WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET"

Transkriptio

1 WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET 2014/2015 Jäähdytyksen ja ilmastoinnin asiantuntija Lämpösäädeltyjen kuljetusten jäähdytys niin ajon kuin pysähdystenkin aikana Ei katolle tulevia komponentteja Jopa 18 m³ kuormatilalle Engineered in Germany Kylmä- ja pakastekuljetuksiin

2 2 WAECO Frigo WAECO Frigo -jäähdytyslaitteet Tarkkaa jäähdytystä asiantuntijoilta Dometic WAECON yli 35 vuoden kokemus ajoneuvoilmastoinnista on luonut ENGINEERED IN GERMANY sille ansaitun maineen alan huippuosaajana. Monen muun innovaation lisäksi olemme menestyneet täysin integroitujen tuore- ja pakastekuljetusajoneuvojen jäähdytyslaitteiden kehittäjinä. Meillä on omissa käsissämme laitteidemme tukkumyynti, kattava valtuutettujen huoltoliikkeiden verkosto ja WAECO Frigo laitteiden valmistus. WAECO Frigo -laitteistokonsepti on kehitetty yhteistyössä Karlsruhessa sijaitsevan saksalaisen testaus- ja jatkoopintoinstituutin TWK kanssa. Tällä instituutilla on johtava asema ajoneuvojen ilmastointilaitteiden optimoinnissa. Otimme kehitystyössä huomioon kaikki autovalmistajien jälkiasennuslaitteille asettamat vaatimukset. Käytämme vain ehdottoman ensiluokkaisia, teholtaan optimoituja komponentteja valmistajilta, jotka toimittavat tehdasvarusteitakin, kuten SPAL (tuulettimet) ja Valeo (kompressorit). WAECO Frigo on modulaarinen järjestelmä. Yleiskäyttöisten peruskomponenttien ansiosta ammattikorjaamot voivat hoitaa laitteen asennuksen hyvin joustavasti. Jopa 30 % enemmän jäähdytystehoa! Jäähdytys ilman katon yläpuolisia komponentteja rahdin ja ajoneuvon mukaisesti Lämpötilasäätelyä edellyttävät kuljetukset ovat vaativa logistinen tehtävä, jota koskevat erilaiset lait ja asetukset. Jotta pilaantuvat elintarvikkeet ja muu lämpötilan vaihteluille herkkä rahti liikkuu varmasti asteen tarkkuudella oikeassa lämpötilassa pisteestä A pisteeseen B, on kuljetusajoneuvon oltava sen mukaisesti varustettu. Modulaarisessa WAECO Frigo -järjestelmässä on korkealuokkainen jäähdytysratkaisu kaikkiin tavallisiin tuore- ja pakastekuljetusajoneuvoihin. Koko jäähdytystekniikka on integroitu tilaa säästävästi ajoneuvoon ilman muille järjestelmille tyypillistä kattorakennelmaa. Tarpeisiisi räätälöity tarkkuusjäähdytys on aivan kätesi ulottuvilla: kerro meille ajoneuvosi tyyppi, rahtitilan tilavuus ja halutut lämpötilaolosuhteet ja me kokoamme tarvitsemasi moduulit yhteen. Lisäämme toiveestasi lisätoimintoja kuten jäähdytys pysäköitynä. Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

3 WAECO Frigo 3 Sertifioitu jäähdytysratkaisu ajon ajaksi Elintarvikkeita tai muuta tasaista lämpötilaa tarvitsevaa rahtia kuljettavat tietävät, kuinka tiukka lainsäädäntö on. Kuljettaja on vastuussa siitä, että kylmäketju ei pääse katkeamaan matkalla kuluttajalle. Ei ongelmaa tässä asiassa integroituihin WAECO Frigo -kylmälaitteisiin voi luottaa sataprosenttisesti. Ne on ATPhyväksytty ja sertifioitu standardin DIN 8958 mukaan (lämpöeristettyjen kuljetusvälineiden jäähdytyslaitteiden tehon ja toiminnan tarkastus). Ne takaavat asiakkaalle varmuuden siitä, että herkän rahdin kuljetus tapahtuu oikein ja moitteettomasti. Täysin integroitu jäähdytys WAECO Frigo -jäähdytyslaitteilla on eräs ainutlaatuinen etu: integroitu asennus. yksikön voi asentaa tilaa säästävästi rahtitilan kattoon, missä se ei häiritse lastausta, lastin purkua tai siivousta. Muille järjestelmille tyypillisiä katon yläpuolisia komponentteja ei myöskään tarvita. Näin saat toimitettua rahdin mataliinkin paikkoihin, kuten autotallit, joiden maksimikorkeus on rajoitettu enemmän ajoturvallisuutta (ajoneuvon painopiste pysyy muuttumattomana) ajoneuvon korin vääntöjäykkyys säilyy, korroosion vaara ei kasva, sillä kattoon ei jouduta leikkaamaan aukkoa ajoneuvon ulkonäkö ja aerodynaamiset ominaisuudet eivät muutu moduuli ATP + DIN 8958 sertifioitu vastaa HACCPvaatimuksia Tyylikäs integroitu ohjausyksikkö. Rahtitilan lämpötila on aina kuljettajan nähtävissä. Lisävaruste: pysäköinnin aikainen kylmätilan jäähdytys Tämä lisätoiminto auttaa optimoimaan logistiikkaa. Ajoneuvon voi lastata jo edellisenä iltana. Seuraavana aamuna se on heti lähtövalmis kuljetusta varten. Rahtia ei tarvitse välivarastoida erilliseen kylmätilaan. Pysäköinnin aikaiseen jäähdytykseen tarvittava lisäkompressori asennetaan istuinten alle. Pistorasia järjestelmän liittämiseksi 230 V:n verkkovirtaan integroidaan etupuskuriin. Koska jäähdytyslaitteiden komponentit saavat akkujännitteen myös auton ollessa pysäköitynä, olemme lisänneet järjestelmään korkealaatuisen IU0U-laturin, joka varmistaa ajoneuvon akun oikean lataustason. Lisävaruste: nopea Soft - sulatustekniikka kuumakaasulla kylmäautoihin Pitkiä seisokkeja siksi, että höyrystin on jäätynyt ja se täytyy sulattaa? Menneisyyttä, jos kylmäautossa on lisävarusteena kuumakaasusulatus. Toimintatapa: kompressorin ja höyrystimen välillä kiertävä kylmäaine kuumennetaan ja se sulattaa höyrystimen nopeasti. Ajoneuvo on nopeasti taas käyttövalmis ja höyrystin voi toimia täydellä tehollaan. Suosittelemme kyl mäautoihin, joiden lämpötila on 0 C... 2 C ja/tai joiden ovia availlaan toistuvasti.

4 4 Komponentit Jäähdytystä mittatilauksena: modulaarinen järjestelmä WAECO Frigo -jäähdytyslaitteisto kootaan useammasta komponentista, joista osa on lisävarusteita. Jokaisen laitteiston sydän on höyrystin, joka valitaan käyttökohteen ja jäähdytystilavuuden mukaan. Muut peruskomponentit (lauhdutin, kompressori) valitaan höyrystimeen sopiviksi. Moduulirakenne tekee asennuksen erittäin helpoksi (peruskomponenttien asennukseen kuluu vain 8 12 työtuntia) ja laitteiston muokkaamisen ajoneuvoon sopivaksi hyvin yksinkertaiseksi. WAECO Frigo -jäähdytyslaite tekee ajamisesta turvallisempaa. Sillä on monia etuja: Sisään asennettava höyrystin ei vaikuta ajoneuvon ulkonäköön eikä sen aerodynaamisiin ominaisuuksiin. Ei ongelmia matalien parkkitalojen kanssa Korin vääntölujuus ja korroosiosuojaus säilyvät entisellään, koska mitään katon osia ei tarvitse katkaista eikä leikata. Ajoneuvo käyttäytyy turvallisemmin äkillisten ohjausliikkeiden yhteydessä, sillä sen painopiste ei siirry ylöspäin. Komponentit yhdisteltävissä tarpeiden mukaan Kylmäkuljetus, kylmäaine R134a Koko 1 Koko 2 Koko 2 Ajoneuvokohtainen moottorin asennussarja Kompressori Letkut Lisävaruste Jäähdytys pysäköitynä, sulatus kuumakaasulla, muut lisävarusteet Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

5 WAECO Frigo 5 Yksityiskohtaiset WAECO Frigo -järjestelmän tiedot Hinnat ja valikoima liitteessä Konsoli lisävarusteena Ohjausyksikkö Kuumakaasusulatus lisävaruste Liika lämpö sidotaan ja poistetaan Kompressori jäähdytykseen ajon aikana (moottoritilassa) Kompressori jäähdytykseen pysäköitynä (istuimen alla), lisävaruste Jäähdytystila 230 V Kaasumainen kylmäaine Nestemäinen kylmäaine Lämpö luovutetaan ulos Pakastus, kylmäaine R404a Koko 1 Koko 2 Koko 2 Pakastuskomponentit: kuumakaasusulatus, öljynerotin, matalapainekatkaisin, kondenssiveden sulatusyksikkö Ajoneuvokohtainen moottorin asennussarja Kompressori Letkut Lisävaruste Muut varusteet

6 6 Koko järjestelmän tekniset tiedot Vankkaa tekniikkaa kolmessa teholuokassa Sopiva WAECO Frigo -järjestelmä kaikenkokoisiin ajoneuvoihin WAECO Frigo -valikoimassa on kolme teholuokkaa, joista löytyy sopiva ratkaisu kaikenkokoisiin ajoneuvoihin. Luotettava jäähdytys rahtitiloihin, joiden tilavuus on enintään 18 m³. Lämpötila pysyy jatkuvasti tasaisena. Kylmäkuljetus 0 C R134a 30 C ulkolämpötila Jäähdytys ajettaessa 0 C + 6 C + 12 C m³ m³/h Virrankulutus A W 2107 W 2524 W A W 2888 W 3452 W A W 3051 W 3589 W A Kylmäkuljetus R134a 30 C ulkolämpötila 0 C Jäähdytys pysäköitynä 0 C + 6 C + 12 C m³ m³/h Virrankulutus A W 1562 W 2058 W A W 2141 W 2596 W A W 2150 W 2713 W A WAECO Frigo tuottaa optimaalisen jäähdytyksen kylmä- ja pakastekuljetuksiin. Pitkille matkoille tai jakelureiteille, joilla pysähdellään usein: jatkuva ja tasaisena pysyvä jäähdytys on taattu koko kuljetuksen ajan. Valitse sinulle räätälöity ratkaisu ajoneuvosi ja käyttötarkoituksesi mukaan! Pakastekuljetus 0 C R404a 30 C ulkolämpötila Jäähdytys ajettaessa 0 C 10 C 20 C m³ m³/h Virrankulutus A W 1797 W 1034 W A W 2016 W 1334 W A W 2062 W 1283 W A Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

7 WAECO Frigo 7 Tuotevalikoima Käyttö ATP-sertifioinnin mukaan: ovi avataan kolme kertaa tunnissa, ulkolämpötila on 30 C WAECO Frigo R134a R404a m R134a z 12 C (53,6 F) z 6 C (42,8 F) z 0 C (32 F) R404a z 0 C (32 F) z 10 C (14 F) z 20 C ( 4 F) Kylmäainetta R134a käytettäessä: lämmönsiirtokerroin = 0,4 W (m² K), jos ovi avataan 3 kertaa tunnissa aina 3 minuutiksi, ulkolämpötila 30 C, suhteellinen ilmankosteus 60 % (DIN 1815) Kylmäainetta R404a käytettäessä: lämmönsiirtokerroin = 0,7 W (m² K), jos ovi avataan 3 kertaa tunnissa aina 3 minuutiksi, ulkolämpötila 30 C, suhteellinen ilmankosteus 60 % (DIN 1815) /900/ / Mitat (mm) 3500/ Ohjausyksikkö Info: WAECO Frigo -ohjausyksikön näyttöön ilmestyy ilmoitus aina, kun huolto- tai kunnossapitoväli on kulunut umpeen. Jäähdytyslaite pysyy toiminnassa huoltoilmoituksesta huolimatta. Käyttötuntien laskenta perustuu aikaan, jonka kompressori on ollut käytössä. Ensimmäinen huoltoajankohta on ensimmäisten 100 tunnin kuluttua jäähdytyslaitteen käyttöönotosta. Sen jälkeen huoltovälit ovat aina 1000 käyttötuntia.

8 8 WAECO Frigo Ainutlaatuiset tekniset yksityiskohdat WAECO Frigo vakuuttaa laadullaan Tehokkuus, pitkä käyttöikä, helppo asennus ja huolto: Nämä vaatimukset koskevat ammattikäyttöön tarkoitettuja täysin integroituja kylmälaitteita. WAECO Frigo -järjestelmien korkea jäähdytystehokkuus saavutetaan monipistesyötöllä ja tehokkaan höyrystimen käytöllä. Monipistesyötön ansiosta kylmäaine leviää tasaisesti höyrystimeen, jossa se höyrystyy homogeenisesti, mikä vuorostaan lisää jäähdytystehokkuutta. vaihtotarve selviää yhdellä silmäyksellä. Näin ehkäistään laitteen vaurioituminen tai seisokit. Myös pysäköitynä jäähdytykseen tarvittava lisävarustesarja täyttää tiukat laatuvaatimukset: WAECO on ainoa valmistaja, jolla on valikoimassaan patentoitu DEFA 230 V -liitäntä, joka on roiskevedenkestävä ja soveltuu asennettavaksi puskuriin. Lisäetuna on tarkastuslasilla varustettu kuivain. Kylmäaineen määrä ja laatu on helppo tarkastaa. Kuivaimen Optimoitu jäähdytys: Monipistesyöttö höyrystimessä takaa kylmäaineen paremman jakautumisen. Optimoitu valvonta: Kuivaimessa oleva tarkastuslasi tekee jäähdytyslaitteen valvonnan helpoksi. Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

9 WAECO Frigo 9 Hyväksyntöjen yleiskatsaus in compliance with HACCP requirements ATP Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kuljetusta koskevat kansainvälisessä ATP-sertifioinnissa määritellyt säännöt ja standardit. ATP-sertifioinnissa on säädetty, mitä teknisiä vaatimuksia maiden välisissä elintarvikekuljetuksissa käytettävien kuljetusvälineiden tulee täyttää. Kylmäkoneiston sopivuus ATP-sertifioinnin mukaiseen elintarvikekuljetukseen tarkastetaan tarkoin määritellyillä tyyppi- ja yksittäistarkastuksilla ja saadut tulokset dokumentoidaan tarkastusraporttiin. DIN 8958 Standardi DIN 8958 määrittelee tekniset vaatimukset, jotka koskevat lämpöeristetyissä kuljetusvälineissä käytettäviä kylmälaitteita. Lisäksi standardi määrittelee näiden laitteiden tehokkuuden tarkastusmenetelmät. Standardi erottelee kylmälaitteet niiden rakenteen mukaan. HACCP Direktiivit HACCP Hazard Analys Critical Control Points on laadunvarmistuskonsepti elintarvikkeiden tuotantoon. Biologiset, fysikaaliset tai kemialliset vaikutteet voivat vaarantaa elintarvikkeen laatua valmistuksen aikana. HACCP-järjestelmä (vaarojen arviointi ja kriittiset hallintapisteet) auttaa tunnistamaan valmistusprosessin kriittiset pisteet ja hallitsemaan niitä. Näin on mahdollista järjestelmällisesti välttää kuluttajiin kohdistuvat terveysriskit. HACCP on ennaltaehkäisevä järjestelmä, jonka soveltaminen on pakollista elintarvikehygieniasta annetun EY-direktiivin 93/43 mukaan.

10 Custom solutions for: Food processing Agriculture Commercial kitchens Food service / catering equipment Research institutes Pharmaceutical industry Veterinary vehicles Special vehicle construction FAST, ECONOMICAL, ECO-FRIENDLY YEARS A/C service units Refrigerants and A/C flushing oils Recovery/leak detection Air conditioner cleaning Tools and accessories Accessories for R 1234y f Tilauslomake Kopioi lomake täytä ja faksaa se meille. Lähettäjän tiedot / leima Dometic Finland OY Mestarintie 4 FIN Vantaa Haluatko lisätietoja? Uudet tuotteet. Uudet kuvastot INSPIRED BY COMFORT PROFESSIONAL COOLING New Smartphone-App WAECO AirCon Service AIR CONDITIONING WORKSHOP EQUIPMENT 2014 / 2015 LOW EMISSION INCLUDING AN EXTENSIVE RANGE OF ACCESSORIES FOR TEMPERATURE CONTROLLED TRANSPORT A/C SERVICE UNITS FOR R 134A AND R 1234YF Catalogue Vehicle Constraction Laaja lisävarustevalikoima erikoisajoneuvoihin Kylmälaitteet ammattilaisille 2014/2015 Erikoisvalikoima lämpösäädellyille kuljetuksille Ilmastointihuollon laitteet ja tarvikkeet Ilmastoinnin huoltolaitteet, käyttötarvikkeet ja lisävarusteet Voit tilata kuvastomme internet-osoitteesta tai puhelimitse numerosta Mitä muuta voimme tehdä hyväksesi? Ystävällinen Dometic WAECO -tiimi auttaa sinua aina mielellään. Olet kiinnostunut tuotteistamme, mutta sinulla on silti vielä jotain kysyttävää? Tai kenties tarvitset opastusta tuotteeseen, jonka olet juuri hankkinut? Ota yhteyttä meihin! Filosofiaamme kuuluu parantaa liikkuvien ihmisten tyytyväisyyttä ja mukavuutta. Jonkin tuotteemme hankinta on vasta alkupiste. Tavoitteemme on ilahduttaa sinua myös tulevaisuudessa laajalla valikoimalla liikkuvaan käyttöön tarkoitettua tekniikkaa. Dometic WAECO asiakaspalvelu Myynti: Puh Faksi Sähköposti Tekninen tuki: Puh Faksi Internet: Tutustu tuotteisiimme kotisivuillamme, josta löytyvät ajankohtaiset tiedot tuotevalikoimastamme ja kaikki tekniset tiedot.

11 Dometic GROUP on johtava kansainvälinen mukavuustuotteiden valmistaja matkailuajoneuvoihin, henkilö- ja kuorma-autoihin, veneisiin sekä vapaa-ajan käyttöön. Konsernin tuotemerkkejä ovat Dometic ja WAECO. Monipuolinen tuotevalikoima käsittää mm. jääkaappeja, ilmastointi- ja keittiölaitteita liikkuvaan käyttöön, sähköisiä lisävarusteita ja tarvikkeita ajoneuvoihin ja veneisiin sekä korjaamolaitteita ja komponentteja ajoneuvoilmastointien huoltoon ja korjaukseen. Dometic GROUP valmistaa erikoiskylmälaitteita myös mm. hotellihuoneisiin, viinin säilytykseen sekä laboratorio- ja sairaalakäyttöön. Lisätietoja

12 TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET Kylmä- ja pakastekuljetuksiin FINLAND Dometic Finland OY Mestarintie 4 FIN Vantaa Tel Fax Mail AUSTRALIA Dometic Australia Pty. Ltd. 1 John Duncan Court Varsity Lakes QLD 4227 Tel Fax Mail AUSTRIA Dometic Austria GmbH Neudorferstrasse 108 A-2353 Guntramsdorf Tel Fax Mail BENELUX Dometic Benelux B.V. Ecustraat 3 NL-4879 NP Etten-Leur Tel Fax Mail Dometic Branch Office Belgium Zinkstraat 13 B-1500 Halle Tel Fax Mail BRAZIL Dometic DO Brasil LTDA Avenida Paulista 1754, conj. 151 SP Sao Paulo Tel Tel Mail DENMARK Dometic Denmark A/S Nordensvej 15, Taulov DK-7000 Fredericia Tel Fax Mail FRANCE Dometic France SAS ZA du Pré de la Dame Jeanne B.P. 5 F Plailly Tel Fax Mail GERMANY Dometic WAECO International GmbH Hollefeldstraße 63 D Emsdetten Tel +49 (0) Fax +49 (0) Mail HONG KONG Dometic Group Asia Pacific Suites , 22/F, Tower 1 The Gateway, 25 Canton Road Tsim Sha Tsui, Kowloon Tel Fax Mail HUNGARY DOMETIC PLC. SALES OFFICE H-1147 Budapest Kerékgyártó u. 5. Tel Fax Mail ITALY Dometic Italy S.r.l. Via Virgilio, 3 I Forli (FC) Tel Fax Mail JAPAN Dometic KK Maekawa-Shibaura, Bldg Shibaura Minato-ku Tokyo Tel Fax Mail MEXICO Dometic AB Circuito Médicos No. 6 Local 1 Colonia Ciudad Satélite CP Naucalpan de Juárez Estado de México Tel Tel Fax Mail NEW ZEALAND Dometic New Zealand Ltd. Unit E, The Gate 373 Neilson Gate Penrose 1061, Auckland Tel Fax Mail NORWAY Dometic Norway AS Østerøyveien 46 N-3236 Sandefjord Tel Fax Mail POLAND Dometic Poland Sp. z o.o ul. Puławska 435A PL Warszawa Tel Fax Mail PORTUGAL Dometic S.L.- Sucursal em Portugal Beloura Business Center Rua dos Navegantes, Bloco 3, 1ºA Sintra Tel Fax Mail RUSSIA Dometic RUS LLC Komsomolskaya square 6 1 RU Moscow Tel Fax Mail SINGAPORE Dometic Pte Ltd 18 Boon Lay Way Trade Hub 21 Singapore Tel Fax Mail SLOVAKIA Dometic Slovakia s.r.o Tehelná 8 SK Filakovo Tel Fax Mail SOUTH AFRICA Dometic (Pty) Ltd. Regional Office South Africa & Sub-Saharan Africa P.O. Box Bedfordview Tel Fax Mail SPAIN Dometic Spain S.L. Avda. Sierra del Guadarrama, 16 E Villanueva de la Cañada Madrid Tel Fax Mail SWEDEN Dometic Scandinavia AB Gustaf Melins gata 7 S Västra Frölunda Tel Fax Mail SWITZERLAND Dometic Switzerland AG Riedackerstrasse 7a CH-8153 Rümlang Tel Fax Mail UNITED ARAB EMIRATES Dometic Middle East FZCO P.O. Box S-D 6, Jebel Ali Freezone Dubai Tel Fax Mail UNITED KINGDOM Dometic UK Ltd. Dometic House, The Brewery, Blandford St. Mary Dorset DT11 9LS Tel Fax Mail Jälleenmyyjäsi:

MUKAVA AURINKOSUOJA 2015

MUKAVA AURINKOSUOJA 2015 INSPIRED BY COMFORT MUKAVA AURINKOSUOJA 2015 Uusi mallisto! KATTAVA MARKIISIVALIKOIMA 2 Markiisit DOMETIC MARKIISIT Oikeudet varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin

Lisätiedot

tien päällä Kattava tarvikevalikoima kuorma-autoihin ja ammattiautoilijoille Peruutuskamerat Turvalaitteet Ilmastointilaitteet Kylmälaitteet

tien päällä Kattava tarvikevalikoima kuorma-autoihin ja ammattiautoilijoille Peruutuskamerat Turvalaitteet Ilmastointilaitteet Kylmälaitteet tien päällä 2011 Kattava tarvikevalikoima kuorma-autoihin ja ammattiautoilijoille Ilmastointilaitteet Kylmälaitteet Peruutuskamerat Turvalaitteet Matkakeittiö Sähkölaitteet Vapaus 2011 on suuri sana. Sana

Lisätiedot

MIKÄ ILMASTOINTILAITE SOPII MINULLE? Näin löydät oikean ilmastointilaitteen

MIKÄ ILMASTOINTILAITE SOPII MINULLE? Näin löydät oikean ilmastointilaitteen MIKÄ ILMASTOINTILAITE SOPII MINULLE? Näin löydät oikean ilmastointilaitteen VALINTAKRITEERIT TOIMINTA JÄRJESTELMÄT VERTAILUSSA YLEISKUVA TUOTTEISTA Katolle asennettavat ilmastointilaitteet Katolle asennettavat

Lisätiedot

INSPIRED BY COMFORT VAPAUTENI 2015 KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA MATKAILUAJONEUVOIHIN JA VAPAA-AIKAAN

INSPIRED BY COMFORT VAPAUTENI 2015 KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA MATKAILUAJONEUVOIHIN JA VAPAA-AIKAAN INSPIRED BY COMFORT VAPAUTENI 2015 Kylmäsäilytys Ilmastointi Energia Turvallisuus Mukavuus Matkakeittiö Saniteetti KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA MATKAILUAJONEUVOIHIN JA VAPAA-AIKAAN 2 Johdanto VIRSTANPYLVÄÄT

Lisätiedot

ILMASTOINTIHUOLLON LAITTEET JA TARVIKKEET

ILMASTOINTIHUOLLON LAITTEET JA TARVIKKEET WAECO AirCon Service ILMASTOINTIHUOLLON LAITTEET JA TARVIKKEET 2015 / 2016 UUTTA! Vinkit vianetsintään Ilmastoinnin huoltolaitteet Kylmäaineet ja öljyt Ilmastointilaitteen huuhtelu Vuodonetsintä Ilmastointilaitteen

Lisätiedot

MUKAVUUTTA VESILLE 2014

MUKAVUUTTA VESILLE 2014 INSPIRED BY COMFORT MUKAVUUTTA VESILLE 2014 HAPPY BIRTHDAY 40 YEARS Kylmälaitteet Ilmastointilaitteet Sähköjärjestelmät Hyttivarusteet Pentterivarusteet Saniteettijärjestelmät KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA

Lisätiedot

Besam Heiluriovien. Käyttöohje

Besam Heiluriovien. Käyttöohje Besam Heiluriovien käyttölaite IK-A/IKS-A Käyttöohje Alkuperäiset ohjeet ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SISÄLTÖ Onneksi olkoon uuden automaattisen ovikoneiston hankinnan johdosta....

Lisätiedot

The Hearing Implant Company MAESTROTM. Sisäkorvaistutejärjestelmä

The Hearing Implant Company MAESTROTM. Sisäkorvaistutejärjestelmä The Hearing Implant Company MAESTROTM Sisäkorvaistutejärjestelmä Mukana uusi CONCERTO - implantti 2 MAESTRO Sisäkorvaistutejärjestelmä Hear Life. MAESTRO -sisäkorvaistutejärjestelmä FineHearing -teknologialla

Lisätiedot

MUKAVUUTTA VESILLE UUTTA KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA VENEILYYN JA VAPAA-AIKAAN INSPIRED BY COMFORT. Kylmälaukut / Jääkaapit / Kylmäkoneikot

MUKAVUUTTA VESILLE UUTTA KATTAVA TARVIKEVALIKOIMA VENEILYYN JA VAPAA-AIKAAN INSPIRED BY COMFORT. Kylmälaukut / Jääkaapit / Kylmäkoneikot INSPIRED BY COMFORT MUKAVUUTTA VESILLE 2013 UUTTA WAECO PerfectCharge & SinePower Akkulaturit ja Invertterit WAECO CoolFreeze CFX Kannettavat kompressorikylmälaukut Kylmälaukut / Jääkaapit / Kylmäkoneikot

Lisätiedot

AUTOMATISOIDUT JÄRJESTELMÄT. SSI SCHÄFER -konsernilta

AUTOMATISOIDUT JÄRJESTELMÄT. SSI SCHÄFER -konsernilta AUTOMATISOIDUT JÄRJESTELMÄT SSI SCHÄFER -konsernilta Automatisoidut järjestelmät SSI SCHÄFER -konsernilta SSI SCHÄFER / FRITZ SCHÄFER GMBH: n pääkonttori sijaitsee Neunkirchenissä, Saksassa. Tärkeimmät

Lisätiedot

GF Piping Systems > kotona ja maailmalla

GF Piping Systems > kotona ja maailmalla GF Piping Systems > kota ja maailmalla Omien myyntiyhtiöidemme ja laajan edustajaverkostomme ansiosta pystymme tehokkaasti palvelemaan asiakkaita yli sadassa massa. Pidätämme oikeuden muuttaa teknisiä

Lisätiedot

28 www.intexnordic.com. Sivu 28

28 www.intexnordic.com. Sivu 28 28 www.intexnordic.com Sivu 28 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöä. Noudata ohjeita. Käyttöohje Krystal Clean Poolwater järjestelmä Malli 6220

Lisätiedot

WarmUp. Tuoteluettelo 2014

WarmUp. Tuoteluettelo 2014 WarmUp Tuoteluettelo 2014 LUETTELON SISÄLTÄMIEN TUOTTEIDEN KÄYTTÖKOHTEET: Esittely - Sisällysluettelo Esittely 4 Tukitoiminnot 4 Link 6 WarmUp 9 Järjestelmäkuvaus 10 Tuotteet 8 WarmUp Link Security ja

Lisätiedot

Operating instructions

Operating instructions Operating instructions POSEIDON 5-6-7 107141544 B - NO SV DA FI Norsk... 3 Svenska... 34 Dansk... 65 Suomi... 96 Sisällys Varoituksissa käytetyt symbolit...97 1 Tärkeitä turvallisuusohjeita...97 2 Laitteen

Lisätiedot

Tervetuloa. Panostamme voimakkaasti Silver-tekniikalla varustettujen

Tervetuloa. Panostamme voimakkaasti Silver-tekniikalla varustettujen Uutiskirjeessä Varta Autonakut tiedottaa n:o 1 2001 TÄSSÄ NUMEROSSA: Ilman akkua ei toimi mikään... s 2 Tervetuloa Uutuus! Vilkaisu Vartan voimapakettiin.... s 3 Voimakas syyskampanja... s 3 Vartalle hyvät

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. 3626-011500 fi. BTS Kosketukseton lämpötilan mittauslaite. Voith Turbo

Asennus- ja käyttöohje. 3626-011500 fi. BTS Kosketukseton lämpötilan mittauslaite. Voith Turbo Voith Turbo Asennus- ja käyttöohje 3626-011500 fi BTS HUOMIO! Lue tämä käyttöohje ennen laitteen asentamista ja käyttöönottoa, ja säilytä ohje tulevaa käyttöä varten. Sisältö 1 Johdanto... 3 1.1 Yleisohjeet...

Lisätiedot

GRUNDFOS OHJEET. Grundfos GO Remote. Grundfos MI 201, MI 202, MI 204 and MI 301. Asennus- ja käyttöohjeet

GRUNDFOS OHJEET. Grundfos GO Remote. Grundfos MI 201, MI 202, MI 204 and MI 301. Asennus- ja käyttöohjeet GRUNDFOS OHJEET Grundfos GO Remote Grundfos MI 201, MI 202, MI 204 and MI 301 Asennus- ja käyttöohjeet Suomi (FI) Suomi (FI) Asennus- ja käyttöohjeet Alkuperäisen englanninkielisen version käännös. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com 2010/2011 Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät www.dustcontrol.com Dustcontrol 1 Dustcontrol puhtaampia siivousprosesseja Me Dustcontrolilla haluamme muutakin kuin myydä tuotteita.

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Lämpöpumput

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Lämpöpumput MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Lämpöpumput Kodin lämmittäminen maahan tai veteen varastoituneella aurinkoenergialla on kestävä tapa säästää luontoa, rahaa ja parantaa elämän laatua. DANFOSS-LÄMPÖPUMPUT

Lisätiedot

Easy Set -allas 244 549 cm:n mallit. Kuva on tarkoitettu vain havainnollistamiseen. Lisävarusteet eivät välttämättä kuulu toimitukseen.

Easy Set -allas 244 549 cm:n mallit. Kuva on tarkoitettu vain havainnollistamiseen. Lisävarusteet eivät välttämättä kuulu toimitukseen. FI TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA Käyttöohje Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asennusta ja käyttöä ja noudata ohjeita. Easy Set -allas 44 549 cm:n mallit Kuva on tarkoitettu vain havainnollistamiseen.

Lisätiedot

MDU Ilmankuivausjärjestelmä

MDU Ilmankuivausjärjestelmä Alkuperäiset ohjeet Käyttöohje MDU Ilmankuivausjärjestelmä TFI-MDU-C1303 Munters Europe AB 2013 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... iii 1 Johdanto... 1 1.1 Määritelmä... 1 1.2 Tietojatästäkäyttöohjeesta...

Lisätiedot

LIIKE VAATII TARKKUUTTA RULLALAAKERIT. LINEAARITUOTTEET. AUTOTEOLLISUUS.

LIIKE VAATII TARKKUUTTA RULLALAAKERIT. LINEAARITUOTTEET. AUTOTEOLLISUUS. LIIKE VAATII TARKKUUTTA RULLALAAKERIT. LINEAARITUOTTEET. AUTOTEOLLISUUS. Laatu edellyttää jatkuvaa kehitystä Olemme yksi maailman johtavista vierintälaakerien, lineaaristen komponenttien ja ohjausjärjestelmien

Lisätiedot

Marine. Tuoteluettelo 2015

Marine. Tuoteluettelo 2015 Marine Tuoteluettelo 2015 LUETTELON SISÄLTÄMÄT TUOTTEET SOVELTUVAT SEURAAVIIN KÄYTTÖ- KOHTEISIIN Esittely Esittely 4 230 VAC Maasähköjärjestelmät veneisiin 6 Tuotteet 8 SmartCharge 4 A ja 8 A tarvikkeineen

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Lämpöpumput

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Lämpöpumput MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Lämpöpumput Kodin lämmittäminen maahan tai veteen varastoituneella aurinkoenergialla on kestävä tapa säästää luontoa, rahaa ja parantaa elämän laatua. DANFOSS-LÄMPÖPUMPUT

Lisätiedot

KM 100/100 R P KM 100/100 R LPG

KM 100/100 R P KM 100/100 R LPG KM 100/100 R P KM 100/100 R LPG Register and win! www.kaercher.com 59637400 (08/12) 2 Lue tämä alkuperäisiä ohjeita ennen laitteesi käyttämistä, säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä tai mahdollista myöhempää

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot

Asiantuntemuksella optimaaliseen. voestalpine Böhler Welding Nordic. voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding

Asiantuntemuksella optimaaliseen. voestalpine Böhler Welding Nordic. voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding Asiantuntemuksella optimaaliseen hitsaustulokseen voestalpine Böhler Welding Nordic voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding Nordic voestalpine Böhler Welding Nordic

Lisätiedot

Novo Speed Solutions Nopeita logistiikkaratkaisuja

Novo Speed Solutions Nopeita logistiikkaratkaisuja Novo Speed Solutions Nopeita logistiikkaratkaisuja Novoferm intercompanies Novoferm production site Novoferm sales office Sweden Russia Ireland Denmark Lithuania England Netherlands Poland Belgium Germany

Lisätiedot

HUOLEHTII ILMASTOSTA. Siirrettävät ja kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet SNU KATALOGEN FOR NORSK VERSJON

HUOLEHTII ILMASTOSTA. Siirrettävät ja kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet SNU KATALOGEN FOR NORSK VERSJON HUOLEHTII ILMASTOSTA Siirrettävät ja kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet Edulliset asennuskustannukset Energiaa säästävä invertteri Tuotteet optimaaliseen ilmankosteuteen SNU KATALOGEN FOR NORSK

Lisätiedot

D 112 - D 116 - DX 118

D 112 - D 116 - DX 118 D 11 - D 116 - DX 118 6 5 3 4 > u 1 : = TR GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO MANUEL D'UTILISATION KÄYTTÖOHJE OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO BRUKSANVISNING GEBRUIKSAANWIJZING INSTRUKCJA

Lisätiedot