Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015"

Transkriptio

1 Kuurojen seurakunta syksy talvi 2015

2 Hyvä lukija, Syksyn aikana osa voi kokea etsikkoaikaa. Mietitään erilaisia asioita. Mieleeni tulee Isä meidän rukous. Miksi me rukoilemme? Tiedämme, että Jeesus kokosi Isä meidän rukoukseen kaikkein tärkeimmät asiat. Miksi Jeesus halusi tämän pyynnön yhtenä tärkeimmistä pyynnöistä: äläkä saata meitä kiusaukseen. Rukous on tärkeä koska haluamme purkaa sydäntämme Taivaan Isälle. Jeesus kutsui häntä rakastavaksi Isäksi. Saatana tietää, että synti estää rukoilemisen. Mutta syntinen voi rukoilla. Synti on ajatus. Synnistä syntyy paha teko, esim. toisen loukkaaminen. Synti ei voi vahingoittaa kun turvaudumme Jeesukseen. Joudumme kyllä kantamaan synnin ajalliset seuraukset, mutta syntimme eivät tuota meille ikuista vahinkoa, eikä Kiusaaja voi syyttää meitä niiden takia. Voimme sanoa näin: Olemme kyllä tehneet syntiä, mutta Vapahtajamme on ottanut ne kantaakseen. Synti ahdistaa meitä eri tavoilla ja monin tavoin, mutta Jeesuksen veri puhdistaa. Tiedämme, että ehtoollisessa viinin ja leivän tarkoitus on vahvistaa heikkoa uskoamme. Kun vaellamme valossa, mikä yhteys meillä Jeesukseen on? Jeesuksen veri. Veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jeesuksen veri viittaa hänen sovitustyöhön. Hänen täytyi kuolla ristillä. Veren kautta tulee anteeksiantamus. Raamatun tekstissä matkalla ennen Jerusalemia opetuslasten ja ihmisten kanssa Jeesus puhui myös maljasta ja kertoi mitä Jerusalemissa on tuleva tapahtumaan, että hän kärsii siellä ja ihmiset pelkäsivät. Maljalla Jeesus tarkoittaa kärsimyksen maljaa, jonka hän joi Golgatan tuskissa. Koko maailman synti ja sen tuomio kerättiin maljaan. Kun malja on tyhjennetty, Jeesus huusi ristillä se on täytetty. Tunnusta sen tähden syntisi, mutta älä jää katselemaan niitä ja itseäsi. Suuntaa katseesi Kristukseen. Se kuuluu uskon kilvoitukseen. Jeesus tiesi, mitä kiusaukseen joutuminen merkitsee ja siksi hän liitti tämän pyynnön äläkä saata meitä kiusaukseen Isä meidän rukoukseen. Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen

3 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN SEURAKUNTATYÖ (YS) KUUROJENTYÖN TOIMISTO Kolmas Linja 22 B 4.kerros, Helsinki FAX: , kirjoita lähetteeseen kuurojentyö/työntekijän nimi Kuurojendiakoni Päivi Korhonen Puh (tekstiviestit. Jos kuuleva soittaa, pyrin vastaamaan. Numeronäytössä voi näkyä numero , ohjautuu gsm-nrooni. Jos en juuri soittohetkellä pysty vastaamaan, soitan myöhemmin takaisin.) myös web-kamera (skype, sama e-osoite). Sovi tekstiviestillä yhteysaika. TYÖNTEKIJÄN TAPAAMINEN: Sovi kuurojendiakonin tai papin kanssa tekstiviestillä / netissä / kirjeitse oma aikasi. Näin voit asioida rauhassa eikä tarvitse jonottaa. Kuurojendiakoni tai -pappi voi tulla myös kotikäynnille tai muuhun sovittuun paikkaan, esim. lähiseurakuntasi tiloihin. Ota rohkeasti yhteyttä! Voit saada uusia näkökulmia ja monia asia voi selvitä, kun asiasta voi keskustella toisen henkilön kanssa. Yksin ei kannata jäädä murehtimaan. Työntekijä on vaitiolovelvollinen. HELSINGIN PIIRIN KUUROJENPAPPI Janne Rissasen työhuone on Helsingin seurakuntayhtymän talossa, os. Kolmas linja 22 B. Sama käytävä 4. kerroksessa, jossa myös kuurojendiakonin työhuone. Käytävän viimeinen huone vasemmalla aulapöydän jälkeen. Sovi tapaamisesta etukäteen kuurojenpapin kanssa! gsm: Sähköposti:

4 HUOM! Kuurojendiakoni vuosilomalla: Viikko 47 ( ) sekä SEURAA TIEDOTUSTA MYÖS: Teksti-tv:n s.558 (Hgin ja pk-seudun toiminta) Kirkko ja kaupunki-lehti Facebook: viittova seurakunta Nettisivu Hakuohje:klikkaa apua-tukea tukea erityisryhmille kuurojentyö (kuulovammaistyö) Helsingin seurakunnan kuurojentyön tiedote ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Jos haluat ilmaisen tiedotelehden kotiisi, ilmoita kuurojendiakonille osoitteesi. Jos osoitteesi muuttuu, ilmoita uusi osoite postittamalla tiedotelehden takasivu tai sähköpostitse / tekstiviestillä. HELSINGFORS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET CENTRALEN FÖR GEMENSAMT FÖRSAMLINGSARBETE DÖVARBETETS KANSLI Tredje linjen 22 B, 4.våningen, Helsingfors Fax: , märk Dövarbetet/tjänsteinnehavarens namnet. Diakon Päivi Korhonen Tel: också web-kameran.(skype) Reservera tid på förhand. OM DU VILL TRÄFFA DÖVARBETARE Du kan reservera tid med diakonen för dina ärende. Så kan du diskutera i lugn och ro och behöver inte köa. Du kan även be tjänsteinnehaveren på hembesök.

5 OBS! tjänsteinnehavarens årsemester: veckan 47 ( ). samt Informationer om verksamhet. Följ med information på tex-tv s.558, Kirkko ja kaupunki-tidningen och på hemsidan tukea ja apua - kuurojentyö Informationbroschyren utkommer två gånger per år. Ge din adress om du vill ha broschyren / eller du flyttar till annan adress. Sö Teckenspråkiga mässan i Martinristi- församlingscenter, Bredängsvägen 2 (ingång via Mårtendahlstigen) Tåg M Mårtendahl, Vanda (finsk och finlandssvensk teckenspråk) Sö Adventfest ( jullunch och mässan) i Esbo (se informationen närmare) KUUROJENPAPIT / DÖVPRÄSTER Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen (tiedot alussa) Finlandsvensk dövpräst / suomenruotsalaisten kuurojenpappi Maria Lindberg Södra kajen 8 KCSA finns på 8. vångingen! PB Helsingfors mobiltelefon: e-postadress:

6 Kuurojen- ja kuulovammaistyön sihteeri, kuurojenpappi Riitta Kuusi Eteläranta 8 PL Helsinki Tp./Tavall. puh , gsm: , Fax: Sähköposti: skype: riittakuusi KOTIEHTOOLLINEN: Jos olet sairaana tai sinulla on vaikeuksia liikkumisessa, voit pyytää kuurojenpappia antamaan ehtoollista kotiisi. Sovi asiasta kuurojenpapin kanssa. Yhteystiedot yllä. HELSINGIN KUUROJEN SEURAKUNTANEUVOSTO v Risto Rautanen Esko Kosunen Reijo Rieppo Birgitta Wallvik varajäs. Anna Rautiainen Ekaterina Kukkonen Voit antaa ideoita, ehdotuksia ja kommentteja kuurojen seurakuntatoiminnasta kuur.srk-neuvoston jäsenille sekä kuurojendiakonille ja papille!

7 KRISTILLINEN VIITTOMAKIELINEN MATERIAALI Katso materiaali: hakusanalla tai kysele alla olevilta henkilöiltä! Tilaukset: Kirkkohallituksen kuurojen- ja kuulovammaistyön pappi Riitta Kuusi gsm: tai sihteeri NUORTEN TOIMINTAA Kysy toiminnasta / rippikoulusta kuurojenpapilta. Vuoden 2016 viittomakielinen rippileiri pidetään Jaakkiman kristillisellä opistolla. Lisätietoja ja yhteydenotot: Voit ottaa myös rohkeasti yhteyttä kuurojentyöntekijään, kertoa toiveistasi ja ideoistasi, mitä srk voi tarjota kuuroille nuorille! PÄÄKAUPUNKISEUDUN VIITTOMAKIELINEN PERHEKERHO Jos olet kiinnostunut perhekerhon toiminnasta, pyydä työntekijöiltä lisätietoja. Kerho on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen. Kerhoemäntänä toimii Espoon srky:n vs.kuurojentyöntekijä Annika Topio. Pyydä kuurojentyöntekjöiltä tarkempi esite!

8 Perhekerho kokoontuu kuukauden joka toinen perjantai klo Espoon Leppävaarassa Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.kerros.(Sellon kauppakeskuksen vieressä). Aloitus pienellä aamupalalla. Lapsille pyhäkoulu ja satuhetki. Aikuisille mm. lastenkasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyviä luentoja ja / tai keskustelua , 25.9., 9.10., , , ja JUMALANPALVELUSELÄMÄ: Viittomakieliset jumalanpalvelukset pidetään kerran kuukaudessa vuorotellen Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Kaikki ovat tervetulleita ympäri pääkaupunkiseutua ja kauempaakin. Jumalanpalveluksesta, jossa on mukana ehtoollinen, käytetään sanaa messu. Kuuroja seurakuntalaisia toivotaan mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viittomakielisiä jumalanpalveluksia. Pääsääntöisesti viittomakieliset messut ovat kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vuorotellen Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla klo Korson kirkko os. Merikotkantie 4, Vantaa Hermannin diakoniatalo os. Hämeentie 73 (kuurojen lähetyksen kummilapsimessu) Martinristin srk-keskus os. Laajaniityntie 2, Vantaa. (Sis. käynti Martinlaaksonpolulta) M-juna Martinlaakso Adventtijuhla (jouluateria ja messu) Espoo. Pe klo joulukirkko Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73, HKI.

9 Saavu-messu tarkoittaa seurakunnan ehtoollisjumalanpalvelusta, joka osallistaa kaikkia ihmisiä mukaan. Messussa on huomioitu fyysisten ja sosiaalisten esteiden poistamista. Esim. kuuroille on järjestetty viittomakielen tulkkaus. Su klo Malmin kirkko os. Kunnantie 1, HKI Viittomakielen tulkkaus. Seuraa myös tiedottelua muista viittomakielelle tulkatuista jumalanpalveluksista. (Voit myös halutessasi tilata itsenäisesti viittomakielen tulkin alueesi kirkkoon.) Muutokset tiedotelehden painatuksen jälkeen voivat olla myös mahdollisia. Tarkista tiedot mm. teksti-tv:stä, fb: viittomakielinen seurakunta. VIVA-TOIMINTA: Tarkoittaa tällä alueella yhteistyötoimintaa Kuurojen Liiton, pk-seudun kirkon kuurojentyön ja Kuurojen Palvelusäätiön kanssa. Viva tarkoittaa viittomakielistä vapaaehtoistyötä. Jos haluat itsellesi viittomakielentaitoisen vapaaehtoisen ystävän, työntekijä voi toimia yhdyshenkilönä. Ota yhteyttä! Viva- koulutettu vapaaehtoinen on vaitiolovelvoinen. Viva- vapaaehtoisesta ei tarvitse maksaa. Saat hakulomakkeen työntekijältä. KUUROJEN LÄHETYKSEN HYVÄKSI Afrikan kuurojenkoulujen lapset tarvitsevat apuamme! Otamme vastaan käsitöitä myyjäisiä varten! (itsenäisyyspäivä ja vappu.) Jos tarvitset käsityömateriaalia, sovi aika työntekijän kanssa tai voit lahjoittaa sitä. (Materiaalivarastostamme voi löytyä tarvitsemasi materiaali, esim. lankoja, kangasta.)

10 Lähetysaskartelupiiri kokoontuu ma klo Hermannin diakoniatalossa, Hämeentie 73, HKI. Vetäjänä toimii Helene Rissanen. Tervetuloa mukaan! (kahvi-tee ja voileipätarjoilu) , , Toivomme myös myyjäispöytään erilaisia itsetehtyjä leivonnaisia, sinappia yms. Ota yhteys työntekijään! Osallistumme Suomen Lähetysseuran myyjäisiin, jos saamme riittävästi vapaaehtoisia mukaan! Tukeasi tarvitaan! Vuonna 2016 Kuurojen Lähetyksen vuosijuhla pidetään Tampereella. Merkitse ajankohta kalenteriisi! Järjestämme ryhmämatkan todennäköisesti junalla. (tarkempi tiedottelu lähempänä.) RAAMATTU JA KESKUSTELUPIIRIT Piireissä kahvi-/tee tarjoilu. Tutkimme raamatun sanaa ja keskustelemme yhdessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, myös uudet! Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Kerran kuukaudessa tiistaina klo Vetäjänä Terhi Mertala , , , v alku: Malmin raamattupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Kerran kuukaudessa tiistaina klo Malmin kappalainen, rovasti Pirkko Poisuo ja kuurojendiakoni Päivi Korhonen 22.9., 3.11., , Su klo Messu, tulkkaus viittomakielelle!

11 PÄIVÄPIIRI Tervetuloa ympäri pk-seutua(ja kauempaakin!) Matteuksen kirkkoon kahville / teelle ja seuraamaan erilaisista aiheista pientä ohjelmaa. Tilaa on myös keskinäiselle rupattelulle. Kerran kuukaudessa pe klo os. Turunlinnantie 3, HKI, Itäkeskus, vastapäätä kulttuuritalo Stoa , , Helsingin piirin kuurojenpapin alueen Surupäivä la klo Helsingin Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Sinulle, joka olet menettänyt läheisen ihmisen puoli vuotta sitten tai aikaisemmin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset mennessä Helsingin kuurojendiakoni Päivi Korhoselle, gsm: sp: Mukana kuurojenpappi Janne Rissanen ja kuurojendiakoni Päivi Korhonen. Pyydä työntekijöiltä tarkempi esite! SYYSKUU Su 6.9. klo Viittomakielinen messu Korson kirkko, os. Merikotkantie 4. Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Vieraana Markus Ek.

12 Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI. Ti klo Malmin raamattu-ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. LOKAKUU Su klo Kuurojen lähetyksen kummilapsiteema! Afrikkalainen lounas klo (maksu omantunnon mukaan) messu klo kirkkokahvit ja ajankohtaista tietoa Kuurojen Lähetyksen kummitoiminnasta. Hermannin diakoniatalossa, os. Hämeentie 73. HKI. (tulkkaus suomeksi / viittomakielelle). Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. Pe klo Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73. Su klo Saavu-messu Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Tulkkaus viittomakielelle. Tervetuloa ympäri pääkaupunkiseutua! Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Vieraana Janne Kankkonen.

13 Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B. Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI. Ma viimeinen ilmoittautumispäivä Hgin piirin papin alueen surupäivään (7.11.) MARRASKUU Su Viittomakielinen messu Martinristin srk-keskus os. Laajaniityntie 2, Vantaa. (Sis. käynti Martinlaaksonpolulta) M-juna Martinlaakso. Ti klo Malmin raamattu-ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. La klo Surupäivä Kannelmäen kirkossa, os. Vanhaistentie 6, HKI (etukäteisilmoittautuminen mennessä. Katso oma erillinen ilmoitus). Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.krs Kuurojendiakoni vuosilomalla Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkossa os. Vanhaistentie 6. Vieraana rovasti Markku Yli-Mäyry Hämeenlinnasta. Pe klo Päiväpiiri Matteuksen kirkossa os. Turunlinnantie 3, HKI.

14 Ma klo Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalossa os. Hämeentie 73. Ti klo Malmin raamattu-ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1. Su Adventtijuhla Espoossa (seuraa tarkempaa tiedottelua!). Ma klo Lähetysaskartelupiiri Hermannin diakoniatalo, os. Hämeentie 73, HKI. JOULUNAIKA JA VUODENVAIHDE Su klo Itsenäisyyspäivän myyjäiset Suomen Lähetysseuran talolla os. Tähtitorninkatu 18, HKI (kuurojen myyntipöytä, jos saamme riittävästi vapaaehtoisia myyjiä mukaan!) Ti klo Malmin kuurojen raamattu- ja keskustelupiiri Malmin kirkossa os. Kunnantie 1, HKI. Pe klo Perhekerho Lasten kappeli Arkissa os. Leppävaarankatu 7 B, 3.krs. Pe klo Viittomakielinen joulukirkko Hermannin diakoniatalossa, os. Hämeentie 73, HKI. Kuurojendiakoni vuosilomalla (Töissä ma ).

15 VUOSI 2016 ENNAKKOTIETOA: Ti klo Kannelmäen raamattupiiri Kannelmäen kirkko, os. Vanhaistentie 6, vieraana kuurojenpappi Janne Rissanen. HELSINGIN KUUROJEN YHDISTYS on remontin vuoksi suljettuna syyskaudella Korvaavat paikat ja tilaisuudet: HKY:n kerhoillat: Ti 1.9. klo tiedotustilaisuus Kruununhaan yläaste, os. Snellmaninkatu 18. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. Ti klo keskustelutilaisuus, Valkean talon liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73.

16 Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. Ke klo Valkean talon aula ja liikuntasali, Ilkantie 4. To klo 17 Teatteri Totin tilat, Mannerheimintie 73. HKY:n seniorikerho Teatteri Totin tiloissa, os. Mannerheimintie 73 to klo , 24.9., 22.10, 5.11., , ja TIEDOKSI: Kaikkien toimintatietojen jälkeen (niin seurakunta kuin HKY:n) tiedotteen painatuksen jälkeen saattaa tulla muutoksia, tarkista teksti-tv:stä ja /tai facebookista mahdolliset muutokset!

17 HILJAINEN SEURAKUNTA-LEHTI on valtakunnallinen kirkon kuurojentyön lehti. Jos haluat perheesi tai lähisukusi ilo- tai surujuhlasta (kaste, vihkiminen, kuolema) tiedon Hiljainen Seurakunta-lehteen, ilmoita päätoimittaja Riitta Kuuselle, yhteystiedot tiedotteen alussa. Hiljainen seurakunta-lehden osoitteenmuutokset ja tilaukset: Eila Karkkunen (kirkkohallitus) e-osoite: KUUROJEN LÄHETYS RY DE DÖVAS MISSION RF Kuurojen lähetyksen toimisto on Turussa, os. Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, Turku. Kuurojen lähetyksen toiminnanjohtaja: Inkeri Vyyryläinen gsm: e-osoite: Kuurojen lähetys ry. ottaa mielellään vastaan rahalahjoituksia/avustuksia Afrikan kuurojen koulujen tukemiseen. Voit tehdä lahjoituksesi tilille Danskebank: FI Jos haluat tukea kummilapsitoimintaa ja/tai kuuron kummilapsen, ota yhteyttä kummisihteeri Silja Leinoon gsm: (tekstiviestit) e-osoite: Myyntituotteita kuurojen lähetyksen hyväksi voi kysyä Inkeri Vyyryläiseltä tai katso Facebook: Kuurojen Lähetys ry.

18 Voit lähettää palautetta ja / tai rukouspyynnön Helsingin seurakuntayhtymän ylläpitämään Itkumuuri sivustolle; - käy tutustumassa! Teksti tv:n sivulla 894 on päivän Sana, Isä meidän rukous ja Herran siunaus käy katsomassa! KUUROJEN AUTTAVA PUHELIN ma, ke, pe klo Gsm-tekstiviestit: Sähköposti: Luottamuksellista keskustelua. Maksuton. HELSINGIN HÄTÄKESKUKSEN GSM-NRO, JOHON VOI LÄHETTÄÄ TEKSTIVIESTIN: (kannattaa tallentaa omaan kännykkään!) Muista! Nimi, osoite, mikä on hätänä /mitä tapahtunut, onko ihmisiä vaarassa HELSINGIN KRIISIPÄIVYSTYS GSM: joka päivä ympäri vuorokauden. Henkinen apu kriisitilanteissa, esim. itsemurhat, kuolemantapaukset, erilaiset väkivaltatilanteet. HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALIPÄIVYSTYS GSM: jos tarvitset kiireellistä apua virka-ajan jälkeen, tarvitset neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalveluista, neuvoa ja opastusta elämäntilanteessasi tai olet huolissasi toisen henkilön pärjäämisestä tai lasten hyvinvoinnista.

19 MAINOSPUHELUJEN KIELTO Moni kuuro on valittanut, että kännykkään tulee puhepuolen soittoja. Osa niistä voi olla mainossoittoja. Jos haluat kieltää kännykkääsi tulevat mainossoitot, voit tehdä kieltosopimuksen asiakkuusmarkkinointiliittoon. Kielto on voimassa 3 vuotta. p (puhepuolen puhelin) tai sp: (mainitse sp, että olet kuuro ja haluat tehdä mainospuhelujen kiellon.) TAKSIN TILAUS TEKSTIVIESTINÄ Voit tilata taksin lähettämällä tekstiviestin numeroon Hinta 1,70 / viesti. Tilaus toimii myös Espoon, Vantaan ja Kirkkonummen alueella. Malli: Helsinki Jakokatu 1 E Ensin kaupungin nimi, sitten osoite. Ei pilkkuja väliin. Katunumeron ja rappukirjaimen väliin pitää jättää väli. Kirjainkoolla ei ole väliä. Tekstiviestillä ei voi tehdä ennakkotilauksia eikä peruutuksia. KELATAKSI Jos sinulla on terveydenhuollon taksimatkoja, josta saat lääkärintodistuksen, taksi pitää tilata eri numerosta! (ei esim. taksihelsinki). Tekstiviestinumero kela-taksiin (Helsinki- Uusimaa) gsm: Puhepuolen numero: Saat matkakorvauksen heti näyttämällä kela-kortin. Yhdensuuntainen omavastuu on 16. Muista, että pitää ensin soittaa tulkin / työntekijän kanssa tavalliseen numeroon tietojen tallennusta varten. (Ei enää terveydenhuollon matkoista paperista kelakorvausanomusta)

20 Kuurojendiakoni Päivi Korhonen on käynyt perhe- ja päihdetyön koulutuksia. Jos tarvitset tukea tai ohjausta parisuhde-tai päihdekysymyksissä, voit ottaa yhteyttä Päiviin. Perhe-ja pariterapia asioissa voi ottaa yhteyttä Kuurojen Liiton kuntoutussihteeriin ja / tai Espoon kuurojendiakoni Helena Rakemaahan. Helsingin pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksessa on viittomakielentaitoinen työntekijä (Merja Rouvinen) Palvelu on maksuton helsinkiläisille. Jos päihteet mietityttävät sinua ja haluat tukea, voit ottaa yhteyttä. Os. Soidinkuja 6 A, HKI gsm: , p HYVÄ TIETÄÄ TÄSTÄ VIITTOMAKIELISESTÄ WWW-SIVUSTA: A-klinikkasäätiön päihdelinkki: Päihde-, mielenterveys-, tai rahapeliongelmissa: etusivu/ Helsingin kaupungin verkkoasiointi, josta löydät kaikki sähköiset lomakkeet esim. vuokra-asuntohakemuksen: Vinkkejä: Jos tarvitset viittomakielistä tietokone-opastusta ymv. ota yhteyttä viittomakieliseen alan ammattilaiseen! Jodax-firma: Gsm/ 3G: , sp/msn:

21 TULKIN TILAUS / Kelan vammaisten tulkkauspalvelut (avoinna ma-pe la klo 8 15, su klo 9 13) Gsm (tekstiviestit): Tekstipuhelin: G-puhelut: Sähköposti: Tavall.puh Puh.ruotsinkiel Kirje /postiosoite: Kela, Vammaisten tulkkauspalvelukeskus Peltolantie Turku Kelan tulkkikeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella (kun se on kiinni) vain hätätilanteissa, jossa henki, terveys tai omaisuus on uhattuna voi tilata hätätulkin Viparosta gsm: (tekstiviestit)

22 MUUT KUUROJENTYÖNTEKIJÄT Kuurojen Liiton kuntoutussihteeri Mervi Nevalainen Valkea talo, Ilkantie 4, Hki Gsm: p Kuurojen työasiamies Senni Virkkunen Ilkantie 4, Hki Gsm: sp: Kuulovammaisten aikuisten kuntoutusohjaaja Heli Sundelin (HUS) Korvaklinikka, Kuulokeskus 1, Haartmanink.4 E Gsm: p Kuurosokeat ry aluesihteeri Heli Lappalainen (os. Onkinen) gsm: Os. Iiris, PL 40, IIRIS (Marjaniementie 74, Itäkeskus) puhelinvaihde: , tp: Kulttuuripsykiatrinen poliklinikka (sis. kuurojen palvelut) Tukholmankatu 8 F- rakennus, A-rappu, 3.krs. Gsm: p fax: Helsingin Palvelukeskus Ainola Puotilan Metrokatu 4, Hki Tp , p , fax: , sp:

23 Aspa-koti / Viittomakielisten Perhoslehto Lauhatie 7 A, Vantaa gsm: , tp: Espoon srky vs. kuurojentyöntekijä Annika Topio Kirkkokatu 1, Espoo gsm: , fax: sp: Vantaan srky kuurojendiakoni Seija Einola Unikkotie 5 a A, Vantaa gsm: p sp:

24 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN SEURAKUNTATYÖ/ KUUROJENTYÖ Kolmas Linja 22 B HELSINKI OSOITTEENMUUTOS Jos osoitteesi on muuttunut, leikkaa alla oleva osoiteliuska irti ja kirjoita uusi osoitteesi tyhjään tilaan. Lähetä liuska ylälaidassa olevaan Helsingin seurakuntayhtymän osoitteeseen. On tärkeää, että vanha osoite seuraa mukana. NIMI: OSOITE:

Kuurojen seurakunta. kevät kesä 2017

Kuurojen seurakunta. kevät kesä 2017 Kuurojen seurakunta kevät kesä 2017 Hyvä lukija, vuosi 2017 on koittanut.vuoden ensimmäinen päivä on vanhan kristillisen perinteen mukaan Jeesuksen ympärileikkauksen ja Jeesus-nimen päivä. Kalenterissamme

Lisätiedot

VIITTOMAKIELISET Kevät 2015

VIITTOMAKIELISET Kevät 2015 kuva: Juuso Kaskinen VIITTOMAKIELISET Kevät 2015 Teit, Herra, talven jäätäväksi, vaan kohdussaan maa kantaa elämää. Loit silmuun toivon kestäväksi, maa kevään helmaan versot synnyttää. Jos raskas onkin

Lisätiedot

Hyvä seurakuntalainen!

Hyvä seurakuntalainen! Espoon seurakuntien Hyvä seurakuntalainen! VIITTOMAKIELISET Kevät 2013 Kädessäsi on paksu nippu paperia, mutta älä pelästy! Löydät siitä paljon tapahtumia ja toimintaa pääkaupunkiseudulla. Selaa nippu

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN

Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN Espoon seurakunnat AVIOLIITTOON VIHKIMINEN www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi www.espoonseurakunnat.fi Avioliittoon vihkiminen Espoossa Avioliittoon vihkiminen siunausta elämäänne Avioliitto

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013

espoon seurakuntien näkövammaiset syksy 2013 1 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET SYKSY 2013 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi 2 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 MISSIO Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn. VISIO Puijon

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja Kun pienen lapsen äiti ja isä ottavat lapsen syliin ja painavat häntä lähelle sydäntään, he antavat hänelle rakkautta ja huolenpitoa. Tällä

Lisätiedot

Rippikoulun seurakuntayhteysjakso

Rippikoulun seurakuntayhteysjakso Rippikoulun seurakuntayhteysjakso vuoden 2011 rippikoulussa Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Ohjeita: Kynä mukaan Vastaa kysymyksiin ennen kuin tulet hakemaan merkintää seurakunnan työntekijöiltä 1.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

YTK SuomiAreenalla: Työttömyyden tukemisesta työllisyyden tukemiseen

YTK SuomiAreenalla: Työttömyyden tukemisesta työllisyyden tukemiseen UUTISKIRJE lokakuu 2016 Kerro kaverille YTK TIETOA YTK:STA JÄSENPALVELUT ANSIOTURVAN ABC AJANKOHTAISTA YHTEYSTIEDOT Tässä kirjeessä: YTK SuomiAreenalla: Työttömyyden tukemisesta työllisyyden tukemiseen

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2016

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2016 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Opas vihkimisen järjestelyihin

Opas vihkimisen järjestelyihin Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Joh. 15:9 12 Jyväskylän seurakunnan Opas vihkimisen järjestelyihin Avioliittoon vihkiminen K ristillisen uskomme mukaan

Lisätiedot

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11. Päiväohjelma 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.00 Lounas 13.40 2x oppitunti (kaksoistunti tai 13.40-14.20/14.25-15)

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

espoon seurakuntien näkövammaiset kevät 2013

espoon seurakuntien näkövammaiset kevät 2013 espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET kevät 2013 www.espoonseurakunnat.fi www.esboforsamlingar.fi Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja tukea näkövammaisille ja heidän perheilleen.

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015. 8.12.2015 klo 18.00-18.30

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015. 8.12.2015 klo 18.00-18.30 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 8.12.2015 klo 18.00-18.30 Läsnä: Poissa: Kuusiranta Helena, pj Gustafsson Tarja, pois

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2012 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 29.4.2012 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016

Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 21.6.2016 Eurooppalainen dysleksiaviikko 3.10. - 9.10.2016 Teema: Oppimisen apuvälineet, lukijärjestöjen vertais- ja neuvontatoiminta VARASLÄHTÖ VIIKKOON Kouvola 30.9. Apuvälinepäivä kunnan työntekijöille

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT 1 POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN ALUEELLA TOIMIVAT PSYKOSOSIAALISEN TUEN JA PALVELUIDEN KRIISIRYHMÄT Arkipäivän äkilliset kriisi- ja onnettomuustilanteet: Kuntien moniammatilliset kriisiryhmät toimivat terveyskeskusten

Lisätiedot

Varhaiskasvatus ja perhetyö syksy 2016

Varhaiskasvatus ja perhetyö syksy 2016 Varhaiskasvatus ja perhetyö syksy 2016 Iltapäivätoiminta Muskarit Pyhäkoulut Juhlat Perhekerhot Päiväkerhot Lastentupa Perhekirkot Taideleikki Leirit Perheretket Tapahtumat Yhteystiedot 2 PÄIVÄKERHOT ANTTOLA

Lisätiedot

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle! Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle Ahvenanmaalle! Nyt kutsuu sua Kyrkogårdsö! Olet saanut paikan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kesärippikoulusta, joka pidetään Ahvenanmaalla, Havsgårdenin matkailukeskuksessa

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT Syksy 2016 Avoimet varhaiskasvatuspalvelut Toiminta on osa kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ja tavoitteena on tukea perheitä arjessa. Toiminta on tarkoitettu perheille,

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2016 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! MLL:n Uudenmaan piiri Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki Tel. +358 44 0470 407 uudenmaan.piiri@mll.fi uudenmaanpiiri.mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki.

Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. 1 TULKKITOIMINNAN YHTEISTYÖRYHMÄ Pöytäkirja1/2012 Aika 6.2.2012 klo 10 16 Paikka Läsnä Poissa Tulkit Kuuloliiton kokoushuone A4.17, Valkea talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki. Laurén Sirpa (puheenjohtaja),

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun!

Tervetuloa opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun! Tervetuloa opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakouluun! Olet saanut opiskelupaikan Tietotekniikan koulutusohjelmasta: nuorten koulutus, insinööri (AMK), Bulevardi 31, Helsinki Toivotamme sinulle onnea

Lisätiedot

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00-9.30 Harjoitukset 10.00 Oppitunnit 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00-9.30 Harjoitukset 10.00 Oppitunnit 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12. Päiväohjelma 8.00-9.30 Harjoitukset 10.00 Oppitunnit 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.00 Lounas 13.00 Minijumis 13.40 Oppitunnit 16.00 Välipala (huom. omat eväät!) 18.25 Kokoontuminen luokkaan

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 Usko on valo, joka johdattaa meitä ja loistaa meille pimeydessä. (Martti Luther) Kevätkauden jumalanpalvelukset ja tapahtumat Tuusniemellä Tuusniemen alueseurakunta

Lisätiedot

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta.

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Kirkkovuosi Vihreä on kesän ja kasvun väri Liturgiset värit Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Musta on surun ja murheen väri. Talvi Ensimmäinen

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus Riparit 2015 RIPPIKOULU 2015 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tietoon, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään seuraavasti:

Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään seuraavasti: KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään seuraavasti: Aika Ti 1.4.2014 klo 18.30 Paikka Seurakuntatalo, Mykkäläntie 6, 73100 Lapinlahti Osallistujat: Jäsenet

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat,

Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat, Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat, Rippikoulun käyminen on merkittävä asia niin rippikoulalaisen kuin hänen vanhempiensakin elämässä. Lapsenne ottaa ison askeleen kohti aikuisuutta.

Lisätiedot

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Yhteinen kirkkoneuvosto 28.11.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.2 1. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA.2 2. FYYSINEN SAAVUTETTAVUUS ELI ESTEETÖN

Lisätiedot

Koulukukko 3 / 2015 2016

Koulukukko 3 / 2015 2016 Kouluyhteistyö Kallaveden seurakunta Marjukka Borgman marjukka.borgman@evl.fi p. 040 4848 357 Koulukukko 3 / 2015 2016 3.5.2016 Kohti kesää Toukokuu pyörähti käyntiin ja opettajanhuoneen aamukammassa on

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017! Laukaan seurakunta tervetuloa 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2017. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

Helsingin seurakuntien järjestämiä ruokailuja syksyllä 2016

Helsingin seurakuntien järjestämiä ruokailuja syksyllä 2016 Helsingin seurakuntien järjestämiä ruokailuja syksyllä 2016 Kantakaupunki ja Lauttasaari ERITYISDIAKONIA Hermannin Diakoniatalolla, Hämeentie 73 Diakoniaruokailu ke ja pe klo 12-13, ateria 1. Päivätupa

Lisätiedot

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa.

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa. Rippikoulut 2017 Perinteiselle kesäriparille Niinirantaan? Retkiriparille melomaan? Päiväriparille, lasketteluriparille, riparille Viroon? Rippikouluihin ilmoittaudutaan syyskuussa. Ilmoittautuminen alkaa

Lisätiedot

Katolinen rukousnauha eli ruusukko muodostuu krusifiksista, helmen johdannosta ja viidestä kymmenen helmen kymmeniköstä eli dekadista, joita

Katolinen rukousnauha eli ruusukko muodostuu krusifiksista, helmen johdannosta ja viidestä kymmenen helmen kymmeniköstä eli dekadista, joita Katolinen kirkko Katolinen kirkko eli roomalaiskatolinen kirkko on kristikunnan suurin kirkko, jonka jäsenmäärä on maailmanlaajuisesti suurin piirtein 1,25 miljardia. Puolet katolisen kirkon jäsenistä

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4.

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4. MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 t i e d o t t a a! Palstamillimetrin hinta 1.1.2013 alkaen 0,99 (sis.alv 24%) LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Laitakarin alue tullaan kaavoittamaan. Tämä tarkoittaa sitä

Lisätiedot

Surun kohdatessa. - Ohjeita hautaukseen - Kangasalan seurakunta

Surun kohdatessa. - Ohjeita hautaukseen - Kangasalan seurakunta Surun kohdatessa - Ohjeita hautaukseen - Kangasalan seurakunta Päivitetty 7.5.2013 Vainajan lähimmät Ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Tapiolan seurakuntaneuvosto :30 7/2016 ESITYSLISTA

SISÄLLYSLUETTELO. Tapiolan seurakuntaneuvosto :30 7/2016 ESITYSLISTA SISÄLLYSLUETTELO Tapiolan seurakuntaneuvosto 04.10.2016 16:30 7/2016 ESITYSLISTA Esityslistan kansilehti... 1 1 Tapiolan seurakunta, kirkon peruskorjauksen tarveselvitys... 2 2 Tapiolan seurakunta, lausunto

Lisätiedot

LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 SEURAKUNTANEUVOSTO 9 2008 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236

LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 SEURAKUNTANEUVOSTO 9 2008 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236 LAPPEEN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 Kirkkokatu 10 53101 LAPPEENRANTA PUH. 05 612600, FAX 05 6126236 Aika 10.9.2008 klo 17.00 20.31 Paikka Kaislarannan leirikeskus, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat 97 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2015

Yhdistystiedote 7/2015 Yhdistystiedote 7/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen haulla kiire. Ottakaa asia puheeksi hallituksessa! - Liittopäivät ilmoittautuminen lähestyy - Syksyn aikana runsaasti koulutusmahdollisuuksia

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Opas kastejärjestelyihin

Opas kastejärjestelyihin Perheeseenne on syntynyt pieni vauva. Kotiseurakuntanne toivottaa teille onnea ja Jumalan siunausta lapsen syntymän johdosta. Tämän vihkosen kautta tahdomme auttaa Teitä kastejuhlan valmistelussa. Jyväskylän

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tieto yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa: Liittokokouskutsu,

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA 86/ Liite Sivu 1 / 6 KEVÄT 2017 TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNNAN TOIMINTAA VÄRIT: NAISTENPIIRI (LEHTEEN) MIESTEN SAUNAILTA (LEHTEEN) SANAN JA RUKOUKSEN ILTA (LEHTEEN) SIIONIN VIRSI SEURAT (LEHTEEN) RY SUNNUNTAISEURAT

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2016 Aika ja paikka Ke 3.2.2016 klo 18-19.51 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV).

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV). SUOMEN ILMAILULIITTO RY PÖYTÄKIRJA Laskuvarjotoimikunta Koulutus- ja turvallisuuskomitea Kokous 4-2001 AIKA: PAIKKA: Ke 29.8.2001 klo 18.00 alkaen SIL ry, Malmi LÄSNÄ: Ilkka Keinänen puheenjohtaja Timo

Lisätiedot

Aurinkoista kevättä!

Aurinkoista kevättä! Jyty Varkaus Ry Huhtikuu 2016 Jäsentiedote 1 Hallituksen päätöksiä 2 Edunvalvontakatsaus 3 Vuoden 2017 kalenterien tilausmuutos 4 Kevätkokous 5 Kuntokorttien palautus 6 Haluatko luottamusmieheksi 7 Sampea

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Toimistomme ei tällä hetkellä valitettavasti ole auki k uin kerhoiltoina! Sähköpostin kautta pyrimme palvelemaan!

Toimistomme ei tällä hetkellä valitettavasti ole auki k uin kerhoiltoina! Sähköpostin kautta pyrimme palvelemaan! Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry Vartiokuja 1 20700 TURKU puh 02 231 9632 s-posti: toimisto@tsey.fi internetsivut: http://www.epilepsia.fi/fi/web/turun-seutu/etusivu JÄSENTIEDOTE 2/2016 Toimistomme ei

Lisätiedot

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Kirkkovuoden juhlat Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Adventin jälkeen seuraava juhla on Suomen itsenäisyyspäivä 6.12$ Kirkossa rukoillaan

Lisätiedot