Savusauna ja pulahdus Saimaaseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Savusauna ja pulahdus Saimaaseen."

Transkriptio

1 Ajatuksia ystäviltä

2 Tervehdys Armille. Marimekkoa rakentavat antaumukselliset ihmiset. Suunnittelijat, kankaanpainajat, uskolliset asiakkaat ja ystävät. Yhdessä me kaikki teemme Marimekosta ainutlaatuisen. Marimekon henki nojaa yhä pitkälti yrityksen perustajan Armi Ratian ajatteluun. 13. heinäkuuta 2012 hän täyttäisi sata vuotta. Tervehdyksenä Armille, intohimoiselle sanankäyttäjälle ja näkijälle, pyysimme verkossa ystäviämme pohtimaan, mitä on hyvä elämä. Saimme tuhansia runoja, aforismeja ja muita hyvän elämän reseptejä kaikilta maailman kolkilta, kaikenlaisilta ihmisiltä. Tähän olemme koonneet osan saamistamme ajatuksista. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Jatkamme Marimekon rakentamista Armin ajattelun hengessä yhdessä kaikkien ystäviemme kanssa.

3 Usko itseesi ja unelmiisi enemmän kuin mihinkään. Älä suorita elämääsi. Mistä hyvä elämä syntyy? Puen ylleni uuden aamun, sateenkaaren seitsemän väripaitaa, myrskyn sylistä nousevan auringon kultaiset housut, lapseni aamuläpsytysten iloiset sukat ja sinut ja kaikkien elettyjen vuosiemme kirjavan kankaan. Hyvän elämän reseptini on optimismi. Myös sadepäivät ovat ihania. Ei ole huonoja ilmoja, on vain huonosti varustautuneita ihmisiä. Hyvä elämä on täytetty aisteja avaavilla tunteilla, väreillä, tuoksuilla, hiljaisuudella, intohimolla ja kosketuksilla. Aidolla läsnäololla sekä lämmöllä. Katsele elämää toisinaan ristronkkelista: Kappas! Sorsat syöttävät pullaa. Ai kuinka mainio pieni pikkelspanieli ulkoiluttaa rouvaansa! Vau, leijat twistaavat takaperin. Ja mitä, kuumailmapallot ovat järjestäneet kokoontumisajot! Hyvä elämä syntyy siitä, kun pimeänä syysiltana istuu rantasaunan lauteilla, sade ropisee kattoon ja palavien puiden tuli loistaa tulipesän lasiluukun läpi. Tervasaippuan ja koivuvihtan tuoksu täyttää tilan. Illan raukeus hiipii sisimpään; hyvä elämä. Ystävät, työ ja vapaa-aika. Vaikuttaa asioihin joihin voi, hyväksyä ne joihin ei voi ja yrittää erottaa ne toisistaan. Riko kaava. Vaikka rutiinit tuovat turvaa, ne myös turruttavat. Kaikki se kauneus ja upeus lymyilee usein paikoissa, joihin ei näe jos ei ymmärrä katsoa. Mene julkisilla auton sijaan. Valitse pidempi reitti lyhyen sijaan. Makaa matolla sohvan sijaan. Tanssi ruokaa laittaessa. Tee kuperkeikkoja lumessa. Mene rakennukseen takaovesta tai kävele rappusia takaperin. Pihakoivu näyttää ihan erilaiselta jos sitä katsoo kerrankin ruoholla maaten tai latvassa keikkuen. Pienillä muutoksilla rikot arkirutiinit ja huomaat yhtäkkiä ympärilläsi maailman, jota et ole ennen nähnytkään. Kukkasia ja kakkaraisia, rustiikkia betonia ja murentunutta asfalttia. Kauneutta kauneudessa ja kauneutta rumuudessa. Avaa silmäsi ja näe, edes hetkeksi aina kerrallaan. Savusauna ja pulahdus Saimaaseen. Rakkaita ihmisiä, järkevää tekemistä ja kaunista turhuutta! Paljon naurua Muutama hyvä ystävä Mukavia vaatteita Kourallinen kauniita esineitä Hippunen hyvää tuuria (voidaan korvata myös kaksinkertaisella työllä) Sekoita ja koristele kiteillä rakkautta. Herkut, läheiset, luovuus elämästä nauttiminen ja hyvyys elollisia kohtaan. Siinä hyvän elämän avaimet. Hyvä elämä syntyy sopivista suhteista: hiljaisuudesta ja puheensorinasta, autiosta kalliosta meren rannalla ja ihmisistä keittiönpöydän äärellä. Se syntyy rakkaudesta ja itkusta, onnesta ja surusta. Pienistä asioista, kuten kauniista astioista ja kirpeistä omenista, ja suurista asioista, kuten ihmisestä jonka kainaloon iltaisin käpertyä.

4 Huomaan menneen ajan ja elämäni tärkeimmät muistot parhaiten niistä aamuista, jolloinka emme ole kiirehtineet lainkaan päivän rutiineissa. Saatoimme kulkea yöpaidoissamme koko päivän syöden metsästä mustikoita ja juoden aamukahviamme pellon reunalla lasten keksiessä leikkejään. Tämä toimi myös minun lapsuudessani, aivan samoissa yöpuvuissa. Varsin nostalgista. Tanssi! Älä tee liikaa suunnitelmia. Valkoinen talvi, värikäs kesä, välissä kirjava syksy, kevät, lämmin pesä. Pellavaa, puuvillaa, villaa, raitoja, pilkkuja, aitoja paitoja, kukkia, sukkia, silkkitukkia. Ole rehellinen itsellesi ja kunnioita muita kanssaeläjiä. Kurjen huuto, suovilla, pitkospuut, kilpikaarnamännyt, meri, myrsky, aamu-uinti, iltauinti. Puolukkamättäät, perunamaa. Vihreä, oranssi, ajopuunharmaa. Kirjat, nojatuoli, inkivääritee. Jooga, juoksulenkki, sukset ja umpihanki, melonta öisin, sulka ja pallo. Oppia uutta. Keskustelu, kauniit sanat, hymy, hyväksyvä katse, suvaitsevaisuus. Ja välittäminen, ennen kaikkea välittäminen. puoliso +lainastokortti Hyvä elämä on iso kasa pieniä asioita: hyvä kirja, kuivat sukat, hitaat aamut ja iso kuppi teetä, äiti, kirpeä pakkanen, pehmoinen sänky ja lämmin suihku, järviveden tuntu iholla, kevään tuoksu, ja se, että aina silloin tällöin näkee tuttuja asioita uusin silmin. Uskaltaa katsoa ja oivaltaa. Iloa, sopivassa suhteessa vaihtelua ja pysyvyyttä. Vietä aikaa ystäviesi kanssa, käykää vaikka uimassa. Positiivisella ja värikkäällä asenteella aurinkoa kohti, häntä pystyssä vaikka hakaneulalla! Hyvä elämä on rakkaita ystäviä, pitkiä viikonloppuja, kuppi kuumaa kaakaota termarista, pala porkkanakakkua, päiväunet koiruus kainalossa, hieronta rakkaalta, itkupotkuraivareita, arkisia yllätyksiä, kimppu tulppaaneja, piknik Suomenlinnassa, hymy tuntemattomalta, pulkkamäki, kesäinen kaatosade. Kaikkea kohtuudella. Räiskyvä nuotiotuli pimeässä, vihdan läiske hämärässä, mansikoita heinänkorressa, vilistelevät ketut meren jäällä, valkovuokkokimppu ja VIERELLÄ YSTÄVÄ. Hiljaiset aamut, peiton pehmeässä sylissä. Valkoisessa valossa näkee sateenkaaren kaikki värit. Kotona onni on puhallettu saippuakuplan sisään ja hattaralaivasta puhalletaan kauneimmat kuplat.

5 Hyvän elämän perusta on se, että peilistä katsoo aamuisin ihminen, jonka kanssa tulee toimeen ja jonka kanssa on hyvä herätä uuteen päivään! Lumilinnan rakentaminen koko perheen voimin! Tee elämästäsi sellainen, missä viihdyt. Hyvään elämään kuuluu onni olla olemassa ja nauttia pikku asioista niin kuin vaikka kylppärissä roikkuvasta sinivalkoraitapyyhkeestä, joka muistuttaa ulkomailla olevasta rakkaasta. Hyvän elämän aineet: suuri annos mielikuvitusta, pari kiloa rohkeutta, tilkka ilon kyyneliä, teelusikallinen silmäniskuja, 1 kpl omaa rakasta Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää lopuksi kyyneleet ja vatkaa kunnes lopputulos on kuohkeaa. Mun pieni musta koira jonkun kadottama minun löytämäni heiluttaa häntää lipaisee nenänpäätä tuhisee vierellä sitä se onni on. Lapsen hymy herätessä. Perheen yhteinen hetki sohvalla satukirjan ääressä. Villasukat. Hyvä kahvi. Oma hiljainen hetki tyhjässä kodissa töistä tullessa. Posti ystävältä. Auringon valo lumihangella helmikuussa. Pulkkamäki. Iltasatu. Kukkakimppu naistenpäivänä. Mummon tekemä räsymatto. Ultraäänikuva pikkusiskosta peukalo suussa. Yhteinen arkiaamu kiireineen ja halauksineen. Rakasta paljon, murehdi vähän. Hidasta. Halaa. Hihittele. Hassuttele. Hellitä. Hymyile. Pysy viisivuotiaana. Tähtien nauru ja merituulien humina. Käy ulkona, katsoo lintuja, leikkii lapsen kanssa, ruoka maistuu, ei haittaa vaikka pöytäliina likastuu, se on niin värikäs muutenkin. Rakkaiden läheisyyttä, hiljaisuutta ja melskettä sopivasti vaihdellen, olla yksin, jos niin haluaa, olla yhdessä, jos niin tahtoo. Ja elää. Riittävä yöuni. Positiivinen elämänasenne ja vettä pitkin päivää.

6 Oma varpaidenlämmittäjä (beagle). Hyvä elämä arjen pikku hetkiä, mutta myös juhlien jatkumoa. Tässä pari välähdystä ja hetkien välillä vain 28 vuotta. On joulu Venla (6 v) odottaa malttamattomana joulupukkia, päällä uusi Marimekon puna-mustaraitainen mekko. Solmii vyötä uudelleen ja uudelleen ja pohtii mitä pukki mekosta tykkää. Tykkää varmasti, vakuuttaa Siiri-äiti. Jouluna 2011 Elina (6 v) on pukeutunut ullakolta löytyneeseen punamustaraitaiseen mekkoon ei yhtään haittaa vaikka on vanha. Nenä on liimautunut ikkunaruutuun tuleeko se pukki. Kyllä tulee, vakuuttaa Venla-äiti. On aina tullut, parkkeeraa vaan poronsa tallinmäelle. Oi tätä elämän jatkumoa ja minä mukana siinä. Anteeksianto ja pullanpaisto. Auringon kiila ja kissan kehräys. Kirjan sivun kahahdus ja lasten puhelut. Ystävän kikatus ja ihmisen lämpö. Salomon 4 v. Hyvän elämän resepti: Suurinta riemuani on kiemurrella itselleni tiikerin raidat, sellaiset rapaiset, auringonvalon ja varjojen synnyttämät. Silloin nostan pääni heinäpellosta ja hiivin yllättämään hiljaa virtaavan joen pinnasta heijastuvan peilikuvani, joka ratsastaa pilvenhattaroilla. Lempeyttä itselle ja muille. Onni on kunnon halaus ja lapsen pusu. Lapselle se voi olla kesäinen päivä ja mutalammikko. Tämä hetki. Siinä on kaikki. nuku syö jälkiruokaa näe kauneus

7

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Piirroskuvat: Linda Lauttia, Perttulan erityisammattikoulu. Toimitus: Jaana Teräväinen, Jenni Meronen Taitto ja toimitus: Soile Mottisenkangas Julkaistu:

Lisätiedot

Ajatelmia, erilaisista aiheista.

Ajatelmia, erilaisista aiheista. Ajatelmia, erilaisista aiheista. Tätä kokoelmaa voi hyödyntää monin eri tavoin, esim. 1) Tulosta ajatelmat joko aiheryhmittäin tai sekaisin, joko kaikki, tai ne jotka haluat. Tulosta ne värillisille papereille.

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

Matkani on vasta alussa

Matkani on vasta alussa Juhapekka Lindfors Matkani on vasta alussa Juhapekka Lindfors Matkani on vasta alussa Matkani on vasta alussa Runot, taitto ja kuvankäsittely: Juhapekka Lindfors Kannen kuva: Krista Fagerlund Kirjan runot

Lisätiedot

Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat jakavat päivänsä onnistumiset.

Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat jakavat päivänsä onnistumiset. POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Päiväni onnistumisia ovat olleet Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat jakavat päivänsä onnistumiset.

Lisätiedot

POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Kuinka säilytän positiivisuuteni

POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Kuinka säilytän positiivisuuteni POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Kuinka säilytän positiivisuuteni Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat kertovat omakohtaisesti

Lisätiedot

Panu Varstala. hyvä se on sitten olla...

Panu Varstala. hyvä se on sitten olla... Panu Varstala hyvä se on sitten olla... Panu Varstala 2010 Runot: Panu Varstala Kuvitus: Vappu Rossi & Ville Tiihonen (Valaskuiskaaja) Taitto: Marko Mäkinen Uusittu painos Helsingissä 14.12.2010 Kiitos:

Lisätiedot

Anu Ruusuvaara. Golflesken päiväkirja

Anu Ruusuvaara. Golflesken päiväkirja Anu Ruusuvaara Golflesken päiväkirja Golflesken päiväkirja Anu Ruusuvaara Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2011 ISBN 978-952-235-310-8 Alkusanat Golfpallo on kova ja pyöreä, sen tarkoituksena

Lisätiedot

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta,

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta, Mitä poliitikot tietävät asioista, ekonomit taloudesta, psykiatrit ihmisen mielestä, kun eivät estäneet ongelmien pääsyä valloilleen? Runokirja: Päiväni Ehkä se oli vääjäämätöntä, en tiedä, Tekijä: Petri_Petri,

Lisätiedot

Kuvakirjavinkkejä eri aiheista: ANTEKSIPYYNTÖ ERILAISUUS. Freedman: Benjamin-karhu säheltää. Bergström: Mikko Mallikas ja sisukas muurahainen

Kuvakirjavinkkejä eri aiheista: ANTEKSIPYYNTÖ ERILAISUUS. Freedman: Benjamin-karhu säheltää. Bergström: Mikko Mallikas ja sisukas muurahainen Kuvakirjavinkkejä eri aiheista: ANTEKSIPYYNTÖ Freedman: Benjamin-karhu säheltää Benjamin haluaa vain pitää hauskaa, mutta onnistuukin pahoittamaan ystäviensä mielen. Eikä se edes huomaa pyytää anteeksi.

Lisätiedot

Kuvakirjavinkkejä eri aiheista: ANTEKSIPYYNTÖ ERILAISUUS. Freedman: Benjamin-karhu säheltää. Bergström: Mikko Mallikas ja sisukas muurahainen

Kuvakirjavinkkejä eri aiheista: ANTEKSIPYYNTÖ ERILAISUUS. Freedman: Benjamin-karhu säheltää. Bergström: Mikko Mallikas ja sisukas muurahainen Kuvakirjavinkkejä eri aiheista: ANTEKSIPYYNTÖ Freedman: Benjamin-karhu säheltää Benjamin haluaa vain pitää hauskaa, mutta onnistuukin pahoittamaan ystäviensä mielen. Eikä se edes huomaa pyytää anteeksi.

Lisätiedot

PALJON ON AIHETTA LAPSELLA KIITTÄÄ, JUMALAN LAHJOJA KAIKILLE RIITTÄÄ".

PALJON ON AIHETTA LAPSELLA KIITTÄÄ, JUMALAN LAHJOJA KAIKILLE RIITTÄÄ. 2 Helmiä PALJON ON AIHETTA LAPSELLA KIITTÄÄ, JUMALAN LAHJOJA KAIKILLE RIITTÄÄ". Tunnetussa joululaulussa sanotaan: Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen. Niinhän meillä onkin, mutta emme aina huomaa sitä.

Lisätiedot

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Brännare & Nuotio KAIKEN TAKANA ON NAINEN Musikaalikomedia, jossa soi Matti ja Teppo Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Henkilöt: Eino Happo,

Lisätiedot

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me.

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me. Viimeinen Nimim. TAMA Äiti ei viivy kauan. Sanat ovat samat joka kerta. Muista kaikki. Muuta ei tarvitse sanoa. He ovat opetelleet kaiken ulkoa. Kerranneet. Puhuneet loppuun. Lapsi katsoo häntä. Ei hymyile.

Lisätiedot

Peni...66 Kummitätini...68 Ukki...69 Aamuherätys...70 Lepakko...71 Tatu...73 Radio...74 Yksinkertaista elämää...75 Isänmaani...

Peni...66 Kummitätini...68 Ukki...69 Aamuherätys...70 Lepakko...71 Tatu...73 Radio...74 Yksinkertaista elämää...75 Isänmaani... 2 HAKEMISTO Karjalan kunnailla...5 Kotiväki...8 Kiitos lapsuuskodille...9 Lapsuuskotini...11 Isä ja äiti...13 Entisajan elämää...15 Kesällä kerran...16 Äiti huolehtii...18 Mummon askareet...20 Lapsi sairastaa...21

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Aforismini 60 luvulta: Jokaisessa meissä on jotain hyvää, vaikka itse ei sitä tiedä ja muut eivät sitä huomaa. Esa Lahtomaa

Aforismini 60 luvulta: Jokaisessa meissä on jotain hyvää, vaikka itse ei sitä tiedä ja muut eivät sitä huomaa. Esa Lahtomaa Aforismini 60 luvulta: Jokaisessa meissä on jotain hyvää, vaikka itse ei sitä tiedä ja muut eivät sitä huomaa. Esa Lahtomaa LUKIJALLE Muistan, kun tuoreena isänä toiveeni oli, että poikani Janne oppisi

Lisätiedot

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 1 RUNOJA Minua katsotaan. Aivan kuin he haluaisivat määrätä kuka olen. On vaikea elää kun tekee mitä haluaa. Eikä anna katseitten rajoittaa. Jos onnistut

Lisätiedot

ONNELLISIA TARINOITA SEKSISTÄ

ONNELLISIA TARINOITA SEKSISTÄ ONNELLISIA TARINOITA SEKSISTÄ Kansi: Nina Cord Graafinen ilme ja taitto: Juha Kilpiä Toimitus: Susanna Ruuhilahti ja Juha Kilpiä ISBN: 978-952-67605-4-4 2012 Nektaria ry Tilaukset nektaria@nektaria.fi

Lisätiedot

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

MUUMIEN SUURI JUHLAKIRJA. Teksti ja kuvat: Tove Jansson. Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki

MUUMIEN SUURI JUHLAKIRJA. Teksti ja kuvat: Tove Jansson. Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki MUUMIEN SUURI JUHLAKIRJA Teksti ja kuvat: Tove Jansson Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki Teksti ja kuvat Tove Jansson 1945, 1991 Suomentanut Jaakko Anhava 1991 Muumipeikko ja pyrstötähti Teksti ja

Lisätiedot

Kirjoituksia lainanpäivänä 2014

Kirjoituksia lainanpäivänä 2014 Kirjoituksia lainanpäivänä 2014 Kirjoituksia lainanpäivänä 2014 Julkaisijat: Kainuun Kirjailijat ry Kajaanin kaupunginkirjasto Kuvat: Sirkka Lappalainen Kajaanin Offsetpaino Oy, 2014 Kirjoittajat Alhontaus

Lisätiedot

Muistolauseita. Syvästi kaivaten. Lämmin osanottomme. Olet aina sydämessäni. Kiitos suuresta rakkaudestasi. Rakkaudella muistaen

Muistolauseita. Syvästi kaivaten. Lämmin osanottomme. Olet aina sydämessäni. Kiitos suuresta rakkaudestasi. Rakkaudella muistaen 1 Muistolauseita Syvästi kaivaten Lämmin osanottomme Olet aina sydämessäni Kiitos suuresta rakkaudestasi Rakkaudella muistaen Kiitollisuudella ja kaipauksella Kaikesta kiittäen Lämpimästi muistaen Syvästi

Lisätiedot

Heikki Aikio. Yksinkertaista, en tahdo enempää. runoja

Heikki Aikio. Yksinkertaista, en tahdo enempää. runoja Heikki Aikio Yksinkertaista, en tahdo enempää runoja Yksinkertaista, en tahdo enempää Heikki Aikio Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2009 ISBN 978-952-235-159-3 Sisällys Aamulla varhain...7

Lisätiedot

HENNI KITTI ELÄVÄN NÄKÖISET. elävän näköiset WSOY

HENNI KITTI ELÄVÄN NÄKÖISET. elävän näköiset WSOY HENNI elävän näköiset KITTI ELÄVÄN NÄKÖISET WSOY henni kitti Elävän näköiset werner söderström osakeyhtiö helsinki Henni Kitti ja WSOY 2014 ISBN 978-951-0-40175-0 Painettu EU:ssa I 1 Sisko on katsellut

Lisätiedot

Ida Vihersalo * Vieno Lahtinen * Sointu Nurmela * Varpu Tavi. Neljän sukupolven runot

Ida Vihersalo * Vieno Lahtinen * Sointu Nurmela * Varpu Tavi. Neljän sukupolven runot Ida Vihersalo * Vieno Lahtinen * Sointu Nurmela * Varpu Tavi Neljän sukupolven runot Vapaasti luettavissa ja tulostettavissa Varpu Tavi, 2006 Äidinpuoleisen sukuni naisia yhdistää neljä asiaa: me kirjoitamme

Lisätiedot

Onomatofobia on läpileikkaus Etelä-Pohjanmaan Opiston kirjoittajalinjan Kirjon tuotoksista lukuvuonna 2010 2011.

Onomatofobia on läpileikkaus Etelä-Pohjanmaan Opiston kirjoittajalinjan Kirjon tuotoksista lukuvuonna 2010 2011. Onomatofobia on läpileikkaus Etelä-Pohjanmaan Opiston kirjoittajalinjan Kirjon tuotoksista lukuvuonna 2010 2011. SISÄLLYS Tero Hannula Kirjoittamisen käskyjä.................................3 Virtaa! -projekti

Lisätiedot

Aimo Hyvärinen Runoja

Aimo Hyvärinen Runoja Aimo Hyvärinen Runoja Osat: I Hulluuden taskulaskin II Kotikyläsarja III Paikka IV Flipperin kuiskaus V Matka tähtiin 2 MOTTO Pilvi meni kerrostalon taa, tuli suustani ulos. Minä tein siitä puun, istuin

Lisätiedot

Minun Helsinkini. Mitt Helsingfors

Minun Helsinkini. Mitt Helsingfors Minun Helsinkini Mitt Helsingfors 2004 2 Toimitus: Rita Ekelund Helsingin kaupunginkanslia Graafinen ja verkkosuunnittelu: Raoul Charpentier, Guassi Oy Kuvat: Mika Lappalainen, Ari Leppä, Pertti Nisonen,

Lisätiedot