ActiveGPS Ajopä ivä kirjä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ActiveGPS Ajopä ivä kirjä"

Transkriptio

1 . ActiveGPS Ajopä ivä kirjä Käyttäjän käsikirja Copyright 2014

2 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 2 ( 13) Johdanto ActiveGPS Ajopäiväkirja on tarkoitettu helpottamaan ajopäiväkirjan keräämistä äärimmäisen helpoksi. Ajopäiväkirja vaatii toimiakseen ActiveGPS aktiivilaitteen tiedon keräämiseksi ajoneuvoon. Käyttötarkoitus ActiveGPS Ajopäiväkirjan tarkoituksena on kerätä vaivattomasti tiedot kuljetuista matkoista ja saada sen avulla ajopäiväkirja ja työaikaraportti vaivattomasti Ajopäiväkirja saadaan työ/muu ajo tiedoin annetulta aikaväliltä Työaikaraportti perustuu aikaan, mikä kohteessa on vietetty ajotietojen perusteella. Käyttö etenee seuraavasti: - ActiveGPS asetetaan auton kojetaulun päälle ja kytketään auton virtajärjestelmään. - ActiveGPS kerää automaattisesti kaikki matkat muistiinsa siihen koskematta. - Halutuin välein; esim. kerran kuukaudessa laite irroitetaan autosta ja viedään henkilökohtaisen PC:n luo tietojen lukemiseksi Ajopäiväkirjaohjelmaan. - Tunnistamattomat kohteen, missä ei aikaisemmin ole vierailtu, tunnistetaan kartalta ja opetetaan ohjelmalle. - Aikaisemmin tunnistetut kohteet Ajopäiväkirja näyttää automaattisesti. - PC:lle siirron yhteydessä ohjemaan kirjataan ajon päättymiskilometrilukema autosta, jonka mukaan se osaa laskea mittarilukemat taaksepäin ensimmäiseen matkaan asti. - Tarvittaessa kirjataan muutokset kuten reittien yhdistäminen tms. - Lopuksi ActiveGPS:ltä luetut matkat hyväksytään ja tallennetaan pysyväisarkistoon SQL tietokantaan. - Tallennetuista matkoista voidaan tulostaa ajopäiväkirja annetun aikavälin mukaisesti.

3 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 3 ( 13) Käsikirja Tämän käsikirjan tarkoitus on antaa perustiedot ActiveGPS Ajopäiväkirjan käytöstä ja käyttöönotosta. Käyttöönotto ActiveGPS laitteen kytkeminen tietokoneeseen ensimmäistä kertaa ActiveAGP laite on kytkettävä USB kaapelilla PC:lle, jolloin uuden laitteen asennus käynnistyy. Mukana tulevalla CD:llä on ajuri, millä ActiveGPS saadaan näkymään PC:llä USB sarjaporttina. Kuvasssa ActiveGPS asennettuna PC:n sarjaporttiin (COM3):

4 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 4 ( 13) ActiveGPS laitteelle valitun COM portin tarkistaminen ActiveGPS:n käyttöön yksinoman Kannettavassa tietokoneessa, missä on tyypillisesti mm. Bluetooth yhteydet mahdollisia, on BT varannut tietyt portit Modeemiajurille (kts. kuva). Silloin on syytä tarkistaa jokainen Modeemiajuri, että ne ei ole päällekkäin asennetun USB sarjaportin kanssa. Modeemiajurien tarkistus onnistuu seuraavasti: Valitse modeemiajuri kohdalle ja klikkaa hiiren oikealla näppäimellä pikkuvalikosta kohta Ominaisuudet (Properties) Ominaisuusikkunasta valitse kortti Lisäasetukset (Advanced) ja klikkaa nappia Porttien asetukset (Advanced Port Settings). Ikkunan alareunassa voidaan muuttaa porttinumero, mikä on käytössä tälle modeemiajurille. Porttinumero ei saa olla sama, mikä on käytössä USB sarjaportille. Muuta tarvittaessa ja tallenna.

5 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 5 ( 13) ActiveGPS Ajopäiväkirjan asentaminen ActiveGPS Ajopäiväkirja asennetaan seuraavasta osoitteesta: Huom! Asennus on tehtävä Microsoftin Internet Explorer selaajalla. Osoitteesta aukeaa seuraava sivu: Asennus aloitetaan painamalla nappia Install. Asennusohjelma tutkii, onko tarvittavat varusohjelmat jo asennettu tietokoneelle, ja jos ei ole ne asennetaan. Asennettavat varusohjelmat on lueteltu sivulla. Asennus kestää useita minuutteja, mikäli kaikki varusohjelmat joudutaan asentamaan ja jopa useita tunteja, mikäli käytettävissä ei ole laajakaistaa, vaan modeemi tai ISDN internetyhteys. Asennuksen päätyttyä ActiveGPS Ajopäiväkirjaohjelma käynnistyy. Ennen ensimmäisten tietojen lataamista ohjelma kannattaa kuitenkin sammuttaa ja käynnistää uudelleen Windowsin Käynnistä-valikosta, minne käynnistyskuvake on muodostunut.

6 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 6 ( 13) Ohjelman käyttäminen Ajopäiväkirjan tiedot Ohjelman käynnistetään Windowin Käynnistä-valikosta: Ohjelmat - ActiveGPS Finland Ajopäiväkirja. Ohjelman ikkuna koostuu seuraavaista elementeistä. Yläreunassa pudotusvalikko, mistä erilaiset toiminnot löytyvät. Oikeassa yläreunassa Lähtö ja Päätekohde korteilla Web-sivu, joka näyttää ajopäiväkirjalogia käsiteltäessä kartalla sijaintipaikat. Muuten se aukaisee ActiveGPS Finlandin kotisivut. Vasemmalla yläreunassa aputietona yhden kohdalla olevan matkan tietoja logia käsiteltäessä. Alareunassa taulukkoja vasemmalta lukien - Matkat, jotka on tallennettu tietokantaan hyväksyttyinä - Logi, laitteelta luetut käsittelemättömät matkatiedot - Asiakkaat/kohteet, kortisto kohdepaikoista, jotka ohjelmalle on opetettu tunnistamaan. - Työajat kohteissa saapumisen ja lähtemisen välinen aika kirjataan työajaksi kun kohde on tunnistettu/talletettu

7 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 7 ( 13) Taulukossa olevat matkatiedot sisältää mm. Aloitus ja lopetusajan Ajoaika Ajetut kilometrit Lähtö ja saapumiskohde/asiakas Vapaa selite Alku ja loppu kilometrilukema Pudotusvalikot Yläreunan pudotusvalikoista löytyy Tiedosto: Avaa lukee logi-kortille matkatapahtumat aikaisemmin luetusta matkalogista. Tarkoitettu lähinnä tietojen tarkastamiseen ja testaamiseen. Luettaessa ActveGPS:n logia, tallentaa ohjelma automaattisesti luetut tiedot c:\activegps_logi nimiseen kansioon ja tiedoston nimenä päiväys + logi.dat ja päiväys + logi_end.dat. Tiedostopari sisältää erikseen viimeisimmän pysähtymispaikan ja toinen kaikki loput, mitkä laitteen muistiin oli tallennettu. Tallenna tallentaa muutokset, jos korjauksia tehdään Matkat-kortin tallennettuihin matkoihin. Tulosta tulostaa ajopäiväkirjan ja työaikaraportin. Päivitä tietokanta on varauksena mahdollisia tietokannan muutoksia tai lisäyksiä varten. Niistä tiedotetaan erikseen, kun on tarve. Lopeta sulkee ohjelman. HUOM! AINOASTAAN HYVÄKSYTYT JA TALLENNETUT MATKAN OVAT TALLENNETTU MUISTIIN TIETOKANTAAN >> LOGIN KÄSITTELY ON TEHTÄVÄ LOPPUUN ASTI AINAKIN, JOS LAITTEEN MUISTI ON NOLLATTU!

8 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 8 ( 13) Muokkaa: Muokkaa valikkoon tulee käsittelyä helpottavia komentoja Työkalut: Työkalut valikossa ensiksi tarvitaan Lue ActiveGPS laitteelta toimintoa. Se lukee kytketyn laitteen tiedot logi-kortille hyväksyntää ja tunnistamista varten. Login lukemisen jälkeen automaattisesti kysytään auton mittarilukema ajon päättyessä j a tunnistetaan kaikki ne kohteet, jota on opetettu aikaisemmin. >> Tunnista kohteen tekee siis saman, mitä login luku tekee jo automaattisesti. >> Anna mittarilukema tehdään myös automaatisesti login lukemien yhteydessä. Mikäli mittarilukeman antoi väärin, voi korjatun arvon antaa tästä. Hyväksy Logi -> Siirrä tallentaa logi-kortin tapahtumat pysyväismuistiin tietokoneen SQL kantaan. Asetukset avaa ikkunan missä tietyt perustiedot voidaan asettaa. Ohje: Ohje valikosta löytyy ohjeita

9 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 9 ( 13) Login käsittely 1. Liitä ActiveGPS laite USB kaapelilla tietokoneeseen. 2. Työkalut valikosta valitse kohta Lue ActiveGPS laitteelta Lukemisen seurauksena Logi-kortti avautuu aktiiviseksi ja ohjelma kysyy mittarilukemaa. 3. Anna auton mittarilukema ja paina OK Mittarilukemisen jälkeen kaikki matkojen kohteet tunnistetaan automaattisesti. Kun jokin kohde on tunnistamatta, näkyy se Lähtöpaikka tai Päätekohde sarakkeissa koordinaatteina (esim. Lat: , Lon: ). Kuva alla. Klikkaamalla ko. solua näkyy paikka oikean yläreunan kartalla. 4. Voi opettaa/lisätä uuden kohteen klikkaamalla hiireen oikealla näppäimellä kohdesolua.

10 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 10 ( 13) Valitse valikosta Lisää uusi asiakas. 5. Lisääminen avaa asiakaskortin aktiiviseksi ja lisää uuden asiakaskortin, minne on valmiiksi kopioitu kohdepisteen koordinaatit, juokseva kohde numero ja Säde. Säde on raja-arvo, minkä mukaan logista löytyvä reittipiste tunnistetaan kohteeksi. Täytä nimi ja osoitetiedot ja tallenna lopuksi painamalla yläreunassa olevaa levykekuvaa. 6. Tallennuksen jälkeen logi-talukko palautuu samaan paikkaan takaisin, mistä lisäys tehtiin. Samalla koko logi tunnistetaan niiden kohteiden osalta, jotka ovat samoja lisätyn kohteen kanssa. 7. Voit yhdistää haluamasi rivit yhdeksi matkaksi esim. silloin kun olet matkalla pysähtynyt tankkaamaan tai kahville. Yhdistäminen tehdään maalaamalla halutut rivit logi-taulukosta vasemmasta reunasta hiirellä.

11 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 11 ( 13) Valitsemisen jälkeen klikkaa hiiren oikealla napilla valittujen rivien päällä ja aukeavasta pikkuvalikosta valitse kohta Yhdistä matkat. Matka-ajat ja kilometrit lasketaan yhteen ja niistä muodostuu yksi matka. 8. Hyväksyminen ja tallentaminen tapahtuu logiaineiston käsittelyn lopuksi valitsemalla Työkalut valikosta kohta Hyväksy Logi -> siirrä Matkat tallentuvat kantaan ja ne näkyy Matkat kortilla. Nyt matkoista on tulostettavissa ajopäiväkirja ja työaikaraportti. 9. ActiveGPS laitteelle tallentuneet tiedot on nyt loppuun asti käsitelty ja laitteella olevan m uistin voi nollata uusia matkoja varten. Laitteen muistin nollaaminen tehdään Työkalut valikosta kohdasta Nollaa ActiveGPS laitteen logi. Nyt ActiveGPS laitteen voi irroittaa USB kaapelista ja viedä takaisin autoon uusia matkoja keräämään.

12 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 12 ( 13) Asetukset Asetukset ikkunassa määritellään muutamia perusasioita. 1. Ensimmäisenä on portti, minne ActiveGPS on kytketty. Viereisellä napilla Tunnista laite ohjelma tutkii kaikki portit löytääkseen ActiveGPS:n Tunnistus tehdään automaattisesti vaikka sitä ei olisi asetettu tietojen luvun yhteydessä. Mikäli tänne on arvo asetettu, yritetään tiedot lukea ensin sieltä, ja jos se ei onnistu skannataan kaikki portit läpi. 2. Web kartta-asetukset on toisena, valittavana on Googlen karttapalvelu. Kartta-alueen tarkkuus säädettävissä zoom-arvolla. Mitä isompi luku, sitä lähempää karttapiste näytetään. Tallenna napilla asetetut arvot tallennetaan muistiin.

13 ActiveGPS Ajopäiväkirja Käyttäjän käsikirja Sivu 13 ( 13) Tulostaminen Ajopäiväkirja Ajopäiväkirjan ja työaikaraportin tulostaminen tehdään Tiedostovalikon kohdasta Tulosta. Raportiksi valitaan joko Ajopäiväkirja tai Työaikaraportti. Rajauksena valitaan haluttu ajanjakso ja Tulosta napista tulostetaan esikatseluun ruudulle. Asiakas / Kohdelista Asiakas / Kohdelistan tulostaminen tehdään Asiakas/Kohdekortin ollessa aktiivinen. Yläreuna valikossa on printteri-symboli, mitä painamalla lista tulostuu ruudulle esikatseluun. Ohjelmisto ylläpito ja kehitys Ohjelmaa kehitetään toistaiseksi veloituksetta. Uudet ohjelmaversiot jaetaan käyttämällä Microsoftin ClickOnce tekniikkaa. Käytännössä tällä hetkellä aina, kun ohjelman käynnistetään, käy se tarkistamassa onko uudempaa julkaisua olemassa. Jos sellainen on, kysytään käyttäjältä, mikäli se halutaan ladata ja asentaa. Tämä huoltopäivityksen asentaminen on alkuasennukseen nähden mitättömän pieni paketti ja asentuu todella nopeasti.

R-Phone 1.3.3 Käyttöohje

R-Phone 1.3.3 Käyttöohje R-Phone 1.3.3 Käyttöohje versio 08.04.2005 2 R-Phone käyttöohje 8.4.2005 TJK Tietolaite Oy Sisällys Esittely...5 Mikä on R-Phone?...5 Esivaatimukset...5 PC:n vähimmäisvaatimukset...5 Ohjelmistovaatimukset...5

Lisätiedot

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1 Sisällys 1. TachoStore-ohjelmiston esittely... 3 1.1 PÄÄPERIAATE... 3 1.2 KAAVIO... 3 1.3 TOIMINNOT... 3 1.4 LATAUSTAVAT... 3 1.5 LADATTAVAT TIEDOSTOT... 3 1.6 TIEDONTALLENNUSMUODOT... 3 2. TachoStoren

Lisätiedot

Tulospalvelun toimintaohje

Tulospalvelun toimintaohje Tulospalvelun toimintaohje Pikaohje Kasaa laitteisto Avaa ennalta luotu kyseisen viikon tiedosto Tarkasta radat ja kirjaa rastikoodit (2B,3A,4A,4B,6A) (2B Yö,3A Yö,4A Yö,4B Yö,6A Yö) (9A,12A) Tarkista

Lisätiedot

Metseri 7.0 Käyttöohje. Metseri 7.0

Metseri 7.0 Käyttöohje. Metseri 7.0 1 Metseri 7.0 Käyttöohje Metseri 7.0 M E T S E R I M E T S Ä S T Y S S E U R A N R E K I S T E R I Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330 HELSINKI Puh. 050 517 5386 Fax. 050 8517 5386 Email:

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Tietoja Käyttäjän käsikirjasta... 5 Yleistä... 5 Esitiedot... 5 Muu materiaali... 5

Tietoja Käyttäjän käsikirjasta... 5 Yleistä... 5 Esitiedot... 5 Muu materiaali... 5 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU V.10.3 OE2003 VERSIO 10.3 MT2003VERSIO 10.3 TILA: 20.4.2007 SISÄLLYSLUETTELO Tietoja Käyttäjän käsikirjasta... 5 Yleistä... 5 Esitiedot... 5 Muu materiaali...

Lisätiedot

Microsoft Excelin perusteita Keijo Salakari 7. Maaliskuuta 2006

Microsoft Excelin perusteita Keijo Salakari 7. Maaliskuuta 2006 Microsoft Excelin perusteita Keijo Salakari 7. Maaliskuuta 2006 Microsoft Excel perusteita 2 (36) Sisältö 1 MS EXCEL OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN... 4 1.1 KÄYNNISTÄ-VALIKON KAUTTA... 4 1.2 TYÖPÖYDÄN PIKAKUVAKE...

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

Taseri 4.0 Käyttöohje. Taseri 4.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1

Taseri 4.0 Käyttöohje. Taseri 4.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 1 Taseri 4.0 Käyttöohje Taseri 4.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 T A S E R I S E U R A N J A Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I T O Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Metseri 8.0 Käyttöohje. Metseri 8.0

Metseri 8.0 Käyttöohje. Metseri 8.0 1 Metseri 8.0 Käyttöohje Metseri 8.0 M E T S E R I M E T S Ä S T Y S S E U R A N R E K I S T E R I Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f D 22 00350 HELSINKI Puh. 050 517 5386 Fax. 050 8517 5386 Email: timo.mattila@web-media.fi

Lisätiedot

Jäseri PRO 2.0 Käyttöohje. Jäseri PRO 2.0

Jäseri PRO 2.0 Käyttöohje. Jäseri PRO 2.0 1 Jäseri PRO 2.0 Käyttöohje Jäseri PRO 2.0 J Ä S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f D 22 00350 HELSINKI Puh. 050 517 5386 Fax.

Lisätiedot

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja Käsikirja Copyright 1995 2012 Codeman Software Klaani 5.6 Käsikirja Tulostettu 5.11.2012 Esipuhe Esipuhe Tämä käsikirja on tarkoitettu kaikille Klaani ohjelman käyttäjille tai sen käyttäjiksi aikoville

Lisätiedot

CardExchange 8 Käyttöohje

CardExchange 8 Käyttöohje CardExchange 8 Käyttöohje *Tämä ohje on tehty CardExchange versiolle 8. Vanhemmalle versiolle on ladattavissa oma ohjeensa. Suosittelemme ohjelman päivittämistä tuoreimpaan versioon. Päivityksestä lisätietoa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja 0 LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja Sisällysluettelo. OHJELMAN ASENNUS.... YLEISNÄKYMÄ... 4. Yleistä... 4. Agentti... 4. Agenttiryhmä... 5.4 Kampanja... 6.5 Aktiivisuuslogi... 6.6 Soitot... 7.7 Soittopyynnöt...

Lisätiedot

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

3D-Win 5.6. Käyttöönottomanuaali. 3D-system Oy Kielotie 14 B 01300 VANTAA puh. 09-2532 4411 www.3d-system.fi (11/2011)

3D-Win 5.6. Käyttöönottomanuaali. 3D-system Oy Kielotie 14 B 01300 VANTAA puh. 09-2532 4411 www.3d-system.fi (11/2011) 3D-Win 5.6 Käyttöönottomanuaali 3D-system Oy Kielotie 14 B 01300 VANTAA puh. 09-2532 4411 www.3d-system.fi (11/2011) Sisällysluettelo: 1 OHJELMISTON ESITTELY... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 1.2 MANUAALI... 3 1.3

Lisätiedot

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien asennus- ja ylläpito-ohjeet

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien asennus- ja ylläpito-ohjeet Lahden Teho-Opetus Oy Opetusohjelmien asennus- ja ylläpito-ohjeet SISÄLLYS 1. Johdanto... 3 2. Sopivimman asennusvaihtoehdon valinta... 3 3. Ohjelmien asentaminen ja käyttöönotto... 6 3.1. Paikallinen

Lisätiedot

Visman SEPA-ratkaisu Ohjelmien asennukset ja asetusten teko. Käyttöönotto-opas

Visman SEPA-ratkaisu Ohjelmien asennukset ja asetusten teko. Käyttöönotto-opas Visman SEPA-ratkaisu Ohjelmien asennukset ja asetusten teko Käyttöönotto-opas Oppaan päiväys: 15.12.2010. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

IRMA v1.5. Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito

IRMA v1.5. Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito IRMA v1.5 11.3.2014 1/46 IRMA v1.5 Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito IRMA v1.5 11.3.2014 2/46 Sisällysluettelo 1 Yleistä tietoa ohjelmasta... 4 2 Ohjelman asentaminen... 4 3 Kirjautuminen ohjelmaan...

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

VIS Online 2.0 Mediahallinta käyttöohje HELPDESK: Puh. 020 7415 603

VIS Online 2.0 Mediahallinta käyttöohje HELPDESK: Puh. 020 7415 603 1 VIS Online 2.0 Mediahallinta käyttöohje HELPDESK: Puh. 020 7415 603 Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 15.2.2006. 2 VIS Online 2.0. Mediahallinta käyttöohje Sisältö 1. VIS Online 2.0.

Lisätiedot

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat.

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. 15.10.2014 ArchiCAD 18 ALK. - 1 Asennus Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. ArchiCADissä tärkeää tietoa löytyy

Lisätiedot

MITSUBISHI ELECTRIC GOT1000 - OPEROINTIPANEELISARJAN KÄYTTÖOHJE ENSIKÄYTTÄJILLE

MITSUBISHI ELECTRIC GOT1000 - OPEROINTIPANEELISARJAN KÄYTTÖOHJE ENSIKÄYTTÄJILLE MITSUBISHI ELECTRIC GOT1000 - OPEROINTIPANEELISARJAN KÄYTTÖOHJE ENSIKÄYTTÄJILLE SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 TESTILAITTEISTO JA OHJELMISTO... 4 3 OPEROINTIPANEELIN KÄYTTÖÖNOTTO... 5 3.1 Projektin luonti

Lisätiedot

ABLOY KEYAXXESS. Käyttöohje. An ASSA ABLOY Group brand

ABLOY KEYAXXESS. Käyttöohje. An ASSA ABLOY Group brand ABLOY KEYAXXESS Käyttöohje An ASSA ABLOY Group brand OSA. Ohjelman käyttöönotto ja perustoiminnot ABLOY KEYAXXESS KÄYTTÖÖNOTTO 5. JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET JA OHJELMISTON ASENNUS... 5. OHJELMAAN VALMISTELTAVAT

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 8 LISENSSIEHDOT... 9 1 ASENTAMINEN...

Lisätiedot

Ohjelmointiohje. HHL-Access ver. 7.xx HHL-32+/256+/PRO+ ver. 1.xx

Ohjelmointiohje. HHL-Access ver. 7.xx HHL-32+/256+/PRO+ ver. 1.xx Ohjelmointiohje HHL-Access ver. 7.xx HHL-32+/256+/PRO+ ver. 1.xx Hedengren Security, puh. (09) 6828 444, fax (09) 673 576, security@hedengren.fi, www.hedengrensecurity.fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot