3.4 Perustehtävä, visio ja arvot. 3.5 Strateginen kehittäminen. Vuonna 2014 uudistimme perustehtävän, vision ja arvot.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3.4 Perustehtävä, visio ja arvot. 3.5 Strateginen kehittäminen. Vuonna 2014 uudistimme perustehtävän, vision ja arvot."

Transkriptio

1 Perustehtävä, visio ja arvot Vuonna 2014 uudistimme perustehtävän, vision ja arvot. Perustehtävä Lisäämme nuorten ja aikuisten osaamista, vastaamme alueen työelämän osaamistarpeisiin ja kehitämme alueen työelämää. Edistämme työllisyyttä, yrittäjyyttä ja hyvää elämää. Visio Huippukouluttaja 2020 Visio on saavutettu, kun kuntayhtymä on tuloksellisuuskriteereissä suurten ja monialaisten koulutuksen järjestäjien 10 %:n kärjessä ja kuntayhtymälle on myönnetty valtakunnallinen laatupalkinto. Arvo Luottamus 3.5 Strateginen kehittäminen Kuntayhtymän strategiseksi työkaluksi vakiinnutettiin sähköinen tuloskortti vuoden 2014 aikana. Sähköisen tuloskortin näkökulmat noudattelevat tasapainotetun tuloskortin näkökulmia. Kuntayhtymän ja tulosalueiden tuloskortit julkaistiin intrassa, josta henkilöstö pystyi seuraamaan kuntayhtymän ja tulosalueiden tavoitteiden kehittymistä ja toteutumista tuloskortin näkökulmissa. Kuntayhtymän tuloskortin tavoitteiden kehittymistä seurattiin säännöllisesti kuntayhtymän hallituksen ja kuntayhtymän johtoryhmän kokouksissa. Tuloskortin kehittämistyö jatkuu edelleen. Kehitysohjelmat jalostettiin strategisiksi toimenpiteiksi laajassa yhteistyössä luottamushenkilöiden, henkilöstön, opiskelijoiden ja työelämän kanssa kevään 2014 aikana. Yhtymähallitus hyväksyi strategiset toimenpiteet vuosille Strategiset toimenpiteet on laadittu tasapainotetun tuloskortin näkökulmiin. Menettelyllä vahvistetaan tasapainotettuun tuloskorttiin liittyvän ajattelun vahvistumista kuntayhtymässä. Samassa kokouksessa yhtymävaltuusto hyväksyi kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet alkaen. Kuntayhtymä osallistui OKM:n järjestämään ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailuun vuonna Kuntayhtymän toimintaa arvioi noin 200 henkilöä. Arviointiin osallistui henkilöitä kuntayhtymän yhtymävaltuustosta ja hallituksesta, kuntayhtymän henkilöstöstä, opiskelijoista ja työelämänedustajista. Laatupalkintokilpailuun osallistui 15 koulutuksen järjestäjää ja kilpailutoimikunnan antaman arviointipalautteen mukaan kuntayhtymä sijoittui kilpailussa seitsemän parhaan joukkoon. Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen laatustrategian tukihankkeisiin liittyen kuntayhtymä osallistui laatujärjestelmien kriteerien ja arviointimenettelyn pilotointiin ja kuntayhtymässä toteutettiin laatujärjestelmän itsearviointi 7.2. ja Arviointiin osallistui kuntayhtymän henkilöstön lisäksi yhtymähallituksen jäseniä ja työelämän edustajia.

2 22 Kuntayhtymän sisäisellä valvonnalla ja riskienhallinnalla on varmistettu - päätöksenteossa käytettävän tiedon luotettavuus ja riittävyys, - toimintaperiaatteiden, suunnitelmien, ohjeiden, lakien, määräysten noudattaminen mm. virheiden ja väärinkäytösten ehkäisemiseksi, - resurssien taloudellinen ja tarkoituksen mukainen käyttö, - tavoitteiden saavuttaminen ja tuloksellisuus sekä - toimintojen tehokkuus ja tarkoituksenmukaisuus. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan arviointi ja raportointi Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tuloksellisuutta on seurattu talousarviovuoden aikana osavuosikatsauksissa neljännesvuosittain ja tuloskortin tavoitteiden saavuttamista kuukausittain. Hallitus antaa tässä toimintakertomuksessa luvussa 5 arvion myöhemmin selonteon merkittävimmistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä, sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä sekä toimenpiteistä havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Hallituksen selonteko perustuu sen alaisten tilivelvollisten laatimiin selontekoihin. Kuntayhtymän sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa on kehitetty vuoden 2014 aikana. Sisäisellä valvonnalla on varmistettu, että vuoden 2014 aikana toiminta- ja taloussuunnitelma on ollut ohjauksen välineenä organisaation kaikilla tasoilla. Työelämäyhteydet on pyritty pitämään laadukkaina alueen elinkeinoelämän kanssa säännöllisillä tapaamisilla.

3 38 5 SELONTEKO SISÄISEN VALVONNAN JÄRJESTÄMISESTÄ Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestäminen Savon koulutuskuntayhtymän selonteko sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta vuodelta 2014 perustuu tulos- ja toimialueiden antamiin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selontekoihin ja raportteihin. Yhtymähallitus ja kuntayhtymän johtaja vastaavat sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja toimivuudesta. Muut tilivelvolliset luottamushenkilöt ja viranhaltijat vastaavat kukin omilla vastuualueillaan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallintosääntö uudistettiin ja sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet vahvistettiin vuoden 2014 kuntayhtymän organisaatiouudistuksen yhteydessä. Yhtymävaltuusto vahvisti sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet kokouksessa ja hallintosäännön 31. Tilivelvolliset viranhaltijat yhtymävaltuusto on määritellyt kokouksessaan Sisäinen valvonta ja riskienhallinta Kuntayhtymässä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tehtävät, vastuut ja velvollisuudet on määritelty yhtymävaltuuston hyväksymissä johtosäännöissä sekä hallituksen hyväksymän johtamisen, sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan yleisohjeen linjausten mukaisesti. Kuntayhtymän toimialueille on tehty vuoden aikana kahdeksan (8) seitsemän (7) johdon katselmusta, joiden yhteydessä on arvioitu myös toimialueen sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa. Kuntayhtymän tulos- ja toimialueiden johto on raporteissaan arvioinut vastuualueensa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan asianmukaisuutta ja riittävyyttä sekä antanut arvionsa oman sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan onnistumisesta. Toimialueilla on valvottu toiminnan lainmukaisuutta, tavoitteiden toteutumista, omaisuuden ja sopimusten valvontaa ja valvonnassa ei ole havaittu suuria raportoitavia puutteita. Säännösten, määräysten ja päätösten noudattaminen Vuonna 2014 henkilökunnan rekrytointeja tehtiin Kuntarekryssä yhteensä 57. Yhteistoimintaneuvottelun tuloksena noin 160 työntekijään kohdistui toimenpiteitä ja näistä oikaisuvaatimuksia tehtiin 17 päätökseen. Myöhemmin kaksi (2) oikaisuvaatimusta peruutettiin. Vuoden 2015 alussa oli vireillä 15 oikaisuvaatimusta, jotka yhtymähallitus käsitteli ja päätti hylätä kaikki kokouksessaan tammikuussa Kuntayhtymän tietoon on tullut mennessä, että kolmesta (3) koulutuspäällikkönimityksestä on valitettu edelleen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Irtisanomista koskeva jatkovalitus on ollut Korkeimmassa hallinto-oikeudessa (KHO), joka päätti ratkaista asian kuntayhtymän eduksi tammikuussa 2015.

4 39 Henkilöstön osalta purettiin kaksi (2) palvelussuhdetta johtuen ohjeiden ja sääntöjen noudattamatta jättämisestä. Todettujen epäselvyyksien ja virheiden poistamiseksi on toimialueilla lisätty valvontaa sekä korostettu johtavien viranhaltijoiden vastuita ja toimivaltuuksia. Kuopion hallinto-oikeuteen tehtiin yksi (1) oikaisuvaatimus opiskelijavalintaan kohdistuvasta päätöksestä, jonka tekijä perui myöhemmin. Hankintailmoituksia julkaistiin Hilma-sivustolla kolme (3) yli EU-kynnysarvon ylittävää kilpailutusta ja 10 kansallista kilpailutusta. Yhtymähallitukselle tehtiin kaksi (2) oikaisuvaatimusta liittyen hankintoihin, joista toisesta on valitettu markkinaoikeuteen ja edelleen KHO:hon ja toinen peruttiin myöhemmin. Hankintaosaamiseen on kiinnitetty huomiota ja hankintoihin sisältyvät riskit on tunnistettu. Kuntayhtymään on valmisteilla hankintastrategia, jonka yhteydessä myös hankintaohjeet uusitaan. Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut kaksi (2) työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomusta opiskelijalle tapahtuneen työtapaturman johdosta ja yhden (1) kertomuksen henkilöstölle tapahtuneesta työtapaturmasta. Näissä ei ollut huomautettavaa. AVI:iin on jätetty neljä (4) hallintovalitusta koskien opiskelijavalintaa ja yksi kantelu opintojen viivästymisestä, joista kolme (3) on ratkaistu kuntayhtymän eduksi. Yksi (1) opiskelijavalintaan liittyvä oikaisuvaatimus ja opintojen viivästymiseen liittyvän kantelun käsittely ovat vielä kesken. Valitus SORA-toimielimen päätökseen Opiskelijan erottaminen määräajaksi peruttiin. Kuntayhtymän selvitysten perusteella on käynyt ilmi, että kuntayhtymän johtava viranhaltija ja kaksi työsopimussuhteista henkilöä ovat omistajina ja työntekijöinä yhtiössä, joka harjoittaa kuntayhtymän kanssa kilpailevaa toimintaa. Yhtymähallitus on kokouksessa päättänyt purkaa johtavan viranhaltijan virkasuhteen Viranhaltija on toimittanut asiamiehen välityksellä yhtymähallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen yhtymähallitukselle Työsopimussuhteisten henkilöiden osalta työsopimukset on purettu Tavoitteiden toteutuminen, varojen käytön valvonta, tuloksellisuuden arvioinnin pätevyys ja luotettavuus Talouden ja talousarvion seuranta on tulos- ja toimialueilla systemaattista ja säännöllistä (kuukausi- ja osavuosiraportointi). Kuukausiraportit käsiteltiin tulosalueiden johtoryhmissä ja osavuosiraportointi yhtymähallitukselle laadittiin neljä (4) kertaa ja toiminnalliset tavoitteet kaksi (2) kertaa vuodessa. Käteisvarojen valvontaa suoritetaan kassatarkastuksin annettujen ohjeiden mukaisesti. Tarkastuksissa ilmeni huomautettavaa. Kiinteistöyksikön investointiohjelma ei toteutunut johtuen toimitilaratkaisujen linjapäätösten viivästymisestä. Investoinnit jäivät noin 1,7 milj. euroa alle talousarvion.

5 40 Sopimustoiminta Toimialueiden raporttien perusteella sopimusten hallinta on ajantasaista ja niihin liittyvät riskit tiedostettiin. Riskejä on vastuiden määrittelyssä, sopimusehtojen noudattamisessa ja seurannassa. Sopimuksia puuttui kirjaamosta ja allekirjoituksissa oli puutteita. Sopimusriskit voivat aiheuttaa toteutuessaan merkittäviä taloudellisia tappioita kuntayhtymälle. Sopimusten hallintaa kuntayhtymässä uudistetaan ja kehitetään osana asiahallinnan kokonaisuutta. Vuonna 2014 käytössä ollut Dynasty-asiahallintaohjelma palvelee käyttäjää sopimustoiminnan seurannassa ja valvonnassa heikosti. Vuonna 2014 kuntayhtymässä käytössä ollut Dynasty-asiahallintaohjelman sopimusosa on palvellut käyttäjiä sopimusten seurannassa ja valvonnassa heikosti. Sopimusten hallinnan uudistaminen on aloitettu ja sitä kehitetään osana asiahallinnan kokonaisuutta. Riskienhallinnan järjestäminen Riskienhallinnan toteuttamisen yleiset periaatteet Kuntayhtymän hallintosäännön mukaan yhtymähallitus vastaa riskienhallinnan järjestämisestä ja yhteensovittamisesta sekä päättää omaisuuden ja vastuiden vakuuttamisesta. Riskienhallinnan vastuut ja päämäärät on määritelty yhtymähallituksen hyväksymässä riskienhallintapolitiikassa. Kuntayhtymän johtoryhmä toimii sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan ohjausryhmänä. Riskien tunnistaminen ja arviointi Riskienhallintapolitiikassa määritellään periaatteet riskien tunnistamiselle, arvioinnille ja hallintamenettelyille sekä raportoinnille ja seurannalle. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämistyöryhmä pyrki säännöllisen ja järjestelmällisen riskienhallinnan toimintamallin luomiseen koko kuntayhtymässä. Toimintamallia on suunniteltu vuosien 2013 ja 2014 aikana ja se konkretisoituu vuoden 2015 loppuun mennessä laadittavassa riskienhallinnan ja sisäisenvalvonnan yleisohjeessa. Vuoden 2014 aikana otettiin käyttöön merkittävien päätösten yhteydessä suoritettava vaikutusten arviointi. Tavoitteiden toteutumista uhkaavat riskit ja tavoitteisiin liittyvät uudet mahdollisuudet tunnistettiin ja arvioitiin osana toiminta- ja taloussuunnitelman tavoitteiden asettamisprosessia (liite 8) sekä säännöllisesti tilikauden aikana. Tavoitteiden toteutumisen arviointi on selkeästi parantunut käyttöönotetun ajantasaisen tuloskortin myötä.

6 41 Riskien tunnistamisen ja arvioinnin apuvälineitä on kehitetty, mutta niistä ei ole saatu parasta mahdollista hyötyä yhteisen toimintamallin puuttuessa. Riskeihin vastaaminen Merkittävimpien riskien hallitsemiseksi, jokaisella organisaatiotasolla seurattiin säännöllisesti ennalta sovittuja tuloskortin mittareita, tavoitteiden toteutumista sekä niihin liittyviä riskejä. Merkittävimmät riskit arvioitiin, vastuutettiin sekä aikataulutettiin toimenpiteet ja niiden seuranta. Riskeihin vastaamisen menettelyt kuvataan ja ohjeistetaan tarkemmin vuoden 2015 aikana laadittavan riskienhallinnan yleisohjeen yhteydessä. Tulos- ja toimialueilla riskeihin ja erilaisiin häiriötilanteisiin varauduttiin laatimalla tarvittavat suunnitelmat etukäteen. Omaisuuden hankinnan, luovutuksen ja hoidon valvonnan osalta ei ollut huomautettavaa. Arvio merkittävistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä sekä muista toiminnan kehittymiseen vaikuttavista seikoista Kuntayhtymässä toiminnanohjaus on kokonaisvaltainen toiminta, joka palvelee strategista suunnittelua, kehittämistä ja päätöksentekoa. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa on määritelty kuntayhtymän toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet tuloskorttiin. Tuloskortin mittarit ovat määritelty talous- asiakas-, prosessi- ja henkilöstönäkökulmista. Vuoden 2014 riskit on määritelty toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelun yhteydessä tuloskortin näkökulmasta. Yleisellä tasolla tavoitteet on saavutettu ja toiminta on ollut tavoitteiden mukaista vuoden 2014 aikana. Merkittäviä tavoitteiden saavuttamiseen vaikuttavia riskejä ei ole toteutunut. Mahdollisuuksia on toimintavuoden aikana pystytty hyödyntämään mm. myymällä kuntayhtymän kiinteistöjä sekä alueen työ- ja elinkeinoelämän kanssa solmittujen kumppanuussopimusten kautta. Kuntayhtymän kehittymiseen, kasvamiseen ja toiminnan jatkuvuuteen vaikuttaa merkittävästi onnistuminen perustehtävässä. Toiminnan kehittymiseen vaikuttavina riskeinä ovat koulutustarpeen mukaiset järjestämisluvat, rahoituksen riittävyys, koulutuksen vetovoimaisuus, opiskelijoiden tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen tavoiteajassa sekä työllistyminen ja jatko-opinnot. Kuntayhtymän omistamissa kiinteistöissä on kiinteistöjen kuntoon ja sisäilmaan liittyviä taloudellisia ja terveydellisiä riskejä. Nämä vaikuttavat sekä opiskelijoiden että henkilöstön terveyteen, turvallisuuteen, hyvinvointiin, motivaatioon ja työssä jaksamiseen. Sisäilmaongelmien hallintaa kehitetään kuntayhtymässä jatkuvasti. Kuntayhtymässä nähdään myös henkilöstön ikääntyminen ja sen mahdolliset terveydelliset ja taloudelliset vaikutukset merkittävänä toiminnallisena riskinä. Myös henkilöstön osaaminen, rekrytointi ja kuntayhtymän houkuttelevuus työnantajana sisältävät sekä mahdollisuuksia että uhkia. Henkilöstön tapaturmien määrä ja niihin

7 42 liittyvät poissaolot ovat vähentyneet vuoden 2014 aikana. Toiminnassa on kiinnitetty erityistä huomiota työturvallisuuteen liittyviin riskeihin tapaturmien vähentämiseksi. OKM:n suunnittelemat leikkaukset rahoitukseen vaikuttavat kuntayhtymän tulevaan toimintaan ja talouteen sekä henkilöstön asemaan. Tuloksellisen toiminnan edellytys on onnistuminen perustehtävän toteuttamisessa. Kuntayhtymän eri tulos- ja toimialueilta saatujen selontekojen perusteella merkittävimmät uhat nähdään valtion talouden epävarmuudessa. Raporteista poimittuja epävarmuustekijöitä, jotka liittyvät julkisen toimintaympäristön, rahoitusperusteiden, opiskelijoiden aloituspaikkojen säilymiseen sekä taloudellisen tilanteen muutokseen. Valtioneuvoston tekemät leikkaustoimenpiteet ammatilliseen ja lukiokoulutukseen vaikuttavat kuntayhtymään vuosien aikana arviolta yli 10 miljoonaa euroa. Lisäksi oppimisympäristöjen investointitarpeiden selkeä lisääntyminen vaikuttaa kuntayhtymän perustehtävän hoitamiseen. Tulevat investointitarpeet on arvioitu yli 70 miljoonaksi euroksi. Omaisuuden hallinnassa, hankinnassa, luovutuksessa tai käyttöarvossa ei ole tapahtunut merkittäviä menetyksiä eikä arvonalennuksia. Kuntayhtymä ei ole joutunut vuonna 2014 korvausvastuuseen tai muuhun oikeudelliseen vastuuseen. Kuntayhtymän vakuutukset on tarkastettu ja ne ovat asianmukaiset. Lisäksi tehdyissä arvioinneissa ja katselmuksissa on noussut esille mm. seuraavat epävarmuustekijät: osaamisen varmistaminen toimintaympäristön muuttuessa, henkilöstön tehtäväkuvien ajantasaisuus, ikääntyminen ja hiljaisen tiedon siirtyminen sekä varahenkilöjärjestelmän puuttuminen. Kuntayhtymän toiminnassa on huomioitu edellä esitetyt asiat vuoden 2015 henkilöstösuunnitelmaa tehtäessä. Sisäinen tarkastus Kuntayhtymässä on sisäinen tarkastaja, joka toimii kuntayhtymän johtajan alaisuudessa. Tehtäviin 2014 kuului avustaa ylintä johtoa tarkastamalla ja arvioimalla tulos-, toimi- ja vastuualueiden sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimivuutta kuntayhtymän johtajalta saamien toimeksiantojen perusteella. Lisäksi tehtäviin sisältyy tarkastuslautakunnan avustaminen. Sisäisen tarkastajan työ painottui sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämiseen, ohjeistuksen valmisteluun ja konsultointiin. Päättyneellä tilikaudella sisäisen valvonnan yhteydessä tuli ilmi yksi kavallus sekä yksi pienempi rahan katoaminen. Sisäisen tarkastuksen kassantarkastusten yhteydessä kävi ilmi, että kassaeroja on jonkin verran, yhdessä kassakaapissa oli rahaa kirjekuoressa sekä yksi alitilittäjä, mitä ei ole määritelty kuntayhtymän alitilittäjäksi. Näihin puututtiin heti ja painotettiin käteisen rahan käsittelyn huolellisuutta. Valvontaa on tehostettava ja kassantarkastukset on tehtävä esimiehen toimesta ohjeiden mukaisesti ennalta ilmoittamatta vähintään kaksi kertaa vuodessa.

8 43 Sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan kehittämistarpeet Suunnittelukaudella sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa kehitetään edelleen kiinnittämällä huomiota ohjeistuksen toimeenpanoon sekä riskienhallinnan toimenpideohjelmien laatimiseen ja toteuttamiseen tulosalueilla, niin että kokonaisvaltainen riskienhallinta on vakiintunut. Sisäisen valvonnan dokumentointia tehdyn sisäisen valvonnan osalta on kehitettävä. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa vuosille on kirjattu mahdolliset tavoitteiden toteutumista uhkaavat riskit talouden, asiakkaiden, prosessien ja henkilöstön näkökulmista.

9 48(49) Toiminnan ja investointien rahavirta -välituloksen tilinpäätösvuoden ja neljän edellisen vuoden kertymän avulla voidaan seurata investointien omarahoituksen toteutumista pitemmällä aikavälillä. Omarahoitusvaatimus täyttyy, jos kertymä viimeksi päättyneenä tilinpäätösvuonna on positiivinen, kuntayhtymässä kertymä tilinpäätöksessä 2014 oli 7,072 milj. euroa positiivinen. Toiminnan ja investointien rahavirran kertymä ei saisi muodostua pysyvästi negatiiviseksi. Kuntayhtymässä toiminnan ja investointien rahavirran kertymä tilinpäätösvuoden ja neljän edellisen vuoden ajalta on positiivinen, 18,7 milj. euroa. Investointien tulorahoitus, % (728,7 %) Tunnusluku kertoo kuinka paljon investointien omahankintamenosta (=rahoituslaskelman investointimenot, joista on vähennetty rahoituslaskelmaan merkityt rahoitusosuudet) on rahoitettu tulorahoituksella. Tunnusluku vähennettynä sadasta osoittaa prosenttiosuuden, mikä on jäänyt rahoitettavaksi pääomarahoituksella eli pysyvien vastaavien hyödykkeiden (käyttöomaisuuden) myynnillä, lainalla tai rahavarojen määrää vähentämällä. Edellisenä vuonna tunnusluku oli 242,5 %. Vuonna 2014 kuntayhtymässä oli nettoinvestoinnit saatu katettua kassavaroilla, vuosikate oli 8,3 milj. euroa ja nettoinvestoinnit olivat 1,1 milj. euroa. Saadaan kaavasta: 100*Vuosikate / Investointien omahankintameno Lainanhoito Lainanhoitokate (5,6) Lainanhoitokate kertoo tulorahoituksen riittävyyden vieraan pääoman korkojen ja lyhennysten maksuun. Tulorahoitus riittää lainojen hoitoon, jos tunnusluvun arvo on 1 tai suurempi. Kun tunnusluvun arvo on alle 1, joudutaan vieraan pääoman hoitoon ottamaan lisälainaa, realisoimaan omaisuutta tai vähentämään rahavaroja. Kuntayhtymän lainanhoitokyky on hyvä, kun tunnusluvun arvo on yli 2, tyydyttävä kun tunnusluku on 1-2 ja heikko, kun tunnusluvun arvo jää alle yhden. Savon koulutuskuntayhtymässä tunnusluku vuoden 2014 tilinpäätöksen mukaan on 5,6. Edellisenä vuonna tunnusluvun arvo oli 4,5. Tulevaisuudessa tulorahoituksen tasoon (vuosikate) on edelleen kiinnitettävä huomiota, että pystymme selviämään lainamäärän aiheuttamien korkokulujen ja lainan lyhennysten maksuista. Saadaan kaavasta: (Vuosikate + Korkokulut) + (Korkokulut + Lainanlyhennykset) Saadaan kaavasta: (Vuosikate + Korkokulut) / (Korkokulut + Lainanlyhennykset)

10 52(54) 6.11 Kiinteistöyksikkö Kiinteistöyksikön tulos tilinpäätöksessä oli milj. euroa negatiivinen, tulos oli 0,942 milj. euroa alle budjetin. Tilikauden tulos oli ennakoitu 0,703 milj. euroa positiiviseksi. Toteutuneita toimintatuottoja oli 12,1 milj. euroa. Sisäisiä vuokria oli peritty 11,7 milj. euroa, summa oli arvioidun mukainen. Toimintakulut ylittivät budjetin 0,4 milj. eurolla. Henkilöstökulut, 1,4 milj. euroa, ja olivat lähes arvioidun mukaiset. Aine-, tarvike- ja tavarahankinnoissa kulut jäivät 0,4 milj. euroa alle budjetin, toteuma oli 2,3 milj. euroa. Vastaavasti vuokrakulut ja muut toimintakulut ylittivät budjetin 0,5 milj. eurolla. Suurimpia eroja aiheuttivat kiinteistöverot, jotka olivat euroa arvioitua suuremmat sekä rakennusten ja huoneistojen vuokrat, jotka olivat euroa arvioitua suuremmat. Vuokrakulujen toteuma oli 1,9 milj. euroa ja muiden toimintakulujen toteuma oli 1,0 milj. euroa. Myös palvelujen ostot ylittivät budjetin 0,4 milj. euroa, suurimpia menoeriä olivat toimitilaratkaisuun liittyvät asiantuntijapalvelut ja rakentamispalvelut. Muut toimintakulut ylittyivät arvioidusta 0,4 milj. euroa. Muut kulut sisälsivät 0,2 milj. euroa Suonenjoen kiinteistön kaupasta aiheutuvien mahdollisten palautusten takaisinmaksuun opetus- ja kulttuuriministeriölle. Rahoitustuottojen ja -kulujen nettokulu oli arvion mukainen. Nettokulujen toteuma oli 0,4 milj. euroa. Kiinteistöyksiköltä on peritty opetustoimen pääomasijoitukselle sisäistä korkoa, korko on sama, jonka kuntayhtymä maksaa jäsenkunnille. Jäsenkunnille perussopimuksen mukaan maksettava korko on 1 % peruspääomasta eli vuodelta 2014 se oli ,00 euroa. Peruspääoman määrä oli ,07 euroa. Maksetun koron määrä vastaa vuoden lopussa 0,485 %:n korkoa ,32 euron pääomasijoitukselle. Korkosumma on käsitelty kuntayhtymässä sisäisinä erinä muissa rahoitustuotoissa ja -kuluissa. Oman pääoman rahasto oli päättyneessä tilinpäätöksessä ,14 euroa. Tilinpäätöksessä poistot ylittyivät 0,7 milj. euroa. Toteutuneiden poistojen määrä oli 3,2 milj. euroa. Poistot ylittyivät, koska poistoihin kohdistuu Muuruveden toimipisteessä puretun verstashallin ja Kuopiossa Presidentinkatu 3:n käytöstä poistettujen asuntolarakennusten tasearvojen kirjaamiset lisäpoistoina tuloslaskelmaan, yhteensä euroa. Kiinteistöyksikön sitovuustasona käyttötalouden osalta oli toimintakate euroa. Toimintakatteen toteuma oli euroa. Kiinteistöyksikkö jäi sitovuustavoitteestaan euroa. Ennakoimattomia kuluja ovat aiheuttaneet mm. sisäilmaongelmien vuoksi tehdyt toimitilaratkaisujen selvitykset

11 74(75) SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LIITETIETO 1 TILINPÄÄTÖSTÄ LAADITTAESSA NOUDATETUT ARVOSTUSPERIAATTEET Pysyvien vastaavien arvostus Pysyvien vastaavien aineettomat ja aineelliset hyödykkeet on merkitty taseeseen hankintamenoon vähennettynä suunnitelman mukaisilla poistoilla ja investointimenoihin saaduilla rahoitusosuuksilla. Suunnitelman mukaiset poistot on laskettu ennalta laaditun poistosuunnitelman mukaisesti. Valtuustossa ( ) hyväksyttyä voimassa olevaa poistosuunnitelmaa on muutettu siten, että Savon koulutuskuntayhtymässä noudatetaan lähtien yhtenäisiä poistoaikoja noudattavaa poistosuunnitelmaa. Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto , voimassa saakka Yhtymävaltuusto on hyväksynyt poistosuunnitelman perusteet lukien Yhtymähallitus on hyväksynyt poistosuunnitelman lukien Vaihto-omaisuuden arvostus Vaihto-omaisuus on merkitty hankintamenoon. Johdannaissopimusten käsittely Johdannaiset sisältävät koronvaihtosopimuksia. Kaikki koronvaihtosopimukset on tehty suojaamistarkoituksessa. Kuntayhtymä on sitonut pitkäaikaisten lainojen vaihtuvan koron koronvaihtosopimuksilla kiinteään korkoon. Yleissopimus voimassa toistaiseksi. Koronvaihtosopimukset voimassa ja asti. LIITETIETO 2 LIITETIETO 3 LIITETIETO 4 LIITETIETO 5 LIITETIETO 6 LIITETIETO 7 TULOSLASKELMAN ESITTÄMISTAVAN MUUTOS -ei muutosta edelliseen tilikauteen OIKAISUT EDELLISEN TILIKAUDEN TIETOIHIN -ei tapahtumia EDELLISEN TILIKAUDEN TIETOJEN VERTAILUKELPOISUUS - ei muutosta edelliseen tilikauteen AIKAISEMPIIN TILIKAUSIIN KOHDISTUVAT TUOTOT JA KULUT SEKÄ KÄSITTELY -ei tapahtumia YKSITTÄISEEN TASE-ERÄÄN SISÄLTYVÄT OSAT -ei tapahtumia VALUUTTAMÄÄRÄISET ERÄT -ei tapahtumia

12 80(81) SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LIITETIETO 17 ERITTELY POISTOERON MUUTOKSISTA Rakennukset Rakennukset Poistoero , ,00 Lisäykset tilikaudella 0,00 0,00 Vähennykset tilikaudella, , ,45 vähennetty poistojen suhteessa Poistoero , ,55 Normaalien poistojen suhteessa on lisäksi tehty seuraavat poistoerojen tulouttamiset Käyttökiellossa olevien ja purettujen jäljellä olevien tasearvojen kirjaaminen lisäpoistoina tuloslaskelmaan sekä poistoerojen tulouttaminen tilinpäätöksessä ,60 Suonenjoen kinteistön myyntiin kohdistuva poistoeron tulouttaminen v ,98 Poistoerojen tulouttaminen ,58 LIITETIETO 18 LIITETIETO 19 LIITETIETO 20 KULUKSI KIRJAAMATTOMAT MENOT JA PÄÄOMA-ALENNUKSET -ei tapahtumia ARVONKOROTUKSET ei tapahtumia AKTIVOIDUT KORKOMENOT ei tapahtumia

13 uusi sivu 82 KÄYTTÖKIELLOSSA OLEVIEN JA PURETTUJEN TILOJEN JÄLJELLÄ OLEVIEN TASEARVOJEN KIRJAAMINEN LISÄPOISTOINA TULOSLASKELMAAN SEKÄ TILOIHIN TEHTYJEN POISTOEROJEN TULOUTTAMINEN TILINPÄÄTÖKSESSÄ 2014 Muuruvesi, verstashalli poistettavat tase-arvot Muuruvesi, vestashallin peruskorjaus v , Tuloutettu poistoero ,63 Kuopio, Presidentinkatu 3, opiskelija-asuntolarakennukset A- ja B-osa Opiskelija-asuntolat, A- ja B-rakennukset , Opiskelija-asuntola, rakennus A, korjaus tehty v , Tuloutettu poistoero , Opiskelija-asuntolan (rakennus A) peruskorjaus v , Tuloutettu poistoero , Asuntolan sisäovien uusiminen, E-osa, v ,99 Yhteensä poistojen purku ,46 Yhteensä poistoerojen tuloutus ,60 tilikauden tappio ,86

14 uusi sivu 90 SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ VAIHTO-OMAISUUS Rak.kust. Kirjanpito Valmius- Tili Kirjanpito lisäys aste % Keskeneräiset tuotteet (tase) v.2014 tase Kuopio Haukkaniemenkatu , , ,85 40 Haukkaniemenkatu , , ,75 40 Haukkaniemenkatu , , ,94 99 Haukkaniemenkatu , , ,84 99 Havukkalahdenkatu , , ,38 2 Havukkalahdenkatu , , ,99 2 Siilinjärvi Takakaarre , , ,04 99 Pientalot yhteensä , , ,79 As Siilinjärven Haaparinne ,80 0, ,80 6 osaketta , , , , , Vaihto-omaisuus yhteensä , , ,59

15 92(95) SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LIITETIETO 29 ERITTELY POISTOERON MUUTOKSISTA Rakennukset Rakennukset Poistoero , ,00 Lisäykset tilikaudella 0,00 0,00 Vähennykset tilikaudella, , ,45 vähennetty poistojen suhteessa Poistoero , ,55 Normaalien poistojen suhteessa on lisäksi tehty seuraavat poistoerojen tulouttamiset Käyttökiellossa olevien ja purettujen jäljellä olevien tasearvojen kirjaaminen lisäpoistoina tuloslaskelmaan sekä poistoerojen tulouttaminen tilinpäätöksessä ,60 Suonenjoen kinteistön myyntiin kohdistuva poistoeron tulouttaminen v ,98 Poistoerojen tulouttaminen ,58

16 116(119) SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖYKSIKKÖ LIITETIETO 17 ERITTELY POISTOERON MUUTOKSISTA Rakennukset Rakennukset Poistoero , ,00 Lisäykset tilikaudella 0,00 0,00 Vähennykset tilikaudella, , ,45 vähennetty poistojen suhteessa Poistoero , ,55 Normaalien poistojen suhteessa on lisäksi tehty seuraavat poistoerojen tulouttamiset Käyttökiellossa olevien ja purettujen jäljellä olevien tasearvojen kirjaaminen lisäpoistoina tuloslaskelmaan sekä poistoerojen tulouttaminen tilinpäätöksessä ,60 Suonenjoen kinteistön myyntiin kohdistuva poistoeron tulouttaminen v ,98 Poistoerojen tulouttaminen ,58

17 124(127) SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ KIINTEISTÖYKSIKKÖ LIITETIETO 29 ERITTELY POISTOERON MUUTOKSISTA Rakennukset Rakennukset Poistoero , ,00 Lisäykset tilikaudella 0,00 0,00 Vähennykset tilikaudella, , ,45 vähennetty poistojen suhteessa Poistoero , ,55 Normaalien poistojen suhteessa on lisäksi tehty seuraavat poistoerojen tulouttamiset Käyttökiellossa olevien ja purettujen jäljellä olevien tasearvojen kirjaaminen lisäpoistoina tuloslaskelmaan sekä poistoerojen tulouttaminen tilinpäätöksessä ,60 Suonenjoen kinteistön myyntiin kohdistuva poistoeron tulouttaminen v ,98 Poistoerojen tulouttaminen ,58

18 Liite 5 Kansainvälinen opiskelija-, opettaja- ja asiantuntijaliikkuvuus vuonna 2014 Kuntayhtymästä ulkomaille lähteneet opiskelijat Vähintään kahden viikon pituinen jakso 138 Alle kahden viikon pituinen jakso 17 Opiskelijat yhteensä 155 Kuntayhtymästä ulkomaille lähteneet opettajat tai muu henkilöstö Vähintään viiden työpäivän pituinen jakso 19 Alle viiden työpäivän pituinen jakso 68 Opettajat tai muu henkilöstö yhteensä 87 Ulkomailta kuntayhtymään tulleet Opiskelijaliikkuvuus 40 Opettaja- ja asiantuntijaliikkuvuus 54 Liikkuvuus ulkomailta kuntayhtymään yhteensä 94

19 Kuntayhtymän riskit Liite 8 Näkökulmat Tavoitteet Tavoitteen saavuttamista mahdollisesti uhkaavat riskit Talous Toimintatuotot Täyttöaste alle 100 % Koulutus- ja palvelutarjonta Osaaminen Vuosikate toimintatuotoista Investoinnit Kustannustehottomuus toimipisteverkosto osaaminen oppimisympäristö Ennakointi koulutus- ja palvelutarjonta Ennakointi Virheellinen investointipäätös Asiakas Tutkintojen määrä Maine Työelämäyhteydet Ennakointi koulutus- ja palvelutarjonta Osaaminen Oppimisympäristö Opiskelijapalaute Työelämäpalaute Vetovoimaisuus Osaaminen Oppimisprosessi Oppimisympäristö Hyvinvointi Maine työelämäyhteydet tunnettuus Ennakointi koulutus- ja palvelutarjonta Osaaminen Maine tunnettuus Viestintä ja markkinointi Koulutustarjonta Prosessi Läpäisyaste Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Yksilölliset oppimispolut Opetussuunnitelma Opetuksen toteutus Keskeyttäminen Markkinointi ja viestintä Opiskelijahuolto Osaaminen opetuksen laatu opetuksen sisältö opetuksen toteutus Oppimisympäristö Ilmapiiri

20 39 Henkilöstön osalta purettiin kaksi (2) palvelussuhdetta johtuen ohjeiden ja sääntöjen noudattamatta jättämisestä. Todettujen epäselvyyksien ja virheiden poistamiseksi on toimialueilla lisätty valvontaa sekä korostettu johtavien viranhaltijoiden vastuita ja toimivaltuuksia. Kuopion hallinto-oikeuteen tehtiin yksi (1) oikaisuvaatimus opiskelijavalintaan kohdistuvasta päätöksestä, jonka tekijä perui myöhemmin. Hankintailmoituksia julkaistiin Hilma-sivustolla kolme (3) yli EU-kynnysarvon ylittävää kilpailutusta ja 10 kansallista kilpailutusta. Yhtymähallitukselle tehtiin kaksi (2) oikaisuvaatimusta liittyen hankintoihin, joista toisesta on valitettu markkinaoikeuteen ja edelleen KHO:hon ja toinen peruttiin myöhemmin. Hankintaosaamiseen on kiinnitetty huomiota ja hankintoihin sisältyvät riskit on tunnistettu. Kuntayhtymään on valmisteilla hankintastrategia, jonka yhteydessä myös hankintaohjeet uusitaan. Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut kaksi (2) työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomusta opiskelijalle tapahtuneen työtapaturman johdosta ja yhden (1) kertomuksen henkilöstölle tapahtuneesta työtapaturmasta. Näissä ei ollut huomautettavaa. AVI:iin on jätetty neljä (4) hallintovalitusta koskien opiskelijavalintaa ja yksi kantelu opintojen viivästymisestä, joista kolme (3) on ratkaistu kuntayhtymän eduksi. Yksi (1) opiskelijavalintaan liittyvä oikaisuvaatimus ja opintojen viivästymiseen liittyvän kantelun käsittely ovat vielä kesken. Valitus SORA-toimielimen päätökseen Opiskelijan erottaminen määräajaksi peruttiin. Kuntayhtymän selvitysten perusteella on käynyt ilmi, että kuntayhtymän johtava viranhaltija ja kaksi työsopimussuhteista henkilöä ovat omistajina ja työntekijöinä yhtiössä, joka harjoittaa kuntayhtymän kanssa kilpailevaa toimintaa. Yhtymähallitus on kokouksessa päättänyt purkaa johtavan viranhaltijan virkasuhteen Viranhaltija on toimittanut asiamiehen välityksellä yhtymähallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen yhtymähallitukselle Työsopimussuhteisten henkilöiden osalta työsopimukset on purettu Tavoitteiden toteutuminen, varojen käytön valvonta, tuloksellisuuden arvioinnin pätevyys ja luotettavuus Talouden ja talousarvion seuranta on tulos- ja toimialueilla systemaattista ja säännöllistä (kuukausi- ja osavuosiraportointi). Kuukausiraportit käsiteltiin tulosalueiden johtoryhmissä ja osavuosiraportointi yhtymähallitukselle laadittiin neljä (4) kertaa ja toiminnalliset tavoitteet kaksi (2) kertaa vuodessa. Käteisvarojen valvontaa suoritetaan kassatarkastuksin annettujen ohjeiden mukaisesti. Tarkastuksissa ilmeni huomautettavaa. Kiinteistöyksikön investointiohjelma ei toteutunut johtuen toimitilaratkaisujen linjapäätösten viivästymisestä. Investoinnit jäivät noin 1,7 milj. euroa alle talousarvion.

21 40 Sopimustoiminta Toimialueiden raporttien perusteella sopimusten hallinta on ajantasaista ja niihin liittyvät riskit tiedostettiin. Riskejä on vastuiden määrittelyssä, sopimusehtojen noudattamisessa ja seurannassa. Sopimuksia puuttui kirjaamosta ja allekirjoituksissa oli puutteita. Sopimusriskit voivat aiheuttaa toteutuessaan merkittäviä taloudellisia tappioita kuntayhtymälle. Sopimusten hallintaa kuntayhtymässä uudistetaan ja kehitetään osana asiahallinnan kokonaisuutta. Vuonna 2014 käytössä ollut Dynasty-asiahallintaohjelma palvelee käyttäjää sopimustoiminnan seurannassa ja valvonnassa heikosti. Vuonna 2014 kuntayhtymässä käytössä ollut Dynasty-asiahallintaohjelman sopimusosa on palvellut käyttäjiä sopimusten seurannassa ja valvonnassa heikosti. Sopimusten hallinnan uudistaminen on aloitettu ja sitä kehitetään osana asiahallinnan kokonaisuutta. Riskienhallinnan järjestäminen Riskienhallinnan toteuttamisen yleiset periaatteet Kuntayhtymän hallintosäännön mukaan yhtymähallitus vastaa riskienhallinnan järjestämisestä ja yhteensovittamisesta sekä päättää omaisuuden ja vastuiden vakuuttamisesta. Riskienhallinnan vastuut ja päämäärät on määritelty yhtymähallituksen hyväksymässä riskienhallintapolitiikassa. Kuntayhtymän johtoryhmä toimii sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan ohjausryhmänä. Riskien tunnistaminen ja arviointi Riskienhallintapolitiikassa määritellään periaatteet riskien tunnistamiselle, arvioinnille ja hallintamenettelyille sekä raportoinnille ja seurannalle. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämistyöryhmä pyrki säännöllisen ja järjestelmällisen riskienhallinnan toimintamallin luomiseen koko kuntayhtymässä. Toimintamallia on suunniteltu vuosien 2013 ja 2014 aikana ja se konkretisoituu vuoden 2015 loppuun mennessä laadittavassa riskienhallinnan ja sisäisenvalvonnan yleisohjeessa. Vuoden 2014 aikana otettiin käyttöön merkittävien päätösten yhteydessä suoritettava vaikutusten arviointi. Tavoitteiden toteutumista uhkaavat riskit ja tavoitteisiin liittyvät uudet mahdollisuudet tunnistettiin ja arvioitiin osana toiminta- ja taloussuunnitelman tavoitteiden asettamisprosessia (liite 8) sekä säännöllisesti tilikauden aikana. Tavoitteiden toteutumisen arviointi on selkeästi parantunut käyttöönotetun ajantasaisen tuloskortin myötä.

22 41 Riskien tunnistamisen ja arvioinnin apuvälineitä on kehitetty, mutta niistä ei ole saatu parasta mahdollista hyötyä yhteisen toimintamallin puuttuessa. Riskeihin vastaaminen Merkittävimpien riskien hallitsemiseksi, jokaisella organisaatiotasolla seurattiin säännöllisesti ennalta sovittuja tuloskortin mittareita, tavoitteiden toteutumista sekä niihin liittyviä riskejä. Merkittävimmät riskit arvioitiin, vastuutettiin sekä aikataulutettiin toimenpiteet ja niiden seuranta. Riskeihin vastaamisen menettelyt kuvataan ja ohjeistetaan tarkemmin vuoden 2015 aikana laadittavan riskienhallinnan yleisohjeen yhteydessä. Tulos- ja toimialueilla riskeihin ja erilaisiin häiriötilanteisiin varauduttiin laatimalla tarvittavat suunnitelmat etukäteen. Omaisuuden hankinnan, luovutuksen ja hoidon valvonnan osalta ei ollut huomautettavaa. Arvio merkittävistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä sekä muista toiminnan kehittymiseen vaikuttavista seikoista Kuntayhtymässä toiminnanohjaus on kokonaisvaltainen toiminta, joka palvelee strategista suunnittelua, kehittämistä ja päätöksentekoa. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa on määritelty kuntayhtymän toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet tuloskorttiin. Tuloskortin mittarit ovat määritelty talous- asiakas-, prosessi- ja henkilöstönäkökulmista. Vuoden 2014 riskit on määritelty toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelun yhteydessä tuloskortin näkökulmasta. Yleisellä tasolla tavoitteet on saavutettu ja toiminta on ollut tavoitteiden mukaista vuoden 2014 aikana. Merkittäviä tavoitteiden saavuttamiseen vaikuttavia riskejä ei ole toteutunut. Mahdollisuuksia on toimintavuoden aikana pystytty hyödyntämään mm. myymällä kuntayhtymän kiinteistöjä sekä alueen työ- ja elinkeinoelämän kanssa solmittujen kumppanuussopimusten kautta. Kuntayhtymän kehittymiseen, kasvamiseen ja toiminnan jatkuvuuteen vaikuttaa merkittävästi onnistuminen perustehtävässä. Toiminnan kehittymiseen vaikuttavina riskeinä ovat koulutustarpeen mukaiset järjestämisluvat, rahoituksen riittävyys, koulutuksen vetovoimaisuus, opiskelijoiden tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen tavoiteajassa sekä työllistyminen ja jatko-opinnot. Kuntayhtymän omistamissa kiinteistöissä on kiinteistöjen kuntoon ja sisäilmaan liittyviä taloudellisia ja terveydellisiä riskejä. Nämä vaikuttavat sekä opiskelijoiden että henkilöstön terveyteen, turvallisuuteen, hyvinvointiin, motivaatioon ja työssä jaksamiseen. Sisäilmaongelmien hallintaa kehitetään kuntayhtymässä jatkuvasti. Kuntayhtymässä nähdään myös henkilöstön ikääntyminen ja sen mahdolliset terveydelliset ja taloudelliset vaikutukset merkittävänä toiminnallisena riskinä. Myös henkilöstön osaaminen, rekrytointi ja kuntayhtymän houkuttelevuus työnantajana sisältävät sekä mahdollisuuksia että uhkia. Henkilöstön tapaturmien määrä ja niihin

23 42 liittyvät poissaolot ovat vähentyneet vuoden 2014 aikana. Toiminnassa on kiinnitetty erityistä huomiota työturvallisuuteen liittyviin riskeihin tapaturmien vähentämiseksi. OKM:n suunnittelemat leikkaukset rahoitukseen vaikuttavat kuntayhtymän tulevaan toimintaan ja talouteen sekä henkilöstön asemaan. Tuloksellisen toiminnan edellytys on onnistuminen perustehtävän toteuttamisessa. Kuntayhtymän eri tulos- ja toimialueilta saatujen selontekojen perusteella merkittävimmät uhat nähdään valtion talouden epävarmuudessa. Raporteista poimittuja epävarmuustekijöitä, jotka liittyvät julkisen toimintaympäristön, rahoitusperusteiden, opiskelijoiden aloituspaikkojen säilymiseen sekä taloudellisen tilanteen muutokseen. Valtioneuvoston tekemät leikkaustoimenpiteet ammatilliseen ja lukiokoulutukseen vaikuttavat kuntayhtymään vuosien aikana arviolta yli 10 miljoonaa euroa. Lisäksi oppimisympäristöjen investointitarpeiden selkeä lisääntyminen vaikuttaa kuntayhtymän perustehtävän hoitamiseen. Tulevat investointitarpeet on arvioitu yli 70 miljoonaksi euroksi. Omaisuuden hallinnassa, hankinnassa, luovutuksessa tai käyttöarvossa ei ole tapahtunut merkittäviä menetyksiä eikä arvonalennuksia. Kuntayhtymä ei ole joutunut vuonna 2014 korvausvastuuseen tai muuhun oikeudelliseen vastuuseen. Kuntayhtymän vakuutukset on tarkastettu ja ne ovat asianmukaiset. Lisäksi tehdyissä arvioinneissa ja katselmuksissa on noussut esille mm. seuraavat epävarmuustekijät: osaamisen varmistaminen toimintaympäristön muuttuessa, henkilöstön tehtäväkuvien ajantasaisuus, ikääntyminen ja hiljaisen tiedon siirtyminen sekä varahenkilöjärjestelmän puuttuminen. Kuntayhtymän toiminnassa on huomioitu edellä esitetyt asiat vuoden 2015 henkilöstösuunnitelmaa tehtäessä. Sisäinen tarkastus Kuntayhtymässä on sisäinen tarkastaja, joka toimii kuntayhtymän johtajan alaisuudessa. Tehtäviin 2014 kuului avustaa ylintä johtoa tarkastamalla ja arvioimalla tulos-, toimi- ja vastuualueiden sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimivuutta kuntayhtymän johtajalta saamien toimeksiantojen perusteella. Lisäksi tehtäviin sisältyy tarkastuslautakunnan avustaminen. Sisäisen tarkastajan työ painottui sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämiseen, ohjeistuksen valmisteluun ja konsultointiin. Päättyneellä tilikaudella sisäisen valvonnan yhteydessä tuli ilmi yksi kavallus sekä yksi pienempi rahan katoaminen. Sisäisen tarkastuksen kassantarkastusten yhteydessä kävi ilmi, että kassaeroja on jonkin verran, yhdessä kassakaapissa oli rahaa kirjekuoressa sekä yksi alitilittäjä, mitä ei ole määritelty kuntayhtymän alitilittäjäksi. Näihin puututtiin heti ja painotettiin käteisen rahan käsittelyn huolellisuutta. Valvontaa on tehostettava ja kassantarkastukset on tehtävä esimiehen toimesta ohjeiden mukaisesti ennalta ilmoittamatta vähintään kaksi kertaa vuodessa.

24 43 Sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan kehittämistarpeet Suunnittelukaudella sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa kehitetään edelleen kiinnittämällä huomiota ohjeistuksen toimeenpanoon sekä riskienhallinnan toimenpideohjelmien laatimiseen ja toteuttamiseen tulosalueilla, niin että kokonaisvaltainen riskienhallinta on vakiintunut. Sisäisen valvonnan dokumentointia tehdyn sisäisen valvonnan osalta on kehitettävä. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa vuosille on kirjattu mahdolliset tavoitteiden toteutumista uhkaavat riskit talouden, asiakkaiden, prosessien ja henkilöstön näkökulmista.

25 Kuntayhtymän riskit Liite 8 Työllistyminen valmistumisen jälkeen Maine Ennakointi koulutus- ja palvelutarjonta Henkilöstö Työolobarometri Johtaminen Tiedottaminen ja vuorovaikutus Esimiestyö Työhyvinvointi Opettajien muodollinen kelpoisuus Opettajien työelämäjaksot Henkilöstön kehittämismenot Dokumentoidut kehityskeskustelut Maine Rekrytointi Johtaminen ei osallistuta työelämäjaksoille osaamisvaje Resurssit tiukkeneva talous Työelämäyhteydet ei tarvetta vastaavia paikkoja Johtaminen Resurssit tiukkeneva talous Johtaminen Esimiestyö

26 39 Henkilöstön osalta purettiin kaksi (2) palvelussuhdetta johtuen ohjeiden ja sääntöjen noudattamatta jättämisestä. Todettujen epäselvyyksien ja virheiden poistamiseksi on toimialueilla lisätty valvontaa sekä korostettu johtavien viranhaltijoiden vastuita ja toimivaltuuksia. Kuopion hallinto-oikeuteen tehtiin yksi (1) oikaisuvaatimus opiskelijavalintaan kohdistuvasta päätöksestä, jonka tekijä perui myöhemmin. Hankintailmoituksia julkaistiin Hilma-sivustolla kolme (3) yli EU-kynnysarvon ylittävää kilpailutusta ja 10 kansallista kilpailutusta. Yhtymähallitukselle tehtiin kaksi (2) oikaisuvaatimusta liittyen hankintoihin, joista toisesta on valitettu markkinaoikeuteen ja edelleen KHO:hon ja toinen peruttiin myöhemmin. Hankintaosaamiseen on kiinnitetty huomiota ja hankintoihin sisältyvät riskit on tunnistettu. Kuntayhtymään on valmisteilla hankintastrategia, jonka yhteydessä myös hankintaohjeet uusitaan. Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut kaksi (2) työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomusta opiskelijalle tapahtuneen työtapaturman johdosta ja yhden (1) kertomuksen henkilöstölle tapahtuneesta työtapaturmasta. Näissä ei ollut huomautettavaa. AVI:iin on jätetty neljä (4) hallintovalitusta koskien opiskelijavalintaa ja yksi kantelu opintojen viivästymisestä, joista kolme (3) on ratkaistu kuntayhtymän eduksi. Yksi (1) opiskelijavalintaan liittyvä oikaisuvaatimus ja opintojen viivästymiseen liittyvän kantelun käsittely ovat vielä kesken. Valitus SORA-toimielimen päätökseen Opiskelijan erottaminen määräajaksi peruttiin. Kuntayhtymän selvitysten perusteella on käynyt ilmi, että kuntayhtymän johtava viranhaltija ja kaksi työsopimussuhteista henkilöä ovat omistajina ja työntekijöinä yhtiössä, joka harjoittaa kuntayhtymän kanssa kilpailevaa toimintaa. Yhtymähallitus on kokouksessa päättänyt purkaa johtavan viranhaltijan virkasuhteen Viranhaltija on toimittanut asiamiehen välityksellä yhtymähallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen yhtymähallitukselle Työsopimussuhteisten henkilöiden osalta työsopimukset on purettu Tavoitteiden toteutuminen, varojen käytön valvonta, tuloksellisuuden arvioinnin pätevyys ja luotettavuus Talouden ja talousarvion seuranta on tulos- ja toimialueilla systemaattista ja säännöllistä (kuukausi- ja osavuosiraportointi). Kuukausiraportit käsiteltiin tulosalueiden johtoryhmissä ja osavuosiraportointi yhtymähallitukselle laadittiin neljä (4) kertaa ja toiminnalliset tavoitteet kaksi (2) kertaa vuodessa. Käteisvarojen valvontaa suoritetaan kassatarkastuksin annettujen ohjeiden mukaisesti. Tarkastuksissa ilmeni huomautettavaa. Kiinteistöyksikön investointiohjelma ei toteutunut johtuen toimitilaratkaisujen linjapäätösten viivästymisestä. Investoinnit jäivät noin 1,7 milj. euroa alle talousarvion.

27 40 Sopimustoiminta Toimialueiden raporttien perusteella sopimusten hallinta on ajantasaista ja niihin liittyvät riskit tiedostettiin. Riskejä on vastuiden määrittelyssä, sopimusehtojen noudattamisessa ja seurannassa. Sopimuksia puuttui kirjaamosta ja allekirjoituksissa oli puutteita. Sopimusriskit voivat aiheuttaa toteutuessaan merkittäviä taloudellisia tappioita kuntayhtymälle. Sopimusten hallintaa kuntayhtymässä uudistetaan ja kehitetään osana asiahallinnan kokonaisuutta. Vuonna 2014 käytössä ollut Dynasty-asiahallintaohjelma palvelee käyttäjää sopimustoiminnan seurannassa ja valvonnassa heikosti. Vuonna 2014 kuntayhtymässä käytössä ollut Dynasty-asiahallintaohjelman sopimusosa on palvellut käyttäjiä sopimusten seurannassa ja valvonnassa heikosti. Sopimusten hallinnan uudistaminen on aloitettu ja sitä kehitetään osana asiahallinnan kokonaisuutta. Riskienhallinnan järjestäminen Riskienhallinnan toteuttamisen yleiset periaatteet Kuntayhtymän hallintosäännön mukaan yhtymähallitus vastaa riskienhallinnan järjestämisestä ja yhteensovittamisesta sekä päättää omaisuuden ja vastuiden vakuuttamisesta. Riskienhallinnan vastuut ja päämäärät on määritelty yhtymähallituksen hyväksymässä riskienhallintapolitiikassa. Kuntayhtymän johtoryhmä toimii sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan ohjausryhmänä. Riskien tunnistaminen ja arviointi Riskienhallintapolitiikassa määritellään periaatteet riskien tunnistamiselle, arvioinnille ja hallintamenettelyille sekä raportoinnille ja seurannalle. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämistyöryhmä pyrki säännöllisen ja järjestelmällisen riskienhallinnan toimintamallin luomiseen koko kuntayhtymässä. Toimintamallia on suunniteltu vuosien 2013 ja 2014 aikana ja se konkretisoituu vuoden 2015 loppuun mennessä laadittavassa riskienhallinnan ja sisäisenvalvonnan yleisohjeessa. Vuoden 2014 aikana otettiin käyttöön merkittävien päätösten yhteydessä suoritettava vaikutusten arviointi. Tavoitteiden toteutumista uhkaavat riskit ja tavoitteisiin liittyvät uudet mahdollisuudet tunnistettiin ja arvioitiin osana toiminta- ja taloussuunnitelman tavoitteiden asettamisprosessia (liite 8) sekä säännöllisesti tilikauden aikana. Tavoitteiden toteutumisen arviointi on selkeästi parantunut käyttöönotetun ajantasaisen tuloskortin myötä.

28 41 Riskien tunnistamisen ja arvioinnin apuvälineitä on kehitetty, mutta niistä ei ole saatu parasta mahdollista hyötyä yhteisen toimintamallin puuttuessa. Riskeihin vastaaminen Merkittävimpien riskien hallitsemiseksi, jokaisella organisaatiotasolla seurattiin säännöllisesti ennalta sovittuja tuloskortin mittareita, tavoitteiden toteutumista sekä niihin liittyviä riskejä. Merkittävimmät riskit arvioitiin, vastuutettiin sekä aikataulutettiin toimenpiteet ja niiden seuranta. Riskeihin vastaamisen menettelyt kuvataan ja ohjeistetaan tarkemmin vuoden 2015 aikana laadittavan riskienhallinnan yleisohjeen yhteydessä. Tulos- ja toimialueilla riskeihin ja erilaisiin häiriötilanteisiin varauduttiin laatimalla tarvittavat suunnitelmat etukäteen. Omaisuuden hankinnan, luovutuksen ja hoidon valvonnan osalta ei ollut huomautettavaa. Arvio merkittävistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä sekä muista toiminnan kehittymiseen vaikuttavista seikoista Kuntayhtymässä toiminnanohjaus on kokonaisvaltainen toiminta, joka palvelee strategista suunnittelua, kehittämistä ja päätöksentekoa. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa on määritelty kuntayhtymän toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet tuloskorttiin. Tuloskortin mittarit ovat määritelty talous- asiakas-, prosessi- ja henkilöstönäkökulmista. Vuoden 2014 riskit on määritelty toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelun yhteydessä tuloskortin näkökulmasta. Yleisellä tasolla tavoitteet on saavutettu ja toiminta on ollut tavoitteiden mukaista vuoden 2014 aikana. Merkittäviä tavoitteiden saavuttamiseen vaikuttavia riskejä ei ole toteutunut. Mahdollisuuksia on toimintavuoden aikana pystytty hyödyntämään mm. myymällä kuntayhtymän kiinteistöjä sekä alueen työ- ja elinkeinoelämän kanssa solmittujen kumppanuussopimusten kautta. Kuntayhtymän kehittymiseen, kasvamiseen ja toiminnan jatkuvuuteen vaikuttaa merkittävästi onnistuminen perustehtävässä. Toiminnan kehittymiseen vaikuttavina riskeinä ovat koulutustarpeen mukaiset järjestämisluvat, rahoituksen riittävyys, koulutuksen vetovoimaisuus, opiskelijoiden tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen tavoiteajassa sekä työllistyminen ja jatko-opinnot. Kuntayhtymän omistamissa kiinteistöissä on kiinteistöjen kuntoon ja sisäilmaan liittyviä taloudellisia ja terveydellisiä riskejä. Nämä vaikuttavat sekä opiskelijoiden että henkilöstön terveyteen, turvallisuuteen, hyvinvointiin, motivaatioon ja työssä jaksamiseen. Sisäilmaongelmien hallintaa kehitetään kuntayhtymässä jatkuvasti. Kuntayhtymässä nähdään myös henkilöstön ikääntyminen ja sen mahdolliset terveydelliset ja taloudelliset vaikutukset merkittävänä toiminnallisena riskinä. Myös henkilöstön osaaminen, rekrytointi ja kuntayhtymän houkuttelevuus työnantajana sisältävät sekä mahdollisuuksia että uhkia. Henkilöstön tapaturmien määrä ja niihin

3.4 Perustehtävä, visio ja arvot. 3.5 Strateginen kehittäminen. Vuonna 2014 uudistimme perustehtävän, vision ja arvot.

3.4 Perustehtävä, visio ja arvot. 3.5 Strateginen kehittäminen. Vuonna 2014 uudistimme perustehtävän, vision ja arvot. 18 3.4 Perustehtävä, visio ja arvot Vuonna 2014 uudistimme perustehtävän, vision ja arvot. Perustehtävä Lisäämme nuorten ja aikuisten osaamista, vastaamme alueen työelämän osaamistarpeisiin ja kehitämme

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Johtoryhmä 7.4.2015 Yhtymähallitus 27.4.2015 SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA Sisällys 1. Lainsäädäntö 3 2. Soveltamisala

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja Riskienhallinnan perusteet

Sisäisen valvonnan ja Riskienhallinnan perusteet Sisäisen valvonnan ja Riskienhallinnan perusteet 9.5.2018 Sisällys 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 2 2. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tavoite ja tarkoitus... 2 3. Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta Liite 11a

KUUMA-johtokunta Liite 11a KUUMA-johtokunta 8.3.2015 11 Liite 11a TASEKIRJA 31.12.2016 1 KUUMA -liikelaitos TASE 1.1. - 31.12.2016 1.1. - 31.12.2015 VASTAAVAA VAIHTUVAT VASTAAVAT 472 254,43 205 625,88 Saamiset 472 254,43 205 625,88

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta / LIITE 5a

KUUMA-johtokunta / LIITE 5a KUUMA-johtokunta 13.3.2019 5 / LIITE 5a TILINPÄÄTÖS 31.12.2018 1 KUUMA -liikelaitos TASE 1.1. - 31.12.2018 1.1. - 31.12.2017 VASTAAVAA VAIHTUVAT VASTAAVAT 171 410,01 123 903,54 Saamiset 171 410,01 123

Lisätiedot

KUUMA-johtokunta Liite 12a

KUUMA-johtokunta Liite 12a KUUMA-johtokunta 14.2.2018 12 Liite 12a TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 1 KUUMA -liikelaitos TASE 1.1. - 31.12.2017 1.1. - 31.12.2016 VASTAAVAA VAIHTUVAT VASTAAVAT 123 903,54 472 254,43 Saamiset 123 903,54 472

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 1.1.2014

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 1.1.2014 1 Parikkalan kunta SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 1.1.2014 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala Kuntalain 13 :n mukaan valtuuston tulee päättää kunnan ja kuntakonsernin sisäisen valvonnan

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Asukasmäärä 31.12. 67 806 67 497 Verotuloprosentti 19,50 % 19,50 % Toimintakate -327,7 M -327,1 M Toimintakatteen kasvu 0,18 % 4,8 % Verotulot 254,3 M 237,4 M Verotulojen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

Liite 3 UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS. Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma

Liite 3 UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS. Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS Talousarvio 21 ja taloussuunnitelma 21-212 Uudenkaupungin ammattiopisto Novidan johtokunta 3.9.29 TULOSLASKELMA 21-212 1 euroa 22.9.29 14:9 TP 28 Liikevaihto

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2015 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Vieremän kunnan Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Vieremän kunnan Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 1 Vieremän kunnan Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Valtuusto 23.3.2015 16 2 Vieremän kunnan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala Kuntalain

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös Mediatiedote 6. huhtikuuta 2017 Vuoden 2016 tilinpäätös ennustettua parempi ja mahdollistaa jonkin verran myös varautumista tulevaan Tilinpäätös on 0,2 miljoonaa

Lisätiedot

Liite/Kvalt , 29 ISONKYRÖN KUNNAN JA KUNTAKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Isonkyrön kunta

Liite/Kvalt , 29 ISONKYRÖN KUNNAN JA KUNTAKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Isonkyrön kunta Öo Liite/Kvalt 13.10.2014, 29 ISONKYRÖN KUNNAN JA KUNTAKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Isonkyrön kunta Isonkyrön kunnan ja kuntakonsernin 1 (5) Sisällys 1 Lainsäädäntöperusta

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Kaupunginhallitus 26.3.2018 Kaupunginvaltuusto 11.6.2018 Keskeiset tapahtumat vuonna 2017 Uusi luottamushenkilöorganisaatio ja palvelualueorganisaatiomalli

Lisätiedot

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin

Lauta-/johtokunnan pöytäkirjanote toimitetaan talouspalveluihin HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

Kaarinan kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan periaatteet. Luonnos 0 (6) 12.3.2014

Kaarinan kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan periaatteet. Luonnos 0 (6) 12.3.2014 Luonnos 0 (6) 12.3.2014 Kaarinan kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan periaatteet Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014 123. Voimaantulo 8.12.2014. 1 (6) Sisällys 1 Lainsäädäntöperusta

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET P A I M I O N K A U P U N K I SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.2.2015 11 Voimaan 1.3.2015 alkaen 1 Sisällysluettelo Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 3 Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 1000 1000 Toimintatuotot 81 901 80 382 Toimintakulut -234 338-223 246 Osuus osakkuusyht. voitosta (tappiosta) 33 7 Toimintakate -152 403-142 858 Verotulot 124

Lisätiedot

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017 ESITYKSEN SISÄLTÖ Kotka-konsernin suunta on oikea s.3 Mitä kriisikuntakriteereillä tarkoitetaan? s.4 Kaupungin liikkumavara ja tasapaino s.5-6 Kaupunki tunnuslukujen näkökulmasta s.7-9 Konsernissa laaja-alaista

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Sisäinen valvonta ja riskienhallinta käsitteinä Kuntalain säännökset kuntayhtymän sisäisestä

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hyväksytty: kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hyväksytty: kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Hyväksytty: kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala Kuntalain 13 :n mukaan valtuuston tulee päättää kunnan ja kuntakonsernin

Lisätiedot

Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Valtuustoseminaari

Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Valtuustoseminaari Sisäinen tarkastus, sisäinen valvonta ja riskienhallinta Valtuustoseminaari 23.5.2017 Miksi? Asetettujen tavoitteiden saavuttaminen Toiminnan kehittäminen ja parantaminen Toiminnan taloudellisuus ja tuloksellisuus

Lisätiedot

RAHOITUSOSA 2012 2015

RAHOITUSOSA 2012 2015 271 RAHOITUSOSA 2012 2015 272 273 RAHOITUSOSA Rahoituslaskelma koostuu kaupungin ja liikelaitosten varsinaisen toiminnan ja investointien sekä rahoitustoiminnan rahavirtojen muutoksista. Rahoituslaskelma

Lisätiedot

Inarin kunta SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

Inarin kunta SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 0 Inarin kunta SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Valtuusto / /2017 1 Sisällysluettelo 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...2 2. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tavoite ja tarkoitus;

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNNAN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

PÄLKÄNEEN KUNNAN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PÄLKÄNEEN KUNNAN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Käsittely : Kunnanvaltuuston hyväksymä xx.xx.2014 xx Kunnanhallitus xx.xx.xxxx xx Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. SISÄISEN VALVONNAN

Lisätiedot

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talous ja strategiaryhmä 7.1.2009 I 1 Talouden seuranta ja raportointi 7.1.2009 I 2 Tuloslaskelma Kunnassa tuloslaskelman tehtävä on osoittaa, riittääkö tuottoina

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VAL- VONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VAL- VONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 1 SAARIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VAL- VONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Sisällys Johdanto... 2 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan lainsäädännöllinen perusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

Rahoitusosa 2013 2016

Rahoitusosa 2013 2016 Rahoitusosa 2013 2016 Rahoitusosa... 194 Rahoituslaskelma... 194 Rahoitussuunnitelma... 195 Täydentäviä tietoja... 197 Vantaa talousarvio 2013, taloussuunnitelma 2013 2016 193 Rahoitusosa Rahoituslaskelma

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

Tilinpäätös 2014 31.3.2015 Timo Kenakkala

Tilinpäätös 2014 31.3.2015 Timo Kenakkala Tilinpäätös 014 31.3.015 Timo Kenakkala Eräitä merkittäviä hankkeita ja päätöksiä 014 Kestävä elämäntapa -ohjelman hyväksyminen Henkilöstöohjelman 014 00 hyväksyminen Palvelu- ja hankintaohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

TA 2013 Valtuusto

TA 2013 Valtuusto TA 2013 Valtuusto 12.11.2012 26.11.2012 www.kangasala.fi 1 26.11.2012 www.kangasala.fi 2 TALOUSARVIO 2013 Muutos % ml. vesilaitos TA 2013 TA 2012/ milj. TA 2013 Kokonaismenot 220,3 5,7 ulkoiset Toimintakulut

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Sipoon kunta Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Voimaantulo xx.xx.2017 Kunnanvaltuusto xx.x.2017 Sisällysluettelo 1 Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 2 2 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 1.12.2014

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 1.12.2014 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 1.12.2014 Hallitus xx.xx.2014 Valtuusto xx.xx.2014 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 1.12.2014 lukien Johdanto Savon koulutuskuntayhtymän

Lisätiedot

Luumäen kunta Loppuraportti 2013

Luumäen kunta Loppuraportti 2013 Luumäen kunta Loppuraportti 2013 Tarkastuslautakunta 10.4.2014 BDO Audiator Oy JHTT, KHT Ulla-Maija Tuomela Hallinnon tarkastus Valtuuston ja hallituksen pöytäkirjat 2013 Tarkastuksessa on käyty läpi pöytäkirjat

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2015 Vuoden 2014 tilinpäätös Tilinpäätös on 0,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungin vuosikate on 5 miljoonaa euroa eli 283 euroa/asukas.

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH Tilinpäätös 2009 Yleinen kehitys Kouvolan kaupungin ja koko Kymenlaaksossa näkyi maailmantalouden taantuma ja kasvun epävarmuus. Kouvolaisia oli vuoden 2009 lopussa tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2019 Vuoden 2018 tilinpäätös Plussat: Hyvät palvelut säilyivät Talousarviossa pysyttiin, hyvää työtä toimialoilla Menojen kasvu alle

Lisätiedot

Vuosien taloudellinen kehityskaari Kari Janhonen, talousjohtaja

Vuosien taloudellinen kehityskaari Kari Janhonen, talousjohtaja Vuosien 2018-2020 taloudellinen kehityskaari Kari Janhonen, talousjohtaja 26.2.2019 11.3.2019 1 Tilinpäätös 2018 TP 2017 TP2018 TP 2018 / TP 2017 ERO % Palveluiden toimivuus Hoidetut henkilöt 97 582 98

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2018 6kk = 50% Verotulojen kertymä Kunnallisverot 3 859 476 3 300 000 3 846 943 58,3 Kiinteistöverot 9 718 367 500 35 134 4,8 Yhteisöverot 533 625 382 500 356 007 46,5 Yhteensä

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 ja 19.5.2017

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 Kaupunginvaltuusto 17.6.2019 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni

Lisätiedot

Toivakan kunnan sisäisen valvonnan ja kokonaisvaltaisen riskienhallinnan perusteet

Toivakan kunnan sisäisen valvonnan ja kokonaisvaltaisen riskienhallinnan perusteet Toivakan kunnan sisäisen valvonnan ja kokonaisvaltaisen riskienhallinnan perusteet 1 (5) 1. Soveltamisala Sisäisen valvonnan ja siihen osana sisältyvän kokonaisvaltaisen riskienhallinnan perusteilla luodaan

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KOKKOLAN KAUPUNKI Syyskuu 2014 Keskushallinto SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN TAVOITE JA TARKOITUS; KÄSITTEET 3. SISÄISEN

Lisätiedot

VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12.

VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12. VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12.2013 153 VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN

Lisätiedot

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys Rahan yksikkö: tuhatta euroa 1 000 TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 TOIMINTATUOTOT 72 115 84 291 80 261 63 621 63 535 63 453 63

Lisätiedot

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080.

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080. HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1(16) Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1. KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN TILINPÄÄTÖSLASKELMAT... 2 1.1. Kunnan ja kuntayhtymän tuloslaskelma,

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd.

Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd. 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat 1991-2016, mrd. Lainakanta Rahavarat 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 20 18 16

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

TA Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

TA Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä TA-2017 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä TA17 LÄHTÖKOHDAT Perustamissuunnitelma 1/2016: Kuntayhtymän tavoitteena on saavuttaa keskiarvoisesti ennakoitavaan kustannuskehitykseen nähden

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd.

Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat , mrd. 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 Kuntien ja kuntayhtymien lainakanta sekä rahavarat 1992-2017, mrd. Lainakanta Rahavarat 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 20 18 16

Lisätiedot

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase Tuloslaskelma ja tase 30.6.2018 BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2018 1.1.-30.6.2017 1.1.-31.12.2017 Liiketoiminnan muut tuotot * 2 237 121,94 13 879,38 20 466,26 Materiaalit

Lisätiedot

Kaupunkikonsernin talous. Aaro Honkola

Kaupunkikonsernin talous. Aaro Honkola Kaupunkikonsernin talous Aaro Honkola Kaupunkikonsernin talous Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän konsernitilinpäätöksen laatimisesta Tavoitteena antaa oikea ja riittävä kuva kuntakonsernin muodostamasta

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA KESÄKUU 2019 Työttömyysaste/toukokuu: 2019 6,7 % 2018 7,4 % Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 50,0 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä :

Lisätiedot

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014 Yleistä Karkkilan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2014 on 698 379,68 euroa ylijäämäinen. Tulos on 1 379 579,68 euroa talousarviota

Lisätiedot

Kuntakierros 2019 Kari Janhonen, talousjohtaja

Kuntakierros 2019 Kari Janhonen, talousjohtaja Kuntakierros 2019 Kari Janhonen, talousjohtaja 10.4.2019 1 Tilinpäätös 2018 TP 2017 TP2018 TP 2018 / TP 2017 ERO % Palveluiden toimivuus Hoidetut henkilöt 97 582 98 633 1 051 1,1 % Hoitojaksot 44 039 43

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

kk=75%

kk=75% 1 Talousarvion toteutuminen 01.01. - 30.09.2017 9 kk=75% Kokonaisuutena syyskuun lopun toteuma näyttää varsin hyvältä. Viime vuoteen verrattuna vuosikate on toteutunut noin 800 000 euroa paremmin ja tilikauden

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2013. Kaupunginhallitus 31.3.2014

Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2013. Kaupunginhallitus 31.3.2014 Mikkelin kaupungin TILINPÄÄTÖS 2013 Kaupunginhallitus 31.3.2014 Kuntien yhdistyminen Vuoden 2013 tilinpäätöksessä vertailua edellisen vuoden tilinpäätökseen ei ole perusteltua tehdä, koska vuonna 2013

Lisätiedot

Vakinaiset palvelussuhteet

Vakinaiset palvelussuhteet Konsernitilinpäätös ja sen tunnusluvut Kaupungin henkilöstömäärä käsitellään henkilöstökertomuksessa. Keskeisten konserniyhteisöjen henkilöstöpanoskuvaus on alla. Vakinaiset palvelussuhteet Tehty työpanos,

Lisätiedot

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p Yhtymähallitus 88 21.09.2016 Yhtymähallitus 64 23.05.2017 HENKILÖSTÖN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN YHALL 88 Valmistelija: Kari Puumalainen p. 040 1778 600, Outi Rautiala p. 0400 793 153 Ammatillisen

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ohje

Sisäisen valvonnan ohje RANNIKKO-POHJANMAAN SOSIAALI- JA PERUSTERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ KUST-ÖSTERBOTTENS SAMKOMMUN FÖR SOCIAL- OCH PRIMÄRHÄLSOVÅRD Sisäisen valvonnan ohje Rannikko-Pohjanmaan kuntayhtymä 0 SISÄLLYS 1. Sisäisen

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

Kankaanpään kaupunki SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kankaanpään kaupunki SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 2 Sisällys SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET... 3 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tavoite ja tarkoitus... 3 Vastuut

Lisätiedot

Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus

Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015 2016 Kunnanhallitus 11.11. 12.11.2013 Vuosikate, poistot ja nettoinvestoinnit 2006 2016 (1000 euroa) 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 0-2 000-4 000 2006

Lisätiedot

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,9 30,7 *Lainojen takaisinmaksut -29,7 0,0 *Omien osakkeiden hankinta -376,2-405,0 0,0 30,7

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,9 30,7 *Lainojen takaisinmaksut -29,7 0,0 *Omien osakkeiden hankinta -376,2-405,0 0,0 30,7 RAHOITUSLASKELMA (1000 euroa) VUODELTA 2014 Liiketoiminnan rahavirta *Myynnistä ja muista liiketoim. tuotoista saadut maksut 1010,4 1044,3 *Maksut liiketoiminnan kuluista -839,9-860,6 *Saadut korot 3,8

Lisätiedot

Forssan kaupungin tilinpäätös 2013

Forssan kaupungin tilinpäätös 2013 Forssan kaupungin tilinpäätös 2013 8. huhtikuuta 2014 Vuonna 2013 kaupungin talous vahvistui lähinnä kertaluonteisten verotilitysmuutosten vuoksi Vuosi 2013 on 0,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Pakollisen

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

Sisäinen valvonta - mitä merkitsee luottamushenkilölle ja viranhaltijalle Rahoitusriskien hallinnan seminaari

Sisäinen valvonta - mitä merkitsee luottamushenkilölle ja viranhaltijalle Rahoitusriskien hallinnan seminaari Sisäinen valvonta - mitä merkitsee luottamushenkilölle ja viranhaltijalle Rahoitusriskien hallinnan seminaari 8.5.2013 Kuntatalo, Helsinki 8.5.2013 Sari Korento kehittämispäällikkö Sisäinen valvonta Kuntalaki

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2017-31.12.2017 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

Heinolan kaupungin ja kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Heinolan kaupungin ja kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Heinolan kaupungin ja kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Kaupunginhallitutuksen käsittely xx.xx.2014 Kaupunginvaltuuston käsittely xx.xx.2014 Voimaantulo 1.1.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Huippuyksiköiden taloudelliset vastuut ja velvollisuudet

Huippuyksiköiden taloudelliset vastuut ja velvollisuudet Huippuyksiköiden taloudelliset vastuut ja velvollisuudet Huippuyksikköseminaari 14.12.2011 Sisäinen tarkastaja Seija Henttinen Sisäinen valvonta tarkoittaa TOIMINTAPROSESSEIHIN SISÄÄN VIETYJÄ RAKENTEITA,

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 17.4.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot aikavälillä

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Hall. 01.04.2014 Valt. 29.04.2014 1 Voimaantulo 01.07.2014 1 Lainsäädännöllinen perusta ja soveltamisala Kuntalain 13

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot