Ylä-Pispalan kaava-alueiden 8256 ja 8257 osallisryhmien 1a ja 1b kokous nro 5. Tampere, Frenckellin virastotalo, kokoustila Srömmer, 4.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylä-Pispalan kaava-alueiden 8256 ja 8257 osallisryhmien 1a ja 1b kokous nro 5. Tampere, Frenckellin virastotalo, kokoustila Srömmer, 4."

Transkriptio

1 1 PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMINEN Ylä-Pispalan kaava-alueiden 8256 ja 8257 osallisryhmien 1a ja 1b kokous nro 5 Aika Keskiviikko klo 17:00-20:00 Paikka Tampere, Frenckellin virastotalo, kokoustila Srömmer, 4. krs Läsnä Pispalan osallisryhmä 1a: Kaikkonen Marja, omistaja Keppo Eeva, asukas Koivisto Marja, omistaja Löfberg Peter, asukas Niskavaara Veikko, Rajaportin sauna, Pispalan asukasyhdistys ry Pulkki Pertti, asukas Raevaara Aarne, Pispalan rakennussuojeluyhdistys ry, asukas Pispalan osallisryhmä 1b: Harjuntausta Tapani, omistaja Ivanoff Antti, omistaja, Rakennusoikeus-ryhmä Sirén Ari, asukas Sjöblom Mårten, Pispalan Moreeni ry., Pyynikin Pispalan Yrittäjät ry. Sutelainen Tuulikki, omistaja Tampereen kaupunki: Hanhilahti Timo, apulaispormestari, Tampereen kaupunki, pj. Hakola Eeva, arkkitehti, Tampereen kaupunki Kinos Merja, kaavainsinööri, Tampereen kaupunki, siht. Leinonen Sakari, asemakaavapäällikkö, Tampereen kaupunki Rahkonen Riikka, projektiarkkitehti, Tampereen kaupunki Tiilikainen Ulla, erikoissuunnittelija, Tampereen kaupunki Närhi Johanna, FCG, projektipäällikkö, kulttuuriympäristövaikutukset Päivänen Jani, WSP Finland, projektipäällikkö, sosiaaliset vaikutukset Saarikoski Petri, WSP Finland, yhdyskuntarakenteelliset vaikutukset Seppä Mari, FCG, suunnittelija, kulttuuriympäristövaikutukset 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijat Kokouksen puheenjohtaja apulaispormestari Timo Hanhilahti avasi kokouksen klo 17:00. Todettiin, että kokouksen sihteerinä toimii Merja Kinos. Kokouksen osanottajat esittäytyivät ja käytiin läpi kokouksen pelisäännöt. Ula Tiilikainen kertoi illan työjärjestyksestä, joka hyväksyttiin. Ryhmätöissä oli kaksi ryhmää, Johanna Närhi johti ryhmää, jossa käsiteltiin rakennussuojeluun ja rakentamisen ohjaukseen liittyviä asioita. Petri Saarikoski johti rakennusoikeutta ja kannustimia käsittelevää ryhmää.

2 2 2. Edellisen kokouksen muistio ja materiaali Osallisryhmän jäsenille on lähetetty edellisessä kokouksessa esitelty power-point-materiaali, josta saatua palautetta sovittiin käytäväksi läpi ryhmätöiden ja loppukeskustelun yhteydessä. Saapuneet kysymykset jaettiin osallisryhmän jäsenille. Lisäksi jaettiin FCG:n kysymykset, joita ei ehditty käsitellä edellisessä kokouksessa. Jani Päivänen kertoi lyhyesti aiempien kaavavaiheen palautteesta, koska edellisessä kokouksessa asiaa ei ehditty käsitellä. Kaavaprosessi oli jatkunut jo jonkin aikaa ennen kuin konsultti tuli mukaan hankkeeseen. Kaikki saatavilla oleva mielipide- ja lausuntoaineisto on kuitenkin toimitettu konsultille. Kooste ei ole kaiken kattava, sillä aivan jokaista saatua palautetta ei ole voitu ottaa mukaan. Palautteesta voi hyvin havaita, että asukkaiden tavoitteissa on paljon yhteistä, mutta keinoissa niiden saavuttamiseksi on eroja. Sovittiin, että palautekooste lähetetään muistion liitteenä osallisryhmälle (liite 1). 3. Ryhmätöiden purku ja yhteiskeskustelu Rakennusoikeus- ja kannustinryhmälle jaettiin kaavoituksen laatima moniste alustavan luonnoksen rakennusoikeuden laskujen- ja nostojen perusteista. Petri Saarikoski kertoi lyhyesti, millaisia asioita rakennusoikeus- ja kannustinryhmässä nousi esille: - keskusteltiin rakennusoikeudesta tonteilla, joille on esitetty yli tai alle 0,50 tonttitehokkuutta sekä sitä, onko 0,50 tonttitehokkuus ylipäätään oikeudenmukainen verrattuna rakennuslain mukaiseen. - pitäisi tutkia, löytyykö arkkitehtonisia keinoja, joilla 0,50 tehokkuus saadaan sovitettua kaikille tonteille. - tonttitehokkuudesta 0,50 poikkeamisen perusteina oli esitetty luontoarvot, liikennöitävyys, ym. - rakennusoikeuden alentamiset ovat melko pieniä, joten luulisi kyseisille tonteille löytyvän ratkaisu, jossa ne saisivat pitää tonttitehokkuuden 0,50. - toivottiin, että kaavoitus olisi yhteydessä näiden tonttien omistajiin. - jos rakennusoikeutta pienennetään, tulisi siitä maksaa tontinomistajille korotus. Esim. korotettu korjausavustus voisi olla tällainen. Tällä hetkellä kaupunki myöntää avustuksia ainoastaan energiataloudellisiin korjauksiin. - painotettiin rakennusoikeuden käytettävyyttä tontinomistajan tarpeista katsottuna. Naapurien näkymät tulee myös huomioida. Tästä syystä tarkastelua tulisi tehdä tontti kerrallaan. - Kaupungilla on tehty nyt tietokonemalli, jossa 11 poikkeustontin kohtaa tarkennetaan vielä ja täsmennetään rakennusoikeuden määrää ja sijoittumista tontille. - tontteja, joilla rakennusoikeutta nostettaisiin ovat mm. Pispalan koulu ja lastenkoti. Näin siksi, että niiden toiminta ja toiminnan kehittäminen mahdollisestaan myös jatkossa. Meluntorjunta voi olla myös syy tonttitehokkuuden kasvattamiseen, esim. lisää rakennusoikeutta talousrakennuksen rakentamiseksi, jotta saadaan melulta suojattua pihatilaa. Tässä kohteessa ei ole vielä keskusteltu maanomistajan kanssa.

3 - maisemaan sopimattomia autokatoksia voisi ohjata muutettavaksi autotalleiksi ja antaa niille lisää rakennusoikeutta, mutta toisaalta olisiko se tasapuolista? - autojen pysäköinti ohjattava pihoihin, pois kaduilta. - alustavassa luonnoksessa suurin tavanomaisen asuintontin tehokkuus oli e = 0,65. - kaavamääräykset paikoitellen epäselviä ja vaikeita ymmärtää. Tämän takia osallisryhmälle toivottiin lähetettävän kannustimia selventävä liite Kaavoittaja lupasi tällaisen tehdä. - nyt kun ollaan tiukkoja muutostöiden suhteen, niin vaikuttaa siltä, että on helpompi saada purkulupa kuin tehdä laajennus. - YLA:ssa päätetty juuri, että Rinnekatu 2:ssa oleva vanha rakennus voidaan purkaa. Miten luodaan sellaisia kannustimia, että vanhan säilyttäminen tulee houkuttelevammaksi kuin purkaminen. Korjauskelvoton-määritelmä on suhteellinen. - Riikka Rahkonen: Keskusteluja on käyty noin 50 tontinomistajan kanssa joko henkilökohtaisesti tai puhelimella tai sähköpostilla, joista osa on ollut hyvin tyytyväisiä tonttejaan koskeviin suunnitelmiin. Osa on ollut hankalampia tapauksia, joita kehitellään vielä. Syksyllä pidetään noin kymmenen tonttikatselmusta, joissa on mukana kaavoittaja, maakuntamuseon perinnerakennusmestari sekä rakennusvalvonnan edustaja. Katselmuksissa käydään myös rakennusten sisällä. Katselmuksen lopputuloksesta riippuen katsotaan, josko kiinteistön suojeluluokitusta alennetaan tai mahdollisesti poistetaan kokonaan tai tuleeko tontille erityiskannustimia. Mari Seppä kertoi suojelu- ja rakentamisen ohjaus-ryhmän kommenteista: Rakennustapaohjeet: - rakennustapaohjeiden tarpeellisuus kyseenalaistettiin, sillä kaikki rakennukset ovat erilaisia - ohje on liian yksityiskohtainen, miljöö on muutakin kuin detaljeja - ensin tulee ratkaista suuret linjat ja vasta sitten keskittyä yksityiskohtaiseen ohjaukseen. Kuitenkin on hyvä, että on rakennustapaohjeet. - miksei mahdollista jäljitellä vanhaa vaan ohjataan rakentamaan kerrostumia? Ajallinen kerroksellisuus on ominaista Pispalalle, siksi rakennusvuosi saa näkyä. - huonokuntoinen vanha rakennus tulisi voida korvata uudella täysin samannäköisellä rakennuksella, yksityiskohdat hyvin tehtynä Laajentamismahdollisuus: - laajentamistavoissa tulisi lähteä liikkeelle tontinomistajan tarpeista, eli tarvitaanko laajennusta vai erillistä rakennusta. Kaavan tulisi olla väljä, jotta erilaiset tarpeet voidaan huomioida. ja rakennustapaohje ohjaisi tarkempaa suunnittelua. - koko kaupungissa käydään parhaillaan keskustelua tarpeesta kaavojen väljyyteen. Mikäli kaavat olisivat tarpeeksi väljiä, olisivat ne mahdollisesti nykyistä pitkäikäisempiä. - laajennuksen tulisi erottua vanhasta rakennuskannasta - rakeisuus voi olla haitta ydinperheen tarpeille, jolloin laajentaminen on parempi ratkaisu kuin erillisrakennus. Laajentaminen ei ole uhka miljöölle. 3

4 Yleistä keskustelua: - Riikka Rahkonen: Ajatus alustavan kaavaluonnoksen rakennusten massoittelua ohjaavista määräyksistä lähti alun perin Hanna Lyytisen rakennustapaohjeesta. Rakennusoikeuden jaottelu useaan tai toisiinsa kytkettyihin massoihin ei sovi kaikille tonteille, esim. sellaisille, joissa on jo nyt yksi iso rakennus ja joiden tulee voida säilyä sellaisina. Pispalan henki parhaimmillaan: - näkymät talojen lomitse - esteetön näköala, maisemat järvelle - kirjava rakennuskanta, vanhat rakennuskokonaisuudet esim. 20-luvulta - Pispala on parhaimmillaan kun asukkaat viihtyvät, naapurisopu Pispalan henki pahimmillaan: - näkymäesteet - betonia silmän korkeudella - rakentamisessa ei ole otettu huomioon maastonmuotoja - uusvanhat kulissirakennukset Sosiaalinen monipuolisuus: - uhkana se, että alue muuttuu omakotialueeksi, rakenne yksipuolistuu - sosiaalisen monipuolisuuden syntymistä tuettava myös uudella kaavalla - taloudelliset seikat ohjaavat yksipuolistumisen suuntaan - monipuolisuutta voidaan tukea jakamalla rakennusoikeus pienempiin massoihin. Toisaalta on lähdettävä perheen omista tarpeista k-m2:n suuruisia erillistaloja ei nähty yleensä realistisina - perhe voisi kuitenkin rakentaa esim. työtilan tontilleen tai siipirakennukseen, ja se voitaisiin taas aikanaan perheen asumiskäyttöön tai antaa vuokralle; tämä avaisi mahdollisuuksia asukkaille, parantaisi talon ja tontin joustoa elämänkaaren mukaan. - kaavassa tulisi olla määräys, joka sallisi kaupunkikuvallisin perustein rakentamisen rakennusalan ulkopuolelle, mikäli naapurit suostuvat. - rakennus on harvoin täysin korjauskelvoton, kyse on vain korjaamisen kustannuksista. Voiko määritellä, että rakennus voidaan purkaa, jos korjauskulut ovat esim. 1,5 x uuden rakentamisen kustannuksista? - viheralueet on säilytettävä rakentamattomina - suojelun mahdollistava ratkaisu joka tontille - ratkaisuissa voisi olla joustavuutta, mikäli se ei häiritse naapureita - hyvä, että Pispalaan saa jatkossakin rakentaa, purkuasioissa tulisi luottaa kiinteistönomistajaan, sillä kukaan järjellinen omistaja ei pura hyvässä kunnossa olevaa taloa. Purkamisessa kyse myös siitä, millainen lopputulos halutaan, eli halutaanko nykyisten energiamääräysten mukainen rakennus vai ei. - kaavasta tulisi tehdä väljä ja antaa rakennusvalvontaan resursseja ohjata ja neuvoa rakentajia esim. Rauman-mallin mukaisesti. - Sakari Leinonen totesi, että vanha kaava on erittäin väljä, joten siksi tehdään uutta kaavaa, jotta rakennusvalvonnalla olisi helpompi valvoa rakentamista Pispalassa. - Timo Hanhilahti: On keskusteltu väljempien kaavojen laatimisesta, mutta rakennusvalvonnan nykyisillä resursseilla tämä ei onnistu. 4

5 - Pispalan asukasyhdistys on lähettämässä ELY-keskukselle aloitetta liittyen Pispalan maisemien säilyttämiseen. Uhkana nähdään mm. Santalahden kaavoitus, joka saattaa tuoda tullessaan korkeita rakennuksia, jotka peittävät näkymiä Pispalasta ja Pispalaan. - Pispalan kaavan maisema-arvioinneissa huomioitava Santalahden kaavan vaikutus, eli myös vaikutus järvimaisemiin, ei vain lähimaisemiin. - konsultti FCG:ltä vastasi, että arvioinnissa arvioidaan näkymät Pispalasta sekä annetaan suosituksia. Voidaan mainita, että Santalahden kaava on vireillä, mutta että vielä ei tiedetä mitä ko. alueelle lopulta tulee. Itse Santalahden kaavaan ei voida tässä yhteydessä ottaa kantaa. Santalahden kaavan vaikutusten arvioinnissa selvitetään aikanaan miten vaihtoehtojen rakentaminen vaikuttaisi Pispalaan. - mikäli haluttaisiin tehdä kokonaisvaltainen maisema-arviointi, tulisi Pispalan ja Santalahden arvioinnit tehdä yhdessä eikä erikseen, vaikka kaavat ovatkin erillisiä hankkeita. - MRL:n mukaan kaavan tulee perustua riittäviin selvityksiin, joista tärkein Pispalan tapauksessa on rakennusinventointi. Aikaisemmin on tehty Pispalan maisemat-selvitys, joka tulee myös huomioida kaavassa - Riikka Rahkonen: Santalahden luonnosvaihtoehtojen aikataulu ei ole vielä tiedossa. Tietokonemallinnuksella voidaan havainnollistaa, miten Santalahden rakentaminen vaikuttaa Pispalan näkymien säilymiseen. - Pispalan puusto on kasvanut niin paljon, että näkymät peittyvät. Pihapuustoa tulisi karsia, jotta näkymät saadaan taas vapaiksi. - Pispalanharju on yksi kokonaisuus, miten se voidaan kaavalla jakaa eri alueiksi? Pispalan ja Santalahden kaavat tulisi yhdistää yhdeksi hankkeeksi. Korkea rakentaminen Santalahdessa tulee voida estää. - ajatellut 0,5-1 metrin korotukset taloissa ovat melko kalliita niistä saatavaan hyötyyn verrattuna, joten olisi järkevämpää saada korottaa suoraan kokonaisella kerroksella. - onko pakko määrätä kovin tarkasti kuinka korkea pengerrys saa pihalla olla tai millainen kattoikkuna katolla saa olla, jos se ei juuri näy minnekään? - Riikka Rahkonen: rakennustapaohjeesta saadun palautteen perusteella on syytä pohtia, tulisiko ohjeet olla talotyyppikohtaisia eikä tonttikohtaisia. Kommentit illan työskentelystä ja annista: - tilaisuus nyt parempi ja antoisampi kuin viikko sitten - toivottavasti kokouksessa esitetty viedään eteenpäin ja otetaan huomioon. - Timo Hanhilahti totesi, että jokaista erillistä mielipidettä ei voida toteuttaa, mutta mielipiteiden valtavirtoja voidaan huomioida. Kyse on kompromissin hakemisesta. - hyvä, että uusintakokous saatiin järjestettyä jo nyt, viikon jälkeen, edellisen kerran kokousten väliä oli 1,5 vuotta. 4. Seuraava kokous Toisen kaavoittajan pitkä poissaolo vaikuttaa kaavan aikatauluun, mutta kaavoituksen tavoite on, että kaavaluonnos on nähtävillä viimeistään tammikuussa 2012 ja siitä saatu palaute ja muu materiaali saataneen kasaan helmikuussa Sovittiin, että seuraava kokous on tammikuussa 2012, vaikka palautetta ei olisikaan silloin vielä käytettävissä. 5

6 6 5. Kokouksen päättäminen Timo Hanhilahti päätti kokouksen klo 20:00

7 , Pispalan kaavojen 8256 ja 8257 osallisryhmien kokous

8 ILLAN OHJELMA Kokouksen avaus, pelisääntöjen sopiminen Esittelykierros Ryhmätyöskentely - suojelu ja rakentamisen ohjaus - rakennusoikeus ja kannustimet Ryhmien yhteenvedot ja yleiskeskustelu n Kaavoituksen jatko Ilta päättyy ASEMAKAAVASUUNNITTELU

9 Suunnittelutilanne: ASEMAKAAVASUUNNITTELU kaavaluonnokset ja rakentamistapaohje työn alla, sovellettu Yhdyskuntalautakunnan keväällä hyväksymiä periaatteita luonnokset nähtäville joulukuussa 2011 kaavan vaikutuksia arvioivat konsultit WSP ja FCG sekä Suunnittelupalvelut eliöstö- ja biotooppiselvitys valmistunut lukukappaleita tilaisuudessa, raportti kaavoituksen internetsivuilla

10 PISPALA ASEMAKAAVASUUNNITTELU

11 Koko aluetta koskeva yleismääräys huomioi valtakunnallisen arvon arvokkaille osa-alueille arvoaluemerkintä sk-2 inventoinnin rajauksia sovellettu Alustava kaavaluonnos: Suojelumääräykset ASEMAKAAVASUUNNITTELU Merkintä arvokkaille pihapiireille sk-piha: Kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas pihapiiri, jonka ilme, rakenteet, pinnat ja kasvillisuus tulisi säilyttää perinteisenä. Muutokset ja lisärakentaminen tulee tehdä tarkkaan harkiten ja kohteen kulttuurihistoriallisia ominaispiirteitä kunnioittaen kohdetta koskevan rakentamistapaohjeen mukaisesti. I lk pihapiirit, käytetty harkintaa Arvokkaissa pihapiireissä lisärakentamista runsaasti; joissakin sk-piha ja lisärakentaminen ovat ristiriidassa.

12 Alustava kaavaluonnos: Suojelumääräykset ASEMAKAAVASUUNNITTELU 2 eritasoista suojelumääräystä rakennuksille: Katselmukset huonokuntoisille rakennuksille; jatkoharkinta srp-1 Suojeltava rakennus. Rakennus edustaa erityisen hyvin pispalalaista rakentamisen tapaa ja sillä on rakennushistoriallista, historiallista tai kaupunkikuvallista merkitystä. Rakennusta ei saa purkaa ja sen ominaispiirteet tulee korjaus- ja muutostöissä säilyttää. Laajennukset tulisi tehdä ensisijaisesti vaipan sisällä tai pihan puolella. Julkisivu- ja kattomateriaaleja, kattomuotoa, rakennuksen korkeutta ja ikkunoiden materiaalia ja puitejakoa ei tule muuttaa kuin erittäin perustellusta syystä, palauttavat korjaukset ovat suositeltavia. Määräys ei estä muutoksia eikä pakota palauttaviin korjauksiin. I-II-luokan asuinrakennukset, III-lk asuinrakennukset I-luokan pihapiirissä tai kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla, erityisen arvokkaat piharakennukset. Purkaminen ELY:n poikkeamisluvalla.

13 Suojelumääräykset ASEMAKAAVASUUNNITTELU srp-2 Suojeltava rakennus. Rakennus edustaa hyvin pispalalaista rakentamisen tapaa ja sillä on rakennushistoriallista, historiallista tai kaupunkikuvallista merkitystä. Mikä on pispalalaista rakentamistapaa? Rakennuksen ominaispiirteet tule korjaus- ja muutostöissä säilyttää. Palauttavat korjaukset ovat suositeltavia. Rakennusta ei saa purkaa ilman pakottavaa syytä, jollaisena ei voida pitää hoidon laiminlyöntiä. Korvaava rakennus tulee sovittaa huolellisesti pihapiiriin ja katukuvaan. Määräys ei estä muutoksia eikä pakota palauttaviin korjauksiin. III-luokan asuinrakennukset, kaupunkikuvan kannalta merkittävät inventoimattomat vanhat asuinrakennukset omistajan kanssa sopien, kaupunkikuvallisesti merkittävät II lk piharakennukset. Purkaminen kaupungin päätöksellä.

14 Alustava kaavaluonnos: Rakennusoikeus ASEMAKAAVASUUNNITTELU osoitetaan kerrosneliöinä rakennusaloille yleislinjana tonttien tehokkuus e = 0,5 MRL:n mukaan 5 k- m² tarkkuudella aputilat voidaan toteuttaa pääsääntöisesti kerrosalaan lukemattomina kellareina, joiden tulee olla enemmän kuin puolet maan alla rakennusoikeutta nostettu yli peruslinjan (12 kpl) perusteena käyttötarkoitus, meluntorjunta ja kaupunkikuvalliset syyt rakennusoikeutta laskettu alle peruslinjan (11 kpl) perusteena maasto, liikennöitävyys, kaupunkikuva ja luontoarvot Ovatko nostot/laskut perusteltuja? Onko ratkaisu linjassa suojelutavoitteen kanssa? Mahdollistaako alueen kehittymisen?

15 Suojellussa rakennuksessa saa: ottaa vaipan sisällä tiloja käyttöön Alustava kaavaluonnos: Kannustimet ASEMAKAAVASUUNNITTELU laajentaa rakennusta rakennusalan puitteissa rakennusalalle merkitystä rakennusoikeudesta ja tontille sallitusta enimmäiskerrosalasta huolimatta Rinnekatu 25 ja 27

16 Alustava kaavaluonnos: Kannustimet ASEMAKAAVASUUNNITTELU Tontilla, missä on suojeltuja rakennuksia saadaan käyttää uudisrakentamiseen varatulle rakennusalalle osoitettu rakennusoikeus siitä huolimatta, että tontille sallittu rakennusoikeus ylittyy hissin saa rakentaa rakennusoikeudesta huolimatta ellei se aiheuta kohtuutonta haittaa naapureille Enintään 45 k-m² piharakennuksen ja autopaikan alle saa rinteessä rakentaa aputiloja rakennusoikeuden lisäksi Mäkikatu 5 ja Rinnekatu 18

17 Mittasuhteet: A-30-korttelialueet Alustava kaavaluonnos: Rakentamisen ohjaus NNITTELU Rakennusten tulee koostua selkeistä kappalemaisista massoista, joilla on oma katto. Rakennuksen runkosyvyys saa olla enintään 8 m. Julkisivun pituus saa olla enintään 20 m. Rakennuksen korkeus saa olla alarinteessä enintään 10 m. Kadun puolella sokkelia saa olla näkyvissä enintään 3 m. Kadun puolelle sijoittuvat yli 1,5 m korkeat kivijalat tulee aukottaa siten, että ei synny suuria umpinaisia pintoja.

18 Alustava kaavaluonnos: Rakentamisen ohjaus NNITTELU

19 Alustava kaavaluonnos: Rakentamisen ohjaus r50%iii NNITTELU Uudisrakennukset, laajennukset ja julkisivumuutokset tulee sovittaa huolellisesti osaksi aluekokonaisuutta ja katukuvaa; rakennuslupaa haettaessa on kadunpuoleisessa julkisivupiirustuksessa esitettävä myös naapurirakennukset. Rakennukset ja niiden laajennukset ja korotukset on suunniteltava siten, että kadulta ja yläpuolisilta tonteilta säilyy näkymiä maisemaan eikä alapuolisten tonttien pihoja pimennetä merkittävästi. Havainnollistavalla materiaalilla on osoitettava rakennuksen soveltuvuus katukuvaan sekä vaikutukset näkymiin naapuritonteilta ja kadulta. Turvaavatko määräykset näkymiä?

20 Alustava kaavaluonnos: Rakentamisen ohjaus NNITTELU rakentamistapaohje hyväksytään yhdessä kaavan kanssa; sisältää kohdekohtaisia ohjeita arvoalueille ja arvokohteille rakennusvalvonta voi hyödyntää kaupunkikuva-toimikuntaa tarvittaessa Ovatko kartalle tuodut rakentamistapaa koskevat määräykset oleellisia/ puuttuuko jotakin? Ovatko kohdeohjeet ymmärrettäviä/tarpeellisia? Säilyvätkö miljöön/rakennusten arvokkaat ominaisuudet?

21

22

23 Kaavoituksen seuraavat vaiheet NNITTELU kaavaluonnokset tiedoksi YLA:lle ja nähtäville joulukuussa? mielipiteet ja lausunnot nähtävilläoloaikana yleisöesittely ja päivystys Seuraava osallisryhmä vuoden 2012 puolella kun palaute on saatu KIITOS OSALLISTUMISESTA TILAISUUTEEN!

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot

ESITYS YHDYSKUNTALAUTAKUNNALLE

ESITYS YHDYSKUNTALAUTAKUNNALLE PISPALAN KAAVAPERIAATE ESITYS YHDYSKUNTALAUTAKUNNALLE 1.3.2011 KAAVAN KESKEISET TAVOITTEET Pispalan valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön säilyminen Mitä pitäisi säilyä? alkuperäisiä rakennuksia,

Lisätiedot

Tampere, Frenckellin virastotalo, kokoustila Strömmer 4krs

Tampere, Frenckellin virastotalo, kokoustila Strömmer 4krs FCG Finnish Consulting Group Oy Muistio 1 (8) - 12.10.2011/korj. 14.2.2012 PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMINEN Ylä-Pispalan kaava-alueiden 8256 ja 8257 osallisryhmien Ia ja Ib kokous 4 Aika 12.10.2011 klo

Lisätiedot

PISPALA. Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu. Riikka Rahkonen, Sari Pietilä

PISPALA. Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu. Riikka Rahkonen, Sari Pietilä Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 8257 Kaavaehdotusten tarkistaminen ja asettaminen uudelleen nähtäville 21.05. 26.6.2015 väliseksi ajaksi Riikka Rahkonen, Sari Pietilä

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS ASEMAKAAVALUONNOKSISTA 8256 JA HAULITEHDAS. pj. Apulaispormestari Timo Hanhilahti

YLEISÖTILAISUUS ASEMAKAAVALUONNOKSISTA 8256 JA HAULITEHDAS. pj. Apulaispormestari Timo Hanhilahti Klo 17.20 YLEISÖTILAISUUS ASEMAKAAVALUONNOKSISTA 8256 JA 8257 14.3.2012 HAULITEHDAS TILAISUUDEN AVAUS, pj. Apulaispormestari Timo Hanhilahti ASEMAKAAVALUONNOSTEN ESITTELY - Arkkitehdit Riikka Rahkonen

Lisätiedot

TAMPERE 1 (7) Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen Pvm

TAMPERE 1 (7) Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen Pvm TAMPERE 1 (7) Pispalan asemakaavan uudistaminen Ylä-Pispalan kaava-alueiden 8256 ja 8257 osallisryhmien Ia ja Ib kokous nro 6 Aika 25.1.2012 klo 17.00 20.00 Paikka Frenckellin virastotalo, Frenckellinaukio

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I-VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257 ASEMAKAAVAEHDOTUKSISTA NRO 8256 JA 8257 SAADUT MUISTUTUKSET

ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I-VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257 ASEMAKAAVAEHDOTUKSISTA NRO 8256 JA 8257 SAADUT MUISTUTUKSET ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I-VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257 ASEMAKAAVAEHDOTUKSISTA NRO 8256 JA 8257 SAADUT MUISTUTUKSET 23.11.2015 Sisällys: Osa 1: Osa 2: Nähtävilläoloaikana 21.5.-26.6.2015

Lisätiedot

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen 8.5.2007 RAKENNUSTAPAOHJEET VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN TONTEILLE Tontti nro 3-22-6 Kauppilankatu 14 Tontti nro 3-32-5 Maijaniitynkatu 25 Tontti nro 4-51-3 Jyräänkatu 5 Tontti nro 4-26-8 Hakakatu 10 Tontti

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus Rakentamistapaohjeet Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus 2 YLEISTÄ Rakentamistapaohjeiden tarkoitus on täydentää asemakaavakartalla

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2001, 2005, 2064, 2066 KOUVOLAN KAUPUNKI Kaava 124:2 KUNTATEKNIIKAN TOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU 22.11.2007 Nro 0020002 1 MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS RUUTANAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HONKATIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.1.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 768 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE RUUTANA KORTTELIT OSA KORTTELIA 7024

Lisätiedot

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 2729-2733 Untolan alue sijaitsee Littoisten kaupunginosassa, Paaskunnan ja Lähteenmäen asuinalueiden välissä. Alueen rakennuskanta on pääasiassa uudehkoa.

Lisätiedot

RAKENNUSOIKEUS 23. Pispalan asemakaavoituksen osallisryhmän kahdeskymmeneskolmas kokoontuminen.

RAKENNUSOIKEUS 23. Pispalan asemakaavoituksen osallisryhmän kahdeskymmeneskolmas kokoontuminen. RAKENNUSOIKEUS 23 Pispalan asemakaavoituksen osallisryhmän kahdeskymmeneskolmas kokoontuminen. Aika: Torstai 10.3.2011 kello 18:00 alkaen Paikka: Pispalan kirjastotalo Puheenjohtaja: Sihteeri: Asialista

Lisätiedot

Rakennus on viimeksi ollut päiväkotikäytössä ja sen käyttötarkoitus on v. 2007 muutettu päiväkodiksi.

Rakennus on viimeksi ollut päiväkotikäytössä ja sen käyttötarkoitus on v. 2007 muutettu päiväkodiksi. Kiinteistö 1025/5, Olantie 3, 05200 Rajamäki Tontti Tontti sijaitsee Rajamäen Tykkitorninmäen asemakaava-alueella. Asemakaavamerkintä on AO-15, erillispientalojen korttelialue. Tontille saa rakentaa yhden

Lisätiedot

TAMPERE 1 (5) Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen Pvm 20.3.2012

TAMPERE 1 (5) Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen Pvm 20.3.2012 TAMPERE 1 (5) MUISTIO YLEISÖTILAISUUS PISPALAN I-VAIHEEN ASEMAKAAVALUONNOKSISTA (KAAVAT 8256 JA 8257) Keskiviikko 14.3.2012 klo 17:00-21:00, Haulitehdas, Haulikatu 8 Läsnä Yleisöä n. 70 henkeä Hanhilahti

Lisätiedot

Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos

Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Rakentamistapaohjeet 15.5.2008 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 1 2 RAKENTAMISTA KOSKEVAT OHJEET KAAVASSA... 2 3 KAAVIOKUVA... 4 4 ALUEEN RAKENTAMISTA

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

Lausunto. Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Palautteen antaja ja pvm

Lausunto. Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Palautteen antaja ja pvm Sivu 1 (6) Lausunnot Palautteen antaja ja pvm Uudenmaan ELY-keskus 30.1.2017 Yhteenveto sisältää 24.2.2017 mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Lausunto Vastine

Lisätiedot

Suunnittelijoiden kelpoisuus Kaupunkikuva

Suunnittelijoiden kelpoisuus Kaupunkikuva Suunnittelijoiden kelpoisuus Kaupunkikuva 19.11.2014 Henna Helander Yliarkkitehti RAKENNUSSUUNNITTELIJA Lähtökohta on, että rakennussuunnittelijalla tulee olla sellainen rakennusalan tutkinto, mihin sisältyy

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta IX KAUPUNGINOSAN KORTTELIN NO 144 TONTIN NO 66 ASEMAKAAVAN MUU TOSEHDOTUS. KARTTA NO 7264, JOTA EI TARVITSE ALISTAA YMPÄRISTÖMI NISTERIÖN VAHVISTETTAVAKSI. (SILTAKATU 17) Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1404-00/19 1 (5) Hankenro 0740_58 HEL 2018-012908 7.2.2019 MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

PISPALAN SUOJELU- JA RAKENNUSOIKEUSTARKASTELU

PISPALAN SUOJELU- JA RAKENNUSOIKEUSTARKASTELU PISPALAN SUOJELU- JA RAKENNUSOIKEUSTARKASTELU PALAUTE Mielipiteitä yht. 56 kpl /yksityishenkilöt Mielipiteitä yht. 5 kpl / yhteisöt ja yhdistykset Lausuntoja yht. 7 kpl tähän mennessä Ympäristöterveyden

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä elokuuta 2011 päivättyä ja 5.1.2012

Lisätiedot

SUUNNITTELUPALVELUT PISPALA ASEMAKAAVASUUNNITTELU. Suojelu- ja rakennusoikeustarkastelu YLEISÖTILAISUUS AHJOLASSA KLO

SUUNNITTELUPALVELUT PISPALA ASEMAKAAVASUUNNITTELU. Suojelu- ja rakennusoikeustarkastelu YLEISÖTILAISUUS AHJOLASSA KLO Suojelu- ja rakennusoikeustarkastelu YLEISÖTILAISUUS AHJOLASSA 3.6.2010 KLO 17.30-20.00 Ohjelma: 17.30 Kahvitarjoilu 18.00 tilaisuuden avaus: pj. apulaispormestari Timo Hanhilahti 18.10 Vaihtoehtojen esittely

Lisätiedot

12:37 12:36 10:65 10:66 12: :59 5:53 1:666 13

12:37 12:36 10:65 10:66 12: :59 5:53 1:666 13 0 0 0 0 0 0 0 9 0 7 :7 90 0 7 9 0 : 8 7 0 9 0 0 9 8 8 0 0: 7 0: 8 0 0 :7 0 0:9 9 : 8 09 09 0 09 09 08 07 0 0 0 0 0 9 0 0 0 : 07 9 99 0 8 8 00 0 KAAVAAN A-9 LIITTYVÄT ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET Merkintä

Lisätiedot

NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET

NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET ITÄ-TAMMISTO RAKENNUSTAPAOHJEET KORTTELIT 24-27 NAANTALI 18.08.2010 NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y LEHMUSTIE 27 A 20720 TURKU

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.4.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma III kaupunginosan korttelia 12 tontteja nro 3 ja 85 koskeva asemakaavanmuutos (Sepänkatu 9) AM2051 Asemakaavan muutosalue Alue, jolle hankkeella

Lisätiedot

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9.

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9. : : :0 : :9 :0-9- -9- Mujuseniha 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 0 9 0 o 9 0 9 0 9 9 0 0 0 9 0 9 0 0 0 9 9 00 0 0 0 0 0 0 e=0. LAITILANPUISTO NOLJAKANKAARI WALLENKATU sv- sr- sr- sr- 0 00 900

Lisätiedot

RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET SATAMAN I VAIHE Vesilaitos

RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET SATAMAN I VAIHE Vesilaitos Akaan kaupunki Myllytie 3 PL 34 37801 Akaa Kaavoitus ja maankäyttö Johanna Fingerroos kaavasuunnittelija 5.2.2014 RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET SATAMAN I VAIHE Vesilaitos Akaan kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

JÄMIJÄRVI JÄMI HARJUMÖKKIALUE

JÄMIJÄRVI JÄMI HARJUMÖKKIALUE RAKENTAMISTAPAOHJE JÄMIJÄRVI JÄMI HARJUMÖKKIALUE KORTTELIT 307-310 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI / SUUNNITTELUTOIMISTO 9.6.2014 Ilmari Mattila RAKENTAMISTAPAOHJE HARJMÖKKIALUE KORTTELIT 307-310 Sijaintikartta LUONNONLÄHEISTÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II L ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II L ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA-ALUEEN RAJAUS JA VOIMASSA OLEV KAAV 1 J07 UUSIKYLÄ II G E78 UUSIKYLÄ II A 2 Kohde Asemakaavan muutos: Uusikylä II L: korttelit 41 osa 42, 43, 44 ja 53 sekä katu- ja puistoalueita. Hakija/ Aloite

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283

Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 Poikluomantien varren asemakaavojen muutos A3283 rakentamistapaohjeet Kaavoitus Rakentamistapaohjeet 12.9.2012 Lisätiedot: Jukka Latokylä, p. 588 4810 Pasi Aromäki, p. 588 4805 Jani Laasanen, p. 588 4806

Lisätiedot

LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ

LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ 1.5.2012 TAIPALSAAREN KUNTA RAKENTAMISTAPAOHJE PAPPILANNIEMEN ASUNTOALUE LUONNONLÄHEISTÄ JA RAUHALLISTA ASUMISTA SAIMAAN ÄÄRELLÄ Pappilanniemi tarjoaa laadukkaan ympäristön asumiselle. Vaihtelevat maastonmuodot

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 98 TONTILLA 1, EVAKKOTIE - PIISIVALKEANTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelu- ja vaikutusalue Suunnittelualue käsittää

Lisätiedot

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43 YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET 31.1.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 ALUEET... 2 3 TEOLLISUUSALUE... 6 4 LOPUKSI... 7 1 1 JOHDANTO Nämä rakentamistapaohjeet

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos 745/10.02.03/2016 ASRA 58 Nurmijärven kunta on tehnyt aloitteen Kirkonkylän keskustan

Lisätiedot

1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueella tulee ottaa huomioon ympäristön kulttuurihistorialliset tekijät niin uudisrakentamisessa

Lisätiedot

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET 1 / 12 Ohjeet koskevat tontteja: 1562-1 1562-2 1562-3 1562-5 1562-6 1563-1 1563-2 1563-3 1564-1 1564-2 Näille tonteille saa rakentaa 1-1½ -kerroksisia rakennuksia, joissa on puiset, tiiliset tai rapatut

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS, RAKENTAJANTIE

ASEMAKAAVAN SELOSTUS, RAKENTAJANTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS, RAKENTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 31.7.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 848 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Pikkola/7 KORTTELI 60 osa KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Pikonkankaan omakotialue

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10.3.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Oulunsuun kaupunginosan korttelin 54 tonttia nro 8 koskevaan asemakaavaan (Pietiläntie 33) kaavatunnus 564-2186

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

KOTKA 35. KAUPUNGINOSA SUULISNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET KORTTELILLE 63, 64 JA OSALLE KORTTELIA 58.

KOTKA 35. KAUPUNGINOSA SUULISNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET KORTTELILLE 63, 64 JA OSALLE KORTTELIA 58. KOTKA 35. KAUPUNGINOSA SUULISNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET KORTTELILLE 63, 64 JA OSALLE KORTTELIA 58. 1 ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET: AO-korttelialueen tonteilla talousrakennus saa olla enintään 50 m2. AP-korttelialueella

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

KAAVAMÄÄRÄYKSET. A-3 Asuinrakennusten korttelialue.

KAAVAMÄÄRÄYKSET. A-3 Asuinrakennusten korttelialue. KAAVAMÄÄRÄYKSET A-3 Asuinrakennusten korttelialue. Kortteleissa nro 16, 118, 120, 136-139, 145a, 146a, 166-169, 182, 192, 195 ja 197 oleville tonteille rakennettaessa on, mikäli tonteille ei ole vahvistettu

Lisätiedot

Vehmassalmen ranta-asemakaavan muutos Särkilahden kylän tila Kuusela 4:1

Vehmassalmen ranta-asemakaavan muutos Särkilahden kylän tila Kuusela 4:1 TAIVASSALO Vehmassalmen ranta-asemakaavan muutos Särkilahden kylän tila Kuusela 4:1 *********************************************************** 2016 Ranta-asemakaavan muutoksen selostus 1. Perus- ja tunnistetiedot

Lisätiedot

MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006

MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006 MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006 TÄMÄ RAKENTAMISTAPAOHJE KOSKEE MURHEISTENRANNAN ASEMAKAAVA- ALUETTA TÄYDENNYSRAKENNETTAVAN ALUEEN OSALTA. SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. PIENTALOTONTIT

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12459 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017 1 (11) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 5.021 Lähivirkistysalue, jolla puusto tulee säilyttää tai hoitaa siten,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 153 1 KAUPUNGINMUSEO KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEO Sanna Granbacka 18.12.2009

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 153 1 KAUPUNGINMUSEO KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEO Sanna Granbacka 18.12.2009 HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 153 1 Rakennusvalvontaviraston lausuntopyyntö 4.12.2009, 8-3385-09-E LAIVASTOKATU 4 (8/147/4), ULLAKKORAKENTAMIS- JA HISSI- SUUNNITELMAT Museo 2009-277 Kaupunginmuseo on tutustunut

Lisätiedot

TAMPERE 1 (6) Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen Pvm 7.12.2012

TAMPERE 1 (6) Konsernihallinto Kaupunkiympäristön kehittäminen Pvm 7.12.2012 TAMPERE 1 (6) Konsernihallinto Pvm 7.12.2012 Pispalan asemakaavan uudistaminen Muistio Ylä-Pispalan kaava-alueiden 8256 ja 8257 osallisryhmien Ia ja Ib kokouksesta 8 Aika 31.10.2012 klo 17.00 19.00 Paikka

Lisätiedot

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo,

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, Tervanokantie Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, 9.3.2017 9.3.2017 Ohjelma Aloitus Suunnittelutilanne lyhyesti Kaavaluonnos Kaavaehdotuksen esittely Jatkovaiheet Keskustelua Lopetus 9.3.2017

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1372-00/18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL 2018-005246 6.6.2018 UUDENMAANKATU 8 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus:

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus: 1 RAKENNUSTAPAOHJEET Muutoksen kuvaus: Asemakaavamuutoksessa on poistettu kaksi rivitalotonttia ja osoitettu niiden tilalle kolme pientalotonttia sekä virkistysaluetta. Alueen pohjoisosaan Pihakadun varrelle

Lisätiedot

PAPPILA-5565-2, TANHUANKATU 52. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8481. Kaava-alueen sijainti ja luonne

PAPPILA-5565-2, TANHUANKATU 52. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8481. Kaava-alueen sijainti ja luonne PAPPILA-5565-2, TANHUANKATU 52. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8481. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 25. päivänä maaliskuuta 2013 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot

Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus

Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus Kosken koulukeskus 9.3.2018 Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus Maakuntakaava Alueella on voimassa Ympäristöministeriön 21.12.2011 vahvistama Etelä-Karjalan maakuntakaava. Kosken koulun alue on maakuntakaavassa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

RAKENNUSTEN MUOTOKIELI, KOKO JA SIJOITTAMINEN TONTILLE

RAKENNUSTEN MUOTOKIELI, KOKO JA SIJOITTAMINEN TONTILLE LIITE 5 1/5 Kalajoen kaupunki Kaavoitustoimi 9.6.2008 KALAJOKI SIIPOLANRINTEEN RAKENNUSTAPAOHJEET YLEISTÄ Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan rakentamista koskevia määräyksiä ja merkintöjä. Nämä

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS HUUTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MYLLYTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 14.2.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 790 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE HUUTIJÄRVI/33 KORTTELI 3127 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus 5.4.2018/Tanner Metsäkalteva Palojoen varren alue on osa Metsäkaltevan kaupunginosaa, tulevaa yli 6 000 asukkaan asuinaluetta Rakentamista ohjaavat:

Lisätiedot

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE Rakentamistapaohje 14.02.2012 Kihintöyrään asemakaava-alue Yleistä Alueen luonne Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista Kihintöyrään alueelle niin että syntyy

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1313-00/17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.7.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laajasalossa osoitteessa Adelenpolku

Lisätiedot

Asemakaavan muutos sekä poikkeaminen TAPANILAN PIKKUKOULUN TONTTI. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto VELJESTENPIHA 7-9

Asemakaavan muutos sekä poikkeaminen TAPANILAN PIKKUKOULUN TONTTI. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto VELJESTENPIHA 7-9 Asemakaavan muutos sekä poikkeaminen TAPANILAN PIKKUKOULUN TONTTI Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto 23.8.2016 VELJESTENPIHA 7-9 Esittely- ja keskustelutilaisuus Klo 17.30 Klo 17.35 Klo 17.50

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 20.8.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 818 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Nattari/002 KORTTELI 1008

Lisätiedot

A-2619 Asemakaavamuutos Rautatienkatu 19

A-2619 Asemakaavamuutos Rautatienkatu 19 A-2619 Asemakaavamuutos Rautatienkatu 19 Keskustan kaavoituskohteiden k id yleisötilaisuus i 4.6.2014 kaavoitusarkkitehti Marja Mustakallio gsm 050 387 8708 marja.mustakallio@lahti.fimustakallio@lahti

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 6. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 82 TONTIN 15 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Pitkäkatu 25 2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE Janina Lepistö Kaavoitus Vaasan kaupunki 2012 RAKENTAMISTAPAOHJE VAASAN GERBY V ALUEELLE LAATIJA Kaavoitusarkkitehti Janina Lepistö MAANKÄYTTÖJA RAKENNUSLAIN MUKAAN RAKENNUSHANKKEESEEN

Lisätiedot

3 M SEN KAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLA OLEVA VIIVA, JOTA VAHVISTAMINEN KOSKEE.

3 M SEN KAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLA OLEVA VIIVA, JOTA VAHVISTAMINEN KOSKEE. ERILLISPIENTALOJEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖ SÄILYTETÄÄN. ALUEELLA ON OTETTAVA HUOMIOON, ETTÄ KULTTUURIHISTORIAN JA KAUPUNKIKUVAN KANNALTA MERKITTÄVÄT VANHAT RAKENNUKSET SÄILYVÄT. UUDISRAKENNETTAESSA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Hyvinkään kaupunki, ympäristölautakunta PL 21 05801 Hyvinkää Keski-Uudenmaan maakuntamuseon lausunto Hyvinkään kaupungin rakennusjärjestysluonnoksesta HEL 2016-005241

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos)

Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Vastineet koskien Taipalsaaren kirkonkylän asemakaavan muutosta tila Ahjo 831-417-5-137 (Kirkonkylän koulun tontin asemakaavan muutos) Kaavaluonnoksesta saadut huomautukset ja niihin laaditut vastineet

Lisätiedot

KARJALANTIE 8. KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (9) Tekninen keskus. 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS ASEMAKAAVAN NUMERO 823

KARJALANTIE 8. KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (9) Tekninen keskus. 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS ASEMAKAAVAN NUMERO 823 KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (9) KARJALANTIE 8 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 12.2.2019 ASEMAKAAVAN NUMERO 823 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Kuohunlahti/31 KORTTELI 3012 osa KAAVA-ALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

TAMPEREEN KAUPUNKI MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TAMPEREEN KAUPUNKI 24.3.2017 MYLLYPURO, VT-3 LÄNSIPUOLI - KOLMENKULMAN TYÖPAIKKA-ALUEEN TOINEN OSA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaava nro 8189 Dno: TRE: 1216 / 10.02.01 / 2016 PALAUTEKOOSTE Ehdotusvaiheen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE

HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE 1 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE ASIA Lausunto asiassa dnro 02189/16/4103, joka koskee valitusta Tampereen kaupunginvaltuuston päätöksestä 12.9.2016 16. Päätöksellään kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan

Lisätiedot