SAMPO ROSENLEW -PUIMURIT JO VUODESTA 1957

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAMPO ROSENLEW -PUIMURIT JO VUODESTA 1957"

Transkriptio

1 MALLISTO

2 SAMPO ROSENLEW -PUIMURIT JO VUODESTA 1957 Sampo Rosenlew Oy on vuonna 1991 perustettu perheyritys. Yritys toimii monella eri toimialalla mm. hydrauliikkakomponenttien, metsäkoneiden ja teollisuuspesukoneiden valmistajana. Maatalouskoneita ja puimureita on kuitenkin tehty tehtaan tiloissa jo kauan ennen sitä. Vuodesta 1957 on Porissa valmistettu maineikkaita Sampo-puimureita. Jatkuvan ja innovatiivisen tuotekehityksen johdolla on valmistettu jo yli suomalaista leikkuupuimuria. Pitkän historiansa aikana Sampo Rosenlew on oppinut tuntemaan paikalliset vaativat puintiolosuhteet ja maanviljelijöiden tarpeet sarja on palvellut maanviljelijöitä kiitettävästi jo reilun vuosikymmenen. Mallistoa on myyty ympäri maailmaa ja puimureilla on puitu mitä eksoottisimpia lajikkeita. Palautteella, jota olemme saaneet maailmalta, olemme voineet kehittää puimuria monipuolisemmaksi ja luotettavammaksi. Tänä päivänä Sampo Rosenlewin mallistoon kuuluu kaksi puimurimallisarjaa, 2000-sarja ja 3000-sarja. Mallisarjat täydentävät toisiaan hyvin ja kummatkin ovat jatkuvan tuotekehityksen kohteena.

3 Sampo Rosenlew 2045 Classic ja Ventus SR2045 mallissa yhdistyvät monet arvokkaat ominaisuudet: leveä puintikoneisto ja leikkuupöytä sekä suuri viljasäiliö. Malli on jaettu kahteen varustelupakettiin, Classic ja Ventus. Classic -varustelupaketissa korostuvat peruspuimurin ominaisuudet. Ventus edustaa vaativammalle käyttäjälle tärkeitä ominaisuuksia, kuten tehokkaampaa moottoria ja leveää leikkuupöytää. Perustekniikka Classic: Perustana on SR2045 mallin leveä puintikoneisto, 7-varstainen hitsattu puintikela ja neljä kohlinta. Koneessa on 3300 l:n viljasäiliö ja vakiovoimanlähteenä 120 hv:n moottori. Ajomukavuuden tarjoaa hydrostaattinen ajovoimansiirto jota, ohjataan mukavasta SR -vakio ohjaamosta. Ohjaamon eroavaisuudet löytyvät varustelun puolelta. Niitä ovat muun muassa. mekaaniset säädöt lietsolle, laonnostokelan edestakainen liike ja pöydän takaisinpyöristys. Ventus: Mallin koneisto sama on kuin Classic-mallissa. Vakiona öljynavat ja 3700 litran viljasäiliö. Voimanlähteenä on 150 hv:n nelosmoottori ja leikkuupöydän leveys on 3,9 m. SR- vakio ohjaamosta on helppo hallita kaikkia puimurin toimintoja. Valinnaisvarusteet SR2045-malliin on saatavilla runsaasti lisävarusteita, kuten kaikkiin 2000-sarjan puimureihin. Voit valita puimuriin SR- Deluxe-ohjaamon, öljykylpyiset vetonavat, ilmastoinnin, kulmavälityskäyttöisen rajaisruuvin, puintitappiomittarin jne. Voit varustaa puimurin myös 150 hv:n nelisylinterisellä moottorilla.

4 Sampo Rosenlew 2065 Sama runko, kolme eri teholuokkaa SR2065 on 2000-sarjan suosituin malli. Suosion syy on selvä, sillä SR2065-mallissa yhdistyviä ominaisuuksia on totuttu näkemään vain luokkaa suuremissa puimureissa. Mallista on saatavilla kolme eri varustelutasoa, HT130, HT155 ja CSP sylinterillä varustettu Tornado malli. Vertaile myyjäsi kanssa teknisiä tietoja koneiden välillä ja huomaat eron.

5 Perustekniikka SR2065HT130 Puintikela on 7-varstainen ja puimurissa on 130 hv:n kuusisylinterinen moottori. Viljasäiliön tilavuus on 3700 l. Koneen ketteryydestä huolehtii hydrostaattinen ajovoimansiirto ja vakiona ovat öljynavat. SR-vakio-ohjaamosta hallitset joka puintitilanteen. SR2065HT155 SR2065HT155-mallissa on 8-varstainen HD-puintikela ja viisi kohlinta. Puimurissa on 155 hv:n kuusisylinterinen moottori. Viljasäiliönä on suuri, 4200 l:n säiliö. Vedosta huolehtii hydrostaattinen ajovoimansiirto. Öljynavat kuuluvat tähänkin järjestelmään. Ohjaamona on SR-vakio-ohjaamo. Tornado Tornado mallissa on sama perustekniikka kuin HT155 mallissa. Erona on CSP sylinteri kohlimien päällä. Tehokas 185 hevosvoiman moottori kruunaa kokonaisuuden. Lisää tietoa CSP sylinteristä esitteen sivulla 13. Viisi kohlinta ja 8-varstainen puintikela tekevät SR2065HT155 -mallista sopivan suurillekin pelloille. Valinnaisvarusteet Totuttuun Sampo-Rosenlewin tapaan puimuriin on saatavissa runsaasti lisävarusteita. Puimurin voi varustaa upealla SR-Deluxe-ohjaamolla, ilmastoinnilla, puintimonitorilla, ruumentenlevittimellä, nelivedolla jne. Malliin on valittavissa vakion lisäksi kaksi erilaista moottorivaihtoehtoa; 150 hv:n nelisylinterinen moottori tai todella vahva 185 hv:n kuusisylinterinen moottori. Korkeakierroksinen silppuri, joka on osoittautunut todella suosituksi suorakylvöä harjoittavilla viljelijöillä, on oivallinen lisälaite SR2065-malliin. Kuvien puimurit ovat varustettu SR-Deluxeohjaamolla ja korkeakierrossilppurilla. Korkeakierroksinen, todella tehokas silppuri on osoittautunut todella suosituksi suorakylvöä harjoittavilla viljelijöillä.

6 Sampo Rosenlew 2085 Etukelalla enemmän puintitehoa mallin tehokkuus perustuu kahden puintikelan voimaan. Pitkällä varstasillalla voidaan vähentää kohlimien kuormaa ja samalla puimurin kokonaisteho kasvaa. TS-järjestelmä on suunniteltu niin, että helposti irtoavat jyvät, joita saattaa olla jopa 40 %, puidaan esipuintikelalla ja sen varstasillalla. TS-Systeemi

7 Tilava, hiljainen ja SR-Deluxe-ohjaamo on vakiona. Leveä leikkuupöytä tehostaa puintia. Perustekniikka SR2085 -mallissa yhdistyvät suurtehopuimurin ominaisuudet. Vahva 185 hv:n 6-sylinterinen moottori pyörittää kahta puintikelaa. Viisi tehokasta kohlinta ja iso 5200 l:n viljasäiliö täydentävät kokonaisuuden. Suuret renkaat pyörivät öljynavoilla ja voimansiirto tapahtuu hydrostaattisesti. Puimurin kruunaa uusinta muotoilua edustava SR-Deluxeohjaamo. CSP-sylinteri on vakiona, katso sivu 13. Valinnaisvarusteet SR2085 -malli on vakiovarustukseltaan todella hyvä; SR-Deluxe-ohjaamo, leveä pöytä, suuret renkaat, suurin viljasäiliö ja tehokas moottori. Hyödyllisiä lisävarusteita ovat ilmastointi, puintitehomittari, ruumentenlevitin, neliveto ja suurtehosilppuri. Varusteita on toki muitakin, asiantuntevat myyjät antavat lisätietoja. Suuri 5200 l:n vetoinen viljasäiliö.

8 Sampo Rosenlew 2095 Myrskyvaroitus Tehokkain puimuri luokassaan, SR2095 Hurricane malli on kuin valjastettu hirmumyrsky sarjan suurimman puimurin tehokkuus perustuu kahteen puintikelaan ja tehokkaaseen CSP sylinteriin kohlimien päällä. Pitkällä varstasillalla voidaan vähentää kohlimien kuormaa ja samalla puimurin kokonaisteho kasvaa. CSP- sylinteri lisää kohlimien tehoa 20% nostamatta polttoaineen kulutusta. Hirmumyrskyn voimana on todella tehokas 210 hv:n moottori.

9 Perustekniikka SR2095 -mallissa yhdistyvät suurtehopuimurin ominaisuudet. Vahva 210 hv:n 6-sylinterinen moottori pyörittää kahta puintikelaa. Viisi tehokasta kohlinta, jonka päällä CSP-pöyhintäsylinteri ja iso 5200 l:n viljasäiliö täydentävät kokonaisuuden. Suuret renkaat pyörivät öljynavoilla ja voimansiirto tapahtuu hydrostaattisesti. Puimurin kruunaa uusinta muotoilua edustava SR-Deluxe-ohjaamo. Kohlimet on varustettu kuulalaakereilla. Ohjaamo on varustettu ilmastoinnilla ja puintitappiomittarilla. Valinnaisvarusteet SR2095 -malli on vakiovarustukseltaan todella hyvä; SR-Deluxe-ohjaamo, ilmastointi, puintitehomittari, suuret renkaat, suurin viljasäiliö ja tehokas moottori. Hyödyllisiä lisävarusteita ovat ruumentenlevitin, neliveto ja suurtehosilppuri. Varusteita on toki muitakin, asiantuntevat myyjät antavat lisätietoja.

10 TOIMINTAVARMA LEIKKUUPÖYTÄ KORJAA VILJAN TEHOKKAASTI

11 Sampo Rosenlew -puimurit ovat tunnettuja erinomaisesti toimivista leikkuupöydistään. Etäisyys terästä syöttöruuville on tarpeeksi pitkä rukiille ja toisaalta, laonnostokelan ison läpimitan ansiosta, riittävän lyhyt ohran puintiin. Säädöt ovat tarkoituksenmukaiset ja helposti hallittavissa suoraan ohjaamosta. Pikakiinnitteisen leikkuupöydän voi irrottaa helposti ilman työkaluja ja kuljettaa omassa vaunussaan nopeasti ja turvallisesti. Leikkuupöydän korkeutta voidaan säätää tarkasti. Leveä leikkuupöytä Puimurin ensimmäinen tehtävä puintitapahtumassa on korren katkaisu. Tämä käy kapeammissa 3,1 ja 3,45 metrin pöydissä laadukkaalla työntötankokäyttöisellä terällä. Leveämmissä leikkuupöydissä vakiovarusteisiin kuuluu luja ja kestävä WB-terän käyttö. Terä leikkaa puhtaasti ja varaterä kulkee kätevästi mukana. Terälaput ovat ruuvikiinnitteiset. Pöytäleveyksiä on useita, 3,1 metristä aina 4,8 metriin. Pöytäleveyden voi valita puintinopeuden tai tilarajoitusten mukaan. Asiantuntevat myyjät opastavat oikean ratkaisun löytämisessä. Tehokas laonnostokela Suuri laonnostokela syöttää viljan tehokkaasti leikkuupöydälle. Halkaisijaltaan suuri syöttöruuvi hoitaa kätevästi syötön sisälle puimuriin. Työtä helpottavat vahvat syöttösormet, joita on koko pöydän leveydeltä 3,9 m:ä leveämmissä pöydissä. Laonnostokelan korkeutta säädetään hydraulisesti, ja sen nopeudensäätöä sekä pituussuuntaista liikettä sähköisesti. Poikkeuksena on SR2045 Classic-malli, jossa pituussuuntaista liikettä säädetään mekaanisesti pöydässä olevilla vanttiruuveilla. Leveämmissä pöydissä laonnostokelan oikealla ulkokehällä on piikkejä ehkäisemässä tukkeutumien syntymistä, etenkin vaikeissa olosuhteissa. Lisäksi laonnostokelassa olevien sormien kulmaa voidaan muuttaa kätevästi pöytämallista riippuen joko muutaman ruuvin aukaisulla tai erillisellä pikasäätömekanismilla. WB-teränkäyttö on vakiona 3,9 metriä ja sitä leveämmissä pöydissä.

12 Tärkeintä puinnissa on saada jyvä irti tähkästä tarkasti ja nopeasti. Sampo Rosenlew puimureiden puintikela ja varstasilta on suunniteltu tekemään tämä työ tehokkaasti ja luotettavasti Suomen vaativissa puintiolosuhteissa. PUIMURIN SYDÄN KELA JA SILTA Puimurin tärkeimmät osat ovat puintikela ja varstasilta. Sampo Rosenlewillä on mallistossaan kaksi eri mallista, 500 mm:ä halkaisijaltaan olevaa puintikelaa, perinteinen 7-varstainen ja 8-varstainen HD-puintikela. 7-varstainen kela on valmistettu hitsaamalla. Varstojen takaosa on hitsattu umpeen, millä saadaan aikaan todella kestävä rakenne. Näin paino on kelan ulkokehällä, eivätkä kuormitushuiput ole tunnistettavissa. Kelavarstojen rakenteen etuna on myös se, ettei varstojen sisäpuolelle keräänny roskaa ja kela on täten aina tasapainossa. Alun perin maissipellolle suunniteltu HDkela on vakiovarusteena malliston suuremmissa puimureissa, alkaen SR2065HT155 -mallista. Kelassa on kahdeksan valurautaisiin keskiölevyihin pultattua varstaa. Kela on huomattavasti painavampi kuin vastaava 7-varstainen kela, joten kuormitushuiput eivät ole juurikaan huomattavissa. Varstat ovat tarvittaessa vaihdettavissa. Varstasilta on samanlainen kaikissa sarjan puimureissa. Ohuet pianolangat päästävät hyvin lävitse ja pitävät varstasillan puhtaana vaikeissakin olosuhteissa. Pianolankojen läpivientireiät ovat halkaisijaltaan huomattavasti lankoja suuremmat, joten langat pääsevät koko ajan hieman tärisemään tehostaen varstasillan läpäisykykyä.

13 Puhtaasti tehokkaampaa erottelua Kasvaneen olkimäärän johdosta Sampo Rosenlew on kehittänyt uudenlaiset neliportaiset kohlimet, joissa on puhdistusta helpottavat ulosvedettävät pohjat. Erotteluportaat ovat jyrkät ja sivulevyt voimakkaasti hammastetut. Kohlimien määrä on sama kuin ennenkin - malleissa SR2045 Classic ja SR2045 Ventus neljä kohlinta ja suuremmissa malleissa SR2065, SR2085 ja SR2095 viisi kohlinta. Jyvät talteen pellosta kuin pellosta Kaikissa 2000-sarjan puimureissa on säädettävä ruumenseula. Seulaston jatkeen voi valita olosuhteiden mukaan, vakiojatke on kaikkien mallien mukana. Valittavina vaihtoehtoina on rinnemaihin hyvin soveltuva rinnejatke ja rypsipelloille sopiva rypsijatke. Rinnejatke eroaa tavallisesta jatkeesta siten, että siinä sivukaistaritilät ovat huomattavasti avoimemmat ja ne keräävät viimeisimmätkin jyvät talteen. Alaseulana toimii hyväksi todettu reikäseula. Puimuria tilatessa voi valita myös säädettävän alaseulan. Lisää tehoa jälkipuinnilla Rajaiskierto on Sampo-puimureissa ratkaistu yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Ruuvi siirtää materiaalin jälkipuintilaitteeseen, joka pui rajaiset tehokkaasti ja puhaltaa ne takaisin seuloille. Kun rajaiset kiertävät omaa kiertoaan seuloilla, ei muu koneisto, kuten viettopinta ja kohlimet, kuormitu tarpeettomasti. Suuremmissa 2000-sarjan puimureissa, SR2065, SR2085 ja SR2095, on vakiona tehokas kulmavälityskäyttöinen rajaisruuvi, isommalla pinta-alalla varustettu jälkipuintilaite. SR2045-malleissa on vakiona perinteinen jälkipuintilaite. Rajaisruuvin yläpäässä on jälkipuintilaite. Se pui rajaiset tehokkaasti ja puhaltaa materiaalin seulaston alkuosaan. CSP sylinteri Tornado- mallit ja SR2095 Hurricane malli on varustettu tehokkaalla CSP pöyhintä sylinterillä. Sylinteri tuo 20% lisää kohlintehoa. Teho korostuu sitä enemmän mitä kosteammissa olosuhteissa puit, koska kohlimet ovat perinteisesti olleet puimurin tehorajoittaja. Sylinterissä on säädettävät sormet, joilla voi säätää sitä, kuinka paljon sylinteri pöyhii. Ruumentenlevitin on saatavissa kaikkiin Sampo-puimureihin.

14 TASAINEN TÄYTTÖ JA TOIMINTAVARMA TYHJENNYS Viljasäiliön pohja on kaikissa puimurimalleissa W-muotoinen. Tällainen muotoilu sekä keskelle sijoitettu täyttöruuvi ovat osoittautuneet todella tehokkaiksi menetelmiksi jakamaan viljan tasaisesti säiliöön. Suora tyhjennysruuvi lisää toimintavarmuutta ja parantaa puhdistettavuutta. Vauhdista tyhjentäminen käy kätevästi ja nopeasti, koska tyhjennysputki näkyy hyvin kuljettajan näkökentässä. Myös korkeutta on riittävästi, sillä mallista riippuen vakioputki kohoaa 3,3 tai 3,4 metrin korkeuteen. Lisävarusteena on saatavilla jopa 4 metrin korkeuteen nouseva putki. Puimuriin voi valita säiliövarustuksen tarpeen mukaan. Kannen korkeus määrittää viljasäiliön tilavuuden. Pienimmän säiliön tilavuus on 3300, seuraavan 3700 ja suurimman 4200 litraa. Nämä kolme kokoa voidaan asentaa SR2045 ja SR2065 -malleihin. Suurin, 5200 l:n säiliö on SR2085 ja SR2095 -malleissa.

15 VOIMANLÄHTEENÄ SUOMALAINEN SISU Kaikki Sampo Rosenlew -puimurit on varustettu taloudellisella ja varmalla SisuPower-moottorilla, jota on saatavana eri tehoisina. Kaikissa moottoreissa on tietokoneohjattu polttoaineen ruiskutus, joka täyttää vaativimmatkin päästönormit. Tehokasta jäähdytystä Tehokas imuilman verkolle sijoitettu imuri huolehtii siitä, että suuret jäähdytyskennot saavat jatkuvasti puhdasta ilmaa. Kun puimuri on varustettu 120 hv:n moottorilla tai isommalla, on siinä vakiona pyörivä imuilman verkko. Hihnavetoinen, jäähdyttäjän ulkopuolella sijaitseva puhaltava siivikko, huolehtii tehokkaasta jäähdytysviimasta. Varmaa etenemistä Sampo Rosenlew 2000-sarjan puimureita on helppo käsitellä. Kaikissa malleissa on vakiona hydrostaattinen ajovoimansiirto, mikä helpottaa ajo- ja puintityötä huomattavasti. Voima siirtyy renkaille SR2045 Classicmallissa valurautanapojen kautta. Suuremmissa malleissa SR2045 Ventus, SR2065 ja etukelamalleissa on vakiona öljynavat. Neliveto on hyvä lisävaruste, jonka voi asentaa myös jälkeenpäin niihin puimureihin, joissa on hydrostaattinen ajovoimansiirto. Säiliökoot: 3300, 3700 ja 4200 litraa litran säiliö on 2085 ja SR2095 -malleissa.

16 OHJAAMO PUIMURIN KOMENTOKESKUS

17 SAMA NÄYTTÖ KAKSI ERI MALLIA LH 500 on Sampo Rosenlew -puimureissa käytettävä näyttöpaneeli. Se on porrastettu kahteen eri malliin asiakkaan toiveen mukaan. LH 500 Plus on perusmalli joka on saatavana lisävarusteena kaikkiin malleihin. LH 500 Plus Tilavassa ohjaamossa on apumiehen istuin vakiona (SR2035-mallissa lisävaruste). on perusmalli, joka näyttää puimurin ajonopeuden sekä seulastolta ja kohlimilta tulevat puintitappiot sekä puidun pinta-alan. Puintitappioille voidaan määrittää myös hälytysrajat. LH 500 Maximum Sampo Rosenlew -puimurien ohjaamot on suunniteltu kuljettajan mukavuutta ajatellen. Ajoergonomia ja näkyvyys ovat huippuluokkaa. Ohjaamon istuin on sijoitettu optimaaliselle paikalle suurista ikkunoista on hyvä näkyvyys terälle, syöttöruuville ja pöydän kulmiin sekä eteen. Lämmityslaite on vakiona joka ohjaamossa. Perusmallin lisäksi LH 500 maximum -näyttöpaneelista voi valvoa useiden akselien pyörimisnopeutta ja haluttaessa se antaa niistä hälytyksen. Edellisten ominaisuuksien lisäksi LH 500 Maximum -näyttöpaneelissa on rajaiskierron kuormituksen mittaus. Haluttaessa laonnostokelan nopeus voidaan asettaa säätymään suhteessa ajonopeuteen sarjan puimurit on varustettu SR-vakio-ohjaamolla, paitsi SR2085 ja SR2095 -malleissa, jossa on vakiona SR-Deluxeohjaamo. Ohjaamosta on helppo säätää pöydän ja puimurin kaikki toiminnot. Perinteisellä hydrokahvalla ohjataan pöydän ja laonnostokelan liikettä sekä ajonopeutta. Hydrokahvan voi säätää kuljettajalle sopivaan asentoon. Jos kone on varustettu mekaanisella ajovoimansiirrolla, on koneessa neljä hydrauliikkakahvaa mallista riippumatta. SR-vakio-ohjaamossa on vakiona neljä työvaloa valopanelissa. SR-Deluxe-ohjaamo edustaa nykyaikaista muotoilua. Sen kaarevasta panoraamalasista on hyvä tarkkailla pöydän tapahtumia. SR-Deluxe-ohjaamo on myös tilava ja hiljainen, ja se on saatavana valinnais-varusteena SR2045- tai SR2065-malleihin. Ohjaamo on vakiona etukelamalleissa.

18 PUHTAALLA PUIMURILLA ON MUKAVA ALOITTAA PUINTIPÄIVÄ Sampo Rosenlew -puimurit ovat aina olleet helpommin puhdistettavia puimureita kuin muut markkinoilla olevat puimurit. Helppo puhdistettavuus on erityisen tärkeää Pohjolan vaikeissa olosuhteissa. Suunnittelun perusajatuksena on ollut puhdistuksen sujumisen helppous pellolla ja lajiketta vaihdettaessa. Viljasäiliön puhdistus Viljasäiliön pohjalla olevat ruuvit ovat irrotettavissa helposti ilman työkaluja. Myös viljasäiliön tyhjennysruuvin voi poistaa helposti. Kun nämä kolme ruuvia on poistettu viljasäiliöstä ja kolmioluukku avattu säiliön pohjasta, on viljasäiliö todella helppo puhdistaa esimerkiksi harjaamalla. Puintikoneisto Runsas määrä luukkuja puimurin vaipassa helpottaa huomattavasti pääsyä vaikeisiinkin paikkoihin. Pohjaruuvien luukut on helppo avata puimurin vasemmalta sivulta ja kivikouru puimurin sivulta tarvitsematta mennä puimurin alle. Viettopinnat ovat Sampo Rosenlew -puimurissa kasettimaiset. Ne voidaan helposti irrottaa yksitellen puhdistusta varten puimurin mukana tulevalla työkalulla. Seulojen irrotus käy yhtä kätevästi. Ruumenseulan ja siemenseulan voi irrottaa ilman työkaluja. Vielä kun poistaa kohlimien pohjakaistat, koko puintikoneisto on todella helppo puhaltaa puhtaaksi.

19 Huolto ja varaosapalvelu aina lähellä Sampo Rosenlew -puimureiden huollosta vastaa koko maan kattava Agrihuolto-ketju. Tehtaalla erikoiskoulutuksen saanut huoltomies on palvelualtis yksityisyrittäjä, joka tulee puimurin luokse tarvittaessa hyvin varustetulla huoltoautollaan. Hänellä on alan uusin tieto sekä ajanmukaiset erikoistyökalut ja mittalaitteet. Kaikkien määräaikaishuoltojen sekä puintikauden jälkeisen huollon tekemistä suosittelemme Agrihuollon asentajalla teetettäväksi. Käytä alkuperäisosia Sampo Rosenlew -puimureiden alkuperäisosat täyttävät tehtaan tiukat laatuvaatimukset. Niitä käyttämällä varmistat puimurisi parhaan mahdollisen kunnon ja kestävyyden. Myös Agrihuollon yrittäjät käyttävät alkuperäisosia. Puimurikurssit tehtaalla Uuden Sampo Rosenlew -puimurin hankkineelle asiakkaalle järjestetään tehtaalla ilmainen koulutustilaisuus ennen seuraavan puintikauden alkua. Opettajina ovat tehtaan asiantuntijat. Samalla viljelijöillä on mahdollisuus kertoa omakohtaisista käyttökokemuksista sekä esittää kysymyksiä suoraan tehtaan edustajille. Näin perusteellisen tuotekoulutuksen voi tarjota vain suomalainen Sampo-Rosenlew Oy. Kivikourun puhdistus on helppoa. Kasettiheittokuljettimen kaistat voidaan vetää yksitellen ulos puhdistusta varten.

20 SAMPO ROSENLEW 2065 Kuvan puimuri on varustettu lisävarusteilla.

21

22 TEKNISET TIEDOT SR2045 Classic SR2045 Ventus SR2065 HT130 SR2065 HT155 SR2065 Tornado SR2085 Tornado SR2095 Hurricane LEIKKUUPÖYTÄ Leikkuuleveys,vakio m 3,45 3,90 3,90 4,20 4,20 4,50 4,50 Valinnaisena m 3,10 3,45 3,45/4,20 3,90/4,50 3,90/4,50 4,20/4,80 4,20/4,80 Terän iskuluku iskua/min 1020 Pöydän takaisinpyöristys mek. sähk. sähk. sähk. sähk. sähk. sähk. LAONNOSTOKELA Läpimitta m 1,05 Kierroslukualue r/min Kierrosluvun säätötapa sähköinen Etäisyyden säätotapa mek. sähk. sähk. sähk. sähk. sähk. sähk. TS-PUINTIKELA Leveys/läpimitta m 1,11 / 0,40 1,11 / 0,40 Nopeus r/min (kehänopeus 80% puintikelan kehänopeudesta) Varstasillan pinta-ala m2 0,34 0,34 PUINTIKELA Leveys/läpimitta m 1,11 / 0,50 HD-puintikela lisävar. lisävar. lisävar. vakio vakio vakio vakio Varstojen lukumäärä kpl Varstatyyppi kiinteä kiinteä kiinteä vaihd. vaihd. vaihd. vaihd. Kierroslukualue r/min Kierrosluvun säätötapa sähköinen VARSTASILTA Pinta-ala m2 0,51 Peittokulma 105 Varstojen lukumäärä kpl 12 Puintivälin säätöalue mm 6 42 KOHLIMET Lukumäärä kpl Erottelupinta-ala m2 4,80 SEULASTO Ruumenseula m2 1,74 + 0,33 Siemenseula m2 1,33 Kokonaispinta-ala m2 3,40 Lietson kierrosluvun säätö mek. sähk. sähk. sähk. sähk. sähk. sähk. SILPPURI Heiluriteräinen silppuri vakio Korkeakierroksinen silppuri lisävar. lisävar. lisävar. lisävar. lisävar. lisävar. VILJASÄILIÖ Tilavuus m3 3,3 3,7 3,7 4,2 4,2 5,2 5,2 Tyhjennyskorkeus m 3,30 3,30 3,40 3,40 3,40 3,40 3,40 Valinnaisena m 3,40 3,40 4,00 4,00 4,00 4,00 4,00 Viljasäiliön täyttöhälytin sähköinen

23 SR2045 Classic SR2045 Ventus SR2065 HT130 SR2065 HT155 SR2065 Tornado SR2085 Tornado SR2095 Hurricane MOOTTORI Teho kw / hv 88 / / / / / / / 210 Valinnaisena kw / hv 110 / /185 Kierrosluku/sylinterit r/min/kpl 2200/4T 2200/4T 2200/4T/6T 2200/6T 2200/6T 2200/6T 2200/6T Kaksielementtinen ilmansuodatin vakio Suodattimen pakop. ejektoripuhd. vakio Polttoainesäiliön tilavuus litraa AJOVOIMANSIIRTO Hydro Nopeudet 1-vaihde km/h # 0 6,4 2-vaihde km/h # 0 9,5 3-vaihde km/h # 0 25 Hammaskehätyyppiset vetonavat vakio Suljetut öljykylpyiset vetonavat lisävar. vakio vakio vakio vakio vakio vakio RENKAAT Edessä 18.4 R /70R34 520/70R34 600/65 R34 600/65 R34 750/65 R26 750/65 R26 Takana 360/70 R20 360/70 R20 360/70 R20 420/65 R20 420/65 R20 420/65 R20 420/65 R20 OHJAAMO SR-vakio SR-vakio SR-vakio SR-vakio SR-vakio SR-Deluxe SR-Deluxe Istuin vakio deluxe deluxe deluxe deluxe deluxe deluxe Lisäistuin lisävar. vakio vakio vakio vakio vakio vakio 3-portainen raitisilmapuhallin vakio Lämmityslaite vakio Ilmastointilaite lisävar. lisävar. lisävar. lisävar. lisävar. lisävar. vakio Radio/CD lisävar. vakio vakio vakio vakio vakio vakio MITAT Pituus pöydällä ilman jakajia m 8,68 8,68 8,68 8,68 8,68 9,10 9,10 Kuljetuskorkeus m 3,50 3,65 3,65 3,65 3,65 3,65 3,65 Kuljetusleveys vakiopöydällä m 3,85 4,30 4,30 4,60 4,60 4,90 4,90 Kulj.lev ilman pöytää vakiorenkailla m 2,83 3,04 3,04 3,12 3,12 3,30 3,30 Maavara m 0,43 PAINO Vakio pöytä ja silppuri kg LISÄVARUSTEET 4-veto ilmastointi pystyterä kuraveitsisarja tasauspyörästön lukko tappio-/puintimonitori kivikynnys pöytävaunu seulaston rinnejatke hankalevysarja ruumentenlevitin # Nopeudet voivat vaihdella rengaskoosta riipuen. Sampo Rosenlew -puimureiden tuotekehitys on jatkuvaa ja aktiivista. Siksi tehdas pidättää oikeuden tehdä muutoksia tuotteisiin ennakolta ilmoittamatta ja ilman velvoitetta tehdä vastaavia muutoksia jo valmistettuihin puimureihin. Jotkut tämän esitteen kuvista ovat kansainväliseen käyttöön tarkoitetusta aineistosta, mistä johtuen joissain yksityiskohdissa saattaa olla alueellisia tai maakohtaisia eroavaisuuksia. Tarkista tiedot myyjältäsi.

24 SAMPO ROSENLEW OY Konepajanranta 2, PL PORI Puh Fax SATAGRAFIA / 91122

COMIA C4 C6 C8 KOKOLUOKKANSA EDELLÄKÄVIJÄ

COMIA C4 C6 C8 KOKOLUOKKANSA EDELLÄKÄVIJÄ COMIA C4 C6 C8 KOKOLUOKKANSA EDELLÄKÄVIJÄ TUOTTAVAA PUINTIA Tehokkuus leikkuupöydällä parantaa tuottavuutta HALLITTUA VOIMAA Pienemmällä kulutuksella sama teho PUHDISTUKSEN EDELLÄKÄVIJÄ Markkinoiden helpoin

Lisätiedot

S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla

S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla 2 John Deere -leikkuupuimurit Esittely John Deere tulee koko rintaman leveydellä John Deere tekee puhdasta jälkeä ja tehokkaasti. Mallistostamme

Lisätiedot

KONEET 2010 001-124 KK09 kannet +selka.indd 1 13.11.2009 11:50:59

KONEET 2010 001-124 KK09 kannet +selka.indd 1 13.11.2009 11:50:59 KONEET 2010 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo Traktorit ja etukuormaajat John Deere -kiinteistötraktorit... 4 5G... 7 5M... 8 5R... 9 5E... 10 John Deere 6030... 11 Käyttäjäjuttu: Lentävää rehunkorjuuta...

Lisätiedot

Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön

Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön 2 Sisällysluettelo Ammattikäytössä tarvitaan huipputason työvälineet Meiltä sopiva malli joka lähtöön. Panosta laatuun, se kannattaa. JOHN DEERE EROTTUU JOUKOSTA

Lisätiedot

Puimurit LEXION 780 770 760 750 740

Puimurit LEXION 780 770 760 750 740 Puimurit LEXION 780 770 760 750 740 Puinnin pitää olla yksinkertaista. Ihanteesi: puimuri, joka pui automaattisesti. Nyt voit saada sen. LEXION. Löydä, koe ja käytä CLAAS'in kehittämä maailmanuutuus: ensimmäinen

Lisätiedot

John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit.

John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit. John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit. JD-niittomurskainmallisto John Deerellä on markkinoiden näyttävin, laadukkain ja laajin niittomurskainmallisto.

Lisätiedot

Karhottimet 9000 Sarja. Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka

Karhottimet 9000 Sarja. Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka Karhottimet 9000 Sarja Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka Täysi mallisto Kverneland Taarup Duo piikit Kaikki Kverneland Taarup karhottimet on varustettu Duo piikeillä, jotka karhottavat tehokkaasti ja

Lisätiedot

AGROTRON M EVOLVING AGRICULTURE.

AGROTRON M EVOLVING AGRICULTURE. AGROTRON M EVOLVING AGRICULTURE. AGROTRON M TÄYD Integroidut työvalot ja avattava, aurinkovarjolla varustettu, avattava kattoikkuna helpottavat työskentelyä etukuormaimella. Kiilamainen ja kapea konepeitto

Lisätiedot

Uusi runko-ohjattu kurottaja

Uusi runko-ohjattu kurottaja AGRITECHNICA 2001 Kulta- ja hopeamitaleita John Deeren kehitystyölle. 2 x Kultaa - Aktiivi-istuin - Quad Link erillisjousitus 5 x Hopeaa - Viljan rikkoontumisen mittausjärjestelmä - Epäkesko erottelulieriö

Lisätiedot

6R-sarjan traktorit. 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien

6R-sarjan traktorit. 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien 6R-sarjan traktorit 200 240 hv (147 176 kw) 97/68EC älyteho mukaan lukien 2 6R-sarjan traktorit Esittely Suunnannäyttäjä John Deeren suosittu keskikokoluokan 6000-sarjan mallisto on nyt uusiutunut perusteellisesti.

Lisätiedot

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi AMMATTILAISEN KONEET Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille www.agrimarket.fi www.deere.fi Sisällysluettelo Myyjäverkosto palveluksessanne...3 John Deere -kiinteistötraktorit...4

Lisätiedot

PYÖRÄKUORMAAJA : ZW310-5B

PYÖRÄKUORMAAJA : ZW310-5B ZW-5-sarja PYÖRÄKUORMAAJA Malli : ZW310-5B Maks. moottoriteho : 213 kw (285 hv) Koneen paino : 24 510-24 860 kg Kauhan tilavuus, ISO-standardi : 3,2-4,5 m³ ZW310-5 YLEISTÄ SISÄLTÖ 4-5 Mukavuus Viihtyisä

Lisätiedot

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet www.lely.com innovators in agriculture On aina ilo avata uusi paali Maksimaalinen teho leveän noukkimen avulla 2,25 mm:n kiinteäpiikkinen noukin kerää helposti

Lisätiedot

6020SE -TRAKTORIT. Uudet 4- ja 6-sylinteriset 75 110 hv:n traktorit AGRITECHNICA 2001. Teknologiaa, joka tuottaa

6020SE -TRAKTORIT. Uudet 4- ja 6-sylinteriset 75 110 hv:n traktorit AGRITECHNICA 2001. Teknologiaa, joka tuottaa AGRITECHNICA 2001 Kulta- ja hopeamitaleita John Deeren kehitystyölle. 2 x Kultaa - Aktiivi-istuin - Quad Link erillisjousitus 5 x Hopeaa - Viljan rikkoontumisen mittausjärjestelmä - Epäkesko erottelulieriö

Lisätiedot

LELY WELGER Kiinteäkammioiset paalaimet

LELY WELGER Kiinteäkammioiset paalaimet Kiinteäkammioiset paalaimet www.lely.com innovators in agriculture n ilo avata uusi paali Luotettava suoritusteho Tila, joka rehulla on virrata koneeseen, määrittää tuotoksen suuruuden. Tukoksilta vältytään

Lisätiedot

KONEKUVASTO 2014. K-maatalouden työkoneet. Tehokkaat ja luotettavat koneet Toimiva huolto- ja varaosapalveluverkosto Ammattitaitoiset myyjät

KONEKUVASTO 2014. K-maatalouden työkoneet. Tehokkaat ja luotettavat koneet Toimiva huolto- ja varaosapalveluverkosto Ammattitaitoiset myyjät KONEKUVASTO 2014 Maanmuokkaus 4-19 Kylvö, lannoitus 20-29 Kasvinsuojelu 30-35 Rehunkorjuu 36-61 Lannankäsittely 62-69 Viljankäsittely 70-78 Kuljetus, lastaus 79-89 Tienhoito 90-101 Metsäkoneet 102-107

Lisätiedot

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 5600 85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Sisällysluettelo Sivu 04 Sinulle suunniteltu MF:n ammattitaidolla Sivu 06 Massey Ferguson. Tehoa ja suorituskykyä aidoimmillaan. Sivu 10 Uuden

Lisätiedot

VISIO INNOVAATIO JOHTAJUUS LAATU LUOTETTAVUUS TUKI YLPEYS SITOUTUMINEN

VISIO INNOVAATIO JOHTAJUUS LAATU LUOTETTAVUUS TUKI YLPEYS SITOUTUMINEN 140-255 HV 7600 Voimaa, suorituskykyä ja tehokkuutta Tunnustettu ja palkittu Massey Ferguson -traktorimallisto VISIO INNOVAATIO JOHTAJUUS LAATU LUOTETTAVUUS TUKI YLPEYS SITOUTUMINEN Perustellusti palkittu.

Lisätiedot

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 T6 T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 2 3 PUHDASTA VOIMAA JA TUOTTAVAA TALOUDELLISUUTTA TULEVAISUUDEN MAATILALLE MAKSIMAALISTA MONIPUOLISUUTTA T6-mallisto tarjoaa räätälöityä

Lisätiedot

NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115

NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115 NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115 2 3 TRAKTORIMALLISTO TULEVAISUUTEEN SIJOITTAVILLE V MONIPUOLISUUTTA New Hollandilla tiedetään, että T5-traktoria käytetään useisiin eri töihin, joten se on suunniteltu

Lisätiedot

97+003.15.0812. MAGAZIN 2013 Tuotesarja nurmi-, maanmuokkaus- ja kylvötöihin

97+003.15.0812. MAGAZIN 2013 Tuotesarja nurmi-, maanmuokkaus- ja kylvötöihin 97+003.15.0812 MAGAZIN 2013 Tuotesarja nurmi-, maanmuokkaus- ja kylvötöihin YHTIÖN HISTORIA Perinteinen ja silti edistyksellinen yhtiö. 1871 Rehuleikkuri kehitetään. 1909 Murskaimien, paalaimien ja puimakoneiden

Lisätiedot

Axor. Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Axor. Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Axor. Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Sisältö Actros 4 27 Ohjaamot 6 15 Työskentely, käyttömukavuus 8 11 Asumismukavuus 12 15 Taloudellisuus, tekniikka 16 23 Moottoriteknologia 18 19 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

966M XE / 972M XE. Pyöräkuormaajat

966M XE / 972M XE. Pyöräkuormaajat 966M XE / 972M XE Pyöräkuormaajat 966M XE 972M XE Moottorimalli Cat C9.3 ACERT Cat C9.3 ACERT Enimmäisnettoteho ISO 9249 222 kw (302 hv metrinen) 232 kw (315 hv metrinen) Kauhojen tilavuudet 2,5-9,2 m³

Lisätiedot

PUMA CVX 171-269 HV MAKSIMITEHOT LISÄTEHOLLA 131-228 HV NIMELLISTEHOT

PUMA CVX 171-269 HV MAKSIMITEHOT LISÄTEHOLLA 131-228 HV NIMELLISTEHOT PUMA CVX 171-269 HV MAKSIMITEHOT LISÄTEHOLLA 131-228 HV NIMELLISTEHOT SIVU 4 HELPPOKÄYTTÖISYYTTÄ SIVU 8 TUOTTAVUUTTA SIVU 12 TALOUDELLISUUTTA SIVU 16 MUKAVUUTTA SIVU 20 KOKEMUSTA & LAATUA SIVU 22 TEKNISET

Lisätiedot

FUSO A Daimler Group Brand CANTER. Made for business.

FUSO A Daimler Group Brand CANTER. Made for business. FUSO A Daimler Group Brand CANTER Made for business. KAUASKATSEISUUS: EDELLEEN YKSI SUURIMMISTA VAHVUUKSISTAMME. Fuso maailmanlaajuinen toimija. Japanissa perustetun ja maailmanlaajuisesti tunnetun Fuson

Lisätiedot

336F. Hydraulinen kaivukone. Moottori Moottorimalli Teho ISO 9249 (metrijärjestelmä) Ajo. Cat C9.3 ACERT. Enimmäisvetokyky Painot

336F. Hydraulinen kaivukone. Moottori Moottorimalli Teho ISO 9249 (metrijärjestelmä) Ajo. Cat C9.3 ACERT. Enimmäisvetokyky Painot 336F Hydraulinen kaivukone Moottori Moottorimalli Teho ISO 14396 (metrijärjestelmä) Teho ISO 9249 (metrijärjestelmä) Cat C9.3 ACERT 234 kw (318 hv) 228 kw (310 hv) Ajo Enimmäisajonopeus Enimmäisvetokyky

Lisätiedot

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen.

Viehätys. Esitteen kuvien autoissa on lisävarusteita ja jälkiasennettuja varusteita, jotka eivät kuulu vakiovarustukseen. R-sarja Viehätys R-sarja edustaa mitä parhaimpia hyveitä. Esimerkiksi perheen arvostusta: missään muussa Mercedes-Benz-henkilöautossa ei ole niin paljon tilaa rakkaimmille ihmisille. Ehdoton laatuvaatimus

Lisätiedot

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA.

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. Pst - FI PaNoRaMIC MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. PANORAMIC Ideoita liikkeellä Tutkimus ja innovaatiot ovat olleet Merlon teknikoiden ja insinöörien päätavoitteina jo vuodesta 1964, jolloin

Lisätiedot

PYÖRÄKUORMAAJA : ZW370-5B

PYÖRÄKUORMAAJA : ZW370-5B ZW-5-sarja PYÖRÄKUORMAAJA Mallikoodi : ZW370-5B Moottorin teho : 289 kw (388 hv) Koneen työpaino : 33 680-34 300 kg Kauhan tilavuus, ISO-standardi : 4,8-5,6 m³ ZW370-5 YLEISTÄ SISÄLTÖ 4-5 Mukavuus Mukava

Lisätiedot

432F. Kaivurikuormaaja

432F. Kaivurikuormaaja Kaivurikuormaaja 432F Cat 3054C DIT -dieselmoottori* Nimellinen bruttoteho (ISO 14395) kierrosnopeudella 2 200 r/min 74,5 kw (101 hv) Nimellinen nettoteho (ISO 9249) kierrosnopeudella 2 200 r/min 71 kw

Lisätiedot