Lähi-Idän kuohuntaa ihmetellessäni

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lähi-Idän kuohuntaa ihmetellessäni"

Transkriptio

1

2 Lähi-Idän kuohuntaa ihmetellessäni kiinnitin huomioni Egyptissä vuonna 1927 syntyneeseen järjestöön, jonka nimi on Muslimiveljeskunta. Sen mottona on: Koraani on perustuslakimme. Järjestön perustaja Hassan al-banna hirtettiin vuonna Järjestö jäi kuitenkin elämään ja johtavaksi ideologiksi nousi Said Qutb. Häntä pidetään 1900 luvun johtavana islamilaisena ajattelijana. Kiteytettynä veljeskunnalla on kolme tavoitetta: Ensimmäinen on Israelin tuhoaminen, toinen maallistuneiden muslimivaltioiden palauttaminen islamilaisiksi valtioiksi ja kolmas moraalisesti rappeutuneiden länsivaltojen käännyttäminen islamilaisiksi valtioiksi; ensin keskustelemalla, mutta kun rauhoitetut kuukaudet ovat ohi, niin uskon sotaa käyden. Qutb kohtasi sen verran vastusta, että hänet hirtettiin vuonna Egyptissä muslimiveljeskuntaa on suvaittu vaihtelevasti. Se on ollut laiton järjestö vuodesta 1954 vuoteen Tuomioistuin määritteli sen joulukuussa 2013 uudestaan terroristijärjestöksi. Maaliskuussa 2014 Egyptin tuomioistuin tuomitsi 529 muslimiveljeskunnan jäsentä kuolemaan. Järjestön ideologiaa noudattaa mm Israelin pohjoisrajan tuntumassa Libanonissa Hezbollah järjestö, Hamasjärjestö Gazan alueella sekä PLO eli palestiinan vapautusjärjestö koko Israelin alueella. Nämä järjestöt ovat vapauttamassa koko Israelia juutalaisista. Esimerkiksi Gazassa vaikuttava Hamas käy vapaustaistelua, vaikka Gazan alueella ei asu yhtään juutalaista. Gazassa olleista juutalaisten haudoista on viety juutalaisten luut Israelin puolelle, etteivät ne saastuttaisi muslimien pyhää maata. PLO on palestiinalaisten kattojärjestö, johon kuuluu esim. Fatah taistelujärjestö, jonka muslimiveljeskunta Yasser Arafatin toimesta perusti Kuwaitissa. PLO:n ensimmäinen puheenjohtaja oli Libanonissa syntynyt Ahmad Shukeiri, jonka äiti oli turkkilainen ja isä Libanonin arabi. Toisesta puheenjohtajasta tiedetään vain nimi. Kolmas puheenjohtaja oli Yasser Arafat, joka syntyi Egyptissä, opiskeli insinööriksi Kairon Yliopistossa. Hän toimi muslimiveljeskunnan opiskelijajärjestön puheenjohtajana Hän taisteli vänrikkinä Egyptin armeijassa Herää kysymys, millä valtuuksilla PLO neuvottelee Israelin maan jakamisesta. PLO:n ensimmäinen puheenjohtaja oli libanonilaisturkkilainen ja kolmas eli Arafat Egyptiläinen. Arafat joukkoineen hallitsi Jordanian pohjoisosaa 60- luvun lopulla, mutta tuli karkoitetuksi Libanonin eteläosaan. Libanonista hänet karkoitettiin Tunisiaan, mistä vähitellen siirtyi Israeliin. Voidaanko ajatalla, että koska Arafatin yritykset perustaa islamilainen valtio epäonnistuivat sekä Jordaniassa että Libanonissa, niin annettakoon heille oma valtio Israelissa. Samalla tulisi hoidettua hankalat juutalaiset ja maailma saavuttaisi rauhan. Tähän ratkaisumalliin tuntuvat uskovan Obama joukkoineen sekä useat Euroopan maat.

3 Runsaat 20 henkilöä paikalla elvyttämässä. Naantalin paikallisosasto elää jälleen. Naantalin seurakuntakeskukseen kokoontui Risto Takkisen kutsumana 8.1. runsaat 20 hengen joukko elvyttämään lähes 10 vuotta ilman omaa toimintaa ollutta 60-jäsenen Naantalin paikallisosastoa. Elvytys onnistui ja kokous valitsi puheenjohtajakseen (alla) Pertti Yli-Luoman ja sihteeriksi Seija Nurmen. Samassa yhteydessä liittyi 10 uutta jäsentä. Tilaisuuden alussa laulettiin Risto Takkisen säestämänä : Myös Naantalin paikallisosasto elää ja voi hyvin. Kiitos Herralle! Turun paikallisosaston toimintaa alkuvuonna 2015 To klo Turun Baptistiseurakunnassa Rafi Shimon Israelista. Hannu Elo ja Ilkka Vakkuri kaikissa am tilaisuuksissa. Kahvitarjoilu klo To klo Turun Babtistiseurakunnassa Evgeny Blinov Nizhny- Novgorodista Venäjältä. Säest Helena Koillisranta. Kahvitarjoilu klo To klo Maarian pappilan tallissa Michael Yaron Israelista. Kanttori Ulla Vuola. Kahvitarjoilu klo Paimiossa tapahtuu alkuvuonna 2015 Ke klo Asemasrk vuosikokous, jossa vieraana Risto Takinen. Su klo Asemasrk tai Mikaelintalo, Lea ja Aleksi Krantz, Shalom-yhtye. Su klo Mikaelintalo Sari Essayah, EU ja Israel. Shalom-yhtye. Su klo Asemasrk Eivor Beckman, Shalom-yhtye. Su klo Mikaelintalo Yehuda Amsalem Beit Singer lastenkodista, Shalom-yhtye Tervetuloa kaikista paikallisosastoista!!

4 Joka Israelia siunaa, tulee siunatuksi Yli 100 vuotta sinivalkoista ystävyyttä. Kuvassa Israelin Suomen suurlähettiläs Shemi Tzur ja Risto Heinonen Turussa. Nykysuomen sanakirja määrittelee ystävyyden mm. näin: Olemalla Israelin ystävä, suhtautuu Israeliin kuten todellinen ystävä suhtautuu. Minkään muun kansan ystävyys ei ole saman arvoinen kuin juuri Israelin ystävyys. Miten voidaan totuudessa pysyen sanoa perustellusti näin? Tätä väitettä eivät allekirjoita todeksi kuin vain ne, jotka kunnioittavat Raamattua Jumalan Sanana. Ja tässä on yksinkertaistettuna tuon väitteen vastaus: Kun Raamattua pidetään Jumalan Sanana, nousee sieltä vääjäämättä, selvästi ja vastaansanomattomasti esiin Israelin uniikki, korvaamaton ja aina voimassaoleva arvo, jota ei voida muuttaa tai vaihtaa muuksi. Jos sitoutuu tähän, merkitsee se myös yleisesti Raamatun muidenkin osien kunnioittamista. Muu ei juuri ole mahdollista, koska koko Raamattu perustuu Israelin syntyyn, vaiheisiin, esikuvallisuuteen ja merkitykseen kaikissa sen kansien välissä olevissa 66 kirjassa. Näin todellinen Israelin ystävyys sen lujimmassa merkityksessä aukeaa Raamatun Sanan johdosta. Se on sillä perustalla järkkymätön ja aina voimassaoleva. Tietenkin on muunlaistakin Israelin ystävyyttä, kuten kaupallista, teollista, kulturellista jne. Suomen Israelin Ystävät järjestönä on perustautunut koko olemassaolonsa ajan hengelliselle, Raamatulliselle perustalle, ja on ihme sinänsä rekisteröitynä järjestönä vanhempi kuin Israelin itsenäisyys. Mitä muuta suomalaiset ovat tehneet vuosikymmenien saatossa itsenäisessä Israelissa on miltei poikkeuksetta perustunut tuohon hengelliseen näkemykseen Israelista. Ja siihen sisältyy myös uskomattomalle maailmalle salattu Raamatullinen totuus: Julkisuudessa - esim. TV:ssa - ei enää tunnusteta mitään pyhää olevan jäljellä missään suhteessa, vaan kaikki rikollisuuksien eri muodot ovat päivittäin ihmisten silmien edessä, ja pyhää rienataan. Kirkko ei asetu vastustamaan pahaa, vaan suvaitsee kaikkinaisen pahuuden yhteyteensä. Sitä ei eroteta, vaan vanhoista arvoista kiinni pitävät pikemminkin heitetään ulos. Tasa-arvon nimissä vaaditaan mm. avioliiton uudelleen määrittelyä Raamatun vastaiseksi, joka tulee jakamaan kirkon pahemmin kuin tähän asti, vaikka jo nyt muutamassa vuodessa yli 90%:n kannatus on laskenut n. 70%:iin. Kirkko on sisäisesti hajalla. Mitä enemmän tehdään Raamatun vastaisia päätöksiä, sitä enemmän kirkko hajoaa. Eikä toinen puoli enää löydä toistaan keskinäisessä ymmärryksessä. Tiet erkanivat pahasti jo naispappeuskysymyksessä 1990-luvulla. Kirkon eräät piispat, arkkipiispaa myöden, uskaltavat nousta kirkon voimassaolevia kirjallisia perusperiaatteita vastaan opettamalla selvästi Raamatun vastaisia kannanottoja.

5 Myös Israelin suhteen esiintyy paljon väärää opetusta mm. korvausteologian muodossa, jossa väitetään totuuden vastaisesti kirkon perinneen Israelin raamatullisen aseman. Kirkon piispat myös ovat sitoutuneet kannanotoissaan siihen, että lapsikaste uudestisynnyttää ihmisen. Jos uudestisyntyminen tapahtuisi lapsikasteessa, Suomessa asuisi 70-90% uudestisyntynyttä ihmistä. Tämä ei tietenkään ole yhdenmukainen tila olemassa olevan totuuden kanssa. Tosiasiassa kirkon jäsenistä lienee vain n. 5-10% uudestisyntynyttä jäsentä. Jo tämä osoittaa kirkon sisäisen tilanteen vakavuuden. Kirkko, jonka pitäisi edustaa Jumalan seurakuntaa maan päällä, ei voi pysyä pystyssä, ellei se edes täytä raamatullisia seurakunnan kriteereitä. Seurakunta on uskovien yhteisö. Jos kirkko koostuu pääosin uskomattomista ihmisistä, se ei ole seurakunta, vaikka sillä on seurakunnan nimi. Seurakunnasta on tehty ikään kuin aatteellinen yhdistys, johon voi kuulua kuka tahansa siinä kuin ateisti tai saatananpalvojakin, kunhan maksaa jäsenmaksun eli kirkollisveron. Eikä papiksi lukevan motiivia tai uskon tilaa edes kysytä yliopisto-opintojen pohjaksi tässä nimenomaan kutsumustehtävään tähtäävässä koulutuksessa. Jos pappi tai piispa ei itsekään usko, tapahtuu vain se, mistä Jeesus itsekin mainitsi: Jos sokea taluttaa sokeaa, molemmat kaatuvat kuoppaan. Israelin Ystävät ovat erityisasemassa myös järjestönä. Jos kirkosta löytyy tuo mainittu 5-10% Israelin todellisia ystäviä, niin hyvä. Tässä mielessä Israelin ystävät ovat lähempänä todellista seurakuntaa, vaikka eivät virallinen seurakunta olekaan. Näin olemme ajassa, jolloin virallinen kirkko eroaa yhä enemmän Jumalan Sanan mukaiselta linjalta, ja järjestöt ja ihmisten epäviralliset yhteenliittymät jatkavat Raamatun mukaisella linjalla, jopa maan alla. Vapaiden suuntienkin eräät tahot mukautuvat yhä tiiviimmin kirkon linjauksiin ekumenian nimissä, koska ne ovat osin riippuvaisia kirkollisveron tuotoista ja valtion avustuksista. Raha ja politiikka ovat astuneet yhä määräävämpään asemaan kirkon hengellisessä elämässä, pyrkien sen maallistamaan ja laskemaan sille omat ehtonsa. Tässä toteutuu vanha totuus, että se joka maksaa, myös määrää. Israelin Ystävät ry on vapaa kansalaisjärjestö, joka voi olla tiennäyttäjänä myös Raamatun Sanan mukaiseen elämään. Tällöin etsitään saivartelematta Raamatun totuutta kaikissa oppikysymyksissä. Olemme myös lähellä Raamatun kertomaa pedon merkin aikaa. Miten virallinen kirkko suhtautuu siihen kaiken liberalismin keskellä, jää nähtäväksi. Raamatussa on kuitenkin siihenkin ennalta kerrottuna vuosituhantinen totuutensa, joka ei muutu erilaisissa opintuulissa muuksi, vaikka Raamattuakin yritetään myös esim. väärin kääntämällä vesittää. Onneksi meillä on aina alkukieli, josta asiat voi puolueettomasti tarkistaa, jos vain on halua tutkia ja omaksua totuuden sana. Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos olette maistaneet, että Herra on hyvä. Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis, ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia. (1.Piet.2:2-5)

6 Mukana YK:n Lähi- Idän rauhanturvatoiminnassa. Minulla oli ikimuistoinen mahdollisuus palvella kahteen otteeseen YK:n vanhimman rauhanturvaorganisaation, UNTSO:n riveissä sekä sotilastarkkailijana Egyptissä ja Israelissa että esikuntatehtävissä Jerusalemissa. Osallistuin henkilöstöpäällikön ominaisuudessa vuosina 2002 ja 2003 joka arkiaamu UNTSO:n komentajalle ja hänen esikunnalleen pidettyihin seikkaperäisiin tilannekatsauksiin. Tuolloin elimme keskellä palestiinalaisten toista kansannousua eli intifadaa. Tämän kansannousun katsotaan alkaneen lokakuussa 2000 ja päättyneen heinäkuussa 2004 ja olleen siis ajallisesti lähes yhtä pitkän kuin talvija jatkosotamme. Israelin itsenäisyyden ajan historia on täynnä sotaa ja väkivaltaa. Israel on joutunut puolustautumaan kuudessa tavanomaisin asein käydyssä täysimittaisessa sodassa. Näissä naapuriarabivaltioiden yhteisissä operaatioissa Israel on joka kerta lyönyt määrällisesti moninkertaiset armeijat perinpohjin. Israelin itsenäisyyden säilyminen on Jumalan ihme. Sotiin liittyykin monia yliluonnollisia tapahtumia. Jos maahan suuntautuneet uhkat on voitu torjuakin, on Israelissa asuvien palestiinalaisten ja maahan tunkeutuneiden terrori-iskut maan sisällä olleet vaikea taltuttaa. Siitä kerron seuraavassa. Komentajalle esitetyt tilanneselostukset, joissa olin osallisena, kertoivat toinen toistaan järkyttävimmistä uutisista. Käytännössä päivittäin kymmeniä kertoja palestiinalaisjärjestöjen aseelliset ryhmät, Hamas, Fatah, PLO ym pienemmät terroristiryhmät toimivat Länsirannalla ja Gazassa mutta myös ympäri Israelia. Yksittäin tai pienryhmissä ne iskivät asein, kranaatein, raketein, pommein ja itsemurhaiskuin niin Israelin puolustusvoimia, poliisia kuin puhtaasti siviilikohteita vastaan. Kun siviilikohteiseen iskettiin, kuoli ja haavoittui siinä lapsia, aikuisia ja vanhuksia niin juutalaisia kuin palestiinalaisia tai arabeja. Iskuja oli niin paljon ja usein, että jos määrä jaettaisiin ajalla, voisi tilastollisesti osoittaa, että iskut toistuivat kolmen tunnin välein ympäri vuorokauden. Mikä maa tai kuka sitä voi kestää loputtomiin? Itsemurhaiskut yleistyivät toisen intifadan aikaan. Noihin aikoihin kansainvälisessä mediassakin nähtiin uutisia täysiin busseihin tehdyistä itsemurhaiskuista. Tuhot olivat totaalisia ja uhrien määrä henkeä kerralla. Kun bussi-iskut toistuivat, niin pian kansainvälisen median kiinnostuskin väheni ja uutiskuvat harvenivat. Kahviloihin ja väentungokseen iskettiin myös palestiinalaisten mielestä hyvin tuloksin. Muslimijohtajat siunasivat nuo terroriteoistaan urheat marttyyrit. He saivat sankarin viitan harteilleen ja lupauksen pääsystä taivaaseen 72 neitsyen syliin. Marttyyrien vanhemmillekin luvattiin taivaspaikkaa ja houkuttelevaa rahasummaa. Salaisissa koulutusleireissä pojat ja myös tytöt saivat opetusta itsemurhaiskuihin valmistautumisesta ja suorittamisesta. Eräs, mistä vähemmän tiedetään, ovat ampumistapaukset palestiinalaiskylistä maantielle tarkoituksena tappaa israelilaisrekisterissä olevien autojen matkustajat. Näiden tapausten sekä Länsirannalta ja Gazasta Israelin puolelle soluttautuvien terroristien pysäyttämiseksi Israel alkoi rakentaa noin 200 km pitkää palestiinalaiskyliä eristävää piikkilanka-aitaa ja betonimuuria. Tämä aita ja monet muut Israelin Puolustusvoimien ja poliisin tehooperaatiot vähensivät merkittävästi terroriiskuja. Useimmat yritykset paljastuivat ennen aikojaan ja ne torjuttiin. Vastoinkäymisistä huolimatta palestiinalaisterroristit entistä hurjemmin yrittivät iskeä juutalaiskohteisiin. Aidan ja muurin katsotaan estäneen neljän vuoden aikana 373:sta yrityksestä puolet...jatkuu sivulla 7

7 Ennen aidan valmistumista käytännössä lähes jokainen terrori-isku tuotti tuhoa. Aita ja muuri säästivät ja edelleen säästävät satoja jos ei tuhansia juutalaishenkiä. Aita siis on perusteltu mutta länsimedia sen sijaan yksipuolisesti tuomitsee aidan, koska se eristää palestiinalaisten vapaan liikkumisen. Näin todella onkin. Tapasin joitakin palestiinalaisia ja he kertoivat kuinka eivät ole vuosiin päässeet käymään kotonaan Länsirannalla tai Gazassa. Ketä siitä voi syyttää? Meitä YK:n väkeä teroitettiin tuohon aikaan olemaan erityisen varovaisia. Meneminen tietyille juutalaisalueille Jerusalemissa oli kielletty ja muutenkin kehotettiin välttämään väentungosta, toreja ja kokoontumisia. Siihen aikaan kauppojen ja kahviloiden oville tulivat turvamiehet, jotka tekivät turvatarkastukset metallinpaljastimilla ja kaivelivat jokaisen ostoskassin ja laukun. Ihaillen katselin kuinka lähes järjettömässä ja lohduttomassa tilanteessa viranomaiset toimivat tehokkaasti ja turvasivat kansalaistensa jokapäiväisen elämän. Eikä tässä kaikki. Siihen aikaan myös Irakin sotaan valmistauduttiin pommisuojia rakentamalla, kaasunaamareita jakamalla, kansalaisia lapsista vanhuksiin kouluttamalla. YK:n väki ei siinäkään voinut seurata sivusta vaan valmistautui tulevaan sotaan, omaiset mukaan lukien, niin hyvin kuin saattoi. Odotettiin, että sodan syttyessä Saddam Hussein saattaisi kostoksi lähettää joukkotuhoainein ladattuja ohjuksia Israeliin. Sittemmin sota syttyi mutta ohjuksia ei, Jumalan kiitos, kuitenkaan ammuttu. Hyvä Israelin ystävä. Tämän halusin kertoa omasta kokemuksestani, jotta ymmärrät paremmin, miksi Israel joutuu joskus käyttämään koviakin otteita turvatakseen itsenäisyyden ja kansalaisensa, mutta myös maassa asuvat ulkomaalaiset. Jumala on sen velvoitteen Israelille Sanassaan antanut. Rauhaa Lähi-Itään ja Israelia siunaten! Timo Joutsen UNTSO:n päämajan portti Pahan neuvon vuorella Jerusalemissa. Nimeä käytettiin Brittimandaatin aikoihin. Sivu 5: YK-sotilas Nasaretissa. Kuvat Mikko Luokkakallio 2008 ja 2013.

8 PANKKI Maksu välitetään saajalle maksujenvälityksen ehtojen TILISIIRTO Saajan tilinumero Saaja Mottagare Maksajan nimi ja osoite Allekirjoitus IBAN BIC DABAFIHH FI VARSINAIS-SUOMEN ISRAELIN YSTÄVÄT RY Valitse haluamasi kohteen numero: 97 Raamattuleirityö 233 Israelin mat. ja humanit. apu 55 Messiaaninen työ 71 Syväntöjen raamattutyö 84 Muu Israel-työ 125 Itä-Euroopan raamattutyö 136 Brennerien perhetyö Viitenumero Tililtä Eräpäivä Euro Keräyslupa nro: 2020/2013/3125 Ole mukana siunaamssa Israelia ja sinne tehtävää työtä myös taloudellisesti. Valitse yllä olevasta pankkisiirrosta kohde, johon haluat antaa lahjasi. Israelin Ystävät ry V-S piirin vuosikokous su klo Paikka Agape-Sydän seurakunta Luostarinkatu 12, Turku. Ohjelmassa vuosikokouksen jälkeen Risto Takkisen katsaus Israelin ja Lähi-Idän tilanteesta. Kahvitarjoilu, kuva-musiikkiesitys. TERVETULOA! Huom! Hallitus kokoontuu klo Piirihallitus Pja Risto Takkinen, Hannu Elo, Timo Joutsen, Seppo Koivukoski, Jussi Soininen, Vesa Riikkilä, Samuel Mäkinen, Marjatta Järvinen, Anneli Hämäläinen, Loimaan edustaja, jonka nimi ei tiedossa Siht Mikko Luokkakallio (ei hall) Talhoit Jarmo Salo (ei hall) Vaalivaliokunta Hannu Elo, Seppo Koivukoski (vara) Liittokokousedustajat Hannu Elo Jussi Soininen Timo Kiviaho Seppo Koivukoski Varaedustajat Timo Joutsen Vesa Riikkilä Mikko Luokkakallio Anneli Hämäläinen Taitto Mikko Luokkakalio

Uusi Elämä. Israel kaipaa todellisia ystäviä Sivu 9. Markku Koivisto: Yhtenäinen kirkkokunta, Nokia Missio Church panostaa evankeliointiin

Uusi Elämä. Israel kaipaa todellisia ystäviä Sivu 9. Markku Koivisto: Yhtenäinen kirkkokunta, Nokia Missio Church panostaa evankeliointiin Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Jeesus sanoo: Minä olen tie, totuus ja elämä. Nro 9/2010 Markku Koivisto: Yhtenäinen kirkkokunta,

Lisätiedot

MISSIOMAAILMA. Terveiset Intiasta! Lähi-idän tapahtumat Raamatun valossa Worship City Helsingissä ja Tampereella

MISSIOMAAILMA. Terveiset Intiasta! Lähi-idän tapahtumat Raamatun valossa Worship City Helsingissä ja Tampereella HERÄTYS- JA LÄHETYSTYÖN UUTISLEHTI SYYSKUU 2014 MISSIOMAAILMA Terveiset Intiasta! Lähi-idän tapahtumat Raamatun valossa Worship City Helsingissä ja Tampereella KUVA: PERTTI MUIKKU Worship City Rukous Sana

Lisätiedot

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan

Uusi Elämä. Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3. Peter Youngren julisti Arkenin konferenssissa Jumalan armosta ja rakkaudesta. 25-vuotista taivaltaan Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 7-8/2011 Kalevi Lehtinen on poissa sivu 3 Arken seurakunta juhli 25-vuotista taivaltaan

Lisätiedot

Uusi Elämä. Hervannan Katukappelissa on elämän sykettä Sivut 3-5 ja 10

Uusi Elämä. Hervannan Katukappelissa on elämän sykettä Sivut 3-5 ja 10 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Jeesus on sinun Pelastajasi ja Parantajasi. Hän antaa sinulle toivon ja tulevaisuuden. Nro

Lisätiedot

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on

Uusi Elämä. Unelma Haminasta Sivu 7. Lähde mukaan iloisen uutisen. verkostoon Sivu 12. Kalevi Lehtinen: Nro 5/2008. Hannah Jurvansuulla on Tämä lehti on Kotka - Hamina -extra - rakkauden ja toivon sanomaa juuri sinulle! Rovasti Ismo Saarikoski toimittaa Päivän tunnussana -kirjaa Sivu 3 Pastori Ossi Könönen: Se tekee kipeää Sivu 5 Riippumaton,

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Kansamme arvopohjaa ravistellaan sivu 4 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - Nro 5/2011 Åke Samuelsson: Jeesus paransi koko elämäni on ihme sivu 6

Lisätiedot

Roger Larsson: Vesi, joka antaa elämää. Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.

Roger Larsson: Vesi, joka antaa elämää. Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama. Tämä lehti on Israel extra Roger Larsson: Vesi, joka antaa elämää Sivu 12 Posttidning Till Sverige B Minä siunaan niitä, jotka sinua (Israelia) siunaavat. 1 Moos. 12:3 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen

Lisätiedot

Uusi Elämä. Ihmiskäsitykset vastakkain elämän peruskysymyksissä sivu 6. Soili Haverinen: Majatalo Keidas Jerusalemissa

Uusi Elämä. Ihmiskäsitykset vastakkain elämän peruskysymyksissä sivu 6. Soili Haverinen: Majatalo Keidas Jerusalemissa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 10/2011 Pastori Paul Raja-aho: Hengellisen johtajan luonne sivu 3 Majatalo Keidas Jerusalemissa

Lisätiedot

Vihasta todelliseeen RAKKAUTEEEN Jatkuu sivulla 8 Uusi Elämä -lehti jokaiseen kotiin Suomessa. Lue lisää sivulta 11

Vihasta todelliseeen RAKKAUTEEEN Jatkuu sivulla 8 Uusi Elämä -lehti jokaiseen kotiin Suomessa. Lue lisää sivulta 11 JOUKKOKIRJE / MASSBREV Uusi Elämä -lehti kasvaa! Painokset tänä vuonna lähes 400 000 kpl! Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro

Lisätiedot

Uusi Elämä. Ole maan suolana sivu 12. Kaiken takana on järkevä suunnittelija sivu 5. Uskova ajan haasteissa sivu9. Talous tasapainoon sivu 6

Uusi Elämä. Ole maan suolana sivu 12. Kaiken takana on järkevä suunnittelija sivu 5. Uskova ajan haasteissa sivu9. Talous tasapainoon sivu 6 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 4/2011 Pekka Reinikainen: Kaiken takana on järkevä suunnittelija sivu 5 Anne Huhtala: Ole

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 7/2014 Helluntaipastori Miko Puustelli: Nyt Jumala nostaa esiin Jeremia-sukupolven Sivu 7 Piispa Seppo

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Rakkauden, toivon ja yhteyden sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 6/2006 Pauli Kemi: Jumala kehottaa siunaamaan Israelia!

Lisätiedot

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8 Forssa Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-16 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 3/2011 Pastori Kalevi Jokinen: Forssan

Lisätiedot

Uusi Elämä. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Aito Avioliitto ry sai kansainvälistä tukea

Uusi Elämä. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Aito Avioliitto ry sai kansainvälistä tukea Uusi Elämä Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Nro 3/2015 Evankelista Timo Närhi: Nyt on sytyttävä sielujen voittamiseen sivu 3 Aito Avioliitto ry sai kansainvälistä

Lisätiedot

Arkangelissa ja Petroskoissa kaivataan elomiehiä IRR-TV:n juutalaistyön strategia uusiutui

Arkangelissa ja Petroskoissa kaivataan elomiehiä IRR-TV:n juutalaistyön strategia uusiutui ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Syyskuu 2005 Nro 5 Sulkeeko Supervalta ovensa? Arkangelissa ja Petroskoissa kaivataan elomiehiä IRR-TV:n juutalaistyön strategia uusiutui Toiminnanjohtajalta

Lisätiedot

Mika Yrjölä Paluu Suomeen. Immanuel Ei enää me vaan Kristus on meissä. Miesten talvihuoltoa Mäntsälässä

Mika Yrjölä Paluu Suomeen. Immanuel Ei enää me vaan Kristus on meissä. Miesten talvihuoltoa Mäntsälässä Mika Yrjölä Paluu Suomeen Immanuel Ei enää me vaan Kristus on meissä Miesten talvihuoltoa Mäntsälässä 10 20 22 12. vuosikerta Sisällys 1/2013 KUSTANTAJA Faktapro Oy PL 4 02941 Espoo puh. (09) 54 79 74

Lisätiedot

Uusi Elämä. Euroopan ja Israelin suhteiden vahvistamiseksi Sivut 5-7. Mahdoton elämä Sivu 8. Jumala on Älä murehdi, iloitse elämästäsi Sivu 10

Uusi Elämä. Euroopan ja Israelin suhteiden vahvistamiseksi Sivut 5-7. Mahdoton elämä Sivu 8. Jumala on Älä murehdi, iloitse elämästäsi Sivu 10 Jumala on Luojasi - Hän elää ja rakastaa sinua! Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku, - www.uusielama.net Nro 9/2009 Tomas Sandell johtaa European Coalition

Lisätiedot

Neljännesvuosittain ilmestyvä kulttuurilehti Julkaisija: Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry

Neljännesvuosittain ilmestyvä kulttuurilehti Julkaisija: Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry 2 2013 Neljännesvuosittain ilmestyvä kulttuurilehti Julkaisija: Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry Julkaisija: Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry Finland-Israel Föreningarnas Förbund rf PL 247, 00531 Helsinki

Lisätiedot

Uusi Elämä Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net

Uusi Elämä Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Uusi Elämä Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Nro 7/2013 LaDonna Osborn: Seurakunta on kutsuttu muuttamaan maailmaa sivut 5-7 Helsingin Taiteiden yössä urbaania

Lisätiedot

Heidän pyyntönsä on; Muistakaa meitä rukouksin!

Heidän pyyntönsä on; Muistakaa meitä rukouksin! Heidän pyyntönsä on; Muistakaa meitä rukouksin! V ihapuhettako? Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden. Psalmi 51:8 saattaa olla epämieluista,

Lisätiedot

Jerusalem piiritettynä

Jerusalem piiritettynä Jerusalem piiritettynä Kaupunki tai ainakin sen paikka tunnetaan jo noin neljän tuhannen vuoden takaa.1 Moorian vuori, joka siellä myös sijaitsee, oli se paikka, jossa Aabraham oli valmis uhraamaan poikansa

Lisätiedot

Kanttori Markku Ylipää: Jumala on parantajasi. Sivu 7

Kanttori Markku Ylipää: Jumala on parantajasi. Sivu 7 Pauli Kemi: Kristittyjen yhteyteen ja Jumalan voimaan Sivu 2 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Pastori Martti Kallionpää: Jeesus,

Lisätiedot

Muistiinpanoja uhrien luvatusta maasta

Muistiinpanoja uhrien luvatusta maasta Metakenttään: Israel Jerusalem World Vision kummilapsi palestiina sankari marttyyri exodus haifa jaffa golan Eitan Felner Hitler fanatismi Hamas Hizbollah Jihad Dalia Landau Bashir Al-Khayri Yitzhak Rabin

Lisätiedot

Uusi Elämä. Järvenpää - Kerava extra. Järvenpään Vapaaseurakunnan ARKKI. Entinen rock-laulaja Dave Jumalan pappina

Uusi Elämä. Järvenpää - Kerava extra. Järvenpään Vapaaseurakunnan ARKKI. Entinen rock-laulaja Dave Jumalan pappina Järvenpää - Kerava extra JOUKKOKIRJE/MASSBREV Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net - Nro 2/2005 Pauli Kemi: MIKÄ ON IHMINEN? sivu

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry JOULUKUU 2014 Vera Vahdinvaihto Hiljattain puhuttiin kirkkovuoden teksteissä valvomisesta kristillisessä elämässä. Teemaan liittyvässä raamatunkohdassa mainittiin ovenvartijasta, joka

Lisätiedot

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa

ITÄPORTTI. Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2. Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2008 Nro 2 Missiot Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa Pääkirjoitus Keski-Aasian aika saattaa olla lyhyt s. 14 16 Työtoveruutta Jumalan kanssa Tässä

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net

Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 5/2014 Marko Selkomaa: Maan ääriin saakka Sivut 6-77 Pekka ja Riitta Ahonen: Porissa jaetaan ruokakasseja

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Nuoret julistajat herättävät Suomea

Uusi Elämä Nro. Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net. Nuoret julistajat herättävät Suomea Uusi Elämä Nro Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 74, 33101 Tampere www.uusielama.net 1/2015 Miri Moriah: Poikien ja tytärten kotiinpaluu Nuori leski sai kutsun avarasydämiseen äitiyteen sivut

Lisätiedot

Uusi Elämä. Seppo Jokinen: Turvallinen vanhemmuus suojaa lasta ja nuorta. Pasi Turunen: Saadaanko rauha Lähi-Itään? Nro 2/2013

Uusi Elämä. Seppo Jokinen: Turvallinen vanhemmuus suojaa lasta ja nuorta. Pasi Turunen: Saadaanko rauha Lähi-Itään? Nro 2/2013 Uusi Elämä Yhteiskristillinen herätyslehti Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku www.uusielama.net Nro 2/2013 Seppo Jokinen: Turvallinen vanhemmuus suojaa lasta ja nuorta sivu 6 Pasi Turunen: Saadaanko rauha

Lisätiedot