Jatke-konserni on vuonna 2009 perustettu rakennusliike, joka on noussut nopeasti eteläisen Suomen merkittävimpien rakennusliikkeiden joukkoon.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jatke-konserni on vuonna 2009 perustettu rakennusliike, joka on noussut nopeasti eteläisen Suomen merkittävimpien rakennusliikkeiden joukkoon."

Transkriptio

1 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014

2 2 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 Jatke-konserni on vuonna 2009 perustettu rakennusliike, joka on noussut nopeasti eteläisen Suomen merkittävimpien rakennusliikkeiden joukkoon. Menestyksemme perustana ovat henkilökuntamme vankka ammattitaito ja vuosikymmenten mittainen kokemus, asiakaslähtöinen ketterä toimintatapamme sekä vahva paikallistuntemuksemme. Palvelemme rakennuttajia, kiinteistösijoittajia, taloyhtiöitä ja asunnon ostajia luotettavasti kaikissa asuntorakentamiseen, toimitilarakentamisen, saneeraukseen ja kiinteistökehittämiseen liittyvissä asioissa. Toimialueemme ovat Kaakkois-Suomi, Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Häme, Uusimaa ja erityisesti pääkaupunkiseutu. Olemme Rakennusteollisuus RT:n ja Julkisivuyhdistys Ry:n jäsenyritys sekä mukana Tilaajavastuu.fi -palvelussa. Lisäksi Rakentamisen Laatu ry on myöntänyt meille RALA-pätevyyden.

3 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 3 Motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta Toimintamme perusta on motivoitunut ja tehtäviinsä sitoutunut ammattiylpeä henkilökunta, johon kuuluu noin 300 oman alansa ammattilaista. Lisäksi teemme yhteistyötä luotettavien ja ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden, aliurakoitsijoiden, materiaalitoimittajien, suunnittelijoiden ja viranomaisten kanssa. Organisaatiossamme vallitsee hyvä yhteishenki ja keskinäinen arvostus. Nämä luovat parhaan mahdollisen pohjan hyvälle palvelulle sekä pitkäkestoiset, luottamukselle perustuvat suhteet asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin. Taustalla vahvaa osaamista ja vuosien kokemusta Kaikilla avainhenkilöillämme on pitkä rakennus- ja/tai taloussektorin kokemus sekä syvällinen liike-elämän tuntemus. Suurin omistajamme on rakennusneuvos Juhani Pousi, joka toimi hallituksen puheenjohtajana kevääseen 2015 asti. Vahvaan hallitukseemme kuuluvat myös nykyinen puheenjohtaja Esa Eloranta, toimitusjohtaja Jarmo Lempiäinen, yrittäjä Markku Moisio, ekonomi Petteri Pousi, ekonomi Ilpo Saarinen ja rakennusneuvos Asko Salminen. Konsernin toimitusjohtajana toimii Hannu Lokka. Luotettava ja paikallinen toimija Jatke on luotettava ja asiakaslähtöinen kumppani, joka palvelee asiakkaitaan paikallisesti ympäri Etelä-Suomea. Haluamme kehittyä entistä merkittävämmäksi toimijaksi niin asuntorakentamisessa, toimitilarakentamisessa, saneerauksessa kuin kiinteistökehityksessäkin, ja siksi kuuntelemme asiakkaidemme toiveita jatkuvasti herkällä korvalla. Pyrimme myös kehittämään yhtiötä ja sen henkilökuntaa jatkuvasti. Yhteiskuntavastuullisuus Korostamme vastuullisuutta kaikessa toiminnassamme. Pyrimme toimimaan terveellä tavalla ympäristöä kunnioittaen ja asiakkaamme omaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla hoitaen ja kehittäen. Kannamme vastuun siitä, että rakentamamme kiinteistön arvo säilyy myös tulevina vuosina. Etsimme moderneja, energia- ja kustannustehokkaita ratkaisuja, joiden avulla toteutamme pitkäikäisiä ja laadukkaita rakennuksia. Hoidamme kaikki yhteiskunnalliset velvoitteemme ja vastuut asianmukaisesti. Laatu Toimintatapamme on syntynyt monipuolisen kokemuksemme ja vahvan ammattitaitomme pohjalta. Laadimme jokaiseen kohteeseen laatusuunnitelmat, joissa huomioidaan kunkin kohteen erityispiirteet ja erityistä huomiota vaativat asiat.

4 4 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 Asuntorakentaminen Osaavaa ja näkemyksellistä asuntorakentamista Rakennamme koteja, joiden arvo säilyy ja kasvaa ennen kaikkea koteja, joissa asukkaat viihtyvät. Rakennamme asuntoja niin yksityishenkilöille kuin suurille valtakunnallisille asuntosijoitusyhtiöille, kunkin asiakkaan ja asukkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Viihtyisiä koteja Joustava organisaatiomme ja ammattitaitoinen henkilökuntamme mahdollistavat asiakkaan toiveiden huomioimisen sisustusratkaisuissa, jotta huoneisto tulee vastaamaan varustelultaan ja toimivuudeltaan omistajan ja asukkaan tarpeita. Vapaarahoitteiset asuntokohteemme ovat ostajan etua turvaavan RS-järjestelmän piirissä. Palveluumme voi kuulua kokonaisuus tontin hankinnasta, rakentamisesta ja rahoituksesta aina valmiin kohteen luovutukseen asti. Vastaamme, että kokonaisuus toteutetaan sovitun suunnitelman mukaisesti, ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti sekä asiakkaan toiveita kuunnellen ja hänen etujaan vaalien.

5 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 5 Julkisivusaneeraus Kokenut saneerausrakentaja Jatke-konserni on yksi maamme suurimmista julkisivusaneerauksen alalla toimivista rakennusliikkeistä. Osaamisemme kattaa koko rakennuksen ulkovaipan piharakentamisesta vesikattoihin, ja samalla voimme rakentaa myös uusia, vanhaa täydentäviä tiloja. Koulutettu ja kokenut henkilökuntamme laatii suunnitelmat aina kiinteistökohtaisesti ja auttaa vertailemaan vaihtoehtoisia toteutustapoja. Käytössämme on ajanmukainen kalusto, ja tarvittaessa hyödynnämme vakiintuneiden yhteistyökumppaneidemme osaamista. Perusteellinen julkisivusaneeraus kestää kuukausia. Osaava, asiakaslähtöinen rakennusliike pitää asukkaat ajan tasalla työn etenemisestä ja huolehtii siitä, että remontti valmistuu sovitussa aikataulussa.

6 6 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 Toimitilarakentaminen ja kiinteistökehitys Kustannustehokasta toimitilarakentamista ja kiinteistökehittämistä Olemme toimitilarakentamisen ammattilainen, ja toteutamme muuntojoustavia ratkaisuja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Erityisosaamistamme on suurta tilaa vaativien myymälä- ja logistiikkakokonaisuuksien toteuttaminen. Asiakkaan haluaman kokonaisuuden onnistunut toteutus edellyttää lähtötilanteessa ammattitaitoista asiakkaan tarpeiden ja toiveiden selvittämistä. Tarjoamme parhaat vaihtoehdot toimitilojen sijainnille, kaavoitukselle, suunnittelulle, rakentamiselle, rahoitukselle ja huollolle kaikki tarvittaessa samassa paketissa. Valvomme asiakkaamme etua ja toteutamme kokonaispalvelun kustannustehokkaasti myös elinkaaren jatkokäyttö huomioiden. Uudistamme kehittämällä vanhoja toimitiloja Toimitilasaneerauksessa tila uudistetaan ajanmukaiseksi ja asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Myymälä-, logistiikka- ja varastokohteissa osaamisemme on erityisen vahva. Monipuolinen ja laaja-alainen ammattitaitomme mahdollistaa myös vanhojen toimitilojen jalostuksen uuteen käyttötarkoitukseen, esimerkiksi asunnoiksi.

7 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / Konserni Toimitusjohtajan katsaus Toimintakertomus Tunnusluvut Tuloslaskelma Tase Jatke Oy Tuloslaskelma Tase Jatke Uusimaa Oy Tuloslaskelma Tase Tämä konsernivuosikertomus on lyhennetty kooste Jatke-konsernin eri yhtiöiden virallisista tilinpäätöksistä eikä siten täytä virallisen tilinpäätöksen vaatimuksia.

8 8 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 HANNU LOKKA Toimitusjohtajan katsaus Jatke-konserni jatkoi vahvaa ja kannattavaa kasvua. Kehitimme yhtiötä ja panostimme voimakkaasti tulevaisuuden ja kantavan tulospohjan rakentamiseen. Kannattava kasvu, jalostusasteen nosto ja hyvä tuloskunto ovat lähivuosien fokuksemme. Konsernin liikevaihto sen kuudentena tilikautena oli hieman yli 130 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu edelliseen tilikauteen verrattuna oli lähes 30 %. Liikevoitto oli 3,4 %, jota voidaan pitää kohtuullisen hyvänä, varsinkin etupainotteiset resurssipanostukset huomioiden. Euromääräisesti liikevoitto kasvoi edellisestä vuodesta noin 20 %. Erityisesti Jatke Uusimaa Oy:n tulosta voidaan pitää kiitettävänä. Omavaraisuusasteen saimme nostettua tyydyttävälle 33 % tasolle. Oman pääoman tuotto oli 46 %. Haastavasta taloudellisesta markkinatilanteesta huolimatta tulemme jatkamaan kannattavan kasvun polulla erityisen tarkasti tasettamme ja kassavarantoamme vahtien. Vuoden 2015 hyvä, sopimuksin varmistettu urakkapainotteinen työvarantomme ja sen terve katesisältö antavat vahvan perustan kuluvalle vuodelle. Globaalista talousahdingosta ja Venäjän epävarmasta tilanteesta ja sen heijasteista lokaaliin markkinatilanteeseen johtuen päivitimme lähivuosien kasvustrategiaamme erityisesti riskipitoisen ja kassaaktiivisen omaperusteisen tuotannon osalta. Sopeutimme toimintaamme vastaamaan entisestään kiristyvään markkinatilanteeseen pitämällä Jatke Oy:tä koskevat YT-neuvottelut sekä toteuttamalla konsernin kustannusrakennetta virtaviivaistavat toimenpiteet. Kyseisillä toimenpiteillä uskomme varmistavamme kannattavan kasvun, jalostusasteen noston ja tulevaisuuden korkeamman tuloskunnon perustan haastavilla rakennus- ja kiinteistömarkkinoilla. Haluamme jatkossakin kasvaa kannattavasti. Jatkoimme edellisen vuoden toimialakohtaista ja alueellista operatiivista laajentumistamme perustamalla Helsinkiin uuden Uusimaa & Häme -toimitilarakentamisyksikön. Yksikönjohtajana aloitti Pauli Karjalainen toukokuussa Yksikön toiminta on lähtenyt käyntiin mallikkaasti. Pääkaupunkiseutu korostuu kaikkien toimialojemme osalta jatkossakin konsernin toiminnassa. Vuoden 2014 konsernin liikevaihdosta n. 50 % rakentui kyseiseltä alueelta. Tämän vuoden ennuste on, että alueen osuus on kasvamassa jo n. 65 prosenttiin liikevaihdostamme.

9 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 9 HANNU LOKKA Toimitusjohtajan katsaus Toimialojamme ovat jatkossakin asunto-, toimitila- ja saneerausrakentaminen sekä kiinteistökehitys. Tilikauden aikana aloitimme kahden uuden RS-kohteen ja yhden omaperusteisen toimitilahankkeen rakentamisen ja urakoimme lähes 900 uudisasuntoa. Vuoden aikana olemme käynnistäneet asuntotuotannon kaikilla Jatkeen toimialueilla. Vuoden lopussa ostimme myös Jyväskylästä asemakaavoitetun asuntotontin, jolle olemme käynnistämässä vuoden 2015 aikana neljä omaperusteista asuinkerrostaloa. Voitimme hankekehitys- ja kaupunkikeskustojen kehittämiskilpailuja. Solmimme esisopimuksin ja yhteistyösopimuksin projekteja, jotka mahdollistavat meille suunnitelmallisen ja pitkäjänteisen hieman yli omaperusteisen asunnon tuotannon. Tavoitteemme on kehittää ja kasvattaa Jatkeelle myös asuntorakentajana vahva ja luotettava maine. Tämä saavutetaan laadukkaalla ja kustannustehokkaalla toteutuksella sekä asiakas- ja käyttäjätarpeisiin vastaavalla konsepti- ja toteutussuunnittelulla. Yhteiskuntavastuu korostuu kaikessa päivittäisessä toiminnassamme. Vuoden aikana panostimme vahvasti tietotekniikan ja koulutuksen osalta uusiin määräyksiin ja tietoteknisiin ilmoitusvelvollisuusratkaisuihin. Pitämällä nämä asiat erinomaisessa kunnossa uskomme pitkällä tähtäimellä saavuttavamme paremman kilpailuedun ja laadun kitkemällä ja torjumalla yhteisesti alalla toimivaa harmaata taloutta. Tytäryhtiömme Adicio Oy:n ulkomaisella, omalla työvoimalla, pystyimme korvaamaan ulkomaisen ulkopuolisen vuokratyövoiman ja ulkomaisten aliurakoitsijoiden käytön työmaillamme. Adicio Oy toimii täysin kotimaisen työ- ja verolainsäädännön sekä tarkoin määriteltyjen eettisten arvojen mukaisesti. Tilikauden aikana Jatke Oy osti tytäryrityksensä Adicio Oy:n vähemmistöosakkaiden kaikki osakkeet ja omistaa Adico Oy:n nyt kokonaan. Adicio Oy:n työntekijäresurssit ja taloushallinto integroitiin tiiviiksi osaksi Jatke-konsernia. Adicio Oy:n uutena toimitusjohtajana aloitti vuodenvaihteessa Kari Grönfors. Adicio Oy teki tilikaudella hyvän tuloksen. Henkilöstön motivoituneisuus, intohimo, palveluhenkisyys, sitoutuneisuus, ammattitaito ja -ylpeys ovat Jatke-konsernin tulevan menestyksen perusta. Työtyytyväisyyden mittaustulokset kehittyivät jälleen edellisestä vuodesta ja olivat vertailuryhmiin nähden poikkeuksellisen hyvät. Henkilökuntamme kehittämisen välineinä toimivat aktiivinen kouluttautuminen ja tavoitteitamme tukeva yrityskulttuuri. Työturvallisuuden jatkuva kehittäminen on tärkeimpiä painopistealueitamme. Tapaturmataajuudessa kehityimme edelliseen vuoteen nähden hieman. Lukumme ovat keskimäärin rakennusalan vertailuryhmäämme paremmat. Meillä on kuitenkin edelleen paljon parannettavaa tällä sektorilla. Konsernin tavoitteena on Rakennusteollisuus RT:n asettama nolla tapaturmaa -tavoite.

10 10 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 HANNU LOKKA Toimitusjohtajan katsaus Vuoden aikana teimme päätöksen keskittää kaikki konsernin työterveyspalvelut yhdelle valtakunnalliselle palvelutuottajalle aikaisemman seitsemän paikallisen toimijan sijasta. Olemme tänään jo kohtalaisen merkittävä työllistäjä toimintaalueellamme. Konserni työllisti vuoden aikana keskimäärin noin 280 henkilöä, joista noin puolet oli toimihenkilöitä. Henkilöstöhistoriaamme taaksepäin peilaten yhtiön tuotantohenkilökunnan määrän voimakas kasvu kuuden ensimmäisen toimintavuoden aikana vastaa neljän uuden jatkelaisen palkkaamista jokaisena toimintakuukautenamme. Henkilöstöstrategiamme tavoitteena on luoda konsernille kilpailukykyinen ja ammattitaitoinen organisaatio, joka kykenee vastaamaan tulevaisuuden muuttuviin haasteisiin. Riskit liittyvät läheisesti kiinteistö- ja rakennusalaamme. Riskien tunnistettavuus, hallittavuus ja ennalta ehkäiseminen ovat oleellinen osa tuloksellista pitkäjänteistä toimintaa. Kilpailu alalla on hektistä ja kovaa. Globaalit vaikutteet sekä niistä aiheutuvat paikallisesti nopeasti muuttuvat markkinatilanteet tuovat jatkuvia ja osin yllättäviä haasteita päivittäiseen toimintaamme. Kustannustehokkuuden jatkuvaan parantamiseen tähtäävä toiminta sekä toimintojen ja organisaation sopeuttaminen kulloinkin vallitsevaan alueelliseen markkinaan on olennainen osa nykypäivän rakentamista. Ajanmukaiset seuranta- ja toimintajärjestelmät sekä tehokas tuotannonohjaus ja henkilökunnan koulutus ovat työkaluja päivittäiseen tekemiseen ja kilpailussa pärjäämiseen. Kiitän lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneitamme erittäin hyvästä ja tuloksellisesta yhteistyöstä sekä koko henkilöstöämme poikkeuksellisen sitoutuneesta työskentelystä asiakkaidemme ja yrityksemme hyväksi. Avoin ja vastuullinen yhteistoimintamme mahdollistavat luottamuksen, joka on ehdoton edellytys tulokselliselle toiminnalle. Asiakkailtamme olemme saaneet vahvan luottamusmandaatin. Se, ammattitaitoinen henkilöstömme ja kasvanut työvarantomme luovat perustan, jolta on hyvä ponnistaa eteen- ja ylöspäin kannattavan kasvun ja korkeamman jalostusasteen tiellä. On ilo täyttää ja joskus jopa ylittää asiakkaidemme odotukset. Terveisin, Hannu Lokka Toimitusjohtaja, CEO

11 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 11 KONSERNI TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUSI Olennaiset tapahtumat tilikaudella Jatke-konsernin toiminta jatkoi laajentumista päättyneen tilikauden aikana. Liikevaihtoa kertyi ,19, jossa kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna oli 26,2 %. Jatke-konsernin strategiana on kannattava kasvu, jota emoyhtiön hallitus pyrkii toteuttamaan yhtiön resurssien suunnitelmallisella kehittämisellä. Tähän liittyen tilikauden aikana aloitti uusi toimitilaorganisaatio, jonka toiminta-alueita ovat Uusimaa ja Häme. Organisaation vetäjäksi nimitettiin Pauli Karjalainen. Tilikauden aikana Jatke-konsernin toiminta jakautui siten, että toiminnasta noin 25 % oli saneerausta, noin 25 % toimitilarakentamista ja noin 50 % asuntorakentamista. Suurin osa toiminnasta oli urakointia. Tilikauden aikana aloitettiin Lappeenrannassa yksi omaperusteinen toimitilahanke, joka myytiin kiinteistösijoittajalle. RS-kohteita valmistui kaksi sekä kahden kohteen rakentaminen aloitettiin. Tilinpäätöshetkellä Jatke-konsernilla oli valmiita myymättömiä asuinhuoneistoja 17 kappaletta, joista seitsemän oli vuokrattuna. Lisäksi Jatke Oy:llä oli Varte Oy:n kanssa yhteistyössä toteutetussa As Oy Haminan Maarianheikissä yhteensä 4 myymätöntä asuntoa. Tilikauden aikana konsernin omistusosuus tytäryritys Adicio Oy:stä nousi sataan prosenttiin. Toteutetulla kaupalla ei ole vaikutusta Adicio Oy:n toimintaan. Adicio Oy:n toiminnan tarkoituksena on edelleen korvata Jatke-konsernin tarvitsema ulkomainen vuokratyövoima omalla ulkomaisella työvoimalla sekä vuokratyövoiman käyttöön liittyvien riskien hallitseminen. Jatke Oy:ssä pidettiin tilikauden aikana YT-neuvottelut, joiden lopputulos vaikutti yhteensä 13 henkilön työsuhteeseen. YT-neuvotteluiden tavoitteena oli muokata yhtiön kustannusrakennetta vastaamaan tiukentunutta markkinatilannetta. Konsernin tilikauden tulos saavutti tavoitteet niin liikevaihdon kuin tuloksenkin osalta. Erityisen suuri merkitys tähän oli Jatke Uusimaa Oy:n erinomaisella tuloksella. Olennaiset tapahtumat tilikauden päättymisen jälkeen sekä arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä Tilikauden päättyessä Jatke-konsernilla oli kesken useita saneeraus-, toimitila- ja asuntokohdeurakoita sekä kahden RS-kohteen rakennus-

12 12 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 Jatke-konsernin vuosikertomus KONSERNI KONSERNI TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUSI TILIKAUSI työt. Tilikauden päättymisen jälkeen konserni on solminut useita urakkasopimuksia. Toimintakertomuksen antamisen hetkellä, maaliskuun lopulla, konsernin yhteenlaskettu tulouttamaton tilauskanta oli noin 162 miljoonaa euroa. Jatke konserni odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna Konserni jatkaa edelleen niin saneeraus-, toimitila- kuin asuntokohteiden kehittämistä ja urakointia. Omaperusteisen tuotannon määrää pyritään kasvattamaan tarkasti harkiten ja yleinen taloudellinen tilanne huomioiden. Arvio toiminnan riskeistä ja epävarmuustekijöistä Tunnistettuja riskitekijöitä ovat talouden yleinen kehitys, rakennusalan muuttuva markkinatilanne, omaperusteisen tuotannon vaatimat hankekehityskustannukset sekä omanpääoman suuri tarve. Riskitekijöitä pyritään ehkäisemään markkinatilanteen jatkuvalla seurannalla sekä tarvittaessa nopealla toimintojen sopeuttamisella vallitsevaan tilanteeseen. Omaperusteiseen tuotantoon liittyviä riskejä hallitaan rajoittamalla hankkeiden määrää ja kokoa sekä keskittymällä vain prime-sijainnilla oleviin hankkeisiin. Tilikauden 2015 aikana Jatke-konserni keskittyy edelleen toiminnassaan pääosin urakkatuotantoon. Mahdollisesti aloitettavien perustajaurakointihankkeiden osuus ei tule olemaan kokonaisuudessaan kovin merkittävä. Näin ollen Jatke-konsernin toimintaan sitoutuvan pääoman määrä ei kasva liian suureksi, eikä konserni altistu merkittävässä määrin kohteiden myyntiriskille. Emoyhtiön johto, hallitus ja tilintarkastajat Emoyhtiön hallituksen varsinaisina jäseninä ovat toimineet Juhani Pousi puheenjohtajana, Esa Eloranta varapuheenjohtajana ja jäseninä Pertti Asunmaa ( ), Ari Mielty, Petteri Pousi ( ) Ilpo Saarinen ja Asko Salminen. Yhtiön toimitusjohtajana on toiminut Hannu Lokka. Yhtiön tilintarkastajaksi on valittu Deloitte & Touche Oy päävastuullisena tilintarkastajana KHT Hannu Mattila.

13 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 13 KONSERNI TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUSI Emoyhtiö, hallitus Juhani Pousi puheenjohtaja Esa Eloranta varapuheenjohtaja Ari Mielty jäsen Petteri Pousi jäsen Ilpo Saarinen jäsen Asko Salminen jäsen

14 14 / Jatke-konsernin vuosikertomus SANEERAUS- JA Toimitilasaneeraus: Elixia Kamppi, Helsinki 2. Toimitilasaneeraus: Delta-Auto, Forssa 3. Asuntorakentaminen: As Oy Naantalin Tammistontähti 4. Julkisivusaneeraus: As Oy Jakometsä, Helsinki 5. Kiinteistökehitys: Loft-tehdas, Turku 6. Julkisivusaneeraus: As Oy Kantaja, Riihimäki 7. Julkisivusaneeraus: As Oy Runosmutka, Turku 8. Toimitilarakentaminen: Retail Park Lahdesjärvi, Tampere

15 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / RAKENNUSKOHTEITAMME & 8.

16 16 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 KONSERNI TUNNUSLUVUT TILIKAUSI LIIKEVAIHTO OMAVARAISUUSASTE 40,0 % 35,0 % 30,0 % 25,0 % 20,0 % 15,0 % 10,0 % 5,0 % 0,0 % LIIKEVOITTO

17 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 17 KONSERNI TULOSLASKELMA TILIKAUSI Rahayksikkö EURO LIIKEVAIHTO Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Liiketoiminnan muut tuotot Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana Varastojen lisäys / vähennys Ulkopuoliset palvelut Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot Henkilöstösivukulut Eläkekulut Muut henkilöstösivukulut Poistot ja arvonalentumiset Suunnitelman mukaiset poistot Arvonalentumiset Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Osuus osakkuuyritysten voitosta (tappiosta) Rahoitustuotot yhteensä Rahoituskulut yhteensä VOITTO ENNEN SATUNNAISERIÄ VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA Tuloverot Tilikauden verot Vähemmistöosuus TILIKAUDEN VOITTO

18 18 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 KONSERNI TASE TILIKAUSI Rahayksikkö EURO Rahayksikkö EURO VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Konserniaktiiva Muut pitkävaik. menot Aineelliset hyödykkeet Tontit ja maa-alueet Koneet ja kalusto Muut aineelliset hyödykkeet Ennakkomaksut ja keskeneräiset hankinnat Sijoitukset Osuudet om.yht.yrityksissä Muut sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Aineet ja tarvikkeet Keskeneräiset tuotteet Vaihto-omaisuusosakkeet Muu vaihto-omaisuus Saamiset Lyhytaikaiset Myyntisaamiset Lainasaamiset Muut saamiset Siirtosaamiset VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Edellisten tilikausien voitto (tappio) Tilikauden voitto (tappio) VÄHEMMISTÖOSUUS PAKOLLISET VARAUKSET Takuuvaraus VIERAS PÄÄOMA Pitkäaikainen Pääomalainat Lainat rahoituslaitoksilta Ostovelat Lyhyt aikainen Pääomalainat Lainat rahoituslaitoksilta Saadut ennakot Ostovelat Velat omistusyhteysyrityksille Muut velat Siirtovelat VASTATTAVAA YHTEENSÄ Rahoitusarvopaperit Muut arvopaperit Rahat ja pankkisaamiset VASTAAVAA YHTEENSÄ

19 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 19 JATKE OY TULOSLASKELMA TILIKAUSI Rahayksikkö EURO LIIKEVAIHTO Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Liiketoiminnan muut tuotot Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana Varastojen lisäys / vähennys Ulkopuoliset palvelut Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot Henkilöstösivukulut Eläkekulut Muut henkilöstösivukulut Poistot ja arvonalentumiset Suunnitelman mukaiset poistot Arvonalentumiset Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Rahoitustuotot yhteensä Rahoituskulut yhteensä VOITTO ENNEN SATUNNAISERIÄ VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA Tuloverot Tilikauden verot TILIKAUDEN VOITTO

20 20 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 JATKE OY TASE TILIKAUSI Rahayksikkö EURO Rahayksikkö EURO VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Muut pitkävaik. menot Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Muut aineelliset hyödykkeet Ennakkomaksut ja keskeneräiset hankinnat Sijoitukset Osuudet saman kons. yrityksissä Osuudet om.yht.yrityksissä VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Aineet ja tarvikkeet Keskeneräiset tuotteet Vaihto-omaisuusosakkeet Muu vaihto-omaisuus Saamiset Lyhytaikaiset Myyntisaamiset Lainasaamiset Muut saamiset Siirtosaamiset VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Edellisten tilikausien voitto (tappio) Tilikauden voitto (tappio) PAKOLLISET VARAUKSET Takuuvaraus Tappiovaraus VIERAS PÄÄOMA Pitkäaikainen Pääomalainat Lainat rahoituslaitoksilta Ostovelat Lyhyt aikainen Pääomalainat Lainat rahoituslaitoksilta Saadut ennakot Ostovelat Velat omistusyht.yrityksille Velat konserniyrityksille Muut velat Siirtovelat VASTATTAVAA YHTEENSÄ Rahoistusarvopaperit Muut arvopaperit Rahat ja pankkisaamiset VASTAAVAA YHTEENSÄ

21 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 21 JATKE UUSIMAA OY TULOSLASKELMA TILIKAUSI Rahayksikkö EURO LIIKEVAIHTO Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Liiketoiminnan muut tuotot Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana Varastojen lisäys / vähennys Ulkopuoliset palvelut Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot Henkilöstösivukulut Eläkekulut Muut henkilöstösivukulut Poistot ja arvonalentumiset Suunnitelman mukaiset poistot Liiketoiminnan muut kulut LIIKEVOITTO Rahoitustuotot ja -kulut Rahoitustuotot yhteensä Rahoituskulut yhteensä VOITTO ENNEN SATUNNAISERIÄ VOITTO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA Tuloverot Tilikauden verot TILIKAUDEN VOITTO

22 22 / Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 JATKE UUSIMAA OY TASE TILIKAUSI Rahayksikkö EURO Rahayksikkö EURO VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Muut pitkävaik. menot Aineelliset hyödykkeet Tontit ja maa-alueet Koneet ja kalusto VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Keskeneräiset tuotteet Valmiit tuotteet Muu vaihto-omaisuus Saamiset Lyhytaikaiset Myyntisaamiset Saamiset saman konsernin yrityksiltä Muut saamiset Siirtosaamiset VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Osakepääoma Edellisten tilikausien voitto (tappio) Tilikauden voitto (tappio) Pakolliset varaukset VIERAS PÄÄOMA Lyhyt aikainen Lainat rahoituslaitoksilta Saadut ennakot Ostovelat Velat saman konsernin yrityksille Muut velat Siirtovelat VASTATTAVAA YHTEENSÄ Rahat ja pankkisaamiset 324 *) VASTAAVAA YHTEENSÄ *) Jatke Uusimaa Oy kuuluu osaksi Jatke-konsernin konsernitilijärjestelmää, jossa Jatke Oy on konsernitilin omistaja. Yhtiön saamiset konsernitilin omistajalta ,24 euroa on esitetty saamisissa saman konsernin yrityksiltä.

23 Jatke-konsernin vuosikertomus 2014 / 23 HENKILÖSTÖ Tilikauden 2014 aikana Jatke-konsernissa on ollut keskimäärin 133 toimihenkilöä, joista työmaatoimihenkilöitä 97. Työntekijöitä oli keskimäärin 146. Jatke-konsernin vuonna 2014 maksamien palkkojen ja palkkioiden kokonaissumma oli 13,3 miljoonaa euroa (vuonna ,6 milj. ). Palkan määräytymisen perusteina ovat työehtosopimukset ja paikalliset kollektiiviset ja yksilölliset sopimukset sekä tehtävässä suoriutuminen. Jatke-konserni on määritellyt henkilöstöön liittyvät tavoitteet ja toimenpiteet henkilöstösuunnitelmassa. Yhtiön tavoitteena on luoda tulevaisuuteen suuntautunut ja kilpailukykyinen organisaatio. Tavoite saavutetaan kehittämällä työntekijöiden ammattitaitoa, rekrytoimalla ammattitaitoisia ja motivoituneita ihmisiä sekä luomalla jatkuvaa kehittymistä ja tuloksellisuutta vaaliva yrityskulttuuri. Turvallisuuskulttuurin edistäminen jatkui yhtiössä vuonna Tavoitteena on työtapaturmien määrän vähentäminen kohti nollatasoa. YMPÄRISTÖMME Energiatehokkuus ja ekologia Työmaiden suunnittelun ja toiminnanohjauksen avulla energian kulutusta pyritään minimoimaan kaikin tavoin Jatke-konsernin toiminnassa. Esimerkiksi logistiikkavirtojen kehittämisellä pystytään vaikuttamaan tuotannon energiatehokkuuteen merkittävästi. Jatke-konserni pyrkii huomioimaan tuotannossaan lopputuotteen ekologisuutta ja energiatehokkuutta, jotta myös loppukäyttäjän käyttökustannukset olisivat mahdollisimman pienet. Uusien rakennusmääräysten toteuttaminen mm. alentaa lopputuotteen energian kulutusta. Materiaalitehokkuus Työmailla jätteiden syntymistä minimoidaan hyvällä suunnittelulla ja toimittajaohjauksella. Syntyvät jätteet lajitellaan ja tehokkaaseen jätehuoltoon pyritään yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Näin tavaravirrat saadaan myös tältä osin mahdollisimman tehokkaiksi ja ympäristöystävällisiksi. TUOTEKEHITYS-, SUUNNITTELU- JA HANKINTAJOHTAMINEN YHTEYDESSÄ PROJEKTIHALLINTAAN Yrityksen nopean kasvun hallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota kaikilla toiminnan sektoreilla. Tuotannon-, aikataulu- ja taloushallinnan ohjelmistoja ja osaamista on kehitetty edelleen palvelemaan toiminnan kaikkia osaalueita. Tuotannon ohjaukseen liittyviä toimintajärjestelmiä on parannettu yhdessä suunnittelu- ja hankintatoimen kanssa huomioiden yleinen rakennusalan kehitys mm. energiatehokkuuden sekä ympäristö- ja viranomaisvaatimusten suhteen. Tuotantoon liittyvää hankintatoimintaa on kehitetty vahvistaen osaamista sekä resursseja organisaatiossa kilpailukyvyn ja laadun parantamiseksi. Kaikkia konsernin hankintatoimintoja ohjataan konsernin hankintajohtoryhmästä käsin. Organisaation tuotantoresursseja lisättiin niin asunto- kuin toimitilaosaamisen osalta.

24 KAAKKOIS-SUOMI Jatke Oy Pääkonttori Keskikatu Kouvola vaihde UUSIMAA Jatke Oy Jämsänkatu 2, Pikseli Helsinki vaihde PIRKANMAA Jatke Oy Satakunnankatu 24 A Tampere vaihde SATAKUNTA Jatke Oy Antinkatu 16 B 2. krs Pori vaihde Jatke Oy Valtakatu 33, 2. krs Lappeenranta vaihde Jatke Uusimaa Oy Kauppatori Hyvinkää vaihde HÄME Jatke Oy Moisionkatu Lahti vaihde VARSINAIS-SUOMI Jatke Oy Pronssikuja Vanhalinna vaihde Sähköpostiosoitteet ovat muotoa

Sitoutunut ja taitava henkilökunta

Sitoutunut ja taitava henkilökunta Jatke-konserni vuosikertomus 2013 Sitoutunut ja taitava henkilökunta Toimintamme perusta on motivoitunut ja tehtäviinsä sitoutunut henkilökunta, johon kuuluu noin 300 oman alansa ammattilaista. Lisäksi

Lisätiedot

Sitoutunut ja taitava henkilökunta

Sitoutunut ja taitava henkilökunta Sitoutunut ja taitava henkilökunta Toimintamme perusta on motivoitunut ja tehtäviinsä sitoutunut henkilökunta, johon kuuluu noin 300 oman alansa ammattilaista. Lisäksi teemme yhteistyötä luotettavien ja

Lisätiedot

Vuosikatsaus 2004. Kuva: Viru Keskus, Tallinna, Viro

Vuosikatsaus 2004. Kuva: Viru Keskus, Tallinna, Viro Vuosikatsaus 2004 Kuva: Viru Keskus, Tallinna, Viro SRV YHTIÖT OYJ Niittytaival 13 PL 500, 02201 Espoo puh. 0201 455 200 Faksi 0201 455 245 etunimi.sukunimi@srv.fi www.srv.fi SRV VIITOSET OY Niittytaival

Lisätiedot

v u o s i k a t s a u s 2002

v u o s i k a t s a u s 2002 vuosikatsaus 2002 Yritys tarvitsee menestyäkseen idean, jolla se parhaiten voi palvella yhteistyökumppaniaan. Meillä tämä idea on Viitoset-malli. Kehitimme rakennushankkeen toteuttamiseksi mallin, jossa

Lisätiedot

Rakentamisen malli... 2. Johdon katsaus... 6. Turvallinen kumppani... 8. Merkittäviä projekteja Kampin Keskus ja Virukeskus... 9. SRV Viitoset...

Rakentamisen malli... 2. Johdon katsaus... 6. Turvallinen kumppani... 8. Merkittäviä projekteja Kampin Keskus ja Virukeskus... 9. SRV Viitoset... vuosikatsaus 2002 Rakentamisen malli. Yritys tarvitsee menestyäkseen idean, jolla se parhaiten voi palvella yhteistyökumppaniaan. Meillä tämä idea on Viitoset-malli. Kehitimme rakennushankkeen toteuttamiseksi

Lisätiedot

Avainluvut. Konsernin liikevaihto...276 M. Tulos ennen veroja...9,8 M. Omavaraisuusaste...26,5 % pääomalaina mukaanlukien

Avainluvut. Konsernin liikevaihto...276 M. Tulos ennen veroja...9,8 M. Omavaraisuusaste...26,5 % pääomalaina mukaanlukien vuosikatsaus 2003 Avainluvut Konsernin liikevaihto...276 M Tulos ennen veroja...9,8 M Omavaraisuusaste...26,5 % pääomalaina mukaanlukien Sijoitetun pääoman tuottoaste...24,6 % Oman pääoman tuottoaste...29,2

Lisätiedot

Tyytyväinen asiakas on osaamisemme mitta.

Tyytyväinen asiakas on osaamisemme mitta. Vuosikertomus 2009 2 Tyytyväinen asiakas on osaamisemme mitta. Sisällysluettelo Toimitusjohtajan katsaus 4-5 Visio ja arvot 6-7 Merkittäviä tapahtumia 2009 8-9 Keskittämisen edut käyttöön 10-11 Asiakkaan

Lisätiedot

vuosikertomus toimitusjohtajan katsaus

vuosikertomus toimitusjohtajan katsaus vuosikertomus 2010 toimitusjohtajan katsaus Sisältö Toimitusjohtajan katsaus 3 Toimintakertomus 2010 5 Emoyhtiön tuloslaskelma ja tase 9 Emoyhtiön rahoituslaskelma 12 Konsernin tuloslaskelma ja tase 13

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus SISÄLLYSLUETTELO Toimitusjohtajan katsaus... s. 4 Hallituksen toimintakertomus... s. 6 Tuloslaskelma... s. 11 Konsernitase...s. 12 Emoyhtiön tase...s. 14 Rahoituslaskelma...s. 16 Konsernitilinpäätöksen

Lisätiedot

2 Engelin toimialat 3 Engelin vuosi 1999 4 Toimitusjohtajan katsaus

2 Engelin toimialat 3 Engelin vuosi 1999 4 Toimitusjohtajan katsaus VUOSIKERTOMUS 1999 Sisältö 2 Engelin toimialat 3 Engelin vuosi 1999 4 Toimitusjohtajan katsaus Palvelumarkkinat ovat voimakkaassa kasvussa, koska muun muassa ulkoistaminen lisää palvelujen kysyntää. Markkinoiden

Lisätiedot

LIITETYT ASIAKIRJAT YHTEYSTIEDOT SEURAAVA TULOSJULKISTUS JA VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

LIITETYT ASIAKIRJAT YHTEYSTIEDOT SEURAAVA TULOSJULKISTUS JA VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 20 14 Yhtiöesite SISÄLTÖ 3 4 5 6 8 11 12 13 15 20 27 29 36 40 41 TÄRKEÄÄ TIETOA TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUNNOT HALLITUKSEN VASTUULAUSUNTO LIITETYT ASIAKIRJAT YHTEYSTIEDOT SEURAAVA TULOSJULKISTUS JA VARSINAINEN

Lisätiedot

SRV VUOSIKERTOMUS 2009 VUOSIKERTOMUS 2009

SRV VUOSIKERTOMUS 2009 VUOSIKERTOMUS 2009 SRV VUOSIKERTOMUS 2009 VUOSIKERTOMUS 2009 Dynaamisuus Luotettavuus Edelläkävijyys Palvelualttius Rakentavasti erilainen SRV on rakentava kumppani, joka toimii avoimessa yhteistyössä kaikkien sidosryhmiensä

Lisätiedot

vuosikertomus 2001 your global partner in electronics

vuosikertomus 2001 your global partner in electronics vuosikertomus 2001 your global partner in electronics 2 " Yritykset, jotka pystyvät edelleen tehostamaan toimintaansa, minimoimaan riskinsä, verkottumaan parhaiden partnereiden kanssa ja hoitamaan kokonaislogistiikkansa

Lisätiedot

POWERING YOUR SUCCESS

POWERING YOUR SUCCESS POWERING YOUR SUCCESS VUOSIKERTOMUS 2003 TIETOA OSAKKEENOMISTAJILLE JA SIJOITTAJILLE Efore Oyj:n kotipaikka on Espoo. Yhtiön yritys- ja yhteisötunnus on 0195681-3. SISÄLTÖ Vuosi 2003 lyhyesti 3 Missio,

Lisätiedot

ncc rakennus Oy 2007 ncc rakennus Oy 1

ncc rakennus Oy 2007 ncc rakennus Oy 1 NCC RAKENNUS OY 2007 ncc rakennus Oy 1 TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2007 Liikevaihto ja tulos NCC Rakennus -konsernin valmistusasteen perusteella laskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 803,3 miljoonaa euroa

Lisätiedot

SRV:n vuosi 2014. Tilinpäätös

SRV:n vuosi 2014. Tilinpäätös Vuosikertomus 2014 SRV:n vuosi 2014 SRV sijoituskohteena 1 Toimitusjohtajan katsaus 2 Vuosi 2014 lukuina 4 Hankekehitys 6 Vastuullisuus 10 Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmistä 2014 12 Hallitus 16

Lisätiedot

SRV:n vuosi 2014. Tilinpäätös

SRV:n vuosi 2014. Tilinpäätös Vuosikertomus 2014 SRV:n vuosi 2014 SRV sijoituskohteena 1 Toimitusjohtajan katsaus 2 Vuosi 2014 lukuina 4 Hankekehitys 6 Vastuullisuus 10 Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmistä 2014 12 Hallitus 16

Lisätiedot

Proha Oyj on nopeasti kasvava ja kannattava, kansainvälisesti toimiva tietotekniikan palveluyritys. Proha toimii kolmella liiketoiminta-alueella:

Proha Oyj on nopeasti kasvava ja kannattava, kansainvälisesti toimiva tietotekniikan palveluyritys. Proha toimii kolmella liiketoiminta-alueella: Vuosikertomus 1999 Proha lyhyesti Proha Oyj on nopeasti kasvava ja kannattava, kansainvälisesti toimiva tietotekniikan palveluyritys. Proha toimii kolmella liiketoiminta-alueella: Projektijohtaminen (Project

Lisätiedot

PORVOON ENERGIA. vuosikertomus 2007. Sisällys

PORVOON ENERGIA. vuosikertomus 2007. Sisällys PORVOON ENERGIA vuosikertomus 2007 Sisällys 3 Porvoon Energia -yhtiöt 4 Toimitusjohtajan katsaus 5 Hallituksen puheenjohtajalta 6 Hallinto ja organisaatio 7 Henkilöstökatsaus 8 Henkilöstöprofiili 9 Ympäristökatsaus

Lisätiedot

Luotettavuus Avoin yhteistyö Palveluhenkisyys Tehokkuus ja tuloksellisuus Kehittyminen ja kehittäminen Kilpailukyvyn kehittäminen Kannattavuus Kasvu

Luotettavuus Avoin yhteistyö Palveluhenkisyys Tehokkuus ja tuloksellisuus Kehittyminen ja kehittäminen Kilpailukyvyn kehittäminen Kannattavuus Kasvu Vuosikatsaus 2004 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan katsaus 4 Johtoryhmä 5 Avainluvut ja tärkeimmät tapahtumat 6 Projekti- ja kiinteistökehitys 8 Liike- ja toimitilarakentaminen 10 Teollisuus-, logistiikka-

Lisätiedot

LUOTETTAVASTI TURKULAINEN

LUOTETTAVASTI TURKULAINEN LUOTETTAVASTI TURKULAINEN Turku Energia VUOSIKERTOMUS 2003 SISÄLLYSLUETTELO Vuosi 2003 lyhyesti 3 Turku Energia tänään 4 Turku Energian tulevaisuus 5 Toimitusjohtajan katsaus 6 Markkinakatsaus 7 Kaukolämpö

Lisätiedot

Tapahtumia Lujalla 2009 3 Lujat arvot 4. Taantumassa pitää varustautua nousuun 5

Tapahtumia Lujalla 2009 3 Lujat arvot 4. Taantumassa pitää varustautua nousuun 5 tapahtumia 2009 Tapahtumia Lujalla 2009 3 Lujat arvot 4 Taantumassa pitää varustautua nousuun 5 Lujatalo Oy 6 Lujabetoni Oy 8 Fescon Oy 1 0 Lujapalvelut Oy 12 Talous ja rahoitus 14 Lujan yritysvastuu 16

Lisätiedot

OSAAVA SUOMALAINEN PERHEYHTIÖ VUOSI 2005

OSAAVA SUOMALAINEN PERHEYHTIÖ VUOSI 2005 OSAAVA SUOMALAINEN PERHEYHTIÖ VUOSI 2005 SUOMEN 6. SUURIN RAKENNUSALAN KONSERNI Emoyhtiö Lujatalon tytäryhtiö - Uudisrakentaminen - Korjausrakentaminen - Asunnot - Toimitilat - Liikevaihto 227 M Osakkuusyhtiö

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 ST1 NORDIC OY

VUOSIKERTOMUS 2013 ST1 NORDIC OY OY 1 2 4 6 7 8 10 Hallituksen toimintakertomus 14 Tulos, tase ja rahoituslaskelma 20 Liitetiedot 34 35 T I LI NPÄ ÄTÖS Sisällys Olemme suomalainen energia yhtiö, joka haastaa totutut toimintatavat. Etenemme

Lisätiedot

Askeleen edellä. Välittäen.

Askeleen edellä. Välittäen. Askeleen edellä. Välittäen. YIT Lyhyesti YIT on rakennusalan edelläkävijä, joka luo kestävää kaupunkiympäristöä rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. YIT:llä on

Lisätiedot

Vuosikertomus 2009 Kymenlaakson Sähkö

Vuosikertomus 2009 Kymenlaakson Sähkö Kymenlaakson Sähkö Vuosikertomus 2009 2 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan katsaus 5 Asiakaspalvelun uusi aikakausi 7 Vahvaa osaamista sähkömarkkinoilla 9 Sähkön laatu hyvällä tasolla 11 Verkostotöitä lähellä

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ YHTEISKUNTAA RAKENTAMASSA

KESTÄVÄÄ YHTEISKUNTAA RAKENTAMASSA KESTÄVÄÄ YHTEISKUNTAA RAKENTAMASSA VUOSI 21 Lujapalvelut, Clean Card -sertifikaatin luovutus Kuvassa vasemmalta Inspecta Sertifiointi Oy:n liiketoimintajohtaja Kaj von Weissenberg, STTL:n liiketoimintajohtaja

Lisätiedot

Tulos ennen satunnaisia eriä, MEur 0,00 99 00 01 02 03

Tulos ennen satunnaisia eriä, MEur 0,00 99 00 01 02 03 Vuosikertomus 2003 avainluvut Liikevaihto, MEur 50 45 40 35 30 25 20 15 10 5 8 7 6 5 4 3 2 1 Tulos ennen satunnaisia eriä, MEur Tulos/Osake (EPS), Eur 0,40 0,35 0,30 0,25 0,20 0,15 0,10 0,05 0 99 00 01

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Toiminta-ajatus

SISÄLLYSLUETTELO. Toiminta-ajatus VUOSIKERTOMUS 1995 SISÄLLYSLUETTELO Toimitusjohtajan katsaus... 2 Hallitus, yhtiöjohto, tilintarkastajat... 3 NCC-Puolimatka lyhyesti... 4 Toimintakertomus tilikaudelta 1.1.1995-31.12.1995... 5 Tilintarkastuskertomus...

Lisätiedot

V U O S I K E RTO M U S 2003

V U O S I K E RTO M U S 2003 VUOSIKERTOMUS 2003 Sisällys Vuosi lyhyesti 1 Tietoja osakkeenomistajille 2 Martela lyhyesti 3 Toimitusjohtajan katsaus 4 Liiketoimintayksiköt ja organisaatio 2003 6 Liiketoimintayksikkö Suomi 6 Liiketoimintayksikkö

Lisätiedot