Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Keravan tanssiopisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Keravan tanssiopisto"

Transkriptio

1 Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Keravan tanssiopisto Toimintakertomus vuodelta 2012

2 1 Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry TOIMINNAN TARKOITUS Keravan tanssiopisto tarjoaa Keravan ja lähikuntien lapsille, nuorille ja aikuisille taiteen perusopetusta ja syventävää opetusta tanssin laajalla ja yleisellä linjalla ammattitaitoisten opettajien johdolla. Opetus on tavoitteellista ja etenee tasolta toiselle. Opetuksen perustana on käsitys ihmisestä erottamattomana ruumiillisena ja henkisenä kokonaisuutena. Tavoitteena on tukea oppilaiden henkistä kasvua, luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Tanssiopisto haluaa herättää ihmisissä elinikäisen kiinnostuksen tanssitaiteeseen, liikkumiseen, oppimiseen ja itsensä ilmaisemiseen kukin omista lähtökohdistaan. KERAVAN TANSSI- JA LIIKUNTAYHDISTYS RY, KERAVAN TANSSIOPISTO Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry ylläpitää Keravan tanssiopistoa. Yhdistyksen hallitus johtaa tanssiopiston toimintaa. Keravan tanssiopisto on tanssin perusopetusta ja syventävää opetusta antava oppilaitos. Keravan koulutuslautakunta on myöntänyt tanssin perusopetuksen opetusluvan ja hyväksynyt opetussuunnitelman vuonna 1994 sekä laajan oppimäärän opetussuunnitelman vuonna 2004 ja yleisen vuonna Opetussuunnitelmissa noudatetaan Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteita (OPH määräys nro 11/011/2005). YHDISTYKSEN HALLITUS Markku Pulkkinen puheenjohtaja (Keravan kaupungin edustaja), Outi Hassinen vpj, Riitta Kotisaari-Mannila, Sari Poikonen, Airi Saarnio, Annukka Marttila varajäsen, Kristiina Aarnio kaupungin varajäsen, Jaana Reinikka opettajakunnan edustaja. Erovuorossa ollut Riitta Kotisaari Mannila valittiin jatkamaan hallituksen jäsenenä. Varajäseneksi valittiin Ulla Lind-Fagerström. Yhdistyksen sihteerinä toimi Kati Piiroinen asti ja sen jälkeen Anne Alatalo. HALLITUKSEN KOKOUKSET YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET Kevätkokous pidettiin ja syyskokous SÄÄNTÖMUUTOS Yhdistyksen sääntöjä on päivitetty ja muutettu selkeämpään muotoon. Sääntömuutokset hyväksyttiin yhdistyksen syyskokouksessa ilmoitettavaksi yhdistysrekisteriin. TILINTARKASTAJAT Varsinaiset tilintarkastajat Veijo Uusi-Uitto ja KHT- Yhteisö Selinheimon määräämä tarkastaja. Varatilintarkastajat Martti Halko ja Ilkka Vairimaa. JÄSENET Varsinaisia jäseniä oli 75 ja oppilasjäseniä kevätkaudella 798 ja syyskaudella 628.

3 2 TOIMITILAT Kerava Toimisto: Seunalantie 14 Pukuvarasto: Lintulammenkatu 4 B Näytökset: Keuda-talo, Kerava-sali Keskikatu 3 A Lintulan sali: Lintulammenkatu 4 B Sompion sali: Seunalantie 14 Seunalan sali: Seunalantie 31 Killan koulun tanssisali: Sarvimäentie 35 Keravan lukion ja aikuislukion tanssisali: Keskikatu 5 Sipoo Jokipuiston koulu: Pilvilinnantie 7 JÄSENYYDET Yhdistys on jäsen Suomen tanssioppilaitosten liitossa (STOPP), Erityisalojen työnantajaliitossa (Palta), DaCi Finland järjestössä ja Keravan Taidepäiväkotiyhdistys ry:ssä. TOIMINTA-AVUSTUKSET Tanssiopisto sai neljättä vuotta opetusministeriön myöntämää valtionosuutta laskennallisen tuntimäärän mukaisesti. Tanssiopisto sai Keravan kaupungilta ja Sipoon kunnalta toiminta-avustusta taiteen perusopetuksen kustannuksiin. TAPAHTUMAT Tanssiopisto on osallistunut vuoden 2012 aikana Keravalla ja lähikunnissa järjestettyihin tapahtumiin. Tanssiopiston oppilaat ovat edustaneet tanssiopistoa useissa valtakunnallisissa katselmuksissa ja muissa tanssikentän tapahtumissa. Vuoden 2012 aikana järjestettiin viisi näytöstä, jossa esiintyi sekä laajan että yleisen linjan oppilaita. Maaliskuun Maailma on kotini- näytöksissä teemana oli erilaisuuden arvostaminen ja kansainvälisyys. Kansainvälisiä adoptioita hoitava järjestö Interpedia oli mukana näytöksissä esittelemässä toimintaansa. Joulukuussa näytöksen teemana oli Jälkiä hangella ja sen käsikirjoituksen ja ohjauksen teki Heidi Julmala. Kevät- ja syyskaudella järjestettiin täydentävä haku nyky-, baletti-, ja jazztanssin tanssitaiteen koulutusryhmiin. KURSSITOIMINTA 2012 Kesäkuussa Urheiluopisto Kisakeskuksessa järjestetyn kesäleiri Voltin teemana oli akrobatia. Leiri oli tarkoitettu yli 10 vuotiaille laajan linjan oppilaille. Opettajina toimivat Suvi Kajaus, Ulpu Puhakka ja Irmeli Toiviainen. Citydance tanssin päiväleiri 1-4-luokkalaisille oli Opettajina toimivat Taru Reijonen ja Miia Selin. Syyslukukaudella teatteriopettaja Heidi Julmala piti pikkoloille ja takoille näyttämöilmaisun tiiviskursseja ja niiden tavoitteena oli tutustuttaa oppilaat erilaisiin ilmaisukeinoihin ja vahvistaa oppilaiden omaa persoonallista ilmaisua.

4 3 PÄÄTTÖTODISTUKSET 2012 Kolmetoista opiskelijaa sai syventävien opintojen päättötodistuksen laajan linjan opintojen suorittamisesta. Todistuksen saivat Camilla Björklund, Netta Elf, Lidia Hänninen, Saara Jaakkola, Essi Kahelin, Lydia Kilkki, Alisa Mäkinen, Annika Parhamaa, Reeta Pitkänen, Annina Ruohola, Reetta Valkonen, Aurora Viljanen ja Emmi Väisänen. OPPILAS- JA TUNTIMÄÄRÄT Oppilaita oli kevätkaudella 798. Oppitunteja annettiin kevätkaudella Oppilaita oli syyskaudella 638. Oppitunteja annettiin syyskaudella Lukuvuoden opetustuntimäärä yhteensä TIEDOTUS Keravan tanssiopisto tiedotti ajankohtaisista asioista verkkosivujen kautta Lisäksi käytössä oli Keravan tanssiopiston Facebook-sivu. Henkilökunnalle ja hallitukselle lähetettiin joka toinen viikko opiston sisäinen viikkotiedote sähköpostilla. Viikkotiedotteessa käsiteltiin opiston ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. TALOUS Yhdistyksen talous on vakaa. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatiin euron ylimääräinen avustus laitehankintoihin. Taiteen perusopetuksen tuki ja Keravan kaupungin tuki pysyivät ennallaan. Sipoon kunta myönsi toiminta-avustusta Jokipuiston koululla pidettäviin tunteihin. Saadut avustukset Opetus- ja kulttuuriministeriö tuntipohjainen valtionosuus ylimääräinen avustus Keravan kaupunki taiteen perusopetukseen vuokra-avustus Sipoon kunta Urheiluopisto Kisakeskus leiriavustus Tuloista 59 % kertyi oppilasmaksuista, 33 % avustuksista, 6 % kurssi- näytös- ja tapahtumatoiminnasta sekä 1 % muista tuloista. Tilikauden 2012 ylijäämä oli ,77 ja oma pääoma ,49. Ylijäämää tullaan käyttämään haussa olevien, uusien tanssisalitilojen saneeraamiseen. Suoriteperusteiset palkat toiminnoittain yleistoiminta ja hallinto opetustoiminta kurssitoiminta näytäntötoiminta tapahtumatoiminta 331 puku-ja tarvikevälitys 659

5 4 YLEISTÄ Keravan tanssiopistossa annettiin taiteen perusopetusta tanssin laajalla ja yleisellä linjalla. Opetustoiminnan keskiössä oli laaja opintolinja ja sen kolme pääainetta, joiden sisältöjä, tavoitteita ja arviointia kehitettiin edelleen. Apulaisrehtori Irmeli Toiviainen valmisti syventävien opintojen päättötyön ohjeiston sekä opiskelijoille että opettajille. Tämä ohjeisto liittyi hänen opinto-ohjauskoulutuksensa ammatilliseen kehittämishankkeeseen. Yleisen opintolinjan tunnit tarjosivat mahdollisuuden harrastaa tanssia kerran viikossa ja ne toimivat myös laajan linjan sivuaineina. Kaikki oppilaat esiintyivät vähintään kerran lukuvuoden aikana. Rehtori Kristiina Kostia jäi eläkkeelle ja tanssiopiston uutena rehtorina aloitti Irmeli Toiviainen 1.7. Keravan tanssiopistossa toteutettiin koko hallintoa koskeva organisaatiomuutos tuotannollis-taloudellisten syiden vuoksi. Keväällä toimintaa vaikeutti tanssinopettajien lakon uhka ja lakko. Valtakunnansovittelijan johdolla osapuolet (Palvelualojen työnantajat PALTA ry, Suomen Tanssioppilaitosten Liitto ja Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry) pääsivät sopuun ja tanssinopettajien työehtosopimus astui voimaan YHTEISTYÖ Keravan tanssiopisto teki vuonna 2012 yhteistyötä päivähoidon, perusopetuksen, lukion ja muiden taideoppilaitosten kanssa. Taidepäiväkoti Konsti Taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset Keravan Kuvataidekoulu, Keravan musiikkiopisto ja Keravan tanssiopisto pitävät yllä Keravan taidepäiväkotiyhdistystä, jolla on päiväkoti Konsti. Puheenjohtajuus on vuorovuosina eri oppilaitoksilla ja niiden rehtorit kuuluvat Konstin hallitukseen. Päiväkodissa tarjotaan musiikin, tanssin ja sekä kuvataiteen perusopetusta, ohjaajat ovat pääosin taideoppilaitosten työntekijöitä. Vuonna 2012 yhdistyksen hallitus osallistui Taidepäiväkoti Konstin hallintoon ja opetuksen suunnitteluun, Kristiina Kostia hallituksen jäsenenä ja Markku Pulkkinen vuosikokousedustajana. Hallitus valitsi uudeksi päiväkodinjohtajaksi 2013 alkaen Marja Suomelan Titta Puhdon jäädessä eläkkeelle. Koulujen iltapäiväkerhot Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston kanssa jatkettiin yhteistyötä koulujen iltakerhopäivätoiminnassa. Kerhot toteutettiin ostopalveluna. Kevätkaudella 2012 kerhoja oli yksi (Killan koulu: tanssia ja akrobatiaa) ja syyskaudella kaksi (Ahjon koulu: tanssiakrobatia ja Keskuskoulu: dancekids). Keravan lukio ja aikuislukio Keravan lukion ja aikuislukion kanssa jatkettiin ostopalvelusopimusta, joka kattoi aamuvalmennustunnit ja lukiodiplomien suorittamisen. Lukiodiplomien suorittaminen jatkui keväällä Keväällä kuudelle ylioppilaalle myönnettiin tanssin lukiodiplomi ylioppilasjuhlassa. Osaava-ohjelma - Keravan taiteilijakoulutus Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston järjestämä Keravan taiteilijakoulutus kuuluu Osaava hankeohjelmaan, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama määräaikainen, valtakunnallinen opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämisohjelma.

6 5 Osaava-ohjelman tavoitteena oli antaa täydennyskoulutusta opettajille yli oppilaitosrajojen. Keravan tanssiopisto tarjosi syksyllä 2012 kaksi ohjelmaan liittyvää kurssia, joista toinen toteutui. Ohjelma jatkuu vuoden 2013 puolella. Osaava- ohjelman verkoston jäsenet Keravan kaupunki: Kasvatus- ja opetusvirasto, perusopetusta antavat koulut ja Keravan lukio ja aikuislukio Keravan kaupunki: Keravan Opisto Keravan musiikkiopistoyhdistys ry: Keravan musiikkiopisto Keravan kuvataideopiston kannatusyhdistys ry: Keravan kuvataidekoulu Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry: Keravan tanssiopisto Helsingin Astangajoogakoulu Yhteistyö Helsingin Astangajoogakoulun kanssa jatkui kevätkauden 2012 loppuun. OPETUS SIPOOSSA Tanssiopisto antaa taiteen perusopetusta tanssissa myös Sipoossa. Sipoon kulttuuritoimi antaa toimintaan vuosiavustuksen. Tanssiopisto tarjosi jo seitsemäntenä lukuvuonna taiteen perusopetusta Sipoon kunnan oppilaille. Ryhmiä oli kevätkaudella 4 ja syyskaudella 4. Oppilaita oli Keskimäärin 54. HALLINTO Tanssiopiston hallintorakennetta uudistettiin Kristiina Kostian jäädessä eläkkeelle. Baletin, nykytanssin ja jazztanssin osastonjohtajuudet lakkautettiin organisaatiomuutoksen myötä tuotannollis-taloudellisin syin. HENKILÖSTÖ Hallinto kevätkausi 2012 Tanssi- ja liikuntayhdistyksen toiminnanjohtaja ja Keravan tanssiopiston Rehtori Kristiina Kostia asti Apulaisrehtori Irmeli Toiviainen Talous- ja hallintosihteeri Kati Piiroinen Viestintä- ja koulutussihteeri Suvi Nurmiviita Opetustoimi kevätkausi 2012 Päätoimiset opettajat Balettipedagogi AMK Irmeli Toiviainen Tanssitaiteen maisteri Heli Tuohino Päätoimiset tuntiopettajat Tanssinopettaja AMK Tuire Colliander Tanssitaiteen maisteri Mervi Keskinen Tanssitaiteen maisteri Taru Reijonen Tanssitaiteen maisteri Jaana Reinikka baletti, baletin osastonjohtaja nykytanssi, nykytanssin osastonjohtaja, hoitovapaalla jazz, jazztanssin osastonjohtaja, hoitovapaalla baletti, lastentanssi, showtanssi jazztanssi, nykytanssi, baletti, lastentanssi baletti

7 6 Sivutoimiset tuntiopettajat Tanssinohjaaja Annala Sonja locking Tanssinopettaja Taija Hinkkanen hip-hop, street/breikki Tanssinopettaja AMK Suvi Kajaus tanssileikki, lastentanssi, poikien valmennusryhmä, nykytanssi Tanssitaiteen maisteri Kati Kallio nykytanssi Tanssinopettaja AMK Heli Keskikallio jazztanssi, lastentanssi, nykytanssi Tanssinopettaja Minna Korpimies salsa Tanssitaiteen maisteri Kirsi Oinonen vyötärönmetsästäjät Tanssinopettaja Ulpu Puhakka showtanssi, tanssiteatteri Flamenco-opettaja Marianna Verdecia flamenco Tanssitaiteen maisteri Marja-Sisko Vuorela baletti, nykytanssi Opettajasijainen Korosuo Kati nykytanssi Opettajasijainen Eliisa Eräval o nykytanssi Hallinto syyskausi 2012 Rehtori Irmeli Toiviainen alkaen Talous- ja hallintopäällikkö Kati Piiroinen Talous- ja hallintopäällikkö Anne Alatalo alkaen Laskenta- ja toimistosihteeri Riikka Kuusisto alkaen Tiedottaja, tuottaja Suvi Nurmiviita 1.8. alkaen Opetustoimi syyskausi 2012 Päätoimiset opettajat Balettipedagogi AMK Irmeli Toiviainen Tanssitaiteen maisteri Heli Tuohino Päätoimiset tuntiopettajat Tanssinopettaja AMK Tuire Colliander Tanssitaiteen maisteri Tiina Pistemaa Tanssitaiteen maisteri Taru Reijonen Tanssitaiteen maisteri Jaana Reinikka baletti nykytanssi, hoitovapaalla jazztanssi, hoitovapaalla tanssileikki, lastentanssi, nykytanssi, kehonhuolto jazztanssi, nykytanssi, lastentanssi, lastenbaletti baletti Sivutoimiset tuntiopettajat Tanssinohjaaja Annala Sonja locking Tanssinohjaaja Elias Dunkel street/breikki Teatteriopettaja Heidi Julmala ilmaisutaito, näyttämöilmaisu Tanssitaiteen maisteri Kallio Kati nykytanssi Tanssinopettaja Riikka Kekäläinen poikien valmentava, nykytanssi Tanssinohjaaja, joogaohjaaja Hanna Mannila voimajooga, vinyasa flow jooga, bollywood Tanssitaiteen maisteri Kirsi Oinonen lastentanssi, lastenbaletti, nykytanssi, vyötärönmetsästäjät Tanssinopettaja Anna-Kristiina Oja tanssileikki, lastentanssi, lastenbaletti Tanssinopettaja Ulpu Puhakka showtanssi, tanssiteatteri Tanssinohjaaja Sini Tuominen hiphop Tanssinopettaja Viivi Virtanen baletti, showtanssi Työsuojeluvaltuutettu Suvi Nurmiviita vuoden 2012 loppuun asti

8 7 KEVÄTKAUSI 2012 Kevätlukukausi OPPILAS- JA TUNTIMÄÄRÄT Ryhmiä Oppilaita Opetustunteja (45 min) Laaja opintolinja Lastentanssi Baletti Nykytanssi Jazztanssi Sivuainetunnit Kurssit, leirit 71 Harjoitukset, näytökset 69 Laajan opintolinjan tuntimäärä 1796 Laajan opintolinjan oppilasmäärä 473 Yleinen opintolinja Hiphop Street/breikki Locking Showtanssi Jazztanssi Kurssit Aikuisopetus Balettitekniikka Flamenco Salsa Vyötärönmetsästäjät Nykytanssi/naiset Yleisen opintolinjan tuntimäärä 595 Yleisen opintolinjan oppilasmäärä 288 Tuntimäärä kevätakaudella 2012 oli (45 min) Oppilaita kevätkaudella 2012 oli 734. Astangajooga Astangajooga, kurssit

9 8 MAKSULLINEN PALVELUTOIMINTA Tanssiopisto järjesti Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston tilaamana kouluille iltapäiväkerhoja ja lukiolle tanssin aamuvalmennustunteja. Tanssia ja akrobatiaa- tanssikerho Killan koululla alkaen luokkalaisille. Yhteensä 14 kertaa. Opettaja Suvi Kajaus. Lukion aamuvalmennustunteja pidettiin kevätkaudella seuraavasti: Tanssijan kuntosaliharjoittelu, Suvi Kajaus Baletti, piruettikurssi, Jaana Reinikka Tanssiakrobatia, Suvi Kajaus Nykytanssi, Suvi Kajaus NÄYTÖKSET ja Maailma on kotini 1 ja 2 katsojia ja Tanssilottelua 1 ja 2 katsojia 650 KUNNIAKIRJAT Kunniakirjoja annettiin yhteensä 37 oppilaalle. STIPENDIT Stipendejä jaettiin kolmelle oppilaalle: Sanni Perttilä balettitako 8/II, Ella Holappa nykytako 9 ja Annina Ruohola jazztako II. TANSSIN TAITAJA Tanssin taitaja myönnetään joka kevät edistyneelle nyky- ja/tai jazztakolaiselle. Vuonna 2012 Tanssin taitajaksi nimettiin Saara Jaakkola ja Mira Apell. TAPAHTUMAT KEVÄTKAUSI Audition tako-ryhmiin Baletti-, nyky-, ja jazztakojen ryhmiin järjestettiin audition, eli täydentävä haku Päättötyön ohjaus ja infotilaisuus Tilaisuuteen osallistui kaksitoista baletti-, jazz- ja nykytakoa Ravintoluento oppilaille ja vanhemmille Luennoitsijana diplomi ravintoneuvoja Sanna Peiponen. Aiheena nuoren tanssinopiskelijan terveellinen ruokavalio. Luennolle osallistui 7 vanhempaa ja kaksi oppilasta Espoon balettikilpailut Kuusi balettitako 7 oppilasta oli katsomassa kilpailua opettajan kanssa Kajaani tanssii- tapahtuman Uudet tanssit- koreografiakatselmus Irmeli Toiviaisen numero Metsänhenget valittiin mukaan katselmukseen. Ryhmässä tanssi kuusi balettitako 8/II oppilasta.

10 Hyvä ystävä ja kulttuuriratikka Nykytako 9 ja Nykytako II esittivät Kati Korosuon ja Eliisa Erävalon teoksen Hyvä ystävä A Good Friend kulttuuriratikan kyydissä Helsingissä Omat tanssit Oppilaat esittivät omia koreografioitaan Omat tanssit tapahtumassa Keravan teatteritalolla. Tapahtumassa nähtiin yhteensä seitsemäntoista numeroa Ravintoluento oppilaille Laajan linjan oppilaille tarkoitetulle luennolle osallistui kuusikymmentä laajan opintolinjan oppilasta. Luennoitsijana toimi diplomi ravintoneuvoja Sanna Peiponen Kansainvälinen ilta Keravan monikulttuurista vuorovaikutusta ja toimintaa kehittävä Tarakka-hanke järjesti kansainvälisen yleisötapahtuman Keravan lukiolla. Tanssiopistosta iltaan osallistui 8 laajan linjan oppilasta. Balettitako7 esitti tapahtumassa Jaana Reinikan harjoittaman Tarantellan, Lydia Kilkki ja Annina Ruohola esittivät oman koreografiansa Anna minun mennä Baletin kevätkarnevaalit Sompion salissa Karnevaaleissa esiintyi kaksitoista balettitakon oppilasta ja kolme päättötyöntekijää Baletin matinea Sompion salissa Baletin matineassa esiintyi viisikymmentä baletin sivuaineopiskelijaa Syventävien opintojen päättötöiden näyttö Sompion salissa Tapahtumassa esiintyi yhdeksän baletin, nyky- ja jazztanssin pääaineopiskelijaa. Raadissa olivat Jaana Reinikka, Taru Reijonen, Irmeli Toiviainen ja Heli Tuohino Baletin minipikkolon valintakoe Sompion salissa Ryhmä on tarkoitettu syntyneille tytöille ja pojille. Valinnan suorittivat Jaana Reinikka, Taru Reijonen ja Irmeli Toiviainen. Tunnin piti Viivi Virtanen. KURSSIT KEVÄTKAUSI Astangajoogan johdantokurssi Astangajoogan johdantokurssi järjestettiin yhdessä Helsingin Astangajoogakoulun kanssa. Kurssilla oli 17 osallistujaa Saima Kranigin vierailu tanssiopistolla Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettaja Saima Kranig vieraili tanssiopistossa. Hän harjoitti näytösnumeroa Marsipaanit Balettitako 7:n neljälle oppilaalle Astangajoogan Mysore pääsiäiskurssi Kurssilla oli 20 osallistujaa.

11 Citydance tanssileiri 1-4-luokkalaisille Taru Reijosen ja Miia Selinin vetämällä leirillä oli 25 osallistujaa Kesäleiri Voltti pikkoloille ja takoille Kisakeskuksen kesäleirillä oli 30 osallistujaa. Opettajina toimivat Suvi Kajaus, Ulpu Puhakka, Irmeli Toiviainen. HENKILÖKUNNAN KOULUTUS Balettipedagogit ry:n kurssi Jaana Reinikka ja Irmeli Toiviainen osallistuivat alkeisbalettia ja oheisharjoittelua käsittelevään koulutukseen Verkkotiedottamisen erikoistumisopinnot Suvi Nurmiviita osallistui Metropolia ammattikorkeakoulun järjestämään jatkokoulutukseen Stopp koulutus Kati Piiroinen ja Kristiina Kostia osallistuivat Stoppin koulutukseen, jossa käsiteltiin mm. arviointia, tanssinopettajien työehtosopimuksen uusimista, tanssin taloa ja Gramex asiaa Taikaloikka Kirsi Oinonen ja Taru Reijonen osallistuivat tanssin varhaiskasvatusta käsittelevään koulutukseen Stopp koulutus Kati Piiroinen ja Suvi Nurmiviita osallistuivat tanssinopettajien työehtosopimusta käsittelevään koulutukseen. PÄÄTTÖTODISTUKSET Yhteensä yksitoista opiskelijaa sai päättötodistuksen syventävän linjan opintojen suorittamisesta. Baletti: Lidia Hänninen, Annika Parhamaa, Reeta Pitkänen, Reetta Valkonen. Nykytanssi: Lydia Kilkki, Camilla Björklund, Essi Kahelin, Alisa Mäkinen, Jazztanssi: Netta Elf, Saara Jaakkola, Emmi Väisänen, Annina Ruohola AVOIMET OVET Avoimet ovet kotiväelle ja ystäville pidettiin kaikilla tunneilla maalis-huhtikuun aikana.

12 11 SYYSKAUSI 2012 Syyslukukausi OPPILAS- JA TUNTIMÄÄRÄT Ryhmiä Oppilaita Opetustunteja (45 min) Laaja opintolinja Lastentanssi Baletti Nykytanssi Jazztanssi Sivuainetunnit Harjoitukset, näytökset 58 Laajan opintolinjan tuntimäärä 1744 Laajan opintolinjan oppilasmäärä 455 Yleinen opintolinja Hiphop Street/breikki Showtanssi Locking Kehonhuolto Aikuisopetus Balettitekniikka Nykytanssi/naiset Bollywood Vyötärönmetsästäjät Jooga Yleisen opintolinjan tuntimäärä 495 Yleisen opintolinjan oppilasmäärä 232 Tuntimäärä syyskaudella 2012 oli (45 min) Oppilaita syyskaudella 2012 oli 638.

13 12 MAKSULLINEN PALVELUTOIMINTA Tanssiopisto järjesti Keravan kaupungin kasvatus- ja opetusviraston tilaamana kouluille iltapäiväkerhoja ja lukiolle tanssin aamuvalmennustunteja. Ahjon koulun tanssikerho Tanssiakrobatiaa luokkalaisille kokoontui syyskaudella 14 kertaa, opettajana oli Kirsi Oinonen. Keskuskoulun Dancekids tanssikerho luokkalaisille kokoontui syyskaudella 14 kertaa, opettajana oli Sonja Annala. Lukion tanssin aamuvalmennustunteja pidettiin Sompion salilla syyskaudella keskiviikkoisin ja perjantaisin: nykytanssia 16 kertaa, opettajana Kirsi Oinonen, sekä balettia 3 kertaa, opettajana Viivi Virtanen. NÄYTÖKSET Jälkiä hangella, katsojia 389 TANSSIN SÄDE Tanssin säde palkinto jaetaan vuosittain edistyneelle balettitakon opiskelijalle. Sanni Perttilä valittiin vuoden 2013 Tanssin Säteeksi. TAPAHTUMAT SYYSKAUSI Tuusulan Taiteiden yö Taiteiden yössä jaettiin ilmaisia kokeiluseteleitä ja esiteltiin opiston toimintaa Minipikkolojen ja takojen täydentävä haku Minipikkoloihin ja takoihin haettiin uusia harrastajia Kerava liikkuu Keravalaiset liikuntajärjestöt esittelivät toimintaansa Kävelykadulla. Tanssiopistolla oli tapahtumassa infopöytä. Opiston oppilaat osallistuivat jakamalla flyereitä ja Jazztako II ryhmän oppilaat esiintyivät Kouluvierailu Lapilan koulussa 6-luokkalaisille esiteltiin balettia, nyky- ja jazztanssia liikuntatunnilla NykytanssiPaletti Alminsalissa NykytanssiPaletti on tarkoitettu koulujen nyky- ja jazznumeroille ja esiintyvät ryhmät valitaan taltiointien perusteella. Tapahtuman järjestävät Suomen Kansallisooppera ja Suomen tanssioppilaitosten liitto ry. Keravan tanssiopistoa edusti Tanssiteatteri 2012 teoksella Tee Hetki kor. Ulpu Puhakka Kouluvierailu Hyrylän lukiolla Jazztako II ryhmän opiskelijat esittivät Hyrylän lukion hyvinvointipäivillä Taru Reijosen Kaupunkiviidakko-koreografian. Lukiolaisille kerrottiin myös Keravan tanssiopiston toiminnasta ja tunneista.

14 Keravan lukion ja aikuislukion avoimet ovet 9-luokkalaisille Irmeli Toiviainen ja Suvi Nurmiviita esittelivät tanssiopiston ja lukion yhteistyötä avoimien ovien tapahtumassa Keravan lukion ja aikuislukion huoltajien ilta Tanssiopisto esitteli toimintaansa 9-luokkalaisten huoltajille lukion avoimien ovien iltatapahtumassa Itsenäisyyspäivän juhla Kerava-salissa Tapahtumassa nähtiin Ulpu Puhakan koreografia Tee Hetki. Ryhmässä oli 8 tanssijaa Balettipedagogit ry:n juhlagaala Gaalassa esiintyi balettitako 9/II ryhmä Saima Kranigin koreografialla Marsipaanit. Ryhmässä oli 4 tanssijaa Talven taikamaa Keravan kaupunki järjesti Keravan keskustassa Talven taikamaa -markkinatapahtuman. Jaana Reinikan balettitako 9/II ryhmän oli tarkoitus esittää tapahtumassa Preludi. Tanssiesitys peruuntui sään takia. KURSSIT Näyttämöilmaisua pikkoloille ja takoille Näyttämöilmaisu kuului laajan linjan opiskelijoille. Tunnit kuuluivat esiintymisen opiskelun opintokokonaisuuteen. Pikkolot ja takot jaettiin 4 eri ryhmään. Jokaisella ryhmällä on 6 kokoontumiskertaa lukuvuoden aikana. Opettajana Heidi Julmala. Kurssi jatkuu keväälle Saima Kranig vieraili Saima Kranig harjoitti Balettitako 9/II ryhmän Marsipaanit -tanssia Balettipedagogien 15 vuotisjuhlagaalaan. HENKILÖKUNNAN KOULUTUS Balettipedagogit ry:n kurssi Irmeli Toiviainen ja Jaana Reinikka osallistuivat kurssille, jossa käsiteltiin didaktiikkaa Opettajakokous ja koulutus Ennen lukukauden käynnistymistä pidettiin kaksi päiväinen opettajakokous ja koulutustilaisuus. Koulutuksessa käsiteltiin opintojen ohjausta ja tanssiopiston käytäntöjä. Opettajille järjestettiin myös aamujoogaa kaksi kertaa ohjaajana Hanna Mannila Opetushallituksen koulutus Irmeli Toiviainen osallistui koulutukseen, jossa oli aiheena taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman ja oppilaan arvioinnin kehittäminen.

15 Stopp koulutus Anne Alatalo ja Irmeli Toiviainen osallistuivat Tanssinopettajien työehtosopimus koulutukseen. Sen järjesti STOPP ry. Osaava-ohjelma Keravan taiteilijakoulutus Varsinainen kurssitoiminta käynnistyi syksyllä ja jatkuu seuraavaan vuoteen. Osaava-ohjelman tavoitteena on välittää syventävän koulutuksen hyöty opettajille, oppilaille ja eri-ikäisille opiskelijoille opetuksen laatua kehittämällä yli oppilaitosrajojen. Yksi kursseista Hannaleena Markkasen Bodypercussion - kurssi pidettiin tanssiopiston tiloissa. Tanssiopiston opettajan Kati Kallion (LOIKKA Light, camera, move! tanssivideo kännykkäkameralla-työpaja) siirrettiin keväälle. PÄÄTTÖTODISTUKSET Aurora Viljanen sai päättötodistuksen syventävän linjan opintojen suorittamisesta. AVOIMET OVET Avoimet ovet pidettiin loka-marraskuussa kaikille ryhmille. NÄKYVYYDEN KEHITTÄMINEN Viikko 40 Tanssisetelikampanja Osa oppilaista sai seteleitä, joilla oppilaiden ystävät pääsivät kokeilemaan yhtä tanssituntia ilmaiseksi. Setelikampanja toteutettiin Taru Reijosen, Tiina Pistemaan, Anna-Kristiina Ojan, Elias Dunkelin, Kirsi Oinosen, Sonja Annalan ja Ulpu Puhakan tunneilla. Kampanjan avulla saatiin noin 5 uutta oppilasta. Ilmainen kokeilukerta opiston yhteistyökumppaneille Taidepäiväkoti Konstin, Keravan lukion ja aikuislukion, Keravan musiikkiopiston ja Keravan kuvataidekoulun henkilökunnalle lähetettiin tanssiseteleitä. Seteleillä pääsi kokeilemaan joogaa tai bollywoodia ilmaiseksi syyskaudella Ryhmäesittelyt Lukuvuonna opiston takoryhmät esitellään opiston verkkosivuilla. Tavoitteena on parantaa ryhmien me-henkeä ja innostaa uusia oppilaita laajan linjan opiskeluun. Sampolan tunneli Visualistiksi opiskeleva Liisa Hyyrynen toteutti syyskaudella 2012 Sampolan tunnelin vitriinin somistuksen.

16 15 JÄSENTOIMINNAN KEHITTÄMINEN vko 36 jäsentarjous uusille ja nykyisille jäsenille Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry:n uudet ja nykyiset jäsenet saivat ostaa 10 kerran jooga- ja vyötärönmetsästyskortin jäsentarjoushintaan vko 48 jäsentarjous uusille ja nykyisille jäsenille Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry:n uudet ja nykyiset jäsenet saivat ostaa 10 kerran jooga- ja vyötärönmetsästyskortin jäsentarjoushintaan. ARVIOINTI Arviointi-työryhmä aloitti toimintansa lokakuussa. Siihen kuuluivat rehtori Irmeli Toiviainen, nykytanssin opettaja Kati Kallio, jazztanssin opettaja Taru Reijonen ja baletin opettaja Jaana Reinikka. Työryhmä kokoontui kolme kertaa. Tehtävänä oli kehittää tanssiopiston oppilasarviointia. Arvioinnin kehittämistyö jatkuu keväällä 2013.

Toimintakertomus vuodesta 2013

Toimintakertomus vuodesta 2013 Toimintakertomus vuodesta 2013 1 Keravan tanssiopisto Keravan tanssiopisto tarjoaa Keravan ja lähikuntien lapsille, nuorille ja aikuisille taiteen perusopetusta ja syventävää opetusta laajalla ja yleisellä

Lisätiedot

toimintakertomus vuodesta 2014

toimintakertomus vuodesta 2014 toimintakertomus vuodesta 2014 Kuva: Tekla Vali 1. Keravan tanssiopisto Keravan tanssiopisto tarjoaa Keravan ja lähikuntien lapsille, nuorille ja aikuisille taiteen perusopetusta ja syventävää opetusta

Lisätiedot

Oppaan sisältö 3 4-5 6-7 8-10 11-12 13 14-15 16-17 18-19 20

Oppaan sisältö 3 4-5 6-7 8-10 11-12 13 14-15 16-17 18-19 20 Opinto-opas 2012-2013 Oppaan sisältö 3 4-5 6-7 8-10 11-12 13 14-15 16-17 18-19 20 Yhteiset askeleet Lukuvuosi 2012-2013 Henkilökunta Tanssin perusopetuksen eteneminen Hinnasto Vanhemmille Koulutussäännöt

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t)

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t) TAITEEN PERUSOPETUS 42 Taiteen perusopetus alkaa kansalaisopistossa viikolla 36. Katso ilmoittautumisohjeet oppaan takakannesta. Taiteen perusopetuksessa opiskelevilla sisaruksilla on oikeus sisaralennukseen.

Lisätiedot

Opinto-opas 2010-2011. www.keravantanssiopisto.fi

Opinto-opas 2010-2011. www.keravantanssiopisto.fi Opinto-opas 2010-2011 www.keravantanssiopisto.fi Sisällys Kannen kuva: Cremée, kevätnäytös 2010 OPPAAN SISÄLTÖ 3 4-5 6-7 8-10 11-12 13 14-15 16-17 18-19 20 Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Lukuvuosi

Lisätiedot

Opinto-opas 2013-2014

Opinto-opas 2013-2014 Opinto-opas 2013-2014 1 Oppaan sisältö 3 Tanssissa on taikaa 4-5 Lukuvuosi 2013-2014 6-7 Henkilökunta 8-10 Tanssin perusopetuksen eteneminen 11 Hinnasto 12-14 Koulutussäännöt 15 Vanhemmille 16-17 Keravan

Lisätiedot

Oppaan sisältö. Running Scene Kevätnäytös 2014 Kansi: Hiiripiiri I Kevätnäytös 2014 Takakansi: Länsituuli I Kevätnäytös 2014 Kuvat: Mirka Kleemola

Oppaan sisältö. Running Scene Kevätnäytös 2014 Kansi: Hiiripiiri I Kevätnäytös 2014 Takakansi: Länsituuli I Kevätnäytös 2014 Kuvat: Mirka Kleemola Opinto-opas 2014-2015 Running Scene Kevätnäytös 2014 Kansi: Hiiripiiri I Kevätnäytös 2014 Takakansi: Länsituuli I Kevätnäytös 2014 Kuvat: Mirka Kleemola Oppaan sisältö 3 Rehtorin alkusanat 4-5 Lukuvuosi

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 Kuvat: Natalia Hoskio, Anni Kääriäinen, Valeria Andreeva KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa

Lisätiedot

Taiteen perusopetus Keravalla TANSSIA MUSIIKKIA KUVATAIDETTA

Taiteen perusopetus Keravalla TANSSIA MUSIIKKIA KUVATAIDETTA Taiteen perusopetus Keravalla TANSSIA MUSIIKKIA KUVATAIDETTA Kuva: Tekla Váli Sisällys Keravan kuvataidekoulu... 4 Keravan musiikkiopisto... 6 Keravan tanssiopisto... 8 Taidepäiväkoti Konsti...10 s. 6

Lisätiedot

UUSIA TUNTEJA LUKUVUOSI 2016 2017

UUSIA TUNTEJA LUKUVUOSI 2016 2017 Kuvat: Tekla Váli LUKUVUOSI 2016 2017 LUKUVUOSI 2016 2017 ALKAA 17.8.2016. LUKUVUOSI KESTÄÄ YHTEENSÄ 35 VIIKKOA (17 SYKSYLLÄ JA 18 KEVÄÄLLÄ). OPETUKSESSA EI PIDETÄ SYYSLOMATAUKOA. UUSIA TUNTEJA TEMPPUTANSSI

Lisätiedot

Tanssin perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelma

Tanssin perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelma Tanssin perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelma Keravan tanssiopisto Tanssin perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelma 16.9.2011 Keravan tanssiopisto Keravan tanssiopisto on tanssin

Lisätiedot

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 1 Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 Taiteen perusopetus, lasten tanssi- ja balettiopetus Yleinen oppimäärä Limingan kunta Sivistyslautakunta Voimassa 1.8.2012 alkaen 2 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto EMO. Johtosääntö

EMO. Espoon musiikkiopisto EMO. Johtosääntö EMO Espoon musiikkiopisto EMO Johtosääntö ESPOON MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ jonka Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys r.y. on hyväksynyt 12.4.2007. Johtosääntö korvaa 1989 hyväksytyn ohjesäännön.

Lisätiedot

Lukuvuosi 2015-2016. Opintojen rakenne. Tasoryhmät

Lukuvuosi 2015-2016. Opintojen rakenne. Tasoryhmät Opintojen rakenne Lukuvuosi 2015-2016 Keravan tanssiopisto antaa taiteen perus- ja syventävää opetusta tanssissa. Opinnot jakautuvat yleiseen ja laajaan opintolinjaan. Laaja oppimäärä Lastentanssi kuuluu

Lisätiedot

Oppaan sisältö. Valokuvat: Tekla Vali

Oppaan sisältö. Valokuvat: Tekla Vali Opinto-opas 2015-2016 Oppaan sisältö 3 Rehtorin tervehdys 4 Lukuvuosi 2015-2016 5 Henkilöstö 6-11 Tanssin perusopetuksen eteneminen, opintojen rakenne, arviointi 12-13 Koulutussäännöt 14 Hinnasto 15 Valtakunnallinen

Lisätiedot

Pääaineet: Lastentanssi Baletti Nykyjazz

Pääaineet: Lastentanssi Baletti Nykyjazz Kuopion Tanssistudion tarjoamat pää- ja sivuaineet sekä niiden tasoryhmät Kuopion Tanssistudio tarjoaa tanssin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opintoja. Oheisissa kaavioissa kuvataan opintojen

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS Mitä taiteen perusopetus on? Koulutuksen järjestäminen Taiteen perusopetuksen lainsäädäntö

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari

Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari Power Park 14.4.2010 Valtakunnallinen vapaan sivistystyön kehittämisohjelma 2008 2012 Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 201 Paikallistoimikunta Paikallistoimikunnan kokouksia oli vuonna 201 kaksi: kevätkokous (11.2.) ja syyskokous (13.11.).

Lisätiedot

Turun konservatorion opetustoiminnan johtosääntö

Turun konservatorion opetustoiminnan johtosääntö sivu 1/6 n opetustoiminnan johtosääntö 1 5, 7 19 voimassa 1.8.2015 lähtien (hallitus 25.5.2015, 6 ) 6 voimassa 1.8.2015 lähtien (hallitus 24.8.2015, 8 ) I luku Toimiala 1 Toiminnan järjestäminen Oppilaitoksen

Lisätiedot

Tanssikeskus Footlight TANSSIN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA. voimassa 1.8.2010 lähtien

Tanssikeskus Footlight TANSSIN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA. voimassa 1.8.2010 lähtien Tanssikeskus Footlight TANSSIN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA voimassa 1.8.2010 lähtien Sisältö Sisältö... 1 1. Yleistä... 2 2. Oppilaitoksen toiminta-ajatus... 2 3. Oppilaitoksen arvot,

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TORNION KANSALAISOPISTOSSA

TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TORNION KANSALAISOPISTOSSA TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TORNION KANSALAISOPISTOSSA LIITE ------- Musiikki: Piano, musiikinteoria ja säveltapailu Tanssi Esittävät taiteet: Teatteritaide Visuaaliset

Lisätiedot

Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssikoulu 1st Step Tanssin perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssikoulu 1st Step Tanssikoulu 1st Step on tanssin perusopetusta

Lisätiedot

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Vanhemmille ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Askolan kuvataidekoulu on perustettu vuonna 1992. Koulun ylläpitäjänä toimii Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry. Koulu on antanut taiteen perusopetusta syksystä

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS Espoon kaupunki, sivistystoimi, luopuu aikuisten lukiokoulutuksen järjestämisestä.

Lisätiedot

Valtion erityisavustukset Virvatuli-itsearviointimallin käyttöönottoon vuosille 2012-2013

Valtion erityisavustukset Virvatuli-itsearviointimallin käyttöönottoon vuosille 2012-2013 Tiedote 23.8.2012, sivut 1-5 Valtion erityisavustukset Virvatuli-itsearviointimallin käyttöönottoon vuosille 2012-2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtion erityisavustuksia Taiteen perusopetuksen

Lisätiedot

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET

OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET I O L U K I OKKY:N TOIMINNAN PERIAATTEET Jarmo Koskimaa 29.09.2011 OLARIN KOULU JA KOTI -YHDITY R I N K U J A 2 Olarin koulu ja koti yhdistyksen 21. toimintavuosi käynnistyy Tervetuloa vuosikokoukseen!

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Cross Move Company Tanssin opetussuunnitelma

Cross Move Company Tanssin opetussuunnitelma Cross Move Company Tanssin opetussuunnitelma 1 SISÄLTÖ 1 CMC Tanssinopetus 1.1 Toiminta-ajatus 1.2 Opetussuunnitelman laadinta 1.3 Opetuksen tehtävät ja yleistavoitteet 1.4 Arvot 2 Opetuksen toteuttaminen

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00. Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016 Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.01/2016 KOULTK 4 26.1.2016 Perusopetuslain 5 :n mukaan kunta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS lukuvuosi 2015-2016 Hyvät oppilaat Musiikkiopiston aukioloajat Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa työskentelyänne Lauttasaaren musiikkiopistossa. Tähän

Lisätiedot

SIVISTYSTYÖNANTAJAT ry Opetushenkilöstön palkat (muut kuin AMK) 1.4.2011 lukien

SIVISTYSTYÖNANTAJAT ry Opetushenkilöstön palkat (muut kuin AMK) 1.4.2011 lukien SIVISTYSTYÖNANTAJAT ry Opetushenkilöstön palkat (muut kuin AMK) 1.4.2011 lukien LUKIO-OPETUS JA PERUSOPETUS Tilastokoodi 011064 Peruskoulun rehtori (64-68) 3516.47-4186.39 3419.62-4071.07 011065 Lukion

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

Savonlinnan musiikkiopisto Tanssi Hyrrä

Savonlinnan musiikkiopisto Tanssi Hyrrä Savonlinnan musiikkiopisto Tanssi Hyrrä Taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän opetussuunnitelma Voimassa 1.8.2011 alkaen SISÄLTÖ 1 Savonlinnan musiikkiopiston toiminta-ajatus... 3 2 Tehtävä

Lisätiedot

Primeakatemian infotiedote kaudelle 2014-2015

Primeakatemian infotiedote kaudelle 2014-2015 Primeakatemian infotiedote kaudelle 2014-2015 Mikä on Primeakatemia? Primeakatemia on Studio Moven kilpavalmennuksen koulutusohjelma, joka tarjoaa tanssijoille laadukkaat ja monipuoliset puitteet kehittyä

Lisätiedot

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO I LUKU... 3 TOIMIALA... 3 1 Toiminnan järjestäminen... 3 2 Toiminnan tarkoitus... 3 3 Oppilaitoksessa annettava opetus... 4 4 Oppilaat...

Lisätiedot

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry 5.3.2008 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2007

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry 5.3.2008 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2007 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN KYSELY 8/2008 Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry 5.3.2008 VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2007 Oppilaitosten

Lisätiedot

TANSSIKOULU DCA TAITEEN PERUSOPETUKSEN TANSSIN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA

TANSSIKOULU DCA TAITEEN PERUSOPETUKSEN TANSSIN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TANSSIKOULU DCA TAITEEN PERUSOPETUKSEN TANSSIN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA SISÄLTÖ 1 Tanssikoulu DCA:n toiminta-ajatus 2 2 Tanssin yleisen oppimäärän opetuksen arvot ja yleistavoitteet 2 2.1 Tehtävä

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Porvoon taidekoulu. Perustamisvuosi 1985. Porvoon taidekoulu antaa kuvataiteen laajan oppimäärän mukaista perusopetusta

Porvoon taidekoulu. Perustamisvuosi 1985. Porvoon taidekoulu antaa kuvataiteen laajan oppimäärän mukaista perusopetusta Porvoon taidekoulu Perustamisvuosi 1985 Porvoon taidekoulu antaa kuvataiteen laajan oppimäärän mukaista perusopetusta Toimipisteet: Porvoon keskusta ja Hinthaara Sipoon Söderkulla, Nikkilä ja Talma Oppilaat

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Tanssin taiteenperusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

Tanssin taiteenperusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Tanssintaiteenperusopetuksen yleisenoppimääränopetussuunnitelma Sisältö 1. Toiminta-ajatus...3 1.1Arvotjayleisettavoitteet...3 2.Opetuksentoteuttaminen...3 2.1.Oppimiskäsitys...4 2.2.Opiskeluympäristöjatyötavat...4

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Opettajaluettelo Pääkaupunkiseutu

Opettajaluettelo Pääkaupunkiseutu Sivu 1(7) Päivitetty 21.2.2014 Outi Boman Suomi 050 533 1551 Kairo +20104759048 outi(at)outiofcairo.com www.outiofcairo.com op. Helsingissä sekä tiiviskursseja ja yksityistunteja ympäri maailman Masrah

Lisätiedot

Aika: Keskiviikkona 8.10.2014 klo 17.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Keskiviikkona 8.10.2014 klo 17.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 4/2014 Aika: Keskiviikkona 8.10.2014 klo 17.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku.

Lisätiedot

SALON MUSIIKKIOPISTO

SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa kirjaston läheisyydessä.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

TANSSIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA LAAJA JA YLEINEN OPPIMÄÄRÄ 2011 -

TANSSIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA LAAJA JA YLEINEN OPPIMÄÄRÄ 2011 - JYVÄSKYLÄN TANSSIOPISTO- JYVÄSKYLÄN TANSSIYHDISTYS ry TANSSIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA LAAJA JA YLEINEN OPPIMÄÄRÄ 2011 - Jyväskylän kulttuurilautakunta on myöntänyt Jyväskylän Tanssiyhdistys ry:lle

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9. - ammatillinen

Lisätiedot

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt 2 Yleistä Tähän järjestyssääntöön/opinto-oppaaseen on koottu musiikkioppilaitoksia ja taiteen perusopetusta koskevia yleisiä sääntöjä sekä

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 9 12-vuotiaille RTF Report - luotu 01.04.2015 14:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä 9 12-vuotiaat 87 44 31 Yhteensä 87 44 31 Perustiedot 1. Ikäni on (44) (EOS: 0) Ikäni on 2. Olen ollut

Lisätiedot

HURJA PIRUETTI Länsi-Uudenmaan tanssiopisto TANSSITAITEEN PERUSOPETUSSUUNNITELMA YLEINEN OPPIMÄÄRÄ

HURJA PIRUETTI Länsi-Uudenmaan tanssiopisto TANSSITAITEEN PERUSOPETUSSUUNNITELMA YLEINEN OPPIMÄÄRÄ HURJA PIRUETTI Länsi-Uudenmaan tanssiopisto TANSSITAITEEN PERUSOPETUSSUUNNITELMA YLEINEN OPPIMÄÄRÄ Sisältö ALUKSI... 3 TAUSTAA... 3 Länsi-Uudenmaan Tanssiopiston Hurja Piruetin toiminta-ajatus... 3 Hurja

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Kokemäen kansalaisopisto 25.6.2013 LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Työvuoden pituus ja opetuksen järjestäminen Työvuosi 1.8.2013 31.7.2014 Syyskausi 9.9. 15.12.2013 Kevätkausi 7.1. 18.5.2014

Lisätiedot

Jyväskylän Tanssiopisto - Jyväskylän Tanssiyhdistys ry 1.9.2014

Jyväskylän Tanssiopisto - Jyväskylän Tanssiyhdistys ry 1.9.2014 1 Jyväskylän Tanssiopisto - Jyväskylän Tanssiyhdistys ry 1.9.2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Jyväskylän Tanssiyhdistys ry:n tarkoituksena on edistää tanssin harrastusta Jyväskylän seudulla ja edistää

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Liite nro 4 Yhdtr. 30.7.2008 223 liite2 Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Kurssihinnoittelun lähtökohtana on oppitunnin tuotantohinta,

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA Kinnulan lukion johtokunta 1 Aika klo (x) (x) Mäkinen Johanna Häkkinen Kirsti

KINNULAN KUNTA Kinnulan lukion johtokunta 1 Aika klo (x) (x) Mäkinen Johanna Häkkinen Kirsti 1 Aika 30.6.2010 klo 19.00-20.16 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Kinnulan keskuskoulu, kotitalousluokka Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa.

Taiteen perusopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös muuta taiteen edistämiseen liittyvää toimintaa. Op 401 L taiteen perusopetuksesta 21.8.1998/633 1. Taiteen perusopetuksen tarkoitus. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää

Lisätiedot

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja Oppilaat Luokka Oppilasmäärä Opettaja 1-2 Pihlaja 9 Nina 1-Koivu 18 Riikka 1-Kuusi 19 Tiina 2-Mänty 21 Iina 2-Vaahtera 20 Hanna 3A 21 Kristiina 3B 22 Pauliina 4. lk 22 Saara 5. lk 17 Marjo 6. lk 24 Peter

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

KIVALO-OPISTO. Kotisivu: www.kivalo-opisto.fi. Yhteystiedot

KIVALO-OPISTO. Kotisivu: www.kivalo-opisto.fi. Yhteystiedot 1 KIVALO-OPISTO Kotisivu: www.kivalo-opisto.fi Yhteystiedot Kemin toimipiste: Käyntiosoite: Kemin kulttuurikeskus, Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi Puhelin: 0400 328 435, rehtori, 040-748 3672, toimisto

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN JA TOISEN ASTEEN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

PERUSOPETUKSEN JA TOISEN ASTEEN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS PERUSOPETUKSEN JA TOISEN ASTEEN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi KUUKAUSI TOIMENPIDE VASTUUHENKILÖ LÄSNÄ LOMAKKEET MUUTA ELOKUU Edellisenä keväänä päättötodistuksen saaneitten 9.- luokkalaisten

Lisätiedot

Ilmoitus kustannuksista, tuloista ja suoritteista, lomake ja täyttöohje

Ilmoitus kustannuksista, tuloista ja suoritteista, lomake ja täyttöohje OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN KYSELY 5/2007 Suomen ulkomaankoulujen 6.3.2007 ylläpitäjille VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2006 Oppilaitosten ylläpitäjiä pyydetään

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen järjestäminen ja oppimäärät

Taiteen perusopetuksen järjestäminen ja oppimäärät Taiteen perusopetuksen järjestäminen ja oppimäärät Tornio 3.3.2011 Opetusneuvos Eija Kauppinen OPETUSHALLITUS Mitä opetushallitus tekee? OPH on opetuksen kehittämisvirasto, joka vastaa esi- ja perusopetuksen,

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA

VUOSISUUNNITELMA 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa 31/5 2016 VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9.

Lisätiedot

Oman äidinkielen opetuksen järjestäminen. Perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämisen koordinaattoritapaaminen 29.10.

Oman äidinkielen opetuksen järjestäminen. Perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämisen koordinaattoritapaaminen 29.10. Oman äidinkielen opetuksen järjestäminen Perusopetuksen vieraiden kielten opetuksen kehittämisen koordinaattoritapaaminen 29.10.2009 Maahanmuuttajien oman äidinkielen opetus Espoossa järjestetään perusopetusta

Lisätiedot

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 1 LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN SISÄLTÖ 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus 3 2. Lisäopetuksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2012 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry VasE:n toimintakertomus vuodelta 2012 Vuosi 2012 oli yhdistyksen 75. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia,

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Uusi e-oppimateriaali lukiodiplomin tueksi

Uusi e-oppimateriaali lukiodiplomin tueksi Uusi e-oppimateriaali lukiodiplomin tueksi B5. Oppimateriaalit ja verkko-oppimisympäristöt Mikko Hartikainen 7.12.2011 Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät 2011 7.-8.12.2011 Helsinki, Helsingin Messukeskus,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Hyväksytty opistolautakunnan kokouksessa 11.6.2003 20. Päivitys hyväksytty opistolautakunnan kokouksessa 20.8.2014 33.

Hyväksytty opistolautakunnan kokouksessa 11.6.2003 20. Päivitys hyväksytty opistolautakunnan kokouksessa 20.8.2014 33. LÄNTISEN KESKI-SUOMEN MUSIIKKIOPISTO TANSSIN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Hyväksytty opistolautakunnan kokouksessa 11.6.2003 20. Päivitys hyväksytty opistolautakunnan kokouksessa 20.8.2014 33. 1. OPPILAITOKSEN

Lisätiedot

Kokemäen kansalaisopisto

Kokemäen kansalaisopisto Kokemäen kansalaisopisto LUKUVUODEN 2014 2015 TOIMINTASUUNNITELMA Työvuoden pituus ja opetuksen järjestäminen Työvuosi 1.8.2014 31.7.2015 Syyskausi 8.9. 13.12.2014 Kevätkausi 7.1. 11.5.2015 Syysloma 20.

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA 2004 Tutkintokohtainen osa Päivitetty 01.2013 OPETUSSUUNNITELMA TAITEEN PERUSOPETUS TANSSIN LAAJA OPPIMÄÄRÄ

OPETUSSUUNNITELMA 2004 Tutkintokohtainen osa Päivitetty 01.2013 OPETUSSUUNNITELMA TAITEEN PERUSOPETUS TANSSIN LAAJA OPPIMÄÄRÄ OPETUSSUUNNITELMA TAITEEN PERUSOPETUS TANSSIN LAAJA OPPIMÄÄRÄ Vahvistettu 19.3.2013 Rehtorin päätös 25/10/2013 SISÄLTÖ 1 JYVÄSKYLÄN AMMATTIOPISTON MUSIIKIN JA TANSSIN TOIMINTA- AJATUS... 3 2 TANSSIN LAAJAN

Lisätiedot

Kuva: Mirka Kleemola. Toimintakertomus vuodesta 2015. Keravan tanssiopisto Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry

Kuva: Mirka Kleemola. Toimintakertomus vuodesta 2015. Keravan tanssiopisto Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Kuva: Mirka Kleemola Toimintakertomus vuodesta 2015 Keravan tanssiopisto Keravan tanssi- ja liikuntayhdistys ry Sisältö 1. Keravan tanssiopisto... 3 1.2 Toimitilat... 3 1.3 Tapahtumat... 3 1.4 Avoimet

Lisätiedot

Lisäopetuksen. opetussuunnitelma

Lisäopetuksen. opetussuunnitelma Lisäopetuksen opetussuunnitelma Sivistyslautakunta 14.10.2010 88 www.nurmijarvi.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus... 3 2. Lisäopetuksen tavoitteet...

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä PÖYTÄKIRJA 4/2016 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.6.2016 klo 9.00 9.45 Paikka: Nivala, Nivalan teknologiakeskus Nitek, Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012 Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012 Sisältö Sisältö... 1 1. Yleistä... 2 2. Virallinen toiminta... 2 2.1. Yhdistyksen kokoukset... 2 2.2. Tietotekniikan

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2. KASVATUS JA OPETUSLAUTAKUNTA TULOSLASKELMA TP 2 TA 22 TA 23 TA 2 TA 2 TOIMINTATUOTOT MYYNTITUOTOT 72 7 32 7 69 6 MAKSUTUOTOT 3 3 76 9 2 9 TUET JA AVUSTUKSET MUUT TOIMINTATUOTOT SISÄISET TULOT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

Joustavaa perusopetusta Kouvolassa

Joustavaa perusopetusta Kouvolassa Joustavaa perusopetusta Kouvolassa Kuntamarkkinat 10.9.2009 Teija Toppila Rehtori / aluerehtori Esiintyjä 1 Opetuksen tulee edistää sivistystä ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä oppilaiden edellytyksiä

Lisätiedot