Kauvatsanreitin virkistyskäyttö kyselyn vastausten kooste

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kauvatsanreitin virkistyskäyttö kyselyn vastausten kooste"

Transkriptio

1 Kauvatsanreitin virkistyskäyttö kyselyn vastausten kooste Kysely lähetettiin 657:lle Kauvatsanreitin vesistön varrella asuvalle tai mökkeilevälle vuoden 2013 lopussa. Vastausprosentti oli 53 %, eli erittäin hyvä. Tähän raporttiin on koottu kuvaajina yhteenvedot kaikista vastauksista kunkin kysymyksen osalta. Monissa kuvaajissa näkyvä n kertoo siihen kysymykseen vastanneiden määrän. 1. Mitä Kauvatsan reitin osa-aluetta Te tai perheenjäsenenne käytitte virkistykseen eniten touko-syyskuussa 2013? 0 % 1 % Sääksjärven alue 3 % 3 % 8 % 4 % 3 % Kiikoisjärven alue Mouhijärven alue Kourajärven alue Kauvatsanjoen alue 7 % 6 % 48 % Jaaranjoen-Piilijoen alue Mouhijoen alue Kourajoen-Leppijoen alue Taipaleenjoen-Toijasjoen-Hirvonjoen alue 6 % 11 % Sävijoen alue Muu alue Ei mikään yllä olevista alueista Koko tutkimusalue oli kyselyssä jaettu 10 osa-alueeseen, joista 4 oli järvialueita ja loput jokiosioita. Lähes puolet vastaajista oli Sääksjärven alueelta, joka onkin alueen ylivoimaisesti suurin järvi. 2. Kuinka kauan olette viettäneet aikaa Kauvatsan reitin alueella? Alle 5 vuoden ajan 5-15 vuoden ajan vuoden ajan vuoden ajan Yli 50 vuoden ajan Selvästi suurin osa vastaajista oli viettänyt alueella yli 16 vuotta.

2 3. Mitä mieltä olette seuraavista väittämistä ajatellen valitsemaanne vesistönosaa? Vesistöntila on parantunut sinä aikana, kun olen viettänyt siellä aikaa (n=339) Vesistön tila huolestuttaa minua (n=342) Vedenlaatu vaihtelee kesäisin paljon (n=340) Alueella ei ole esiintynyt tulvia (n=336) Olen tottunut sameuteen (n=340) Olen tottunut vedenpinnan/virtaaman vaihteluun (n=338) Täysin samaa mieltä Jokseenkin samaa mieltä Ei samaa eikä eri mieltä Jokseenkin eri mieltä Täysin eri mieltä Yli 80 % vastaajista oli huolissaan alueensa vesistön tilasta ja yli 70 % koki vedenlaadun vaihtelevan kesäisin. Noin puolet vastaajista koki myös että vesistön tila ei ole parantunut heidän alueella viettämänään aikana. monet olivat myös jo tottuneet veden sameuteen ja/tai järven vedenpinnan tai jokien virtaaman vaihteluihin. 4. Kuinka monena päivänä Te tai Perheenjäsenenne harjoititte seuraavia toimintoja toukosyyskuussa 2013 valitsemallanne vesistön osalla? Suuntaa antava arviokin riittää. Uiminen omalla tai tuttavan rannalla (n=343) Uiminen yleisellä uimarannalla (n=326) Saunominen ja uinti (n=339) Kalastus (n=335) Oleskelu rantatontilla (n=341) Vesimaiseman ihailu ja/tai rannalla oleilu (n=341) Pesu- tai saunavedenotto (n=338) Veneily yms. (n=152) Muu (n=243) yli 100 päivänä päivänä päivänä päivänä 1-10 päivänä 0 päivänä Useimmin tehtyjä vesistöön liittyviä toimintoja olivat veden läheisyydessä oleskelu ja maiseman ihailu, uiminen omalla tai tuttavan rannalla, saunominen ja veneily. Myös pesu- tai saunavedenotto oli hyvin yleinen veden käyttötarkoitus.

3 5. Kuinka suuri merkitys seuraavilla käyttömuodoilla on Teille tai perheenjäsenillenne valitsemallanne vesistön osalla? Uinti saunan yhteydessä (n=339) Muu uinti (n=340) Kalastus (n=342) Veneily (n=339) Vesimaiseman ihailu ja/tai rannalla oleilu (n=344) Pesu- tai saunavedenotto (n=341) Muu (n=92) Erittäin suuri merkitys Suuri merkitys Kohtalainen merkitys Vähäinen merkitys Ei merkitystä Samojen toimintojen osalta kysyttiin myös tärkeyttä vastaajille ja samat toiminnot, joihin käytettiin paljon aikaa, olivat myös vastaajille tärkeitä, mutta erityisesti uimisen merkitys korostui vastauksissa. 6. Kuinka hyvin valitsemanne vesistön osa on soveltunut Teidän tai perheenjäsentenne virkistyskäyttöön touko-syyskuussa viime vuosina? 3 % 3 % Hyvin 11 % 31 % Jokseenkin hyvin 9 % Ei hyvin eikä huonosti Jokseenkin huonosti Huonosti 43 % Suurin osa vastaajista koki, että heidän valitsemansa vesistön osa on soveltunut heidän käyttötarkoituksiinsa kesäaikaan hyvin tai jokseenkin hyvin, mutta monet kokivat myös päinvastoin. Tällöin useimmin avovastauksissa mainittuja syitä olivat levät ja/tai veden sameus.

4 7. Onko valitsemallanne vesistön osalla toteutettu kunnostustoimia (esim. ruoppauksia, poistokalastusta, vesikasvien niittoa tai pohjapatojen rakentamista) viimeisen 10 vuoden aikana? 12 % En osaa sanoa 18 % Ei, en ole kuullut 66 % 4 % Mahdollisesti Kyllä, tietääkseni Suurin osa vastaajista tiesi alueellaan toteutetun kunnostustoimia. Sääksjärven osalta tässä yhetydessä useimmin mainittiin rakennettu pohjapato. Muuten yleisimpiä toimia olivat vesikasvien niitto, ruoppaus ja poisto- tai hoitokalastus. 8. Miten kunnostustoimet ovat mielestänne vaikuttaneet a) vesistön vedenlaatuun? 23 % 27 % parempi tilanne huonompi tilanne 50 % sama tilanne Puolet vastaajista koki kunnostustoimien huonontaneen vedenlaatua. Yleisimmin syitä olivat lisääntyneet levät ja sameus.

5 b) vesistön vedenkorkeuksiin/virtaamiin? 20 % Parantuneet (noussut/tasaantunut) 14 % Huonontuneet 66 % Ei vaikutusta Vedenkorkeuksiin ja virtaamiin kunnostustoimilla sen sijaan koettiin olleen useimmiten parantava vaikutus, erityisesti Sääksjärven pohjapadon osalta. Useimmat jotka kokivat tässä olleen huononnusta aiempaan verrattuna, asuivat tai mökkeilivät jokiosuuksilla. c) vesistön virkistyskäyttöön? 23 % parempi tilanne 3 % huonompi tilanne 74 % sama tilanne Yleisimmin virkistyskäytön osalta parantuneiksi mainittuja asioita olivat uinti, veneily ja kalastus.

6 Minkä kouluarvosanan (4-10) antaisitte valitsemanne vesistön osan vedenlaadulle käyttörantanne läheisyydessä touko-syyskuussa 2013 kokonaisuutena ja eri käyttömuotojen kannalta? Kun mietitte vedenlaatua, ajatelkaa esimerkiksi leviä, veden sameutta, hygieniaa sekä pohjan sekä pyydysten limoittumista Vesistönkäyttö kokonaisuutena (ka=6.9) Uinti käyttörannan läheisyydessä (ka=6.7) Kalastus (ka=7.2) Veneily (ka=7.6) Pesu- tai saunavedenotto (ka=6.2) Vesimaiseman ihailu ja/tai rannalla oleilu (ka=8.1) Vedenlaadun saamat kouluarvosanat olivat korkeimpia maiseman ihailun, rannalla oleilun ja veneilyn osalta. Tää selittynee sillä, että tällöin ei yleensä olla suorassa kosketuksessa veteen, jolloin pienemmät muutokset vedenlaadussa eivät vielä juurikaan vaikuta näiden käyttömuotojen osalta. Tämä selittää myös miksi uinti ja pesu- tai saunavedenotto saivat selvästi enemmän alhaisia arvosanoja Minkälainen vedenlaatu on mielestänne ollut valitsemallanne vesistön osalla toukosyyskuussa 2013 viime vuosiin verrattuna? 0 Paljon parempi Jonkin verran parempi Ei muutosta Jonkin verran huonompi Paljon huonompi Vaikka monet kokivat että vedenlaadussa ei ollut tapahtunut muutosta vuonna 2013 aiempaan verrattuna, olivat useammat sitä mieltä että muutosta oli ollut huonompaan kuin parempaan.

7 11. Onko valitsemallanne vesistön osan vedenlaadussa mahdollisesti tapahtuneilla muutoksilla ollut vaikutusta Teidän tai perheenjäsentenne virkistyskäytön määrään viime vuosina? Muut seikat kuin vedenlaatu vaikuttavat virkistyskäytön määrään Vedenlaadun muutokset ovat vaikuttaneet virkistyskäytön määrään Vedenlaadun muutoksilla ei ole ollut vaikutusta virkistyskäytön määrään Vedenlaatu ei ole muuttunut Vedenlaadun muutokset olivat myös vaikuttaneet monilla vesistön virkistyskäytön määrään Miten valitsemallanne vesistön osan vedenlaadussa tapahtuneet muutokset ovat vaikuttaneet Teidän tai perheenjäsentenne kesäajan virkistäytymiseen viime vuosina? 0 Uinti Kalastus Veneily Vesimaiseman ihailu ja/tai rannalla oleilu Pesu- tai saunavedenotto Käyttö on lisääntynyt paljon Käyttö on lisääntynyt vähän Käyttö ei ole muuttunut Käyttö on vähentynyt vähän Käyttö on vähentynyt paljon Uinnin osalta vedenlaadun muutokset olivat aiheuttaneet uimisen ja pesu- tai saunavedenoton vähentymistä. Kalastuksen, veneilyn ja vesimaiseman ihailun osalta käyttö ei useimmilla ollut muuttunut, mutta niidenkin osalta mahdollinen muutos oli useammin käytön väheneminen kuin lisääntyminen.

8 13. Onko seuraavia tilanteita esiintynyt ja ovatko ne vaikuttaneet Teidän tai perheenjäsentenne virkistyskäyttöön valitsemallanne vesistön osalla touko-syyskuussa 2013? Levien massaesiintymät (n=337) Veden sameus (n=340) Savinen tai liejuinen pohja (n=339) Pohjan tai laiturin limoittuminen (n=340) Paljon vesikasvillisuutta rannassa (n=341) Vedessä oleva haju (n=339) Runsas särkikalasaalis (n=330) Makuhaitat kaloissa (n=328) Pyydysten limoittuminen (n=327) Kalakuolemat (n=329) Sopimattomat vedenkorkeudet (n=333) Muu (n=46) Ei esiintynyt Esiintyi ja haittasi jonkin verran Esiintyi mutta ei haitannut Esiintyi ja haittasi paljon Useimmiten haitanneiksi tilanteiksi virkistyskäytön osalta koettiin levien massaesiintymät, veden sameus, runsas vesikasvillisuus, savinen tai liejuinen pohja, vedenkorkeudet ja limoittumiset. Vähiten koettiin sen sijaan esiintyneen kalakuolemia sekä kalojen maku tai veden hajuhaittoja. 14. Jos valitsemallanne vesistön osan vedenlaadussa tapahtuisi muutos, miten seuraavat asiat vaikuttaisivat Teidän tai perheenjäsentenne virkistyskäytön laatuun ja määrään kesäaikana? LAATU: Näkösyvyys kaksinkertaistuisi nykyisestä (nykyisin m) (n=340) Sinilevää esiintyisi vain satunnaisesti ja vähäisinä määrinä (n=340) Ruovikkoa ja muuta runsasta vesikasvillisuutta esiintyisi vai paikoitellen (n=338) Särkikalojen osuus saaliista vähenisi huomattavasti, valtalajeina olisivat ahven, hauki ja kuha (n=333) Ei vaikutusta virkistyskäytön laatuun Vähäinen myönteinen vaikutus virkistyskäytön laatuun Kohtalainen myönteinen vaikutus virkistyskäytön laatuun Suuri myönteinen vaikutus virkistyskäytön laatuun Vesistön tilan parantumisella olisi selvästi suurimmat laadulliset vaikutukset jos levien määrä vähenisi.

9 MÄÄRÄ: Näkösyvyys kaksinkertaistuisi nykyisestä (nykyisin m) (n=332) Sinilevää esiintyisi vain satunnaisesti ja vähäisinä määrinä (n=331) Ruovikkoa ja muuta runsasta vesikasvillisuutta esiintyisi vai paikoitellen (n=331) Särkikalojen osuus saaliista vähenisi huomattavasti, valtalajeina olisivat ahven, hauki ja kuha (n=328) Ei vaikutusta virkistyskäytön määrään Vähäinen myönteinen vaikutus virkistyskäytön määrään Kohtalainen myönteinen vaikutus virkistyskäytön määrään Suuri myönteinen vaikutus virkistyskäytön määrään Samoin levien vähenemisellä olisi myös suurimmat vaikutukset virkistyskäytön määrään. 15. Mitä mieltä olette viime vuosien vedenpinnan korkeuksista tai virtaamista valitsemallanne vesistön osalla? 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % 70 % 80 % 90 % 100 % Talvisin (joulu-maaliskuu) (n=336) Keväisin (huhti-toukokuu) (n=337) Kesäisin (kesä-elokuu) (n=338) Syksyisin (syys-marraskuu) (n=335) Aivan liian alhaalla Jonkin verran liian alhaalla Sopiva Jonkin verran liian korkealla Aivan liian korkealla Erityisesti kesäaikaan vedenpinnan koettiin oleva alhaalla tai virtaaman liian pieni. Keväisin tilanteen sen sijaan koettiin olevan juuri päinvastoin. 16. Ovatko haitalliset vedenkorkeudet tai virtaamat mielestänne vähentyneet tai lisääntyneet valitsemallanne vesistön osalla viime vuosina? Lisääntyneet Vähentyneet Ei muutosta Monet kokivat että haitalliset vedenkorkeudet tai virtaamat olivat kuitenkin vähentyneet viime vuosina, ja tässä erityisesti näkyi Sääksjärveläisten kokema positiivinen vaikutus pohjapadosta.

10 17. Ovatko vedenkorkeuden tai virtaaman vaihtelut haitanneet virkistyskäyttöänne valitsemallanne vesistön osalla? Uinti (n=330) Kalastus (n=322) Veneily (n=325) Vesimaiseman ihailu ja/tai rannalla oleilu (n=325) Pesuveden- tai saunavedenotto (n=303) Vedenkorkeuden/virtaaman vaihteluita ei ole esiintynyt Vedenkorkeuden/virtaaman vaihtelut eivät ole aiheuttaneet haittaa Vedenkorkeuden/virtaaman vaihtelut ovat aiheuttaneet haittaa Vaikka useimmat kokivat että vedenkorkeuden tai virtaaman vaihtelut eivät ole aiheuttaneet haittaa, monia ne kuitenkin olivat haitanneet. 4 % 35 % Vastaajien sukupuoli Mies Nainen 61 % tyhjät Vastaajien ikä 2 % Omistus 2 % Aiheen tärkeys vastaajille 8 % 69 % 21 % Vakituinen asunto Vapaa-ajan asunto Sekä vakituinen että vapaa-ajan asunto Ei kumpaakaan 30 % 9 % 59 % Tärkeä Melko tärkeä Ei kovin tärkeä Ei lainkaan tärkeä Kyselylle annettujen arvosanojen keskiarvo oli 8.4.

Kysely Paimionjoen vesistön virkistyskäytöstä. Kysely tuhannelle satunnaisesti valitulle Paimionjoen vesistön varrella asuvalle henkilölle.

Kysely Paimionjoen vesistön virkistyskäytöstä. Kysely tuhannelle satunnaisesti valitulle Paimionjoen vesistön varrella asuvalle henkilölle. Kysely Paimionjoen vesistön virkistyskäytöstä Kysely tuhannelle satunnaisesti valitulle Paimionjoen vesistön varrella asuvalle henkilölle. Suomen ympäristökeskus www.ymparisto.fi/syke ARVOISA VASTAANOTTAJA!

Lisätiedot

Luodonjärvi, kysely ranta-asukkaille

Luodonjärvi, kysely ranta-asukkaille Liite 3 Vastaajien ikäjakauma 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 1918 1925 1928 1931 1934 1937 1940 1943 1946 1949 1952 1955 1958 1961 1964 1967 1970 1973 1976 1981 Asuminen Luodonjärven äärellä 18 16 14 12 10

Lisätiedot

Kauvatsanreitin vesitaloudellinen kehittäminen. Verkkokyselyn yhteenveto

Kauvatsanreitin vesitaloudellinen kehittäminen. Verkkokyselyn yhteenveto Kauvatsanreitin vesitaloudellinen kehittäminen Verkkokyselyn yhteenveto 30.10.- 13.11.2018 Verkkokysely Verkkokyselyn tavoitteena oli kerätä paikallistuntemukseen perustuvaa tietoa Kauvatsajoen reitin

Lisätiedot

Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen kehittäminen Asukastilaisuuden yhteenveto

Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen kehittäminen Asukastilaisuuden yhteenveto Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen kehittäminen Asukastilaisuuden yhteenveto 30.10.2018 klo 17.30 20.00 Toukolan koulu, Kiikoistentie 175. Pirkanmaan ELY-keskuksen hanke: Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen

Lisätiedot

Pielisjoen ranta-asukkaiden haastattelut Yhteenveto tuloksista. Marja Wuori

Pielisjoen ranta-asukkaiden haastattelut Yhteenveto tuloksista. Marja Wuori Pielisjoen ranta-asukkaiden haastattelut Yhteenveto tuloksista Marja Wuori Sisältö Yleistä Haastateltavat Virkistyskäyttö Kokemukset vedenkorkeuksista Yleistä Yläosa: Uimaharju-Kaltimo Keskiosa: Kaltimo-Kuurna

Lisätiedot

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Kauvatsanjoen valuma-alueella

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Kauvatsanjoen valuma-alueella Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Kauvatsanjoen valuma-alueella Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Kesäkuu 2014 1 Johdanto... 3 2 Kohdealueen

Lisätiedot

Kysely järven tilaa koskevista havainnoista

Kysely järven tilaa koskevista havainnoista Kysely järven tilaa koskevista havainnoista Tällä kyselylomakkeella kootaan tietoa järvien tilassa tapahtuneista muutoksista ranta-asukkaiden, mökkiläisten, kalastajien, veneilijöiden ym. ihmisten kokemusten

Lisätiedot

Raportti Paimionjoen vesistön alueen asukkaille ja loma-asukkaille tehdystä kyselystä Marraskuussa 2011

Raportti Paimionjoen vesistön alueen asukkaille ja loma-asukkaille tehdystä kyselystä Marraskuussa 2011 Raportti Paimionjoen vesistön alueen asukkaille ja loma-asukkaille tehdystä kyselystä Marraskuussa 2011 Joki-Heiskala, P. Paimionjoki-yhdistys ry Ahopelto, L., Hjerppe, T. Ignatius, S.-M., Lehtoranta,

Lisätiedot

Sääksjärven ja Kauvatsanjoen reitin vesien tila. Heli Perttula Varsinais-Suomen ELY-keskus

Sääksjärven ja Kauvatsanjoen reitin vesien tila. Heli Perttula Varsinais-Suomen ELY-keskus Sääksjärven ja Kauvatsanjoen reitin vesien tila Heli Perttula Varsinais-Suomen ELY-keskus 9.5.214 Heli Perttula 9.5.214 Heli Perttula 9.5.214 Heli Perttula 9.5.214 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 197 1972 1974 1976

Lisätiedot

Rauhajärven käyttäjäkysely

Rauhajärven käyttäjäkysely Rauhajärven käyttäjäkysely Yhteenvetoraportti Vastausmäärä 75 VESISTÖN KÄYTTÖ Mihin vesistön käyttäjäryhmään kuulutte? Voitte valita useita vaihtoehtoja. 1. Rauhajärven rantaasukas (vakituinen asuminen)

Lisätiedot

KYSELY ranta-asukkaille, mökkiläisille, valuma-alueen maanomistajille ja muille järven virkistyskäyttäjille

KYSELY ranta-asukkaille, mökkiläisille, valuma-alueen maanomistajille ja muille järven virkistyskäyttäjille Vesistösuunnittelu-PAKKA hanke KYSELY ranta-asukkaille, mökkiläisille, valuma-alueen maanomistajille ja muille järven virkistyskäyttäjille 1. Yhteystiedot Nimi Osoite Sähköposti Puhelinnumero 2. Yhteystietoni

Lisätiedot

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Lapuanjoen valumaalueella

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Lapuanjoen valumaalueella Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Lapuanjoen valumaalueella Elina Seppälä, Turo Hjerppe ja Mika Marttunen Helmikuu 2013/Luonnos 1 Johdanto...

Lisätiedot

ISO-LAMUJÄRVEN KEHITTÄMISTARPEET

ISO-LAMUJÄRVEN KEHITTÄMISTARPEET Vastaanottaja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Asiakirjatyyppi Alustava selvitys Päivämäärä 11.9.2014 Viite 1510007427 ISO-LAMUJÄRVEN KEHITTÄMISTARPEET 1 Tarkastus 16.6.2014 Päivämäärä 11.9.2014 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Läntisellä Pien- Saimaalla

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Läntisellä Pien- Saimaalla Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön - VIRVA-mallin sovellus Läntisellä Pien- Saimaalla Turo Hjerppe, Elina Seppälä, Sari Väisänen ja Mika Marttunen Kesäkuu 2013 1

Lisätiedot

Ahosuon turvetuotantoalueen YVA

Ahosuon turvetuotantoalueen YVA VESISTÖN KÄYTTÖSELVITYS Tiedustelu osakaskunnille 1. Yhteystiedot Osakaskunta Puheenjohtaja Osoite Puhelin Sähköposti 2. Tiedustelualue Tämä tiedustelu koskee Peuraojan, Koivuojan ja Livojen alaosan vesialueita.

Lisätiedot

Kysely Kollajan kiinteistönomistajille. Liite 2 Alueittaiset tarkastelut. Joonas Hokkanen Anne Vehmas Seela Sinisalo

Kysely Kollajan kiinteistönomistajille. Liite 2 Alueittaiset tarkastelut. Joonas Hokkanen Anne Vehmas Seela Sinisalo Kysely Kollajan kiinteistönomistajille Liite Alueittaiset tarkastelut Joonas Hokkanen Anne Vehmas Seela Sinisalo % Tulvahaitat kiinteistöllä, N= Ei 1 Kyllä, katkonut kulkuyhteyksiä 1 Kyllä, vahingoittanut

Lisätiedot

KYYVEDEN KYSELY. Yhteenvetoraportti vastausmäärä 322 VESISTÖN KÄYTTÖ

KYYVEDEN KYSELY. Yhteenvetoraportti vastausmäärä 322 VESISTÖN KÄYTTÖ KYYVEDEN KYSELY Yhteenvetoraportti vastausmäärä 322 VESISTÖN KÄYTTÖ Mihin vesistön käyttäjäryhmään kuulutte? Voitte valita useita vaihtoehtoja. 1. Kyyveden rantaasukas (vakituinen asuminen) Kyyveden vapaaajan

Lisätiedot

Kuka tarvitsee puhtaampaa vettä - kannattaako kunnostaminen? Vesistökunnostusverkoston seminaari Rauma Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus

Kuka tarvitsee puhtaampaa vettä - kannattaako kunnostaminen? Vesistökunnostusverkoston seminaari Rauma Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Kuka tarvitsee puhtaampaa vettä - kannattaako kunnostaminen? Vesistökunnostusverkoston seminaari Rauma 10.6.2015 Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Esityksen sisältö A. Asukkaiden ja mökkiläisten maksuhalukkuus

Lisätiedot

Kokemäenjoen harjusselvitys vuonna 2014 Kannattaako harjuksia istuttaa???

Kokemäenjoen harjusselvitys vuonna 2014 Kannattaako harjuksia istuttaa??? Kokemäenjoen harjusselvitys vuonna 2014 Kannattaako harjuksia istuttaa??? 24.3.2015 KOKEMÄKI Kokemäenjoen kalakantojen hoito-ohjelman seurantaryhmä Heikki Holsti Selvityksen tavoitteet Kalastajille kohdistetun

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Vesien virkistyskäyttö ja vedenlaatu

Vesien virkistyskäyttö ja vedenlaatu Vesien virkistyskäyttö ja vedenlaatu Valtakunnallinen ulkoiluseminaari 1.12.2011 Tuija Lankia ja Eija Pouta tuija.lankia@mtt.fi eija.pouta@mtt.fi Kuva: Janne Artell Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus

Lisätiedot

Kollaja-hanke Kiinteistökyselyn tulokset. Anne Vehmas

Kollaja-hanke Kiinteistökyselyn tulokset. Anne Vehmas Kiinteistökyselyn tulokset Anne Vehmas Kysely kiinteistöjen omistajille Tavoitteena kerätä tietoa nykytilanteesta miten hankkeeseen liittyviä alueita käytetään mitä asioita pidetään tärkeänä Kollaja-hankkeessa

Lisätiedot

Millä seuraavista alueista kotinne / vapaa-ajan asuntonne / tonttinne sijaitsee?

Millä seuraavista alueista kotinne / vapaa-ajan asuntonne / tonttinne sijaitsee? ASUKASKYSELY 1 (10) Hyvä Vastaanottaja! Tämä kyselytutkimus on osoitettu Endomines Oy:n Karjalan kultalinjan suunniteltujen satelliittilouhosten lähialueen asukkaille. Asukastutkimus on osa ympäristövaikutusten

Lisätiedot

VIRVA-mallin sovellus Paimionjoen vesistöalueella

VIRVA-mallin sovellus Paimionjoen vesistöalueella VIRVA-mallin sovellus Paimionjoen vesistöalueella Sonja-Maria Ignatius Syyskuu 2012 Suomen ympäristökeskus Päivittänyt Turo Hjerppe 11.7.2013 1 Sisältö 1. Johdanto... 4 2. Paimionjoen vesistöalueen kuvaus...

Lisätiedot

Tausta ja tavoitteet

Tausta ja tavoitteet Vesistöjen kunnostus Marjo Tarvainen Asiantuntija, FT 25.1.2011, Vesistöjen tila ja kunnostus 1 Tausta ja tavoitteet Järven kunnostamisella tarkoitetaan suoraan järveen kohdistettavia toimenpiteitä Tavoitteena

Lisätiedot

Kysely KEPOLA. Vastaajan ikä. Sukupuoli

Kysely KEPOLA. Vastaajan ikä. Sukupuoli Kysely KEPOLA Kyläkyselyn vastauksia Kysely postitettiin 19.1.2009 ja aikaa vastaamiseen oli 12.2 asti Palautuspisteet Kepolassa olivat kirjastossa ja pankissa Vastauksia tuli yhteensä 24 Vastausprosentti

Lisätiedot

Merimetsojen vaikutukset loma-asutukseen

Merimetsojen vaikutukset loma-asutukseen Merimetsojen vaikutukset loma-asutukseen Kuka minä olen: Reijo Holmi, syntynyt Merikarvialla 1950 ja asun siellä myös vakituisesti Olen rakentanut kesämökin saareen vuonna 1978 n. 800 m:n päähän merimetsoista

Lisätiedot

Kevättömän ja Pöljänjärven alivedenkorkeuden nostaminen -hanke Esiselvitykset ja kunnan päätökset

Kevättömän ja Pöljänjärven alivedenkorkeuden nostaminen -hanke Esiselvitykset ja kunnan päätökset Kevättömän ja Pöljänjärven alivedenkorkeuden nostaminen -hanke Esiselvitykset ja kunnan päätökset Yleisötilaisuus 25.9.2012 Ympäristönsuojelutarkastaja Matti Nousiainen Siilinjärven kunta Taustaa Ranta-asukkaat

Lisätiedot

1 18-30 v 2 31-50 v 3 51-65 v 4 yli 65 vuotta. 4. Kuinka kauan olette asunut tai lomaillut hankealueella? (merkitkää pidempi aika)

1 18-30 v 2 31-50 v 3 51-65 v 4 yli 65 vuotta. 4. Kuinka kauan olette asunut tai lomaillut hankealueella? (merkitkää pidempi aika) Asukaskysely Kollaja-hankkeen YVA TAUSTATIEDOT 1 T 1. Sukupuolenne 1 Nainen 2 Mies 2. Tämänhetkinen elämäntilanteenne? 1 Yksin asuva 2 Pariskunta 3 Lapsiperhe 3. Ikäryhmänne 1 18-30 v 2 31-50 v 3 51-65

Lisätiedot

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Toimenpidealue 1 kuuluu salmi/kannas-tyyppisiin tutkimusalueisiin ja alueen vesipinta-ala on 13,0 ha. Alue on osa isompaa merenlahtea (kuva 1). Suolapitoisuus oli

Lisätiedot

Kyläkysely KYLÄKYSELY YTTILÄ. Ikä. Sukupuoli

Kyläkysely KYLÄKYSELY YTTILÄ. Ikä. Sukupuoli Kyläkysely KYLÄKYSELY YTTILÄ Elina Haavisto Kysely postitettiin joka talouteen Köyliössä Vastausaikaa oli noin 2 viikkoa Yttilässä 2 kotitaloutta palautuneita vastauksia 28 Vastausprosentti 14% Sukupuoli

Lisätiedot

1980:31 TALVISESTA HAPEN KULUMISESTA. Ilppo Kettunen

1980:31 TALVISESTA HAPEN KULUMISESTA. Ilppo Kettunen 1980:31 TALVISESTA HAPEN KULUMISESTA Ilppo Kettunen L K E N M 0 N I S T E S A R J 1980:31 TALVISESTA HAPEN KULUMISESTA I Kettunen n ves Kouvola 1980 irin vesitoimisto S I S Ä L L Y S L U E T T E L 0

Lisätiedot

1. Mikä on sidoksenne alueeseen? 2. Kuinka kaukana hankealueesta asuntonne/omistamanne kiinteistö sijaitsee?

1. Mikä on sidoksenne alueeseen? 2. Kuinka kaukana hankealueesta asuntonne/omistamanne kiinteistö sijaitsee? 1(6) 1. Mikä on sidoksenne alueeseen? 1 Vakituinen asukas 2 Loma-asukas 3 Yrittäjä 4 Muu, mikä? 2. Kuinka kaukana hankealueesta asuntonne/omistamanne kiinteistö sijaitsee? 1 Alle 1 km 2 1-2 km 3 2-4 km

Lisätiedot

Yhteenveto vesistön käyttäjille suunnatusta nettikyselystä ja sidosryhmätyöpajasta

Yhteenveto vesistön käyttäjille suunnatusta nettikyselystä ja sidosryhmätyöpajasta HAMELY/2355/2016 Häme Luonnonvarayksikkö 31.5.2017 Viite: Loimijoen padotus- ja juoksutusselvitys Yhteenveto vesistön käyttäjille suunnatusta nettikyselystä ja sidosryhmätyöpajasta Kysely Loimijoen vesistön

Lisätiedot

Markkinariskipreemio Suomen osakemarkkinoilla

Markkinariskipreemio Suomen osakemarkkinoilla Markkinariskipreemio Suomen osakemarkkinoilla Tutkimus Marraskuu 2005 *connectedthinking Sisällysluettelo Yhteenveto... 3 Yleistä... 3 Kyselytutkimuksen tulokset... 3 Markkinariskipreemio Suomen osakemarkkinoilla...

Lisätiedot

HAKEMUS, LIITE 18. Virkistyskäyttöhaitta ja korvaukset. Vahinkoalueet

HAKEMUS, LIITE 18. Virkistyskäyttöhaitta ja korvaukset. Vahinkoalueet memo04.docx 2013-06-14 HAKEMUS, LIITE 18 9 Virkistyskäyttöhaitta ja korvaukset Vahinkoalueet Biojalostamon jätevesien vaikutusten arvioinnin yhteydessä arvioitiin, että normaalina kesänä noin 1 km etäisyydellä

Lisätiedot

Kyläkysely. KYLÄKYSELY Ristola. Sukupuoli. Ikä

Kyläkysely. KYLÄKYSELY Ristola. Sukupuoli. Ikä Kyläkysely KYLÄKYSELY Ristola Elina Haavisto Kysely postitettiin joka talouteen Köyliössä Vastausaikaa oli noin 2 viikkoa (1.1-.2.) Ristolassa kotitaloutta palautuneita vastauksia 2 Vastausprosentti n.

Lisätiedot

KYLÄKYSELY KANKAANPÄÄ

KYLÄKYSELY KANKAANPÄÄ KYLÄKYSELY KANKAANPÄÄ Kyläkysely Kysely postitettiin joka talouteen Köyliössä Vastausaikaa oli noin 2 viikkoa Kankaanpäässä 230 kotitaloutta palautuneita vastauksia 30 Vastausprosentti 13 % Sukupuoli Sukupuoli

Lisätiedot

Kysely Iso-Lehmisuon ja Matkalamminkurun turvetuotantohankkeen vaikutuksista

Kysely Iso-Lehmisuon ja Matkalamminkurun turvetuotantohankkeen vaikutuksista 1(6) Kysely Iso-Lehmisuon ja Matkalamminkurun turvetuotantohankkeen vaikutuksista Vesistövaikutukset 1. Kalastatteko te tai perhekuntanne jäsen jollakin seuraavista vesistöistä? Vanhajoki Kaihlanen Aittojoki

Lisätiedot

TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN ENNAKKOTARKKAILUN YHTEENVETO

TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN ENNAKKOTARKKAILUN YHTEENVETO 1 TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN ENNAKKOTARKKAILUN YHTEENVETO 18.1.2010 1 YLEISTÄ Tavase Oy toteuttaa tekopohjavesihankkeen imeytys- ja merkkiainekokeen tutkimusalueellaan Syrjänharjussa Pälkäneellä.

Lisätiedot

Arjen katsaus Kuluttajakysely maaliskuu 2016

Arjen katsaus Kuluttajakysely maaliskuu 2016 Arjen katsaus Kuluttajakysely maaliskuu 2016 Tutkimuksen taustaa Tässä raportissa esitetään päätulokset LähiTapiolan Arjen Katsaukseen 1/2016 liittyvästä kuluttajatutkimuksesta. Aiheina tällä kierroksella

Lisätiedot

Hulauden vesialueen järvien kunnostushanke

Hulauden vesialueen järvien kunnostushanke Hulauden vesialueen järvien kunnostushanke Yleisötilaisuus 15.6.2012 Mika Niemelä Hankepäällikkö Hulauden Vesialueen Kunnostusyhdistys ry Agenda Tervetulotoivotus Puheenjohtaja Heikki Kulmala, Hulauden

Lisätiedot

IHMISTOIMINNAN JA SUOJELUN VAIKUTUKSET SUOMEN JA RUOTSIN VÄLISEEN SAARISTOON

IHMISTOIMINNAN JA SUOJELUN VAIKUTUKSET SUOMEN JA RUOTSIN VÄLISEEN SAARISTOON IHMISTOIMINNAN JA SUOJELUN VAIKUTUKSET SUOMEN JA RUOTSIN VÄLISEEN SAARISTOON MITÄ MIELTÄ OLET? Helsingin yliopisto, Göteborg University, Suomen Ympäristökeskus, Coastal Research and Planning Institute,

Lisätiedot

S A V O K A R J A L A N Y M P Ä R I S T Ö T U T K I M U S O Y

S A V O K A R J A L A N Y M P Ä R I S T Ö T U T K I M U S O Y S A V O K A R J A L A N Y M P Ä R I S T Ö T U T K I M U S O Y Endomines Oy B 5193.100 Anne Simanainen (email) Henna Mutanen (email) 18.12.2012 Tiedoksi: Pohjois-Karjalan ely-keskus (email) Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

KÖYLIÖN KYLÄKYSELY. Elina Haavisto

KÖYLIÖN KYLÄKYSELY. Elina Haavisto KÖYLIÖN KYLÄKYSELY Elina Haavisto Kyläkysely Kysely postitettiin joka talouteen Köyliössä Vastausaikaa oli noin 2 viikkoa (19.1-12.2.09) Palautuspisteitä seitsemän Köyliössä Vastauksia saatiin 171 Sukupuoli

Lisätiedot

Inarijärven säännöstelyn kehittyminen

Inarijärven säännöstelyn kehittyminen Inarijärven säännöstelyn kehittyminen Vedenkorkeusmittareihin perustuva vaikutustarkastelu Teemu Nurmi, Suomen ympäristökeskus Inarijärven seurantaryhmän kokous Esityksen sisältö Mittaritarkastelun taustaa

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kaupunkeja tutkimuksessa: Raision otos: Raision vastausprosentti: 6 500

Lisätiedot

Päijänteen säännöstelyn vaikutukset vuonna 2005

Päijänteen säännöstelyn vaikutukset vuonna 2005 Suomen ympäristökeskus Mika Marttunen & Olli-Matti Verta 10.5.2007 Päijänteen säännöstelyn vaikutukset vuonna 2005 1 Lähtökohdat Päijänteen säännöstelyn kehittämisselvityksen perusteella esitettiin konkreettisia

Lisätiedot

OHJEISTUS VESIENHOIDON HYÖTYJEN ARVIOINTIIN TOIMENPIDEOHJELMIEN OSA-ALUEILLA

OHJEISTUS VESIENHOIDON HYÖTYJEN ARVIOINTIIN TOIMENPIDEOHJELMIEN OSA-ALUEILLA OHJEISTUS VESIENHOIDON HYÖTYJEN ARVIOINTIIN TOIMENPIDEOHJELMIEN OSA-ALUEILLA Tausta hyötyjen arvioinnille Vesienhoitosuunnitelmiin sisältyvien toimenpiteiden hyötyvaikutuksia tarkasteltiin ensimmäisellä

Lisätiedot

KÖYLIÖN KYLÄKYSELY ja TUISKULA. Elina Haavisto

KÖYLIÖN KYLÄKYSELY ja TUISKULA. Elina Haavisto KÖYLIÖN KYLÄKYSELY ja TUISKULA Elina Haavisto Kyläkysely Kysely postitettiin joka talouteen Köyliössä Vastausaikaa oli noin 2 viikkoa (19.1-12.2.09) Palautuspiste Tuiskulan op + muut palautuspisteet Köyliössä

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 015 Kaupunkeja tutkimuksessa: Kaarinan otos: Kaarinan vastausprosentti: 6 400

Lisätiedot

TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO 24.6.2010

TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO 24.6.2010 1 TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO 24.6.2010 1 YLEISTÄ Tavase Oy toteuttaa tekopohjavesihankkeen imeytys- ja merkkiainekokeen tutkimusalueellaan Syrjänharjussa Pälkäneellä.

Lisätiedot

Vesikirput ja hankajalkaiset pulassa Säkylän Pyhäjärvellä vaarantuuko vedenlaatu?

Vesikirput ja hankajalkaiset pulassa Säkylän Pyhäjärvellä vaarantuuko vedenlaatu? Tiedote 3.3.217, julkaisuvapaa 3.3.217 klo 14.3 Vesikirput ja hankajalkaiset pulassa Säkylän Pyhäjärvellä vaarantuuko vedenlaatu? Pyhäjärven vedenlaatu oli vuonna käyttäjien kannalta hyvä, mutta toisinkin

Lisätiedot

Kauvatsanreitin vesitaloudellinen kehittäminen

Kauvatsanreitin vesitaloudellinen kehittäminen Kauvatsanreitin vesitaloudellinen kehittäminen Kiikoisjärven ja Mouhijärven säännöstelyjen kehittäminen Asukastilaisuus 30.10.2018 ELY:n toimesta vireillä olevia hankkeita ja suunnitelmia Kauvatsanjoen

Lisätiedot

3 MALLASVEDEN PINNAN KORKEUS

3 MALLASVEDEN PINNAN KORKEUS 1 TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO 26.4.2010 1 YLEISTÄ Tavase Oy toteuttaa tekopohjavesihankkeen imeytys- ja merkkiainekokeen tutkimusalueellaan Syrjänharjussa Pälkäneellä.

Lisätiedot

105,00 104,90 104,80 Yläraja Vuosi 2001 Vuosi 2002 Vuosi 2003 Alaraja 104,70 104,60 104,50 104,40 104,30 104,20 104,10 104,00 1.1. 29.1. 20.2. 17.3. 9.4. 25.4. 14.5. 30.3. 21.6. 13.7. 3.8. 21.8. 7.9. 20.9.

Lisätiedot

Puulan kalastustiedustelu 2015

Puulan kalastustiedustelu 2015 26.2.2016 Puulan kalastustiedustelu 2015 Hyvä kalastaja! Puulan kalastusalue tekee Puulan viehekalastusta koskevan kalastustiedustelun. Kysely on lähetty kaikille niille Puulan vieheluvan ostaneille kalastajille,

Lisätiedot

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014 Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 0 Valtuustoseminaari..0 Kaupunkikehitysyksikkö Tuula Miettinen/Teuvo Savikko Lähde: FCG Kaupunkilaisten tyytyväisyys palveluihin kasvussa Espoolaisten tyytyväisyys kaupungin

Lisätiedot

Tuusulanjärven kalakantojen kehitys järven kunnostuksen vuosina 1996-2012

Tuusulanjärven kalakantojen kehitys järven kunnostuksen vuosina 1996-2012 Tuusulanjärven kalakantojen kehitys järven kunnostuksen vuosina 1996-212 Jukka Ruuhijärvi, Sami Vesala ja Martti Rask Riistan- ja kalantutkimus, Evo Tuusulanjärven tila paremmaksi seminaari Gustavelund,

Lisätiedot

Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen kehittäminen -Ilmastonmuutoksen vaikutusten tarkastelu suhteessa nykyisiin säännöstelylupiin

Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen kehittäminen -Ilmastonmuutoksen vaikutusten tarkastelu suhteessa nykyisiin säännöstelylupiin Kauvatsanjoen reitin vesitaloudellinen kehittäminen -Ilmastonmuutoksen vaikutusten tarkastelu suhteessa nykyisiin säännöstelylupiin Yleisötilaisuus Toukolan koulu, Sastamala 30.10.2018 Vanhempi asiantuntija

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille. Kykyviisari-kyselyn voi täyttää paperilla tai verkkopalvelussa

Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille. Kykyviisari-kyselyn voi täyttää paperilla tai verkkopalvelussa Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti vastaajan koettua työ- ja toimintakykyä, osallisuutta

Lisätiedot

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön. VIRVA-mallin sovellus Vanajanselän järvialueella

Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön. VIRVA-mallin sovellus Vanajanselän järvialueella Vedenlaadun muutoksen rahamääräiset vaikutukset vesistön virkistyskäyttöön VIRVA-mallin sovellus Vanajanselän järvialueella 11.7.2013 Ulla Koivisto, Turo Hjerppe, Elina Seppälä, Mika Marttunen Sisällysluettelo

Lisätiedot

KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 2011

KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 2011 KIVENKYYDIN KEHITYSKYSELY 011 1.1 Yleistä kyselyn toteutuksesta Maaliskuun 011 aikana Nurmijärvellä toteutettiin Kivenkyydin kehittämiskysely Webropolnettikyselynä. Kyselyn tavoitteena oli saada tietoa

Lisätiedot

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä 1. Johdanto Rohkene työnhakupalvelun asiakkailta haluttiin saada tietoa tyytyväisyydestä palveluun ja muihin asioihin, jotta palvelua voitaisiin kehittää paremmaksi. Rohkene Työnhakupalvelussa on rekisteröityjä

Lisätiedot

PIELISEN JUOKSUTUKSEN KEHITTÄMINEN

PIELISEN JUOKSUTUKSEN KEHITTÄMINEN 20.12.2010 PIELISENJUOKSUTUKSENKEHITTÄMINEN Yhteenvetovuosina2007 2010tehdyistäselvityksistä OyVesirakentajaPohjois-Karjalanelinkeino-,liikenne-jaympäristökeskus SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 2. Alueenkuvaus...

Lisätiedot

PVO Vesivoima Oy Kollajan ympäristövaikutusten arviointi

PVO Vesivoima Oy Kollajan ympäristövaikutusten arviointi Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further PVO Vesivoima Oy Kollajan ympäristövaikutusten arviointi Porotalouskysely 13.1.2009 PVO Vesivoima Oy Kollajan ympäristövaikutusten arviointi Porotalouskysely

Lisätiedot

Lapinlahden Savonjärvi

Lapinlahden Savonjärvi Lapinlahden Savonjärvi Yleisötilaisuus 2.11.2011 Lapinlahden virastotalo Pohjois-Savon ELY -keskus, Veli-Matti Vallinkoski 3.11.2011 1 Savonjärvi 24.8.2011 Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto 3.11.2011

Lisätiedot

Inarijärven tilan kehittyminen vuosina

Inarijärven tilan kehittyminen vuosina Inarijärven tilan kehittyminen vuosina 1960-2009 Annukka Puro-Tahvanainen, Jukka Aroviita, Erkki A. Järvinen, Minna Kuoppala, Mika Marttunen, Teemu Nurmi, Juha Riihimäki ja Erno Salonen Lähtökohtia mittarityölle

Lisätiedot

Päättökysely 2018 tulokset

Päättökysely 2018 tulokset Perustutkintokoulutus VALMA-koulutus TELMA-koulutus Päättökysely opintonsa päättäville opiskelijoille Päättökysely toteutettiin Webropol-kyselynä huhti-toukokuussa 2018 Kyselyssä oli kolme teemaa: elämänlaadun

Lisätiedot

Hintalappu vesiensuojelutoimenpiteille ja hyödyt virkistyskäytölle. Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Mitä nyt Paimionjoki? -seminaari 28.11.

Hintalappu vesiensuojelutoimenpiteille ja hyödyt virkistyskäytölle. Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Mitä nyt Paimionjoki? -seminaari 28.11. Hintalappu vesiensuojelutoimenpiteille ja hyödyt virkistyskäytölle Turo Hjerppe Suomen ympäristökeskus Mitä nyt Paimionjoki? -seminaari 28.11.2012 Mallit apuna vesien tilan parantamisen kustannusten ja

Lisätiedot

Vesienhoito Kauvatsan reitillä nykytila ja toimenpidesuositukset

Vesienhoito Kauvatsan reitillä nykytila ja toimenpidesuositukset SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN RAPORTTEJA 19 2014 Vesienhoito Kauvatsan reitillä nykytila ja toimenpidesuositukset Turo Hjerppe, Sari Väisänen ja Ilkka Sammalkorpi Suomen ympäristökeskus SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN

Lisätiedot

Tiedote 1.4.2015. Julkaisuvapaa 1.4.2015 klo 12.30. Lisätietoja: Vesistötoimialan päällikkö Anne-Mari Ventelä, puh. 050-370 2919

Tiedote 1.4.2015. Julkaisuvapaa 1.4.2015 klo 12.30. Lisätietoja: Vesistötoimialan päällikkö Anne-Mari Ventelä, puh. 050-370 2919 Tiedote 1.4.2015 Julkaisuvapaa 1.4.2015 klo 12.30 Lisätietoja: Vesistötoimialan päällikkö Anne-Mari Ventelä, puh. 050-370 2919 Toiminnanjohtaja Teija Kirkkala, puh. 050-343 0432 Pyhäjärven suojelurahasto

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Sirkkavuori Asukaskysely 2017 TULOKSET

Kiinteistö Oy Sirkkavuori Asukaskysely 2017 TULOKSET Kiinteistö Oy Sirkkavuori Asukaskysely 2017 TULOKSET 12.12.2017 Tutkimuksen toteutus TUTKIMUKSEN AJANKOHTA 30.10.-19.11.2017 TIEDONKERUUTAPA Paperi- ja web-lomakekysely VASTAUSMÄÄRÄ 18 vastausta VASTAUSPROSENTTI

Lisätiedot

Unelmakalapaikkakyselyn yhteenveto 25.11.2014. Isoja elämyksiä kotiaan kalavesiltä -hanke

Unelmakalapaikkakyselyn yhteenveto 25.11.2014. Isoja elämyksiä kotiaan kalavesiltä -hanke Unelmakalapaikkakyselyn yhteenveto 25.11.2014 Isoja elämyksiä kotiaan kalavesiltä -hanke Kysely toteutettiin syksyn 2014 aikana Kohderyhmänä olivat aktiiviset vapakalastuksen harrastajat Metsähallituksen

Lisätiedot

Vesistön tarkkailu ja ongelmien tunnistaminen, mistä tietoa on saatavilla. Sini Olin, Liisa Hämäläinen ja Matti Lindholm Suomen ympäristökeskus

Vesistön tarkkailu ja ongelmien tunnistaminen, mistä tietoa on saatavilla. Sini Olin, Liisa Hämäläinen ja Matti Lindholm Suomen ympäristökeskus Vesistön tarkkailu ja ongelmien tunnistaminen, mistä tietoa on saatavilla Sini Olin, Liisa Hämäläinen ja Matti Lindholm Suomen ympäristökeskus Sisällysluettelo Vesistön tarkkailu ja ongelmien tunnistaminen

Lisätiedot

Vedenpinnan nosto on vuosien työ milloin se kannattaa? Vauhtia vesienhoitoon järvi-ilta

Vedenpinnan nosto on vuosien työ milloin se kannattaa? Vauhtia vesienhoitoon järvi-ilta Vedenpinnan nosto on vuosien työ milloin se kannattaa? Vauhtia vesienhoitoon järvi-ilta 7.11.2018 Kuva: Taina Bister Toisveden luusuaan Horhankoskelle v. 2018 valmistunut yli 90 m leveä pohjapato ja kunnostettua

Lisätiedot

Loppuuko Loimijoesta vesi. HAMK Tammelan Pyhäjärven Kuivajärven Suojeluyhdistys ry Matti Salo

Loppuuko Loimijoesta vesi. HAMK Tammelan Pyhäjärven Kuivajärven Suojeluyhdistys ry Matti Salo Loppuuko Loimijoesta vesi HAMK 4.5.2019 Tammelan Pyhäjärven Kuivajärven Suojeluyhdistys ry Matti Salo Loppuuko Loimijoesta vesi Ei lopu, mutta Pyhäjärvestä ja Kuivajärvestä loppuu, ellei jotain tehdä!

Lisätiedot

Rantakiinteistöjen virkistyskäyttöhyödyn arvioiminen vesienhoidon toisella suunnittelukaudella

Rantakiinteistöjen virkistyskäyttöhyödyn arvioiminen vesienhoidon toisella suunnittelukaudella Rantakiinteistöjen virkistyskäyttöhyödyn arvioiminen vesienhoidon toisella suunnittelukaudella Vesienhoidon toisella suunnittelukaudella vesimuodostumien hyvän ekologisen tilan saavuttamisesta syntyviä

Lisätiedot

Yhteenveto Pirkanmaan säännöstelyjen järvien kehittämishankkeen verkkokyselyn tuloksista

Yhteenveto Pirkanmaan säännöstelyjen järvien kehittämishankkeen verkkokyselyn tuloksista 12.3.2003 Yhteenveto Pirkanmaan säännöstelyjen järvien kehittämishankkeen verkkokyselyn tuloksista Näsijärvellä, Vanajavedellä, Pyhäjärvellä sekä Kulo-, Rauta- ja Liekovedellä käynnissä olevan säännöstelyn

Lisätiedot

Iisalmen reitti-seminaari Vesistönkunnostukset Lapinlahdella

Iisalmen reitti-seminaari Vesistönkunnostukset Lapinlahdella Iisalmen reitti-seminaari Vesistönkunnostukset Lapinlahdella Historiaa Rantojen kunnostuksia Lapinlahden kirkonkylän läheisyydessä yhdessä Pohjois- Savon ympäristökeskuksen kanssa 1990- luvulla Erilaisia

Lisätiedot

Muuttuvan ilmaston vaikutukset vesistöihin

Muuttuvan ilmaston vaikutukset vesistöihin Muuttuvan ilmaston vaikutukset vesistöihin -kommenttipuheenvuoro Toiminnanjohtaja (FT) Teija Kirkkala Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaari 3.6.2019 Mean annual temperature ( C) Lämpötilat nousevat

Lisätiedot

Wilhelmiinan asiakastyytyväisyyskysely omaisille

Wilhelmiinan asiakastyytyväisyyskysely omaisille Wilhelmiinan asiakastyytyväisyyskysely omaisille Maaliskuu 2013 16.3.2013 Kyselyn toteutus 28.2.2013 lähetys sähköpostilinkkinä omaisille, yhteensä 76 henkilölle Anonyymit vastaukset 15.3.2013 vastausaika

Lisätiedot

KYMIJOEN JA SEN EDUSTAN MERIALUEEN KALATALOUDELLISEN TARKKAILUN KALASTUSTIEDUSTELU VUONNA 2012

KYMIJOEN JA SEN EDUSTAN MERIALUEEN KALATALOUDELLISEN TARKKAILUN KALASTUSTIEDUSTELU VUONNA 2012 KYMIJOEN JA SEN EDUSTAN MERIALUEEN KALATALOUDELLISEN TARKKAILUN KALASTUSTIEDUSTELU VUONNA 2012 Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n julkaisu no 234/2013 Markku Kuisma ISSN 1458-8064 TIIVISTELMÄ Tämä julkaisu

Lisätiedot

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 1 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskyselyt toteutettiin vuosien 2015 ja 2016 keväällä. Kyselylomakkeet annettiin sillä hetkellä hoidossa/asiakkaana

Lisätiedot

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2. Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta

Lisätiedot

ETELÄ-KALLAVEDEN OSAKASKUNTAKYSELY

ETELÄ-KALLAVEDEN OSAKASKUNTAKYSELY ETELÄ- KALLAVEDEN KALASTUSALUE ETELÄ-KALLAVEDEN OSAKASKUNTAKYSELY 5,00 Kalakantojen nykytila 5 = Hyvin runsas, 3 = Hyvä, 1 = Hyvin heikko 4,00 3,00 2,00 1,00 POHJOIS-SAVON KALATALOUSKESKUS R.Y. 2008 1

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 1 Mirja Määttä Tutkija, VTT, Kohtaamo-hanke Marja Riikonen Assistentti, Keski-Suomen ELY-keskus 5.6.2018 Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 Keväällä 2018 Ohjaamojen yhteinen palautteenkeruu toteutettiin

Lisätiedot

Kokemuksia hoitokalastuksista eräillä Etelä-Suomen järvillä

Kokemuksia hoitokalastuksista eräillä Etelä-Suomen järvillä Kokemuksia hoitokalastuksista eräillä Etelä-Suomen järvillä Vihdin Enäjärvi Espoon Pitkäjärvi ja Lippajärvi Näillä kolmella järvellä on suunnilleen samankaltainen kuormitushistoria. Alkuun kuitenkin lyhyesti

Lisätiedot

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO

TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO 1 TAVASE OY, IMEYTYS- JA MERKKIAINEKOKEEN AIKAISEN TARKKAILUN YHTEENVETO 30.11.2011 1 YLEISTÄ Tavase Oy toteutti tekopohjavesihankkeen imeytys- ja merkkiainekokeen tutkimusalueellaan Syrjänharjussa Pälkäneellä.

Lisätiedot

Tutkimus terveydestä, työkyvystä ja lääkehoidosta. Tutkimuksen keskeisimmät löydökset Lehdistömateriaalit

Tutkimus terveydestä, työkyvystä ja lääkehoidosta. Tutkimuksen keskeisimmät löydökset Lehdistömateriaalit Tutkimus terveydestä, työkyvystä ja lääkehoidosta Tutkimuksen keskeisimmät löydökset Lehdistömateriaalit Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti Lääketeollisuus ry:n toimeksiannosta tutkimuksen suomalaisten

Lisätiedot

Oma yksityinen vesialue vai osuus yhteiseen?

Oma yksityinen vesialue vai osuus yhteiseen? Oma yksityinen vesialue vai osuus yhteiseen? Teemu Ulvi Suomen ympäristökeskus 25.3.2015 Kalliolan koulu 26.3.2015 Paimelan koulu Vesialueen omistajan oikeudet Oikeus päättää omaisuutensa käytöstä Voi

Lisätiedot

Pirkanmaan keskeisten järvien säännöstelyjen kehittämisselvitys (PIRSKE) - Kysely vesistön käyttäjille ja ranta-asukkaille

Pirkanmaan keskeisten järvien säännöstelyjen kehittämisselvitys (PIRSKE) - Kysely vesistön käyttäjille ja ranta-asukkaille Pirkanmaan keskeisten järvien säännöstelyjen kehittämisselvitys (PIRSKE) - Kysely vesistön käyttäjille ja ranta-asukkaille Johanna Lantto 1, Diar Isid 1, Sari Väisänen 2, Turo Hjerppe 2 ja Tanja Dubrovin

Lisätiedot

Julkaisua on saatavana myös Internetistä ISSN Taitto: Kyllikki Koskela Tornion kirjapaino Tornio Lapin ym

Julkaisua on saatavana myös Internetistä  ISSN Taitto: Kyllikki Koskela Tornion kirjapaino Tornio Lapin ym L a p i n y m p ä r i s t ö k e s k u k s e n m o n i s t e 52 Kaisa Kerätär 1, Marita Ahola 1, Jari Leskinen 2, Reino Kurkela 3 ja Tarja Konstig 4 Rannankäyttäjien suhtautuminen Kemijärven säännöstelyyn,

Lisätiedot

Hoitokalastusta Vesijärvellä

Hoitokalastusta Vesijärvellä Hoitokalastusta Vesijärvellä Taustaa Sinilevien massaesiintymät alkoivat Vesijärvellä 1960-luvulla Ulkoinen kuormitus oli suurimmillaan 1970 luvun alussa 1975 1978 saneerattiin Vesijärveä kuormittaneita

Lisätiedot

Suomalaisten kotimaanmatkat kesällä 2017, niiden syyt ja alueen suosittelu

Suomalaisten kotimaanmatkat kesällä 2017, niiden syyt ja alueen suosittelu Porvoon seutu Suomalaisten kotimaanmatkat kesällä 2017, niiden syyt ja alueen suosittelu Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy Lokakuu 2018 2 Keskimäärin 4 matkaa kesässä Uusimaa vierailluin maakunta Vastaajat

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LASTEN KYSELYN TULOKSET LV. 2015-2016 Yleistä kyselystä Arviointikyselyn saivat 36 lasta, joista palautui 32 Vastausprosentti 89 % Arviointikyselyn ajankohta oli 2.5 20.5.2016

Lisätiedot

Ehdotus Menkijärven kunnostuksen. velvoitetarkkailuohjelmaksi

Ehdotus Menkijärven kunnostuksen. velvoitetarkkailuohjelmaksi Ehdotus Menkijärven kunnostuksen velvoitetarkkailuohjelmaksi Martti Mäkitalo Menkijärvi 9.2.2019 JOHDANTO Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 1.2.2016 Menkijärven jakokunnalle luvan Menkijärven

Lisätiedot