SÄHKÖINEN SUORA ILMAN LUPAA OMILLE KULUTTAJA- ASIAKKAILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄHKÖINEN SUORA ILMAN LUPAA OMILLE KULUTTAJA- ASIAKKAILLE"

Transkriptio

1 ASML-jäsenohje vain jäsenkäyttöön SÄHKÖINEN SUORA ILMAN LUPAA OMILLE KULUTTAJA- ASIAKKAILLE Lakitausta: Sähköisen viestinnän tietosuojalaki 26 3 momentti, 28 (Henkilötietolaki 24, 25 ja 30 ) Valvova viranomainen: Tietosuojavaltuutettu (+ Kuluttajavirasto) Caseja & viranomaisohjeita: TSV:n suoramarkkinointiohje 1/2007 TSV:n Zed-päätös Vuoden 2004 syksystä alkaen omilla kuluttaja-asiakkaille on voinut tietyin edellytyksin tehdä sähköistä suoramarkkinointia kuluttajille ilman lupaa (jatkossa sähköinen asiakassuora ). Sähköinen suora luvalla è katso erillinen ASML-ohje B2B-sähköinen suora è katso erillinen ASML-ohje Asiaa koskeva säännös: Sähköisen viestinnän tietosuojalaki 26 3 momentti Jos palvelun tarjoaja tai tuotteen myyjä saa asiakkaana olevalta luonnolliselta henkilöltä sähköpostiviestiin, tekstiviestiin, puheviestiin, ääniviestiin tai kuvaviestiin liittyvän yhteystiedon tuotteen tai palvelun myynnin yhteydessä, sama palvelun tarjoaja tai tuotteen myyjä voi sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, käyttää tätä yhteystietoa omien samaan tuoteryhmään kuuluvien tai muuten vastaavien tuotteiden ja palvelujen suoramarkkinoinnissa. Palvelun tarjoajan tai tuotteen myyjän on annettava asiakkaana olevalle luonnolliselle henkilölle mahdollisuus ilman erillistä maksua ja helposti kieltää yhteystiedon käyttö tiedon keräämisen ja jokaisen sähköpostiviestin, tekstiviestin, puheviestin, ääniviestin ja kuvaviestin yhteydessä. Palvelun tarjoajan tai tuotteen myyjän on selkeästi tiedotettava kieltomahdollisuudesta. Tätä EU-direktiivista kumpuavan säännöksen tarjoamaa mahdollisuutta on käytetty toistaiseksi melko vähän. Toteutukset yleistyvät, mutta hitaasti. Kiinnostus kasvaa koko ajan.

2 On jonkun verran suppeampi ulottuvuudeltaan kuin lupaan perustuva sähköinen suora, koska rajoittuu samaan tai vastaavaan tuoteryhmään ja partneriyritysten mainontaa ei voi tehdä toisin kuin luvalla tehdyssä, jossa yksilöity lupa voi antaa mahdollisuuden muidenkin yritysten markkinointiin. Mahdollistaa käytännössä suuremman kannan, koska hyvin toteutetussa konseptissa kuluttajat antavat vähemmän kieltoja verrattuna siihen, mitä lupia niitä kysyttäessä jää saamatta. Kuluttajat eivät juurikaan tiedä konseptista, vaan heidän perusolettamuksensa on yleensä luvanvaraisuus. Viranomaisten tulkinnat asian äärellä ovat olleet melko tiukkoja. Automaattista soittojärjestelmää eli etukäteen nauhoitettuja puheluita ei voi käyttää sähköiseen asiakassuoraan, puheviestejä säännöksen mukaan sen sijaan voi. Tulkinnallinen tilanne on nauhoitesoittamisen osalta tämän vuoksi tällä hetkellä epäselvä. Edellytysten täyttyminen Sähköisen yhteystiedon tulee olla saatu tuotteen tai palvelun myynnin yhteydessä Perustilanne on sopimuksen teon tai tilauksen yhteydessä asiakkaalta saatu yhteystieto. Jos asiakkaalta myynnin yhteydessä saatu yhteystieto päivittyy yrityksen normaalin päivitysmenettelyjen yhteydessä (esim. mobiilinumero uudeksi) voi tätä päivittynyttä yhteystietoa voi luonnollisesti käyttää. On myös mahdollista, että sähköinen yhteystieto on saatu asiakkaalta myöhemmin asiakassuhteen kuluessa, tällöin voidaan tulkita yhteystiedon saadun myynnin yhteydessä. Tässäkin tapauksessa on syytä erityisesti muistaa informointivelvoitteet (ks. alla). Vain asiakassuhteen omaava yritys voi käyttää mahdollisuutta hyväkseen, ns. konsernikäyttö ei siis sallittua. HUOM! Tietosuojavaltuutettu on v alussa julkaistussa ohjeessaan ottanut kannan, jonka mukaan sähköistä asiakassuoraa saisi tehdä vain, mikäli asiakas ostaa tavaran tai palvelun kyseistä välinettä/kommunikointitapaa käyttäen. TSV suullisesti lieventänyt kantaa siten, että web-lomakkeella myynnin yhteydessä saatu sähköpostiosoite olisi käytettävissä. ASML katsoo, että sähköistä yhteystietoa voi lain mukaisesti käyttää, oli tieto saatu myynnin yhteydessä minkä tahansa kanavan kautta (lomake, verkko, kivijalka, puhelin jne.) tahansa. TSV:n ohje on siis tiukempi kuin laki ja lain mukaisesti eteneminen sisältää riskin TSV:n puuttumisesta (lähinnä yksittäisen reklamaation kautta) Pelkkä kilpailuun tai arvontaa osallistuminen ei ole tuotteen tai palvelun myyntiä. Ilmaisen näytekappaleen tilaus ei mahdollista sähköistä asiakassuoraa, mutta yhden hyödykkeen irtotilaus kyllä.

3 Pykälän tarkoittama myynti voi olla myös asiakkuus, johon kuluttaja sitoutuu ilman vastiketta esim. rekisteröitymistä edellyttävä web-palvelu. Ystävä- tai lahjatilauksen kautta saatuja kontaktitietoja ei yleensä voi sellaisenaan saa käyttää sähköiseen asiakassuoraan, koska yhteystietoa ei tavallisesti ole saatu lahjatilauksen saaneelta. Tämä riippuu kuitenkin toteutuksesta, jos konsepti toteutettu siten, että saaja on ollut mukana antamassa henkilötietoja tai jos hyödykkeen saaminen edellyttää saajalta erillistä aktiviteettia (jonka yhteydessä häntä voi informoida lain mukaisesti). sama tai vastaava tuoteryhmä Tulkinta on kuluttajalähtöinen. Ei juurikaan viranomaispäätöksiä. Tietosuojavaltuutettu otti ns. Zed-casessa joulukuussa 2004 kannan, jonka mukaan mobiilit hyöty-, ajanviete- ja viihdepalvelut eivät muodosta samaa tai vastaavaa tuoteryhmää. SSML:n näkemyksen mukaan ratkaisevaa on, minkä sisältöistä asiakasmarkkinointia kuluttajan on perusteltua odottaa ottaen huomioon yrityksen tarjooma ja sen kuluttajalle tarjoama informaatio. Perusteltua voisi näin ollen olla, että myös tavaratalotyyppinen tarjooma muodostaa saman tai vastaavan tuoteryhmän, jos yrityksen toimintamalli ja sen viestintä tätä tukevat. Tätä mieltä ovat olleet myös UK:n viranomaiset. Yksittäisen kertahyödykkeen tilaaminen esim. mobiilisisältöpalvelu asettaa erityiset haasteet informoinnille. Kieltomahdollisuudesta informointi Jotta sähköistä asiakassuoraa voisi tehdä, on yrityksen yhteystietoa kerättäessä selkeästi informoitava kuluttajaa mahdollisuudesta kieltää sähköinen asiakassuora. Informoinnin johdosta kuluttajan olisi ymmärrettävä, että sähköisiä markkinointiviestejä tulee jatkossa ellei hän käytä tarjolla olevaa kieltomahdollisuutta. Kieltomahdollisuuden toteuttaminen Yrityksen on annettava kuluttajalle mahdollisuus tehdä kielto helposti ja ilman eri maksua. Ohjaus kieltomahdollisuuteen on oltava hyvin selkeä ja erottuva. Kuluttajan on voitava toteuttaa kielto vaikeuksitta. Perusteltua on monikanavaisessa asiakkuudessa järjestää kieltokanava siten, että käytetään yhtä yrityksen valitsemaa keskitettyä asiointi- ja hallinnointikanavaa esim numeroa. Ilman eri maksua tarkoittaa, että kiellon antamisviestintävälineen käytöstä kiellon antamisessa perittävä perusmaksu (esim. peruspuhelinmaksu tai

4 sms:n hinta) on sallittu. Yritys voi nähdä täysin maksuttoman kieltomahdollisuuden järjestämisen hyvänä asiakaspalveluna. Kiellosta kertominen yhteystietoa kerättäessä Esimerkkejä è Netissä voi olla suora kieltomahdollisuus rasti ruutuun-konseptilla. linkki, joka johtaa suoraan kieltomahdollisuuden toteuttavalle sivulle, jossa voi esim. olla vielä tarkempaa infoa kiellon vaikutuksista. è Printissä (kuponki tms.) voi olla rasti ruutuun mahdollisuus asiakaspalvelunumero, jonne yritys on keskittänyt kuluttajien kielto-, lupa- yms. asiat. è Mobiilidialogissa, jossa tulevista viesteistä ja kieltomahdollisuudesta kertominen on haastavaa, voi olla info kieltomahdollisuudesta esim. MARKKINOINTIESTO LÄHETÄ KIELTO viestissä puhelinnumero, jonne yritys on keskittänyt kuluttajien kielto-, lupa- yms. asiat. è Sähköpostissa voi olla vakiintunut toteutus viestin alaosassa. Vastaa tähän viestiin peruuta, jos et enää jatkossa halua tietoa asiakaseduista sähköpostilla viestin lopussa linkki, joka johtaa suoraan kieltomahdollisuuden toteuttavalle sivulle (jossa voi esim. olla vielä tarkempaa infoa kiellon toteutumisesta) Annettaessa linkki tai palvelunumero yhteystietoa kerätessä voi asian ilmaista esim.: Kiellot ja muut tietosuoja-asiat puh Kiellosta kertominen markkinointiviestien saamisen yhteydessä Kieltomahdollisuus tulee olla lain mukaan käytettävissä aina kuluttajan saadessa markkinointiviestin. Laki ilmaisee asian seuraavasti: on annettava asiakkaana olevalle luonnolliselle henkilölle mahdollisuus ilman erillistä maksua ja helposti kieltää yhteystiedon käyttö tiedon keräämisen ja jokaisen sähköpostiviestin, tekstiviestin, puheviestin, ääniviestin ja kuvaviestin yhteydessä. Tarkkaan ottaen laki ei siis edellytä, että itse markkinointiviestissä olisi joka kerta oltava erillinen maininta kieltomahdollisuudesta. è Sähköpostimarkkinoinnissa on vakiintunut ja hyvä tapa antaa kieltomahdollisuus selkeästi jokaisen viestin yhteydessä viestin alaosassa (suora kieltomahdollisuus tai ohjaus kieltosivulle tms.).

5 è Mobiilissa voi 1. antaa mahdollisuuden kieltoon jokaisessa viestissä nimenomaisella kieltoinfolla, tai 2. infota kieltomahdollisuudesta tietyn väliajoin joko mobiiliviesteissä tai muussa henkilökohtaisessa asiakasdialogissa, tai 3. Esimerkkejä kieltomahdollisuuden ilmaisusta mobiiliviestissä KIELTO: LÄHETÄ Markk.estot Osoitelähde Sähköistä asiakassuoraa koskee myös henkilötietolain 25 :n 3 momentin osoitelähteen ilmoittamista koskeva velvoite è Käytännössä osoitelähde ilmenee sähköisissä asiakasmarkkinointiviesteissä riittävällä tavalla jo sisällöstä Hyvä X:n asiakas tai Hyvä asiakas, kestoetuna saat t. X. Näin osoitelähde ilmaistaan tyypillisesti mobiiliviesteissä. Vaikka sanamuoto kertookin osoitelähteen, jotkut lisäävät sähköpostilla tehtyyn asiakassuoraan tavanomaisen Osoitelähde: X:n asiakasrekisteri merkinnän. Alaikäiset ja sähköinen asiakassuora Jos vuotias on yrityksen asiakas sellaisen tuotteen tai palvelun osalta, joka on ko. ikäryhmän normaalistikin omilla varoillaan hankkima hyödyke, niin nuori voi myös ottaa vastaan sähköistä asiakassuoraa. Aina voi kuitenkin harkita alle 18-vuotiaiden sulkemista konseptista kokonaan pois. Jos yhteystietoja kerättäessä ei ole selvitetty lainkaan ikää, on syytä harkita käyttää palvelua, jolla alaikäiset voidaan putsata kokonaan pois rekisteristä. Muuta Kielto tulee luonnollisesti merkitä yrityksen järjestelmään ja huolehtia, että kielto välittyy myös alihankkijalle ja on käytössä heti seuraavassa lähetyksessä. Kiellon vastaanottamisesta voi antaa kuittauksen asiakkaalle kanavaan ja konseptiin sopivalla tavalla. Sähköisessä asiakasviestinnässä ei tarvitse, mutta voi tarjota kieltomahdollisuuden. Kuten muukin suoramarkkinointi, niin saman tuoteryhmän suoran on saapuessa oltava tunnistettavissa markkinoinniksi. Eli sähköpostin otsikosta ja lähettäjätiedosta tulisi ennen viestin avaamista käydä ilmi, että kyse on markkinointiviestistä. Mobiilin osalta tunnistettavuus määräytyy

6 pääsääntöisesti itse viestin sisällön, ei saapumishetkellä päätelaitteesta ilmenevän informaation perusteella. Tietosuojaviranomaiset korostat erityisesti kuluttajan hyvää informoimista, ja siinä yhteydessä yleisesti taustalla olevaa henkilötietolain informointisäännöstä (24 ). Yrityksen aloittaessa sähköisen asiakassuoran on sen hyvä tarkistaa, että toiminta on sopusoinnussa yrityksen tietosuojatekstien kanssa (mm. rekisteriseloste). Sanktiot Sähköisen asiakassuoran osalta tietosuojavaltuutetun toimintamuodot ovat käytännössä vapaamuotoinen ohjaus ja neuvonta yritykselle toimenpidepyynnön jälkeen yritykselle ohjauskirje, jossa TSV:n kannanotto toimintaan; voi olla myös määräystyyppinen kirje julkinen kannanotto median yhteydenottojen kautta Lain mukaan tietosuojavaltuutettu voi velvoittaa yrityksen korjaamaan virheensä tai laiminlyöntinsä (= edellä selostetut TSV:n käytännön toimet). voi myös asettaa velvoitteen noudattamisen tehosteeksi uhkasakon tai uhan, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään asianomaisen kustannuksella (ei toistaiseksi käytetty sähköisessä suoramarkkinoinnissa) voi saattaa käsiteltävänään olevan asian esitutkinnan kohteeksi (ei toistaiseksi käytetty sähköisessä suoramarkkinoinnissa)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste, Mökkivuokraajan käsikirja -palvelu

Rekisteri- ja tietosuojaseloste, Mökkivuokraajan käsikirja -palvelu Rekisteri- ja tietosuojaseloste, Mökkivuokraajan käsikirja -palvelu Mökkivuokraajan käsikirja -palvelun toiminta perustuu mökkivuokrauksesta kiinnostuneiden kouluttamiseen, maksulliseen ja maksuttomaan.

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 5.1.2010 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Salon kaupunki, Ympäristönsuojeluyksikkö

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Salon kaupunki 3470/07.01.01.02.00/2018 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 9.2.2017 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Salon kaupunki, 8.2.2019 3479/07.01.01.02.00/2018 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 10.12.2018 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Päiväys: 25.6.2008 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Intrum Justitia Oy Y-tunnus

Lisätiedot

B2B-SÄHKÖPOSTIMARKKINOINNIN HYVÄ TAPA

B2B-SÄHKÖPOSTIMARKKINOINNIN HYVÄ TAPA B2B-SÄHKÖPOSTIMARKKINOINNIN HYVÄ TAPA Tähän ohjeistukseen on koottu tärkeimmät yrityksille tehtävää sähköpostimarkkinointia, ns. B2B-sähköpostimarkkinointia koskevat hyvät käytännöt ja pelisäännöt. Tämä

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm:.31.5.2018 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Kokkolan kaupunki/ kaupunkiluvitus

Lisätiedot

PUHELINMYYNNIN RAJOITUSPALVELU - PUHELIN- ROBINSON USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

PUHELINMYYNNIN RAJOITUSPALVELU - PUHELIN- ROBINSON USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ PUHELINMYYNNIN RAJOITUSPALVELU - PUHELIN- ROBINSON USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ Mikä Puhelintarjonnan rajoituspalvelu eli Robinson- palvelu on? Lain mukaan kuluttaja voi antaa puhelinmyyntiä koskevan kiellon

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 7.6.2011 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Salon kaupunki liikuntapalvelut

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN YLEINEN INFORMOINTIVELVOLLISUUS

REKISTERINPITÄJÄN YLEINEN INFORMOINTIVELVOLLISUUS TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO REKISTERINPITÄJÄN YLEINEN INFORMOINTIVELVOLLISUUS Päivitetty 15.09.2010 www.tietosuoja.fi 2 Sisällysluettelo 1. Mistä informointivelvoitteessa on kysymys 3 2. Ketä informointivelvoite

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE ILOSTU OY REKISTERISELOSTE 20.8.2017 ILOSTU OY KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, 00370 HELSINKI P. 010 524 9940 S. REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä,.

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisterin nimi Rekisterin käyttötarkoitus... 2

1. Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisterin nimi Rekisterin käyttötarkoitus... 2 Rekisteriseloste Sisällys 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö... 2 3. Rekisterin nimi... 2 4. Rekisterin käyttötarkoitus... 2 5. Rekisterin sisältämät tiedot... 2 6. Säännönmukaiset

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä

Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä Henkilötiedot ja tietosuoja kotipalveluyrityksissä Valtakunnalliset kotityöpalvelupäivät 18.1.2013 Otto Markkanen, lakimies Asianajotoimisto Castrén & Snellman 1 TIETOSUOJA? YKSITYISYYS JA HENKILÖTIEDOT

Lisätiedot

AHKERA-OHJELMISTOT OY GDPR Info 1

AHKERA-OHJELMISTOT OY GDPR Info 1 AHKERA-OHJELMISTOT OY GDPR Info 1 Yleistä liittyen GDPR:ään Uusi tietosuojasta annettu asetus (EU) astui voimaan 25. toukokuuta 2018. Kaikki yritykset, organisaatiot ja viranomaiset, jotka käsittelevät

Lisätiedot

Majoitusliikkeen asiakasrekisterin tietosuojaseloste täyttöohjeineen

Majoitusliikkeen asiakasrekisterin tietosuojaseloste täyttöohjeineen Majoitusliikkeen asiakasrekisterin tietosuojaseloste täyttöohjeineen MATKAILU- JA RAVINTOLAPALVELUT MaRa ry MERIMIEHENKATU 29, FI-00150 HELSINKI tel. +358 9 6220 200 fax +358 9 6220 2090 www.mara.fi www.restamark.fi

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: _22.12.2015_ Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Lappeenrannan kaupunki

Lisätiedot

Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi. Aila Taura p. 050 351 8256 Marjut Malo-Siltanen p. 040 801 6776 ja Jaana Rimpi-Muhonen p.

Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi. Aila Taura p. 050 351 8256 Marjut Malo-Siltanen p. 040 801 6776 ja Jaana Rimpi-Muhonen p. Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä (tarvittaessa eli jos rekisterinpitäjällä ei toimipaikkaa EU:n alueella, myös edustaja) Nimi Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.2.2014 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus 2601111-1 Yhteystiedot Puh: 040-186 2222,

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Limingan Kiekko ry Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

KAUPPA VERKKOKAUPAN JURIDISET HAASTEET PARAGRAAFEISTA PÄHKINÄNKUORESSA

KAUPPA VERKKOKAUPAN JURIDISET HAASTEET PARAGRAAFEISTA PÄHKINÄNKUORESSA KAUPPA 2011 30.9.2010 VERKKOKAUPAN JURIDISET HAASTEET PARAGRAAFEISTA PÄHKINÄNKUORESSA Asianajaja Taina Tuohino Asianajotoimisto HH Partners Oy Verkkokaupankäynnin erityispiirteitä Lähtökohtaisesti samat

Lisätiedot

REKISTERÖIDYN TIEDONSAANTIOIKEUDET HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN

REKISTERÖIDYN TIEDONSAANTIOIKEUDET HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN 27. 28.5.2002 Liite 5. REKISTERÖIDYN TIEDONSAANTIOIKEUDET HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN YLEINEN TIEDONSAANTIOIKEUS : REKISTERISELOSTE HENKILÖKOHTAINEN TIEDONSAANTIOIKEUS: - Rekisteröityjen informointi henkilötietojensa

Lisätiedot

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita.

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Samppalinnan Kesäteatterin tietosuojaseloste Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Selosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa

Lisätiedot

TIETOSUOJA SUORAMARKKINOINNISSA

TIETOSUOJA SUORAMARKKINOINNISSA TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO TIETOSUOJA SUORAMARKKINOINNISSA Päivitetty 12.1.2016 www.tietosuoja.fi 2 Sisällys 1. Johdanto 3 2. Suoramarkkinoinnin kohdistaminen yksityishenkilöön 3 2.1. puhelinsoiton

Lisätiedot

UKTY ry:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste

UKTY ry:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste UKTY ry:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste EU:n yleinen tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR). Päivitetty 24.5.2018. Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus

Lisätiedot

2 Tahtoo henkilötietojen käsittelijänä

2 Tahtoo henkilötietojen käsittelijänä Tietosuojaseloste 28.01.2018 Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja 24 :n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja

Lisätiedot

Esri Finlandin asiakastietokanta

Esri Finlandin asiakastietokanta Esri Finlandin asiakastietokanta Rekisteriseloste Henkilötietolain (523 /99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. Rekisterinpitäjä (jäljempänä Esri Finland ) Y-tunnus 1837145-9, p. 0207 435 435 Yhteystiedot

Lisätiedot

SUKUTUTKIMUS HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN

SUKUTUTKIMUS HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO SUKUTUTKIMUS HENKILÖTIETOLAIN MUKAAN Päivitetty 27.07.2010 www.tietosuoja.fi Sisällysluettelo 1. Oikeus sukututkimusrekisterin perustamiseen 2. Mistä tiedot sukututkimukseen

Lisätiedot

Laatimispvm: 16.6.2008. Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Laatimispvm: 16.6.2008. Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 16.6.2008 Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 24.1.2008 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Suomen Sairaalahygieniayhdistys

Lisätiedot

Tämä ohjeistus on valmisteltu Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton (ASML) toimesta ja tehty yhteistyössä FiCom ry:n ja Teleforum ry:n kanssa.

Tämä ohjeistus on valmisteltu Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton (ASML) toimesta ja tehty yhteistyössä FiCom ry:n ja Teleforum ry:n kanssa. MOBIILIN PELISÄÄNNÖT mobiiliasiointi mobiilimarkkinointi mobiilimedia Tämän yrityksille tarkoitettuun ohjeistukseen on koottu mobiilin avulla tapahtuvaa markkinointia ja mainontaa, asiointia ja myyntiä

Lisätiedot

Asiakastietojen oikea käsittely turvaa liiketoimintasi. Autokauppa 2016

Asiakastietojen oikea käsittely turvaa liiketoimintasi. Autokauppa 2016 Asiakastietojen oikea käsittely turvaa liiketoimintasi Autokauppa 2016 Asiakastiedot ja -rekisterit Asiakas-, markkinointi- ja muita henkilörekistereitä säätelee henkilötietolaki ( HetiL ) Yleislaki, taustalla

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta/ Aleksanterin koulu. Yhteystiedot (osoite, puhelin)

Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta/ Aleksanterin koulu. Yhteystiedot (osoite, puhelin) Henkilötietolaki (523/99) 10 mukainen REKISTERISELOSTE ja lain 24 :n mukainen INFORMOINTI Laatimispvm: 05.10.2016 1. Rekisterinpitäjä Nimi Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta/ Aleksanterin koulu Yhteystiedot

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus Yhteystiedot Puh: ,

1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus Yhteystiedot Puh: , TIETOSUOJASELOSTE EU:n yleinen tietosuoja-asetus 679/2016, III luku 12 artikla Laatimispäivä/päivitetty: 12.2.2019 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste Vanhusten ympärivuorokautisen hoidon ja hoivan asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 17.1.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN

Lisätiedot

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty..0.. Tietoturvasta vastaava henkilö, yhteys sähköpostilla osoitteeseen pasi@pasivirtakari.com tai soittamalla + 0.. Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn

Lisätiedot

SÄHKÖISET JA LAINSÄÄDÄNTÖ

SÄHKÖISET JA LAINSÄÄDÄNTÖ LIIKEARKISTOPÄIVÄT 12.-13.9.2007 ASIAKIRJAT SÄHKÖISET JA LAINSÄÄDÄNTÖ Jukka Tuomela Tampereen yliopisto Oikeustieteiden laitos Lainsäädännön lähtökohtia Lainsäädännössä pyritään siihen, että sähköisiä

Lisätiedot

ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Tietosuojaseloste ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste ANNAsport Oy on sitoutunut hallitsemaan asiakkaidemme ja kumppaniensa henkilötietoja oikealla tavalla. Täällä voit lukea, miten keräämme,

Lisätiedot

Osallistumisaika alkaa 1.3.2013 ja päättyy 4.3.2013. Päättymisajan jälkeen vastaanotettuja osallistumisia ei oteta huomioon.

Osallistumisaika alkaa 1.3.2013 ja päättyy 4.3.2013. Päättymisajan jälkeen vastaanotettuja osallistumisia ei oteta huomioon. Viikonloppu.com:n avajaiskilpailun säännöt ja rekisteriseloste 1. Järjestäjä 2. Osallistumiskelpoisuus Kilpailuun voivat osallistua kaikki yksityishenkilöt lukuun ottamatta niitä Järjestäjän tai Yhteistyökumppanin

Lisätiedot

Markkinointirekisteriseloste

Markkinointirekisteriseloste :n tietosuojaseloste Tämä tietosuojaseloste on samalla henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. Laadittu 22.5.2018, viimeisin muutos 23.05.2018. Tämä tietosuojaeloste pitää sisällään

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JÄRJESTÖREKISTERI / Liikuntapalvelut Laatimispvm: 31.3.2009 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

OPPILASREKISTERISELOSTE

OPPILASREKISTERISELOSTE OPPILASREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 mukainen REKISTERISELOSTE ja lain 24 :n mukainen INFORMOINTI Laatimispvm: 2.1.2017 1. Rekisterinpitäjä Nimi Siikalatvan kunnan koulutuslautakunta /

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 22.9.2014 250/07.01.01.02.01/2013 1. Rekisterinpitäjä Nimi

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA

SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA Päivitetty 15.09.2010 www.tietosuoja.fi 2 SÄHKÖPOSTIN KÄYTÖSTÄ SOSIAALIHUOLLOSSA Tämän ohjeen tarkoituksena on antaa suosituksia sähköpostin

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTEET Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä

Lisätiedot

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Rekisterinpitäjä Nimi: HammasOskari Oy Y-tunnus: 2796478-2 Posti- ja käyntiosoite: Liesikuja 4 A, 01600 Vantaa Puhelin: 09 566 6733 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Nimi: Ville-Pekka Paalasmaa

Lisätiedot

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste n tietosuojaseloste Yksityisyyden suoja ja tietosuoja Me ravintolakalatori.fi -verkkopalvelussa huolehdimme yksityisyydensuojastasi ja hallussamme olevien henkilökohtaisten tietojesi suojaamisesta. Tämä

Lisätiedot

TIETOSUOJA SUORAMARKKINOINNISSA

TIETOSUOJA SUORAMARKKINOINNISSA TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO TIETOSUOJA SUORAMARKKINOINNISSA Päivitetty 16.06.2011 www.tietosuoja.fi 2 Sisällys 1. Johdanto 3 2. Suoramarkkinoinnin kohdistaminen yksityishenkilöön 3 2.1. puhelinsoiton

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste Kehitysvammaisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden omaishoidon tuen asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Arvomeklarit Oy:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Arvomeklarit Oy:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste Arvomeklarit Oy:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste Henkilötietolainsäädännön mukainen tietosuojaseloste (erit. henkilötietolaki, 523/1999, 10 ja 24 ). (seloste päivitetty 26.2.2018) 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Asiakasrekisteriseloste

Asiakasrekisteriseloste Asiakasrekisteriseloste TIETOSUOJASELOSTE (1.1.2018 alkaen) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 1. Rekisterinpitäjä Lammin Varaosa Ky, A-Profiware Oy AUTOKAVE puh. 010 3969 911 Sähköposti: myynti@autokave.fi

Lisätiedot

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteriseloste (25.5.2018). Jos haluat käyttää oikeuttasi saada tietoa

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Mikä GDPR? The General Data Protection Regulation (GDPR) = EU:n tietosuoja-asetus Asetus, ei direktiivi, eli kaikkien jäsenmaiden on pakko noudattaa Astuu voimaan 25.5.2018

Lisätiedot

osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki

osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki REKISTERISELOSTE 1 REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen rekisteriseloste Rekisterinpitäjä FEON Oy Y-tunnus: 2733038-4 osoite: Teollisuuskatu 33, 00510 Helsinki kotipaikka: Helsinki

Lisätiedot

Luvan pyytäminen matkaviestinverkon puhelinliittymien puhelinmarkkinointiin puhelun aikana

Luvan pyytäminen matkaviestinverkon puhelinliittymien puhelinmarkkinointiin puhelun aikana Päätös 1 (5) Dnro: 1.3.2018 1568/923/2017 Elisa Oyj Luvan pyytäminen matkaviestinverkon puhelinliittymien puhelinmarkkinointiin puhelun aikana Yritys, jota päätös koskee Elisa Oyj Toimenpidepyynnön tekijä

Lisätiedot

Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016

Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016 Lomarengas Oy: henkilötietolain (523/1999) mukainen rekisteriseloste Päivitetty 12.02.2016 Rekisterinpitäjä, rekisterin nimi ja yhteystiedot Lomarengas Oy ja Lomarengas Oy:n tytäryhtiöt (myöh. rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö. osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki. p

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö. osoite: Teollisuuskatu 33, Helsinki. p REKISTERISELOSTE 1 REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen rekisteriseloste Rekisterinpitäjä FEON Oy Y-tunnus: 2733038-4 osoite: Teollisuuskatu 33, 00510 Helsinki kotipaikka: Helsinki

Lisätiedot

Millaisia tietoja käsittelemme Keräämme tyypillisesti seuraavia tietoja:

Millaisia tietoja käsittelemme Keräämme tyypillisesti seuraavia tietoja: TIETOSUOJALAUSEKE Me armas catering Oy:ssä (y-tunnus: 2478434-8) olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä. Käsittelemme asiakkaiden henkilötietoja, jotta voimme ottaa vastaan ja käsitellä

Lisätiedot

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE

Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE Osteopaatti Jutta Aalto Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutus TIETOSUOJASELOSTE 1 Yksityisyytesi suojaaminen Pitää kaikkien palveluitani käyttävien asiakkaiden/ potilaiden yksityisyyttä erittäin tärkeänä.

Lisätiedot

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste

Rekisteriseloste. Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste Rekisteriseloste Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakasrekisterin rekisteriseloste Versiot Hyväksytty 1 Johtoryhmä 7.2.2012 2 Päivitetty 05.8.2016 Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Hostingpalvelujen. oikeudelliset kysymykset. Viestintäviraston Abuse-seminaari 2012. Jaakko Lindgren

Hostingpalvelujen. oikeudelliset kysymykset. Viestintäviraston Abuse-seminaari 2012. Jaakko Lindgren Hostingpalvelujen oikeudelliset kysymykset Viestintäviraston Abuse-seminaari 2012 Jaakko Lindgren Legal Counsel Tieto, Legal jaakko.lindgren@tieto.com Esittely Jaakko Lindgren Legal Counsel, Tieto Oyj

Lisätiedot

Sivu x/x Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013

Sivu x/x Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013 HENKILÖREKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Sivu x/x Laatimispvm: 27.1.2009 Päivitetty/tarkastettu: 27.11.2013 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lisätiedot

Touring Camp Oy:n asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri

Touring Camp Oy:n asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri Rekisteriseloste Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Touring Camp Oy (y-tunnus: 2143444-9) Käyntiosoite: Juvankartanontie 17, 02920 Espoo Puhelin: 010 617 8900

Lisätiedot

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa?

Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Informointeja, kieltoja ja suostumuksia Onko käyttö ja luovutus hallinnassa? Terveydenhuollon ATK-päivät 15.-16.5.2012 KanTa-palveluihin liittyvää keskeistä lainsäädäntöä Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tapani Rinne Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 16.03.2009 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Tampereen kaupunki/tampereen

Lisätiedot

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019

Tietorekisteriseloste. Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 Tietorekisteriseloste Fysioterapeutti Annukka Laukkanen 2019 REKISTERIN NIMI... 2 REKISTERINPITÄJÄ... 3 ASIAKASREKISTERIN VASTUUHENKILÖ... 3 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ... 3 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Yhdistetty rekisteriseloste ja Informointiasiakirja (Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 )

TIETOSUOJASELOSTE Yhdistetty rekisteriseloste ja Informointiasiakirja (Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ) 19.4.2018 1. Rekisterinpitäjä 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 3. Rekisterin nimi 4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste Pihastamo Oy Aimalantie 60 37500 Lempäälä Nimi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 31.12.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. nimi 2. pitäjä 3. vastuuhenkilö 4.

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 3.3.2011 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi KL-kuntarekry Oy Salon kaupunki/rekrytointiyksikkö

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2018

Salon kaupunki / /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.5.2018. Viimeisin muutos 23.5.2018. 1. Rekisterinpitäjä Sareni Oy

Lisätiedot

Yhdistetty henkilötietolain 10 :n mukainen rekisteriseloste ja 24:n mukainen informointilomake

Yhdistetty henkilötietolain 10 :n mukainen rekisteriseloste ja 24:n mukainen informointilomake Silmäaseman asiakasrekisterin rekisteriseloste 3.1.2018 Yhdistetty henkilötietolain 10 :n mukainen rekisteriseloste ja 24:n mukainen informointilomake 1 Rekisterinpitäjä Silmäasema Optiikka Oy Y-tunnus

Lisätiedot

Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste

Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3.

Lisätiedot

Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. TIETOSUOJASELOSTE - yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 Laatimispvm: 1.11.2011 Lue täyttöohjeet ennen tietosuojaselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

Projektipäällikkö Corinne Björkenheim, Socca pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus

Projektipäällikkö Corinne Björkenheim, Socca pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Rekisteriseloste 1 (3) Laatimispäivä/Päivityspäivä 07.08.2017 1. Rekisterin nimi 2. Rekisterinpitäjä 3. Rekisterin vastuuhenkilö 4. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 5. Henkilötietojen käsittelyn

Lisätiedot

Salassapito- ja tietosuojakysymykset moniammatillisessa yhteistyössä Kalle Tervo. Keskeiset lait

Salassapito- ja tietosuojakysymykset moniammatillisessa yhteistyössä Kalle Tervo. Keskeiset lait Salassapito- ja tietosuojakysymykset moniammatillisessa yhteistyössä 7.5.2014 Kalle Tervo Keskeiset lait Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (21.5.1999/621) Henkilötietolaki (22.4.1999/523) Laki

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Salon kaupunki, 6.2.2019 554/07.01.01.02.00/2019 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 9.2.2017 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä.

Lisätiedot

Pyrimme vastaamaan muutaman arkipäivän kuluessa rekisteriä koskeviin kysymyksiin.

Pyrimme vastaamaan muutaman arkipäivän kuluessa rekisteriä koskeviin kysymyksiin. Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste Päivitetty 24.05.2018 1. Rekisterinpitäjä Kylmäsormi Hakalankatu 41, 94100 Kemi Puhelin 0400 691 032 pekka.tapio@kylmasormi.fi Vastuuhenkilö: Pekka

Lisätiedot

1. Henkilötietojen käsittely

1. Henkilötietojen käsittely 1. Henkilötietojen käsittely 1.1 Mitä henkilötietoja keräämme? Keräämme näitä tietoja Nimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite CV 1.2. Mistä henkilötietoja saamme? Henkilötiedot saamme pääasiassa verkkosivustomme

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Rekisterin pitäjä. Rekisterin nimi. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja peruste. Käsiteltävät henkilötiedot

Tietosuojaseloste. Rekisterin pitäjä. Rekisterin nimi. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja peruste. Käsiteltävät henkilötiedot Tietosuojaseloste Rekisterin pitäjä Sahera Koti Puhtaaksi Oy Selkämäenkatu 4 LH 1, 33720 Tampere Y-tunnus 2395527-2 Rekisterin nimi Koti Puhtaaksi Oy:n henkilötietorekisteri Henkilötietojen käsittelyn

Lisätiedot

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta:

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta: TIETOSUOJASELOSTE 1. Johdanto Avare Oy ("Avare") sitoutuu suojaamaan Fernando sivuston (sisältäen, mutta ei rajoittuen, seuraavan internetsivuston (http://fernando.fi) sekä kaikki siihen liittyvät keskustelufoorumit,

Lisätiedot

Virkailijan nimi: Kallio Riitta Osoite: Valtakatu 16, 96200 Rovaniemi Puhelin: 050-396 2558 Sähköposti: riitta.kallio@mol.fi

Virkailijan nimi: Kallio Riitta Osoite: Valtakatu 16, 96200 Rovaniemi Puhelin: 050-396 2558 Sähköposti: riitta.kallio@mol.fi REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 26.2.2007, uusittu 29.10.2007 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Rovaniemen työvoiman palvelukeskus (Rovaniemen työvoimatoimiston, Rovaniemen kaupungin sosiaali ja

Lisätiedot

TIETOSUOJAILMOITUS. Alumni-, markkinointi-, asiakas- ja kumppanitiedot-tietoryhmä. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

TIETOSUOJAILMOITUS. Alumni-, markkinointi-, asiakas- ja kumppanitiedot-tietoryhmä. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy TIETOSUOJAILMOITUS Alumni-, markkinointi-, asiakas- ja kumppanitiedot-tietoryhmä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Dokumentti perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) 13 ja 14 artikloihin. Sillä täytetään

Lisätiedot

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ TIETOSUOJASELOSTE 1 TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Rekisterinpitäjä Tämä seloste sisältää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 13 ja 14 artiklan edellyttämiä tietoja henkilötiedoista,

Lisätiedot

Sisällys A YLEISTÄ MARKKINOINNISTA JA SEN SÄÄNTELYSTÄ 13 B KULUTTAJAMARKKINOINNIN KESKEISET PELISÄÄNNÖT 23

Sisällys A YLEISTÄ MARKKINOINNISTA JA SEN SÄÄNTELYSTÄ 13 B KULUTTAJAMARKKINOINNIN KESKEISET PELISÄÄNNÖT 23 Sisällys A YLEISTÄ MARKKINOINNISTA JA SEN SÄÄNTELYSTÄ 13 A1 Mikä on markkinointia? 13 A2 Tärkeimmät markkinointia sääntelevät säädökset 15 2.1 Kuluttajansuojalaki 15 2.2 Valtioneuvoston asetus kuluttajien

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

SVTSL muuttuu käytännön soveltamis- ohjeet evästeiden käyttöön

SVTSL muuttuu käytännön soveltamis- ohjeet evästeiden käyttöön SVTSL muuttuu 25.5. - käytännön soveltamis- ohjeet evästeiden käyttöön Verkkomainonnan tietosuoja IAB Finland Asianajaja, osakas Elina Koivumäki 12.5.2011 Taustaa evästeistä Internetin toiminnallisuudesta

Lisätiedot

\ Verkkokaupan tietosuoja. Sarja päättyy. verkkokaupassa. Teksti: Markus Salminen Kuvitus: Maija Vuorela

\ Verkkokaupan tietosuoja. Sarja päättyy. verkkokaupassa. Teksti: Markus Salminen Kuvitus: Maija Vuorela Sarja päättyy Tiedot suojaan Teksti: Markus Salminen Kuvitus: Maija Vuorela verkkokaupassa 26 TIETOSUOJA 4/2010 tietoturvan ja tietosuojan erikoislehti Henkilötietoja saa hyödyntää vain niihin tarkoituksiin,

Lisätiedot

Rekisteri perustuu asiakkuuteen ja sitä käytetään asiakassuhteen hoitamiseen.

Rekisteri perustuu asiakkuuteen ja sitä käytetään asiakassuhteen hoitamiseen. Tietosuojaseloste EU:n Yleinen Tietosuoja-asetus Laatijan tiedot Laadittu (pvm ja nimi) 24.9.2018 Hannu Hietala Päivitetty (pvm ja nimi) 19.10.2018 Hannu Hietala Rekisteritiedot 1. Rekisterin nimi :n asiakasrekisteri

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste, koskien ohjelmistopalveluamme Admicomia

EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste, koskien ohjelmistopalveluamme Admicomia Alavieskan LVI Oy:n tietosuojaseloste EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste, koskien ohjelmistopalveluamme Admicomia 1. Rekisterinpitäjä Alavieskan LVI Oy Y-tunnus 0840417-3 Puurakenteentie

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. JANAKKALAN KUNTA 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 27.2.2013 Janakkalan markkinointiviestintäkumppanuus Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

SEINÄKOEN KAUPUNGIN KUNNALLISET JHL ry. 283

SEINÄKOEN KAUPUNGIN KUNNALLISET JHL ry. 283 SEINÄKOEN KAUPUNGIN KUNNALLISET JHL ry. 283 POSTITUSLISTA JA YHTEYSTIETOREKISTERI vs. HENKILÖTIETOLAKI Päivitetty 16.03.2018 1. Jäsenluettelon pitämisen peruste Yhdistyslain 11 :n mukaan yhdistyksen hallituksen

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Kaikille selosteille yhteiset tietoturvaa ja rekisteröidyn oikeuksia koskevat kohdat löytyvät asiakirjan lopusta.

Kaikille selosteille yhteiset tietoturvaa ja rekisteröidyn oikeuksia koskevat kohdat löytyvät asiakirjan lopusta. 1 TIETOSUOJASELOSTE JA REKISTERISELOSTEET mysafety käsittelee henkilötietoja lainsäädännön mukaisesti huolellisesti ja turvallisesti. mysafetyn käsittelemiin henkilötietoihin. Tutustu tietosuojaselosteeseen

Lisätiedot