöiltä tarkempi esite!

8 Perhekerho kokoontuu kuukauden joka toinen perjantai klo Espoon Leppävaarassa Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.kerros.(Sellon kauppakeskuksen vieressä). Aloitus pienellä aamupalalla. Lapsille pyhäkoulu ja satuhetki. Aikuisille mm. lastenkasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviä luentoja ja / tai keskustelua , 25.9., 9.10., , , ja JUMALANPALVELUSELÄMÄ: Viittomakieliset jumalanpalvelukset pidetään kerran kuukaudessa vuorotellen Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Kaikki ovat tervetulleita ympäri pääkaupunkiseutua ja kauempaakin. Jumalanpalveluksesta, jossa on mukana ehtoollinen, käytetään sanaa messu. Kuuroja seurakuntalaisia toivotaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viittomakielisiä jumalanpalveluksia. Pääsääntöisesti viittomakieliset messut ovat kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vuorotellen Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla klo Korson kirkko os. Merikotkantie 4, Vantaa Hermannin diakoniatalo os. Hämeentie 73 (kuurojen lähetyksen kummilapsimessu) Martinristin srk-keskus os. Laajaniityntie 2, Vantaa. (Sis. käynti Martinlaaksonpolulta) M-juna Martinlaakso Adventtijuhla (jouluateria ja messu) Espoo. Pe klo joulukirkko Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73, HKI.

9 Saavu-messu tarkoittaa seurakunnan ehtoollisjumalanpalvelusta, joka osallistaa kaikkia ihmisiä mukaan. Messussa on huomioitu fyysisten ja sosiaalisten esteiden poistamista. Esim. kuuroille on järjestetty viittomakielen tulkkaus. Su klo Malmin kirkko os. Kunnantie 1, HKI Viittomakielen tulkkaus. Seuraa myös tiedottelua muista viittomakielelle tulkatuista jumalanpalveluksista. (Voit myös halutessasi tilata itsenäisesti viittomakielen tulkin alueesi kirkkoon.) Muutokset tiedotelehden painatuksen jälkeen voivat olla myös mahdollisia. Tarkista tiedot mm. teksti-tv:stä, fb: viittomakielinen seurakunta. VIVA-TOIMINTA: Tarkoittaa tällä alueella yhteistyötoimintaa Kuurojen Liiton, pk-seudun kirkon kuurojentyön ja Kuurojen Palvelusäätiön kanssa. Viva tarkoittaa viittomakielistä vapaaehtoistyötä. Jos haluat itsellesi viittomakielentaitoisen vapaaehtoisen ystävän, työntekijä voi toimia yhdyshenkilönä. Ota yhteyttä! Viva- koulutettu vapaaehtoinen on vaitiolovelvoinen. Viva- vapaaehtoisesta ei tarvitse maksaa. Saat hakulomakkeen työntekijältä. KUUROJEN LÄHETYKSEN HYVÄKSI Afrikan kuurojenkoulujen lapset tarvitsevat apuamme! Otamme vastaan käsitöitä myyjäisiä varten! (itsenäisyyspäivä ja vappu.) Jos tarvitset käsityömateriaalia, sovi aika työntekijän kanssa tai voit lahjoittaa sitä. (Materiaalivarastostamme voi löytyä tarvitsemasi materiaali, esim. lankoja, kangasta.)

10 Lähetysaskartelupiiri kokoontuu ma klo Hermannin diakoniatalossa, Hämeentie 73, HKI. Vetäjänä toimii Helene Rissanen. Tervetuloa mukaan! (kahvi-tee ja voileipätarjoilu) , , Toivomme myös myyjäispöytään erilaisia itsetehtyjä leivonnaisia, sinappia yms. Ota yhteys työntekijään! Osallistumme Suomen Lähetysseuran myyjäisiin, jos saamme riittävästi vapaaehtoisia mukaan! Tukeasi tarvitaan! Vuonna 2016 Kuurojen Lähetyksen vuosijuhla pidetään Tampereella. Merkitse ajankohta kalenteriisi! Järjestämme ryhmämatkan todennäköisesti junalla. (tarkempi tiedottelu lähempänä.) RAAMATTU JA KESKUSTELUPIIRIT Piireissä kahvi-/tee tarjoilu. Tutkimme raamatun sanaa ja keskustelemme yhdessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, myös uudet! Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Kerran kuukaudessa tiistaina klo Vetäjänä Terhi Mertala , , , v alku: Malmin raamattupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Kerran kuukaudessa tiistaina klo Malmin kappalainen, rovasti Pirkko Poisuo ja kuurojendiakoni Päivi Korhonen 22.9., 3.11., , Su klo Messu, tulkkaus viittomakielelle!

11 PÄIVÄPIIRI Tervetuloa ympäri pk-seutua(ja kauempaakin!) Matteuksen kirkkoon kahville / teelle ja seuraamaan erilaisista aiheista pientä ohjelmaa. Tilaa on myös keskinäiselle rupattelulle. Kerran kuukaudessa pe klo os. Turunlinnantie 3, HKI, Itäkeskus, vastapäätä kulttuuritalo Stoa , , Helsingin piirin kuurojenpapin alueen Surupäivä la klo Helsingin Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Sinulle, joka olet menettänyt läheisen ihmisen puoli vuotta sitten tai aikaisemmin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset mennessä Helsingin kuurojendiakoni Päivi Korhoselle, gsm: sp: Mukana kuurojenpappi Janne Rissanen ja kuurojendiakoni Päivi Korhonen. Pyydä työntekijöiltä tarkempi esite! SYYSKUU Su 6.9. klo Viittomakielinen messu Korson kirkko, os. Merikotkantie 4. Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Vieraana Markus Ek.

12 Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI. Ti klo Malmin raamattu-ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. LOKAKUU Su klo Kuurojen lähetyksen kummilapsiteema! Afrikkalainen lounas klo (maksu omantunnon mukaan) messu klo kirkkokahvit ja ajankohtaista tietoa Kuurojen Lähetyksen kummitoiminnasta. Hermannin diakoniatalossa, os. Hämeentie 73. HKI. (tulkkaus suomeksi / viittomakielelle). Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. Pe klo Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73. Su klo Saavu-messu Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Tulkkaus viittomakielelle. Tervetuloa ympäri pääkaupunkiseutua! Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Vieraana Janne Kankkonen.

13 Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI. Ma viimeinen ilmoittautumispäivä Hgin piirin papin alueen surupäivään (7.11.) MARRASKUU Su Viittomakielinen messu Martinristin srk-keskus os. Laajaniityntie 2, Vantaa. (Sis. käynti Martinlaaksonpolulta) M-juna Martinlaakso. Ti klo Malmin raamattu-ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. La klo Surupäivä Kannelmäen kirkossa, os. Vanhaistentie 6, HKI (etukäteisilmoittautuminen mennessä. Katso oma erillinen ilmoitus). Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.krs Kuurojendiakoni vuosilomalla Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Vieraana rovasti Markku Yli-Mäyry Hämeenlinnasta. Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI.

14 Ma klo Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73. Ti klo Malmin raamattu-ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Su Adventtijuhla Espoossa (seuraa tarkempaa tiedottelua!). Ma klo Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalo, os. Hämeentie 73, HKI. JOULUNAIKA JA VUODENVAIHDE Su klo Itsenäisyyspäivän myyjäiset Suomen Lähetysseuran talolla os. Tähtitorninkatu 18, HKI (kuurojen myyntipöytä, jos saamme riittävästi vapaaehtoisia myyjiä mukaan!) Ti klo Malmin kuurojen raamattu- ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1, HKI. Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.krs. Pe klo Viittomakielinen joulukirkko Hermannin diakoniatalossa, os. Hämeentie 73, HKI. Kuurojendiakoni vuosilomalla (Töissä ma ).

15 VUOSI 2016 ENNAKKOTIETOA: Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkko, os. Vanhaistentie 6, vieraana kuurojenpappi Janne Rissanen. HELSINGIN KUUROJEN YHDISTYS on remontin vuoksi suljettuna syyskaudella Korvaavat paikat ja tilaisuudet: HKY:n kerhoillat: Ti 1.9. klo tiedotustilaisuus Kruununhaan yläaste, os. Snellmaninkatu 18. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. Ti klo keskustelutilaisuus, Valkean talon liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73.

16 Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. HKY:n seniorikerho Teatteri Totin tiloissa, os. Mannerheimintie 73 to klo , 24.9., 22.10, 5.11., , ja TIEDOKSI: Kaikkien toimintatietojen jälkeen (niin seurakunta kuin HKY:n) tiedotteen painatuksen jälkeen saattaa tulla muutoksia, tarkista teksti-tv:stä ja /tai facebookista mahdolliset muutokset!

17 HILJAINEN SEURAKUNTA-LEHTI on valtakunnallinen kirkon kuurojentyön lehti. Jos haluat perheesi tai lähisukusi ilo- tai surujuhlasta (kaste, vihkiminen, kuolema) tiedon Hiljainen Seurakunta-lehteen, ilmoita päätoimittaja Riitta Kuuselle, yhteystiedot tiedotteen alussa. Hiljainen seurakunta-lehden osoitteenmuutokset ja tilaukset: Eila Karkkunen (kirkkohallitus) e-osoite: KUUROJEN LÄHETYS RY DE DÖVAS MISSION RF Kuurojen lähetyksen toimisto on Turussa, os. Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku. Kuurojen lähetyksen toiminnanjohtaja: Inkeri Vyyryläinen gsm: e-osoite: Kuurojen lähetys ry. ottaa mielellään vastaan rahalahjoituksia/avustuksia Afrikan kuurojen koulujen tukemiseen. Voit tehdä lahjoituksesi tilille Danskebank: FI Jos haluat tukea kummilapsitoimintaa ja/tai kuuron kummilapsen, ota yhteyttä kummisihteeri Silja Leinoon gsm: (tekstiviestit) e-osoite: Myyntituotteita kuurojen lähetyksen hyväksi voi kysyä Inkeri Vyyryläiseltä tai katso Facebook: Kuurojen Lähetys ry.

18 Voit lähettää palautetta ja / tai rukouspyynnön Helsingin seurakuntayhtymän ylläpitämään Itkumuuri sivustolle; - käy tutustumassa! Teksti tv:n sivulla 894 on päivän Sana, Isä meidän rukous ja Herran siunaus käy katsomassa! KUUROJEN AUTTAVA PUHELIN ma, ke, pe klo Gsm-tekstiviestit: Sähköposti: Luottamuksellista keskustelua. Maksuton. HELSINGIN HÄTÄKESKUKSEN GSM-NRO, JOHON VOI LÄHETTÄÄ TEKSTIVIESTIN: (kannattaa tallentaa omaan kännykkään!) Muista! Nimi, osoite, mikä on hätänä /mitä tapahtunut, onko ihmisiä vaarassa HELSINGIN KRIISIPÄIVYSTYS GSM: joka päivä ympäri vuorokauden. Henkinen apu kriisitilanteissa, esim. itsemurhat, kuolemantapaukset, erilaiset väkivaltatilanteet. HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALIPÄIVYSTYS GSM: jos tarvitset kiireellistä apua virka-ajan jälkeen, tarvitset neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalveluista, neuvoa ja opastusta elämäntilanteessasi tai olet huolissasi toisen henkilön pärjäämisestä tai lasten hyvinvoinnista.

19 MAINOSPUHELUJEN KIELTO Moni kuuro on valittanut, että kännykkään tulee puhepuolen soittoja. Osa niistä voi olla mainossoittoja. Jos haluat kieltää kännykkääsi tulevat mainossoitot, voit tehdä kieltosopimuksen asiakkuusmarkkinointiliittoon. Kielto on voimassa 3 vuotta. p (puhepuolen puhelin) tai sp: (mainitse sp, että olet kuuro ja haluat tehdä mainospuhelujen kiellon.) TAKSIN TILAUS TEKSTIVIESTINÄ Voit tilata taksin lähettämällä tekstiviestin numeroon Hinta 1,70 / viesti. Tilaus toimii myös Espoon, Vantaan ja Kirkkonummen alueella. Malli: Helsinki Jakokatu 1 E Ensin kaupungin nimi, sitten osoite. Ei pilkkuja väliin. Katunumeron ja rappukirjaimen väliin pitää jättää väli. Kirjainkoolla ei ole väliä. Tekstiviestillä ei voi tehdä ennakkotilauksia eikä peruutuksia. KELATAKSI Jos sinulla on terveydenhuollon taksimatkoja, josta saat lääkärintodistuksen, taksi pitää tilata eri numerosta! (ei esim. taksihelsinki). Tekstiviestinumero kela-taksiin (Helsinki- Uusimaa) gsm: Puhepuolen numero: Saat matkakorvauksen heti näyttämällä kela-kortin. Yhdensuuntainen omavastuu on 16. Muista, että pitää ensin soittaa tulkin / työntekijän kanssa tavalliseen numeroon tietojen tallennusta varten. (Ei enää terveydenhuollon matkoista paperista kelakorvausanomusta)

20 Kuurojendiakoni Päivi Korhonen on käynyt perhe- ja päihdetyön koulutuksia. Jos tarvitset tukea tai ohjausta parisuhde-tai päihdekysymyksissä, voit ottaa yhteyttä Päiviin. Perhe-ja pariterapia asioissa voi ottaa yhteyttä Kuurojen Liiton kuntoutussihteeriin ja / tai Espoon kuurojendiakoni Helena Rakemaahan. Helsingin pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksessa on viittomakielentaitoinen työntekijä (Merja Rouvinen) Palvelu on maksuton helsinkiläisille. Jos päihteet mietityttävät sinua ja haluat tukea, voit ottaa yhteyttä. Os. Soidinkuja 6 A, HKI gsm: , p HYVÄ TIETÄÄ TÄSTÄ VIITTOMAKIELISESTÄ WWW-SIVUSTA: A-klinikkasäätiön päihdelinkki: Päihde-, mielenterveys-, tai rahapeliongelmissa: etusivu/ Helsingin kaupungin verkkoasiointi, josta löydät kaikki sähköiset lomakkeet esim. vuokra-asuntohakemuksen: Vinkkejä: Jos tarvitset viittomakielistä tietokone-opastusta ymv. ota yhteyttä viittomakieliseen alan ammattilaiseen! Jodax-firma: Gsm/ 3G: , sp/msn:

21 TULKIN TILAUS / Kelan vammaisten tulkkauspalvelut (avoinna ma-pe la klo 8 15, su klo 9 13) Gsm (tekstiviestit): Tekstipuhelin: G-puhelut: Sähköposti: Tavall.puh Puh.ruotsinkiel Kirje /postiosoite: Kela, Vammaisten tulkkauspalvelukeskus Peltolantie Turku Kelan tulkkikeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella (kun se on kiinni) vain hätätilanteissa, jossa henki, terveys tai omaisuus on uhattuna voi tilata hätätulkin Viparosta gsm: (tekstiviestit)

22 MUUT KUUROJENTYÖNTEKIJÄT Kuurojen Liiton kuntoutussihteeri Mervi Nevalainen Valkea talo, Ilkantie 4, Hki Gsm: p Kuurojen työasiamies Senni Virkkunen Ilkantie 4, Hki Gsm: sp: Kuulovammaisten aikuisten kuntoutusohjaaja Heli Sundelin (HUS) Korvaklinikka, Kuulokeskus 1, Haartmanink.4 E Gsm: p Kuurosokeat ry aluesihteeri Heli Lappalainen (os. Onkinen) gsm: Os. Iiris, PL 40, IIRIS (Marjaniementie 74, Itäkeskus) puhelinvaihde: , tp: Kulttuuripsykiatrinen poliklinikka (sis. kuurojen palvelut) Tukholmankatu 8 F- rakennus, A-rappu, 3.krs. Gsm: p fax: Helsingin Palvelukeskus Ainola Puotilan Metrokatu 4, Hki Tp , p , fax: , sp:

23 Aspa-koti / Viittomakielisten Perhoslehto Lauhatie 7 A, Vantaa gsm: , tp: Espoon srky vs. kuurojentyöntekijä Annika Topio Kirkkokatu 1, Espoo gsm: , fax: sp: Vantaan srky kuurojendiakoni Seija Einola Unikkotie 5 a A, Vantaa gsm: p sp:

24 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN SEURAKUNTATYÖ/ KUUROJENTYÖ Kolmas Linja 22 B HELSINKI OSOITTEENMUUTOS Jos osoitteesi on muuttunut, leikkaa alla oleva osoiteliuska irti ja kirjoita uusi osoitteesi tyhjään tilaan. Lähetä liuska ylälaidassa olevaan Helsingin seurakuntayhtymän osoitteeseen. On tärkeää, että vanha osoite seuraa mukana. NIMI: OSOITE:

Martinseurakunnan puolesta hyvää syksyä toivottaen Tuomo Norvasuo Kirkkoherra

Martinseurakunnan puolesta hyvää syksyä toivottaen Tuomo Norvasuo Kirkkoherra ELÄMÄN TÄRKEIN KOLMIYHTEYS Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus. Nämä Paavalin sanat on kesällä luettu monissa vihkitoimituksissa. Niihin sisältyy ihmiselämän tärkein

Lisätiedot

Risti ja liekki. Porin Metodistiseurakunta: JUMALAN KUNNIAKSI PALVELLEN YHTEYSTIETOJA. Jeesus, olemme tulleet

Risti ja liekki. Porin Metodistiseurakunta: JUMALAN KUNNIAKSI PALVELLEN YHTEYSTIETOJA. Jeesus, olemme tulleet YHTEYSTIETOJA PORIN METODISTISEURAKUN- TA Eteläpuisto 17, 28100 Pori kotisivu: porinmetodisti.seurakunta.net e-mail: pori@metodistikirkko.fi Seurakunnan pastori Pasi Runonen 044-259 2783 pasi.runonen@metodistikirkko.fi

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2011. Suomen CP-liitto ry. Malmin kauppatie 26. 00700 Helsinki. www.cp-liitto.fi

JÄSENTIEDOTE 2/2011. Suomen CP-liitto ry. Malmin kauppatie 26. 00700 Helsinki. www.cp-liitto.fi JÄSENTIEDOTE 2/2011 Suomen CP-liitto ry Malmin kauppatie 26 00700 Helsinki www.cp-liitto.fi Sisältö VAMMAISPOLITIIKAN AJANKOHTAISET...3 JÄRJESTÖTOIMINTA...6 SYYSPÄIVIEN INFO...7 VALTAKUNNALLISET SYYSPÄIVÄT

Lisätiedot

Tilaan Skövden suomenkielisen seurakuntatyön ohjelman (myös osoitteen muutos tällä kaavakkeella) Nimi. Katu. Postinr. Paikkakunta

Tilaan Skövden suomenkielisen seurakuntatyön ohjelman (myös osoitteen muutos tällä kaavakkeella) Nimi. Katu. Postinr. Paikkakunta Ajatelkaa häntä (=Jeesusta), joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. Hepr. 12:3 Näin sanoo Pyhä Totinen, jolla on Daavidin avain...

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3/2011 1.9.2011

JÄSENTIEDOTE 3/2011 1.9.2011 JÄSENTIEDOTE 3/2011 1.9.2011 Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry Esbo och Grankulla Närståendevårdare och Vänner rf 1 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys 3 Sääntömääräinen syyskokouskutsu

Lisätiedot

1/2014. Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. 2 Kor. 12:9. Kuva: Mika Huusko. www.lehtomaenkoti.

1/2014. Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. 2 Kor. 12:9. Kuva: Mika Huusko. www.lehtomaenkoti. 1/2014 Kuva: Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. 2 Kor. 12:9 Suuntaviivoja etsimässä Alkuvuosi työssäni on sisältänyt paljon toimintamme suunnittelua.

Lisätiedot

Jyväskylän Vapaaseurakunnan tiedotuslehti Maaliskuu - Toukokuu 2014. Vapis

Jyväskylän Vapaaseurakunnan tiedotuslehti Maaliskuu - Toukokuu 2014. Vapis Jyväskylän Vapaaseurakunnan tiedotuslehti Maaliskuu - Toukokuu 2014 Vapis lehti Toimitus Seurakunnan toimisto Rajakatu 20 B 18 40200 Jyväskylä Puhelin 014 614 026 Vastaava toimittaja Kari Hämäläinen Toimitus

Lisätiedot

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013 toiminta + tapahtumat + yhteystiedot Syksy 2013 helsingin mikaelin seurakunta 2013/2014........ Pois neljan seinan sisalta Diakonia apua sinulle Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Kirkkoherran

Lisätiedot

SEURAKUNTALEHTI. Loka marraskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta

SEURAKUNTALEHTI. Loka marraskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta SEURAKUNTALEHTI Loka marraskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta Selvä homma! Herra vastasi minulle: Kirjoita näky niin selvästi tauluihin, että sen voi vaivatta lukea. Näky odottaa vielä toteutumistaan,

Lisätiedot

Keminmaan eläkeläiset tuottivat oman kirjan

Keminmaan eläkeläiset tuottivat oman kirjan Kirkkolaivaa ei jaeta automaattisesti jos postiluukussa on ilmaisjakelulehtien kielto. Lehden saa silloin osoitteellisena ilmoittamalla osoitteensa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Kemi-Tornion

Lisätiedot

Risti ja liekki. Porin Metodistiseurakunta: JUMALAN KUNNIAKSI PALVELLEN YHTEYSTIETOJA. Porin Metodistiseurakunnan seurakuntalehti Tammikuu 2009

Risti ja liekki. Porin Metodistiseurakunta: JUMALAN KUNNIAKSI PALVELLEN YHTEYSTIETOJA. Porin Metodistiseurakunnan seurakuntalehti Tammikuu 2009 YHTEYSTIETOJA PORIN METODISTISEURAKUNTA Eteläpuisto 17, 28100 Pori kotisivu: porinmetodisti.seurakunta.net e-mail: pori@metodistikirkko.fi Seurakunnan pastori 044-259 2783 pasi.runonen@metodistikirkko.fi

Lisätiedot

Jäsentiedote 2014. Sisällys

Jäsentiedote 2014. Sisällys JÄSENTIEDOTE 2014 1 Jäsentiedote 2014 Sisällys TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET... 3 SUOMEN CP-LIITON JÄRJESTÖTERVEISET... 4 KEVÄTNEUVOTTELUPÄIVÄT LAHDESSA 29.-30.3.2014... 5 ILMOITTAUTUMISLOMAKE... 6 LOMITTAJATOIMINTA...

Lisätiedot

Rauhallista Joulua! God Jul!

Rauhallista Joulua! God Jul! UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry Jäsentiedote Joulujulkaisu 4 2011 Rauhallista Joulua! God Jul! A L K U S A N A T Vuosi 2011 vammaisvinkkelistä Iltojen pimetessä kohti joulua on hyvä hetki

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä KIRKONPORTTI avoinna sinullekin 1. Lempäälän seurakuntalehti 2. 5/2011 3. 4. 5. 6. 7. Historia tulvii väkeä ja vilskettä Leipää jaetaan Lempäälässä Koppaset tapaa kirkon ovilla Sivu 2 Sivu 3 Paula ja Ulrika

Lisätiedot

KOTIVIESTI KOTIVIESTI

KOTIVIESTI KOTIVIESTI Palmusunnuntaina seuraan Sinua, aasilla ratsastava kuningas. Jeesus, tervetuloa kotiini ja sydämeeni. Malkamaanantaina olen kanssasi Getsemanessa. Rukoilen apua ahdistuksessani. Tapahtukoon Sinun tahtosi!

Lisätiedot

Lohkare. Velat anteeksi? Kun korttitalo romahtaa... sivut 6 7. Mikä maali!... sivu 12. Matti Pirhonen

Lohkare. Velat anteeksi? Kun korttitalo romahtaa... sivut 6 7. Mikä maali!... sivu 12. Matti Pirhonen Lohkare L o h j a n s e u r a k u n t a l e h t i L o j o f ö r s a m l i n g s b l a d 1 / 2 0 1 2 n 2 9. 3. 2 0 1 2 Kun korttitalo romahtaa... sivut 6 7 Mikä maali!... sivu 12 Velat anteeksi? P ä ä -

Lisätiedot

Elävä seurakunta. Jyväskylän Vapaaseurakunnan kuukausijulkaisu - kesä - elokuu 2010. Elävä seurakunta, sivu 1. Elävä seurakunta, sivu 1

Elävä seurakunta. Jyväskylän Vapaaseurakunnan kuukausijulkaisu - kesä - elokuu 2010. Elävä seurakunta, sivu 1. Elävä seurakunta, sivu 1 Elävä seurakunta Jyväskylän Vapaaseurakunnan kuukausijulkaisu - kesä - elokuu 2010 Elävä seurakunta, sivu 1 Elävä seurakunta, sivu 1 Sisällys Mennyttä ja tulevaa ------------------------- sivu 3 Vapaaseurakunnan

Lisätiedot

TALVI 4/201 3. Ruotsin Evankelisluterilainen Kansanlähetys Sveriges Evangelisk-lutherska Folkmission

TALVI 4/201 3. Ruotsin Evankelisluterilainen Kansanlähetys Sveriges Evangelisk-lutherska Folkmission TALVI 4/201 3 Ruotsin Evankelisluterilainen Kansanlähetys Sveriges Evangelisk-lutherska Folkmission "Evankelioikaa kansa - evankelioimaan kansoja" Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on yksi Suomen

Lisätiedot

Seurakuntalehti 107. vuosikerta Nro 6 13. 20.2.2014. Tyrnävän tenavat. Sivut 12 13. Kati Luoma

Seurakuntalehti 107. vuosikerta Nro 6 13. 20.2.2014. Tyrnävän tenavat. Sivut 12 13. Kati Luoma Seurakuntalehti 107. vuosikerta Nro 6 13. 20.2.2014 Tyrnävän tenavat Sivut 12 13 Kati Luoma 2 Nro 6 13. 20.2.2014 Pääkirjoitus Lapsilähtöisempään suuntaan Kirkon varhaisnuorisotyöntekijät pohtivat joka

Lisätiedot

Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan.

Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan. Tule ja katso! syyskausi 2014 Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan. Syystoimintakausi tarjoaa runsaasti osallistumisen mahdollisuuksia

Lisätiedot

LAPSILLE JA LAPSENMIELISILLE

LAPSILLE JA LAPSENMIELISILLE Tule ja katso! Kevätkausi 2015 Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan. Kevättoimintakausi tarjoaa runsaasti osallistumisen mahdollisuuksia

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 4/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Lukiessasi tätä syksy alkaa olla jo pitkällä. Yhdistystoiminta pyörii täydellä vauhdilla loppuvuoden ja tästä lehdestä varmasti jokainen

Lisätiedot

Seurakuntalehti 101. vuosikerta No 42 11.12.2008 Vexin luterilainen asenne Sivut 10 11

Seurakuntalehti 101. vuosikerta No 42 11.12.2008 Vexin luterilainen asenne Sivut 10 11 Seurakuntalehti 101. vuosikerta No 42 11.12.2008 Vexin luterilainen asenne Sivut 10 11 Elsi Huttunen 2 Nro 42 11.12.2008 11.12.2008 Mahdoton muuttui mahdolliseksi Virtuaalikirkko.fi -palvelua on ehditty

Lisätiedot

Onnettomuudessa ei ole iloa oikeassa olemisesta

Onnettomuudessa ei ole iloa oikeassa olemisesta Kirkkolaivaa ei jaeta automaattisesti jos postiluukussa on ilmaisjakelulehtien kielto. Lehden saa silloin osoitteellisena ilmoittamalla osoitteensa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Kemi-Tornion

Lisätiedot

Seurakuntalehti 106. vuosikerta Nro 36 31.10. 7.11.2013 Muistot lohduttavat Sivut 12 13

Seurakuntalehti 106. vuosikerta Nro 36 31.10. 7.11.2013 Muistot lohduttavat Sivut 12 13 Seurakuntalehti 106. vuosikerta Nro 36 31.10. 7.11.2013 Muistot lohduttavat Sivut 12 13 Kaisa Anttila 2 Nro 36 31.10. 7.11.2013 Pääkirjoitus Kynttilät rakkaiden muistoksi Hautausmaa pyhäinpäivänä on vaikuttava

Lisätiedot

Seurakuntalehti 102. vuosikerta No 29 17.9.2009. Kaksi totuutta. Sivut 12 13

Seurakuntalehti 102. vuosikerta No 29 17.9.2009. Kaksi totuutta. Sivut 12 13 Seurakuntalehti 102. vuosikerta No 29 17.9.2009 Elsi Huttunen, kuvankäsittely: Reija Haapalainen Kaksi totuutta Sivut 12 13 2 Nro 29 17.9.2009 17.9.2009 Hallintoa sellun tilalle Kirkon henkilöstö- ja taloushallinnon

Lisätiedot

Keminmaa. Kemi. K e m i -To r n i o n r o v a s t i k u n n a n s e u r a k u n t a l e h t i N o 4 2 5. 2. 2 0 1 0

Keminmaa. Kemi. K e m i -To r n i o n r o v a s t i k u n n a n s e u r a k u n t a l e h t i N o 4 2 5. 2. 2 0 1 0 Kirkkolaivaa ei jaeta automaattisesti jos postiluukussa on ilmaisjakelulehtien kielto. Lehden saa silloin osoitteellisena ilmoittamalla osoitteensa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. K e m i -To r

Lisätiedot

Palat esitellään kinkeritilanteessa, tämän voi tehdä opettaja tai etukäteen valittu oppilas. Kullekin palalle on aikaa muutama minuutti.

Palat esitellään kinkeritilanteessa, tämän voi tehdä opettaja tai etukäteen valittu oppilas. Kullekin palalle on aikaa muutama minuutti. JOHDANTO - sopisi 2. luokkalaisille 1) JOHDANTO pala aiheena anteeksi pyytäminen Liturgisena lauluna alkusiunaus: Pappi: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen Seurakunta: Aamen, aamen, aamen Pappi: Herra,

Lisätiedot

Paasto kasvattaa vastuulliseen elämäntapaan. Lue lisää s. 3. Mistä potkua parisuhteeseen? Lue lisää s. 4-5. "Jesus is my rock"

Paasto kasvattaa vastuulliseen elämäntapaan. Lue lisää s. 3. Mistä potkua parisuhteeseen? Lue lisää s. 4-5. Jesus is my rock Naantalin seurakuntalehti 1/2008 22.2.2008 Paasto kasvattaa vastuulliseen elämäntapaan. Lue lisää s. 3 Mistä potkua parisuhteeseen? Lue lisää s. 4-5 "Jesus is my rock" - uusi logo ja huppari nuorilla.

Lisätiedot

Uudet luottamushenkilöt s. 8-9

Uudet luottamushenkilöt s. 8-9 Naantalin seurakuntayhtymän lehti 4/ 2010 26.11.2010 Matkalla jouluun - ajatuksia adventin aikaan s. 3 Uudet luottamushenkilöt s. 8-9 Adventin ja joulun ajan tapahtumat s. 12 Pääkirjoitus 26.11.2010 Uuden

Lisätiedot