LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI"

Transkriptio

1 LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI JÄSENTIEDOTE helmikuu 2015 Helmikuun läsnäoloprosentti 73, Ajankohtaista tietokoneista o Henri Lautjärvi Luokite-esitelmä o Juha-Pekka Oksanen Klubikokous o Ajankohtaista ja tulevaa ohjelmaa

2 Jäsentiedote 2 / 11 Helmikuu vuoden 29. viikkokokous klo ravintola Annikissa Paikalla: 20 omaa jäsentä ja puolisot: Ritva Jaakkola, Heini Mäenpää ja Annamaija Viljanen Ilmoituksia: - Perustajajäsenemme Matti Mäkilä kuoli ; Matin muistoksi Hiljainen Hetki. - Rotary Norden lehti uudistuu - RI 110 v Rotarykaupan ilmoitus veljille jakeluun - Tulevaa ohjelmaa Ohjelma: Ajankohtaista tietokoneista, Henri Lautjärvi Nyt ajattelin muutamalla sanalla avata sellaista tilannetta, että moni ei varmaan koe kovin rentouttavana sellaista tilannetta kun alkaa vanha tekniikka piiputtaa ja sitten pitäisi miettiä, että mitä uutta tilalle. Itsekin koin suurena stressin aiheena sen, kun Windows XP lakkasi olemasta ja piti ajatella, että pakko kait on johonkin järjestelmään tässä pakko siirtyä, vaikka vanhassa koneessa ei oikeastaan mitään vikaa ollut. Muutamia asioita, joita tulee mieleen, on esim. se, että kun menee tietokoneliikkeeseen, niin tykkää siitä, että on myyjä, jolta voi kysyä neuvoa. Mutta sitten kukaan alalla oleva ei halua myydä sitä mitä kukin haluaisi, vaan haluaa myydä sen, josta saa suurimman katteen. Ketään myyjää ei kiinnosta viikon päästä se miten olet pärjännyt sen laitteen kanssa, kun se on myyty ja maksettu. Tämä on sellainen ongelma, jonka haluaisin heittää teille haasteena, että kun lähdette ostamaan uutta elektroniikkaa, joka on viikon päästä vanhaa ja vuoden päästä arvotonta, niin kannattaa myyjälle sanoa, että myy minulle jotain sellaista mitä minä tarvitsen, älä sellaista mitä haluat minulle myydä. Se, mihin itse kukin tietokonetta tarvitsee, kannattaa miettiä tarkoin. Ei kannata ostaa sitä kalleinta, jota myyjä suosittelee, jos tulee toimeen paljon halvemmalla laitteella. Esim. jos puhelinta ei tarvitse muuhun kuin soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen ja lukemiseen, niin ei kannata ostaa kallista älypuhelinta, joka on vielä epäkäytännöllinen monine ohjelmineen. Eli 150,- :n puhelin saattaa olla paljon käytännöllisempi kuin 500,- :n puhelin. Olen kyllä jo jättänyt ATK-hommat aika vähiin ja siirtynyt linja-autoliikenneyrittäjäksi. On vähän helpommin hallittavissa nuo tilausajo hommat. Usein minultakin kysytään, että mikä käyttöjärjestelmä puhelimessa ja tabletissa pitäisi olla; Windows, Androidi vai Applen ios. Olen sitä mieltä, että jos kysyjällä ei ole vielä mitään, niin suosittelen Androidia koska se on hinta / laatusuhteeltaan paras. Mutta jos kysyjällä on jo olemassa Applen tietoko-

3 Jäsentiedote 3 / 11 Helmikuu 2015 ne, niin kannattaa ostaa ilman muuta myös Applen puhelin ja tabletti koska ne juttelee ja synkronoituu helposti keskenään. Mutta jos kysyjällä on PC eli Windows pohjainen tietokone, niin sitä on erittäin vaikea saada juttelemaan esim. Applen puhelimen ja tabletin kanssa. Kaiken kaikkiaan tärkeintä ei ole mikä käyttöjärjestelmä laitteessa on, vaan se, että sillä pystyy tekemään sen mitä haluaa sillä tehdä. Sellaiset joilla on vanha tietokone, usein kysyvät minulta, kannattaisiko hankkia läppäri. Siihen minä yleensä teen vastakysymyksen, että mitä haluat sillä koneella tehdä. Oletko ajatellut käyttää sitä konetta muualla kuin kotona? Ja usein vastaukset on, että ei käytä muualla kuin oman työpöytänsä ääressä. Miksi sen sitten pitäisi olla läppäri, joka on kompromissi monista pöytäkoneen ominaisuuksista. No kun se pöytäkone on niin iso rohjo ja siinä on paljon johtoja pitkin poikin. On kuitenkin olemassa varsin pienikokoisia pöytäkoneita, joihin saa langattoman näppäimistön ja hiiren ja reilun kokoisen näytön. Sitten kannattaa muistaa, että tietoteknisissä laitteissa, kuten paljolti muissakin, laatu ja hinta korreloivat. Eli halvimmat 99 hintaisten laitteiden toiminta tahtoo hiipua samaan aikaan, kun takuuaika päättyy. Halvat laitteet tehdään nykyään yhä useammin Kiinassa ja laatu on sen mukaista. Esim. Lennovo merkkinen on kiinalainen IBM. 43. vuoden 30. viikkokokous klo ravintola Annikissa Paikalla: 17 omaa jäsentä ja puolisot: Heini Mäenpää ja Annamaija Viljanen Ohjelma: Juha-Pekka Oksasen luokite-esitelmä Juha-Pekan luokite on: Tietotekniikka ja verkkorikostutkimus Olen tullut poliisiksi Silloinkin poliisiksi opiskeltiin Tampereella, Pohjolan kadulla Tammelan kaupunginosassa. Yhteenvetona toteaisin, että kun menette sinne kauppaan, niin pyytäkää todella sitä myyjää kuuntelemaan mikä se tarve on. Ja voisitko sen jälkeen suositella minulle jotain siihen tarpeeseen. Aina kannattaa kysyä myös tuttavapiirissä olevilta asiantuntijoilta neuvoa. Tämä kuva on Poliisin Ammattikorkeakoulusta. Se on 24 ha laaja alue.

4 Jäsentiedote 4 / 11 Helmikuu 2015 Tämä on Euroopan hienoin poliisiammattikorkeakoulu tai siis poliisien koulutuskeskus. Siellä on mm. ainoa harjoituskaupunki mitä on koskaan mihinkään poliisien koulutuskeskukseen rakennettu. Siellä pystytään simuloimaan kaikenlaisia tapahtumia, joita voi oikeassa elämässä tulla poliisia vastaan. Nuo valkoiset raidat tuossa kuvassa on liukkaan kelin harjoitusratoja. Ne on jotain komposiittimateriaalia, jota kostuttamalla saadaan niistä liukkaita. Opiskelijoiden rekrytointimäärästä ei päätä poliisitoimessa olevat ihmiset, vaan siitä päättää poliittiset tahot, joiden mielestä on oltava joko vähemmän poliiseja tai enemmän poliiseja. Periaatteessa pystytään yhden pään tarkkuudella laskemaan mikä on poliisien poistuma työelämästä ja paljonko sen perusteella pitäisi kouluttaa tilalle. Kaikkiaan on 7600 opiskelijaa, vuosittain otetaan Siellä on lennonjohtotornien näköisiä rakennuksia, joista henkilökunta pystyy valvomaan ja kuvaamaan mitä opiskelijat tekevät. Sitten siellä on mm. psykologeja, jotka seuraavat miten opiskelijat pystyvät selviytymään hankalista tilanteista ja sitten taas tilanteita voidaan hankaloittaa. Porukkaa on karsiutunut pois, kun eivät ole pysyneet tahdissa mukana ja pää ei ole kestänyt.

5 Jäsentiedote 5 / 11 Helmikuu 2015 Virusten levittäminen ja palvelunestohyökkäykset muodostavat yhteensä n. 67 % kaikista nettirikoksista. Tuossa kuvassa lukee punaisella, että teidän tietokoneenne on lukittu pois käytöstä yhden tai useamman syyn vuoksi. Syyt ovat seuraavat Entisen Neuvostoliiton alueelta tulee suurimmaksi osaksi tietoverkkoihin kohdistuvia häiriöitä. Eniten nettivakoilua kohdistuu pankki- ja muihin tunnuksiin ja salasanoihin. Rikostyypeistä eniten on virusten levittämistä. Ihmisten koneille saadaan sijoitettua virus tai haittaohjelma, jolla saadaan se kone omaan haltuun. Sitten on palvelunestohyökkäykset. Ja sitten huonolla suomenkielellä luetellaan hirveä määrä niitä syitä, minkä takia tämä henkilö, joka on saanut tämän viestin, on syyllistynyt rikokseen ja tuotiedottaja tuolla ylhäällä on tietoverkkorikosten tutkintayksikkö. Ja pisteenä i:n päällä on pistetty tuonne reunaan R-kioskin logo ja teksti. Ja uskokaa tai älkää, niin ihmiset, jotka saavat tämän viestin, niin marssivat oikeasti Rkioskille ja ostaa sieltä satasella tunnusluvun kuva ja laittaa sen tuohon ruutuun ja painaa nappia ja kassa kilahtaa siellä rikollisen tilillä.

6 Jäsentiedote 6 / 11 Kaikki netissä tapahtuva rikollisuus perustuu siihen suureen volyymiin, josta löytyy niitä hölmöjä huijattavia ihmisiä. Näissäkään viesteissä ei yhdessäkään ole kunnollista suomenkieltä, kun sitä vähänkään tarkemmin katsoo. Poliisi sitten verkossa tutkii ihmisten ilmoittamia rikosilmoituksia ja suorittaa verkkotiedustelua. Kun me ihmiset aamulla avataan tietokone, niin me olemme kypertoimintaympäristössä, jossa on 3,5 miljardia ihmistä. Ja kun puhutaan verkkotiedusteluresursseista, niin meillä on Suomessa 20 tiedustelijaa. Onneksi meitä suomenkielisiä verrattuna esim. englanninkielisiin, on niin vähän, että verkkorikollisia ei kovin paljon kiinnosta. Helmikuu 2015 Kun olin KRP:ssa töissä, niin saattoi vaan todeta, että miljoonia euroja meni ihmisiltä rahaa piraattiväen kanssa. Niitä oli 10 hengen porukka ja ne käytti Suomen tietoverkkokapasiteetista 75 %. Silloin ei saanut tilattua edes VR:n matkalippua junaan.

7 Jäsentiedote 7 / 11 Helmikuu 2015 Kun me maksetaan vaikka bussimaksu älykortilla, niin me ollaan heti siinä kypertoimintaympäristössä. Kerran keskusneiti yhdisti Terolle puhelun, jossa mieshenkilö kertoi voittaneensa Hollannissa nettilotossa niin ja niin paljon ja että nyt ne sanoo, että nyt hänen pitää maksaa 5.000,-, että mitä hän tekee. No, Tero vastasi siihen, että lähdetään liikkeelle siitä, että oletko koskaan lotonnut netissä. Äijä vastasi, että en ole. Tero sanoi, että eikö siitä voi vetää jotain johtopäätöksiä, johon mies totesi: Minä arvasin, ettei teistä ole tälläkään kertaa mitään apua.

8 Jäsentiedote 8 / 11 Helmikuu 2015 Millaisten merkkien pitäisi he- rättää epäilys trollista? Profiili, josta trollaus tulee, ei välttämättä ole aito, ja yhdellä ihmisellä voi olla monta profiilia. Jotain voi päätellä siitä, että vies- tit ja tiedot eivät läpinäkyvästi ole jonkun ihmisen aitoja mielipiteitä, mikä tekee viestinnästä epäautenttista, Jantunen ker- too. Hän kuitenkin korostaa, että on myös ih- misiä, jotka tykkäävät jänkätä keskuste- lupalstoilla ja olla periaatteesta eri miel- tä. Olen törmännyt sellaiseen trolliprofiiliin, joka keskittyy disinformaation levittämi- seen, ja kun olen käynyt profiilissa, huo- maan, että se ei kommentoi mitään muuta kuin esimerkiksi vain Ukrainaa, Jantunen kertoo. Se on hyvin yksipuolista, eikä välttämät- tä keskustele ihmisten kanssa. Jos se kes- kustelee, se vain hyökkää ja kritisoi. Sil- loin epäilen että se on trolli, mutta eihän tämä ole mikään vedenpitävä tunnus- merkki, hän toteaa. Jantusen mielestä ilmiön ymmärtäminen on tärkeämpää kuin yksittäisen trollin tunnistaminen. Hän toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät suhtautua kriittisesti kommentteihin sosiaalisessa mediassa. Meidän pitää tiedostaa, että olen yleisö jollekin, ja joku haluaa muokata minun mielipiteitäni ja käyttäytymistäni johon- kin suuntaan, mutta minä teen päätöksen siitä, miten toimin, Jantunen sanoo. Hän korostaa, että kukaan ei kuitenkaan pysty varmasti tietämään, kuka on trolli ja kuka ei.

9 Jäsentiedote 9 / 11 Helmikuu 2015 On ihmisiä, joilla jostain syystä on sama agenda kuin trollaajilla, ja niitä, jotka vain kertovat oman mielipiteensä, eli on mah- dotonta varmasti tietä kuka heistä saa ra- haa ja kuka ei, Jantunen kertoo. Tietoa'kirjautumisesta! Mediamyyn2! Tilaa'uu2skirje! Yhteys2edot Keskiviikko! HELSINKI +1 5 Etsi Kirjaudu Etusivu Uutiset Puheenvuoro Vapaavuoro Ko4maa Ulkomaat Raha Asuminen Tiede Teknologia Autot Urheilu Viihde Matkailu Pörssi AIHEITA!TÄNÄÄN: TUOREIMMAT: Juuri!nyt!Ruotsissa:!Ei!pommia Liikenne SoteEuudistus NeGvideot Ukrainan!kriisi Kreikan!velkakriisi Suomalaistutkija'varoi9aa'Venäjän trollaajista:' Nerokas'tapa 43. vuoden 31. viikkokokous klo ravintola Annikissa Paikalla: 15 omaa jäsentä. Ilmoituksia: - Helena Mäkilältä kiitokset kaikille myötäelämisestä Matin sairauksien aikana ja osallistumisesta suureen suruun.!! Ohjelma: Klubikokousasioita - PETS ja piirineuvottelu Lahdessa: Edustuksemme: Tuleva presidentti Juhani Laurila ja tuleva sihteeri Markku Kalliomäki. Lisäksi klubistamme piirin apulaisgovernor Pekka Mäenpää. - Kuokkalankosken markkinat - Keskustelua muutamista asioista ja yksityiskohdista, mutta tuloksena todettiin, että pääosin jatketaan entiseen malliin. - Kirje Koiraselta Viroon vietävän avustuksen suhteen. Miten voidaan auttaa? Aarno Torikka harkitsee mahdollisuutta lähteä ajelemaan, jos saa auton lainaksi. - Tuleva presidentti ? - Antti Haapamäki on pyytänyt edelleen harkinta-aikaa päätökselleen. Epävarmalta tuntuu tilanne, kertoi Markku Kalliomäki. Yhdenlainen takaraja asian tietämiselle on maaliskuu ja varsin ehdoton takaraja on klubin kevätkokous. - Jos ei kukaan suostu, niin klubin elämä loppuu ja se lakkautetaan. - Kotimaan matka Reposaareen : Pikkuinfo / VV - Vappujuhla Lempäälän Työväentalolla klo PETS ja Piirineuvottelu (kevätkokous) Lahdessa Onnitteluita: Jaakko Nurmesniemen 80 v-onnittelut.

10 Jäsentiedote 10 / 11 Helmikuu 2015

11 Jäsentiedote 11 / 11 Helmikuu 2015

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES IDEANIKKARIN HUNAJAPURKKI Johdanto Viime keväänä, kun olin myymässä asuntoani, sain päähäni hullun ajatuksen. Ajattelin testata ihan käytännössä ideaani uudesta markkinointitavasta.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI

LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI LEMPÄÄLÄN ROTARYKLUBI JÄSENTIEDOTE tammikuu 2015 Tammikuun läsnäoloprosentti 76,74 08.01. Aluelennonjohdon toiminta Lennonjohtaja Veli-Matti Mettomäki 16.-17. Hiihto 24 h Klubin joukkue nro 222 22.01.

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset

Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset FUURE MEDIA HOME RESEARCH PROJECT/ Media Lab UIAH Katja Oksanen-Särelä Elämää teknologian kanssa ja tulevaisuuden odotukset Olen aikaisemmin tutkinut teknologisia tulevaisuudenkuvauksia siltä kannalta,

Lisätiedot

LIIKKUVA TOIMISTO. LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2013. Summer edition. Adminetin ansiosta Restasähköllä on. Kylmästä lämpimään

LIIKKUVA TOIMISTO. LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2013. Summer edition. Adminetin ansiosta Restasähköllä on. Kylmästä lämpimään LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2013 Summer edition Sähkö OK J. Mänty ja Kuopion Putki ja Säätö Kylmästä lämpimään AK-Sähkö Oy Adminet osaksi asentajien arkea HELPPO LOMIEN HALLINTA Adminetin lomakalenterilla

Lisätiedot

Jukka Rannila VASTAUS 1 (12) vaalit 2008. Vaalit 2008 / Vaalikone / Finnish Linux User Group FLUG ry, Suomen Linux-käyttäjien yhdistys

Jukka Rannila VASTAUS 1 (12) vaalit 2008. Vaalit 2008 / Vaalikone / Finnish Linux User Group FLUG ry, Suomen Linux-käyttäjien yhdistys Jukka Rannila VASTAUS 1 (12) Vaalit 2008 / Vaalikone / Finnish Linux User Group FLUG ry, Suomen Linux-käyttäjien yhdistys VASTAUKSIA VAALIKONEESEEN, versio 9.10.2008 Yleistä Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen.

Lisätiedot

euro on yhteinen raha

euro on yhteinen raha euro on yhteinen raha 2 2002 2 EUROLEIJA 2 / 2002 euro on yhteinen raha Kaksitoista Euroopan maata käyttää nyt yhteistä rahaa, euroa. Eurooppa on maanosa, johon Suomi kuuluu. Euroopassa on yhteensä 43

Lisätiedot

Wilma- keskustelu lasten kännykän ja netin käytöstä - Yhteenveto 2/2015

Wilma- keskustelu lasten kännykän ja netin käytöstä - Yhteenveto 2/2015 Wilma- keskustelu lasten kännykän ja netin käytöstä - Yhteenveto 2/2015 Hyvät Hakalan koulun oppilaiden vanhemmat! Aiemmin syksyllä Wilmassa käytiin keskustelua lasten tietokoneiden, kännyköiden ja muiden

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Av-kääntäjien opiskelijakyselyn tuloksia

Av-kääntäjien opiskelijakyselyn tuloksia Av-kääntäjien opiskelijakyselyn tuloksia Av-kääntäjät.fi-sivustolla toteutettiin keväällä 2011 kysely, joka oli suunnattu kaikille Suomen kielten ja kääntämisen opiskelijoille. Kyselyn tarkoituksena oli

Lisätiedot

SAA: Mitä te olette niin kuin ATK-osaamista käyttäneet tässä asiassa? Millä lailla?

SAA: Mitä te olette niin kuin ATK-osaamista käyttäneet tässä asiassa? Millä lailla? Todistaja Jukka Niemi SAA: Tiedättekö mistä täällä on kysymys tässä oikeudenkäynnissä? T: Kyllä, tiedän. SAA: Oletteko te Savenmaalla töissä? T: En ole vakituisesti, vaan olen ollut hänellä asiantuntijana.

Lisätiedot

Herra antama uskonhenki

Herra antama uskonhenki 1 Pirjon opetus 7.11.2010 Herra antama uskonhenki Tässä viime aikoina Jumala on erikoisesti puhunut siitä niin, että Hänen syvä halunsa on nostaa seurakunta ja seurakunnat vaeltamaan lopunajan vuosina

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

PÄÄTOIMITTAJA. Hanne Haapakoski. paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS. Hanne Haapakoski. Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula

PÄÄTOIMITTAJA. Hanne Haapakoski. paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS. Hanne Haapakoski. Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula PÄÄTOIMITTAJA Hanne Haapakoski paatoimittaja@copsapolitan.net TOIMITUS Hanne Haapakoski Niina Tampio Sanni Aho Hanna Tenkula LAYOUT/TAITTO Mika Karikko Suurin pelko ihmisillä on kuulemma esiintymisenpelko.

Lisätiedot

Pasi Hujasen lähetysrengas

Pasi Hujasen lähetysrengas Pasi Hujasen lähetysrengas Kirje 4/2014, 10.05.2014 c/o Pasi Hujanen, SLEY, PL 184, 00181 Helsinki Tämän renkaan yhdyshenkilönä toimii Pasi Hujanen, osoite: Sley, PL 184, 00181 Helsinki. Hänelle tulee

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä.

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Katsaus oppaaseen Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Halusin antaa mahdollisimman selkeitä ohjeita, joiden avulla voit oikeasti muuttaa asioita elämässäsi.

Lisätiedot

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti

Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti Riku Santti Kotiremontin ostajan 7 askelta Ostajaksi + Ostamisen resepti pikaopas Lue tästä oppaasta, miten remontin Ostajaksi opitaan ja mitkä ovat remontin ostamisen vaiheet. Jos ei osaa tehdä, voiko

Lisätiedot

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan Lönnblad Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan

Lisätiedot

NetFonet syksyllä 2005

NetFonet syksyllä 2005 NetFonet syksyllä 2005 - varma tapa hävitä rahaa! Tässä on vastaus erääseen Suomi24-palstalla esitettyyn viestiin. (21.11.2005) Viestin kirjoittajan kommentit ovat lainausmerkkien sisällä ja kursivoituina.

Lisätiedot

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o Viestintä OIKEAA TIETOA OIKEILLE IHMISILLE Viestintä on paljon muutakin kuin yksisuuntaista tiedottamista. Viestinnällä voidaan luoda yhteisöllisyyttä, me-henkeä, ratkaista hankalia tilanteita ja jopa

Lisätiedot

Ostan läppärin - OK...

Ostan läppärin - OK... ETUSIVU UUTISET KESKUSTELUT BLOGIT TILAA VIIKKOKIRJE LINKIT ARKISTO DIGILEHTI KYSY ASIANTUNTIJALTA TIEDEKIRJAT HAKU KESKUSTELU Näytä vastaamattomat viestit Näytä aktiiviset viestiketjut Etusivu» Tiedeaiheiset

Lisätiedot

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut

Lisätiedot

Perheen perusteet 1. osa

Perheen perusteet 1. osa Perheen perusteet 1. osa 1 opettaja rabbi J. Melamed 2013 talvi Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa, Bereshit, Jumala puhuu omassa sanassaan, että ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Vaikea sanoa, mitä suomenkielinen

Lisätiedot

Tietotaitotalkoiden talkoopäiväkirjat

Tietotaitotalkoiden talkoopäiväkirjat Tietotaitotalkoiden talkoopäiväkirjat 2008-2012 Tietotaitotalkoot-hankkeen nettipäiväkirja Kirves & Marja- Viherä tekijät ISBN 978-952-67734-7-6 (nid.) ISBN 978-952-67734-8-3 (PDF) 1. painos Kansi: Kari

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS -verkkokaupankäynnin käsikirja www.vilkas.fi 0101010101010111010101010101010101010101000001110 0101010101010111010101010101010101010101 2 - Vilkas Group 10101010 00000111 Tunne

Lisätiedot

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta Pirjo Rautianen / Moguli pr 1 Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta -tutkimuksen on ideoinut ja toteuttanut uusmediatutkija, FM Pirjo

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

Päätoimittajan palsta. Puheenjohtajan palsta. Sinssi 5/2013 4

Päätoimittajan palsta. Puheenjohtajan palsta. Sinssi 5/2013 4 Sinssi Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta 4 Puheenjohtajan palsta 5 Osastoilta kuuluu 6 Soveltavaa ei saa jättää kesken 9 Toimintasavun merkitys 12 Kuinka palautetta ei tule antaa 13 Toimitus etsii

Lisätiedot

MUNKKINIEMEN ROTARYKLUBI. JÄSENKIRJE 4 / 2010-2011 14.1.2011 Tammikuu 2011

MUNKKINIEMEN ROTARYKLUBI. JÄSENKIRJE 4 / 2010-2011 14.1.2011 Tammikuu 2011 MUNKKINIEMEN ROTARYKLUBI JÄSENKIRJE 4 / 2010-2011 14.1.2011 Tammikuu 2011 PRESIDENTIN PALSTA Hyvät veljet, Uusi Vuosi ja uudet kujeet sanotaan. Rotarykausi on puolessa, mutta kevät on pitkä ja monipuolinen.

Lisätiedot