EROTUOMARIN MANUAALI BASKET HOTELLIN KÄYTTÖÖN. Rekisteröityminen Basket Hotelliin Basket Hotellin käyttöohjeet Maksujärjestelmän käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EROTUOMARIN MANUAALI BASKET HOTELLIN KÄYTTÖÖN. Rekisteröityminen Basket Hotelliin Basket Hotellin käyttöohjeet Maksujärjestelmän käyttöohjeet"

Transkriptio

1 EROTUOMARIN MANUAALI BASKET HOTELLIN KÄYTTÖÖN Rekisteröityminen Basket Hotelliin Basket Hotellin käyttöohjeet Maksujärjestelmän käyttöohjeet

2 Uuden erotuomarin rekisteröityminen BasketHotelin käyttäjäksi Mikäli haluat aktiivi erotuomariksi, niin sinun tulee käydä rekisteröitymässä basket.fi sivujen kautta. Osoite on: Linkki löytyy myös seuraavalla tavalla: mene basket.fi sivuille klikkaa yläreunasta asiointi ja info klikkaa vasemmasta reunasta sarjatoiminnan palvelut ja alle auenneesta valikosta klikkaa erotuomarin rekisteröityminen BasketHotellin Täytä kaikki tiedot kerralla oikein: 1) Valitse alue jolla toimit tuomarina. Mikäli opiskelet jollain toisella alueella ja pystyt/haluat viheltää siellä ollessasi pelejä, merkkaa myös se alue. 2) Lisenssinumero kohtaan on muutamakin vaihtoehto. - Mikäli sinulla on pelaajalisenssi, voit laittaa sen tähän kohtaan.

3 - Jos olet ostanut erotuomarin lisenssin ennen kuin käyt aktivoitumassa, tulee maksuohjelmassa sportti-id. Tämä on sama asia kuin lisenssinumero. 3) Erotuomari kokemukseen tulee valita aloittelija 4) Erotuomariluokitukseen tulee valita nuorisoerotuomari (peruskurssi suoritettu). Lopuksi tarkista vielä, että tietosi ovat varmasti oikein. Tärkeää on, että sähköpostiosoite on oikein, koska tunnuksesi basket hotelliin ja sinulle nimetyt ottelut tulevat sähköpostiin. Kun olet lähettänyt lomakkeen, niin jonkun ajan kuluessa saat tunnuksesi ja sinulle aletaan nimetä otteluita. On hyvin tärkeää lukea sähköpostia usein, jotta näet heti sinulle nimetyt ottelut. Kun olet saanut viestin, jossa kerrotaan sinulle nimetyistä otteluista, mene pikimmiten basket hotellin ja käy hyväksymässä ottelut. Kun olet rekisteröitynyt erotuomariksi, muista toimittaa verokorttisi Koripalloliittoon Katja Mäntylälle. Joko sähköpostilla: Tai postilla: Katja Mäntylä, Koripalloliitto, Mäkelänkatu 91, Helsinki

4 BASKET HOTELLIN KÄYTTÖOHJEET: Basket Hotellin tärkeimmät ominaisuudet ovat: Otteluvalikko, josta erotuomari näkee omat ottelunsa, Otteluiden myynti, eli ns. Myyntilista Esteellisyydet, eli nimeämistä rajoittavat ajankohdat ja muut tekijät sekä Omat tiedot, johon erotuomari laittaa ajantasaiset yhteystietonsa Omat tiedot Otteluvalikko Myyntilista Esteellisyydet

5 Esteellisyydet Kuva 1: Voimassa olevat esteesi Uuden esteellisyyden voit lisätä klikkaamalla Uusi esteellisyys ja täyttämällä tarvittavat kohdat. Esteellisyyden voi poistaa painamalla poistettavan esteen kohdalta ja sitten Poista esteellisyys. Esteitään voi käyttää yhdessä tai erikseen: Päivämäärä Viikonpäivä Kellonajat Joukkue Seura Sarja Lisäksi syykenttää voi käyttää esteen tarkennukseen, esim missä este alkaa tai päättyy. Muista aina tallennus!!! sinulle Esteet tarkoittavat nimeämistä rajoittavia tekijöitä eli milloin ei voi nimetä pelejä.! Esteiden täyttäminen on tärkeää onnistuneen nimeämisen ja myyntilistan ruuhkautumisen välttämisen vuoksi.

6 Otteluvalikko Kuva 2: Otteluvalikon näkymä! Otteluvalikon tärkeimmät toiminnot: 1) Ottelun kuittaaminen 2) Ottelun myyminen 3) Ottelun tarkempien tietojen katsominen 4) Matkalaskun tekeminen Otteluvalikkoon ilmestyvät ottelut, jotka sinulle on nimetty Ottelut kuitataan painamalla Hyväksy ja se on erittäin tärkeää. Kuittaaminen on vahvistus paitsi nimeäjälle niin myös toiselle tuomarille sekä joukkueille. Kuittaaminen muuttaa ottelun tilan muotoon hyväksytty ja tällöin sen voi laittaa myös myyntiin. Jos olet laittanut ottelun myyntiin, muista käydä tarkistamassa, että joku on varmasti ostanut sen. Myydystä ottelusta, et saa mitään erillistä ilmoitusta, mutta ottelu katoaa sinun listaltasi. Kun olet tuominnut ottelun, tulee sinun merkitä se valmiiksi ja tehdä matkalasku 48 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä.

7 Omien otteluiden myynti Mikäli sinulle on nimetty peli, mutta se sovikaan sinulle, voit myydä ottelun. Mikäli et saa ottelua myytyä vuorokautta ennen kuin peli on, ilmoita siitä nimeäjälle. Hän voi tällöin auttaa sinua järjestämään pelin jollekin toiselle. Sinun tulee ensin hyväksyä peli, ennen kuin voit myydä sen. Kuva 3: Ottelut on hyväksytty ja valmiita myytäviksi Ottelut näytetään aikajärjestyksessä. Jos näin ei jostain syystä kuitenkaan ole, klikkaa ylärivistä kohtaa Päivämäärä. Jos ottelut ovat käänteisessä päivämääräjärjestyksessä, klikkaa uudestaan. Kaikkia otteluita ei voi myydä, esimerkiksi useita valtakunnallisten sarjojen otteluita.

8 Nimettyjen otteluiden vaihtaminen Kuva 3: Myyntilistan ottelut Myyntilistalla on vapaita otteluita, jotka painamalla Osta ottelu siirtyvät sinulle. Jos luokituksesi ei riitä ottelun ostamiseen, menee osto nimeäjän harkittavaksi, joka hyväksyy tai hylkää oston. Jos huomaat ottelun jonka voisit tuomita, mutta järjestelmä ei anna sinun ostaa sitä, ole yhteydessä nimeäjään, sillä syynä saattaa olla aikarajoite. Esim. Sinulle on nimetty kaksi ottelua Summahallille ja huomaat että otteluidesi välissä ehtisit viheltää myynnissä olevan pelin. Järjestelmässä on kuitenkin aikarajoite eli mikäli otteluiden välissä ei ole 2,5h aikaa, et voi ostaa peliä. Ole kuitenkin yhteydessä nimeäjään ja pyydä häntä siirtämään ottelu sinulle.! Alueellasi voi olla rajoitteita ottelujen myymisen ja ostamisen suhteen. Kysy näistä rajoitteista alueesi nimeämisvastaavalta.

9 Omat tiedot Kuva 6: Omia tietoja pääset muokkaamaan klikkaamalla Muokkaa profiilia tai omaa nimeäsi. Kuva 7: Tarkista, että tietosi ovat oikein. Muista tallennus!!!

10 Yhteystiedot Tuomareiden (ja nimeäjien) yhteystietoja voi selata yhteystietovalikosta. Voit käyttää joko tarkennettua tai pikahakua. Tarkennetulla haulla voit etsiä vaikkapa kaikki Läntisen alueen liittoerotuomarit. Pikahaulla saat nopeasti tietyn tuomarin yhteystiedot. Muuta Otteluvalikossa on myös tarkennettu haku, jolla voi selata otteluitaan. Tila painikkeet otteluvalikosta toimivat myös suodattimina, jolla saat helposti esiin kuittaamattomat ottelunsa.

11 MAKSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJEET: AKTIVOI PELIKAUSI Täydennä lomakkeeseen oma lisenssinumerosi (8 numeroa) ja klikkaa Hyväksy ja aktivoi. Lisenssinumero on erittäin tärkeä ja sen pitää olla oikein. Kaikki erotuomarimaritoimintaa koske maksuliikenne kulkee sinulle vain oikean lisenssinumeron kautta. MUUTA KOTIOSOITE, jos olet muuttanut Voit samalla tallentaa uuden kotiosoitteesi, jos järjestelmässä on vanha tai muuten virheellinen osoite. Kirjoitat vanhan pyyhi vahna osoite ja kirjoita oikea/uusi osoite tilalle.

12 ILMOITA PUUTTUNUT TAI VAIHTUNUT EROTUOMARI, 24 TUNNIN KULUESSA Jos nimetty erotuomari on puuttunut ottelusta ja olet tuominnut ottelun yksin, ilmoita erotuomarin poissaolosta näin.

13 ILMOITA ERI EROTUOMARI OTTELUSSA KUIN NIMETTY 24 TUNNIN KULUESSA Jos ottelussa on ollut eri erotuomari kuin otteluun on nimetty, ilmoita paikalla olleen erotuomarin nimi. klikkaa Katsele ottelun tietoja klikkaa Toinen tuomari ottelussa Tästä avautuu ns. pop up ikkuna: kirjoita tyhjään tilaan paikalla olleen erotuomari etu- ja sukunimi klikkaa tallenna

14 OHJEET MATKALASKUN TEKEMISEEN, TEE 48 TUNNIN KULUESSA Tee matkalasku 48 tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Aloita matkalaskun tekeminen klikkaamalla Raportoi kulut painiketta. Matkalaskua ei voi tehdä ennakkoon, järjestelmä antaa alla olevan ilmoituksen.

15 MATKALASKUN NÄKYMÄ Matkalaskussa on kolme eri välilehteä, joilla raportoidaan eri asioista. - Matkakorvaus; kilometrit ja käytetty oma kulkuneuvo - Päiväraha - Muut kulut (julkinen kulkuneuvo, tuominnut yksin ottelun) MATKAN RAPORTOINTI Tässä raportoidaan oman kulkuneuvon käytöstä, mikä on jaettu kahteen erilaiseen matkaan: a) Perus matkalasku, tuomari matkustanut koko matkan yksin omalla kulkuneuvolla tai hänellä on ollut koko matkan toinen tuomari kyydissä b) Laaja matkalasku, tuomari matkustanut yhden tai useamman erotuomarin kanssa osan tai koko matkan, ja/tai käyttänyt useampaa eri kulkuneuvoa PERUSMATKA Valitse alasvetovalikosta käyttämäsi oma kulkuneuvo (auto, mooottoripyörä, mopo/mopoauto tai polkupyörä)

16 VALITSE PERUS MATKALASKU - KILOMETRIEN RAPORTOINTI Järjestelmä antaa valmiina matka kotiosoitteesta pelipaikalle ja takaisin, google maps näyttää kartan ja antaa kilometrit. Tarkista, että kartassa on varmasti oikea matka. Täytä ajamasi kilometrit Total kilometres kohtaan ja klikkaa tallenna painiketta.

17 Kilometrien tallentamisen jälkeen, kilometrit ja niistä saatava kilometri korvaus näkyvät oikealla palstalla näkyvässä matkalaskun yhteenvedossa. Jos matkasi oikeuttaa vain erotuomaripalkkioon ja matkakorvaukseen, klikkaa tämän jälkeen Vahvista ja tallenna painiketta, jolloin vahvistat matkalaskusi ja se lukittuu. PÄIVÄRAHA Jos matkasi on kestänyt yli kuusi (6) tuntia, voit raportoida myös päivärahan. klikkaa Päiväraha täytä matkalle lähtöaikasi, käytä alasvetovalikkoa tai täytä kellonaika muodossa hh:mm täytä matkalta paluuaikasi, käytä alasvetovalikkoa tai täytä kellonaika muodossa hh:mm klikkaa tallenna

18 PERUSMATKA VALMIS VAHVISTA JA LOPETA Jos matkasi ei oikeuta muihin kuluihin, klikkaa vielä Vahvista ja tallenna painiketta, jolloin vahvistat matkalaskusi ja se lukittuu. Järjestelmä kysyy vielä, haluatko varmasti lopettaa tämän matkalaskun tekemisen ja vahvistaa sen lopettamisen, klikkaa Kyllä, jos olet valmis. Jos klikkaat Ei, voit vielä muokata laskun tietoja.

19 MATKALASKUN JATKAMINEN TAI VAHVISTAMINEN JULKINEN KULKUNEUVO OTHER EXPENSES Jos käytät matkaan julkista kulkuneuvo, lisää matka Muut kulut osioon: klikkaa Muut kulut klikkaa lisää kirjoita matkalipun hinta kirjoita selitysosaan, millä olet matkustanut ja tallenna tieto LÄHETÄ matkalippujen tositteet Koripalloliiton toimistoon postina tai sähköpostin liitteenä: Koripalloliitto, Katja Mäntylä, Mäkelänkatu 91, Helsinki tai

20 LAAJA MATKALASKU USEAMPI MATKUSTAJA / USEMAPI KULKUNEUVO Käytä laajaa matkalaskua, jos kyydissäsi on matkustanut yksi tai useamman erotuomari osan tai koko matkan, ja/tai käyttänyt useampaa eri kulkuneuvoa. Klikkaa Laaja lasku Klikkaa Lisää (matkan ensimmäinen osa) Valitse seuraavassa näkymässä kulkuneuvosi ESIMERKKI MATKA Tuomari A lähtee autolla kotiosoitteesta Mäkelänkatu 91, Helsinki, ottaa toisen erotuomarin Timo Tuomari matkalta hänen kotiosoitteesta, Lehmustie 1, Espoo. Tuomarit jatkavat yhdessä matkaa Susi Training Centeriin Kisakallioon ja tulevat saman matkan takaisin.

21 Matkan jokainen osuus lisätään erikseen. Kirjoita lähtöosoitteesi (kotiosoite), google maps ehdottaa osoitteita, valitse omasi ja tarkista että se on oikea. Kirjoita samalla tavalla seuraava osoite, josta esim. haet toisen erotuomarin kyytiin, tarkista google kartasta, että matka on oikea ja täydennä kilometrit, viimeisenä klikkaa Tallenna ja jatka.

22 LISÄÄ PALUUMATKA, matkan 3. ja 4. osuus

23 MATKAN YHTEENVETO

24 YKSIN TUOMAROITU OTTELU Jos olet tuominnut ottelun yksin: klikkaa Muut kulut rastita Puuttunut erotuomari järjestelmä laskee automaattisesti lisäpalkkion 50 % palkkiosta Mikäli tiedät syyn toisen erotuomarin puuttumiselle (esim ei tullut ollenkaan paikalle/puuttui, koska ottelun aika oli muuttunut), lisää se selitys ruutuun. klikkaa tallenna MATKALASKUN VAHVISTAMINEN Kun olet täyttänyt kaikki matkaa koskevat tiedot klikkaa raportointilomakkeessa olevaa Hyväksy ja tallenna painiketta. Tämä jälkeen matkalaskusi siirtyy Valvojalle tarkistettavaksi. Voit seurata matkalaskusi tilaa Minun laskuni osiossa.

25 MINUN LASKUNI Tässä tuomari voi seurata omien laskujen tilaa: Erotuomari vahvistanut matkalaskun, mutta Valvoja ei ole vielä tarkistanut Valvojan hyväksynyt laskun, joka on nyt menossa maksuun Valvoja hylännyt laskun aiheettomana Valvojan hyväksymä lasku siirtynyt maksuun, valvoja ei voi enää muokata Matkalaskun kilometreissä on merkittävä ylitys tai muu virhe Erotuomari ilmoitettu poissaolleeksi ottelusta Valvoja on muuttanut matkalaskun sisältö

26 MUUTETTU MATKALASKU Erotuomari voi katsoa mitä tietoja yksittäisessä matkalaskussa on muutettu, klikkaa Muutetut tiedot.

27 PRINTATTAVA YHTEENVETO LASKUSTA Erotuomari saa printtavan yhteenvedon yksittäisen ottelun matkalaskun tiedoista Minun laskuni osiossa: klikkaa Tarkat tiedot

ILMOITA PUUTTUNUT TAI VAIHTUNUT EROTUOMARI, 24 TUNNIN KULUESSA

ILMOITA PUUTTUNUT TAI VAIHTUNUT EROTUOMARI, 24 TUNNIN KULUESSA EROTUOMARIN KÄYTTÖOHJEET EROTUOMARIN MAKSUJÄRJESTELMÄÄN AKTIVOI PELIKAUSI Täydennä lomakkeeseen oma lisenssinumerosi (8 numeroa) ja klikkaa Confirm and activate. Lisenssinumero on erittäin tärkeä ja sen

Lisätiedot

BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä

BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä Yleistä Jotta saat tunnukset BasketHotelliin, täytyy sinun käydä rekisteröitymässä aktiivituomariksi basket.fi sivuilla. Tässä osoite: http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/sarjatoiminta/erotuomarin-rekisteroityminen-ba/

Lisätiedot

BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä

BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä BasketHotel Erotuomarin käyttöliittymä Yleistä Näissä käyttöohjeissa kerrotaan, kuin BasketHotelin erotuomarinäkymää käytetään. Lopussa on myös yksityiskohtaisempia ohjeita tiettyjen tilanteiden varalle.

Lisätiedot

EROTUOMARIN KÄYTTÖOHJEET EROTUOMARIN PAYREF MAKSUJÄRJESTELMÄÄN

EROTUOMARIN KÄYTTÖOHJEET EROTUOMARIN PAYREF MAKSUJÄRJESTELMÄÄN EROTUOMARIN KÄYTTÖOHJEET EROTUOMARIN MAKSUJÄRJESTELMÄÄN AKTIVOI PELIKAUSI Täydennä lomakkeeseen oma lisenssinumerosi (8 numeroa) ja klikkaa Vanhista ja aktivoi. Lisenssinumero on erittäin tärkeä ja sen

Lisätiedot

EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ

EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ Erotuomarin kausikoulutus Ennen kauden alkua Erotuomarin prosessi Pelipäivä 1. päivä 2. päivä 3. päivä 4. päivä 5. päivä 6. päivä Ottelu pelataan Poissaolo- Ilmoitus Kotijoukkue

Lisätiedot

BasketHotel nimeäjille

BasketHotel nimeäjille BasketHotel nimeäjille Materiaali nimeäjälle Nimeäjä pystyy nimeämään kaikki sarjansa BasketHotelin nimeämistyökalulla Nimeäjä pystyy kouluttamaan erotuomarit järjestelmän käyttöön Nimeäjä pystyy avustamaan

Lisätiedot

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti OTTELUOHJELMAN PÄIVITTÄMINEN Kirjaudu sisään tunnuksilla: http://fba.baskethotel.com/login/ Toimintajärjestys otteluohjelman päivittämisessä 1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se

Lisätiedot

TASO-OHJE EROTUOMAREILLE

TASO-OHJE EROTUOMAREILLE TASO-OHJE EROTUOMAREILLE SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen sekä piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat).

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Taso ohje erotuomareille

Taso ohje erotuomareille Taso ohje erotuomareille SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot

PAYREF EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ

PAYREF EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ PAYREF EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ Yleistä Seurojen ohjeet Päivitetty 13.9.2014 PayRef - erotuomarimaksujärjestelmä Erotuomarimaksutapojen yhdenmukaistaminen ja lain mukaan toimiminen Verokirjalla toimiminen,

Lisätiedot

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY 2 Päivämäärä Versio Tekijä Muutos 30.11.2016 1.1. Mari Timgren 3.3.2018 1.2. Mari Timgren Päivitetty ulkoasu ja käyttäjätunnusten tekijä 19.1.2019 1.3. Mari

Lisätiedot

3. Täytä Kertamatkustajan tiedot huolellisesti ja klikkaa Tallenna. Etunimi ja sukunimi täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella!

3. Täytä Kertamatkustajan tiedot huolellisesti ja klikkaa Tallenna. Etunimi ja sukunimi täytyy kirjoittaa isolla alkukirjaimella! M2-MATKALASKUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE 1 (10) A. Kirjautuminen järjestelmään 1. Mene osoitteeseen https://m2.oaj.fi 2. Klikkaa Paina tästä kirjautuaksesi. Anna OAJ:n jäsensivujen käyttäjätunnus ja salasana.

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen >> Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen >> Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

OHJEET / KESKITETTY MAKSUJÄRJESTELMÄ

OHJEET / KESKITETTY MAKSUJÄRJESTELMÄ OHJEET / KESKITETTY MAKSUJÄRJESTELMÄ TILINUMERO JA VEROKORTTI Erotuomari (otteluvalvoja) toimittaa tiedot (tilinumero IBAN-muodossa sekä verokorttinsa) Rantalainen Oy:lle. Lisätietoja verokortista/verotuksen

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Hockeyliitto - Torneopal

Hockeyliitto - Torneopal Hockeyliitto - Torneopal 2018_2019 Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi tai sisäkaudella www.indoorhockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OTTELUN TILASTOINTI NUORTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT

OTTELUN TILASTOINTI NUORTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT OTTELUN TILASTOINTI NUORTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT OTTELUN ALOITTAMINEN - TILASTON LOG-TIEDOSTON HAKEMINEN BASKETHOTELLISTA (tilasto ei livenä) Kirjaudu joukkueen yhteyshenkilön tunnuksilla baskethotelliin.

Lisätiedot

ResultCode, erotuomariohje

ResultCode, erotuomariohje ResultCode, erotuomariohje Sisällysluettelo Kirjautuminen 1 Omat tiedot 3 Esteet 5 Kenttäesteet 7 Asetukset 7 Omat ottelut 8 Vapaat ottelut 9 Palkkioiden maksatus 10 Pankkitili 12 Sähköinen pöytäkirja

Lisätiedot

OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE)

OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE) OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE) OTTELUN LIVE-TILASTOINNIN ALOITTAMINEN JA LOPETTAMINEN MATCH KEY 1) HAE MATCH KEY BASKETHOTELLISTA kirjaudu baskethotelliin etsi Minun otteluni

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet)

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

Naispurjehtijat Sailing Ladies ry

Naispurjehtijat Sailing Ladies ry Tähän dokumenttiin on koottu Hobbydeedin tärkeimmät toiminnot. Vain Rekisteröitymällä Hobbydeediin saat tietoa NaPSin tapahtumista ja voit ilmoittautua mukaan. Sisällys Rekisteröityminen... 2 Sähköpostin

Lisätiedot

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9.

M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet. Yleistä. Laatija: Arja Luoto M2-käyttöohjeet versio 1.0 Hyväksyjä: Tuula McKee 17.9. M2-Matkalaskujärjestelmä lyhyet käyttöohjeet Yleistä Matkustusten hallinta jakaantuu M2- järjestelmässä kolmeen eri ryhmään 1) päivärahamatkustamiseen, 2) kilometrikorvaukseen (jossa on suppea päivärahaosuus)

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien

Lisätiedot

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE 1. REKISTERÖITYMINEN: Aloita rekisteröityminen klikkaamalla alla olevaa painiketta Syötä tarvittavat tiedot. Vahvista, että olet lukenut ehdot läpi ja paina Send Saat aktivointiviestin

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Versio 1.6. 5/2019 Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Hyväksythän kahden viikon palkkajaksolla työskentelevien työntekijöiden työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavan viikon tiistaina

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje huoltajille Kuksa -jäsenrekisteri Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterijärjestelmä. Kuksaan on luotu oma profiili sekä partiolaisille että alaikäisten partiolaisten

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Lisenssikausi Lisenssisivut Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi

Lisenssikausi Lisenssisivut  Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Seurakohtainen lisenssiluettelo seurojen käyttöön (tunnukset lisenssiyhteyshenkilöillä)

Lisätiedot

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje

Lemminkäisen Urapolun käyttöohje Lemminkäisen Urapolun käyttöohje 1 Sisällys 1 Kuinka haen avoimeen tehtävään?... 3 2 Rekisteröityminen Lemminkäisen Urapolkuun... 3 3 Hakijaprofiilin täydentäminen... 3 3.1 Henkilötietojen täyttäminen...

Lisätiedot

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS

KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Sivu 1 KOTIKARTANOYHDISTYKSEN SÄHKÖISEN TILAVARAUSKALENTERIN OHJEISTUS Kotikartanoyhdistys ry siirtyy kesäkuussa 2019 sähköisen tilavarauskalenterin käyttäjäksi. Jatkossa kaikki jäsenjärjestöt voivat hallinnoida

Lisätiedot

WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää.

WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää. 1 WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää. www.jasentieto.fi > Jäsenrekisteri www.tyoteho.fi >Tuntikirjaukset www.asiointitili.suomi.fi > Palkanmaksu ja työsopimus www.espoo.fi/liikunta / webtimmi >

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku

YTOL-HAKEMUSPALVELU. Käyttöohje Jyväskylän yliopiston avoimen yliopisto-opetuksen järjestämisoikeuksien haku YTOL-HAKEMUSPALVELU Käyttöohje 2017 1 Sisällys Yleistä Ytol-hakemuspalvelun käytöstä... 2 Ota yhteyttä... 2 Näin käytät YTOL-hakemuspalvelua... 3 YTOL-hakemuspalvelun osoite... 3 Kirjautumislinkin tilaaminen...

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Lisenssikausi Lisenssisivut Lisenssien osto

Lisenssikausi Lisenssisivut   Lisenssien osto Lisenssikausi 2019 Lisenssisivut www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit Lisenssien osto https://pesapallo.lisenssikauppa.fi Seurakohtainen lisenssiluettelo seurojen käyttöön (tunnukset lisenssiyhteyshenkilöillä)

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN

ILMOITA JOUKKUE SARJAAN ILMOITA JOUKKUE SARJAAN Klikkaa sivulle http://fba.baskethotel.com/login/ Valitse etusivulta a) Sarjaan ilmoittautuminen, jos olet kokonaan uusi yhteyshenkilö b) Kirjaudu, jos olit yhteyshenkilö jo edellisellä

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot

Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot Erotuomareiden ResultCode ohje: kirjautuminen, omat tiedot, esteet, ottelut, pöytäkirjat ja palkkiot KIRJAUTUMINEN 1. Piirin kotisivujen kautta www.palloliitto.fi/vaasa ResultCodeen 2. Kirjaudu (mahdollista

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön

Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön Pikaohje aikuisrippikoulu.fi palvelun käyttöön 1. Aloita palvelun käyttö lisäämällä uusi rippikoululainen Täytä kaikki kentät ja paina Tallenna. Tämän jälkeen rippikoululaisen sähköpostiin lähtee vahvistusviesti,

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilmassa

Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilmassa Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilmassa Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan tapahtuu Wilmassa Hakemuksen ja päätökset - sivun kautta. Hakemukset ja päätökset -sivulle

Lisätiedot

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1 KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018 Kurra Hockey Ry 1 Kirjautuminen ylläpitoon https://www.kurra.fi/jasen Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Kurra Hockey Ry 2 Päivitä

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

Muutostietojen ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella NAPliikkumispalvelukatalogissa

Muutostietojen ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella NAPliikkumispalvelukatalogissa Muutostietojen ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella NAPliikkumispalvelukatalogissa (www.finap.fi ) Säännöllistä aikataulua noudattava markkinaehtoinen henkilöliikenne Liikennöinnin muutoksista tulee ilmoittaa

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1. AHOT-PROSESSI... 1 2. LUO UUSI HAKEMUS... 2 3. AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4. TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5. VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6. MUUN OSAAMISEN

Lisätiedot

EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ. Seurat 2015

EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ. Seurat 2015 EROTUOMARIMAKSU- JÄRJESTELMÄ Seurat 2015 Erotuomarimaksujärjestelmä Erotuomarimaksutapojen yhdenmukaistaminen ja lain mukaan toimiminen Verokirjalla toimiminen, kuukausi- ja vuosi-ilmoitukset, ennakonpidätysten

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID Matkustajatietokanta perustuu asiakkaan ja Matkatoimisto SMT:n väliseen asiakasnumero- ja laskutushierarkiaan (yhteisöhierarkia). Matkustajatiedot (profiilit) hallinnoidaan Online -palvelussa, johon kirjaudutaan

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Ice Card info Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi

Ice Card info  Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi Kausi 2017-2018 Ice Card info http://ringette.skrl.fi/fi/ice+card.html Ice Cardien osto https://ringette.lisenssikauppa.fi 22.6.2017 Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry 2 Vaihe 1: Henkilöiden lisääminen

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi.

JYVÄSKYLÄN SEUDUN. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. JYVÄSKYLÄN SEUDUN Sivun oikeassa yläkulmasta löytyy Lisää oma tapahtumasi. Lomakkeella voit lisätä tapahtuman tapahtumiin, harrasteisiin tai molempiin. 1. Sisältö * * Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot