Osayleiskaavaselostus joka koskee 6 päivänä toukokuuta 2010 päivättyä rantaosayleiskaavakarttaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osayleiskaavaselostus joka koskee 6 päivänä toukokuuta 2010 päivättyä rantaosayleiskaavakarttaa."

Transkriptio

1 Osayleiskaavaselostus joka koskee 6 päivänä toukokuuta 2010 päivättyä rantaosayleiskaavakarttaa BBK Ehdotus KOIVUJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JA RISTOLAN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Rantaosayleiskaavan muutos ja ranta-asemakaavan kumoaminen koskee Kiuruveden kaupungin Koivujärven kylän tiloja Vuohenpiä, Karhunlaukka ja Kastanjakääpä.

2 2 Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus 4 2 TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Osayleiskaavamuutoksen ja ranta-asemakaavan kumoamisen perustelut 5 3 LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Maankäytön nykyrakenne Linnusto ja luonnonympäristö Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset 7 4 OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET Osayleiskaavan muutoksen tarve Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Osayleiskaavaratkaisun valinta ja perusteet Suunnitteluvaiheen käsittelyt ja päätökset 12 5 OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS Kaavan rakenne Aluevaraukset Kaavan vaikutukset Vaikutukset ympäristöön Vaikutukset luontoon, luonnonympäristöön ja maisemaan Vaikutukset talouteen Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja määräykset 15 6 OSAYLEISKAAVAN TOTEUTUS Toteuttaminen ja ajoitus 15

3 3 Liitteet Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Piirustukset Osayleiskaavan muutoskartta 1:5 000 Ranta-asemakaavakartta, jossa on osoitettu kumottava ranta-asemakaava-alue.

4 4 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Kaava-alueen sijainti Koivujärvi sijaitsee Kiuruveden kaupungin lounaisosassa, Kiuruveden ja Pielaveden rajalla. Osayleiskaavan muutosalue sijoittuu Koivujärven keskiosassa sijaitsevan Vuohensaaren pohjoispäähän. Kaavamuutosalueen sijainti. Maanmittauslaitos 1.2 Kaavan nimi ja tarkoitus ja Ristolan ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen Maanomistajan aloitteesta muutetaan osayleiskaavaa niin, että Koivujärven kylän tilan RN:o 5:220 Kastanjakääpä alueella oleva rakentamaton lomarakennuspaikka siirretään tilan RN:o 5:256 Vuohenpiä alueelle ja tilan Kastanjakääpä alue muutetaan maa- ja metsätalousalueeksi. Tilan RN:o 5:255 Karhunlaukka alueella (ent. RN:o 5:217) olevaa rakentamatonta lomarakennuspaikkaa laajennetaan käsittämään koko tilan alue. Tehtävän muutoksen tarkoituksena on keskittää maanomistajan kaksi rakennuspaikkaa vie-

5 5 rekkäisille tiloille. Yleiskaavan muutos edellyttää ranta-asemakaavan kumoamisen ko. yleiskaavan muutosalueelta. 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet 1. Työn käynnistysvaihe. Lokakuu Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu Osayleiskaavan muutosluonnos. 10/2009-2/2010, teknisen lautakunnan käsittely ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavaluonnoksen asettaminen julkisesti nähtäville (MRA 19 ). Lausunnot viranomaisilta, kunnan hallintokunnilta ja keskeisiltä yhteisöiltä (MRA 20 ) tarvittavassa laajuudessa. Osallisilla mahdollisuus mielipiteisiin kaavaluonnoksesta. 4. Viranomaisneuvottelu tarvittaessa (MRA 18 ) lausuntojen saavuttua. 5. Kaavaehdotuksen laatiminen. 4-5/2010, luonnoksesta saadun palautteen pohjalta. Käsittely: luonnoksesta saadun palautteen ja vastineiden käsittely teknisessä lautakunnassa ja kaavaehdotuksen asettaminen nähtäville (MRA 19 ). Osallistuminen: tarvittavien lausuntojen pyytäminen, osallisilla mahdollisuus jättää muistutuksia kaavaehdotuksesta. 6. Osayleiskaavaehdotuksen mahdollinen tarkistaminen. Vastineet muistutuksiin. Kaavaehdotuksen asettaminen tarvittaessa uudelleen nähtäville tai niiden kuuleminen erikseen, joita muutokset koskettavat (MRA 32 ). 7. Osayleiskaavan ja ranta-asemakaavan kumoamisen hyväksyminen. Teknisen lautakunnan, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsittely (MRL 37 ). Tiedottaminen kaupunginvaltuuston päätöksestä. 8. Mahdollinen valitusprosessi. Kaupunginvaltuuston yleiskaavan hyväksymistä ja ranta-asemakaavan kumoamista koskevasta päätöksestä valitukset Kuopion hallintooikeuteen ja Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. 2.2 Osayleiskaavamuutoksen ja ranta-asemakaavan kumoamisen perustelut Tilojen omistajilla on rantaosayleiskaavan mukaiset rakentamattomat lomarakennuspaikat tilojen RN:o 5:255 Karhunlaukka ja RN:o 5:220 Kastanjakääpä alueella. Lisäksi he omistavat tilan Karhunlaukka vieressä olevan tilan RN:o 5:256 Vuohenpiä. Tila Kastanjakääpä sijaitsee saaren itärannalla erillään muista saaren pohjoiskärjessä olevista tiloista. Kaavamuutoksen tavoitteena on saada sijoitetuksi rakennuspaikat vierekkäisille tiloille. Muutoksen toteuduttua kaikki rantaosayleiskaavan rakennuspaikat sijoittuvat

6 6 saaren länsirannoille sekä pohjoiseen kärkeen ja saaren itä- ja etelärannat jäävät kokonaan rakentamisesta vapaaksi. Mikäli nyt tehtävän rantaosayleiskaavan muutoksen yhteydessä ei kumottaisi alueella voimassa olevaa ranta-asemakaavaa, jäisi se edelleen voimaan kaavahierarkiassa yleiskaavaa voimakkaampana kaavana ja alueelle suunniteltua yleiskaavan mukaista rakentamista ei näin ollen voitaisi toteuttaa. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Muutosalueet sijoittuvat Koivujärven keskiosassa sijaitsevaan Vuohensaareen, sen pohjoisosaan. Vuohensaaren pinta-ala on noin 32 ha ja siellä on yksi lomarakennus, lisäksi rakennusluvat on myönnetty viidelle kiinteistölle. Saaren pohjoiskärjestä on matkaa mantereelle Tiirinniemeen noin 1,4 km. Saaren pohjois- ja itäosat ovat maastollisesti muuta saarta korkeammalla, suunnittelualueen korkein kohta kohoaa lähes 10 metriä järven pinnan yläpuolelle. Lähimmät saaret ovat Mansikkasaaret ja Hämeensaari Maankäytön nykyrakenne Kokonaisrakenne Rantaosayleiskaavan muutosalueen pinta-ala on noin 2,4 ha. Voimassa olevassa rantaosayleiskaavassa suunnittelualueelle on osoitettu kaksi lomaasuntotonttia RA ja maa- ja metsätalousvaltaista aluetta M. Voimassa olevassa ranta-asemakaavassa kumottavat alueet ovat korttelin 13 tontit 1 ja 4, joiden käyttötarkoitus on loma-asuntojen tontti RA sekä niemen kärjessä maa- ja metsätalousaluetta M. Rakennusoikeutta loma-asuntojen tontilla on 120 k-m². Maanomistusolot Suunnittelualue on yksityisten maanomistajien omistuksessa. Asutus Suunnittelualueella ei ole vakituista eikä loma-asutusta. Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaisjäännökset Suunnittelualueella ei ole valtakunnallisesti tai maakunnallisesti arvokkaita kohteita eikä rakennussuojelukohteita.

7 7 Voimassa olevaa rantaosayleiskaavaa varten tehtyjen tutkimusten mukaan suunnittelualueella ei ole havaittu muinaismuistokohteita Linnusto ja luonnonympäristö Vuohensaaren maa-, vesi- ja rantalinnuston havainnoinnin teki FM Veli-Matti Sorvari kävelemällä saaren pohjoiskärjen ympäri. Lähialueen vedet, pikkusaaret ja luodot tarkastettiin vesitse. Mansikkasaarten ja Hämeensaaren rannoilla havaittiin kalalokkeja ja kauempana järvellä muita vesi- ja lokkilintuja. Vuohensaaren pohjoispään länsipuolisilla pikkuluodoilla ei havaittu lintuja. Maastohavaintojen perusteella ei kaavamuutokselle ole ainakaan suoraan linnustonsuojelulla perusteltavia esteitä. Linnustoselvityksen yhteydessä tehtyjen maastohavaintojen mukaan (Veli-Matti Sorvarin suullinen täydennys ) suunnittelualue on runsaspuustoista, mäntyvaltaista havumetsää, jolla on vanhan metsän piirteitä. Kuollutta puuta ei alueella ole erityisen paljon. Maaperä on kalliopohjaista, karua mäntykangasta, jolla kasvaa mustikkaa ja puolukkaa. Ranta on kivikkoista. Suunnitellut rakennuspaikat sijoittuvat mäenrinteeseen, josta viereisten Mansikkasaarten ja Hämeensaaren välistä avautuu näkymä pohjoiseen Nurmiluodonselälle. Koivujärven maisema on runsaiden saarien ansiosta varsin pirstaleinen. Kaavamuutoksessa osoitetut uudet rakennuspaikat eivät poikkea luonnonoloiltaan voimassa olevassa yleiskaavassa olevista, nyt siirrettäväksi ja laajennettavaksi esitetyistä rakennuspaikoista. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Kiuruveden kaupungin alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Ylä-Savon seudun maakuntakaava. Pohjois-Savon liitossa on tekeillä Pohjois-Savon maakuntakaava, jonka ehdotus on ollut nähtävillä välisenä aikana. Suunnittelualueeseen ei kohdistu Ylä-Savon seudun maakuntakaavassa eikä Pohjois- Savon maakuntakaavaehdotuksessa osoitettuja kaavamerkintöjä tai aluevarauksia.

8 8 Voimassa oleva Ylä-Savon seudun maakuntakaava. Osayleiskaava Muutosalueella on voimassa hyväksytty Koivujärven rantaosayleiskaava. Yleiskaavassa on osoitettu suunnittelualueelle maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M) ja loma-asuntoaluetta (RA). Voimassa oleva osayleiskaava ja kaavamuutosalueen rajaus.

9 9 Ranta-asemakaava Suunnittelualueella on Kymi-Strömberg Oy:n toimesta vuonna 1985 laadittu rantaasemakaava, joka on tarkoitus tässä yhteydessä kumota kaavamuutokseen sisältyviltä alueilta. Ote Ristolan ranta-asemakaavasta. Kiuruveden kaupungin rakennusjärjestys, Kiuruveden kaupungin maapoliittinen ohjelma v , laadittu v Alueelle laaditut selvitykset ja inventoinnit Voimassa olevan rantaosayleiskaavan yhteydessä on tehty muinaisjäännösinventointi, Mikroliitti Oy Pohjakartta Pohjakarttana käytetään maanmittauslaitoksen numeerista maastotieto- ja raja-aineistoa.

10 10 Valtioneuvoston päätös valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista Valtioneuvoston päätös valtakunnallisiksi alueidenkäyttötavoitteiksi tuli lainvoimaiseksi (maankäyttö- ja rakennuslaki 22 ). Tarkistetut tavoitteet, joissa pääteemana on ollut ilmastonmuutoksen haasteisiin vastaaminen, tulivat voimaan Valtakunnallisilla alueidenkäyttötavoitteilla (VAT) asetetaan alueiden käytölle yleisluonteisia tavoitteita valtakunnallisella tasolla. Keskeisimpiä näistä tavoitteista ovat kestävä kehitys ja hyvä elinympäristö. Päätöksessä tavoitteet on jaettu kuuteen asiakokonaisuuteen: 1) toimiva aluerakenne, 2) eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu, 3) kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat 4) toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto 5) Helsingin seudun erityiskysymykset 6) luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet. Tavoitteet tulee ottaa huomioon ja niiden toteutumista tulee edistää valtion viranomaisten toiminnassa, maakunnan suunnittelussa ja kuntien kaavoituksessa. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet välittyvät kuntien alueiden käytön suunnitteluun erityisesti maakuntakaavan ohjausvaikutuksen välityksellä. Monet tavoitteista, kuten elinympäristön laatua koskevat tavoitteet, ovat sellaisia, että niiden huomioiminen tulee tapahtua myös suoraan kuntakaavoituksessa erityisesti yleiskaavoissa. 4 OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Osayleiskaavan muutoksen tarve Esityksen rantaosayleiskaavan kaavamuutoksen laatimisesta on tehnyt yksityinen maanomistaja, tarkoituksenaan keskittää osayleiskaavan mukaiset rakentamattomat rakennuspaikat vierekkäisille tiloille ja päästä toteuttamaan loma-asunnon rakentaminen nykyistä rantaosayleiskaavan mukaista rakennuspaikkaa paremmin rakentamiseen soveltuvalle paikalle. 4.2 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Maankäyttö- ja rakennuslain ( ) myötä yleiskaavoituksen ominaisuuksiin kuuluu huolehtia siitä, että eri intressiryhmien (osallisten) mahdollisuus osallistua asioiden käsittelyyn on riittävän laajaa, oikeisiin asioihin kohdistuvaa ja oikein ajoittuvaa. Suunnitteluun osallistutetaan päättäjät, kuntalaiset ja ne intressiryhmät, joita tarkastelualueen kehittäminen erityisesti koskettaa. Osallisia ovat kaikki ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava vaikuttaa. Keskeiset osalliset tässä hankkeessa ovat Kaava-alueen maanomistajat Naapurimaanomistajat ja -haltijat Kiuruveden kaupunki, hallintokunnat

11 Vireilletulo Viranomaiset Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Pohjois-Savon liitto Kiuruveden tekninen lautakunta päätti osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) ja kaavan muutosluonnoksen nähtäville asettamisesta Päätöksestä ilmoitettiin maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaisesti xx.xx ) Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Rantaosayleiskaavan muutos laaditaan vuorovaikutteisesti maanomistajien, viranomaisten ja muiden osallisten kanssa. Kaikista merkittävistä kuulemis- ja päätöksentekovaiheista ilmoitetaan Kiuruveden kaupungin ilmoitustaululla, kaupungin internet-sivulla ( sekä Kiuruvesi lehdessä. Maanomistajia informoidaan kirjeitse. Kaava-aineistot pidetään nähtävillä kaupungin teknisessä palvelukeskuksessa Viranomaisyhteistyö Kaavatyön alkuvaiheessa esitellään kaavahanke kaupungin vastaaville viranomaisille ja Pohjois-Savon ympäristökeskukselle. Aloitusvaiheen neuvottelu pidettiin ja ehdotusvaiheen jälkeen, mahdollisten lausuntojen ja muistutusten saavuttua, arvioidaan ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelun tarpeellisuus. Yhteistyötä viranomaisten kanssa jatketaan läpi kaavahankkeen. Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa esille tulleita asioita: - Koska tässä kaavamuutoksessa ollaan myös kumoamassa muutosalueen osalta Ristolan ranta-asemakaavaa, tulee kaavan kumoaminen sisällyttää kaavan otsikkoon ja asiakirjoihin riittäviltä osin. Nyt tehtävän kaavamuutoksen hyväksymistä koskevien lautakunnan, hallituksen ja valtuuston käsittelyjen yhteydessä, voi kaupunki miettiä, käsitelläänkö yleiskaavanmuutos ja ranta-asemakaavan kumoaminen samassa vai eri pykälissä. Asialla on merkitystä, mikäli kaavan hyväksymispäätöksestä valitetaan. - Kiuruveden tekninen lautakunta on käsitellyt ko. kaavamuutosta ja päättänyt asettaa oas:n ja kaavaluonnoksen nähtäville. Sovittiin, että aineistoa täydennetään tässä neuvottelussa esitetyllä tavalla ennen nähtäville asettamista. - Huomioita kaavan sisällöstä: Linnustoselvitys on tehty kesällä 2009, mutta luonto- ja maisemaselvitystä on täydennettävä. Voimassa olevan rantaosayleiskaavan aineistossa ei ole mainintaa Vuohensaaren luontoselvityksestä. Aineisto tutkitaan ja tarvittaessa täydennetään maastokäynnillä. M-alueen kaavamääräykseen syytä lisätä maininta MRL 43 :stä. Kaavamuutoksella keskitetään rakennuspaikkoja saaren pohjoiskärkeen, joten itärannalle jää enemmän yhtenäistä rakentamatonta rantaviivaa.

12 12 Kaavan kuvauksessa esitettävä, mitä muutoksia yleiskaavan merkintä RA tuo verrattuna kumottavan ranta-asemakaavan vastaavaan merkintään Osayleiskaavaratkaisun valinta ja perusteet Maanomistaja halusi siirtää tilalla 5:220 olevan rakennuspaikan omistamansa tilan 5:256 alueelle saaren pohjoiskärkeen. Samalla tilalla 5:217 ollutta rakennuspaikkaa laajennetaan käsittämään koko tilan 5:255 alue. Näin rakennuspaikat saadaan vierekkäisille tiloille ja parempaan ilmansuuntaan ns. päivän puoleiselle rannalle. Muutoksen ansiosta saaren itärannalle jää enemmän yhtenäistä vapaata rantaa. Kaavamuutoksella mahdollistetaan maanomistajien maankäytön tavoitteiden toteutuminen ja uudisrakentaminen maastollisesti parempaan paikkaan, samalla rakentaminen tiivistyy ko. rantaosalla. Uudisrakentaminen ei tule heikentämään alueen ympäristöarvoja, kun rakentamisen toteutuksessa otetaan huomioon alueen maisemaan soveltuva rakennustapa. Vaihtoehtoa nyt esitetylle kaavaratkaisulle ei ole ollut tarpeen etsiä, koska maanomistusolot määritelevät rakennuspaikan siirtomahdollisuuden. Mielipiteet ja lausunnot ja niiden huomioonottaminen Luonnoksesta saatiin kaksi lausuntoa, mielipiteitä ei esitetty. Pohjois-Savon Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lausunto: Osayleiskaavan muutoksesta ja ranta-asemakaavan kumoamisesta pidettiin aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu ja ELY-keskuksen neuvottelussa esille tuomat asiat on huomioitu pääpiirteissään kaavaluonnoksessa. ELY-keskuksella ei ole huomauttamista kaavaluonnoksen sisältöön. ELY-keskus pyytää, että kaupunki toimittaa osayleiskaavan muutosehdotuksesta ja ranta-asemakaavan kumoamisesta mahdollisesti saadut muistutukset ja lausunnot tiedoksi viranomaisneuvottelun tarpeen arvoimiseksi. Pohjois-Savon Liitto Lausunto: Suunnittelualueella ei ole Ylä-Savon seudun maakuntakaavan, eikä Pohjois- Savon maakuntakaavaehdotuksen merkintöjä eikä alueeseen kohdistuvia kaavamääräyksiä. Pohjois-Savon liitolla ei ole rantaosayleiskaavan muutoksen eikä rantaasemakaavan osittaiseen kumoamiseen maakuntakaavoituksen osalta huomautettavaa Suunnitteluvaiheen käsittelyt ja päätökset Aloitusvaiheen neuvottelu Teknisen lautakunnan päätös osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavaluonnoksen nähtävillepanosta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos nähtävillä Ilmoitus

13 13 Teknisen lautakunnan päätös xx.xx.2010 xx kaavaehdotuksen asettamisesta nähtäville. Ehdotus nähtävillä xx.xx. xx.xx Mahdollinen viranomaisneuvottelu xx.xx Kaavaehdotuksen mahdollinen tarkistaminen muistutusten perusteella ja asettaminen uudelleen nähtäville. Hyväksymiskäsittely tekninen lautakunta xx.xx.2010 xx, kaupunginhallitus xx.xx.2010 xx ja kaupunginvaltuuston hyväksymispäätös xx.xx.2010 xx 5 OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 2,4 ha. Kaavamuutoksella siirretään tilalla RN:o 5:220 Kastanjakääpä oleva lomarakennuspaikka (RA) tilan RN:o 5:256 Vuohenpiä alueelle, nykyisen kaavan mukaiselle maa- ja metsätalousalueelle (M) ja tilan Kastanjakääpä alue muutetaan maa- ja metsätalousalueeksi. Tilan RN:o 5:255 alueen osalla oleva lomarakennuspaikka (RA) laajennetaan käsittämään koko tilan alue. Samassa yhteydessä kumotaan Kymi-Strömberg Oy:n toimesta vuonna 1985 laadittu ranta-asemakaava tilojen RN:o 5:220 ja RN:o 5:255 osalta. 5.2 Aluevaraukset Loma-asuntojen alue (RA) Kaavamääräys: Alue varataan loma-asuntorakennuspaikoille. Rakennuspaikan pintaalan tulee olla rantaan rajoittuvilla rakennuspaikoilla vähintään 5000 m2. Kullekin rakennuspaikalle saa rakentaa yhden enintään 1 1/2 kerroksisen loma-asunnon ja rantasaunan sekä tarpeelliset talousrakennukset. Yhden rakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla rantaan rajoittuvilla rakennuspaikoilla enintään 180 m2. Kerrosalaltaan alle 80 m2 olevan uuden loma-asunnon tulee olla vähintään 30 m etäisyydellä rannasta ja kerrosalaltaan yli 80 m2 olevan uuden loma-asunnon tulee sijoittua vähintään 50 metrin etäisyydelle rannasta. Harjakorkeudeltaan enintään 3.5 m olevan ja kokonaispinta-alaltaan enintään 30 m2 suuruisen rantasaunan tulee sijaita vähintään 20 m ja kokonaispinta-alaltaan enintään 20 m2 suuruisen rantasaunan vähintään 10 m etäisyydellä keskiveden korkeuden määrittämästä rantaviivasta, ellei maasto-olosuhteista muuta johdu. Pinta-alaltaan alle yhden hehtaarin saarissa nykyisin olemassa olevia rakennuksia saa purkaa ja peruskorjata ja tuhoutuneiden tilalle rakentaa uusia nykyistä kerrosalaa ylittämättä. Luku RA -merkinnän alapuolella osoittaa alueen rakennuspaikkojen enimmäismäärän.

14 14 Muutoksena ranta-asemakaavaan rakennuspaikan yhteenlaskettu kerrosala kasvaa 120 k-m²:sta 180 k-m²:iin ja rakentamisetäisyydet rannasta täsmentyvät. Maa- ja metsätalousvaltainen alue (M) Kaavamääräys: Alue on tarkoitettu pääsääntöisesti maa- ja metsätalouden harjoittamiseen. Maankäyttö- ja rakennuslain 43 :n nojalla määrätään, että rantavyöhykkeellä (enintään 200 m:n syvyinen vyöhyke rantaviivasta mitaten maastolliset olosuhteet huomioiden) saa rakentaa vain maa- ja metsätaloutta palvelevia rakennuksia, ei asuin- ja lomarakennuksia. Muutoksena ranta-asemakaavaan määräykseen on sisällytetty MRL 43 :n mukainen rantavyöhykkeen määritelmä ja sen mukainen rakentamisrajoitus. Yleiset määräykset Yleiset määräykset noudattavat hyväksytyn rantaosayleiskaavan määräyksiä ja ne on kerrottu kaavakartassa. 5.3 Kaavan vaikutukset Vaikutukset ympäristöön Yhdyskuntarakenne ja kunnallistekniikka Alueella ei ole järjesttettyä vesi- ja viemärihuoltoa. Veden hankinta ja jätevedet käsitely hoidetaan kiinteistökohtaisesti vesihuoltomääräysten ja kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti. Venevalkama on järjestetty saaressa oleville tiloille tilan Tuohimäki alueelle Tiirinniemessä. Kun alueen tontit rakentuvat ja tulevat käyttöön liikenne venevalkamaan johtavalla yksityistiellä lisääntyy. Kaavan toteutuminen ei vaikuta merkittävästi alueen yhdyskuntarakenteeseen Vaikutukset luontoon, luonnonympäristöön ja maisemaan Kaavamuutoksessa esitetty rakennuspaikkojen sijainnin muutos keskittää rakentamisen saaren pohjois- ja lounaisrannalle. Itäranta jää kokonaan rakentamisesta vapaaksi. Luonto- ja linnustoselvitysten mukaan rakennuspaikkojen sijoittelulla kaavassa esitetyllä tavalla, ei huononneta alueen luonnonympäristöä eikä siitä ole haittaa alueen linnustolle. Rakentamisen toteutuksella eli rakennusten ulkonäöllä ja sijoittelun suunnittelulla voidaan vaikuttaa merkittävästi rakentamisen sopeutumiseen rantamaisemaan Vaikutukset talouteen Rantaosayleiskaavan muutoksella ei ole merkittäviä taloudellisia vaikutuksia. Muutos mahdollistaa maanomistajille lomarakennusten rakentamisen vierekkäisille tiloille.

15 15 Palvelut, elinkeinoelämä ja matkailu Alueen palveluihin, elinkeinoelämään ja matkailuun ei hankkeella ole vaikutusta. 5.4 Ympäristön häiriötekijät Kaava-alueella ei ole ympäristöhäiriötä aiheuttavia tekijöitä, jotka vaikuttaisivat lomaasutuksen sijoittumiseen alueella. Kaavamuutoksella ei tuoteta alueelle uutta ympäristöhäiriötä aiheuttavaa toimintaa. 5.5 Kaavamerkinnät ja määräykset Yleiskaavamerkinnät ovat yhteneväiset voimassa olevan yleiskaavan kanssa. Kaavamerkinnät ja -määräykset on esitetty osayleiskaavan muutoskartassa. 6 OSAYLEISKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Toteuttaminen ja ajoitus Tämä yleiskaavamuutos tullaan hyväksymään Kiuruveden kaupunginvaltuustossa oikeusvaikutteisena yleiskaavana ja sen perusteella saa myöntää rakennusluvat ilman erillistä detaljikaavaa. Samassa yhteydessä tehtävä Ristolan ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mahdollistaa rantayleiskaavan toteuttamisen alueella. Rakennuslupien myöntäminen alueelle on mahdollista kaavan hyväksymispäätöksen ja rantaasemakaavan kumoamisen hyväksymispäätöksen saatua lainvoiman. Rakentamisen toteuttaminen riippuu maanomistajien aikataulusta. Kuopiossa Jorma Harju projektipäällikkö Timo Kortelainen suunnittelija

16 Liite 1 OAS BBK 2/2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KOIVUJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JA RISTOLAN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

17 BBK Aloite Yksityinen maanomistaja. Alustavat tavoitteet Tavoitteena on keskittää maanomistajan kaksi lomarakennuspaikkaa vierekkäisille tiloille paremmin rakentamiseen soveltuville paikoille saaren pohjoispäähän. Kiuruveden kaupungin Koivujärven kylän tilan RN:o 5:220 Kastanjakääpä alueella oleva rakentamaton lomarakennuspaikka siirretään tilan RN:o 5:256 Vuohenpiä alueelle ja tilan Kastanjakääpä alue muutetaan maa- ja metsätalousalueeksi. Tilan RN:o 5:255 Karhunlaukka alueella (ent. RN:o 5:217) olevaa rakentamatonta lomarakennuspaikkaa laajennetaan käsittämään koko tilan alue. Tehtävä muutos soveltuu voimassa olevan osayleiskaavan tavoitteisiin ja mitoitusperusteisiin ja se keskittää rakennuspaikkoja ko. ranta-alueella. Osayleiskaavan muutoskohde ja kumottava ranta-asemakaava-alue Koivujärvi sijaitsee Kiuruveden kaupungin lounaisosassa, Kiuruveden ja Pielaveden rajalla. Rantaosayleiskaavan muutosalueet ja kumottava ranta-asemakaava sijoittuvat Kiuruveden etelärajalla sijaitsevan Vuohensaaren pohjoisosaan. Maanmittauslaitos

18 BBK Maanomistus Suunnittelualue on yksityisten maanomistajien omistuksessa. Suunnittelutilanne Maakuntakaava Kiuruveden kaupungin alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Ylä-Savon seudun maakuntakaava. Osayleiskaavan muutosalueella ei ole voimassa olevassa Ylä-Savon maakuntakaavassa osoitettuja kaavamerkintöjä. Pohjois-Savon liitossa on tekeillä Pohjois-Savon maakuntakaava, jonka ehdotus on nähtävillä välisenä aikana. Suunnittelualueella ei ole voimassa em. kaavaluonnoksessa osoitettuja kaavamerkintöjä tai aluevarauksia. Yleiskaava Muutosalueella on voimassa hyväksytty Koivujärven rantaosayleiskaava. Yleiskaavassa on osoitettu suunnittelualueelle maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M) ja loma-asuntoaluetta (RA). Ote voimassa olevasta Koivujärven rantaosayleiskaavasta ja suunnittelualueiden rajaus.

19 BBK Ranta-asemakaava Suunnittelualueella on Kymi-Strömberg Oy:n toimesta vuonna 1985 laadittu rantaasemakaava, joka on tarkoitus tässä yhteydessä kumota kaavamuutokseen sisältyviltä alueilta. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtioneuvoston päätös valtakunnallisiksi alueidenkäyttötavoitteiksi tuli lainvoimaiseksi (maankäyttö- ja rakennuslaki 22 ). Tarkistetut tavoitteet, joissa pääteemana on ollut ilmastonmuutoksen haasteisiin vastaaminen, tulivat voimaan Valtakunnallisilla alueidenkäyttötavoitteilla (VAT) asetetaan alueiden käytölle yleisluonteisia tavoitteita valtakunnallisella tasolla. Keskeisimpiä näistä tavoitteista ovat kestävä kehitys ja hyvä elinympäristö. Päätöksessä tavoitteet on jaettu kuuteen asiakokonaisuuteen: 1) toimiva aluerakenne, 2) eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu, 3) kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat 4) toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto 5) Helsingin seudun erityiskysymykset 6) luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet. Tavoitteet tulee ottaa huomioon ja niiden toteutumista tulee edistää valtion viranomaisten toiminnassa, maakunnan suunnittelussa ja kuntien kaavoituksessa. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet välittyvät kuntien alueiden käytön suunnitteluun erityisesti maakuntakaavan ohjausvaikutuksen välityksellä. Monet tavoitteista, kuten elinympäristön laatua koskevat tavoitteet, ovat sellaisia, että niiden huomioiminen tulee tapahtua myös suoraan kuntakaavoituksessa ja erityisesti yleiskaavoissa. Muut suunnitelmat ja selvitykset Kiuruveden kaupungin rakennusjärjestys, Maapoliittinen ohjelma v , laadittu v Voimassa olevan rantaosayleiskaavan yhteydessä on tehty seuraavat selvitykset. Luonto- ja maisemaselvitykset Muinaisjäännösinventointi, Mikroliitti Oy 2001 Linnuston tarkastus 2009, Pöyry Environment Oy Arvioitavat vaikutukset Kaavaratkaisusta aiheutuvien vaikutusten arvioinnin yhtenä keskeisenä tarkoituksena on tukea yleiskaavan päätöksentekoprosessia. Toisaalta vaikutustarkastelu ohjaa suunnitteluratkaisuja ja toimii yhtenä perusteena kaavaan lopullisesti valittaville maankäytöllisille aluevarauksille ja kaavamerkintöjen sisällöille. Maanomistajien ja eri intressitahojen sekä suunnittelijan välisen osallistuvan suunnittelun ja edelleen vaikutusten arviointien kautta pyritään välttämään nykyrakennetta huonontavia suunnitteluratkaisuja sekä kehittämään suunnittelualueen maankäytöllistä ja ympäristöllistä kokonaisuutta.

20 BBK Suunnittelutyön yhteydessä arvioidaan vaikutukset: yhdyskuntarakenteeseen: asuminen / palvelut / liikenneverkostot / kunnallistekniset verkostot rakennettuun ympäristöön ja luonnonympäristöön: kulttuuriperintö / rakennuskanta / maisema / talouteen: elinkeinoelämä / palvelut / matkailu sosiaalisiin oloihin: asuminen / maanomistus / virkistysalueet / viihtyisyystekijät / terveys / turvallisuus / elinolosuhteet / ympäristöhäiriöt Osalliset Maankäyttö- ja rakennuslain ( ) myötä yleiskaavoituksen ominaisuuksiin kuuluu huolehtia siitä, että eri intressiryhmien (osallisten) mahdollisuus osallistua asioiden käsittelyyn on riittävän laajaa, oikeisiin asioihin kohdistuvaa ja oikein ajoittuvaa. Suunnitteluun osallistutetaan päättäjät, kuntalaiset ja ne intressiryhmät, joita tarkastelualueen kehittäminen erityisesti koskettaa. Osallisia ovat kaikki ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava vaikuttaa. Keskeiset osalliset: Viranomaiset: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY), Pohjois-Savon liitto Kiuruveden kaupungin luottamuselimet ja hallintokunnat Maanomistajat/haltijat ja rajanaapurit. Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen Kaikista merkittävistä kuulemis- ja päätöksentekovaiheista ilmoitetaan Kiuruveden kaupungin ilmoitustaululla ja internet-sivulla ( sekä Kiuruvesi lehdessä. Maanomistajia informoidaan kirjeitse. Kaava-aineistot pidetään nähtävillä kaupungin teknisessä palvelukeskuksessa. Suunnitteluvaiheet ja alustava aikataulu TYÖN KÄYNNISTÄMINEN 10/2009 3/2010 Perustietojen keruu Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavan muutosluonnoksen laatiminen (MRL 63) Teknisen lautakunnan päätös kaavan vireilletulosta. Kuulutus kaavan vireille tulosta, osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavaehdotuksen nähtäville asettamisesta. Käsittely: Teknisen lautakunnan käsittely Aloitus- ja viranomaisneuvottelu (MRL 64, MRA 26 ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavan muutosluonnoksen asettaminen nähtäville. Osallistuminen: Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) riittävyyden arviointi. Pyydetään tarvittaessa lausunnot eri viranomaisilta ja sidosryhmiltä. Mahdollisuus esittää mielipiteitä OAS:sta ja kaavan muutosluonnoksesta.

21 BBK Tiedottaminen: Kuulutukset, kirjeet maanomistajille. Kaavoituksen aloittamisesta tiedottaminen Kiuruvesi-lehdessä ja kaupungin internet -sivuilla. KAAVAEHDOTUS TALVI 2010 Kaavaehdotuksen laatiminen luonnoksesta saadun palautteen pohjalta: yleiskaavakartta ja kaavaselostus Käsittely: Kaavoituksen seurantaryhmä. Asemakaavaehdotuksen ja vastineiden käsittely teknisessä lautakunnassa. Tekninen lautakunta asettaa asemakaavaehdotuksen nähtäville (MRA 19 ). Mahdollinen viranomaisneuvottelu lausuntojen saavuttua). Tarvittaessa kaavaehdotuksen asettaminen uudelleen nähtäville tai niiden kuuleminen erikseen, joita muutokset koskettavat. Osallistuminen: Kaavaehdotus asetetaan nähtäville ja pyydetään lausuntoja. Mahdollisuus jättää muistutuksia. Tiedottaminen: Kaavaehdotuksen nähtäville asettamisesta ilmoitetaan Kiuruvesi-lehdessä ja kaupungin internet -sivuilla. Maanomistajille tiedotetaan kirjeitse. HYVÄKSYMISVAIHE KEVÄT 2010 Vastineet muistutuksiin ja lausuntoihin Kaavaehdotuksen tarkistaminen tarvittaessa Yleiskaavakartta ja kaavaselostus Käsittely: Kaavoituksen seurantaryhmä. Yleiskaavan muutoksen käsittely teknisessä lautakunnassa ja kaupunginhallituksessa ja hyväksyminen kaupunginvaltuustossa (MRL 52 ). Osallistuminen: Mahdollinen valitusprosessi. Kaavan hyväksymispäätöksen laillisuudesta voi valittaa Kuopion hallinto-oikeuteen. Tiedottaminen: Hyväksymispäätöksestä kuulutetaan kaupungin internet sivuilla ja Kiuruvesilehdessä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään tarvittaessa suunnittelun kuluessa. Täydennetty

22 BBK Yhteystiedot: Kiuruveden kaupunki PL KIURUVESI puh. (017) Mittausteknikko Tapani Turunen Puh. (017) , Pöyry Finland Oy Itkonniemenkatu KUOPIO Projektipäällikkö Jorma Harju Puh Suunnittelija Timo Kortelainen Puh

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 67090260.BBK 2/2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KOIVUJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Aloite Yksityinen maanomistaja. Alustavat tavoitteet Tavoitteena on keskittää maanomistajan kaksi lomarakennuspaikkaa

Lisätiedot

Osayleiskaavaselostus joka koskee 16 päivänä maaliskuuta 2010 päivättyä rantaosayleiskaavakarttaa.

Osayleiskaavaselostus joka koskee 16 päivänä maaliskuuta 2010 päivättyä rantaosayleiskaavakarttaa. Osayleiskaavaselostus joka koskee 16 päivänä maaliskuuta 2010 päivättyä rantaosayleiskaavakarttaa. 67090260.BBK Luonnos 16.3.2010 KOIVUJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JA RISTOLAN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN

Lisätiedot

SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA

SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA ENONKOSKI SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA 25.2.2014 Näkymä Kurtinniemestä pohjoiseen Leväsentie 23 H 142 70780

Lisätiedot

SUONENJOKI. RASTILAN (Suonenjoen kylä tila 4:8) RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SUONENJOKI. RASTILAN (Suonenjoen kylä tila 4:8) RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUONENJOKI RASTILAN (Suonenjoen kylä tila 4:8) RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN 3.3.2016 SUONENJOKI Rastilan ranta-asemakaavan muuttaminen Maankäytönsuunnittelu (OAS) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

RAUTALAMPI HÄNNILÄN RANTA-ASEMAKAAVA. Ranta-asemakaava koskee Myhinjärven länsirannalla sijaitsevaa Hännilän tilaa 1:65 (686:404:1:65)

RAUTALAMPI HÄNNILÄN RANTA-ASEMAKAAVA. Ranta-asemakaava koskee Myhinjärven länsirannalla sijaitsevaa Hännilän tilaa 1:65 (686:404:1:65) RAUTALAMPI HÄNNILÄN RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Myhinjärven länsirannalla sijaitsevaa Hännilän tilaa 1:65 (686:404:1:65) 23.1.2015 Maanmittauslaitos Ortokuva 2013 Leväsentie 23 H 142 70780

Lisätiedot

SONKAJÄRVEN KUNTA JYRKÄN ALUEEN TILOJEN 3:3 JA 29:0 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SONKAJÄRVEN KUNTA JYRKÄN ALUEEN TILOJEN 3:3 JA 29:0 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SONKAJÄRVEN KUNTA JYRKÄN ALUEEN TILOJEN 3:3 JA 29:0 RANTA-ASEMAKAAVA 4.4.2016 SONKAJÄRVI Jyrkän ranta-asemakaava (OAS) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa

Lisätiedot

Niemilomat Oy ranta-asemakaava. Ranta-asemakaava koskee Unnukan Tetriniemeen ja Tetrisaariin sijoittuvia Sahkarlahden kylän 430 tiloja 7:22 JA 7:23

Niemilomat Oy ranta-asemakaava. Ranta-asemakaava koskee Unnukan Tetriniemeen ja Tetrisaariin sijoittuvia Sahkarlahden kylän 430 tiloja 7:22 JA 7:23 LEPPÄVIRTA Niemilomat Oy ranta-asemakaava Ranta-asemakaava koskee Unnukan Tetriniemeen ja Tetrisaariin sijoittuvia Sahkarlahden kylän 430 tiloja 7:22 JA 7:23 1.6.2015 Maanmittauslaitos Ortokuva 2013 LEPPÄVIRTA

Lisätiedot

KANGASNIEMI KANGASNIEMEN KUNNAN 213 TIIHOLAN KYLÄN 433 TILAN 1:20 LIKOLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.1.

KANGASNIEMI KANGASNIEMEN KUNNAN 213 TIIHOLAN KYLÄN 433 TILAN 1:20 LIKOLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.1. KANGASNIEMI KANGASNIEMEN KUNNAN 213 TIIHOLAN KYLÄN 433 TILAN 1:20 LIKOLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA 10.1.2018 Suunnittelualue tila 213-433-1:20 Maanmittauslaitos 2017 KANGASNIEMEN KUNNAN TIIHOLAN KYLÄN TILAN

Lisätiedot

POLVIJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

POLVIJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.4.2012 POLVIJÄRVI Salolan tilan ranta-asemakaava Ranta-asemakaava koskee osia Polvijärven kunnan Saarivaaran kylän kiinteistöstä 607-413-21-7 Salola Ranta-asemakaavaan

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

HIRVENSALMI. Länsiosan rantaosayleiskaavan muuttaminen tilan Kouranta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HIRVENSALMI. Länsiosan rantaosayleiskaavan muuttaminen tilan Kouranta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIRVENSALMI Länsiosan rantaosayleiskaavan muuttaminen tilan 407-3-30 Kouranta osalta 11.11.2016 Maanmittauslaitos 2016 HIRVENSALMI Länsiosan rantaosayleiskaavamuutos (OAS) Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 67080506.BBK 04/2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kerimäen kunta 1 Aloite Yksityinen maanomistaja on tehnyt aloitteen ranta-asemakaavan laatimiseksi tiloille 246-434-1-9 Suoniemi ja 246-414-2-74

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Tietäjäntien asemakaavan muutos Kaavatunnus 749 7551 (Kunnanosa 2, Toivalan teollisuusalue)

SIILINJÄRVEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Tietäjäntien asemakaavan muutos Kaavatunnus 749 7551 (Kunnanosa 2, Toivalan teollisuusalue) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9/2011 SIILINJÄRVEN KUNTA Tietäjäntien asemakaavan muutos Kaavatunnus 749 7551 (Kunnanosa 2, Toivalan teollisuusalue) SIILINJÄRVEN KUNTA 1 Aloite ja muutoksen tarkoitus

Lisätiedot

KONTIOLAHTI. MARJALA-ONTTOLA-PILKKO-PUNTARIKOSKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOS tilan 31:88 ja siitä lohkottujen tonttien osalta

KONTIOLAHTI. MARJALA-ONTTOLA-PILKKO-PUNTARIKOSKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOS tilan 31:88 ja siitä lohkottujen tonttien osalta KONTIOLAHTI MARJALA-ONTTOLA-PILKKO-PUNTARIKOSKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOS tilan 31:88 ja siitä lohkottujen tonttien osalta 29.4.2016 Maanmittauslaitos 2016 KONTIOLAHTI Marjala-Onttola-Pilkko-Puntarikoski

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄ OINAANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RÄÄKKYLÄ OINAANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RÄÄKKYLÄ OINAANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskee kylän 414 Sintsi tiloja 6-51, 6-52, 6-55, 6-56, 6-58, 6-60, 6-62, 6-66, 6-67, 6-70, 6-71, 6-74, 6-75, 6-76 ja 6-79. Ranta-asemakaava päivitetään kokonaisuudessaan

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA KORTTELIN 34 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maanmittauslaitos ortokuva

VALTIMON KUNTA KORTTELIN 34 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maanmittauslaitos ortokuva VALTIMON KUNTA KORTTELIN 34 ASEMAKAAVAMUUTOS 25.3.2015 Maanmittauslaitos ortokuva Leväsentie 23 70780 KUOPIO Yhteyshenkilö: Jorma Harju Puh: 044 5963 111 S-posti: jorma.harju@kaavaharju.fi VALTIMON KUNTA

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA

SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA ENONKOSKI SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA LUONNOS 25.2.2014 Näkymä Kontioniemestä pohjoiseen Maankäytönsuunnittelu

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

LIPERIN KUNTA. YLÄMYLLYN OSAYLEISKAAVAMUUTOS uuden yläkoulun alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIPERIN KUNTA. YLÄMYLLYN OSAYLEISKAAVAMUUTOS uuden yläkoulun alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIPERIN KUNTA YLÄMYLLYN OSAYLEISKAAVAMUUTOS uuden yläkoulun alue 22.10.2018 Kaava-alueen sijainti Maanmittauslaitos, ortokuva (OAS) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee laatia

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2017 SIILINJÄRVI Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen / VIREILLETULO Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

LIPERIN KUNTA YLÄMYLLYN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS LEH- TORANNAN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIPERIN KUNTA YLÄMYLLYN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS LEH- TORANNAN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIPERIN KUNTA YLÄMYLLYN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS LEH- TORANNAN ALUEELLA 5.5.2017 Maanmittauslaitos, ortokuva alueelta LIPERI Asemakaavan muutos ja laajennus Lehtorannan alueella (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

HIRVENSALMI LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAMUUTOS. KAAVASELOSTUS luonnos. Muutos koskee tilaa Kouranta

HIRVENSALMI LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAMUUTOS. KAAVASELOSTUS luonnos. Muutos koskee tilaa Kouranta HIRVENSALMI LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAMUUTOS Muutos koskee tilaa 407-3-30 Kouranta 11.11.2016 luonnos Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 1.2 Alueen sijainti... 1 2 KAAVA-ALUE,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ENONKOSKEN KUNTA SAIMAAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS YLEISKAAVASELOSTUS

ENONKOSKEN KUNTA SAIMAAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS YLEISKAAVASELOSTUS YLEISKAAVASELOSTUS Hyväksytty kunnanvaltuustossa 12.11.2013 59. 25.3.2012 ENONKOSKEN KUNTA Muutos koskee Enonkosken kunnan Ahvensalmen kylän kiinteistöjä 46-401-10-46 Lähderanta ja 46-401-10-53 Apuri Sisältö

Lisätiedot

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS

POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS POLVIJÄRVI LAMPIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SELOSTUS 30.11.2017 Lamminniemi Maanmittauslaitos 2017 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI...

Lisätiedot

LIESVEDEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS

LIESVEDEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS KONNEVESI LIESVEDEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS Ranta-asemakaavamuutos koskee osittain Liesveden länsirannalle vuonna 1992 laadittua Liesveden ranta-asemakaavaa 2.2.2015 Leväsentie 23 H 142 70780

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 67080377.BBK 09/2008 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Rautavaaran kunta (www.rautavaara.fi) 1 Aloite Rautavaaran kunta. Tekninen lautakunta on hyväksynyt 20.5.2008 (Tekn.ltk. 15. ) esityksen n

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 16WWE0492 5/2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KEHVONSALON KARTANON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 Suunnittelutehtävän määrittely 3 1.2 Suunnittelutilanne

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

SUONENJOKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maanmittauslaitos ortokuva alueelta

SUONENJOKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maanmittauslaitos ortokuva alueelta SUONENJOKI IISVEDEN TAAJAMAN NS. VANHAN PEURAN SAHAN ALUETTA KOSKEVA OSAYLEISKAAVAMUUTOS JA IISVEDEN KORTTE- LEIDEN 1128, 1130, 1132 1136 JA NIIHIN LIITTYVIEN KATU- JA PUISTOALUEIDEN ASEMAKAAVAMUUTOS 30.9.2015

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KONTIOLAHDEN KUNTA. Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KONTIOLAHDEN KUNTA. Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.12.2013 KONTIOLAHDEN KUNTA KONTIOLAHDEN KUNTA 1 Aloite ja asemakaavatyön tarkoitus Kontiolahden kunnan ympäristölautakunta on 15.5.2013 96 päättänyt käynnistää

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017)

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OAS 1 (5) Varkauden kaupunki Järvialueen rantaosayleiskaavan muutos, Ala-Lylyjärvi VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KONNEVESI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KONNEVESI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KONNEVESI POHJOIS-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAMUUTOS JA RANTA-ASEMAKAAVAN LAADINTA KOSKIEN TILAA NEITURIN KIEVARI 275:402:6:77 NEITURIN KANAVAN POHJOISPUOLEL- LA 31.10.2016 KONNEVESI Neiturin alueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KAAVIN KUNTA RIIHINIEMEN RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

ENONKOSKEN KUNTA SAIMAAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS YLEISKAAVASELOSTUS

ENONKOSKEN KUNTA SAIMAAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS YLEISKAAVASELOSTUS YLEISKAAVASELOSTUS 16USP0125.BSE EHDOTUS 25.3.2012 ENONKOSKEN KUNTA Muutos koskee Enonkosken kunnan Ahvensalmen kylän kiinteistöjä 46-401-10-46 Lähderanta ja 46-401-10-53 Apuri Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1 (4) RAUTALAMMIN KUNTA HAUKINIEMI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.1.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI SAVOLANNIEMEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKEN KAUPUNKI SAVOLANNIEMEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKEN KAUPUNKI SAVOLANNIEMEN ASEMAKAAVA 9.9.2016 Savolanniemen sijainti Maanmittauslaitos 2014 JUANKOSKI Savolanniemen asemakaava Maankäytönsuunnittelu (OAS) 1 Alueen sijainti Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh.(015) 532 203, Fax.(015) 532 098 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MÄNTYSAAREN

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KONTIOLAHDEN KUNTA. Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KONTIOLAHDEN KUNTA. Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.12.2014 KONTIOLAHDEN KUNTA KONTIOLAHDEN KUNTA 1 Aloite ja asemakaavatyön tarkoitus Kontiolahden kunnan ympäristölautakunta on 15.5.2013 96 päättänyt käynnistää

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA

TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS)

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

ENONKOSKEN KUNTA SOIDINNIEMI ASEMAKAAVA 2014. Soidinniemen voimassa oleva asemakaava päivitetään kokonaisuudessaan

ENONKOSKEN KUNTA SOIDINNIEMI ASEMAKAAVA 2014. Soidinniemen voimassa oleva asemakaava päivitetään kokonaisuudessaan ENONKOSKEN KUNTA SOIDINNIEMI ASEMAKAAVA 2014 Soidinniemen voimassa oleva asemakaava päivitetään kokonaisuudessaan 3.2.2015 SOIDINNIEMI Soidinniemen sijainti Leväsentie 23 H 142 70780 KUOPIO Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI, SEINÄJÄRVI

VIRTAIN KAUPUNKI, SEINÄJÄRVI OAS 1 (8) UPM Kymmene Oyj 4.10.2016 VIRTAIN KAUPUNKI, SEINÄJÄRVI SEINÄJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Juvan kunta Rautjärven yleiskaavan muuttaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Juvan kunta Rautjärven yleiskaavan muuttaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUVAN KUNTA RAUTJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että kaavatyön yhteydessä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Rak 3032 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.10.2017 ISO-MATEEN TUULINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin Veneskosken kylän Iso-Mateen Tuuliniemen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot