Gräsantulli, alue , Espoo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Gräsantulli, alue , Espoo"

Transkriptio

1 Raportti 24-1h 1(8) Meluselvitys Gräsantulli, alue , Espoo Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 24-h Korjauksia liikennetietoihin ja liitteisiin. 24-1g Päivitetty aluenumero, tekstiosa, liikennetiedot ja liitteet. 24-1f Päivitetty nimi, liikennetiedot ja liitteet. 24-1e Päivitetty rakennukset ja liikennetiedot. Lisätty Kehä II:n meluesteet. 24-1d Selostusta päivitetty taloon C kohdistuvien äänitasojen osalta. 24-1c Rakennukset ja tontin tasaus muutettu laskentamalliin. Selostuspohja muutettu. 24-1b Päivitetty versio 24-1a Ensimmäinen versio Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

2 Raportti 24-1h 2(8) Sisällysluettelo 1 Taustatiedot Rakennuskohde Tilaaja Laskutus Selvityksen tarkoitus Lähtötiedot Liikennemäärät Laskentamenetelmä Melumallinnus Epävarmuudet Sallitut äänitasot Laskennan tulokset Melukartat Äänitasot rakennuksen julkisivuilla Äänitasot asuntojen parvekkeilla Äänitasot pihan oleskelualueilla Rakennuksen ulkovaipan ääneneristys Parvekkeiden ja terassien suojaus melulta Pihan oleskelualueen suojaus melulta... 7 Lähteet... 7 Liitteet... 8 Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

3 Raportti 24-1h 3(8) Taustatiedot 1.1 Rakennuskohde Gräsantulli, alue , Espoo (aiemmin Piispankallio) YIT:n työnro 104 Kohde sijaitsee Gräsanportin ja Gräsantullin risteyksessä 1.2 Tilaaja YIT Rakennus Oy Kari Kuittinen p kari.kuittinen@yit.fi 1.3 Laskutus YIT Rakennus Oy/AR/104 PL Helsinki 1.4 Selvityksen tarkoitus YIT Rakennus Oy on tilannut selvityksen Espoon Gräsantullin suojauksesta tieliikennemelulta. Kohde sisältää kolme 5-7 kerroksista asuinrakennusta. Tässä raportissa rakennuksille on käytetty nimiä talo A, B ja C (katso liitteet). Tämän selvityksen tarkoituksena on tutkia, millaisin melusuojaustoimenpitein kortteliin suunniteltavat rakennukset ja oleskelualueet voidaan toteuttaa. Lausunto perustuu arkkitehtitoimisto Ark idea Oy:n 12/2015 päivitettyihin suunnitelmiin, Maanmittauslaitoksen avoimeen dataan (maastotietokanta 02/2015 ja 2 m korkeusmalli 01/2013), Espoon kaupungin kartoitusosaston toimittamaan pohjakarttaan Espoon kaupungin liikennesuunnitteluosaston toimittamiin liikennetietoihin. 2 Lähtötiedot 2.1 Liikennemäärät Merkittävinä äänilähteinä alueella ovat Länsiväylä, Kehä II, Kuitinmäentie ja Gräsantulli. Teiden liikennemäärät on saatu Espoon kaupungin liikennesuunnitteluyksiköstä. Koska ennustetut liikennemäärät ovat suuremmat kuin nykyiset, ennustetilanne on mitoittava. Liikenne-ennusteessa on otettu huomioon Matinsolmun kehittämishanke. Taulukossa 1 on esitetty laskennassa käytetyt ennusteliikennemäärätiedot. Mikäli tarkempaa tietoa ei ole ollut, liikennemäärän on oletettu jakautuvan siten, että 10 % liikennevirrasta kulkee yöllä ja 90 % päivällä. Tällä oletuksella yöaikainen äänitaso on päiväajan äänitasoa 7 db alempi. Liitteessä 4 on esitetty liikennemäärät kartalla. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

4 Raportti 24-1h 4(8) Taulukko 1. Laskennassa käytetyt tärkeimmät liikennemäärätiedot ennustetilanteessa Väylä Raskaan Nopeusrajoitus KAVL 2035 Yöliikenteen liikenteen [ajon./vrk] osuus [%] osuus [%] [km/h] Länsiväylä (Kehä II liittymästä itään) Länsiväylä (Kehä II liittymän kohdalla) Länsiväylä (Kehä II liittymästä länteen) Kehä II (Gräsanportti - Länsiväylä) Kehä II (Kuitinmäentie - Gräsanportti) Kehä II (Kuitinmäentiestä pohjoiseen) Kuitinmäentie (Kehä II kohdalla) Kuitinmäentie (Gräsantulli - Kehä II) Kuitinmäentie (Gräsantullista länteen) Uuskartananotie Ramppi Kehä II:lta Länsiväylälle länteen Ramppi Kuitinmäentieltä Länsiväylälle länteen Ramppi Länsiväylältä idästä Gräsanlaaksolle etelään Yhdistyneet rampit Kuitinmäentieltä ja Kehä II:lta Uusi Kehän II ramppi Gräsantulli (Gräsanportti - Kehä II) Gräsantulli (Kuitinmäentie - Gräsanportti) Gräsanportti Gräsantörmä Laskentamenetelmä 3.1 Melumallinnus Liikenteen aiheuttamia äänitasoja korttelialueella on arvioitu melulaskentaohjelmistolla CadnaA 4.6, johon sisältyvät tie- ja raideliikennemelun sekä teollisuusmelun pohjoismaiset laskentamallit. CadnaA-ohjelmisto laskee melukartat sille syötetyn kolmiulotteisen maastomallin perusteella. Laskennassa se ottaa huomioon mm. liikenneväylien liikennemäärät, ajonopeuden, maastomuodot, rakennusten sijainnin ja korkeuden sekä heijastukset rakenteista ja Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

5 Raportti 24-1h 5(8) maasta niille määriteltyjen absorptio-ominaisuuksien perusteella. Laskennassa rakennusten julkisivut on oletettu täysin heijastaviksi. Maasto on oletettu täysin absorboivaksi erikseen määrättyjä alueita lukuun ottamatta. Äänitasojen laskemiseksi laskenta-alue on jaettu ruutuihin, joiden koko on 2 x 2 m (liitteet 1 ja 3). Jokainen laskentapiste on kaksi metriä maanpinnan yläpuolella. Valkoisella alueella keskiäänitaso on melukartoissa alle 45 db. Melun leviämisen havainnollistamiseksi 5 db leveille meluvyöhykkeille on lisäksi piirretty ohut musta viiva 1 db välein. Julkisivujen ja parvekkeiden laskennassa julkisivun osan pystylinjalle on asetettu kolmen metrin välein laskentapiste pystysuunnassa. Alimman pisteen korkeus on kaksi metriä alimman kerroksen lattiapinnan yläpuolella. Julkisivujen ja parvekkeiden melukartoissa on esitetty kunkin pystylinjan suurin melutaso kussakin laskentatilanteessa (liite 2). 3.2 Epävarmuudet Tieliikennemelun pohjoismaisen laskentamallin epätarkkuutta on käsitelty julkaisussa Tieliikennemelun laskentamalli [1]. Julkaisussa sanotaan seuraavaa: Yleisesti tämän laskentamallin antamat tulokset vastaavat mittausten keskimääräisiä vapaan kentän äänitason arvoja, so. tulokset sijoittuvat vaihtelualueen puoliväliin (vuosikeskiarvot). Tarkkuus kuitenkin heikkenee, kun etäisyys melulähteestä kasvaa ja tuuliolosuhteet eroavat mallin oletusarvoista. Malli olettaa tuulen suunnan olevan aina lähteeltä vastaanottajalle, joten malli mallintaa aina huonointa tilannetta. Tämän lisäksi mallinnuksen tarkkuuteen vaikuttaa merkittävästi lähtötietojen, kuten liikennetietojen ja maastomallin tarkkuus. Esimerkiksi liikennemäärän kaksinkertaistuminen kasvattaa väylän melua 3 db. 3.3 Sallitut äänitasot Rakennuksen ja oleskelualueiden melusuojaus on toteutettava niin, että valtioneuvoston päätöksessä nro 993/1992 [2] esitetyt melutason ohjearvot täyttyvät. Päätöksen mukaan rakennuksen ulkopuolisen melulähteen aiheuttama melun keskiäänitaso LA,eq saa olla - sisällä asuin-, majoitus- ja potilashuoneissa päivällä klo 7-22 enintään 35 db ja yöllä klo 22-7 enintään 30 db. - piha-alueilla ja muilla oleskelualueilla, kuten parvekkeilla, päivällä klo 7-22 enintään db ja yöllä klo 22-7 enintään 50 db. Uusilla alueilla oleskelualueiden yöohjearvo on 45 db. Kaavoittaja on määritellyt alueen vanhaksi. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

6 Raportti 24-1h 6(8) Laskennan tulokset 4.1 Melukartat Koska tulevaisuuden liikennemäärät ovat suuremmat kuin nykyiset, ratkaisevat ennustetilanteen melukartat alueen melunsuojaustarpeen. Tästä syystä tässä lausunnossa esitetään vain ennustetilanteen melukartat. Melumallinnuksen melukartat on esitetty liitteissä 1-4. Liitteet sisältävät: - Liitteessä 1 on esitetty päivä- ja yöajan melukartat laskettuna +2 m korkeudessa maanpinnasta kussakin laskentaruudussa. - Liitteessä 2 on esitetty julkisivuille ja parvekkeille kohdistuvat suurimmat päivä- ja yöajan melutasot +2 m korkeudessa lattiapinnasta. - Liitteessä 3 on esitetty päivä- ja yöajan melukartat +2 m korkeudessa maanpinnasta ehdotetulla meluntorjunnalla. - Liitteessä 4 on esitetty laskennassa käytetyt liikennemäärät kartalla. 4.2 Äänitasot rakennuksen julkisivuilla Asemakaavassa rakennuksen ulkovaippaa koskeva ääneneristysvaatimus ΔLA,vaad annetaan rakennuksen julkisivun kohdalla ilman julkisivusta tulevia heijastuksia vallitsevan ja sisällä sallittavan äänitason erotuksena [3]. Suurimmat asuinrakennuksien julkisivuille kohdistuvat melutasot liitteen melukarttojen mukaan vaihtelevat talojen kesken päivällä välillä 61 db (liite 2 s. 1) ja yöllä välillä 54 db (liite 2 s. 2). Kun otetaan huomioon sisätiloissa päiväajan sallittavan melutason ohjearvo 35 db, saadaan ulkovaipan äänitasoerovaatimukseksi ΔLA,vaad = db. Päiväaikaiset melutasot ovat sisätilojen meluntorjunnan mitoituksen kannalta määräävät. 4.3 Äänitasot asuntojen parvekkeilla Liitteen 2 sivuilla 3 ja 4 on esitetty ympyrän sisällä rakennusten parvekkeisiin kohdistuva päivä- ja yöaikainen melutaso ilman heijastusta. Parvekkeisiin kohdistuvat suurimmat melutasot vaihtelevat talojen kesken päiväaikaan 61 db ja yöaikaan db. Parvekkeiden melunsuojaus määräytyy päiväajan melukarttojen mukaan (päiväohjearvo db). 4.4 Äänitasot pihan oleskelualueilla Tontin piha-alueiden äänitasot on esitetty liitteen 1 melukartoissa ennustetilanteessa päivä- ja yöaikaan 2 m korkeudella maanpinnasta. Liikenteestä johtuva keskiäänitaso on päiväaikaan 7 db korkeampi kuin yöllä. Päiväajan melutasot mitoittaa pihan oleskelu- ja leikkialueiden meluntorjunnan. Talojen A ja B välisellä oleskelupihalla päivän keskiäänitaso on maksimissaan db ja talojen B ja C välillä db. 5 Meluntorjuntatoimenpiteet 5.1 Rakennuksen ulkovaipan ääneneristys Äänitasot rakennusten julkisivuilla vaihtelee jonkin verran kerroksesta riippuen. Erot ovat kuitenkin pieniä, eikä olisi tarkoituksenmukaista antaa kovin monta erilaista vaatimustasoa saman rakennuksen julkisivuille. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

7 Raportti 24-1h 7(8) Talojen julkisivuun kohdistuva melutaso on liitteen 2 s. 1 mukaan suurimmillaan päivällä 61 db. Ääneneristysvaatimukseksi tälle julkisivulle saadaan 61 db - 35 db = 26 db. Alle 30 db asemakaavavaatimuksia ei ole tarpeen antaa. On kuitenkin huomioitava, että mikäli itäpuolen naapuritalot eivät valmistu ennen tätä kohdetta, on julkisivujen melutasot suuremmat. Helimäen lausunnossa 24-1e on tarkasteltu tilannetta, jossa naapurirakennuksia ei ole. 5.2 Parvekkeiden ja terassien suojaus melulta Niillä parvekelinjojen osilla, joihin kohdistuva päiväaikainen melutaso on 62 db, tulee parvekkeet varustaa lasituksin. Lasitusten tarkat vaatimukset määritellään myöhemmin rakennuslupaa haettaessa. Äänen heijastuminen julkisivusta kasvattaa melutasoa 3 db. Mallinnetussa kohdistuvassa melussa ei ole laskettu mukaan tätä heijastusta. Sen vuoksi kaikki parvekkeet, joihin kohdistuva melutaso on yli db, täytyy lasittaa, jotta ohjearvo saavutetaan parvekkeella. 5.3 Pihan oleskelualueen suojaus melulta Päiväajan melutasot mitoittavat oleskelualueiden meluntorjunnan. Korttelin pihojen oleskelualueet voidaan vapaasti sijoittaa alueelle, joka päiväajan melukartassa (liite 1 s.1) ennustetilanteessa näkyy vihreänä tai valkoisena. Liitteen 1 sivun 1 mukaan melutasojen ohjearvot ylittyvät pihasuunnitelmien mukaisilla oleskelualueilla. Liitteessä 3 on esitetty pihojen meluntorjuntatoimenpiteet. Pihojen pohjoisreunalle asennettavan meluesteen tulee olla vähintään 1,5 m korkea mitattuna pihakannesta. Mikäli meluntorjuntaa toteutetaan annetun ehdotuksen mukaan, oleskelualueet voidaan sijoittaa nykyiselle paikalleen tai liitteen 3 sivun 1 melukarttojen mukaan alueille, jotka näkyvät vihreinä tai valkoisena. Jos pihojen oleskelualueet sijoitetaan muualle, ne on suojattava meluestein. Jos rakennusmassoittelu, meluesteiden sijoittelu tms. muuttuu, tilanne tarkistetaan. Melueste voi olla rakenteeltaan betonielementti, tiilimuuraus tai tiivis säänkestävä rakennuslevy, joka on päällystetty molemmin puolin puuverhouksella. Pelkkä puusäleikkö ei toimi meluesteenä. Esteen tulee olla rakenteeltaan tiivis ja sen tulee ulottua maahan saakka. Esteessä voi olla lasi- tai pleksiosia, mutta niiden tulee liittyä tiiviisti esteen muuhun rakenteeseen. Helsingissä Helimäki Akustikot Laatinut: Tuomas Pärnänen, TkK tuomas.parnanen@helimaki.fi Erno Huttunen, DI, FISE A akustiikka p erno.huttunen@helimaki.fi Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

8 Raportti 24-1h 8(8) Lähteet 1. Tieliikennemelun laskentamalli, Ympäristöministeriön ohje 6, Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista. Suomen säädöskokoelma, nro 993/ Rakennuksen julkisivun ääneneristävyyden mitoittaminen Helsinki, ympäristöministeriö, ympäristöopas 108. Liitteet 1. Päivä- ja yöajan melukartat laskettuna +2 m korkeudessa maanpinnasta 2. Julkisivuille ja parvekkeille kohdistuvat suurimmat päivä- ja yöajan melutasot +2 m korkeudessa lattiapinnasta 3. Päivä- ja yöajan melukartat +2 m korkeudessa maanpinnasta ehdotetulla meluntorjunnalla 4. Liikennemäärät Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi on sallittua vain Insinööritoimisto Heikki Helimäki Oy:n kirjallisella luvalla.

9 KAVL 9300 Raskaita 8 % KAVL Raskaita 8 % KAVL 00 Liite 1 s.1(3) KAVL 00 KAVL 2000 KAVL400 KAVL 2000 Päiväajan keskiäänitaso L A. eq >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Melutilanne ilman meluntorjuntaa Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) päivällä klo Korkeus: Melukäyrät +2 m korkeudella maanpinnasta 1:1500 (A4) 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

10 % Liite 1 s.2(3) KAVL 00 KAVL 2000 Päiväajan keskiäänitaso L A. eq :750 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Melutilanne ilman meluntorjuntaa Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) päivällä klo Korkeus: Melukäyrät +2 m korkeudella maanpinnasta 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

11 % Liite 1 s.3(3) KAVL 00 KAVL 2000 Yöajan keskiäänitaso L A. eq :750 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Melutilanne ilman meluntorjuntaa Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) yöllä klo Korkeus: Melukäyrät +2 m korkeudella maanpinnasta 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

12 54 Liite 2 s.1(4) Päiväajan keskiäänitaso L A. eq :500 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Julkisivumelu Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) päivällä klo Julkisivuihin Pieniin ympyröihin on laskettu julkisivun pystylinjaan kohdistuva suurin keskiäänitaso päivällä. Ison ympyrän sisään on merkitty suurin ko- kohdistuvat melutasot: ko rakennuksen julkisivuihin kohdistuva keskiäänitaso päivällä ja yöllä. 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

13 Liite 2 s.2(4) Yöajan keskiäänitaso L A. eq :500 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Julkisivumelu Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) yöllä klo Julkisivuihin Pieniin ympyröihin on laskettu julkisivun pystylinjaan kohdistuva suurin keskiäänitaso yöllä. Ison ympyrän sisään on merkitty suurin ko- kohdistuvat melutasot: ko rakennuksen julkisivuihin kohdistuva keskiäänitaso päivällä ja yöllä. 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

14 Liite 2 s.3(4) Päiväajan keskiäänitaso L A. eq :500 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Parvekemelu Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) päivällä klo Parvekkeille Pieniin ympyröihin on laskettu parvekelinjaan kohdistuva suurin keskiäänitaso päivällä. Ison ympyrän sisään on merkitty suurin koko ra- kohdistuvat melutasot: kennuksen parvekkeille kohdistuva keskiäänitaso päivällä ja yöllä. 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

15 Liite 2 s.4(4) Yöajan keskiäänitaso L A. eq :500 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Parvekemelu Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) yöllä klo Parvekkeille Pieniin ympyröihin on laskettu parvekelinjaan kohdistuva suurin keskiäänitaso yöllä. Ison ympyrän sisään on merkitty suurin koko ra- kohdistuvat melutasot: kennuksen parvekkeille kohdistuva keskiäänitaso päivällä ja yöllä. 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

16 % Liite 3 s.1(2) KAVL 00 KAVL 2000 Meluaita +1,5 m pihakannesta Päiväajan keskiäänitaso L A. eq :750 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Melutilanne ehdotetulla meluntorjunnalla. Meluaita on esitetty sinisellä viivalla. Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) päivällä klo Korkeus: Melukäyrät +2 m korkeudella maanpinnasta 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

17 % Liite 3 s.2(2) KAVL 00 KAVL 2000 Meluaita +1,5 m pihakannesta Yöajan keskiäänitaso L A. eq :750 (A4) >.0 db >.0 db Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Laskentatilanne: Melutilanne ehdotetulla meluntorjunnalla. Meluaita on esitetty sinisellä viivalla. Liikenne: Vuoden 2035 ennustettu keskimääräinen arkivuorokausiliikenne (KAVL) yöllä klo Korkeus: Melukäyrät +2 m korkeudella maanpinnasta 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

18 Liite 4 s.1(1) Raskaita 4 KAVL KAVL 9300 Raskaita 8 % KAVL Raskaita 8 % KAVL 00 KAVL Raskaita 8 % KAVL Raskaita 8 % KAVL 00 KAVL KAVL400 KAVL 00 KAVL 2000 KAVL 2000 KAVL KAVL Yöllä 5 % KAVL KAVL 9100 KAVL 7500 KAVL 400 KAVL KAVL 260 Yöllä 6 % KAVL 200 Yöllä 6 % KAVL 10 KAVL 260 Yöllä 5 % KAVL 200 Yöllä 5 % KAVL Päiväajan keskiäänitaso L A. eq >.0 db >.0 db 1:3000 (A4) Työ: 24-1h, Gräsantulli - Gräsatullen, Sisältö: Liikennemäärät 24-1h Piispankallio Cadna 18.cna

Saimaankatu 29, Lahti

Saimaankatu 29, Lahti Lausunto 6265-1a 1(8) 30.1.2015 Meluselvitys Saimaankatu 29, Lahti Lausunnon muutokset Numero Päiväys Muutokset 6265-1a 30.1.2015 Ensimmäinen versio. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai kopiointi

Lisätiedot

Perttu Korhonen DI, FISE T akustiikka

Perttu Korhonen DI, FISE T akustiikka Lausunto 3343-2a 1(8) TILAAJA: TEKIJÄT: Mäntsälän kunta Tapio Sillfors Heikinkuja 4 04600 Mäntsälä p. 040 314 tapio.sillfors@mantsala.fi Työnumero: 194_Meijeri_asemakaava Tuomas Pärnänen DI 020 7118 6

Lisätiedot

KOy Raitinlukko, Espoo kortteli 12002, tontti 17

KOy Raitinlukko, Espoo kortteli 12002, tontti 17 Lausunto 7295-2a 1(8) TILAAJA: TEKIJÄT: Rakennus Oy Wareco Risto Rautio Äyritie 12 B 01510 Vantaa p. 050 672 13 risto.rautio@lehto.fi Sami Mäkinen DI 020 7118 597 sami.makinen@helimaki.fi Anttoni Kananen

Lisätiedot

KOy Myyrinmäki, Vantaa

KOy Myyrinmäki, Vantaa Lausunto 7526-1b 1(10) 29.5.2018 TILAAJA: TEKIJÄT: T2H Rakennus Oy Ville Tiirola Vantaankoskentie 14 01670 Vantaa p. 040 911 8785 ville.tiirola@t2h.fi Oliver Merilaid DI 020 7118 593 oliver.merilaid@helimaki.fi

Lisätiedot

Samariantie 2-4, Espoo

Samariantie 2-4, Espoo Lausunto 7044-1a 1(9) TILAAJA: TEKIJÄT: Kaija Rihkajärvi Puolikkotie 8 02330 Espoo p. 040 738 9429 kaija.rihkajarvi@agentia.fi Miikka Valtonen DI 020 7118 692 miikka.valtonen@helimaki.fi Pekka Taina DI,

Lisätiedot

Rälssinpuisto, Vantaa, Korttelialueet: (KT), (KTL-2)

Rälssinpuisto, Vantaa, Korttelialueet: (KT), (KTL-2) Lausunto 6684-1b 1(10) TILAAJA: TEKIJÄT: Lemminkäinen Talo Oy Timo Ruuskanen Salmisaarenaukio 2, PL169 00181 Helsinki p. 040 8 71 timo.ruuskanen@lemminkainen.com Sami Mäkinen DI 020 7118 7 sami.makinen@helimaki.fi

Lisätiedot

Svengin yritysalue, Järvenpää

Svengin yritysalue, Järvenpää Lausunto 7220-1b 1(8) TILAAJA: TEKIJÄT: Järvenpään kaupunki Sampo Perttula Seutulantie 12 001 Järvenpää p. 040 315 2005 sampo.perttula@jarvenpaa.fi Tilausviite: 182 Miikka Valtonen DI 020 7118 692 miikka.valtonen@helimaki.fi

Lisätiedot

Lintukorpi 2 Espoon Lintuvaara, kortteli 50102

Lintukorpi 2 Espoon Lintuvaara, kortteli 50102 Raportti 4863-2c 23.5.2011 Meluselvitys Lintukorpi 2 Espoon Lintuvaara, kortteli 50102 Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 4863-2c 23.5.2011 Päivitetty uusi asemapiirros, tutkittu eri vaihtoehtoja

Lisätiedot

AVIA-kortteli, Vantaa

AVIA-kortteli, Vantaa Lausunto 6688-1c 1(10) 18.5.2016 TILAAJA: TEKIJÄT: YIT Rakennus Oy Kari Kuittinen PL 36 (Panuntie 11) 001 HELSINKI p. 040 830 8218 kari.kuittinen@yit.fi Työnumero 70277 Petteri Laine DI 020 7118 698 petteri.laine@helimaki.fi

Lisätiedot

Puu-Kivistön aloituskorttelit, asemakaava , korttelit ja 23142

Puu-Kivistön aloituskorttelit, asemakaava , korttelit ja 23142 Lausunto 19147-1b 1(8) TILAAJA: TEKIJÄT: Taaleri Vuokrakoti ARA Oy Markus Halkola p. 040 834 3888 markus.halkola@taaleri.com Santtu Huusko RI (amk) 020 7118 699 santtu.huusko@helimaki.fi Erno Huttunen

Lisätiedot

Vanbronniitty, Espoo. Meluselvitys

Vanbronniitty, Espoo. Meluselvitys Lausunto 69-1d 1(10) TILAAJA: TEKIJÄT: YIT Rakennus Oy Petri Raunio Panuntie 11 000, Helsinki p. 050 539 9633 petri.raunio@yit.fi Työnumero 70202 Petteri Laine DI, Fise V+ akustiikka 020 7118 698 petteri.laine@helimaki.fi

Lisätiedot

Hoviahontie 2, Pyhäselkä

Hoviahontie 2, Pyhäselkä Lausunto 5527-3a 1(6) 21.12.2012 Hoviahontie 2, Pyhäselkä Meluselvitys Lausunnon muutokset Numero Päiväys Muutokset 5527-3a 21.12.2012 Ensimmäinen versio ä. Tämän asiakirjan osittainen julkaiseminen tai

Lisätiedot

Rastasniityntie 1, Espoo Laaksolahti, kortteli 60106

Rastasniityntie 1, Espoo Laaksolahti, kortteli 60106 Raportti 2543-5a 27.10.2011 Meluselvitys Rastasniityntie 1, Espoo Laaksolahti, kortteli 60106 Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 2543-5a 27.10.2011 Melukartat päivitetty rakennuksen 1B

Lisätiedot

Suurpelto, Kokinniitty Espoo

Suurpelto, Kokinniitty Espoo Lausunto 7432-1c 1(13) TILAAJA: TEKIJÄT: Arkkitehdit Tommila Oy Katariina Vuorio p. 040 96 400 katariina.vuorio@arktom.fi Sami Mäkinen DI, FISE T akustiikka 020 7118 597 sami.makinen@helimaki.fi Erno Huttunen

Lisätiedot

As Oy Kauniaisten Bredanportti

As Oy Kauniaisten Bredanportti Lausunto 7026-1c 1(11) TILAAJA: TEKIJÄT: Peab Oy Tommi Peltola p. 040 1637 784 tommi.peltola@peab.fi Oliver Merilaid DI 020 7118 593 oliver.merilaid@helimaki.fi Tommi Saviluoto RI (amk), Fise A akustiikka,

Lisätiedot

Martinlaakson kaupunginosan korttelin suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta

Martinlaakson kaupunginosan korttelin suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta INSINÖÖRITOIMISTO HEIKKI HELIMÄKI OY Lausunto 3383-3 Akustiikan asiantuntija 19.1.2007 1(5) Tilaaja: SRV Westerlund Oy Sami Somero PL 515 02201 Espoo sami.somero@srv.fi Martinlaakson kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Lausunto 4508-1c 1(8) 16.5.2011

Lausunto 4508-1c 1(8) 16.5.2011 Lausunto 4508-1c 1(8) 16.5.2011 Meluselvitys Pähkinärinne, Vantaa Akustiikkaselostuksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 4508-1c 16.5.2011 Lisätty liikennemäärät kehä II:n laajennus toteutuneena (taulukko

Lisätiedot

Salonpään koulu. A s e m a k a a v a n l i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Salonpään koulu. A s e m a k a a v a n l i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Salonpään koulu A s e m a k a a v a n l i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1615787.1 2 (7) TIIVISTELMÄ Tässä selvityksessä tutkitaan tieliikenteen aiheuttamia äänitasoja Salonpään koulun asemakaavan

Lisätiedot

Sako II, asemakaavamuutos

Sako II, asemakaavamuutos Sako II, asemakaavamuutos 4111579.3.7 Muutokset: A 4.10.2016 Muutettiin pohjaa B 5.10.2016 Muutettiin taas pohjaa 4111579.3.7 2 (6) Sako II, asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Hylliniitynkatu 13. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, a s e m a k a a v a n r o B

Hylliniitynkatu 13. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, a s e m a k a a v a n r o B Hylliniitynkatu 13 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, a s e m a k a a v a n r o 8 6 3 2 1611723.1B D-numero: 1632252 1611723.1B 2 (10) Hylliniitynkatu 13 SSÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Meluselvitys, Tikkurilan Puistokas & TicTac

Meluselvitys, Tikkurilan Puistokas & TicTac INSINÖÖRITOIMISTO HEIKKI HELIMÄKI OY Lausunto 3423-1 Akustiikan asiantuntija 26.1.2007 1(5) Tilaaja: YH-Suomi Oy Hannu Korkeamäki Retkeilijänkatu 11 00980 Helsinki 0500-600127 hannu.korkeamaki@yh.fi Meluselvitys,

Lisätiedot

Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus

Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus Lausunto 3853-2 1(6) Tilaaja: Skanska Kodit Oy Toni Tuomola PL 114 00101 Helsinki 020 719 4623 toni.tuomola@skanska.fi Matrix kilpailuehdotuksen parvekkeiden lasitus 1 Kohde Skanska Kodit Oy on tilannut

Lisätiedot

Nykyliikenne päiväaikaan LA,eq,7-22

Nykyliikenne päiväaikaan LA,eq,7-22 Ramppi länteen KAVL: 1200 Raskaita: 7% Länsiväylä länteen, sillan länsipuoli KAVL: 9200 Ramppi idästä KAVL: 00 Marinkallio (YIT) Kortteli 34068 Espoo 1799.1 LIITE 1, s. 1(4) 67 Vanha Jorvaksentie KAVL:

Lisätiedot

Linnustajantie A. Liikennemeluselvitys

Linnustajantie A. Liikennemeluselvitys Linnustajantie 6 Liikennemeluselvitys 1611936.1A Muutokset: 30.9.2016 Alkuperäinen meluselvitys A 18.1.2017 Päivitetty 3.1. luonnosten mukaiseksi. Talot D1 ja D2 muuttuneet pienkerrostaloiksi. Autokatokset

Lisätiedot

Lauttasaarentie 25, meluntorjunta

Lauttasaarentie 25, meluntorjunta Lausunto 83-2a 1(3) 12.2.2015 Tilaaja: Anneli Keränen YIT Rakennus Oy Kerrostalot Pääkaupunkiseutu PL (Panuntie 11), 00621 Helsinki puh. 0 195 83 anneli.keranen@yit.fi Lauttasaarentie 25, meluntorjunta

Lisätiedot

Laurikkalan pappilan alue. Liikennemeluselvitys

Laurikkalan pappilan alue. Liikennemeluselvitys Laurikkalan pappilan alue 1613543.1 1613543.1 2 (8) Laurikkalan pappilan alue SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4 Selostuksen tarkoitus... 3 2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

Holvastin asemakaavamuutos nro Liikennemeluselvitys DONNA- ID:

Holvastin asemakaavamuutos nro Liikennemeluselvitys DONNA- ID: Holvastin asemakaavamuutos nro 8683 DONNA- ID: 2 0 179 158.1 158.1 2 (9) Holvastin asemakaavamuutos nro 8683 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4 Selostuksen

Lisätiedot

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere,

ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS. Työ: E Tampere, ALAVIESKA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN MELUSELVITYS Työ: E26215 Tampere, 17.4.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Toimistot: Turku, Tampere, Helsinki ja Oulu 17.4.2013 Alavieskan

Lisätiedot

Meluselvitys Lepolan alue, Järvenpää

Meluselvitys Lepolan alue, Järvenpää Lausunto 3809-2 1(5) 16.4.2008 Tilaaja: Järvenpään kaupunki Tekninen toimi Kaavoitus ja mittaus Yhteyshenkilö: Ilkka Holmila kaupunginarkkitehti PL 41 04401 Järvenpää 040-315 2455 ilkka.holmila@jarvenpaa.fi

Lisätiedot

Jankan Liikekeskus Kortteli D L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Jankan Liikekeskus Kortteli D L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Jankan Liikekeskus Kortteli 15 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1610626.3D Muutokset D Korjattu taulukon 2.1 yksiköt sekä muokattu kohtaa 2.1. 27.9.2016 C Päivitetty selvitys uusimman viitesuunnitelman

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 NURMIJÄRVEN KYLÄNPÄÄN ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS E26275 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Kaavarajat vaihdettu ja raportti päivitetty 5.1.2015 Hannele Kemppi Hannele

Lisätiedot

Atalan asemakaavamuutos nro 8655 ID: L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Atalan asemakaavamuutos nro 8655 ID: L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Atalan asemakaavamuutos nro 85 ID: 2 060 612 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1614374.1 1614374.1 2 (10) Atalan asemakaavamuutos nro 85 ID: 2 060 612 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

Liisa Kilpilehto, Mika Hanski

Liisa Kilpilehto, Mika Hanski 171079-01-A 1(3) Liisa Kilpilehto, Mika Hanski 8.11.2017 Asiakas: A-Kruunu Oy Tilaus: 1.11.2017 Yhteyshenkilö: Eero Lehtomäki LIIKENNEMELUSELVITYS 1 TAUSTA Kauniaisiin ollaan suunnittelemassa asuinrakennusta

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Kanakoulun alue B. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Kanakoulun alue B. L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Kanakoulun alue L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1612996.1B Muutokset: B Korjattiin talon 3 kerroskorkeuden teksti (VII -> VIII) A 27.9.2018 Päivitettiin kohteen massoittelu, melukartat, ulkovaipan

Lisätiedot

Meluselvityksen täydennys Lepolan alue, Järvenpää

Meluselvityksen täydennys Lepolan alue, Järvenpää Lausunto 3809-5 1(2) 28.7.2008 Tilaaja: Järvenpään kaupunki Tekninen toimi Kaavoitus ja mittaus Yhteyshenkilö: Ilkka Holmila kaupunginarkkitehti PL 41 04401 Järvenpää 040-315 2455 ilkka.holmila@jarvenpaa.fi

Lisätiedot

Joensuun asemakaavamuutos 1716 Suistamonkatu

Joensuun asemakaavamuutos 1716 Suistamonkatu Joensuun asemakaavamuutos 1716 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1613866.2A Muutokset: B Tutkittu alueiden meluntorjuntaa meluesteillä ja päivitetty meluselvitys Joensuun kaupungin pyytämän värikartan

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: MIKKELIN KAUPUNKI VT15 MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: MIKKELIN KAUPUNKI VT15 MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU MELUSELVITYS TYÖNUMERO: 20601512 MIKKELIN KAUPUNKI VT15 MELUSELVITYS 22.11.2017 SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista 22.11.2017 FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 15.11.2017 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS MUUTOS

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Järvenpää, Pajalan teollisuusalue, kortteli 701

Järvenpää, Pajalan teollisuusalue, kortteli 701 Raportti 4762-5a 21.5.2012 Meluselvityksen päivitys Järvenpää, Pajalan teollisuusalue, kortteli 701 Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 4762-4a 9.3.2011 Lisätty kaavaluonnos E9. 4762-3a

Lisätiedot

Joensuun asemakaavamuutos 1726 Kukkolankatu 6-8

Joensuun asemakaavamuutos 1726 Kukkolankatu 6-8 Joensuun asemakaavamuutos 1726 Kukkolankatu 6-8 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1613866.3A Muutokset: A Melumalliin lisätty kaavaluonnoksen mukaiset rakennukset 15.1.2018 Ensimmäinen versio selostuksesta

Lisätiedot

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110 FCG Planeko Oy Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS Raportti 589-D4110 16.10.2009 FCG Planeko Oy Raportti I 16.10.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot... 1 3 Lähtötiedot... 2 3.1

Lisätiedot

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys

Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys LEMPÄÄLÄN KUNTA, KAAVOITUS Koivukujan asemakaavamuutoksen meluselvitys RaporttiLUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P35832p001 RaporttiLUONNOS 1 (7) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2

Lisätiedot

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110

Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 PAIMION KAUPUNKI Meluselvitys Iso-Iivarintielle välillä Vt 1 St 110 Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P32583 Raportti 1 (7) Eskelinen Erja Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6.10.2014 P25141 Raportti Puustinen Tomi 6.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro , Voimalantie 5-6, Vantaa

Asemakaavan muutos nro , Voimalantie 5-6, Vantaa Lausunto 7285-2a 1(11) 18.1.2018 TLAAJA: TEKJÄT: NCC Suomi Oy Jenni jäs PL 13 00281 Helsinki p. 050 406 2822 jenni.ijas@ncc.fi Miikka Valtonen D 020 7118 692 miikka.valtonen@helimaki.fi Anttoni Kananen

Lisätiedot

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma. Liikennemeluselvitys

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma. Liikennemeluselvitys Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma 162.1 162.1 2 (10) Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI KYLPYLÄSAAREN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI KYLPYLÄSAAREN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20601225 HAAPAVEDEN KAUPUNKI KYLPYLÄSAAREN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VALMIS FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

Järvenpää, Pajalan teollisuusalue

Järvenpää, Pajalan teollisuusalue Raportti 4762-4a 11.3.2011 Meluselvitys Järvenpää, Pajalan teollisuusalue Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 4762-4a 9.3.2011 Lisätty kaavaluonnos E9. 4762-3a 8.2.2011 Tutkittu kaavaluonnosta

Lisätiedot

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS

HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 HIRVASKANKAAN (VT 4/UURAISTENTIE) MELUSELVITYS E26192 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Hannele Kemppi Hannele Kemppi Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma A. Liikennemeluselvitys A Tarkastelualueen laajeneminen paalulle 760

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma A. Liikennemeluselvitys A Tarkastelualueen laajeneminen paalulle 760 Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma 162.1A A Tarkastelualueen laajeneminen paalulle 7 162.1A 2 (10) Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: KAJ RÖNNKVIST MARTINPOJANKATU 25 TAMPERE MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: KAJ RÖNNKVIST MARTINPOJANKATU 25 TAMPERE MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU MELUSELVITYS TYÖNUMERO: 20600916 KAJ RÖNNKVIST MARTINPOJANKATU 25 TAMPERE MELUSELVITYS 6.4.2017 SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista 6.4.2017 FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 18.11.2016 FIMIKM FIMIKM FILAHD

Lisätiedot

Espoon Jokisilta, Espoo

Espoon Jokisilta, Espoo Lausunto 6836-1b 1(13) TILAAJA: TEKIJÄT: YIT Rakennus Oy Kari Kuittinen Panuntie 11 000, Helsinki p. 040 8300 8218 kari.kuittinen@yit.fi Työnumero 70218 Petteri Laine DI 020 7118 698 petteri.laine@helimaki.fi

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: INSINÖÖRITOIMISTO KOLMOSTIE OY KT68 VIMPELI MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: INSINÖÖRITOIMISTO KOLMOSTIE OY KT68 VIMPELI MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20602216 INSINÖÖRITOIMISTO KOLMOSTIE OY KT68 VIMPELI MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 21.12.2018 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

Espoon Jokisilta, Espoo

Espoon Jokisilta, Espoo Lausunto 6836-1c 1(13) TILAAJA: TEKIJÄT: YIT Rakennus Oy Esko Seppänen Panuntie 11 00620, Helsinki p. 050 66163 esko.seppanen@yit.fi Työnumero 70218 Petteri Laine DI 020 7118 698 petteri.laine@helimaki.fi

Lisätiedot

Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys

Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Kairankulman asemakaavan ja asemakaavan muutoksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (9) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS repo002.dot 2013-09-20 RUUNALAN ASEMAKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS E27852 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Oona-Lina Alila Elisa Huotari Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re

SWECO YMPÄRISTÖ OY t o.d o p re 26992 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Sisältö 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 YLEISTÄ TIETOA MELUSTA 1 3 MELUMALLINNUS JA MELUKARTTOJEN TULKINTA 1 3.1 Laskennan perusteet 1 3.2 Laskentaohjelma 2 3.3 Melukarttojen

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Torpantie 33, Järvenpään kaupunki, Kinnari, kortteli 562

Torpantie 33, Järvenpään kaupunki, Kinnari, kortteli 562 Lausunto 5382-1a 5.6.2012 Meluselvitys kaavaluonnosta varten Torpantie 33, Järvenpään kaupunki, Kinnari, kortteli 562 Meluselvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset ei muutoksia, nämä voi jättää kokonaan

Lisätiedot

(5) + liitteet

(5) + liitteet 133085-4.2 1(5) + liitteet DI Liisa Kilpi, DI Mika Hanski 4.1.2016 Gräsantulli Tilaajat: Yhteyshenkilöt: Hartela Oy Jouni Kekki, Hartela Johannes Laiho, ark.tsto Cederqvist & Jäntti TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS

Lisätiedot

Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos nro 3573 Ympäristömeluselvitys

Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos nro 3573 Ympäristömeluselvitys Raportti Kirkonmäen asemakaava ja asemakaavamuutos nro 33 Ympäristömeluselvitys Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy 10.3.2017 Projektinumero: 304232 Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Martinlaakson kaupunginosan korttelin 17544 suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta sekä kauppakeskuksen tavaraliikenteen melulta

Martinlaakson kaupunginosan korttelin 17544 suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta sekä kauppakeskuksen tavaraliikenteen melulta 1(3) Tilaaja: SRV Westerlund Oy Sami Somero PL 515 02201 Espoo sami.somero@srv.fi Martinlaakson kaupunginosan korttelin 17544 suojaus raide-, tieliikenne- ja lentomelulta sekä kauppakeskuksen tavaraliikenteen

Lisätiedot

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys

Espoon Heiniemen korttelin ja puistoalueen 62P17 meluselvitys Raportti Espoon Heiniemen korttelin 62045 ja puistoalueen 62P17 meluselvitys 15.2.2018 SISÄLTÖ 1. Työn sisältö... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät...4 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskennassa käytetyt liikennemäärät...

Lisätiedot

153085-01.2 1(4)+liitteet (3)

153085-01.2 1(4)+liitteet (3) 1085-01.2 1(4)+liitteet (3) Liisa Kilpi, Miro Aalto, Benoît Gouatarbès, Tarja Lahti 7.10.2015 Tilaaja: SRV Yhtiöt Oyj Yhteyshenkilö: Miia Ajo MELUSELVITYS 1 Tausta Keravan keskustaan ollaan suunnittelemassa

Lisätiedot

Marinkallio A. Liikennemeluselvitys

Marinkallio A. Liikennemeluselvitys Marinkallio 1799.1A Muutokset A Lisätty kuvia julkisivuihin kohdistuvista melutasoista kappaleeseen 4.2 sekä parvekkeen esimerkkilaskelma kappaleeseen 5.3. 15.12.2016 Alkuperäinen selvitys 1799.1A 2 (16)

Lisätiedot

Pispala, asemakaavat 8309 ja 8310

Pispala, asemakaavat 8309 ja 8310 Pispala, asemakaavat 8309 ja 8310 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1611974.1 Muutokset 6.10.2015 A Tarkennettu terassin meluntorjuntavaihtoehtoja ja päivitetty Liite 1. 1611974.1 2 (8) Pispala,

Lisätiedot

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI PULKKILANTIEN, KYTÖKYLÄNTIEN JA SULKAKYLÄNTIEN LIIKENTEEN MELUSELVITYS KYNTTILÄNKANKAALLA

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI PULKKILANTIEN, KYTÖKYLÄNTIEN JA SULKAKYLÄNTIEN LIIKENTEEN MELUSELVITYS KYNTTILÄNKANKAALLA TYÖNUMERO: 20602078 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PULKKILANTIEN, KYTÖKYLÄNTIEN JA SULKAKYLÄNTIEN LIIKENTEEN MELUSELVITYS KYNTTILÄNKANKAALLA SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VALMIS FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS

Lisätiedot

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys Siru Parviainen 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 2 (3) 1 Taustatiedot ja nykytilanne

Lisätiedot

Reelinkirinteen asemakaava-alueen meluselvitys

Reelinkirinteen asemakaava-alueen meluselvitys Sato-Rakennuttajat Oy Jarno Kokkonen Projekti KAU41792 12.3.2017 2 (7) 12.3.2017 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Meluntorjuntaa koskevat asemakaavamääräykset...

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22.12.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 22.12.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: ROVANIEMEN KAUPUNKI ROVANIEMEN SAARENKOLMION MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MALLINNUSRAPORTTI TYÖNUMERO: ROVANIEMEN KAUPUNKI ROVANIEMEN SAARENKOLMION MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20601879 ROVANIEMEN KAUPUNKI ROVANIEMEN SAARENKOLMION MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 7.5.2018 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS 4.5.2018 FIMIKM FIMIKM

Lisätiedot

L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, k a a v a I D

L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, k a a v a I D Hämeenkatu 24 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s, k a a v a 8 6 6 6 I D 1 8 4 7 9 1 9 1613301.1B Muutokset: B Päivitetty selvitys Ympäristöministeriön asetuksen 796/2017 osalta A 9.10.2017 Tarkennettu

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys

Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys LOHJAN KAUPUNKI Hiidenlinnan L72 asemakaava-alueen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P37242P001 Raportti 1 (8) Heiskanen Vesa Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Arviointiperusteet...

Lisätiedot

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: ROVANIEMEN KAUPUNKI RANUANTIEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: ROVANIEMEN KAUPUNKI RANUANTIEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU MELUSELVITYS TYÖNUMERO: 20601411 ROVANIEMEN KAUPUNKI RANUANTIEN MELUSELVITYS 13.10.2017 SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista 13.10.2017 FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 9.10.2017 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS

Lisätiedot

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Oulun kaupunki Ins. (AMK) Tiina Kumpula 12.8.2014 Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, 12.8.2014 2

Lisätiedot

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys Miilukorpi Asemakaavan osa-alueen meluselvitys 12.2.2018 SISÄLLYS 1 Suunnittelukohde 1 2 Menetelmät ja lähtötiedot 3 2.1 Melutasojen ohjearvot 3 2.2 Melulaskennat 3 2.3 Melulaskennan maastomalli 4 2.4

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

B 1(5) LIIKENNEMELUSELVITYS. Kiinteistö Oy Vanha tienhaara Tausta 2 MELULASKENTA. 2.1 Laskenta- ja maastomalli

B 1(5) LIIKENNEMELUSELVITYS. Kiinteistö Oy Vanha tienhaara Tausta 2 MELULASKENTA. 2.1 Laskenta- ja maastomalli 1(5) AMK Mira Pykälistö, DI Benoît Gouatarbès 13.4.2018 Kiinteistö Oy 3 Asiakas: Arkkitehdit Soini & Horto Oy Tilaus: 5.2.2018 Yhteyshenkilö: Henrik Simelius LIIKENNEMELUSELVITYS 1.1 Tausta Espoon Lippajärven

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Hangon Krogarsin meluselvitys

Hangon Krogarsin meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA LANTMÄTARE AB ÖHMAN Hangon Krogarsin meluselvitys Raportti REVISIO A, 26.2.2016, lisätty junaliikenne FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (6) Matti Manninen Sisällysluettelo

Lisätiedot

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013 KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS Työ: E26478 Tampere, 4.12.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Y-tunnus 0564810-5 Toimistot: Turku, Tampere,

Lisätiedot

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: ALAVUDEN KAUPUNKI ALAVUS-TUURI -ALUEEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: ALAVUDEN KAUPUNKI ALAVUS-TUURI -ALUEEN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20600929 ALAVUDEN KAUPUNKI ALAVUS-TUURI -ALUEEN SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIMIKM FIMIKM FILAHD VALMIS 30.9.2016 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS 19.9.2016 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS

Lisätiedot

METELINNIEMEN ASEMAKAAVA-ALUEEN RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS

METELINNIEMEN ASEMAKAAVA-ALUEEN RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS METELINNIEMEN ASEMAKAAVA-ALUEEN RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS E28058 SWECO YMPÄRISTÖ OY repo002.dot 2013-09-20 Muutoslista Oona-Lina Alila Elisa Huotari Elisa Huotari VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys 16T-1 Raportti parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Projektinumero: 306914 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto / Toimeksianto... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskentamallin

Lisätiedot

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042 Jarno Kokkonen Siru Parviainen 18.10.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Espoon kaupungin Koivuhovinlaakson asemakaava-alueen kortteliin (kuva 1) raideliikenteen aiheuttamia melutasoja.

Lisätiedot

Tapiolan keskusprojekti Ainoa 4 meluselvityksen päivitys

Tapiolan keskusprojekti Ainoa 4 meluselvityksen päivitys Jussi Kurikka-Oja Jarno Kokkonen Projekti KAU174 LUONNOS 11.5.2016 2 (7) 11.5.2016 SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 3 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 4 2.1 Melun ohjearvot... 4 2.2 Maasto- ja laskentamalli...

Lisätiedot

Joensuun asemakaavamuutos L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s

Joensuun asemakaavamuutos L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s Joensuun asemakaavamuutos 1687 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1613984.1 1613984.1 2 (11) Joensuun asemakaavamuutos 1687 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti Päiväys 08.01.2019 Projekti Asemakaavan Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti 1/6 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot...

Lisätiedot

Tietäjäntie 4, asemakaava-alueen meluselvitys

Tietäjäntie 4, asemakaava-alueen meluselvitys Arkkitehtitoimisto CJN Oy Tiina Kumpula, Jarno Kokkonen YKK62364 15.12.2016 15.12.2016 2 (8) 1 Taustatiedot Tässä työssä on selvitetty Arkkitehtitoimisto CJN Oy:n toimeksiannosta Espoon Pohjois-Tapiolassa

Lisätiedot

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu V8 Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu 19.11.2012 Projektinumero: 304316 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys Lohjan kaupunki Jarno Kokkonen 2.5.2013 2.5.2013 1 (5) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Melunohjearvot... 2 2 MELUNLASKENTATULOKSET... 2 2.1 Tutkitut melutilanteet... 2 2.2 Melun leviäminen ennustetilanteessa

Lisätiedot

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI HAAPAVESI VATTUKYLÄN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

MELUSELVITYS TYÖNUMERO: HAAPAVEDEN KAUPUNKI HAAPAVESI VATTUKYLÄN MELUSELVITYS SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20600753 HAAPAVEDEN KAUPUNKI HAAPAVESI VATTUKYLÄN SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VALMIS FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS 19.10.2016 FIMIKM FIMIKM FILAHD LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot