Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!"

Transkriptio

1 LEON PÄIVÄKIRJA

2 06/13/2014 Suuri seikkailu, Guinnessin ennätysten kirjaan kirjattu matka on onnistuneesti suoritettu. Eilen aamulla 9:00 vietettiin Pirkkalassa Leon onnistunutta ennätysmatkaa Perjantai Eilen aamuna klo 9:00 Pirkkalassa Leo Tergujeff on saavuttanut Guinnessin ennätystenkirjaan kirjattavan Merlo P26.6 kurottajalla tehdyn, 4300 km/33 päivän kestäneen matkan päätepisteen. Matka joka johti hänet läpi puolen Euroopan; Italia, Slovenia, Unkari, Slovakia, Tšekin tasavalta, Saksa, Tanska ja Ruotsi, ennen saapumistaan Suomeen. Leo Tergujeffin Merlo P25.6 kurottajalla, ennätysten kirjaan teemalla pisin kurottajalla ajettu matka, kirjattu suoritus todistaa Merlon ainutlaatuisen suorituskyvyn ja luotettavuuden. Tämä ennätys todistaa paitsi Merlon ja sen hydrostaattisen voimansiirron vahvuuden ja suorituskyvyn, se myös osoittaa kehittynyttä luotettavuutta, teknologiaa ja innovaatiota.

3 Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia! Tämä ennätys on vieläkin huomattavampi, kun huomioidaan että se on tehty pienikokoisimmalla kurottajalla jota Merlo valmistaa. Kompakti koko ei suinkaan rajoita koneen suorituskykyä (P25.6 on ainoa kurottaja luokassaan jolla saavutetaan 36 km/h ajonopeus) eikä mukavuutta (sen 1010 mm leveä ohjaamo on suurin tässä kokoluokassa). Leon saapumista vietettiin Suomen Merlo maahantuojan, Rotator Oy:n toimipisteellä Pirkkalassa. Tätä jännittävää tapahtumaa on voitu seurata Leon ohjaamoon asentaman kameran välityksellä. Samoin koneeseen asennettu MerloMobility paikannusjärjestelmä, jonka avulla voitiin seurata koneen tapahtumia ja sen kulkemaa matkaa, mahdollisti Guinnessin ennätyksen sen tuottaman datan perusteella.

4 Nyt se on sitten tehty! Uskomaton matka Euroopan läpi pienellä Merlo kurottajalla on nyt virallisesti noteerattu Guinnessin ennätysten kirjaan teemalla Pisin teleskooppikurottajalla koskaan ajettu matka. Ennätysmatka oli pituudeltaan 4300 km ja ajopäiviä kertyi 33, lisäksi 3 vapaapäivää jolloin matkaa ei tehty lainkaan. Reitti Italiasta Suomeen kulki 7 eri maan kautta (Slovenia, Unkari, Slovakia, Tšekki, Saksa, Tanska ja Ruotsi). Kaikissa näissä maissa vierailin paikallisen Merlo maahantuojan luona tapaamassa vielä kerran ihmisiä jotka ovat tulleet minulle tutuksi tehtaan koulutuspäivillä niiden 20 vuoden aikana, jolloin olen Merlojen parissa työskennellyt. Sain erittäin ystävällisen vastaanoton kaikkialla! Kiitos Teillesiitä! Nämä viisi viikkoa eivät unohdu mielestäni milloinkaan! Tein matkaa pienempiä teitä myöden, pienien kylien ja kaupunkien kautta jolloin näin kunkin maan maisemat ja asuinympäristöt parhaiten. Tämä tietysti aiheutti sen että majapaikkaa sai joskus hakea tosi pitkään ennen kuin löysi yösijan. Vaikka avun pyytäminen paikallisilta jäi usein viittomakielellä suoritettavaksi kielimuurin vuoksi, oli sitäkin antoisampaa sitten lopulta löytää paikka missä yöpyä. En nimittäin ollut suunnitellut matkaani etukäteen mitenkään tarkasti eli ennakkovarauksia hotelleihin tai majapaikkoihin en tehnyt. Näin sain matkastani parhaat kokemukset! Välillä reitti kulki yli vuoristojen joissa todella koeteltiin koneen kestokykyä jyrkissä ja pitkissä nousuissa. Samoin paikka paikoin tiestön huono kunto koetteli sekä konetta että kuljettajaa erittäin rankasti koneen pomppiessa niin että tuntui että välillä yksikään pyörä ei koskettanut maahan! Mutta me kestimme sen, sekä Merlo että Manne! Ollaan me vaan kovia Toisaalta myös vilkas liikenne aiheutti omat haasteensa paikoissa joissa isompia teitä oli pakko käyttää. Taustapeileihin sai vilkuilla jatkuvasti ja antaa tietä jotta ei aiheuttaisi ruuhkia koneen taakse! Opinpahan minäkin nöyryyttä liikenteessä lopultakin, voisi joku sanoa. Haluan vielä kerran kiittää kaikkia niitä tahoja ja henkilöitä jotka mahdollistitte minulle tämän matkan, KIITOS TEILLE!!! Tästä on hyvä jatkaa kohti elokuuta ja eläkepäiviä. En suinkaan lopeta tähän, tapahtumia on vielä tulossa. Seuraava sellainen on OKRA messut Oripäässä heinäkuun alussa jossa olemme paikalla. Tervetuloa tapaamaan minua ja tutustumaan ennätyskoneeseen! Myös muuta jatkoa seuraa mutta niistä myöhemmin. MerloMannen sivut eivät kuole vielä tähän joten kannattaa seurata edelleenkin.

5 Mannen matka päivä päivältä 04/28/2014 Cuneo Reitti San Defendente Quargnento 140 km

6 Tänä aamuna 11:00 Manne aloitti matkansa Merlo P25.6 kurottajalla Merlon tehtaalta Italian Cuneosta. Matkan jälkeen Guinnessin tuomaristo tulkitsee datan ja päättää ennätyksen hyväksynnästä teemaan pisin kurottajalla ajettu matka. Tämä ennätys on toinen Merlon saavuttama, se todistaa sen valmistamien kurottajien edistyksellisyyden ja luotettavuuden. Lähtötapahtumaa juhlimaan ja seuraamaan oli kutsuttu joukko lehtimiehiä, samoin paikalla oli tehtaan henkilöitä joiden kanssa Leo Tergujeff on tehnyt yhteistyötä vuosien varrella. He olivat läsnä saattamassa häntä matkalle jonka päätepisteessä odottaa ansaitut eläkepäivät. Kiitos yhteistyöstä ASD Fausto Coppi ryhmälle jotka saattoivat MerloMannen alkutaipaletta 30 km matkan verran; 30 veteraanipyöräilijää vihreissä Fausto Coppi paidoissa. "Löysinpä lopulta BB paikan, ensimmäinen majapaikka johon yritin oli siis niin kallis paikka että huh huh, ainoastaan swiitti oli jäljellä...siispä ei kun eteenpäin ja etsimään uutta paikkaa. Lopulta konetta tankatessa löysin ystävällisiä tyttöjä jotka lähtivät näyttämään tämän paikan. He ajoivat edelläni lähes 30 km eivätkä antaneet periksi ennen kuin olin päässyt majapaikkaan. Kyseessä ei ollut hiiligrillin tytöt... Tähän asti kaikki on sujunut loistavasti matkanteon puolelta. Tankillinen naftaa meni matkatessa, kilometrejä en tiedä, pitänee tsekata myöhemmin mikä oli päivän saldo. Lähtö tehtaalta oli mahtava kokemus, sori että livelähetyksessä oli pieniä bugeja mutta minulla oli vain noin puoli tuntia aikaa viritellä kaikki valmiiksi. Hyvä että joitain taltioitui ja pääsitte mukaan fiilikseen. Nyt on vielä suunniteltava vähän huomisen reittiä, kunhan vain tietäisin missä olen! Hyvää yötä! "

7 04/29/2014 Kokonaismatka km Reitti 29.4 Quargnento Orzivecchi 172 km Toinen ajopäivä päättyy lähelle Orzinuovin kaupunkiin, Milanon ja Brescian välille. Matka on edennyt ilman esteitä!

8 "Good Morning, Buongiorno, Hyvää huomenta! Huomenta kaikki, olen parhaillaan Alessandran ja Tribianon välillä virittelemässä seuraavaa live lähetystä. Kaikki kunnossa!" "Tässä kuva aamun huoltopaikalta, valitsin pyhimyspaikan jotta kaikki sujuisi hienosti. Melkein sujuikin " No niin, toinen päivä on pulkassa, pizzat syöty, birra Peronit ja grapat juotu. Tällä hetkellä kirjoittelen hotelli Orzin huoneesta, sijaitsee Orzinuovissa Milanon ja Brescian välillä. Huomenna jatkan Gardajärven alapuolelta Slovenian suuntaan jonne on vielä matkaa ihan hel..ti. Joku voisi kyllä keksiä lisää joustoa istuimeen, sanoi selkäni Kaikki on sujunut hyvin tosi vilkkaasta liikenteestä huolimatta.!

9 4/30/2014 Kokonaismatka km Reitti Orzivecchi Isola della Scala 123 km Kolmantena ajopäivänä Manne on edennyt jo Isola della Scala kaupunkiin, matkaa on tehty jo 440 km joka osoittaa päättäväistä otetta suoritukseen! Onnittelut Manne, jatka samaan tapaan!

10 On vielä sanottava että olihan tehdas järjestänyt hienon tapahtuman, kaikki minulle tärkeät ihmiset olivat paikalla itse ukko Merloa lukuun ottamatta, hän oli matkalla jossain päin maailmaa. Sieltä löytyi koko Merlon hieno support team joiden kanssa olen asioinut kaikki nämä vuodet; Patrizio, Stefano, Federico, Mattia, Andrea, Claudio etc. Olihan tosi hieno fiilis lähtöhetkellä! Erityiskiitos Mattia Bodinolle ja Ines Martinille järjestelyistä. Kiitos! No niin, jo yli 400 tykkäystä, kohta on se eka miltsi kasassa... Aamulla satoi vettä aika rankasti ja koko päivä on ollut sateinen. Se ei sinällään haittaa. Merlo kulkee, oli sää mikä hyvänsä. Kirjoittelen tätä hotelli Turisticossa joka sijaitsee kaupungissa nimeltä Isola Della Scala. Hotellin privat parkkipaikka onkin sitten pienin parkkis mihin olen törmännyt! Hauskaa vappua teillekin. Itse söin juuri 500 gramman T-bonesin, join pullon Birra Peronia, puoli litraa punkkua ja grapat päälle! Ja huoneesta löytyy lisää grappaa... Huomiseen!!

11 05/01/2014 Kokonaismatka km Reitti 1.5. Isola della Scala Codroipo 217 km

12 "Vaput on nyt sitten juhlittu, kukin tavallaan, minulla se meni ajellessa taas kuumassa kelissä. Sateesta tai pilvistä ei tietoakaan. Se niistä sääennusteista! Tänään pääsin ajamaan uuden ennätyksen koska vapunpäivänä ei juuri raskasta liikennettä ollut. Matkaa tehtiin yli 200 km, en tiedä ihan tarkalleen. Slovenian rajalle ei ole matkaa kuin noin 50 km, joten huomenna, näkemiin Italia ja tervetuloa Slovenia! Kirjoittelen tätä Codroibon kaupungissa hotelli Ai Gelsissä jonka Renne minulle bongasi. Löysipä poika siten turhan tasokkaan hotellin, sänkykin on varmaan 2x3 metriä. Ja ravintolassa sai tuntea itsensä tosi herraksi, senverran hienoa oli palvelu. Savustettu ankanrinta ja lammaslihat maistuivat! Hinnat ovat kuitenkin kohtuulliset, yhteensä huone, ruoka ja juomat noin 100, Ei paha!"

13 05/02/2014 Kokonaismatka km Reitti 2.5. Codroipo Italy Hotavlje Slovenia 141 km

14 Slovenian puolella! Rajanylitys meni niin kuin rajaa ei olisi ollutkaan ja heti kyllä maisemat muuttuivat. Seurailin ensin joenvartta ja lopuksi kiipesin tosi pieniä teitä ylös vuorille. Nousut olivat niin jyrkkiä että vauhti putosi ajoittain alle 10 km/h joten välillä oli annettava lämpöjen tasaantua Merlossa. Mutta ylös päästiin ja maisemat ovat mahtavat! Löysin lopulta mukavan motoristienkin suosiman yöpaikan Hotalvjen kylästä, läheltä Skofja Lokaa jossa on seuraava vierailukohteeni. Hotelli Gostilna Lipan Hotavljen kylässä. Sieltä saa myös erittäin hyviä hevosenlihapihvejä. Kannattaa poiketa jos liikutte sielläpäin!

15 05/03/2014 Kokonaismatka km Reitti 3.5. Hotavlje Škofja Loka 22 km

16 "Dealer vierailu Sloveniassa, TEHSTAR d.o.o. Huoltomies Janez Jamkin isäntä Ales Starman. Kone sai hyvän huollon Janezin käsissä ja lopuksi johtaja Ales Starman pesi koneen ja minä katselin vierestä! Tarjoilu huollon aikana oli myös ensiluokkaista, kuten kuvista näette, ei taida onnistua Suomessa! Lopuksi kävimme lounaalla ja enpä ole aiemmin syönyt alkukeittoa leivän sisältä. Pääruoaksi otin paikallista kalaa, Trout tai jotain sinnepäin, oli muuten hyvää! Kala olikin hyvää vastapainoa eilen syömälleni hevosenlihapihville. Kaikki on mennyt loistavasti tähän mennessä, ei ongelmia, niin Merlossa kuin Mannessakaan! 05/04/2014

17 Kokonaismatka km Reitti 4.5. Škofja Loka Ljutome 198 km

18 198 km tänään,yhteensä 1007 km 7 päivässä! Haluan kiittää Tehstar'sin ihmisiä hyvin ystävällisestä ja mukavasta tapaamisesta. Mr Ales Starman ja Janez Jamnik, Kiitos! Löysinpä hienon yöpaikan vanhalta viinitilalta, nimeltään Jures joka sijaitsee Globogan kylässä aivan Unkarin rajalla Huomenna ajelen lähelle seuraavaa visiittipaikkaa, kaupunkiin nimeltä Vertesszölös, joka on Budapestin tuntumassa. Reitti sinne vie Balatonjärven vierestä, saa nähdä tuleeko uitua Balatonissa!

19 05/05/2014 Kokonaismatka km Reitti 5.5. Ljutome Slovenia Jásd Hungary 222 km

20 "Ensimmäinen päivä Unkarissa on sitten takanapäin. Maisemat ovat myös täällä mahtavat, erilaista tietenkin kuin Sloveniassa. Täällä voi katsella kumpuilevia peltomaisemia joita on tosiaan silmänkantamattomiin! Huomenna on sitten edessä vierailu paikallisen Merlo dealerin, MCI'n luona. Paikallinen valuutta aiheuttaa myös vielä hämmennystä. Ensimmäinen tankkaus maksoi jotain 19500,-! Hieman aikaa nikottelin ennen kuin uskoin että se on totta. Päivällispitsa maksoi 1500,- mutta huone sitten vain 4000,-, Siis kolmen pitsan hinnalla saa huoneen jossa on kolme vuodetta! Majapaikkaa ei meinannut ensin löytyä mutta koko kylän ihmetellessä ajopeliä myös talon emäntä heltyi ja valmisti minulle huoneen remontin keskellä olevista hotelli Jásd Vendeghaz in majoitustiloista!

21 05/06/2014 Kokonaismatka km Reitti 6.5. Jásd Vértesszőlős 59 km

22 "Oli tosi mukava vierailla MCI'n toimipaikassa. Tapasin siellä kaikki tuttuni ja myös pari uutta tuttavuutta syntyi. Paikalla olivat yrityksen omistaja Laszlo Vargo, paikallinen kolleegani Karoly Szorgalmas, työnjohtaja Peter Gieber sekä asentajat Jozsef Szilgyi, Mihali Kohonicz. Lisäksi pari muuta asentajaa heidän korjaamolta, Zoltan Kutenics ja Joxsef Berceli. Nämä herrat huolsivat koneen pyytämättä. Huollon yhteydessä löysimme ensimmäisen ongelman Merlossa. Takaperän huohotin oli sylkenyt peräöljyjä ulos joten se oli vaihdettava. Irti sen sai helposti mutta uuden asentaminen ei onnistunut vaikka sitä yritti tosi moni asentaja, myös itse totesin että sen paikalleen laitto ole mahdollista. Siispä asentajat jäivät irrottamaan koneesta taka-akselia jotta huohotin saataisiin paikoilleen! Meidän oli Karolyn kanssa lähdettävä kirjautumaan hotelliin josta Laszlo oli varannut minulle huoneen. Ja tietysti se oli ainakin kahdeksan tähden hotelli, enpä ole ennen viettänyt yötä näin mahtavissa puitteissa! Myöhemmin saimme viestin että taka-akselia ei tarvinnut irrottaa, uusi huohotin oli saatu paikoilleen akselia irrottamatta. Illemmalla kävimme syömässä tosi hienossa ravintolassa, siellä viinin käsittely oli ihan oma luokkaansa, uusia asioita minulle. Hanhenmaksa maistui myös erinomaiselle! Huomenna matkaan Slovekian suuntaan, siellä jo kovasti odotellaan. Vierailu Ematechin toimipisteeseen on ilmeisesti perjantaina koska torstai on siellä paikallinen vapaapäivä. Jään todella kaipaamaan näitä ystäviä. Hyvää yötä!

23

24

25 05/07/2014 Kokonaismatka km Reitti 7.5. Vértesszőlős Radošina 151 km Saapuminen Slovakiaan

26 Tänään oli kiireinen päivä, kaikenlaista sattui ja lopulta läppärini lopetti toimintansa, ilmeisesti kyyti on ollut liian kovaa! Virittelin sitä matkan aikana ja 4 tunnin jälkeen sain sen lopulta taas toimimaan, toivottavasti toimii myös huomenna! Tomas Kuna, MerloManne ja huoltomiehet

27 05/08/2014 Kokonaismatka km Reitti 8.5. Radošina Unkari Hustopeče Slovakia 121 km

28 "Hienoja uutisia, Mr Tomas Kuna oli järjestänyt Slovakian TV:n tekemään tarinaa matkastani! TV väki otti kuvia ja teki haastatteluja eri paikoissa yhteensä 6 tunnin ajan! Ohjelma tulee ulos huomenna Slovakian Tv:ssä. Hienoa, kiitos Tomas!! Vierailu Ematechin toimipisteessä oli hieno, olipa todella ystävällisiä ihmisiä! Toivottavasti tapaamme vielä. Kuulin huhuja että ehkä myös CIME:n porukka suunnittelee samaa Tsekeissä, pitäisi tapahtua ensi maanantaina Prahassa. Saas nähdä onko TV paikalla. Huomenna ajelen CIME:n toimistolle Pelhrimoviin. Hotelli Centron parkkipaikka Hustopece ssä 05/09/2014

29 Kokonaismatka km Reitti 9.5. Hustopeče Pelhřimov 151 km

30 "No niin, melkein kaikki meni hyvin CIME vierailun live lähetyksessä, nyt ongelma oli heikossa verkkoyhteydessä. Joten ihan kaikki ei tullut ulos. Sori. Huomenna ajan Prahaan jossa vietän vapaan sunnuntain, koska maanantaina on edessä vielä lehdistö- ja ehkä myös TV haastattelu. Prahassa onkin sitten puolimatkan krouvi saavutettu!! Laitan sivuille joitakin kuvia myöhemmin illalla, nyt olemme lähdössä illalliselle. Päivämatka tänään 151 km, yhteensä on nyt ajettu 1720 km. 05/10/2014

31 Kokonaismatka km Reitti Pelhřimov Praha 113 km "Kiitokset CIMEn väelle, Jana, Michaela, Bohumir, Miroslav M, Miroslav N, Toams ja Petr.

32 Oli todella mukava vierailla toimipaikassanne! Kiitokset Merlon huollosta, Tomas ja Petr. Nyt on mukava jatkaa matkaa Prahaan" Ensimmäinen TV esiintyminen tämä matkan aikana.:) Ohjelma tuli ulos eilen Slovakian TV uutisissa. Jes, Olen kuuluisa!! No niin, mittarissa on nyt yli 500 tykkäystä, JES! Olen juuri tulossa Prahaan hotelli Michaeliin jossa vietän kaksi seuraavaa yötä.. Taukopaikka 05/11/2014

33 11.5. Vapaapäivä Prahassa, yht.1830 km Vapaapäivä Prahassa

34 "Mukava päivä Prahassa tuli vietettyä, City maratonin myötä minäkin innostuin kävelemään, päivän aikana kertyi kävelymatkaa hieman alle 20 km! Tekee hyvää kropalle saada muutakin liikuntaa kuin ylös-alas hyppiminen koneen ohjaamossa. F1 lähetyskin tuli seurattua hyvän musiikin ja oluen kera. Paljon kaunista katsottavaa niin kaupungissa kuin maratonreitillä.. Huomenaamuna on edessä lehdistöhaastattelu ja sen jälkeen nokka kohti Saksan rajaa

35

36

37 05/12/2014 Kokonaismatka km Reitti Praha Usti nad Labem 109 km

38 CIMEn ihmisiä, Jarolav Pavlu, Petr Scherhaufer, MerloManne ja Jana Pavlu Aamulla oli Prahassa lehdistöhaastattelu jossa paikalla oli myös CIMEn ihmisiä. Paikallinen "Olli Päiviö" kirjoittelee tarinoita eri konealan julkaisuihin. Eilen ajelin sitten tänne Usi nad Labemiin jossa vietin yön hotelli Bohemiassa. Oli kyllä nimensä veroinen... Kohta lähden ajelemaan Saksan puolelle, yritän saada Live lähetyksen rajan ylityksestä. Saas nähdä kuinka nyt käy... Hotelli Bohemia, Usti nad Labem

39 05/13/2014 Kokonaismatka km Reitti Usti nad Labem Grobschirma 81 km

40 "No niin, Itä Eurooppa on sitten koluttu, olihan tosi mukava ajella näiden maiden lävitse ja tavata kaikkia tuttuja vielä kerran! Voin suositella vastaavaa matkaa kaikille, ja nimenomaan Merlo kurottajalla :) :) Kaikki kunnossa, ei syytä huoleen, nyt Saksan puolelle! Hotelli Landhaus Grobchirman kaupungissa

41 05/14/2014 Kokonaismatka km Reitti 14.5.Grobschirma Genthin 241 km

42 "Tänään tein pitkän matkan, 241 km!. Yhteensä olen ajanut nyt 2267 km/84 tuntia. Ei paha!! Koko päivä oli hyvin kylmä, sateinen ja tuulinen, tämän takia pitkä ajomatka. Toinen syy pitkään päivään on se, että minulla on huomenna aamupäivällä vierailu paikallisen Merlo jälleenmyyjän luona Rochaussa jossa teemme lehdistöhaastattelun. Tänään sattui hauska tapahtuma, pari kaveria paikallisessa ravintolassa kiinnostuivat matkastani niin että he kutsuivat paikallisen journalistin tekemään haastattelua kello 22:00 illalla! Saan artikkelin käyttööni myöhemmin. Seuraava etappi onkin sitten vierailu toisen Merlo jälleenmyyjän luona lähellä Lûbeckiä. 05/15/2014

43 Kokonaismatka km Reitti Genthin Ratzeburg 233 km

44 Merlon Saksan sisaryhtiön ihmisiä, Millie Schaub, MerloManne, Maren Albers ja Henning Thaden "Buonasera, Good evening, Hyvää iltaa Tämäkin päivä meni ajelemiseksi, ei ollut oikein mitään erikoista. Sää suosi ja matka sujui hyvin. Syy pitkään ajomatkaan johtuu siitä että Merlo dealer, HKL Lubeck haluaa että olisin siellä mahdollisimman aikaisin huomenna. Tarkoitus on tehdä vähän laajempi huolto Merloon ja se vie aikaa. Tänään minulla oli vierailu Rochaussa jossa oli paikalla myös Merlon sisaryhtiön väkeä Bremenistä tekemässä haastattelua. Minut otettiin siellä vastaan oikein shampanjan kera! Kaikki edelleen hienosti, mitään ongelmia ei ollut!! Buona notte!" 05/16/2014

45 Kokonaismatka km Reitti Ratzeburg Lübeck 33 km "Ajelin eilen vielä eteenpäin dealer vierailun jälkeen ja löysin lopulta mukavan yöpaikan Razeburgin kaupungista, läheltä Lubeckiä. Siellä Merlo ajettiin porttien taakse hotelli Pension Heckendorfin puutarhaan! Hieno yöpaikka!

46 Tänä aamuna ajelin sitten seuraavaan visiittipaikkaan, HKL Lubeck, jossa Maik Schwede otti minut vastaan haastattelun kera. Visiitin aikana pojat huolsivat ja pesivät Merlon, joten kaikki on taas valmiina Tanskaan mentäessä. Vierailun jälkeen vietin loppupäivän Lubeckissä. Onpahan hieno kaupunki, suosittelen! Taas tuli myös käveltyä varmaan km, tosin nyt pienestä harhaankävelystä johtuen... Huomenna ajelen lähelle Tanskan rajaa ja maanantaina siirryn sitten Tanskan puolelle Riben kaupunkiin jossa Tanskan Merlo dealerin tilat sijaitsevat."

47 05/17/2014 Kokonaismatka km Reitti Lübek Sörup 170 km

48 Lübeckin portti Hotelli Söruphof Sörupin kaupungissa.

49 05/18/2014 Kokonaismatka km Reitti Sörup Ribe Nørremark 117 km

50 Buongiorno. Good Morning, Hyvää huomenta! Olen nyt Tanskan rajalla. Kaikki kunnossa. Nyt, näkemiin Saksa ja tervetuloa Tanska! "2812 km /92 tuntia takana! Tällä hetkellä olen Tanskassa Riben kaupungissa, pienessä hotellissa nimeltä Gasthous. Huomenaamuna teen vierailun Soerensenin toimipisteeseen täällä Ribessä. Sieltä sitten pari päivää kohti pohjoista, Fredrikshanvin lautalla on tarkoitus siirtyä Ruotsin puolelle Göteborgiin aamulautalla keskiviikkona. Ribe on tosi hieno vanha kaupunki, hotellini sijaitsee aivan vanhankaupungin keskellä! Kannattaa poiketa jos matka osuu tännepäin! Tanskassa on helppo liikkua, tiet ovat hyväkuntoisia mutta viivasuoria ja peltoja molemmin puolin. Onneksi aina välillä pääsee ajamaan pari mutkaa liikenneympyröissä. Ei muuten tarvitse yhtään himmata ympyrän kierrossa! Merlo pelaa ja Manne ajaa, silloin matka taittuu!

51 05/19/2014 Kokonaismatka km Reitti Ribe, Nørremark Viborg 174 km

52 "Tänään ajelin sitten dealer vierailun jälkeen tänne Viborgin kaupunkiin josta löysin pienen hotellin jossa yöpyä. Aamuinen visiitti Soerensenin toimipisteellä oli mukava mutta lyhyt koskapa aikataulutus on sellainen että keskiviikkoaamuksi on varattuna lauttamatka Fredrikshavnista Göteborgiin. Matkaa lautalle on silti vielä jäljellä noin 175 km mutta se sujunee helposti huomenna. Lyhyestä aikataulusta huolimatta Mr.Lars Vad sai aikaiseksi mainion artikkelin joka on jo julkaistu Tanskan suurimmissa alan julkaisuissa! Huomenna ajelen Frederikshavniin ja keskiviikkoaamuna lautalla Goteborgiin. Kaikki muuten kunnossa mutta lievää öljyvuotoa havaittavissa taas takaperän tienoilta. Täytynee tarkistaa Hullertilla ollessa..

53 05/20/2014 Kokonaismatka km (ohjaamossa vietetty 116 tuntia!) Reitti Viborg Frederikshavn 171 km

54 Tänään ei paljon uutta, perillä ollaan Frederikshavnissa. Tanska on nyt ajettu alhaalta ylös. Nähtävää tosin on ollut ja onkin helppo katsella ympärilleen suoria teitä ajellessa. Löysin sataman vierestä tällaisen BB automaattihotellin jossa ei ole henkilökuntaa lainkaan. Huonevaraus tehdään internetissä josta saa maksun jälkeen avainkoodin jolla pääsee sisään hotelliin sekä myös huoneeseen. Onhan se vähän niin kuin RedBullin ostaisi automaatista... Huomenna siirryn sitten Ruotsin puolelle. Satamassa on oltava jo 6:00 aamulla joten on aikainen herätys. Hullertin toimipisteellä Varassa olen joskus 16:00.

55 05/21/2014 Kokonaismatka km Reitti Fredikshanv Gäteborg Vara 115 km

56 Hullert Maskin n ihmisiä Tänään siirryin sitten Ruotsin puolelle jossa olikin huikea vastaanotto! Kamerat ottivat kuvia koko matkan Göteborgista Varaan Hullert Maskin toimipaikalle. Siellä oli paljon tuttuja paikalla, myös kollegani Lennart Andersson jonka kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä! Oli erittäin mukava tavata nykyisin eläkkeellä oleva Lennart vielä kerran! Pojat huolsivat Merlon pikaisesti jonka jälkeen siirryimme illalliselle 100 vuotta vanhaan, Bjertorpin linnaan, josta minulle oli varattuna, yllätys yllätys, myös huone yöpymistä varten!! Huomenna jatkan Tukholman suuntaan ja yritän päästä sinne viimeistään lauantaina. Tarkoitus on ehtiä koneen kanssa siellä pidettäville konemessuille jossa on paljon lehdistöä paikalla. Ja lopulta maanantaiksi Suomeen!!" 05/22/2014

57 Kokonaismatka km Reitti Vara Vingåker 240 km

58 Määränpää lähestyy. Vain muutaman tunnin ajomatka ennen kuin Leo Tergujeff on määränpäässä, matka joka oikeuttaa Guinnessin titteliin pisin kurottajalla ajettu matka. Tämä kunnianhimoinen tavoite lähestyy päivä päivältä. Se osoittaa Merlo kurottajien luotettavuuden joka erottaa sen kilpailijoista. Tänään oli tosi kuuma päivä ajella. Valitsinkin reitille mahdollisimman paljon pieniä teitä joissa oli enemmän puiden varjostamaa suojaa. Se tietysti tarkoitti että osa reitistä kulki pieniä hiekkateitä pitkin mutta mikäs on nelivedolla ajellessa, tuli ihan rallifiilikset pörrätessä. :) Messualueelle Tukholmaan ehdin huomeniltaan mennessä, jäljellä on enää noin 200 km eli ehdin hyvin lauantaiaamun lehdistötilaisuuteen. Tämän päivä ajo-osuus oli 240 km! Haluan vielä kerran kiittää Hullertin ihmisiä tosi vieraanvaraisesta ja ystävällisestä vastaanotosta. Asiaan oli selvästi panostettu, KIITOS. Oli myös erittäin mukava tavata kaikki minulle tutut ihmiset, jopa Lennart oli kutsuttu paikalle! Hotelli Vingåger Vingågerin kaupungissa 05/23/2014

59 Kokonaismatka km Reitti Vingåker Märsta 202 km

60 Tänään pääsin kuin pääsinkin Tukholmaan asti eli kahdessa päivässä tuli ajettua yli 420 km! Kokonaismatka tähän asti on noin 3700 km! Merlo on nyt Hullertin standilla jossa on aamulla lehdistötilaisuus. Mukava nähdä paljonko on lehtimiehiä paikalla! Ravintola Saddle Sabre Tukholmassa. Täällä voi tilata yli 1 kg pihvejä, myös Whiskyissä löytyy Kirjoittelen tätä hotelli Crystal Plaza ssa. Kaikki on edelleen kunnossa, ongelmia ei ole ollut :) Nyt Hyvää yötä!

61 05/24/2014 Toptal Reitti km Reitti 24.5 Märsta Stockholm 53 km Lämpöä riittää täällä messukentällä, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta.

62 Muutamat lehtimiehet haastattelivat minua aamulla. Myös paljon kuvia otettiin. Messuilla on mukavasti kävijöitä ja monet ovat tulleet jututtamaan minua matkastani. Kone on esillä Hullertin standilla, yhteensä täällä 7 Merloa, myös uusi TF38.10 uudella ohjaamolla on näytillä. Messujen jälkeen ajelen sitten aivan Tukholman keskustaan jossa hotellini sijaitsee. Huomenna vietän siellä vapaapäivän ja sitten, Viking Linen iltalaivalla Suomeen!

63 05/25/2014 Kokonaismatka Ruotsissa km (3774 km) Reitti Tukholma Viking Linen terminaali 5 km (3774 km)

64 Kohta sisään alukseen ja huomenaamulla Suomeen!!! 3774 km takana, ilman ongelmia! Saapas nähdä minkälainen on vastaanotto Piikkipaikalla! Vaikuttaa vähän pieneltä

65 05/26/2014 Reitti Turun satama Rotator Raisio 13 km (3787 km) Jälleen SUOMESSA!! Tänään on vapaapäivä! Illalla savusaunaan ja juhlistamaan Suomeen saapumista! Huomenna enpä tiedä voinko ajaa jää nähtäväksi

66 Vastaanotto Turun satamassa Savusaunan jälkeen

67 05/27/2014 Reitti Turku Huittinen 102 km (3889 km)

68 Vietimme hauskan illan Kavalton tilalla Piikkiössä. Saunoimme savunsaunassa ja uimme järvessä. Ruokaa ja varsinkin juomaa oli riittävästi joten tämän päivän ajomatka jäi hyvin lyhyeksi...vain noin 90 km. Tänään vierailin myös Ramirentin Turun toimipisteellä matkallani Huittisiin. Huomenna on kohteena Rotator Pirkkala. Pieni järvi Kavallossa Hotelli Seurahuone Huittisissa 05/28/2014

69 Kokonaismatka Suomessa km (4034 km) Reitti Huittinen Pirkkala Orivesi 154 km Ciao

70 Eilen ajelin Huittisilta Pirkkalaan jossa oli aika huikea vastaanotto, paljon ihmisiä oli paikalla ja kaiken kruunasi tosi komea MerloManne kakku! Kiitos järjestelyistä tytöille, uskoakseni te teitte sen :) Pirkkalasta jatkoin sitten Orivedelle tapaamaan vanhempaa veljeäni jonka luona vietin myös yöni. Tänään ei paljon uutta. Aamulla jatkoin matkaa kohti Riihimäkeä jossa sitten päätin viettää seuraavan yöni Hänskän ja Sintun luona. Molemmat päivät olivat hyvin kylmiä ja sateisia. Pesimme koneen Pirkkalassa mutta se ei kauaa ehtinyt olla puhdas, nyt se on taas erittäin kurainen, johtuen osaksi siitä että ajelin pitkälti suomalaisia sorateitä pitkin.. Tänään 154 km, 4000 km lähestyy ja huomenna aion saada sen täyteen! Suomalaisia sorateitä 05/29/2014

71 Kokonaismatka Suomessa km (4188 km) Reitti Orivesi Riihimäki 154 km

72 Suomalaisia sorateitä. Yöpaikka Arin ja Sintun luona Riihimäessä.

73 05/30/2014 Kokonaismatka Suomessa km (4262 km) Reitti Riihimäki Järvenpää 74 km

74 4262 km täynnä!! Ja ilman ongelmia, hienoa Merlo ja Manne! En päässyt vielä tänäänkään kotiin asti, ajoin vain Järvenpäähän johon päätin jäädä yöksi siskoni Ritvan luokse. Yritetään huomenna uudestaan... Siskoni Ritva ja hänen siippansa Kai Huttunen Lasi viiniä ei ole pahitteeksi tai useampi

75 05/31/2014 Kokonaismatka Suomessa km (4285 km) Reitti Järvenpää Nikinmäki, 23 km

76 Kotona likaisen Merlon kanssa! 06/01/2014

77 Vapaapäivä kotona Nikinmäessä!

78 Merlo on taas puhdas!

79 06/02/2014 Kokonaismatka Suomessa544 km (4309 km) Kokonaismatka , 4309 km

80 Reitti 2.6. Nikinmäki Linkokuja 24 km Takaisin toimipaikalla Rotator Vantaa 4300 km, 36 päivää!!! Loistavaa!!

81

82 06/03/2014 Reissu on nyt sitten heitetty! Uskomattoman mieleenpainuva kuukausi minun elämässäni. Suuri Kiitos kaikille mukana olleille tahoille, niin yrityksille kuin yksityisille henkilöille! Ilman teitä tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen, Kiitos! Uskomatonta kyllä mutta koko matka sujui ilman minkäänlaisia ongelmia. Sekä Merlo että Manne kestivät hienosti reissun rasitukset vaikka matkalla oli sekä jyrkkiä vuorten ylityksiä, kuoppaisia teitä että erittäin kuumia päiviä. Ensi viikolla on vielä luvassa suuri lehdistötilaisuus Pirkkalassa. Paikalla on lehtimiehiä useasta eri maasta sekä myös tehtaan väkeä. Todennäköisesti myös Guinnesin todistus luovutetaan minulle siellä. Live lähetys tapahtumasta on tulossa. Heinäkuun alussa olemme paikalla myös Okra messuilla Oripäässä, sekä Merlo että Manne, Tervetuloa tapaamaan!

83 06/06/2014 Pari päivää on nyt mennyt palautellessa, enpä ole jaksanut päivittää sivuani mutta nyt on taas virtaa Katselin tossa matkalta kerättyjä kuitteja ja tehtyjä muistiinpanoja ja niistä voi laskeskella että; - kokonaismatka 4300 km, 36 päivää - ohjaamossa istuttu yhteensä 160 h eli noin 4,5 tuntia/päivä - polttoainetta kului yhteensä 1750 litraa (40,5 litraa/100 km, 10.8 litraa/tunti) Kulutus ei ole paha kun ajatellaan että koneen paino on noin 4900 kg ja ajettaessa moottori on lähes koko ajan täysillä kierroksilla! Kustannukset jäivät myös arvioitua pienemmiksi, johtuen siitä että nopeana kuljettajana suoriuduin matkasta nopeammin kuin olin kuvitellut. Lopulta tulot ja kulut menivät lähes tasan joten omakustannus osuus jäi lopulta pieneksi. Kokonaiskulut reissussa olivat kuitenkin yli 10k. Ensi viikon torstaina saapuu Pirkkalaan suurehko lehtimiesjoukko eri puolilta Eurooppaa, samoin myös tehtaan väkeä. Todennäköisesti myös Guinnesin plakaatit jaetaan siellä

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tarinoita kotikulmilta ja vähän maailmaltakin: Onpa tässä muutama kisa kurvailtu edellisen kirjoittelun jälkeenkin 1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tuttuja teitä kotikulmilla. Mekaanikkoina

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja Tartu Kutsehariduskeskus, Kopli 1C 27.03.2011-22.04.2011 Lähdimme Essin kanssa sunnuntai aamuna 27.3 kohti länsisatamaa, josta suuntasimme laivalla kohti Tallinnaa.

Lisätiedot

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4.

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4. 1 Mervi Matinlauri Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö RAPORTTI 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA Paikka Veszprém, Unkari Aika 18.3. 12.4.2007 1. Taustatyö ja kohteen kuvaus Tavoitteenani

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

Zirc. Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015. Unkari

Zirc. Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015. Unkari Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015 Unkari Unkari on sisämaavaltio jonka pinta-ala on noin 93 000 km². Maan asukasluku on noin 10 miljoonaa. Unkarin pääkaupungissa Budapestissä asuu noin 1,7 miljoonaa

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

Työssäoppimiseni ulkomailla

Työssäoppimiseni ulkomailla Työssäoppimiseni ulkomailla Nimeni on Jenna Virtanen suoritin kuukauden 7.2.-11.3.2015 Pintakäsittely alan työharjoittelusta Espanjassa Fuerteventuran Corralejossa. Työskentelin kauppakeskuksessa nimeltä

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Niklas Sillander Luksia Marraskuu, 2015 Matkaan mars! Laukku on pakattu ja kaikki tarvittava varmistettu moneen kertaan olevan mukana joten nyt vain odotellaan kyytiä lentokentälle,

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi MILLAINEN? vertailu -mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi kevyt - kevyen - kevyempi siisti - siistin - siistimpi iloinen - iloisen hidas hitaan - iloisempi - hitaampi -mpi (komparatiivi) KAKSITAVUISET,

Lisätiedot

Matkakertomus työssäoppimisjaksosta Ranskassa

Matkakertomus työssäoppimisjaksosta Ranskassa Matkakertomus työssäoppimisjaksosta Ranskassa Eemeli Kemppainen Sähkö13L Lounais-Suomen ammattiopisto Novida Työssäoppimisjakso Ranskassa Lähdin kansainväliselle-työssäoppimisjaksolle Lauri Laivorannan

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

Muistio E-P Senioripoliisien helmikuun tapaamisesta Kauhavan Lentosotakoululla alkaen klo 10.00

Muistio E-P Senioripoliisien helmikuun tapaamisesta Kauhavan Lentosotakoululla alkaen klo 10.00 Muistio E-P Senioripoliisien helmikuun tapaamisesta Kauhavan Lentosotakoululla 16.2.2010 alkaen klo 10.00 Erittäin sumuisena helmikuun kolmannen tiistain aamupäivänä ajeli runsaslukuinen senioripoliisijoukko

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla.

Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla. TYÖSSÄOPPIMASSA SAKSASSA, KÖLNISSÄ 25.3-23.5.2015 Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla. Lähdimme Leonardo- hankkeen rahoituksella, joka kattoi lennot sekä asunnon.

Lisätiedot

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä?

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä? Tehtävät 1 ravintoon liittyvät tehtävät 1 4 Opiskelijaelämä ja ruokailu Pohdi, miten ruokailusi on muuttunut opintojen aloittamisen jälkeen. 2 Oma ruokarytmini Millainen on oma ruokarytmisi? Oletko huomannut

Lisätiedot

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!)

Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Kirjoita dialogi (yksi tai monta!) Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Poliisilaitos Kela Posti Pankki Työvoimatoimisto Poliisiasema Trafi Katsastus Maistraatti

Lisätiedot

Matkaraportti 16.2.2016

Matkaraportti 16.2.2016 Matkaraportti 16.2.2016 Teemu Talala Nivalan ammattiopisto Catering osasto Vierailumatka Unkarin Zirciin 7.2-11.2.2016 Lähdin tutustumis- / ystävyysmatkalle Unkariin sunnuntaina 7.2 klo 10.00 lähtevällä

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

PIKAPEREHDYTYS VENÄJÄN KIELEN ALKEISIIN KEVÄT 2013. Asiakaspalvelua venäjäksi

PIKAPEREHDYTYS VENÄJÄN KIELEN ALKEISIIN KEVÄT 2013. Asiakaspalvelua venäjäksi PIKAPEREHDYTYS VENÄJÄN KIELEN ALKEISIIN KEVÄT 2013 1 Asiakaspalvelua venäjäksi. 2 VENÄJÄN KIELEN PIKAKURSSI KEVÄT 2013 Riitta Tiensuu 1. TUTUSTUMISTA, TERVEHDYKSIÄ YM. KOHTELIASTA Hyvää huomenta! Hyvää

Lisätiedot

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Johdanto Aloimme etsimään työssäoppimispaikkaa ulkomailta, koska olimme kiinnostuneet mahdollisuudesta

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat

Sunnuntaina startattiin rannasta klo 1400 aikoihin. Päällikkö keksi suunnata kohti Mjösundetin siltaa, matkalla rigattiin valmiiksi maailman parhaat Andörja 27.07.08 Matkalle lähdettiin Turusta perjantaina klo 1800. Alku sujui hankalasti koska Villen kalsarit jäi Mietoisiin. Ajomatkaa kertyi kaiken kaikkiaan noin 1500 kilometriä. Perillä oltiin joskus

Lisätiedot

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Janet Valliovuo ja Ramoona Rahja, Horaca11 Johdanto Lähdimme ulkomaille, koska halusimme kokeilla jotain erilaista ja kokeilla rajojamme. Halusimme lähteä Iso-Britanniaan,

Lisätiedot

Puente de la Reina- Estella 30.4.

Puente de la Reina- Estella 30.4. AÑO SANTO 2010-39 päivää Santiagon tiellä - Matti Rasilainen Puente de la Reina- Estella 30.4. 5. päivä: Puente la Reina - Estella 30.4. pe pop 09 alt(m) km km yht klo askelmitt. Puente la Reina (alb.

Lisätiedot

Toinen jakso oli , johon osallistui myös neljä opiskelijaa ja yksi opettaja, joka oli koko ajan mukana.

Toinen jakso oli , johon osallistui myös neljä opiskelijaa ja yksi opettaja, joka oli koko ajan mukana. Ammattiopisto Tavastian Hotelli-, ravintola-, catering- ja elintarvikeosaston opiskelijat (8) ja opettajat (2) osallistuivat Vana-Vigalan Tehnika ja Teeninduskoolin hallinnoimaan Nordplus junior Vocational

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

KOT5SN3 HARJOITTELU ENGLANNISSA LOPPURAPORTTI

KOT5SN3 HARJOITTELU ENGLANNISSA LOPPURAPORTTI OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULU TEKNIIKAN YKSIKKÖ KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKAN KO. AUTO- JA KULJETUSTEKNIIKAN SV. KOT5SN3 HARJOITTELU ENGLANNISSA LOPPURAPORTTI Nikula Antti Järjestelyt Ennen lähtöäni, oli

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Kansainvälinen TOP-jakso Ranskassa

Kansainvälinen TOP-jakso Ranskassa Kansainvälinen TOP-jakso Ranskassa Olin kansainvälisessä työssäoppimisjaksossa Ranskassa luokkalaiseni sähköalaa opiskelevan Eemeli Kemppaisen ja samassa koulussa datanomiksi opiskelevan Samuli Satopään

Lisätiedot

Maanantai 25.7 Terveyskeskussairaala /dementiaosasto

Maanantai 25.7 Terveyskeskussairaala /dementiaosasto Maanantai 25.7 Terveyskeskussairaala /dementiaosasto Viikon alkajaisiksi suuntasimme Moisioon, terveyskeskussairaalan dementiaosastolle. Kyseisellä osastolla olimme olleetkin jo aikaisemmin, joten matkaan

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Heippa. Jari Vanhakylä

Heippa. Jari Vanhakylä 1 2 Heippa Kevät on tullut taas siihen pisteeseen, että on aika aloitella kalastuskausi. Kohta jäät sulavat ja mm. siikaonginta kevätauringossa kutsuu. Kun kahden kilon siika on saatu vuorossa on yli kolmen

Lisätiedot

SM Kuvagalleria /21

SM Kuvagalleria /21 www.saunamafia.fi 6.6.2011 1/21 Linja-autossa on tunnelmaa. Shakkia pelaa Lars! Rantagrillikin löytyi. Erik ja Larissa matkalla mukana. Välillä väsyttää.. Ensimmäinen majapaikkamme Fregat-leirintäalueella.

Lisätiedot

Kenguru 2013 Benjamin sivu 1 / 7 (6. ja 7. luokka) yhteistyössä Pakilan ala-asteen kanssa

Kenguru 2013 Benjamin sivu 1 / 7 (6. ja 7. luokka) yhteistyössä Pakilan ala-asteen kanssa Kenguru 2013 Benjamin sivu 1 / 7 Nimi Ryhmä Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Matka Italiaan 15. 20.11.2015

Matka Italiaan 15. 20.11.2015 Matka Italiaan 15. 20.11.2015 Matka alkoi kotoa Merijärveltä su 15.11.2015 aamulla klo 2. Poikani Samuel vei minut lentokentälle Oulunsaloon juuri ostamallaan autollaan. Olin lentokentällä hyvissä ajoin

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Rayong Marriott Resort Rayongin alue tuli vähän yllättäen osaksi tämän kertaista Thaimaan matkaamme. Olemme niin intohimoisia hiekkarantakävelijöitä eli varpaistelijoita,

Lisätiedot

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen

Matkaraportti. Malta 4.1.-13.2.2013. Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Matkaraportti Malta 4.1.-13.2.2013 Anniina Yli-Lahti Iida Toropainen Johdanto Anniina oli miettinyt jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien ulkomailla työssäoppimista ja viime hetkellä sai myös Iidan

Lisätiedot

TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT

TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT Vilma Mäkelä TYÖHARJOITTELU ULKOMAILLA 2012 Saneeraus- ja sisustusala, ARSA09 Art In Tanzania P.O. Box 23333, Dar es Salaam Tanzania www.artintanzania.org 16.3-8.4.2012 TYÖPAIKKA, TYÖTEHTÄVÄT Työskentelin

Lisätiedot

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia Sunnuntai 11.6.2017 klo 16.30 klo 20.55 Lähtö Nurmijärven kirkon parkkipaikalta kohti Turkua Lähtee m/s Viking Grace kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa Maanantai 12.6.2017 klo 6.30 klo 13.00 klo 16.00 klo

Lisätiedot

Mistä Ropecon-rannekkeet tulevat?

Mistä Ropecon-rannekkeet tulevat? Mistä Ropecon-rannekkeet tulevat? Onko synkkä alkuperä paljastunut? Muistatteko vielä tämän uutisen: Jos muistatte, tai vaikka ette muistaisikaan, niin luokaapa nyt syrjäsilmällä epäilevä katse ranteeseenne.

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2

HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 HAJUTUNNISTERATA & ID-JÄLKI OSA 2/2 Olemme ajaneet treenipaikalle, jossa kaveri on tehnyt valmiiksi jäljen. Otan Pepin autosta ja huomaan että minulla ei ole jäljentekijän lähtöhajua ja hänen autonsa ovet

Lisätiedot

Särkiniemen Sanomat Virallinen leirilehti

Särkiniemen Sanomat Virallinen leirilehti Pääkirjoitus Aarre on löydetty Särkiniemen Sanomat Virallinen leirilehti Nro.6 31.7.2011 Massiivinen iltanuotio jäi historiankirjoihin (ainakin e-hämyyn) yhtenä aikamme suurimmista partiotapahtumista.

Lisätiedot

Estella - Los Arcos 1.5.

Estella - Los Arcos 1.5. AÑO SANTO 2010-39 päivää Santiagon tiellä - Matti Rasilainen Estella - Los Arcos 1.5. 6. päivä: Estella - Los Arcos 1.5. la pop 09 alt(m) km km yht klo askelmitt. Estella (alb. Parroquial San Miguel) 14238

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ 1. TEE POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN IMPERFEKTI Hän lukee kirjaa. Me ajamme autoa. Hän katsoo televisiota. Minä rakastan sinua. Hän itkee usein. Minä annan sinulle rahaa.

Lisätiedot

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä!

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Vaaleanvihreä patalappu asuu nyt Kruununhaassa Meritullinkadulla, vanhan jugendtalon sisäpihalle antavan huoneiston keittiössä. Lappu roikkuu kavereineen

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän keksinnöistä ja haluaisin itse keksijäksi.

Lisätiedot

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA GRAN CANARIA 26.9.-3.10.2016 POHJOISRANNIKKO Toinen vähän pidempi saarikierroksemme suuntautui pohjoisrannikolle reittiä Las Palmas Moya - Santa Maria de Guia Playa de las Nieves. Monta mielenkiintoista

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Maanantai 21.7.2014: Viimeinen kokonainen työviikko!

Maanantai 21.7.2014: Viimeinen kokonainen työviikko! Maanantai 21.7.2014: Viimeinen kokonainen työviikko! Maanantaiaamuna otimme suunnan kohti moision terveyskeskus-sairaalaa. Aamupäivän vietimme Sinivuokko osastolla. Siellä muutamat vanhukset lähtivät heti

Lisätiedot

Hyvä tietää. Italia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Italia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Italia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Italiasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Rooma Noin 61 miljoonaa Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolilaisia 90%, muslimeja 2%, muita uskontoja

Lisätiedot

PIENEN PIENI RUSAKONPOIKANEN

PIENEN PIENI RUSAKONPOIKANEN Julkaistu aiemmin Harakanvarpaat 1/07-numerossa. PIENEN PIENI RUSAKONPOIKANEN Joka vuosi ihmiset ottavat turhaan kotiin turvaan rusakon- ja jäniksenpoikasia, koska niitä luullaan kaninpoikasiksi tai että

Lisätiedot

Millainen Pekka on? Kumpi on kauniimpi? Kuka on paras? Mikä on maailman korkein vuori?

Millainen Pekka on? Kumpi on kauniimpi? Kuka on paras? Mikä on maailman korkein vuori? MILLAINEN? vertailu Millainen Pekka on? Kumpi on kauniimpi? Kuka on paras? Mikä on maailman korkein vuori? Sää oli ihana viikonloppuna! Pekka on komea mies. Kumpi teistä haluaa tulla ensin? Kumpi on parempi,

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

HARJOITTELURAPORTTI: PRINTELA

HARJOITTELURAPORTTI: PRINTELA 20.12.2014 Tuotantotalouden tiedekunta HARJOITTELURAPORTTI: PRINTELA SYKSY 2014/LIETTUA Katja Nuutilainen, 0400205 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 2 2 LÄHTÖVALMISTELUT... 2 3 SAAPUMINEN LIETTUAAN... 3 4

Lisätiedot

MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?)

MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?) MONIKON GENETIIVI (MINKÄ? KEIDEN?) Lintujen täytyy muuttaa talveksi etelään. MONIKON GENETIIVIN KÄYTTÖ 1. OMISTUS (KENEN, KEIDEN?) Nämä sukset ovat noiden koululaisten. Tuossa kaupassa myydään vain lasten

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior 31.1.-6.2.2016 Latvia M13a ja 14a ryhmät, opettajat Arja Mäkinen ja Merja Räihä suuntasivat junalla kohti Tikkurilaa sunnuntaina. Lensimme ensin Riikaan ja

Lisätiedot

hienoa saisi kalustoa naapurilta saloista annokset asennetta lehtijutuin saaliin seisova reissun saalis ilma jdy jkbjh kiva niinkuin isompi dhg

hienoa saisi kalustoa naapurilta saloista annokset asennetta lehtijutuin saaliin seisova reissun saalis ilma jdy jkbjh kiva niinkuin isompi dhg Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi vastauskielellä Aikajakso: 01.01.2002-31.08.2012 Suomi retken vio arvostella asiansa ruokia tuotteita paremmiksi hienoa saisi saloista kalustoa naapurilta annokset

Lisätiedot

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja

www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja www.netnic.fi/tklk 1/2013 Kuvia Turun pienoisrautatiepäiviltä 2012 Suomalaisia öljy-yhtiöiden säiliöautoja TENDERI on Turun Kiskoliikennekerho ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Lisätiedot

q-toset Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja 6a-luokan lehti numero 2/2011

q-toset Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja 6a-luokan lehti numero 2/2011 q-toset 6a-luokan lehti numero 2/2011 Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja Kirsi Jokela Mitä koulua kävitte? -Kävin Sorvaston koulua. Millaista siellä oli? -Tosi kivaa. Siellä

Lisätiedot