Palotapahtumaa rikastava happi on puristettuna kaasuna baarin paineessa harmaassa pullossa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palotapahtumaa rikastava happi on puristettuna kaasuna 150 200 baarin paineessa harmaassa pullossa."

Transkriptio

1 Harjoitus 5 MIG/MAG-hitsaus ja polttoleikkaus Harjoituksen tarkoituksena on opetella kaasuhitsauslaitteiston (happi-asetyleeni) oikea ja turvallinen käyttö sekä polttoleikkaus. Toisessa vaiheessa harjoitellaan MIG/MAGhitsauslaitteella x-railohitsausta sekä laitteiston käyttöä ja huoltoa. Perusaine on aine, josta hitsaamalla yhtyeenliitettävät aineet kappaleet on valmistettu. Lisäaine sulatetaan hitsauskohtaan. Tavallisesti lisäaine on saamaa seosta kuin perusaine. Hitsi on hitsauksen tulos, johon kuuluu lisäaine ja perusaine, jotka ovat olleet sulina hitsauksen tapahtuessa. Tutustuminen kaasuhitsauslaitteistoon Kaasuhitsausvälineitä käytetään monipuolisesti: niillä voidaan hitsata, polttoleikata, juottaa ja kuumentaa. Korjaamolla kaasuhitsauslaitteistoa käytetään yleisimmin kuumentamiseen ja polttoleikkaamiseen. Kaasuhitsauslaitteisto koostuu seuraavista osista kaasupullot (happi ja asetyleeni) paineenalennusventtiilit kaasuletkut hitsauspoltin apu-ja suojavälineet Palavana kaasuna hitsauksessa käytetään asetyleeniä (C 2 H 2 ) ja palamista edistävänä kaasuna happea (O 2 ). Asetyleeni on huonon puristuskestävyytensä takia imeytetty nesteenä pullossa sijaitsevaan huokoseen massaan. Suurin hyväksytty täyttöpaine asetyleenipulloissa on 18 baaria. Pullo on väriltään oranssi. Asetyleenipulloa ei saa koskaan säilyttää vaaka-asennossa, jotta nestemäinen asetyleeni ei pääse valumaan letkuihin. Suurin sallittu asetyleenin letkupaine on 1,5 baaria. Palotapahtumaa rikastava happi on puristettuna kaasuna baarin paineessa harmaassa pullossa. Happi yhtyy erittäin herkästi muihin aineisiin. Älä koskaan käytä öljyä tai rasvoja kaasuhitsauslaitteiston kanssa, äläkä milloinkaan puhalla hapella esimerkiksi vaatteitasi. Räjähdysvaara on erittäin suuri!

2 Kaasupullojen päissä sijaitsee paineenalennusventtiilit, joilla alennetaan kaasupullojen täyttöpaine hitsauksessa käytettäväksi työpaineeksi. Venttiilien toinen tehtävä on pitää työpaine vakiona pullopaineen alentuessa. Hitsaustyössä ja polttoleikkauksessa käytetään asetyleenilla 0,05 0,80 baarin ja hapelle 1,80 4,50 baarin työpainetta. Kaasuletkut on merkitty niin, että asetyleenin letku on punainen ja hapen sininen. Hitsauspolttimessa kaasut sekoittuvat injektorissa, jossa happi imee polttokaasun mukaansa. Varressa olevilla kuristimilla säädetään kaasujen virtausnopeus ja seossuhde. Hitsauspolttimeen on vaihdettavia erikokoisia poltinputkia sekä leikkauspoltin. Suoraan hitsauspolttimen ja letkujen yhtymäkohdassa sijaitsee takatulisuojat, jotka estävät niin sanotun takatulen pääsyä letkuihin. Paineenalennusventtiileissä sijaitsee vielä takaiskuventtiilit, jotka estävät takatulen ja vieraiden kaasujen leviämistä pulloihin. Polttoleikkaus Metallien polttoleikkauksen edellytyksenä on, että leikattava metalli palaa puhtaassa hapessa ja metallin syttymislämpötila on alempi kuin sulamislämpötila. Palamistuloksena saatavien oksidien sulamislämpötila pitää myös olla matalampi kuin leikattavan metallin sulamislämpötilan. Seostamattomat teräkset ovat erinomaisia polttoleikattavia, mutta esimerkiksi ruostumatonta terästä, alumiinia ja kuparia ei voida polttoleikata.

3 1 Polttimen valmistelu Ota esiin kaasuhitsauslaitteisto ja leikkaussuutinsarja ja asenna hitsauspolttimeen polttoleikkauspää. Valitse suutinsarjasta oikean kokoinen suutin leikattavan ainevahvuuden mukaan. Suutinsarjat sisältävät yleensä valmistajakohtaiset ohjeet siitä, mitä suutinta käytetään minkä ainevahvuuden leikkaamiseen. Usein suuttimiin on merkitty leikattavan aineen paksuus ja suositeltava hapen käyttöpaine. Valmistajakohtaisista ohjeista selviää myös suositeltava asetyleenin paine, puhdistustyökalujen kokovaatimukset ja suositeltu maksimileikkausnopeus. Valitse suutin 8 millimetrin ainevahvuudelle ja asenna se leikkauspäähän. Tarkista hitsauslaitteiden ja suuttimien kunto ja huolla ne tarvittaessa. Etsi huolto-ohjeet kirjallisuudesta tai muista lähteistä. Säädä kaasujen paineet oikeiksi paineenalennusventtiileillä.

4 2 Polttoleikkaus Tarkoituksena on leikata käsivaraisella polttoleikkauksella 8 millimetrin vahvuisesta teräslevystä kolme 40 mm*40 mm kokoisia kappaleita. Yksi kappale palautetaan opettajalle ja sitä käytetään harjoitustyössä 3 ja kaksi muuta kappaletta käytetään MIG/MAG-hitsausharjoitukseen. Merkitse piirtopuikolla kappaleeseen leikkausääriviivat siten, että aluksi leikkaat 40 mm*120 mm kappaleen, jonka lopuksi jaat pienempiin 40 mm*40 mm kappaleisiin. Aseta työkappale pöydälle siten, että leikkaussuihku pääsee esteettömästi kappaleen läpi. Huolehdi työturvallisuudestasi työn aikana käyttämällä asiaankuuluvaa vaatetusta, paloturvallisia haalareita, suojalaseja, käsineitä ja turvajalkineita. Työskentele tulityöpaikassa, suojaa ympäristö leikkaussuihkulta, varo putoavia kappaleita ja varmista vielä, ettei lähistöllä ole palavia aineita. Sytytä leikkauspolttimeen kuumennusliekki. Avaa aluksi asetyleeni -ja happipullon venttiilit. Pyydä opettajaa valvomaan ja opastamaan ensimmäisessä sytytyksessä. Ota toiseen käteen valmiiksi sytytin ja toiseen poltin. Avaa hieman leikkauspolttimen happikuristinta, sitten asetyleenikuristinta ja sytytä liekki. Säädä liekki neutraaliksi hapen ja asetyleenin määriä muuttamalla (Neutraali- eli normaaliliekki, asetyleeniä 48 %, happea 52 %, väritön huntu, läpinäkyvä uloin vyöhyke, sydämen kärjestä n. 3 mm on lämpöä noin 3100 astetta celsiusta). Alla olevassa kuvassa on esitetty kuumennusliekki (kamera saattaa hieman vääristää liekin kuvaa). Kuumennusliekin avulla lämmitetään polttoleikkaus aloituskohta punahehkuun (noin 900 ºC). Kuumennus liekkiä voidaan käyttää hyväksi myös kaikenlaiseen muuhun lämmittämiseen, juuttuneiden pulttien aukaisuun, lämpösoviteliitosten lämmittämiseen jne.

5 Avaa seuraavaksi leikkaushapen kuristin ja säädä leikkausliekki neutraaliksi. Leikkaushappi virtaa kun hitsauspolttimen leikkaushappiventtiiliä painetaan Suojaa silmäsi suojalaseilla ja aloita polttoleikkaus lämmittämällä leikkauksen aloituskohdan lämmitysliekillä punahehkuun. Kun aloituskohta on riittävän kuuma, aloita käsivarainen polttoleikkaus painamalla leikkaushappiventtiiliä. Tarkkaile leikkauksen aikana leikkaussuihkua. Oikea kuljetusnopeus on silloin kun leikkaussuihku taipuu hieman vasten kuljetussuuntaa tai ei taivu ollenkaan. Hyvin suoritetun polttoleikkauksen jälkeen kappale tippuu vapaasti omalla painollaan, mutta joskus sitä saattaa joutua hieman kopauttamaan vasaralla.

6 Polttoleikkaa lopuksi vielä 120 mm*40mm pala kolmeksi 40 mm*40 mm palaksi. MIG/MAG-hitsaus MIG/MAG-hitsaus on nykyisin yleisin hitsausmenetelmä teollisuudessa. Sen käyttöala on laaja autopeltihitsauksesta teollisuuden automatisoituun hitsaukseen. Korjaamokäytössä MIG/MAG hitsaus on yleisin hitsaustekniikka. MIG/MAG-hitsaus on kaasukaarihitsausta, jossa suojakaasu suojaa valokaarta ja hitsisulaa. Hitsauslaitteen kelalla oleva lisäainelanka syötetään monitoimikaapelin ja pistoolin kautta hitsauskohtaan. 1 Tutustuminen MIG/MAG-hitsauslaitteistoon Hitsauksen kaarijännite säädetään kytkimellä, joka voi olla portaallinen tai portaaton. Hitsausvirta säädetään langansyöttönopeutta muuttamalla. Syöttöä lisättäessä virta ja induktanssi suurenevat. Ohutlevyjen hitsauksessa käytetään pientä induktanssia, koska pienempi induktanssi antaa kylmemmän valokaaren ja pienin pisara koon hitsaukseen. Kuvissa Kemppi hitsauslaitteen langan syöttönopeuden ja hitsausjännitteen säädöt MIG/MAG-hitsauksessa lisäaine valitaan perusaineen mukaan. Teräksille käytetään umpitäytelankaa halkaisijaltaan 0,6 mm-1,6 mm. Etsi kirjallisuudesta MIG/MAG-hitsauslaitteen huoltoon liittyvää tietoa ja huolla hitsauslaite ja erityisesti virtaussuutin tarpeen mukaan.

7 2 Harjoitushitsaus Harjoittele hitsausta aluksi harjoitus kappaleisiin (jämäpalasiin yms.). Säädä harjoitellessa hitsauslaite kokeilemalla erilaisia asetuksia. Hitsatessa hitsauspistoolin etäisyys kappaleesta on 10 mm-20 mm. Mitä etäämmällä pistooli on, sitä pienempi on tunkeuma. Pistoolin kuljetusasento voi olla vetävä, kohtisuora tai työntävä. Suurin tunkeuma saadaan vetävällä kuljetuksella. Pistoolin asennon ollessa pysty tai työntävä tunkeuma pienenee ja hitsikupu madaltuu. Hitsikuvun korkeus railohitsauksessa on noin 1-2 mm tasopinnan yläpuolelle. Kun olet harjoitellut tarpeeksi hitsaa kaksi 40 mm*40 mm*8 mm polttoleikattua teräskappaletta päittäin toisiinsa x-railohitsauksella. Valmistele polttoleikkaamasi palat viistämällä molempien palojen hitsauspinnat kuvan osoittamalla tavalla x-railoon. Punainen väri kuvassa osoittaa hitsisaumoja. Viistäminen sujuu helpointen kulmahiomakoneelle hiontalaikalla. Muista suojata silmäsi ja kuulosi. Arvioi hitsauksen jälkeen opettajan kanssa yhdessä hitsisaumasi laatu.

8 Valmistele harjoituksesta lyhyt työselostus 2-5 sivua A4 Työselosteeseen Selvitä lyhyesti työn kulku Piirrä kaasuhitsauslaitteiston kaaviokuva ja nimeä osat siihen Kuinka kaasuhitsauslaitteistoa ja hitsaus/leikkaussuuttimia huolletaan? Kuinka suuri asetyleeni-ja happipaine valittiin polttoleikkaukseen 8 mm. materiaalille? Etsi tietoa mitä on tehtävä takatulitilanteessa ja kuinka takatuli/takaiskuventtiilit saa sen jälkeen jälleen virtaamaan. Mitä eroa on MIG-ja MAG-hitsauksella? Kuinka MIG/MAG-hitsauslaite huolletaan? Kerro esille tulleista tehtävistä(miten tarkastit, mitä sait selville jne.)? Selvitä työn aikana ilmenneet mahdolliset ongelmat o Kuinka ne saatiin ratkaistua? o Kuinka ongelma olisi voitu välttää? Mitä työstä opittiin? Mitä työturvallisuus näkökohtia tässä työssä ja vastaavissa tulisi erityisesti huomioida ja kuinka työturvallisuutta voisi parantaa?

D. Polttoleikkaus. D.1 Polttoleikkauksen valmistelu. Pekka Niemi Tampereen ammattiopisto

D. Polttoleikkaus. D.1 Polttoleikkauksen valmistelu. Pekka Niemi Tampereen ammattiopisto D. Polttoleikkaus Pekka Niemi Tampereen ammattiopisto Polttoleikkaus on yleisimmin käytetty terminen leikkausmenetelmä myös valukkeiden poistamisessa. Sen käyttöä puoltavat mm. laitteiston pienet hankintakustannukset

Lisätiedot

HITSAUSSANASTOA. Amma-projekti, Vakes 2005 Anja Keipi, Janne Saari, Mauri Immonen

HITSAUSSANASTOA. Amma-projekti, Vakes 2005 Anja Keipi, Janne Saari, Mauri Immonen HITSAUSSANASTOA Amma-projekti, Vakes 2005 Anja Keipi, Janne Saari, Mauri Immonen Sisällysluettelo Hitsausasennot... 3 Railotyypit... 3 Hitsin osat... 3 Hitsausvirheet... 3 Kaasuhitsaus... 4 Puikkohitsaus...

Lisätiedot

A.8 Railonvalmistusmenetelmät

A.8 Railonvalmistusmenetelmät A.8 Railonvalmistusmenetelmät 1 A.8.1 Eri materiaaleille soveltuvat leikkausmenetelmät Teräksiä voidaan leikata tavanomaisilla termisillä ja mekaanisilla leikkausmenetelmillä. Alumiinille sopivat parhaiten

Lisätiedot

MIG/MAG-hitsaus. Sisällysluettelo. MIG/MAG-hitsausta.

MIG/MAG-hitsaus. Sisällysluettelo. MIG/MAG-hitsausta. MIG/MAG-hitsaus MIG/MAG-hitsausta. MIG/MAG-hitsaus (engl. metal inert gas / metal active gas welding) on kaasukaarihitsausmenetelmä, jossa sähkövirran avulla aikaansaatava valokaari palaa lisäainelangan

Lisätiedot

Pepe Nikander Vastaukset LP4 Koe 1 (5) Keinutie 7 B 47 00940 Helsinki 24.10.2008. Kappaleesta johtuvia virheitä ovat:

Pepe Nikander Vastaukset LP4 Koe 1 (5) Keinutie 7 B 47 00940 Helsinki 24.10.2008. Kappaleesta johtuvia virheitä ovat: Pepe Nikander Vastaukset LP4 Koe 1 (5) TTS Koulutus Ari Monto Nuolikuja 6 01740 Vantaa KOKEEN KYSYMYKSET 1. Mikä on tekninen perusmittayksikkö? Oletan tässä puhuttavan pituuden mittaamiseen käytettävästä

Lisätiedot

Mittaa työstettävään kappaleeseen teräs FE 355 (myöntölujuus 355 N/mm 2 ) 40mm*40mm*8mm keskikohta.

Mittaa työstettävään kappaleeseen teräs FE 355 (myöntölujuus 355 N/mm 2 ) 40mm*40mm*8mm keskikohta. Harjoitus 3 Poraus, kierteitys ja kierteiden korjaus Harjoituksen tarkoituksena on harjoitella pylväsporakoneen käyttöä, oikean porausnopeuden valitsemista, kierteitystä ja kierteiden korjaamista Helicoil-kierteenkorjaus

Lisätiedot

McPherson-joustintuen huolto ja rakenteen tutkiminen

McPherson-joustintuen huolto ja rakenteen tutkiminen Harjoitus 1 McPherson-joustintuen huolto ja rakenteen tutkiminen Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä McPherson-joustintuen rakenteeseen, huoltokohteisiin, sekä tutustua jousitöiden työturvallisuusnäkökohtiin.

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

AGA-säätimet. Keskussäädin MR-21.. s. 2. Keskussäädin MR-60.. s. 3. Unicontrol 500 s. 4. Fixicontrol HT. s. 5. R-21 < 10 bar s. 6. DIN Control.. s.

AGA-säätimet. Keskussäädin MR-21.. s. 2. Keskussäädin MR-60.. s. 3. Unicontrol 500 s. 4. Fixicontrol HT. s. 5. R-21 < 10 bar s. 6. DIN Control.. s. AGA-säätimet 1 Keskussäädin MR-21.. s. 2 Keskussäädin MR-60.. s. 3 Unicontrol 500 s. 4 Fixicontrol HT. s. 5 R-21 < 10 s. 6 R-21 > 10... s. 7 DIN Control.. s. 8 CR 60. s. 9 Unicontrol 600 s. 10 Unicontrol

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power i_tig 201 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISTÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan pitkä ja ongelmaton toiminta edellytämme

Lisätiedot

WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA

WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA "WiseRoot+ on uskomattoman käyttäjäystävällinen ja tekee sen, minkä lupaa. Sillä on helppo korjata monenlaiset sovitepoikkeamat, kuten kohdistusvirheet

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

Ennekuin aloitat juottamisen:

Ennekuin aloitat juottamisen: Metallijuotos Yleistä Juottaminen eli juotto, on metallikappaleiden liitämistä toisiinsa sulattamalla niiden väliin metallia tai metalliseosta. Sulatettavan juotosmetallin, eli juotteen sulamislämpötilan

Lisätiedot

Poltinsarjat. Valmiit paketit. X 21 Original, tehokas sarja hitsaamiseen, leikkaamiseen, kuumentamiseen, juottoon ja oikaisuun.

Poltinsarjat. Valmiit paketit. X 21 Original, tehokas sarja hitsaamiseen, leikkaamiseen, kuumentamiseen, juottoon ja oikaisuun. 48 X 21 Original, tehokas sarja hitsaamiseen, leikkaamiseen, kuumentamiseen, juottoon ja oikaisuun. Valmiit paketit. AGAn varustepaketeista käyttäjä saa tavallisimmat osat ja tarvikkeet valmiina kokonaisuutena.

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Pro 205 Power Pro 256 ESITTELY Power Pro sarjan hitsauskoneiden valmistuksessa käytetään nykyaikaista invertteri tekniikka. Koneet ovat monitoimi laitteita joilla voidaan hitsata

Lisätiedot

Tuoteluettelo SUOJAKAASUT

Tuoteluettelo SUOJAKAASUT Tuoteluettelo SISÄLTÖ Tuoteluettelo 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 Esipuhe Valintataulukko Argon Helium Hiilidioksidi Happi Asetyleeni Typpi AWOMIX (SK-12, SK-18, SK-25) SK-2 Awodrop SO-2

Lisätiedot

Harjoitus 8. Mäntämoottorin rakenteeseen perehtyminen

Harjoitus 8. Mäntämoottorin rakenteeseen perehtyminen Harjoitus 8 Mäntämoottorin rakenteeseen perehtyminen Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä mäntämoottorin rakenteeseen tutustumalla eri osakokonaisuuksiin. Harjoitus tehdään moottoritelineeseen asennetulla

Lisätiedot

Luku 1. Johdanto 1.1. LMC 320. 1.2. Käyttötarkoitus

Luku 1. Johdanto 1.1. LMC 320. 1.2. Käyttötarkoitus LMC 320 Käyttöohje Sisällys 1. Johdanto 1.1. LMC 320 1.2. Käyttötarkoitus 1.3. Esittely 2. Turvallisuusohjeet 2.1. Huomautus- ja varoitusmerkkien esittely 2.2. Ohjeita laitteen turvalliseen käyttöön 2.2.1.

Lisätiedot

WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA

WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA "WiseRoot+ on uskomattoman käyttäjäystävällinen ja tekee sen, minkä lupaa. Sillä on helppo korjata monenlaiset sovitepoikkeamat, kuten kohdistusvirheet

Lisätiedot

WiseRoot ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA

WiseRoot ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA WiseRoot ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA 6.08.2019 WiseRoot ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA WiseRoot on ilman juuritukea tehtävään juuripalon hitsaukseen optimoitu lyhytkaariprosessi. Prosessi

Lisätiedot

Pienoisopas. Alumiinihitsaus.

Pienoisopas. Alumiinihitsaus. Pienoisopas. Alumiinihitsaus. 2 Sisällys 3 Alumiini 4 Alumiiniseokset 5 Alumiinin hitsaaminen Muodonmuutokset Puhdistus ennen hitsausta Lisäaine 7 Suojakaasut MISON suojakaasut Alumiinihitsauksen suojakaasut

Lisätiedot

NIMI & RYHMÄ TEKNINEN TYÖ KASTUN KOULU

NIMI & RYHMÄ TEKNINEN TYÖ KASTUN KOULU OPPILAAN VIHKO 2005-2006 Kalle Kastulainen 7X NIMI & RYHMÄ TEKNINEN TYÖ KASTUN KOULU MISTÄ NUMERO TULEE? Numero tulee vihosta, kalalaudasta, pulmapelistä ja sähköopin harjoituksista. Esim: Ensimmäisen

Lisätiedot

MISON suojakaasu. Annatko otsonin vaarantaa terveytesi?

MISON suojakaasu. Annatko otsonin vaarantaa terveytesi? MISON suojakaasu Annatko otsonin vaarantaa terveytesi? 2 MISON suojakaasu Vältä haitallista otsonia käytä hitsaamiseen aina MISON suojakaasua. Hitsaamisen yhteydessä syntyy aina haitallista otsonia. Hyvin

Lisätiedot

WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA

WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA WiseRoot+ ERITTÄIN TEHOKASTA POHJAPALON HITSAUSTA 7.11.2017 WiseRoot+ TUOTTAVA JA KORKEALAATUINEN MIG- HITSAUSPROSESSI WiseRoot+ on ilman juuritukea tehtävään pohjapalon hitsaukseen optimoitu lyhytkaariprosessi.

Lisätiedot

Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin

Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin Harjoitus 4 Nokka-akselin hammashihnan vaihto Volvon B4204T moottorin Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä nykyaikaisen, kahdella sylinterikannen yläpuolisella nokka-akselilla varustetun ottomoottorin

Lisätiedot

1 Asenna vetoakseli riittävän tiukasti ruuvipuristimeen, kuitenkaan vahingoittamatta liiaksi akselin pintaa.

1 Asenna vetoakseli riittävän tiukasti ruuvipuristimeen, kuitenkaan vahingoittamatta liiaksi akselin pintaa. Harjoitus 2 Vetoakseleiden huolto ja rakenteen tutkiminen Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä nivelvetoakseleiden rakenteeseen, huoltokohteisiin, sekä tutustua tehonsiirtotöiden työturvallisuusnäkökohtiin.

Lisätiedot

FastMig X Intelligent

FastMig X Intelligent FastMig X Intelligent ÄLYKÄSTÄ HITSAUSTA ERILAISIA MATERIAALEJA TYÖSTÄVIEN KONEPAJOJEN TARPEISIIN Kemppi K7 Hitsauslaitteet 24.06.2016 1(10) FastMig X Intelligent, Älykästä hitsausta erilaisia materiaaleja

Lisätiedot

Pistoolit ja polttimet FI

Pistoolit ja polttimet FI Pistoolit ja polttimet FI Laadukkaat materiaalit ja käytännöllinen muotoilu Tärkeimmät ominaisuudet Pistoolin keveys ja sen optimaalinen tasapainotus varmistavat, että hitsaaja pystyy väsymättä tuottamaan

Lisätiedot

Käytännön ohjeita MIG/MAG-hitsaukseen.

Käytännön ohjeita MIG/MAG-hitsaukseen. Käytännön ohjeita MIG/MAG-hitsaukseen. Käytännön ohjeita MIG/MAG-hitsaukseen. 02 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 1 MIG/MAG-hitsaus 4 1.1 Prosessikuvaus 4 1.2 MIG/MAG-hitsauksen sähköinen toimintaperiaate

Lisätiedot

Monet polut työelämään -hanke Maahanmuuttajan aiemmin hankitun ammatillisen osaamisen tunnistamisen toiminnallinen ja käytännön testi.

Monet polut työelämään -hanke Maahanmuuttajan aiemmin hankitun ammatillisen osaamisen tunnistamisen toiminnallinen ja käytännön testi. Metallialan osaamisen testimalli Hitsaus- levytyö 1. Piirrä seuraavat hitsausmerkinnät TEHTÄVÄ a. Laippahitsi VASTAUS b. I-hitsi c. V-hitsi d. Puoli-V-hitsi e. V-hitsi, hitsattu osaviistettyyn V-railoon

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. A3 MIG Rail System

KÄYTTÖOHJE. A3 MIG Rail System FI 190340 A3 MIG Rail System 500 SISÄLLYS 1. Johdanto...3 1.1 Yleistä...3 1. Tietoja tuotteesta...3 1.3 Yhteensopivuus...3. Käyttöönotto...4.1 Akku...4. Kisko...5.3 Kuljettimen asentaminen kiskoon...6.4

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Teollisuuskaasut.

Tuoteluettelo. Teollisuuskaasut. Tuoteluettelo. Teollisuuskaasut. 02 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. Yleistä 3 Fysikaaliset tiedot 4 Kaasupullot 7 Pulloventtiilit Puhtaat kaasut 8 Argon 9 Asetyleeni 10 Happi 11 Helium 12 Hiilidioksidi

Lisätiedot

A.2 Hitsauslaitteisto

A.2 Hitsauslaitteisto 1 A.2 Hitsauslaitteisto A.2.1 Sähkön jakelu, liitäntä verkkoon Hitsauslaitteiston ensisijainen tehtävä on pienentää jakeluverkon korkea jännite sekä samalla mahdollistaa suuren sähkövirran käytön. Lisäksi

Lisätiedot

A.6 Hitsauksen suoritus 1

A.6 Hitsauksen suoritus 1 Hitsauksen teoriaopetus A6 Hitsauksen suorittaminen 1 A.6 Hitsauksen suoritus 1 A.6.1 Hitsausohje, WPS Hitsausohje on asiakirja, jossa yksityiskohtaisesti esitetään tiettyyn hitsaussovellutuksen vaadittavat

Lisätiedot

MACHINETOOL KAASUHITSAUS POLTTOLEIKKAUS KUUMENNUS JUOTOS HAPPITALTTAUS. www.machinetool.fi TURVALLISTA LAATUA

MACHINETOOL KAASUHITSAUS POLTTOLEIKKAUS KUUMENNUS JUOTOS HAPPITALTTAUS. www.machinetool.fi TURVALLISTA LAATUA KAASUHITSAUS POLTTOLEIKKAUS KUUMENNUS JUOTOS HAPPITALTTAUS Hinnat alv 0 % ja voimassa toistaiseksi. Pidätämme oikeuden muutoksiin. MACHINETOOL TURVALLISTA LAATUA HARRIS Polttimet ja poltinsarjat LEIKKAUSPOLTIN

Lisätiedot

WAMETA MINIMIG 180 SYNERGIC

WAMETA MINIMIG 180 SYNERGIC WAMETA MINIMIG 180 SYNERGIC Sisällys Käyttöohje 1. Johdanto 1.1. WAMETA MINIMIG 180 SYNERGIC 1.2. Käyttötarkoitus 1.3. Esittely 2. Turvallisuusohjeet 2.1. Huomautus- ja varoitusmerkkien esittely 2.2. Ohjeita

Lisätiedot

Täytelangan oikea valinta

Täytelangan oikea valinta Täytelangan oikea valinta - HITSAUSKONEET - Lincoln Electric Nordic - LISÄAINEET - Mestarintie 4 - VARUSTEET- PL 60 Eura Puh: 0105223500, fax 0105223510 email :jallonen@lincolnelectric.eu Prosessikuvaus

Lisätiedot

Kemppi K5 Hitsauslaitteet

Kemppi K5 Hitsauslaitteet Kempact Pulse 3000 LAATUA, NOPEUTTA JA TUOTTAVUUTTA Kemppi K5 Hitsauslaitteet 1(6) TEHOKAS SUURIKAPASITEETTINEN MIG/ MAG-HITSAUSKONE Kempact Pulse 3000 on mahtava yhdistelmä tehoa, kapasiteettia ja viimeistelyä

Lisätiedot

Silmälasien korjaustyöt

Silmälasien korjaustyöt Silmälasien korjaustyöt Metallijuotokset ja muovikehysten korjaaminen Kuvat: Niina Latvala 3/2006 Tekstilähde ja piirrokset: Korja T. & Pirilä K. 1996. Optometrian osaston työpajatöiden ohjekirja. Helsinki.

Lisätiedot

Annatko otsonin vaarantaa terveytesi?

Annatko otsonin vaarantaa terveytesi? 3 ODOROX MISON suojakaasu odorized oxygen Annatko otsonin vaarantaa terveytesi? 02 MISON suojakaasu Vältä haitallista otsonia käytä hitsaamiseen aina MISON suojakaasua. Hitsaamisen yhteydessä syntyy aina

Lisätiedot

PT-20AMX ja PT-21AMX Plasmaleikkauspolttimet

PT-20AMX ja PT-21AMX Plasmaleikkauspolttimet PT-20AMX ja PT-21AMX Plasmaleikkauspolttimet Asennus-, kдyttц- ja huolto-opas (FI) 08004291 VARMISTA, ETTÄ KÄYTTÄJÄ SAA NÄMÄ TIEDOT. VOIT TILATA MYYJÄLTÄ LISÄÄ KOPIOITA. VARO OHJEET on tarkoitettu kokeneille

Lisätiedot

Kempact RA. Siirry hitsauksen uuteen aikakauteen

Kempact RA. Siirry hitsauksen uuteen aikakauteen Siirry hitsauksen uuteen aikakauteen Rahalle vastinetta Uusi standardi kompakteille MIG/MAG-hitsauslaitteille Nykyaikainen, energiatehokas hitsausvirtalähde Erinomainen suorituskyky seoskaasulla tai C0

Lisätiedot

OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) 2.9.217 Näytön kuvaus Tutkinnonosan suorittaja osoittaa osaamisensa ammattiosaamisen näytössä tai tutkintotilaisuudessa. Työtä tehdään siinä laajuudessa, että osoitettava osaaminen

Lisätiedot

Kempact MIG KAIKKI KOHDALLAAN: EDULLISUUS, KOMPAKTI KOKO, KEVEYS JA SUORITUSKYKY

Kempact MIG KAIKKI KOHDALLAAN: EDULLISUUS, KOMPAKTI KOKO, KEVEYS JA SUORITUSKYKY Kempact MIG KAIKKI KOHDALLAAN: EDULLISUUS, KOMPAKTI KOKO, KEVEYS JA SUORITUSKYKY 23.08.2019 Kempact MIG KAIKKI KOHDALLAAN: EDULLISUUS, KOMPAKTI KOKO, KEVEYS JA SUORITUSKYKY Kempact 2530 on 70 % kevyempi

Lisätiedot

Hitsausmenetelmävalintojen vaikutus tuottavuuteen

Hitsausmenetelmävalintojen vaikutus tuottavuuteen Hitsausmenetelmävalintojen vaikutus tuottavuuteen HITSAUSSEMINAARI puolitetaan kustannukset Lahti 9.4.2008 Dipl.ins. Kalervo Leino VTT HITSAUSMENETELMÄN TEHOKKUUS = 1 / HITSAUSAIKA HITSIMÄÄRÄ HITSIAINEEN

Lisätiedot

Perusaineesta johtuvat hitsausvirheet ovat pääasiassa halkeamia, kuuma- ja/tai kylmähalkeamia.

Perusaineesta johtuvat hitsausvirheet ovat pääasiassa halkeamia, kuuma- ja/tai kylmähalkeamia. B.5 Hitsausvirheet 1 B.5.1 Hitsausvirheiden syyt Perusaine Perusaineesta johtuvat hitsausvirheet ovat pääasiassa halkeamia, kuuma- ja/tai kylmähalkeamia. Tavallisimmat syyt kuumahalkeamien syntymiseen

Lisätiedot

MinarcMig Evo LIIKKUVAN HITSAAJAN MUKAUTUVA TYÖKALU

MinarcMig Evo LIIKKUVAN HITSAAJAN MUKAUTUVA TYÖKALU MinarcMig Evo LIIKKUVAN HITSAAJAN MUKAUTUVA TYÖKALU 18.06.2019 MinarcMig Evo LIIKKUVAN HITSAAJAN MUKAUTUVA TYÖKALU MinarcMig Evo -hitsauslaitteissa suuri hitsausteho ja laatu yhdistyvät poikkeuksellisella

Lisätiedot

Asetyleenin ominaisuudet. Asetyleeni. Paras polttokaasuratkaisu.

Asetyleenin ominaisuudet. Asetyleeni. Paras polttokaasuratkaisu. Asetyleenin ominaisuudet Asetyleeni. Paras polttokaasuratkaisu. 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 3 Asetyleeni luonnollista huipputehoa 4 Asetyleeni tarjoaa kaikki tärkeimmät ominaisuudet 4 Polttoleikkaus

Lisätiedot

PIKAKOLVIT JA JUOTOSKOLVIT

PIKAKOLVIT JA JUOTOSKOLVIT PIKAKOLVIT JA JUOTOSKOLVIT PIKAKOLVI 60 W XST001 teho 60 W / 230 V johto 1,7 m kohdevalo lämpenee nopeasti, n. 380 C lämpötilaan n. 6 sekunnissa ylikuumenemisen estämiseksi pidä 12 sekunnin jälkeen 48

Lisätiedot

Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen

Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen 1 SISÄLTÖ Yleiskatsaus hitsaus- ja leikkausvarustevalikoimaan...2-7 UNICONTROL -sarja...9-11 UNICONTROL 500...12-13 FIXICONTROL

Lisätiedot

Kaasupullojen käsittely.

Kaasupullojen käsittely. Kaasupullojen käsittely. 2 Turvallinen käsittely Turvallinen käsittely. Kiitos, että valitsit AGAn! Autamme sinua turvallisessa kaasunkäsittelyssä, olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut käyttäjä. Tärkein

Lisätiedot

Wise. Tuottavampaan tulokseen

Wise. Tuottavampaan tulokseen Wise Tuottavampaan tulokseen Wise Tyypillinen WiseRootin käyttökohde huoltohitsauksessa Deutsche Bahnilla Deutsche Bahn ICE-juna Wise - viisas päätös johtaa tuottavampaan lopputulokseen Hitsauslaiteet

Lisätiedot

UUSI SYMPLEX 320 SYMPLEX 420. Puikkohitsausja MIG/MAG- Invertterit. AWtools Oy

UUSI SYMPLEX 320 SYMPLEX 420. Puikkohitsausja MIG/MAG- Invertterit. AWtools Oy AWtools Oy Rälssitie 7 B 01510 VANTAA Puh. 020 7434 720 www.awtools.fi myynti@abajat.fi UUSI Sarja 3-vaihe SYMPLEX 320 SYMPLEX 420 Puikkohitsausja MIG/MAG- Invertterit SYMPLEX 320-420 3PH SUURI VAIN OMINAISUUKSILTAAN.

Lisätiedot

A.7 Hitsauksen suoritus (2)

A.7 Hitsauksen suoritus (2) Hitsauksen teoriaopetus A7 Hitsauksen suorittaminen 1 A.7 Hitsauksen suoritus (2) A.7.1 Hitsausparametrien tarkistus Tärkeätä on, että hitsauslaitteisto antaa oikeat arvot (kelpuutus), kun hitsataan WPS:n

Lisätiedot

KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET. Kempact Pulse 3000 LAATUA, NOPEUTTA JA TUOTTAVUUTTA

KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET. Kempact Pulse 3000 LAATUA, NOPEUTTA JA TUOTTAVUUTTA KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET Kempact Pulse 3000 LAATUA, NOPEUTTA JA TUOTTAVUUTTA 26.12.2017 Kempact Pulse 3000 TEHOKAS SUURIKAPASITEETTINEN MIG/MAG- HITSAUSKONE Kempact Pulse 3000 on mahtava yhdistelmä tehoa,

Lisätiedot

Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen

Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen KONELEIKKAUSPOLTTIMET JA 1 SISÄLTÖ Yleiskatsaus hitsaus- ja leikkausvarustevalikoimaan...2-7 PAINEENSÄÄTIMET UNICONTROL

Lisätiedot

C. Hiilikaaritalttaus

C. Hiilikaaritalttaus C. Hiilikaaritalttaus Pekka Niemi Tampereen ammattiopisto Hiilikaaritalttaus on nopea ja tehokas tapa poistaa materiaalia valukappaleesta. Talttaustapahtumassa sulatetaan materiaalia valokaarella ja syntynyt

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

KAASU- JA HITSAUSTARVIKKEET

KAASU- JA HITSAUSTARVIKKEET KAASU- JA HITSAUSTARVIKKEET Johdanto 1 GASIQ OPTIMATOR GasIQ Optimator on kaksivaiheinen paineensäädin korkealuokkaiseen suojakaasuhitsaukseen. GasIQ Optimatorin erittäin herkkä toinen vaihe poistaa tehokkaasti

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

B.2 Levyjen hitsausliitokset

B.2 Levyjen hitsausliitokset 1 B.2 Levyjen hitsausliitokset B.2.1 Hitsilajit: Päittäis- ja pienahitsit Hitsilajeja on kaksi, pienhitsejä ja päittäishitsejä. Pienahitsillä tarkoitetaan pienarailoon hitsattua hitsiä. Päittäishitsejä

Lisätiedot

Lujat teräkset seminaari Lujien terästen hitsauksen tutkimus Steelpoliksessa

Lujat teräkset seminaari Lujien terästen hitsauksen tutkimus Steelpoliksessa Raahen Seudun Teknologiakeskus Oy Steelpolis tuotantostudio Lujat teräkset seminaari Lujien terästen hitsauksen tutkimus Steelpoliksessa Sami Heikkilä Tutkimusinsinööri 17.9.2009 Steelpolis tuotantostudio

Lisätiedot

Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN

Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN 8.09.2019 Flexlite TX SYTYTTÄÄ INTOHIMON HITSAUKSEEN Flexlite TX -hitsauspolttimet tarjoavat huippuluokan teknisen suorituskyvyn, kulutusosien pitkän käyttöiän

Lisätiedot

WiseThin+, Tuottavaa levyhitsausta ja asentohitsausta. WiseThin+ TUOTTAVAA LEVYHITSAUSTA JA ASENTOHITSAUSTA (6)

WiseThin+, Tuottavaa levyhitsausta ja asentohitsausta. WiseThin+ TUOTTAVAA LEVYHITSAUSTA JA ASENTOHITSAUSTA (6) WiseThin+ TUOTTAVAA LEVYHITSAUSTA JA ASENTOHITSAUSTA 1(6) NOPEUTA HITSAUSTA JA PARANNA LAATUA WiseThin+ on kehitetty nopeaan ja tuottavaan ohutlevyjen käsinhitsaukseen terästä sisältäville tai sisältämättömille

Lisätiedot

B.3 Terästen hitsattavuus

B.3 Terästen hitsattavuus 1 B. Terästen hitsattavuus B..1 Hitsattavuus käsite International Institute of Welding (IIW) määrittelee hitsattavuuden näin: Hitsattavuus ominaisuutena metallisessa materiaalissa, joka annetun hitsausprosessin

Lisätiedot

KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET. MinarcMig Evo 200 MAHTAVAA ENERGIATEHOKKUUTTA JA KANNETTAVAA MUKAVUUTTA

KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET. MinarcMig Evo 200 MAHTAVAA ENERGIATEHOKKUUTTA JA KANNETTAVAA MUKAVUUTTA KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET MinarcMig Evo 200 MAHTAVAA ENERGIATEHOKKUUTTA JA KANNETTAVAA MUKAVUUTTA 19.12.2018 MinarcMig Evo 200 HELPPOA MIG/MAG-HITSAUSTA LIIKKUVALLE HITSAAJALLE MinarcMig Evo 200 on kannettava

Lisätiedot

14. JUOTTIMET. - Asiantuntevaa palvelua l -

14. JUOTTIMET. - Asiantuntevaa palvelua l - 14. JUOTTIMET Butaanisäiliö...8 Juotinasemat...4 Juotinteline...6 Juotosimunauha...6 Juotoskolvit... 2-4, 7 Juotoskynät... 7-8 Juotoskärjen puhdistusaine...6 Juotoskärjet... 3,4 Juotosnesteet...6 Juotospasta...6

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Ruostumattoman teräksen hitsauksen suojakaasut. Seminaariristeily , SHY Turku. Jyrki Honkanen Oy AGA Ab

Ruostumattoman teräksen hitsauksen suojakaasut. Seminaariristeily , SHY Turku. Jyrki Honkanen Oy AGA Ab Ruostumattoman teräksen hitsauksen suojakaasut. Seminaariristeily 27.5.2016, SHY Turku. Jyrki Honkanen Oy AGA Ab Sisältö. Seoskaasujen komponentit Perussuositukset Mikroseostukset AGAn suojakaasut rst:n

Lisätiedot

Kaasuhitsaus ja kaasuleikkaus TUOTEKUVASTO

Kaasuhitsaus ja kaasuleikkaus TUOTEKUVASTO Kaasuhitsaus ja kaasuleikkaus TUOTEKUVASTO XA00 136 912 Sisältö Säätimet... 4-8. Suositus: MIG/MAG- ja TIG-hitsaus... 4 Robustico TM... 5 Robustico TM -mittarit... 5 Robustico TM -kulutusosat... 5 Tierra

Lisätiedot

PAKSUN KUUMAN TERÄKSEN POLTTOLEIKKAUS

PAKSUN KUUMAN TERÄKSEN POLTTOLEIKKAUS LAPPEENRANNAN TEKNILINEN YLIOPISTO Teknillinen tiedekunta Konetekniikan koulutusohjelma BK10A0400 Kandidaatintyö ja seminaari PAKSUN KUUMAN TERÄKSEN POLTTOLEIKKAUS Mika Karttunen 2.8.2009 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET Noudata näitä ohjeita tarkasti. Väärinkäyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman.

TURVALLISUUSOHJEET Noudata näitä ohjeita tarkasti. Väärinkäyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman. OHJEKIRJA AC/DC TIG-INVERTTERI (3-VAIHE 400V) TURVALLISUUSOHJEET Noudata näitä ohjeita tarkasti. Väärinkäyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman. TARKISTA TYYPPIKILVESTÄ SOVELTUVA VIRTALÄHDE!

Lisätiedot

FE 20, FE 25, MMT 25, PMT 25

FE 20, FE 25, MMT 25, PMT 25 FE 20, FE 25, MMT 25, PMT 25 1. 2. 3. 4. ø 14 mm ø 14 mm ø 14 mm ø 14 mm 60,5 60,5 60,5 60,5 ø 18 mm ø 18 mm ø 18 mm ø 20 mm Kaasusuutin 1. 9580101* Vakio 2. 958010101 Eristerenkaalla varustettu 3. 4113470

Lisätiedot

KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET. MasterTig ACDC 3500W TEHOA JA TALOUDELLISUUTTA SAMASSA PAKETISSA

KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET. MasterTig ACDC 3500W TEHOA JA TALOUDELLISUUTTA SAMASSA PAKETISSA KEMPPI K5 HITSAUSLAITTEET MasterTig ACDC 3500W TEHOA JA TALOUDELLISUUTTA SAMASSA PAKETISSA 24.09.2017 MasterTig ACDC 3500W TEHOKAS ACDC TIG -LAITE KAIKENLAISILLE MATERIAALEILLE MasterTig ACDC 3500W on

Lisätiedot

004216 FIN 01/05 AM Kokoamis- ja käyttöohjeet kaasugrillille 004216 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi Käyttöohjeita seuraamalla

Lisätiedot

esteittä valumaan kappaleiden ja putkien sisään eikä ilmalukkoja pääse syntymään.

esteittä valumaan kappaleiden ja putkien sisään eikä ilmalukkoja pääse syntymään. 1 1. Tuuletus- ja ripustusaukot Sinkittävät kappaleet tulee suunnitella siten, ettei niihin jää umpinaisia tiloja ja taskuja. Aukotuksen ansiosta sinkki pääsee virtaamaan rakenteiden sisään ja ulos, eikä

Lisätiedot

NIMI & RYHMÄ TEKNINEN TYÖ KASTUN KOULU

NIMI & RYHMÄ TEKNINEN TYÖ KASTUN KOULU OPPILAAN VIHKO 2004-2005 NIMI & RYHMÄ TEKNINEN TYÖ KASTUN KOULU MISTÄ NUMERO TULEE? Numero tulee vihosta, kalalaudasta, pulmapelistä ja sähköopin harjoituksista. Esim: Ensimmäisen kurssin numero tulee

Lisätiedot

HITSAUSKONE KAASUTTOMAAN HITSAUKSEEN YDINTÄYTELANGALLA

HITSAUSKONE KAASUTTOMAAN HITSAUKSEEN YDINTÄYTELANGALLA KÄYTTÖOHJE MIG 105 HITSAUSKONE KAASUTTOMAAN HITSAUKSEEN YDINTÄYTELANGALLA DBA0025 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! rev.a 050103 JOHDANTO YDINTÄYTELANKA -MIG 105 FIN Tervetuloa

Lisätiedot

A5 MIG Orbital System 1500

A5 MIG Orbital System 1500 A5 MIG Orbital System 1500 TÄYDELLINEN HITSAUSLIITOS YHDELLÄ KOKOONPANOLLA Kemppi K5 Hitsauslaitteet 1(9) TEHOKKAIN MEKANISOITU JÄRJESTELMÄ MIG-ORBITAALIHITSAUKSEEN A5 MIG Orbital System 1500 on kattava

Lisätiedot

Grillit. Green Fire -grilli

Grillit. Green Fire -grilli Grillit Green Fire -grilli Green Fire -grilli Tuulelta suojattu Emaloitu valurautaparila ja GN 1/1 ritilä Helposti puhdistettava (täysin irrottettavat polttimet ja irrotettava rasva-astia) Tuulensuojapeitteet

Lisätiedot

LINDOFLAMM erikoispolttimet.

LINDOFLAMM erikoispolttimet. Tuoteluettelo LINDOFLAMM erikoispolttimet. Räätälöityjä ratkaisuja kaikille lämmityssovelluksille. 02 LINDOFLAMM erikoispolttimet. Räätälöityjä ratkaisuja kaikille lämmityssovelluksille. Sisältö. 03 Monipuolinen

Lisätiedot

Kemppi K5 Hitsauslaitteet

Kemppi K5 Hitsauslaitteet Kempact Pulse 3000 LAATUA, NOPEUTTA JA TUOTTAVUUTTA Kemppi K5 Hitsauslaitteet 21.08.2016 1(8) Kempact Pulse 3000, Laatua, nopeutta ja tuottavuutta TEHOKAS SUURIKAPASITEETTINEN MIG/MAGHITSAUSKONE Kempact

Lisätiedot

Suunniteltu täyttämään standardien EN 585 (200 bar) sekä ISO 2503 (300 bar) vaatimukset.

Suunniteltu täyttämään standardien EN 585 (200 bar) sekä ISO 2503 (300 bar) vaatimukset. Paineensäätimet PAINEENSÄÄTIMET Suunniteltu täyttämään standardien EN 585 (200 bar) sekä ISO 2503 (300 bar) vaatimukset. Varustettu sisäänrakennetulla turvaventtiilillä (suojassa lialta ja ulkoisilta häiriöiltä),

Lisätiedot

Kemppi K5 Hitsauslaitteet

Kemppi K5 Hitsauslaitteet FastMig M Synergic JÄREÄÄN RASKAAN SARJAN HITSAUKSEEN Kemppi K5 Hitsauslaitteet 1(8) ENSILUOKKAISTA TEOLLISTA MIG/MAG- JA PUIKKOHITSAUSTA Teollinen moniprosessihitsausratkaisu modulaarisessa muodossa.

Lisätiedot

MIG-Hitsauskone MIG-130S. Käyttöohje. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä

MIG-Hitsauskone MIG-130S. Käyttöohje. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä Käyttöohje MIG-Hitsauskone MIG-130S Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä 1. Käytä aina hitsausmaskia 2. Käytä aina suojakäsineitä 3. Käytä aina suojavaatteita Turvallisuusohjeet Koska hitsauksen

Lisätiedot

Talotekniikan perusteet 1

Talotekniikan perusteet 1 Oppilaitos Oppilas Koe A sivut 69-136 Päiväys Osasto Pisteet/numero 1 Mikä asia vaikuttaa mittalaitteen valintaan? Kerro kaksi esimerkkiä. Mittalaite valitaan tarvittavan mittaustarkkuuden mukaan. Jos

Lisätiedot

Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen

Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen Tuoteluettelo 2006 Varusteet kaasuhitsaukseen, polttoleikkaukseen ja juottamiseen 1 SISÄLTÖ Yleiskatsaus hitsaus- ja leikkausvarustevalikoimaan...2-7 PAINEENSÄÄTIMET UNICONTROL -sarja...9-11 UNICONTROL

Lisätiedot

PESUKARHU SUIHKUPUTKET

PESUKARHU SUIHKUPUTKET Pesukarhu suihkuputket ovat tunnettuja laadukkaista materiaaleistaan ja harkitusta muotoilustaan. Suihkuputkiamme käytetään yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maapallon. PESUKARHU Suihkuputki - malli

Lisätiedot

Jalosauma Tutkimus ferriittisten ruostumattomien terästen käytettävyydestä: hitsattavuus DIGIPOLIS SEMINAARI

Jalosauma Tutkimus ferriittisten ruostumattomien terästen käytettävyydestä: hitsattavuus DIGIPOLIS SEMINAARI Kemi-Tornion Amk Tekniikka, T&K Materiaalien käytettävyyden tutkimusryhmä Jalosauma Tutkimus ferriittisten ruostumattomien terästen käytettävyydestä: hitsattavuus DIGIPOLIS SEMINAARI 12.5.2001 Mari-Selina

Lisätiedot

TEMA-puhalluspistoolit

TEMA-puhalluspistoolit Puhalluspistoolit Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytännöllisyyteen ja ergonomiaan, minkä ansiosta puhalluspistoolia on helppo käsitellä. Pistoolin kahva on iskunkestävää asetaalimuovia.

Lisätiedot

HITSAUSINVERTTERI DAA0065

HITSAUSINVERTTERI DAA0065 KÄYTTÖOHJE HITSAUSINVERTTERI DAA0065 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! rev.a 071218 DAA0065 HITSAUSINVERTTERI JOHDANTO Tervetuloa käyttämään GERN hitsauslaitetta. Laite on tarkoitettu

Lisätiedot

Työturvallisuus, henkilökohtainen työturvallisuus

Työturvallisuus, henkilökohtainen työturvallisuus Suojaimet 5 Työturvallisuus, henkilökohtainen työturvallisuus 8 = I = H= A E A L A JL O A EJ 2 = A J= I K J A @ A I I = J= = = 4 A EI EJ= I K EI I = A EI I A EJ= I K = EJJ= J= I K *, - 4 8 = D L EI JA

Lisätiedot

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRI & TYNNYRIKANNET TYNNYRINKANSI SUOJAA NESTEET NOPEASTI JA YKSINKERTAISESTI Tynnyrinkansi, joka tekee tavallisesta 200 L tynnyristä paloturvallisen säiliön ongelmajätteille. Täyttää

Lisätiedot

Kaasupullojen käsittely. Anna meidän opastaa!

Kaasupullojen käsittely. Anna meidän opastaa! Kaasupullojen käsittely. Anna meidän opastaa! 2 Kiitos, että valitsit AGAn. Autamme sinua turvallisessa kaasunkäsittelyssä, olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut käyttäjä. Tärkein turvallisuustekijä

Lisätiedot

Pienoisopas. Ruostumattoman teräksen MIG/MAGhitsaukseen.

Pienoisopas. Ruostumattoman teräksen MIG/MAGhitsaukseen. Pienoisopas. Ruostumattoman teräksen MIG/MAGhitsaukseen. 2 Sisällys. 3 Ruostumaton teräs 4 Ruostumattomien terästen lujuus ja korroosionkestävyys 4 Ruostumattomien terästen hitsaus - käytännön ohjeita

Lisätiedot

Hitsausrailon puhtaus ja puhdistus raepuhalluksella

Hitsausrailon puhtaus ja puhdistus raepuhalluksella Sivu 1/6 Hitsausrailon puhtaus ja puhdistus raepuhalluksella Kirjoittaja Seppo Koivuniemi, Finnblast Oy Hyvän tuottavuuden yhtenä kulmakivenä on tehdä kerralla oikeaa laatua niin, että korjauksia ei tarvita.

Lisätiedot

SINKITYN LEVYN HITSAUS KYLMÄKAARIPROSESSILLA WELDING OF ZINC COATED SHEET METAL WITH MIG/MAG COLD PROCESS

SINKITYN LEVYN HITSAUS KYLMÄKAARIPROSESSILLA WELDING OF ZINC COATED SHEET METAL WITH MIG/MAG COLD PROCESS LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Teknillinen tiedekunta Konetekniikan osasto BK10A0400 Kandidaatintyö ja seminaari SINKITYN LEVYN HITSAUS KYLMÄKAARIPROSESSILLA WELDING OF ZINC COATED SHEET METAL WITH

Lisätiedot

Kemppi K5 Hitsauslaitteet

Kemppi K5 Hitsauslaitteet FastMig M Synergic JÄREÄÄN RASKAAN SARJAN HITSAUKSEEN Kemppi K5 Hitsauslaitteet 04.07.2016 1(11) ENSILUOKKAISTA TEOLLISTA MIG/MAG- JA PUIKKOHITSAUSTA Teollinen moniprosessihitsausratkaisu modulaarisessa

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Teollisuuskaasut.

Tuoteluettelo. Teollisuuskaasut. Tuoteluettelo. Teollisuuskaasut. 02 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. Yleistä 3 Fysikaaliset tiedot 4 Kaasupullot 7 Pulloventtiilit Puhtaat kaasut 8 Argon 9 Asetyleeni 10 Happi 11 Helium 12 Hiilidioksidi

Lisätiedot

Me työskentelemme Sinun parhaaksesi!

Me työskentelemme Sinun parhaaksesi! Sa-Va Oy on kotimainen sairaalalaitteiden ja -varusteiden toimittaja. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja vakiinnuttanut asemansa luotettavana laadukkaiden tuotteiden toimittajana. Sa-Va Oy:n liikeidea

Lisätiedot