Kirkkovaltuusto Sivu 144. Seurakuntatalo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkovaltuusto Sivu 144. Seurakuntatalo"

Transkriptio

1 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2010 Sivu 144 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen 1-4, jäsen Veikko Räsänen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-13 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2010 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Hannu Mustonen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Talouspäällikkö Maija Reijonen Allekirjoitus Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

2 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Tuovi Mutanen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kirkkovaltuuston kokouskutsu on asetettava nähtäville seurakunnan ilmoitustaululle sekä lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan 13 varsinaista ja 2 varavaltuutettua, yhteensä 15. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Hannu Mustonen ja Maija Reijonen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN päättää noudattaa työjärjestyksenään kokouskutsun mukaista asiajärjestystä. Yksimielisesti päätettiin käsitellä varajäsenen kutsuminen seurakunnasta poismuuttaneen jäsenen tilalle seuraavassa (5.) pykälässä. Muilta osin ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 5 VARAJÄSENEN KUTSUMINEN KIRKKOVALTUUSTON JÄSENEKSI SEURAKUNNASTA POISMUUTTANEEN AILI SULKA-AHON TILALLE on vaaleilla valittu jäsen, Aili Sulka-aho, on ilmoittanut muuttaneensa pois Polvijärveltä lukien. Kirkkolain 7 luvun 3 :n mukaan hän ei sen johdosta ole enää vaalikelpoinen seurakunnan luottamustoimeen. myönsi eron Aili Sulka-aholle kirkkovaltuuston jäsenyydestä. Hänen tilalleen valtuuston varsinaiseksi jäseneksi päätettiin yksimielisesti kutsua ao. ehdokaslistalta 1. varasijalle tullut Raili Kallinen.

4 IT-YHTEISTYÖSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN hyväksyi kokouksessaan aiesopimuksen ns. Ityhteistyöalueen perustamiseksi. Aiesopimuksen tavoitteena on ollut selvittää edellytykset keskitettyjen tietohallintopalvelujen tarjoamiselle sopimuksen osapuolille. Erityisenä tavoitteena on väestörekisterin ylläpidon hoitamisessa tarvittavan Kirjuri-tietojärjestelmän käyttöönotto vuoden 2011 alusta lukien. Suunnitelman mukaan Polvijärvi kuuluisi Kuopion hiippakunnan alueeseen, jossa isäntäseurakuntana toimisi Kuopion seurakuntayhtymä. Aiesopimus raukeaa kuluvan tammikuun lopussa. päättää tehdäänkö toimintaalueeseen liittymiseksi toistaiseksi voimassa oleva sopimus lukien. Aiesopimusvaiheessa seurakunnilla oli käytettävissä tieto, jonka mukaan kullekin seurakunnalle aiheutuisi aluekeskuksen ylläpidosta jäsentä kohden n. 1,25 euron kuluerä. Talouspäällikön sähköpostilla tekemään kyselyyn kustannusten tarkentumisesta ja niiden kehittymisestä, toiminta-alueen henkilöstön määrästä ja mahdollisen tuntiveloitusperiaatteen käyttämisestä palveluita tarvittaessa ostettaessa ei ole vastattu. Seurakunnalle ei myöskään ole toimitettu aloitusvuoden talousarvioluonnosta eikä selvitystä maksujen jakautumisesta eri seurakuntien kesken. Hankkeeseen liittyminen merkitsee erityisesti pienille seurakunnille kulujen kasvua. Käytettävissä olevien tietojen pohjalta Polvijärven seurakunnalle tulee nykyiseen verrattuna n euron lisäkuluerä. Arvio perustuu olettamukselle, että väestörekisterin Kirjuri-ohjelman hankinnasta ja ylläpidosta vastaa kirkkohallitus, jolloin siitä ei aiheudu seurakunnille erillistä lisäkulua. Tämäntyyppisten hallintopainotteisten projektien tavoitteena tulisi olla kustannusten alentaminen eikä niiden kasvattaminen niin kuin nyt on käymässä. Kuopion seurakuntayhtymästä postitettu It-sopimusehdotus sekä toiminta-alueen johtosääntömalli liitekirjeineen on kokouskutsun liitteenä. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy ITyhteistyösopimuksen kokouskutsun liitteenä olevassa muodossa. 6 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

5 LAUSUNNON ANTAMINEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOSÄÄNNÖSTÄ Kokouskutsun liitteenä on Kuopion seurakuntayhtymän lähettämä ehdotus Ityhteistyöalueen johtosäännöksi, johon seurakunnilta on pyydetty lausuntoa. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että johtosäännön 5 :ään tulee kirjata lausuma, joka lyhyen siirtymäkauden jälkeen velvoittaa järjestämään aluekeskuksen toimintakustannukset ja niiden jaon siten, että lähtötilanteeseen (v. 2009) verrattuna minkään seurakunnan tähän toimintamuotoon liittyvät kulut eivät kasva. Lisäksi esitetään johtosäännön 4 :ään lisättäväksi velvoite vuosittain vahvistettavan talousarvion ja seurakunnilta perittävien maksujen luettelon lähettämisestä tiedoksi kullekin liittyjäseurakunnalle talousarviovuotta edeltävän marraskuun alkuun mennessä. 7 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

6 SEURAKUNNAN JAKAMINEN ÄÄNESTYSALUEISIIN SYKSYN SEURAKUNTAVAALEISSA Nykyisen kirkkovaltuuston toimikausi päättyy kuluvan vuoden lopussa. Uusien valtuustojen valitsemiseksi järjestetään seurakunnissa syksyllä vaalit. Varsinaiset vaalipäivät ovat Ennakkoon voi äänestää marraskuun päivinä. Kirkon vaalijärjestyksen 2 luvun A 1 :n 2 mom. mukaan kirkkovaltuusto voi päättää, että seurakunta jaetaan äänestysalueisiin. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että seurakuntavaaleissa on ainoastaan yksi äänestysalue. 8 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

7 VAALILAUTAKUNNAN VALITSEMINEN Kirkon vaalijärjestyksen mukaan seurakuntavaalit toimittaa vaalilautakunta, jonka kirkkovaltuusto valitsee. Kirkkolain 8 luvun 6 :n mukaan vaalilautakuntaan kuuluu kirkkoherra ja vähintään neljä muuta jäsentä sekä yhtä monta varajäsentä. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi syksyn seurakuntavaalien toimittamista varten vaalilautakunnan, johon kirkkoherran lisäksi kuuluu neljä (4) jäsentä ja neljä (4) varajäsentä. Valtuusto nimennee yhden lautakuntaan kuuluvista puheenjohtajaksi. 9 Vaalilautakuntaan valittiin yksimielisesti varsinaisiksi jäseniksi: Irja Haaranen, Erkki Romppanen, Jorma Hiltunen ja Kaisa Parviainen. Vaalilautakuntaan varajäseniksi valittiin: Hannu Mustonen, Piia Karhinen, Maija Reijonen ja Veikko Räsänen. Lautakunnan puheenjohtajaksi nimettiin kirkkoherra, rovasti Erkki Jaskari.

8 PÄÄTÖS LEHDESTÄ, JOSSA VAALI-ILMOITUKSET JULKAISTAAN Kirkkojärjestyksen 23 luvun 2 :n mukaan lehdessä julkaistavat seurakunnan kuulutukset on julkaistava paikkakunnalla yleisesti leviävässä sanoma-, paikallis- tai seurakuntalehdessä. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että seurakuntavaaleja koskevat kuulutukset julkaistaan paikallislehti Outokummun Seudussa. 10 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

9 TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT ssa käytiin keskustelu mahdollisuudesta saada kaikki kirkkovaltuuston vaaliin osallistuvat yhdelle listalle. 12 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 13 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

10 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2008 Sivu 131 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Piia Karhinen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen Tuomo Sormunen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-12 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2009 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Irja Haaranen Ritva Linnermo Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

11 KOKOUKSEN AVAAMINEN Aluksi lauletun virren jälkeen kirkkoherra piti alkuhartauden ja puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kirkkovaltuuston kokouskutsu on asetettava nähtäville seurakunnan ilmoitustaululle sekä lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Esittelylista ja liitteet on postitettu Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritetussa nimenhuudossa paikalla todettiin olevan 14 varsinaista ja 2 varavaltuutettua, yhteensä 16. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

12 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Irja Haaranen ja Ritva Linnermo. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN päättää noudattaa työjärjestyksenään kokouskutsun mukaista asiajärjestystä.

13 KIRKOLLISTEN ILMOITUSTEN JULKAISEMINEN LEHDISSÄ V Seurakunnallisista tapahtumista on tiedotettu viime vuosien ajan sekä sanomalehti Karjalaisessa että paikallislehti Outokummun Seudussa. Tämän lisäksi ilmoitukset on päivitetty viikoittain myös seurakunnan kotisivuille internetiin. Viimeksi mainitusta ei ole aiheutunut lisäkustannusta, kun kotisivutila on varattu muutoinkin vuosittain sovittua palvelimen varausmaksua vastaan. Lehdet perivät vuosimaksua esim. kuluvan vuoden ilmoittelusta: Karjalainen 706,84 Outokummun Seutu 1.464,00 Talouden tasapainottamistoimenpiteisiin ( 8) sisältyy yhtenä kohtana ilmoittelukustannuksissa säästäminen, jolloin ilmoitukset julkaistaisiin vain yhdessä lehdessä. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunnan kirkolliset ilmoitukset julkaistaan vuonna 2010 ainoastaan Outokummun Seudussa. Paikallislehden kanssa käydään neuvottelu hinnan alentamisesta lähemmäksi maakuntalehden tasoa. 5 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Talouspäällikkö ilmoitti, että paikallislehden päätoimittajan kanssa käydyssä keskustelussa ilmoittelun hinnaksi v oli sovittu sama kuin kuluvallekin vuodelle.

14 JUMALANPALVELUSTEN SIIRTÄMINEN KIRKOSTA SEURAKUNTATALOLLE Kirkko- TALVIKAUDEKSI neuvosto Vuoden 1986 peruskorjauksen jälkeen jumalanpalvelukset on pidetty kirkossa ympäri vuoden. Ennen sitä vv kirkkoa ei talvikaudella käytetty ja jumalanpalvelukset pidettiin seurakuntatalolla. Muutamina pyhinä on kuitenkin viime vuosinakin siirrytty pitämään jumalanpalvelusta seurakuntatalolle, kun kovalla pakkasella kirkkoon ei ole saatu tarpeeksi lämpöä. Seurakuntalaisia on osallistunut talvipyhinä kirkossa pidettyihin messuihin esim. viime Tapaninpäivänä 34, Uudenvuodenpäivänä 28 ja Loppiaisena 46 henkilöä. Talouden tasapainottamistoimenpiteisiin ( 8) sisältyy yhtenä kohtana luopuminen kirkon talvikäytöstä ( alkaen pääsiäisviikolle saakka). Jumalanpalvelukset pidettäisiin tuona aikana seurakuntatalolla. Kulujen on arvioitu pienenevän n eurolla. Summa kertyisi siivouskulujen ja sähkönkulutuksen alenemisesta. Kirkossa pidettäisiin ainoastaan peruslämpö, jota laskettaisiin nykyisestä 10:stä asteesta 5:een. Peruslämmön pudotus edellyttää käyttövesiputkistojen tyhjentämistä ja lämmitysveden glykolipitoisuuden nostamista. Sähkön säästönä kertyvään euromäärään vaikuttavat myös talven pakkaset sekä sähkön kuluttajahintojen kehittyminen vertailtaessa näitä lähtökohtatilanteeseen. Mikäli taloustilanne edelleen heikkenee, eikä arvioitua säästöä nyt esitettävällä tavalla synny, tulee harkittavaksi kiinteistön jättäminen kokonaan kylmilleen talvikaudeksi. Tällöin yksinomaan sähkössä voitaisiin päästä n euron säästöön, mutta myös riski putkistojen ja muiden rakenteiden vaurioitumiseen kasvaa. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kirkkoa ei käytetä Tapaninpäivästä hiljaiselle viikolle kestävällä talvikaudella. Kirkossa pidetään peruslämpönä 5 astetta, jonka lisäksi jäätymisriskit minimoidaan edellä esitetyllä tavalla. Jumalanpalvelukset pidetään em. aikana seurakuntatalolla ja hautaansiunaamiset kappeleilla. Kulujen säästöjä ja jumalanpalveluspaikkaa tarkastellaan jatkon osalta uudelleen vuoden kuluttua. 6 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

15 ALOITE KOKOUSPALKKIOIDEN PUOLITTAMISESTA/KOKONAAN PALKKIOISTA LUOPUMISESTA Talouden tasapainottamissuunnitelmassa on esitetty mm. kokouspalkkioiden puolittamista. Voimassaolevan, kirkkovaltuuston v vahvistaman palkkiosäännön mukaan valituille luottamushenkilöille maksetaan kokouspalkkiota 15 euroa kokoukselta. Edellisessä kirkkoneuvoston kokouksessa tehtiin suullinen aloite kokouspalkkioista luopumiseksi kokonaan. Esille tuotiin mahdollisuus näin saatavan säästön kohdentamisesta esim. leiri-isosten palkkioihin. päättää, tehdäänkö kirkkovaltuustolle esitys kokouspalkkiokäytännön muuttamiseksi ja esittää asian valtuuston päätettäväksi. lle päätettiin esittää, että kokouspalkkioita ei makseta vuodelta Osa näin säästyvistä varoista kohdennetaan leiriohjaajien palkkioihin, jotka esitetään talousarvioon sisältyvästä leikkauslistasta poiketen pidettäväksi kuluvan vuoden tasolla. Kokouksiin osallistuvien matkakulut korvataan entisen käytännön mukaisesti. 7 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

16 TALOUSARVIO 2010 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMAT Kokouskutsun liitteenä on sidottuna talousarvioehdotus vuodelle 2010 sekä toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille Verotulojen laskiessa on toimintamenoihin tehty menojen leikkauksia ja tulopuolelle maksujen korotuksia. Lista tasapainottamistoimenpiteistä on sidotun talousarvion lopussa. Menoleikkauksista ja maksujen tarkistuksista huolimatta kaikkien seuraavien kolmen vuoden tulokset osoittavat euron alijäämää. Alijäämät katetaan tilinpäätöksessä edellisvuosien ylijäämistä. Investointeja ei talousarviossa eikä taloussuunnitelmassa ole esitetty tehtäväksi. Keskeisimpiä talouskehitystä kuvaavia lukuja: TP-2008 Toimintamenot TA-2009 TA-2010 SU-2011 SU-2012 Verotulot Vuosikate Poistot Kiinteistöjen myynti Tilikauden tulos päättää hyväksyä talousarvion 2010 sekä talous- ja toimintasuunnitelmat ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 8 Talousarviot ja toimintasuunnitelmat hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa.

17 MAURI KOKKOSEN PERIKUNNALTA PÄIVI RIISSASELLE SIIRTYNEEN MAANVUOKRASOPIMUKSEN JATKAMINEN Mauri Kokkosen perikunta on myynyt liike-asuinkiinteistön Päivi Hannele Riissaselle. Kiinteistö sijaitsee Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä, seurakunnan omistamalla Kirkonmaa 262:10 tilalla, jonka 3800 m2:n suuruista määräalaa koskeva vuokrasopimus on siirtynyt kaupan myötä uudelle omistajalle. Sopimus alueen vuokraamisesta on tehty alun perin kauppias Mauri Kokkosen ja seurakunnan kesken viideksikymmeneksi vuodeksi alkaen Sopimus päättyy Maa-alueen sijainti on merkitty sopimusehdotuksen kääntöpuolella olevaan karttapiirrokseen. Päivi Riissanen, s , anoo vuokrasopimuksen edelleen jatkamista kolmeksikymmeneksi (30) vuodeksi nykyisen vuokrasopimuksen päättymisestä lukien. Kymmentä vuotta pidemmät maanvuokrasopimukset on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että liikkeenharjoittaja Päivi Riissaselle siirtynyttä maanvuokrasopimusta jatketaan kolmellakymmenellä vuodella välittömästi nykyisen sopimuksen päätyttyä eli lukien. Sopimuksen muut ehdot ja teksti päivitetään ajanmukaiseksi kokouskutsun liitteessä esitetyllä tavalla. 9 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

18 TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT merkitsi tiedokseen Pieksämäellä luottamushenkilöille järjestettävän neuvottelupäivän. 11 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Valitusosoitus merkittiin tiedoksi. 12 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Asioiden tultua loppuunkäsitellyiksi kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

19 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2009 Sivu 123 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Kaisa Parviainen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-11 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2009 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Toini Sormunen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Talouspäällikkö Ritva Linnermo Allekirjoitus Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

20 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Kati Mononen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kirkkovaltuuston kokouskutsu on asetettava nähtäville seurakunnan ilmoitustaululle sekä lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan 16 varsinaista ja 1 varavaltuutettu, yhteensä 17. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

21 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Toini Sormunen ja Ritva Linnermo. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN päättää noudattaa työjärjestyksenään kokouskutsun mukaista asiajärjestystä.

22 VEROTULOJEN TÄYDENNYSAVUSTUSTEN JAKO VUODELLE 2009 Kirkkohallitus on tammikuun kokouksessaan päättänyt verotulojen täydennysavustusten jakamisesta seurakunnille kuluvana vuonna. Kuopion hiippakunnassa avustusta saivat: Kaavi 2 972, Kiuruvesi , Paltamo , Pielavesi , Puolanka , Ristijärvi , Rääkkylä , Sonkajärvi 101, Tervo , Tuusniemi , Vaala , Varpaisjärvi ja Vesanto Polvijärven seurakunta jäi kuluvana vuonna kokonaan ilman verotulojen täydennystä. Seurakunnan talousarviossa avustusta arvioitiin saatavan euroa. merkitsee asian tiedoksi ja päättää hakea (ks. 11) harkinnanvaraista avustusta kuluvalle vuodelle. 5 Kirkkohallituksen päätös verotulojen täydennyksistä merkittiin tiedoksi.

23 TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2008 Kokouskutsun liitteenä on nidottuna seurakunnan toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta Varsinaisen seurakuntatyön työalakohtaiset toimintakertomukset on nidottu omaksi vihkokseen. Seurakunnan jäsenmäärä laski vuoden kuluessa 81 henkilöllä. Väkilukutilastoista ilmenee lisäksi mm. että syntyneitä oli 24 ja kuolleita 56. Kirkosta erosi 20 ja kirkkoon liittyi 5 henkilöä. Tilinpäätöksen mukaan vuosikate oli ,34 euroa ja alijäämä ,47 euroa. Tilivuonna päättyneiden investointien arvo oli ,76 euroa. Investoinnit rahoitettiin kassavaroilla ilman lainaa. Yhteenvero talouden kehittymistä kuvaavista luvuista: Ryhmä v v Muutos muutos % Henkilöstömenot ,4 Toimintamenot yht ,1 Verotulot yhteensä ,3 Kirkkohallituksen avustus ,3 Vuosikate Tilikauden tulos ,6 Lainat 0 0 Kassavarat ,9 Hautainhoitorahaston toimintamenot olivat ,01. Toiminta- ja korkotulot olivat yht ,96. Poistoja kirjattiin 670. Tilivuoden tulos muodostui hautainhoitorahaston osalta 1.556,05 alijäämäiseksi. hyväksyy v toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen liitteenä esitetyssä muodossa ja jättää sen tilintarkastajille tarkastusta varten sekä edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 6 Toimintakertomukset ja tilinpäätös vuodelta 2008 hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa. Tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.

24 VEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2010 päättää esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2010 kirkollisveroprosentiksi vahvistetaan 1,65. 7 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

25 KIRKON ULKOPUOLISESTA KUNNOSTAMISESTA JÄTETYT TARJOUKSET Kirkon ulkopuolisesta maalauksesta ja kunnostamisesta on pyydetty tarjoukset yhteensä kuudelta urakoitsijalta. Määräaikaan mennessä ( klo 16) ovat tarjouksensa jättäneet: 1. Laajempi saneeraus, sis. mm. seinien homepesun, homeenestokäsittelyn ja uudelleenmaalauksen, irtoavien maalien poiston, perusmuurien ja ristien kunnostuksen (sivulaivat), vesikaton paikkauksen ja maalauksen Hinta Tarjouksen tekijä sis.alv 22 % Itä-Suomen Jokiväri Oy, Joensuu Itä-Suomen Julkisivumaalaus Oy, Ylämylly Maalausliike Hakkarainen, Joensuu Kaukomaalaus Oy, Karvala Vaihtoehto A, kevyempi saneeraus, sis. mm. seinien pesun, irtoavien maalien poistot ja paikkamaalaukset, peltikaton reikien paikkaus ja paikkamaalaukset Hinta Tarjouksen tekijä sis.alv 22 % Itä-Suomen Jokiväri Oy, Joensuu Maalausliike Hakkarainen, Joensuu Itä-Suomen Julkisivumaalaus Oy, Ylämylly (viimeksi mainittu tarjonnut koko katon maalausta) Tarjoukset on avattu klo 16 Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy:n tiloissa pidetyssä kokouksessa. Kirkkohallituksen avustus hankkeelle ratkennee huhtikuun aikana. Kun kaikki jätetyt tarjoukset ovat selvästi alle suunnitteluvaiheen kustannusarvion, voidaan hankkeen toteuttaminen aloittaa ilman, että avustuspäätös on tiedossa. päättää toteuttaa kirkon ulkopuolisen saneerauksen perusvaihtoehdon eli laajemman saneeraussuunnitelman mukaisesti. Urakka päätetään antaa edullisimman tarjouksen tehneelle Itä-Suomen Jokiväri Oy:lle hintaan Päätös saatetaan tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. 8 n päätös merkittiin tiedoksi.

26 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kirkkoherra ilmoitti valtuustolle tiedoksi, että äitienpäivälounas järjestetään seurakuntatalossa yhteisvastuun hyväksi ja retki Kontupohjan seurakuntaan on suunnitteilla elokuun 8. päivä. Puheenjohtaja ilmoitti tiedoksi, että yhteisvastuuhuutokauppa järjestetään torilla toukokuun 16. päivä ja Koronniemen remonttitalkoot jatkuvat ensi maanantaina. 10 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Tiedoksi merkittiin. 11 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

27 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2009 Sivu 114 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-12 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2009 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Maija Reijonen Jouko Kettunen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

28 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Ritva Linnermo piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kirkkovaltuuston kokouskutsu on asetettava nähtäville seurakunnan ilmoitustaululle sekä lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan kirkkovaltuuston kaikki 19 varsinaista jäsentä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

29 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Maija Reijonen ja Jouko Kettunen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN päättää noudattaa työjärjestyksenään kokouskutsun mukaista asiajärjestystä. n puutteellisesta esityksestä huolimatta kirkkoneuvostoon valittaville jäsenille päätettiin yksimielisesti valita myös henkilökohtaiset varajäsenet asiakohdissa 7 ja 8.

30 KIRKKOVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN VALITSEMINEN VV Kirkkojärjestyksen 8 luvun 2 :n mukaan kirkkovaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. päättää esittää valtuustolle, että se valitsee keskuudestaan puheenjohtajan vuosiksi n puheenjohtajaksi vv valittiin yksimielisesti Erkki Romppanen.

31 KIRKKOVALTUUSTON VARAPUHEENJOHTAJAN VALITSEMINEN VV Kirkkojärjestyksen 8 luvun 2 :n mukaan kirkkovaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. päättää esittää valtuustolle, että se valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan vuosiksi n varapuheenjohtajaksi vv valittiin yksimielisesti Jorma Hiltunen. Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu

32 KIRKKONEUVOSTON VARAPUHEENJOHTAJAN VALITSEMINEN VV Kirkkolain 10 luvun 2 :n mukaan kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja muiden jäsenten vaali toimitetaan kirkkovaltuuston toimikauden ensimmäisen ja kolmannen vuoden tammikuussa pidettävässä kokouksessa. on kuuluvat virkansa puolesta puheenjohtajana kirkkoherra sekä valittuina jäseninä varapuheenjohtaja ja 7 muuta jäsentä. Valitulla jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. päättä esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi kirkkoneuvostolle varapuheenjohtajan toimikaudelle n varapuheenjohtajaksi vv valittiin yksimielisesti Irja Haaranen. Hänelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi kirkkoneuvostoon valittiin Riitta Pellikka.

33 KIRKKONEUVOSTON MUIDEN JÄSENTEN VALITSEMINEN VV Kirkkolain 10 luvun 2 :n mukaan kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja muiden jäsenten vaali toimitetaan kirkkovaltuuston toimikauden ensimmäisen ja kolmannen vuoden tammikuussa. on kuuluvat virkansa puolesta puheenjohtajana kirkkoherra sekä valittuina jäseninä varapuheenjohtaja ja 7 muuta jäsentä. Valitulla jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi kirkkoneuvostoon varapuheenjohtajan lisäksi seitsemän (7) muuta jäsentä toimikaudeksi Edellä asiakohdassa 7 valitun varapuheenjohtajan lisäksi valittiin kirkkoneuvostoon vuosiksi varsinaisiksi ja varajäseniksi seuraavat: Varsinainen jäsen Henkilökoht.varajäsen Hannu Mustonen Reino Tanskanen Miia Pasanen Kauko Nuutinen Veijo Tossavainen Veikko Räsänen Kaisa Parviainen Tuovi Mutanen Toini Sormunen Esko Kettunen Martti Lamberg Veijo Matikainen Sari Korhonen Anja Pehkonen

34 KUOPION HIIPPAKUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Kokouskutsun liitteenä on esite Joensuun Rantakylässä järjestettävästä hiippakunnallisesta luottamushenkilöiden neuvottelupäivästä. päättää, millä tavalla seurakunnasta osallistutaan edellä mainittuun neuvottelupäivään. Neuvottelupäivään osallistuminen jätettiin tammikuussa kokoontuvan kirkkovaltuuston päätettäväksi. 9 Luottamushenkilöiden neuvottelupäiville Rantakylään päätettiin lähettää Erkki Romppanen, Tuovi Mutanen, Maija Reijonen, Piia Karhinen ja Sinikka Tanskanen.

35 TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MAHDOLLISESTI MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Talouspäällikkö ilmoitti valtuutetuille Outokummun ja Liperin seurakuntien kanssa suunnitellusta vapaaehtoistoiminnan koulutuksesta ja pyysi koulutukseen halukkailta ilmoittautumista mennessä. Kirkkoherra ilmoitti suunnitteilla olevasta seurakuntaretkestä Olavinlinnassa esitettävään pääsiäisdraamaan pitkäperjantaina klo 18. Retkelle on ilmoittauduttava mennessä. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon. Irja Haaranen tiedusteli luottamushenkilöiden osallistumisesta kuluvan kevään yhteisvastuukeräykseen. Edellisvuosien tapaan päätettiin järjestää piirakkatalkoot, joiden järjestelyvastuuseen pyydettiin Kaisa Parviaista. 11 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Valitusosoitus merkittiin tiedoksi. 12 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokouksen lopuksi laulettiin yhteisesti virsi 454, jonka jälkeen kirkkoherra piti lyhyen hartaushetken. Päätteeksi lausuttiin yhteen ääneen Isä Meidän rukous.

36 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2008 Sivu 99 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen Tuomo Sormunen, varajäsen Riitta Pellikka, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Iris Leppänen, vs.kirkkoherra, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-14 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2008 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Ritva Linnermo Riitta Pellikka Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

37 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Sari Korhonen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan yhteensä 16 varsinaista ja 3 varavaltuutettua, yhteensä 19. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Ritva Linnermo ja Riitta Pellikka. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

38 MAA-ALUEEN VUOKRAAMINEN OSUUSKUNTA IDÄN MAIDOLLE Kirkko- Alun perin Joensuun Ympäristön Osuusmeijerin ja seurakunnan kesken v. neuvosto 1979 tehty maanvuokrasopimus on päättymässä Vuokrasopimus on nykyään Idän Maito nimisen osuuskunnan hallussa, jolle se on siirtynyt yhtiöjärjestelyjen seurauksena. Idän Maito anoo seurakunnalta maa-alueen vuokraamista edelleen lukien kymmeneksi (10) vuodeksi. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Osuuskunta Idän Maidolle vuokrataan Haavikontien ja Korjaamotien kulmauksessa oleva entisen myllyn tontti edelleen kymmeneksi vuodeksi lukien pääosin seuraavin ehdoin: - aluetta saa käyttää rakennuskaavan salliman liike-, teollisuus- ja asuinrakentamisen paikkana - alueen koko on 3766 m2 - vuokra on vuodessa 0,17 /m2 - vuokraa tarkistetaan elinkustannusindeksin muutosten mukaisesti Muut sopimusehdot ilmenevät liitteenä olevasta sopimustekstistä. 5 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

39 VEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2009 päättää esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2009 kirkollisveroprosentiksi vahvistetaan edelleen 1,65 %. 6 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

40 KIRKON SANEERAUSTOIMET V on toukokuun kokouksessaan päättänyt, että kirkon ulkomaalausja kunnostaminen huomioidaan vuoden 2009 talousarviossa. Lisäksi on ilmeistä, että Kirkkohallituksen vahvistuspäätöksen viivästyessä myös kirkon sisäpuoliset muutos- ja kunnostustyöt siirtyvät kulumassa olevalta vuodelta vuodelle Arkkitehtitoimisto Metsälä Oy:n suosituksesta on kirkon ulkopuolisen kuntoarvion tekeminen annettu joensuulaisen Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy:n tehtäväksi. Kuntoarvio ja toimenpide-ehdotus on kokouskutsun liitteenä. Hankkeen pääsisältö on rakennuksen ulkoseinien puhdistaminen ja uudelleenmaalaus. Peltikaton osalta toimenpiteinä ovat puhdistaminen, paikkamaalaus ja reikien paikkaaminen. Protiimi Oy on ehdottanut hankkeen toteuttamista kaksivaiheisena siten, että osa toimenpiteistä suoritettaisiin v ja loput kuuden vuoden kuluttua. Seinien (osa)pesu on toteutettu viimeksi kuusi vuotta sitten. Puhdistuksesta huolimatta hometta on kuitenkin alkanut ilmaantua heti pesua seuraavana vuonna. Seinäpintojen homekasvu on edennyt nyt jo lähes koko kirkon kattavaksi. Todennäköinen syy homekasvuston viihtymiseen seinäpinnalla löytyy vuonna 1997 toteutetusta maalauksesta, jolloin maaliaineesta ovat puuttuneet homehtumista estävät aineet. Perusteltua olisikin suorittaa pesun jälkeen kaikki seinäpinnat kattava uudelleenmaalaus jo ensi vuonna. Kirkon ulkopuolisen saneerauksen kustannusarvio on yht euroa. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kirkon ulkosaneeraus toteutetaan Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy:n selvityksen mukaisesti ensi vuoden aikana muutettuna seuraavasti: - ikkunoiden maalaus on kunnossa, joten tätä toimenpidettä ei nyt suoriteta - lumi/jääesteitä ei katolle asenneta - esityksestä poiketen toimenpide-ehdotuksessa esitetyt korjaukset toteutetaan yhdellä kertaa edellytyksellä, että hankkeen rahoittamiseen saadaan riittävä määrä kirkkohallituksen rakennusavustusta; muussa tapauksessa keskitytään vain seinien pesuun ja paikkamaalauksiin 7 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

41 AVUSTUKSEN ANOMINEN KIRKKOHALLITUKSELTA KIRKON KORJAUKSEEN Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy on tehnyt kirkkokiinteistön kuntoarvion ja toimenpide-ehdotuksen ulkopuolisesta kunnostamisesta. Hankkeen kustannusarvio on yhteensä euroa. päättänee marraskuun kokouksessaan hankkeen toteuttamisesta vuoden 2009 aikana. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Kirkkohallitukselta anotaan kirkon kunnostamiseen avustusta euroa. 8 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

42 TALOUSARVIO 2009 SEKÄ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAT Kokouskutsun liitteeksi on sidottu talousarvio 2009, yhteisen tuloslaskelmatason taloussuunnitelma sekä työalakohtaiset toimintasuunnitelmat vuosille Keskeisimpiä talousarvion ja suunnitelman lukuja (summat pyöristetty): TP-2007 TA-2008 TA-2009 SU-2010 SU-2011 Toimintamenot Verotulot Vuosikate Poistot Kiinteist.myyntitulot Tilikauden tulos Seurakuntatyön työalojen esitykset on sisällytetty talousarvioon niitä karsimatta. Palkka- ja sosiaalimenojen osuus on n. 68 % toimintamenoista. Verotulojen kasvuksi on arvioitu ansiotuloissa n. 2 % ja yhteisöverossa n. 1 % vuosittain. Keskusrahastolta saatavan toiminta-avustuksen määräksi on arvioitu vuosittain euroa. Suunnittelukauden tuloksen arvioidaan kääntyvän lievästi alijäämäiseksi. Vuosikatteen on arvioitu pysyvän selvästi plussalla. päättää hyväksyä talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille kokouskutsun liitteenä olevassa muodossa ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 9 Talousarvio 2009 sekä talous- ja toimintasuunnitelmat vuosille hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa.

43 SEURAKUNNAN TALOUDEN TILA Seurakunnan talouden tilaa kuvaavat keskeisimmät luvut syyskuun lopussa ja vertailua edellisvuosiin: Toteutunut Talousarvio koko vuosi Toimintakulut Verotulot Kirkkohallituksen toiminta-avustus Vuosikate Poistot Ylijäämä Tunnuslukuja: Henkilöstömenojen osuus toimintamenoista 70 % 65 % 65 % Vuosikatteen osuus arvioiduista poistoista 78 % 166 % 29 % Kassavarojen riittävyys, pv Tilinpäätöksen tulosarviointi syyskuun lopun lukujen valossa: Vuosikate ,85 Satunnaiset tulot ,78 Poistoeron vähennys ,00 Poistot (kirjataan ennen tilinpäätöstä) ,00 Alijäämä (koko vuosi) ,37 ========= merkitsee taloustilannetta kuvaavat luvut tiedoksi ja esittää ne edelleen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. Edellä esitettyjen lukujen lisäksi talouspäällikkö antoi kokouksen osanottajille selvityksen myös investointien toteutumisesta syyskuun loppuun mennessä. 10 Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen taloustilannetta kuvaavat luvut merkittiin tiedoksi.

44 VEROHALLINNON ILMOITUS VUODELTA 2007 MAKSUUNPANNUISTA VEROISTA Verohallinnon päiväämän ilmoituksen mukaan seurakunnalle on maksuunpantu veroja verovuodelta 2007 seuraavasti: Verolaji Verotulo yhteensä Muutos-% ed.v. Kirkollisverot (ansiotuloista) ,1 Yhteisövero ,1 merkitsee verohallinnon ilmoituksen tiedoksi ja esittää sen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. 11 Verotustiedot vuodelta 2007 merkittiin tiedoksi.

45 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Toini Sormunen jätti valmisteltavaksi kirjallisen aloitteen lasijätteen keräysastioiden hankkimisesta hautausmaille. Puheenjohtaja kertoi alustavasti tiedoksi tulevasta hiippakunnallisesta luottamushenkilöiden koulutuspäivästä Rantakylässä ensi vuoden helmikuussa. Koulutuspäiville osallistumisesta päättäminen jätettiin tammikuun kirkkovaltuuston tehtäväksi. 13 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Tiedoksi merkittiin. 14 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Iris Leppänen piti lopuksi hartaushetken, jonka jälkeen puheenjohtaja päätti kokouksen n. klo

46 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2008 Sivu 87 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-12 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2008 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Hannu Mustonen Kaisa Parviainen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

47 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Jouko Kettunen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan 18 kirkkovaltuuston jäsentä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Hannu Mustonen ja Kaisa Parviainen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

48 TOIMINTAKERTOMUKSET JA TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2007 Kokouskutsun liitteenä on sidottuna toimintakertomukset ja tilinpäätös vuodelta Tilikauden tulos on ,28 euroa ylijäämäinen. Vuosikatteeksi muodostui ,81. Kate oli n euroa edellisvuotista suurempi. Pysyvien vastaavien poistot olivat yhteensä ,86. Tilikauden ylijäämä esitetään kirjattavaksi taseen yli-/alijäämätilille. Seurakunnalle tilitettiin verotuloja ,54 edellisvuotta enemmän. Tuloerässä oli lisäystä n. 9,3 %. Yhteisöverotulot kasvoivat 11 % ja ansioverotulot 8,9 %. Kirkollisveroprosentti oli 1,65. Verotulojen täydennystä saatiin kirkkohallitukselta Toimintamenot kasvoivat edellisvuodesta 2,5 %. Henkilöstömenot kasvoivat n. 4,9 %. Yhteisen tuloslaskelman toimintakatteessa oli talousarvion alituksia yht ,26. päättää hyväksyä toimintakertomukset ja tilinpäätöksen vuodelta 2007 esitetyssä muodossa, jättää ne tilintarkastajille tarkastettavaksi ja tarkastuksen jälkeen edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 5 Puheenjohtaja luki ääneen alkuperäisen kertomuksen tilintarkastajien antamasta kertomuksesta vuodelta Toimintakertomukset ja tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa ja tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus vuodelta 2007.

49 KIRKON ULKOSEINIEN PUHDISTAMINEN JA UUDELLEENMAALAUS Kirkon ulkopuoliset puuosat on uudelleenmaalattu viimeksi n. 10 vuotta sitten. Seinäpinnat on osittain pesty n. 3 vuotta sitten. Maalipinnoissa ilmenee jatkuvasti tummia homepisteitä. Pitkän ja kostean syksyn sekä lauhan talven seurauksena hometta on kertynyt seinäpintoihin tavallista runsaammin. Ongelman poistamiseksi seinäpinnat on perusteellisesti puhdistettava painepesulla ja homepesuaineella, jonka jälkeen pinnat on kauttaaltaan maalattava hometta hylkivällä maalilla. Asia pitäisi korjata pikimmiten. Mikäli asiaa ei ole mahdollista saada tulevana kesänä kuntoon, on hankkeeseen varauduttava v talousarviossa. Hankkeen laajamittaisuus huomioiden olisi perusteltua anoa kirkon keskusrahastolta maalaukseen rakennusavustusta. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kirkon ulkoseinien maalaushanke huomioidaan syksyllä laadittavassa v talousarviossa. 6 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hankkeen suunnittelu toteutetaan arkkitehtityönä. Suunnittelupalkkion maksamiseen varaudutaan jo kuluvan vuoden talousarviossa.

50 KOTIMAA-LEHDEN TILAAMINEN LUOTTAMUSHENKILÖILLE Edellisessä kirkkoneuvoston kokouksessa tehtiin aloite Kotimaa-lehden tilaamiseksi seurakunnan luottamushenkilöille. Kotimaalta on pyydetty tarjous lehden seurakuntatilaushinnaksi lukien. Lehden tilaushinta olisi 85 /v. Kun kirkkoneuvostossa, -valtuustossa ja vastuuryhmissä on yht. 36 eri henkilöä, tulisi vuositilauksen hinnaksi Mikäli tilaaja maksaisi puolet lehden hinnasta, jäisi seurakunnan kuluksi päättää, ryhdytäänkö toimenpiteisiin esityksen tekemiseksi kirkkovaltuustolle Kotimaa-lehden tilausasiassa. päätti yksimielisesti esittää kirkkovaltuustolle, että Kotimaa-lehti tilataan vuoden 2009 alusta lukien niille luottamushenkilöille, jotka haluavat tilata lehden ja maksaa sen tilaushinnasta puolet. Tarkoitukseen varataan määräraha vuosittaisissa talousarvioissa vuodesta 2009 alkaen. 7 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

51 HAUTASIJA- JA PALVELUMAKSUJEN TARKISTAMINEN Voimassaolevat hautasijamaksut ja hautausten palvelumaksut ovat vuodelta Uuden hautatoimilain voimaantultua kirkkohallitus on suositellut, että ilmaisia hautasijoja ei luovutettaisi kuin poikkeustapauksissa (ns. veteraanipaikat). Seurakunnan nykyisen hinnaston mukaan ensimmäinen (1 ) hautasija on oman kunnan jäsenille maksuton. Palkkakustannusten noustua on perusteltua tarkistaa myös haudan kaivusta ja peittämisestä sekä hautakiven oikaisemisesta perittävää palvelumaksua. päättää tarkistaa hautasija- ja palvelumaksuja oheisen liitteen mukaisesti. Hautasijamaksujen osalta päätös esitetään edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 8 Uudet hautasijamaksut ( lukien) hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa.

52 KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNNÖN ERÄIDEN KOHTIEN TARKENTAMINEN n viimeisin ohjesääntö on tullut voimaan tuomiokapitulin vahvistettua sen toukokuussa Neuvoston ohjesäännössä on kohtia, jotka edellyttävät tarkempaa määrittelyä. Näitä ovat :ssä 10 ja 12 mainitut euromääräiset valtuutukset. Uusi ohjesääntö noudattelee pääosin aiempaa, v vahvistettua sääntöä. Uuteen sääntöön ei kyseisiä, tarkennusta vaativia kohtia ole päivitetty. Kokouskutsun liitteenä on aiemman ohjesäännön mukaiset tulkintapäätökset sekä ehdotus uuden ohjesäännön ao. asiakohtien määrittelemiseksi uudelleen. päättää ohjesäännön valtuutuksista liitteen mukaisesti ja esittää ne B-kohdan osalta edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 9 n ohjesääntöä tarkennettiin neuvoston esityksen mukaisesti (liite, kohta B). Kohdassa on säädetty raja-arvot hankintavaltuuksille, rakennuspiirustusten hyväksymisoikeudelle sekä irtaimen omaisuuden myyntipäätöksille.

53 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kirkkoherra kertoi terveiset kokouspäivänä tehdyltä retkeltä Ilomantsin seurakuntaan. Hän viritteli myös keskustelua 1970-luvulla aloitetun ja sittemmin hiipuneen ystäväseurakuntatoiminnan elvyttämisestä. Puheenjohtaja toivotti luottamushenkilöt tervetulleiksi Koronniemen saneeraustalkoisiin, jotka on aloitettu kuluvan kevään aikana. 11 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 12 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päättyi yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

54 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2008 Sivu 75 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-11 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2008 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Jouko Kettunen Sari Korhonen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

55 KOKOUKSEN AVAAMINEN n jäsen Piia Karhinen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan 18 varsinaista ja 1 varajäsen, eli yhteensä 19 kirkkovaltuutettua. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Jouko Kettunen ja Sari Korhonen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä. Kaksi kirkkovaltuuston jäsentä ilmaisi halunsa tuoda keskusteltavaksi asioita esityslistan kohdassa 9 muut mahdolliset asiat.

56 KIRKOLLISKOKOUKSEN MAALLIKKOEDUSTAJIEN VAALI Kuopion hiippakunnasta valitaan kirkolliskokousedustajiksi 7 maallikkoedustajaa ja 3 pappisedustajaa. Maallikkoedustajien osalta vaalin toimittavat kirkkovaltuustot kokouksessaan Vaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet. Mikäli varsinainen jäsen on estynyt ottamasta osaa vaaliin, on äänioikeus hänen sijalleen kutsutulla varajäsenellä. suorittanee kirkolliskokouksen maallikkoedustajien vaalin. Toimituksesta laaditaan erillinen pöytäkirja, joka lähetetään tuomiokapitulille yhdessä äänestyslippujen kanssa. 5 toimitti osaltaan kirkolliskokouksen maallikkoedustajien vaalin, josta on laadittu eri pöytäkirja yhdessä seuraavan 6 :n kanssa. Kopio pöytäkirjasta on tämän pöytäkirjan liitteenä.

57 HIIPPAKUNTAVALTUUSTON MAALLIKKOJÄSENTEN VAALI Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet valitaan kirkkovaltuustojen kokouksissa Hiippakuntavaltuuston valitaan 14 maallikkoa neljä vuotta kestäväksi toimikaudeksi suorittanee hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenten vaalin. Toimituksesta laaditaan erillinen pöytäkirja, joka lähetetään tuomiokapitulille yhdessä äänestyslippujen kanssa. 6 toimitti osaltaan hiippakuntavaltuuston maallikkoedustajien vaalin, josta on laadittu eri pöytäkirja yhdessä edellisen 5 :n kanssa. Kopio pöytäkirjasta on tämän pöytäkirjan liitteenä.

58 TILINTARKASTUKSEN PUHEENJOHTAJAN NIMEÄMINEN Seurakunnan tilintarkastajiksi kaudelle on kirkkovaltuusto valinnut kokouksessaan Oy Audiator Ab:n nimeämän tilintarkastajan sekä laskentakonsultti Terttu Pasasen. Oy Audiator Ab on nimennyt Polvijärven seurakunnan tilintarkastajaksi JHTT Tuomo Pikkaraisen. Taloussäännön 29 :n mukaan kirkkovaltuusto määrää yhden valituista toimimaan tilintarkastajien puheenjohtajana. Valtuusto ei valintapäätöksessään erikseen nimennyt tilintarkastajien puheenjohtajaa. määrännee yhden valituista tilintarkastajista toimimaan tarkastajien puheenjohtajana. 7 Tilintarkastuksen puheenjohtajaksi määrättiin yksimielisesti Oy Audiator Ab:n nimeämä tilintarkastaja, JHTT Tuomo Pikkarainen.

59 ALUSTAVIA TIETOJA VUODEN 2007 TILINPÄÄTÖKSESTÄ Kun vuoden 2007 maksutapahtumat on kirjattu, poistolaskelmat on tehty ja lähes kaikki meno- ja tulojäämät arvioitu, osoittaa kuluneen vuoden tilinpäätös seuraavia lukuja (vertailu edellisvuoteen, ilmoitustarkkuus tuhat euroa) : Vuosikate (+) Poistot (-) Satunnaiset tuotot (+) Poistoeron vähennys (+) Tilikauden ylijäämä Tilivuoden investoinnit Rahavarat Satunnaiset tuotot ovat molempina vuosina tonttien myynnistä saatuja tuloja. merkitsee alustavat tilinpäätösluvut tiedoksi ja esittää ne edelleen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. 8 Vuoden 2007 alustavat tilinpäätösluvut merkittiin tiedoksi.

60 MUUT MAHDOLLISET ASIAT päätti osaltaan osallistua kuluvan vuoden yhteisvastuukeräykseen järjestämällä piirakkatalkoot ja myyjäiset. Järjestelyvastuullisiksi tehtävään valittiin Aili Sulka-aho ja Kaisa Parviainen. Kati Mononen toi tietoon eräiden seurakuntalaisten terveiset epäilystä joidenkin seurakuntasalin kasvien allergiaa aiheuttavista ominaisuuksista. Asiaa päätettiin tutkia tarkemmin aiheuttajan selville saamiseksi. 10 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 11 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päättyi yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

61 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 4/2007 Sivu 62 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen Veikko Räsänen, varajäsen Pirjo Piipponen, varajäsen Tuomo Sormunen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-14 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2007 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Aili Sulka-aho Hannu Mustonen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

62 KOKOUKSEN AVAAMINEN n varapuheenjohtaja Jorma Hiltunen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jonka mukaan paikalla oli yhteensä 19 valtuutettua, joista varajäseniä 4. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Aili Sulka-aho ja Hannu Mustonen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

63 DIAKONISSAN VIRAN LAKKAUTTAMINEN JA DIAKONIAN VIRAN Kirkko- PERUSTAMINEN neuvosto Siinä vaiheessa, kun nykyinen diakoniatyöntekijä ilmoitti halukkuutensa pysyäkseen ns. vanhojen eläkesääntöjen piirissä ja jäädäkseen eläkkeelle 60 vuoden iässä, on kirkkovaltuusto tulkinnut kokouksessaan , että seurakunnan kyseinen virka on diakonissan virka. Kyseisen viran hoitajalta on edellytetty kirkon tehtäväalueopintojen lisäksi sairaanhoitajan tutkintoa. Seurakunnan diakoniatyön muodot ovat aikojen saatossa muuttuneet eikä perinteinen sairaanhoitajan tutkinto ole enää keskeisessä asemassa arvioitaessa virkaan valittavan edellytyksiä tehtävän hoitamisessa. Piispainkokouksen hyväksymän päätöksen mukaan diakonian virkaan antaa kelpoisuuden 210 opintopisteen laajuinen sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi AMK) ja 240 opintopisteen laajuinen sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto (sairaanhoitaja AMK). Päätöksessä on lueteltu myös kyseisten tutkintojen tarkemmat vaatimukset mm. vähimmäispisteistä teologisista ja seurakunnan ja kirkon työelämään liittyvissä opinnoissa. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että diakonissan virka lakkautetaan ja seurakuntaan perustetaan diakonian virka lukien. 5 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

64 MÄÄRÄALAN MYYNTI ELMA PIRHOSEN PERIKUNNALLE PAPPILA 3:37 Kirkko- TILASTA neuvosto Alun perin Antti Penttisen ja seurakunnan kesken v tehty maanvuokrasopimus on sittemmin siirtynyt Gabriel Pirhoselle ja häneltä Elma Pirhoselle, (s , k. 1998). Vuokrasopimus on päättynyt Sopimusta on sen jälkeen jatkettu kahdella vuodella ja se on uudelleen päättymässä Tontilla sijaitsee yhden asuinhuoneiston käsittävä pientalo. Elma Pirhosen kuoltua on määräalalla sijaitseva asuinrakennus ja maapohjaa koskeva vuokrasopimus siirtynyt perikunnalle. Perikunnan jäsenet, Hannu Pirhonen, Marjo Inkinen, Asko Pirhonen ja Timo Pirhonen anovat yhteisesti vuokrasopimuksen tarkoittaman alueen ostamista omaksi. Tontin kooksi on vuokrasopimuksessa merkitty 2500 m2. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä, kirkonkylän rakennuskaava-alueella Ihalaisenpolun varrella ja tarkemmin liitteenä olevan karttapiirroksen osoittamassa paikassa sijaitseva, Pappila 3:37 tilaan kuuluva n m2:n määräala myydään Elma Pirhosen perikunnan jäsenille, Hannu Pirhoselle, Marjo Inkiselle, Asko Pirhoselle ja Timo Pirhoselle yhteisesti euron hinnalla. 6 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

65 MUUTOKSIA VUODEN 2007 TALOUSARVIOON Aiemmin tehdyt erilliset päätökset tai muusta syystä alkuperäisestä talousarviosta poikkeavat menojen tai tulojen lisäykset antavat aihetta muuttaa kuluvalle vuodelle vahvistettua alkuperäistä talousarviota seuraavilta osin: Tili ja tehtäväalue Alkup.määräraha Uusi määräraha Muutos Menot: kokouspalkkiot asiantuntijapalv (kirkonkirjojen digitointi) atk-palvelukset alueiden kunnossapito sähkö kalusto (uusi tiskikone) Yhteensä ======== Rahoitus: verotulot ======== Investoinnit rahoituslaskelmassa: Tase 1110 ja 1150 Srk-talo-rivitalon kaukolämpöliittymä Repolan laajentamishanke on siirtynyt kevääseen hyväksyy tehtäväksi edellä esitetyt muutokset v talousarvioon ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäviksi. 7 Talousarviomuutokset hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämällä tavalla.

66 KIRKON SISÄPUOLISET MUUTOSTYÖT Arkkitehti Ilkka Kärnä Arkkitehtitoimisto Esa Piirainen Oy:stä on laatinut syksyn kuluessa suunnitelman kirkon sisäpuolisista muutoksista. Ne pitävät sisällään alttarialueen muutoksen, varastotilan ja lasten leikkihuoneen rakentamisen sivusisäänkäyntien yhteyteen sekä ns. morsiushuoneen rakentamisen pääsisäänkäynnin yhteyteen. Suunnitelma(luonnos) ja kustannusarvio on kokouskutsun liitteenä. Ennen hankkeen toteuttamista asiaa koskeva valtuuston päätös on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kirkon sisätilojen muutos toteutetaan vuoden 2008 aikana Arkkitehtitoimisto Esa Piiraisen esittämällä tavalla. 8 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Luonnospiirustuksista puuttuvasta, salista lasten leikkitilaan johtavasta ovesta esitetään täydennyspyyntö arkkitehdille lopullisiin piirustuksiin. Mikäli lopulliset piirustukset eivät muilta osin poikkea nyt esitetyistä, lähetetään päätös kirkkohallituksen vahvistettavaksi ilman uutta valtuustokäsittelyä.

67 INVESTOINNIT 2008 päättää esittää edelleen kirkkovaltuustolle, että vuoden 2008 aikana toteutetaan seuraavat investoinnit: Repolan laajentaminen, traktoritalli, jätekatos Kaukolämpöliittymä, pappila Kaukolämpöliittymä, pieni srk-talo Seurakuntatalon uudet tuolit Lapsityön leikkikenttäkalusteet Kirkon sisäpuoliset muutostyöt Yhteensä ========== Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti lisättynä eurolla käytettäväksi leirikeskuksen remonttitarvikkeiden hankintaan sen lisäksi, mikä käyttötalousosassa (6.000) on jo kohteeseen varattu. 9 n ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

68 TALOUSARVIO 2008 SEKÄ TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAT Kokouskutsun liitteeksi on sidottu talousarvio 2008, yhteisen tuloslaskelmatason taloussuunnitelma sekä työalakohtaiset toimintasuunnitelmat Keskeisimpiä talousarvion ja suunnitelmien lukuja: TP-2006 TA-2007 TA-2008 SU-2009 SU-2010 Toimintamenot Verotulot Vuosikate Poistot Kiinteistöjen myyntitulot Tilikauden yli (+) alijäämä (-) Työalojen esitykset varsinaisen toiminnan määrärahoiksi on sisällytetty talousarvioon ilman karsintaa. Palkkojen sopimustarkistukset lisäävät henkilöstökuluja n. 6 % tulevana vuonna. Mainitun kuluerän osuus kaikista toimintamenoista on n. 66 %. Verotulojen kasvuksi on arvioitu n. 4 % vuosittain. Kolme vuotta kestävän suunnittelujakson aikana tilinpäätösten on arvioitu jäävän niukasti ylijäämäisiksi. päättää hyväksyä liitteenä olevan talousarvion vuodelle 2008 sekä toiminta- ja taloussuunnitelmat ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti huomioiden edellä investointipykälässä tehty lisäys. 10 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

69 SEURAKUNTIEN YHTEISTYÖPROJEKTIN SEMINAARIMUISTIO Kokouskutsun liitteenä on kopio Vaiviossa syyskuussa pidetystä yhteistyöpalaverista, jonne oli kutsuttu seurakuntien virkamies- ja luottamushenkilöedustajat kaikista Pohjois-Karjalan seurakunnista. Polvijärven seurakunnasta mukana olivat kirkkoherra, talouspäällikkö, kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja. Muistiossa on keskeisimmät asiat, joihin illan aikana perehdyttiin. Nurmeksen kirkkoherra Raimo Kemppainen laatii selvityksen loppuraportin joulukuun aikana, jonka jälkeen yhteistyökuvioiden eteneminen riippuu seurakunnissa tehtävistä päätöksistä. Yhteistyöprojektiin liittyvä aineisto on koottuna internetin sivulla ja siellä tiedostonimellä P-K:n seurakuntien selvitystyö. merkitsee laaditun muistion tiedoksi ja esittää sen edelleen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. 11 Muistio merkittiin tiedoksi.

70 TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT Merkittiin tiedoksi kokouskutsujen liitteenä postitettu karttaliite seurakunnan omistamista maista kaava-alueella. Kirkkoherra kertoi terveisiä Kontupohjan kirkon ja seurakunnan tämän hetken tilanteesta. Tuovi Mutanen esitti kirkon urkuparven tasojen merkitsemistä sopivan värisellä huomiomaalilla kompastumisten ehkäisemiseksi. Puheenjohtaja tiedotti tulevista hiippakunnallisista luottamushenkilöiden neuvottelupäivistä helmikuun 2. päivänä tulevaa vuotta. 13 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Tiedoksi merkittiin. 14 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kanttorin johtama Diletantit-kuoro esitti kaksi joululaulua, jonka jälkeen lausuttiin yhteen ääneen Isä Meidän rukous ja Herran siunaus. Puheenjohtaja päätti kokouksen n. klo

71 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2007 Sivu 54 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Irja Haaranen Jorma Hiltunen Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Sari Korhonen Jouko Kettunen Toini Sormunen Raili Kallinen, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-8 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2007 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut Yleisesti nähtävänä Todistaa Piia Karhinen Ritva Linnermo Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

72 KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja avasi kokouksen. Alkuhartauden piti kirkkovaltuuston jäsen Marja-Leena Haikonen. Kokouksen alussa muistettiin merkkipäiväänsä viettänyttä valtuuston jäsentä, Liisa Tanskasta, ojentamalla hänelle valtuuston allekirjoituksin varustettu kirkon kuvataulu. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritetussa nimenhuudossa todettiin paikalla olevan 16 varsinaista valtuuston jäsentä ja yksi varajäsen, eli yhteensä 17 jäsentä. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Piia Karhinen ja Ritva Linnermo. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä. Kirkkoherra kertoi esittelevänsä ns. muita asioita esityslistan kohdassa 6.

73 REPOLAN LAAJENTAMISESTA JÄTETYT TARJOUKSET Edellisessä kokouksessaan kirkkoneuvosto päätti pyytää ns. tallivarastorakennuksen rakentamisesta Repolan yhteyteen tarjoukset yhteensä viideltä urakoitsijalta. Määräaikaan mennessä ( klo 12) oli jätetty kaksi tarjousta: Seka-Rakennusliike Oy, Veikko Isoniemi, Polvijärvi ,00 (sis.alv) Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi ,00 (sis.alv) Suunnittelijan laatima kustannusarvio ilman viimeistä kirkkovaltuuston karsintaa oli harkitsee voiko se hyväksyä edullisimman tarjouksen tehneen urakoitsijan tarjouksen. hyväksyy Seka-Rakennusliike Oy, Veikko Isoniemen tarjouksen, ,00 (sis.alv), mutta koska se ylittää valtuuston antamat kustannusrajat, alistetaan päätös valtuuston vahvistettavaksi. 5 n esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

74 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kirkkoherra ilmoitti saaneensa Oulun seurakuntayhtymästä kirjeen, jolla seurakunnat haastetaan mukaan tukemaan Kirkon Ulkomaanavun toimintaa lahjoittamalla yksi kokouspalkkio sen toimintaan. Kaikki läsnä olevat valtuutetut ilmoittivat halukkuutensa vastata haasteeseen. Palkkio jätetään maksamatta ja se tilitetään seurakunnan toimesta suoraan KUA:lle. Valtuuston puheenjohtaja kertoi tiedoksi tulevan koulutuspäivän Koronniemessä lokakuun alussa ( ). 7 VALITUSOSOITUS merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen valituksen 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitus on toimitettava Kuopion hallintooikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on toimitettava, asian luonteesta riippuen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, kirkkohallitukselle tai opetusministeriölle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. 8 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Asioiden tultua loppuun käsitellyiksi puheenjohtaja päätti kokouksen. Lopuksi lausuttiin yhteen ääneen Herran siunaus.

75 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2007 Sivu 16 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma Hiltunen Aili Sulka-aho Sinikka Tanskanen Ritva Linnermo Sylvi Tuovinen Liisa Tanskanen Maija Tanskanen Maija Reijonen Leena Haikonen Piia Karhinen Hannu Mustonen Tuovi Mutanen Kaisa Parviainen Sari Korhonen Toini Sormunen Riitta Pellikka, varajäsen /19 Muut saapuvilla olleet Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Erkki Jaskari, kirkkoneuvoston pj. Asiat 1-13 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on Tarkastettu Erkki Romppanen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2007 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä todistaa Toini Sormunen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Talouspäällikkö Leena Haikonen Allekirjoitus Pysyvä ilmoitus kirkkovaltuuston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on nähtävänä kirkkoherranviraston Ilmoitustaululla.

76 KOKOUKSEN AVAAMINEN Irja Haaranen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkojärjestyksen 8 luvun 5 :n mukaan kutsu kirkkovaltuuston kokoukseen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta sekä pidettävä seurakunnan ilmoitustaululla viikon ajan ennen kokousta. Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kokouskutsu asialuetteloineen on postitettu valtuuston jäsenille Kutsu on ollut nähtävillä kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Paikalla olevien toteamiseksi suoritetaan nimenhuuto. toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Suoritettiin nimenhuuto, jossa paikalla todettiin olevan yhteensä 18 varsinaista ja yksi varajäsen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä tarkistamaan kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Toini Sormunen ja Leena Haikonen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä. Sovittiin, että valtuutetut voivat tuoda esille ns. muita asioita esityslistan kohdassa 11 muut asiat.

77 KIRKKOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYKSEN UUDISTAMINEN n koollekutsumisesta, asioiden käsittelystä, äänestämisestä sekä pöytäkirjan laatimisesta on laadittu yhteenveto, jota lyhyesti kutsutaan kirkkovaltuuston työjärjestykseksi. Voimassaoleva työjärjestys on vahvistettu kirkkovaltuustossa Kokouskutsun liitteenä on ehdotus uudeksi järjestykseksi, jossa on huomioitu edellisen vahvistamisen jälkeen tulleet kirkkolain muutokset. Muuttuneet kohdat on merkitty tekstin viereisellä pystyviivalla. päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se vahvistaisi itselleen uuden työjärjestyksen liitteenä olevassa muodossa. 5 n työjärjestys hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa.

78 KOKOUSPALKKIOSÄÄNNÖN UUDISTAMINEN Kokouskutsun liitteenä on kopio vuoden 2003 alusta voimaan tulleesta kokouspalkkiosäännöstä. on keskustellut asiasta kokouksessaan ja päättänyt, että asia otetaan tarkistettavaksi uuden valtuustokauden alussa. päättää, millä tavoin voimassaolevaa sääntöä esitetään muutettavaksi. lle päätettiin esittää kokouspalkkiosäännön muuttamista tämän pöytäkirjan liitteessä esitetyllä tavalla takautuvasti lukien. Keskeisin muutos aiempaan sääntöön on, että kokouspalkkiota maksetaan vaalilautakunnan lisäksi myös kirkkovaltuuston, kirkkoneuvoston ja vastuuryhmien jäsenille. Säännön muuttamisesta aiheutuvat lisäkulut huomioidaan syksyn talousarviomuutosten yhteydessä. 6 Kokouspalkkiosääntö hyväksyttiin yksimielisesti kirkkoneuvoston esittämässä muodossa. Kokouspalkkiot ja kilometrikorvaukset päätettiin maksaa jatkossa puolivuosittain.

79 KIRKON ALTTARIN MUUTOSSUUNNITELMA Kirkkomme alttaria on muutettu usein. Alkuperäinen alttari on muutettu 1956 pidetyssä remontissa. Silloin taiteilija Lauri Välke maalasi mm. alttariseinän kuvat v Vuonna 1986 kirkossa pidettiin laaja peruskorjaus, jonka yhteydessä vuoden 1956 alttaria madallettiin lattian osalta siten, että alttari laskeutui yhden porrastason verran alemmas, jolloin seinään jäi alue, jossa ei ollut lainkaan maalausta. tuo alue peitettiin silloin vaalean siniseksi maalatulla lastulevyllä. Nyt suunnitteilla oleva muutos käsittää seinästä irrotetun alttaripöydän, joka on jo toteutettu. Vanhaa alttaria, joka on koottu joko jo tuolloin 1956 tai sitten 1986 lastulevystä, on tarkoitus muuttaa siten, se korotetaan entiseen korkeuteensa, jolloin saisimme vaalean siniset lastulevyt pois. Samalla pidentäisimme alttaria (n. 3,70 m) siten, että myös sivuilla olevat lastulevyt poistuisivat. Pidennysosista tulisi tavallaan pylväät alttarin reunoille. Niiden sisään ja väliin jäävään syvennykseen sijoittuisi antependium kauniisti. Lisäksi nuo pylväät muistuttaisivat kauniisti alkuperäistä ennen 1950-luvulla muutettua alttaria. Tätä uudistettavaa alttaria myös kavennettaisiin siten, että siitä tulisi vain 0,35 m levyinen, jolloin papistolle ja ehtoollisen jaossa toimiville avustajille jäisi enemmän tilaa liikkua alttareiden välissä. Uudistettu alttari saisi aikaan sen, että antependium tulisi paremmin näkyviin uuden alttaripöydän takana. Vanhalla paikallaan oleva uudistettu alttari jäisi näin ollen olemaan entistettynä ja kirkon tyyliä seuraavana rakennelmana. Sitä käytettäisiin edelleen kynttilä- ja kukkapöytänä. Se olisi myös kaunis teline antependiumille. Se toimisi apualttarina kirkossa. Uusi alttaripöytä muodostuisi ehtoollisen vieton keskukseksi. Alla on piirros suunnitelmasta: Seurakunnassa on ollut puhetta myös siitä, että kirkossa tarvittaisiin ns. morsiushuonetta, jossa vihittävät voisivat valmistautua vihkitoimitukseen, ja jossa he voisivat odottaa yleisön siirtymistä pois kirkosta vihkitoimituksen päätyttyä. Tähän asti tuo valmistautuminen on toteutettu sakastissa ja torniin johtavilla portailla tai eteisen wc-tiloissa. Portaiden alapuolella on sopiva tila, johon voisi rakentaa tuollaisen morsiushuoneen varsin pienin muutoksin. Seurakuntamestari ja seurakuntalaiset ovat kiinnittäneet huomion ruumiskärryyn, joka nyt seisoo pyörät pystyssä kirkon sivueteisessä. Sen näköpiiristä poistamiseksi seurakuntamestari on ehdottanut, että kirkkosalin sivulaivoja pienennettäisiin siten, että niistä poistettaisiin kolme lyhyttä penkkiä, jolloin syntyisi tila ruumiskärrylle. jatkuu...

Kirkkovaltuusto Sivu 131. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 131. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2008 Sivu 131 Kokousaika 9.12.2009 klo 18.30-19.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Irja Haaranen Jorma Hiltunen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 182

Kirkkovaltuusto Sivu 182 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2010 Sivu 182 Kokousaika 9.12.2010 klo 18.30-19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Irja Haaranen Jorma

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 99. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 99. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2008 Sivu 99 Kokousaika 11.11.2008 klo 18.30-19.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Kati Mononen Jorma Hiltunen Aili

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2014 Sivu 171 Kokousaika Ke 10.12.2014 klo 18.30-19.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Maija Kaituri-Mutanen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/ 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 17.3.2014 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila.

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila. 12.7.2010 20 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET Kyrönniemen kappeli/opetustila Sanna Eskelinen Markku Haataja

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013 Kokousaika Tiistai 8.1.2013 Klo 18.37 18.53 Kokouspaikka Osallistujat Kirkon Wanha Sali Asikanius Pertti Haapala Konsta Jokinen Eija-Sisko Kanerva Teemu Karhunen Otto poistui kokouksesta klo 18.51 Kippilä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 27.2.201 klo 18.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Ahti

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Anja Pinoniemi

Lisätiedot

Seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

Seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 16.1.2019 klo 18.00 18.50 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson Arto, jäsen,

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Kokousaika: Tiistai 3.4.2018 Klo 18.30 18.51 Kokouspaikka: Osallistujat Wanha Sali Asikanius Pertti Felt Riina Hyvönen Veikko Jokinen Eija-Sisko Juhola Jukka Kippilä Satu Kolehmainen Laura Lignell Jouni

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2018 1 (13) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 12.3.2018 klo 18.00-19.30 (Kahvitus klo 17.45 alkaen) KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 12.00 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kokouspaikka: Rantsilan seurakuntatalo

Kokouspaikka: Rantsilan seurakuntatalo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2019 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Keskiviikko 8.5.2019.

Lisätiedot

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 1.11.2016 KOKOUSAIKA 14.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali Mikäli ette pääse kokoukseen pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.12.2017 klo 18.00 JOULURUOKAILU KLO 17.30. KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkovaltuusto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkovaltuusto 4/ 32 30 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 10.10.2016 30 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 25.04.2018 klo 18.30 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Hulmi Merja Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti Launto-Tiuttu

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ 1 (6) 28.12. n kokous Aika Torstai 28.12. klo 19.18 20.22 Paikka Pappila, Valtakatu 13, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 ) 1 ( 5 ) Aika Keskiviikko klo 19.00 19.50 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Mari Kantola Pekka Koivisto Markku Kontinen Päivi

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 26.4.2018 klo 18.00 19.26 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Antti Koistinen Kyösti Kuisma Pirjo Leinonen, varajäsen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Kosonen Pekka jäsen Kääriäinen Marjaleena jäsen Kääriäinen Mirja jäsen poissa Lappi Mari jäsen poissa

Kosonen Pekka jäsen Kääriäinen Marjaleena jäsen Kääriäinen Mirja jäsen poissa Lappi Mari jäsen poissa KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 05.06.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Seurakuntakeskuksen seurakuntasalit 2-3, Keskuskatu 27, 76100 PIEK- SÄMÄKI OSALLISTUJAT Nykänen Riitta puheenjohtaja Kovanen Mirja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Maanantaina 13.02.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Karilainen Leena Kivineva Tiina Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 18.01.2017 1 KOKOUSAIKA 18.01.2017 kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Caven Heidi Haavisto Veikko Heikkilä Timo Hämäläinen Jari Kallionpää

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Aika maanantaina 12.1.2015 klo 18.00-18.35, 18.45-18.51. kokous keskeytettiin klo 18.35-18.45 Paikka seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho vara Hanhisalo,

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri 1/7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 18.12.2014 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Mäki Kaija Lindholm Minna Isotalo Timo MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö,

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18-18.48 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Ulla Maija Puhakka Sirkka Konttinen puheenjohtaja 1-6 :t puheenjohtaja 7-12 :t Liisa

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 11.30 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6) Kirkkovaltuusto 30.5.2017 1(6) Aika Tiistaina 30.5.2017 klo 18.00 18.42 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma Hänninen, Jyrki Ijäs, Esko Leppänen, Kari Liimatta, Juhani Luukkonen,

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 13.09.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Reko Anne Huhtinen Sari Silja Saveljef Elina Neittamo Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

Paikka ja päivämäärä

Paikka ja päivämäärä NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 2/2017 1 (11) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 20.3.2017 klo 18.00-18.53 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2009. Kirkkovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2009. Kirkkovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 19.01.2009 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. 1 Kokouksen avaus sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Ti 6.6.2017 klo 18.00 19.17 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, 92100 RAAHE puheenjohtaja Mattila

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00)

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00) SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/17 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 10.01.2017 KOKOUSTIEDOT Aika 17.01.2017 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon juhlasali KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KOKOUSAIKA 10.1.2017 klo 17-17.35 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18 18.40 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 29.8.2018 klo 18.00 18.27 Paikka Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä VIITASAAREN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 4.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 13.1.2019 Kokousaika Sunnuntaina 13.1.2019 klo 16.15 17.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo, pikkusali Jäsenet/varajäsenet 18/19

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen.

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen. Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Torstai 24.1.2019 klo 18.00 18.35 Paikka Sotkamon kirkon alasali Läsnä Sarparanta Leena puheenjohtaja 1-4 Korhonen Aimo puheenjohtaja 5-10 Hartikainen Vilho Huttunen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Tiistai 11.5.2016

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.30 19.33 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 KOKOUSAIKA keskiviikko 15. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Torstai 15.12.2016

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 129 Kirkkovaltuusto Aika: 18.1.2017 klo 18.00 18.45 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Eino Pauli Haho Eevi vara Kankare Tarja Kujansuu Antti Känkänen

Lisätiedot