KYLPYAMMENOSTIN KÄYTTÖOHJEET & TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO. Tärkeät turvallisuustiedot Laitteen kiinnittäminen seinään Käyttö...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYLPYAMMENOSTIN KÄYTTÖOHJEET & TEKNINEN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO. Tärkeät turvallisuustiedot... 2. Laitteen kiinnittäminen seinään... 7. Käyttö..."

Transkriptio

1 KÄYTTÖOHJEET & TEKNINEN KÄSIKIRJA KYLPYAMMENOSTIN Tärkeät turvallisuustiedot... 2 Tuote... 3 Akku & akkulaturi... 3 Lämpötilanäyttö & lämpömittari... 4 Kaukosäädin... 4 SISÄLLYSLUETTELO Käyttö... 4 Valonäyttö... 6 Ylläpito ja huolto... 6 Asentaminen... 7 Laitteen kiinnittäminen seinään... 7 Kiinnittäminen lattiaan... 8 Mitta ja paino... 8 Sisältö per pakkausyksikkö... 8

2 Poista akku ja kiinnitä kylpyammenostin jos lähellä on lapsia, jotka pääsevät helpposti laitteeseen käsiksi. TÄRKEÄT TURVATIEDOT On tärkeää säilyttää nämä käyttöohjeet turvallisuutta vasten jos kylpyammenostimen haluaa myydä tai jos muutat ja jätät laitteen seuraavalle vuokraajalle. Kannattaa varmistua, että seurava omistaja saa nämä käyttöohjeet, voidakseen hankkia tietoa kylpyammenostimen käytostä ja turvallisuustiedoista. KÄYTTÖ Akku painaa 0,7 kg ja sitä pitää kohdella varovaisesti. Vyön täytyy olla kiinnitetty kunnolla lattiakiinnitykseen. Tarkkaile, että kiinnityslevyt estävät vyön irtoamisen kiinityksestä. Varo lattiakiinnitystä. KOMPASTUMISVAARA! Nämä tiedot ovat erittäin tärkeitä ja ne PITÄÄ ehdottomasti lukea kylpyammenostimen asentamista ja käyttöä ennen. ASENTAMINEN Asentamisen on suoritettava turvallisesti ja kunnolli sesti alan asiantuntija avulla. Tarkista, että lähellä ei ole putkeja eikä sähkölinjoja, jotka voisivat vahingoittua, kun laite asennetaan seinälle ja lattialle. Jos et ole varma, jaksatko käyttää kylpyammenostinta ilman apua, kannattaa varmistaa, että sinun vieressä on joku toinen, joka voi auttaa sinua. Käytä kädensijaa pitääksesi kiinni, kun sinut lasketaan ammeeseen tai sinut nostetaan siitä ulos. Maksimaalinen nostokuorma on 140 kg ja tätä ei pidä ylittää. Kylpyammenostinta saa käyttää vain käyttötarkoitukseen, johon se on tehty. Kylpevän kannattaa tarkkailla, että sormet eivät ole lähellä sitä, johon kantovyö vedetään laitteeseen. Jos kylpyammenostimen on asennettava seinälle, joka ei ole tukimuuri, saattaa olla, että seinään tarvitaan vahvike, jotta voidaa, että laite kestää ihmi sen painon ja että se toimii turvallisesti. Maksimaalinen huippukuorma on 140 kg ja tämä ei PIDÄ ylittää. Ennen kylpyammenostimen ensimmäistä käyttöä kylpevän kannattaa tutustua nostimen nostamiseen sekä laskemiseen, koska vyötä liikuttaan sivusta. Liikahda hieman niin, että istut aina vyön keskellä. Erikoislisälaitteena on tarjolla liukutyyny, jos liikahtaminen on vaikkeaa. LAPSISUOJA Kylpyammenostimella leikkiminen on lapsilta kielletty. Tarkkaile, että akkulaturin kaapeli on kytketty pieneen liitäntään, ei suureen keskusliitäntään.

3 Älä puhdista vyötä valkaisuaineella tai samankaltaisella ihoa ärsyttävällä puhdistusaineella. TUOTE Comfort-Kylpyammenostin on moottorikäyttöinen laite, joka on kehitetty siksi, että vanhat ja vammaiset ihmiset voivat kylpeä rentoututtavasti. Nostimella ammeessa käyminen voi olla taas turvallisempaa ja helpompaa. Mikrokytkin ehkäisee, että vyö viedetään laitteeseen kokonaan, jos nostonappia painetaan liian pitkään. Ruosteelta välttymiseksi laitteen sisäpuolella, on käytetty ruostumatonta jaloterästä. AKKU & LATURI Laitteen asentamisen jälkeen kannattaa ladata akkua vähintään 24 tuntia. Kahdella napilla voi laskea ja nostaa kylpevää hitaasti, kun hän istuu erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyllä kantovyöllä. Liikkuvan vyön toinen pää on kiinnitetty laitteen sisäpuolelle, toinen pää on kiinnitetty kiinnityskiskoon, joka sijaitsee kylpyammeen kyljellä tai ammeen edessä laittialla. VARUSTEET Comfort-Kylpyammenostin toimii uudelleenladattavalla 24 voltin akulla. Kylpyhuoneessa ei tarvita pääsähköä. Kahdella napilla voi ohjata nostimen nousemista ja laskemista. Oikea valonäyttö näyttää akun lataustilanteen. TÄRKEÄÄ Tarkkaile, että akkulaturin kaapeli on kytketty pieneen liitäntään, EI suureen keskusliitäntään. Laadataksesi akkua, kytke laturi pistorasiaan ja yhteyskaapeli akun pieneen liitäntään. Laturissa on punainen sekä vihreä valonäyttö. Jos laturi on päällä ja kytketty akkuun, vihreä valo muuttuu punaiseksi. Lämpötila-anturi (laitteen oikealla puolella alhaalla) näyttää vasemman valonäytön kautta kylpyveden summittaisen lämpötilan. Tämän avulla voi varoa palovammoja. Katso valokuvaa 2. Kaukosäädin on vesitiivis. Kylpyammenostimessa on turvavastuste, jonka on tarkoitus ehkäistä ylenpalttista jännitettä, kun vyö kiristetään kylpyammeen yli ja nappia painetaan liian pitkään. Tämä näyttää, että akkua laadataan ja että akun laataustilanne on heikko. Kun akku on täynnä, punainen valo sammuu hitaasti ja vihreä alkaa palaa, kunnes vain vihreä valo palaa. Akun voi jättää laturiin kytkettynä pidemmäksi ajaksi ilman että se vahingoittuu. Uudelleenladattavat akut on jopa hyvin tärkeää ladata aina täytee, koska se voi muutoin johtaa nopeaan kulutukseen. Lataa akku joka viikko käytöstä huolimatta ja jätä se yöksi laturiin, mikäli se on mahdollista.

4 LÄMPÖTILANÄYTTÖ JA LÄMPÖ- MITTARI Kytke lämpömittari pieneen liitäntään, joka sijatsee laitteen oikealla puolella alhalla. Laita lämpömittarin terä kylpyveteen ja lämpötilanäyttö näyttää veden summittaisen lämpötilan. ENSIMMÄINEN TOIMENPIDE Kytke akku sille tarkoitettuun liitäntään, joka sijaitsee kylpyammenostimen vasemmalla puolella. TOINEN TOIMENPIDE Vihje: Jos veden lämpötila ylittää 42 C, punainen 42 C LED vilkkuu. Jos lämpötila ylittää 60 C, kaikki lämpötilanäytön LED:t vilkkuvat. Älä mene silloin kylpyveteen! Lämpötilamittari on hyvin herkkä. Ole tarkkaavainen, että et vahingoita sitä. Poista se käytön jälkeen varovaisesti laitteesta ja säilytä se turvallisessa paikassa. Tarkkaile, että akku on kytketty turvallisesti. KAUKOSÄÄDIN Kaukosäätimessä on nosto- ja laskunappi ja se toimii samalla tavalla kuin laitteessa olevat käyttönapit. Kaukosäädintä voi käyttää kylpyvä sekä kylpyvän apulainen. Vesitiiviisssä kaukosäätimessä on myös imukuppeja, joilla kylpyammenostin voidaan kiinnittää kylpyhuoneen seinään. KOLMAS TOIMENPIDE Paina laskunappia ja vedä kantovyö ulos, kunnes se ylettyy kiinnityskiskoon asti. KÄYTTÖ Jos akku on täynnä ja lämpötilamittari on kytketty, kylpyammenostin on valmis käytettäväksi. (Lämpötilamittari ei ole pakollinen nostimen käyttöön.) Kylpyammenostinta voi ohjata myös kaukosäätimellä.

5 NELJÄS TOIMENPIDE Laita kiinnitystanko kiskon toiseen päähän, käännä toisella puolella epäkesko ylös, laita tanko kiskoon ja pudota epäkesko alas. TARKKAILE, ETTÄ TANKO ON KIINNITETTY KISKOON TURVALLISESTI. KUUDES TOIMENPIDE Nyt kylpyammenostin on valmis käyttöön ja voit istuutua vyön päälle. Nosta jalat kylpyammeen reunan yli ja laske ne sitten veteen. Pidä samalla käsisijasta kiinni. VIIDES TOIMENPIDE Pingota vyö nostonappia painamalla kylpyammeen yli. Laite sammuu automaattisesti, kun vyö on riittävästi pingotettu. SEITSEMÄS TOIMENPIDE Paina nyt laskunappia, kunnes olet päässyt hitaasti ja turvallisesti ammeen pohjalle.

6 KAHDEKSAS TOIMENPIDE Nyt voit rentoutua ja nauttia kylvystä. Kylvystänostaminen toimi samalla tavalla kuin kylpyynlaskeminen. VALONÄYTTÖ Kun nappia painetaan, lämpötilavalo sekä akkuvalo palavat. Jos llaitetta ei käytettä, se sammuu automaattisesti. Akku kannattaa ladata, kun näytössä lukee 40%. HUOMAA! Jos näytössä lukee 20%, nostinta ei saa käyttää ja kannattaa ladata akku heti. Sinun turvallisuuttasi varten on mahdotonta laskea vyö, jos lataustilanne on alle 20%. Silloin vain vyön nostaminen on mahdollista. Lataa akku joka viikko käytöstä huolimatta. Siten se kestää kauemmin. YLLÄPITO JA HUOLTO YHDEKSÄS TOIMENPIDE Löysää vyö ja irrota laittiaan kiinnitetty pää painamalla laskunappia. Nyt voit irrottaa vyön ja kääriä sen. Jos akkua ladataan säännöllisesti sen pitäisi toimia luotettavasti vähintään yksi vuosi. Jos akussa on virhe, älä koskaan avaa akun koteloa. Akun huolimattomalla käsittelyllä voi vahingoittaa laitetta. Korvikeakut ovat aina saatavilla meidän kauttamme. On tärkeää, että akkuja hävitetään asianmukaisesti käytön jälkeen. Se tarkoittaa, että niitä ei heitetä tuleen eikä niitä hävitetä toisella huolimattomalla tavalla, vaan että ne hävitetään niille tarkoitettuilla hävityspaikoilla. Tähän laitteeseen on käytetty vain ruostumatonta terästä, jotta ruostuminen olisi mahdotonta. Kun kierrät vyön rullalle, pidä se pingotettuna, jotta se kiertyy suoraan. Laite sammuu sitten automaattisesti. Laite on suojattu kastumiselta. Kannattaa kuitenkin pitää huolta siitä, että sitä ei laiteta täysin veteen. Tavallinen käyttö ei kuitenkaan vahingoita laitetta. Pidä kuitenkin huolta siitä, että vesi ei pääse akkuun tehtyjä aukkoja kautta laitteen sisäpuolelle.

7 Kylpyammenostimen tavallinen ja huolellinen puhdistaminen riittää; se ei tarvitse muuta huoltoa. Älä käytä valkaisuainetta tai toisia ihon ärsyttäviä puhdistusaineita vyön puhdistamiseen. Comfort-Kylpyammenostimen voi käyttää monta vuotta. ASENTAMINEN Koska on tärkeää, että asentamisen on tehty turvallisesti ja kunnollisesti,tulisi sen olla asiantuntijan asentama. Kaikki seinät eivät ole luonteeltaan samanlaisia. Siksi tarvitaan erilaisia kiinnitysvälineitä. On tärkeää, että seinä sekä kiinnitysvälineet ovat kelvollisia tähän tarkoitukseen. TÄRKEÄÄ! Tämä kylpyammenostin ei toimi täydellisesti, jos kylpyammeen seinien ulkopuolet ovat taipuneita. LAITTEEN TAKAPUOLI JA KIINNITYSLEVY LAITTEEN KIINNITTÄMINEN SEINÄÄN VAKAASEEN LAATOITETTUUN SEINÄÄN: Aseta takaseinä kuten kuvailtu. Käytä sopivia tulppia ja riittävän pitkiä ruuveja kiinnittääksesi laitteen vakaaseen seinään. Noudata tulpanvalmistajan ohjeita, kiinnittääksesi ne oikein. Tarkkaile, että kaikki 6 kiinnitystä kannattaa laitetta oikein ja turvallisesti. Kuvassa 5 näkyy laitteen takapuoli ja kuvassa 4 kiinnityslevy. Kiinnityslevyssä on 6 pulttia, joiden kautta levy kiinnittetään sopivilla ruuveilla tai jollakin samankeltaisella seinään. Laiteen takaseinässä on 6 aukkoa, jotka riipustetaan kiinnityslevyn pulteille. Kylpyammenostin pitää kiinnittää mm kylpyammeen reunan yläpuolelle ja paikkaan, joka on sopivin nostimen käyttäjälle. EPÄVAKAASEEN TAI JÄLKIKÄTEEN RAKENETTU- UN SEINÄÄN: Tämänlaatuiseen seinään täydellisen turvallinen kiinnitys on ehdottoman tarpeellinen. Saattaa olla, että tarvitaan vahvistuksia tai vahvistuslevyä. Kysy neuvoa asiantuntijalta. Jos käytetään ruuveja ja muttereita laitteen kiinnittämiseen suoraan seinään ja sen takana sijaitsevaan vahvistuslevyyn, tarkkaile, että ruuvit ja mutterit päättyvät sileästi. VYÖ VOI MUUTOIN VAHINGO- ITTUA KÄYTÖSSÄ.

8 KIINNITTÄMINEN LATTIAAN KIVI- TAI BETONILATTIAAN: Ensiksi kannattaa tarkkailla, että lähellä ei ole kaapeleita eikä putkeja, jotka voi mahdollisesti vahingoittua. Kun olet kiinnittänyt laitteen seinään, laita vyö kylpyammeen yli ja laita kiinnityskisko sopivaan paikkaan. Käytä enintään 7:ä ruostumatonta teräsruuvia ja sopivaa tulpaa kiinnityskiskon kiinnittämiseen. MITTA JA PAINO Pituus: 56 cm Korkeus: 31 cm Syvyys: 10 cm Paino ilman pakkausta: 12,20 kg Paino mukaanlukien pakkaus: 15,50 kg PUULATTIAAN: Kuten ennen kuvailtu. Käytä enintään 7:ä puuruuvia kiinnityskiskon kiinnittämiseen. SISÄLTÖ PER PAKKAUSYKSIKKÖ 1 Comfort-Kylpyammenostin 1 seinäkiinnityslevy 1 vesilämpötilamittari 1 kiinnityskisko 1 käyttöohje (pidikkeet ja niihen kuuluvat kiinnitysruuvit eivät sisälly) 1 akku 1 laturi (Jatkuvan kehityksen vuoksi firma varaa itselleen oikeuden muuttaa tuotteen ja käsikirjan ominaisuuksia milloin tahansa) Myynti idumo Europe Hohenzollernstraße 15 D München idumo COMFORTLIFT KYLPYAMMENOSTIN CE-merkinnän mukainen Comfortlift kylpyammenostin REKISTERÖITY MALLI