WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET"

Transkriptio

1 WAECO FRIGO TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET 2014/2015 Jäähdytyksen ja ilmastoinnin asiantuntija Lämpösäädeltyjen kuljetusten jäähdytys niin ajon kuin pysähdystenkin aikana Ei katolle tulevia komponentteja Jopa 18 m³ kuormatilalle Engineered in Germany Kylmä- ja pakastekuljetuksiin

2 2 WAECO Frigo WAECO Frigo -jäähdytyslaitteet Tarkkaa jäähdytystä asiantuntijoilta Dometic WAECON yli 35 vuoden kokemus ajoneuvoilmastoinnista on luonut ENGINEERED IN GERMANY sille ansaitun maineen alan huippuosaajana. Monen muun innovaation lisäksi olemme menestyneet täysin integroitujen tuore- ja pakastekuljetusajoneuvojen jäähdytyslaitteiden kehittäjinä. Meillä on omissa käsissämme laitteidemme tukkumyynti, kattava valtuutettujen huoltoliikkeiden verkosto ja WAECO Frigo laitteiden valmistus. WAECO Frigo -laitteistokonsepti on kehitetty yhteistyössä Karlsruhessa sijaitsevan saksalaisen testaus- ja jatkoopintoinstituutin TWK kanssa. Tällä instituutilla on johtava asema ajoneuvojen ilmastointilaitteiden optimoinnissa. Otimme kehitystyössä huomioon kaikki autovalmistajien jälkiasennuslaitteille asettamat vaatimukset. Käytämme vain ehdottoman ensiluokkaisia, teholtaan optimoituja komponentteja valmistajilta, jotka toimittavat tehdasvarusteitakin, kuten SPAL (tuulettimet) ja Valeo (kompressorit). WAECO Frigo on modulaarinen järjestelmä. Yleiskäyttöisten peruskomponenttien ansiosta ammattikorjaamot voivat hoitaa laitteen asennuksen hyvin joustavasti. Jopa 30 % enemmän jäähdytystehoa! Jäähdytys ilman katon yläpuolisia komponentteja rahdin ja ajoneuvon mukaisesti Lämpötilasäätelyä edellyttävät kuljetukset ovat vaativa logistinen tehtävä, jota koskevat erilaiset lait ja asetukset. Jotta pilaantuvat elintarvikkeet ja muu lämpötilan vaihteluille herkkä rahti liikkuu varmasti asteen tarkkuudella oikeassa lämpötilassa pisteestä A pisteeseen B, on kuljetusajoneuvon oltava sen mukaisesti varustettu. Modulaarisessa WAECO Frigo -järjestelmässä on korkealuokkainen jäähdytysratkaisu kaikkiin tavallisiin tuore- ja pakastekuljetusajoneuvoihin. Koko jäähdytystekniikka on integroitu tilaa säästävästi ajoneuvoon ilman muille järjestelmille tyypillistä kattorakennelmaa. Tarpeisiisi räätälöity tarkkuusjäähdytys on aivan kätesi ulottuvilla: kerro meille ajoneuvosi tyyppi, rahtitilan tilavuus ja halutut lämpötilaolosuhteet ja me kokoamme tarvitsemasi moduulit yhteen. Lisäämme toiveestasi lisätoimintoja kuten jäähdytys pysäköitynä. Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

3 WAECO Frigo 3 Sertifioitu jäähdytysratkaisu ajon ajaksi Elintarvikkeita tai muuta tasaista lämpötilaa tarvitsevaa rahtia kuljettavat tietävät, kuinka tiukka lainsäädäntö on. Kuljettaja on vastuussa siitä, että kylmäketju ei pääse katkeamaan matkalla kuluttajalle. Ei ongelmaa tässä asiassa integroituihin WAECO Frigo -kylmälaitteisiin voi luottaa sataprosenttisesti. Ne on ATPhyväksytty ja sertifioitu standardin DIN 8958 mukaan (lämpöeristettyjen kuljetusvälineiden jäähdytyslaitteiden tehon ja toiminnan tarkastus). Ne takaavat asiakkaalle varmuuden siitä, että herkän rahdin kuljetus tapahtuu oikein ja moitteettomasti. Täysin integroitu jäähdytys WAECO Frigo -jäähdytyslaitteilla on eräs ainutlaatuinen etu: integroitu asennus. yksikön voi asentaa tilaa säästävästi rahtitilan kattoon, missä se ei häiritse lastausta, lastin purkua tai siivousta. Muille järjestelmille tyypillisiä katon yläpuolisia komponentteja ei myöskään tarvita. Näin saat toimitettua rahdin mataliinkin paikkoihin, kuten autotallit, joiden maksimikorkeus on rajoitettu enemmän ajoturvallisuutta (ajoneuvon painopiste pysyy muuttumattomana) ajoneuvon korin vääntöjäykkyys säilyy, korroosion vaara ei kasva, sillä kattoon ei jouduta leikkaamaan aukkoa ajoneuvon ulkonäkö ja aerodynaamiset ominaisuudet eivät muutu moduuli ATP + DIN 8958 sertifioitu vastaa HACCPvaatimuksia Tyylikäs integroitu ohjausyksikkö. Rahtitilan lämpötila on aina kuljettajan nähtävissä. Lisävaruste: pysäköinnin aikainen kylmätilan jäähdytys Tämä lisätoiminto auttaa optimoimaan logistiikkaa. Ajoneuvon voi lastata jo edellisenä iltana. Seuraavana aamuna se on heti lähtövalmis kuljetusta varten. Rahtia ei tarvitse välivarastoida erilliseen kylmätilaan. Pysäköinnin aikaiseen jäähdytykseen tarvittava lisäkompressori asennetaan istuinten alle. Pistorasia järjestelmän liittämiseksi 230 V:n verkkovirtaan integroidaan etupuskuriin. Koska jäähdytyslaitteiden komponentit saavat akkujännitteen myös auton ollessa pysäköitynä, olemme lisänneet järjestelmään korkealaatuisen IU0U-laturin, joka varmistaa ajoneuvon akun oikean lataustason. Lisävaruste: nopea Soft - sulatustekniikka kuumakaasulla kylmäautoihin Pitkiä seisokkeja siksi, että höyrystin on jäätynyt ja se täytyy sulattaa? Menneisyyttä, jos kylmäautossa on lisävarusteena kuumakaasusulatus. Toimintatapa: kompressorin ja höyrystimen välillä kiertävä kylmäaine kuumennetaan ja se sulattaa höyrystimen nopeasti. Ajoneuvo on nopeasti taas käyttövalmis ja höyrystin voi toimia täydellä tehollaan. Suosittelemme kyl mäautoihin, joiden lämpötila on 0 C... 2 C ja/tai joiden ovia availlaan toistuvasti.

4 4 Komponentit Jäähdytystä mittatilauksena: modulaarinen järjestelmä WAECO Frigo -jäähdytyslaitteisto kootaan useammasta komponentista, joista osa on lisävarusteita. Jokaisen laitteiston sydän on höyrystin, joka valitaan käyttökohteen ja jäähdytystilavuuden mukaan. Muut peruskomponentit (lauhdutin, kompressori) valitaan höyrystimeen sopiviksi. Moduulirakenne tekee asennuksen erittäin helpoksi (peruskomponenttien asennukseen kuluu vain 8 12 työtuntia) ja laitteiston muokkaamisen ajoneuvoon sopivaksi hyvin yksinkertaiseksi. WAECO Frigo -jäähdytyslaite tekee ajamisesta turvallisempaa. Sillä on monia etuja: Sisään asennettava höyrystin ei vaikuta ajoneuvon ulkonäköön eikä sen aerodynaamisiin ominaisuuksiin. Ei ongelmia matalien parkkitalojen kanssa Korin vääntölujuus ja korroosiosuojaus säilyvät entisellään, koska mitään katon osia ei tarvitse katkaista eikä leikata. Ajoneuvo käyttäytyy turvallisemmin äkillisten ohjausliikkeiden yhteydessä, sillä sen painopiste ei siirry ylöspäin. Komponentit yhdisteltävissä tarpeiden mukaan Kylmäkuljetus, kylmäaine R134a Koko 1 Koko 2 Koko 2 Ajoneuvokohtainen moottorin asennussarja Kompressori Letkut Lisävaruste Jäähdytys pysäköitynä, sulatus kuumakaasulla, muut lisävarusteet Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

5 WAECO Frigo 5 Yksityiskohtaiset WAECO Frigo -järjestelmän tiedot Hinnat ja valikoima liitteessä Konsoli lisävarusteena Ohjausyksikkö Kuumakaasusulatus lisävaruste Liika lämpö sidotaan ja poistetaan Kompressori jäähdytykseen ajon aikana (moottoritilassa) Kompressori jäähdytykseen pysäköitynä (istuimen alla), lisävaruste Jäähdytystila 230 V Kaasumainen kylmäaine Nestemäinen kylmäaine Lämpö luovutetaan ulos Pakastus, kylmäaine R404a Koko 1 Koko 2 Koko 2 Pakastuskomponentit: kuumakaasusulatus, öljynerotin, matalapainekatkaisin, kondenssiveden sulatusyksikkö Ajoneuvokohtainen moottorin asennussarja Kompressori Letkut Lisävaruste Muut varusteet

6 6 Koko järjestelmän tekniset tiedot Vankkaa tekniikkaa kolmessa teholuokassa Sopiva WAECO Frigo -järjestelmä kaikenkokoisiin ajoneuvoihin WAECO Frigo -valikoimassa on kolme teholuokkaa, joista löytyy sopiva ratkaisu kaikenkokoisiin ajoneuvoihin. Luotettava jäähdytys rahtitiloihin, joiden tilavuus on enintään 18 m³. Lämpötila pysyy jatkuvasti tasaisena. Kylmäkuljetus 0 C R134a 30 C ulkolämpötila Jäähdytys ajettaessa 0 C + 6 C + 12 C m³ m³/h Virrankulutus A W 2107 W 2524 W A W 2888 W 3452 W A W 3051 W 3589 W A Kylmäkuljetus R134a 30 C ulkolämpötila 0 C Jäähdytys pysäköitynä 0 C + 6 C + 12 C m³ m³/h Virrankulutus A W 1562 W 2058 W A W 2141 W 2596 W A W 2150 W 2713 W A WAECO Frigo tuottaa optimaalisen jäähdytyksen kylmä- ja pakastekuljetuksiin. Pitkille matkoille tai jakelureiteille, joilla pysähdellään usein: jatkuva ja tasaisena pysyvä jäähdytys on taattu koko kuljetuksen ajan. Valitse sinulle räätälöity ratkaisu ajoneuvosi ja käyttötarkoituksesi mukaan! Pakastekuljetus 0 C R404a 30 C ulkolämpötila Jäähdytys ajettaessa 0 C 10 C 20 C m³ m³/h Virrankulutus A W 1797 W 1034 W A W 2016 W 1334 W A W 2062 W 1283 W A Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

7 WAECO Frigo 7 Tuotevalikoima Käyttö ATP-sertifioinnin mukaan: ovi avataan kolme kertaa tunnissa, ulkolämpötila on 30 C WAECO Frigo R134a R404a m R134a z 12 C (53,6 F) z 6 C (42,8 F) z 0 C (32 F) R404a z 0 C (32 F) z 10 C (14 F) z 20 C ( 4 F) Kylmäainetta R134a käytettäessä: lämmönsiirtokerroin = 0,4 W (m² K), jos ovi avataan 3 kertaa tunnissa aina 3 minuutiksi, ulkolämpötila 30 C, suhteellinen ilmankosteus 60 % (DIN 1815) Kylmäainetta R404a käytettäessä: lämmönsiirtokerroin = 0,7 W (m² K), jos ovi avataan 3 kertaa tunnissa aina 3 minuutiksi, ulkolämpötila 30 C, suhteellinen ilmankosteus 60 % (DIN 1815) /900/ / Mitat (mm) 3500/ Ohjausyksikkö Info: WAECO Frigo -ohjausyksikön näyttöön ilmestyy ilmoitus aina, kun huolto- tai kunnossapitoväli on kulunut umpeen. Jäähdytyslaite pysyy toiminnassa huoltoilmoituksesta huolimatta. Käyttötuntien laskenta perustuu aikaan, jonka kompressori on ollut käytössä. Ensimmäinen huoltoajankohta on ensimmäisten 100 tunnin kuluttua jäähdytyslaitteen käyttöönotosta. Sen jälkeen huoltovälit ovat aina 1000 käyttötuntia.

8 8 WAECO Frigo Ainutlaatuiset tekniset yksityiskohdat WAECO Frigo vakuuttaa laadullaan Tehokkuus, pitkä käyttöikä, helppo asennus ja huolto: Nämä vaatimukset koskevat ammattikäyttöön tarkoitettuja täysin integroituja kylmälaitteita. WAECO Frigo -järjestelmien korkea jäähdytystehokkuus saavutetaan monipistesyötöllä ja tehokkaan höyrystimen käytöllä. Monipistesyötön ansiosta kylmäaine leviää tasaisesti höyrystimeen, jossa se höyrystyy homogeenisesti, mikä vuorostaan lisää jäähdytystehokkuutta. vaihtotarve selviää yhdellä silmäyksellä. Näin ehkäistään laitteen vaurioituminen tai seisokit. Myös pysäköitynä jäähdytykseen tarvittava lisävarustesarja täyttää tiukat laatuvaatimukset: WAECO on ainoa valmistaja, jolla on valikoimassaan patentoitu DEFA 230 V -liitäntä, joka on roiskevedenkestävä ja soveltuu asennettavaksi puskuriin. Lisäetuna on tarkastuslasilla varustettu kuivain. Kylmäaineen määrä ja laatu on helppo tarkastaa. Kuivaimen Optimoitu jäähdytys: Monipistesyöttö höyrystimessä takaa kylmäaineen paremman jakautumisen. Optimoitu valvonta: Kuivaimessa oleva tarkastuslasi tekee jäähdytyslaitteen valvonnan helpoksi. Oikeus varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin pidätetään.

9 WAECO Frigo 9 Hyväksyntöjen yleiskatsaus in compliance with HACCP requirements ATP Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden kuljetusta koskevat kansainvälisessä ATP-sertifioinnissa määritellyt säännöt ja standardit. ATP-sertifioinnissa on säädetty, mitä teknisiä vaatimuksia maiden välisissä elintarvikekuljetuksissa käytettävien kuljetusvälineiden tulee täyttää. Kylmäkoneiston sopivuus ATP-sertifioinnin mukaiseen elintarvikekuljetukseen tarkastetaan tarkoin määritellyillä tyyppi- ja yksittäistarkastuksilla ja saadut tulokset dokumentoidaan tarkastusraporttiin. DIN 8958 Standardi DIN 8958 määrittelee tekniset vaatimukset, jotka koskevat lämpöeristetyissä kuljetusvälineissä käytettäviä kylmälaitteita. Lisäksi standardi määrittelee näiden laitteiden tehokkuuden tarkastusmenetelmät. Standardi erottelee kylmälaitteet niiden rakenteen mukaan. HACCP Direktiivit HACCP Hazard Analys Critical Control Points on laadunvarmistuskonsepti elintarvikkeiden tuotantoon. Biologiset, fysikaaliset tai kemialliset vaikutteet voivat vaarantaa elintarvikkeen laatua valmistuksen aikana. HACCP-järjestelmä (vaarojen arviointi ja kriittiset hallintapisteet) auttaa tunnistamaan valmistusprosessin kriittiset pisteet ja hallitsemaan niitä. Näin on mahdollista järjestelmällisesti välttää kuluttajiin kohdistuvat terveysriskit. HACCP on ennaltaehkäisevä järjestelmä, jonka soveltaminen on pakollista elintarvikehygieniasta annetun EY-direktiivin 93/43 mukaan.

10 Custom solutions for: Food processing Agriculture Commercial kitchens Food service / catering equipment Research institutes Pharmaceutical industry Veterinary vehicles Special vehicle construction FAST, ECONOMICAL, ECO-FRIENDLY YEARS A/C service units Refrigerants and A/C flushing oils Recovery/leak detection Air conditioner cleaning Tools and accessories Accessories for R 1234y f Tilauslomake Kopioi lomake täytä ja faksaa se meille. Lähettäjän tiedot / leima Dometic Finland OY Mestarintie 4 FIN Vantaa Haluatko lisätietoja? Uudet tuotteet. Uudet kuvastot INSPIRED BY COMFORT PROFESSIONAL COOLING New Smartphone-App WAECO AirCon Service AIR CONDITIONING WORKSHOP EQUIPMENT 2014 / 2015 LOW EMISSION INCLUDING AN EXTENSIVE RANGE OF ACCESSORIES FOR TEMPERATURE CONTROLLED TRANSPORT A/C SERVICE UNITS FOR R 134A AND R 1234YF Catalogue Vehicle Constraction Laaja lisävarustevalikoima erikoisajoneuvoihin Kylmälaitteet ammattilaisille 2014/2015 Erikoisvalikoima lämpösäädellyille kuljetuksille Ilmastointihuollon laitteet ja tarvikkeet Ilmastoinnin huoltolaitteet, käyttötarvikkeet ja lisävarusteet Voit tilata kuvastomme internet-osoitteesta tai puhelimitse numerosta Mitä muuta voimme tehdä hyväksesi? Ystävällinen Dometic WAECO -tiimi auttaa sinua aina mielellään. Olet kiinnostunut tuotteistamme, mutta sinulla on silti vielä jotain kysyttävää? Tai kenties tarvitset opastusta tuotteeseen, jonka olet juuri hankkinut? Ota yhteyttä meihin! Filosofiaamme kuuluu parantaa liikkuvien ihmisten tyytyväisyyttä ja mukavuutta. Jonkin tuotteemme hankinta on vasta alkupiste. Tavoitteemme on ilahduttaa sinua myös tulevaisuudessa laajalla valikoimalla liikkuvaan käyttöön tarkoitettua tekniikkaa. Dometic WAECO asiakaspalvelu Myynti: Puh Faksi Sähköposti Tekninen tuki: Puh Faksi Internet: Tutustu tuotteisiimme kotisivuillamme, josta löytyvät ajankohtaiset tiedot tuotevalikoimastamme ja kaikki tekniset tiedot.

11 Dometic GROUP on johtava kansainvälinen mukavuustuotteiden valmistaja matkailuajoneuvoihin, henkilö- ja kuorma-autoihin, veneisiin sekä vapaa-ajan käyttöön. Konsernin tuotemerkkejä ovat Dometic ja WAECO. Monipuolinen tuotevalikoima käsittää mm. jääkaappeja, ilmastointi- ja keittiölaitteita liikkuvaan käyttöön, sähköisiä lisävarusteita ja tarvikkeita ajoneuvoihin ja veneisiin sekä korjaamolaitteita ja komponentteja ajoneuvoilmastointien huoltoon ja korjaukseen. Dometic GROUP valmistaa erikoiskylmälaitteita myös mm. hotellihuoneisiin, viinin säilytykseen sekä laboratorio- ja sairaalakäyttöön. Lisätietoja

12 TÄYSIN INTEGROIDUT JÄÄHDYTYSLAITTEET Kylmä- ja pakastekuljetuksiin FINLAND Dometic Finland OY Mestarintie 4 FIN Vantaa Tel Fax Mail AUSTRALIA Dometic Australia Pty. Ltd. 1 John Duncan Court Varsity Lakes QLD 4227 Tel Fax Mail AUSTRIA Dometic Austria GmbH Neudorferstrasse 108 A-2353 Guntramsdorf Tel Fax Mail BENELUX Dometic Benelux B.V. Ecustraat 3 NL-4879 NP Etten-Leur Tel Fax Mail Dometic Branch Office Belgium Zinkstraat 13 B-1500 Halle Tel Fax Mail BRAZIL Dometic DO Brasil LTDA Avenida Paulista 1754, conj. 151 SP Sao Paulo Tel Tel Mail DENMARK Dometic Denmark A/S Nordensvej 15, Taulov DK-7000 Fredericia Tel Fax Mail FRANCE Dometic France SAS ZA du Pré de la Dame Jeanne B.P. 5 F Plailly Tel Fax Mail GERMANY Dometic WAECO International GmbH Hollefeldstraße 63 D Emsdetten Tel +49 (0) Fax +49 (0) Mail HONG KONG Dometic Group Asia Pacific Suites , 22/F, Tower 1 The Gateway, 25 Canton Road Tsim Sha Tsui, Kowloon Tel Fax Mail HUNGARY DOMETIC PLC. SALES OFFICE H-1147 Budapest Kerékgyártó u. 5. Tel Fax Mail ITALY Dometic Italy S.r.l. Via Virgilio, 3 I Forli (FC) Tel Fax Mail JAPAN Dometic KK Maekawa-Shibaura, Bldg Shibaura Minato-ku Tokyo Tel Fax Mail MEXICO Dometic AB Circuito Médicos No. 6 Local 1 Colonia Ciudad Satélite CP Naucalpan de Juárez Estado de México Tel Tel Fax Mail NEW ZEALAND Dometic New Zealand Ltd. Unit E, The Gate 373 Neilson Gate Penrose 1061, Auckland Tel Fax Mail NORWAY Dometic Norway AS Østerøyveien 46 N-3236 Sandefjord Tel Fax Mail POLAND Dometic Poland Sp. z o.o ul. Puławska 435A PL Warszawa Tel Fax Mail PORTUGAL Dometic S.L.- Sucursal em Portugal Beloura Business Center Rua dos Navegantes, Bloco 3, 1ºA Sintra Tel Fax Mail RUSSIA Dometic RUS LLC Komsomolskaya square 6 1 RU Moscow Tel Fax Mail SINGAPORE Dometic Pte Ltd 18 Boon Lay Way Trade Hub 21 Singapore Tel Fax Mail SLOVAKIA Dometic Slovakia s.r.o Tehelná 8 SK Filakovo Tel Fax Mail SOUTH AFRICA Dometic (Pty) Ltd. Regional Office South Africa & Sub-Saharan Africa P.O. Box Bedfordview Tel Fax Mail SPAIN Dometic Spain S.L. Avda. Sierra del Guadarrama, 16 E Villanueva de la Cañada Madrid Tel Fax Mail SWEDEN Dometic Scandinavia AB Gustaf Melins gata 7 S Västra Frölunda Tel Fax Mail SWITZERLAND Dometic Switzerland AG Riedackerstrasse 7a CH-8153 Rümlang Tel Fax Mail UNITED ARAB EMIRATES Dometic Middle East FZCO P.O. Box S-D 6, Jebel Ali Freezone Dubai Tel Fax Mail UNITED KINGDOM Dometic UK Ltd. Dometic House, The Brewery, Blandford St. Mary Dorset DT11 9LS Tel Fax Mail Jälleenmyyjäsi:

IHANTEELLISET OLOSUHTEET VIININ SÄILYTYKSEEN JA TARJOILUUN

IHANTEELLISET OLOSUHTEET VIININ SÄILYTYKSEEN JA TARJOILUUN IHANTEELLISET OLOSUHTEET VIININ SÄILYTYKSEEN JA TARJOILUUN Energiatehokkaat viinikaapit Kalusteisiin asennettavat tai vapaasti sijoitettavat mallit Tärinättömät viinikellarit viinin varastointiin Tasainen

Lisätiedot

KUORMA-AUTOJEN TAUKOILMASTOINTILAITTEET WAECO CoolAir

KUORMA-AUTOJEN TAUKOILMASTOINTILAITTEET WAECO CoolAir KUORMA-AUTOJEN TAUKOILMASTOINTILAITTEET WAECO CoolAir Räätälöity moduulirakenne Kompakti kattoilmastointilaite Kaksiosainen ilmastointilaite kattoon asennettavalla höyrystimellä Kaksiosainen ilmastointilaite

Lisätiedot

MUKAVA AURINKOSUOJA 2015

MUKAVA AURINKOSUOJA 2015 INSPIRED BY COMFORT MUKAVA AURINKOSUOJA 2015 Uusi mallisto! KATTAVA MARKIISIVALIKOIMA 2 Markiisit DOMETIC MARKIISIT Oikeudet varustelua ja teknistä kehitystä palveleviin muutoksiin ja toimitusmuutoksiin

Lisätiedot

HAVAITSET KAIKEN 2014

HAVAITSET KAIKEN 2014 Inspired by comfort HAVAITSET KAIKEN 2014 UUTTA WAECO PerfectView REC 400 Videotallennin jopa 4 kameran kuvan samanaikaiseen tallennukseen. PERUUTUSKAMERAT KUORMA-AUTOIHIN, PAKETTIAUTOIHIN, MAATALOUS-

Lisätiedot

Sisällys. 1. Energiatehokkuudesta. 2. Energiatehokkuusindikaattorit kansantalouden makrotasolla

Sisällys. 1. Energiatehokkuudesta. 2. Energiatehokkuusindikaattorit kansantalouden makrotasolla Sisällys 1. Energiatehokkuudesta. Energiatehokkuusindikaattorit kansantalouden makrotasolla 3. Hiilidioksidipäästöihin vaikuttavia tekijöitä dekompositioanalyysi 4. Päätelmiä Energiatehokkuudesta Energiatehokkuuden

Lisätiedot

Ovensuljin TS73V DORMA. x uusilla mitoilla x lisätoiminnoilla

Ovensuljin TS73V DORMA. x uusilla mitoilla x lisätoiminnoilla Ovensuljin DORMA TS73V x uusilla mitoilla x lisätoiminnoilla DORMA TS 73 V Ovensuljin Vaivaton asentaa Suljinvoima portaattomasti säädettävissä Yksinkertainen ja nopea asennus. Testattu EN1154:n mukaan.

Lisätiedot

Alihankinta 2014 -messut Teema koneenrakentaminen. 18.9.2014 Petri Katajamäki ja Pekka Lappalainen

Alihankinta 2014 -messut Teema koneenrakentaminen. 18.9.2014 Petri Katajamäki ja Pekka Lappalainen Alihankinta 2014 -messut Teema koneenrakentaminen 18.9.2014 Petri Katajamäki ja Pekka Lappalainen DEMOGRAFIA Lähde: Statista 2013 Koko 357 092 km2 (1,05 x Suomi) 82,4 miljoonaa asukasta (15,8 x Suomi)

Lisätiedot

Käsityökaluja muovivannehtimiseen

Käsityökaluja muovivannehtimiseen Käsityökaluja muovivannehtimiseen Akkukäyttöiset käsityökalut Yhdistelmätyökalu Käsikiristin/lukitsin Strapexin edut Käsityökalut, vanne ja huoltopalvelu kokonaispakettina Oikea työkalu Sovellukset käsin

Lisätiedot

METSÄ GROUP LASKUTUSOSOITTEET YKSIKÖITTÄIN

METSÄ GROUP LASKUTUSOSOITTEET YKSIKÖITTÄIN METSÄ GROUP LASKUTUSOSOITTEET YKSIKÖITTÄIN Verkkolaskuoperaattorimme kaikkien yhtiöiden osalta on Basware BAWCFI22 003705925424 Päivitetty 26.5.2015 (Metsä Group) y-tunnus 0116300-4 Konsernijohto Metsä

Lisätiedot

Maksujärjestelmäsimulaattori SUOMEN PANKKI FINLANDS BANK BANK OF FINLAND

Maksujärjestelmäsimulaattori SUOMEN PANKKI FINLANDS BANK BANK OF FINLAND Maksujärjestelmäsimulaattori 10.12.2013 Tatu Laine Sisältö Maksutapahtuma maksujärjestelmässä BoF-PSS2 simulaattorin historia Maksujärjestelmän simulointi Kysymyksiä, joihin maksujärjestelmäsimulaattori

Lisätiedot

...ILMAN KOMPROMISSEJA!

...ILMAN KOMPROMISSEJA! ...ILMAN KOMPROMISSEJA! MODUULIRAKENNE Kentällä laajennettavissa yksittäisillä venttiilipaikoilla Venttiilimäärä valittavissa aina 16 paikkaan asti Saatavana laadukkaita lisätarvikkeita Kaksi eri kokoa

Lisätiedot

DHL Freight (Finland) Oy. Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 345 345 VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA

DHL Freight (Finland) Oy. Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 345 345 VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA DHL Freight (Finland) Oy Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 345 345 VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA TUONTI AT Wels ti pe DHL Global Forwarding (Austria) GmbH Wels pe ma

Lisätiedot

Ovensuljin TS83 DORMA. x uusilla mitoilla x lisätoiminnoilla

Ovensuljin TS83 DORMA. x uusilla mitoilla x lisätoiminnoilla Ovensuljin DORMA TS83 x uusilla mitoilla x lisätoiminnoilla DORMA TS 83 Ylellinen ovensuljin Nopea asentaa ja säätää. Ovensuljin lähes kaikkia ovikokoja ja käyttötarkoituksia varten. Korkean luokan hyötykäyttö,

Lisätiedot

Roxtec EzEntry. Yksinkertainen tiivistysratkaisu kaapeille ja koteloille

Roxtec EzEntry. Yksinkertainen tiivistysratkaisu kaapeille ja koteloille TM Roxtec EzEntry Yksinkertainen tiivistysratkaisu kaapeille ja koteloille Kaapeliläpiviennit helpoiksi Roxtec EzEntry TM tekee kaapelien tiivistämisestä helppoa. Voit asentaa ja tiivistää useita esiliitettyjä

Lisätiedot

COMBISAFE FRANCE SAS. 63 Boulevard de Ménilmontant 75011 Paris France Tel: +33 (0)148 059570 Fax: +33 (0)148 059991 Email: info@combisafe.

COMBISAFE FRANCE SAS. 63 Boulevard de Ménilmontant 75011 Paris France Tel: +33 (0)148 059570 Fax: +33 (0)148 059991 Email: info@combisafe. COMBISAFE INTERNATIONAL LTD Group Head Office Safety Centre Cheaney Drive, Grange Park Northampton, NN4 5FB United Kingdom Tel. +44 (0)1604 660600 Fax. +44 (0)1604 662960 Email: info@combisafe.co.uk COMBISAFE

Lisätiedot

www.galebreaker.com Ilmanvaihto Sääsuoja ja Sisäänpääsyratkaisut

www.galebreaker.com Ilmanvaihto Sääsuoja ja Sisäänpääsyratkaisut Ilmanvaihto Sääsuoja ja Sisäänpääsyratkaisut Galebreaker tuotteet GALEBREAKER TUOTEOPAS Tämä kaava auttaa valitsemaan oikean ja juuri sinun vaatimuksiasi vastaavan Galebreaker- tuotteen. TÄSSÄ ESITTEESSÄ

Lisätiedot

Elämää PISA:n varjossa

Elämää PISA:n varjossa Professor Markku Niemivirta, PhD, Docent Institute of Behavioural Sciences University of Helsinki, Finland Elämää PISA:n varjossa Tasapainottelua menestyksen ja hyvinvoinnin välissä? PISA 2000 Finland

Lisätiedot

Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla. Nnenna Liljeroos 1.10.2014

Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla. Nnenna Liljeroos 1.10.2014 Case Arla: Luomu meillä ja maailmalla Nnenna Liljeroos 1.10.2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla

Lisätiedot

DHL Freight (Finland) Oy. Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA

DHL Freight (Finland) Oy. Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA DHL Freight (Finland) Oy Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 345 345 VIITTEELLINEN KULJETUSAIKATAULU EUROCONNECT, KAPPALETAVARA TUONTI AT Wels ti pe DHL Global Forwarding (Austria) GmbH Wels pe ma

Lisätiedot

Keskusimurijärjestelmät

Keskusimurijärjestelmät Keskusimurijärjestelmät ammatti- ja teollisuuskäyttöön RATKAISU JOKAISEEN KESKUSIMURITARPEESEEN www.sistemair.com LIMITED WARRANTY Ke TEOLLISUUS Professional YEARS Ammattimainen suorituskyky Soveltuu jatkuvaan

Lisätiedot

group I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13

group I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13 I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13 I.VIEW LINE: PUNNITUS I.VIEW LINE: KAIVU Cobo-3B6 ymmärtää että tämän päivän avainsanat koneohjauksessa ovat JOUSTAVUUS ja KUSTANNUSTEHOKKUUS.

Lisätiedot

Lentoliikenteen taloudellinen merkitys Suomelle

Lentoliikenteen taloudellinen merkitys Suomelle Lentoliikenteen taloudellinen merkitys Suomelle Oxford Economics yhteenveto Helsinki 2012 To represent, lead and serve the airline industry Lentoliikenne : Taloudellisen kasvun perusta On kustannustehokasta

Lisätiedot

CoolLine on kestävä jäähdytysratkaisu lämmönsiirtoon. by cooltrade

CoolLine on kestävä jäähdytysratkaisu lämmönsiirtoon. by cooltrade CoolLine on kestävä jäähdytysratkaisu lämmönsiirtoon by cooltrade by cooltrade CoolLine by Cooltrade CoolLine -tuotteet edustavat uuden sukupolven lamellilämmönsiirtimiä laadukkaasti, luotettavasti ja

Lisätiedot

4. KORKEA VEROTUS VIE MITALISIJAN HYVINVOINTIKILPAILUSSA

4. KORKEA VEROTUS VIE MITALISIJAN HYVINVOINTIKILPAILUSSA 4. KORKEA VEROTUS VIE MITALISIJAN HYVINVOINTIKILPAILUSSA Bruttoveroaste Suomessa... 4.2 Efektiivinen tuloveroaste eräissä maissa 21... 4.3 Tuloveroprosentit tulotasoittain 22... 4.4 Tuloveroprosentit 22

Lisätiedot

Keskipakosäiliöpumppu. Kaasukondenssilämmityskattiloille. tehokas voidaan asentaa minne tahansa pikaliitin letkulle kestää.

Keskipakosäiliöpumppu. Kaasukondenssilämmityskattiloille. tehokas voidaan asentaa minne tahansa pikaliitin letkulle kestää. Si-82 Keskipakosäiliöpumppu Kaasukondenssilämmityskattiloille ERITTÄIN KESTÄVÄ Kaasulauhdevaraajille Lattialla seisovat ilmastointilaitteet Useita kasetteja Putkiin kytkettävät laitteet kylmä ja pakastekalusteet

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l Electroluxin HD-Sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen. Kaapit ovat niin sisältä kuin ulkoa ruostumatonta terästä, teräsovella, ja kapasiteetti alkaen

Lisätiedot

Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille?

Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille? Yhteistyökumppaniksi Toyota Tsusho Nordic/ Toyota Tsusho Corporationille? 10/2013 www.ttnordic.fi www.toyota-tsusho.com/english Toyota Tsusho Nordic ja Toyota Tsusho Corporation (TTC) lyhyesti Toiminta

Lisätiedot

Verkkoestejärjestelmä. joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille

Verkkoestejärjestelmä. joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Säädökset ja standardit Verkkoestejärjestelmää on testattu huolellisesti, jotta on voitu varmistua sen toimivuudesta, käyttörajoituksista

Lisätiedot

Lihavuuden kustannuksia. Markku Pekurinen, osastojohtaja, tutkimusprofessori

Lihavuuden kustannuksia. Markku Pekurinen, osastojohtaja, tutkimusprofessori Lihavuuden kustannuksia Markku Pekurinen, osastojohtaja, tutkimusprofessori Lihavuus Monien sairauksien riskitekijä Väestötasolla nopeasti yleistyvä ongelma Taloudellisista vaikutuksista lisääntyvästi

Lisätiedot

Osaaminen, innovaatiot ja vihreä teknologia

Osaaminen, innovaatiot ja vihreä teknologia Osaaminen, innovaatiot ja vihreä teknologia Elias Einiö Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT VATT päivä 2.10.2013 Päästöjä vähennetään 1990=100 Kasvihuonekaasujen päästöt, Suomi 140 120 100 80 Tavoite

Lisätiedot

Suomi ja suomalaiset yritykset globaalitaloudessa keiden kanssa kilpailemme tulevaisuudessa?

Suomi ja suomalaiset yritykset globaalitaloudessa keiden kanssa kilpailemme tulevaisuudessa? Suomi ja suomalaiset yritykset globaalitaloudessa keiden kanssa kilpailemme tulevaisuudessa? Pekka Ylä-Anttila ETLA ja Etlatieto Oy ELKOM 07 - ECT Forum 5.9.07 Esityksen teemat Mitä maailmantaloudessa

Lisätiedot

www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm

www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm www.almig.de RUUVIKOMPRESSORIT Ilman tuotto : 0.39 3.24 m 3 /min 13 120 acfm 2 MEILTÄ LÖYTYY TUOTE LÄHES KAIKKIIN TARPEISIIN ALMiG Kompressoren GmbH Nimi, joka takaa huipputeknologian paineilmaalalla.

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS. Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS Hiljainen koneikko Danfossilta REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION OPTYMA PLUS Koneikko alhaisia äänitasoja ja nopeaa asennusta ajatellen

Lisätiedot

Markkinaraportti / elokuu 2015

Markkinaraportti / elokuu 2015 Markkinaraportti / elokuu 2015 Yöpymiset yli 6 % nousussa Yöpymiset lisääntyivät Helsingissä elokuussa yli 6 % vuoden takaisesta. Yöpymismäärä, 407.100, oli kaikkien aikojen elokuun ennätys. Kotimaasta

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007-2011 Erasmus-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Country 2007/08 2008/09 2009/10 2010/11 AT - Austria 239 242 230 264 BE - Belgium 88 102 109 124 BG - Bulgaria 8 15

Lisätiedot

Position Position Passengers Percentage Passengers Percentage of all visitors 2013 of all visitors

Position Position Passengers Percentage Passengers Percentage of all visitors 2013 of all visitors Suomen matkatoimistoalan liitto ry - SMAL Association of Finnish Travel Agents - AFTA TOP TEN TRAVEL DESTINATIONS FROM FINLAND IN 2014 Based on the annual statistics of AFTA, air based package holidays,

Lisätiedot

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua.

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet Porkka teki oikean jäähdytyksen helpoksi Porkan uuden sukupolven edistykselliset pikajäähdytys- ja pikajäähdytys-pakastuslaitteet

Lisätiedot

euromax kasvunvaraa vaativillekin tuotteille kylmähyllyköt

euromax kasvunvaraa vaativillekin tuotteille kylmähyllyköt euromax kasvunvaraa vaativillekin tuotteille kylmähyllyköt EUROMAXIMOI MYYNTI JA MENESTYS! tosiasia Monipuolinen Euromax soveltuu erilaisten liiketilojen tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten vähittäiskauppa,

Lisätiedot

Tasavirtajarrut. Tasavirtajarrujen käyttö parantaa sekä turvallisuutta. Dold tasavirtajarruja

Tasavirtajarrut. Tasavirtajarrujen käyttö parantaa sekä turvallisuutta. Dold tasavirtajarruja Tehoelektroniikka Tehoelektroniikka DOLD tehoelektroniikka Doldilla on yli 70 vuoden kokemus sähköteknisten laitteiden valmistuksesta. Dold on yksi Euroopan johtavia relevalmistajia. Toiminta on sertifioitu

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

Kaikki myyntilaskut sähköisenä yhden operaattorin kautta. Merja Hauskamaa, ISS Palvelut, Taloushallinto

Kaikki myyntilaskut sähköisenä yhden operaattorin kautta. Merja Hauskamaa, ISS Palvelut, Taloushallinto Kaikki myyntilaskut sähköisenä yhden operaattorin kautta Merja Hauskamaa, ISS Palvelut, Taloushallinto ISS Suomessa ja maailmalla Maailmalla Perustettu 1901 Tanskassa Toimimme 53 maassa Työllistämme 534

Lisätiedot

Porvoon matkailun tunnuslukuja Marraskuu 2012

Porvoon matkailun tunnuslukuja Marraskuu 2012 Porvoon matkailun tunnuslukuja Marraskuu 2012 Yöpymiset + 0,4 % tammi-marraskuussa Porvoon majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (116.500) lisääntyivät tammi-marraskuussa 0,4 % edellisvuodesta. Kasvua

Lisätiedot

Markkinaraportti / heinäkuu 2010

Markkinaraportti / heinäkuu 2010 Markkinaraportti / heinäkuu 21 Yöpymismäärissä merkittävää kasvua heinäkuussa Yöpymiset Helsingin majoitusliikkeissä lisääntyivät heinäkuussa 18,2 % edellisvuoden heinäkuusta. Lisäystä tuli sekä kotimaasta

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

TRANSPORTER CRAFTER CADDY

TRANSPORTER CRAFTER CADDY TRANSPORTER CRAFTER CADDY Tuottava. Turvallinen. Vakiovarusteltu ammattikäyttöön. Pegabus Transporter Toimivuutta monelle matkalle Pegabus Transporterin jokainen yksityiskohta on suunniteltu tarjoamaan

Lisätiedot

Markkinaraportti / lokakuu 2010

Markkinaraportti / lokakuu 2010 Markkinaraportti / lokakuu 21 Yöpymiset lisääntyivät lokakuussa Sekä kotimaasta että ulkomailta saapuneiden yöpymisten määrä jatkoi kasvuaan Helsingissä myös lokakuussa. Erityisen voimakkaasti lisääntyivät

Lisätiedot

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille HYLLYSTÖT TEHOKÄYTTÖÖN RFID-TEKNIIKALLA Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille Sähköiset hyllyjärjestelmät Kaikki SCHÄFERin varasto- ja hyllyjärjestelmät voidaan asentaa siirrettäville alustoille. Periaate

Lisätiedot

Markkinaraportti / tammikuu 2011

Markkinaraportti / tammikuu 2011 Markkinaraportti / tammikuu 211 Yöpymiset lisääntyivät tammikuussa 9 % Matkailu vilkastui Helsingissä yöpymisissä mitattuna tammikuussa 211 sekä koti- että vientimarkkinoilla. Nousua kirjattiin sekä vapaa-ajan

Lisätiedot

Osaaminen ja innovatiivisuus kilpailukyvyn perusta. Juha Ylä-Jääski 21.9.2006

Osaaminen ja innovatiivisuus kilpailukyvyn perusta. Juha Ylä-Jääski 21.9.2006 Osaaminen ja innovatiivisuus kilpailukyvyn perusta Juha Ylä-Jääski 21.9.26 Teknologiateollisuus - Suomen tärkein elinkeino 6 % Suomen koko viennistä 66 % Suomen koko elinkeinoelämän t&k-investoinneista

Lisätiedot

Porvoon matkailun tunnuslukuja huhtikuu 2012

Porvoon matkailun tunnuslukuja huhtikuu 2012 Porvoon matkailun tunnuslukuja huhtikuu 2012 Yöpymiset + 12,5 % tammi-huhtikuussa Porvoon majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (33.900) lisääntyivät tammi-huhtikuussa 12,5 % edellisvuodesta. Kasvua

Lisätiedot

Modul-System kaluste-ehdotelmat Peugeot. Partner, Expert & Boxer. www.modul-system.fi

Modul-System kaluste-ehdotelmat Peugeot. Partner, Expert & Boxer. www.modul-system.fi Modul-System kaluste-ehdotelmat Peugeot Partner, Expert & Boxer www.modul-system.fi Modul-System Modul-Systemin asiakkaana voit luottaa tekemääsi päätökseen. Meillä on yli 40 vuoden kokemus alalta, ja

Lisätiedot

Kovametallikierrejyrsimet

Kovametallikierrejyrsimet Kovametallikierrejyrsimet Johdanto Dormerin kierrejyrsinohjelma sisältää kattavan valikoiman suurtehojyrsimiä, joilla voidaan saavuttaa erinomainen työstötalous ja jotka ovat erittäin pitkäikäisiä. Premium

Lisätiedot

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com 2010/2011 Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät www.dustcontrol.com 13 Imusuojat Innehållsförteckning 12 Poista pöly heti kun sitä syntyy Imusuoja on yksi toimivan kohdepoistojärjestelmän

Lisätiedot

RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ

RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ 50 Kompressorijääkaapit Sopii tropiikkiin! Huippujäähdytys jopa +43 C ulkolämpötilassa 5 3 1 4 2 6 RAIKAS ULKONÄKÖ KOMPRESSORIJÄÄKAAPIT RAIKKAAN TERÄKSEN VÄRISINÄ Loistelias WAECO CoolMatic CR -mallisto

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyys Euroopassa. Eurooppafoorumi: Työläisten Eurooppa, Tampere, 6.9.2013 Liisa Larja (liisa.larja@stat.fi)

Nuorisotyöttömyys Euroopassa. Eurooppafoorumi: Työläisten Eurooppa, Tampere, 6.9.2013 Liisa Larja (liisa.larja@stat.fi) Nuorisotyöttömyys Euroopassa Eurooppafoorumi: Työläisten Eurooppa, Tampere, 6.9.2013 Liisa Larja (liisa.larja@stat.fi) 2 Talouskriisin vaikutus nuorisotyöttömyyteen (15-24 v.) 25,0 20,0 15,0 23,3 20,1

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW. Asennus-, huolto- ja käyttöohje

LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW. Asennus-, huolto- ja käyttöohje LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW Asennus-, huolto- ja käyttöohje 6 B 70 fi 4/2015 2 6 B 20 fi Sisältö 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Osat ja liittimet...3 2 VAROTOIMENPITEET... 4 3 ASENNUS

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

HOPPE Pikakiinnitys plus Vähemmän on enemmän

HOPPE Pikakiinnitys plus Vähemmän on enemmän HOPPE Pikakiinnitys plus Vähemmän on enemmän HOPPE Pikakiinnitys plus Vaivaton nopea tukeva! ei ruuveja asennus käden käänteessä ilman työkaluja Malli: Atlanta (M1530/849FI/849FIS), väri: F42-R/F69 2 HOPPE-Pikakiinnitys

Lisätiedot

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010

Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Lämpöpumpputekniikkaa Tallinna 18.2. 2010 Ari Aula Chiller Oy Lämpöpumpun rakenne ja toimintaperiaate Komponentit Hyötysuhde Kytkentöjä Lämpöpumppujärjestelmän suunnittelu Integroidut lämpöpumppujärjestelmät

Lisätiedot

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA

LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Spandeckkävelysillat ja -työtasojärjestelmät LAATUA JA VAHVUUTTA, JOIHIN VOIT LUOTTAA SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä, kaikki samassa tuotteessa.

Lisätiedot

G1 -sarjan voitelupumput

G1 -sarjan voitelupumput G1 -sarjan voitelupumput Progressive-sarjan voitelujärjestelmiin Sopii yrityksellesi ja budjettiisi G1 Standard- ja G1 Plus -pumput G-sarjan pumppuperheen edullisimmat mallit. Kustannustehokas ratkaisu

Lisätiedot

Enemmän kuin vain kylmää ilmaa. Truma-ilmastointijärjestelmät. Truma-ilmastointijärjestelmät. Uutuudet Aventa eco ja Saphir comfort RC

Enemmän kuin vain kylmää ilmaa. Truma-ilmastointijärjestelmät. Truma-ilmastointijärjestelmät. Uutuudet Aventa eco ja Saphir comfort RC Enemmän kuin vain kylmää ilmaa Truma-ilmastointijärjestelmät Aventa eco Aventa comfort compact comfort comfort RC vario Teholähde Jäähdytysteho / lämmitysteho (lämpöpumppu) Virranotto (230 V) jäähdytys

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakenne Kanta-Hämeessä. Jouko Isolauri 26.9.2013

Kunta- ja palvelurakenne Kanta-Hämeessä. Jouko Isolauri 26.9.2013 Kunta- ja palvelurakenne Kanta-Hämeessä Jouko Isolauri 26.9.2013 Sen jälkeen kun kuntien valtionosuuksia on edelleen leikattu 500 me toimintaa tehostettu toisella 500 me:lla velvoitteita kevennetty niin,

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

Nuorten työttömyys -faktaa ja fiktiota

Nuorten työttömyys -faktaa ja fiktiota Nuorten työttömyys -faktaa ja fiktiota Ulla Hämäläinen Johtava tutkija Sosiaaliturvan ABC toimittajille 31.5.2012 Nuorten työttömyysaste Euroopassa Työttömyysaste ikäryhmittäin Suomessa 1995-2011 % 40

Lisätiedot

Uudistuva sosiaali- ja terveysala - seminaari 2.12.2015 Henrik Haukanhovi myyntijohtaja

Uudistuva sosiaali- ja terveysala - seminaari 2.12.2015 Henrik Haukanhovi myyntijohtaja Uudistuva sosiaali- ja terveysala - seminaari 2.12.2015 Henrik Haukanhovi myyntijohtaja Yrityksen juuret Toimintamme Suunnittelemme, markkinoimme ja tuotamme laadukkaita ja herkullisia catering-, ruoka-

Lisätiedot

Pandemia, -vaste ja jälkiviisaus

Pandemia, -vaste ja jälkiviisaus Kuolleiden lukumaara 7.5.2010 H1N1 pandemic 2009 Pandemia, -vaste ja jälkiviisaus Pasi Penttinen, European Centre for Disease Prevention and Control 22 April 2010, Helsinki, Suomi Virallisesti ilmoitetut

Lisätiedot

deli tekee kaupankäynnistä helppoa impulssihyllyköt

deli tekee kaupankäynnistä helppoa impulssihyllyköt deli tekee kaupankäynnistä helppoa impulssihyllyköt MUKANA MENOSSA! tosiasia Valmisaterioiden, salaattien, kolmioleipien ja muiden välipalojen kysyntä on kaupan nopeimmin kasvavia tuotekategorioita. Yhden

Lisätiedot

www.tamlans.fi Transporter

www.tamlans.fi Transporter www.tamlans.fi Transporter Elämyksiä monelle matkalle Pegabus Transporterin jokainen yksityiskohta on suunniteltu tarjoamaan ainutlaatuinen ajoelämys sinulle ja matkustajillesi. Tamlans-varusteltu, tyylikäs

Lisätiedot

SYMBOLIEN SELITYKSET. Kompressorityyppi. Puhallintyyppi Aksiaalipuhallin Keskipakopuhallin. Lamellilämmönvaihdin Moniputkivaihdin Levylämmönvaihdin

SYMBOLIEN SELITYKSET. Kompressorityyppi. Puhallintyyppi Aksiaalipuhallin Keskipakopuhallin. Lamellilämmönvaihdin Moniputkivaihdin Levylämmönvaihdin TUOTTEET 2014 SYMBOLIEN SELITYKSET Kompressorityyppi Scroll Ruuvi Rotaatio Mäntä Puhallintyyppi Aksiaalipuhallin Keskipakopuhallin Lämmönvaihdon tyyppi Lamellilämmönvaihdin Moniputkivaihdin Levylämmönvaihdin

Lisätiedot

Modul-System kaluste-ehdotelmat Iveco. Daily. www.modul-system.fi

Modul-System kaluste-ehdotelmat Iveco. Daily. www.modul-system.fi Modul-System kaluste-ehdotelmat Iveco Daily www.modul-system.fi Modul-System Modul-Systemin asiakkaana voit luottaa tekemääsi päätökseen. Meillä on yli 40 vuoden kokemus alalta, ja olemme työstäneet turvallisuuskonseptiamme

Lisätiedot

Mäntyöljykyllästys vaihtoehto kreosootille?

Mäntyöljykyllästys vaihtoehto kreosootille? 28.5.2014 1 Mäntyöljykyllästys vaihtoehto kreosootille? Lieksan Puuakatemia seminaari Puun käytön laaja-alaistaminen Janne Monni, vtj, Iivari Mononen Oy 20.-21.5.2014 Lieksa 28.5.2014 2 Esityksen sisältö

Lisätiedot

Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot

Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot Pikaopas 00825-0116-4601, versio AA Pintatutka, jossa on Rosemount 9901 -kammiot XC-option asennusohjeet Pikaopas Turvallisuusviestit Tässä asiakirjassa esitetyt toimenpiteet ja ohjeet voivat vaatia erityisiä

Lisätiedot

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com KAESER-tuotevalikoima Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla www.kaeser.com Tuotteemme yhdellä silmäyksellä Kompressorit käsityöammattien ja verstaiden tarpeisiin CLASSIC-sarja Paineenkorotuskompressorit

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Markkinaraportti / joulukuu 2015

Markkinaraportti / joulukuu 2015 Markkinaraportti / joulukuu 2015 Yöpymiset lisääntyivät yli 20 % Yöpymiset lisääntyivät Helsingissä joulukuussa yli 20 % vuoden takaisesta. Ulkomaalaisyöpymiset lisääntyivät lähes 30 % ja kotimaisetkin

Lisätiedot

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas

ILMASTOINTI Texa Konfort 780R Bi-Gas 32 220 9865 Texa Konfort 780R Bi Gas on täysautomaattinen ilmastointijärjestelmän huoltolaite sekä R134a että R1234yf kaasuille. Laitteessa on kaksi erillistä järjestelmää samoissa kuorissa. Koko huoltotapahtuma

Lisätiedot

Thermozone AD 102/103

Thermozone AD 102/103 Thermozone AD 102/103 SE... 3 NO... 4 FI... 5 GB... 6 DE F RU PL...7...8...9...10 SE NO FIN GB DE F 133 806 c-c 600 L = 2 m 207 A min 100 min 50 min 50 B C 2 FIN Asennus- ja käyttöohje Käyttöalue Pienehköt

Lisätiedot

Markkinaraportti / tammikuu 2010

Markkinaraportti / tammikuu 2010 Markkinaraportti / tammikuu 21 Yöpymisissä pientä laskua edelleen Helsingin majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset vähenivät tammikuussa edelleen jonkin verran (- 6., - 2,7 %). Vuoden 29 tammikuussa

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

Markkinaraportti / toukokuu 2015

Markkinaraportti / toukokuu 2015 Markkinaraportti / toukokuu 2015 Yöpymiset 3,5 % miinuksella Yöpymiset vähenivät Helsingissä toukokuussa 3,5 % vuoden takaisesta. Kotimaasta tulleiden yöpymiset vähenivät runsaat viisi prosenttia ja ulkomailta

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

Markkinaraportti / heinäkuu

Markkinaraportti / heinäkuu VII / 25 HELSINGIN MATKAILUN TUNNUSLUKUJA Markkinaraportti / heinäkuu Matkailu Venäjältä ja Virosta kasvanut voimakkaasti Venäjältä ja Virosta Helsinkiin suuntautuvan matkailun kasvu jatkuu. Venäjän talouden

Lisätiedot

Kuntien talous ja sote-uudistus. Olli Savela, kaupunginvaltuutettu, Hyvinkää 28.9.2014 Helsinki

Kuntien talous ja sote-uudistus. Olli Savela, kaupunginvaltuutettu, Hyvinkää 28.9.2014 Helsinki Kuntien talous ja sote-uudistus Olli Savela, kaupunginvaltuutettu, Hyvinkää 28.9.2014 Helsinki 1 Sote-alueiden rahoitus Kunnat rahoittavat sote-alueiden toiminnan painotetun asukasluvun perusteella, painotekijöinä

Lisätiedot

OSAAMISEN EVOLUUTIO SOPRANO OYJ

OSAAMISEN EVOLUUTIO SOPRANO OYJ OSAAMISEN EVOLUUTIO SOPRANO OYJ Koulutus, konsultointi ja kansainvälistyminen Soprano Oyj Arto Tenhunen CEO SOPRANON KASVUTARINA PERUSTETTU 1984 - Kansainvälisen kaupan konsulttitoimisto SOPRANO 1996 -

Lisätiedot

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset

Spandeck. UpRight INSTANT Zip-Up. telinejärjestelmä. Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset Spandeck telinejärjestelmä Täyttää korkealla tehtävästä työstä annetun direktiivin vaatimukset UpRight INSTANT Zip-Up SPANDECK Spandeck on kevyt, alumiinista valmistettu kävelysilta, työtaso ja telinejärjestelmä,

Lisätiedot

EcoCooler. ilmastoinnin jäähdytykseen. Please contact the agent for your country or our head office:

EcoCooler. ilmastoinnin jäähdytykseen. Please contact the agent for your country or our head office: EcoCooler Kokonaan Sales uusiinternational mahdollisuus ilmastoinnin jäähdytykseen Please contact the agent for your country or our head office: Head office and factory IV Produkt AB, P.O. 3103, SE-350

Lisätiedot

Liukuvarsiovensulkimet TS 92 DORMA. Contur Design:ssa

Liukuvarsiovensulkimet TS 92 DORMA. Contur Design:ssa Liukuvarsiovensulkimet DORMA TS 92 Contur Design:ssa reddot design award winner 2005 DORMA TS 92 Liukuvarsiovensulkimet Yleiskäyttöön suunnitellut ovensulkimet vakio-oviin koestettu EN 1154 mukaan Ovensulkimet

Lisätiedot

ICC Open Market Index 2013. Ennakkotiedot 10.5.2013 ICC OPEN MARKET 2013 INDEX

ICC Open Market Index 2013. Ennakkotiedot 10.5.2013 ICC OPEN MARKET 2013 INDEX ICC Open Market Index 2013 Ennakkotiedot 10.5.2013 ICC OPEN MARKET 2013 INDEX ICC OPEN MARKET INDEX INTRO ICC OPEN MARKET INDEX 2013 Tausta Talouden taantumassa yrityselämässä koettiin huolta markkinoilla

Lisätiedot

VANTAA Matkailun tunnuslukuja

VANTAA Matkailun tunnuslukuja VANTAA Matkailun tunnuslukuja Kesäkuu 212 www.vantaa.fi/yrityspalvelut Yöpymiset ulkomailta kesäkuussa + 8 % Vantaan majoitusliikkeiden rekisteröidyt yöpymiset (72.3) lisääntyivät kesäkuussa edellisvuodesta

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

Akkujen ja latureiden tehosuositukset

Akkujen ja latureiden tehosuositukset 1. Yleistä Näissä tiedoissa annetaan neuvoja oikean laturin ja akkujen valintaan. Yleisesti ottaen ajoneuvoissa sähkönkulutus kasvaa jatkuvasti. Silti auton luotettavuus ja käynnistyskyky täytyy varmistaa.

Lisätiedot

luxo & nardo parasta pakasteille lasiovikalusteet

luxo & nardo parasta pakasteille lasiovikalusteet luxo & nardo parasta pakasteille lasiovikalusteet LISÄÄ MYYNTIÄ, LISÄÄ VAIHTOEHTOJA TOSIASIA Pakastevalikoima kasvaa nopeasti, kun markkinoille tulee uusia brändejä, pakkauskokoja ja makuja sanalla sanoen

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Tailor-made Transportation Solutions FIN

Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions Tyllis Oy Ab on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan räätälöityjä rakenneratkaisuja kuljetusalalle. Yritys suunnittelee

Lisätiedot

Projektikokemuksia pk-yrityshankkeista

Projektikokemuksia pk-yrityshankkeista Projektikokemuksia pk-yrityshankkeista Jari Uotila VTT Research for SMEs ohjelman hakemuskoulutus 05.09.2012 2 Miksi PK-yritys mukaan EU-hankkeisiin Vähäriskinen tapa aloittaa kansainvälistyminen Uusien

Lisätiedot