Lähi-Idän kuohuntaa ihmetellessäni

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lähi-Idän kuohuntaa ihmetellessäni"

Transkriptio

1

2 Lähi-Idän kuohuntaa ihmetellessäni kiinnitin huomioni Egyptissä vuonna 1927 syntyneeseen järjestöön, jonka nimi on Muslimiveljeskunta. Sen mottona on: Koraani on perustuslakimme. Järjestön perustaja Hassan al-banna hirtettiin vuonna Järjestö jäi kuitenkin elämään ja johtavaksi ideologiksi nousi Said Qutb. Häntä pidetään 1900 luvun johtavana islamilaisena ajattelijana. Kiteytettynä veljeskunnalla on kolme tavoitetta: Ensimmäinen on Israelin tuhoaminen, toinen maallistuneiden muslimivaltioiden palauttaminen islamilaisiksi valtioiksi ja kolmas moraalisesti rappeutuneiden länsivaltojen käännyttäminen islamilaisiksi valtioiksi; ensin keskustelemalla, mutta kun rauhoitetut kuukaudet ovat ohi, niin uskon sotaa käyden. Qutb kohtasi sen verran vastusta, että hänet hirtettiin vuonna Egyptissä muslimiveljeskuntaa on suvaittu vaihtelevasti. Se on ollut laiton järjestö vuodesta 1954 vuoteen Tuomioistuin määritteli sen joulukuussa 2013 uudestaan terroristijärjestöksi. Maaliskuussa 2014 Egyptin tuomioistuin tuomitsi 529 muslimiveljeskunnan jäsentä kuolemaan. Järjestön ideologiaa noudattaa mm Israelin pohjoisrajan tuntumassa Libanonissa Hezbollah järjestö, Hamasjärjestö Gazan alueella sekä PLO eli palestiinan vapautusjärjestö koko Israelin alueella. Nämä järjestöt ovat vapauttamassa koko Israelia juutalaisista. Esimerkiksi Gazassa vaikuttava Hamas käy vapaustaistelua, vaikka Gazan alueella ei asu yhtään juutalaista. Gazassa olleista juutalaisten haudoista on viety juutalaisten luut Israelin puolelle, etteivät ne saastuttaisi muslimien pyhää maata. PLO on palestiinalaisten kattojärjestö, johon kuuluu esim. Fatah taistelujärjestö, jonka muslimiveljeskunta Yasser Arafatin toimesta perusti Kuwaitissa. PLO:n ensimmäinen puheenjohtaja oli Libanonissa syntynyt Ahmad Shukeiri, jonka äiti oli turkkilainen ja isä Libanonin arabi. Toisesta puheenjohtajasta tiedetään vain nimi. Kolmas puheenjohtaja oli Yasser Arafat, joka syntyi Egyptissä, opiskeli insinööriksi Kairon Yliopistossa. Hän toimi muslimiveljeskunnan opiskelijajärjestön puheenjohtajana Hän taisteli vänrikkinä Egyptin armeijassa Herää kysymys, millä valtuuksilla PLO neuvottelee Israelin maan jakamisesta. PLO:n ensimmäinen puheenjohtaja oli libanonilaisturkkilainen ja kolmas eli Arafat Egyptiläinen. Arafat joukkoineen hallitsi Jordanian pohjoisosaa 60- luvun lopulla, mutta tuli karkoitetuksi Libanonin eteläosaan. Libanonista hänet karkoitettiin Tunisiaan, mistä vähitellen siirtyi Israeliin. Voidaanko ajatalla, että koska Arafatin yritykset perustaa islamilainen valtio epäonnistuivat sekä Jordaniassa että Libanonissa, niin annettakoon heille oma valtio Israelissa. Samalla tulisi hoidettua hankalat juutalaiset ja maailma saavuttaisi rauhan. Tähän ratkaisumalliin tuntuvat uskovan Obama joukkoineen sekä useat Euroopan maat.

3 Runsaat 20 henkilöä paikalla elvyttämässä. Naantalin paikallisosasto elää jälleen. Naantalin seurakuntakeskukseen kokoontui Risto Takkisen kutsumana 8.1. runsaat 20 hengen joukko elvyttämään lähes 10 vuotta ilman omaa toimintaa ollutta 60-jäsenen Naantalin paikallisosastoa. Elvytys onnistui ja kokous valitsi puheenjohtajakseen (alla) Pertti Yli-Luoman ja sihteeriksi Seija Nurmen. Samassa yhteydessä liittyi 10 uutta jäsentä. Tilaisuuden alussa laulettiin Risto Takkisen säestämänä : Myös Naantalin paikallisosasto elää ja voi hyvin. Kiitos Herralle! Turun paikallisosaston toimintaa alkuvuonna 2015 To klo Turun Baptistiseurakunnassa Rafi Shimon Israelista. Hannu Elo ja Ilkka Vakkuri kaikissa am tilaisuuksissa. Kahvitarjoilu klo To klo Turun Babtistiseurakunnassa Evgeny Blinov Nizhny- Novgorodista Venäjältä. Säest Helena Koillisranta. Kahvitarjoilu klo To klo Maarian pappilan tallissa Michael Yaron Israelista. Kanttori Ulla Vuola. Kahvitarjoilu klo Paimiossa tapahtuu alkuvuonna 2015 Ke klo Asemasrk vuosikokous, jossa vieraana Risto Takinen. Su klo Asemasrk tai Mikaelintalo, Lea ja Aleksi Krantz, Shalom-yhtye. Su klo Mikaelintalo Sari Essayah, EU ja Israel. Shalom-yhtye. Su klo Asemasrk Eivor Beckman, Shalom-yhtye. Su klo Mikaelintalo Yehuda Amsalem Beit Singer lastenkodista, Shalom-yhtye Tervetuloa kaikista paikallisosastoista!!

4 Joka Israelia siunaa, tulee siunatuksi Yli 100 vuotta sinivalkoista ystävyyttä. Kuvassa Israelin Suomen suurlähettiläs Shemi Tzur ja Risto Heinonen Turussa. Nykysuomen sanakirja määrittelee ystävyyden mm. näin: Olemalla Israelin ystävä, suhtautuu Israeliin kuten todellinen ystävä suhtautuu. Minkään muun kansan ystävyys ei ole saman arvoinen kuin juuri Israelin ystävyys. Miten voidaan totuudessa pysyen sanoa perustellusti näin? Tätä väitettä eivät allekirjoita todeksi kuin vain ne, jotka kunnioittavat Raamattua Jumalan Sanana. Ja tässä on yksinkertaistettuna tuon väitteen vastaus: Kun Raamattua pidetään Jumalan Sanana, nousee sieltä vääjäämättä, selvästi ja vastaansanomattomasti esiin Israelin uniikki, korvaamaton ja aina voimassaoleva arvo, jota ei voida muuttaa tai vaihtaa muuksi. Jos sitoutuu tähän, merkitsee se myös yleisesti Raamatun muidenkin osien kunnioittamista. Muu ei juuri ole mahdollista, koska koko Raamattu perustuu Israelin syntyyn, vaiheisiin, esikuvallisuuteen ja merkitykseen kaikissa sen kansien välissä olevissa 66 kirjassa. Näin todellinen Israelin ystävyys sen lujimmassa merkityksessä aukeaa Raamatun Sanan johdosta. Se on sillä perustalla järkkymätön ja aina voimassaoleva. Tietenkin on muunlaistakin Israelin ystävyyttä, kuten kaupallista, teollista, kulturellista jne. Suomen Israelin Ystävät järjestönä on perustautunut koko olemassaolonsa ajan hengelliselle, Raamatulliselle perustalle, ja on ihme sinänsä rekisteröitynä järjestönä vanhempi kuin Israelin itsenäisyys. Mitä muuta suomalaiset ovat tehneet vuosikymmenien saatossa itsenäisessä Israelissa on miltei poikkeuksetta perustunut tuohon hengelliseen näkemykseen Israelista. Ja siihen sisältyy myös uskomattomalle maailmalle salattu Raamatullinen totuus: Julkisuudessa - esim. TV:ssa - ei enää tunnusteta mitään pyhää olevan jäljellä missään suhteessa, vaan kaikki rikollisuuksien eri muodot ovat päivittäin ihmisten silmien edessä, ja pyhää rienataan. Kirkko ei asetu vastustamaan pahaa, vaan suvaitsee kaikkinaisen pahuuden yhteyteensä. Sitä ei eroteta, vaan vanhoista arvoista kiinni pitävät pikemminkin heitetään ulos. Tasa-arvon nimissä vaaditaan mm. avioliiton uudelleen määrittelyä Raamatun vastaiseksi, joka tulee jakamaan kirkon pahemmin kuin tähän asti, vaikka jo nyt muutamassa vuodessa yli 90%:n kannatus on laskenut n. 70%:iin. Kirkko on sisäisesti hajalla. Mitä enemmän tehdään Raamatun vastaisia päätöksiä, sitä enemmän kirkko hajoaa. Eikä toinen puoli enää löydä toistaan keskinäisessä ymmärryksessä. Tiet erkanivat pahasti jo naispappeuskysymyksessä 1990-luvulla. Kirkon eräät piispat, arkkipiispaa myöden, uskaltavat nousta kirkon voimassaolevia kirjallisia perusperiaatteita vastaan opettamalla selvästi Raamatun vastaisia kannanottoja.

5 Myös Israelin suhteen esiintyy paljon väärää opetusta mm. korvausteologian muodossa, jossa väitetään totuuden vastaisesti kirkon perinneen Israelin raamatullisen aseman. Kirkon piispat myös ovat sitoutuneet kannanotoissaan siihen, että lapsikaste uudestisynnyttää ihmisen. Jos uudestisyntyminen tapahtuisi lapsikasteessa, Suomessa asuisi 70-90% uudestisyntynyttä ihmistä. Tämä ei tietenkään ole yhdenmukainen tila olemassa olevan totuuden kanssa. Tosiasiassa kirkon jäsenistä lienee vain n. 5-10% uudestisyntynyttä jäsentä. Jo tämä osoittaa kirkon sisäisen tilanteen vakavuuden. Kirkko, jonka pitäisi edustaa Jumalan seurakuntaa maan päällä, ei voi pysyä pystyssä, ellei se edes täytä raamatullisia seurakunnan kriteereitä. Seurakunta on uskovien yhteisö. Jos kirkko koostuu pääosin uskomattomista ihmisistä, se ei ole seurakunta, vaikka sillä on seurakunnan nimi. Seurakunnasta on tehty ikään kuin aatteellinen yhdistys, johon voi kuulua kuka tahansa siinä kuin ateisti tai saatananpalvojakin, kunhan maksaa jäsenmaksun eli kirkollisveron. Eikä papiksi lukevan motiivia tai uskon tilaa edes kysytä yliopisto-opintojen pohjaksi tässä nimenomaan kutsumustehtävään tähtäävässä koulutuksessa. Jos pappi tai piispa ei itsekään usko, tapahtuu vain se, mistä Jeesus itsekin mainitsi: Jos sokea taluttaa sokeaa, molemmat kaatuvat kuoppaan. Israelin Ystävät ovat erityisasemassa myös järjestönä. Jos kirkosta löytyy tuo mainittu 5-10% Israelin todellisia ystäviä, niin hyvä. Tässä mielessä Israelin ystävät ovat lähempänä todellista seurakuntaa, vaikka eivät virallinen seurakunta olekaan. Näin olemme ajassa, jolloin virallinen kirkko eroaa yhä enemmän Jumalan Sanan mukaiselta linjalta, ja järjestöt ja ihmisten epäviralliset yhteenliittymät jatkavat Raamatun mukaisella linjalla, jopa maan alla. Vapaiden suuntienkin eräät tahot mukautuvat yhä tiiviimmin kirkon linjauksiin ekumenian nimissä, koska ne ovat osin riippuvaisia kirkollisveron tuotoista ja valtion avustuksista. Raha ja politiikka ovat astuneet yhä määräävämpään asemaan kirkon hengellisessä elämässä, pyrkien sen maallistamaan ja laskemaan sille omat ehtonsa. Tässä toteutuu vanha totuus, että se joka maksaa, myös määrää. Israelin Ystävät ry on vapaa kansalaisjärjestö, joka voi olla tiennäyttäjänä myös Raamatun Sanan mukaiseen elämään. Tällöin etsitään saivartelematta Raamatun totuutta kaikissa oppikysymyksissä. Olemme myös lähellä Raamatun kertomaa pedon merkin aikaa. Miten virallinen kirkko suhtautuu siihen kaiken liberalismin keskellä, jää nähtäväksi. Raamatussa on kuitenkin siihenkin ennalta kerrottuna vuosituhantinen totuutensa, joka ei muutu erilaisissa opintuulissa muuksi, vaikka Raamattuakin yritetään myös esim. väärin kääntämällä vesittää. Onneksi meillä on aina alkukieli, josta asiat voi puolueettomasti tarkistaa, jos vain on halua tutkia ja omaksua totuuden sana. Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos olette maistaneet, että Herra on hyvä. Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis, ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia. (1.Piet.2:2-5)

6 Mukana YK:n Lähi- Idän rauhanturvatoiminnassa. Minulla oli ikimuistoinen mahdollisuus palvella kahteen otteeseen YK:n vanhimman rauhanturvaorganisaation, UNTSO:n riveissä sekä sotilastarkkailijana Egyptissä ja Israelissa että esikuntatehtävissä Jerusalemissa. Osallistuin henkilöstöpäällikön ominaisuudessa vuosina 2002 ja 2003 joka arkiaamu UNTSO:n komentajalle ja hänen esikunnalleen pidettyihin seikkaperäisiin tilannekatsauksiin. Tuolloin elimme keskellä palestiinalaisten toista kansannousua eli intifadaa. Tämän kansannousun katsotaan alkaneen lokakuussa 2000 ja päättyneen heinäkuussa 2004 ja olleen siis ajallisesti lähes yhtä pitkän kuin talvija jatkosotamme. Israelin itsenäisyyden ajan historia on täynnä sotaa ja väkivaltaa. Israel on joutunut puolustautumaan kuudessa tavanomaisin asein käydyssä täysimittaisessa sodassa. Näissä naapuriarabivaltioiden yhteisissä operaatioissa Israel on joka kerta lyönyt määrällisesti moninkertaiset armeijat perinpohjin. Israelin itsenäisyyden säilyminen on Jumalan ihme. Sotiin liittyykin monia yliluonnollisia tapahtumia. Jos maahan suuntautuneet uhkat on voitu torjuakin, on Israelissa asuvien palestiinalaisten ja maahan tunkeutuneiden terrori-iskut maan sisällä olleet vaikea taltuttaa. Siitä kerron seuraavassa. Komentajalle esitetyt tilanneselostukset, joissa olin osallisena, kertoivat toinen toistaan järkyttävimmistä uutisista. Käytännössä päivittäin kymmeniä kertoja palestiinalaisjärjestöjen aseelliset ryhmät, Hamas, Fatah, PLO ym pienemmät terroristiryhmät toimivat Länsirannalla ja Gazassa mutta myös ympäri Israelia. Yksittäin tai pienryhmissä ne iskivät asein, kranaatein, raketein, pommein ja itsemurhaiskuin niin Israelin puolustusvoimia, poliisia kuin puhtaasti siviilikohteita vastaan. Kun siviilikohteiseen iskettiin, kuoli ja haavoittui siinä lapsia, aikuisia ja vanhuksia niin juutalaisia kuin palestiinalaisia tai arabeja. Iskuja oli niin paljon ja usein, että jos määrä jaettaisiin ajalla, voisi tilastollisesti osoittaa, että iskut toistuivat kolmen tunnin välein ympäri vuorokauden. Mikä maa tai kuka sitä voi kestää loputtomiin? Itsemurhaiskut yleistyivät toisen intifadan aikaan. Noihin aikoihin kansainvälisessä mediassakin nähtiin uutisia täysiin busseihin tehdyistä itsemurhaiskuista. Tuhot olivat totaalisia ja uhrien määrä henkeä kerralla. Kun bussi-iskut toistuivat, niin pian kansainvälisen median kiinnostuskin väheni ja uutiskuvat harvenivat. Kahviloihin ja väentungokseen iskettiin myös palestiinalaisten mielestä hyvin tuloksin. Muslimijohtajat siunasivat nuo terroriteoistaan urheat marttyyrit. He saivat sankarin viitan harteilleen ja lupauksen pääsystä taivaaseen 72 neitsyen syliin. Marttyyrien vanhemmillekin luvattiin taivaspaikkaa ja houkuttelevaa rahasummaa. Salaisissa koulutusleireissä pojat ja myös tytöt saivat opetusta itsemurhaiskuihin valmistautumisesta ja suorittamisesta. Eräs, mistä vähemmän tiedetään, ovat ampumistapaukset palestiinalaiskylistä maantielle tarkoituksena tappaa israelilaisrekisterissä olevien autojen matkustajat. Näiden tapausten sekä Länsirannalta ja Gazasta Israelin puolelle soluttautuvien terroristien pysäyttämiseksi Israel alkoi rakentaa noin 200 km pitkää palestiinalaiskyliä eristävää piikkilanka-aitaa ja betonimuuria. Tämä aita ja monet muut Israelin Puolustusvoimien ja poliisin tehooperaatiot vähensivät merkittävästi terroriiskuja. Useimmat yritykset paljastuivat ennen aikojaan ja ne torjuttiin. Vastoinkäymisistä huolimatta palestiinalaisterroristit entistä hurjemmin yrittivät iskeä juutalaiskohteisiin. Aidan ja muurin katsotaan estäneen neljän vuoden aikana 373:sta yrityksestä puolet...jatkuu sivulla 7

7 Ennen aidan valmistumista käytännössä lähes jokainen terrori-isku tuotti tuhoa. Aita ja muuri säästivät ja edelleen säästävät satoja jos ei tuhansia juutalaishenkiä. Aita siis on perusteltu mutta länsimedia sen sijaan yksipuolisesti tuomitsee aidan, koska se eristää palestiinalaisten vapaan liikkumisen. Näin todella onkin. Tapasin joitakin palestiinalaisia ja he kertoivat kuinka eivät ole vuosiin päässeet käymään kotonaan Länsirannalla tai Gazassa. Ketä siitä voi syyttää? Meitä YK:n väkeä teroitettiin tuohon aikaan olemaan erityisen varovaisia. Meneminen tietyille juutalaisalueille Jerusalemissa oli kielletty ja muutenkin kehotettiin välttämään väentungosta, toreja ja kokoontumisia. Siihen aikaan kauppojen ja kahviloiden oville tulivat turvamiehet, jotka tekivät turvatarkastukset metallinpaljastimilla ja kaivelivat jokaisen ostoskassin ja laukun. Ihaillen katselin kuinka lähes järjettömässä ja lohduttomassa tilanteessa viranomaiset toimivat tehokkaasti ja turvasivat kansalaistensa jokapäiväisen elämän. Eikä tässä kaikki. Siihen aikaan myös Irakin sotaan valmistauduttiin pommisuojia rakentamalla, kaasunaamareita jakamalla, kansalaisia lapsista vanhuksiin kouluttamalla. YK:n väki ei siinäkään voinut seurata sivusta vaan valmistautui tulevaan sotaan, omaiset mukaan lukien, niin hyvin kuin saattoi. Odotettiin, että sodan syttyessä Saddam Hussein saattaisi kostoksi lähettää joukkotuhoainein ladattuja ohjuksia Israeliin. Sittemmin sota syttyi mutta ohjuksia ei, Jumalan kiitos, kuitenkaan ammuttu. Hyvä Israelin ystävä. Tämän halusin kertoa omasta kokemuksestani, jotta ymmärrät paremmin, miksi Israel joutuu joskus käyttämään koviakin otteita turvatakseen itsenäisyyden ja kansalaisensa, mutta myös maassa asuvat ulkomaalaiset. Jumala on sen velvoitteen Israelille Sanassaan antanut. Rauhaa Lähi-Itään ja Israelia siunaten! Timo Joutsen UNTSO:n päämajan portti Pahan neuvon vuorella Jerusalemissa. Nimeä käytettiin Brittimandaatin aikoihin. Sivu 5: YK-sotilas Nasaretissa. Kuvat Mikko Luokkakallio 2008 ja 2013.

8 PANKKI Maksu välitetään saajalle maksujenvälityksen ehtojen TILISIIRTO Saajan tilinumero Saaja Mottagare Maksajan nimi ja osoite Allekirjoitus IBAN BIC DABAFIHH FI VARSINAIS-SUOMEN ISRAELIN YSTÄVÄT RY Valitse haluamasi kohteen numero: 97 Raamattuleirityö 233 Israelin mat. ja humanit. apu 55 Messiaaninen työ 71 Syväntöjen raamattutyö 84 Muu Israel-työ 125 Itä-Euroopan raamattutyö 136 Brennerien perhetyö Viitenumero Tililtä Eräpäivä Euro Keräyslupa nro: 2020/2013/3125 Ole mukana siunaamssa Israelia ja sinne tehtävää työtä myös taloudellisesti. Valitse yllä olevasta pankkisiirrosta kohde, johon haluat antaa lahjasi. Israelin Ystävät ry V-S piirin vuosikokous su klo Paikka Agape-Sydän seurakunta Luostarinkatu 12, Turku. Ohjelmassa vuosikokouksen jälkeen Risto Takkisen katsaus Israelin ja Lähi-Idän tilanteesta. Kahvitarjoilu, kuva-musiikkiesitys. TERVETULOA! Huom! Hallitus kokoontuu klo Piirihallitus Pja Risto Takkinen, Hannu Elo, Timo Joutsen, Seppo Koivukoski, Jussi Soininen, Vesa Riikkilä, Samuel Mäkinen, Marjatta Järvinen, Anneli Hämäläinen, Loimaan edustaja, jonka nimi ei tiedossa Siht Mikko Luokkakallio (ei hall) Talhoit Jarmo Salo (ei hall) Vaalivaliokunta Hannu Elo, Seppo Koivukoski (vara) Liittokokousedustajat Hannu Elo Jussi Soininen Timo Kiviaho Seppo Koivukoski Varaedustajat Timo Joutsen Vesa Riikkilä Mikko Luokkakallio Anneli Hämäläinen Taitto Mikko Luokkakalio

Hanki oma kummijäsen! Åkerlundinkatu 2A, 33100 TAMPERE 03-3142 5100 Sähköposti: shalom@iy.fi Jäsensihteeri: iy@iy.fi Kerro samalla oma nimesi ja

Hanki oma kummijäsen! Åkerlundinkatu 2A, 33100 TAMPERE 03-3142 5100 Sähköposti: shalom@iy.fi Jäsensihteeri: iy@iy.fi Kerro samalla oma nimesi ja Åkerlundinkatu 2A, 33100 TAMPERE 03-3142 5100 Sähköposti: shalom@iy.fi Jäsensihteeri: iy@iy.fi Kerro samalla oma nimesi ja kummisi nimi, niin lähetämme teille pienen muistolahjan. Palestiinalaishallinnon

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

JEESUS PARANTAA NAISEN JA MIEHEN SURKASTUNEEN KÄDEN SAPATTINA

JEESUS PARANTAA NAISEN JA MIEHEN SURKASTUNEEN KÄDEN SAPATTINA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PARANTAA NAISEN JA MIEHEN SURKASTUNEEN KÄDEN SAPATTINA 1. Kertomuksen taustatietoja Nyt meillä on poikkeuksellisesti kaksi eri kertomusta. Ne eivät

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Yhteensä Lainapääoma 50,00 Käsittelymaksu 5,00 YHTEENSÄ 55,00

Yhteensä Lainapääoma 50,00 Käsittelymaksu 5,00 YHTEENSÄ 55,00 4finance Oy Mikonkatu 15 A, 3krs. 00100 Helsinki 0600 550 750 (0.76,-/min + mpm/pvm) www.vivus.fi Jorma Juhani Parviainen Aijalantie 122-3 B 4 25550 AIJALA Laskun päivämäärä Laskun numero Asiakasnumero

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Story 36 of 60. www.m1914.org

Story 36 of 60. www.m1914.org Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Kääntäjä: Kati Hämäläinen Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Suomi Story 36 of 60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

Ksenia Pietarilainen -keppinuket

Ksenia Pietarilainen -keppinuket Ksenia Pietarilainen -keppinuket - Leikkaa hahmot ja lavasteet irti. - Liimaa hahmon peilikuvat yhteen pohjapaloistaan. - Taita hahmot pystyyn siten, että valkoinen pala jää pöytää vasten. - Liimaa hahmo

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden lähteestä "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta 1. Aterian aikana

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015 su 5.7. Apostolien päivä Kadonnut ja jälleen löytynyt Seurakuntien diakoniatyötä tukevan Suurella Sydämellä -verkkopalvelun kehittämiseen Kirkkopalveluiden kautta. Kirkkopalvelut ry, PL 279, 00181 Helsinki,

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

ISLAMILAINEN TERRORISMI. Monday, January 19, 15

ISLAMILAINEN TERRORISMI. Monday, January 19, 15 ISLAMILAINEN TERRORISMI WAHHABIITIT 1700-luvulla syntynyt islamilainen herätysliike Ihannoi ja pyrkii kohti profeetta Muhammadin aikaista elämää Saudi-arabialainen suuntaus Pyrkimys kehittää katolista

Lisätiedot

Keskikesä 2015. Rakas esirukoilijani. Maanjäristyksen jäljet

Keskikesä 2015. Rakas esirukoilijani. Maanjäristyksen jäljet Rakas esirukoilijani Keskikesä 2015 Maanjäristyksen jäljet Nepalin 25.4. alkaneet maanjäristykset ovat jatkuneet tähän päivään saakka. Voit seurata maanjäristyksiä USA:n hallituksen sivuilta http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/map

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

VIINITARHAN VUOKRAAJAT

VIINITARHAN VUOKRAAJAT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) VIINITARHAN VUOKRAAJAT 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus kertoi tämän vertauksen

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Ekklesiologia- Oppi seurakunnasta 2014 kevät tunti 1

Ekklesiologia- Oppi seurakunnasta 2014 kevät tunti 1 Ekklesiologia- Oppi seurakunnasta 2014 kevät tunti 1 Kristinoppi 3 sisältää eskatologian ja ekklesiologian. Eli opit lopun ajoista ja seurakunnasta. Eskatologian katsaus meillä oli syksyllä Nyt meillä

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Armolahjat ja luonnonlahjat

Armolahjat ja luonnonlahjat Armolahjat ja luonnonlahjat Rakkauden palvelua varten Jumalan antamat lahjat Luonnonlahjat ja armolahjat liittyvät t syvällisell llisellä tavalla ihmisen kokonaisvaltaiseen kutsumukseen. Luonnonlahjat

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kapernaumissa, synagoogassa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Minä olen Jeesus len Jees Minä

Minä olen Jeesus  len Jees Minä Minä olen Jeesus Nimilappu pussinnauhaan, peliohje pussiin. Voit tulostaa pelin kopiopaperille. Leikkaa ja liimaa kortit sitten kartongille tai pahville. Kontaktimuovilla tai laminaatilla saat korteista

Lisätiedot

Seurakunta vaikeuksissa

Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Roomalaiskirje. 20.7.2014, Eura. Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia

Roomalaiskirje. 20.7.2014, Eura. Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia 20.7.2014, Eura Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia - Rm 1:1 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

KANAANILAISEN NAISEN USKO JA RUKOUS

KANAANILAISEN NAISEN USKO JA RUKOUS Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KANAANILAISEN NAISEN USKO JA RUKOUS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jeesus siirtyi Galileasta Tyron ja Siidonin alueelle, joka

Lisätiedot

Yksi seurakunta ja kaksi elämäntapaa

Yksi seurakunta ja kaksi elämäntapaa Yksi seurakunta ja kaksi elämäntapaa 1 Isak Penzev Shalom hyvät ystävät. Meillä alkaa uusi teema nimeltä Juutalaisuus ja Uusi testamentti. Tämän oppitunnin aiheena on yksi seurakunta ja kaksi elämäntapaa.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Reijo Telaranta. Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa

Reijo Telaranta. Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa Reijo Telaranta Israel ja seurakunta Jumalan kaksi suunnitelmaa Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, ollakseni sinun ja sinun

Lisätiedot

Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä

Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä Vammaisten ihmisten elämä kehitys maissa on selviytymistaistelua päivästä toiseen. He ovat heikommassa asemassa kuin kukaan muu tässä maailmassa Sinä voit auttaa heitä selviytymään. Maailmassa on kaikkiaan

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

SUOMALAINEN KASTE MALJA NÄYTTELY

SUOMALAINEN KASTE MALJA NÄYTTELY SUOMALAINEN KASTE MALJA NÄYTTELY 1 KASTE ON LAHJA Ylösnoussut Kristus antoi kirkolleen tehtävän: Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen

Lisätiedot

Taivas, Jumalan kaunis koti

Taivas, Jumalan kaunis koti Nettiraamattu lapsille Taivas, Jumalan kaunis koti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tulen mies

Nettiraamattu lapsille. Tulen mies Nettiraamattu lapsille Tulen mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children, Inc.

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Kuningas Daavid (2. osa)

Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 21/60 www.m1914.org Bible for Children, PO

Lisätiedot

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus Herodeksen

Lisätiedot

Sanan ja runon tuoksua

Sanan ja runon tuoksua Sanan ja runon tuoksua Sanan ja runon tuoksua 5.8.2013 Etsikkomaa ELÄMÄN VOIMA Lapseni sen kylvi, hennon taimen, kevään koleudessa. Sinulle äiti iloksi istutin hän nauroi. Kaunis kukka siitä kasvaa, kun

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Tyrnävän kirkossa, käynti sakastin ovesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

Vainoista herätykseen. Ap t. 8:1-17

Vainoista herätykseen. Ap t. 8:1-17 Vainoista herätykseen Ap t. 8:1-17 Jumalan sanallinen ilmoitus on lisääntyvää ja se huipentuu Jeesuksen ihmiseksi tulemiseen. Pelastusilmoitus loppuu apostolien ajan päättyessä. Jeesuksen antaessa lähetyskäskyn

Lisätiedot

LUTERILAISUUS TÄNÄÄN SCHMALKALDENIN OPINKOHTIEN VALOSSA

LUTERILAISUUS TÄNÄÄN SCHMALKALDENIN OPINKOHTIEN VALOSSA STI, 25.9.2013 DANIEL NUMMELA LUTERILAISUUS TÄNÄÄN OPINKOHTIEN VALOSSA TUNNUSTUSKIRJAT TUTUIKSI JOHDANTO - 1517 Lutherin 95 teesiä - 1530 Augsburgin tunnustus - 1537 Schmalkaldenin opinkohdat 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja Juutalaiset pojat kävivät kotikaupunkinsa synagoogassa koulua 5-vuotiaasta

Lisätiedot

Yhtäläisyydet abrahamilaisten uskontojen kesken. Wednesday, August 19, 15

Yhtäläisyydet abrahamilaisten uskontojen kesken. Wednesday, August 19, 15 Yhtäläisyydet abrahamilaisten uskontojen kesken Abrahamilaisia uskontoja Juutalaisuus Kristinusko Islam Jumala Kaikilla kolmella on yksi jumala Jumala Kaikkivaltias Luojajumala Juutalaisuus ja islam Juutalaisilla

Lisätiedot

Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran (j. 18)

Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran (j. 18) Raamattutunti 19.2.2009 SOVITUKSEN SANA 2. Kor. 5:17-21 Paavali on saanut mahdutettua viiteen jakeeseen valtavan paljon painavaa asiaa. Kertalukemisella nuo ajatukset eivät varmaan vielä avautuneet, joten

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

ORTODOKSISET KIRKOT. Uskonto on täynnä mysteerejä

ORTODOKSISET KIRKOT. Uskonto on täynnä mysteerejä ORTODOKSISET KIRKOT Historia Uskonto on täynnä mysteerejä Ortodoksinen kirkko alkoi kehittyä Kreikassa ja Bysantissa omaksi suuntauksekseen. Syynä tähän olivat eri kieli eli kreikka ja kulttuuri, joka

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa Nettiraamattu lapsille Joosua johtaa kansaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

1. Uskon puolustus. Jyväskylän Vapaaseurakunta

1. Uskon puolustus. Jyväskylän Vapaaseurakunta 1. Uskon puolustus Jyväskylän Vapaaseurakunta 2. Sisältö Klo 12-13.30 Timo K: 1) Katsaus ateismiin ja uusateismiin 2) Mitä meiltä kysytään? Mitä vastamme kysymyksiin? *Miksi on kärsimystä, jos Jumala on

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Hyvä suviseuraväki, rakkaat sisaret ja veljet Kristuksessa Jeesuksessa!

Hyvä suviseuraväki, rakkaat sisaret ja veljet Kristuksessa Jeesuksessa! Suviseurat, Lumijoki 1.7. 2011 Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon Jer. 29: 11 Hyvä suviseuraväki, rakkaat sisaret ja veljet Kristuksessa Jeesuksessa! Raamattu todistaa, miten Jumala kutsui kansaansa

Lisätiedot

Pelot vaikuttavat myös aikuisen elämään. Ne voivat olla tiettyjen käyttäytymismalliemme taustalla eikä aina mitenkään tiedostettuja asioita.

Pelot vaikuttavat myös aikuisen elämään. Ne voivat olla tiettyjen käyttäytymismalliemme taustalla eikä aina mitenkään tiedostettuja asioita. Järvenpää 1.2.2009 Saarna Joh 6: 16-21 Älä pelkää, älkää pelätkö! Joku on laskenut että Raamatussa on nämä lauseet 365 kertaa. Jokaiselle päivälle riittää siis oma älä pelkää -lause. Äsken kuullussa evankeliumitekstissä

Lisätiedot

UKRAINAN KRIISI JA MEDIASOTA. Marja Manninen, Yle Uutiset, Moskova

UKRAINAN KRIISI JA MEDIASOTA. Marja Manninen, Yle Uutiset, Moskova UKRAINAN KRIISI JA MEDIASOTA Marja Manninen, Yle Uutiset, Moskova MISTÄ KAIKKI ALKOI? JA MIKSI? Taustalla syvä tyytymättömyys korruptioon ja taloustilanteeseen Lähtölaukauksena EU sopimuksen kariutuminen

Lisätiedot