TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013"

Transkriptio

1 Suomen Saunaseura ry 1(7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE YLEISTÄ 1.1. Seuran tarkoitus Suomen Saunaseura ry on vuonna 1937 perustettu voittoa tavoittelematon, aatteellinen yhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on tutkia, vaalia, kehittää ja ylläpitää suomalaista saunaperinnettä, tehdä sitä tunnetuksi omassa maassamme sekä ulkomailla ja korostaa suomalaisen saunomisen merkitystä terveiden elämäntapojen ja hyvinvoinnin ylläpitäjänä. Edellä mainittujen tehtävien toteuttamista varten Saunaseuralla on Helsingissä, Vaskiniemessä saunatalo, jossa seuran jäsenet ja heidän vieraansa voivat nauttia erilaisia saunakokemuksia. Lisäksi saunoja voidaan käyttää tutkimus- ja esittelytarkoituksiin. Seura tuottaa ja välittää sauna-alan tiedotusaineistoa kotimaahan ja ulkomaille sekä julkaisee neljännesvuosittain Sauna-lehteä ja ylläpitää verkkosivustoa Lisäksi seura esittelee Vaskiniemeen kutsutuille koti- ja ulkomaisille vieraille ja median edustajille suomalaista saunaa ja saunomisperinnettä. 2. JÄSENISTÖ 2.1 Jäsenmäärä Jäsenmäärä on toimintavuoden alkaessa Johtokunta seuraa jäsentilannetta vuoden 2013 kokouksissaan. Jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, jolla on suosittelijoina kaksi vähintään viimeiset viisi kalenterivuotta seuran jäsenenä ollutta henkilöä. Jäsen voi suositella korkeintaan yhtä uutta henkilöä kalenterivuodessa Liittymis- kylpy- ja jäsenmaksut Uusien jäsenten liittymismaksu on 350 euroa. Vuosijäsenmaksu on 100 euroa. Yhteisöjäsenien vuosittainen jäsenmaksu on yrityksiltä euroa Aatteellisten yhdistyksien jäsenmaksu on 500 euroa. Kunniajäseniltä ja ainaisjäseniltä ei peritä vuosittaista jäsenmaksua. Rintamamiestunnuksen, eli ns. tammenlehvätunnuksen omistavilta vuosi- ja ainaisjäseniltä ei peritä sauna- eikä jäsenmaksua. Vuosijäsenen saunomismaksu on 10 euroa per saunakerta. Yli 68-vuotiaiden vuosijäsenten jotka ovat olleet Seuran jäseninä yli 10 vuotta saunomismaksu on alennettu 50% per saunakerta. Muut saunomiseen liittyvät maksut hinnaston mukaan. (Liite 1.)

2 Suomen Saunaseura ry 2(7) 3. VASKINIEMEN SAUNATALON TOIMINTA 3.1. Vaskiniemen kylpijät Aukioloajat ja tauot Saunat ovat avoinna jäsenille ja heidän vierailleen tiistaista lauantaihin sekä lisäksi parillisen viikon maanantaisin ja kuukauden ensimmäisenä parittomana maanantaina, ilmoitustaululla, kotisivuilla ja Saunalehdessä julkaistun aukiololistan mukaisesti. Arkipyhinä ja aattopäivinä saunat ovat kiinni lukuun ottamatta Jouluaattoa josta on muodostunut perinnesaunapäivä. Saunatalo pidetään suljettuna Juhannuksesta alkaen vuosihuollon aikana vähintään kolme viikkoa tai enintään korjausten vaatiman ajan. Kesän aikana vähintään yksi sauna on levossa viikoittain, asiasta tiedotetaan ilmoitustauluilla ja kotisivuilla. Erikseen arkipyhistä johtuvia, korvattavia saunapäiviä, ei ole vaan kesäkauden ja joulukuun lauantait on jaettu miesten ja naisten kesken. Esittelysaunat Saunaseura voi vuokrata saunoja omille jäsenilleen saunaesittelyyn sekä muihinkin johtokunnan tai toiminnanjohtajan hyväksymiin sauna-aatetta tai Saunaseuraa palveleviin jäsenten tilaisuuksiin varsinaisten sauna-aikojen ulkopuolella. Vastuullisina vuokraajina voivat olla ainoastaan Saunaseuran jäsenet. Esittelysaunojen vuokraushinnat ja ehdot löytyvät hinnastosta sekä kotisivuilta. Ilta/esittelysaunojen varaukset hoitaa toiminnanjohtaja yhdessä saunan kassahenkilöstön kanssa. Saunataloa ei voi vuokrata seuran ulkopuolisille tahoille juhlien pitopaikaksi. Saunoja ja suomalaista saunomistapaa esitellään median edustajille, lehdistölle sekä koti- ja ulkomaisille vierailija- ja kuvausryhmille, sopimuksen mukaan. Periaatteena on, ettei saunarauhaa häiritä ja saunojien toiveita mediassa näkymisestä noudatetaan. Suomessa toimivien suurlähetystöjen edustajille sekä lehdistön edustajille järjestetään vuosittain tutustumisillat suomalaiseen saunakulttuuriin ja saunomiseen saunaseuran vieraina. Kansainväliseen Saunaliittoon kuuluvien kansallisten yhteisöjen jäsenet pääsevät saunomaan jäsenhinnalla. Suomessa toimivien saunaseurojen ohjattuja vierailuja Seuran saunoihin tuetaan myös siten, että ne voivat kylpeä Vaskiniemessä jäsenhinnalla sauna aikoina, muutoin tilaussaunaehdoilla. Saunaseuraan kuulumattomilla ihmisillä on mahdollisuus johtokunnan tai toiminnanjohtajan kutsumana tulla tutustumaan Vaskiniemeen ja saunomaan jäsensauna-aikaan tilanteen mukaan Saunaseuran kustannuksilla tai vierasmaksulla. Saunaseura kutsuu kustannuksellaan yhteiskunnallisesti tai kansainvälisesti merkittäviä henkilöitä tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin Saunatalon ylläpito ja kehittäminen Vaskiniemen saunatalossa on kolme savusaunaa, Louhi (3), Harald (4) ja Sampo (5), kaksi kertalämmitteistä uloslämpiävää saunaa, Aino (1) ja Väinö (2) sekä sähkölämmitteinen Ikisauna. Saunojen lisäksi talossa on toimistotilat, neuvottelutila, tutkijainhuone ja saunatupa sekä kolme hierojahuonetta, vuokra-asunto ja muut talon toiminnassa tarvittavat huoltotilat.

3 Suomen Saunaseura ry 3(7) Alkavan toimintavuoden aikana käynnistetään hanke jonka tarkoituksena on tutkia mahdollisuutta rakentaa yksi sauna lisää Seuran käyttöön. Hanke koskee ns. rantasaunaa joka sijoittuisi nykyisten savusaunojen itäpuoliselle ranta-alueelle. Saunan käyttötarkoitus on lisätä tarjontaa jäsenistölle ja laajentaa saunakulttuurin esittelymahdollisuuksia. Tarkemmat suunnitelmat saunan käytöstä ja muodosta hahmottuvat tulevan vuoden aikana. Kunnossapitotoimikunta pitää yllä ja valvoo kiinteistön kuntoa, suunnittelee ja esittää vuosittain seuran johtokunnalle hyväksyttäväksi tulevan vuoden korjausbudjetin sekä toteuttaa suunnitellut ja hyväksytyt saunatalon korjaukset. Toimikunta valvoo koko saunatalon käyttöä ja kunnossapitoa yhdessä kiinteistön hoitovastuussa olevien isännöitsijän ja kiinteistönhoitajan kanssa. Toimikunta laatii vuosittain pitkäntähtäimen suunnitelman joka on talon ylläpidon perusta. Toimikunnan puheenjohtajan tulee olla Saunaseuran johtokunnan jäsen. Kunnossapitosuunnitelma Talon ylläpidon suunnittelua varten laaditaan vuosittain kunnossapitosuunnitelma, jonka mukaisesti toteutetaan suunnitellut ja budjetoidut korjaukset. Kunnossapidon suunnitelma vuodelle 2013: 1. laituripolun alkupään peruskorjaus 2. merenpuoleisen pukuhuoneen kaapistojen uusinta ja 2. saunojen kiukaiden peruskunnostus 4. merenpuoleisen julkisivun ikkunoiden peruskunnostus Tutkimustoiminta Rahoitettavia tutkimusprojekteja ei ole tälle vuodelle suunnitelmissa mutta Saunaseura toimintaperiaatteensa mukaisesti tukee anomuksesta stipendein tai muin avustuksin opiskelijoiden opintosuunnitelman mukaisia saunaan ja saunomiseen liittyviä tutkimustöitä ja opinnäytteitä. Pelastussuunnitelma Pelastuslain edellyttämän pelastussuunnitelman mukaisten vaatimusten ja määräysten toteuttaminen jatkuu entisessä laajuudessaan. Talkootoiminta Yhteisöllisyyden ylläpitämiseksi Saunaseuran kiinteistön ja puutarhanhoitoon liittyvät työt pyritään tekemään soveltuvin osin talkootyönä. Saunojen kiuaskivet vaihdetaan talkoilla kolme kertaa vuodessa per kiuas. Pihan ja taloa ympäröivän Saunaseuran hallinta alueeseen liittyvän puisto osan siivoustalkoot ja kattojen kourujen huollot järjestetään keväisin ja syksyisin. Jäsenmaksupostitusten ja suurten massapostitusten kuorittaminen ja toteuttaminen pyritään tekemään omalla väellä. Talkoiden ajankohdista ilmoitetaan kotisivuilla ja saunan ilmoitustauluilla. Talkooväelle lämmitetään yhteissaunat ja tarjotaan pientä purtavaa ja juotavaa. 4. TIEDOTUSTOIMINTA Toimitusneuvosto toimii ulospäin ja seuralaisiin kohdistuvan saunatiedotuksen suunnittelijana ja toteuttajana.

4 Suomen Saunaseura ry 4(7) Edellä mainitun lisäksi, Sauna-lehden toimituskuntana toimiminen ja verkkosivuston kehittäminen, päivittäminen ja ylläpito ovat neuvoston päätehtävät. Toimitusneuvosto suunnittelee ja toteuttaa Saunaseuran omaa tiedotusaineistoa ja muuta tiedotustoimintaa sekä päivittää, ylläpitää ja kehittää verkkosivustoa toiminnanjohtajan kanssa yhteistyössä. Erilaisten saunaesittelytilaisuuksien ja juhlien suunnittelu ja toteuttaminen kuuluu myös neuvoston toimiin. Vähintään yksi toimitusneuvoston jäsen on myös johtokunnan jäsen Sauna-lehti Sauna-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Painosmäärä on n kappaletta. Lehti lähetetään ilman eri korvausta kunniajäsenille, vuosijäsenille ja tammenlehvätunnuksen omaaville ainaisjäsenille. Ainaisjäsen, joka ei maksa vuosimaksua voi saada lehden myös ilman tilausmaksua ilmoittamalla toimistoon haluavansa sen. Lehden voi maksusta tilata myös seuraan kuulumaton henkilö tai yhteisö. Lehti toimitetaan tilattuna kirjastoille ja Suomen ulkomaisille edustustoille ilman eri korvausta. Sauna-lehden päätoimittajuus on ulkoistettu ja valittu yritys laskuttaa numerokohtaisen korvauksen lehden taitosta, toimituksesta ja painokuntoon saattamisesta. Lehden ilmoitushankintaa hoitaa ulkopuolinen yritys provisiopalkalla. Lehden painatuksesta ja jakelusta vastaa tarjouskilpailun kautta valittu kirjapaino Kirjasto Kirjastoon pyritään kokoamaan saunakirjallisuutta, tieteellisiä julkaisuja, valokuvia, saunaaiheisia kuva- ja äänitallenteita. Kirjastomateriaalin lainaamisesta tai muusta käytöstä päättää toiminnanjohtaja johtokunnan ohjeistuksen pohjalta Asiantuntija-apu Saunaseura pyrkii toimimaan suomalaisen saunan ja saunomiseen liittyvän tiedon asiantuntijaelimenä joka mm. välittää tietoa henkilöistä jotka voivat pitää esitelmiä, antaa haastatteluita ja välittää muuta sauna-alaan liittyvää tietoa. Toiminnanjohtaja välittää sauna-alan tietoutta joukkoviestimille, tutkijoille, opiskelijoille ja saunan harrastajille kotimaahan ja ulkomaille. Hän tai hänen valtuuttamansa henkilö hoitaa saunojen esittelyt ja esittelytilaisuuksien isännöinnin tarvittaessa Suomalaisen saunan päivä ja Löylynhenki-palkinto Perinteistä Suomalaisen saunan päivää vietetään kesäkuun toisena lauantaina. Päivä on jäsenistön ns. jaettu saunapäivä. Päivää kunnioitetaan Saunaseuralla lipunnostolla klo Suomalaisen saunan päivänä luovutetaan löylynhenkipalkinto henkilölle tai yhteisölle, joka on erityisen ansiokkaasti toiminut suomalaisen saunan tai Suomen Saunaseuran hyväksi. Palkinnon myöntää Suomen Saunaseuran johtokunta jäsenten ja toimikuntien esityksestä.

5 Suomen Saunaseura ry 5(7) 5. TUTKIMUS JA KULTTUURITOIMINTA Saunaseurassa toimii Tutkimus- ja kulttuuritoimikunta, joka hoitaa tehtävät, jotka Suomalaisen Saunan Tutkimussäätiö on toimintansa päättyessä jättänyt seuran vastuulle. Toimikunta antaa asiantuntija-apua ja osallistuu mahdollisuuksiensa mukaisesti mahdollisesti käynnistettäviin saunatutkimusprojekteihin. Toimikunta vastaa lääketieteellisen, rakennusteknisen ja perinnetieteellisen tutkimuksen hankkeista. 7. KANSAINVÄLINEN TOIMINTA Kansainvälisen toiminnan perustana on jo seuran perustajilla ollut pyrkimys tehdä suomalaista saunaa tunnetuksi maailmalla. Saunaseura edistää samoja tarkoitusperiä toteuttavien yhdistysten ja saunalaitosten syntyä ja toimintaa sekä kuuluu jäsenenä Kansainväliseen saunaliittoon (ISS). Kansainvälisen toiminnan puitteissa Seuran toimintakenttään kuuluvat mm. seuraavat tehtävät: 1) ulkomaiset saunavierailut Vaskiniemessä ja niiden dokumentointi, 2) ulkomaiset mediavierailut Vaskiniemessä ja niiden dokumentointi, 3) suurlähettiläs- ja muut korkean tason kv. kutsuvierassaunat Vaskiniemessä, 4) osallistuminen tärkeisiin kansainvälisiin saunatapahtumiin, 5) tarjoaa pyydettäessä asiantuntemusta merkittävissä saunakulttuurihankkeissa ulkomailla, 6) ulkomaisten jäsenten ja Suomessa olevien vieraskielisten jäsenten informointi, 7) avustaminen kotisivuille yms. tiedottamiseen tarvittavan vieraskielisen saunamateriaalin tekemisessä ja levittämisessä, 8) mahdolliset vieraskieliset osiot seuran lehdessä ja Internetissä, 9) seura on mukana kansainvälisissä saunan imagoon ja näkyvyyteen liittyvissä selvityksissä yhtenä toimijana (esim. MEK) hoitamalla aktiivisesti yhteyksiä ja 10) toiminta lähialueilla ja mahdolliset hankkeet. Kv. toimintaan osallistuvat saunaseuran johto, toimihenkilöt, kv. toimikunta ja kumppanijärjestöt. Myös jäsenistöä rohkaistaan edelleen osallistumaan kv. saunatapahtumiin ja heitä rohkaistaan myös kirjoittamaan lyhyt raportti tapahtumasta, jota voidaan hyödyntää seuran tiedotustoiminnassa. Saunaseura tekee yhteistyötä kansainvälisen toiminnan puitteissa Kansainvälisen saunaliiton (ISS) kanssa. Seura tekee yhteistyötä ISS:n kanssa suomalaisen saunan tunnetuksi tekemiseksi ja suomalaisen saunomistavan ja saunakulttuurin edistämiseksi ulkomailla. ISS:n toimisto ja arkisto ovat Vaskiniemessä. Saunaseura hoitaa ISS:n kirjanpidon, tilintarkastuksen sekä joitain sihteeripalveluita ynnä kotisivujen ylläpidon korvauksetta. Seuran edustajat osallistuvat ISS:n kv. saunakongresseihin. Yhteistyötä tehdään myös Sauna osuuskunnan kanssa, jonka tarkoituksena on koota yhteen ja verkostoida saunanharrastajia ja saunayrittäjiä sekä tarjota näille palveluja, sauna-alan tietämystä ja yhteisen keskustelufoorumin. Saunaseura pyrkii myös tarjoamaan ulkoministeriölle ja Suomen ulkomaanedustustoille tarvittaessa saunainformaatiota ja käymään vuoropuhelua saunaasioihin liittyen. 8. HALLINTO JA TALOUS 8.1. Sääntömääräiset kokoukset

6 Suomen Saunaseura ry 6(7) Toimintavuoden aikana pidetään sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Kevätkokouksessa esitetään sääntöjen mukaiset asiat kuten edellisen toimintavuoden toimintakertomus ja tulos- ja taselaskelmat sekä päätetään tili ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja toiminnanjohtajalle. Syyskokous käsittelee tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja siihen perustuvan talousarvion sekä käsittelee mahdolliset henkilövalinnat johtokunnan puheenjohtajan ja johtokunnan jäsenten osalta erovuoroperiaatteen mukaan Seuran johtaminen, toimikunnat, henkilöstö, itsenäiset yrittäjät Suomen Saunaseuran toimintaa johtaa 8-10-henkinen, seuran vuosikokouksen valitsema, johtokunta ja sen alaisuudessa toimiva toiminnanjohtaja, joka ei ole johtokunnan jäsen. Johtokunnan valitsemat toimikunnat ja niiden puheenjohtajat, vastaavat kukin oman toimialueensa tehtävistä ja niiden toteutumisesta toimivaltuuksiensa puitteissa sekä raportoivat toimistaan johtokunnalle sen kokouksissa. Toiminnanjohtaja ja eri toimikuntien puheenjohtajat toimivat johtokunnan kokouksissa asioiden esittelijöinä ja johtokunta keskustelunsa päätteeksi tekee asiassa päätökset jotka toiminnanjohtaja ja toimikuntien puheenjohtajat toteuttavat päätöksen mukaisesti. Toimikuntien puheenjohtajat nimeää johtokunta jäsenistään. Johtokunnan ja toimikuntien jäsenet hoitavat työnsä luottamustehtävinä eikä heille makseta tehdyistä töistä muuta korvausta kuin rajoitettu saunomisoikeus saunaseuran saunoissa ja kokouksien yhteydessä tarjottavat tarjoilut. Johtokunta voi halutessaan tai kutsusta pitää kokouksensa myös Saunaseuran ulkopuolella. Seuran toimitilojen ulkopuolella tapahtuvien kokouksien aiheuttamat kulut maksaa Saunaseura hyväksyttyjen tositteiden ja budjetin mukaisesti. Seuraa koskevien budjetoitujen tai muiden toiminnallisien kulujen ja kulutositteiden sekä laskujen tarkastuksesta ja hyväksynnästä vastaa toiminnanjohtaja annetuin valtuuksin. Johtokunnan puheenjohtajan kulut tarkastaa ja hyväksyy kaksi seuran johtokunnan jäsentä joilla on johtokunnan antama nimenkirjoitusoikeus. Toiminnanjohtajan kulutositteet hyväksyy seuran puheenjohtaja tai em. kaksi seuran johtokunnan jäsentä. Henkilöstö Seuran palkallisen henkilöstön muodostavat: Toiminnanjohtaja joka toimii myös kiinteistön isännöitsijänä, hänen lähin esimiehensä on johtokunnan puheenjohtaja ja kollegiaalisesti koko johtokunta. Lämmittäjä joka toimii myös työaikansa puitteissa saunatalon kiinteistönhoitajana, hänen esimiehenään toimii toiminnanjohtaja. Taloussihteeri joka toimii seuran kirjanpitäjänä ja taloushallinnon tehtävien hoitajana, hänen esimiehenään toimii toiminnanjohtaja. Johtokunta palkkaa ja erottaa sekä vahvistaa työsopimukset toimihenkilöiden osalta. Saunaseuran oheispalveluja hoitavat itsenäiset yrittäjät, kukin tehdyn sopimuksensa mukaisesti: kahvilan pitäjä joka hoitaa myös korvausta vastaan Saunaseuran kassatoimintoja ja jäsenneuvontaa ja valvontaa, hierojat vuorolistojensa mukaan, pesijä ja hänen tuuraajansa,

7 Suomen Saunaseura ry 7(7) siivooja joka vastaa saunatalon siisteydestä ja puhtaudesta sekä peseytymistilojen hygieniasta Toiminnan rahoitus Toiminta rahoitetaan pääasiallisesti jäsen- ja saunamaksuilla. Saunaseura voi ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tukemiseen. Helsinki Suomen Saunaseura ry, johtokunta

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Suomen Saunaseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Marraskuu 2013 Suomen Saunaseura ry 2 (9) SUOMEN SAUNASEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. YLEISTÄ 1.1. Seuran tarkoitus ja tavoitteet Suomen Saunaseura

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Suomen Saunaseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Johtokunnan esitys syyskokoukselle Suomen Saunaseura ry 2 (11) SUOMEN SAUNASEURA RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ 1.1. Seuran tarkoitus ja

Lisätiedot

Seura tuottaa, kerää ja välittää sauna-alan tiedotus-, tutkimus- ja kulttuuriaineistoa kotimaahan ja ulkomaille.

Seura tuottaa, kerää ja välittää sauna-alan tiedotus-, tutkimus- ja kulttuuriaineistoa kotimaahan ja ulkomaille. SUOMEN SAUNASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 1. YLEISTÄ 75-vuotisjuhlavuosi Vuosi 2012 on Suomen Saunaseuran toiminnan 75-vuotisjuhlavuosi. Seuran edeltäjä, Suomalaisen Saunan Ystävät ry, perustettiin

Lisätiedot

3 Seuralla voi olla irtainta ja kiinteää omaisuutta ja seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja.

3 Seuralla voi olla irtainta ja kiinteää omaisuutta ja seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. 1 Yhdistyksen nimi on Kasvinsuojeluseura ry. Sen toiminta-alueena on koko maa ja kotipaikkana Helsingin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 2 Seuran tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

HALLINTO- JA TALOUS- SÄÄNTÖ

HALLINTO- JA TALOUS- SÄÄNTÖ KARJALAN SIVISTYSSEURA RY HALLINTO- JA TALOUS- SÄÄNTÖ Hyväksytty 22.11.2012 HALLINTO- JA TALOUSSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1) HALLINTO- JA TALOUSSÄÄNNÖN MERKITYS... 2 2) KARJALAN SIVISTYSSEURAN ARVOT JA MISSIO...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Palokan Riento ry 19.1.2012

Toimintakäsikirja Palokan Riento ry 19.1.2012 Toimintakäsikirja Palokan Riento ry 19.1.2012 Sisällys 1. Yleistä...4 2. Toiminnan tarkoitus...4 2.1. Toiminta-ajatus...4 2.2. Arvot ja visio...4 2.3. Kasvatukselliset ja urheilulliset tavoitteet...5 2.4.

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS. Oulunsalon Vasama ry.

SEURATOIMINTAOPAS. Oulunsalon Vasama ry. SEURATOIMINTAOPAS Oulunsalon Vasama ry. Hyvä vasamalainen seuratoimija, kädessäsi on yhteiseksi hyväksi koko seuraamme varten koottu toimintaopas, ole hyvä! Seuratoimintaopas palvelee sisällöllään kaikkia

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry:n JOHTOSÄÄNTÖ

Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry:n JOHTOSÄÄNTÖ Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry:n JOHTOSÄÄNTÖ Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry Hyväksytty hallituksessa 23.11.2011 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTAOHJEET

KOTELIN TOIMINTAOHJEET KOTEL 12-020 26.3.2012 KOTELIN TOIMINTAOHJEET OHJE PVÄ KOTEL-NRO YHDISTYKSEN KOKOUS (VUOSIKOKOUS) 26.3.2012 12-024 KOTELIN JÄSENEN YHDYSHENKILÖ 09-033 HALLITUS 09-034 STRATEGIARYHMÄ 09-073 HALLITUKSEN

Lisätiedot

SF-CARAVAN KUOPION SEUTU ry:n SÄÄNNÖT. Sisältö: SF-Caravan Kuopion Seutu ry:n säännöt Hallintosääntö Taloussääntö Matkustussääntö

SF-CARAVAN KUOPION SEUTU ry:n SÄÄNNÖT. Sisältö: SF-Caravan Kuopion Seutu ry:n säännöt Hallintosääntö Taloussääntö Matkustussääntö SF-CARAVAN KUOPION SEUTU ry:n SÄÄNNÖT Sisältö: SF-Caravan Kuopion Seutu ry:n säännöt Hallintosääntö Taloussääntö Matkustussääntö 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on SF-Caravan Kuopion Seutu ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

Yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta. Tarpeeksi (ry) 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Tarpeeksi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko maa. Yhdistys on suomenkielinen, mutta se voi käyttää

Lisätiedot

Unioni käyttää tunnuksenaan Soroptimist Internationalin tunnusta.

Unioni käyttää tunnuksenaan Soroptimist Internationalin tunnusta. SOROPTIMIST INTERNATIONAL FINLAND RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Soroptimist International Finland ry, jäljempänä Unioni. Unioni on jäsenenä Soroptimist International of Europe -nimisessä

Lisätiedot

Johtosääntö. Sisällysluettelo. Hyväksytty hallituksen kokouksessa 8.9.2013

Johtosääntö. Sisällysluettelo. Hyväksytty hallituksen kokouksessa 8.9.2013 Johtosääntö Hyväksytty hallituksen kokouksessa 8.9.2013 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Organisaation toimintakulttuurin periaatteet... 2 3. Päätöksenteko ja päätösvaltuudet... 3 Vuosikokoukset...

Lisätiedot

1 Nimi. Yhdistyksen nimi on Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry.

1 Nimi. Yhdistyksen nimi on Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry. 1 LUKU: NIMI, TARKOITUS, TOIMINTAMUODOT JA TILIKAUSI 1 Nimi. Yhdistyksen nimi on Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry. 2 Kielet ja kotipaikka. Yhdistyksen kieli on suomi ja kotipaikka Rovaniemi

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 26.11.2009. Liiton säännöt Osastojen mallisäännöt

SÄÄNNÖT 26.11.2009. Liiton säännöt Osastojen mallisäännöt SÄÄNNÖT 26.11.2009 Liiton säännöt Osastojen mallisäännöt LIITON SÄÄNNÖT Sisällys 1 Nimi ja kotipaikka... 1 2 Tarkoitus ja tehtävät... 1 3 Jäsenet... 2 Liittyminen... 2 Eroaminen, erottaminen ja purkaminen...

Lisätiedot

Seuran kieli on suomi ja sen toiminta-alueena on koko maa.

Seuran kieli on suomi ja sen toiminta-alueena on koko maa. Koovee ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Koovee ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Yhdistys on perustettu vuonna 1929 ja siitä käytetään

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

Prometheus-leirin tuki ry

Prometheus-leirin tuki ry Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2010 Esitys syyskokoukselle SISÄLLYSLUETTELO 2 1. YLEISTÄ 3 2. HALLINTO 3 2.1. Yleinen hallinto 3 2.2. Jäsenhankinta 4 3. TALOUS 4 4. LEIRITOIMINTA 5 4.1.

Lisätiedot

Sisällys. Jakelu: Kattojärjestön toimisto / pääsihteeri, sähköisesti osoitteessa www.ps- nuoret.fi/tiedostopankki

Sisällys. Jakelu: Kattojärjestön toimisto / pääsihteeri, sähköisesti osoitteessa www.ps- nuoret.fi/tiedostopankki Sisällys Organisaatiomalli (järjestökaavio) Vuosikello Toimenkuvat piirihallituksessa Toimintasuunnitelman laadintamalli Talousarvion laadintamalli Toimintakertomuksen laadintamalli Tilinpäätöksen laadintamalli

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013.

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren avaimet ja Anneliina Törrönen Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan avaimet on Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n opintoaineisto,

Lisätiedot

Yhdistyksen käsikirja Pikaopas hallitukselle 2011

Yhdistyksen käsikirja Pikaopas hallitukselle 2011 Yhdistyksen käsikirja Pikaopas hallitukselle 2011 Sisällys Oppaan tarkoitus... 4 1. YHDISTYSTOIMINTA, YLEISTÄ... 5 2. SÄÄNTELY... 5 Säännöt... 5 Lainsäädäntö... 6 3. YHDISTYKSEN PERUSTAMINEN JA REKISTERÖINTI...

Lisätiedot

Hyväksytty johtokunnan kokouksessa 7/2014 (sähköpostikokous 7.-11.9.2014).

Hyväksytty johtokunnan kokouksessa 7/2014 (sähköpostikokous 7.-11.9.2014). Nurmijärven Yleisurheilu ry sääntömuutosehdotus Hyväksytty johtokunnan kokouksessa 7/2014 (sähköpostikokous 7.-11.9.2014). 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Nurmijärven Yleisurheilu

Lisätiedot

Imetyksen tuki ry:n ylin päättävä elin on jäsenkokous. Jäsenkokouksen valitsema hallitus panee toimeen jäsenkokouksen tekemät päätökset.

Imetyksen tuki ry:n ylin päättävä elin on jäsenkokous. Jäsenkokouksen valitsema hallitus panee toimeen jäsenkokouksen tekemät päätökset. 7.3..2011 Esitys kevätkokoukselle 2011 Imetyksen tuki ry:n JOHTO- JA TALOUSSÄÄNTÖ Osa I HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS I luku: Yleistä 1 Yhdistyksen perustehtävä Yhdistyksen tarkoitus on edistää, tukea ja suojella

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän henkilön on ilmoitettava henkilötietonsa. Päätöksen jäseneksi ottamisesta tekee yhdistyksen hallitus.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän henkilön on ilmoitettava henkilötietonsa. Päätöksen jäseneksi ottamisesta tekee yhdistyksen hallitus. Helsingin Autoteknillinen Yhdistys ry. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Helsingin Autoteknillinen Yhdistys ry. 2. Kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki 3. Kieli Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto organisaationa

Suomen Ratsastajainliitto organisaationa Suomen Ratsastajainliitto organisaationa Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, Valo, Helsinki p. 09-2294 510 f. 09-149 6864 www.ratsastus.fi Suomen Ratsastajainliitto ry Työryhmässä: Laura Airaksinen,

Lisätiedot

PuHu Juniorit Ry. Säännöt

PuHu Juniorit Ry. Säännöt PuHu Juniorit Ry. Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on PuHu Juniorit ry. ja sen kotipaikka on Vantaa. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Huoltoupseeriyhdistys ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toimintaalueeseen kuuluu Suomen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Aluksi. 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu

SISÄLLYSLUETTELO. Aluksi. 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu SISÄLLYSLUETTELO Aluksi 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Seuramme vahvuudet sekä toimintaympäristöämme

Lisätiedot