Symbol for Windows Gold. Symboliposti. Modemo 2011 Handicom Handicom

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Symbol for Windows Gold. Symboliposti. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom"

Transkriptio

1 Symbol for Windows Gold Symboliposti Modemo 2011 Handicom 2011 Handicom

2 JOHDANTO Symbol for Windows Gold Symboliposti toimii tarvittaessa itsenäisenä sähköpostiohjelmana. Sitä voi käyttää myös Tekstintekijän sisältä jolloin FlexLex -sanojen ennustuksen hyödyntäminen on mahdollista Symbolipostin avulla käyttäjät voivat kirjoittaa kirjeitä, runoja, kertomuksia yms. käyttämällä symboleita ja/tai tekstiä. He voivat myös tallentaa, avata, muokata ja tulostaa Tekstintekijän dokumentteja Tämä tiedote kertoo Symbolipostista; Tekstintekijästä ja sen lisäohjelmasta FlexLexistä on olemassa oma tiedotteensa. Asentaminen Lisenssien hankkiminen Voit käyttää kaikkia ohjelmia ja kirjastoja ilman lisensointia ns. demotilassa. Tällöin tulostaminen ja tallentaminen eivät toimi ja maksullisten kirjastojen symboleista kuten PCS näkyy vain osa. COMPIC, perusblissit ja Sclera ovat ilmaisia joten ne toimivat myös demotilassa. SfW Gold on saatavana konekohtaisina sarjanumerolisensseinä, siirrettävällä USB -lisenssitikulla tai, ainoana alan ohjelmana, erittäin suosittuina aitoina verkkoversiolisensseinä. Kysy myös lisätietoja koulutuksesta ja käyttäjäkohtaisista sovitustöistä. Tekstintekijä kuuluu Symbol for Windows Gold -perheeseen jonka voit kopioida internet -sivuiltamme*. Saat halutessasi Modemosta myös ilmaisen Symbol for Windows Gold -DVD:n jolta ohjelmat ja kirjastot voi asentaa. Käyttökielet Ohjelma on saatavana tanskaksi, hollanniksi, englanniksi, ruotsiksi, suomeksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi, puolaksi, ranskaksi ja osin norjaksi. Myös symbolien nimet ja luokitusjärjestelmä on käännetty. *http://www.modemo.co.uk/fi/support.html, Otsikko Usein kysyttyä.

3 PÄÄIKKUNA, ASETUKSET Asetukset Ennen kuin sähköpostien lähettäminen ja vastaanottaminen on mahdollista, ohjelmaan täytyy syöttää tarvittavat asetukset sähköpostipalvelimista, käyttäjän sähköpostitilin tiedot kuten tilin sanasana jne. Asetuksiin pääset komentovalikon kautta valitsemalla Asetukset- Asetukset. Ilmestyvässä ikkunassa on kahdeksan korttia: Yleinen, Henkilökohtainen informaatio, Sähköpostipalvelimet, Puheäänet, Lukeminen, Syöttömenetelmä, Pikanäppäimet ja Värit. Henkilökohtainen info Henkilökohtainen informaatio sisältää tiedon jonka sähköpostiesi vastaanottajat näkevät. Koko nimi: Nimesi tai lempinimesi. Sähköpostiosoite: Se sähköpostiosoite jota haluat ihmisten käyttävän lähettääkseen Sinulle postia ja vastauksia lähettämiisi posteihin, esim. Käyttäjän valokuva: Valitsemalla Selaa voit etsiä kansioista esim. itsestäsi otetun valokuvan tunnistusta varten. Tyhjä -komennolla voit poistaa tehdyn valinnan. Klikkaamalla lopuksi Hyväksy asetukset otetaan käyttöön, valitsemalla Peruuta tekemäsi muutokset eivät tallennu.

4 ASETUKSET (JATKOA) Sähköpostipalvelimet Sähköpostien lähettämistä ja vastaanottamista varten tarvitset Internet -yhteyden. Sinulla täytyy olla sopimus Internet -palveluntarjoajan kanssa ja muu kuin selainpohjainen sähköpostiosoite. Symboliposti ei toimi kuten Google tai Hotmail, se käyttää POP -sähköpostipalvelimia kuten esim. Outlook Express. Internet -palveluntarjoajaltasi saat sekä sähköpostitilit että tiedot joita kysytään Sähköpostipalvelimet kortissa: -saapuvan postin palvelimen (POP) nimi, muotoa mail.organisaatio.fi. -lähtevän postin palvelimen (SMTP) nimi, saattaa olla sama kuin saapuvalle postille. -käyttäjänimet (usein sähköpostiosoitteesi). -salasana(t). Varmista että kirjoitat kenttiin kaiken tiedon täsmälleen siinä muodossa kuin se on Sinulle annettu. Salasana Yleensä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa käytetään sekä saapuvien että lähtevien postien palvelimelle. Varmista onko tämä tilanne omalla kohdallasi. Symboli-ja tavalliset sähköpostit Voit määritellä, hakeeko Sympoliposti palvelimelta vain symboleja sisältävät postit vaiko kaiken palvelimelle lähetetyn postin. Jos haet vain symboleja sisältävät postit, tavalliset postit voidaan hakea toisella sähköpostiohjelmalla kuten Outlook Express. Jos haet Symbolipostilla kaikki sähköpostit, voit määritellä että symboleja sisältämättömät postit näyettään tekstinä tai että ne siirretään roskakoriin. Symboleja sisältämättömien postien siirtäminen roskakoriin voi olla hyvä idea jas käyttäjällä on oma sähköpostiosoite ja hän vaihtaa sähköposteja ainoastaan muiden Symbolipostin/ Tekstintekijän käyttäjien kanssa. Puhesynteesiohjelma Koneellasi olevaa puhesynteesiohjelmaa kuten Microsoft Voice SAPI5 -liittymällä (tulee käyttöjärjestelmän mukana) voit käyttää symboleihin liittyvän tekstin toistamiseen puheena. Tekstit voivat olla symboleihin liittyviä kuvatekstejä tai Tekstintekijässä erikseen kirjoitettuja, symboliviestiin liittyviä lauseita. Jos käytössäsi on kaksi puhesynteesiohjelmaa, valitse niistä haluamasi. Lukeminen Kortissa Lukeminen voit valita esim. tapahtuuko tekstin lukeminen kappaleittain vaiko lauseittain, tekstikursorin muoto, symbolien ja tekstin korkeus riveillä jne. Voit myös määritellä uuden postin osalta, pyytääkö ohjelma valitsemaan vastaanottajan sähköpostiosoitteen heti alussa vai tehdäänkö viesti ensin valmiiksi. Syöttömenetelmä Kortista Syöttömenetelmä voit valita, mitkä ohjelmakomennoista näytetään ohjelmassa painikeikoneina dokumentin molemmin puolin. Voit valita, käytetäänkö kuvaruudulla sanastoa ja onko käytössä vaihtoehtoinen ohjausmenetelmä kuten askellus. Osoitekirja Osoitekirjaan tallennat vastaanottajien sähköpostiosoitteet. Valitse Komentovalikosta Asetukset-Osoitekirja. Uuden osoitteen lisäät valitsemalla Osoite-Uusi tai pikanäppäimellä Ctrl-N. Kirjoita vastaanottaja nimi esim. modemo ja osoite kuten Klikkaamalla Selaa voit hakea kansiosta vastaanottajaa esittävän kuvan. Valitse vielä minkä tyyppistä postia vastaanottajan kanssa yleensä vaihdat.

5 KÄYTTÄMINEN Pikanäppäimet Kortti sisältää luettelon ohjelmassa käytössä olevista pikanäppäimistä (näppäinoikoteistä). Voit muuttaa pikanäppäimiä jos esim. joku näppäinoikoteistä on jo toisen ohjelman käytössä, tai poistaa pikanäppäimiä kokonaan käytöstä. Poistaminen tapahtuu komennolla Pura sidos. Jos haluat valita komennolle näppäinoikotien, valitse luettelosta haluamasi komento, klikkaa Sido ja klikkaa sitten näppäimiä joita haluat käyttää komennon näppäinoikoteinä. Värit Kortista Värit valitset taustavärit toimintojen komentopainikkeille kuten Saapuva ja Lähtevä posti. Postipainikkeet Postipainikkeet tarjoavat oikotien yleisimmin käytettyihin toimintoihin kuten: Uusi posti(kirjoita uusi posti). Lähtevä(tallenna dokumentti lähteväksi postiksi). Keskeytä (peruuta postin tekeminen). Vie ja tuo (ottaa yhteyden sähköpostipalvelimiin, lähettää postit lähtevien laatikosta ja hakee palvelimelta uudet postit Saapuneiden laatikkoon. Selaa Saapuneita, Lähteviä, Luonnoksia ja Poistettuja posteja. Lue posti (lukee sähköpostissa olevan tekstin ääneen). Kuvaruudulla voidaan näyttää erilainen määrä postipainikkeita, käyttäjän tason mukaan. Siirry Asetukset-Ohjaustapa -ikkunaan ja kokeile komennon Painikkeet alta pudotusvalikosta eri vaihtoehtoja. Kirjoita uusi sähköposti Voit aloittaa uuden postin kirjoittamisen kolmella eri tavalla. Klikkaa postipainiketta Uusi posti, valitse Komentovalikosta Sähköposti-Uusi sähköposti tai käytä näppäinoikotietä Ctrl-N. Valitse seuraavaksi vastaanottaja(t) kuvaruudulle ilmestyvästä osoitekirjasta jossa vastaanottaja näkyy kuvana tai symbolina. Vastaanottajan valittuasi ohjelma palaa takaisin kirjoitusikkunaan ja näyttää viestin alussa valitsemasi vastaan-ottajan symbolin tai valokuvan. Voit aloittaa sähköpostin kirjoittamisen. Peru sähköpostin kirjoittaminen Jos et haluakaan tehdä avoinna olevaa sähköpostia ja lähettää sitä, valitse komento Sähköposti-Peruuta. Ohjelma pyytää vahvistusta perumiseen. Vastaa saapuneeseen postiin Voidaksesi vastata saapuneeseen sähköpostiin, Sinun täytyy ensin paikallistaa se. Valitse Komentovalikosta ikkunan yläreunasta Näytä- Saapuneet. Toinen vaihtoehto on valita Saapuneet ikoni Työkaluvalikosta ikkunan vasemmasta reunasta. Saapuneet näyttää luettelon saapuneista sähköposteista. Kun löydät postin johon haluat vastata, valitse se ja valitse Komentovalikosta sen jälkeen komento Sähköposti-Vastaa Sähköpostiin. Lähettäjästä tulee tällöin automaattisesti postin vastaanottaja. Voit sitten kirjoittaa vastauksesi ja lähettää sen.

6 KÄYTTÄMINEN (JATKOA) Vie ja tuo postit Lähtevien laatikossa olevat postit lähetetään vastan kun valitset komennon Lähetä ja vastaanota sähköpostit Komentovalikosta tai klikkaamalla postipainiketta Vie ja tuo. Kolmas vaihtoehto on käyttää näppäinoikotietä vastaavaa ikonia. Ohjelma ottaa yhteyden ensin lähtevien postien palvelimeen. Kun postit on lähetetty, ohjelma katsoo seuraavaksi onko saapuvien postien palvelimella viestejä ja kopioi uudet viestit Saapuneiden postien laatikkoon. Kysyttävää? Ota yhteyttä: tai Postien lukeminen Valitse ensin joku laatikoista (Saapuneet, Lähtevät, Luonnokset, Poistetut) ja etsi posti jonka haluat luettavan ääneen. Valittuasi luettavan postin, valitse komentovalikosta Puhe-Lue sähköposti tai käytä vastaavaa ikonia Lue dokumentti. Tulosta posteja Jos käytössäsi on tulostin, voit tulostaa sähköposteja Symbolipostista. Avaa ensin haluamasi posti ja käytä Komentovalikon komentoa Tiedosto-Tulosta. Poistaminen ja palauttaminen Valitse ensin laatikko ja sen jälkeen sieltä poistettava viesti. Poistaminen tapahtuu komennolla Sähköposti-Poista sähköposti. Poistettu posti siirtyy laatikkoon Poistetut kohteet mistä sen voi tarvittaessa palauttaa.

Symbol for Windows Gold. Kartantekijä. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom

Symbol for Windows Gold. Kartantekijä. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom Symbol for Windows Gold Kartantekijä Modemo 2011 Handicom 2011 Handicom ESITTELY Symbol for Windows Gold Kartantekijä on valintasi jos työhösi kuuluu ammattimaisten, tulostettavien kommunikaatiokarttojen

Lisätiedot

Symbol for Windows Gold. Kommunikaattori

Symbol for Windows Gold. Kommunikaattori Symbol for Windows Gold Kommunikaattori Modemo 2010 Handicom 2010 JOHDANTO Symbol for Windows Gold Kommunikaattorilla tietokoneesta tulee satukirja, pelikone ja kommunikointilaite! Ohjelmalla sekä tehdään

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Symbol for Windows Blisskoostaja ( Versio 2.3 )

Symbol for Windows Blisskoostaja ( Versio 2.3 ) Handicom Symbol for Windows Blisskoostaja ( Versio 2.3 ) Handicom, 2004, Alankomaat Myynti Suomessa: Modemo Contents 1. Johdanto... 2 2. Blisskoostajan pääikkuna... 3 2.1 Toolbar... 3 2.2 Piirtoalue...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas Huomautus Ennen kuin käytät näitä tietoja ja niiden tukemaa tuotetta, lue kohdan Huomautukset

Lisätiedot

Outlook 2003 fin Laiskakoira

Outlook 2003 fin Laiskakoira Outlook 2003 fin Laiskakoira Tämä Laiskakoira-kirja on mallikappale eikä tätä saa käyttää ilman Tieturi Oy:n kirjallista lupaa. Jos näet tämän kirjan käytössä, on kyseessä tekijänoikeusrikos. Ota tällöin

Lisätiedot

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus Nebula dokumentti Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Yhteenveto... 4 2. Ympäristöt... 4 3. Tilityypit... 4 4. Hosted Exchange 2010... 5 4.1. Exchange-tilin käyttöönotto - Outlook 2010... 5 4.2. Exchange-tilin

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO. 18.8.2009 Hannu Mikkonen

6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO. 18.8.2009 Hannu Mikkonen 6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO 18.8.2009 Hannu Mikkonen B) Sähköposti (GOOGLEn Gmail kehiin!)... 1 Gmail... 1 1. Sähköpostiviestin rakenne... 3 2. Sähköposti - saapuneet... 4 3. Liitetiedostot... 7 Viestin luominen...

Lisätiedot

KIMMO ROUSKU TEHOA TYÖSKENTELYYN KIERTUE. Office 2007. Outlook-harjoitus - Oulu. Kimmo Rousku

KIMMO ROUSKU TEHOA TYÖSKENTELYYN KIERTUE. Office 2007. Outlook-harjoitus - Oulu. Kimmo Rousku KIMMO ROUSKU TEHOA TYÖSKENTELYYN KIERTUE Office 2007 Outlook-harjoitus - Oulu Kimmo Rousku Tässä harjoituksessa käydään läpi Outlook-sähköpostin keskeiset toiminnallisuudet sekä muutama asia kalentereihin

Lisätiedot

Käyttöohje: FirstClass Client 7.0 Muokattu: 19.08.2003

Käyttöohje: FirstClass Client 7.0 Muokattu: 19.08.2003 Versio ja pvm Laatinut Muokattu pvm Muokannut 1.0c / 19.08.2003 Tero Avellán 19.08.2003 Tero Auranmaan Aluetietoverkko Oy 1/31 Käyttöohjeen muutoshistoria: Pvm. Versio Mitä tehty Nimi Huomautukset Tämän

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

Alkutoimien pääkohdat

Alkutoimien pääkohdat Alkutoimien pääkohdat Alkutoimet Tobii Communicator Alkutoimien pääkohdat Koskee Tobii Communicator -malleja alkaen versiosta 4.6. Sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkasta tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

INTERNET. Internetin palvelut. Sähköposti. Postituslistat. Internet ja käyttöjärjestelmät

INTERNET. Internetin palvelut. Sähköposti. Postituslistat. Internet ja käyttöjärjestelmät SISÄLLYS Sisällys... 2 Internet... 3 Internetin palvelut... 3 Sähköposti... 3 Postituslistat... 3 Internet ja käyttöjärjestelmät... 3 Internet ja TCP/IP-protokolla... 4 IP-osoite... 4 Yhteyden muodostaminen...

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

v.3.12c Käyttöohjeet

v.3.12c Käyttöohjeet v.3.12c Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...4 1.1 Mitä sähköposti on...4 1.2 Sähköpostin edut ja haitat...4 1.3 Sähköpostin tietoturvallisuus...5 2. PEGASUS MAIL -SÄHKÖPOSTIOHJELMA...7 2.1 Pegasus

Lisätiedot

hp:n sulautettu www-palvelin LaserJet 4250/4350 Series hp LaserJet 2400 Series

hp:n sulautettu www-palvelin LaserJet 4250/4350 Series hp LaserJet 2400 Series käyttö use hp:n sulautettu www-palvelin hp LaserJet 450/450 Series hp LaserJet 400 Series HP:n sulautettu WWW-palvelin Käyttöopas Copyright 004 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

Office 365. S-posti. Pietarsaaren kaupunki It-osasto ja Atk-toimisto 22.3.2013

Office 365. S-posti. Pietarsaaren kaupunki It-osasto ja Atk-toimisto 22.3.2013 Office 365 S-posti Pietarsaaren kaupunki It-osasto ja Atk-toimisto 22.3.2013 Microsoftin pilvipalvelu S-posti, kalenteri, yhteystiedot ja tehtävät Lync videoneuvottelu Office 365 SharePoint intra sekä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Infovox ivox Käyttöopas. versio 4

Infovox ivox Käyttöopas. versio 4 Infovox ivox Käyttöopas versio 4 Julkaistu 11.3.2015 Copyright 2006-2015 Acapela Group. Kaikki oikeudet pidätetään http://www.acapela-group.com Sisällysluettelo JOHDANTO... 1. MIKÄ ON INFOVOX IVOX?...

Lisätiedot

Johdatus. - ohjelmistoon. Versio 4.6

Johdatus. - ohjelmistoon. Versio 4.6 Johdatus - ohjelmistoon Versio 4.6 Sivu 1/39 - SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Yleistä ohjelmasta...3 2.1 Rakenne...3 2.2 Mitä alkuun pääsemiseksi tarvitaan?...3 3 Näin pääset sisään ohjelmaan...4 3.1

Lisätiedot

FRONTER: Opettajan ohje

FRONTER: Opettajan ohje 1.4.2011 FRONTER: Opettajan ohje Tämä ohje on tarkoitettu opettajille Fronterin käyttöönoton tueksi. Opas antaa ohjeet huoneiden avaamiseen ja käyttöön. Ohjetta koskevia kommentteja ja palautetta voi lähettää

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot