WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET"

Transkriptio

1 WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET 2014/2015 Jäähdytyksen ja ilmastoinnin asiantuntija Lämpösäädeltyjen kuljetusten jäähdytys niin ajon kuin pysähdystenkin aikana Ei katolle tulevia komponentteja Jopa 18 m³ kuormatilalle Engineered in Germany Kylmä- ja pakastekuljetuksiin

2 2 WAECO Frigo WAECO Frigo -jäähdytyslaitteet Tarkkaa jäähdytystä asiantuntijoilta Dometic WAECON yli 35 vuoden kokemus ajoneuvoilmastoinnista on luonut ENGINEERED IN GERMANY sille ansaitun maineen alan huippuosaajana. Monen muun innovaation lisäksi olemme menestyneet täysin integroitujen tuore- ja pakastekuljetusajoneuvojen jäähdytyslaitteiden kehittäjinä. Meillä on omissa käsissämme laitteidemme tukkumyynti, kattava valtuutettujen huoltoliikkeiden verkosto ja WAECO Frigo laitteiden valmistus. WAECO Frigo -laitteistokonsepti on kehitetty yhteistyössä Karlsruhessa sijaitsevan saksalaisen testaus- ja jatkoopintoinstituutin TWK kanssa. Tällä instituutilla on johtava asema ajoneuvojen ilmastointilaitteiden optimoinnissa. Otimme kehitystyössä huomioon kaikki autovalmistajien jälkiasennuslaitteille asettamat vaatimukset. Käytämme vain ehdottoman ensiluokkaisia, teholtaan optimoituja komponentteja valmistajilta, jotka toimittavat tehdasvarusteitakin, kuten SPAL (tuulettimet) ja Valeo (kompressorit). WAECO Frigo on modulaarinen järjestelmä. Yleiskäyttöisten peruskomponenttien ansiosta ammattikorjaamot voivat hoitaa laitteen asennuksen hyvin joustavasti. Jopa 30 % enemmän jäähdytystehoa! Jäähdytys ilman katon yläpuolisia komponentteja rahdin ja ajoneuvon mukaisesti Lämpötilasäätelyä edellyttävät kuljetukset ovat vaativa logistinen tehtävä, jota koskevat erilaiset lait ja asetukset. Jotta pilaantuvat elintarvikkeet ja muu lämpötilan vaihteluille herkkä rahti liikkuu varmasti asteen tarkkuudella oikeassa lämpötilassa pisteestä A pisteeseen B, on kuljetusajoneuvon oltava sen mukaisesti varustettu. Modulaarisessa WAECO Frigo -järjestelmässä on korkealuokkainen jäähdytysratkaisu kaikkiin tavallisiin tuore- ja pakastekuljetusajoneuvoihin. Koko jäähdytystekniikka on integroitu tilaa säästävästi ajoneuvoon ilman muille järjestelmille tyypillistä kattorakennelmaa. Tarpeisiisi räätälöity tarkkuusjäähdytys on aivan kätesi ulottuvilla: kerro meille ajoneuvosi tyyppi, rahtitilan tilavuus ja halutut lämpötilaolosuhteet ja me kokoamme tarvitsemasi moduulit yhteen. Lisäämme toiveestasi lisätoimintoja kuten jäähdytys pysäköitynä. Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

3 WAECO Frigo 3 Sertifioitu jäähdytysratkaisu ajon ajaksi Elintarvikkeita tai muuta tasaista lämpötilaa tarvitsevaa rahtia kuljettavat tietävät, kuinka tiukka lainsäädäntö on. Kuljettaja on vastuussa siitä, että kylmäketju ei pääse katkeamaan matkalla kuluttajalle. Ei ongelmaa tässä asiassa integroituihin WAECO Frigo -kylmälaitteisiin voi luottaa sataprosenttisesti. Ne on ATPhyväksytty ja sertifioitu standardin DIN 8958 mukaan (lämpöeristettyjen kuljetusvälineiden jäähdytyslaitteiden tehon ja toiminnan tarkastus). Ne takaavat asiakkaalle varmuuden siitä, että herkän rahdin kuljetus tapahtuu oikein ja moitteettomasti. Täysin integroitu jäähdytys WAECO Frigo -jäähdytyslaitteilla on eräs ainutlaatuinen etu: integroitu asennus. yksikön voi asentaa tilaa säästävästi rahtitilan kattoon, missä se ei häiritse lastausta, lastin purkua tai siivousta. Muille järjestelmille tyypillisiä katon yläpuolisia komponentteja ei myöskään tarvita. Näin saat toimitettua rahdin mataliinkin paikkoihin, kuten autotallit, joiden maksimikorkeus on rajoitettu enemmän ajoturvallisuutta (ajoneuvon painopiste pysyy muuttumattomana) ajoneuvon korin vääntöjäykkyys säilyy, korroosion vaara ei kasva, sillä kattoon ei jouduta leikkaamaan aukkoa ajoneuvon ulkonäkö ja aerodynaamiset ominaisuudet eivät muutu moduuli ATP + DIN 8958 sertifioitu vastaa HACCPvaatimuksia Tyylikäs integroitu ohjausyksikkö. Rahtitilan lämpötila on aina kuljettajan nähtävissä. Lisävaruste: pysäköinnin aikainen kylmätilan jäähdytys Tämä lisätoiminto auttaa optimoimaan logistiikkaa. Ajoneuvon voi lastata jo edellisenä iltana. Seuraavana aamuna se on heti lähtövalmis kuljetusta varten. Rahtia ei tarvitse välivarastoida erilliseen kylmätilaan. Pysäköinnin aikaiseen jäähdytykseen tarvittava lisäkompressori asennetaan istuinten alle. Pistorasia järjestelmän liittämiseksi 230 V:n verkkovirtaan integroidaan etupuskuriin. Koska jäähdytyslaitteiden komponentit saavat akkujännitteen myös auton ollessa pysäköitynä, olemme lisänneet järjestelmään korkealaatuisen IU0U-laturin, joka varmistaa ajoneuvon akun oikean lataustason. Lisävaruste: nopea Soft - sulatustekniikka kuumakaasulla kylmäautoihin Pitkiä seisokkeja siksi, että höyrystin on jäätynyt ja se täytyy sulattaa? Menneisyyttä, jos kylmäautossa on lisävarusteena kuumakaasusulatus. Toimintatapa: kompressorin ja höyrystimen välillä kiertävä kylmäaine kuumennetaan ja se sulattaa höyrystimen nopeasti. Ajoneuvo on nopeasti taas käyttövalmis ja höyrystin voi toimia täydellä tehollaan. Suosittelemme kyl mäautoihin, joiden lämpötila on 0 C... 2 C ja/tai joiden ovia availlaan toistuvasti.

4 4 Komponentit Jäähdytystä mittatilauksena: modulaarinen järjestelmä WAECO Frigo -jäähdytyslaitteisto kootaan useammasta komponentista, joista osa on lisävarusteita. Jokaisen laitteiston sydän on höyrystin, joka valitaan käyttökohteen ja jäähdytystilavuuden mukaan. Muut peruskomponentit (lauhdutin, kompressori) valitaan höyrystimeen sopiviksi. Moduulirakenne tekee asennuksen erittäin helpoksi (peruskomponenttien asennukseen kuluu vain 8 12 työtuntia) ja laitteiston muokkaamisen ajoneuvoon sopivaksi hyvin yksinkertaiseksi. WAECO Frigo -jäähdytyslaite tekee ajamisesta turvallisempaa. Sillä on monia etuja: Sisään asennettava höyrystin ei vaikuta ajoneuvon ulkonäköön eikä sen aerodynaamisiin ominaisuuksiin. Ei ongelmia matalien parkkitalojen kanssa Korin vääntölujuus ja korroosiosuojaus säilyvät entisellään, koska mitään katon osia ei tarvitse katkaista eikä leikata. Ajoneuvo käyttäytyy turvallisemmin äkillisten ohjausliikkeiden yhteydessä, sillä sen painopiste ei siirry ylöspäin. Komponentit yhdisteltävissä tarpeiden mukaan Kylmäkuljetus, kylmäaine R134a Koko 1 Koko 2 Koko 2 Ajoneuvokohtainen moottorin asennussarja Kompressori Letkut Lisävaruste Jäähdytys pysäköitynä, sulatus kuumakaasulla, muut lisävarusteet Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

5 WAECO Frigo 5 Yksityiskohtaiset WAECO Frigo -järjestelmän tiedot Hinnat ja valikoima liitteessä Konsoli lisävarusteena Ohjausyksikkö Kuumakaasusulatus lisävaruste Liika lämpö sidotaan ja poistetaan Kompressori jäähdytykseen ajon aikana (moottoritilassa) Kompressori jäähdytykseen pysäköitynä (istuimen alla), lisävaruste Jäähdytystila 230 V Kaasumainen kylmäaine Nestemäinen kylmäaine Lämpö luovutetaan ulos Pakastus, kylmäaine R404a Koko 1 Koko 2 Koko 2 Pakastuskomponentit: kuumakaasusulatus, öljynerotin, matalapainekatkaisin, kondenssiveden sulatusyksikkö Ajoneuvokohtainen moottorin asennussarja Kompressori Letkut Lisävaruste Muut varusteet

6 6 Koko järjestelmän tekniset tiedot Vankkaa tekniikkaa kolmessa teholuokassa Sopiva WAECO Frigo -järjestelmä kaikenkokoisiin ajoneuvoihin WAECO Frigo -valikoimassa on kolme teholuokkaa, joista löytyy sopiva ratkaisu kaikenkokoisiin ajoneuvoihin. Luotettava jäähdytys rahtitiloihin, joiden tilavuus on enintään 18 m³. Lämpötila pysyy jatkuvasti tasaisena. Kylmäkuljetus 0 C R134a 30 C ulkolämpötila Jäähdytys ajettaessa 0 C + 6 C + 12 C m³ m³/h Virrankulutus A W 2107 W 2524 W A W 2888 W 3452 W A W 3051 W 3589 W A Kylmäkuljetus R134a 30 C ulkolämpötila 0 C Jäähdytys pysäköitynä 0 C + 6 C + 12 C m³ m³/h Virrankulutus A W 1562 W 2058 W A W 2141 W 2596 W A W 2150 W 2713 W A WAECO Frigo tuottaa optimaalisen jäähdytyksen kylmä- ja pakastekuljetuksiin. Pitkille matkoille tai jakelureiteille, joilla pysähdellään usein: jatkuva ja tasaisena pysyvä jäähdytys on taattu koko kuljetuksen ajan. Valitse sinulle räätälöity ratkaisu ajoneuvosi ja käyttötarkoituksesi mukaan! Pakastekuljetus 0 C R404a 30 C ulkolämpötila Jäähdytys ajettaessa 0 C 10 C 20 C m³ m³/h Virrankulutus A W 1797 W 1034 W A W 2016 W 1334 W A W 2062 W 1283 W A Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

7 WAECO Frigo 7 Tuotevalikoima Käyttö ATP-sertifioinnin mukaan: ovi avataan kolme kertaa tunnissa, ulkolämpötila on 30 C WAECO Frigo R134a R404a m R134a z 12 C (53,6 F) z 6 C (42,8 F) z 0 C (32 F) R404a z 0 C (32 F) z 10 C (14 F) z 20 C ( 4 F) Kylmäainetta R134a käytettäessä: lämmönsiirtokerroin = 0,4 W (m² K), jos ovi avataan 3 kertaa tunnissa aina 3 minuutiksi, ulkolämpötila 30 C, suhteellinen ilmankosteus 60 % (DIN 1815) Kylmäainetta R404a käytettäessä: lämmönsiirtokerroin = 0,7 W (m² K), jos ovi avataan 3 kertaa tunnissa aina 3 minuutiksi, ulkolämpötila 30 C, suhteellinen ilmankosteus 60 % (DIN 1815) /900/ / Mitat (mm) 3500/ Ohjausyksikkö Info: WAECO Frigo -ohjausyksikön näyttöön ilmestyy ilmoitus aina, kun huolto- tai kunnossapitoväli on kulunut umpeen. Jäähdytyslaite pysyy toiminnassa huoltoilmoituksesta huolimatta. Käyttötuntien laskenta perustuu aikaan, jonka kompressori on ollut käytössä. Ensimmäinen huoltoajankohta on ensimmäisten 100 tunnin kuluttua jäähdytyslaitteen käyttöönotosta. Sen jälkeen huoltovälit ovat aina 1000 käyttötuntia.

8 8 WAECO Frigo Ainutlaatuiset tekniset yksityiskohdat WAECO Frigo vakuuttaa laadullaan Tehokkuus, pitkä käyttöikä, helppo asennus ja huolto: Nämä vaatimukset koskevat ammattikäyttöön tarkoitettuja täysin integroituja kylmälaitteita. WAECO Frigo -järjestelmien korkea jäähdytystehokkuus saavutetaan monipistesyötöllä ja tehokkaan höyrystimen käytöllä. Monipistesyötön ansiosta kylmäaine leviää tasaisesti höyrystimeen, jossa se höyrystyy homogeenisesti, mikä vuorostaan lisää jäähdytystehokkuutta. vaihtotarve selviää yhdellä silmäyksellä. Näin ehkäistään laitteen vaurioituminen tai seisokit. Myös pysäköitynä jäähdytykseen tarvittava lisävarustesarja täyttää tiukat laatuvaatimukset: WAECO on ainoa valmistaja, jolla on valikoimassaan patentoitu DEFA 230 V -liitäntä, joka on roiskevedenkestävä ja soveltuu asennettavaksi puskuriin. Lisäetuna on tarkastuslasilla varustettu kuivain. Kylmäaineen määrä ja laatu on helppo tarkastaa. Kuivaimen Optimoitu jäähdytys: Monipistesyöttö höyrystimessä takaa kylmäaineen paremman jakautumisen. Optimoitu valvonta: Kuivaimessa oleva tarkastuslasi tekee jäähdytyslaitteen valvonnan helpoksi. Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

9 WAECO Frigo 9 Hyväksyntöjen yleiskatsaus in compliance with HACCP requirements ATP Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kuljetusta koskevat kansainvälisessä ATP-sertifioinnissa määritellyt säännöt ja standardit. ATP-sertifioinnissa on säädetty, mitä teknisiä vaatimuksia maiden välisissä elintarvikekuljetuksissa käytettävien kuljetusvälineiden tulee täyttää. Kylmäkoneiston sopivuus ATP-sertifioinnin mukaiseen elintarvikekuljetukseen tarkastetaan tarkoin määritellyillä tyyppi- ja yksittäistarkastuksilla ja saadut tulokset dokumentoidaan tarkastusraporttiin. DIN 8958 Standardi DIN 8958 määrittelee tekniset vaatimukset, jotka koskevat lämpöeristetyissä kuljetusvälineissä käytettäviä kylmälaitteita. Lisäksi standardi määrittelee näiden laitteiden tehokkuuden tarkastusmenetelmät. Standardi erottelee kylmälaitteet niiden rakenteen mukaan. HACCP Direktiivit HACCP Hazard Analys Critical Control Points on laadunvarmistuskonsepti elintarvikkeiden tuotantoon. Biologiset, fysikaaliset tai kemialliset vaikutteet voivat vaarantaa elintarvikkeen laatua valmistuksen aikana. HACCP-järjestelmä (vaarojen arviointi ja kriittiset hallintapisteet) auttaa tunnistamaan valmistusprosessin kriittiset pisteet ja hallitsemaan niitä. Näin on mahdollista järjestelmällisesti välttää kuluttajiin kohdistuvat terveysriskit. HACCP on ennaltaehkäisevä järjestelmä, jonka soveltaminen on pakollista elintarvikehygieniasta annetun EY-direktiivin 93/43 mukaan.

10 Custom solutions for: Food processing Agriculture Commercial kitchens Food service / catering equipment Research institutes Pharmaceutical industry Veterinary vehicles Special vehicle construction FAST, ECONOMICAL, ECO-FRIENDLY YEARS A/C service units Refrigerants and A/C flushing oils Recovery/leak detection Air conditioner cleaning Tools and accessories Accessories for R 1234y f Tilauslomake Kopioi lomake täytä ja faksaa se meille. Lähettäjän tiedot / leima Dometic Finland OY Mestarintie 4 FIN Vantaa Haluatko lisätietoja? Uudet tuotteet. Uudet kuvastot INSPIRED BY COMFORT PROFESSIONAL COOLING New Smartphone-App WAECO AirCon Service AIR CONDITIONING WORKSHOP EQUIPMENT 2014 / 2015 LOW EMISSION INCLUDING AN EXTENSIVE RANGE OF ACCESSORIES FOR TEMPERATURE CONTROLLED TRANSPORT A/C SERVICE UNITS FOR R 134A AND R 1234YF Catalogue Vehicle Constraction Laaja lisävarustevalikoima erikoisajoneuvoihin Kylmälaitteet ammattilaisille 2014/2015 Erikoisvalikoima lämpösäädellyille kuljetuksille Ilmastointihuollon laitteet ja tarvikkeet Ilmastoinnin huoltolaitteet, käyttötarvikkeet ja lisävarusteet Voit tilata kuvastomme internet-osoitteesta tai puhelimitse numerosta Mitä muuta voimme tehdä hyväksesi? Ystävällinen Dometic WAECO -tiimi auttaa sinua aina mielellään. Olet kiinnostunut tuotteistamme, mutta sinulla on silti vielä jotain kysyttävää? Tai kenties tarvitset opastusta tuotteeseen, jonka olet juuri hankkinut? Ota yhteyttä meihin! Filosofiaamme kuuluu parantaa liikkuvien ihmisten tyytyväisyyttä ja mukavuutta. Jonkin tuotteemme hankinta on vasta alkupiste. Tavoitteemme on ilahduttaa sinua myös tulevaisuudessa laajalla valikoimalla liikkuvaan käyttöön tarkoitettua tekniikkaa. Dometic WAECO asiakaspalvelu Myynti: Puh Faksi Sähköposti Tekninen tuki: Puh Faksi Internet: Tutustu tuotteisiimme kotisivuillamme, josta löytyvät ajankohtaiset tiedot tuotevalikoimastamme ja kaikki tekniset tiedot.

11 Dometic GROUP on johtava kansainvälinen mukavuustuotteiden valmistaja matkailuajoneuvoihin, henkilö- ja kuorma-autoihin, veneisiin sekä vapaa-ajan käyttöön. Konsernin tuotemerkkejä ovat Dometic ja WAECO. Monipuolinen tuotevalikoima käsittää mm. jääkaappeja, ilmastointi- ja keittiölaitteita liikkuvaan käyttöön, sähköisiä lisävarusteita ja tarvikkeita ajoneuvoihin ja veneisiin sekä korjaamolaitteita ja komponentteja ajoneuvoilmastointien huoltoon ja korjaukseen. Dometic GROUP valmistaa erikoiskylmälaitteita myös mm. hotellihuoneisiin, viinin säilytykseen sekä laboratorio- ja sairaalakäyttöön. Lisätietoja

12 TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET Kylmä- ja pakastekuljetuksiin FINLAND Dometic Finland OY Mestarintie 4 FIN Vantaa Tel Fax Mail AUSTRALIA Dometic Australia Pty. Ltd. 1 John Duncan Court Varsity Lakes QLD 4227 Tel Fax Mail AUSTRIA Dometic Austria GmbH Neudorferstrasse 108 A-2353 Guntramsdorf Tel Fax Mail BENELUX Dometic Benelux B.V. Ecustraat 3 NL-4879 NP Etten-Leur Tel Fax Mail Dometic Branch Office Belgium Zinkstraat 13 B-1500 Halle Tel Fax Mail BRAZIL Dometic DO Brasil LTDA Avenida Paulista 1754, conj. 151 SP Sao Paulo Tel Tel Mail DENMARK Dometic Denmark A/S Nordensvej 15, Taulov DK-7000 Fredericia Tel Fax Mail FRANCE Dometic France SAS ZA du Pré de la Dame Jeanne B.P. 5 F Plailly Tel Fax Mail GERMANY Dometic WAECO International GmbH Hollefeldstraße 63 D Emsdetten Tel +49 (0) Fax +49 (0) Mail HONG KONG Dometic Group Asia Pacific Suites , 22/F, Tower 1 The Gateway, 25 Canton Road Tsim Sha Tsui, Kowloon Tel Fax Mail HUNGARY DOMETIC PLC. SALES OFFICE H-1147 Budapest Kerékgyártó u. 5. Tel Fax Mail ITALY Dometic Italy S.r.l. Via Virgilio, 3 I Forli (FC) Tel Fax Mail JAPAN Dometic KK Maekawa-Shibaura, Bldg Shibaura Minato-ku Tokyo Tel Fax Mail MEXICO Dometic AB Circuito Médicos No. 6 Local 1 Colonia Ciudad Satélite CP Naucalpan de Juárez Estado de México Tel Tel Fax Mail NEW ZEALAND Dometic New Zealand Ltd. Unit E, The Gate 373 Neilson Gate Penrose 1061, Auckland Tel Fax Mail NORWAY Dometic Norway AS Østerøyveien 46 N-3236 Sandefjord Tel Fax Mail POLAND Dometic Poland Sp. z o.o ul. Puławska 435A PL Warszawa Tel Fax Mail PORTUGAL Dometic S.L.- Sucursal em Portugal Beloura Business Center Rua dos Navegantes, Bloco 3, 1ºA Sintra Tel Fax Mail RUSSIA Dometic RUS LLC Komsomolskaya square 6 1 RU Moscow Tel Fax Mail SINGAPORE Dometic Pte Ltd 18 Boon Lay Way Trade Hub 21 Singapore Tel Fax Mail SLOVAKIA Dometic Slovakia s.r.o Tehelná 8 SK Filakovo Tel Fax Mail SOUTH AFRICA Dometic (Pty) Ltd. Regional Office South Africa & Sub-Saharan Africa P.O. Box Bedfordview Tel Fax Mail SPAIN Dometic Spain S.L. Avda. Sierra del Guadarrama, 16 E Villanueva de la Cañada Madrid Tel Fax Mail SWEDEN Dometic Scandinavia AB Gustaf Melins gata 7 S Västra Frölunda Tel Fax Mail SWITZERLAND Dometic Switzerland AG Riedackerstrasse 7a CH-8153 Rümlang Tel Fax Mail UNITED ARAB EMIRATES Dometic Middle East FZCO P.O. Box S-D 6, Jebel Ali Freezone Dubai Tel Fax Mail UNITED KINGDOM Dometic UK Ltd. Dometic House, The Brewery, Blandford St. Mary Dorset DT11 9LS Tel Fax Mail Jälleenmyyjäsi:

INTERNET http://www.alto-online.com ALTO HEADQUARTERS Incentive International A/S Kongens Nytorv 28 P.O.Box 2064 1013 Copenhagen K Tel.: +45 72 18 10 00 Fax: +45 72 18 1164 E-mail: incentive@incentive-dk.com

Lisätiedot

Alihankinta 2014 -messut Teema koneenrakentaminen. 18.9.2014 Petri Katajamäki ja Pekka Lappalainen

Alihankinta 2014 -messut Teema koneenrakentaminen. 18.9.2014 Petri Katajamäki ja Pekka Lappalainen Alihankinta 2014 -messut Teema koneenrakentaminen 18.9.2014 Petri Katajamäki ja Pekka Lappalainen DEMOGRAFIA Lähde: Statista 2013 Koko 357 092 km2 (1,05 x Suomi) 82,4 miljoonaa asukasta (15,8 x Suomi)

Lisätiedot

Mitä on GLP? Pirkko Puranen, ylitarkastaja, FT Fimea, Luvat ja tarkastukset

Mitä on GLP? Pirkko Puranen, ylitarkastaja, FT Fimea, Luvat ja tarkastukset Mitä on GLP? Pirkko Puranen, ylitarkastaja, FT Fimea, Luvat ja tarkastukset Miksi GLP (Good Laboratory Practice)? Kemikaalien ja lääkkeiden turvallisuuden testaamiseksi myyntilupaa tai rekisteröintiä varten

Lisätiedot

DHL Freight (Finland) Oy. Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA

DHL Freight (Finland) Oy. Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA DHL Freight (Finland) Oy Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 345 345 VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA TUONTI AT Wels ti pe DHL Global Forwarding (Austria) GmbH Wels pe ma

Lisätiedot

Herätepakasteallas FREOZ. Monipuolinen omakoneellinen pakasteallas myynninedistämiseen

Herätepakasteallas FREOZ. Monipuolinen omakoneellinen pakasteallas myynninedistämiseen Herätepakasteallas FREOZ Monipuolinen omakoneellinen pakasteallas myynninedistämiseen Freoz 2/3 Luotettava heräteallas pakasteille Freoz luotettava omakoneellinen pakastin kaikenlaisiin ostosympäristöihin.

Lisätiedot

Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille?

Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille? Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille? 10/2013 www.ttnordic.fi www.toyota-tsusho.com/english Toyota Tsusho Nordic ja Toyota Tsusho Corporation (TTC) lyhyesti Toiminta

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007-2011 Erasmus-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Country 2007/08 2008/09 2009/10 2010/11 AT - Austria 239 242 230 264 BE - Belgium 88 102 109 124 BG - Bulgaria 8 15

Lisätiedot

Kierretapit kunnossapitoon, korjauksiin ja huoltoon. Uudet tuotteet

Kierretapit kunnossapitoon, korjauksiin ja huoltoon. Uudet tuotteet Kierretapit kunnossapitoon, korjauksiin ja huoltoon Uudet tuotteet 2016.2 KIERRETAPIT KUNNOSSAPITOON, KORJAUKSIIN JA HUOLTOON JOHDANTO Dormer on täydentänyt laajaa kierretappivalikoimaansa kehittämällä

Lisätiedot

Position Position Passengers Percentage Passengers Percentage of all visitors 2013 of all visitors

Position Position Passengers Percentage Passengers Percentage of all visitors 2013 of all visitors Suomen matkatoimistoalan liitto ry - SMAL Association of Finnish Travel Agents - AFTA TOP TEN TRAVEL DESTINATIONS FROM FINLAND IN 2014 Based on the annual statistics of AFTA, air based package holidays,

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto kesäkuu Report on Finnish Technology Industry Exports Last observation June 2014

Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto kesäkuu Report on Finnish Technology Industry Exports Last observation June 2014 Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto kesäkuu 214 Report on Finnish Technology Industry Exports Last observation June 214 Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta Export of Technology

Lisätiedot

Markkinaraportti / lokakuu 2010

Markkinaraportti / lokakuu 2010 Markkinaraportti / lokakuu 21 Yöpymiset lisääntyivät lokakuussa Sekä kotimaasta että ulkomailta saapuneiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan Helsingissä myös lokakuussa. Erityisen voimakkaasti lisääntyivät

Lisätiedot

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com KAESER-tuotevalikoima Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla www.kaeser.com Tuotteemme yhdellä silmäyksellä Kompressorit käsityöammattien ja verstaiden tarpeisiin CLASSIC-sarja Paineenkorotuskompressorit

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

Markkinaraportti / syyskuu 2014

Markkinaraportti / syyskuu 2014 Markkinaraportti / syyskuu 214 Yöpymiset syyskuussa hieman miinuksella Yöpymiset vähenivät Helsingissä syyskuussa 2,3 %. Vähennyksestä suurin osa tuli kotimaasta yöpymismäärän pienentyessä lähes neljä

Lisätiedot

Markkinaraportti / maaliskuu 2014

Markkinaraportti / maaliskuu 2014 Markkinaraportti / maaliskuu 214 Kotimaan yöpymiset ennallaan maaliskuussa Yöpymiset vähenivät Helsingissä maaliskuussa 2,2 %. Miinus tuli kokonaan ulkomailta kotimaisten yöpymisten pysyessä ennallaan.

Lisätiedot

MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT JA PAKKAUSSELOSTE

MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT JA PAKKAUSSELOSTE LIITE III MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT JA PAKKAUSSELOSTE 1 A. MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT 2 MIRAPEXIN 0,088 MG, 30 TABLETTIA LÄPIPAINOPAKKAUKSISSA Mirapexin 0,088 mg 0,088 mg pramipeksolia vastaa 0,125 mg pramipeksolidihydrokloridimonohydraattia

Lisätiedot

Palvelulasikko AIDA. Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille

Palvelulasikko AIDA. Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille Palvelulasikko AIDA Monipuolinen palvelulasikko leipomotuotteille Aida 2/3 Kasvata myyntiä näyttävällä lasikolla Aida on innovatiivinen palvelulasikkomallisto, jossa muotoilu yhdistyy toimivuuteen ja viimeisin

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin.

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. OEM-tuotteet Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. Optimaalinen liitos alusta loppuun. Hyvä käytettävyys: pistotulppa, liitosjärjestelmä pienjännitealueelle. Käytettävyys on keskeinen tekijä, kun arvioidaan

Lisätiedot

Markkinaraportti / joulukuu 2015

Markkinaraportti / joulukuu 2015 Markkinaraportti / joulukuu 2015 Yöpymiset lisääntyivät yli 20 % Yöpymiset lisääntyivät Helsingissä joulukuussa yli 20 % vuoden takaisesta. Ulkomaalaisyöpymiset lisääntyivät lähes 30 % ja kotimaisetkin

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Markkinaraportti / syyskuu 2015

Markkinaraportti / syyskuu 2015 Markkinaraportti / syyskuu 2015 Yöpymiset 8 % nousussa Yöpymiset lisääntyivät Helsingissä syyskuussa 8 % vuoden takaisesta. Kotimaasta tulleiden yöpymiset lisääntyivät neljä prosenttia ja ulkomailta tulleiden

Lisätiedot

Control. Älykkäät avainlistat. Valitse lukittava/ei lukittava ratkaisu. Helppo asentaa seinälle tai turvakaappiin.

Control. Älykkäät avainlistat. Valitse lukittava/ei lukittava ratkaisu. Helppo asentaa seinälle tai turvakaappiin. by Control Älykkäät avainlistat. Valitse lukittava/ei lukittava ratkaisu. Helppo asentaa seinälle tai turvakaappiin. Uutuus! Älykäs avainlista, jonka voi asentaa seinälle tai turvakaappiin. Yhdistä avaimesi

Lisätiedot

Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään

Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään Ratkaisu aurinkopaneelien liitäntään PHOENIX CONTACT OY Niittytie 11 FI-01300 Vantaa Contact Center: +358 (0)9 3509 0290 Tekninen asiakaspalvelu: +358 (0)9 3509 0260 18.10.2016 hppt://www.phoenixcontact.fi

Lisätiedot

Plena-yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan

Plena-yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan Plena-yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan 2 Plena-yleisäänentoisto- ja -äänievakuointijärjestelmä Nopein reitti turvaan Plena-yleisäänentoisto- ja -äänievakuointijärjestelmä

Lisätiedot

Projektikokemuksia pk-yrityshankkeista

Projektikokemuksia pk-yrityshankkeista Projektikokemuksia pk-yrityshankkeista Jari Uotila VTT Research for SMEs ohjelman hakemuskoulutus 05.09.2012 2 Miksi PK-yritys mukaan EU-hankkeisiin Vähäriskinen tapa aloittaa kansainvälistyminen Uusien

Lisätiedot

VANTAA Matkailun tunnuslukuja

VANTAA Matkailun tunnuslukuja VANTAA Matkailun tunnuslukuja Kesäkuu 212 www.vantaa.fi/yrityspalvelut Yöpymiset ulkomailta kesäkuussa + 8 % Vantaan majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (72.3) lisääntyivät kesäkuussa edellisvuodesta

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

Market Report / November 2011

Market Report / November 2011 Market Report / 211 Nights in unchanged The growth in nights that had continued throughout the year practically came to an end in. The increase compared with the year before was only.3%. Domestic nights

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

VEDENJÄÄHDYTTIMET kW

VEDENJÄÄHDYTTIMET kW EKP 20 VUOTTA JÄÄHDYTYS- TEKNIIKKAA VEDENJÄÄHDYTTIMET 120-1200kW Ruuvikompressorein varustettu RWW - malli, 220-1200kW KOTIMAISTA LAATUA HELPOSTI SAATAVAT VAKIOKOMPONENTIT vähemmän osia vähemmän ääntä

Lisätiedot

COMMISSION INTERNATIONALE DE L'ECLAIRAGE INTERNATIONAL COMMISSION ON ILLUMINATION INTERNATIONALE BELEUCHTUNGSKOMMISSION.

COMMISSION INTERNATIONALE DE L'ECLAIRAGE INTERNATIONAL COMMISSION ON ILLUMINATION INTERNATIONALE BELEUCHTUNGSKOMMISSION. Advancing knowledge and providing standardisation to improve the lighted environment The International Commission on Illumination - also known as the CIE from its French title, the Commission Internationale

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Market Report / August 2012

Market Report / August 2012 Market Report / August 212 Overnights in Helsinki almost the same as last year in August Total nights in Helsinki were down a mere.4% in August. Domestic nights increased by.2% while foreigners nights

Lisätiedot

Markkinaraportti / joulukuu 2011

Markkinaraportti / joulukuu 2011 Markkinaraportti / joulukuu 211 Yöpymiset 4 % plussalla joulukuussa Helsingin majoitusliikkeiden yöpymisten nousu jatkui joulukuussa ja kasvua kirjattiin 4,1 %. Lisäys painottui vientimarkkinoille kasvun

Lisätiedot

Markkinaraportti / maaliskuu 2013

Markkinaraportti / maaliskuu 2013 Markkinaraportti / maaliskuu 213 Helsingin yöpymiset 5 % miinuksella Yöpymisten määrä väheni maaliskuussa Helsingissä 5, %. Miinusta tuli sekä kotimaasta yöpymisten vähentyessä 7,8 % että ulkomailta, josta

Lisätiedot

Markkinaraportti / toukokuu

Markkinaraportti / toukokuu V / 25 HELSINGIN MATKAILUN TUNNUSLUKUJA Markkinaraportti / toukokuu World Skills 25 näkyi tilastoissa Toukokuussa ulkomaalaisten yöpymiset olivat selvässä kasvussa. Viime vuoden toukokuuhun verrattuna

Lisätiedot

Market Report / August 2010

Market Report / August 2010 Market Report / 21 Nights on the rise in Helsinki Nights at accommodation establishments in Helsinki were up 6.6% in, compared with the year before. Growth occurred on the domestic market (+ 22.3%), while

Lisätiedot

Malli: NF2500G / NF5000G

Malli: NF2500G / NF5000G Malli: NF2500G / NF5000G Käyttöohje FI 3 251-091124 1 FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 3 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 3 Sähköiset liitännät 4 Laitteen käynnistäminen, valo ja lukko 4 Termostaatti 5 Sulatus

Lisätiedot

Kylmähyllykkö DELI. Energiatehokas herätehyllykkö elintarvikkeille ja juomille

Kylmähyllykkö DELI. Energiatehokas herätehyllykkö elintarvikkeille ja juomille Kylmähyllykkö DELI Energiatehokas herätehyllykkö elintarvikkeille ja juomille Deli 2/3 Matala kylmähyllykkö sopii erinomaisesti nopeasti liikkuville elintarvikkeille Koska kätevyys on nyt valttia elintarvike-

Lisätiedot

PORTWEST ETU. portwest.com

PORTWEST ETU. portwest.com PORTWEST ETU portwest.com Portwest on edullinen Portwestin 110 vuoden kokemus suunnittelusta,valmistuksesta ja markkinoista takaa parhaan tuotteen oikealla hinnalla. Innovatiivinen suunnittelu ja nykyaikainen

Lisätiedot

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero:

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero: LevelControl Basic 2 Akun huoltosarja: tyyppi BC Liite Materiaalinumero: 19 074 194 Julkaisutiedot Liite LevelControl Basic 2 Alkuperäinen käyttöohje Kaikki oikeudet pidätetään. Sisältöä ei saa levittää,

Lisätiedot

Markkinaraportti / tammikuu 2009

Markkinaraportti / tammikuu 2009 I / 29 HELSINGIN MATKAILUN TUNNUSLUKUJA Markkinaraportti / tammikuu 29 n kampanjat Helsinkiä kampanjointiin tammikuussa näkyvästi yhteistyössä Expedia-matkanjärjestäjän kanssa Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa,

Lisätiedot

Stenvest Oy - kultakolikkotaulukko

Stenvest Oy - kultakolikkotaulukko Maa Nimellisarvo Lyönti- Kolikon paino Kulta- Suomi 10 Markkaa 1878-1913 3,2258 0,9000 0,0933 2,903 (Finland) 20 Markkaa 1878-1913 6,4516 0,9000 0,1867 5,806 100 Markkaa 1926 4,2105 0,9000 0,1218 3,789

Lisätiedot

Markkinaraportti / tammikuu 2015

Markkinaraportti / tammikuu 2015 Markkinaraportti / tammikuu 2015 Yöpymiset kotimaasta 11 % plussalla Yöpymiset vähenivät Helsingissä tammikuussa 6,1 %. Vähennys tuli kokonaan ulkomailta miinuksen ollessa 19,2 %. Kotimaasta tilastoitiin

Lisätiedot

Market Report / December 2011

Market Report / December 2011 Market Report / 211 Overnight stays up 4% in Growth in overnight stays at Helsinki's accommodation establishments continued in and an increase of 4.1% was recorded. The increase focused on the export segment

Lisätiedot

Market Report / December 2014

Market Report / December 2014 Market Report / December 2014 Overnight stays unchanged in December Overnight stays by visitors to Helsinki in December remained about level with the previous year. Stays by international visitors reduced

Lisätiedot

toukokuu oukokuu 2016 Electrification products -divisioona Profiili

toukokuu oukokuu 2016 Electrification products -divisioona Profiili toukokuu oukokuu 2016 Electrification products -divisioona Profiili 1 Electrification products -divisioona Yleiskatsaus ~41 000 työntekijää $ 9,6 miljardia liikevaihto (2015) Toimii yli 100 maassa Valmistuspaikkoja

Lisätiedot

Market Report / July 2010

Market Report / July 2010 Market Report / July 21 Significant growth in nights in July Nights at accommodation establishments in Helsinki were up 18.2% in July, compared with the year before. Nights increased among both domestic

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE ProMeris paikallisvaleluliuos kissoille

PAKKAUSSELOSTE ProMeris paikallisvaleluliuos kissoille PAKKAUSSELOSTE ProMeris paikallisvaleluliuos kissoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI Myyntiluvan

Lisätiedot

Suomen biokapasiteetti ja sen. Prof. Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus

Suomen biokapasiteetti ja sen. Prof. Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus Suomen biokapasiteetti ja sen kestävä ä käyttö Prof. Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus Suomen kestävän kehityksen toimikunta 4 / 2010 Suomen ekologisen jalanjäljen ja biokapasiteetin kehitys Lähde: Global

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

Data Center In A Box. Täydellinen konesaliratkaisu

Data Center In A Box. Täydellinen konesaliratkaisu Data Center In A Bo Täydellinen konesaliratkaisu kytkentäkaapit virranjakelu ILMASTOINTILAITTEET it-infrastruktuuri OHJELMISTOT & PALVELUT Data Center In A Bo XS Rittalin Data Center In A Bo Rittalin Data

Lisätiedot

Valitse voittajarengas

Valitse voittajarengas Valitse voittajarengas Monipuolisuus on nyt tärkeämpää kuin koskaan Nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa yksi parhaista kuljetus- ja kalustotoimintojen optimointitavoista on hyödyntää jokaista kuorma-autoa

Lisätiedot

Markkinaraportti / syyskuu 2012

Markkinaraportti / syyskuu 2012 Markkinaraportti / syyskuu 212 Helsingin yöpymisissä vähän muutoksia syyskuussa Yöpymisten määrä väheni syyskuussa Helsingissä aavistuksen eli,4 %. Vähennys oli täsmälleen yhtä suuri elokuussa. Kotimaasta

Lisätiedot

Sähkövasarat. Korkein iskuvoima uudessa ulottuvuudessa. Wacker Neusonin sähkövasarat.

Sähkövasarat. Korkein iskuvoima uudessa ulottuvuudessa. Wacker Neusonin sähkövasarat. H Sähkövasarat Korkein iskuvoima uudessa ulottuvuudessa. Wacker Neusonin sähkövasarat. Sähköistä voimaa päivittäiseen käyttöön. Wacker Neusonin sähkövasarat. PARAS TULOS AJAN SAATOSSA. Tekninen kehitys

Lisätiedot

Markkinaraportti / lokakuu 2009

Markkinaraportti / lokakuu 2009 X / 29 Markkinaraportti / lokakuu 29 Kotimaiset yöpymiset selvässä kasvussa Helsingin yöpymistilastoja kaunistavat kotimaan matkailun vilkastumisen jatkuminen. Nousu tulee vapaa-ajan matkailusta, joka

Lisätiedot

CAT kw

CAT kw AT 3 kw SE... 4 GB... 6 NO... 8 FR... 10 DE... 12 FI... 14 NL... 16 RU... 18 AT A min 300 mm B 10 A [mm] B [mm] [mm] 3 355 255 276 5 355 255 276 9 405 315 335 min 300 mm min 1,8 m Minimum distance in a

Lisätiedot

Market Report / September 2015

Market Report / September 2015 Market Report / September 2015 Overnight stays grow 8% Overnight stays by visitors to Helsinki increased 8% in September when compared to one year ago. Stays by domestic travellers were up four percent

Lisätiedot

Verkkodatalehti. FLOWSIC150 Carflow TILAVUUSVIRTAUKSEN MITTALAITTEET

Verkkodatalehti. FLOWSIC150 Carflow TILAVUUSVIRTAUKSEN MITTALAITTEET Verkkodatalehti FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Tilaustiedot Tyyppi FLOWSIC150 Carflow Tuotenumero Pyynnöstä Tuotteen tarkat laitespesifikaatiot ja suorituskykytiedot voivat olla

Lisätiedot

Market Report / December

Market Report / December Market Report / December Nights in Helsinki down 6% in December while the total 212 numbers stayed the same as last year Nights in Helsinki were down 6.1% in December. Domestic nights declined by 8.5%,

Lisätiedot

Viemärikuvauksen automaattisen tulkinnan kehittäminen

Viemärikuvauksen automaattisen tulkinnan kehittäminen Viemärikuvauksen automaattisen tulkinnan kehittäminen osana ÄlykäsVesi -hanketta Tiia Lampola, Verkko-osasto, HSY Sakari Kuikka, Oy Digi Sewer Productions Ltd HSY:n vesihuolto pähkinänkuoressa HSY: Vesihuolto,

Lisätiedot

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE Finntest Oy Olarinluoma 16 02200 ESPOO Puh. 09-439 1400 Fax. 09-4391 4020 finntest@finntest.fi www.finntest.fi

Lisätiedot

IX / Market Report / September Small changes in bednights in Helsinki in September. Monthly bednights in Helsinki

IX / Market Report / September Small changes in bednights in Helsinki in September. Monthly bednights in Helsinki Market Report / 212 Small changes in bednights in Helsinki in Bednights in Helsinki showed a slight drop (-.4%) in. The drop was the same as in August. Domestic nights were down 2.2% in, while foreigners'

Lisätiedot

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin.

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin. Geberit urinaalijärjestelmät Sopii kaikkiin tarpeisiin. Kaikki hyödyt yhdestä lähteestä. Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

D.Rapid on palvelu erikoistyökaluille Suurtehoporat, -kierretapit ja -jyrsimet

D.Rapid on palvelu erikoistyökaluille Suurtehoporat, -kierretapit ja -jyrsimet The Right Tool at the Right Time D.Rapid on palvelu erikoistyökaluille Suurtehoporat, -kierretapit ja -jyrsimet D.Rapid D.Rapid on nopea ja täsmällinen palvelu, joka yhdistää Dormerin suurtehotyökalujen

Lisätiedot

KC(G,H)E Nestelauhdutteinen vedenjäähdytin/ lämpöpumppu sisäasennukseen

KC(G,H)E Nestelauhdutteinen vedenjäähdytin/ lämpöpumppu sisäasennukseen 02.05.2007 KC(G,H)E KC(G,H)E: Teho 414-1617 kw KCGE ja KCHC -yksiköt tarjoavat seuraavat ominaisuudet: Hyötysuhde: Uudet suuritehoiset ruuvikompressorit, (yli 1000kW vain kahdella kompressorilla, 1600

Lisätiedot

Market Report / March 2010

Market Report / March 2010 Market Report / 21 Nights continue to rise clearly The strong growth in nights that began in continued in. Growth has also been considerably faster in Helsinki than in other parts of Finland. Increases

Lisätiedot

ETS 12 / 121. Huom! Huom! Komponenttiluettelo. Yleistä. Komponentit. Varatila

ETS 12 / 121. Huom! Huom! Komponenttiluettelo. Yleistä. Komponentit. Varatila ASENNUSOHJE MAV FI 0549-1 511458 Lämpöpumppua ei tavallisesti mitoiteta täyttämään koko lämpötehotarvetta. Tästä syystä tarvitaan jonkinlaista lisätehoa kylminä päivinä. koostuu sähkövastuksesta, jossa

Lisätiedot

Yöpymiset matkan tarkoituksen mukaan Bednights spent by purpose of visit. Osuus, % Share, %

Yöpymiset matkan tarkoituksen mukaan Bednights spent by purpose of visit. Osuus, % Share, % HEINÄKUU 2016 Yöpymiset heinäkuussa 8 % plussalla Vantaan majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (90.600) lisääntyivät heinäkuussa edellisvuodesta 7,8 %. Kasvu tuli kokonaan ulkomailta (41.300, + 25,0

Lisätiedot

Markkinaraportti / toukokuu 2013

Markkinaraportti / toukokuu 2013 Markkinaraportti / toukokuu 213 Yöpymiset ulkomailta kääntyivät nousuun Yöpymisten määrä väheni toukokuussa Helsingissä prosentin verran edellisvuoden toukokuusta. Miinus tuli kokonaan kotimaasta yöpymisten

Lisätiedot

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin

C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin Tuotetiedot Vastaanotin Hiiri Näppäimistö A: Ilmaisin B: Yhteyspainike Asennus C: Rulla D: Paristotila E: Käytössä / Ei käytössä - painike F: Yhteyspainike G: Optinen liikkeentunnistin H: Paristotila I:

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt ja Fagerhult Notor REC LED Mukautettu ratkaisu Kun ROCKFONin tyylikäs X-reunamuoto yhdistetään Fagerhultin uppoasennettaviin

Lisätiedot

Market Report / March 2014

Market Report / March 2014 Market Report / 214 Volume of domestic overnights stable in Overnight stays in Helsinki were down 2.2% in. The reduction was entirely due to international visitors, as the volume of stays by domestic guests

Lisätiedot

Markkinaraportti / elokuu 2011

Markkinaraportti / elokuu 2011 Markkinaraportti / elokuu 211 Ulkomaiset yöpymiset nousussa, kotimaiset laskussa Pitkään jatkunut kotimaisten yöpymisten kasvu pysähtyi elokuussa, kun yöpymiset vähenivät 4,1 % edellisen vuoden elokuusta.

Lisätiedot

Leica Viva TPS Nopein takymetri

Leica Viva TPS Nopein takymetri Leica Viva TPS Nopein takymetri Visiosi: Nopea takymetri Tervetuloa Leica Viva TPS Ei voisi olla nopeampi Leica Viva TPS:llä teet työt nopeammin, lisäät yrityksen kilpailukykyä ja voitat enemmän töitä.

Lisätiedot

Market Report / December 2013

Market Report / December 2013 XII / 213 Market Report / December 213 Overnight stays increase in December December overnight stays increased by 1.1% in Helsinki. The growth was entirely due to domestic travellers, whose stays increased

Lisätiedot

Suomalaista automaatio-osaamista globaaleille aurinkoenergiamarkkinoille

Suomalaista automaatio-osaamista globaaleille aurinkoenergiamarkkinoille Suomalaista automaatio-osaamista globaaleille aurinkoenergiamarkkinoille Tuukka Savisalo Cencorp Oyj Head of module technology Cencorpin historia Cencorp on ollut jo lähes 40 vuoden ajan johtava automaatioteknologiayhtiö,

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Valaistusjärjestelmien sovellukset. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Valaistusjärjestelmien sovellukset. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s järjestelmiä ohjausta energiansäästöä Valaistusjärjestelmien sovellukset P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Valaistussovellukset Helvar on 1921 perustettu kansainvälinen perheyritys, joka

Lisätiedot

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan 02 OVIA ON MONENLAISIA. MEIDÄN OVEMME OVAT JÄMÄKÖITÄ JA KESTÄVIÄ. Avaa sinäkin FM-ovi! Forssan Metallityöt Oy on Suomen

Lisätiedot

KOTKAN-HAMINAN SEUTU. MATKAILUN TUNNUSLUKUJA 13.6.2013 Huhtikuu. Kotka venäläisyöpymisissä Jonsuun ja Jyväskylän. Alkuvuoden yöpymiset + 11 %

KOTKAN-HAMINAN SEUTU. MATKAILUN TUNNUSLUKUJA 13.6.2013 Huhtikuu. Kotka venäläisyöpymisissä Jonsuun ja Jyväskylän. Alkuvuoden yöpymiset + 11 % KOTKAN-HAMINAN SEUTU MATKAILUN TUNNUSLUKUJA 13.6.2013 Huhtikuu Alkuvuoden yöpymiset + 11 % Kotkan-Haminan seudun majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (40.800) lisääntyivät tammi-huhtikuussa 11,4

Lisätiedot

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC 230 V AC ja 24 V AC Kuvaus ja sovellus voidaan asentaa omakotitalojen lämmityssovelluksiin Danfoss Link -ratkaisun avulla DLG-liitännän kautta. Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli,

Lisätiedot

Markkinaraportti / lokakuu 2011

Markkinaraportti / lokakuu 2011 Markkinaraportti / lokakuu 211 Yöpymiset etenkin ulkomailta edelleen nousussa Ulkomailta tulleiden yöpymismäärä lisääntyi Helsingissä lokakuussa merkittävästi edelleen huolimatta viipymän lyhentymisestä.

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti. Report on Finnish Technology Industry Exports

Teknologiateollisuuden vientiraportti. Report on Finnish Technology Industry Exports Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto toukokuu 10 Report on Finnish Technology Industry Exports Last observation May 10 Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta Export of Technology

Lisätiedot

Market Report / March 2006

Market Report / March 2006 III / 26 HELSINKI TOURISM STATISTICS Market Report / 26 Nights continue to rise strongly Visitors to Helsinki are expected to show a clear rise this year. Similar growth took place in 1995 when Finland

Lisätiedot

Asennusohje. 7340069 v.2

Asennusohje. 7340069 v.2 FI Asennusohje 7340069 v.2 FI IMP PUMS vakuuttaa, että nämä tuotteet ovat seuraavien EU-direktiivien vaatimusten mukaisia: FI Vianmääritys Vika Syy Korjaus Pumppu ei Virransyöttövika Tarkasta

Lisätiedot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot ATENA INNOVATIIVISET TUOTTEET RUNNER NOPEA ASENNUS laatukatot ` päällekkäin tai puskuun antikorroosiokäsittely antibakteerinenkäsittely sertifioitu järjestelmä korkealuokkaiset materiaalit erittäin kestävät

Lisätiedot

Markkinaraportti / syyskuu 2011

Markkinaraportti / syyskuu 2011 Markkinaraportti / syyskuu 211 Globaali on-line markkinointikampanjointi syyskuussa Syyskuu on kesäsesonkimme viimeinen kuukausi. Tapahtumien osalta kuukausi on hyvin vilkas ja kansainvälisiä kokouksia

Lisätiedot

Modul-System kaluste-ehdotelmat. Fiat. Doblò Cargo, Scudo & Ducato. 09/12

Modul-System kaluste-ehdotelmat. Fiat. Doblò Cargo, Scudo & Ducato.  09/12 Modul-System kaluste-ehdotelmat Fiat Doblò Cargo, Scudo & Ducato. Modul-System Modul-Systemin asiakkaana voit luottaa tekemääsi päätökseen. Meillä on yli 40 vuoden kokemus alalta, ja olemme työstäneet

Lisätiedot

Market Report / July 2015

Market Report / July 2015 Market Report / July 2015 Strong growth in overnight stays Overnight stays by visitors to Helsinki were up clearly, some 18% year-on-year, in July. The number of stays, 437,800, was the highest ever recorded

Lisätiedot

Lapsen oikeudet ulottuvat myös nettiin. Mari Laiho Nettiturvallisuustyön päällikkö

Lapsen oikeudet ulottuvat myös nettiin. Mari Laiho Nettiturvallisuustyön päällikkö Lapsen oikeudet ulottuvat myös nettiin Mari Laiho Nettiturvallisuustyön päällikkö Lapsen oikeudet YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus valtioita sitova Lasten aseman, oikeuksien ja osallisuuden turvaaminen

Lisätiedot

T30 11/14 Bar. Mäntäkompressorit

T30 11/14 Bar. Mäntäkompressorit T30 11/14 Bar Mäntäkompressorit Ingersoll Rand T30 on ollut luokkansa ykkönen ensiesittelystään vuonna 1929 lähtien. Se on omaa luokkaansa niin luotettavuudeltaan, tehokkuudeltaan, kestävyydeltään ja joustavuudeltaan

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664147 Versio 1.0 Osa nro Lumiketju R7700468 Volvo Car Corporation Lumiketju- 30664147 - V1.0 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 R7700458 Sivu 2 / 14 R7700448

Lisätiedot

Suomi - Älykkään energiamittauksen kärkimaa

Suomi - Älykkään energiamittauksen kärkimaa Suomi - Älykkään energiamittauksen kärkimaa Jyväskylä 19.6.2012 Keski-Suomen Energiatoimisto Jyväskylä Innovation Oy 1 European Smart Metering Landscape report 2012 Älykkään energiamittauksen tilanne EU27+Norja

Lisätiedot

Käyttöohje. Huolto- ja turvaohjeet. Air Top 2000 STC

Käyttöohje. Huolto- ja turvaohjeet. Air Top 2000 STC Käyttöohje Air Top 2000 STC Johdanto Hyvä Webasto asiakas! Paljon kiitoksia Webasto Air Top 2000 STC ilmalämmittimen valinnasta. Ilmanlämmittimet Air Top 2000 STC sopivat hyttien, aluksien, kuorma-autojen,

Lisätiedot