Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Keravan tanssiopisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Keravan tanssiopisto"

Transkriptio

1 Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Keravan tanssiopisto Toimintakertomus vuodelta 2012

2 1 Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry TOIMINNAN TARKOITUS Keravan tanssiopisto tarjoaa Keravan ja lähikuntien lapsille, nuorille ja aikuisille taiteen perusopetusta ja syventävää opetusta tanssin laajalla ja yleisellä linjalla ammattitaitoisten opettajien johdolla. Opetus on tavoitteellista ja etenee tasolta toiselle. Opetuksen perustana on käsitys ihmisestä erottamattomana ruumiillisena ja henkisenä kokonaisuutena. Tavoitteena on tukea oppilaiden henkistä kasvua, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Tanssiopisto haluaa herättää ihmisissä elinikäisen kiinnostuksen tanssitaiteeseen, liikkumiseen, oppimiseen ja itsensä ilmaisemiseen kukin omista lähtökohdistaan. KERAVAN TANSSI- JA LIIKUNTAYHDISTYS RY, KERAVAN TANSSIOPISTO Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry ylläpitää Keravan tanssiopistoa. Yhdistyksen hallitus johtaa tanssiopiston toimintaa. Keravan tanssiopisto on tanssin perusopetusta ja syventävää opetusta antava oppilaitos. Keravan koulutuslautakunta on myöntänyt tanssin perusopetuksen opetusluvan ja hyväksynyt opetussuunnitelman vuonna 1994 sekä laajan oppimäärän opetussuunnitelman vuonna 2004 ja yleisen vuonna Opetussuunnitelmissa noudatetaan Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteita (OPH määräys nro 11/011/2005). YHDISTYKSEN HALLITUS Markku Pulkkinen puheenjohtaja (Keravan kaupungin edustaja), Outi Hassinen vpj, Riitta Kotisaari-Mannila, Sari Poikonen, Airi Saarnio, Annukka Marttila varajäsen, Kristiina Aarnio kaupungin varajäsen, Jaana Reinikka opettajakunnan edustaja. Erovuorossa ollut Riitta Kotisaari Mannila valittiin jatkamaan hallituksen jäsenenä. Varajäseneksi valittiin Ulla Lind-Fagerström. Yhdistyksen sihteerinä toimi Kati Piiroinen asti ja sen jälkeen Anne Alatalo. HALLITUKSEN KOKOUKSET YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET Kevätkokous pidettiin ja syyskokous SÄÄNTÖMUUTOS Yhdistyksen sääntöjä on päivitetty ja muutettu selkeämpään muotoon. Sääntömuutokset hyväksyttiin yhdistyksen syyskokouksessa ilmoitettavaksi yhdistysrekisteriin. TILINTARKASTAJAT Varsinaiset tilintarkastajat Veijo Uusi-Uitto ja KHT- Yhteisö Selinheimon määräämä tarkastaja. Varatilintarkastajat Martti Halko ja Ilkka Vairimaa. JÄSENET Varsinaisia jäseniä oli 75 ja oppilasjäseniä kevätkaudella 798 ja syyskaudella 628.

3 2 TOIMITILAT Kerava Toimisto: Seunalantie 14 Pukuvarasto: Lintulammenkatu 4 B Näytökset: Keuda-talo, Kerava-sali Keskikatu 3 A Lintulan sali: Lintulammenkatu 4 B Sompion sali: Seunalantie 14 Seunalan sali: Seunalantie 31 Killan koulun tanssisali: Sarvimäentie 35 Keravan lukion ja aikuislukion tanssisali: Keskikatu 5 Sipoo Jokipuiston koulu: Pilvilinnantie 7 JÄSENYYDET Yhdistys on jäsen Suomen tanssioppilaitosten liitossa (STOPP), Erityisalojen työnantajaliitossa (Palta), DaCi Finland järjestössä ja Keravan Taidepäiväkotiyhdistys ry:ssä. TOIMINTA-AVUSTUKSET Tanssiopisto sai neljättä vuotta opetusministeriön myöntämää valtionosuutta laskennallisen tuntimäärän mukaisesti. Tanssiopisto sai Keravan kaupungilta ja Sipoon kunnalta toiminta-avustusta taiteen perusopetuksen kustannuksiin. TAPAHTUMAT Tanssiopisto on osallistunut vuoden 2012 aikana Keravalla ja lähikunnissa järjestettyihin tapahtumiin. Tanssiopiston oppilaat ovat edustaneet tanssiopistoa useissa valtakunnallisissa katselmuksissa ja muissa tanssikentän tapahtumissa. Vuoden 2012 aikana järjestettiin viisi näytöstä, jossa esiintyi sekä laajan että yleisen linjan oppilaita. Maaliskuun Maailma on kotini- näytöksissä teemana oli erilaisuuden arvostaminen ja kansainvälisyys. Kansainvälisiä adoptioita hoitava järjestö Interpedia oli mukana näytöksissä esittelemässä toimintaansa. Joulukuussa näytöksen teemana oli Jälkiä hangella ja sen käsikirjoituksen ja ohjauksen teki Heidi Julmala. Kevät- ja syyskaudella järjestettiin täydentävä haku nyky-, baletti-, ja jazztanssin tanssitaiteen koulutusryhmiin. KURSSITOIMINTA 2012 Kesäkuussa Urheiluopisto Kisakeskuksessa järjestetyn kesäleiri Voltin teemana oli akrobatia. Leiri oli tarkoitettu yli 10 vuotiaille laajan linjan oppilaille. Opettajina toimivat Suvi Kajaus, Ulpu Puhakka ja Irmeli Toiviainen. Citydance tanssin päiväleiri 1-4-luokkalaisille oli Opettajina toimivat Taru Reijonen ja Miia Selin. Syyslukukaudella teatteriopettaja Heidi Julmala piti pikkoloille ja takoille näyttämöilmaisun tiiviskursseja ja niiden tavoitteena oli tutustuttaa oppilaat erilaisiin ilmaisukeinoihin ja vahvistaa oppilaiden omaa persoonallista ilmaisua.

4 3 PÄÄTTÖTODISTUKSET 2012 Kolmetoista opiskelijaa sai syventävien opintojen päättötodistuksen laajan linjan opintojen suorittamisesta. Todistuksen saivat Camilla Björklund, Netta Elf, Lidia Hänninen, Saara Jaakkola, Essi Kahelin, Lydia Kilkki, Alisa Mäkinen, Annika Parhamaa, Reeta Pitkänen, Annina Ruohola, Reetta Valkonen, Aurora Viljanen ja Emmi Väisänen. OPPILAS- JA TUNTIMÄÄRÄT Oppilaita oli kevätkaudella 798. Oppitunteja annettiin kevätkaudella Oppilaita oli syyskaudella 638. Oppitunteja annettiin syyskaudella Lukuvuoden opetustuntimäärä yhteensä TIEDOTUS Keravan tanssiopisto tiedotti ajankohtaisista asioista verkkosivujen kautta Lisäksi käytössä oli Keravan tanssiopiston Facebook-sivu. Henkilökunnalle ja hallitukselle lähetettiin joka toinen viikko opiston sisäinen viikkotiedote sähköpostilla. Viikkotiedotteessa käsiteltiin opiston ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. TALOUS Yhdistyksen talous on vakaa. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatiin euron ylimääräinen avustus laitehankintoihin. Taiteen perusopetuksen tuki ja Keravan kaupungin tuki pysyivät ennallaan. Sipoon kunta myönsi toiminta-avustusta Jokipuiston koululla pidettäviin tunteihin. Saadut avustukset Opetus- ja kulttuuriministeriö tuntipohjainen valtionosuus ylimääräinen avustus Keravan kaupunki taiteen perusopetukseen vuokra-avustus Sipoon kunta Urheiluopisto Kisakeskus leiriavustus Tuloista 59 % kertyi oppilasmaksuista, 33 % avustuksista, 6 % kurssi- näytös- ja tapahtumatoiminnasta sekä 1 % muista tuloista. Tilikauden 2012 ylijäämä oli ,77 ja oma pääoma ,49. Ylijäämää tullaan käyttämään haussa olevien, uusien tanssisalitilojen saneeraamiseen. Suoriteperusteiset palkat toiminnoittain yleistoiminta ja hallinto opetustoiminta kurssitoiminta näytäntötoiminta tapahtumatoiminta 331 puku-ja tarvikevälitys 659

5 4 YLEISTÄ Keravan tanssiopistossa annettiin taiteen perusopetusta tanssin laajalla ja yleisellä linjalla. Opetustoiminnan keskiössä oli laaja opintolinja ja sen kolme pääainetta, joiden sisältöjä, tavoitteita ja arviointia kehitettiin edelleen. Apulaisrehtori Irmeli Toiviainen valmisti syventävien opintojen päättötyön ohjeiston sekä opiskelijoille että opettajille. Tämä ohjeisto liittyi hänen opinto-ohjauskoulutuksensa ammatilliseen kehittämishankkeeseen. Yleisen opintolinjan tunnit tarjosivat mahdollisuuden harrastaa tanssia kerran viikossa ja ne toimivat myös laajan linjan sivuaineina. Kaikki oppilaat esiintyivät vähintään kerran lukuvuoden aikana. Rehtori Kristiina Kostia jäi eläkkeelle ja tanssiopiston uutena rehtorina aloitti Irmeli Toiviainen 1.7. Keravan tanssiopistossa toteutettiin koko hallintoa koskeva organisaatiomuutos tuotannollis-taloudellisten syiden vuoksi. Keväällä toimintaa vaikeutti tanssinopettajien lakon uhka ja lakko. Valtakunnansovittelijan johdolla osapuolet (Palvelualojen työnantajat PALTA ry, Suomen Tanssioppilaitosten Liitto ja Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry) pääsivät sopuun ja tanssinopettajien työehtosopimus astui voimaan YHTEISTYÖ Keravan tanssiopisto teki vuonna 2012 yhteistyötä päivähoidon, perusopetuksen, lukion ja muiden taideoppilaitosten kanssa. Taidepäiväkoti Konsti Taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset Keravan Kuvataidekoulu, Keravan musiikkiopisto ja Keravan tanssiopisto pitävät yllä Keravan taidepäiväkotiyhdistystä, jolla on päiväkoti Konsti. Puheenjohtajuus on vuorovuosina eri oppilaitoksilla ja niiden rehtorit kuuluvat Konstin hallitukseen. Päiväkodissa tarjotaan musiikin, tanssin ja sekä kuvataiteen perusopetusta, ohjaajat ovat pääosin taideoppilaitosten työntekijöitä. Vuonna 2012 yhdistyksen hallitus osallistui Taidepäiväkoti Konstin hallintoon ja opetuksen suunnitteluun, Kristiina Kostia hallituksen jäsenenä ja Markku Pulkkinen vuosikokousedustajana. Hallitus valitsi uudeksi päiväkodinjohtajaksi 2013 alkaen Marja Suomelan Titta Puhdon jäädessä eläkkeelle. Koulujen iltapäiväkerhot Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston kanssa jatkettiin yhteistyötä koulujen iltakerhopäivätoiminnassa. Kerhot toteutettiin ostopalveluna. Kevätkaudella 2012 kerhoja oli yksi (Killan koulu: tanssia ja akrobatiaa) ja syyskaudella kaksi (Ahjon koulu: tanssiakrobatia ja Keskuskoulu: dancekids). Keravan lukio ja aikuislukio Keravan lukion ja aikuislukion kanssa jatkettiin ostopalvelusopimusta, joka kattoi aamuvalmennustunnit ja lukiodiplomien suorittamisen. Lukiodiplomien suorittaminen jatkui keväällä Keväällä kuudelle ylioppilaalle myönnettiin tanssin lukiodiplomi ylioppilasjuhlassa. Osaava-ohjelma - Keravan taiteilijakoulutus Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston järjestämä Keravan taiteilijakoulutus kuuluu Osaava hankeohjelmaan, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama määräaikainen, valtakunnallinen opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämisohjelma.

6 5 Osaava-ohjelman tavoitteena oli antaa täydennyskoulutusta opettajille yli oppilaitosrajojen. Keravan tanssiopisto tarjosi syksyllä 2012 kaksi ohjelmaan liittyvää kurssia, joista toinen toteutui. Ohjelma jatkuu vuoden 2013 puolella. Osaava- ohjelman verkoston jäsenet Keravan kaupunki: Kasvatus- ja opetusvirasto, perusopetusta antavat koulut ja Keravan lukio ja aikuislukio Keravan kaupunki: Keravan Opisto Keravan musiikkiopistoyhdistys ry: Keravan musiikkiopisto Keravan kuvataideopiston kannatusyhdistys ry: Keravan kuvataidekoulu Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry: Keravan tanssiopisto Helsingin Astangajoogakoulu Yhteistyö Helsingin Astangajoogakoulun kanssa jatkui kevätkauden 2012 loppuun. OPETUS SIPOOSSA Tanssiopisto antaa taiteen perusopetusta tanssissa myös Sipoossa. Sipoon kulttuuritoimi antaa toimintaan vuosiavustuksen. Tanssiopisto tarjosi jo seitsemäntenä lukuvuonna taiteen perusopetusta Sipoon kunnan oppilaille. Ryhmiä oli kevätkaudella 4 ja syyskaudella 4. Oppilaita oli Keskimäärin 54. HALLINTO Tanssiopiston hallintorakennetta uudistettiin Kristiina Kostian jäädessä eläkkeelle. Baletin, nykytanssin ja jazztanssin osastonjohtajuudet lakkautettiin organisaatiomuutoksen myötä tuotannollis-taloudellisin syin. HENKILÖSTÖ Hallinto kevätkausi 2012 Tanssi- ja liikuntayhdistyksen toiminnanjohtaja ja Keravan tanssiopiston Rehtori Kristiina Kostia asti Apulaisrehtori Irmeli Toiviainen Talous- ja hallintosihteeri Kati Piiroinen Viestintä- ja koulutussihteeri Suvi Nurmiviita Opetustoimi kevätkausi 2012 Päätoimiset opettajat Balettipedagogi AMK Irmeli Toiviainen Tanssitaiteen maisteri Heli Tuohino Päätoimiset tuntiopettajat Tanssinopettaja AMK Tuire Colliander Tanssitaiteen maisteri Mervi Keskinen Tanssitaiteen maisteri Taru Reijonen Tanssitaiteen maisteri Jaana Reinikka baletti, baletin osastonjohtaja nykytanssi, nykytanssin osastonjohtaja, hoitovapaalla jazz, jazztanssin osastonjohtaja, hoitovapaalla baletti, lastentanssi, showtanssi jazztanssi, nykytanssi, baletti, lastentanssi baletti

7 6 Sivutoimiset tuntiopettajat Tanssinohjaaja Annala Sonja locking Tanssinopettaja Taija Hinkkanen hip-hop, street/breikki Tanssinopettaja AMK Suvi Kajaus tanssileikki, lastentanssi, poikien valmennusryhmä, nykytanssi Tanssitaiteen maisteri Kati Kallio nykytanssi Tanssinopettaja AMK Heli Keskikallio jazztanssi, lastentanssi, nykytanssi Tanssinopettaja Minna Korpimies salsa Tanssitaiteen maisteri Kirsi Oinonen vyötärönmetsästäjät Tanssinopettaja Ulpu Puhakka showtanssi, tanssiteatteri Flamenco-opettaja Marianna Verdecia flamenco Tanssitaiteen maisteri Marja-Sisko Vuorela baletti, nykytanssi Opettajasijainen Korosuo Kati nykytanssi Opettajasijainen Eliisa Eräval o nykytanssi Hallinto syyskausi 2012 Rehtori Irmeli Toiviainen alkaen Talous- ja hallintopäällikkö Kati Piiroinen Talous- ja hallintopäällikkö Anne Alatalo alkaen Laskenta- ja toimistosihteeri Riikka Kuusisto alkaen Tiedottaja, tuottaja Suvi Nurmiviita 1.8. alkaen Opetustoimi syyskausi 2012 Päätoimiset opettajat Balettipedagogi AMK Irmeli Toiviainen Tanssitaiteen maisteri Heli Tuohino Päätoimiset tuntiopettajat Tanssinopettaja AMK Tuire Colliander Tanssitaiteen maisteri Tiina Pistemaa Tanssitaiteen maisteri Taru Reijonen Tanssitaiteen maisteri Jaana Reinikka baletti nykytanssi, hoitovapaalla jazztanssi, hoitovapaalla tanssileikki, lastentanssi, nykytanssi, kehonhuolto jazztanssi, nykytanssi, lastentanssi, lastenbaletti baletti Sivutoimiset tuntiopettajat Tanssinohjaaja Annala Sonja locking Tanssinohjaaja Elias Dunkel street/breikki Teatteriopettaja Heidi Julmala ilmaisutaito, näyttämöilmaisu Tanssitaiteen maisteri Kallio Kati nykytanssi Tanssinopettaja Riikka Kekäläinen poikien valmentava, nykytanssi Tanssinohjaaja, joogaohjaaja Hanna Mannila voimajooga, vinyasa flow jooga, bollywood Tanssitaiteen maisteri Kirsi Oinonen lastentanssi, lastenbaletti, nykytanssi, vyötärönmetsästäjät Tanssinopettaja Anna-Kristiina Oja tanssileikki, lastentanssi, lastenbaletti Tanssinopettaja Ulpu Puhakka showtanssi, tanssiteatteri Tanssinohjaaja Sini Tuominen hiphop Tanssinopettaja Viivi Virtanen baletti, showtanssi Työsuojeluvaltuutettu Suvi Nurmiviita vuoden 2012 loppuun asti

8 7 KEVÄTKAUSI 2012 Kevätlukukausi OPPILAS- JA TUNTIMÄÄRÄT Ryhmiä Oppilaita Opetustunteja (45 min) Laaja opintolinja Lastentanssi Baletti Nykytanssi Jazztanssi Sivuainetunnit Kurssit, leirit 71 Harjoitukset, näytökset 69 Laajan opintolinjan tuntimäärä 1796 Laajan opintolinjan oppilasmäärä 473 Yleinen opintolinja Hiphop Street/breikki Locking Showtanssi Jazztanssi Kurssit Aikuisopetus Balettitekniikka Flamenco Salsa Vyötärönmetsästäjät Nykytanssi/naiset Yleisen opintolinjan tuntimäärä 595 Yleisen opintolinjan oppilasmäärä 288 Tuntimäärä kevätakaudella 2012 oli (45 min) Oppilaita kevätkaudella 2012 oli 734. Astangajooga Astangajooga, kurssit

9 8 MAKSULLINEN PALVELUTOIMINTA Tanssiopisto järjesti Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston tilaamana kouluille iltapäiväkerhoja ja lukiolle tanssin aamuvalmennustunteja. Tanssia ja akrobatiaa- tanssikerho Killan koululla alkaen luokkalaisille. Yhteensä 14 kertaa. Opettaja Suvi Kajaus. Lukion aamuvalmennustunteja pidettiin kevätkaudella seuraavasti: Tanssijan kuntosaliharjoittelu, Suvi Kajaus Baletti, piruettikurssi, Jaana Reinikka Tanssiakrobatia, Suvi Kajaus Nykytanssi, Suvi Kajaus NÄYTÖKSET ja Maailma on kotini 1 ja 2 katsojia ja Tanssilottelua 1 ja 2 katsojia 650 KUNNIAKIRJAT Kunniakirjoja annettiin yhteensä 37 oppilaalle. STIPENDIT Stipendejä jaettiin kolmelle oppilaalle: Sanni Perttilä balettitako 8/II, Ella Holappa nykytako 9 ja Annina Ruohola jazztako II. TANSSIN TAITAJA Tanssin taitaja myönnetään joka kevät edistyneelle nyky- ja/tai jazztakolaiselle. Vuonna 2012 Tanssin taitajaksi nimettiin Saara Jaakkola ja Mira Apell. TAPAHTUMAT KEVÄTKAUSI Audition tako-ryhmiin Baletti-, nyky-, ja jazztakojen ryhmiin järjestettiin audition, eli täydentävä haku Päättötyön ohjaus ja infotilaisuus Tilaisuuteen osallistui kaksitoista baletti-, jazz- ja nykytakoa Ravintoluento oppilaille ja vanhemmille Luennoitsijana diplomi ravintoneuvoja Sanna Peiponen. Aiheena nuoren tanssinopiskelijan terveellinen ruokavalio. Luennolle osallistui 7 vanhempaa ja kaksi oppilasta Espoon balettikilpailut Kuusi balettitako 7 oppilasta oli katsomassa kilpailua opettajan kanssa Kajaani tanssii- tapahtuman Uudet tanssit- koreografiakatselmus Irmeli Toiviaisen numero Metsänhenget valittiin mukaan katselmukseen. Ryhmässä tanssi kuusi balettitako 8/II oppilasta.

10 Hyvä ystävä ja kulttuuriratikka Nykytako 9 ja Nykytako II esittivät Kati Korosuon ja Eliisa Erävalon teoksen Hyvä ystävä A Good Friend kulttuuriratikan kyydissä Helsingissä Omat tanssit Oppilaat esittivät omia koreografioitaan Omat tanssit tapahtumassa Keravan teatteritalolla. Tapahtumassa nähtiin yhteensä seitsemäntoista numeroa Ravintoluento oppilaille Laajan linjan oppilaille tarkoitetulle luennolle osallistui kuusikymmentä laajan opintolinjan oppilasta. Luennoitsijana toimi diplomi ravintoneuvoja Sanna Peiponen Kansainvälinen ilta Keravan monikulttuurista vuorovaikutusta ja toimintaa kehittävä Tarakka-hanke järjesti kansainvälisen yleisötapahtuman Keravan lukiolla. Tanssiopistosta iltaan osallistui 8 laajan linjan oppilasta. Balettitako7 esitti tapahtumassa Jaana Reinikan harjoittaman Tarantellan, Lydia Kilkki ja Annina Ruohola esittivät oman koreografiansa Anna minun mennä Baletin kevätkarnevaalit Sompion salissa Karnevaaleissa esiintyi kaksitoista balettitakon oppilasta ja kolme päättötyöntekijää Baletin matinea Sompion salissa Baletin matineassa esiintyi viisikymmentä baletin sivuaineopiskelijaa Syventävien opintojen päättötöiden näyttö Sompion salissa Tapahtumassa esiintyi yhdeksän baletin, nyky- ja jazztanssin pääaineopiskelijaa. Raadissa olivat Jaana Reinikka, Taru Reijonen, Irmeli Toiviainen ja Heli Tuohino Baletin minipikkolon valintakoe Sompion salissa Ryhmä on tarkoitettu syntyneille tytöille ja pojille. Valinnan suorittivat Jaana Reinikka, Taru Reijonen ja Irmeli Toiviainen. Tunnin piti Viivi Virtanen. KURSSIT KEVÄTKAUSI Astangajoogan johdantokurssi Astangajoogan johdantokurssi järjestettiin yhdessä Helsingin Astangajoogakoulun kanssa. Kurssilla oli 17 osallistujaa Saima Kranigin vierailu tanssiopistolla Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettaja Saima Kranig vieraili tanssiopistossa. Hän harjoitti näytösnumeroa Marsipaanit Balettitako 7:n neljälle oppilaalle Astangajoogan Mysore pääsiäiskurssi Kurssilla oli 20 osallistujaa.

11 Citydance tanssileiri 1-4-luokkalaisille Taru Reijosen ja Miia Selinin vetämällä leirillä oli 25 osallistujaa Kesäleiri Voltti pikkoloille ja takoille Kisakeskuksen kesäleirillä oli 30 osallistujaa. Opettajina toimivat Suvi Kajaus, Ulpu Puhakka, Irmeli Toiviainen. HENKILÖKUNNAN KOULUTUS Balettipedagogit ry:n kurssi Jaana Reinikka ja Irmeli Toiviainen osallistuivat alkeisbalettia ja oheisharjoittelua käsittelevään koulutukseen Verkkotiedottamisen erikoistumisopinnot Suvi Nurmiviita osallistui Metropolia ammattikorkeakoulun järjestämään jatkokoulutukseen Stopp koulutus Kati Piiroinen ja Kristiina Kostia osallistuivat Stoppin koulutukseen, jossa käsiteltiin mm. arviointia, tanssinopettajien työehtosopimuksen uusimista, tanssin taloa ja Gramex asiaa Taikaloikka Kirsi Oinonen ja Taru Reijonen osallistuivat tanssin varhaiskasvatusta käsittelevään koulutukseen Stopp koulutus Kati Piiroinen ja Suvi Nurmiviita osallistuivat tanssinopettajien työehtosopimusta käsittelevään koulutukseen. PÄÄTTÖTODISTUKSET Yhteensä yksitoista opiskelijaa sai päättötodistuksen syventävän linjan opintojen suorittamisesta. Baletti: Lidia Hänninen, Annika Parhamaa, Reeta Pitkänen, Reetta Valkonen. Nykytanssi: Lydia Kilkki, Camilla Björklund, Essi Kahelin, Alisa Mäkinen, Jazztanssi: Netta Elf, Saara Jaakkola, Emmi Väisänen, Annina Ruohola AVOIMET OVET Avoimet ovet kotiväelle ja ystäville pidettiin kaikilla tunneilla maalis-huhtikuun aikana.

12 11 SYYSKAUSI 2012 Syyslukukausi OPPILAS- JA TUNTIMÄÄRÄT Ryhmiä Oppilaita Opetustunteja (45 min) Laaja opintolinja Lastentanssi Baletti Nykytanssi Jazztanssi Sivuainetunnit Harjoitukset, näytökset 58 Laajan opintolinjan tuntimäärä 1744 Laajan opintolinjan oppilasmäärä 455 Yleinen opintolinja Hiphop Street/breikki Showtanssi Locking Kehonhuolto Aikuisopetus Balettitekniikka Nykytanssi/naiset Bollywood Vyötärönmetsästäjät Jooga Yleisen opintolinjan tuntimäärä 495 Yleisen opintolinjan oppilasmäärä 232 Tuntimäärä syyskaudella 2012 oli (45 min) Oppilaita syyskaudella 2012 oli 638.

13 12 MAKSULLINEN PALVELUTOIMINTA Tanssiopisto järjesti Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston tilaamana kouluille iltapäiväkerhoja ja lukiolle tanssin aamuvalmennustunteja. Ahjon koulun tanssikerho Tanssiakrobatiaa luokkalaisille kokoontui syyskaudella 14 kertaa, opettajana oli Kirsi Oinonen. Keskuskoulun Dancekids tanssikerho luokkalaisille kokoontui syyskaudella 14 kertaa, opettajana oli Sonja Annala. Lukion tanssin aamuvalmennustunteja pidettiin Sompion salilla syyskaudella keskiviikkoisin ja perjantaisin: nykytanssia 16 kertaa, opettajana Kirsi Oinonen, sekä balettia 3 kertaa, opettajana Viivi Virtanen. NÄYTÖKSET Jälkiä hangella, katsojia 389 TANSSIN SÄDE Tanssin säde palkinto jaetaan vuosittain edistyneelle balettitakon opiskelijalle. Sanni Perttilä valittiin vuoden 2013 Tanssin Säteeksi. TAPAHTUMAT SYYSKAUSI Tuusulan Taiteiden yö Taiteiden yössä jaettiin ilmaisia kokeiluseteleitä ja esiteltiin opiston toimintaa Minipikkolojen ja takojen täydentävä haku Minipikkoloihin ja takoihin haettiin uusia harrastajia Kerava liikkuu Keravalaiset liikuntajärjestöt esittelivät toimintaansa Kävelykadulla. Tanssiopistolla oli tapahtumassa infopöytä. Opiston oppilaat osallistuivat jakamalla flyereitä ja Jazztako II ryhmän oppilaat esiintyivät Kouluvierailu Lapilan koulussa 6-luokkalaisille esiteltiin balettia, nyky- ja jazztanssia liikuntatunnilla NykytanssiPaletti Alminsalissa NykytanssiPaletti on tarkoitettu koulujen nyky- ja jazznumeroille ja esiintyvät ryhmät valitaan taltiointien perusteella. Tapahtuman järjestävät Suomen Kansallisooppera ja Suomen tanssioppilaitosten liitto ry. Keravan tanssiopistoa edusti Tanssiteatteri 2012 teoksella Tee Hetki kor. Ulpu Puhakka Kouluvierailu Hyrylän lukiolla Jazztako II ryhmän opiskelijat esittivät Hyrylän lukion hyvinvointipäivillä Taru Reijosen Kaupunkiviidakko-koreografian. Lukiolaisille kerrottiin myös Keravan tanssiopiston toiminnasta ja tunneista.

14 Keravan lukion ja aikuislukion avoimet ovet 9-luokkalaisille Irmeli Toiviainen ja Suvi Nurmiviita esittelivät tanssiopiston ja lukion yhteistyötä avoimien ovien tapahtumassa Keravan lukion ja aikuislukion huoltajien ilta Tanssiopisto esitteli toimintaansa 9-luokkalaisten huoltajille lukion avoimien ovien iltatapahtumassa Itsenäisyyspäivän juhla Kerava-salissa Tapahtumassa nähtiin Ulpu Puhakan koreografia Tee Hetki. Ryhmässä oli 8 tanssijaa Balettipedagogit ry:n juhlagaala Gaalassa esiintyi balettitako 9/II ryhmä Saima Kranigin koreografialla Marsipaanit. Ryhmässä oli 4 tanssijaa Talven taikamaa Keravan kaupunki järjesti Keravan keskustassa Talven taikamaa -markkinatapahtuman. Jaana Reinikan balettitako 9/II ryhmän oli tarkoitus esittää tapahtumassa Preludi. Tanssiesitys peruuntui sään takia. KURSSIT Näyttämöilmaisua pikkoloille ja takoille Näyttämöilmaisu kuului laajan linjan opiskelijoille. Tunnit kuuluivat esiintymisen opiskelun opintokokonaisuuteen. Pikkolot ja takot jaettiin 4 eri ryhmään. Jokaisella ryhmällä on 6 kokoontumiskertaa lukuvuoden aikana. Opettajana Heidi Julmala. Kurssi jatkuu keväälle Saima Kranig vieraili Saima Kranig harjoitti Balettitako 9/II ryhmän Marsipaanit -tanssia Balettipedagogien 15 vuotisjuhlagaalaan. HENKILÖKUNNAN KOULUTUS Balettipedagogit ry:n kurssi Irmeli Toiviainen ja Jaana Reinikka osallistuivat kurssille, jossa käsiteltiin didaktiikkaa Opettajakokous ja koulutus Ennen lukukauden käynnistymistä pidettiin kaksi päiväinen opettajakokous ja koulutustilaisuus. Koulutuksessa käsiteltiin opintojen ohjausta ja tanssiopiston käytäntöjä. Opettajille järjestettiin myös aamujoogaa kaksi kertaa ohjaajana Hanna Mannila Opetushallituksen koulutus Irmeli Toiviainen osallistui koulutukseen, jossa oli aiheena taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman ja oppilaan arvioinnin kehittäminen.

15 Stopp koulutus Anne Alatalo ja Irmeli Toiviainen osallistuivat Tanssinopettajien työehtosopimus koulutukseen. Sen järjesti STOPP ry. Osaava-ohjelma Keravan taiteilijakoulutus Varsinainen kurssitoiminta käynnistyi syksyllä ja jatkuu seuraavaan vuoteen. Osaava-ohjelman tavoitteena on välittää syventävän koulutuksen hyöty opettajille, oppilaille ja eri-ikäisille opiskelijoille opetuksen laatua kehittämällä yli oppilaitosrajojen. Yksi kursseista Hannaleena Markkasen Bodypercussion - kurssi pidettiin tanssiopiston tiloissa. Tanssiopiston opettajan Kati Kallion (LOIKKA Light, camera, move! tanssivideo kännykkäkameralla-työpaja) siirrettiin keväälle. PÄÄTTÖTODISTUKSET Aurora Viljanen sai päättötodistuksen syventävän linjan opintojen suorittamisesta. AVOIMET OVET Avoimet ovet pidettiin loka-marraskuussa kaikille ryhmille. NÄKYVYYDEN KEHITTÄMINEN Viikko 40 Tanssisetelikampanja Osa oppilaista sai seteleitä, joilla oppilaiden ystävät pääsivät kokeilemaan yhtä tanssituntia ilmaiseksi. Setelikampanja toteutettiin Taru Reijosen, Tiina Pistemaan, Anna-Kristiina Ojan, Elias Dunkelin, Kirsi Oinosen, Sonja Annalan ja Ulpu Puhakan tunneilla. Kampanjan avulla saatiin noin 5 uutta oppilasta. Ilmainen kokeilukerta opiston yhteistyökumppaneille Taidepäiväkoti Konstin, Keravan lukion ja aikuislukion, Keravan musiikkiopiston ja Keravan kuvataidekoulun henkilökunnalle lähetettiin tanssiseteleitä. Seteleillä pääsi kokeilemaan joogaa tai bollywoodia ilmaiseksi syyskaudella Ryhmäesittelyt Lukuvuonna opiston takoryhmät esitellään opiston verkkosivuilla. Tavoitteena on parantaa ryhmien me-henkeä ja innostaa uusia oppilaita laajan linjan opiskeluun. Sampolan tunneli Visualistiksi opiskeleva Liisa Hyyrynen toteutti syyskaudella 2012 Sampolan tunnelin vitriinin somistuksen.

16 15 JÄSENTOIMINNAN KEHITTÄMINEN vko 36 jäsentarjous uusille ja nykyisille jäsenille Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry:n uudet ja nykyiset jäsenet saivat ostaa 10 kerran jooga- ja vyötärönmetsästyskortin jäsentarjoushintaan vko 48 jäsentarjous uusille ja nykyisille jäsenille Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry:n uudet ja nykyiset jäsenet saivat ostaa 10 kerran jooga- ja vyötärönmetsästyskortin jäsentarjoushintaan. ARVIOINTI Arviointi-työryhmä aloitti toimintansa lokakuussa. Siihen kuuluivat rehtori Irmeli Toiviainen, nykytanssin opettaja Kati Kallio, jazztanssin opettaja Taru Reijonen ja baletin opettaja Jaana Reinikka. Työryhmä kokoontui kolme kertaa. Tehtävänä oli kehittää tanssiopiston oppilasarviointia. Arvioinnin kehittämistyö jatkuu keväällä 2013.

Opinto-opas 2010-2011. www.keravantanssiopisto.fi

Opinto-opas 2010-2011. www.keravantanssiopisto.fi Opinto-opas 2010-2011 www.keravantanssiopisto.fi Sisällys Kannen kuva: Cremée, kevätnäytös 2010 OPPAAN SISÄLTÖ 3 4-5 6-7 8-10 11-12 13 14-15 16-17 18-19 20 Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Lukuvuosi

Lisätiedot

Nurmijarven. -25vuotta! tanssiopisto. Arjesta juhlaa. tanssien. Nurmijarven tanssiopiston yhteystiedot ja opetuspisteet

Nurmijarven. -25vuotta! tanssiopisto. Arjesta juhlaa. tanssien. Nurmijarven tanssiopiston yhteystiedot ja opetuspisteet Nurmijarven tanssiopiston yhteystiedot ja opetuspisteet TOIMISTO Keskivari 4, 01800 Klaukkala avoinna ma klo 10-18.30, ti-to klo 9-15 puh. 09-879 9284, fax 09-290 66762 sähköposti: tanssiopisto@nto.fi

Lisätiedot

Keravan tanssiopiston 35-vuotisjuhlajulkaisu

Keravan tanssiopiston 35-vuotisjuhlajulkaisu Pyörre Keravan tanssiopiston 35-vuotisjuhlajulkaisu 1 SISÄLLYSLEUTTELO HETKESSÄ 4 22 Tanssia joka lähtöön 4 Keravan tanssiopistossa voi harrastaa tanssia omaksi ilokseen ja tavoitteellisesti. Löydä oma

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry TOIMINTAKERTOMUS 2013

Sorin Sirkus ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sorin Sirkus ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 Merkittävää vuonna 2013 Budjetti ylitti miljoona euroa Taiteen perusopetusta annettiin 6 658 oppituntia EU:n Kulttuuriohjelman Hip Cirq Europ ensi-ilta Sorin Sirkusessa

Lisätiedot

Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssikoulu 1st Step Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssikoulu 1st Step Tanssikoulu 1st Step on tanssin perusopetusta

Lisätiedot

Nurmijärven tanssiopisto 3

Nurmijärven tanssiopisto 3 Nurmijärven tanssiopisto 3 Opinto-opas 2014-2015 29. toimintavuosi www.nto.fi NIMI: Tervetuloa Nurmijärven tanssiopistoon 29. Toimintavuosi Uusia versoja NTO:ssa on kasvamassa jotain hienoa, tätä versoa

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2011

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2011 Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2011 1 Sisältö 1. YLEISTÄ... 3 1.1 YHDISTYS JA HALLITUS... 3 1.2 VAIKUTTAMINEN... 3 1.3 SEMINAARIT... 4 2. TAITEEN PERUSOPETUS... 4 Sirkuskoulun tapahtumia... 5 3. ESIINTYVÄT

Lisätiedot

TAIDETEHTAAN TANSSIKOULU OY Kokonniementie 6 Porvoo TANSSITAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA

TAIDETEHTAAN TANSSIKOULU OY Kokonniementie 6 Porvoo TANSSITAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TAIDETEHTAAN TANSSIKOULU OY Kokonniementie 6 Porvoo TANSSITAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA 1 TANSSITAITEEN PERUSOPETUKSEN, YLEISEN OPPIMÄÄRÄN, OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PERUSTIEDOT:

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA 2014. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 0 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Toimintasuunnitelma0. TIKKURILAN TEATTERI RY. YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY. Tikkurilan Teatterija. Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY. Tikkurilan Teatterija. Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatterija Sirkuskoulu VUOSIKERTOMUS 2008 Etukannen kuvat: Ylhäällä: Luulosairas Keskellä: Equus Vasemmalla: Knut Pitkäjalka Vuosikertomuksen suunnittelu:

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2006

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2006 Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2006 2 Sisältö 1. Yleistä...3 2. Sirkuskeskuksen käyttöönotto...3 2.1 Tapahtumia Nekalassa...3 2.2 Tuolianti...3 3. Opetustoiminta...3 3.1 Taiteen perusopetus...3 3.2 Sirkuskoulun

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI ry VUOSIKERTOMUS 2013. Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI ry VUOSIKERTOMUS 2013. Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI ry VUOSIKERTOMUS 2013 Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY:N VUOSI- KERTOMUS 2013 Hallitustyöskentely Toimintavuoden aikana hallituksella oli

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. YLEISTÄ Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA 2012. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 0 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Toimintasuunnitelma0. TIKKURILAN TEATTERI RY. YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry. Toimintakertomus 2007

Sorin Sirkus ry. Toimintakertomus 2007 Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2007 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ Merkittävimmät asiat vuoden aikana... 3 2. SIRKUSKESKUKSEN TOIMINTA...3 2.1 Tapahtumia Nekalassa...3 3. OPETUSTOIMINTA...3 3.1 Taiteen

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. HALLINTO Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä, ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen Musiikkiopisto/ Viitasalo-opisto ja Saarijärven Kuvataidekoulu. Virvatuli-raportti Lukuvuosi 2012 2013

Pohjoisen Keski-Suomen Musiikkiopisto/ Viitasalo-opisto ja Saarijärven Kuvataidekoulu. Virvatuli-raportti Lukuvuosi 2012 2013 Pohjoisen Keski-Suomen Musiikkiopisto/ Viitasalo-opisto ja Saarijärven Kuvataidekoulu Virvatuli-raportti Lukuvuosi 2012 2013 3.4.2014 1 SISÄLLYS JOHDANTO 1 TAUSTATIETOA 1.1 VIITASALO-OPISTO 1.1.1 Henkilökunta

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry. Toimintakertomus 2009

Sorin Sirkus ry. Toimintakertomus 2009 Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2009 SISÄLTÖ 1. Yleistä... 3 2. Sirkuskeskuksen toimintaa ja kiinteistötyöt... 3 2.1 Tilan käyttöä ja tapahtumia nekalassa... 3 3. Opetustoiminta... 3 3.1 Taiteen perusopetus...

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Vuosi 2006 sisälsi yhteistyötä, kokeiluja ja kiinnostavaa uuden ja vanhan vuoropuhelua. Uusien jäsenten intensiivinen näyttelijäntyö irlantilaisnäytelmässä oli ensikertalaisten upea tulkinta haastavasta

Lisätiedot

Liite A/ 28. Savonlinnan kaupungin kulttuuripalvelujen

Liite A/ 28. Savonlinnan kaupungin kulttuuripalvelujen Liite A/ 28 Savonlinnan kaupungin kulttuuripalvelujen TOIMINTAKERTOMUS 2010 SISÄLTÖ KULTTUURILAUTAKUNTA KULTTUURITOIMI 1. Katsaus vuoteen 2010 2 2. Henkilökunta 3 3. Järjestetyt tapahtumat 3 4. Avustukset,

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO

PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO Toimintakertomus 2011 Toimintasuunnitelma 2012 PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO ON LAATUPALKITTU VERKOSTOTOIMIJA Vuosi 2011 oli suoranainen nosteen vuosi Seutuopistossa. Saimme nauttia koko

Lisätiedot

Tikkurilan Teatteri Teatteri- ja Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY VUOSI KERTOMUS

Tikkurilan Teatteri Teatteri- ja Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY VUOSI KERTOMUS TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Teatteri- ja Sirkuskoulu VUOSI KERTOMUS 2009 TIKKURILAN TEATTERI RY:N HALLITUKSEN TOIMINTAKER- TOMUS VUODELTA 2009 Hallitustyöskentely Toimintavuoden aikana hallitus

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu SISÄLLYSLUETTELO 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ 1 1.2 TOIMINTAVUODEN TAVOITTEET

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Tikkurilan Teatteri ry:n toimintavuoteen mahtui monta merkittävää tapahtumaa. Huomionosoituksena ansioista Vantaan kaupungin taiteen ja taide-elämän hyväksi voidaan pitää Tikkurilan Teatteri ry:lle luovutettua

Lisätiedot

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2008

Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2008 Sorin Sirkus ry Toimintakertomus 2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 2. SIRKUSKESKUKSEN TOIMINTA JA KIINTEISTÖTYÖT...3 2.1 Tapahtumia Nekalassa...3 3. OPETUSTOIMINTA...3 3.1 Taiteen perusopetus...3 3.2.

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Peppi Pitkätossu hurmasi yleisön ja piti riemullista tunnelmaa yllä Påkaksen pihassa kesäkuusta elokuuhun. Innostuneet teatterikoululaiset

Lisätiedot

17.8.2009 6.6.2010 41. TOIMINTAVUOSI

17.8.2009 6.6.2010 41. TOIMINTAVUOSI 17.8.2009 6.6.2010 41. TOIMINTAVUOSI TERVETULOA Helsingin Tanssiopistoon! Helsingin tanssiopisto on kannatusyhdistyksen ylläpitämä, maamme laajin ja monipuolisin tanssioppilaitos - avoin kaikille taiteen

Lisätiedot

Tanssikoulu Liisa Nojonen

Tanssikoulu Liisa Nojonen Tanssikoulu Liisa Nojonen 37. Toimintakausi 10.8.2015-29.5.2016 JOY OF DANCE Oppilastoimisto, studiot, studiomyymälä Pohjoisranta 11, 3.krs (Kellotorni/Porin Puuvilla), 28100 Pori Puhelin (02) 6327 203

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007. Tikkurilan Teatteri ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA 2007. Tikkurilan Teatteri ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Tikkurilan Teatteri ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu 1 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen päätehtävänä on monipuolisen teatteritaiteen

Lisätiedot

Kansanvalistusseura. Toimintakertomus ja

Kansanvalistusseura. Toimintakertomus ja Kansanvalistusseura Toimintakertomus ja Tilinpäätös 31.12.2013 1 Sisällys 1 Säätiön hallinto ja yleinen toiminta... 3 1.1 Toiminnanjohtajan katsaus... 3 1.1.1 Hallintoneuvosto... 4 1.1.2 Hallitus... 4

Lisätiedot