Siltamäen sanomat kevät 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Siltamäen sanomat kevät 2013"

Transkriptio

1 Siltamäen sanomat kevät 2013

2 Hyvät siltamäkeläiset! Lukuvuoden ahkerointi on takana ja on aika päästä kesälaitumille nauttimaan auringon lämmöstä ja kauniista luonnosta. Koulumme toimintakulttuurin ehdottomassa keskiössä lukuvuoden aikana ovat olleet arvot, hyvinvointi sekä turvallisuus. Olemme lukuvuoden aikana pohtineet arvoja, hyvinvointia ja turvallisuutta monesta eri näkökulmasta ja tavoitteenamme on tarjota oppilaille kasvu- ja oppimisympäristö, jossa kyseiset tekijät ovat vahvasti arjessa läsnä ja arvot aitoja tekoja. Varhaisen tuen mallin noudattaminen ja puuttuminen kasvatuksellisiin haasteisiin on välttämätöntä niin kotona kuin koulussa. Yhdessä oppilaiden ja vanhempien kanssa meillä on mahdollisuus arvokkaaseen, hyvinvoivaan ja turvalliseen arkeen. Paloautossa on paljon välineistöä. Palomiehen ammatti on vaativa. Oppilaamme tutustuivat innokkaasti palomiesten ohjauksessa paloturvallisuuteen. Huhtikuisessa lauantaikoulupäivässä saimme yhdessä huoltajien ja oppilaiden kanssa paneutua turvallisuuteen paloturvallisuuden ja ensiavun näkökulmista. Johtokunnan puheenjohtaja Sari Tuuri-Salonen oli järjestänyt paikalle paloauton ja palomiehet kertomaan ja esittelemään paloturvallisuuteen liittyviä tärkeitä asioita. Kaikki luokat kävivät vuorollaan saamassa paloturvallisuuskoulutusta. Lauantaikoulupäivänä pidimme myös lähialueen siivoustalkoot. Siltamäen alue onkin päässyt puhkeamaan keväiseen kukoistukseensa siistissä luonnonkauniissa ympäristössä. Emäntämme Riikka vastasi grillimakkaroiden tarjoilusta. Vanhempainyhdistyksen puffetissa sai suun makeaksi.

3 Ensiapukoulutusta 4 opettajaamme saivat keväällä ensiapukoulutuksen. Hyvinvoinnissa oppilashuoltoryhmä on tukenut oppilaidemme kasvua merkittävästi. Kumppanuus opettajien sekä huoltajien kanssa on oppilashuoltotyössä avainasemassa. Vanhemmat olivat mukana SFA luokassa koulumme toimintakulttuurin ja opetusteknologian käytön esittelyssä. Vanhemmat tutustuivat tasatunnein koulumme SFA luokkaan sekä edistyksellisiin pedagogiikan muotoihin. Käsittelimme salissa erilaisia ensiapua vaativia tilanteita ja sitä, kuinka tilanteissa pitää toimia. Viikolla, ennen lauantaikoulupäivää, rehtori piti joka aamu aamunavaukset koulumme arvoista ja antoi oppilaille arvopohdintatehtävän. Käsittelimme viikolla kunnioittamisen, yhteisöllisyyden, sitoutumisen, inhimillisyyden ja välittämisen tärkeää merkitystä elämän lähtökohtana. Lauantaiaamuna rehtori avasi salitilaisuuden käymällä oppilaiden kanssa läpi koulun arvot ja puhuimme oppilaiden kanssa turvallisuuden tärkeydestä. 5. ja 3. luokkalaiset esittelivät ensiapukoulutuksen antia kaikille koulun oppilaille. Kiitos! Lauantaikoulupäivänä esittelimme vanhemmille myös koulumme pedagogiikkaa SFA luokassa. Olikin upeaa nähdä, kuinka vanhemmat ovat kiinnostuneita oppimisympäristöistä, SFA luokasta, Smart opetuksesta, 3Dpedagogiikasta sekä L3D virtuaalialustasta. Vanhempia ilahdutti kovasti, kuinka mielenkiintoista koulussa voikaan olla! Vihdoinkin he pääsivät näkemään myös Smart boardin opetuksellista käyttöä. Syksyllä pidämme lauantaikoulupäivänä vastaavanlaisen esittelytilaisuuden ja odotamme vanhempia runsaslukuisesti paikalle. Apulaisrehtori Maria Hukkanen esitteli koulumme Saimme oppilailta koulutusta erilaisiin ensiapuavaativiin tilanteisiin.vanhemmat opetusteknolgian pedagogiikkaa eri muodoissa yhdessä rehtori Anna-Mari Jaatisen kanssa.

4 Building Bridges and Creating Networks 4. ja 5. luokkalaiset oppilaat rakensivat kaksi linnaa L3D virtuaalisaarellemme Haagissa. Haikein mielin päätämme Comenius hankkeemme yhteistyökoulujen ja L3D parissa ja luomme pohjaa uudelle hankkeelle. Tavoitteena on jatkaa haastavan, mutta kiehtovan L3D alustan käyttöä. Oppilaat, jotka ovat olleet mukana niin kerhotoiminnassa kuin matkoilla yhteistyökouluihin, ovat nauttineet avartavista ja kasvattavista kokemuksista. Yhteistyöprojekteja on toteutettu myös Moodlen kautta. Teimme myös hankkeessa White book nimisen kirjan, jossa esittelemme yhteistyömaiden monikulttuurisen opetuksen tukirakenteita koulu, kaupunki ja maatasolla. Eri ikäiset oppilaat pääsivät hankkeessa Itävallan Wieniin, Italian Scoglittiin ja Hollannin Haagiin. Nämä kokemukset jäävät varmasti kaikille upeiksi muistoiksi kouluajoista! Haagin pienoiskaupungissa opittiin monta ihmeellistä asiaa; tässä tytöt ihmettelevät patoamisen merkitystä. Pienoiskaupunki oli täydellinen miniatyyri oikeasta Haagin kaupungista. 4. ja 5. luokkalaiset oppilaamme Haagissa suunnittelemassa oman saaremme rakennuksia ja yhteistyökoulujen huutokauppaa saarten taideteoksista. Comenius hankkeen päätöskokous pidettiin Wienissä toukokuussa. Kuvassa Mozartin patsas.

5 Kansainvälisiä yhteistyöverkostoja & *itec * Pepe *Arjen teknologia Avoimet oppimisympäristöt sekä avarakatseinen maailmankuva ovat tärkeitä työkaluja sosiaalisten taitojen kehittämisessä. Koulumme opettajat ovat esitelleet ansioituneesti koulumme toimintakulttuuria mm. japanilaisille ja englantilaisille vierailijoille. Koulumme opetusta käytiin kuvaamassa jo toistamiseen japanilaiseen televisio-ohjelmaan. Englannin oppitunti Smartboardia hyödyntäen. Vierailijat Whole Educationista Lontoosta saivat kattavan kuvan koulumme pedagogiikasta. Siltamäen ala-asteen opettajien ammatillisena vahvuutena on innokkuus uusien pedagogiikkojen oppimiseen. Tänä lukuvuotena opettajamme ovat kouluttautuneet yhteistoiminnallisessa oppimisessa. Lisäksi opettajat ovat ottaneet Smart boardien pedagogisen käytön taitavasti haltuun. Olemme opettajien kanssa käyneet myös vierailulla toisessa innovatiivisessa koulussa Espoon Koulumestarin koulussa ja pohtineet yhdessä meille sopivia käytäntöjä. 4. luokkalaisten itec hankkeessa tehtiin lyhytelokuvia ipadeilla kestävän kehityksen teemalla Roskanelämä. Ensi vuoden eväinä aloitamme entistä tiiviimmän opettajien välisen yhteistyön tiimiopettajuuden merkeissä. Teknologian näkökulmina tutustumme robottiteknologiaan Lego robotteja käyttäen, pelipedagogiikkaan sekä ipadien luomiin mahdollisuuksiin. Neljä opettajaamme kuuluvat opetushallituksen itec -hankkeeseen. Ryhmä opettajia on Mediakeskuksen Pepe pelipedagogiikka -ryhmässä ja Arjen teknologia - ryhmässä. itec hankkeessa 6. luokkalaiset oppilaat ovat tehneet oppimispelejä Taikametsä musikaalin hahmoilla 2. luokkalaisille oppilaille. Hankimme Legon robottivälineistöä opetusmateriaaliksi ensi lukuvuodelle.

6 Oppilaskunnan hallitus on toiminut aktiivisesti ja ansaitsee kiitokset. Ruuti hankkeessa luokat kävivät Tapanilan Urheilukeskuksessa liikkumassa eri lajien parissa. Oppilaskunnan hallitus on päässyt myös suunnittelemaan lukuvuoden aikana neljä koulupäivää. Luokkien osallisuutta on vahvistettu oppimisympäristöjen kehittämisprojektilla. OKH on myynyt ansioituneesti upeaa Taikametsä levyä. Lämmin kiitos! Ensi vuonna oppilaiden välituntikerhotoiminta käynnistyy uutena osallisuuden vaikuttamisen kanavana. Vanhempainyhdistykselle ja johtokunnalle lämmin kiitos lukuvuoden toiminnasta. Erityisesti koko koululle järjestetty Ahaa- teatterin esitys Emilian päiväkirja: Surpermarsu, oli sanomaltaan hauska, tärkeä ja ajankohtainen. On tärkeää, että kyky kunnioittavaan ja toiset huomioivaan sosiaaliseen käytökseen kehittyy kaikille oppilaille elämän tärkeäksi pääomaksi. Riemukasta ja ansaittua lomaa kaikille. Ensi vuoden musikaalin jatko-osan myötä Pöllölän väki esittää hyvän kesäloman toivotuksensa. 5 B Venla Seppänen ja Henri Hyttinen 6 A Samu Laakso ja Aleksi Karppinen 6B Milla Häkkinen ja Jasmin Westen Vuoden tsemppari 3A Tatu Kopra Siltamäen Apteekin stipendit urheilullisesta ja terveellisistä elämäntavoista kannustimena saavat Siltamäen Apteekin stipendit urheilullisesta ja terveellisistä elämäntavoista kannustimena saavat 4A Tomi Laakso ja Johanna Nenonen 5A Alisa Paastela, Salifu Senghore ja Eetu Vahtera 5B Farxiyo Mohamed, Jonna Nuutinen ja Siiri Nokellainen 6A Samu Laakso 6B Henry Villenheimo ja Riku Ustinov Palmian stipedin saa 5A Salifu Senghore MLL:n Kiva kaveri stipendin saa 6A Dima Sorokin ja 6B Tessa Kajander Oppilaskunnan hallituksen stipendit saavat: Emma Rista ja Aku Salonen Ellen Liljefors ja Valtteri Päiväniemi Koko koulu-urasta ja esimerkillisestä käytöksestä stipendit saavat 6A Valtteri Päiväniemi 6B Riku Ustinov Lämpimät onnittelumme ja kiitoksemme lukuvuodesta kaikille! Siltamäen Lions Clubin Yrjö Sarahete julkistaa Lions Clubin stipendien saajat. 1 A Venla Lemmetti ja Ilari Jenu 1 B Olli Ojanen ja Aleina Buga 2 A Noora Juusela ja Maija Virtanen 2 B Ninive Hyvärinen ja Anni Rista 2-3 D: Esra Ȕzün 3 A Aino Kokkonen ja Lassi Karakoski 3 B Aapo Klén ja Julia Grekelä 3 C: Mia Ollila 4A Helmi Kahiluoto ja Tuukka Rouvinen 4B Viivi Kauppinen ja Andrei Lappalainen 5 A: Roope Lehtinen ja Erik Nurmi Leppoisaa ja lämpöistä kesälomaa kaikille! Anna-Mari - rehtori

7 ALOITUS Kun ovet avataan, opet tulevat auttamaan. Ei nämä opet jätä, vaan rientävät, jos on hätä. On joka luokassa smartti. Se on oppimiselle hyvä startti. Meidän koulussa on myös biljardi, sitä joku jo pelaili. Kun on liikunnantunti, on ohjelmassa uinti. Tai kun Ville vetää liikassa patikkaa, joku toisessa luokassa laskee matikkaa. Me siis koulussa matikoimme ja talvella kouluun patikoimme. Äikän tunnilla kirjoja selataan ja filmiä kelataa. Äikkää on aina ennen välkkää. Ei nämä oppilaat saa jälkkää. Äikässä myös pelataan ja Akkaria selataan. Koulumme on musikaalinen ja samalla hyvin iloinen. Me siis tehdään musikaaleja ja pidetään oppilaskuntavaaleja. Maria ope vaan relaa, kun musaluokassa soitetaan. Kuviksessa piirretään nauris, on rehtorimme kaunis. Koulumme on iso ja rehtorimme nero. Ei säännöt ole itsestään ilmestyny, on rehtori niitä keksiny. Mahtava on siis rehtori mutta löytyy myös hyvä terkkari. Taitava on vahtimestari, joka tuhat kertaa katolle pallon perässä kiipesi. Siltamäessä tehdään retkiä, koetaan hyviä hetkiä. Joskus retket ovat pätkiä, mutta muistoihin ne jää tähtinä. Meillä on kiva Iceheartsi, jossa Tomppa on kaikkien kaveri. Joku pallon maaliin latasi. Sieltä elämänohjeita sateli. Terkkari siis hoitaa Siltamäkeläisten haavat ja kaikilla on tutut naamat. Harvoin saa kukaan jälkkiä, mutta kaikki saavat usein välkkiä. On koulumme rikas ja ennen kaikkea hyvin rakas. MAALI

8 2-3 D:n VINKIT KYNÄPURKIN VALMISTAMISEEN 1. Valmista paperimassa ohjeen mukaan (www.kierratyskeskus.fi) 2. Painele massa tyhjän metallipurkin päälle (esim. tyhjä hernekeittopurkki). Tee paperimassakerroksesta ohut ja silota pinta tasaiseksi. 3. Anna purkin kuivua noin 2 vuorokautta. 4. Maalaa kuiva purkki pulloväreillä. Käytä vettä värin tasoittamisessa. Käytä värejä rohkeasti!

9 3A:n KESÄ 2013 SMART Responseoppitunti Viimeisellä kouluviikolla testattiin SMART Response laitteita. Koko koulun käyttöön suunniteltiin KESÄ 2013 kysely, jonka avulla saatiin tietoa luokkatovereiden kesäsuunnitelmista. Tässä 3A:n tuoreet kuulumiset SMART Response tunnnilta. Tää oli kivaa ja mielenkiintoista. Parempaa kuin kirjallinen kysely. Oli tosi kivaa, koska piti miettiä paljon. Pidin laitteesta, koska se on helppokäyttöinen. Tässä kysyttiin paljon kivoja kysymyksiä. Melkein kaikki tiesivät, että kesäloma kestää Ketkä haluaisivat käyttää Responce -laitteita 10 viikkoa! ensi vuonna oppitunneilla? Pidin tunnista. Suosikkikysymys oli: Pelaatko kesällä 2013 pallopelejä?, koska minä pelaan. Tosi kivaa koska kaikki saavat tehdä ja se on hauskaa. Haluaisin tehdä näillä juttuja ensivuonnakin.

10 3A:n ensiapuohjeet PALOVAMMA Palovammaa hoidetaan kylmällä ja tarpeen vaatiessa vammaa tulee käydä näyttämässä lääkärissä. Aurinkokin voi polttaa ihosi eli muista käyttää aurinkorasvaa. Muista välttää keskipäivän kuuminta aurinkoa ja suojata pää vaikka lippalakilla tai huivilla. PÄÄVAMMA Paina kylmä pussilla kipeään kohtaan. Käy näyttämässä terveydenhoitajalle. PAHA PÄÄVAMMA Jos ihminen ei vastaa kun kysyt kysymyksen, kokeile, että hän hengittää. Sen jälkeen käännä hänet kylkiasentoon, jotta hän saa henkeä. Soita hätänumeroon 112. Kerro kuka soittaa ja mitä on tapahtunut ja missä. SILMÄVAMMA Silmä tulee huuhdella runsaalla vedellä. Vaarallisesta aineesta näytetään lääkärille. Koskee myös roskia silmissä. Myös lääkäri voi ottaa roskan pois.

11 SÄHKÖISKU Jos tulee sähköisku, niin aivan ensimmäisenä katso ettet itse mene koskemaan sähkölaitteeseen tai henkilöön, joka sai sähköiskun. Käy katkaisemassa päävirtakytkimestä kaikki talon sähköt ja sitten vasta menet katsomaan, että kaikki on hyvin. Ja tarpeen vaatiessa pitää käydä tarkistamassa lääkärissä että kaikki on hyvin. Nyt saat tehtäväksi selvittää missä teillä on sellainen pääkytkin! KÄDEN MURTUMA Tue kättä esim. oksalla ja kääri käden ympärille side. Aseta käsi sopivan rentoon asentoon huivilla tai kolmioliinalla, jotta tuntuisi mahdollisimman vähän kipua. PYÖRTYMINEN Ihminen pyörtyy silloin, kun veri pakkautuu jalkoihin ja verta ei riitä aivoille. Pyörtymisessä pitää nostaa jalat ylös, että pyörtyjä toipuu. Tällöin potilas virkoaa nopeasti.

12 HAAVA Esimerkiksi puukko voi tehdä käteen haavan. Jos haava on pieni, se voidaan desinfioida ja laittaa laastari. Jos haava on kovin syvä ja siitä tulee paljon verta, se hoidetaan painesiteellä. Eli haavakohtaa tulee painaa kunnolla, jotta verenvuoto saadaan loppumaan. Käsi viedään lääkärille näytettäväksi. NILKAN NYRJÄHDYS Nosta jalka ylös. Kylmäpussi kipeään kohtaan. Jalka nostetaan ylös. Side melko tiukalle. Sitten lääkäriin.

13 4A Comenius-matka Jes! Pääsin Comenius-matkalle Hollantiin! Kävimme matkalla eri museoissa, hienoin museo oli miniatyyri-museo. Olimme Haagin lukiossa harjoittelemassa L3D:tä. teimme Helmin kanssa hienon, vaivalla tehdyn pinkki-turkoosin linnan. Kun sisällä alkoi käydä hieman levottomaksi, niin opettajat antoivat luvan mennä ulos leikkimään. Ulkona oli myös italialaisia, joiden kanssa aloimme lumisotaa lämpimässä auringonpaisteessa. Kävimme erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja ruoka oli ravintoloissa todella hyvää. Minusta Comenius-matkalla oli tosi kivaa, koska opin käyttämään L3d:tä, sain uusia ystäviä ja sain paljon uusia makuelämyksiä. Toivottavasti Comeniusmatkoja järjestetään jatkossakin. Nea Tiittanen ja Helmi Kahiluoto 4A

14 Comenius - matka Hollantiin, maaliskuu 2013 Hollannissa oli mukavaa. Mukana olivat Rehtori, Johanna, Pauliina, Virve, Eetu, Nea, Helmi ja Akseli. Kävimme lähes joka päivä hyvissä ravintoloissa, iltaisin kiertelimme kaupunkia ja sen nähtävyyksiä, kävimme koululla sekä vierailimme naapurikaupunki Delftissä. 1.Päivä Ensimmäisenä päivänä lensimme Hollantiin. Lensimme sinne heti aamusta. Lento kesti 2 tuntia. Lentokentällä olimme hetkenaikaa ja lähdimme lentokentältä katsomaan Amsterdamia. Amsterdamissa oli paljon kauppoja. Olimme Amsterdamissa koko päivän ja illalla menimme Haagiin.

15 2.päivä Toisena päivänä menimme koululle. Siellä teimme L3D juttuja. Seikkailimme siellä koululla varmaan 6 tuntia ja illalla olimme muiden Comenius oppilaiden kanssa kiertelemässä kaupunkia illalla. Söimme myös hyvää ruokaa. 3.päivä Olimme koululla taas hyyyvin kauan. Teimme L3D- Maailmassa Linnoja. Olimme loppupäivän Delftissä. Siellä Kiipesimme korkeaan torniin, söimme hyvää ruokaa, ja pidimme hauskaa. 4.päivä Silloin olimme viimeisen kerran koululla. Sen jälkeen lähdimme kohti lentokenttää taksilla. Lentokentällä ostimme tuliaiset ja lähdimme kohti kotia. Kirjoittanut Akseli Korhonen MATKALLA OLI TOSI KIVAAAAA!!!!!

16 Roskan elämää projekti 4A -luokalla Me etsimme ensin tietoa roskasta. Sen jälkeen me teimme kuvakäsikirjoituksen ja aloimme kuvata videota ipadeillä. me kuvasimme videon siitä miten roska kierrätetään. Minun ryhmän roska oli pariton sukka. Videon kuvaamisen jälkeen, me editoimme videota. Videon tekemisessä kesti noin kuukausi. Videon tekeminen oli ihan kivaa. Ella Räikkönen Oppilaskunnanhallitus Olisiko koulun juhlia ilman oppilaskuntaa? Oppilaskunnassa kirjoitamme kaikki juhla ehdotukset paperille. Sitten valitaan parhaat ja niistä tehdään juhla. Sen jälkeen asia ilmoitetaan koulun keskusradiossa. Oppilaskunnassa on hauskaa, koska seillä on kavereita ja saa jäätelöö vikana päivänä. Toivon enemmän osallistujia ja kiinnostuneita asiaa kohtaan. Oliver Terry 4A Talent Olisiko Talentia ilman esiintyjiä? Talentissa oli paljon ihmisiä. Pidin Talentista, kun siellä oli niin paljon esityksiä. Toivoisin, että ensi vuonna olisi vielä enemmän esiintyjiä. Minun mielestä paras esitys oli meidän luokan tyttöjen tanssi. He olivat mielestäni todella hyviä, koska heillä oli hyvä musa ja kaikki liikkuivat samaan aikaan. Esitys oli todella jännittävä. odotan jo ensi vuoden Talentia! Kimi Vihtonen 4A Vappurieha Hyvää vappua! Vappuna meillä järjestettiin koulussa Vappurieha. Näimme paljon hienoja esityksiä ja kuulimme hauskoja vitsejä. Meilkein kaikilla oli joku puku. Esitysten jälkeen oli ruokailu. Sitten oli luokan omat nyyttärit. Samalla me katsoimme elokuvaa. Sitten koulu loppui ja pääsimme kotiin. Kunpa seuraava vuosi olisi samanlainen. Mielestäni oli erittäin lystikästä. Kannattaa aina käydä Vappureihassa! Aaro Kasper 4a

17 Nousiaiset Olisko Nousiaisia ilman hyviä eskareita? Nousiaisjuhlissa oli eskareiden ja koululaisten upeita esitysiä. Esityksien jälkeen eskarilaiset saivat käytöskukkaset. Kun kukkaset oli jaettu, saimme kummit. Lähdimme esittelemään koulua tuleville ykkösluokkalaisille. Esittelyn jälkeen menimme välkälle ja näytimme koulunpihan rajat. Välitunnin jälkeen menimme syömään ravintola Herkkusuuhun. Kun olimme syöneet, menimme leikkimään välkkäreiden järjestämiä leikkejä. Sen jälkeen teimme luokassa väritystehtäviä. Sitten jouduimme hyvästelemään pienet kummioppilaat. Nousiaiset olivat kivat, koska sai kummioppilaan, sai esitellä hänelle koulua ja leikkiä hänen kanssaan. Kunpa kummioppilaat tulisivat pian takaisin. Essi Pennanen 4A

18

19 MILTÄ TUNTUU MENNÄ YLÄASTEELLE? Vastaajina 6B:n oppilaat kevättunnelmissa Sini: Aika oudolta, kun menee isompaan kouluun. Mua pelottaa, että mä eksyn sinne. Tessa: Se tuntuu ihan kivalta, mutta vähän kyllä jännittää. Taru: Se tuntuu hauskalta, mutta aika jännittävältä Julia : Se tuntuu kamalalta, kun koko luokka hajoaa, mutta ihan kiva, jos saa uusia kavereita. Saana: Vähän jännittää, että miten siellä ylä-asteella lähtee menemään, mutta toisaalta on kiva saada uusia kavereita. Jasmin: Se tuntuu kivalta, mutta pelottavalta. Siiri: Aika jännittävältä. Tessa: Se tuntuu ihan kivalta, mutta vähän kyllä jännittää. Milla: Ylä-asteelle lähtö jännittää, mutta se on kiva kun saa uusia kavereita. Tom: Ihan kiva päästä uuteen kouluun. Reimond : Tuntuu vapaalta. Oskari : Ihan kivalta ja kiva, kun pääsee uuteen kouluu. Riku: On kiva mennä ylä-asteelle, koska saa kaapin ja minulla on hyviä kavereita luokalla. Joonas: Yläasteelle meno ei jännitä yhtään. Ope: Tosi haikealta tuntuu, kun porukka lähtee Onnea ja tsemppiä kaikille! 6B, eiks jee! IHANAA KESÄÄ KAIKILLE! toivoopi 6B

20 1. luokkalaisten ajatuksia ensimmäisestä kouluvuodesta Äidinkielen ja matematiikan pelejä on kivaa pelata. (Stefan) Olemme olleet ja pelailleet ATKluokassa. (Kasper) Musiikin tunnit ovat tosi mukavia. (Minni) Kävimme kirjastossa lainaamassa kirjoja. (Tomi) Oli kiva oppia lukemaan. (Elina) Koulussamme oli Super-Marsu esitys. Se oli todella hauska. (Nea) Meillä on kiva ope ja mukava luokka. (Nelli) Me ollaan saatu paljon uusia kavereita. (Enni) Iltapäiväkerhossa on ollut kiva askarrella. (Aleina) Lauantaikoulupäivänä kouluumme tuli palomiehiä ja pääsimme paloautoon. (Olli) Kummit ovat auttaneet meitä. (Eelis) Meidän koulukirjat on hyviä. (Nea) Kävimme Tapanilan Erällä. (Olivia) 1. luokalla kivointa on ollut hyvät kaverit. (Mauricio) Kivaa on matikka ja uimakoulu. (Divine) Minä tykkäsin ekasta luokasta. Ekalla luokalla on ollut kivat ryhmäkaverit. (Nuutti) Salibandy oli hauskinta. Se oli oppilaskuntapäivänä. (Ilari) 1. luokalla kivointa on ollut leikkimiset ja liikunnat. (Urho) Kivointa on ollut yllin oppiminen ja välitunnit, myös kaverit ja opettajat. (Venla) Hauskaa on ollut oppia uutta. (Matti)

21 1. luokka on loppumassa. On paljon kavereita ja kivat opet. (Sofia) Mieleeni on jäänyt kivat opettajat ja kaverit. Hauskaa on ollut myös leikit. (Hennis) 1. luokalla kivointa on ollut yllin tunnit ja herkkutunnit. (Jimi) Minun mielestä minulla oli kiva ope. (Kiia) Mieleeni on jäänyt Tapanilan erän retki. (Leevi) 1. luokalla kivointa on ollut uimakoulu ja matematiikka sekä kummit. (Joonatan) Minulla on täällä kivoja kavereita. Täällä on kivaa, kun ei kiusata. (Maram)

22 2B-luokan retki Taito-kisoihin Tiistaina koulupäivä alkoi klo Lähdimme katsomaan Taito-kisoja Nosturiin. Menimme bussilla Rautatientorille ja raitiovaunulla Nosturiin. Siellä oli kivoja esityksiä. Tuomareita oli kolme. Danielin Michael Jackson -esitys oli hyvä. Näimme muitakin hienoja esityksiä. Lopuksi söimme eväät. Meillä oli kivaa Taito-kisoissa!

23 3B Korkeasaaressa Korkeasaaressa oli tosi tosi kivaa ja riikinkukon sulat olivat hienoja! Julia Lautalla mentiin Korkeasaareen ja manulit olivat kivoja. Aapo Näimme monen monta eläintä. Aada Eläimiä ei saanut kiusata. Ilkeä lokki vei minun munkkini. Valtteri Eläimet olivat kivoja. Sasu Eläimet olivat tosi tosi kivoja. Hamdi Toinen ilkeä lokki kakkasi erään oppilaan olkapäälle ja hanhi lähti minun perääni. Jim Kilpikonnat tekivät lapsia ja hanhi näytti kieltä. - Johannes Siellä oli Mongolian-villihevosia. Ellen Eläintarhassa oli paljon Väistä hanhia! -kylttejä. - Eppu Korkeasaaressa oli paljon hanhia vapaana. Tiuku Annoin kymmenen senttiä kauppatorin esiintyjälle ja näin rikkoontuneen linnunmunan. Vili Näin ensimmäistä kertaa lumileopardin. Tia Näin käärmeen. Alesia Näin apinalla viikset. Vikash

24 Kalaretki! Lähdimme luokan kanssa retkelle kalastamaan siikoja. Meidän ryhmään kuului Tomi,Johan jatiitus. Kaikki muut ryhmät saivat kaloja paitsi me! Mutta oli siellä muuten ihan kivaa me kyllä melkein puhuimme vaan, koska siian ongimassa ei tarvitse pitää virveliä/onkea. Meillä oli sillä kertaa mukana surkeat eväät kun kaikki muut olivat saaneet kalaa paitsi me lähdimme sieltä pois Bussilla niin kuin tulimmekin. Retki oli kokonaisuudessaan ihan kiva mutta kun emme saaneet kalaa niin vähä sapetti.mut iha ok LOPPU!!!!!!!

25 Helmi liiketalousopistoretki Menimme retkelle helmi liiketalousopistoon. Lähdimme aamulla 70T:eellä. Retkellä urheilulinjan oppilaat olivat tehneet hauskan urheilumessun. Ennen urheilua oppilaat esittelivät itsensä, jokainen oli omassa lajissaan korkealla tasolla. Paikassa oli : jääkiekkoa (pleikalla ja ilman),futista, korista, nyrkkeilyä,taitoluistelu ja sählyä. Palkinnoiksi sai erilaisia kyniä,herkkuja ja rintamerkkejä. Paikka tarjosi myös välipalaa (keksiä ja mehua). Messuilla sai mennä vapaasti. Kaikki sai opittua jotain uutta. Ja kaikilla oli erittäin hauska retki!

26 HEUREKA Olimme Heurekassa meidän luokan kevätretkellä. Menimme ensin bussilla Puistolan juna-asemalle ja siitä kävelimme Heurekaan. Matkalla oli pieniä esteitä, kuten mutalätäkköjä. kävimme ensimmäisenä ihmisnäyttelyssä. Siellä oli oikeita ruumiita, mutta niitä oli muokattu muovilla. Siellä pystyi mittaamaan verenpaineen verenpainemittarilla ja siellä oli myös oikeita vauvansikiöitä. Kun tulimme pois sieltä, menimme normaalinäyttelyyn. Siellä oli pyörä korkealla, mutta se oli vaijerilla kiinni. Oli myös sellainen maanjäristyslaite ja sellainen autopeli, jossa ajettiin autoa. Sitten menimme syömään eväitä. Söimme karjalanpiirakkaa, juotavaa jugurttia ja herkkuja. Yhdeltä menimme katsomaan avaruusmatka- elokuvaa Planetaarioon. Se kesti puoli tuntia ja oli tosi jännittävä. Siinä kerrottiin planeetoista, tähdistä, galaxeista ja Maapallosta. Tuolit takakenossa ja se oli todella mukavaa. Ja sitten joillekin tuli huono olo. Sen jälkeen menimme taidenäyttelyyn. Siellä oli piikkimatto, kuplakone, jossa oli vene, joka upposi kun painoi nappia, vetojuttu, missä piti vetää narua ja kun päästi irti, sieltä pomppasi pallo ilmaan, veivaushommeli, josta pomppasi ulos raketti kun sitä oli veivattu tarpeeksi, satelliittipuhelin, jonka avulla pystyi juttelemaan huoneen päästä päähän, kaksi tykkiä, jotka puhalsivat, kun niihin löi ja naru jonka avulla pystyi väkipyörien kautta nostamaan auton. Sitten lähdimme takaisin koululle ja kotiin. Elliida ja maiju 5a

27 Heureka-retki Lähdimme aamulla koulusta Siltamäen ostoskeskuksen bussipysäkille ja sieltä bussilla Puistolaan. Puistolan juna-asemalta oli noin 15min matka Heurekaan.Menimme ensin Body Worlds näyttelyyn. Siellä oli ihmisen kehosta kertovia asioita. Toisena menimme pyöräilemään trapetsille. Sitten ajosimulaattoriin. Menimme myös huoneeseen jossa oli mm. piikkisänky, auton-nosto laite ja mustaaukko niminen kuularata. Menimme sen jälkeen syömään eväitä ja karkkia. Ehdimme olemaan vielä vähän aikaa ja sitten menimme Planetaarioon joka oli kiva ja mielenkiintoinen. Sitten otimme vielä ryhmäkuvan ja lähdimme. Kirjoittanut. Eetu ja Ridwan 5A

28 2 A-luokan yhteinen jatkotarina Olipa kerran puu Olipa kerran puu, joka seisoi koulun pihalla. Sen juurten kohdalla oli iso kolo. Kolosta kurkki pieni orava. Siellä oli sen pesä. Oravalla oli suussa käpy. Oravalla oli poikasia. Orava ja sen poikaset katselivat puun latvasta iltaisin kuuta. Orava meni kurkkaamaan koulun ikkunasta, mitä oppilaat tekivät. Luokassa tehtiin käpyveistoksia ja orava tahtoi syödä ne. Oppilaat olivat tehneet myös oravaveistoksia puusta. Orava luuli niitä oikeiksi. Orava meni katsomaan luokkaan sisään. Sitten orava lähti katsomaan poikasia. Se kävi hakemaan poikasille ruokaa. Poikaset menivät sillä välin leikkimään. Kun poikaset olivat syöneet, ulos tuli leikkimään koulun oppilaita. Ne leikkivät yhdessä hippaa, piiloa, kirkkistä ja hyppivät hyppynarulla. Poikaoravat innostuivat futiksesta. Lopuksi leikittiin Kapteeni käskee-leikkiä, jossa oravat käskivät oppilaita syömään käpyjä ja kiipeämään puuhun. Siinäpä meni oppilailta sormi suuhun

29 ROOMALAINEN SANOMALEHTI -PROJEKTI Teimme Roomalaisten sanomalehti projektia. Ensimmäiseksi keräsimme tietoa Roomalaisesta asumuksesta, roomalaisesta sotilas taidosta, roomalaisista keisareista ja roomalaisesta rakennus taidosta. Jokainen ryhmä jaettiin niin että jokaisessa sanomalehti ryhmässä olisi ainakin yksi asian tuntia. Ryhmissä me teimme yhdessä sanomalehden. Keräsimme tietoa omista muistiinpanoista, kirjoista ja netistä. Siinä oli myös loppusivulla pelejä. Sai myös etsiä kuvia netistä. Se oli kuin oikea sanomalehti jossa oli mainoksia. Jokainen sanomalehti ryhmä sai lukea jonkun muun sanomalehden ja antaa taakse arvosanan. Sitten ope luki lehdet ja puhui jokaisen ryhmän kanssa erikseen ja antoi arvosanan. 5A

30 Välkkärikoultus (välituntiohjaajakoulutus) oli oman laisensa kokemus. Se oli 4.6.luokkalaisille järjestetty koulutus, jonka tarkoituksena oli kouluttaa tavallisista oppilaista välitunti ohjaajia jotka leikittäisivät muita koululaisia. Koulutus kesti puolitoistatuntia per kerta. Koulutus oli kahtena päivänä. Se kesti yhteensä n. kolme tuntia. Koulutuksessa meille opetettiin miten leikkejä pitäisi ohjata ja kuinka ohjeet kerrotaan. Ensimmäisellä kerralla leikimme muutamia leikkejä, kerroimme nimemme ja miksi tulimme koulutukseen ja saimme myös kotiläksyn. Menimme ensin kahden tai kolmen henkilön ryhmiin. Läksynä oli osata ohjata ryhmänsä kanssa leikki muille. Se sai olla oma keksimä tai ihan tuttu leikki. Sami 5A

31 Ylipormestarin asukasilta Suutarilassa Asukasilta oli menestys, siellä oli paljon väkeä. Siellä oli esiintymässä Siltamäen ala-asteen taikaorkesteri ja monta eri yhdistystä esittelemässä omaa toimintaansa. Minulle tuttuja olivat MAAHISET, se on eräs partio jossa on kiva käydä. Meidän taikaorkesteri esiintyi tosi hienosti. Feenix tanssi upeasti oman kappaleensa tahdissa, höyhenet vain pöllysivät kun se pyörähteli lattialla. Sitten tuli ylipormestari puhujan pönttöön ja avasi keskustelutilaisuuden. Aikuiset alkoivat puhua muutoksista ostarin korjaamisesta ja sen semmoisesta. Reportterin olikin aika lähteä kotiin juttua kirjoittamaan. Kiia Kork 1A

32 Kouluruoka Meidän koulussa on joka päivä joka ruoalla leipää, salaattia ja maitoa. Kerran viikossa on keittoa ja pehmeää leipää tai ruisleipää. Ehkäpä koulun lempiruokamme ovat kalapuikot, tortillat, makaronilaatikko tai pinaattiletut. Allergiset ja erityisruokavalioiset saavat erityistä ruokaa esim. liha-allergikot saavat kasvisruokaa. Meidän koulussa on myös välipalamyynti koulun jälkeen ruokalassa. Se on maksullista, mutta halpaa ja herkullista. Välipalalla on ruokana mm. hedelmiä, leipää, jogurttia ja pillimehuja. Koulun välipalalla voi ostaa myös välipalakortin, se maksaa 10 ja voit ostaa kortilla välipalaa kymmenen euron edestä. Natalia ja Inka 4 B -- Meidän koulussa on usein hyvää ruokaa. Koulussamme on aina vihanneksia ja leipää. Koulumme lempiruokia ovat esimerkiksi: makaronilaatikko, kalapuikot ja perunat, tortillat, pinaattiletut, puolukkahillo ja perunamuusi, ja vielä lohkoperunat. Juomavaihtoehtoina meillä on: kolmea eri maitoa, piimää ja vettä. Koulussa myydään välipalaa, sitä voi ostaa rahalla. Perjantaina välipalalla on erityisempää välipalaa. Esimerkiksi: pullaa, hampurilaista, tortillaa, piirakkaa ja muita semmoisia. Indiira ja Inka 4B

33 Pesäpallo-ottelu opettajat vs. kuudesluokkalaiset Perinteinen opettajien ja kuudesluokkalaisten välinen pesäpallo-ottelu pelattiin tänä vuonna Kenkäpuistossa Suutarilan ala-asteen takamaastossa. Päivä oli helteinen ja odotettavissa oli kaikkien aikojen ottelu, sillä opettajien tietojen mukaan kutosilla oli kasassa ehkä jopa kaikkien aikojen joukkue. Ensimmäinen vuoropari alkoi tasasisissa merkeissä. Kutoset olivat saamassa jo otteen ottelusta, kunnes etuvahti apulaisrehtori Maria Hukkanen otti urheiluruutukopin ja tylsytti kutosten lyöntipelin. Opettajien lyöntivuoro alkoi mallikkaasti ja kenttä rullasi. Myös Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti Helena Mäkinen näytti osaamistaan. Toinen vuoropari oli Teemu KohosHolttis Heikkilän juhlaa. Kutoset eivät oikein saaneet kiinni lyöntirytmistä ja Heikkilä jallitti jäätävillä syötöillään kutosten tykit. Viimeisenä lukkona toistuvilla kopeillaan toimi kutosten oma opettaja Tomi Tolonen. Oskari, Veeti, Roope ja muut kuudesluokkalaiset tekivät parhaansa ja myös juoksuja kertyi kutosten sarakkeeseen. Ottelutuomarina toimi pesäpalloliiton tuomarivastaava Nina Orpana. Seuraavalla opettajien lyöntivuorolla estradille nousi rehtori Anna-Mari Jaatinen, joka purki kerta toisensa jälkeen laakalyönneillä opettajien ajolähtöjä. Tilanne ottelussa säilyi kutkuttavana loppuun asti. Lopulta tiivistunnelmainen ottelu päättyi niukkaan opettajien voittoon. KAIKILLE KUUDESLUOKKALAISILLE ONNEA JA MENESTYSTÄ YLÄASTEELLE! T: Siltiksen opet

34 Kesäloma, tuo ihana ja lämmin. Elokuussa kouluun palata emmin. Tullako vai eikö tulla? Ei tule miettimisestä mitään, keskityn nyt täysillä kesään! Inka 4.B

LAUANTAI 8.6.2013 VIIKKO 23 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU

LAUANTAI 8.6.2013 VIIKKO 23 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU P YHÄJOEN KUULUMISET LAUANTAI 8.6.2013 VIIKKO 23 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU Pyhäjoella lakitettiin 21 uutta ylioppilasta MALVIINA IMPOLA Ylhäältä vasemmalta: Lari Tiirinki, Ville Keskitalo,

Lisätiedot

KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS

KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS 2011-2012 Rehtorin tervehdys! Lukuvuoden lopussa on aika kiittää ja arvioida kulunutta kautta. Vuosi on taas vierähtänyt nopeasti opetuksen ja upeiden tapahtumien parissa.

Lisätiedot

Tässä lehdessä mm. 99maahanmuuttaja suomessa 99elämänohjeita opiskelijoille 99henkilöhaastatteluja 99harrastuksia 99leirikoulu Lontoossa

Tässä lehdessä mm. 99maahanmuuttaja suomessa 99elämänohjeita opiskelijoille 99henkilöhaastatteluja 99harrastuksia 99leirikoulu Lontoossa Otavan Opiston lehtiprojektin tuotos Toukokuu 2015 - nro 7 Tässä lehdessä mm. 99maahanmuuttaja suomessa 99elämänohjeita opiskelijoille 99henkilöhaastatteluja 99harrastuksia 99leirikoulu Lontoossa /2015

Lisätiedot

Lämmin kiitos kaikille vuosikertomukseen kirjoittaneille ja kuvanneille!

Lämmin kiitos kaikille vuosikertomukseen kirjoittaneille ja kuvanneille! 1 Arki on juhlaa 3 PäiväKodista kouluun 4 Kultaisen talon henki sulattaa sydämen 5 Koululuokkien kuulumisia 20 10 vuotta sitten koulusta lähteneet 23 Kasvunpaikka III 24 Kunniamaininta 25 Välituntivilskettä

Lisätiedot

Keväiset terveiset Leppälän koululta

Keväiset terveiset Leppälän koululta Keväiset terveiset Leppälän koululta Pääsiäiskoristeiden askartelun, kuralätäköiden ja kevätauringon paisteen keskeltä voi taas haikeana todeta, että niin se vaan on lukuvuoden 02-03 kouluvuosi jo loppusuoralla.

Lisätiedot

lauantaina 6.6.2009 viikko 23 Hyvät lakitusta vaille valmiit ylioppilaat, onnelliset omaiset, arvoisa juhlayleisö

lauantaina 6.6.2009 viikko 23 Hyvät lakitusta vaille valmiit ylioppilaat, onnelliset omaiset, arvoisa juhlayleisö P YHÄJOEN KUULUMISET lauantaina 6.6.2009 viikko 23 Kuvaaja: pauliina raivio Hyvät lakitusta vaille valmiit ylioppilaat, onnelliset omaiset, arvoisa juhlayleisö Arvo Helanti Olemme varmaan kaikki huomanneet

Lisätiedot

Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004.

Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004. Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004. ! "! #$$%&#$$'! () * +, ') -. *. ///-0!! + 1/// 2 0 3!! 4, 5 Uudistuneesta K-marketista saat kaiken tarpeellisen. Myös sunnuntaisin Leppälän koulun väkeä lukuvuonna

Lisätiedot

Tässä numerossa. Toimituksessa mukana:

Tässä numerossa. Toimituksessa mukana: Esposti 2011 Tässä numerossa 4 5 8 13 16 20 22 26 29 Pääkkäri Musikaali Ohi on, abit! Vanhojen tanssit Suunta kohti Belgiaa Vaihtovuosi Costa Ricassa Vaihtarina Dominikaanisessa tasavallassa Berliinin

Lisätiedot

Rehtorin tervehdys! Musikaali

Rehtorin tervehdys! Musikaali Rehtorin tervehdys! Vierähtipä lukuvuosi taas vauhdilla! Kartanon koulun erityispiirteenä on sen monimuotoisuus ja monikulttuurisuus, josta olemme kovin ylpeitä. Talossa on siis oppilaita eskari-ikäisestä

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Korpitien koulun vuosikirja 2008 2009

Korpitien koulun vuosikirja 2008 2009 Korpitien koulun vuosikirja 2008 2009 Välähdyksiä lukuvuoden varrelta Lukuvuoden 2009 2010 työ- ja lomapäivät Syyslukukausi 12.8. - 22.12.2009 (90 työpäivää) Syysloma: 19.10. - 25.10. (viikko 43) Vapaapäivä:

Lisätiedot

Vuosikirja 2014-15 Iittalan yhtenäiskoulu

Vuosikirja 2014-15 Iittalan yhtenäiskoulu Vuosikirja 2014-15 Iittalan yhtenäiskoulu 1 Vuosikirjan kansien välistä heijastelee vauhdikas ja rikas lukuvuotemme. On liikuttu, nautittu taiteesta, retkeilty ja tavattu paljon uusia ihmisiä tavallisen

Lisätiedot

VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2011

VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2011 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2011 Toukokuu Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu? Oon turhaan odottanut tuulta lempeää. Nyt sisään suureen unelmaan tahdon sukeltaa ja toivon ettei aika tää tuu koskaan

Lisätiedot

Oppia ja oivallusta, kasvua ja kehitystä

Oppia ja oivallusta, kasvua ja kehitystä 1 Oppia ja oivallusta, kasvua ja kehitystä 2 Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 4 Ensiaskeleita steiner-äitinä 5 Pihlajassa on aikaa leikkiä 6 Sirkustelua 7 5. lk näytelmä Peppi Pitkätossu 8 Ihana kokemus

Lisätiedot

KASUKKALAN KYLÄLEHTI 2011

KASUKKALAN KYLÄLEHTI 2011 KASUKKALAN KYLÄLEHTI 2011 Kansi:Petteri Kälviäinen Materiaalin keräys ja taitto: Marjukka ja Pauli Matikainen Jukka Porali: PUHEENJOHTAJAN PUHEENVUORO Kasukkalan koululla juhlittiin torstaina maaliskuun

Lisätiedot

K O U L U L E H T I 2 0 1 0

K O U L U L E H T I 2 0 1 0 K O U L U L E H T I 2 0 1 0 JÄLKI-ISTUNTO - HUUTJÄRVEN KOULUN KOULULEHTI 2010 Toimitus: Mirka Mannersuo, Diana Danielsbacka, Janni Joas, Emma Mäenpää, Anni Behm, Hanna Karvinen, Jaakko Marttinen ja Tuula

Lisätiedot

Koulukiusaaminen voi pilata koko elämän. Huutjärven tähtitaivas kertoo... Ryota Omura vaihtoopettajana Japanista. Nuokkarin lapset.

Koulukiusaaminen voi pilata koko elämän. Huutjärven tähtitaivas kertoo... Ryota Omura vaihtoopettajana Japanista. Nuokkarin lapset. Huutjärven koulun koululehti 2011 Huutjärven tähtitaivas kertoo... Ryota Omura vaihtoopettajana Japanista Nuokkarin lapset 5B teki oman runokirjan eivät jää yksin Koulukiusaaminen voi pilata koko elämän

Lisätiedot

Yhteinen kasvatustehtävämme... 1 Vihdoinkin päiväkotiin... 3 Saapuu taloon kultaiseen aamusella varhaisella... 5 Terveiset iltapäiväkerho

Yhteinen kasvatustehtävämme... 1 Vihdoinkin päiväkotiin... 3 Saapuu taloon kultaiseen aamusella varhaisella... 5 Terveiset iltapäiväkerho Yhteinen kasvatustehtävämme... 1 Vihdoinkin päiväkotiin... 3 Saapuu taloon kultaiseen aamusella varhaisella... 5 Terveiset iltapäiväkerho Pihlajasta... 6 Uudet opettajamme... 8 Elämälähtöinen koulu...

Lisätiedot

Keskiviikkona 7.6.2006 - viikko 23

Keskiviikkona 7.6.2006 - viikko 23 PYHÄJOEN K UULUMISET Keskiviikkona 7.6.2006 - viikko 23 Snellman-juhlavuonna SIVISTYSTOIMENJOHTAJA ANTERO TERVONEN Kuluva vuosi on J. V. Snellmanin syntymän 200-vuotisjuhlavuosi. Snellman on juhlavuotenaan

Lisätiedot

Vuosikirja 2010-2011

Vuosikirja 2010-2011 Vuosikirja 2010-2011 Rehtoreiden tervehdys Korpitien koulu aloitti uutena yhtenäiskouluna kolme vuotta sitten. Näinä vuosina erityisopetus, alakoulu ja yläkoulu ovat sulautuneet yhdeksi hyvin toimivaksi

Lisätiedot

KEVÄTNASTA. Jo joutui armas aika. ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa. koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi. taas lämpö auringon,

KEVÄTNASTA. Jo joutui armas aika. ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa. koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi. taas lämpö auringon, KEVÄTNASTA NRO 108 nro nro 108 n Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa 2012 Kuva: Johannes Varjonen koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks

Lisätiedot

Valkeavuoren koulun lehti 1/2013

Valkeavuoren koulun lehti 1/2013 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2013 Yhdeksäsluokkalaisten hyperkorrektit ja ultrasivistyneet puheet Kun tulimme seiskalle, kuvamme yläkoulusta oli utopistinen ja absurdi. Pelkäsimme dominoivia ja

Lisätiedot

Tampereen Rudolf Steiner -koulu VUOSIKERTOMUS 2009-2010

Tampereen Rudolf Steiner -koulu VUOSIKERTOMUS 2009-2010 Tampereen Rudolf Steiner -koulu VUOSIKERTOMUS 2009-2010 Rosa, 10.B TAMPEREEN RUDOLF STEINER -KOULU Muotialantie 79 81 33800 Tampere VUOSIKERTOMUS 2009-2010 www.tampereensteinerkoulu.fi info@tampereensteinerkoulu.fi

Lisätiedot

1.YLEISKATSAUS LUKUVUOSI 2014-2015

1.YLEISKATSAUS LUKUVUOSI 2014-2015 2 1.YLEISKATSAUS LUKUVUOSI 2014-2015 Tänään päättyy Nousiaisten lukion 39. lukuvuosi. Lukiossamme opiskeli lukuvuoden aikana 186 nuorta. Joukossamme oli myös vaihto-oppilas Saksasta. Päätoimisia opettajia

Lisätiedot

Tässä numerossa: No 1/2006-07. Koivuhaan koulun oma lehti! Yläkoulu edessä. Kevään merkkejä. Ykköset taidepajalla. Sirkus Encore.

Tässä numerossa: No 1/2006-07. Koivuhaan koulun oma lehti! Yläkoulu edessä. Kevään merkkejä. Ykköset taidepajalla. Sirkus Encore. No 2/2011-12 No 1/2006-07 Tässä numerossa: Koivuhaan koulun oma lehti! Yläkoulu edessä Kevään merkkejä Ykköset taidepajalla Sirkus Encore Muoto ja väri Elämää ennen vanhaan Eemelin hunajametku Mielipidepalsta

Lisätiedot

Annika 1 lk. Simon koulu. Luokkien 1-6 oma lehti

Annika 1 lk. Simon koulu. Luokkien 1-6 oma lehti 2 Annika 1 lk Simon koulu Luokkien 1-6 oma lehti Lehden sisällys: 3 Pääkirjoitus 4 Runot 5 Hyvän ystävän lajintunnistus 8 Neuvoja hyvälle ystävälle 10 Harrastukset yhdistävät 13 2A:n ajatuksia ystävyydestä

Lisätiedot

7.11.2014 #PIKKOLA 1

7.11.2014 #PIKKOLA 1 7.11.2014 #PIKKOLA 1 Sisällys: Pääkirjoitus.. 3 Voiton huumaa. 4 Janne Niemi Pikkolan apulaisrehtorina 5 Uusi kieltenopettajamme Anna 6 Testi: Oletko riippuvainen puhelimestasi.. 7 Elokuva-arvostelu: Kesäkaverit..

Lisätiedot

Kuva: Mira Peltonen. Sarjasta Musiikki. Kuva: Taru Kalvi

Kuva: Mira Peltonen. Sarjasta Musiikki. Kuva: Taru Kalvi 1 Kuva: Mira Peltonen. Sarjasta Musiikki. 2 Kuva: Taru Kalvi MURROS 4. NUMERO Sisältö 04 Pääkirjoitus 05 Rehtorin terveiset 06 Oppilaskunnan kuulumiset 09 Reetta Hurske - Tampereen Pyrinnön pika-aiturilupaus

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2007-2008 Tampereen Rudolf Steiner -koulu

VUOSIKERTOMUS 2007-2008 Tampereen Rudolf Steiner -koulu VUOSIKERTOMUS 2007-2008 Tampereen Rudolf Steiner -koulu Yhteystiedot Tampereen Rudolf Steiner -koulu Muotialantie 79 81 33800 Tampere www.tampereensteinerkoulu.fi Sähköposti etunimi.sukunimi@tampereensteinerkoulu.fi

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot