Scanian uudet ohjaamot: Kaunis yhdistelmä ergonomiaa ja mukavuutta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Scanian uudet ohjaamot: Kaunis yhdistelmä ergonomiaa ja mukavuutta"

Transkriptio

1 PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uudet ohjaamot: Kaunis yhdistelmä ergonomiaa ja mukavuutta Scanian moduuliajattelu luo pohjan asiakaskohtaisille ratkaisuille Kuljettajan istuimen uusi sijoittelu lisää joustavuutta ja turvallisuutta Kuljettajan kokemus ja kuljettajan ergonomia suunnittelun tärkeimmät lähtökohdat Sama laatu-, asennus- ja materiaalitaso kuin henkilöautoissa Ohjaamo on jaettu toiminnoiltaan ja valaistukseltaan erilaisiin osiin Scanian lähtiessä kehittämään uuden kuorma-automallistonsa ohjaamoja sillä oli selkeä ylitettävä vertailukohta suositut ja aiheellisesti kehutut P-, G- ja R- ohjaamot. Uuteen sukupolveen Scania on panostanut kaiken osaamisensa ja kokemuksensa ottaen huomioon tulokset ja palautteet sadoista lehdistötesteistä ja asiakastapaamisista ja, ennen kaikkea, kuljettajien palautteet. Tuloksilla on kaikki edellytykset nousta alalla mittapuuksi muille. "Haasteena on luoda joustava ohjaamomallisto, joka ilman kompromisseja voi tarjota kaikkiin sovelluksiin ja tarpeisiin oikeat ratkaisut ja toiminnot", Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg sanoo. "Vaikka tarpeet voivat vaihdella suurestikin olosuhteista ja kuljetustehtävistä riippuen, pyrimme siihen, että jokainen kuljettaja voi olla vakuuttunut siitä, että mikään muu kuorma-auto ei voi tarjota parempaa ratkaisua kuljetustehtävään kuin se, jossa hän istuu." Scania on löytänyt ratkaisun tuohon haasteeseen moduulijärjestelmästään, jossa Scania pystyy suhteellisen pienestä perusmallistosta rakentamaan pitkälle erikoistuneita ratkaisuja. Scania Corporate Relations Telephone SE Södertälje Fax Sweden

2 2 (8) Scanian moduuliajattelu on tärkeä asiakasarvo, koska Scania pystyy aina tarjoamaan pitkälle erikoistuneen asiakaskohtaisen ratkaisun riippumatta siitä, mihin tehtävään asiakas aikoo käyttää autoa. Moduulijärjestelmä helpottaa myös varaosahuoltoa ja nopeuttaa korjauksia vähentäen näin korjauksen vaatimaa seisonta-aikaa. "Moduulijärjestelmä on selkeimpiä tarjoamiamme asiakasetuja, koska se antaa asiakkaille ylivertaiset mahdollisuudet saada omaan toimintaansa täsmälleen sopiva erikoisratkaisu. Samalla se tarkoittaa myös, että kaikki, odotusajoista korjauskustannuksiin, pysyy kohtuullisena esim. vahingon jälkeen", Göran Hammarberg selvittää. "Tämä tietysti on osa Scania-asiakkaan erinomaista kokonaistaloutta." Huomio kuljettajaan Uusien ohjaamojen sisätilat on luonnollisesti suunniteltu antamaan kuljettajalle optimaaliset työ- ja lepotilat. Kuljettajan istuimen säätövarat ovat entistäkin reilummat kaikkien senttisten kuljettajien pitäisi voida löytää mukava ajo-asento. Lisäksi näkyvyys eteen ja sivuille on parantunut, koska kuljettaja istuu entistä lähempänä tuulilasia ja hieman ulompana. A-pilarit on muotoiltu huolellisesti, jotta ne vaikuttaisivat mahdollisimman vähän kriittisen tärkeään sivunäkyvyyteen. Kojelauta sijaitsee hieman alempana kuin aikaisemmissa malleissa, mikä parantaa olennaisesti näkyvyyttä eteenpäin. Suunnittelussa on keskitytty erityisen huolellisesti pitkien kuljettajien polvi- ja jalkatilan riittävyyden varmistamiseen myös silloin, kun jaloissa on isot talvikengät. Uusi kojelauta helpottaa myös sivusuunnassa liikkumista pysäköidyssä autossa.

3 3 (8) Scanian uusien, lähes rajattomasti muunneltavien ohjaamojen sisätiloissa on aito premium-luokan tuntu. Halusipa kuljettaja kaksi jääkaappia, satoja litroja säilytystilaa tai ylellisen vuoteen, Scanialla on ratkaisu. "Sisätiloihin on luonnollisesti kiinnitetty yhtä paljon huomiota kuin ulkoasuun", uuden kuorma-autosukupolven visuaalisista ratkaisuista vastaava Scanian pääsuunnittelija Kristofer Hansén sanoo. "Astuessasi ohjaamoon, tiedät heti ja ehdottomasti, että olet Scaniassa. Kojelaudan suunnittelussa on pyritty käytettävyyteen ja toimivuuteen yhdistettynä pitkiin linjoihin, jotka auttavat sekä silmää että kättä löytämään oikean kohdan ja saavat olon tuntumaan turvalliselta. Olemme keskittyneet luomaan kuljettajan toimintaa tukevan työpaikan. Olemme myös pyrkineet välttämään liian suuria ja kömpelöitä ratkaisuja, jotka tuntuisivat vanhanaikaisilta. Hyvä tilankäyttö Eräät tärkeät toiminnot, kuten kosteusantureiden ja pyyhkimien toiminta, voidaan tilata automatisoituina. Muut tarpeet on täytetty täydellisesti harkitulla ergonomialla: niin kylmä juoma kuin matkapuhelin ovat aina mukavasti käden ulottuvilla niitä varten suunnitellussa tilassa. Suurten ohjaamojen ulkopuolisen säilytystilan suuaukko on kooltaan 410 x 570 mm; tilaan pääsee käsiksi myös ohjaamon sisältä.

4 4 (8) Säilytystiloja suunniteltaessa päähuomio oli käytettävyydessä ja joustavuudessa; tiloihin voi lisätä hyllyjä, koukkuja ja verkkoja kulloisenkin miehistön tarpeiden mukaan. Säilytystilaa on lisätty kiinnittäen erityistä huomiota tilavuuteen ja käytettävyyteen. Ohjaamo on tarkkaan suunniteltu, ja tilankäyttö on viimeistä piirtoa myöten tarkkaan harkittua. Ohjaamoon on laaja valikoima lisävarusteita kuten säilytyslaatikoita, hyllyjä, koukkuja ja verkkoja, joiden saatavuus riippuu ohjaamotyypistä, vuodevarustuksesta ja käyttäjän tarpeista. Vuodevaihtoehtoja on erityisen runsaasti. Alavuode ja mahdollinen ylävuode ovat henkilökohtaisten tarpeiden ja vaatimusten mukaan määriteltävissä eri levyisinä ja erilaisin patjoin varustettuna. "S-ohjaamoon voi määritellä kaksi 80 cm vuodetta (joista alemman voi levittää täyteen metriin) ja edistyksellisimmät patjamme, esim. kahden kuljettajan kaukokuljetusyhdistelmiin, Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg sanoo. "Kenenkään ei siis tarvitse tyytyä kehnoon vuoteeseen, vaan molemmat kuljettajat voivat nukkua mukavasti. Tilavissa S-ohjaamoissa on myös lisäeriste, ja ohjaamon rakenne ja toteutus ovat viimeistä piirtoa myöten sellaiset, että hyvä yöuni ei ainakaan ole niistä kiinni. Lisäksi S-ohjaamon tasainen lattia helpottaa liikkumista ohjaamon sisätiloissa." Täydellinen vapaus Uusissa ohjaamoissa jopa kojetaulu on moduulirakenteinen, minkä vuoksi se on helppo mukauttaa asiakkaan tarpeisiin ergonomian, painikkeiden, säätimien ja säilytystilojen osalta. On myös hyvä tietää, että kaikki materiaalit, välykset ja toleranssit on valittu ja valmistettu yhtä huolellisesti kuin henkilöautoissa.

5 5 (8) Viimeistelyn, tuntuman ja asennuksen laatu on nostettu aivan uudelle tasolle, mutta samalla kaiken täytyy luonnollisesti olla vankkaa ja, kuten ennenkin, pysyä moitteettomassa toimintakunnossa kuorma-auton koko käyttöiän", Kristofer Hansén sanoo. Kojetaulukin on moduulirakenteinen, ja helposti muunnettavissa asiakkaan tarpeiden tai vaatimusten mukaan. Jokaisessa ohjaamossa on tyypistä riippumatta laadun tuntu, jollaisen on tottunut yhdistämään vain henkilöautoihin. Jokainen, joka on ajanut Scaniaa, tuntee todennäköisesti olonsa kotoisaksi kuljettajan istuimelle noustuaan, vaikka kaikki onkin uutta. "Emme muuta perusergonomiaa pelkästä muuttamisen ilosta, vaan olemme hyödyntäneet Scanian vuosien saatossa keräämää kokemusta", ajoneuvoergonomiasta vastaava Fredrik Pehrsson painottaa. "Tarjoamme esimerkiksi runsaasti vaihtoehtoja, jotka riippuvat siitä, miten asiakas haluaa sijoittaa säilytystilat. Ja riippumatta siitä valitseeko tasalattiaisen S-ohjaamon vai vankkuutta painottavan R-päiväohjaamon, jokainen huomaa, että ohjaamoissa käytetyt materiaalit ovat huippulaadukkaita." Moduulirakenne ulottuu myös painikkeisiin ja säätimiin, jotka ovat aivan olennainen osa kuljettajan työympäristöä. Moduulirakenteen ansiosta jokainen kuljettaja voi suunnitella oman ratkaisunsa esim. auton tyypin tai kuljetustehtävän luonteen perusteella. "Muutos- ja räätälöintimahdollisuudet ovat entistäkin monipuolisemmat. Kun tähän lisätään täydellinen ergonomia, aistikkaat väriyhdistelmät ja hienot materiaalit, tuloksena on mukava työpaikka, joka henkii korkeaa laatua", Scanian pääsuunnittelija Kristofer Hansén selvittää. "Sisustus on luonnollisesti naarmuuntumisenkestävä ja sietää kunnon puhdistuksen. Oveen sijoitetut säätimet on esimerkiksi suunniteltu veden- ja pölynkestäviksi ja erittäin pitkäikäisiksi."

6 6 (8) Yhdeksän ohjauspyörän takana vietetyn tunnin jälkeen on mukava rentoutua hetki television äärellä ennen yöpuulle vetäytymistä. Autoon voi tilata sekä mukavan kääntyvän "nojatuolin" että kaikki television asentamiseen tarvittavat kaapeloinnit ja muun infrastruktuurin. Valinnaisvarusteena on kääntyvä matkustajan istuin, jonka selkänoja on kallistettava ja joka korostaa ohjaamon työ- ja rentoutumistilan välistä eroa. Sisätilan valaistus on monipuolisesti säädettävissä tarpeen ja tilanteen mukaan. Pimennysverhot ovat entistä paremmat: materiaali on laadukkaampaa ja niiden käsittely on helpompaa. Sisäpuoliset aurinkolipat ovat säädettävissä erikseen ja kätevän mekanismin ansiosta niiden säätäminen ajon aikana on helppoa. Mukava ilmasto Scania on myös kehittänyt kokonaan uudet ilmastointijärjestelmät. Ilmastointi on hyvin tärkeä osa kokonaisuutta ja se on ehkä tärkein tekijä Scanialle tunnusomaisessa täydellisessä kuljettajan työympäristössä. Uudet ilmastointijärjestelmät varmistavat, että kuljettaja voi määritellä ohjaamon sisätilojen olosuhteet miellyttäviksi vallitsevasta säätilasta riippumatta niin ajon aikana kuin lepotauonkin aikana ja riippumatta siitä, onko ilmastointijärjestelmä käsisäätöinen vai automaattinen. "Ilmastointijärjestelmän toimivuus on kuorma-automaailmassa eräänlainen jakolinja", Scanian ohjaamokehityksestä vastaava Göran Hammarberg sanoo. "Se on vakava haaste, ottaen huomioon, että ohjaamon ilmatilavuus on suhteellisen suuri ja että suuret lasipinnat altistavat sekä lämpötilavaihteluille että lämpösäteilylle. Olemme sijoittaneet ohjaamoon antureita, jotka mittaavat auringonvalon määrää, kosteutta ja ilman hetkittäistä laatua. Uudessa ohjaamosukupolvessa se on kuljettaja eikä kukaan tai mikään muu, joka määrää onko ohjaamossa liian kuuma tai kylmä tai juuri sopiva lämpötila.

7 7 (8) Uudet ohjaamot on valmisteltu lisälämmittimien asennusta varten, ja niihin voi jo tehtaalta tilata täysin integroidun taukoilmastointijärjestelmän. Järjestelmä on integroitu vakiona olevaan ilmastointijärjestelmään, joten lämmitetty tai jäähdytetty ilma virtaa ohjaamoon normaalien venttiilien kautta, ja sitä ohjataan ilmastointijärjestelmän säätimillä. Tämä merkitsee tasaisempaa lämpötilaa, hiljaisempaa järjestelmää ja oikeaa lämpötilaa kaikkialla ohjaamossa. Lisälämmittimiä voidaan kauko-ohjata ja ne toimivat myös vaihtoehtoisilla polttoaineilla. Ohjaamon parannetun eristyksen ansiosta uusien ohjaamoiden ilmastointijärjestelmä käyttää vähemmän energiaa, mikä osaltaan vähentää polttoaineenkulutusta. Järjestelmät on luonnollisesti optimoitu energiankäytön suhteen. Ilmastointijärjestelmien ja lisävarusteiden kunnossapidon tarpeen vähentämiseen on panostettu runsaasti. Huurteenpoiston tehokkuutta on lisätty. Mukavuutta lisää sekin, että autot voidaan tilata lämmitettävällä tuulilasilla varustettuina. Parasta äänenlaatua Infotainment-järjestelmän voi myös suunnitella mieleisekseen. Peruslähtökohtana on kaksi tehokkaasti integroitua vaihtoehtoa; toisessa on 5 tuuman, toisessa 7 tuuman näyttö. Säätimillä varustettu ohjauspyörä on vakiovaruste, kuten myös ääniohjaus katonrajaan asennettuine mikrofoneineen. "Molemmissa yksiköissä on tietysti AUX- ja USB-tulot sekä mahdollisuus yhdistää kaksi laitetta, esim. kuljettajan yksityinen ja kuljetusliikkeen matkapuhelin Bluetoothin kautta", Göran Hammarberg sanoo. Suuremmassa mallissa on kaksi kameratuloa. Molemmissa on vakiona neljä kaiutinta ja niihin voidaan myöhemmin lisätä keskikaiutin ja subwoofer. Makuuohjaamot voi tilata suoraan tehtaalta valmisteltuina esim. television asentamista varten. Nykyaikainen infotainment-järjestelmä on tärkeä osa kuljettajan työpäivää. Musiikin ja navigaation lisäksi infotainment-järjestelmä on monelle kuljettajalle tärkeä linkki "pääkallopaikkaan", koska yksikkö on yhdistettävissä kuljetusliikkeen kalustonhallintajärjestelmään. Näytöllä voi myös esittää turvallisuuteen liittyvää kamerakuvaa (valinnaisvaruste).

8 8 (8) "Toiminnallisesti infotainment-järjestelmä on samalla tasolla kuin johtavat henkilöautoteollisuuden vastaavat järjestelmät, mutta käyttöikää ja kestävyyttä koskevat vaatimukset ovat tietysti kireämmät, Scanian HMI-päällikkö Anna Selmarker sanoo. (HMI = ihmisen ja koneiden välinen digitaalinen vuorovaikutus). "Ala kehittyy nopeasti, minkä vuoksi lisäämme vähitellen muita toimintoja Scanian kytkettyjen palvelujen ja ADAS (Advanced Driver Assistance Systems, kehittyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät) -toimintojen puitteissa." Luokkansa johtava Scanian uudet ohjaamot perustuvat Scanian alan johtavana valmistajana keräämään laajaan kokemukseen ja tietämykseen kuljettajien tarpeista ja vaatimuksista. Ensimmäisessä tuotantovaiheessa Scania tarjoaa kahdeksan ohjaamovaihtoehtoa, mutta uusia malleja esitellään nopeaan tahtiin. Mikä on sitten uuden ohjaamosukupolven tärkein innovaatio? Scania-ohjaamojen rakenne perustuu sen alan johtaviin kuuluvana yhtiönä monien vuosien aikana saamaan osaamiseen. Kunkin kuljetustehtävän erityistarpeiden huomioon ottaminen on tärkeä osa Scanian tarjontaa ja tärkeä yksityiskohta, jolla ajan myötä saattaa ratkaista asiakkaan toiminnan kannattavuuden. "Emme ajattele tuolla tavalla", Göran Hammarberg sanoo. "Jokainen yksityiskohta vaikuttaa kokonaiskäytettävyyteen, ja lopulta asiakkaan tarve on aina se, joka ratkaisee tuloksen ja erittelyn. Tällä kertaa aloitimme puhtaalta pöydältä, mukana ainoastaan kokemuksemme ja osaamisemme. Meillä on kaikki edellytykset tarjota Scanian jokaiselle asiakkaalle hänen tarpeidensa mukaan räätälöity ratkaisu ajoneuvosovelluksesta riippumatta." Lisätiedot: Örjan Åslund, Head of Product Affairs, Scania Trucks, puh (0) sähköposti orjan.aslund@scania.com

Scanian uusi kuorma-automallisto on enemmän kaikkea

Scanian uusi kuorma-automallisto on enemmän kaikkea PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uusi kuorma-automallisto on enemmän kaikkea Sisältä ja ulkoa täysin uusi, silti täysin Scaniamainen ohjaamomallisto S- ja R-mallit esitellään ensimmäisinä; S-ohjaamossa

Lisätiedot

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat

R19 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat R9 Highline -ohjaamon kattohylly ja integroidut osat Työselostuksessa kuvataan koko kattohyllyn irrotus ja asennus. Noudata työselostusta komponenttiosien vaihdon tai korjauksen yhteydessä. Irrota ensin

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

The New Generation in Limetec Design

The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design Limetecin uusi muotoilu - pelkistetyn linjakas ja moderni rakenne Limetec Next - uuden sukupolven muotoilu täysin tiiviillä sandwich-lattiarakenteella

Lisätiedot

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava.

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava. Rolba City Combi City Combi Suunniteltu kaupunkialueille helpottamaan putkistojen huoltotöitä kaikenlaisissa kiinteistöissä kuten esim. ravintoloissa. Se on kompakti ulkopuolelta, mutta siinä on kuitenkin

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

SÄHKÖTRUKKIMALLISTO 6 11 t

SÄHKÖTRUKKIMALLISTO 6 11 t SÄHKÖTRUKKIMALLISTO 6 11 t VALMISTETTU RUOTSISSA POHJOISMAISIIN OLOSUHTEISIIN MARKKINOIDEN PARAS SÄHKÖTRUKKI Merlinum forkflit on Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu sähkötrukkimallisto, joka soveltuu

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Scania Citywide LF Scania Citywide LF Scania Citywide LE

Scania Citywide LF Scania Citywide LF Scania Citywide LE PRESS info P12904SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 Scania linja-autot mallisto Scania Citywide on uusi mallisto matalalattiaisia ja etuosastaan matalia low entry -kaupunkibusseja, joiden muotokieli

Lisätiedot

Scania laajentaa edelleen maansiirtoajoneuvojen tarjontaa

Scania laajentaa edelleen maansiirtoajoneuvojen tarjontaa PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16. syyskuuta 2011 Scania laajentaa edelleen maansiirtoajoneuvojen tarjontaa Scania jatkaa rakennus- ja maansiirtoajoon suunniteltujen ajoneuvojen tarjonnan laajentamista

Lisätiedot

C A R I T A - T U O L I

C A R I T A - T U O L I CARITA - TUOLI 2 Carita-tuoli Carita-tuoli 3 CARITA-TUOLI On tärkeää huolehtia mahdollisimman hyvin niistä, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat. Siksi olemme antaneet Carita-kalustesarjallemme kaikki

Lisätiedot

CARITA ISTUINKALUSTEET

CARITA ISTUINKALUSTEET CARITA ISTUINKALUSTEET 2 Carita-istuinkalusteet Carita-istuinkalusteet 3 CARITA-istuinkalusteet On tärkeää huolehtia mahdollisimman hyvin niistä, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat. Siksi olemme antaneet

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

KANNUSTAA LIIKKUMAAN

KANNUSTAA LIIKKUMAAN XACT Xact 3 XACT Monipuolisesta ja ergonomisesta Xact-oppilastuolista on nyt saatavana kaksi kokoa Xact ja Xact Start. Se tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää koko koulussa, aina esikoululuokista opettajainhuoneeseen,

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

Seppo Salmi 28. lokakuuta 2011 Julkaisuvapaa heti. Scania Citywide LF ja LE uusi bussimallisto keskija esikaupunkiliikenteeseen

Seppo Salmi 28. lokakuuta 2011 Julkaisuvapaa heti. Scania Citywide LF ja LE uusi bussimallisto keskija esikaupunkiliikenteeseen PRESS info Seppo Salmi 28. lokakuuta 2011 Julkaisuvapaa heti ja LE uusi bussimallisto keskija esikaupunkiliikenteeseen Scania Citywide on Scanian kokonaan uusi bussimallisto, joka sisältää sekä täysin

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin

SCANIA TOURING Tervetuloa kyytiin Tervetuloa kyytiin Korosta yrityskuvaasi Tutustu Scania Touringiin. Tämä näyttävästi muotoiltu monikäyttöinen linja-auto on suunniteltu täyttämään niin linja- kuin tilausliikenteen vaatimukset myös pitkillä

Lisätiedot

ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN

ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN VALTRAN SUUNNITTE- LEMAT, JÄLLEENMYYJÄN ASENTAMAT LISÄVARUSTEET Valtran alkuperäiset lisävarusteet on suunniteltu jatkuvaa käyttöä varten Pohjolan äärimmäisen

Lisätiedot

Sitä kylmää mitä tarvitaan

Sitä kylmää mitä tarvitaan Sitä kylmää mitä tarvitaan Kylmiöpakastimet Kotikylmiöt Kaappipakastimet Viinikylmiöt Valitse vain ulkonäkö, kylmiö huolehtii kaikesta muusta 4-7 Kylmiöpakastimet 8-11 Kotikylmiöt 12-13 Kaappipakastimet

Lisätiedot

X8 MIG Guns ERGONOMISET JA SUORITUSKYKYISET MIG- HITSAUSPISTOOLIT

X8 MIG Guns ERGONOMISET JA SUORITUSKYKYISET MIG- HITSAUSPISTOOLIT X8 MIG Guns ERGONOMISET JA SUORITUSKYKYISET MIG- HITSAUSPISTOOLIT 25.07.2019 X8 MIG Guns ERGONOMISET JA SUORITUSKYKYISET MIG- HITSAUSPISTOOLIT X8 MIG Gun -hitsauspistoolien ergonomia ja tekniset ominaisuudet

Lisätiedot

Säilytysjärjestelmä kaikkiin tiloihin ja tarkoituksiin

Säilytysjärjestelmä kaikkiin tiloihin ja tarkoituksiin Säilytysjärjestelmä kaikkiin tiloihin ja tarkoituksiin Seisoo omillaan Seinään ei tarvitse porata reikiä ja se on tarpeeksi kestävä kannattelemaan melkein mitä ikinä pitääkin säilyttää. Mahdollisuudet

Lisätiedot

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron WC & KYLPYHUONE/HERON heron TM Heron on monipuolisimmista markkinoilla olevista WC- ja suihkutuoleista. Yksinkertaisen rakenteen ja selkeän muotoilun taakse kätkeytyy monipuolisia toiminnallisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Ohjaamon ja päällirakenteen välille on pienin sallittu etäisyys seuraavien varmistamiseksi: Tietoja ohjaamotyypin mallimerkinnästä on annettu asiakirjassa Alustan tiedot ja mallimerkinnät.

Lisätiedot

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin PRESS info P13X02EN / Örjan Åslund 24.10.2013 Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Scanian moottorimallistossa on nyt 11 Euro 6 -moottoria, joiden

Lisätiedot

INVA TAKSI. Fiat Ducato (AV.3450/H2)

INVA TAKSI. Fiat Ducato (AV.3450/H2) HINNASTO 2013 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 % INVA TAKSI Fiat Ducato (AV.3450/H2) VAKIO JA LISÄVARUSTEET VAKIOVARUSTEET 1+8/INVA Rahastusvalo ohjaamon kattoon

Lisätiedot

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja Inspiraatio The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja värikkäitä lämmittimiä mahdollistaa oman

Lisätiedot

Mökin ja kodin tuhattaituri

Mökin ja kodin tuhattaituri Suomi Mökin ja kodin tuhattaituri Vahva 20 hv moottori Hämmästyttävän tehokas Turvavyö ja ROPS/FOPS turvakaari vakiona Kun haluat enemmän tehoa Väkivahva Kohler EFI-moottori Työlaitehydrauliikka 42 l/min

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN

OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN OIKEA PETO PUUNKORJUUSEEN PONSSE SCORPION PONSSE SCORPION -HARVESTERI YLIVOIMAISTA TEHOA & ERGONOMIAA Uskomaton näkyvyys ja ohjattavuus, vakaudeltaan voittamaton, tehoa ja tuottavuutta ympäristön ehdoilla,

Lisätiedot

PARASOL. PARASOL Tekninen opas. ADAPT Parasol. Ilmastointimoduulit neuvotteluhuoneisiin ja toimistoihin. www.swegon.fi

PARASOL. PARASOL Tekninen opas. ADAPT Parasol. Ilmastointimoduulit neuvotteluhuoneisiin ja toimistoihin. www.swegon.fi PARASOL Tekninen opas TM Ilmastointimoduulit neuvotteluhuoneisiin ja toimistoihin PARASOL VAV PARASOL www.swegon.fi ADAPT Parasol Ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Alla olevassa kuvassa on esimerkki siitä,

Lisätiedot

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS

PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TM PUUNKUORMAUKSEN TULEVAISUUS TÄYDELLINEN NÄKYVYYS HiVision on uusi tapa käyttää puutavaranosturiasi kamerateknologian avulla. Se on myös fiksu tapa lisätä tuottavuutta, kasvattaa hyötykuormia ja säästää

Lisätiedot

Työtuoleja aktiiviseen toimistoon.

Työtuoleja aktiiviseen toimistoon. Työtuoleja aktiiviseen toimistoon. Tuoleja yksilöllisiin, todellisiin tarpeisiin. Liikkuvuus työssä on lisääntynyt ja työ ei ole enää sidottu kiinteään työpaikkaan tai työpisteeseen. Vaatimukset työtuoleille

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Scania Streamline tuulitunnelissa syntynyt

Scania Streamline tuulitunnelissa syntynyt PRESS info P13302FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 Scania Streamline tuulitunnelissa syntynyt Scania on edelleen parantanut ilmanvirtauksia G- ja R-sarjan ohjaamoiden etuosan ympärillä ja sivuilla

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT Puoliperävaunu kytketään sitä vetävään kuorma-autoon vetopöydän avulla. Vetopöytä on tavallisesti kiinnitetty vetoauton alustaan asennuslevyn avulla. Saatavana

Lisätiedot

Eläinlääkintäauto varustelut

Eläinlääkintäauto varustelut Eläinlääkintäauto varustelut Meillä on vuosikymmenien kokemus erikoisautojen rakentamisessa ja varustelussa. Nyt tämä tietotaito on myös sinun käytettävissä suunnitellessasi uutta eläinlääkintäautoa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä Yleistä Yleistä Osat hydraulilaitteiston käyttöä varten voidaan tilata tehtaalta: Seuraavat osat ovat saatavana: Säädin Hydrauliöljysäiliö ja paineenrajoitusventtiili Hydraulipumppu Letkut ja liitokset

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista poreammeista tilaviin kymmenen hengen altaisiin. Kaikkiin

Lisätiedot

Silhouette. Tunnelmallista valonsäätelyä

Silhouette. Tunnelmallista valonsäätelyä Silhouette Tunnelmallista valonsäätelyä Silhouette Ainutlaatuinen valoisuuden säätö Upean tyylikkäät Silhouette -kaihtimet suodattavat voimakkaimmankin auringonvalon kauniiksi luonnonvaloksi. Avaa vain

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

THERMOCARE. miellyttävä ja turvallinen lämpösänky pienille vauvoille

THERMOCARE. miellyttävä ja turvallinen lämpösänky pienille vauvoille THERMOCARE miellyttävä ja turvallinen lämpösänky pienille vauvoille THERMOCARE-lämpöhoitosängyt ovat syntyneet vuosikymmenien lämpöterapiatuotteiden kehittämisen tuloksena. Tuoteperhe on kehitetty edulliseksi

Lisätiedot

COMBINE. Combine 3. linjoja ja pehmeitä kaaria. Näyttävää materiaalien ja muotojen tasapainoa. Voit luoda oman pöytäsi. Täydellisen yhdistelmäsi.

COMBINE. Combine 3. linjoja ja pehmeitä kaaria. Näyttävää materiaalien ja muotojen tasapainoa. Voit luoda oman pöytäsi. Täydellisen yhdistelmäsi. COMBINE 2 Combine Combine 3 COMBINE Yhdistele. Ja valitse vapaasti. Etsi kaikkein sopivin sohvapöytä. Tilaan. Tehtävään. Ja tunnelmaan. Sijoittelu sohvan, jakkaran tai nojatuolin kanssa. Ryhmälle tai yksittäiselle

Lisätiedot

PMC1720 PARASTA VEDETTÄVYYTTÄ JA KESTÄVYYTTÄ LAVETTI- VAUNU ALUMIINILAIDOILLA. Lavettiperävaunu

PMC1720 PARASTA VEDETTÄVYYTTÄ JA KESTÄVYYTTÄ LAVETTI- VAUNU ALUMIINILAIDOILLA. Lavettiperävaunu PMC0 PARASTA VEDETTÄVYYTTÄ JA KESTÄVYYTTÄ LAVETTI- VAUNU ALUMIINILAIDOILLA Lavettiperävaunu PL0 Hakemisto Matkalla asiakkaalle sivu Lavettiperävaunu Lavettiperävaunu pituus /0 sivu 4 Lavettiperävaunu pituus

Lisätiedot

Tiemerkintäpäivät 2018

Tiemerkintäpäivät 2018 ADAS Advanced Driver Assistant System Sustainable Transport Automaattiajo ja Platooning Tiemerkintäpäivät 2018 Scania Suomi Oy / Mika Jukkara, Tuotepäällikkö ADAS Advanced Driver Assistant System Automaattiajon

Lisätiedot

Sisusta kauniilla lämmöllä

Sisusta kauniilla lämmöllä Sisusta kauniilla lämmöllä www.stravent.fi PANEELIRADIAATTORIT MODUL COMPACT INTEGRA Standardiradiaattori integroidulla venttiilillä Modul Compact Integra on varustettu integroidulla venttiilillä ja on

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

KASVAA PERHEEN MUKANA.

KASVAA PERHEEN MUKANA. KASVAA PERHEEN MUKANA KASVAA PERHEEN MUKANA. Unipuu-sarjan monipuolisesta valikoimasta löytyy lukuisia keskenään yhteensopivia osia, joista saa muunneltavia ja tilaa säästäviä vuoderatkaisuja perheen ja

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista Umpikoria pidetään yleensä vääntöjäykkänä. Avattavilla sivuseinillä varustettua umpikoria on kuitenkin pidettävä vääntöherkkänä päällirakenteena. 317 025 Scania voi valmistella ajoneuvon päällirakennetta

Lisätiedot

GENIE. Kaasupulloperhe.

GENIE. Kaasupulloperhe. GENIE Kaasupulloperhe. Älykäs Kätevä Kannettava. Helpottaa elämää. Innovatiivinen. GENIE kaasupulloperhe on sarja kevyitä, helposti liikuteltavia ja älykkäitä kaasupulloja vaativankin käyttäjän tarpeisiin.

Lisätiedot

Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot

Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot 24.TOUKOKUUTA 2013 Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot Maksimaalista suorituskykyä ja pidennettyä käyttöaikaa uudella 4.0Ah akulla. Johdotonta vapautta: Ei polttoainetta,

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Miten saamme aikaan paremman työpäivän?

Miten saamme aikaan paremman työpäivän? Ergonomia Better at work Miten saamme aikaan paremman työpäivän? > Antamalla perusarvojen ohjata työtämme > Paneutumalla ihmiseen ja hänen työympäristöönsä kokonaisuutena > Tarjoamalla ergonomiakeskeisiä

Lisätiedot

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit PRESS info P13101EN / Per-Erik Nordström 29 Jan 2013 Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit Scania

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

M a l l i s to 2 0 1 4

M a l l i s to 2 0 1 4 Mallisto 2014 Tervetuloa Starcraft-maailmaan! Kun on kyse todellisesta legendasta Van maailmassa, on olemassa vain yksi auto, jonka kanssa suomalaiset ovat tottuneet toimimaan jo vuosikymmeniä - Starcraft.

Lisätiedot

PARAS KOTI MAAILMALLA.

PARAS KOTI MAAILMALLA. patriknilsson2014 9m patriknilsson2014 Kaikenlaista touhua riittää. Aurinkoa, hiekkaa ja uimista koko viikko. #Pallo #Aurinkosuoja #Matkailuvaunuelämää #Cabby PARAS KOTI MAAILMALLA. CABBY 2015 SUORAA JA

Lisätiedot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Valaistukselle on saatavana useita tehtaalta tilattavia esivalmiuksia. Valaistus voidaan mukauttaa kunkin markkinan

Lisätiedot

www.tamlans.fi Transporter

www.tamlans.fi Transporter www.tamlans.fi Transporter Elämyksiä monelle matkalle Pegabus Transporterin jokainen yksityiskohta on suunniteltu tarjoamaan ainutlaatuinen ajoelämys sinulle ja matkustajillesi. Tamlans-varusteltu, tyylikäs

Lisätiedot

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mallisto kaikenlaisiin tarpeisiin. Pyörät pyörivät ja maailma muuttuu, päivä päivältä nopeammin. Tästä johtuen on entistä tärkeämpää

Lisätiedot

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8]

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] & Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] Paras tapa istua ergonomisesti oikein on pitää keho liikkeessä. Kuulostaako hankalalta? Sitä se ei ole, FreeFloat-keinulla varustettu Plus[6] rohkaisee liikkumaan,

Lisätiedot

ota rento asento ja nauti kokemuksesta

ota rento asento ja nauti kokemuksesta Savo s3 ota rento asento ja nauti kokemuksesta Istu uuteen Savo S3 -työtuoliin. Säädä istuinkorkeus itsellesi sopivaksi ja nojaa taaksepäin. Tuolin selkänoja mukailee selkäsi kaarta ja tukee luontevasti

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K FINLNI 7-07-2008 8:30 Pagina FordKa Pikaopas Owner s handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.309 PP K FIN 22-07-2008 :37 Pagina S MNU

Lisätiedot

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX Suomi R-sarja Uudenlainen R-sarja Avantin R-sarja eroaa muista Avantin mallisarjoista ohjaustapansa vuoksi. R-sarjassa kuljettaja istuu kuormaajan takarungossa kun taas muissa Avantin mallisarjoissa istutaan

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 15.6.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

Scanian palvelut avain parhaaseen käyttötalouteen

Scanian palvelut avain parhaaseen käyttötalouteen PRESS INFO 8.6.2017 Scanian palvelut avain parhaaseen käyttötalouteen Scania One palvelujen digitaalinen myyntikanava Fleet Care anna Scanian huolehtia kalustostasi ja lisätä sen käyttöastetta Päivitetty

Lisätiedot

Työhön www.scan-cast.fi Työhön Toimistoon Työpaikalle Vuosien aikana on Scan-Cast Oy valmistanut ja kehittänyt tuoleja työhön ja työpaikkaympäristöön. Monipuolinen valikoima istumisen eri alueille, löytyy

Lisätiedot

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss 4860 Silent Gliss kierrekaihtimet Silent Gliss ylivoimaiset ominaisuudet Silent Gliss kierrekaihdintuoteperhe on markkinoiden kattavin ja teknisesti kehittynein.

Lisätiedot

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1

Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 1 Materiaalikansio Hio-Mex 10.9.2012 2 Sisältö 1. HIO-MEX... 3 1.1 Yritys... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.2.1 Tilaukset... 3 1.2.2 Markkinointi ja jälkimarkkinointi... 3

Lisätiedot

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm

Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Hiab XS 044 Kapasiteettiluokka 3,7 4,0 tm Tuote-esite Ylivoimaista ulottuvuutta Hiab XS 044 on täydellinen nosturikokemus Hiab on aina yhdistetty korkeaan laatuun ja jatkuvaan kehitykseen. Erityisen ulottuvaksi

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16 AWADA - ohjausjärjestelmä sisältää ohjelmistot ja laitteistot, ohjelmointipalvelut ja asennuksen. Järjestelmä tarjoaa joustavan manuaalisen ja automaattisen valaistuksen ohjauksen ja valvonnan. Ratkaisulla

Lisätiedot

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia Terassielämää

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia  Terassielämää 5 valita syytä Twinson Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia http://www.twinson.fi Terassielämää Tietoa terassin, parvekelattian ja laiturin rakentajalle Nykyaikainen ulko-oleskelutila rakennetaan

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Autokalusteet ammattilaisille Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa.

Lisätiedot

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin

Teollisuusinfrapunalämmitin IR Suuriin ja korkeisiin tiloihin 3 3000 6000 W Sähkölämmitys 3 mallia Teollisuusinfrapunalämmitin Suuriin ja korkeisiin tiloihin Käyttökohteet soveltuu suurten ja korkeiden tilojen yleis- ja lisälämmitykseen. Sitä voidaan myös käyttää

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

SÄHKÖASENNUSJÄRJESTELMÄT. Minikanava ATRIANE

SÄHKÖASENNUSJÄRJESTELMÄT. Minikanava ATRIANE ! S U U T U U SÄHKÖSENNUSJÄRJESTELMÄT Minikanava TRINE INUTLTUINEN, INNOVTIIVINEN J TOIMIV Minikanava TRINE inutlaatuinen Kaarevakantisen DECOR-minikanavan menestyksen innoittamana REHU on kehittänyt uuden

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEK Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus

Lisätiedot

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide

SCANIA LINJA-AUTOT. Esittelyssä Scania Citywide SCANIA LINJA-AUTOT Esittelyssä Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Valmiina kohtaamaan kaupungin haasteet Nykyisin yli puolet maapallon väestöstä asuu kaupungeissa. Ja kaupungistumiskehitys jatkuu kiihtyvällä

Lisätiedot

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA Vahvat ja taloudelliset moottorit Lännen-monitoimikoneet varustetaan taloudellisilla Agco Power 4-sylinterisellä dieselmoottorilla. Moottorit vääntävät vahvasti koko kierrosalueella. Kaikilla Lännen käyttämillä

Lisätiedot

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016 PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % Scanian tavoite, olla kestävän kuljetustoiminnan johtava toimija, heijastuu kautta

Lisätiedot

Rakennus-Hanka Oy. Asunto Oy Oulun Ojavainiontie 4

Rakennus-Hanka Oy. Asunto Oy Oulun Ojavainiontie 4 Rakennus-Hanka Oy Asunto Oy Oulun Ojavainiontie 4 EKC50100OX Liesi Tyylikäs keraamien taso. Tilava uuni. -käyttötilavuus 62 litraa Haudutusuuni-toiminto mahdollistaa mehukkaiden ja maukkaiden ruokien valmistamisen

Lisätiedot

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 PRESS info P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 Scanian kulutusoptimoidut vetoautot Uuden R-sarjan kuorma-autojen julkistuksen yhteydessä Scania esittelee uuden vetoautomalliston, joka on räätälöity

Lisätiedot

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR 10MCR 712MC 714MCe Kokonaispaino

Lisätiedot

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Sarja i.comp 3 Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta i.comp 3 tuottaa yksilöllisesti työn vaatiman paineilman.

Lisätiedot

Takaosan alleajosuoja

Takaosan alleajosuoja Yleistä Yleistä UNECE R58 -asetusten turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi kuorma-autoihin on asennettava takaosan alleajosuoja. Alleajosuoja voidaan toimittaa tehtaalta tai sen voi asentaa päällirakentaja.

Lisätiedot

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa.

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Täydellinen valvonta ATK-konesalit ovat monimutkaisia ympäristöjä: Tarjoamalla täydellisiä integroiduista elementeistä koostuvia ratkaisuja taataan yhteensopivuus ja strateginen säätöjärjestelmän integrointi.

Lisätiedot