PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1"

Transkriptio

1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta AIKA klo 10:34-13:19 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 5 4 Työllisyyskatsaus 6 5 Laajan hyvinvointikertomuksen painopisteisiin ja 10 kehittämiskohteisiin konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet, vastuutahojen nimeämisen, resurssit ja arviointimittarit 6 Muut asiat 13 7 Kokouksen päättäminen 14 Pöytäkirjantarkastajat:

2 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Aika klo 10:34-13:19 Paikka Kaupungintalo OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:34-13:19 Puheenjohtaja Honkanen Erkki 10:34-13:19 Jäsen Jussila Jari 10:34-13:19 Jäsen Juusola Kimmo 10:34-13:19 Jäsen Kellolampi Juho 10:34-13:19 Jäsen Kärki Olavi 10:34-13:19 Jäsen Puolakanaho Urpo 10:34-13:19 Jäsen Manninen Paula 10:34-13:19 Varapuheenjohtaja Mosorin Sinikka 10:34-13:19 sihteeri Pietiläinen Jorma 10:34-13:19 esittelijä Lantto Minna 10:34-13:19 Jäsen Mäki Maire 10:34-12:32 vierailija Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Rimpeläinen-Karvonen 10:34-12:32 vierailija Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Marita Juntunen Pirjo 10:34-12:32 vierailija Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Paukkeri Ulla-Maija 10:34-12:56 vierailija työllisyyskoordinaattori, Pudasjärven kaupunki POISSA Pesonen Mika Jäsen Oinas-Panuma Eero Jäsen Vähäkuopus Timo Kaupunginvalt. pj. ALLEKIRJOITUKSET Sointu Veivo Puheenjohtaja Sinikka Mosorin Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-7 PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Pudasjärvi..20 Paula Manninen Erkki Honkanen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ kaupunginvirastossa Pöytäkirjantarkastajat:

3 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Kokouksen avaus ALUEYHT 1 Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10:34. Puheenjohtaja toivotti tervetulleeksi valtuuston valitseman uuden jäsenen Minna Lanton sekä ensimmäistä kertaa paikalla olleen Olavi Kärjen. Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunnan jäsen Marja-LeenaTörrö on siiirtynyt valtuuston nimittämänä Elinympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi. Pöytäkirjantarkastajat:

4 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen ALUEYHT 2 Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajat:

5 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Pöytäkirjantarkastajien valinta ALUEYHT 3 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Paula Manninen ja Erkki Honkanen. Pöytäkirjantarkastajat:

6 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Työllisyyskatsaus ALUEYHT 57 Palvelusuunnittelija Ritva Kinnula ja vs. työllisyyskoordinaattori Ulla-Maija Paukkeri esittelivät Työllisyyssuunnitelman jalkauttamiseen liittyvän kesäkuun 2014 tilannekatsauksen. Kehittämisjohtaja Jorma Pietiläisen astuttua palvelukseen vastuualueita on tarkisteltu ja sovittu, että palvelusuunnittelija Ritva Kinnula vastaa kehittämistoimessa työllistämisestä Arjen turvaa-hankkeen ohella. Vuonna 2014 kaupungin oma työllistäminen on lisääntynyt 75% eli reiluun 60 henkilöä. Pääsääntöisesti työllistäminen on tapahtunut 6 kuukaudeksi, mutta asiasta päätetään tapauskohtaisesti asiakkaan näkökulma huomioiden. Työllisyysyksikön budjetti on ylittymässä, koska muuttuvaan toimintamalliin on jouduttu palkkaamaan lisähenkilöitä. Toisaalta kuntaosuusmaksuissa on säästetty ,00. Säästötavoite on ollut ,00 tämän vuoden aikana, joten siihen ei todennäköisesti ylletä, mutta kehitys on ollut myönteistä. Jos yhtäkkiä tulisi mahdollisuus työllistää kaikki työttömänä olevat henkilöt, niin työttömänä olevista reilusta 500 henkilöstä voisi arvion mukaan työllistyä noin henkilöä. Tämä johtuu siitä, että suurin osa on sellaisia henkilöitä, joilla on jokin työeste/-rajoite. Todettiin, että hankerahoituksen avulla voitaisiin ottaa selville työttömien joukosta se osa, joka ei kuulu työttömien ryhmään. Selvityksen kautta heitä voitaisiin auttaa siirtymään mm. eläkkeelle. Laki julkisista palveluista on muuttumassa siten, että pitkäaikaistyöttömien maksut siirtyvät entistä enemmän kuntien maksettavaksi. Talousarvio keskustelussa tullaan käymään keskustelua siitä miten työllisyyden hoitoon liittyvät yksiköt sijoittuvat eri osastojen välillä. Osastoista huolimatta yhteistyötä tehdään tiiviisti eri hallintokuntien välillä. Talousarviossa tullaan esittämään, että vuoden alusta kuntouttavan työn ohjaaja siirtyisi Oulunkaaren kuntayhtymältä takaisin kaupungin palvelukseen. Kuntouttava työntekijä on loppu vuoden ajan tiistaisin tavattavissa PudisFoorumissa. ALUEYHT 72 Siirrettiin asian käsittely seuraavaan kokoukseen ajan puutteen vuoksi. ALUEYHT 4 Työllistämiseen liittyvä tilannekatsaus. Vieraina Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Maire Mäki, palvelujohtaja Pirjo Juntunen, palvelujohtaja Marita Pöytäkirjantarkastajat:

7 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Rimpeläinen-Karvonen ja työllistämiskoordinaattori Ulla-Maija Paukkeri. Muistion liitteenä vieraiden Powerpoint-esitykset. Kehittämisohtaja Jorma Pietiläinen alusti asiaa. Työllistäminen on Kehittämistoimen ykkösasia tänä vuonna ja siksi valittu myös valiokunnan ensimmäiseksi käsiteltäväksi asiaksi. Harvaan asutulla alueella työn vastaanottaminen on usein hankalaa käytännössä. Pitkät matkat, mahdollisuus kulkea ja osa-aikainen työ on vaikea yhdistelmä. Vaikeasti työllistettävät 50+-ikäiset ovat Pudasjärvellä sopeuttaneet elämäntapansa siihen malliin, että he pärjäävät metsästämällä ja marjastamalla. Mm. maisemanhoito ja kalastus voisivat olla pudasjärveläisiä malleja työllistää näitä henkilöitä. Käytiin keskustelua siitä, että tällaiseen malliin on saatavissa hankerahaa erityisesti ESR-puolella ja maaseuturahastossa. Lisäksi TE-toimisto aukaisee tammi-helmikuun vaihteessa hankehaun työllistämishankkeisiin. Kiintiöpakolaisten osalta 40+-työttömät tarvitsevat erityistä tukea työllistyäkseen. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Maire Mäki toi esille, että valtion taholta on tänä vuonna tulossa merkittäviä muutoksia kuntakentälle. Kuntien roolia ja vastuuta pitkäaikaistyöttömyyden aktiivisessa hoidossa korostetaan. Osa pitkäaikaistyöttömien työmarkkinatuen rahoitusvastuusta siirretään kunnille vuoden 2015 alusta lukien. 1% työttömyyden aleneminen tuo julkiseen talouteen 1 mrd euron säästöt. Työttömyyden alentaminen on parasta säästöä. Jos päästäisiin 5-6% työttömyyslukuun niin käytännössä se vastaisi täyttä työttömyyttä. TE-toimistoissa on siirrytty maakunnalliseen toimintamalliin, jossa malli on sama kuin ELY:ssä. Paikallisissa toimistoissa ei ole esimiehiä. TE-palveluiden palvelu siirtyy koko ajan enemmän verkkoon ja etäpalvelumalliin. Työnhaut ovat nykyisin voimassa toistaiseksi ja TE-toimisto kontaktoi asiakkaita. Pudasjärven te-toimistoa ei olla lakkauttamassa. Pudasjärvellä olevat asiantuntijat eivät enää palvele ainoastaan pudasjärveläisiä vaan koko maakuntaa. Pudasjärven TE-toimisto on avoinna maanantaisin ja tiistaisin ja ajanvarauksella kaikkina arkipäivinä. Pudasjärven TE-toimiston palvelut löytyy osoitteesta: Vuoden 2014 aikana Pudasjärven työttömyys on vähentynyt 6%. TE-toimiston edustajat toivat esille toiveen päästä keskustelemaan kaupungin kanssa mahdollisuudesta päästä tuottamaan TE-toimiston palveluja Pudasjärven kaupungintalolla toimivaan yhteispalvelupisteeseen. Pöytäkirjantarkastajat:

8 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta TE-toimiston tavoitteena on, että työttömistä 30% on aktiivisessa toimenpiteessä. Tämä voi olla mm. työvoimakoulutusta, työharjoittelua, kuntouttavaa työtoimintaa, sijaisuutta yms. Valtion tavoitteena on, että vuotiaiden työssäkäyvien osuus tulisi olla 70%. Erityisesti 50+-vuotiaat tulisi työllistää, koska se vaikuttaa eläkkeisiin. Asiakkaiden monialaiseen yhteispalveluun ohjaamista ja yhteisten toimipisteiden perustamista koskevia säännöksiä sovelletaan täysimääräisesti lukien. Nyt TYP-toiminnan ulkopuolella olevat kunnat voivat tulla toimintaan mukaan vaiheittain vuoden 2015 aikana. TE käynnistää neuvottelut kuntien kanssa ja TEM järjestää alueelliset infotilaisuudet tammi-helmikuussa Palvelujohtaja Marita Rimpeläinen-Karvonen esitteli laajasti lainsäädännön muutoksia koskien työllistämistä vuonna Powerpoint löytyy kaupungin nettisivulta osoitteesta: yollistamispalvelut/585-lainsaadannon-muutoksia-koskien-tyollista mista Palvelujohtaja Pirjo Juntunen kertoi, että kansainvälistä työtarjontaa (esim. Ruotsin ja Norjan työmahdollisuuksia) on tuotu TE-toimistoissa esille yleisölle avoimissa videoneuvotteluissa. Lisäksi TE-toimiston tavoitteena on tänä vuonna kasvattaa yritysyhteistyön 1000 kpl:een määrä 2400 kpl:seen. Pohjois-Savo on panostanut yritysyhteistyöhön hyvin paljon ja tulokset ovat olleet hyviä. Ns. piilotyöpaikkojen etsintään (Kuopion malli) on vuonna 2015 valjastettu viisi henkilöä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Työllistämiskoordinaattori Ulla-Maija Paukkeri kävi läpi Pudasjärven työllistyystilannetta. Kaupungin oman työllistäminen on kasvanut vuodesta 2011 vuoteen 2014 mennessä nelinkertaiseksi. Toimintaa on siis tehostettu, mutta valtion taholta tulevat muutokset uhkaavat nostaa vuonna 2015 kuntaosuusmaksuja kaksinkertaiseksi mikäli lisätoimenpiteitä ei tehdä. Tämä johtuu siitä, että kunta maksaa ns. sakkomaksua vuoden 2015 alusta alkaen jo 300 pv työttömänä olleista. Käytiin keskustelua siitä, että kannattaisiko kaupungin työllistää itse työttömiä sen sijaan, että maksettaisiin kuntaosuusmaksua. Yhdistykset saavat 100% työllisyystuen, kun työntekijä on 65% työajalla. Ongelmana on, että työllistetylle aiheutuu työssäkäynnistä kuluja ja 65% työajalla on useimmiten rahallisesti edullisempaa olla kotona. Pöytäkirjantarkastajat:

9 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Joulukuussa 601 työttömästä yli 50% on 50+-ikäisiä. Muistutettiin siitä, että kilpailutuksissa voidaan kriteeriksi ottaa myös sosiaaliset kriteerit hinnan sijasta. Tähän tulisi kiinnittää huomiota erityisesti julkisella rahalla tehtävässä kilpailutuksessa. Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta katsoi saaneensa hyvän tietopaketin työllisyyteen liittyen. Helmikuussa pidettävässä kokouksessa valiokunnan jäsenet antavat konkreettisia kehittämisehdotuksia työllisyyden hoitamiseen. Pöytäkirjantarkastajat:

10 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallitus Valtuusto Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Laajan hyvinvointikertomuksen painopisteisiin ja kehittämiskohteisiin konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet, vastuutahojen nimeämisen, resurssit ja arviointimittarit KH Kunnan tehtävänä on kuntalain 1 mukaan edistää asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan. Lisäksi kunnan on terveydenhuoltolain 11 ja 12 :ien mukaan seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä väestöryhmittäin sekä kunnan palveluissa toteutettuja toimenpiteitä, joilla vastataan kuntalaisten hyvinvointitarpeisiin. Päätöksenteon ja ratkaisujen valmistelussa kunnan on arvioitava ja otettava huomioon tehtävien päätösten ja ratkaisujen vaikutukset väestön terveyteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin (EVA). Kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain, minkä lisäksi valtuustolle on kerran valtuustokaudessa valmisteltava laajempi hyvinvointikertomus. Pudasjärven kaupungin ensimmäinen hyvinvointikertomus vuodelta 2012 hyväksyttiin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa joulukuussa Valiokunnat keskustelivat vuoden 2013 toukokuun aikana valtuustokauden kehittämiskohteista. Hyvinvointityön painopistealueiksi valittiin silloin lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointi. Pudasjärven kaupunki on ollut yhtenä pilottikuntana mukana vuosina Lapin aluehallintoviraston hallinnoimassa Arjen turvaa kunnissa hankkeessa. Hankkeen aikana on kaupunginhallituksen päätöksellä perustettu syksyllä 2013 kunnan poliittisen ja virkamiesjohdon suorassa alaisuudessa toimiva poikkihallinnollinen ja sektorirajat ylittävä laaja-alainen hyvinvointi- ja turvallisuustyön johtoryhmä. Johtoryhmässä on edustajat kaupungilta, seurakunnasta, Oulunkaaren kuntayhtymästä, Pohjois-Suomen ja Lapin aluehallintovirastoista (AVI), Pohjois-Pohjanmaan ELY:stä, Koillismaan kihlakunnan poliisilaitokselta, Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksesta, yrittäjistä, kylistä, yhdistyksistä ja Arjen turvaa -hankkeesta. Tämä laaja-alainen hyvinvointi- ja turvallisuustyön johtoryhmä on yhdessä asiantuntijatyöryhmän kanssa valmistellut valiokuntien tekemien esitysten pohjalta laajan hyvinvointikertomuksen vuosille Meneillään olevasta valtuustokaudesta on jäljellä enää vuodet ja seuraavan valtuustokauden laaja hyvinvointikertomus tulee laadittavaksi jo vuonna Laaja-alainen hyvinvointi- ja turvallisuustyön johtoryhmä käsitteli laajaa hyvinvointikertomusta ja esittää vuosien painopisteiksi ja kehittämiskohteiksi tärkeysjärjestyksessä: 1. Perheille annettava tuki 2. Työpaikkojen ja työmahdollisuuksien lisääminen sekä työnhakijoiden / ihmisten aktivointi Pöytäkirjantarkastajat:

11 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallitus Valtuusto Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Asuntotuotanto - vuokra-asunnot 4. Fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja turvallisuus Painopisteisiin ja kehittämiskohteisiin sisällytettävistä konkreettisista tavoitteista, toimenpiteistä ja vastuutahoista sekä resursseista ja arviointimittareista käydään vielä keskustelu valiokunnissa vuoden 2015 alussa ja laaja-alaisessa hyvinvointija turvallisuustyönjohtoryhmässä, minkä jälkeen asia tuodaan vielä kaupunginhallituksen ja tarvittaessa valtuuston päätettäväksi. Laajan hyvinvointikertomuksen tarkempi tilannekuva jaetaan kaupunginhallituksen jäsenille tässä vaiheessa diaesityksen muodossa ja hyvinvointikertomusta esitellään vielä tarkemmin valtuustoseminaarissa Lisäksi valmisteilla olevaan sähköiseen kertomukseen voin tutustua netissä osoitteessa (käyttäjätunnus ja salasana näkyvät diaesityksestä). Asian on valmistellut palvelusuunnittelija Ritva Kinnula puh Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus esittää: Valtuusto päättää: 1) hyväksyä laajan hyvinvointikertomuksen vuosille painopisteet ja kehittämiskohteet edellä esitetyn mukaisesti 2) antaa valiokunnille tehtäväksi yhteistyössä asiantuntijatyöryhmän kanssa valmistella painopisteisiin ja kehittämiskohteisiin konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet, vastuutahojen nimeämisen, resurssit ja arviointimittarit maaliskuun 2015 loppuun mennessä, minkä jälkeen asian tuodaan vielä kaupunginhallituksen ja tarvittaessa valtuuston päätettäväksi. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. VALT 54 Kaupunginhallituksen esitys: Valtuusto päättää: 1) hyväksyä laajan hyvinvointikertomuksen vuosille painopisteet ja kehittämiskohteet edellä esitetyn mukaisesti; 2) antaa valiokunnille tehtäväksi yhteistyössä asiantuntijatyöryhmän kanssa valmistella painopisteisiin ja kehittämiskohteisiin konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet, vastuutahojen nimeämisen, resurssit ja arviointimittarit maaliskuun 2015 loppuun mennessä, minkä jälkeen asia tuodaan vielä kaupunginhallituksen ja tarvittaessa valtuuston päätettäväksi. Päätös: Valtuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

12 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallitus Valtuusto Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta ALUEYHT 5 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta sopi toimintamallin ja aikataulun valtuuston antamasta valmistelutehtävästä siten, että valmis esitys on annettavisa määräajassa. Kehittämisjohtaja ehdotti, että alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta määrää pientyöryhmän, joka valmistelee asian seuraavaan valiokunnan kokoukseen. Pientyöryhmään valittiin Paula Manninen, Jari Jussila, Eero Oinas-Panuma ja Minna Lantto. Pientyöryhmän puheenjohtajana toimii Jorma Pietiläinen ja sihteerinä Sinikka Mosorin. Valiokuntien puheenjohtajat kokoontuvat piakkoin ja puheenjohtaja tulee ehdottamaan, että alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta valmistelee 1-kohdan eli Työpaikkojen ja työmahdollisuuksien lisäämisen. Lisäksi ehdotetaan, että kaikki valiokunnat valmistelevat 4-kohtaa eli Fyysinsen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja turvallisuus. Pöytäkirjantarkastajat:

13 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Muut asiat ALUEYHT 6 Sovittiin, että alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta kokoontuu jatkossakin joka kuukauden 3. keskiviikko klo kaupungintalolla. Poikkeuksena maaliskuun kokous pidetään klo kaupungintalolla. Sihteeri merkitsee kokousajat sähköisiin kalentereihin. Valiokunnan roolina on valmistella asioita, joita virkamiesten pitäisi viedä valmisteluun. Ensi sijaisesti ei kannata miettiä olisiko tähän asiaan resursseja vaan toivotaan nimenomaan avauksia uusiin toimintamalleihin, joihin olisi mahdollista hakea hankerahaa. Käytiin keskustelua Laajakaistaan käyttömahdollisuuksiin liittyviin koulutuksiin ja sen hankehakumahdollisuuksiin.lisäksi toivottiin lisätietoja osuuskuntatoiminnasta, uuden koulukampuksen turvallisuusasioista sekä Kollaja-hankkeesta. Pöytäkirjantarkastajat:

14 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta Kokouksen päättäminen ALUEYHT 7 Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 13:19. Pöytäkirjantarkastajat:

Kaupunginhallitus Valtuusto Alueyhteistyön ja elinvoiman Alueyhteistyön ja elinvoiman.

Kaupunginhallitus Valtuusto Alueyhteistyön ja elinvoiman Alueyhteistyön ja elinvoiman. Kaupunginhallitus 421 02.12.2014 Valtuusto 54 18.12.2014 Alueyhteistyön ja elinvoiman 5 21.01.2015 Alueyhteistyön ja elinvoiman 4 18.02.2015 Alueyhteistyön ja elinvoiman 5 15.04.2015 Laajan hyvinvointikertomuksen

Lisätiedot

57 22.08.2014 72 16.10.2014 4 21.01.2015 5 18.02.2015 4 15.04.2015

57 22.08.2014 72 16.10.2014 4 21.01.2015 5 18.02.2015 4 15.04.2015 57 22.08.2014 72 16.10.2014 4 21.01.2015 5 18.02.2015 4 15.04.2015 Työllisyyskatsaus ALUEYHT 57 Palvelusuunnittelija Ritva Kinnula ja vs. työllisyyskoordinaattori Ulla-Maija Paukkeri esittelivät Työllisyyssuunnitelman

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 18.02.2015 AIKA 18.02.2015 klo 10:00-11:53 PAIKKA Kaupungintalo OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-11:53 Puheenjohtaja Manninen Paula

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 22.08.2014 AIKA 22.08.2014 klo 10:02-12:01 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 53 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 19.02.2014 AIKA 19.02.2014 klo 09:00-11:42 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 20.11.2014 AIKA 20.11.2014 klo 13:15-15:35 PAIKKA Hirsikunnas, kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 3/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 3/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 19.03.2015 klo 10:00-12:15 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otso Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 10:00-12:15 Puheenjohtaja Ollila Alpo 10:00-12:15 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 59 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 18.06.2014 AIKA 18.06.2014 klo 09:25-11:33 PAIKKA Hotelli Pikku-Syöte KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 46 Laillisuuden ja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2014 82 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 17.09.2014 AIKA 17.09.2014 klo 10:00-12:05 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 61 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017 Elinvoimavaliokunta AIKA 18.01.2017 klo 10:00-13:00 PAIKKA Kontiotuote klo 10 ja klo 11.30 alkaen Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-13:00 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-13:00

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1 AIKA 09.02.2015 klo 16:00-18:32 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:32 puheenjohtaja Nivala Kaisa

Lisätiedot

SÄHKÖINEN HYVINVOINTIKERTOMUS

SÄHKÖINEN HYVINVOINTIKERTOMUS SÄHKÖINEN HYVINVOINTIKERTOMUS www.hyvinvointikertomus.fi Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto 30.3.2012 Ulla Ojuva, 044 417 3836, ulla.ojuva@isshp.fi Mervi Lehmusaho, 044 711 3913, mervi.lehmusaho@kuh.fi

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015. puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015. puheenjohtaja Elinvoimavaliokunta AIKA 16.12.2015 klo 09:30-11:45 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 9:30-11:45 puheenjohtaja Manninen Paula 9:30-11:45 varapuheenjohtaja Honkanen Erkki

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen Pudasjärvi sininen ajatus vihreä elämys PUDASJÄRVEN KAUPUNKI Hyvinvointi- ja turvallisuustyö OULU 10.11.2015 Tomi Timonen TAUSTAA Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa.. Arjen turvaa kunnissa -hankkeessa

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 13/2016. Vastaanottokeskus klo 10:30-11:30 ja siirtyminen kaupungintalolle, jossa kokous klo 13:00 saakka

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 13/2016. Vastaanottokeskus klo 10:30-11:30 ja siirtyminen kaupungintalolle, jossa kokous klo 13:00 saakka Elinvoimavaliokunta AIKA 20.05.2016 klo 10:30-13:42 PAIKKA Vastaanottokeskus klo 10:30-11:30 ja siirtyminen kaupungintalolle, jossa kokous klo 13:00 saakka Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 11/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 11/2016 Elinvoimavaliokunta AIKA 16.03.2016 klo 10:00-12:28 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-12:28 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-12:28 varapuheenjohtaja Honkanen Erkki

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017 Elinympäristövaliokunta AIKA 09.01.2017 klo 16:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:00 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:00 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ Elämänhallintatyöryhmä. Aika klo 09:00-10:35. Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5.

PÖYTÄKIRJA 3/ Elämänhallintatyöryhmä. Aika klo 09:00-10:35. Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5. PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 10.06.2016 klo 09:00-10:35 Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2015 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta AIKA 15.04.2015 klo 10:05-12:01 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:05-12:01 Puheenjohtaja Manninen Paula 10:05-12:01 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 12/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 12/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 19.12.2016 klo 16:00-17:32 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-17:32 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-17:32 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 13

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Vanhusneuvosto 22.04.2015 AIKA 22.04.2015 klo 10:00-12:00 PAIKKA Tupasvilla, Kortesjärvi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Tupasvillan tehostettuun palveluasumiseen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2016 Elinvoimavaliokunta AIKA 26.01.2016 klo 10:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-12:40 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-12:40 varapuheenjohtaja Honkanen Erkki

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 19.01.2016 klo 09:00-11:25 Paikka Sastamalan kaupungintalo, hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 08.02.2016 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:20 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:20 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne Hyvinvointijohtaminen Salossa Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnassa Tavoitteita tulevaisuuden kunnan ja maakunnan väliselle yhteistyölle hyvinvoinnin edistämisessä SALON HYVINVOINTIKERTOMUS vuosilta

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 23 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 09.04.2014 AIKA 09.04.2014 klo 10:00-12:13 PAIKKA Neuvotteluhuone Kotka, Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen.

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen. KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 26.5.2016 Kokousaika Torstaina 26.5.2016 klo 16.00-18.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 16/ (9) SAIRAANHOITOPIIRI. Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 16/ (9) SAIRAANHOITOPIIRI. Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 16/2015 1 (9) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 16.11.2015 klo 9:06-11:19 PAIKKA Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 90 EDELLISTEN

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Vanhusneuvosto Aika Paikka 25.08.2015 klo 10:00-12:15 Toimintakeskus Suvanto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 16.15 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4. Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.2018 Satakunnan maakuntauudistuksen tarkennettu toimintasuunnitelma ajalle

Lisätiedot

Lounais-Suomen alueen hyvinvointikertomus 2015 Satakunta ja Varsinais-Suomi -

Lounais-Suomen alueen hyvinvointikertomus 2015 Satakunta ja Varsinais-Suomi - Lounais-Suomen alueen hyvinvointikertomus 2015 Satakunta ja Varsinais-Suomi - Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto 20.4.2015 1 Terveydenhuoltolaki 12 Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Hyvinvointijohtamisella onnistumisen poluille ja hyvään arkeen Lapissa

Hyvinvointijohtamisella onnistumisen poluille ja hyvään arkeen Lapissa Hyvinvointijohtamisella onnistumisen poluille ja hyvään arkeen Lapissa HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN KUNNAN TEHTÄVÄNÄ Kuntalain mukaisesti kunta pyrkii edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI

1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI PARKANON KAUPUNKI ESITYSLISTA 7/2015 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 2013-2016 29.09.2015 AIKA 05.10.2015 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 4 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/ KH liite n:o 2/4.12.2012 VALT liite n:o 2/13.12.2012 Sivu 2 / 5 1 VALIOKUNNAT Pudasjärven kaupungin valiokunnat osallistuvat kaupungin päätöksien valmisteluun valtuustolle, kaupunginhallitukselle tai virkamiehille.

Lisätiedot

Hyvinvointikertomus uuden terveydenhuoltolain toteuttajana

Hyvinvointikertomus uuden terveydenhuoltolain toteuttajana Hyvinvointikertomus uuden terveydenhuoltolain toteuttajana Hyvinvointikertomukset ja strategiat elämään! Työkokous, Rovaniemi 22.3.2011 Terveempi Pohjois-Suomi Suvi Helanen, hankesuunnittelija Mitä laeissa

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 23/ ( 6) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 23/ ( 6) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 23/2018 1 ( 6) Aika 20.11.2018, klo 16:39-18:37 Paikka Kallio Kuninkala Käsitellyt asiat 100 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 101 Johdon lähtöhaastattelu

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 02.04.2013 AIKA 2.4.2013 klo 14.00 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 3 NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Suomenniemen aluejohtokunta 03.12.2015. Aika 08.12.2015, klo 18:00. kahvila-ravintola Salmenranta. Käsiteltävät asiat

Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Suomenniemen aluejohtokunta 03.12.2015. Aika 08.12.2015, klo 18:00. kahvila-ravintola Salmenranta. Käsiteltävät asiat Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 08.12.2015, klo 18:00 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsiteltävät asiat 68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 69 Pöytäkirjan tarkastus 70 Suomenniemen kärkihankkeet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Vammaisneuvosto Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 16:00-17:40.

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Vammaisneuvosto Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 16:00-17:40. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kokoustiedot Aika 17.04.2019 keskiviikko klo 16:00-17:40 Paikka Csongrád Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Maija Räsänen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 5/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 5/2015 Elinvoimavaliokunta AIKA 18.11.2015 klo 10:00-12:10 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-12:10 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-12:10 varapuheenjohtaja Honkanen Erkki

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 20.08.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Kokouksen avaus 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 13 Pöytäkirjan tarkastajat 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 20.05.2015 klo 13:00-16:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Mensonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

HYTE -toimijat. Sakari Kela,

HYTE -toimijat. Sakari Kela, HYTE -toimijat Sakari Kela, 21.2.2019 Mitä laki sanoo hyvinvoinnista kunnan näkökulmasta? 1. Terveydenhuoltolaki (voimaan 1.5.2011) - 12 : Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2017 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.09.2017 klo 16:00-17:44 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Tykkkyläinen Kari 16:00-17:44 puheenjohtaja Kortetjärvi Paavo 16:00-17:44

Lisätiedot

Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään

Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään Työkokouspäivä 22.3.2011 Avauspuheenvuoro Yksikön päällikkö Riitta Pöllänen Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto, Peruspalvelut, oikeusturva

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 19.10.2016 klo 13:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Valtuusto Unelmatehtaan toiminnan valmistelu 1085/11.

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Valtuusto Unelmatehtaan toiminnan valmistelu 1085/11. Kaupunginhallitus 151 10.05.2016 Kaupunginhallitus 298 27.09.2016 Valtuusto 38 06.10.2016 Unelmatehtaan toiminnan valmistelu 1085/11.05/2016 KH 10.05.2016 151 Pudasjärven kaupungin elinvoiman ja elinkeinotoiminnan

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2016 882 Kaupunginhallitus 20.12.2016 AIKA 20.12.2016 klo 16:00-19:05 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 406 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Idnet-verkoston

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/ (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/ (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (12) TARKASTUSLAUTAKUNTA AIKA 20.04.2015 klo 13:03-15:27 PAIKKA Palvelukeskus, Stenbäckinkatu 9, kokoushuone Arvo KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 38 EDELLISEN

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro SI 1091/2017. Kunnanjohtaja

KANGASALAN KUNTA PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro SI 1091/2017. Kunnanjohtaja Kunnanjohtaja 4.10.2017 1 233 HYVINVOINTITYÖN RAKENTEET KANGASALLA JA TYÖRYHMINEN NIMEÄMINEN Sivistyskeskus, hyvinvointikoordinaattori Maija Mäkinen 3.10.2017 Kuntalain 410/2015 (1 ) mukaan kunta edistää

Lisätiedot

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 4.2.2015 Johtaja Taru Koivisto Sosiaali- ja terveysministeriö Hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu. 34 Kokouksen avaus Pöytäkirjan tarkastamisesta päättäminen 5

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu. 34 Kokouksen avaus Pöytäkirjan tarkastamisesta päättäminen 5 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Yhteistyötoimikunta AIKA 23.10.2017 klo 15:09-17:07 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus 3 35 Kokouksen

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 01.02.2018 Paikka: Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KOKOUSVIRKAILIJOIDEN; PUHEENJOHTAJAN,

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2015 Elinvoimavaliokunta AIKA 14.10.2015 klo 10:00-11:58 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-11:58 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-11:58 varapuheenjohtaja Honkanen Erkki

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Terveydenhuoltolaki - viitekehys terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen

Terveydenhuoltolaki - viitekehys terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen Terveydenhuoltolaki - viitekehys terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen Kohti sähköistä hyvinvointikertomusta Alueellinen koulutus Ylä-Savon kunnille ja yhteistoiminta-alueille Iisalmi 25.10.2011 Ulla

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/ Yhteistyötoimikunta AIKA Klo 09:00-10:58

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 5/ Yhteistyötoimikunta AIKA Klo 09:00-10:58 PÖYTÄKIRJA 5/2013 1 Yhteistyötoimikunta 29.10.2013 AIKA 29.10.2013 Klo 09:00-10:58 PAIKKA Seminaarinkatu 2, 3 krs. kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 43 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:35 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 5/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 5/2015 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta AIKA 20.05.2015 klo 10:00-11:58 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-11:58 Puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-11:58 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:10 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 22.10.2015 klo 13:00-15:07 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja

Yrjövuori Matti. Muut osallistujat Ehrlund Kirsi JHT, HT, vastuullinen tilintarkastaja Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 9 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.35 17.55 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät 7.11.2016 Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Hyvinvoinnin ja elinvoiman edistäminen Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 22.03.2016 klo 09:00-12:10 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? 2014 Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Käsitteistä Sosiaalinen kuntoutus Kuvaa toimintaa, joka edistää ihmisen toimintamahdollisuuksia.

Lisätiedot