KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN TOIMIVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN TOIMIVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ"

Transkriptio

1 KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN TOIMIVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: Perjantaina klo Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone 3. krs. Läsnä: Jokela Anne Kokkolan yliopistokeskus Chydenius Jansson Lasse Centria amk Oy Pesola Anne Kokkolan seudun kehitys Oy Ingalsuo Jouni MTK Keski-Pohjanmaa Airiola Susanna Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus/ympäristö Leino Vesa Etelä-Pohjanmaan ELY -keskus Palosaari-Penttilä Pirjo Pirityiset ry. Sandberg Jonne Kokkolan kaupunki Piiparinen Pauli Kokkolan kaupunki Laitinen Jouni Kokkolan kaupunki/kaavoituspalvelut Hagström Michael Puheenjohtaja Kokkolan kaupunki/ympäristöpalvelut Witting Torbjörn Kokkolan satama Kokko Aulis Kannuksen kaupunki Enlund Juha Keski-Pohjanmaan yrittäjät Penttinen Jukka Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Ylkänen Yrjö Suomen metsäkeskus Nisula Ritva-Liisa Pro Agria Keski-Pohjanmaa Löfberg Mats Pohjanmaan TE -toimisto Puusaari Alpo Rieska-Leader ry Erkkilä Esa Keskipohjalaiset kylät ry. Vähämäki Sari-Kaarina Akava Pohjanmaa Penttilä Jari Kaustisen seutukunta Koskela Heikki Kaustisen seutukunta Järvelä Pirkko Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo Valpola Samu GTK Patana Juha Maanmittauslaitos Räisänen Janna puheenjohtaja Keski-Pohjanmaan liitto Harjunpää Tiina Sihteeri Keski-Pohjanmaan liitto Tuunila Teija Keski-Pohjanmaan liitto Lyyski Kaj Keski-Pohjanmaan liitto

2 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Puheenjohtaja Janna Räisänen avasi kokouksen. Osallistujien toteaminen Käytiin läpi osallistujien esittely ja kirjattiin osallistujat muistioon. Esityslistan hyväksyminen Esityslistaan ei huomauttamista, esityslista hyväksyttiin. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen Muistio hyväksyttiin. 2 Maakuntaohjelmatyö Keski-Pohjanmaalla Tiina Harjunpää esitteli maakuntastrategiatyön sekä toimeenpanosuunnitelmatyön ajankohtaiskatsausta. Esitys on liitteenä 1. Alueilla on tällä hetkellä meneillään isot rakenteelliset uudistukset jotka vaikuttavat myös alueelliseen strategiatyöhön merkittävästi. Ministeriö on ohjeistamassa pian maakuntia, miten strategiatyö ja muut tavoitteet viedään läpi maakuntauudistuksen rinnalla. Maakuntaohjelman vaikutusten arviointi - toteutetaan yhteisesti Pohjois-Suomen maakuntien kesken (Keski-Pohjanmaa, Pohjois- Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu) - Arviointityöhön keväällä kilpailutettu konsulttitoimisto, MDI - Työ toteutetaan ajalla elokuu lokakuu Toteutustapa: o Taustamateriaaleihin tutustuminen sekä tilastot o Maakuntien sidosryhmien haastattelu webropol o Toimijoiden syvähaastattelu puhelimitse (5-10kpl) o Alueellinen workshop tilaisuus o Maakuntien yhteinen tulosten analysointi o Loppuraportti - Ohjelmakauden arvioinnissa painotetaan vahvasti tulevaisuuden näkymiä samalla kun katsotaan saavutettuja tuloksia - Arvioinnin tuloksia hyödynnetään suoraan uuden maakuntaohjelman valmistelussa Maakuntaohjelma valmistelun ajankohtaiskatsaus: - nykyiset maakuntaohjelmat voimassa 2017 loppuun - vuoden 2017 aikana valmistellaan siirtymäkauden maakuntaohjelma kevyempi päivitysluontoinen menettely ei skenaariotyöskentelyä - ohjeistus loka-marraskuussa MAKO valmistelussa huomioitava erityisesti: ALKE -päätöksen painopisteet, alueiden vahvuudet hankkeen hyödyntäminen, ERM resilienssi, AIKO -ohjelma, maakuntauudistukseen valmistautuminen - strategisesti merkittävä asiakirja, muutosten keskellä tulee turvata aluekehittämisen vahva rooli maakunnassa!

3 3 Toimeenpanosuunnitelma Toimeenpanosuunnitelmatyö: - Toimeenpanosuunnitelman tarkasteluvuodet Toimeenpanosuunnitelmatyön virallinen ohjeistus kesäkuussa Toimeenpanosuunnitelman aikataulu DL ministeriöllä on halu kehittää TOPSUja yhteismitallisempaan suuntaan - mukaan tiiviimmin seuranta - TOPSUssa huomioidaan erityisesti: ALKE -päätöksen painopisteet, alueiden vahvuudet -hankkeen hyödyntäminen, ERM ja resilienssi, AIKO -ohjelma, maakuntauudistukseen valmistautuminen ja valmisteluvastuut Kokouksessa käytiin läpi edellisen toimeenpanosuunnitelma-asiakirjan painotukset, esitys on liitteenä 2. Todettiin, että toimeenpanosuunnitelmaan rakennettu painopiste- paketti on edelleen ajankohtainen. Janna tekee tarvittavat päivitykset tekstiin, jotta hankkeet ovat ajan tasalla. Keskusteluissa korostui mm. logistiset yhteydet ja niiden toimivuus, sekä tietoverkon(runkoverkon) edelleen laajentaminen maakunnassa. Vuoden painotuksia mm: - Keski-Pohjanmaan Kehityskuva Toimivat yhteydet o toimivat kansainväliset yhteydet o matka- ja kuljetusketjujen kehittäminen - luonnonvarojen kestävä käyttö o biokaasujen, sekä muiden biotuotteiden jalostaminen o uusiutuvan energian tuotanto - maakunnan kaivannaisvarojen hyödyntäminen 4 Aluekehityksen ajankohtaiskatsaus Maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Muutokset koskevat myös sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta, ohjausta ja verotusta. Tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen ja muita alueellisia tehtäviä siirtyy maakunnille Alueuudistuksen tavoitteena on sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto sekä yksinkertaistaa julkisen aluehallinnon järjestämistä (valtio, alueet, kunnat). Vuoden 2019 alussa aloittavien maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä. Valtakunnallisesta valmistelusta lisää: Maakuntauudistus koskettaa Keski-Pohjanmaalla noin 12 organisaation toimintaa ja lähes ihmisen työtä. Vuoden 2019 alusta Keski-Pohjanmaan maakuntaorganisaation tehtäviin kuuluvat ympäristöterveydenhuollon, sosiaali- ja terveyshuollon, pelastustoimen, maakuntaliiton, TE-toimiston, ELY-keskusten, maaseutuhallinnon sekä lomituksen työtehtävät. Nykyiset em. tehtäviä hoitavat organisaatiot sulautuvat muutoksessa uuteen maakuntaorganisaatioon. Maakuntauudistusta tehdään yhteisin voimin kaikkien muutosta koskevien organisaatioiden kanssa. Soten osalta uudistustyötä on jo tehty pitkälle ja aloittaa uusi Sote-organisaatio - Soite, jossa alueen 3 sosiaali- ja terveyshuollon kuntayhtymää ovat sulautuneet yhteen.

4 Isoimpia muutoksia uudistuksessa on mm. TE-toimiston siirtyminen maakuntiin, jolloin työllisyyden hoito tulee maakuntien hoidettavaksi. Tulevilla maakunnilla on järjestämisvastuu palveluiden hoitamisesta. Keski-Pohjanmaalla työtä tehdään omista lähtökohdista ja kootaan toimintamalli oman näköiseksi, miten se on meillä tehokkain ja paras mahdollinen toteuttaa. Uudistus tuo Keski-Pohjanmaan samalle viivalle muiden maakuntien kanssa, esim. joka maakunnassa tulee olla Finpron, Finveran ja mahdollisesti myös TEKESin palveluita. Erityistukialueena Keski-Pohjanmaalla on jouduttu luopumaan kansallisesta rahoituksesta EU rahoituksen takia. Tällä hetkellä mm. TEKES on laskenut kriteereitään rahoitukseen. Tilanne on hyvä ja antaa mahdollisuuksia alueelle. Aluekehitys ja rakennerahastotoiminta Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien huippukokous, joka järjestettiin Kokkolassa. Päivät olivat erittäin onnistuneet, maakunnan hyvät tulokset ja työ nostettiin hyvin esille. mm. MDI on tehnyt alueprofiilit -teoksen, jossa Kokkolan seutukunta on hyvillä sijoilla. Julkaisu löytyy sivuilta: Keski-Pohjanmaan työllisyyskokeilu Työllisyyskokeilu on alkanut alueella. Työministeriön haussa etsitään uusia työllistämistapoja, ja Keski-Pohjanmaa pääsi mukaan työllisyyskokeiluun. Syksyn aikana tehdään uudet normit ja ohjeet ja poistetaan haittatekijöitä jotka tällä hetkellä haittaavat työnhakua. Keskitytään pääsääntöisesti nopeasti työllistettäviin. Työllisyyskokeilua kaavaillaan alkavaksi vuoden alkuun. 5 Ajankohtaista aluesuunnittelusta Janna Räisänen esitteli meneillään olevan Keski-Pohjanmaan kehityskuva 2040 toimenpiteitä ja etenemistä. Aluerakenteiden tarkasteluissa on lähdetty vastaamaan tulevaisuuden kehitysnäkymien haasteisiin, määritellään kehityksen vaihtoehdot ja välineet tavoitteeseen. Pohja-aineistona ALLI kartastot, jotka ovat myös saatavilla netistä Työnimenä uusiutumiskykyinen ja mahdollistuva Keski-Pohjanmaa. Koko aineisto löytyy: Pohjanmaa.fi/alueidenkäyttö/5.vaihemaakuntakaava/aluerakenne. Valmistelu on menossa tänä syksynä maakuntahallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Jotta saadaan alueen näkökulmat huomioituna, järjestetään kuntatyöpajat joka kunnassa. Kunnissa kuntakohtainen tavoitetila, sen jälkeen ohjausryhmä kokoontuu lokakuun alkupuolella, marraskuussa 9.11 yhteinen työpaja, mihin myös toimijat laajasti mukaan. Jossa aluerakennekuva valmistetaan viimeiseen malliinsa. 5-vaihemaakuntakaava on menossa eteenpäin, luonnosvaihe hyväksyttävänä syksyn aikana. Maakuntakaavan tavoitteena on palvella eteenpäin. Kaupan merkinnät maakuntakaavan osalta ovat muutoksessaan jälleen, uusi lakimuutos on tulossa, joka halutaan huomioida maakuntakaavan käsittelyssä, sen takia uusi kaavan käsittely ja hyväksyntä on siirretty seuraavaan syksyyn. Pohjois-Suomen liikenne- ja logistiikkatavoitteiden suunnittelu aloitetaan (aikaisemmin Kakepoli) valmistuu ensi kevääksi, valmisteluryhmä on tulossa Keski-Pohjanmaalle marraskuussa, jolloin keskustelutilaisuus alueella.

5 6 Toimijoiden ajankohtaiskatsaus GTK, Samu Valpola Tällä hetkellä henkilöstö on hyvin työllistetty, Innogate -rakennus on mietteissä LUKE:n ja GTK:n osalta johon oltaisiin siirtymässä mahdollisesti kevään aikana. Kokonaisuudessaan tilanne on hyvä, ja yhteiset tilat luovat vahvuutta ja yhteistä imagoa. Tilatyöryhmä on siirtänyt laboratorio - ja toimintainfran yhdistämisen suunnittelun Biolaakson yhdeksi hankkeeksi. Kaj Lyyski: Aurinkoenergian talteenottoa kehitetty maailmalla paljon, nyt alueella haetaan demonstraatiokohteita, joilla testataan energian talteenottoa. Maalämmön ja aurinkoenergian talteenotto ja kaupallistaminen. Keski-Pohjanmaalla on yritys joka vie sitä eteenpäin. Teknologia on edullista ja kustannustehokasta. Tästä ideasta on tulossa Keski-Pohjanmaan liittoon uusi hanke. ProAgria Keski-Pohjanmaa, Ritva-Liisa Nisula Maatalouden osalta haasteet edelleen jatkuvat. Sateisen kesän takia viljassa osittain kato, vaihtelu on hyvin paikkakunta- ja jopa tilakohtaista. Aiheuttaa ongelmia tilakohtaiseen maksuvalmiuteen. Valtiovalta on avaamassa maidontuotannon vähentämissopimusta ensi viikolla, vapaaehtoisesti maatilat vähentäisivät tuotantoa, että meijerit saisivat enemmän tilaa markkinoille ja voisivat nostaa hintaa. Ei kovin kannattavaa tilakohtaisesti, tuki ei tule kattamaan kustannuksia. Nyt jää nähtäväksi, miten haku vetää. On arvioitu, että tilojen lopettamismäärä vain kiihtyy. Toimiala on nyt kriisissä. ProAgrialla lähtee käyntiin Viskuri - hanke jossa avaustilaisuus Reisjärvellä jossa haetaan uusia malleja ja toimintamalleja. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä/ Jukka Penttinen Koulutusyhtymällä on monenlaista muutosta liittyen ammatilliseen koulutukseen. Lainsäädännöllisten muutosten, laitosten, tilojen ja toimipaikkaverkoston kanssa on paljon töitä. Maakuntaverkko-hankkeessa on oltu mukana, tietoverkko on kehittynyt ja kehittyy edelleen. Keski-Pohjanmaan verkottaminen yhdessä Kaustisen seutukunnan kanssa on rakennettu edelleen runkoverkkoa. Tietoverkkoa on maakunnassa pitkästi yli toistasataa kilometriä, ja julkisia laitoksia on pyritty aktiivisesti liittämään julkisiin kiinteistöihin omaan maakuntaverkkoon. Tulevaa kehitystä peilaten, minkälaiseksi maakunta- ja yhteistyökuviot muodostuvat, niin tietoliikenneinfra on olemassa ja sitä on pystytty kehittämään. Soten kautta pyritään pääsemään kiinni lähialueen julkisiin verkko-osuuksiin. Hyvä mahdollisuus on saada julkista liikennettä yli maakuntarajojen. Etelä-Pohjanmaan ELY -keskus, Vesa Leino Liikennevastuualueen osalta tämä vuosi on mahdollistanut tieosuuksien parantamisen, kiitos korjausvelkarahaston. Seuraavan vuoden suunnittelu on aloitettu, ensi vuosi tulee olemaan melko hyvä kokonaisuuden kannalta, noin 9 miljoonaa korjausvelkarahaa lisää jota voidaan käyttää. Sen lisäksi valtiolta 12 miljoonaa lisärahaa joihin kunnat osallistuvat saman verran. Tästä rahasta Keski-Pohjanmaalle ei tullut yhtään hanketta. Kuitenkin tulevilla kausilla voi saada hankkeita läpi. Ensi vuonna perusraha vähän pienempi kuin tänä vuonna. Kun korjausvelka- ja lisärahat loppuvat vuonna palataan normaaliin köyhyyteen, hyviä ideoita tarvitaan maakunnissa. Esisuunnitteluvaihe menossa tiesuunnittelu vaihe käynnistymissä ensi vuonna Kokkolan kanssa. Suunnittelurahaa vt13 osalta

6 suunnittelurahoitusta on pyydetty, alustava tieto on, että tätä rahoitusta ei olisi tulossa. Kannus-Toholampi suunnittelussa liikenneturvallisuussuunnitelmia on tekeillä. Litiumhanke on ollut alkuvuodessa tapetilla, menee kuitenkin omalla painollaan jolloin 2018 käynnistymässä. Tähän ei ole olemassa rahoituspakettia ja tulisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa huomioida. Kannuksen kaupunki/ Aulis Kokko Ratahanke Kannuksen osalta on loppusuoralla. Hanke on ollut Kannuksen elinkeinoelämälle ja yritystoiminnalle erittäin tärkeä, tällaisia hankkeita toivoisi käynnistyvän lisää myös alueella. Kuitenkin katseita käännetään tuulivoimahankkeisiin, jotka käynnistyisivät vuoden 2018 aikana kolme tuulivoimapuistohanketta on hyväksytty, prosessit ovat meneillään ja menevät omaa polkuaan. Elinvoimakysely teetettiin asukkaille ja yrityksille, saatiin hyvää palautetta ja kehittämiskohteita. Liikenneturvallisuussuunnitelma Kannuksen ja Toholammin kanssa päivitetään noin 15 vanhaa suunnitelmaa. Suomen metsäkeskus, Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueyksikkö, Yrjö Ylkänen Metsäkeskuksen terveisinä organisaatiouudistus on käyty läpi ja toiminta on vakaantunut. Viime vuoden joulukuussa valmistui uusi alueellinen metsäohjelma, jonka toimeenpanoon nyt satsataan. Yhtenä teemana on mm. puun tasainen markkinoille tulo ja tasapaino. Hanke haussa Luken Kokkolan toimipisteen kanssa: Keski-Pohjanmaan metsälogistiikka, syksyllä käynnistettäväksi. mm. raakapuun kuljetussuuntien selvitys osana hanketta. Ympärivuotinen puunkorjaus selvitetään terminaali-puskurivarastoalueet, sekä potentiaaliset alueet. Näistä kerätään kortisto kaikkien toimijoiden saataville. Sen lisäksi tehdään valuma-alueen laskenta että voidaan kohdistaa mistä puutavara kulkeutuu pääteille. LUKE kehittää puutavaran kuormainvaaka-mittausta. Rieska-Leader ry/ Alpo Puusaari Rieska-Leaderin syksyssä on ollut 20-vuotisjuhlat. Rahoitusta on myönnetty hyvin ja toiminta on lähtenyt käyntiin. Kannus kuuluu Keski-Pohjanmaan alueesta Rieska-Leader ryn toimintapiirin. Muutamia esimerkkejä: kannuksen ja Toholammin keskustan kehittäminen. senioriväestölle älylaitteiden käytön ottoa ja ohjausta. Kannuksessa mm. Eskolan kylähanke, riippusilta yli-kannukseen on otettu käyttöön, jossa on ollut Leader -rahoitusta. Syöty rahat jo tältä vuodelta, odotellaan lisärahoitusta, 80 myönteistä hanketta ja 12 kielteistä hankepäätöstä on tehty. Keskipohjalaiset kylät ry/ Esa Erkkilä Rieska-Leaderilla on ollut rahalle kysyntää. keskipohjalaisten kylien osalta on ollut aktiivisesti mukana viime kevään kyläkyselyssä mukana. Tällä hetkellä on seurattu kaavoituksia, mm. 100 asuinpaikkaa Kokkolaan lisää kaavoitettu Kälviälle. Vanhan Kokkolan kylien kyläkaavat lähtee prosessi liikkeelle, siitä haettiin SILTA klubille hanke, jossa tutkailtaisiin maaseutuasumisen ja kaupunkiasumisen laajentumista ja vaikutuksia. Kaivostoiminnan tutkimus, Lapin yliopisto Asta Kietäväinen ja Jukka Similä.

7 7 Muut asiat Ei muita asioita. 8 Seuraava kokous Seuraava kokous klo Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 11:00.

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: keskiviikko 7.9.2016 klo 9.00 11.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN TOIMIVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN TOIMIVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN TOIMIVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: Perjantaina 22.5.2015 klo 9.00 11.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN YRITTÄVÄ KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN YRITTÄVÄ KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN YRITTÄVÄ KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: 8.9.2016 klo 9.00 11.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone 2.

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ Aika: Tiistai 29.11.2016 klo 9.00 11.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto kokoushuone 2 krs Läsnä: Kaipainen Jouni

Lisätiedot

MAAKUNTAOHJELMA MAKO -työryhmät ja ALKE tilannekuvatyöryhmä, jäsenet Osaaminen jäsen varajäsen organisaatio Aittola Marko Jokela

MAAKUNTAOHJELMA MAKO -työryhmät ja ALKE tilannekuvatyöryhmä, jäsenet Osaaminen jäsen varajäsen organisaatio Aittola Marko Jokela MAAKUNTAOHJELMA 2018-2021 MAKO -työryhmät ja ALKE tilannekuvatyöryhmä, jäsenet 28.2.2019 Osaaminen Aittola Marko Jokela Anne Kokkolan yliopistokeskus Chydenius Elfving Jennie Ovaskainen Marko Centria amk

Lisätiedot

MAAKUNTAOHJELMA MAKO -työryhmät ja ALKE tilannekuvatyöryhmä, jäsenet Osaaminen jäsen varajäsen organisaatio Aittola Marko Jokela

MAAKUNTAOHJELMA MAKO -työryhmät ja ALKE tilannekuvatyöryhmä, jäsenet Osaaminen jäsen varajäsen organisaatio Aittola Marko Jokela MAAKUNTAOHJELMA 2018-2021 MAKO -työryhmät ja ALKE tilannekuvatyöryhmä, jäsenet 19.2.2019 Osaaminen Aittola Marko Jokela Anne Kokkolan yliopistokeskus Chydenius Elfving Jennie Ovaskainen Marko Centria amk

Lisätiedot

MAAKUNTAOHJELMA 2014-2017 Toimeenpanosuunnitelma -työryhmät ja maaseudun teemaryhmä, jäsenet

MAAKUNTAOHJELMA 2014-2017 Toimeenpanosuunnitelma -työryhmät ja maaseudun teemaryhmä, jäsenet MAAKUNTAOHJELMA 2014-2017 Toimeenpanosuunnitelma -työryhmät ja maaseudun teemaryhmä, jäsenet Osaava KP S-posti Mutka Marita Tynjälä Pekka Kokkolan yliopistokeskus Chydenius marita.mutka@chydenius.fi Forsell

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ MUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: Maanantaina 2.5.2017 klo 9.30 11.30 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone

Lisätiedot

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät 23.8.2016 Ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen 16.2.2017 Alueelliset nuorisotyöpäivät Mikä muuttuu julkisen hallinnon rakenteen muutoksen iso kuva Ministeriöt

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Aluehallintouudistus

Aluehallintouudistus Aluehallintouudistus www.alueuudistus.fi Tilannekatsaus tammikuu 2016 1.2.2016 1 Juha Sipilän hallitusohjelma Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta tehdään erikseen päätös, jolla

Lisätiedot

Aluetalouden tilastoseurannan kehittäminen (ATIK) -hanke: Eväitä Keski-Pohjanmaan uuden maakuntaorganisaation tietopalvelujärjestelmän kehittämiseen

Aluetalouden tilastoseurannan kehittäminen (ATIK) -hanke: Eväitä Keski-Pohjanmaan uuden maakuntaorganisaation tietopalvelujärjestelmän kehittämiseen Sivu 1 Aluetalouden tilastoseurannan kehittäminen (ATIK) -hanke: Eväitä Keski-Pohjanmaan uuden maakuntaorganisaation tietopalvelujärjestelmän kehittämiseen Sivu 2 Sisältö Mitä on aluekehittäminen? (s.

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Pertti Rajala

Maakuntauudistus. Pertti Rajala Maakuntauudistus Pertti Rajala 6.6.2016 Maakuntauudistus Vuoden 2019 alussa aloittavien maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä. Tulevaisuuden työnjaossa:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

Aluehallintouudistus. Tilannekatsaus joulukuu

Aluehallintouudistus. Tilannekatsaus joulukuu Aluehallintouudistus Tilannekatsaus joulukuu 2015 18.12.2015 1 Juha Sipilän hallitusohjelma Valtion aluehallinnon ja maakuntahallinnon yhteensovituksesta tehdään erikseen päätös, jolla yksinkertaistetaan

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan kärkitavoitteet 2016-2017

Keski-Pohjanmaan kärkitavoitteet 2016-2017 Keski-Pohjanmaan kärkitavoitteet 2016-2017 - Ajankohtaista 17.12.2015 - Hallitusohjelman kärkitavoitteet - AIKO-rahoitus - Toimeenpanosuunnitelman tarkistus Maakuntajohtaja, joulukuu 2015 Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Maakuntauudistus Keski-Pohjanmaan maakunta Sivu 1 / 5

Maakuntauudistus Keski-Pohjanmaan maakunta Sivu 1 / 5 Maakuntapalvelut MUISTIO 1/2017 ETA (elinkeinot, työllisyys, aluekehitys), valmistelutyöryhmä Aika: Tiistai 10.1.2017 klo 13.00-15.15 Paikka:, Rantakatu 14, Kokkola Osallistujat: Valmistelutyöryhmä (suppea

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 6.2.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND KOKOUSKUTSU

KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND KOKOUSKUTSU KESKI-POHJANMAAN LIITTO - MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND KOKOUSKUTSU Maakuntahallitus 5/2016 Kokousaika: 11.4.2016 klo 9.00 - Kokouspaikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Käsiteltävät asiat: 30 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV Aluehallintouudistus Valmistelun tilannekatsaus, osa IV 6.4.2016 1 Aluehallintouudistus on hallituksen kärkihanke, valmistelu käynnistyy nyt Hallitus on 5.4.2016 tehnyt ratkaisun maakunnille siirrettävistä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 10 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Mistä maakunta- ja soteuudistuksessa on kysymys? Video: www.alueuudistus.fi/viittomakieli Uuden maakunnan tehtävät sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä PÖYTÄKIRJA 8/2017 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.11.2017 klo 9.00 10.30 Paikka: Reisjärvi, valtuuston kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila, pj.

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN YRITTÄVÄ KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN YRITTÄVÄ KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN YRITTÄVÄ KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: Perjantaina 29.5.2015 klo 9.00 11.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola,

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 20230 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 15.05.2017 klo 12:30-13:50 Paikka Uudenmaan liitto, Hautomo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3 2 Valmisteluryhmien

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 2.3.2017 kello 13:00-16:00 (12:15-13:00 lounas) Sali&Keittiö, Lähemäenkatu 11, 50170 Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ. Riistaravintola Pikku Peura, Valkeisenjärvi

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ. Riistaravintola Pikku Peura, Valkeisenjärvi KOKOUSMUISTIO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ Aika: Perjantaina 12.6.2015 klo 10.00 12.00 Paikka: Riistaravintola Pikku Peura, Valkeisenjärvi Läsnä: Kaipainen

Lisätiedot

ESITYSLISTA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017

ESITYSLISTA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS 4 6. YHTEISTYÖRYHMÄN

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 5.4.2017 kello 13:00-16:00 (12:00-13:00 lounas) Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, 52700 Mäntyharju Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot Lahti 24.8.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ. Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone 2. krs.

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ. Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone 2. krs. KOKOUSMUISTO KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN MAASEUDUN TEEMARYHMÄ Aika: Perjantaina 19.9.2014 klo 8.30 10.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone 2.

Lisätiedot

Maakuntauudistuksesta sekä muuta ajankohtaista

Maakuntauudistuksesta sekä muuta ajankohtaista Maakuntauudistuksesta sekä muuta ajankohtaista Hanke- ja yritystukien koulutus 7.-8.2.2017 Hannu Linjakumpu Lapin ELY 9.2.2017 Ajankohtaista Ohjelmakausi 2014-20 lähenee puolta väliä Lapissa käänne parempaan

Lisätiedot

[Liikenne] Esitys

[Liikenne] Esitys [Liikenne] Esitys 31.1.2018 Tehtävät ja palvelut -valmisteluryhmät / Jarno Turunen Sote Siun sote (Pekka Kuosmanen) Aluekehitys Eira Varis Viljelijäpalvelut Pekka Tahvanainen Alueiden käyttö Irma Mononen

Lisätiedot

Valtakunnallinen maakunta visio

Valtakunnallinen maakunta visio Valtakunnallinen maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin ja vaikuttava julkinen hallinto

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Odotukset maakuntauudistukselta

Odotukset maakuntauudistukselta Odotukset maakuntauudistukselta Kommenttipuheenvuoro Oulu 11.11.2016 Sote- ja Maakuntauudistus Maakunnille kootaan sosiaali- ja terveydenhuollon lisäksi myös muita tehtäviä: työ- ja elinkeinopalvelut sekä

Lisätiedot

[Aluekehitys]

[Aluekehitys] [Aluekehitys] Aluekehittäminen on maakunnan itsehallinnon ydin, joka sisältää poliittista tahdonmuodostusta, suunnittelua, strategiatyötä, yhteistoimintaa ja verkostoitumista, ja jossa asiakaslähtöiset

Lisätiedot

MAAKUNTAVALTUUSTO MAAKUNTAHALLITUS TOIMIALUE: ALUEKEHITYS TOIMIALUE: SOTEPELA. TOIMIALUE: KONSERNIPALVELUT - Oikeus-, resurssi- ja tietopalvelut

MAAKUNTAVALTUUSTO MAAKUNTAHALLITUS TOIMIALUE: ALUEKEHITYS TOIMIALUE: SOTEPELA. TOIMIALUE: KONSERNIPALVELUT - Oikeus-, resurssi- ja tietopalvelut Tarkastuslautakunta MAAKUNTAVALTUUSTO MAAKUNTAHALLITUS Vaalilautakunta Lautakuntamalli Jaostomalli Valiokuntamalli Maakuntajohtaja TOIMIALUE: ALUEKEHITYS - Aluekehityksen strateginen suunnittelu - Rahoitus-

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus SOTEMAKU-ohjausryhmä Asko Peltola

Maakunta- ja sote-uudistus SOTEMAKU-ohjausryhmä Asko Peltola Maakunta- ja sote-uudistus 27.5.2015-8.3.2019 SOTEMAKU-ohjausryhmä Asko Peltola 29.3.2019 1 Mistä kaikki alkoi? Pääministeri Sipilän hallitusohjelma 27.5.2015: Hallitus valmistelee sosiaali- ja terveyspalveluiden

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee. Varautuminen

Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee. Varautuminen Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee Varautuminen Pelastustoimen ajankohtaisseminaari 22.11.2018 Varautumisjohtaja Jussi Korhonen, SM Varautuminen: pelastustoimen uudistus ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa

Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa Tilanne 18.11. Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa OYS 1) Lappi: Lapin liiton nimeämällä järjestöneuvottelukunnalla on iso rooli soteuudistuksen valmistelutyössä. Järjestöneuvottelukunnan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen maaseutuasiat alatyöryhmän kokous. Lahden virastotalon, Kirkkokatu 12, A-rappu 4. kerros nvth.

Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen maaseutuasiat alatyöryhmän kokous. Lahden virastotalon, Kirkkokatu 12, A-rappu 4. kerros nvth. Päijät-Hämeen maakuntauudistuksen maaseutuasiat alatyöryhmän kokous Aika 20.2.2017 klo 9.00 Paikka Lahden virastotalon, Kirkkokatu 12, A-rappu 4. kerros nvth.no: 4054 Hämeenlinna videoyhteys, ELY-kokoushuone

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika 27.4.2017 kello 12:00-15.45 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät www.omahäme.fi Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät Oma Häme valmistelu Lapset, nuoret, perheet Ikäihmiset Soteintegraatio Ohjausryhmä - päätökset ja linjaukset Aluekehitys ja kasvupalvelut Päihde-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kulttuuritoimikunta 08.04.2019 PÖYTÄKIRJA 2/2019 9 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 11 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 12 Kulttuuri

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 52 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja 5

Otsikko Sivu. 52 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 PÖYTÄKIRJA 7/2019 1 AIKA 23.09.2019 klo 11:30 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen avaaminen 4 53 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 54 EU:n

Lisätiedot

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista Tervetuloa vastaamaan lausuntokyselyyn luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista.

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs)

Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Työvaliokunta Aika Tiistai 19.12.2017 klo 9.00 11.28 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone (4. krs) Osallistujat Kimmo Jarva Rami Hasu Harri Anttila Kaisa Heino Vesa Huuskonen

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU ILMASTOVERKOSTON KUNTAEDUSTAJAT ASIALISTA 5/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU ILMASTOVERKOSTON KUNTAEDUSTAJAT ASIALISTA 5/ Aika: Keskiviikko 10.8.2016 klo 13:00-14:35 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kokoushuone Satakunnankatu 18 A, 2. krs. Osallistujat: Anttonen Kaisu ympäristöjohtaja Tampere, pj. Olkanen Emilia

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTASTRATEGIAN KEHITTÄMISTEEMAN OSAAVA KESKI-POHJANMAA -TYÖRYHMÄ Aika: Torstaina 18.9.2014 klo 13.00 15.00 Paikka: Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola, kokoushuone 2. krs.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.2.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset tavoitteet ja toiminta Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset linjaukset ja tavoitteet 2018 2020 Rakenteellisten uudistusten alueellinen toteuttaminen - Maakunta- ja soteuudistus (ml. siirtyvät

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Alueiden käyttö, luonnonvarat ja liikenne Valmisteluryhmä 4

Alueiden käyttö, luonnonvarat ja liikenne Valmisteluryhmä 4 Valmisteluryhmä 4 Siirtyvistä tehtävistä ja sidosryhmäyhteistyöstä tulevassa maakunnassa / Satakuntaliitto Maakuntauudistukseen liittyvä sidosryhmätilaisuus koskien alueiden käyttöä, luonnonvaroja ja liikennettä

Lisätiedot

Torstai klo Siikalatvan kunta, Piippolan toimipiste, Keskustie 9, Piippola

Torstai klo Siikalatvan kunta, Piippolan toimipiste, Keskustie 9, Piippola Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 3 /2017 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 30.3.2017 klo 14.00-15.50 Siikalatvan kunta, Piippolan toimipiste, Keskustie 9, Piippola Käsiteltävät asiat liite 23 1 24 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi Vesien ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten maakunnat valmistautuvat / case Satakunta Anne Savola Ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto 5.9.2017,

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut maakuntauudistuksessa. Vates säätiö Jukka Alasentie Maakuntauudistus projektijohtaja

Työllisyyspalvelut maakuntauudistuksessa. Vates säätiö Jukka Alasentie Maakuntauudistus projektijohtaja Työllisyyspalvelut maakuntauudistuksessa Vates säätiö 18.5.2017 Jukka Alasentie Maakuntauudistus projektijohtaja Miksi uudistus tehdään? 18.5.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi Miksi uudistus? Hyvinvointi- ja

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Maakuntauudistus miten käy tulevaisuuden demokratian?

Maakuntauudistus miten käy tulevaisuuden demokratian? Maakuntauudistus miten käy tulevaisuuden demokratian? 20.5.2016 Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte Ministeri Lauri Tarasti Alkuvaiheet Pääministeri Sipilän hallituksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Esitys seutukunnan edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan kunta-asioiden yhteistyöryhmään. Maakuntauudistus ja kasvupalvelulaki

Esitys seutukunnan edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan kunta-asioiden yhteistyöryhmään. Maakuntauudistus ja kasvupalvelulaki Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2018 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 25.1.2018 klo 14.00-15.15 PSK-Aikuisopisto, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 1 1 Esitys seutukunnan edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan kunta-asioiden

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta kulttuurin näkökulmasta

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta kulttuurin näkökulmasta Ajankohtaista maakuntauudistuksesta kulttuurin näkökulmasta KAAKKOIS-SUOMEN LUOVIEN ALOJEN KEHITTÄMISVERKOSTON KOKOUS 3/2016 Kirsi Kaunisharju 26.10.2016 Sote- ja maakuntauudistus Hallituksen linjaus 5.4.2016:

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2018 ja 2019 19.10.2017 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

Torstai klo PSK Aikuisopisto, Kytökyläntie 11, Haapavesi

Torstai klo PSK Aikuisopisto, Kytökyläntie 11, Haapavesi Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 4 /2018 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 26.4.2018 klo 08.30-10.00 PSK Aikuisopisto, Kytökyläntie 11, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 24 TAKE-hankkeen esittely 25 26 27 28 29

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 15/2016 Kokousaika ti klo 9.30-11.57 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUS LINJAUS

MAAKUNTAUUDISTUS LINJAUS MAAKUNTAUUDISTUS LINJAUS 5.4.2016 - MAAKUNTALAKI YLEISLAIKSI - TOIMIVALTA JA TEHTÄVÄT ERITYISLAEILLA - RAHOITUS YLEISKATTEELLISENA VALTIONOSUUTENA?? - MAAKUNTIEN YHTEISTOIMINTA SOPIMUKSIN VALMISTELUN TAVOITE

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Aluekehityksen valmistelun tilanne

Aluekehityksen valmistelun tilanne Aluekehityksen valmistelun tilanne 12.11.2018 Strategia, ennakointi, kansainväliset asiat, liikenne, edunvalvonta, koulutusennakointi, aluetiedolla johtaminen, Rakennerahastot Strategian valmistelu Käynnistyy

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot