PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/"

Transkriptio

1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:00-17:32 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 244 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Ruotsiin suuntautunutta siirtolaisuutta koskevan kirja-hankkeen esittely Kaupunginjohtajan katsaus Syötteen vesi- ja viemärilaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön avaava tase ja 528 peruspääoma Iso-Syötteen kevyenliikenteen väylän siirto Suojalinnan urheilukenttien rakennusurakat Mustanlammentien, Huhtotien ja Rukantien perusparantaminen Kiinteistön kauppa/ Karvonen Aarno ja Heikki Kiinteistön kauppa/ Kuosmanen Paavo kuolinpesä Maa-alueen vuokraus/ Pudasjärven Vuokratalot Oy Kurenalan ja Rimminkankaan koulujen irtaimiston myynti ja romutus Lausunto luonnoksesta esitykseksi laista eräistä opetustoimen rekistereistä ja 543 valtakunnallisista tietojärjestelmistä 257 Poikkeamishakemus / Antti ja Maiju Iinatti Poikkeamishakemus / Juha Hemmilä ja Virve Kauppi Kaupungin edustus vuoden 2016 kutsunnoissa Toimielinten täydentäminen/oulunkaaren yhtymävaltuuston varajäsen Valtuuston päätösten täytäntöönpano Lautakuntien/viranhaltijain päätösten ottaminen kaupunginhallituksen 556 käsiteltäväksi 263 Kuntayhtymä- ja konsernikatsaus Tiedoksi saatettavat asiat 559 Kh:n puheenjohtaja Vesa Riekki Hallintojohtaja Seija Turpeinen Pöytäkirjantarkastajat:

2 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Aika klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Otava OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Riekki Vesa 16:00-17:32 Puheenjohtaja Parkkisenniemi Hilkka 16:00-17:32 1. varapj. Tykkyläinen Kari 16:00-17:32 2. varapj. Honkanen-Rönkkö 16:00-17:32 Jäsen Sari Ikonen Eija 16:00-17:32 Jäsen Kuukasjärvi Tuula 16:00-17:32 Jäsen Ronkainen Onerva 16:00-17:32 Jäsen Talala Reijo 16:00-17:32 Jäsen Tihinen Paavo 16:00-17:32 Jäsen Turpeinen Alpo 16:00-17:32 Jäsen Oinas-Panuma Eero 16:00-17:32 Valt. 1. varapj. Törrö Marja-Leena 16:00-17:32 Valt. 2. varapj. Veivo Sointu 16:00-17:32 Valt. 3. varapj. Timonen Tomi 16:00-17:32 Kaupunginjohtaja Turpeinen Seija 16:00-17:32 Hallintojohtaja POISSA Lantto Marja Jäsen Vähäkuopus Timo Valtuuston pj. MUU Hagelberg Juha 16:10-16:45 Rissanen Kari 16:45-16:54 Kiinteistöpäällikkö ALLEKIRJOITUKSET Vesa Riekki Seija Turpeinen Tomi Timonen Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjanpitäjä 254 KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Reijo Talala Alpo Turpeinen on tarkastanut pöytäkirjan on tarkastanut pöytäkirjan sähköisesti sähköisesti PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ kaupunginvirastossa keskustoimistossa klo Pöytäkirjantarkastajat:

3 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Seija Turpeinen, hallintojohtaja Pöytäkirjantarkastajat:

4 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen KH Kaupunginjohtajan esitys: Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Todettiin. Pöytäkirjantarkastajat:

5 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta KH Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Reijo Talala ja Alpo Turpeinen. Pöytäkirjantarkastajat:

6 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Ruotsiin suuntautunutta siirtolaisuutta koskevan kirja-hankkeen esittely 994/01.95/2016 KH Juha Hagelberg esitteli Ruotsiin suuntautunutta siirtolaisuutta koskevaa kirja-hanketta. -- Merkitään pöytäkirjaan, että Hilkka Parkkisenniemi ilmoitti esteellisyytensä hallintolain 28 :n osallisuusjäävi perusteella ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Pöytäkirjantarkastajat:

7 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan katsaus KH Kuultiin kaupunginjohtajan katsaus seuraavista ajankohtaisista asioista: - Koulutyön aloitus Hirsikampuksella Avointen ovien päivät Hirsikampuksella 19. ja Hirsikampuksen vihkiäiset Vain hyviä syitä -Hirsirakentamisen seminaari Pöytäkirjantarkastajat:

8 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Valtuusto Kaupunginhallitus Syötteen vesi- ja viemärilaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön avaava tase ja peruspääoma /02.55/2015 KH Pudasjärven kaupungin omistama Syötteen vesi- ja viemärilaitos on ollut kaupungin kirjanpidossa laskennallisesti eriytetty yksikkö, jon ka kirjanpito on hoidettu erillistileillä kaupungin kirjanpidossa. Ti lin pää tök ses sä siitä on johdettu tulos-, tase ja rahoituslaskelma. Las ken nal li ses ti eriytetyn vesihuoltolaitoksen talousarvio on si sälly tet ty kaupungin talousarvioon. Laskennallisesti eriytetyn lii ke toimin nan tilinpäätöskaavat eivät kuitenkaan ole vertailukelpoisia osa ke yh tiöi den laskelmien kanssa erityisesti tasejatkuvuuden osal ta. Peruspääoman sijasta kunnan sijoitusta kuvaa jään nöspää oma, jolla ei ole tasejatkuvuutta. Vesihuoltolain muutokset (681/2014) ovat tulleet voimaan alkaen. Vesihuoltolain 20 mukaan kunnan tulee kir janpi dos saan eriyttää vesihuolto muista toiminnoista. Vesihuollolle on tilikausittain laadittava tase, tuloslaskelma ja rahoituslaskelma se kä esitettävä niiden liitteenä olevat tiedot. Tase ja tu los las kelma on laadittava kirjanpitolain (1336/1997) säännösten mu kaises ti. Mitä vesihuoltolain 20 :n 1 momentissa säädetään vesihuollon eriyt tä mi ses tä, sovelletaan sitä myös ko. lain 17 a :ssä tar koi tettuun huleveden viemäröintiin. Toistaiseksi Pudasjärven kau pungin omistama Syötteen vesi- ja viemärilaitos ei huolehdi hu le vesien viemäröinnistä. Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto on antanut lau sunnon nro 112 vesihuoltolain muutosten vaikutuksista kunnallisten ve si huol to lai tos ten kirjanpitoon ja tilinpäätökseen. Vesihuollon toimin nan eriyttämisellä muista toiminnoista pyritään siihen, että tilin pää tök sen ja siinä esitettyjen tunnuslukujen perusteella voidaan läpinäkyvästi arvioida, missä määrin vesihuollosta ja hu leve den viemäröinnistä perittävät maksut kattavat palvelujen tuot tami ses ta aiheutuvat kustannukset pitkällä aikavälillä ja ovatko mak sut kohtuullisia. Kuntajaosto katsoo, että vesihuoltolaitoksen ja huleveden vie märöin nin kirjanpidollinen eriyttäminen muista toiminnoista joko kunnal li se na liikelaitoksena tai taseyksikkönä, kirjanpitolain so vel tami nen ja tilinpäätöslaskelmien esittäminen kuntajaoston lii ke laitos oh jeen mukaisina johtavat yhdessä siihen, että kunnallisen vesi huol to lai tok sen tilinpäätös on riittävän vertailukelpoinen osa keyh tiön tilinpäätöksen kanssa. Huleveden viemäröinti voidaan eriyt tää muusta vesihuoltolaitoksen toiminnasta laskennallisesti. Kuntaliitto ohjeistaa aloittavan taseen muodostamisesta mm. seu raa vaa: Kirjanpidollista taseyksikköä muodostettaessa yk si löi- Pöytäkirjantarkastajat:

9 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Valtuusto Kaupunginhallitus dään liiketoimintaan kohdistuvien omaisuus- ja velkaerien sisältö. Kun nan sijoituksen määrä muodostuu omaisuus- ja velkaerien ero tuk ses ta ja se voidaan jakaa peruspääomaksi ja lainaksi. Koska aloittavassa taseessa omaisuus ja velkaerät lähtökohtaisesti mää ri tel lään pysyväisluonteisesti, valtuuston on päätettävä asiasta. Aloittavan taseen valtuustokäsittely on johdettavissa Kuntalain 14 :n säännöksestä, jonka mukaan liikelaitokselle asetettavista toimin nan ja talouden tavoitteista päättää valtuusto. Pe rus pää omasta maksettava korvaus on liiketoiminnassa keskeinen ta lou del linen tavoite, jonka kohtuullisuutta arvioidaan taseeseen mer kit tyjen erien perusteella. Korvauksen on perustuttava valtuuston vahvis ta maan peruspääomaan. Laskennallisen ja kirjanpidollisen taseyksikön talousarviokäsittelyt ei vät eroa toisistaan, joten laskennallisen taseyksikön muut ta minen kirjanpidolliseksi taseyksiköksi ei sinänsä aiheuta ta lous arvio muu tok sia. Taseyksiköksi muodostaminen on kirjanpidollinen toi men pi de. Se ei estä vesilaitoksen aseman muuttamista lii ke laitok sek si tai yhtiöksi mikäli tähän katsotaan olevan myö hem mässä vaiheessa tarvetta. Pudasjärven kaupungin päävastuullisen tilintarkastajan Katri Hokka sen/kpmg käsityksen mukaan Syötteen vesi- ja vie mä ri lai toksen avaavan taseen voi päättää valtuustossa vahvistetun ti lin päätök sen 2015 perusteella alkaen Kuntajaoston lau sunnos sa kaan ei edellytetä kesken tilikautta tehtävää muutosta tai ta kau tu vaa käsittelyä. Mahdolliset talousohjelmistoihin tarvittavat muutokset ja päi vi tykset ovat selviteltävänä. On todennäköistä, että Pro Economi ca-talo us oh jel maan tarvitaan ainakin moniyritysversio, jotta Syötteen ve si- ja viemärilaitos voidaan käsitellä erillisenä. Asiaa on valmistellut osastosihteeri Terttu Määttä, Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle, että 1) Syötteen vesi- ja viemärilaitoksesta muodostetaan kir jan pidol li nen taseyksikkö alkaen sekä 2) Syötteen vesi- ja viemärilaitoksen taseyksikölle perustetaan avaa va tase vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen jälkeen. Avaavan taseen ja peruspääoman euromäärät tuodaan valtuuston päätettäväksi erikseen. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. VALT 61 Pöytäkirjantarkastajat:

10 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Valtuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen esitys: Valtuusto päättää, että 1) Syötteen vesi- ja viemärilaitoksesta muodostetaan kirjanpidollinen taseyksikkö alkaen sekä 2) Syötteen vesi- ja viemärilaitoksen taseyksikölle perustetaan avaava tase vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen jälkeen. Avaavan taseen ja peruspääoman euromäärät tuodaan valtuuston päätettäväksi erikseen. KH Valtuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti. Valtuusto on hyväksynyt vuoden 2015 tilinpäätöksen kokouksessaan Syötteen vesi- ja viemärilaitoksen taseyksikön avaava tase ja peruspääoma tulee perustaa vuoden 2016 alkaen. Kuntaliitto ohjeistaa aloittavan taseen muodostamisesta mm. seuraavaa: Kirjanpidollista taseyksikköä muodostettaessa yksilöidään liiketoimintaan kohdistuvien omaisuus- ja velkaerien sisältö. Kunnan sijoituksen määrä muodostuu omaisuus- ja velkaerien erotuksesta ja se voidaan jakaa peruspääomaksi ja lainaksi. Koska aloittavassa taseessa omaisuus ja velkaerät lähtökohtaisesti määritellään pysyväisluonteisesti, valtuuston on päätettävä asiasta. Avaava tase on muodostettu tilinpäätöksen päättävästä taseesta. Kaupungin sijoituksen määrä muodostuu omaisuus- ja velkaerien erotuksesta. Peruspääomaa ei ole jaettu pääomaksi ja lainaksi. Peruspääomaksi avaavaan taseeseen on merkitty laskelman mukaisesti ,83 euroa. Omaa pääomaa muuttavat aikaisemmilta vuosilta syntyneet yli- ja alijäämät. Peruspääomalle tulee määritellä vuotuinen korko, jonka suuruudesta valtuusto päättää talousarvioiden yhteydessä. Asian on valmistellut hallintojohtaja Seija Turpeinen, puh Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto päättää, että 1) Syötteen vesi- ja viemärilaitoksen taseyksikölle vahvistetaan aloittava tase liitteen 1/ mukaiseksi; 2) taseyksikön peruspääomaksi vahvistetaan ,83 euroa; ja 3) peruspääoman koroksi vahvistetaan 0,5 %. Valtuusto voi muuttaa peruspääoman korkoa talousarvioiden hyväksymisen yhteydessä. Pöytäkirjantarkastajat:

11 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Valtuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

12 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Iso-Syötteen kevyenliikenteen väylän siirto 864/10.10/2015 KH Kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt hyväksyä Hiihtokeskus Iso-Syötteen esityksen laskettelukeskuksen rinnealueen lähituntumassa kulkevan kevyenliikenteenväylän siirtämisen noin 200 metrin matkalta, jotta rinnealue voidaan hyödyntää täysin käyttötarkoituksensa mukaisesti. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kuluvan vuoden investointiohjelma täsmentyy, jolloin mahdollinen lisämäärärahan tarve viedään valtuuston päätettäväksi. Kyseessä olevalle väylän siirrolle ei ole varattu investointiohjelmaan määrärahaa vuodelle Väylän siirto tulisi saada valmiiksi ennen talvisesongin alkua. Rakennuttajakonsultti WSP Finland Oy on teknisten palveluiden toimeksiannosta kilpailuttanut ko. väylän siirtourakan. Tarjouskilpailutus suoritettiin kansallisen kynnysarvon alittavana urakkakilpailutuksena. Valintaperusteena on edullisin urakkahinta. Tarjouksen mukaan tuli liittää tilaajavastuulain mukaiset selvitykset. Tarjouspyynnöt lähetettiin seuraaville: Maarakennusliike Komulainen Oy, Destia Oy, Kuljetuspolar Oy, maarakennus Vääräniemi Oy, Kuljetuspudas Oy, JP-Matic Oy, Maarakennus Puurunen Oy ja Syötteen Maansiirto Oy. Määräaikaan, klo 13:00 saapui yksi tarjous, Syötteen Maansiirto Oy:ltä. Tarjous oli tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen. Urakkahinta on ,50 euroa (alv 0 %). Lisäksi tulevat rakennuttajakonsultin kulut n ,- euroa (alv 0 %). Asiaa on valmistellut osastosihteeri Terttu Määttä, Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää: 1) hyväksyä Syötteen Maansiirto Oy:n tarjouksen ,50 euroa (alv 0%) Iso-Syötteen kevyenliikenteen väylän siirtämiseksi n. 200 metrin matkalta, 2) antaa teknisille palveluille oikeuden aloittaa työt ennen päätöksen lainvoimaisuutta, 3) tarkistaa pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. -- Merkitään pöytäkirjaan, että kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen esitteli asiaa kokouksessa. Pöytäkirjantarkastajat:

13 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Suojalinnan urheilukenttien rakennusurakat 976/10.30/2016 KH Rakennuttajakonsultti Ramboll CM Oy on teknisten palveluiden toimeksiannosta kilpailuttanut Suojalinnan tekonurmikentän sekä jääkiekko/tenniskaukalon rakennusurakat. Urakkaan sisältyy urheilualueen tekonurmipintaisen jalkapallokentän, asfalttipintaisen jääkiekko/tenniskentän sekä oheisalueiden rakentamista. Työhön sisältyy kenttien ja kulkuväylien rakentaminen maarakennus-, kuivatus-, valaistus- ja sähkötöineen. Lisäksi urakkaan kuuluu kentän rakentamisen takia siirrettävien rakennelmien purku, siirto ja asennustyöt. Urakassa rakennetaan tekonurmikentän alle ja viereen tulevat putkitukset (sähkö ja hulevesi) valaistuksen varaukset ja asennetaan valonheittimien jalat ja rakennetaan kentän viereen tuleva maavalli sekä kenttärakenteet. Urakka on kilpailutettu kansallisen kynnysarvon ylittävänä, mutta Eu:n kynnysarvon alittavana urakkana. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA-hankintakanavalla Hankintamenettely on avoin, osatarjouksia ei hyväksytä. Tarjouksen liitteeksi tuli liittää tilaajavastuulain mukaiset selvitykset. Tarjouksen valintaperuste on alin vertailuhinta. Vertailuhinta sisältää kaikki määrä- ja yksikköhintaluetteloiden mukaiset litterat. Tarjouksessa tuli eritellä tekonurmikentän, jääkiekko/tenniskentän sekä kulkuväylien ja huoltotien hinnat erikseen. Valitusoikeus on markkinaoikeuteen. Tarjouksensa määräaikaan, klo 10:00 mennessä jättivät: Destia Oy, Oulun Maa- ja Vesirakennus Oy, NCC Industry Oy ja Kuljetuspudas Oy. Kokonaistarjousvertailussa edullisimman vertailuhinnan antoi Destia Oy Pohjois-Suomi. Suojalinnan tekonurmikentän pyydettiin hinta kahdella eri vaihtoehdolla: vaihtoehto 1 sisältää pintarakenteista määräluettelon litteran mukaisesti tekonurmen, nukka 50 mm; vaihtoehto 2 sisältää tekonurmikentän pintarakenteet litteroiden mukaisesti tekonurmen 40 mm ja tekonurmen alle asennettavan joustokerroksen. Tilaaja pidättää oikeuden jättää pois urakan aikana joidenkin litteroiden työt. Tekonurmikenttä esitetään toteutettavaksi vaihtoehto 2:n mukaisesti, jolloin pinta on käyttäjäystävällisempi ja pehmeämpi. Nykyiset tekonurmikentät pääsääntöisesti rakennetaan tekonurmen alle asennettavalle joustokerrokselle. Tarjoaja Tarjousten vertailuhinnat (tekonurmikenttä vaihtoehto 2:n mukaan laskettuna): Koko urakan Tekonurmikentän Jääkiekko/tenniskaukalo, Kulkutiet ja vertailuhinta, vertailuhinta, huoltotie, alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % Destia Oy , , , ,63 Pöytäkirjantarkastajat:

14 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Oulun Maa- ja Vesirakennus Oy , , , ,92 NCC Industry Oy , , , ,00 Kuljetuspudas Oy , , , ,05 Valtuusto on hyväksynyt tekonurmikentän kustannusarvioksi euroa, johon aluehallintoviraston avustus on maksimissaan euroa. Jääkiekko/tenniskaukalon kustannusarvioksi valtuusto on hyväksynyt euroa, johon sisältyy myös kulkuteiden ja huoltoteiden rakentamiskustannukset. Kenttien rakentamisen aloittaminen on viivästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta n. kaksi kuukautta joten on oletettavaa, että kenttien viimeistelytyöt siirtynevät vuodelle Tämän vuoksi vuoden 2017 investointiohjelmaan tulisi varata n euron määräraha. Tarjousten avauspöytäkirja sekä tarjousten tarkempi vertailutaulukko toimitetaan kaupunginhallituksen jäsenille oheismateriaalina. Asiaa on valmistellut osastosihteeri Terttu Määttä, Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä Destia Oy Pohjois-Suomen tarjouksen Suojalinnan urheilukenttien rakentajaksi alimman urakan vertailuhinnan perusteella, ,96 euroa (alv 0 %), 2) varata vuoden 2017 investointiohjelmaan euron määrärahan hankkeiden loppuunsaattamiseksi, 3) antaa teknisille palveluille töiden aloitusluvan ennen päätöksen lainvoimaisuutta, 4) tarkistaa pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Kaupunginjohtajan muutettu esitys: Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä Destia Oy Pohjois-Suomen tarjouksen Suojalinnan urheilukenttien rakentajaksi alimman urakan vertailuhinnan perusteella, ,96 euroa (alv 0 %), 2) varautua vuoden 2017 investointiohjelmassa euron määrärahaan hankkeiden loppuunsaattamiseksi, 3) antaa teknisille palveluille töiden aloitusluvan ennen päätöksen lainvoimaisuutta, 4) tarkistaa pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

15 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Merkitään pöytäkirjaan, että kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen esitteli asiaa kokouksessa. Pöytäkirjantarkastajat:

16 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Mustanlammentien, Huhtotien ja Rukantien perusparantaminen 1038/10.10/2016 KH Rakennuttajakonsultti Plaana Oy on teknisten palveluiden toimeksiannosta kilpailuttanut po. kaavateiden peruskorjausurakan. Urakkaan sisältyy myös kunnallistekniikan ja valaistuksen rakentamista. Urakka on kaksivuotinen. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA-hankintakanavalla. Kilpailutus on tehty kansallisen kynnysarvon ylittävänä, mutta EU-kynnysarvon alittavana. Hankintamenettely on avoin ja osatarjouksia ei hyväksytä. Urakkamuotona on kokonaisurakka ja valintaperusteena on kokonaishinnaltaan halvin hinta. Kadunrakennustöiden lisäksi urakkakilpailutukseen sisällytettiin vesihuoltotyöt, joiden kustannuksista vastaa Pudasjärven Vesiosuuskunta. Kadunrakennustyöt pyydettiin perinteiselle hiekkarakenteelle ja vaihtoehtoiselle masuunihiekkarakenteelle. Urakoitsijan on tarjousta jättäessä valittava kummalla rakennevaihtoehdolla tarjouksen jättää. Tarjouskilpailu suoritettiin ns. kahden kuoren kilpailuna. Määräaikaan, klo 12:00 mennessä tarjouksensa jättivät: Maanrakennus Juha Veikanmaa Oy, työyhteenliittymä Sarajärvi, Kuljetuspudas Oy, JP-Matic Oy, Destia Oy, Situra Group Oy ja Maanrakennus J Päkkilä Oy. Kaikki tarjouksen jättäneiden laatukuoret (1. kuori) tarjouspyynnössä vaaditut kriteerit, joten tarkastuksen jälkeen kaikkien tarjouksen jättäneiden hintakuoret (2. kuori) avattiin. Kokonaisurakkahinnaltaan edullisimman tarjouksen jätti JP-Matic Oy ,40 euroa (alv 0 %). Pudasjärven Vesiosuuskunnan vesihuoltotyöt ovat ,20 euroa, joten kaupungille tuleva osuus on ,20 euroa (alv 0 %). JP-Maticin tarjous on tehty perinteiselle hiekkarakenteelle. Kaksi urakoitsijaa (Destia Oy ja Situra Group Oy) tarjosi masuunihiekkarakenteella. Heidän kokonaisurakkahinta on n euroa korkeampi. Kuluvan vuoden investointiohjelmassa on varattu määrärahaa Mustanlammentien, Huhtotien ja Rukantien perusparantamiseen. On arvioitu, että em. kaavateiden perusparantamiseen on kuluvan vuonna käytettävissä n euroa ja lopputyöt ja -erät siirtyvät vuodelle 2017 (mm. osa parannustöistä ja päällystys ja viheralueiden viimeistelytyöt). Ko. investointikohteesta suoritetaan myös Iso-Syötteen kevyenliikenteen väylän siirron vaatimat kustannukset. Tarjousten avauspöytäkirja ja tarjousvertailut toimitetaan kaupunginhallitukselle oheismateriaalina. Asiaa on valmistellut osastosihteeri Terttu Määttä, Kaupunginjohtajan esitys: Pöytäkirjantarkastajat:

17 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä JP-Matic Oy:n tarjouksen kokonaishinnaltaan ,40 euroa (alv 0 %) edullisimpana Mustanlammentien, Huhtotien ja Rukantien perusparantamisen toteuttamiseksi, 2) antaa teknisille palveluille oikeuden aloittaa työt, 3) varata vuoden 2017 investointiohjelmaan määrärahan po. kaavateiden perusparannustöiden loppuunsaattamiseksi, 4) tarkistaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Kaupunginjohtajan muutettu esitys: Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä JP-Matic Oy:n tarjouksen kokonaishinnaltaan ,40 euroa (alv 0 %) edullisimpana Mustanlammentien, Huhtotien ja Rukantien perusparantamisen toteuttamiseksi, 2) antaa teknisille palveluille oikeuden aloittaa työt, 3) varautua vuoden 2017 investointiohjelmassa määrärahaan po. kaavateiden perusparannustöiden loppuunsaattamiseksi, 4) tarkistaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksessa. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. -- Merkitään pöytäkirjaan, että kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen esitteli asiaa kokouksessa. Pöytäkirjantarkastajat:

18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kiinteistön kauppa/ Karvonen Aarno ja Heikki KH Aarno ja Heikki Karvosen kanssa on neuvoteltu määräalan kauppa Pudasjärven kaupungin Pudasjärven kylän tilasta Alanko Määräalan pinta-ala on noin 2210 m2. Kumpukujalla sijaitseva määräala on rakentamaton, itsenäinen palsta. Kaupunginjohtajan esitys: Määräala muodostuu Kurenalan eteläisen osan asemakaavan kortteliin 6 kuuluvasta rakennuspaikasta ja Kumpukujan katualueesta. Rakennuspaikan käyttötarkoitus on asuinliiketontti. Nähtävänä olleessa Kurenalan yleiskaavassa määräala on osoitettu keskustatoimintojen alueeksi, jolle on mahdollista kaavoittaa rakentamista monipuolisesti. Määräala muodostaa viereisen Kuosmasen perikunnan kanssa neuvotellun tilakaupan kanssa kokonaisuuden, jota voidaan hyödyntää tulevaisuudessa monipuolisesti keskustaajamaa kehitettäessä. Myyjä osapuoli on valmis toteuttamaan kiinteistökaupan euron kauppahinnasta. Kauppaan ei sisälly irtainta omaisuutta. Määräalan hintaa määritettäessä on otettu huomioon kaupungin ydinkeskustassa viime aikoina tekemät kiinteistökaupat. Kumpukujan katualueesta on maanomistaja saanut jo aikaisemmin korvauksen, joten kauppasumma on määritetty asuinliiketontin (AL) pinta-alan 1788 m2:n perusteella. Kartta kaupan kohteesta jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Asian on valmistellut maankäyttöinsinööri Markku Mattinen, puh Kaupunginhallitus päättää ostaa edellä mainitun tilan euron kauppahinnasta ja muuten kauppakirjassa tarkemmin määritetyin ehdoin. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

19 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kiinteistön kauppa/ Kuosmanen Paavo kuolinpesä KH Paavo Kuosmasen kuolinpesän kanssa on neuvoteltu kiinteistökauppa Pudasjärven kaupungin Pudasjärven kylän tiloista Uusitalo ja Uusitalo I Tilojen pinta-ala on maanmittauslaitoksen numeerisen kiinteistörajakartan mukaan yhteensä 1804 m2. Kauppaan sisältyy tiloilla olevat rakennukset, sähkö-, vesi- ja viemäriliittymineen. Kaupunginjohtajan esitys: Tilat muodostavat Kumputiellä olevan rakennuspaikan nro 5, Kurenalan eteläisen osan asemakaavan korttelissa 6. Rakennuspaikan käyttötarkoitus on asuinpientalotontti. Rakennuspaikalla on vanha huonokuntoinen hirsirunkoinen omakotitalo sekä varastorakennus. Tilojen rakennukset ovat huonokuntoisia. Nähtävänä olleessa Kurenalan yleiskaavassa tilat on osoitettu keskustatoimintojen alueeksi, jolle on mahdollista kaavoittaa asuinpientalotonttia tehokkaammin ja monipuolisemmin. Tilat muodostava viereisen Karvosten kanssa neuvotellun tilakaupan kanssa kokonaisuuden, jota voidaan hyödyntää tulevaisuudessa monipuolisesti keskustaajamaa kehitettäessä. Myyjä osapuoli on valmis toteuttamaan kiinteistökaupan euron hintaan, joka muodostuu maapohjan hinnasta euroa ja rakennusten hinnasta euroa. Maapohjalle on laskettu lisäarvoa siitä, että tontin käyttötarkoitusta ja rakennustehokkuutta on mahdollisuus laajentaa asemakaavoittamalla. Kauppaan ei sisälly irtainta omaisuutta. Kartta kaupan kohteesta jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Asian on valmistellut maankäyttöinsinööri Markku Mattinen, puh Kaupunginhallitus päättää ostaa edellä mainitut tilat liittymineen ja rakennuksineen kaikki yhteensä euron kauppahinnasta ja muuten kauppakirjassa tarkemmin määritetyin ehdoin. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

20 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Maa-alueen vuokraus/ Pudasjärven Vuokratalot Oy KH Pudasjärven Vuokratalot Oy pyytää saada vuokrata maa-alueen asuintalojen rakentamiseksi Ritolantielle, vanhan meijerin tontille. Anottu alue sijaitsee Pudasjärven kylän tiloilla Meijeri , Letka , Puistot ja Kaavatie Alueen pinta-ala on noin 4544 m2. Alue on Kurenalan pohjoisen osan asemakaavan korttelin 2 rakennuspaikat 4 ja 5 Maanvuokran taso Pietarilan alueen asuinrivitaloissa on 38 senttiä neliömetriltä. Kaupungin rantatonttien vuokrat Kurenalla vaihtelevat senttiin, kunnallisteknisestä valmiudesta riippuen. Anottavassa kohteessa vuokran taso voisi olla muita rantatontteja alhaisempi alueen sijainnin ja kunnallisteknisen valmiuden perusteella ja suhteutettuna vuokratasoon alueella. Vuokratalot Oy toivoo alhaista vuokraa, koska rakentamiskustannukset rakennettaessa hirrestä rossipohjalle ovat normaalia korkeammat. Tontista laadittu vuokrasopimusluonnos on esityslistan oheismateriaalina. Luonnos on kaupungissa yleisesti käyttämien vuokrausehtojen mukainen. Vuokra-aika on 50 vuotta. Vuosivuokra 0,50 euroa neliömetriltä ja vuokra-aikana tapahtuvan lunastuksen hinta 6,25 euroa neliömetriltä ovat sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokraoikeus on mahdollista siirtää kolmannelle tai lunastaa omaksi vuokrakauden aikana. Asian on valmistellut maankäyttöinsinööri Markku Mattinen (puh ). Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus päättää vuokrata Pudasjärven Vuokratalot Oy:lle anotun rakennuspaikan 50 vuodeksi, tontin lunastushinnaksi 6,25 euroa neliömetriltä ja vuosivuokraksi 0,50 euroa neliömetriltä sekä muuten maanvuokrasopimuksessa tarkemmin määritellyin ehdoin. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. -- Merkitään pöytäkirjaan, että Seija Turpeinen, Paavo Tihinen, Eija Ikonen ja Sari Honkanen-Rönkkö ilmoittivat esteellisyytensä hallintolain 28 :n yhteisöjäävi perusteella ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Kaupunginjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän pykälän kohdalla. Pöytäkirjantarkastajat:

21 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kurenalan ja Rimminkankaan koulujen irtaimiston myynti ja romutus 1078/07.05/2016 KH Pudasjärven Hirsikampuksen käyttöönoton jälkeen on tultu tilanteeseen, jossa käytöstä poistettujen koulujen irtaimistoa on runsain mitoin hyödyntämistä vailla. Irtaimisto sisältää mm. huonekaluja, työkaluja ja erilaisia opetukseen käytettyjä välineitä. Suurin osa tietokoneista on leasing-menetelmällä hankittuja ja nämä palautetaan vuokranantajalle. Väliaikaisiin opetustiloihin hankitut välineet ja laitteet voidaan hyödyntää opetuksen järjestäjän muissa opetukseen tarkoitetuissa toimipisteissä ja tiloissa, mutta varsinaisissa Kurenalan ja Rimminkankaan koulurakennuksissa käytössä ollut kalusto ja välineistö ei ole hyödynnettävissä opetuskäyttöön muualla sisäilmaongelmien siirtymisen riskin vuoksi. Kyselyjä irtaimiston jatkokäytölle on tullut useita. Esimerkiksi Pudasjärven kaupungin kehittämistoimen Unelmatehas, muutamat yleishyödylliset yhdistykset sekä muutamat Oulunkaaren palveluyksiköt ovat tiedustelleet mahdollisuutta saada kalustoa omaan käyttöönsä. Vaihtoehtoisia irtaimiston jatkokäyttötapoja: - Tarjouskauppa - Huutokauppa - Suoramyynti - Lahjoitus - Romutus Myynnissä tulee huomioida niin myynnistä ilmoittaessa kuin myyntisopimuksessa, että kalusto ja irtaimisto myydään siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat ja ostaja on velvollinen tarkistamaan kunnon ostohetkellä. Myyjä ei vastaa kaluston/irtaimiston aiheuttamista vahingoista ja kuljetuksesta tai myönnä kalustolle/irtaimistolle takuuta. Hävitys aiheuttaa jonkin verran kustannuksia. Sekajäte kaatopaikalle maksaa 136,40eur/1000kg. Tähän kustannukseen lisätään kuljetuskustannukset. Pudasjärven kaupungin hallintosäännössä 20 todetaan, että käyttöomaisuuden myynnistä päättää valtuuston hyväksymien perusteiden mukaisesti kaupunginhallitus tai muu kyseisen säännön määrittelemä viranomainen. Irtaimen omaisuuden myynnissä kaupunginhallitus voi siirtää toimivaltaansa edelleen muille toimielimille ja viranhaltijoille. Asian on valmistellut talous- ja hallintopäällikkö Mervi Niemi p Pöytäkirjantarkastajat:

22 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää, että 1. väliaikaisten opetustilojen välineet ja laitteet hyödynnetään muissa opetuksen järjestäjän opetukseen tarkoitetuissa toimipisteissä ja tiloissa 2. Kurenalan koulun ja Rimminkankaan koulujen kalusto ja irtaimisto on hyödynnettävissä muiden kaupungin organisaatioiden toimipisteissä (Esimerkiksi Unelmatehas). Kaupungin organisaatioiksi luetaan tässä myös Oulunkaaren toimipisteet. 3. Tämän jälkeen jäljelle jäävät Kurenalan ja Rimminkankaan koulujen kalusto ja irtaimisto myydään julkisella tarjouskaupalla siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat. Ostaja on velvollinen tarkastamaan kaluston/irtaimiston kunnon. Myyjä ei vastaa kaluston/irtaimiston aiheuttamista vahingoista ja kuljetuksesta eikä myönnä kalustolle/irtaimistolle takuuta. 4. Tekstiilipintaiset kalusteet/irtaimisto ja muut tekstiilit hävitetään. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

23 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Lausunto luonnoksesta esitykseksi laista eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä 1062/01.90/2016 KH Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Pudasjärven kaupungilta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä. Lausuntopyynnössä todetaan, että: Esityksessä ehdotettava laki korvaisi vuonna 1999 voimaan tulleen lain opiskelijavalintarekisteristä, korkeakoulujen valtakunnallisesta tietovarannosta sekä ylioppilastutkintorekisteristä (108/1998). Laissa säädettäisiin opiskelijavalintarekisteristä, korkeakoulujen valtakunnallisesta tietovarannosta ja ylioppilastutkintorekisteristä. Lisäksi laissa säädettäisiin oppilasnumerorekisteristä ja uudesta oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen sähköisestä käsittelyjärjestelmästä, joka olisi keskitetty tietovaranto perusopetuslain (628/1998) mukaisten oppilaiden, lukiolain (629/1998) mukaisen koulutuksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaisen toisen asteenammatillisen koulutuksen opiskelijoiden oppilas-, opiskelija- ja tutkintotiedoista. Järjestelmää käytettäisiin tallennettujen tietojen luovuttamiseen opetuksen, koulutuksen ja tutkinnon suorittajille sekä viranomaiselle, jolla on oikeus saada järjestelmään tallennettuja tietoja tiedon tallentajalta. Esityksen tavoitteet: Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman hallituskauden kärkihankkeisiin kuuluu muun muassa julkisen hallinnon palveluiden digitalisointi. Hallitusohjelman mukaan julkinen hallinto sitoutuu kysymään samaa tietoa kansalaisilta ja yrityksiltä vain kerran. Lisäksi hallitusohjelman mukaan vahvistetaan kansalaisten oikeutta valvoa ja päättää itseään koskevien tietojen käytöstä, samalla varmistaen tietojen sujuva siirtyminen viranomaisten välillä. Hallitusohjelman mukaisesti tavoitteena on saada kattavasti julkisen valvonnan alaisen koulutuksen opintosuoritus- ja tutkintotiedot kansalaisten ja viranomaisten käyttöön keskitetysti sähköiseen yhdenmukaisesti käsiteltävissä olevaan muotoon, jolloin tiedot olisivat kansalaisten tietosuoja huomioiden hallitusti kansalaisten ja tietoon oikeutettujen viranomaistahojen käytettävissä kaikissa tutkintotietoja hyödyntävissä prosesseissa luotettavasti, turvallisesti, yhdenmukaisesti ja ajantasaisesti. Tavoitteena on vähentää erillisten ja päällekkäisten tiedonsiirtojen tarvetta ja sitä kautta pienentää tietojärjestelmien kehittämis- ja ylläpitokustannuksia verrattuna siihen, että tiedonsiirto järjestelmät rakennettaisiin erillisinä. Nykytilanteen kuvaus: Koulutuksen ja opetuksen järjestäjillä ja muilla opetustoimen Pöytäkirjantarkastajat:

24 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus toimijoilla on jo käytössä sähköiset ratkaisut omien oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen käsittelyyn ja säilyttämiseen. Korkeakoulujen osalta on olemassa korkeakoulujen tietovaranto, johon tallennetaan pysyvästi korkeakoulujen opiskelijatietoja sisältävien rekisterien tietosisältöä ja jonka kautta tämä sisältö tarjotaan teknisellä käyttöyhteydellä eri tahojen käyttöön. Ylioppilastutkintojen suoritustietojen pysyvää tallentamista varten on olemassa ylioppilastutkintorekisteri ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain mukaisten näyttötutkintojen suoritustietojen pysyvää tallennusta varten on olemassa näyttötutkintojen suoritusrekisteri. Sen sijaan esi- ja perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen suoritus- ja läsnäolotietojen tallentamista varten ei vielä ole olemassa yhtä tietovarantoa tai tietojärjestelmää, jonne tiedot voitaisiin tallentaa kootusti yhdenmukaisesti. Esi- ja perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjien opiskeluoikeus- ja suoritustiedot syntyvät ja niitä käsitellään paikallisella tasolla. Pääsääntöisesti jokaisella koulutuksen järjestäjällä on oma paikallinen tietovarantonsa tiedoille. Toteuttamisvaihtoehdot: a. Teoreettisesti opinto-oikeuksia sekä opinto- ja tutkintosuorituksia koskevien tietojen luovuttamista varten olisi mahdollista luoda palvelu, jossa tiedot haettaisiin aina tarvittaessa reaaliaikaisesti suoraan alkuperäisestä lähteestä. Palvelu, jossa tiedot haettaisiin loppukäyttäjille aina tarvittaessa reaaliaikaisesti suoraan alkuperäisestä lähteestä eli paikallisesti tietovarannosta ei kuitenkaan ole käytännössä toteuttamiskelpoinen. Käytännössä tällaisen järjestelmän infrastruktuuri olisi erittäin epäluotettava koska integraatioyhteyksiä ja linkitettyjä paikallisia tietovarantoja olisi satoja b. Toisena vaihtoehtona yhtenäisen ja laajamittaisen opintosuoritus-, tutkinto- ja läsnäolotietojen hallinnoinnille olisi sellaisen keskitetyn tietovarannon perustaminen, joka olisi ainoa virallinen tietolähde. Kyseessä olisi palvelu, jossa tiettyjen henkilörekisterien pitäjät kuten opetuksen ja koulutuksen järjestäjät ylläpitäisivät oppilaidensa opiskeluoikeus ja suoritustietoja yhteisessä tietovarannossa. Palvelu korvaisi osittain opetuksen- ja koulutuksen järjestäjien ja muiden sitä käyttävien tiedon tuottajien omat tiedonhallintajärjestelmät. Mallin mukaisen tietojärjestelmän ja arkistoinnin tekninen toteutus vaatisi eri toimijoilta useiden vuosien valmistelua ja merkittäviä muutoksia koulutuksen järjestäjien järjestelmiin ja toimintamalleihin. Tällaiset muutokset eivät todennäköisesti olisi mahdollisia lyhyellä aikavälillä. c. Kolmantena toteuttamisvaihtoehtona opintosuoritus-, tutkinto- ja läsnäolotietojen ajantasaiseksi tarjoamiseksi Pöytäkirjantarkastajat:

25 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat: viranomaisten ja kansalaisten käytettäväksi perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjiltä ja tutkintoja toimeenpanevilta tahoilta olisi toteuttaa rakentamalla rajapintapalveluita tarjoava keskitetty kansallinen kopiotietovaranto. Tieto siirrettäisiin keskitettyyn tietovarantoon rajapintojen sekä muiden tiedonsiirtomekanismien välityksellä paikallisista oppilashallintojärjestelmistä. Kaikki tietojen muokkaukset tehtäisiin vain paikalliselle tasolle. Rajapintapalveluita tarjoavassa kansallisessa kopiotietovarantomallissa rekisterinpitäjän tehtävät säilyisivät edelleen koulutuksen järjestäjillä. Pienille koulutuksen järjestäjille joilla ei välttämättä ole tietoja digitaali-sessa muodossa lainkaan, tarjottaisiin myös mahdollisuus tallentaa tiedot ensisijaisesti keskitettyyn rekisteriin. Keskeiset ehdotukset: Perus- ja esiopetuksen, lukiokoulutuksen, ylioppilastutkintojen, toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja tutkintojen suoritus- ja läsnäolotietojen valtakunnallisen keskitetyn sähköisen, tietoturvallisen ja luotettavan käsittelyn edistämiseksi ehdotetaan perustettavaksi oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen sähköinen käsittelyjärjestelmä. Järjestelmän teknisenä ylläpitäjänä toimisi Opetushallitus. Oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen sähköinen käsittelyjärjestelmä toimisi tietovarantona niiden koulutusmuotojen ja tutkintotyyppien osalta, joita ei tällä hetkellä saa keskitetysti yhdestä tietolähteestä. Korkeakoulujen osalta säilytettäisiin olemassa oleva korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto. Samoin opiskelijavalintoja varten säilyisi opiskelijavalintare-kisteri ja ylioppilastutkintojen järjestämiseksi ylioppilastutkintorekisteri. Oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen sähköinen käsittelyjärjestelmä toteutettaisiin palveluna, johon muun muassa perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjät tallentaisivat opiskeluoikeus-, suoritus- ja arviointitiedot pääsääntöisesti käyttöliittymän kautta. Järjestelmä mahdollistaisi oppilas- opiskelija ja tutkintotietojen hallinnoinnin välineen sellaisille opetuksen ja koulutuksen järjestäjille, joilla ei ole omaa opintohallintojärjestelmää. Opetuksen ja koulutuksen järjestäjät, joilla on oma järjestelmä käytössä, voivat siirtää oppilas- opiskelija- ja tutkintotietojen sähköiseen käsittelyjärjestelmään tallennettavat tiedot rajapinnan kautta. Oppijanumeroa koskevaa sääntelyä muutettaisiin siten, että se annettaisiin henkilölle, kun hänestä ensimmäisen kerran tallennetaan tietoja oppilas- opiskelija- ja tutkintotietojen sähköiseen käsittelyjärjestelmään, opiskelijavalintarekisteriin, ylioppilastutkintorekisteriin tai korkeakoulujen tietovarantoon. Oppijanumerorekisteriä ylläpitäisi Opetushallitus.

26 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Esityksen vaikutukset: Opetustoimen oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen sähköisestä käsittelyjärjestelmän sekä opetushallituksen tietojen kokoamista ja luovuttamista varten ylläpitämän palvelun arvioidaan vähentävän päällekkäisien tietovarantojen ja niiden erilaisten toteuttamisratkaisujen ja toimintojen sekä ylläpito- ja kehittämistyön määrää minkä arvioidaan tuottavan keskipitkällä aikavälillä selviä kustannushyötyjä koulutuksen ja opetuksen järjestäjille sekä muille viranomaisille. Taloudellisia hyötyjä arvioidaan muodostuvan, kun koulutuksen järjestäjät tuottavat suoritus- ja läsnäolotietoja keskitetysti, ajantasaisesti ja luotettavasti opetustoimen oppilas-, opiskelija- ja tutkintotietojen sähköiseen käsittelyjärjestelmään, mikä mahdollistaa järjestelmän laajan käytön viranomaisten ja koulutustoimijoiden välillä suoritustietojen päätietovarantona. Nykyisten erillisten tiedonsiirtojen korvautuessa, arvioidaan tästä aiheutuvan säästöjä opetuksen ja koulutuksen järjestäjille, kansalaisille sekä viranomaisille. Järjestelmä edistäisi aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamista ja auttaisi tehostamaan koulutuksen järjestäjien toimintaa vähentäen päällekkäistä ja manuaalista tiedonkeruuta. Oppilas-, opiskelija ja tutkintotietojen sähköisen käsittelyjärjestelmän käyttöönotto edellyttää muutoksia opetuksen ja koulutuksen järjestäjien opintohallinnon järjestelmiin. Opetushallitus on tehnyt tiivistä yhteistyötä opintohallinnon järjestelmätoimittajien kanssa oppijan verkkopalvelukokonaisuus-hankkeessa. Uusien palveluiden sekä muiden toteutettujen uudistusten edellyttämät muutokset opintohallinnon järjestelmiin on pääsääntöisesti voitu toteuttaa siten, että niistä ei ole seurannut ylimääräisiä integraatiokustannuksia opetuksen ja koulutuksen järjestäjille. Oppilas- opiskelija- ja tutkintotietojen sähköisen käsittelyjärjestelmän käyttöönoton vaatimien muutosten osalta integraatiokustannusten arvioidaan siksi jäävän hyvin maltillisiksi. Kansalainen saisi Opetushallituksen ylläpitämän palvelun avulla yhdestä paikasta näkymän laajasti opintojaan koskeviin suoritustietoihin ajasta tai paikasta riippumatta. Lisäksi suoritustiedot ovat pitkäaikaisesti kansalai-sen luotettavasti saatavilla. Kansalainen voisi jakaa tätä näkymää esim. opiskelupaikkaa tai työpaikkaa hakiessaan. Oppilas- opiskelija ja tutkintotietojen sähköinen käsittelyjärjestelmä ja Opetushallituksen eri rekistereissä olevia tietoja luovutusta varten kokoava palvelu vähentäisivät suoritettujen opintojen osalta kansalaiselta vaadittujen paperitodisteiden esit-tämistarvetta esimerkiksi koulutusneuvonnan ja työnvälityksen tarpeisiin. Arvio vaikutuksista Pudasjärven esi- ja perusopetuksessa sekä lukio-opetuksessa: Pöytäkirjantarkastajat:

27 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esitys: Pudasjärven opetuksen tietojen hallintajärjestelmä on nykyisellään Suomessa yleisin Starsoft Oy:n toteuttama Primus. Starsoftin asiakkaina on koulua Suomessa. Integraatio tulee vaatimaan muutoksia Primus-ohjelmaan ja muutosten maksajana toimivat asiakaskunnat. Ohjelman vuosimaksut ja lisenssit ovat noin euroa vuodessa Pudasjärvellä. Muutokset nostavat hintaa todennäköisesti jonkin verran, mutta kokonaiskustannusta on mahdotonta arvioida. Tilastokeskus ja aluehallintovirasto tiedustelevat päällekkäisiä asioita vuosittain tilastointien avulla. Mikäli integraation avulla voidaan tilastointitietojen kerääminen ja lähettäminen poistaa, säästää se työaikaa noin 5 työpäivän verran yhdeltä henkilöltä. Asian on valmistellut talous- ja hallintopäällikkö Mervi Niemi p Kaupunginhallitus antaa seuraavan sisältöisen lausunnon luonnoksesta hallituksen esitykseksi laista eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä: Pudasjärven kaupunki toivoo valmistelussa kiinnitettävän huomiota siihen, että opetuksen järjestäjille ei aiheutuisi ylimääräisiä kustannuksia integraation toteuttamisessa. Suurimmalla osalla kouluista on käytössä Starsoftin järjestelmät, joten yhteistyö järjestelmätoimittajan ja opetushallituksen kanssa olisi helppo järjestää. Eri viranomaisten (mm. aluehallintovirasto, tilastokeskus) laatimat kyselyt työllistävät nykyisellään jonkin verran hallintohenkilökuntaa. Osa vastaamiseen menevästä ajasta kuluu tietojen oikeellisuuden tarkistamiseen. Näin ollen olisikin tärkeää, että opetuksenjärjestäjiä tiedotettaisiin jatkossa mitä tietoja kerätään ja mihin mennessä opetuksenjärjestäjän tulisi varmistaa, että kerättävät tiedot ovat ajan tasalla. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

28 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Viranomaislautakunta Kaupunginhallitus Poikkeamishakemus / Antti ja Maiju Iinatti VIRANOMA 49 Hakija Antti ja Maiju Iinatti Metsonkaari 11, Kiiminki Aika ja peruste Omistus Kaupungille saapuneella hakemuksella MRL 171 :n nojalla, ranta-alueelle rakentaminen. Kiinteistöstä on tehty maanvuokrasopimus jolloin Urpo ja Elvi Iinatti ovat vuokranneet kiinteistön Antti ja Maiju Iinatille. Rakennuspaikka Kunta: Pudasjärvi Kylä: Kurki Tila: Lisä-Kukkula RN:o Rakennustoimenpide 1- kerroksisen vakituinen asuinrakennus, missä on kerrosalaa noin 170 m 2 ja piharakennus jossa on kerrosalaa noin 68 m 2. Hakemuksen perustelut ja erityiset syyt Rakennusoikeuden puute. Rakentaminen ei vaikeuta yhdyskuntarakenteen suunnittelua. Ratkaisu täydentää olemassa olevaa kylärakennetta. Rakennuspaikalla vesijohto, sähkö, tieliittymä. Rakentamisella ei haitallista ympäristövaikutusta. Suunnittelu ratkaisuudeltaan maalaismainen. Kunnallistekniikka Kaavoitustilanne Lähellä kunnallistekniikka. Alueella ei ole voimassaolevaa Iijoen rantayleiskaava tai muutakaan yksityiskohtaisempaa maankäyttösuunnitelmaa. Esitetty rakennuspaikka sijaitsee Pudasjärven kaupungin hyväksymän Iijoen rantayleiskaavan osoittamalla AT- 2 alueella. AT-2 alue varataan ensisijaisesti kyläasutukselle ja kylää tukeville elinkeinoille, kuten maa- ja metsätaloudelle, pienyritystoiminnoille, matkailulle ja palvelulle, Uudisrakentaminen on sovitettava huolellisesti maisemaan ja kyläkuvaan. Jos rakennuspaikka on liitettävissä keskitettyyn jätevesien käsittelyyn, on rakennuspaikan vähimmäiskoko 2000 m2. Muiden rakennuspaikkojen vähimmäiskoko on 3000 m2. Rakentamisen suurin sallittu kerroskorkeus on II. Rakentamisessa noudatetaan voimassa olevan rakennusjärjestyksen määräyksiä. Rakennuspaikalle rakennettavaksi sallittava kerrosala saa olla enintään 20 % rakennuspaikan pinta-alasta. Poikkeamisen edellytykset Pöytäkirjantarkastajat:

29 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Viranomaislautakunta Kaupunginhallitus MRL 171 ( /196) L:lla 196/2016 muutettu 171 tuli voimaan Poikkeamistoimivalta ja poikkeamisen edellytykset Kunta voi erityisestä syystä hakemuksesta myöntää poikkeamisen tässä laissa säädetystä tai sen nojalla annetusta rakentamista tai muuta toimenpidettä koskevasta säännöksestä, määräyksestä, kiellosta tai muusta rajoituksesta. Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se: 1) aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle; 2) vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; 3) vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista; tai 4) johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Naapureiden kuuleminen Poikkeamishakemukseen on kuultu rajanaapurit, jotka ovat antaneet hankkeelle suostumuksensa. Peruste asutus Poikkeamisvalta kuuluu MRL 171 mukaan Pudasjärven kaupungille koska kyseessä on rakentaminen ranta-alueelle, missä ei ole voimassa olevaa rantayleiskaavaa. Rakennuspaikalle ei ole tulevassa kaavassa osoitettu rakentamispaikkaa. Uusi rakennuspaikka aiheuttaa haittaa tulevan kaavan toteutumiselle osittain. Kaavassa on tarkasteltu kyliä seuraavasti. KEHITTYVÄ KYLÄALUE: 10 rakennuspaikkaa > vakinainen KYLÄALUE: 8 rakennuspaikkaa > pääosin vakinaista asutusta Rakennuspaikka on kyläalueella ja mitoitus siten tiukempi. Rakennuspaikalla ei ole omaa rantaa vaan Yli-Kurentie on Iijoen ja rakennuspaikan välissä. Lähimmästä rakennuksesta rantaan on noin 145 m. Ranta-alue on ulotettu täällä noin 270 metriin. Tarkastusinsinöörin päätösehdotus: Asian on valmistellut tarkastusinsinööri Eero Talala puh Viranomaislautakunta päättää lausuntonaan Pudasjärven kaupunginhallitukselle puoltaa poikkeamishakemusta, sillä aluetta voisi kuvata kehittyväksi kyläalueeksi. Lisärakentaminen rakennuspaikalle ei aiheutta merkittävää haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle sekä johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen. Poikkeaminen on MRL 171 mukaan mahdollinen, mikäli tulkitaan nykyistä tilannetta, jolloin ei ole kaava voimassa. Ilman tulevaa kaavaa, olisi myönteisen luvan voinut myöntää rakennustarkastaja. Rakennuslupa on haettava 2 vuoden sisällä päätöksen antamisesta, muutoin lupa raukeaa. Pöytäkirjantarkastajat:

30 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Viranomaislautakunta Kaupunginhallitus Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. KH Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus myöntää anotun poikkeamisluvan viranomaislautakunnan esityksen mukaisesti (MRL 171 ). Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajat:

31 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Viranomaislautakunta Kaupunginhallitus Poikkeamishakemus / Juha Hemmilä ja Virve Kauppi VIRANOMA 50 Hakija Juha Hemmilä ja Virve Kauppi Mäkeläntie Sotkajärvi Aika ja peruste Omistus Kaupungille saapuneella hakemuksella MRL 171 :n nojalla, vähäistä suuremmasta poikkeamisesta rakennuspaikan rakentamisoikeudesta. Kiinteistöstä on tehty kauppa jolloin 2/3 osaa on tuullut Juha Hemmilän ja 1/3 Virve Kaupin omistukseen. Rakennuspaikka Kunta: Pudasjärvi Kylä: Pintamo Tila: Ristola Rakennustoimenpide 1- kerroksisen autokatoksen/verstaan rakentaminen missä on kerrosalaa noin 35 m 2. Hakemuksen perustelut ja erityiset syyt Autokatoksen ja verstaan rakentaminen. Tilalla Ristola RN:o 20:11 on käytetty jo sallittu rakennusoikeus. Autokatos ja verstas ovat tilan toiminnan kannalta välttämättömiä rakennuksia. Autokatos ja verstas sijoittuvat tien keskilinjasta 9 metrin päähän. Hakija on tietoinen tästä aiheutuvasta vastuista, tien kunnossapitoa ajatellen. Liitteenä erillinen suostumus tien hoitokunnalta. Vanhojen rakennuksien mitat ovat todellisia mittoja. Mitat on tarkistettu suunnitelmista ja mitattu paikan päällä. Kunnallistekniikka Kaavoitustilanne Vanha rakennuspaikka Kiinteistöllä on rakennusoikeutta 200 m 2. Rakennusoikeutta on käytetty kiinteistöllä 195 m2. Rakennusoikeuden ylittävää uudisrakentamista olisi 30 m 2. Tontin tehokkuusluku e on nyt 0,1, ja jos rakennusoikeus nostetaan hakijoiden esittämään 230 m2 kerrosalaan, tulisi tehokkuusluvuksi noin 0,115. Poikkeamisen edellytykset MRL 171 ( /196) L:lla 196/2016 muutettu 171 tuli voimaan Poikkeamistoimivalta ja poikkeamisen edellytykset Kunta voi erityisestä syystä hakemuksesta myöntää poikkeamisen tässä laissa säädetystä tai sen nojalla annetusta rakentamista tai muuta toimenpidettä koskevasta säännöksestä, määräyksestä, kiellosta tai muusta rajoituksesta. Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se: 1) aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle; Pöytäkirjantarkastajat:

Lausunto luonnoksesta esitykseksi laista eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä

Lausunto luonnoksesta esitykseksi laista eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä Kaupunginhallitus 256 09.08.2016 Lausunto luonnoksesta esitykseksi laista eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä 1062/01.90/2016 KH 09.08.2016 256 Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Juuan kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen

Juuan kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen Kunnanhallitus 296 07.12.2015 Juuan kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen 576/14.142/2015 Khall 296 Juuan kunnan vesihuoltolaitos on ollut kirjanpidossa laskennallisesti

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen

Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen Kunnanhallitus 174 14.09.2015 Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollisen taseyksikön perustaminen 235/02.00.00/2015 Kunnanhallitus 14.09.2015 174 Valmistelija: kunnansihteeri Asian tausta: Sonkajärven kunnan

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 AIKA 13.04.2016 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 12 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 12 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 12 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 18. kesäkuuta 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 97 Kirjanpidollisten taseyksiköiden aloittavat taseet... 168 98 Päijät-Hämeen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2016 882 Kaupunginhallitus 20.12.2016 AIKA 20.12.2016 klo 16:00-19:05 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 406 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Laki vesihuoltolain muuttamisesta (681/2014)

Laki vesihuoltolain muuttamisesta (681/2014) Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 7/2015 1 (6) Tekninen lautakunta, 105, 18.11.2015 Kunnanhallitus, 210, 07.12.2015 Kunnanvaltuusto, 50, 14.12.2015 50 Taseyksikön perustaminen / vesi- ja viemärilaitos KNGDno-2015-939

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 9.12.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 9.12.2015 klo 16.30 - Kunnanviraston kokoushuone Hannu Koivistoinen Päivi Heinilä Irja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2016 1 AIKA 19.05.2016 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollinen eriyttäminen ja aloittava tase

Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollinen eriyttäminen ja aloittava tase Kaupunginvaltuusto 8 25.01.2016 Vesihuoltolaitoksen kirjanpidollinen eriyttäminen ja aloittava tase 1.1.2015 74/02.02.00/2016 Kvalt 25.01.2016 8 Kaupunginhallituksen pöytäkirjassa 14.12.2015 347 on asiasta

Lisätiedot

Lausuntopyyntöön vastaaminen luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä

Lausuntopyyntöön vastaaminen luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä OKM lausuntopyyntö 1.7.2016 Dnro 24/010/2016 Lausuntopyyntöön vastaaminen luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eräistä opetustoimen rekistereistä ja valtakunnallisista tietojärjestelmistä Jyväskylän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

LIITE: OHJEITA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJILLE

LIITE: OHJEITA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJILLE [27.11.2017] LIITE: OHJEITA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJILLE KOSKI-tietovarantoon tallennettavat tiedot Opetuksen ja koulutuksen järjestäjien on siirrettävä tiedot Opetushallituksen KOSKI-tietovarantoon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 7/2015. KOKOUSAIKA 4.11.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 7/2015. KOKOUSAIKA 4.11.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta ASIALISTA 7/2015 KOKOUSAIKA 4.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 44 Saapuneet asiakirjat 45 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen

Viranomaislautakunta Viranomaislautakunta Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen Viranomaislautakunta 88 16.12.2015 Viranomaislautakunta 6 13.01.2016 Poikkeamishakemus / Arvo Kettunen VIRANOMA 88 Arvo Kettunen hakee poikkeamista 26.11.2015 saapuneella hakemuksella MRL 171 nojalla MRL

Lisätiedot

Pär-Gustaf Relander. Y-tunnus: 0151364-1 PL 4, 15561 Nastola

Pär-Gustaf Relander. Y-tunnus: 0151364-1 PL 4, 15561 Nastola Kunnanhallitus 205 08.12.2014 Kauppakirja, Relander 967/41.411/2014 Kunnanhallitus 205 Pär-Gustaf Relanderin ja Nastolan kunnan kesken on 27.11.2014 alle kir joi tet tu seuraavan sisältöinen kauppakirja.

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

KOSKI-palvelu 11/2017

KOSKI-palvelu 11/2017 KOSKI-palvelu 11/2017 KOSKI pähkinänkuoressa KOSKI - Opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet kootusti valtakunnalliseen palveluun 2018 22/11/2017 Opetushallitus 3 4 Tietosisällöt ylätasolla Opetuksen ja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Kuuma-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2016

Kunnanhallitus Valtuusto Kuuma-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 Kunnanhallitus 155 22.05.2017 Valtuusto 51 31.05.2017 Kuuma-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 KH 155 KUUMA-komissio 17.2.2017 / 6 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 192 08.05.2017 Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun 222/10.1003.100300/2017 KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 3.5.2017: Lausunnonantaja

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 19.02.2014 AIKA 19.02.2014 klo 09:00-11:42 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 127 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 471 01.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 157 08.12.2014 Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1836/10.1000.100002/2014 TELA 127

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Opintosuoritus- ja tutkintotiedot kerätään valtakunnalliseen KOSKI-tietovarantoon

Opintosuoritus- ja tutkintotiedot kerätään valtakunnalliseen KOSKI-tietovarantoon [Asiakirjan päiväys] TIEDOTE Perusopetuksen järjestäjät Lukiokoulutuksen järjestäjät Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Opintosuoritus- ja tutkintotiedot kerätään valtakunnalliseen KOSKI-tietovarantoon

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 44 Kokouksen järjestäytyminen 4 45 Juuan Vuokratalot Oy:n toiminta vuonna 2015 5 46 Arviointikertomuksen 2015 valmisteluun liittyvä 6

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KOSKI-palvelu 11/2017

KOSKI-palvelu 11/2017 KOSKI-palvelu 11/2017 KOSKI pähkinänkuoressa KOSKI - Opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet kootusti valtakunnalliseen palveluun 2018 09/11/2017 Opetushallitus 3 4 Tietosisällöt ylätasolla Opetuksen ja

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.02.2019 klo 09:00-12:05 Paikka Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, sei ja. karkkainen(at)ylasavonsote.fi, puh

Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, sei ja. karkkainen(at)ylasavonsote.fi, puh Yhtymähallitus 44 19.02.2013 Yhtymähallitus 94 21.05.2013 Yhtymähallitus 142 21.08.2013 Yhtymähallitus 169 26.09.2017 Kuntayhtymän vakuutusten kilpailuttaminen 137/02.08.03.01/2013 Yhall 19.02.2013 44

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Pär-Gustaf Relander. Y-tunnus: 0151364-1 PL 4, 15561 Nastola

Pär-Gustaf Relander. Y-tunnus: 0151364-1 PL 4, 15561 Nastola Kunnanhallitus 203 08.12.2014 Kauppakirja, Relander 967/41.411/2014 Kunnanhallitus 203 Pär-Gustaf Relanderin ja Nastolan kunnan kesken on 27.11.2014 alle kir joi tet tu seuraavan sisältöinen kauppakirja.

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet

Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet Kaupunginhallitus 5 18.01.2010 Kaupunginvaltuusto 6 25.01.2010 Kaupunginhallitus 66 29.03.2010 Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet 57/520/2010 KhallV 5 Kaupunginvaltuusto on

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Kohti perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakua 29.10.2013, Helsinki Congress Paasitorni Hallitusneuvos

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta Sataman ajankohtaiset asiat 5

Sisällysluettelo. 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta Sataman ajankohtaiset asiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 Satamalautakunta 09.04.2013 Sisällysluettelo Sivu 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta 3 20 Sataman ajankohtaiset asiat 5 Naantalin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 02.08.2011 kello 17.00 18.37 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Tonttien 297-25-80-1 (Jynkän koulu) ja 297-43-17-1 (Karttulan koulu) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Koulutilat Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 19 19.08.2016 AIKA 19.08.2016 klo 08:00-08:40 PAIKKA Ylihärmän tekniikkakeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 21 15 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa.

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa. Kaupunginhallitus 49 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 20.03.2017 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen Khall 13.03.2017 49 Vuoden 2017 talousarviossa kaupunginvaltuusto hyväksyi taloudellisen tilanteen

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 220/2013 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi opiskelijavalintarekisteristä, koskevien lakien muuttamisesta.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 220/2013 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi opiskelijavalintarekisteristä, koskevien lakien muuttamisesta. EDUSKUNNAN VASTAUS 220/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi opiskelijavalintarekisteristä, korkeakoulujen valtakunnallisesta tietovarannosta ja ylioppilastutkintorekisteristä annetun lain sekä

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta

Lapuan kaupungin tarkastussäännön 5 : Tilintarkastajan valinta Tarkastuslautakunta 3 05.03.2013 Kaupunginhallitus 3 18.03.2013 Kaupunginvaltuusto 4 25.03.2013 Tarkastuslautakunta 22 18.04.2016 Tilintarkastajan valinta vuosille 2013-2016 / option käyttäminen vuosille

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR. Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus Päivi Sassi, OPH

Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR. Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus Päivi Sassi, OPH Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus 6.11.2015 Päivi Sassi, OPH Infon ohjelma Mikä on TOR - Tausta ja toteutusperiaatteet TOR:n käyttötilanteita - Miten TOR

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 6 Tilinpäätös sekä tili- ja vastuuvapaus vuodelta 2015 KH 31.03.2016 72 Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon Aika 21.03.2018 klo 17:00-18:36 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 3. krs. Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2017 1 (6) 822 V 27.9.2017, Valtuutettu Tuomas Rantasen aloite koulupsykologien ja -kuraattorien Wilman käyttöoikeuksien laajentamisesta HEL 2017-003505 T 00 00 03 Päätös

Lisätiedot