Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!"

Transkriptio

1 LEON PÄIVÄKIRJA

2 06/13/2014 Suuri seikkailu, Guinnessin ennätysten kirjaan kirjattu matka on onnistuneesti suoritettu. Eilen aamulla 9:00 vietettiin Pirkkalassa Leon onnistunutta ennätysmatkaa Perjantai Eilen aamuna klo 9:00 Pirkkalassa Leo Tergujeff on saavuttanut Guinnessin ennätystenkirjaan kirjattavan Merlo P26.6 kurottajalla tehdyn, 4300 km/33 päivän kestäneen matkan päätepisteen. Matka joka johti hänet läpi puolen Euroopan; Italia, Slovenia, Unkari, Slovakia, Tšekin tasavalta, Saksa, Tanska ja Ruotsi, ennen saapumistaan Suomeen. Leo Tergujeffin Merlo P25.6 kurottajalla, ennätysten kirjaan teemalla pisin kurottajalla ajettu matka, kirjattu suoritus todistaa Merlon ainutlaatuisen suorituskyvyn ja luotettavuuden. Tämä ennätys todistaa paitsi Merlon ja sen hydrostaattisen voimansiirron vahvuuden ja suorituskyvyn, se myös osoittaa kehittynyttä luotettavuutta, teknologiaa ja innovaatiota.

3 Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia! Tämä ennätys on vieläkin huomattavampi, kun huomioidaan että se on tehty pienikokoisimmalla kurottajalla jota Merlo valmistaa. Kompakti koko ei suinkaan rajoita koneen suorituskykyä (P25.6 on ainoa kurottaja luokassaan jolla saavutetaan 36 km/h ajonopeus) eikä mukavuutta (sen 1010 mm leveä ohjaamo on suurin tässä kokoluokassa). Leon saapumista vietettiin Suomen Merlo maahantuojan, Rotator Oy:n toimipisteellä Pirkkalassa. Tätä jännittävää tapahtumaa on voitu seurata Leon ohjaamoon asentaman kameran välityksellä. Samoin koneeseen asennettu MerloMobility paikannusjärjestelmä, jonka avulla voitiin seurata koneen tapahtumia ja sen kulkemaa matkaa, mahdollisti Guinnessin ennätyksen sen tuottaman datan perusteella.

4 Nyt se on sitten tehty! Uskomaton matka Euroopan läpi pienellä Merlo kurottajalla on nyt virallisesti noteerattu Guinnessin ennätysten kirjaan teemalla Pisin teleskooppikurottajalla koskaan ajettu matka. Ennätysmatka oli pituudeltaan 4300 km ja ajopäiviä kertyi 33, lisäksi 3 vapaapäivää jolloin matkaa ei tehty lainkaan. Reitti Italiasta Suomeen kulki 7 eri maan kautta (Slovenia, Unkari, Slovakia, Tšekki, Saksa, Tanska ja Ruotsi). Kaikissa näissä maissa vierailin paikallisen Merlo maahantuojan luona tapaamassa vielä kerran ihmisiä jotka ovat tulleet minulle tutuksi tehtaan koulutuspäivillä niiden 20 vuoden aikana, jolloin olen Merlojen parissa työskennellyt. Sain erittäin ystävällisen vastaanoton kaikkialla! Kiitos Teillesiitä! Nämä viisi viikkoa eivät unohdu mielestäni milloinkaan! Tein matkaa pienempiä teitä myöden, pienien kylien ja kaupunkien kautta jolloin näin kunkin maan maisemat ja asuinympäristöt parhaiten. Tämä tietysti aiheutti sen että majapaikkaa sai joskus hakea tosi pitkään ennen kuin löysi yösijan. Vaikka avun pyytäminen paikallisilta jäi usein viittomakielellä suoritettavaksi kielimuurin vuoksi, oli sitäkin antoisampaa sitten lopulta löytää paikka missä yöpyä. En nimittäin ollut suunnitellut matkaani etukäteen mitenkään tarkasti eli ennakkovarauksia hotelleihin tai majapaikkoihin en tehnyt. Näin sain matkastani parhaat kokemukset! Välillä reitti kulki yli vuoristojen joissa todella koeteltiin koneen kestokykyä jyrkissä ja pitkissä nousuissa. Samoin paikka paikoin tiestön huono kunto koetteli sekä konetta että kuljettajaa erittäin rankasti koneen pomppiessa niin että tuntui että välillä yksikään pyörä ei koskettanut maahan! Mutta me kestimme sen, sekä Merlo että Manne! Ollaan me vaan kovia Toisaalta myös vilkas liikenne aiheutti omat haasteensa paikoissa joissa isompia teitä oli pakko käyttää. Taustapeileihin sai vilkuilla jatkuvasti ja antaa tietä jotta ei aiheuttaisi ruuhkia koneen taakse! Opinpahan minäkin nöyryyttä liikenteessä lopultakin, voisi joku sanoa. Haluan vielä kerran kiittää kaikkia niitä tahoja ja henkilöitä jotka mahdollistitte minulle tämän matkan, KIITOS TEILLE!!! Tästä on hyvä jatkaa kohti elokuuta ja eläkepäiviä. En suinkaan lopeta tähän, tapahtumia on vielä tulossa. Seuraava sellainen on OKRA messut Oripäässä heinäkuun alussa jossa olemme paikalla. Tervetuloa tapaamaan minua ja tutustumaan ennätyskoneeseen! Myös muuta jatkoa seuraa mutta niistä myöhemmin. MerloMannen sivut eivät kuole vielä tähän joten kannattaa seurata edelleenkin.

5 Mannen matka päivä päivältä 04/28/2014 Cuneo Reitti San Defendente Quargnento 140 km

6 Tänä aamuna 11:00 Manne aloitti matkansa Merlo P25.6 kurottajalla Merlon tehtaalta Italian Cuneosta. Matkan jälkeen Guinnessin tuomaristo tulkitsee datan ja päättää ennätyksen hyväksynnästä teemaan pisin kurottajalla ajettu matka. Tämä ennätys on toinen Merlon saavuttama, se todistaa sen valmistamien kurottajien edistyksellisyyden ja luotettavuuden. Lähtötapahtumaa juhlimaan ja seuraamaan oli kutsuttu joukko lehtimiehiä, samoin paikalla oli tehtaan henkilöitä joiden kanssa Leo Tergujeff on tehnyt yhteistyötä vuosien varrella. He olivat läsnä saattamassa häntä matkalle jonka päätepisteessä odottaa ansaitut eläkepäivät. Kiitos yhteistyöstä ASD Fausto Coppi ryhmälle jotka saattoivat MerloMannen alkutaipaletta 30 km matkan verran; 30 veteraanipyöräilijää vihreissä Fausto Coppi paidoissa. "Löysinpä lopulta BB paikan, ensimmäinen majapaikka johon yritin oli siis niin kallis paikka että huh huh, ainoastaan swiitti oli jäljellä...siispä ei kun eteenpäin ja etsimään uutta paikkaa. Lopulta konetta tankatessa löysin ystävällisiä tyttöjä jotka lähtivät näyttämään tämän paikan. He ajoivat edelläni lähes 30 km eivätkä antaneet periksi ennen kuin olin päässyt majapaikkaan. Kyseessä ei ollut hiiligrillin tytöt... Tähän asti kaikki on sujunut loistavasti matkanteon puolelta. Tankillinen naftaa meni matkatessa, kilometrejä en tiedä, pitänee tsekata myöhemmin mikä oli päivän saldo. Lähtö tehtaalta oli mahtava kokemus, sori että livelähetyksessä oli pieniä bugeja mutta minulla oli vain noin puoli tuntia aikaa viritellä kaikki valmiiksi. Hyvä että joitain taltioitui ja pääsitte mukaan fiilikseen. Nyt on vielä suunniteltava vähän huomisen reittiä, kunhan vain tietäisin missä olen! Hyvää yötä! "

7 04/29/2014 Kokonaismatka km Reitti 29.4 Quargnento Orzivecchi 172 km Toinen ajopäivä päättyy lähelle Orzinuovin kaupunkiin, Milanon ja Brescian välille. Matka on edennyt ilman esteitä!

8 "Good Morning, Buongiorno, Hyvää huomenta! Huomenta kaikki, olen parhaillaan Alessandran ja Tribianon välillä virittelemässä seuraavaa live lähetystä. Kaikki kunnossa!" "Tässä kuva aamun huoltopaikalta, valitsin pyhimyspaikan jotta kaikki sujuisi hienosti. Melkein sujuikin " No niin, toinen päivä on pulkassa, pizzat syöty, birra Peronit ja grapat juotu. Tällä hetkellä kirjoittelen hotelli Orzin huoneesta, sijaitsee Orzinuovissa Milanon ja Brescian välillä. Huomenna jatkan Gardajärven alapuolelta Slovenian suuntaan jonne on vielä matkaa ihan hel..ti. Joku voisi kyllä keksiä lisää joustoa istuimeen, sanoi selkäni Kaikki on sujunut hyvin tosi vilkkaasta liikenteestä huolimatta.!

9 4/30/2014 Kokonaismatka km Reitti Orzivecchi Isola della Scala 123 km Kolmantena ajopäivänä Manne on edennyt jo Isola della Scala kaupunkiin, matkaa on tehty jo 440 km joka osoittaa päättäväistä otetta suoritukseen! Onnittelut Manne, jatka samaan tapaan!

10 On vielä sanottava että olihan tehdas järjestänyt hienon tapahtuman, kaikki minulle tärkeät ihmiset olivat paikalla itse ukko Merloa lukuun ottamatta, hän oli matkalla jossain päin maailmaa. Sieltä löytyi koko Merlon hieno support team joiden kanssa olen asioinut kaikki nämä vuodet; Patrizio, Stefano, Federico, Mattia, Andrea, Claudio etc. Olihan tosi hieno fiilis lähtöhetkellä! Erityiskiitos Mattia Bodinolle ja Ines Martinille järjestelyistä. Kiitos! No niin, jo yli 400 tykkäystä, kohta on se eka miltsi kasassa... Aamulla satoi vettä aika rankasti ja koko päivä on ollut sateinen. Se ei sinällään haittaa. Merlo kulkee, oli sää mikä hyvänsä. Kirjoittelen tätä hotelli Turisticossa joka sijaitsee kaupungissa nimeltä Isola Della Scala. Hotellin privat parkkipaikka onkin sitten pienin parkkis mihin olen törmännyt! Hauskaa vappua teillekin. Itse söin juuri 500 gramman T-bonesin, join pullon Birra Peronia, puoli litraa punkkua ja grapat päälle! Ja huoneesta löytyy lisää grappaa... Huomiseen!!

11 05/01/2014 Kokonaismatka km Reitti 1.5. Isola della Scala Codroipo 217 km

12 "Vaput on nyt sitten juhlittu, kukin tavallaan, minulla se meni ajellessa taas kuumassa kelissä. Sateesta tai pilvistä ei tietoakaan. Se niistä sääennusteista! Tänään pääsin ajamaan uuden ennätyksen koska vapunpäivänä ei juuri raskasta liikennettä ollut. Matkaa tehtiin yli 200 km, en tiedä ihan tarkalleen. Slovenian rajalle ei ole matkaa kuin noin 50 km, joten huomenna, näkemiin Italia ja tervetuloa Slovenia! Kirjoittelen tätä Codroibon kaupungissa hotelli Ai Gelsissä jonka Renne minulle bongasi. Löysipä poika siten turhan tasokkaan hotellin, sänkykin on varmaan 2x3 metriä. Ja ravintolassa sai tuntea itsensä tosi herraksi, senverran hienoa oli palvelu. Savustettu ankanrinta ja lammaslihat maistuivat! Hinnat ovat kuitenkin kohtuulliset, yhteensä huone, ruoka ja juomat noin 100, Ei paha!"

13 05/02/2014 Kokonaismatka km Reitti 2.5. Codroipo Italy Hotavlje Slovenia 141 km

14 Slovenian puolella! Rajanylitys meni niin kuin rajaa ei olisi ollutkaan ja heti kyllä maisemat muuttuivat. Seurailin ensin joenvartta ja lopuksi kiipesin tosi pieniä teitä ylös vuorille. Nousut olivat niin jyrkkiä että vauhti putosi ajoittain alle 10 km/h joten välillä oli annettava lämpöjen tasaantua Merlossa. Mutta ylös päästiin ja maisemat ovat mahtavat! Löysin lopulta mukavan motoristienkin suosiman yöpaikan Hotalvjen kylästä, läheltä Skofja Lokaa jossa on seuraava vierailukohteeni. Hotelli Gostilna Lipan Hotavljen kylässä. Sieltä saa myös erittäin hyviä hevosenlihapihvejä. Kannattaa poiketa jos liikutte sielläpäin!

15 05/03/2014 Kokonaismatka km Reitti 3.5. Hotavlje Škofja Loka 22 km

16 "Dealer vierailu Sloveniassa, TEHSTAR d.o.o. Huoltomies Janez Jamkin isäntä Ales Starman. Kone sai hyvän huollon Janezin käsissä ja lopuksi johtaja Ales Starman pesi koneen ja minä katselin vierestä! Tarjoilu huollon aikana oli myös ensiluokkaista, kuten kuvista näette, ei taida onnistua Suomessa! Lopuksi kävimme lounaalla ja enpä ole aiemmin syönyt alkukeittoa leivän sisältä. Pääruoaksi otin paikallista kalaa, Trout tai jotain sinnepäin, oli muuten hyvää! Kala olikin hyvää vastapainoa eilen syömälleni hevosenlihapihville. Kaikki on mennyt loistavasti tähän mennessä, ei ongelmia, niin Merlossa kuin Mannessakaan! 05/04/2014

17 Kokonaismatka km Reitti 4.5. Škofja Loka Ljutome 198 km

18 198 km tänään,yhteensä 1007 km 7 päivässä! Haluan kiittää Tehstar'sin ihmisiä hyvin ystävällisestä ja mukavasta tapaamisesta. Mr Ales Starman ja Janez Jamnik, Kiitos! Löysinpä hienon yöpaikan vanhalta viinitilalta, nimeltään Jures joka sijaitsee Globogan kylässä aivan Unkarin rajalla Huomenna ajelen lähelle seuraavaa visiittipaikkaa, kaupunkiin nimeltä Vertesszölös, joka on Budapestin tuntumassa. Reitti sinne vie Balatonjärven vierestä, saa nähdä tuleeko uitua Balatonissa!

19 05/05/2014 Kokonaismatka km Reitti 5.5. Ljutome Slovenia Jásd Hungary 222 km

20 "Ensimmäinen päivä Unkarissa on sitten takanapäin. Maisemat ovat myös täällä mahtavat, erilaista tietenkin kuin Sloveniassa. Täällä voi katsella kumpuilevia peltomaisemia joita on tosiaan silmänkantamattomiin! Huomenna on sitten edessä vierailu paikallisen Merlo dealerin, MCI'n luona. Paikallinen valuutta aiheuttaa myös vielä hämmennystä. Ensimmäinen tankkaus maksoi jotain 19500,-! Hieman aikaa nikottelin ennen kuin uskoin että se on totta. Päivällispitsa maksoi 1500,- mutta huone sitten vain 4000,-, Siis kolmen pitsan hinnalla saa huoneen jossa on kolme vuodetta! Majapaikkaa ei meinannut ensin löytyä mutta koko kylän ihmetellessä ajopeliä myös talon emäntä heltyi ja valmisti minulle huoneen remontin keskellä olevista hotelli Jásd Vendeghaz in majoitustiloista!

21 05/06/2014 Kokonaismatka km Reitti 6.5. Jásd Vértesszőlős 59 km

22 "Oli tosi mukava vierailla MCI'n toimipaikassa. Tapasin siellä kaikki tuttuni ja myös pari uutta tuttavuutta syntyi. Paikalla olivat yrityksen omistaja Laszlo Vargo, paikallinen kolleegani Karoly Szorgalmas, työnjohtaja Peter Gieber sekä asentajat Jozsef Szilgyi, Mihali Kohonicz. Lisäksi pari muuta asentajaa heidän korjaamolta, Zoltan Kutenics ja Joxsef Berceli. Nämä herrat huolsivat koneen pyytämättä. Huollon yhteydessä löysimme ensimmäisen ongelman Merlossa. Takaperän huohotin oli sylkenyt peräöljyjä ulos joten se oli vaihdettava. Irti sen sai helposti mutta uuden asentaminen ei onnistunut vaikka sitä yritti tosi moni asentaja, myös itse totesin että sen paikalleen laitto ole mahdollista. Siispä asentajat jäivät irrottamaan koneesta taka-akselia jotta huohotin saataisiin paikoilleen! Meidän oli Karolyn kanssa lähdettävä kirjautumaan hotelliin josta Laszlo oli varannut minulle huoneen. Ja tietysti se oli ainakin kahdeksan tähden hotelli, enpä ole ennen viettänyt yötä näin mahtavissa puitteissa! Myöhemmin saimme viestin että taka-akselia ei tarvinnut irrottaa, uusi huohotin oli saatu paikoilleen akselia irrottamatta. Illemmalla kävimme syömässä tosi hienossa ravintolassa, siellä viinin käsittely oli ihan oma luokkaansa, uusia asioita minulle. Hanhenmaksa maistui myös erinomaiselle! Huomenna matkaan Slovekian suuntaan, siellä jo kovasti odotellaan. Vierailu Ematechin toimipisteeseen on ilmeisesti perjantaina koska torstai on siellä paikallinen vapaapäivä. Jään todella kaipaamaan näitä ystäviä. Hyvää yötä!

23

24

25 05/07/2014 Kokonaismatka km Reitti 7.5. Vértesszőlős Radošina 151 km Saapuminen Slovakiaan

26 Tänään oli kiireinen päivä, kaikenlaista sattui ja lopulta läppärini lopetti toimintansa, ilmeisesti kyyti on ollut liian kovaa! Virittelin sitä matkan aikana ja 4 tunnin jälkeen sain sen lopulta taas toimimaan, toivottavasti toimii myös huomenna! Tomas Kuna, MerloManne ja huoltomiehet

27 05/08/2014 Kokonaismatka km Reitti 8.5. Radošina Unkari Hustopeče Slovakia 121 km

28 "Hienoja uutisia, Mr Tomas Kuna oli järjestänyt Slovakian TV:n tekemään tarinaa matkastani! TV väki otti kuvia ja teki haastatteluja eri paikoissa yhteensä 6 tunnin ajan! Ohjelma tulee ulos huomenna Slovakian Tv:ssä. Hienoa, kiitos Tomas!! Vierailu Ematechin toimipisteessä oli hieno, olipa todella ystävällisiä ihmisiä! Toivottavasti tapaamme vielä. Kuulin huhuja että ehkä myös CIME:n porukka suunnittelee samaa Tsekeissä, pitäisi tapahtua ensi maanantaina Prahassa. Saas nähdä onko TV paikalla. Huomenna ajelen CIME:n toimistolle Pelhrimoviin. Hotelli Centron parkkipaikka Hustopece ssä 05/09/2014

29 Kokonaismatka km Reitti 9.5. Hustopeče Pelhřimov 151 km

30 "No niin, melkein kaikki meni hyvin CIME vierailun live lähetyksessä, nyt ongelma oli heikossa verkkoyhteydessä. Joten ihan kaikki ei tullut ulos. Sori. Huomenna ajan Prahaan jossa vietän vapaan sunnuntain, koska maanantaina on edessä vielä lehdistö- ja ehkä myös TV haastattelu. Prahassa onkin sitten puolimatkan krouvi saavutettu!! Laitan sivuille joitakin kuvia myöhemmin illalla, nyt olemme lähdössä illalliselle. Päivämatka tänään 151 km, yhteensä on nyt ajettu 1720 km. 05/10/2014

31 Kokonaismatka km Reitti Pelhřimov Praha 113 km "Kiitokset CIMEn väelle, Jana, Michaela, Bohumir, Miroslav M, Miroslav N, Toams ja Petr.

32 Oli todella mukava vierailla toimipaikassanne! Kiitokset Merlon huollosta, Tomas ja Petr. Nyt on mukava jatkaa matkaa Prahaan" Ensimmäinen TV esiintyminen tämä matkan aikana.:) Ohjelma tuli ulos eilen Slovakian TV uutisissa. Jes, Olen kuuluisa!! No niin, mittarissa on nyt yli 500 tykkäystä, JES! Olen juuri tulossa Prahaan hotelli Michaeliin jossa vietän kaksi seuraavaa yötä.. Taukopaikka 05/11/2014

33 11.5. Vapaapäivä Prahassa, yht.1830 km Vapaapäivä Prahassa

34 "Mukava päivä Prahassa tuli vietettyä, City maratonin myötä minäkin innostuin kävelemään, päivän aikana kertyi kävelymatkaa hieman alle 20 km! Tekee hyvää kropalle saada muutakin liikuntaa kuin ylös-alas hyppiminen koneen ohjaamossa. F1 lähetyskin tuli seurattua hyvän musiikin ja oluen kera. Paljon kaunista katsottavaa niin kaupungissa kuin maratonreitillä.. Huomenaamuna on edessä lehdistöhaastattelu ja sen jälkeen nokka kohti Saksan rajaa

35

36

37 05/12/2014 Kokonaismatka km Reitti Praha Usti nad Labem 109 km

38 CIMEn ihmisiä, Jarolav Pavlu, Petr Scherhaufer, MerloManne ja Jana Pavlu Aamulla oli Prahassa lehdistöhaastattelu jossa paikalla oli myös CIMEn ihmisiä. Paikallinen "Olli Päiviö" kirjoittelee tarinoita eri konealan julkaisuihin. Eilen ajelin sitten tänne Usi nad Labemiin jossa vietin yön hotelli Bohemiassa. Oli kyllä nimensä veroinen... Kohta lähden ajelemaan Saksan puolelle, yritän saada Live lähetyksen rajan ylityksestä. Saas nähdä kuinka nyt käy... Hotelli Bohemia, Usti nad Labem

39 05/13/2014 Kokonaismatka km Reitti Usti nad Labem Grobschirma 81 km

40 "No niin, Itä Eurooppa on sitten koluttu, olihan tosi mukava ajella näiden maiden lävitse ja tavata kaikkia tuttuja vielä kerran! Voin suositella vastaavaa matkaa kaikille, ja nimenomaan Merlo kurottajalla :) :) Kaikki kunnossa, ei syytä huoleen, nyt Saksan puolelle! Hotelli Landhaus Grobchirman kaupungissa

41 05/14/2014 Kokonaismatka km Reitti 14.5.Grobschirma Genthin 241 km

42 "Tänään tein pitkän matkan, 241 km!. Yhteensä olen ajanut nyt 2267 km/84 tuntia. Ei paha!! Koko päivä oli hyvin kylmä, sateinen ja tuulinen, tämän takia pitkä ajomatka. Toinen syy pitkään päivään on se, että minulla on huomenna aamupäivällä vierailu paikallisen Merlo jälleenmyyjän luona Rochaussa jossa teemme lehdistöhaastattelun. Tänään sattui hauska tapahtuma, pari kaveria paikallisessa ravintolassa kiinnostuivat matkastani niin että he kutsuivat paikallisen journalistin tekemään haastattelua kello 22:00 illalla! Saan artikkelin käyttööni myöhemmin. Seuraava etappi onkin sitten vierailu toisen Merlo jälleenmyyjän luona lähellä Lûbeckiä. 05/15/2014

43 Kokonaismatka km Reitti Genthin Ratzeburg 233 km

44 Merlon Saksan sisaryhtiön ihmisiä, Millie Schaub, MerloManne, Maren Albers ja Henning Thaden "Buonasera, Good evening, Hyvää iltaa Tämäkin päivä meni ajelemiseksi, ei ollut oikein mitään erikoista. Sää suosi ja matka sujui hyvin. Syy pitkään ajomatkaan johtuu siitä että Merlo dealer, HKL Lubeck haluaa että olisin siellä mahdollisimman aikaisin huomenna. Tarkoitus on tehdä vähän laajempi huolto Merloon ja se vie aikaa. Tänään minulla oli vierailu Rochaussa jossa oli paikalla myös Merlon sisaryhtiön väkeä Bremenistä tekemässä haastattelua. Minut otettiin siellä vastaan oikein shampanjan kera! Kaikki edelleen hienosti, mitään ongelmia ei ollut!! Buona notte!" 05/16/2014

45 Kokonaismatka km Reitti Ratzeburg Lübeck 33 km "Ajelin eilen vielä eteenpäin dealer vierailun jälkeen ja löysin lopulta mukavan yöpaikan Razeburgin kaupungista, läheltä Lubeckiä. Siellä Merlo ajettiin porttien taakse hotelli Pension Heckendorfin puutarhaan! Hieno yöpaikka!

46 Tänä aamuna ajelin sitten seuraavaan visiittipaikkaan, HKL Lubeck, jossa Maik Schwede otti minut vastaan haastattelun kera. Visiitin aikana pojat huolsivat ja pesivät Merlon, joten kaikki on taas valmiina Tanskaan mentäessä. Vierailun jälkeen vietin loppupäivän Lubeckissä. Onpahan hieno kaupunki, suosittelen! Taas tuli myös käveltyä varmaan km, tosin nyt pienestä harhaankävelystä johtuen... Huomenna ajelen lähelle Tanskan rajaa ja maanantaina siirryn sitten Tanskan puolelle Riben kaupunkiin jossa Tanskan Merlo dealerin tilat sijaitsevat."

47 05/17/2014 Kokonaismatka km Reitti Lübek Sörup 170 km

48 Lübeckin portti Hotelli Söruphof Sörupin kaupungissa.

49 05/18/2014 Kokonaismatka km Reitti Sörup Ribe Nørremark 117 km

50 Buongiorno. Good Morning, Hyvää huomenta! Olen nyt Tanskan rajalla. Kaikki kunnossa. Nyt, näkemiin Saksa ja tervetuloa Tanska! "2812 km /92 tuntia takana! Tällä hetkellä olen Tanskassa Riben kaupungissa, pienessä hotellissa nimeltä Gasthous. Huomenaamuna teen vierailun Soerensenin toimipisteeseen täällä Ribessä. Sieltä sitten pari päivää kohti pohjoista, Fredrikshanvin lautalla on tarkoitus siirtyä Ruotsin puolelle Göteborgiin aamulautalla keskiviikkona. Ribe on tosi hieno vanha kaupunki, hotellini sijaitsee aivan vanhankaupungin keskellä! Kannattaa poiketa jos matka osuu tännepäin! Tanskassa on helppo liikkua, tiet ovat hyväkuntoisia mutta viivasuoria ja peltoja molemmin puolin. Onneksi aina välillä pääsee ajamaan pari mutkaa liikenneympyröissä. Ei muuten tarvitse yhtään himmata ympyrän kierrossa! Merlo pelaa ja Manne ajaa, silloin matka taittuu!

51 05/19/2014 Kokonaismatka km Reitti Ribe, Nørremark Viborg 174 km

52 "Tänään ajelin sitten dealer vierailun jälkeen tänne Viborgin kaupunkiin josta löysin pienen hotellin jossa yöpyä. Aamuinen visiitti Soerensenin toimipisteellä oli mukava mutta lyhyt koskapa aikataulutus on sellainen että keskiviikkoaamuksi on varattuna lauttamatka Fredrikshavnista Göteborgiin. Matkaa lautalle on silti vielä jäljellä noin 175 km mutta se sujunee helposti huomenna. Lyhyestä aikataulusta huolimatta Mr.Lars Vad sai aikaiseksi mainion artikkelin joka on jo julkaistu Tanskan suurimmissa alan julkaisuissa! Huomenna ajelen Frederikshavniin ja keskiviikkoaamuna lautalla Goteborgiin. Kaikki muuten kunnossa mutta lievää öljyvuotoa havaittavissa taas takaperän tienoilta. Täytynee tarkistaa Hullertilla ollessa..

53 05/20/2014 Kokonaismatka km (ohjaamossa vietetty 116 tuntia!) Reitti Viborg Frederikshavn 171 km

54 Tänään ei paljon uutta, perillä ollaan Frederikshavnissa. Tanska on nyt ajettu alhaalta ylös. Nähtävää tosin on ollut ja onkin helppo katsella ympärilleen suoria teitä ajellessa. Löysin sataman vierestä tällaisen BB automaattihotellin jossa ei ole henkilökuntaa lainkaan. Huonevaraus tehdään internetissä josta saa maksun jälkeen avainkoodin jolla pääsee sisään hotelliin sekä myös huoneeseen. Onhan se vähän niin kuin RedBullin ostaisi automaatista... Huomenna siirryn sitten Ruotsin puolelle. Satamassa on oltava jo 6:00 aamulla joten on aikainen herätys. Hullertin toimipisteellä Varassa olen joskus 16:00.

55 05/21/2014 Kokonaismatka km Reitti Fredikshanv Gäteborg Vara 115 km

56 Hullert Maskin n ihmisiä Tänään siirryin sitten Ruotsin puolelle jossa olikin huikea vastaanotto! Kamerat ottivat kuvia koko matkan Göteborgista Varaan Hullert Maskin toimipaikalle. Siellä oli paljon tuttuja paikalla, myös kollegani Lennart Andersson jonka kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä! Oli erittäin mukava tavata nykyisin eläkkeellä oleva Lennart vielä kerran! Pojat huolsivat Merlon pikaisesti jonka jälkeen siirryimme illalliselle 100 vuotta vanhaan, Bjertorpin linnaan, josta minulle oli varattuna, yllätys yllätys, myös huone yöpymistä varten!! Huomenna jatkan Tukholman suuntaan ja yritän päästä sinne viimeistään lauantaina. Tarkoitus on ehtiä koneen kanssa siellä pidettäville konemessuille jossa on paljon lehdistöä paikalla. Ja lopulta maanantaiksi Suomeen!!" 05/22/2014

57 Kokonaismatka km Reitti Vara Vingåker 240 km

58 Määränpää lähestyy. Vain muutaman tunnin ajomatka ennen kuin Leo Tergujeff on määränpäässä, matka joka oikeuttaa Guinnessin titteliin pisin kurottajalla ajettu matka. Tämä kunnianhimoinen tavoite lähestyy päivä päivältä. Se osoittaa Merlo kurottajien luotettavuuden joka erottaa sen kilpailijoista. Tänään oli tosi kuuma päivä ajella. Valitsinkin reitille mahdollisimman paljon pieniä teitä joissa oli enemmän puiden varjostamaa suojaa. Se tietysti tarkoitti että osa reitistä kulki pieniä hiekkateitä pitkin mutta mikäs on nelivedolla ajellessa, tuli ihan rallifiilikset pörrätessä. :) Messualueelle Tukholmaan ehdin huomeniltaan mennessä, jäljellä on enää noin 200 km eli ehdin hyvin lauantaiaamun lehdistötilaisuuteen. Tämän päivä ajo-osuus oli 240 km! Haluan vielä kerran kiittää Hullertin ihmisiä tosi vieraanvaraisesta ja ystävällisestä vastaanotosta. Asiaan oli selvästi panostettu, KIITOS. Oli myös erittäin mukava tavata kaikki minulle tutut ihmiset, jopa Lennart oli kutsuttu paikalle! Hotelli Vingåger Vingågerin kaupungissa 05/23/2014

59 Kokonaismatka km Reitti Vingåker Märsta 202 km

60 Tänään pääsin kuin pääsinkin Tukholmaan asti eli kahdessa päivässä tuli ajettua yli 420 km! Kokonaismatka tähän asti on noin 3700 km! Merlo on nyt Hullertin standilla jossa on aamulla lehdistötilaisuus. Mukava nähdä paljonko on lehtimiehiä paikalla! Ravintola Saddle Sabre Tukholmassa. Täällä voi tilata yli 1 kg pihvejä, myös Whiskyissä löytyy Kirjoittelen tätä hotelli Crystal Plaza ssa. Kaikki on edelleen kunnossa, ongelmia ei ole ollut :) Nyt Hyvää yötä!

61 05/24/2014 Toptal Reitti km Reitti 24.5 Märsta Stockholm 53 km Lämpöä riittää täällä messukentällä, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta.

62 Muutamat lehtimiehet haastattelivat minua aamulla. Myös paljon kuvia otettiin. Messuilla on mukavasti kävijöitä ja monet ovat tulleet jututtamaan minua matkastani. Kone on esillä Hullertin standilla, yhteensä täällä 7 Merloa, myös uusi TF38.10 uudella ohjaamolla on näytillä. Messujen jälkeen ajelen sitten aivan Tukholman keskustaan jossa hotellini sijaitsee. Huomenna vietän siellä vapaapäivän ja sitten, Viking Linen iltalaivalla Suomeen!

63 05/25/2014 Kokonaismatka Ruotsissa km (3774 km) Reitti Tukholma Viking Linen terminaali 5 km (3774 km)

64 Kohta sisään alukseen ja huomenaamulla Suomeen!!! 3774 km takana, ilman ongelmia! Saapas nähdä minkälainen on vastaanotto Piikkipaikalla! Vaikuttaa vähän pieneltä

65 05/26/2014 Reitti Turun satama Rotator Raisio 13 km (3787 km) Jälleen SUOMESSA!! Tänään on vapaapäivä! Illalla savusaunaan ja juhlistamaan Suomeen saapumista! Huomenna enpä tiedä voinko ajaa jää nähtäväksi

66 Vastaanotto Turun satamassa Savusaunan jälkeen

67 05/27/2014 Reitti Turku Huittinen 102 km (3889 km)

68 Vietimme hauskan illan Kavalton tilalla Piikkiössä. Saunoimme savunsaunassa ja uimme järvessä. Ruokaa ja varsinkin juomaa oli riittävästi joten tämän päivän ajomatka jäi hyvin lyhyeksi...vain noin 90 km. Tänään vierailin myös Ramirentin Turun toimipisteellä matkallani Huittisiin. Huomenna on kohteena Rotator Pirkkala. Pieni järvi Kavallossa Hotelli Seurahuone Huittisissa 05/28/2014

69 Kokonaismatka Suomessa km (4034 km) Reitti Huittinen Pirkkala Orivesi 154 km Ciao

70 Eilen ajelin Huittisilta Pirkkalaan jossa oli aika huikea vastaanotto, paljon ihmisiä oli paikalla ja kaiken kruunasi tosi komea MerloManne kakku! Kiitos järjestelyistä tytöille, uskoakseni te teitte sen :) Pirkkalasta jatkoin sitten Orivedelle tapaamaan vanhempaa veljeäni jonka luona vietin myös yöni. Tänään ei paljon uutta. Aamulla jatkoin matkaa kohti Riihimäkeä jossa sitten päätin viettää seuraavan yöni Hänskän ja Sintun luona. Molemmat päivät olivat hyvin kylmiä ja sateisia. Pesimme koneen Pirkkalassa mutta se ei kauaa ehtinyt olla puhdas, nyt se on taas erittäin kurainen, johtuen osaksi siitä että ajelin pitkälti suomalaisia sorateitä pitkin.. Tänään 154 km, 4000 km lähestyy ja huomenna aion saada sen täyteen! Suomalaisia sorateitä 05/29/2014

71 Kokonaismatka Suomessa km (4188 km) Reitti Orivesi Riihimäki 154 km

72 Suomalaisia sorateitä. Yöpaikka Arin ja Sintun luona Riihimäessä.

73 05/30/2014 Kokonaismatka Suomessa km (4262 km) Reitti Riihimäki Järvenpää 74 km

74 4262 km täynnä!! Ja ilman ongelmia, hienoa Merlo ja Manne! En päässyt vielä tänäänkään kotiin asti, ajoin vain Järvenpäähän johon päätin jäädä yöksi siskoni Ritvan luokse. Yritetään huomenna uudestaan... Siskoni Ritva ja hänen siippansa Kai Huttunen Lasi viiniä ei ole pahitteeksi tai useampi

75 05/31/2014 Kokonaismatka Suomessa km (4285 km) Reitti Järvenpää Nikinmäki, 23 km

76 Kotona likaisen Merlon kanssa! 06/01/2014

77 Vapaapäivä kotona Nikinmäessä!

78 Merlo on taas puhdas!

79 06/02/2014 Kokonaismatka Suomessa544 km (4309 km) Kokonaismatka , 4309 km

80 Reitti 2.6. Nikinmäki Linkokuja 24 km Takaisin toimipaikalla Rotator Vantaa 4300 km, 36 päivää!!! Loistavaa!!

81

82 06/03/2014 Reissu on nyt sitten heitetty! Uskomattoman mieleenpainuva kuukausi minun elämässäni. Suuri Kiitos kaikille mukana olleille tahoille, niin yrityksille kuin yksityisille henkilöille! Ilman teitä tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen, Kiitos! Uskomatonta kyllä mutta koko matka sujui ilman minkäänlaisia ongelmia. Sekä Merlo että Manne kestivät hienosti reissun rasitukset vaikka matkalla oli sekä jyrkkiä vuorten ylityksiä, kuoppaisia teitä että erittäin kuumia päiviä. Ensi viikolla on vielä luvassa suuri lehdistötilaisuus Pirkkalassa. Paikalla on lehtimiehiä useasta eri maasta sekä myös tehtaan väkeä. Todennäköisesti myös Guinnesin todistus luovutetaan minulle siellä. Live lähetys tapahtumasta on tulossa. Heinäkuun alussa olemme paikalla myös Okra messuilla Oripäässä, sekä Merlo että Manne, Tervetuloa tapaamaan!

83 06/06/2014 Pari päivää on nyt mennyt palautellessa, enpä ole jaksanut päivittää sivuani mutta nyt on taas virtaa Katselin tossa matkalta kerättyjä kuitteja ja tehtyjä muistiinpanoja ja niistä voi laskeskella että; - kokonaismatka 4300 km, 36 päivää - ohjaamossa istuttu yhteensä 160 h eli noin 4,5 tuntia/päivä - polttoainetta kului yhteensä 1750 litraa (40,5 litraa/100 km, 10.8 litraa/tunti) Kulutus ei ole paha kun ajatellaan että koneen paino on noin 4900 kg ja ajettaessa moottori on lähes koko ajan täysillä kierroksilla! Kustannukset jäivät myös arvioitua pienemmiksi, johtuen siitä että nopeana kuljettajana suoriuduin matkasta nopeammin kuin olin kuvitellut. Lopulta tulot ja kulut menivät lähes tasan joten omakustannus osuus jäi lopulta pieneksi. Kokonaiskulut reissussa olivat kuitenkin yli 10k. Ensi viikon torstaina saapuu Pirkkalaan suurehko lehtimiesjoukko eri puolilta Eurooppaa, samoin myös tehtaan väkeä. Todennäköisesti myös Guinnesin plakaatit jaetaan siellä

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93