-2, SIV-KJ :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIV-KJ :00"

Transkriptio

1 -2, SIV-KJ :00 Kokouskutsu Torstaina klo 17.00, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli Isokoski, varapuheenjohtaja Sture Liljeqvist Gunni-Maj Granholm Christel Sandell Aykut Saka Mona Vikström Kristina Saari Nils Karlström Esko Försti Monica Wenman Marita Salmu Ellen Strömberg Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kristina Stenman, kaupunginjohtaja Annica Haldin, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jan Levander, sivistysjohtaja Leif Storbjörk, kirjastonjohtaja Carola Sundqvist, museonjohtaja Marja-Leena Pitkäaho, kulttuurisihteeri Samuel Skrifvars, nuorisovaltuuston edustaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Brita Brännbacka-Brunell puheenjohtaja

2 29, SIV-KJ :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 30, SIV-KJ :00 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjan tarkastajat valitaan kokouksessa läsnä olevien joukosta.

4 31, SIV-KJ :00 ILMOITUSASIAT Kulttuuritoimisto: Runeberginviikolle 2017 on myönnetty virallinen asema valtioneuvoston kanslian hyväksymänä Suomi 100-tapahtumana, ja se on nyt julkistettu tapahtumakalenterissa sivustolla Elias Kahila Band, Spotlight Herman Lindqvist, kirjailijavierailu Järjestetään eläkeyhdistys Milstolpenin, Kaupunginkirjaston ja kulttuuritoimiston yhteistyönä. Museotoiminta: Pietarsaaren kaupunginmuseo suunnittelee satupäivän järjestämistä, johon sisältyy sadunkerrontaa suomeksi ja ruotsiksi. Satupäivä pidetään Satutunnit pidetään talonpoikaistuvassa tai Westmaninmuorin tuvassa. Pietarsaaren kaupunginmuseo osallistuu hankkeeseen Popove (=Pohjanmaan porvariston vuosisadat). Hanke rakentuu sille, että osallistuvat museot, eli K H Renlundin museo Kokkolassa, Raahen museo, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Seinäjoella sekä Pietarsaaren kaupunginmuseo julkaisevat yhdessä kirjasarjaa, Pohjanmaan porvariston vuosisadat / Borgarliv i Österbotten Pietarsaaren kaupunginmuseo on mukana vuonna 2013 ilmestyneessä I osassa ja osallistuu nyt suunnitteilla olevaan III osaan. Kirjat sisältävät artikkeleita suomeksi ja ruotsiksi ja jokaisella osalla on oma teemansa. I osassa aiheena oli asuminen ja elämänmuoto. Vuoden lastentapahtuma järjestetään tänä vuonna ajalla Tapahtuma rakentuu Pro Artibuksen näyttelyyn BY, joka tuo esiin suomenruotsalaisia kuvataiteilijoita, kuvittajia ja animaattoreita. Kaupunginkirjasto: Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on kaksikielinen hanke, jolle valtioneuvoston kanslia on myöntänyt virallisen statuksen yhtenä Suomi 100 vuotta -tapahtumana ja tulee piakkoin olemaan sivustolla Esittelevä virkamies, kirjastonjohtaja: Merkitään tiedoksi.

5 32, SIV-KJ :00 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Museonjohtaja on tehnyt viranhaltijapäätöksiä kesä - elokuussa 2016 oheisen liitteen mukaisesti: Liite 32 A Kirjastonjohtaja on tehnyt viranhaltijapäätöksiä kesä - elokuussa 2016 oheisen liitteen mukaisesti: Liite 32 B Kulttuurisihteeri on tehnyt viranhaltijapäätöksiä kesä - elokuussa 2016 oheisen liitteen mukaisesti: Liite 32 C Esittelevä viranhaltija, kirjastonjohtaja: Merkitään tiedoksi.

6 33, SIV-KJ :00 CFV: 16/2015 KULTTUURIPOLIITTINEN OHJELMA Kh Kaupunginsihteeri: Pietarsaaressa ei ole kirjallista kulttuuripoliittista ohjelmaa, joten sellaisen laatiminen on perusteltua ja ajankohtaista. Ohjelmaan olisi hyvä sisällyttää sekä nykytilan analyysi että tulevaisuuden linjauksia mm. kulttuurityön painopistealueista, kehittämistarpeista, yhteistyömahdollisuuksista ja mahdollisista priorisoinneista. Jotta ohjelma toimisi ohjaavana työkaluna, tulee sen olla konkreettinen ja selkeä. On myös tärkeää kytkeä laadittava ohjelma kaupungin strategiaan sekä muihin toimenpideohjelmiin. Kulttuuripoliittisen ohjelman laatiminen vaatii viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välistä yhteistyötä yhdessä yhteisessä työryhmässä. Päätös Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä, että kaupungille laaditaan kulttuuripoliittinen ohjelma ja lähettää asian kulttuurijaostolle työryhmän perustamista varten. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl-kj Pietarsaaren kulttuuripoliittisen ohjelman laatimisesta on keskusteltu myös aikaisemmin, mutta asia ei ole edennyt kulttuuritoimialan uudelleenorganisoinnin ja sivistyslautakunnan kulttuurijaoston toimintasäännön muutoksen vuoksi. Myös kulttuuritoimisto on nyt uudelleenorganisoitu ja löytänyt muotonsa, joten kulttuuripoliittisen ohjelman laatimistyö voi jatkua. Päätös Valmisteleva viranhaltija, museonjohtaja: Kulttuurijaoston yksikönpäälliköt laativat yhdessä kehykset kulttuuripoliittiselle ohjelmalle, joka esitellään seuraavassa kokouksessa, jolloin myös nimetään työryhmä. Sivistyslautakunnan kulttuurijaosto: hyväksyttiin.

7 33, SIV-KJ :00 CFV: 16/2015 Sivl-kj Edellisen kokouksen päätöksen mukaan on laadittu kehysehdotus ja työryhmä voidaan valita kulttuuripoliittisen ohjelman jatkotyötä varten. Kehysehdotus Liite 20 Päätös Valmisteleva viranhaltija, museonjohtaja: Kulttuurijaosto valitsee työryhmään kulttuurijaoston johtavien viranhaltijoiden lisäksi Pietarsaaren seudun musiikkiopiston rehtorin Bo-Anders Sandströmin sekä kaksi luottamushenkilöä kulttuurijaostosta. Sivistyslautakunnan kulttuurijaosto: Työryhmän jäseniksi valittiin Brita Brännbacka-Brunell (kulttuurijaoston puheenjohtaja), Sauli Isokoski (kulttuurijaoston varapuheenjohtaja), Marja-Leena Pitkäaho (kulttuurisihteeri), Leif Storbjörk (kirjastonjohtaja), Guy Björklund (museonjohtaja) ja Bo-Anders Sandström (Pietarsaaren seudun musiikkiopiston rehtori). Työryhmä voi tarvittaessa kutsua asiantuntijoita kokouksiinsa. Kh Annika Myllärin ja Sören Lillkungin kirjelmä: Liite 413 Kaupunginsihteeri: Schauman-salin toimitusjohtaja Annika Mylläri ja ammattikorkeakoulu Novian kulttuuriyksikön yksikönjohtaja Pietarsaaressa, Sören Lillkung ovat laatineet kirjelmän, jossa he esittävät oman näkemyksensä kaupungin kulttuuristrategian valmistelusta ja toteuttamisesta. Mylläri ja Lillkung toivovat, että strategiatehtävä käynnistetään perusteellisesti järjestämällä suurempi kokous, jossa kaikille kaupungin kulttuuritoimijoille annetaan tilaisuus vaikuttaa kulttuuristrategian tavoitteeseen ja myös määrittää ongelmat, jotka on ratkaistava ennen tavoitteisiin pääsyä. Kaupunginhallituksen ja kaupungin kulttuurijaoston on luonnollisesti johdettava prosessia, mutta Mylläri ja Lillkung haluavat ehdottomasti olla prosessin osallisia alusta loppuun. Kaupunginjohtajan sijainen:

8 33, SIV-KJ :00 CFV: 16/2015 Kaupunginhallitus merkitsee kirjelmän tiedoksi ja toimittaa sen eteenpäin sivistyslautakunnan kulttuurijaostolle ja työryhmän puheenjohtajalle. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl-kj Annika Myllärin ja Sören Lillkungin kirjelmä: Liite 33 Kulttuurijaosto on saanut tehtäväksi kulttuuripoliittisen ohjelman laatimisen Pietarsaaren kaupungille. Kulttuurijaosto on nimennyt työryhmän ja tehtävä on aloitettu. Kulttuurijaosto päätti että työryhmään kuuluisi omien johtavien virkamiesten ja kahden valtuutetun lisäksi myös Pietarsaaren musiikkiopiston johtava virkamies, jotta tulevaan kulttuuripoliittiseen ohjelmaan sisältyisi myös kaupungin kulttuuritoiminnat Pietarsaaren musiikkiopisto ja lasten taidekoulu Balatako. Sittemmin Campus Allegron muut toimijat ovat jättäneet kaupunginhallitukselle kirjelmän, jossa motivoidaan kulttuurijaoston tehtävän laajentamista. (Ks. liite). Työryhmä toteaa, että jos tavoite on kulttuuripoliittinen ohjelma, johon sisältyy miltei kaikki Pietarsaaren kulttuuriset instituutiot, niin kunnalliset kuin ei-kunnalliset, tehtävästä tulee niin laaja, että siihen tarvitaan pätevä ulkopuolinen henkilö, joka omaa riittävän ymmärryksen ja tiedon tehtävää varten. Työryhmä on tehnyt kustannusarvion ja kyselyjen jälkeen löytänyt sopivan henkilön tehtävää varten. Kaupunginhallitusta pitää informoida muuttuneesta tilanteesta. Esittelevä virkamies, kirjastotoimenjohtaja: Kulttuurijaosto päättää, että kulttuuripoliittinen ohjelma tulisi työstää laajemman mallin mukaan, edellyttäen että kaupunginhallitus hyväksyy menettelytavan.

9 33, SIV-KJ :00 / :s bilaga: Liite 33/Sivl-kj Vastaanottaja: Anne Ekstrand, vt. kaupunginjohtaja Pietarsaaren kaupunginhallitus Pietarsaaren kaupungin kulttuuristrategia kommentteja ja toiveita Tietoomme on tullut, että Pietarsaaren kaupunginhallitus on viime keväänä pyytänyt kaupungin kulttuurijaostoa laatimaan kulttuuristrategian kaupungin kulttuurielämää, eli kulttuuritoimistoa, kirjastoa, museotoimintaa, taiteen perusopetusta yms. varten. Me allekirjoittaneet, Schauman-salin toimitusjohtaja Annika Mylläri ja ammattikorkeakoulu Novian kulttuuriyksikön yksikönjohtaja Pietarsaaressa, Sören Lillkung, haluamme täten esittää oman näkemyksemme kyseisen strategian valmistelusta ja toteuttamisesta. Olemme keskustelleet kulttuurijaoston puheenjohtajan, Brita Brännbacka-Brunellin, kulttuurisihteeri Marja-Leena Pitkäahon, musiikkiopiston vt. rehtorin Bo-Anders Sandströmin sekä kaupunginjohtajan sijaisen, Anne Ekstrandin kanssa. Olemme huolestuneista valitettavasta kahtiajaosta, jota on havaittavissa kaupungin kulttuurielämässä. Kirjoitamme kirjeen omilla äidinkielillämme, jotta voimme samalla tuoda esiin rikkaan, kaksikielisen tehtävän, jota me kouluttajat ja kulttuurihallinnoijat suureksi onneksemme saamme harjoittaa Pietarsaaressa. 1. Taustaa Pietarsaaren kulttuurielämän tilanne muuttui dramaattisesti Campus Allegron valmistuttua vuonna Sekä ammattikorkeakoulu Novian että Yrkesakademin YA:n taidekoulutukset muuttivat tuolloin Pietarsaareen, ja sekä Schauman-sali että Galleria GRO otettiin käyttöön. Ammattikorkeakoulu Novian kulttuuriyksikössä Pietarsaaressa opiskelee tänä päivänä n. 270 opiskelijaa ja henkilöstön edustajia on 40. Yrkesakademin YA:lla on vuorostaan n. 90 opiskelijaa, henkilöstöön kuuluu n. 8 työntekijää. Novian puitteissa tarjotaan tänä päivänä kandidaattitason koulutusta, 240 opintopistettä kuvataiteen, valokuvauksen, muotoilun sekä musiikin alalla. Vuonna 2017 uusia oppilaita otetaan myös näyttämötaiteen koulutukseen, joka muuttaa Vaasasta Pietarsaareen. Novian ensisijaisena tehtävänä on tarjota korkeakoulutason koulutusta ruotsiksi. Tilanne muuttui hiukan ongelmalliseksi siitä syystä, että Novia päätti hoitaa sekä Schauman-salin että Galleria GRO:n toimintaa (yhteistyössä Konstverket r.f.-yhdistyksen kanssa) syksyllä Pietarsaaren kaupunki ei halunnut ottaa tehtävää vastaan, eikä myöskään muita ehdokkaita tarjoutunut tehtävään. Vihkiäisviikko lähestyi ja syyskuussa 2012 Novia päätti vastahakoisesti ottaa tehtäväkseen sekä salin että gallerian toiminnan hoitamisen. Osakeyhtiö Jakobstads Konsertsal AB oli perustettu ja toimitusjohtajaksi palkattiin Annika Mylläri, jolla on kokemusta vastaavasta toiminnasta. Hän oli tuolloin, West Coast Opera Kokkolan toiminnanjohtajan ominaisuudessa ja yhdessä Jazzoo-yhdistyksen puheenjohtajan, Peter Hauptmannin kanssa, ottanut tehtäväkseen strategian laatimisen sen osalta, miten Kokkola ja Pietarsaari voisivat tehdä yhteistyötä ammattitason koulutuksen ja musiikin alalla. Strategia on nyt valmis ja se tullaan esittelemään Kokkolan ja Pietarsaaren johtaville päättäjille ja viranhaltijoille. Myllärin tehtävä Schauman-salin toimitusjohtajana ei ollut kadehdittava. Muutamassa kuukaudessa oli yhdistettävä koulutukset Campus Allegrossa salin ja gallerian ympärille, sekä luoda kestävät rakenteet tulevaisuuden toimintaa varten. Novian tavoitteena oli heti alusta alkaen saada kaupungin kulttuurihallinto nopeasti mukaan salin ja gallerian ympärillä tehtävään työhön, jotta löydettäisiin synergiaa, sekä pitkällä tähtäimellä kestävä taloudellinen ja ohjelmallinen kokonaisuus. Pyrkimys on osoittautunut odotettua

10 33, SIV-KJ :00 / :s bilaga: Liite 33/Sivl-kj vaikeammaksi, sillä Pietarsaaren kulttuurihallinto ja Schauman-sali (jonka tarjonta on kasvanut räjähdysmäisesti) toimivat vielä kolmen vuoden jälkeenkin eri tahoilla, tosin hyvässä yhteistyössä. Ammattikorkeakoulu Novia on täten osittain vasten tahtoaan ja tehtävänsä vastaisesti muodostunut huomattavaksi kulttuurintuottajaksi Pietarsaaren kaupungissa ja Pietarsaaren seudulla. Tämä tilanne ei pitkällä tähtäimellä ole mahdollinen. 2) Schauman-salin tilanne ja näkemys kunnallisen kulttuuristrategian laatimisesta Toivoisimme, että voisin yhtenä kaupungin merkittävänä tapahtumatuottajana olla valmisteluryhmässä mukana. Tässä perustelumme: - Schauman-salissa tuotetaan ammattimaisesti yli 120 tapahtumaa vuodessa, olemme näkyvä osa kaupungin kulttuuritarjontaa Suomessa ja jopa kansainvälisesti. - Pietarsaaren kaupunki osallistuu salin toimintaan tukemalla samalla paikallisia pienempiä järjestäjiä, täten olemme myös kaupungin oma toimija. - Kaupunki on pieni, ja joku erillinen, ilman toimijoita valmisteltu strategia tuntuu eriyttävältä ajatukselta. - Mikään kulttuuristrategia ei ole menestyksekäs ilman toimijoiden varhaista sitouttamista ja kaupungin kulttuuritarjonta ja kulttuurillinen tahtotila tulisi suunnitella yhdessä toimijoiden kanssa. - Olen mukana valtakunnallisessa hankkeessa Culture Finland ja tiimijäsen sen osastossa Culture Österbotten, jossa koko rannikkoa yhdistetään tapahtumallisesti ja matkailullisesti. Mielestäni tällaiset valtakunnalliset hankkeet kannattaa ottaa sisään kuntien ja kaupunkien omiin strategioihin. Pieni toimija on yksinäinen, vain yhteistyössä on voimaa. - Koen myös myötätuntoa taidepuolta kohtaan. Kokonainen koulutus on siirretty Uudestakaarlepyystä Pietarsaareen, täynnä ammattilaisia kansainvälisellä tasolla. Heillä ei ole kaupungin kulttuuritoimijana virallista statusta ja taideyhteisöt eivät ole järjestäytyneet samantyyppisellä synergialla, kuin musiikkioppilaitokset. Galleria GRO etsii vielä kestäviä toimitusmuotoja. Nämä samat asiat on käyty läpi Kokkolassa, kun aloitimme oopperafestivaalin toteuttamisen vuonna Vuosien myötä tilanne on selkiintymässä ja järjestäytymässä siten, että Kokkolassa on 3 lippulaivaa kulttuurin alalla, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Kokkolan Oopperayhdistys sekä Kokkolan kaupunginteatteri. Yhteistyötä tehdään monella tasolla, vaikka sekä orkesteri että ooppera ovat yhdistyksiä. Kokkolan Festivaaleilla on yhteinen organisaatio, Kokkola Events Karleby, joka koordinoi yhteismarkkinointia festivaalien aikataulutusta. Pietarsaaren kulttuuritapahtumien tarjonta on suuresti muuttunut konserttisalin, gallerian ja kampuksen myötä, nyt se näkyy valtakunnallisesti. Salistamme ja kampuksestamme puhutaan Helsingissä alan seminaareissa. Meillä on siis juuri nyt ainutlaatuinen mahdollisuus. Vain yhteistyöllä pystymme käyttämään tätä hetkeä. Jos kaikki suunnitellaan ja aikataulutetaan yhdessä, käytetään kaikkia tiloja ja ollaan yhdessä liikkeellä, kaikki voittavat ja tulemme onnistumaan. Kulttuuri on iloinen ja positiivinen ja elämää kannatteleva asia. 3) Toivomuksia Toivomme, että Pietarsaaren kaupunginhallitus syventää entisestään Pietarsaaren kaupungin kulttuuristrategiatehtävää ja pidentää strategian laatimista siten, että se sisältää kaikki osa-alueet, jotka yhdessä muodostavat fantastisen kulttuurikokonaisuuden, jonka jo voimme nähdä. Tehtävänä olisi luonnollisesti tämän kokonaisuuden muodostaminen kestäväksi pitkällä tähtäimellä. Tuolloin meidän kaikkien tulisi myös yhdessä luoda hallinnollinen kokonaisuus, jossa koulutusten järjestäjät harjoittavat koulutustaan ja kulttuurihallinnoijat huolehtivat kulttuuritarjonnasta. Tämä toteutettaisiin parhaassa mahdollisessa yhteistoiminnassa ja osoittaen kunnioitusta kaikilla tasoilla, sekä genre-, taso- että infrastruktuurirajojen osalta. Toivomme, että strategiatehtävä käynnistetään perusteellisesti järjestämällä suurempi kokous, jossa kaikille kaupungin kulttuuritoimijoille annetaan tilaisuus vaikuttaa kulttuuristrategian tavoitteeseen ja myös määrittää

11 33, SIV-KJ :00 / :s bilaga: Liite 33/Sivl-kj ongelmat, jotka on ratkaistava ennen tavoitteisiin pääsyä. Kaupunginhallituksen ja kaupungin kulttuurijaoston on luonnollisesti johdettava prosessia, mutta haluamme ehdottomasti olla siinä osallisia alusta loppuun. Pietarsaaressa Ystävällisin terveisin Sören Lillkung Yksikönpäällikkö, Novia/kulttuuri Annika Mylläri tj., Jakobstads Konsertsal AB

12 34, SIV-KJ :00 UBV: 696/2016 LAHJATAITEEN VALINTA 2016 Pietarsaaren kaupunki muistaa perinteisesti 20, 30 tai 40 vuotta palveluksessaan ollutta henkilöstöä grafiikkalahjalla. Käytännössä kulttuuritoimisto on pyytänyt lahjagrafiikkaehdotuksia ja kulttuurijaosto on valinnut sitten ehdotuksista teoksen, jonka henkilöstötoimisto on lunastanut ja kustantanut. Lahjataidekilpailun säännöstö päivitettiin tammikuussa 2015 (Sivistyslautakunnan kulttuurijaosto ). Kilpailuaika on vuosittain ja osallistujat ovat Pohjanmaalla, Keski- Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla asuvat kuvataiteilijat. Hyväksyttävät tekniikat ovat metalligrafiikka, puukaiverrus, linoleikkaus, litografia ja serigrafia (silkkipaino). Aihe on taiteilijalle vapaavalintainen. Kilpailutyöt arvostellaan nimettöminä. Arvostelussa huomioidaan taideteoksen toteutus, sekä taiteellisen ja teknisen osaamisen taso. Kulttuuritoimisto on tiedottanut kilpailusta eri kanavien kautta Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla asuville kuvataiteilijoille. Lahjataide-ehdotukset ovat ennakkoon nähtävissä kulttuuritoimistossa. Kulttuurisihteeri: Kulttuurijaosto arvostelee ehdotukset nimettöminä ja valitsee voittavan grafiikkateoksen sekä yhden grafiikkateoksen varalle. Esittelevä viranhaltija, kirjastotoimenjohtaja: Hyväksyttäneen.

13 35, SIV-KJ :00 UBV: 352/2016 TOIMISTOASSISTENTIN TOIMI Kulttuuritoimisto muutti vuodenvaihteessa 2015/2016 kirjaston kiinteistöön. Kirjaston kiinteistössä on tällä hetkellä useita toimijoita. Kaupunginhallitus vastaa omista tiloistaan ja sivistyslautakunnan kulttuurijaosto hoitaa kirjasto- ja kulttuuritoiminnan kiinteistössä. Kirjastotoimen yksikönpäällikkönä toimii kirjastonjohtaja ja kulttuuritoimiston yksikönpäällikkönä toimii kulttuurisihteeri. Kaupunginkirjasto on vuodesta 1999 vuodenvaihteeseen 2015/2016 harjoittanut kirjastotoimintaa 2367 m 2 :n tiloissa Runeberginkatu 12:ssa. Vuodenvaihteen jälkeen 43 m 2 tiloista on siirtynyt Kulttuuritoimiston toiminnalle. Sisäiset vuokrat korjataan vasta vuonna 2017 vuoden 2017 talousarvion myötä, mikä on vuokranantajallamme tapana. Kaupunginkirjastolla on ollut vahtimestari, mutta tämän jäätyä eläkkeelle virka on jätetty täyttämättä. Vahtimestari palkattiin taannoin (v. 1985) ensisijaisesti järjestyksen ylläpitämis- ja valvontatehtäviin, sekä joihinkin muihin tehtäviin. Työpaikkailmoituksessa mainittiin seuraavaa: On toivottavaa, että vahtimestari voi käyttää omaa autoaan työssään. (Tänä päivänä lähinnä mm. kirjapakettien kuljettamiseen kouluihin). Tilanne 2016: Valvonnan tarve ei ole pienentynyt, ja aktiivisesti järjestystä valvovasta henkilöstä on tarvetta päivittäin. Tämä on tärkeää kirjaston käyttäjien ja kulttuuritoimistossa kävijöiden viihtyvyyden kannalta, ja että he voivat tuntea olonsa turvalliseksi käyttäessään tarjoamiamme palveluita. Kirjastotalossa on kolme sisäänkäyntiä katutasossa. Kirjastossa on kolme palvelutiskiä, joissa on aina henkilöstöä, sekä yksi lähes aina miehitetty palvelutiski lukusalissa. Yleisölle avoimet tilat ovat kahdessa kerroksessa. Kulttuuritoimiston kulttuurisihteerillä on huone toisessa kerroksessa. Kirjasto- ja kulttuuritalon aukioloajat ovat väljät ja pääsääntöisesti seuraavat: (talviaika) Kirjasto: ma-to 10 20, pe 10 17, la Lehtilukusali: ma-to 10 20, pe 10 17, la 10 14, su (kesäaika) Kirjasto: ma 10 19, ti-pe Lehtilukusali: ma 10 19, ti-pe 10 17, la 10 14, su Kirjaston henkilöstö on vähentynyt 20,22 henkilötyövuodesta (v. 2008) 16,5 henkilötyövuoteen (v. 2015) ja väheni alkaen yhdellä henkilöllä (0,84 henkilötyövuotta). Henkilöstömäärä vähenee alkaen vielä yhdellä henkilöllä (1 henkilötyövuosi, muu henkilöstö), joten henkilöstömäärä on

14 35, SIV-KJ :00 UBV: 352/ ,7. Tämän lisäksi meidän tulisi saada jonkinlaista vähennystä kulttuuritoimiston hyödyntäessä yhteisiä kansliatoimintojamme. Tilanne on aivan kestämätön pitemmän päälle. Useampi henkilö päättää lisäksi työuransa eläkkeelle jäämisen johdosta, kaksi henkilöä jo vuodenvaihteessa 2016/2017. Kirjastotoiminta tarvitsee vahvistusta sekä kirjastoammatillisella puolella että muun henkilöstön osalta. Muu henkilöstö: Kirjasto tarvitsee henkilön, joka voi valvoa järjestystä päivittäin, olla osittain paikalla lehtilukusalissa, auttaa kuljetusten kanssa, sekä järjestää kirjaston tiloja kuntoon tapahtumien yhteydessä. Kirjastolla on jatkuva tarve kirjalähetysten kuljettamisesta erilaisiin pienempiin palvelupisteisiin, sekä kirjapakettien viemisestä kaupungin kouluihin. Kaupungin kouluihin vietiin vuonna 2015 yhteensä 273 kirjapakettia, jotka sisälsivät yhteensä kirjaa. Kulttuuritoimistossa on kahden työntekijän sijasta nykyään yksi työntekijä. Kansliatehtävät on nykyään yhdistetty kirjaston kansliatehtäviin. Kulttuuritoimiston tilojen vuokraaminen, kuten Palokunnantalo, VPK ja Koulupuiston ulkonäyttämö, hallinnoidaan maaliskuusta 2016 alkaen Kirjasto- ja kulttuuritalon toisen kerroksen infotiskiltä. Tilanne, jossa kulttuuritoimistossa on ainoastaan yksi kokoaikainen työntekijä, vaikuttaa kestämättömältä pitemmän päälle. Tällä hetkellä kulttuuritoimisto ei voi järjestää osaa toiminnasta, johon asiakkaat ovat tottuneet, esim. teatteri- ja/tai kulttuurimatkoja, sillä meillä ei ole henkilöstöä ilmoitusten vastaanottamiseen tai matkanjohtajana toimimiseen. Toisena käytännön esimerkkinä voidaan mainita, että kulttuuritoimisto ei henkilöstötilanteen vuoksi voi osallistua lasten kesätaidekurssien järjestämiseen vuonna Kulttuuritoimisto tarvitsee apua erilaisiin työtehtäviin, kuten ylimääräistä apua tapahtumien yhteydessä, erilaisten ilmoittautumisten vastaanottamisessa, matkanjohtajatehtävissä esim. teatteri- ja/tai kulttuurimatkoilla. Oma suuri lukunsa on Runeberginviikon järjestäminen, johon liittyy monia panostuksia ja vaadittavia henkilöstöresursseja. Anomme sen vuoksi yhdessä toimistovahtimestaria Runeberginkatu 12:een. Henkilön työpanos jakautuisi kirjaston ja kulttuuritoimiston välillä suhteessa 80/20. Kirjastonjohtaja ja kulttuurisihteeri: Anomme henkilöstöjaostolta lupaa saada julistaa haettavaksi kokoaikainen toimistovahtimestarin toimi, sijoituspaikkana Kirjasto- ja kulttuuritalo, Runeberginkatu 12. Valmisteleva viranhaltija, kirjastonjohtaja: Hyväksyttäneen.

15 35, SIV-KJ :00 UBV: 352/2016 Päätös Sivistyslautakunnan kulttuurijaosto: hyväksyttiin. Hj Hj liite A Henkilöstöjohtaja: Henkilöstöjaosto hyväksyy toimistovahtimestarin sisäisen rekrytoimisen. Päätös palautettiin. Hj Henkilöstöjohtaja: Järjestyksen ylläpitäminen on tärkeää sekä kirjaston että kulttuuritoimiston asiakkaiden, sekä toiminnan toimivuuden kannalta. Lisäksi tarvitaan henkilö, joka voi hoitaa kuljetukset. Kulttuuritoimisto tarvitsee lisämäärärahan, sillä kulttuuritoimihenkilön määräraha poistettiin kokonaan muutama vuosi sitten. Kirjasto ja kulttuuritoimisto jakaisivat kokoaikaisen resurssin suhteessa 60/40. Toimistovahtimestarin nimike muutettaisiin toimistoassistentiksi, joka kuvaa paremmin työnkuvaa. Päätös Henkilöstöjaosto hyväksyy toimistoassistentin ulkoisen rekrytoinnin. hyväksyttiin. Sivl-kj Henkilöstötoimisto on myöntänyt kaupunginkirjastolle ja kulttuuritoimistolle ( ) luvan julistaa ulkoisesti haettavaksi toimistoassistentin toimen. Kulttuurijaostolle esitellään ehdotus ilmoituksen tekstiksi.

16 35, SIV-KJ :00 UBV: 352/2016 Liite 35 Esittelevä virkamies, kirjastotoimenjohtaja: Hyväksyttäneen.

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-12-15 17:00 Kokouskutsu Torstai 15.12.2016 klo 17.00, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :30

-2, SIV-KJ :30 -2, SIV-KJ 2017-01-18 18:30 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 18.30, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-03-30 17:00 Kokouskutsu Torstaina 30.3.2017 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 -2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-11-16 17:00 Kokouskutsu Torstaina 16.11.2017 klo 17.00, Herckules kabinetti, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-09-07 17:00 Kokouskutsu Torstaina 7.9.2017 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset Varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja Sauli Isokoski,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-11-10 17:00 Kokouskutsu Torstaina 10.11.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-08-24 16:00

-2, SIVL 2015-08-24 16:00 -2, SIVL 2015-08-24 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 24.8.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kulttuurilautakunta AIKA 25.11.2014 klo 17:00-19:20 PAIKKA Tesjoen kirjasto, Keskustie 2 LÄSNÄ Schroderus Toini puheenjohtaja Rosenberg Thomas varapuheenjohtaja Sirén

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-05-22 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 22.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY. Stpj , 10

APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY. Stpj , 10 APULAISKAUPUNGINSIHTEERIN REKRYTOINTI JA KONSERNIHALLINNON UU- DELLEENJÄRJESTELY Stpj 15.3.2012, 10 Liite A Pietarsaaren kaupunki on rekisterinpitäjänä useilla hallinnonaloilla, joissa edellytetään tietosuojan

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-10-30 10:00 Kokouskutsu Maanantaina 30. lokakuuta ja tiistaina 31. lokakuuta 2017 klo 10.00, Kalajoen hiekkasärkät Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-08-21 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 21. elokuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-09-26 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 26.9.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) KULTTUURITOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 27.10.2008. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU KULTTUURILAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Toimiala

Lisätiedot

Kulttuuri- ja kansalaistoimi

Kulttuuri- ja kansalaistoimi 1 (5) Kulttuuri- ja kansalaistoimen johtosääntö Kaupunginvaltuuston hyväksymä 9.6.2010/ Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta 1 Toiminta-ajatus Toimiala Lautakunnan toiminta-ajatuksena on edistää,

Lisätiedot

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Torstai klo. 14.00, Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Ulrika Rönnback, puheenjohtaja Carola Sundqvist Ulf Stenman,

Lisätiedot

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas KOKOUSKUTSU Keskiviikkona 7.2.2019 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Varsinaiset jäsenet Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-02-17 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-06-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Päättäjät varajäsenet

Päättäjät varajäsenet KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Tiistai klo. 14.00, Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari Päättäjät Varsinaiset jäsenet Ulrika Rönnback, puheenjohtaja Ulf Stenman, varapuheenjohtaja Helena Berger Jan-Erik Högdahl

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Nuorisovaltuusto 06.02.2018 AIKA 06.02.2018 klo 16:00-17:01 PAIKKA Korvatunturin koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-12-20 17:00 Kokouskutsu Tiistaina 20.12.2016 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-02-11 17:30 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll.

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll. sivu 1(9) nro 3/2009 Elin: Hallitus Aika: 16.2.2009 klo 9.00 10.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone, R 0, Vaasan keskussairaala Gun Kapténs Per Hellman, varapj. Jan Erik Granö

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009 Kokousaika 4.2.2009 klo 18.30-19.30 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

Matti Lohen koulu, Rautalampi 29.1.2010

Matti Lohen koulu, Rautalampi 29.1.2010 RAUTALAMMIN KUNTA Sivistyslautakunta Sivu 1 (17) Nro 1 / 2010 PÖYTÄKIRJA KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 20.1.2010 klo 18.00 20.00 Matti Lohen koulu Emma Ilomäki Sirpa

Lisätiedot

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunta 1.4.2009 Liite B 3 20 ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Voimaantulo: SISÄLLYSLUETTELO SISÅLLYSLUETTELO... l 1 TOIMIALA JA KOKOONPAN0... 2 2 KIRJASTOLAITOS... 2 3

Lisätiedot

xx klo 10:00 -, After Eight Pietarsaaren Eläkeläiset r.y. Alli Bro, varapuheenjohtaja Pietarsaaren Eläkkeensaajat r.y.

xx klo 10:00 -, After Eight Pietarsaaren Eläkeläiset r.y. Alli Bro, varapuheenjohtaja Pietarsaaren Eläkkeensaajat r.y. PÖYTÄKIRJA Sivu 1 Kokousaika ja kokouspaikka Päättäjät xx klo 10:00 -, After Eight Varsinaiset jäsenet Jakobstads Veteraner Bertel Widjeskog, puheenjohtaja Pietarsaaren Eläkeläiset r.y. Alli Bro, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VALTUUTETTU HELINÄ SIPINEN YM.: ALOITE HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESTÄ. Kv , 33

VALTUUTETTU HELINÄ SIPINEN YM.: ALOITE HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESTÄ. Kv , 33 VALTUUTETTU HELINÄ SIPINEN YM.: ALOITE HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESTÄ Kv 16.4.2007, 33 Aloite: Liite 33 Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää aloitteen

Lisätiedot

Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston 4. kokous 1 (5) Kokoustiedot. Aika: klo

Pöytäkirja. Nuorisovaltuuston 4. kokous 1 (5) Kokoustiedot. Aika: klo 1 (5) Nuorisovaltuuston 4. kokous Kokoustiedot Aika: 4.9.2018 klo 14.00-15.29 Paikka: Saapuvilla olleet jäsenet: Valtuustosali Ville Virtanen puheenjohtaja Aleksi Suro 1. varapuheenjohtaja Sofia Källström

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :15

-2, SIV-LJ :15 -2, SIV-LJ 2018-09-20 18:15 Kokouskutsu Torstaina 20.9.2018 klo 18.15, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-01-20 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 20.1.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä,

Kunnantoimisto Kemiössä, 1/2014 KUTSU 1 Kokousaika: klo 17.00 Kokouspaikka: Kemiön kunnantoimisto, hallitushuone Jäsenet: Anders Laurén Patrick Joki Cathina Wretdal-Lindström Lars Söderlund Marjaana Hoikkala Janni Lindholm Janina

Lisätiedot

-2, TL :00

-2, TL :00 -2, TL 2017-05-30 12:00 Kokouskutsu Tiistai 30.5.2017 klo 12.00, ravintola Pavis, isompi kabinetti, Paviksentie 2 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-12-04 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 4.12.2018 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet: Paula Mäkelä yhteisöpedagogi Emilia Veijola. Mio-Ossian Ojanen

Muut saapuvilla olleet: Paula Mäkelä yhteisöpedagogi Emilia Veijola. Mio-Ossian Ojanen 1 (6) Nuorisovaltuuston 3. kokous Kokoustiedot Aika: 22.5.2018 klo 16.00-17.14 Paikka: Saapuvilla olleet jäsenet: Martinsali Ville Virtanen, puheenjohtaja Aleksi Suro, 1. varapuheenjohtaja Sofia Källström,

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Vuorossa ovat Marita Kiviranta ja Esa Malkamäki. 1 ILMOITUSASIAT 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Vuorossa ovat Marita Kiviranta ja Esa Malkamäki. 1 ILMOITUSASIAT 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 7/2014 Aika Paikka 2.9.2014 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 8) Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunta

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 8) Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunta Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika, klo 17:30-19:00 Paikka Jä rvenpä ä - talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 14 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

-2, MUSOP :00

-2, MUSOP :00 -2, MUSOP 2016-10-04 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 4.10.2016, klo 16.00, Green Room, Campus Allegro Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Monica Grankulla-Häggblom, puheenjohtaja Anni

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-02-15 16:00 Kokouskutsu Torstaina 15.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 11/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 11/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 11/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Maanantaina 9.9.2019 klo 18.00 Paikka Teknisen toimiston kokoustila Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Kangasniemi Pöytäkirja 8/2017 1 (12) Aika 07.11.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsitellyt asiat 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 62 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla Hellén. Hans-Erik Lindqvist. Paula Granbacka. Paula Granbacka.

Omistajaohjausjaosto. Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla Hellén. Hans-Erik Lindqvist. Paula Granbacka. Paula Granbacka. Pöytäkirja sivu 1(6) nro 6/2018 Elin: Omistajaohjausjaosto Aika: 21.12.2018 klo 9.00-10.45 Paikka: Hallituksen kokoushuone T1 Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hans Frantz Raija Kujanpää Mona Vikström Ulla

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-12-16 16:00

-2, SIVL 2015-12-16 16:00 -2, SIVL 2015-12-16 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 16.12.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 1/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai 10.01.2018 klo 16.30 17.30 Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen Pesola

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -2, KV 2017-10-23 18:00 Kokoustiedot Aika 23.10.2017 klo 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-06-13 08:00 Kokouskutsu Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 08.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Pensionärsgillet i Jakobstad r.f. Pietarsaaren Eläkkeensaajat r.y. Willes pensionärsklubb r.f. Pensionärsklubben Milstolpen r.f.

Pensionärsgillet i Jakobstad r.f. Pietarsaaren Eläkkeensaajat r.y. Willes pensionärsklubb r.f. Pensionärsklubben Milstolpen r.f. PIETARSAAREN KAUPUNKI Vanhusneuvosto PÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä Kokous Tiistai, 24.5.2011 klo 10.00 sosiaali- ja terveysvirastossa, Fenixissä Varsinaiset jäsenet Pensionärsgillet i Jakobstad r.f. Ralf

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Aika 28.09.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 178 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan kunnanvaltuusto päätös 14.4.2014

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-04-19 17:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Keskiviikkona 23.1.2019 klo 17.00, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu

LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/ Asia Otsikko Sivu LOIMAAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta KOKOUSKUTSU AIKA 15.11.2017 kello 14:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Kulttuurilautakunta 21.8.2014, pöytäkirjan liite nro 4 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Kulttuuritoimi huolehtii kulttuurilautakunnan alaisena toimialaansa kuuluvista

Lisätiedot

Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen

Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 9 /2014 Aika: maanantai 1.12.2014 klo 18 19.15 Paikka: Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti puheenjohtaja Ahlström Martti

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirj-kulttltk 17 KunL:n 58 :n 2 mom. mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä ja kokouskutsu on saapunut

Lisätiedot

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 20.9.2017 4 Kokousaika Tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS RUSK SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKEUVOST KOKOUS Aika: Torstai 19.01.2017 kello 18.00 19.37 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE PÖYTÄKIRJA 7/05 KUNTAYHTYMÄ. Kokousaika maanantai. 19. syyskuuta 2005, klo

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE PÖYTÄKIRJA 7/05 KUNTAYHTYMÄ. Kokousaika maanantai. 19. syyskuuta 2005, klo 1 Kokousaika maanantai. 19. syyskuuta 2005, klo 10.00 11.00. Kokouspaikka Päättäjät ympäristötalo, Kaikutie 11, 68620 Pietarsaari Varajäsenet Björkskog Bengt, puheenjohtaja Grankulla-Häggblom Monika Hagman

Lisätiedot

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA Aika: Tiistai 12.3.2019 klo 18.00-19.52 Paikka: Jäsenet Maunulan ala-asteen koulu, opettajainhuone Valkama Meri, puheenjohtaja Kalliomäki

Lisätiedot