Tuija. uusi kappalainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tuija. uusi kappalainen"

Transkriptio

1 19 uusi kappalainen Nimi: Tuija Marketta Wilman, 46 vuotta Perheeseen kuuluvat: Jochum-puoliso, 2 lasta, itsepäinen kääpiösnautseri Koulutus: Teologian maisteri Pappisvihkimys: vuonna 2003 Aikaisempi työkokemus: sitä sun tätä... minulla on työkokemusta hoitoalalta, olen ollut myyjänä ja kanslia-apulaisena. Papintöissä olen ollut Karjaan ruotsalaisessa, Pohjan suomalaisessa, Karjaan suomalaisessa ja viimeeksi Lohjan seurakunnassa. Papinvirkoihin on ajoittain ollut vaikea saada viranhaltijoita etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Asiat ovat hyvällä mallilla Tammisaaren seurakunnassa, sillä meillä on kolme pappia seurakuntaviroissa ja yksi sairaalapappi. Mikä sai sinut jättämään mielenkiintoisen työn suurehkossa seurakunnassa ja hakemaan kappalaiseksi keskisuureen seurakuntaan, jonka enemmistökielenä on ruotsi? Viihdyin erittäin hyvin Lohjalla, mutta vähitellen minulle tuli tunne, etten ollut löytänyt omaa paikkaani. Seurakuntapapin ja sairaalapapin tehtävien sekä pitkähkön työmatkan yhdistelmä sysäsi minut pohtimaan omia päämääriäni. Suoritettuani pastoraalitutkinnon, joka vaaditaan vakituisen viran viranhakuun, lähetin hakupaperini Tammisaareen. Ja täällä sitä nyt ollaan. Tammisaaren seurakunnassa työhösi kuuluu erilaisia tehtäviä ja tapaat monenikäisiä ihmisiä. Missä tunnet itsesi kotoisaksi, mikä on sinun vahvuutesi? Mielestäni viihdyn niin kirkossa kuin kotikäynneillä, myös silloin, kun istun lattialla yhdessä päiväkerhon lasten kanssa. Vahvuuteni on kaksikielisyyteni (huom. suomi ja ruotsi. Ymmärrän savoa, mutta en osaa sitä hiljaa enkä kovaa). Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi? Miten rentoudut? Olen huomannut eräänlaisen kausittaisen vaihtelun. Juuri nyt elän neulomisvaihetta. Tätä ennen ompelin ristipistotöitä. Mutta kirjoista en luovu... luen paljon ja monenlaista. Mieheni on antanut ukaasin: jokaista uutta kirjaa kohden minun pitäisi luopua viidestä, sillä hyllytila uhkaa loppua. Se on vaikeaa! Koiran kanssa ulkoileminen on myös rentouttavaa. Tuija Millaisista elokuvista ja minkalaisesta musiikista pidät? Katselen mielelläni elokuvia, jotka antavat ajattelemisen aihetta, esim. Niinkuin taivaassa, Taru sormusten herrasta, Matrix. Erilaiset mielialat vaativat taas omanlaisensa musiikin! Jazzpianisti Jacques Loussierin Bachtulkinnat ovat suosikkejani. Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan: klassista, mutta yhtä mieluusti seuraavia: Bruce Springsteen (olen ollut kahdessa konsertissa!), Eric Clapton, Mikko Kuustonen ja Johanna Kurkela. Kaunein työhön liittyvä muistosi? Kun sain kastaa kummityttöni Mayan. Mitä toivot tulevaisuudelta? Viiden vuoden kuluttua voin sanoa: elän nythetkeä. Vastakohtana on tällöin seuraavat elämäntavat: sit-ku, mut-ku, voi-ku! Näistä voimme keskustella toiste lisää. Teologina toivon oppineeni lisää kelttiläisestä spiritualiteetista, s.o. hengellisyydestä, jossa yhdistyy maanläheinen juurevuus ja syvä hengellisyys. (YL, TW)

2 lähikuvassa 20 Kun Odensöntieltä osaa valita oikean tienhaaran vasemmalle, päädymme Saikkosten pihamaalle. Oikealla näkyy vastakynnetty, muhevamultainen pelto. Leevi-koira haukkuu arvokkaasti, harvakseltaan, ei pelotellakseen vaan ilmoittaakseen isäntäväelle, että vieras on saapunut. Olemme keskellä alkukesän vehreää maisemaa, syreenit ja tervakukat loistossaan ja meri pilkottaa rantapuiden välistä. Pihalla näkyy muoviämpäreitä ja lapioita ja pihassa touhukas kolmivuotias latoo miehen ottein suuria pahvilaatikoita perinteiseen maitokärryyn. Ja sieltähän Annikki ilmestyy portaille ja toivottaa kävijän tervetulleeksi. Annikki esittäytyy Kuva ja teksti: Eeva Hanner Kuten niin monet muutkin tammisaarelaiset, Annikki on tänne muualta muuttanut, avioliiton ja työn myötä. Talon isäntä kuuluu paljasjalkaisten suomenkielisten vähemmistöön. Tammisaari oli tullut Annikille tutuksi opiskeluaikana, jolloin hän oli täällä kesätöissä. Ei ollut vaikea ihastua kaupunkiimme kun vielä sattumalta oli se tilanne, että ruotsin kieli oli koulussa Annikin lempiaineita; nyt sille oli käyttöä. Sosiaalityöntekijän ammattia ei kukaan luultavasti valitse ikään kuin vahingossa sivullinenkin ymmärtää, että työ on vaativaa, mutta myös antoisaa, siinä kohtaa ihmisiä, joiden kanssa tulee miettiä, miten jostakin vaikeasta tilanteesta päästään eteenpäin. Työ vaatii halua auttaa ja valmiutta kohdata erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Mikä sai sinut valitsemaan sosiaalityöntekijän alan? Kyllä pohjimmiltaan on kyse halusta auttaa vaikeuksissa olevia ihmisiä. Näen tässä kodin perintöä. Meidän kotimme oli aina avoin ihmisille, jotka tarvitsivat apua. Toinen tärkeä kodinperintö on se näkemys, että kaikki ihmiset ovat samanarvoiset, vanhempani osoittivat ennakkoluulottomuutta. Miten kuvailisit työtäsi? Ihan loppuun asti työ tuntui mielekkäältä ja antoisalta; oli hyvä ja palkitseva kokemus kun sai nähdä, että joku avun hakija oli todella tullut autetuksi ja taas päässyt elämässä eteenpäin. Työssäni rukous asiakkaiden puolesta on aina ollut minulle tärkeä voimavara. Seurakunnan diakoniatyön ja sosiaalitoimiston yhteistyö on aina toiminut hyvin ja sillä on ollut suuri merkitys. Työssäsi sait antaa paljon ja joudut joskus vaikeidenkin haasteiden eteen kuinka voimavarat riittivät ja mitä merkitsi työn ja perheen yhteensovittaminen? Lasten varttuessa oli isovanhempien apu korvaamaton, hehän asuivat kesän ajan tässä samassa pihapiirissä ja he olivat perheellemme ja lapsille tukena ja turvana tarjoten iltapäivähoidon myös syksyisin ja talviaikaan. Ja lasten vielä asuessa kotona olivat tietenkin kaikki omat harrastukset katkolla.

3 21 lähikuvassa Kuka: Annikki Saikkonen, äskettäin eläkkeelle siirtynyt sosiaalityöntekijä Miten löysit tiesi seurakuntaan? Heti ensimmäisenä tulee mieleeni uskova alakoulun opettajani, joka myös piti pyhäkoulua. Lopetimme jokaisen koulupäivän virrellä Nyt vielä etehesi, oi Jeesus, polvistun. Ensin kävin itse pyhäkoulua ja tyttökerhoa ja myöhemmin toimin kuusi vuotta pyhäkoulun opettajana. Siinä tunteja valmistaessa ja pitäessä sain olla sekä antajana että vastaanottajana. Opiskeluaikanani osallistuin Turussa Tykyn toimintaan ja Tampereella Kansan Raamattuseuran toimintaan. Ja olet myös löytänyt paikkasi Tammisaaren seurakunnassa. Tämä meidän oma joukko tuntuu hyvältä ja jumalanpalvelus on minulle tärkeä. Ja vaikka meidän tavallista messuamme arvostellaankin, se kuitenkin minusta on hyvä juuri tällaisena. Joskus tuntuu, että rukoukselle voisi antaa vielä lisää tilaa. Muuta toimintaa ajatellen toivoisin keskusteluryhmää nuoremmille eläkeläisille ja vielä työssä käyville. Toimit messuissa tekstinlukijana vuorolistan mukaan. Mitä tämä tehtävä on sinulle merkinnyt? Tuntuu hyvältä, että löytyy tällainen pieni palvelutehtävä ja itselleni tekstit voivat avautua uudella tavalla kun valmistaudun lukemaan. Muistan vielä ns. ensiesiintymiseni kun sain koulutyttönä Tyrvään kirkossa Vammalassa lukea psalmin 84 Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi Herra Sebaot! ; kirkko, johon mahtuu noin 900 henkeä oli ääriään myöden täysi koska seurakunnassa oli piispanvierailu. Jouduin todella valmistautumaan siihen, koska opettelin psalmin ulkoa. Voisitko vielä mainita jonkun raamatunlauseen, joka usein tulee mieleen, joka merkitsee sinulle paljon? Jeesus sanoo: Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. Perhe: aviomies Markku, kolme aikuista tytärtä, neljä lastenlasta Alkujuuret: 19 ensimmäistä ikävuotta Vammalassa, vuonna 1974 Tammisaareen Harrastukset: luonnossa liikkuminen, lukeminen Kirja parhaillaan menossa: Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

4 aikuiset 22 Syntymäpäiväjuhla 8.10 kl. 13 seurakuntakodissa kaikille kuluvana vuonna näitä merkkivuosia täyttäneille 70, 75, 80, 85, 90, 95 vuotta. Kutsutut saavat seurakunnasta erillisen kutsukirjeen. SENIORIPYSÄKKI Senioripysäkki yli 60-vuotiaille Senioripysäkki-ryhmiä toimii usealla paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Nyt tällaista ryhmää ollaan aloittamassa täällä Tammisaaressa. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti muun muassa ikääntymisestä, yksinäisyydestä, tarpeettomuuden tunteesta, lapsuudesta, perhesuhteista. Ryhmäohjaajana toimii Kaarina Ylimys, puh Ota rohkeasti yhteyttä häneen niin saat lähempiä tietoja. Raamattupiiri alkaa 8.9. klo seurakuntakodilla, jatkuen joka toinen viikko. Tervetuloa keskustelemaan, kyselemme ja pohdimme yhdessä. Taidenäyttely Tammisaaren kirkossa Kuolemasta elämään Kuvataiteilija/kirkkoherra Christer Åberg. Avajaiset kirkossa to klo 19 ja iltamusiikkia näyttelyn yhteydessä pe klo 19. Seurakuntapiiri Kokoonnumme srk-kodilla syksyn aikana kolme kertaa: 8.9.(ei lounasta tällä kertaa), , klo Syömme lounaan ruotsinkielisen eläkeläispiirin kanssa ja sen jälkeen meidän porukkamme siirtyy olohuoneeseemme ja jatkamme siellä yhdessäoloa; hartaushetki, keskustelua tai jotakin ohjelmaa sekä juomme kahvit. Tervetuloa entiset ja uudet jäsenet. RAASEPORIN SEURAKUNTIEN SUOMENKIELISTEN SYYSRETKI Teemme yhteisen retken maanantaina Grantorpin leirikeskukseen, joka kuulemma sijaitsee Raaseporin maantieteellisessä keskipisteessä. Retken hinta on 15 ja siihen sisältyy bussikuljetus, aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi. Lähtö aamulla, tarkempi aika EU:ssa. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä Eeva Hannerille puh

5 23 Juniorit (7-13v. tytöt ja pojat) Juniorkerhot alkaavat to 3.9. JUNIORKERHO 1: Tammisaaren srk-kodin kerhohuoneistossa to klo JUNIORKERHO 2: Langansbölen Gläntanilla (srk-koti) to klo Kerhoissa juniorikäisille erilaisia toimintoja kuten pikkukokkailua, luovaa askartelua, draamaa, leikkimielisiä kilpailuja, juhlia, kertomuksia, mahdollisia ylläreitä... Tule mukaan metkaan menoon, voit löytää lisää kavereita ja itsestäsikin jotain ihan uutta! Iltapäiväkerhon MAHIS-iltapäivä srk-kodin kerhohuoneistossa ke klo Alkaa 2.9. Lapsikuoro Seurakunnan lapsikuoro jatkaa toimintaansa. Seuraa ilmoittelua EU-lehdestä tai soita kanttori Marjolle ( ). Nuoret Nuorten Open House Kulanilla (yli 14-vuotiaille) avaa ovensa pe klo Isoskoulutukseen? Ilmoittautuminen pe mennessä Kulanilla tai puh /Lea. Koulutus alkaa syyskuun viimeisellä viikolla yhdessä sovittavana aikana. Nuorisojumis eli nuorisojumalanpalvelus pe klo Tammisaaren srk-kodilla, jonka jatkona nuorten Open House Kulanilla. Tule ja näe ja koe! Mahdollista muuta? Seuraa EU:n Tammisaaren seurakunnan ilmoituspalstaa. lapsi & nuoriso Lapset Avoin aamupäivä ke klo alkaen vanhemmille ja heidän alle kouluikäisille lapsilleen Tammisaaren seurakuntakodin kerhohuoneistossa, Larssonintie 1. Täällä kohtaat samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia ja lapset löytävät leikkitilassa leluja ja toisia lapsia. Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pikkupurtavaa. Tule jakamaan kokemuksiasi tai vain nautiskelemaan leppoisasti seurasta. Jokainen huolehtii lapsistaan itse. Iloisesti mukaan! Tervetuloa! Kaipaat tietoja? Olisi ideoita/asiaa/juteltavaa... soita / Lea. Diakoniavastaanotto Larssonintie 1, puh Avoinna ma, ti & to klo Diakonissa Carita Englund puh aikuiset Pastori Suvi-Päivi Koski vierailee luonamme Saamme verestää vanhoja muistoja ja laulaa osia Tammisaari-messusta. Suvi-Päivi kertoo myös tutkimustyöstään ja laulamme kirjasta Hengellisiä lauluja ja virsiä. Mukana Sopusointu-kuoro. Tilaisuus on seurakuntakodissa ja alkaa klo Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

6 kontakt & info Pastorskansliet (kl. 9-13) Kirkkoherranvirasto (klo 9-13) Larssonsv.1 Larssonint. 1 Telefax Telefax Ekonomikontoret Taloustoimisto Larssonsv. 1,Öppet Larssonint. 1, Auki 9-13 Ekon.chef Christer Lindvik Talousjoht. Christer Lindvik Diakonimottagningen Diakoniavastaanotto Larssonsv Larssonint. 1 öppen kl. 9-10/må, ti &to auki klo ma, ti &to Ungdomskansliet Nuorisotoimisto Barnkansliet Församlingshemmet Seurakuntakoti Larssonsv Larssonint. 1 Kyrkan Kirkko Ramsdal lägergård Ramsdalin leirikeskus Österby förs.hem Österbyn srk-koti Personal Työntekijät Kyrkoherde Kirkkoherra Anders Lindström Anders Lindström Kaplan Kappalainen Eeva Hanner Eeva Hanner Kaplan Kappalainen Tuija Wilman Tuija Wilman Sjukhuspräst Sairaalapappi Ann-Sofi Storbacka Ann-Sofi Storbacka A-kantor Marjo Danielsson A-kanttori B-kantor Niels Burgmann B-kanttori Diakonissa Carita Englund Diakonissa Ungd.ledare Kjell Wikström Ungd.ledare/finsk Lea Ojalainen Nuorisotyönohjaaja Barnl.Sonja Knuts-Söderlund Eftis-& barnledare Carita Knuts Informatör Yvonne Lindström Tiedottaja Kanslist Carita Berghäll Kanslisti Kanslist Marina Åsten Kanslisti Förs.mästare Håkan Lindroos Seurakuntamestari Förs.hemsvärdinna Mona Sjöholm Srk-kodin emäntä Lay out: Yvonne Lindström Fotografier/kuvat: Yvonne Lindström, Anders Lindström, Kjell Wikström Tryck/painopaikka: Ekenäs Tryckeri Veckoannons: VN, KP (torsdagar)/viikkoilmoitus: EU (torstaisin) I programmet kan förekomma förändringar/ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.

Turkuun. LAHETYS AITTA Tammisaaren seurakunta. aikuiset 24. Seurakunnan kevätretki. Raamattupiiri. Toritapahtuma. Seurakuntapiiri. Diakoniavastaanotto

Turkuun. LAHETYS AITTA Tammisaaren seurakunta. aikuiset 24. Seurakunnan kevätretki. Raamattupiiri. Toritapahtuma. Seurakuntapiiri. Diakoniavastaanotto aikuiset 24 Turkuun Seurakunnan kevätretki tiistaina 18.5. Lähtö klo 9.00 srk-kodin edestä. Ohjelma: Kiertoajelu, vierailemme Forum Marinum-meritiedon keskuksessa, Pyhän Henrikin taidekappelissa ja syömme

Lisätiedot

KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 4/2014

KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 4/2014 KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 4/2014 Parisuhde kukoistaa hoitamalla Sivut 4 5 Kirsti kertoo virsistä. Toivontori on uusi lähetyskirppis. Kuperkeikkaa on kerho kolmevuotiaille.

Lisätiedot

Vakka. Jeesus, meidän perheestä tänään tahdon kiittää. Moni muisto lämpöinen meidät yhteen liittää.

Vakka. Jeesus, meidän perheestä tänään tahdon kiittää. Moni muisto lämpöinen meidät yhteen liittää. Vakka Seurakunnan ter vehdys jokaiseen vihtiläiseen kotiin 12.5.2006 Seurakuntavaalit ensi syksynä s. 5 Seurakunnan kesäkahvilat Nummelassa ja kirkonkylässä s. 6 ja 7 Hiekkasen perheen terveiset Etiopiasta

Lisätiedot

Kiikari. Timo Pekka Kaskinen. Jo joutui armas aika...

Kiikari. Timo Pekka Kaskinen. Jo joutui armas aika... R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2013 K e s ä Jo joutui armas aika... 2 Kiikari Aasian tuoksuja Presidentin pöydässä Vieraillessaan vastikään Roihuvuoren Eläkkeensaajien kokouksessa

Lisätiedot

Hyvinkään seurakunnassa pidetään piispantarkastus 1.-7.9.

Hyvinkään seurakunnassa pidetään piispantarkastus 1.-7.9. Hyvinkään seurakuntalehti 4 4.9.2008 Hyvinkään seurakunnassa pidetään piispantarkastus 1.-7.9. Sivu 4 ja keskiaukeama Jorma Ersta Kivet puhuvat - sivu 7 Helka Muhonen perhekodin äiti harrastaa lenkkeilyä

Lisätiedot

Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk. 12:24

Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk. 12:24 Naantalin seurakuntalehti 2/2008 18.4.2008 Virsi on hengitystä, rukousta ja ruisleipää Lue lisää s. 4-5 Eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Luuk.

Lisätiedot

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin.

KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 KIRKONMÄELTÄ. Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin. KIRKONMÄELTÄ KHyvinkään seurakuntalehti nro 1 27.1.2005 Yhteisvastuukeräys auttaa sudanilaisia pakolaisnuoria ammattiin Martti Lintunen Keskiaukeama www.evl.fi /srk/hyvinkaa Pääkirjoitus Tule mukaan tekemään

Lisätiedot

Kaste. on lapsen ensimmäinen juhla. Sivut 6-7. Kirpputorilla shoppailu ei paljon maksa Sivu 4. Mikko Nyeki: Istu lattialle lapsen kanssa Sivu 5

Kaste. on lapsen ensimmäinen juhla. Sivut 6-7. Kirpputorilla shoppailu ei paljon maksa Sivu 4. Mikko Nyeki: Istu lattialle lapsen kanssa Sivu 5 Kirkkonummen suomalainen seurakunta lokakuu 2012 www.kirkkonummenseurakunta.fi Mikko Nyeki: Istu lattialle lapsen kanssa Sivu 5 Kirpputorilla shoppailu ei paljon maksa Sivu 4 Kaste Sami-Pekka Eskonniemi

Lisätiedot

KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 1/2015

KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 1/2015 KIRKONPORTTI avoinna sinullekin Lempäälän seurakuntalehti 1/2015 Piip! Meillä on kerhossa kivaa! Sivut 4-5 Uudet päättäjät aloittivat. Sääksjärven seurakuntatalon kaava etenee. Pääsiäistä juhlitaan Etiopiassa.

Lisätiedot

HARRASTUS Ismo Kreivi tuntee linnut 40 vuoden ajalta... sivu 6

HARRASTUS Ismo Kreivi tuntee linnut 40 vuoden ajalta... sivu 6 Pääsky 4/2013 Rovaniemen seurakuntalehti 19.6.2013 Kuva: Harriet Urponen Rippikoulu on tärkeä etappi nuoren elämässä matkalla kohti aikuisuutta s. 4 KESÄ Jorma Laitiselle loma on hiljentymistä ja lupaa

Lisätiedot

Tule ja katso. Gospelmuusikko Lauramaria puhuu Jumalan kanssa sanoin ja sävelin, s. 12. Raision seurakuntalehti. 2/2014 Toukokuu 24.

Tule ja katso. Gospelmuusikko Lauramaria puhuu Jumalan kanssa sanoin ja sävelin, s. 12. Raision seurakuntalehti. 2/2014 Toukokuu 24. Tule ja katso Raision seurakuntalehti 2/2014 Toukokuu 24. vsk Gospelmuusikko Lauramaria puhuu Jumalan kanssa sanoin ja sävelin, s. 12 Raisiolaisten mielestä auttaminen on tärkeintä, s. 4 Miten kirkossa

Lisätiedot

ovat tärkeitä. Ne antavat voimaa ja innostusta, pitävät poissa pahoilta teiltä. Jazzmessu

ovat tärkeitä. Ne antavat voimaa ja innostusta, pitävät poissa pahoilta teiltä. Jazzmessu Tyrvään Sanomat Torstaina 23.8.2012 33 Sastamalan seurakuntalehti 3 / 2012 www.sastamalanseurakunta.fi JUKKA Perko ja Avara-yhtye musisoi Keikyän kirkossa. KEIKYÄ JAZZ-messussa yllätti hiljaisuus TARJA

Lisätiedot

Seurakuntaviikko tarjoaa teatteria ja konsertteja - sivu 4

Seurakuntaviikko tarjoaa teatteria ja konsertteja - sivu 4 Hyvinkään seurakuntalehti 4 5.9.2013 Piispa Tapio Luoma: "Arvostan tavallista seurakuntalaisuutta." Miia Lahti Seurakuntaviikko tarjoaa teatteria ja konsertteja - sivu 4 Sivu 16 Markku Nihti on seurakunnan

Lisätiedot

Kiikari. Häivähdys pyhää. 2010 S y k s y. Lehti alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i

Kiikari. Häivähdys pyhää. 2010 S y k s y. Lehti alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2010 S y k s y Häivähdys pyhää Lehti alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta Kiikari Kiikarissa Elämä on paikallista Olen saanut viime aikoina

Lisätiedot

Vakka. Kansanlaulumessu. äitienpäivänä s. 2

Vakka. Kansanlaulumessu. äitienpäivänä s. 2 Vakka n Seurakunnan tervehdys vihtiläisiin koteihin 9.5.2008 Kansanlaulumessu äitienpäivänä s. 2 Kaksi pitkäaikaista työntekijää eläkkeelle s. 3 ja 5 Birgitan kirkon muureja korjataan s. 4 Kaikki kesän

Lisätiedot

Kiikari. Timo-Pekka Kaskinen. Laskiaisesta pääsiäisaamuun Lehti alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta

Kiikari. Timo-Pekka Kaskinen. Laskiaisesta pääsiäisaamuun Lehti alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2012 Ta l v i Timo-Pekka Kaskinen Laskiaisesta pääsiäisaamuun Lehti alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta 2 Kiikari Yhteisvastuu 2012 auttaa

Lisätiedot

Tule ja katso. Uskontodialogi. Raision seurakuntalehti. 1/2013 Helmikuu 23. vsk. on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle, s. 4

Tule ja katso. Uskontodialogi. Raision seurakuntalehti. 1/2013 Helmikuu 23. vsk. on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle, s. 4 Tule ja katso Raision seurakuntalehti 1/2013 Helmikuu 23. vsk Uskontodialogi on tärkeää yhteiskunnan kehitykselle, s. 4 Hänessä me elämme, liikumme ja olemme, s. 3 Yhteisvastuukeräyksellä yksinäisyyttä

Lisätiedot

Kiikari. Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. 2010 M a a l i s k u u. R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i

Kiikari. Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. 2010 M a a l i s k u u. R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2010 M a a l i s k u u Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta Kiikari Roihuvuoren seurakunta on nuori ja merellinen Kurkista

Lisätiedot

SEURAKUNTALEHTI. Elo syyskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta

SEURAKUNTALEHTI. Elo syyskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta SEURAKUNTALEHTI Elo syyskuu 2011 Tampereen metodistiseurakunta Yhtä matkaa sisaret ja veljet! Kiitän Jumalaani aina kun muistan teitä, aina kun rukoilen teidän kaikkien puolesta. Rukoillessani iloitsen

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä KIRKONPORTTI avoinna sinullekin 1. Lempäälän seurakuntalehti 2. 5/2011 3. 4. 5. 6. 7. Historia tulvii väkeä ja vilskettä Leipää jaetaan Lempäälässä Koppaset tapaa kirkon ovilla Sivu 2 Sivu 3 Paula ja Ulrika

Lisätiedot

Mäkisten perhe Muslimityössä Saksassa

Mäkisten perhe Muslimityössä Saksassa KIRKONMÄELTÄ Hyvinkään seurakuntalehti nro 3 22.3.2000 Mäkisten perhe Muslimityössä Saksassa sivu 6 Turisteja omassa elämässämme Lampaan palstalla Antero Röngän mietteitä arvoista ja elämänhallinnasta.

Lisätiedot

Vakka. Osallistu sarjakuvakilpailuun. Paluu Utön saaresta Nummelaan s. 12. Susanne Vuorinen

Vakka. Osallistu sarjakuvakilpailuun. Paluu Utön saaresta Nummelaan s. 12. Susanne Vuorinen Vakka n Seurakunnan tervehdys vihtiläisiin koteihin 11.9.2009 Aukusti Oravala kirjailija ja virsiuudistaja s. 3 Kesän ripareilla kerättiin tyhjiä pulloja hyvään tarkoitukseen s. 6 Kirkkoniemen kattien

Lisätiedot

Lohkare. Teemavuosi Kutsu 2015 pyrkii tavoittamaan jokaisen lohjalaisen s. 3. Keittiövapaaehtoiset. leipovat ja kattavat kauniisti s.

Lohkare. Teemavuosi Kutsu 2015 pyrkii tavoittamaan jokaisen lohjalaisen s. 3. Keittiövapaaehtoiset. leipovat ja kattavat kauniisti s. Lohkare Lohjan seurakunnan tervehdys koteihin Lojo församlings hälsning till hemmen 27.3.2015 n 1/2015 n Karjalohja n Lohja n Nummi n Pusula n Sammatti Teemavuosi Kutsu 2015 pyrkii tavoittamaan jokaisen

Lisätiedot

Hyvinkään seurakuntalehti 4 22.9.2005. Olli Taipale. löysi valoa tunnelin päästä. Kuva Jorma Ersta

Hyvinkään seurakuntalehti 4 22.9.2005. Olli Taipale. löysi valoa tunnelin päästä. Kuva Jorma Ersta Hyvinkään seurakuntalehti 4 22.9.2005 Olli Taipale löysi valoa tunnelin päästä Kuva Jorma Ersta Piispa Mikko Heikka: Google ei korvaa kotia sivu 12. Anne-Maria Kankaanpää 3 lapsen äiti lastentarhanopettaja

Lisätiedot

Tuomas-kirje 1/2014. Timanttiananas on osoittautunut ihmeelliseksi ilon levittäjäksi. Hehkuvan

Tuomas-kirje 1/2014. Timanttiananas on osoittautunut ihmeelliseksi ilon levittäjäksi. Hehkuvan Tuomas-kirje 1/2014 Vuosi vanha vaipui hautaan riemuineen ja murheineen. Ihmissydän puhkee nöyrään rukoukseen kiitokseen: Oi, jos vuosi alkava oisi Luojan siunaama! Immi Hellen Timanttiananas on osoittautunut

Lisätiedot

Virkaanasettajaiset. Salon. Numero 5 2.9.2011. Vapaaehtoistyötä Suurella Sydämellä. Kuoroon, kerhoon, kirkkoon

Virkaanasettajaiset. Salon. Numero 5 2.9.2011. Vapaaehtoistyötä Suurella Sydämellä. Kuoroon, kerhoon, kirkkoon Salon Numero 5 2.9.2011 Virkaanasettajaiset Salon seurakunnan uusi kirkkoherra Timo Hukka asetetaan virkaan messussa Uskelan kirkossa sunnuntaina 11.9. klo 10. Virkaanasettamisen toimittaa Turun piispa

Lisätiedot

"Me sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa"

Me sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa Naantalin seurakuntalehti 4/2006 n 30.11.2006 "Me sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa" Joulu tulee Velkualle Lue lisää S. 4-5 Kuka varastaa joulumielesi?

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund Järvenpää extra - rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Paul Raja-aho: Seurakunta kasvaa ja voi hyvin

Lisätiedot

Medikalisaatio pyörittää ihmisiä ja rahaa - sivu 12

Medikalisaatio pyörittää ihmisiä ja rahaa - sivu 12 Hyvinkään seurakuntalehti 2 22.5.2014 Yhteinen arvomaailma Seppo ylönen tukee avioliittoa keskiaukeama Medikalisaatio pyörittää ihmisiä ja rahaa - sivu 12 Tällä hetkellä Riihimäen Viestirykmentissä kersanttina

Lisätiedot

Kiikari. Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. Kuvaaja

Kiikari. Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta. Kuvaaja R o i h u v u o r e n s e u r a k u n n a n l e h t i Kiikari 2011 S y y s k u u Uusi lehti kertoo alueen ihmisistä ja uskon salaisuudesta 2 Kiikari Varpu Välimaa aloittaa luentosarjan Roihuvuoren kirkolla:

Lisätiedot