Etelä-Savon maakuntaliiton organisaatio uudistui

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etelä-Savon maakuntaliiton organisaatio uudistui"

Transkriptio

1 TIEDOTE Etelä-Savon maakuntaliiton organisaatio uudistui Etelä-Savon maakuntaliiton organisaatio on uudistunut. Liitto toimii entisen neljän yksikön sijasta kolmessa yksikössä. Yksiköt ovat: aluekehitysyksikkö, aluesuunnitteluyksikkö ja hallintoyksikkö. Entinen kehittämis- ja edunvalvontayksikkö on lakkautettu. Yksikön kehittämistehtävät siirtyivät aluekehitysyksikköön, ja edunvalvonta-asioista päävastuu kuuluu jatkossa maakuntajohtajalle. Etelä-Savon elinvoima yhteinen asia Uudistusprosessissa maakuntaliiton virasto on laatinut liitolle strategian. Strategiaan sisältyy muun muassa liiton toiminta-ajatus, jonka mukaan liitto tekee työtä Etelä-Savon hyväksi aluekehittäjänä, edunvalvojana ja maakunnan yleisen tahdon muodostajana. Liiton visiona on olla vuoteen 2015 mennessä arvostettu suunnannäyttäjä, haluttu yhteistyökumppani ja hyvä työyhteisö, jolle Etelä-Savon elinvoima on yhteinen asia. Liitossa työskentelee 35 työntekijää Liiton aluekehitysyksikössä (entinen ohjelmayksikkö) työskentelee 11 työntekijää aluekehitysjohtajan alaisuudessa. Entisen kehittämis- ja edunvalvontayksikön työntekijät siirtyivät aluekehitysyksikköön. Aluesuunnitteluyksikössä (ent. suunnitteluyksikkö) työskentelee aluesuunnittelujohtajan alaisuudessa 4 työntekijää ja hallintoyksikössä 10 työntekijää hallintojohtajan alaisuudessa. Lisäksi maakuntajohtajalla on ns. esikunta, jossa työskentelee 7 ihmistä maakuntajohtajan alaisuudessa. Maakuntajohtajan esikunta vastaa maakunnan edunvalvonnasta, maakunnan markkinoinnista ja viestinnästä sekä itäsuomalaisesta yhteistyöstä.

2 Osa johdon nimikkeistä muuttui Organisaatiouudistuksen yhteydessä liitto sekä muutti eräitä nimikkeitä että teki joukon uusia nimityksiä. Kehittämisjohtaja Riitta Koskisen, 56, nimike muuttui aluekehitysjohtajaksi. Koskinen johtaa liiton aluekehitysyksikköä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri. Aluekehitysyksikkö vastaa muun muassa Etelä-Savon maakuntastrategian ja -ohjelman tekemisestä ja toimeenpanosta sekä liiton vastuulla olevasta muusta kansallisesta ohjelmatyöstä ja EU-ohjelmatyöstä. Myös muun muassa alueellisen kehityksen ennakointi, seuranta ja tietopalvelu, maakunnallinen elinkeino- ja innovaatiopolitiikka, koulutus-, tutkimus-, tietoyhteiskunta- ja hyvinvointipolitiikka sekä kunta- ja palvelurakenteisiin liittyvät asiat ovat aluesuunnitteluyksikön vastuulla. Suunnittelujohtaja Jarmo Vauhkosen, 55, nimike muuttui aluesuunnittelujohtajaksi. Diplomin insinööri Vauhkonen johtaa liiton aluesuunnitteluyksikköä, joka vastaa muun muassa liiton tehtäviin kuuluvista kaavoitus- ja maankäyttöasioista, liikenteen kehittämisestä sekä ympäristö- ja luonnonvara-asioista. Maakuntakaava tehdään aluesuunnitteluyksikön johdolla. Ekonomi Riitta Paananen, 65, jatkaa hallintojohtajan tittelillä. Paananen johtaa liiton hallintoyksikköä, joka vastaa muun muassa liiton hallinnosta, taloudesta ja tarkastustoiminnasta, valtion toimeksiantovarojen hallinnoinnista sekä kehittämishankkeiden hallinnoinnista, seurannasta ja tarkastuksista sekä liiton sisäisistä palveluista. Entisen kehittämis- ja edunvalvontayksikön johtaja, kehittämisjohtaja Eero Aarnio, 63, siirtyi vuoden vaihteessa erityistehtäviin maakuntajohtajan esikuntaan. Hänen vastuualueenaan ovat muun muassa Itä-Suomi-yhteistyö ja koulutus-, tutkimus- ja tietoyhteiskunta-asiat. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Seitsemän uutta päällikköä Viraston organisaatiouudistuksen yhteydessä liitto uusi eräiden asiantuntijatehtävissä työskentelevien työntekijöidensä tehtävänkuvat. Uudet tehtävät korostavat entistä laajemmin maakunnallisten verkostojen vetovastuuta ja sidosryhmäyhteistyötä. Seitsemän asiantuntijaa sai päällikkönimityksen. Nimitykset astuvat voimaan 1. maaliskuuta Maakuntasuunnittelija Heli Gynther, 44, nimitettiin kehittämispäälliköksi. Hän vastaa matkailu- ja kulttuuritoimialoihin liittyvistä kehittämistehtävistä. Gynther on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Tietojärjestelmäsuunnittelija Vesa Huttunen, 43, nimitettiin järjestelmäpäälliköksi. Hänen vastuullaan ovat maakuntaliiton ICT-asiat eli tietojärjestelmät ja niihin liittyvät hankinnat. Huttunen on koulutukseltaan tietojenkäsittelytradenomi.

3 Maakuntasuunnittelija Jyrki Kuvan, 50, uusi nimike on ohjelmapäällikkö. Kuva vastaa maakuntaliitossa maakuntastrategian ja maakuntaohjelman laatimisesta ja niihin liittyvästä seurannasta. Lisäksi osaamiskeskusohjelmat ja maaseudun sekä maa-, metsä- ja kalatalouden kehittäminen ovat hänen työsarkaansa. Kuva on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Suunnittelija Hanna Makkula, 33, nimitettiin ohjelmapäälliköksi, joka vastaa EU:n rakennerahasto-ohjelmien toimeenpanosta ja koordinoinnista. Makkula on koulutukseltaan sekä filosofian että yhteiskuntatieteiden maisteri. Maakuntasuunnittelija Janne Nulpponen, 38, nimitettiin kaavoituspäälliköksi. Nulpponen vastaa maakuntakaavoituksesta niiltä osin kuin tehtävät liittyvät yhdyskuntarakenteeseen, taajamatoimintoihin ja elinkeinoihin. Hän ohjaa myös kuntien maankäyttöpolitiikkaa. Koulutukseltaan Nulpponen on maanmittausinsinööri (amk). Projektipäällikkö Eeva Polvi, 34, nimitettiin kehittämispäälliköksi. Filosofian maisteri ja tekniikan ylioppilas Polvi vastaa koulutus-, tutkimus- ja tietoyhteiskunta-asioiden kehittämisestä sekä toimii kansallinen laajakaistahankkeen projektipäällikkönä. Polvi on opintovapaalla toukokuun 2011 puoliväliin, minä aikana hänen sijaisenaan laajakaistahankkeessa toimii Jarkko Turkki. Maakuntasuunnittelija Sanna Poutamo, 50, nimitettiin ympäristöpäälliköksi. Maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Poutamo vastaa maakuntakaavoituksesta niiltä osin kuin tehtävät liittyvät luontoon ja kulttuuriympäristöön. Hänen vastuullaan on lisäksi ympäristövaikutusten arviointi, luonnonvarojen kestävän käytön edistäminen, luonnonja kulttuuriympäristön hoidon ja hyödyn yhteensovittaminen sekä virkistyskäytön kehittäminen. Poutamo on aluesuunnittelujohtajan sijainen. Teppo Leinonen uusi yhteyspäällikkö Yhteiskuntatieteiden maisteri Teppo Leinonen, 26, Jyväskylästä on valittu maakuntaliiton yhteyspäälliköksi. Tehtävä on uusi. Yhteyspäällikön vastuulla ovat maakunnan edunvalvonta ja sidosryhmäyhteistyö. Tehtävään haki neljä hakijaa. Ennen maakuntaliittoon tuloaan Leinonen on työskennellyt vuoden 2010 projektipäällikkönä Kyyjärven kunnassa ja vuodet 2008 ja 2009 puheenjohtajana kokoomuksen Nuorten liitossa. Lähtöisin hän on Pieksämäeltä. Leinonen aloitti työt maakuntaliitossa 15. helmikuuta. Ensimmäiset päällikkönimitykset helmikuussa Organisaatiouudistukseen liittyvät ensimmäiset nimitykset maakuntaliitossa tehtiin helmikuussa Tuolloin yhteiskuntatieteiden maisteri Jukka Ollikainen, 46, nimitettiin aluekehityspäälliköksi. Ollikainen on aluekehitysjohtaja Koskisen varahenkilö.

4 Hänen vastuualueenaan on maakunnan elinkeinojen kehittäminen ja innovaatiotoiminta sekä maakuntaohjelman toteuttaminen, erityisesti maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelma. Filosofian maisteri Riikka Dillström, 41, nimitettiin helmikuussa Venäjä-asioista vastaavaksi yhteyspäälliköksi ja yo. merkonomi Jutta Kiiskinen, 44, liiton talouspäälliköksi. Dillström on työvapaalla maakuntaliitosta vuoden 2012 loppuun. Maakunnan markkinoinnista vastaavat markkinointipäällikkönä kauppatieteiden maisteri Roosa Kallio, 32, ja markkinointiassistenttina tradenomi Hannele Koivula. He työskentelevät Etelä-Savo Saimaan maakunta tunnetuksi -markkinointihankkeessa, joka kestää vuoden 2011 loppuun. Muita nimikemuutoksia Liitto teki myös eräitä muita nimikemuutoksia: aluesuunnitteluyksikön suunnitteluavustaja Riitta Torniaisen uusi nimike on paikkatietokäsittelijä, toimistovirkailijat Anna-Maija Puurtinen (työvapaalla), Saini Pakarinen ja Mikko Puranen ovat palveluneuvojia ja siistijä Kirsi Kovanen virastoemäntä. Tehtävät laajenivat, nimikkeet pysyivät ennallaan Osa liiton johtavien työntekijöiden nimikkeistä pysyi ennallaan, tehtävänkuvat sen sijaan laajenivat. Maanmittausteknikko, atk-merkonomi Markku Aholainen jatkaa työtään maakunta-asiamiehen nimikkeellä. Jatkossa Aholaisen vastaa paitsi kuntatalousasioista ja palvelujen ja palvelurakenteiden kehittämisestä myös aluekehityksen ennakoinnista, maakunnan kehityksen arvioinnista ja hyvinvointialan kehittämistehtävistä. Diplomin insinööri Heikki Rintamäki jatkaa maakuntainsinöörinä. Hänen vastuualueenaan ovat liikenneasiat ja niihin liittyvä edunvalvonta, joissa hän jatkossa vastaa aiempaa laajemmin muun muassa itäsuomalaisesta yhteistyöstä. Osa tehtävistä ja nimikkeistä säilyi ennallaan Joukko tehtäviä ja nimikkeitä säilyi liiton organisaatiomuutoksessa ennallaan: Maakuntaliiton ennakointitehtävistä ja EU-ohjelmien arviointi ja seurantatehtävistä vastaa maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, metsänhoitaja Marja Haverinen ja EUhankkeiden valmistelusta yhteiskuntatieteiden maisteri Eveliina Pekkanen. EUhankeprosesseja ja -rahoituskehyksiä koordinoi ja seuraa EU-koordinaattorina Christa Löf. Liiton vastuulla olevia kehittämishankkeiden maksatustarkastajina toimivat tradenomi (ylempi amk /Master of Business Administration) Kirsi-Maaria Piispanen, tradenomi

5 Marjut Laitinen ja tradenomi Pirjo Paananen. Tilastoasioita hoitaa tilastosihteeri, tradenomi Jaana Kokkonen. Maakuntajohtajan sihteerinä toimii filosofian maisteri Noora Savolainen (fil. maist. Laura Jouhkimon sijainen), palkanlaskijana toimistosihteeri Salme Hietalahti ja liiton julkaisuista ja sähköisestä arkistoinnista ja sen kehittämisestä vastaa arkisto- ja julkaisusihteeri Raili Repo. Maakuntaliiton tiedottaja on yhteiskuntatieteiden maisteri Tuula Huoviala. Etelä-Savon maakuntaliiton virastoa johtaa maakuntajohtajana valtiotieteiden maisteri Matti Viialainen, 58. Lisätietoja antavat maakuntajohtaja Matti Viialainen, puh , ja hallintojohtaja Riitta Paananen, puh , Etelä-Savon maakuntaliitosta.

ETELÄ-SAVO TÄSMENSI HALLITUSOHJELMATAVOITTEITA

ETELÄ-SAVO TÄSMENSI HALLITUSOHJELMATAVOITTEITA Helmikuu 2011 SISÄLLYS ETELÄ-SAVO TÄSMENSI HALLITUSOHJELMATAVOITTEITA...1 ITÄISET MAAKUNNAT LISTASIVAT TIELIIKENTEEN YKKÖSHANKKEET...2 TIUKKA KANNANOTTO LAKIUUDISTUKSESTA...3 KUNNAT POHTIVAT TONTTIMARKKINOINNIN

Lisätiedot

SISÄLLYS ETELÄ-SAVO VAHVISTAA HALLITUSOHJELMATAVOITTEET HELMIKUUSSA

SISÄLLYS ETELÄ-SAVO VAHVISTAA HALLITUSOHJELMATAVOITTEET HELMIKUUSSA Tammikuu 2011 SISÄLLYS ETELÄ-SAVO VAHVISTAA HALLITUSOHJELMATAVOITTEET HELMIKUUSSA... 1 MATKAMESSUT ONNISTUIVAT HYVIN... 3 ETELÄ-SAVON MUUTTOTAPPIO ENÄÄ VAIN SATA ASUKASTA... 3 ALUENÄKÖKULMA TÄRKEÄ AMMATTIKORKEAKOULU-UUDISTUKSESSA...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

METSO Pohjois-Pohjanmaalla ja tapaus Kraaseli. Eero Melantie Luonnonsuojeluyksikön päällikkö

METSO Pohjois-Pohjanmaalla ja tapaus Kraaseli. Eero Melantie Luonnonsuojeluyksikön päällikkö METSO Pohjois-Pohjanmaalla ja tapaus Kraaseli Eero Melantie Luonnonsuojeluyksikön päällikkö Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, 1.6.2012 1 Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Maakuntahallitus käsitteli vaihemaakuntakaavaa Luonnos tuulivoimakaavaksi palautettiin uuteen valmisteluun

Maakuntahallitus käsitteli vaihemaakuntakaavaa Luonnos tuulivoimakaavaksi palautettiin uuteen valmisteluun TIEDOTE 23.4.2012 Maakuntahallitus käsitteli vaihemaakuntakaavaa Luonnos tuulivoimakaavaksi palautettiin uuteen valmisteluun Etelä-Savon maakuntahallitus päätti maanantaina 23. huhtikuuta palauttaa viraston

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Vastuu alueiden kehittämisestä on ALKE-lain perusteella

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 10 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

ETELÄ-SAVO VALITTAA YMPÄRISTÖMINISTERIÖN MAAKUNTAKAAVAPÄÄTÖKSESTÄ

ETELÄ-SAVO VALITTAA YMPÄRISTÖMINISTERIÖN MAAKUNTAKAAVAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTE 25.10.2010 ETELÄ-SAVO VALITTAA YMPÄRISTÖMINISTERIÖN MAAKUNTAKAAVAPÄÄTÖKSESTÄ Etelä-Savon maakuntaliitto valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen ympäristöministeriön maakuntakaavapäätöksestä. Asiasta

Lisätiedot

Maakuntahallitus koolla Mikkelissä KUNTAUUDISTUKSESTA TAUSTATIETOA VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE

Maakuntahallitus koolla Mikkelissä KUNTAUUDISTUKSESTA TAUSTATIETOA VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE TIEDOTE 24.11.2011 Maakuntahallitus koolla Mikkelissä KUNTAUUDISTUKSESTA TAUSTATIETOA VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE Maakuntaliitto on aluekehitysviranomaisena koonnut faktatietoa Etelä-Savon kuntarakenteesta

Lisätiedot

Nykytila & Keskeiset toimintaprosessit

Nykytila & Keskeiset toimintaprosessit Satakuntaliitto Alueiden käyttö Nykytila & Keskeiset toimintaprosessit 14.02.2017 Päivi Liuska-Kankaanpää Alueiden käytön johtaja 1 2 Maakuntaliiton lakisääteiset tehtävät (6.6.2016): huolehtia MRL:n mukaisesta

Lisätiedot

ETELÄ-SAVO LINJASI EDUNVALVONTAA

ETELÄ-SAVO LINJASI EDUNVALVONTAA Maaliskuu 2011 SISÄLLYS ETELÄ-SAVO LINJASI EDUNVALVONTAA... 1 SAVOILLE YHTEINEN ILMASTO-OHJELMA... 3 PARIKKALASTA NEUVOTTELUT HELSINGISSÄ JA MOSKOVASSA... 3 VETOOMUS OKL-FILIAALIEN PUOLESTA... 3 KOMISSAARIN

Lisätiedot

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta

1 / 5 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24. Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta 1 / 5 KV-2012 Ehdokasluettelo suppea 28.10.2012 27.09.2012 15:24 Ehdokasnro Sukunimi Etunimi Ammatti Kotikunta Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. 2 Aho Maria toimistosihteeri 3 Ailio kapteeni evp

Lisätiedot

SAVONLINNAN KESKUSTAN TIETYÖT EIVÄT SAA JÄÄDÄ KESKEN

SAVONLINNAN KESKUSTAN TIETYÖT EIVÄT SAA JÄÄDÄ KESKEN JOUSI ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Hallituskatu 3 A Puhelin 015 321 130 kirjaamo@esavo.fi 50 100 Mikkeli Faksi 015 321 1359 www.esavo.fi Helmikuu 2010 SISÄLLYS SAVONLINNAN KESKUSTAN TIETYÖT EIVÄT SAA JÄÄDÄ

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies.

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 24.01.2017 kello 14:00-16.18 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat 1994 2015, lokakuu

Työttömät* työnhakijat 1994 2015, lokakuu Työttömät* työnhakijat 1994 215, lokakuu Yleisimmät akavalaistutkinnot (kuukausitilasto) Ekonomisti Heikki Taulu 35 Työttömät; esimerkkejä eräistä korkeakoulututkinnoista 3 3148 2776 25 2392 FM (hum) 2

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat 1994 2015, heinäkuu

Työttömät* työnhakijat 1994 2015, heinäkuu Työttömät* työnhakijat 1994 215, heinäkuu Yleisimmät akavalaistutkinnot (kuukausitilasto) Ekonomisti Heikki Taulu 5 Työttömät; esimerkkejä eräistä korkeakoulututkinnoista 45 442 4 3816 35 359 366 3 2842

Lisätiedot

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat 1. Niemi-Aro Antti 2. Saari Aapo 3. Kinnari Sirpa 4. Koskinen Eila 5. Lähdesmäki Liisa 6. Niemi Anne 7. Palojoki Ulla 8. Hyvönen Juhani 9. Peltola Asko 10. Saunamäki Raimo 11.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelma 2015-2017

Etelä-Savon maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelma 2015-2017 Etelä-Savon maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelma 2015-2017 Etelä-Savon maakuntaliiton julkaisu 128:2014 Julkaisutiedot Julkaisija: Etelä-Savon maakuntaliitto Mikonkatu 5, 50100 Mikkeli puhelin

Lisätiedot

Maakuntaliiton toimielinten kokoonpanot 2015

Maakuntaliiton toimielinten kokoonpanot 2015 Maakuntaliiton toimielinten kokoonpanot 2015 LIITE 1 Maakuntavaltuusto 2013-2016 puheenjohtaja Toivakka Lenita, kansanedustaja -23.11. Häkkänen Antti, kansanedustaja Mäntyharju 23.11.- I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ELYt ja alueellinen ennakointi

ELYt ja alueellinen ennakointi ELYt ja alueellinen ennakointi Naantali 7.6.2010 Jukka Peltokoski 7.6.2010 1 Ylijohtaja ELY- keskusten ennakointityön organisointi Huhtikuu 2010 Johtoryhmä Ennakoinnin organisointi ELYissä huhtikuu 2010

Lisätiedot

Maakunta neuvottelee 27. syyskuuta OPETTAJAKOULUTUKSEN SÄILYTTÄVÄ SAVONLINNASSA

Maakunta neuvottelee 27. syyskuuta OPETTAJAKOULUTUKSEN SÄILYTTÄVÄ SAVONLINNASSA TIEDOTE 20.9.2010 Maakunta neuvottelee 27. syyskuuta OPETTAJAKOULUTUKSEN SÄILYTTÄVÄ SAVONLINNASSA Etelä-Savon maakuntaliitto ja Savonlinnan kaupunki neuvottelevat 27. syyskuuta Savonlinnassa Itä-Suomen

Lisätiedot

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä,

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä, ISM 2014 Nilsiä, 09.02.2014 Single Competitor Competitions M Nimi Nro Piiri Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Savolainen Esa 14 PS 300 (23:29) 256 (-9m/+13m) 558 (93) 1114 2. Tuovinen Janne 5 PS 261

Lisätiedot

Valittu Vertausluku nro

Valittu Vertausluku nro Valitut ja varamiehet vertausluvuittain Sivu 1 Valittu Järj Ehdokas Ryhmä Äänet Vertausluku nimi 1. 117 Kääriäinen, Seppo KESK 608 3506,000 VTT, kansanedustaja 2. 31 Eestilä, Markku KOK 276 1770,000 kansanedustaja,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä 10.2.2014 1/2014

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä 10.2.2014 1/2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. NTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. LUOVIEN ALOJEN YRITYSTOIMINNAN KASVUN JA KANSAINVÄLISTYMISEN

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Alueiden kehittäminen - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän kokous II

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Alueiden kehittäminen - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän kokous II Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2016 1 n kokous II Kokousaika kello 14:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:26 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42 Tarkastuslautakunta Kokousaika 16.12.2015 kello 15:00-18:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Maakuntahallitus hyväksyi maakuntaohjelman 2011 2014 MUUTTOVOITTO JA VAHVA TALOUS TAVOITTEENA

Maakuntahallitus hyväksyi maakuntaohjelman 2011 2014 MUUTTOVOITTO JA VAHVA TALOUS TAVOITTEENA TIEDOTE 26.4.2010 Maakuntahallitus hyväksyi maakuntaohjelman 2011 2014 MUUTTOVOITTO JA VAHVA TALOUS TAVOITTEENA Muuttovoitto ja vahva aluetalous ovat Etelä-Savon uuden maakuntaohjelman tavoitteena. Maakuntahallitus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Tradenomit työmarkkinoilla

Tradenomit työmarkkinoilla Tradenomit työmarkkinoilla Uudistu ja uudista 2011 Johanna Tuovinen asiamies, koulutus-, työvoima- ja elinkeinopolitiikka Tradenomiliitto TRAL ry Minkälaista osaamista tarvitaan? Yleinen osaaminen korostuu

Lisätiedot

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa 2015 www.tamk.fi TAMK numeroina Koulutusvastuu 7 koulutusalalla Kulttuuriala Liiketalous Tekniikka Luonnonvara-ala Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Ammatillinen opettajankoulutus lähes

Lisätiedot

LAHDEN ALUEEN KEHITTÄMISYHTIÖ OY. LAKES Lahden alueen kilpailukykyelinkeinostrategia

LAHDEN ALUEEN KEHITTÄMISYHTIÖ OY. LAKES Lahden alueen kilpailukykyelinkeinostrategia LAHDEN ALUEEN KEHITTÄMISYHTIÖ OY LAKES Lahden alueen kilpailukykyelinkeinostrategia 2009-2015 Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategia 2009-2015 VISIO 2015: Suomen ympäristötehokkain ja yritysystävällisin

Lisätiedot

[Aluekehitys]

[Aluekehitys] [Aluekehitys] Aluekehittäminen on maakunnan itsehallinnon ydin, joka sisältää poliittista tahdonmuodostusta, suunnittelua, strategiatyötä, yhteistoimintaa ja verkostoitumista, ja jossa asiakaslähtöiset

Lisätiedot

Valittu Vertausluku nro

Valittu Vertausluku nro Valitut ja varamiehet vertausluvuittain Sivu 1 Valittu Järj Ehdokas Ryhmä Äänet Vertausluku nro nro nimi 1. 66 Kääriäinen, Seppo KESK 399 3091,000 valtiotieteiden tohtori, kansanedustaja 2. 43 Åhman, Kati

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uudistus. Maaseuturakentamisen ajankohtaispäivä 16.2.2010

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uudistus. Maaseuturakentamisen ajankohtaispäivä 16.2.2010 Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uudistus Maaseuturakentamisen ajankohtaispäivä 16.2.2010 1 Aluehallinto uudistui 1.1.2010 Valtion aluehallinnon viranomaisten rooleja, tehtäviä,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

(ESR ja EAKR) 6.5.2014

(ESR ja EAKR) 6.5.2014 Rakennerahastojen (ESR ja EAKR) hallintouudistus t ELY -keskuksessa sessa 6.5.2014 Paula Alho Rakennerahastojen hallinnointiuudistus Rakennerahastoasioiden hallinnointi keskitettiin vuoden 2014 alusta

Lisätiedot

Keski-Suomen liiton toiminnan terävöittäminen

Keski-Suomen liiton toiminnan terävöittäminen Keski-Suomen liiton toiminnan terävöittäminen Lainsäädäntö ja hallinto Trendit ja ilmiöt toimintaympäristössä Aluekehittämisen muutokset Keski-Suomen liiton lakisääteiset tehtävät ja roolit Kehittäjä,

Lisätiedot

Botniastrategia. Arvostettu aikuiskoulutus. Korkea teknologia. Nuorekas. Vahva pedagoginen osaaminen. Mikro- ja pk-yrittäjyys. Tutkimus ja innovaatiot

Botniastrategia. Arvostettu aikuiskoulutus. Korkea teknologia. Nuorekas. Vahva pedagoginen osaaminen. Mikro- ja pk-yrittäjyys. Tutkimus ja innovaatiot 2015 Botniastrategia Kansainvälinen Nuorekas Vahva pedagoginen osaaminen Korkea teknologia Toiminnallinen yhteistyö Mikro- ja pk-yrittäjyys Vaikuttavuus Arvostettu aikuiskoulutus Tutkimus ja innovaatiot

Lisätiedot

Työttömät* työnhakijat, yleisimmät akavalaistutkinnot

Työttömät* työnhakijat, yleisimmät akavalaistutkinnot Työttömät* työnhakijat, yleisimmät akavalaistutkinnot ELY-keskuksittain 2014/9 ja 2015/9 Ekonomisti Heikki Taulu Insinöörit (ml. AMK & rakennusarkkit.) 2014/9 MUUTOS 2015/9 1349 245 1594 795 85 880 761

Lisätiedot

Maakuntahallitus Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet

Maakuntahallitus Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Maakuntahallitus 14.1.2019 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Maakuntahallitus täydentää hallintosäännön määräyksiä vuotuisilla talousarvion täytäntöönpano-ohjeilla.

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8 / 2019 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8 / 2019 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 8 / 2019 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 01. huhtikuu 2019 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 49 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen Päijät-Hämeen jätelautakuntaan... 93 50

Lisätiedot

Logistiikka-hyvä toimintaympäristö-aluekehitys

Logistiikka-hyvä toimintaympäristö-aluekehitys Logistiikka-hyvä toimintaympäristö-aluekehitys Viitostie ry:n seminaari 17.5.2013 Aluesuunnittelujohtaja Jarmo Vauhkonen Etelä-Savon maakuntaliitto Maakuntastrategia ja ohjelma Aluekehittäjän näkökulma

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelma

Etelä-Savon maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelma Etelä-Savon maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelma 2016-2018 Etelä-Savon maakuntaliiton julkaisu 132:2015 Julkaisutiedot Julkaisija: Etelä-Savon maakuntaliitto Mikonkatu 5, 50100 Mikkeli puhelin

Lisätiedot

Maakuntahallitus Voimaan Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet

Maakuntahallitus Voimaan Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Maakuntahallitus 13.5.2019 Voimaan 1.6.2019 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Maakuntahallitus täydentää hallintosäännön määräyksiä näillä talousarvion täytäntöönpano-ohjeilla.

Lisätiedot

MAAKUNNAN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ JA KESKI-SUOMEN LIITON TEHTÄVÄT

MAAKUNNAN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ JA KESKI-SUOMEN LIITON TEHTÄVÄT 6.3.2013 Hannu Korhonen MAAKUNNAN SUUNNITTELUJÄRJESTELMÄ JA KESKI-SUOMEN LIITON TEHTÄVÄT Yhteisen kehittämistahdon muodostaja Strateginen suunnittelija ja kehittäjä Aktiivinen edunvalvoja 1 TOIMINNAN

Lisätiedot

Kaavoitus ja maaseudun kehittäminen

Kaavoitus ja maaseudun kehittäminen Kaavoitus ja maaseudun kehittäminen Kaavoitusjärjestelmä Kaavat maaseudun maankäytön ohjaajana Itäsuomalainen kylä suunnittelualustana Janne Nulpponen Maakuntasuunnittelija Etelä-Savon maakuntaliitto Maankäytönsuunnittelujärjestelmä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

VIIALAINEN: VAALITULOS HEIJASTAA MAAKUNNAN TUNTOJA

VIIALAINEN: VAALITULOS HEIJASTAA MAAKUNNAN TUNTOJA Huhtikuu 2011 SISÄLLYS VIIALAINEN: VAALITULOS HEIJASTAA MAAKUNNAN TUNTOJA... 1 KAKSI UUTTA EDUSTAJAA NOUSI EDUSKUNTAAN... 3 JUKKA PEKKARINEN MAAKUNTAPÄIVÄN PÄÄALUSTAJA... 3 ARVOKKAAT MAISEMA-ALUEET TARKISTETAAN...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Maakuntahallitus koolla Mikkelissä VAALIPIIRILAUSUNNON VALMISTELU JATKUU

Maakuntahallitus koolla Mikkelissä VAALIPIIRILAUSUNNON VALMISTELU JATKUU TIEDOTE 20.2.2012 Maakuntahallitus koolla Mikkelissä VAALIPIIRILAUSUNNON VALMISTELU JATKUU Maakuntahallitus palautti esityslistallaan olleen vaalipiirilausunnon jatkovalmisteluun 20. helmikuuta Mikkelissä.

Lisätiedot

EHDOTUS puolueen ehdokaslistaksi

EHDOTUS puolueen ehdokaslistaksi Puolueen nimi Lehtiä yht. Ehdokkaat on lueteltava siinä iäriestyksessä johon heidät ehdokaslistoien yhdistelmässä tulee asettaa. Acar Fethi Yrittäjä Airaksinen Katja Verkostoasiantuntija Antila Erkki Paperikoneenhoitaja,

Lisätiedot

Kaivostoiminta ja kiviaineshuolto kaavoituksessa ja luvituksessa - seminaari

Kaivostoiminta ja kiviaineshuolto kaavoituksessa ja luvituksessa - seminaari Pohjois-Savon Kaivostoiminta ja kiviaineshuolto kaavoituksessa ja luvituksessa - seminaari maakuntakaava 2040 Kaivostoiminta ja kiviaineshuolto kaavoituksessa ja luvituksessa seminaari 15.1.2019 15.1.2019

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2019 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2019 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2019 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 15. huhtikuuta 2019 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 5 Jäsenen ja varajäsenen nimeäminen Päijät-Hämeen jätelautakuntaan...

Lisätiedot

Tiedon hyödyntäminen-seminaari 12.5. Hämeenlinna

Tiedon hyödyntäminen-seminaari 12.5. Hämeenlinna Tiedon hyödyntäminen-seminaari 12.5. Hämeenlinna Tilastotiedon hyödyntäminen käytännön suunnittelussa ja päätöksenteossa Maakuntajohtaja Juhani Honka Jäsentely A. Joitakin ajatuksia Tilastokeskuksesta

Lisätiedot

Katsaus maakuntakaavoituksen. Maisema-analyysin kurssi Aalto-yliopisto 30.11.2015

Katsaus maakuntakaavoituksen. Maisema-analyysin kurssi Aalto-yliopisto 30.11.2015 Katsaus maakuntakaavoituksen maailmaan Maisema-analyysin kurssi Aalto-yliopisto 30.11.2015 Iltapäivän sisältö Mikä on Uudenmaan liitto? Entä maakuntakaava? Maakunta-arkkitehti Kristiina Rinkinen Maisema-arkkitehdin

Lisätiedot

Katsastus. Yksilökilpailut. Nilsiä,

Katsastus. Yksilökilpailut. Nilsiä, Katsastus Nilsiä, 01.02.2015 Yksilökilpailut M 1. Räisänen Heikki 8 PK 300 (30:25) 280 (-7m/+3m) 546 (91) 1126 2. Lemmetty Timo 11 Haapamäen hs 294 (31:24) 248 (-18m/-8m) 546 (91) 1088 3. Kajan Antti 1

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt

POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt 1. LUKU TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄT 2. LUKU ORGANISAATIO 1 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankeen esittely 1.1.2015 31.12.2016

Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankeen esittely 1.1.2015 31.12.2016 Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankeen esittely 1.1.2015 31.12.2016 Hankkeen perustiedot Nimi: Luomuinstituutin jalkauttaminen Kesto: 1.1.2015 31.12.2016 Kokonaisrahoitus: 472 500 EAKR 60 % (maakuntaliitto)

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kansainvälisen osaamisen päällikön valinta työllisyyspalveluissa TRE:4929/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Työllisyysjohtaja Regina Saari, 050 346 9603 Valmistelijan

Lisätiedot

Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 rakennerahasto-ohjelmassa

Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 rakennerahasto-ohjelmassa Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 rakennerahasto-ohjelmassa 1. Sopijapuolet Etelä-Savon maakuntaliitto, Y -tunnus 0215839-7

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 2.3.2017 kello 13:00-16:00 (12:15-13:00 lounas) Sali&Keittiö, Lähemäenkatu 11, 50170 Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 1 2 Sisältö 1. Johdanto 4 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 5 3. Johtaminen 6 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 7 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 7 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankkeen esittely 1.1.2015 31.12.2016

Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankkeen esittely 1.1.2015 31.12.2016 Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankkeen esittely 1.1.2015 31.12.2016 Hankkeen perustiedot Nimi: Luomuinstituutin jalkauttaminen Kesto: 1.1.2015 31.12.2016 Kokonaisrahoitus: 472 500 EAKR 60 % (maakuntaliitto)

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 1 1.2 Henkilöstön määrä... 1 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 1 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä... 2 1.2.3

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 19.1.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen 6 Voimaan 19.1.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

LUUMÄEN PERUSKOULUJEN JA LUKION HENKILÖSTÖ 2014 2015

LUUMÄEN PERUSKOULUJEN JA LUKION HENKILÖSTÖ 2014 2015 LUUMÄEN PERUSKOULUJEN JA LUKION HENKILÖSTÖ 2014 2015 KANGASVARREN KOULU Rehtori Timo Piesanen Opettajat Luokat Maija Parkkari-Räty Maaret Liikkanen Kaisa Jääskeläinen Tarja Käyhty Simo Jääskeläinen Timo

Lisätiedot

NUORET JA LAPSET MAAKUNNAN TULEVAISUUDEN TEKIJÖINÄ

NUORET JA LAPSET MAAKUNNAN TULEVAISUUDEN TEKIJÖINÄ NUORET JA LAPSET MAAKUNNAN TULEVAISUUDEN TEKIJÖINÄ TUKEVASTI raiteilla seminaari 11.9.2013 Hallintojohtaja Riitta Pitkänen Riitta Pitkänen Väestön keski-ikä ja alle 15-vuotiaiden osuus väestöstä maakunnittain

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset tavoitteet ja toiminta Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset linjaukset ja tavoitteet 2018 2020 Rakenteellisten uudistusten alueellinen toteuttaminen - Maakunta- ja soteuudistus (ml. siirtyvät

Lisätiedot

Aluekehitysrahoitus. Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala

Aluekehitysrahoitus. Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala Aluekehitysrahoitus Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala Organisaatio Aluekehityksen strateginen asema Kriittiset menestystekijät: Rahoitusvälineiden strateginen ja tehokas hyödyntäminen Maakuntaohjelman

Lisätiedot

YHDESSÄ TILLSAMMANS!- PÄÄTÖSSEMINAARI

YHDESSÄ TILLSAMMANS!- PÄÄTÖSSEMINAARI YHDESSÄ TILLSAMMANS!- PÄÄTÖSSEMINAARI Maakuntajohtaja Ossi Savolainen Uudenmaan liitto 24.11.2009 UUDENMAAN LIITTO: hyvinvointia ja kilpailukykyä alueelle Uudenmaan liitto on maakunnan kehittäjä luo edellytyksiä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Maankäytön ohjausryhmä #phliitto

Maankäytön ohjausryhmä #phliitto Maankäytön ohjausryhmä 4.3.2017 www.paijat-hame.fi #phliitto PHL Alatyöryhmät Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Maakunnan suunnittelu ja maakunta-kaavoitus Kuntien alueiden käytön suunnittelun ja rakennustoimen

Lisätiedot

Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg

Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg 1 Tiina Repo Juankoski 31,21 17.6.2019 Juankoski 2 Asta Kankaala LepU 26,92 14.6.2019 Juankoski 3 Riia Toivanen Juku 24,30 1.5.2019 Leppävirta 4 Satu Lehtonen LS 23,10 18.5.2019

Lisätiedot

JUHLAVUOSI 2017 POHJOIS-POHJANMAALLA

JUHLAVUOSI 2017 POHJOIS-POHJANMAALLA Suomi 100 -juhlavuoden info- ja suunnittelutilaisuus Tilaisuuden ohjelma klo 9.00 10.05 Avaussanat Maakuntajohtaja Pauli Harju Suomi 100 -juhlavuoden juhlatoimikunnan pj, kaupunginvaltuuston pj. Juha Hänninen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN HYVINVOINTISTRATEGIA 2020

KESKI-SUOMEN HYVINVOINTISTRATEGIA 2020 20.1.2012 Hannu Korhonen KESKI-SUOMEN HYVINVOINTISTRATEGIA 2020 1 Maakuntaohjelma linjaa valintoja 1 VISIONA YKSILÖLÄHTÖINEN, YHTEISÖLLINEN JA ELÄMÄNMAKUINEN KESKI-SUOMI Hyvinvointi on keskeinen kilpailukykytekijä

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) ohjausryhmä

Päijät-Hämeen maakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) ohjausryhmä Muistio 20.4.2018 Päijät-Hämeen maakunnallinen Lapsi- ja perhepalveluiden (LAPE) ohjausryhmä Aika 20.4.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Tietoportti, Saimaankatu 11, 15140 Lahti Jukka Ihalainen, Lahden Ensi-

Lisätiedot

SATA SIVUA TAUSTATIETOA KUNTAUUDISTUKSEN POHJAKSI

SATA SIVUA TAUSTATIETOA KUNTAUUDISTUKSEN POHJAKSI Marraskuu 2011 SISÄLLYS SATA SIVUA TAUSTATIETOA KUNTAUUDISTUKSEN POHJAKSI... 1 ALUEKEHITYSASIOISSA EDESSÄ ISOJA EDUNVALVONTA-ASIOITA... 2 KAAVAN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NÄHTÄVILLÄ.. 3 EU-RAHOITUKSEN

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 (14) Helaakoski Leila Jääskö Virpi. Lehtiniemi Timo. Pihlajaniemi Taina Asiantuntijajäsen

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 (14) Helaakoski Leila Jääskö Virpi. Lehtiniemi Timo. Pihlajaniemi Taina Asiantuntijajäsen POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 (14) Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika 10.11.2015 klo 10:00-11:55 Paikka Reykjavik, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Myllylä Raili MYR pj Kortesoja Jorma MYR varapj

Lisätiedot

Lisätietoja tästä asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Elisa

Lisätietoja tästä asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Elisa Hallitus 24 25.02.2016 Hallitus 63 30.03.2016 Hallitus 72 26.04.2016 Valtuusto 19 12.05.2016 Kuntayhtymän johtajan virka 60/31.312/2016 Hallitus 25.02.2016 24 Hallituksen puheenjohtaja: Etelä-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma MH , MYR

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma MH , MYR Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2015-2016 MH 22.9.2014, MYR 26.9.2014 Jarno Turunen Aluekehityspäällikkö Pasi Lamminluoto Maakuntasuunnittelija Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma

Lisätiedot

Pirkanmaan liitto. Erityisasiantuntija Marko Koskinen

Pirkanmaan liitto. Erityisasiantuntija Marko Koskinen Pirkanmaan liitto Erityisasiantuntija Marko Koskinen 28.10.2010 Pirkanmaan kehittämisvisio (mitä tavoittelemme) Vuonna 2025 Pirkanmaa on vauras, rohkeasti uudistumiskykyinen, osaamista hyödyntävä kasvumaakunta.

Lisätiedot

Maakunnan suunnittelujärjestelmä

Maakunnan suunnittelujärjestelmä Maakunnan suunnittelujärjestelmä MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAKI ALUEIDEN KEHITTÄMISLAKI Maakuntasuunnitelma Valtakunnalliset alueidenkehittämisen tavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaava

Lisätiedot

RHY:n hirvenhiihtokisa

RHY:n hirvenhiihtokisa RHY:n hirvenhiihtokisa Juuka, 05.03.2016 Yksilökilpailut Kilpasarja Miehet alle Nimi Nro Seura Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Nousiainen Jarno 102 Petrovaaran Metsästysseura 2. Hirvonen Jarkko 101

Lisätiedot

Kilpailukyky ja kaupunkikehitys -vastuualue

Kilpailukyky ja kaupunkikehitys -vastuualue Kilpailukyky ja kaupunkikehitys -vastuualue Luottamushenkilöiden perehdytystilaisuus Minnansali, 21.2.2013 Risto Kortelainen Muutosjohtaja 22.2.2013 Kaupunkikehitys: Strategia, rakenteet ja kehittäminen

Lisätiedot

RHY:n hirvenhiihtokisa

RHY:n hirvenhiihtokisa RHY:n hirvenhiihtokisa Juuka, 05.03.2016 Yksilökilpailut Kilpasarja Miehet alle 1. Nousiainen Jarno 102 Petrovaaran Metsästysseura 2. Hirvonen Jarkko 101 Vaikkojoen Erä 3. Räisänen Heikki (epäv.) 103 Piiri

Lisätiedot

varajäsen Matti Peltola Taisto Tuominen, puheenjohtaja varajäsen Pekka Paattinen Veikko Lahtinen varajäsen Hannu Antikainen

varajäsen Matti Peltola Taisto Tuominen, puheenjohtaja varajäsen Pekka Paattinen Veikko Lahtinen varajäsen Hannu Antikainen 1 ESITYSLISTA Kokous: TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN TYÖPOLIITTINEN YHTEISTYÖRYHMÄ Aika: 19.11.09 kello 9 11 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun työvoiman palvelukeskus (TYP), kokoushuone Pihlaja, 3. krs. Osallistujat:

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TILANNE HUOLESTUTTAA

SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TILANNE HUOLESTUTTAA Marraskuu 2012 SISÄLLYS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TILANNE HUOLESTUTTAA... 1 MAAKUNTAVALTUUSTO HYVÄKSYI TARKISTETUN STRATEGIAN... 4 VÄHITTÄISKAUPPA JA TUULIVOIMA TARVITSEVAT MAAKUNTAKAAVAA... 5 VALTUUSTO

Lisätiedot

1. HENKILÖSTÖSUUNNITTELULLE ASETETUT TAVOITTEET JA PERIAATTEET... 1 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2

1. HENKILÖSTÖSUUNNITTELULLE ASETETUT TAVOITTEET JA PERIAATTEET... 1 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2 1 LIITE 2 Sisällys 1. HENKILÖSTÖSUUNNITTELULLE ASETETUT TAVOITTEET JA PERIAATTEET... 1 1.1 HENKILÖSTÖSUUNNITTELUN TAVOITTEET JA SISÄLTÖ... 1 1.2 NOUDATETTAVA HENKILÖSTÖPOLITIIKKA JA SOVITUT KÄYTÄNNÖT...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot