KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Savonkatu KOUVOLA Puh

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2008 1 (18) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 30.10.2008 Puh. 0207 596 300"

Transkriptio

1 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 30. päivänä lokakuuta 2008 klo Paikka Kouvolan Seurakuntakeskus,, kirkkovaltuuston kokoushuone Läsnä Huovila Juhani, puheenjohtaja; Anjalankosken seurakunnan kirkkoherra Rasimus Risto varapj., poistui kokouksesta :n 28 käsittelyn jälkeen klo Anttila Maire jäsen Janhunen Ritva Mänttäri Leena Niemelä Esko Ratasvuori Irma Sahamies Arto Smeds Pentti Suutari Olavi Takkinen Päivi Viljakainen Hannele Viinikainen Sakari Rikala Tuula Johansson Olli Honkanen Niilo Puhakka Osmo Ylikangas Kimmo Lonka Riitta Harjula Jari Reijo Jukka Junkkari Laura yht. kirkkovalt. pj yht. kirkkovalt. varapj. va. hallintojohtaja, Kouvolan seurakunnan talousjohtaja, poistuneena kokouksesta :n 29 käsittelyn ajan klo Valkealan seurakunnan kirkkoherra Elimäen seurakunnan kirkkoherra Kuusankosken seurakunnan kirkkoherra Anjalankosken seurakunnan talousjohtaja ATK-suunnittelija Kouvolan seurakunnan kiinteistöpäällikkö tiedotuspäällikkö Orrela Pertti kutsuttuna johtava sairaalapastori, :ien käsittelyn ajan klo Merikallio Leena kutsuttuna perheneuvoja, :ien käsittelyn ajan klo Lukkarinen Tuulikki kutsuttuna kehitysvammaistyön pastori, :ien käsittelyn ajan klo Saikkonen Asta sihteeri Poissa Gärdström Keijo Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Paavola Markku Kuusankosken seurakunnan talousjohtaja Orrela Tuula Palvelevan puhelimen sihteeri (kutsuttu)

2 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) 19 Kokouksen avaus Valkealan kirkkoherra Niilo Honkanen piti alkuhartauden, jonka jälkeen puheenjohtaja Juhani Huovila avasi kokouksen. 20 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kymmenen jäsentä. KL 7:4,1 mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Jäsenten lisäksi kokouskutsu on lähetettävä niille henkilöille, joilla KJ 9:3 ja KJ 10:11 sekä ohjesäännön 3 nojalla on oikeus olla läsnä kokouksessa ja ottaa osaa keskusteluun, mutta ei päätöksen tekemiseen. Koska seurakuntayhtymän johtavia virkoja ei vielä ole virallisesti perustettu eikä niihin näin ollen ole viranhaltijoita määrätty, puheenjohtaja on kutsunut yhteisen kirkkoneuvoston kokousten asioiden valmistelu- ja esittelytehtäviin väliaikaiseksi hallintojohtajaksi Kouvolan seurakunnan talousjohtajan Olli Johanssonin. Puheenjohtajan esitys: Toimitetaan nimenhuuto ja todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 21 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Ohjesäännön 7 mukaan pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa tarkastajaa tai yhteinen kirkkoneuvosto kokouksessaan. Sovitun käytännön mukaan aakkosjärjestyksessä seuraavat tarkastajat olisivat Leena Mänttäri ja Esko Niemelä. Puheenjohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto valitsee em. henkilöt pöytäkirjan tarkastajiksi ja tarkastusajankohdaksi esitetään maanantaina klo , Kouvolan Seurakuntakeskus, hallintosihteerin huone. Valittiin Leena Mänttäri ja Esko Niemelä.

3 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) 22 Työjärjestyksen hyväksyminen Ohjesäännön 5 mukaan yhteinen kirkkoneuvosto päättää asioiden käsittelyjärjestyksen. Puheenjohtajan esitys: Pykälä 28 Yhteisen seurakuntatyön johtajan viran täyttö käsitellään pykälän 23 jälkeen. Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy esityslistan mukaisen asioiden käsittelyjärjestyksen em. muutoksin. Hyväksyttiin. 23 Yhteisen seurakuntatyön toiminnallinen organisaatio Tällä hetkellä viestinnässä, perheneuvonnassa, sairaalasielunhoidossa ja palvelevassa puhelimessa on johtokunnat sekä kehitysvammaistyössä on neuvotteluryhmä. Käydyissä keskusteluissa on ilmennyt, että sairaalasielunhoidossa ja palvelevassa puhelimessa pidetään johtokuntaa jatkossakin ehdottoman tärkeänä, kun taas kehitysvammaistyössä neuvotteluryhmän jatkamista korostetaan. Perheneuvonta ja viestintä kannattavat työryhmien muodostamista. Liitteenä 1 on kooste saaduista palveluyksiköiden ehdotuksista. Esillä on ollut ajatus myös yhteisestä palvelujohtokunnasta, jossa kaikki työmuodot olisivat edustettuina. Palveluyksiköiden vastaavat viranhaltijat on kutsuttu mukaan kokoukseen keskustelun ajaksi. Puheenjohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto käy keskustelun asiasta ja päättää organisaatiomallista seuraavasti: a. sairaalasielunhoidolle ja palvelevalle puhelimelle perustetaan johtokunnat, b. viestinnälle, kehitysvammaistyölle ja perheneuvonnalle perustetaan vastuuryhmät. Käsitteleminen: Työmuotojen edustajina kuultiin johtava sairaalapastori Pertti Orrelaa, joka toi myös palvelevan puhelimen sihteeri Tuula Orrelan terveiset kokoukseen, perheneuvoja Leena Merikalliota, tiedotuspäällikkö Laura Junkkaria ja kehitysvammaistyön pastori Tuulikki Lukkarista. Hannele Viljakainen teki Olavi Suutarisen kannattamana pohjaesityksestä poikkeavan esityksen, että perheneuvonnalle ja sairaalasielunhoidolle perustetaan johtokunnat ja muille vastuuryhmät.

4 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Suoritettiin äänestys: Ne, jotka kannattivat pohjaesitystä äänestivät JAA ja Hannele Viljakaisen tekemää esitystä kannattaneet äänestivät EI. JAA-ääniä annettiin 4 ja EI-ääniä 7, TYHJIÄ 1. Hannele Viljakaisen esitys tuli hyväksyttyä. Arto Sahamies esitti pohjaesityksestä poikkeavan esityksen, että perheneuvonnalle ja sairaalasielunhoidolle sekä palvelevalle puhelimelle perustetaan johtokunnat ja muille vastuuryhmät. Sahamiehen esitystä ei kannatettu. Päätettiin organisaatiomallista, että perheneuvonnalle ja sairaalasielunhoidolle perustetaan johtokunnat. Viestinnälle, kehitysvammaistyölle ja palvelevalle puhelimelle vastuuryhmät. Arto Sahamies jätti eriävän mielipiteen, joka liitettiin pöytäkirjaan. Merkittiin, että 28 käsiteltiin tässä kohtaa kokousta. 24 Seurakuntayhtymän vuositeema Viiden seurakunnan tiedotuksessa ja kirkkoherrojen kesken on suunniteltu ensi vuoden yhteiseksi teemaksi aihetta Seurakuntalaisten odotusten kartoittaminen. Viestinnässä suunnitellaan rovastikunnallisesti toteutettavaksi esim. seurakuntalehden välissä kyselyä seurakuntalaisten odotuksista, jota voisi hyödyntää tulevassa suunnittelussa. Rovastikunnallinen työryhmä pohtii asiaa. Puheenjohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää Kouvolan seurakuntayhtymän vuositeemaksi 2009 Seurakuntalaisten odotusten kartoittaminen. Hyväksyttiin puheenjohtajan tekemä päätösesitys. 25 Seurakuntayhtymän viraston toimistotilojen korjaus, suunnitelmien hyväksyminen Asiaa on alustavasti käsitelty yhteisen kirkkoneuvoston edellisessä kokouksessa , 13. Seurakuntayhtymän perustamista valmistellut ohjausryhmä on kokouksessaan päättänyt käynnistää yhtymän toiminnan takia välttämättömien toimistotilojen suunnittelun ja valmistelut tarvittavien rakennussuunnitelmien ja kustannusarvion aikaansaamiseksi. Korjaushanketta varten nimettiin työryhmä, johon kuuluvat seuraavat henkilöt:

5 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Esko Niemelä, Elimäen seurakunta, puheenjohtaja Anssi Arola, Anjalankosken seurakunta, kiinteistökonsultti Jukka Reijo, Kouvolan seurakunta, kiinteistöpäällikkö Markku Lehtinen, Kouvolan seurakunta Olli Johansson, Kouvolan seurakunta, talousjohtaja Ari Salminen, Kouvolan seurakunta, laitosmestari Markku Paavola, Kuusankosken seurakunta, talousjohtaja Matti Mustikkamaa, Kuusankosken seurakunta, talonmies-vahtimestari Reino Niveri, Valkealan seurakunta, talouspäällikkö Maija Taavila, Jaalan seurakunta, talouspäällikkö Kuusankosken seurakuntakeskuksen kolmannesta kerroksesta puolet on vuokrattu ulkopuoliselle, ja nämä tilat on päätetty ottaa omaan käyttöön. Lisäksi Kouvolan seurakuntakeskuksen toimistotiloissa tehdään muutostöitä väliseinä- yms. ratkaisujen avulla. Tämä on myös edullinen ja käytännöllisin toimintatapa, vaikka yhtymän virasto jakautuukin tällöin kahteen toimipaikkaan. Muutostyöt kohdistuvat Kouvolan seurakuntakeskuksessa 21 toimistohenkilön työpisteeseen ja Kuusankosken seurakuntakeskuksessa 27 työpisteeseen. Ohjausryhmä hyväksyi hankkeen pääsuunnittelijaksi Arkkitehtisuunnittelu Pentti Hellén Oy:n Kouvolasta. Arkkitehti Pentti Hellén on tehnyt aiemminkin suunnitelmia Kouvolan rovastikunnan seurakunnille ja hän tuntee seurakuntien kiinteistöjä. Lisäksi toimikunta valitsi saamansa tehtävän mukaisesti LVI- suunnittelijaksi Insinööritoimisto LV-Ilma Oy:n ja sähkösuunnittelijaksi K&O Insinöörit Oy:n. Rakennuttajakonsultiksi valittiin Insinööritoimisto Vi-Ra Oy. Saamansa tehtävän mukaisesti suunnittelutoimikunta on yhdessä suunnittelijoiden kanssa ohjannut ja organisoinut hankkeen suunnittelun. Toimikunta tuo nyt hyväksyttäväksi laatimansa suunnitelmat eri hallintoelimissä ja viranomaisilla sekä pyytää lupaa valmistella näihin perustuvat urakkalaskentaan liittyvät asiakirjat. Hankeen kokonaiskustannusarvio arvonlisäveroineen on yhteensä euroa. Työt on tarkoitus saada käyntiin mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin tammikuussa, jolloin toimistotilat olisivat käyttöön otettavissa kesällä Suunnitelmat ja kustannusarvio on tarkoitus saada yhteisen kirkkovaltuuston käsittelyyn pidettävään kokoukseen. Nyt esiteltävistä suunnitelmista on pyydetty nykyisiltä seurakuntien työympäristötoimikunnilta lausunnot, jotka on saatu kokoukseen mennessä. Valtuuston päätöksen jälkeen pyydetään urakkatarjoukset, jotka on tarkoitus käsitellä yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa Mikäli tarjoukset pysyvät hyväksyn kustannusarvion rajoissa, työt voidaan käynnistää tammikuun alussa Suunnitelmat esitellään tarkemmin liitteissä 2 ja 3 ja kustannusarvio liitteessä 4 (luottamuksellinen). Muutostyöt ovat pääpiirteissään seuraavat:

6 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) 1. Kouvolan Seurakuntakeskus Suunnitelmissa on osoitettu muutoksia vanhan osan kellarikerrokseen, 1. kerrokseen sekä 2. kerroksen kiinteistötoimistoon. Tilojen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon olemassa olevia rakenteita ja tekniikkaa. Hautaustoimelle on osoitettu tilat nykyisestä taloustoimistosta. Hautaustoimen päällikölle ja toimistosihteerille on varattu omat väliseinillä erotetut toimistotilat ja muut työpisteet on sijoitettu avotoimistoon. Keskusrekisterille on osoitettu tilat nykyisen kirkkoherranviraston tiloista. Johtavalle toimistosihteerille ja arkistosihteerille on varattu omat väliseinillä erotetut toimistotilat ja toimistosihteerien työpisteet on sijoitettu avotoimistoon. Tilasta on erotettu pieni sukututkijan huone. Seurakuntatoimistolle on osoitettu tilat kirkkoherranviraston etuosasta. Seurakuntatoimisto on erotettu keskusrekisteristä väliseinällä, liukuovilla ja käyntiovella. Seurakuntatoimiston työpisteet on erotettu toisistaan väliseinällä ja liukuovella. Kulku seurakuntatoimistoon tapahtuu aulasta omalla sisäänkäynnillä kumpaankin palvelupaikkaan. Toimituskeskusteluhuone ja virastopapin huone on suunniteltu nykyiseen taloustoimistoon. Kiinteistöpalvelujen toimistoon on lisätty kiinteistöjohtajalle oma toimistohuone. 2. Kuusankosken Seurakuntakeskus Tilojen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon olemassa olevia väliseiniä ja tekniikkaa. Kuitenkin vaaditun henkilömäärän sovittaminen tiloihin erillisiin huoneisiin vaatii jonkin verran väliseinien purkua ja uusia väliseiniä sekä mm. ilmanvaihdon uusimisen. Tilojen suunnittelussa on pyritty myös tilojen muunneltavuuteen vastaisen varalle. Sisääntuloaulaan tuulikaapin vasemmalle puolelle on sijoitettu infotiski ja toimistosihteerin huone. Seurakuntatoimiston palvelutoimisto säilyy ennallaan lukuun ottamatta kalusteiden järjestyksen muutoksia. Hankinta-asiamiehelle on suunniteltu toimistohuone ja varasto. Viestintätoimistossa viestintäpäällikölle on suunniteltu oma erillinen toimistohuone ja viestintätoimiston kahdelle muulle työntekijälle avotoimisto, joka samalla toimii neuvottelutilana. Kirkkoneuvoston kokoushuone on suunniteltu nykyisen kahvion ja kokoustilan paikalle. Henkilöstöhallinnolle on suunniteltu 2. kerrokseen 6 työtilaa, joista henkilöstöjohtajalle ja henkilöstösihteerille on varattu omat toimistohuoneet ja neljälle toimistosihteerille kaksi erillistä toimistohuonetta. Näissä kahden hengen huoneissa työparien työpisteet on erotettu toisistaan työpöydän kohdalla kattoon ulottuvalla kiinteällä väliseinällä. Henkilöstöhallinnolle on lisäksi suunniteltu kopiointi- ja varastotila sekä holvi. Henkilöstötoimiston tilojen väliin jää huone yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajalle. 2. kerrokseen on näiden lisäksi suunniteltu kokoushuone, kaikkien työntekijöiden sosiaalitilat erikseen naisille ja miehille sekä tietohallinnon toimisto. Taloushallinnolle on suunniteltu 3. kerrokseen 7 työtilaa, joista talousjohtajalle, taloussihteerille ja kirjanpitäjälle on varattu omat toimistohuoneet ja neljälle toimistosihteerille kaksi erillistä toimistohuonetta. Näissä kahden hengen huoneissa työparien työpisteet on erotettu toisistaan työpöydän kohdalla kattoon ulottuvalla kiinteällä väliseinällä. Taloushallinnolle on lisäksi suunniteltu kopiointi- ja varastotila.

7 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Hallintotoimistolle on suunniteltu 3. kerrokseen 3 työtilaa. Kullekin työntekijälle on omat erilliset työhuoneet (hallintojohtaja, hallintosihteeri ja toimistosihteeri). Lisäksi on suunniteltu yhteinen taukotila, arkisto ja hallinnon sekä taloushallinnon yhteinen neuvotteluhuone, jota voidaan käyttää myös rippikoululuokkana. Nykyinen iv-kone on vanhentunut ja teholtaan riittämätön. Ilmastoinnin konehuone joudutaan n. 10 m 2 :n verran laajentamaan uuden ilmanvaihtokoneen tilavaatimuksen takia nuorisotyön käytössä olevaan kokoontumistilaan. Nuorisotilaa avarretaan vastaavasti purkamalla väliseiniä. Pihalle on suunniteltu uusi pysäköintialue työntekijöille ja nykyisen yleisöpysäköintialueen järjestäminen tehokkaammaksi. Va. hallintojohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy suunnitelmat ja kustannusarvion ja esittää ne edelleen yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. Hyväksyttiin va. hallintojohtajan tekemä päätösesitys. 26 Seurakuntayhtymän pysyvien virkojen perustaminen Virka on palvelussuhde, jonka hoitamiseen liittyy julkisen vallan käyttö. Kouvolan seurakuntayhtymä on kirkkolakiin perustuva viranomainen. Seurakuntien virat jakautuvat kahteen ryhmään: 1) kirkon hengellisen perustehtävän hoitamiseksi tarkoitetut seurakuntavirat sekä 2) muista palvelussuhteista ohjesäännöllä määrättyä julkista päätösvaltaa käyttävät virat. Viranhaltijat osallistuvat myös hallintoelinten asioiden valmisteluun ja panevat päätöksiä toimeen. Virka perustetaan erityisellä hallinnollisella päätöksellä ja siihen valitaan viranhaltija. Viranhaltijan valinta on pääsääntöisesti yhteisen kirkkoneuvoston tehtävä. Seurakuntayhtymän viranhaltijoista vain yhteisen seurakuntatyön johtajan ja hallintojohtajan valitsee yhteinen kirkkovaltuusto (Seurakuntayhtymän viraston johtosääntö 3 ). Seurakuntayhtymän ja siihen kuuluvan seurakunnan viran perustamispäätöksen tekee yhteinen kirkkovaltuusto. Muut palvelussuhteet ovat työsopimussuhteisia, ja niistä päättää yhteinen kirkkoneuvosto. Virkaa perustettaessa työnantaja laatii kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti viran tehtävänkuvauksen, jonka mukaan määräytyy mm. viran vähimmäispalkan perusteena oleva vaativuusryhmä. Viranhaltijan astuessa virkaan määrätään samoin viranhaltijan peruspalkan määrä. Tässä asiakohdassa perustettavat virat ovat seurakuntayhtymän virkoja. Yhtymän aloittaessa toimintansa seurakuntien viranhaltijat ja pysyväisluonteiset työsopimussuhteiset työntekijät siirretään heille soveltuviin yhtymän virkoihin ja tehtäviin kirkkolain 13 luvun 2 mukaisesti. Yhtymään siirtyvien viranhaltijoiden entiset virat seurakunnissa lakkautetaan. Seurakuntien muut virat säilyvät ennallaan. Seurakuntayhtymän hallinnon perustamistehtäviä hoitanut laajapohjainen seurakuntien yhteinen ohjausryhmä on

8 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) kokouksessaan hyväksynyt yhtymän palvelukseen siirtyvän henkilöstön luettelon. Perustettavat virat jakautuvat tässä siirtymävaiheessa kahteen ryhmään: 1) pysyviksi perustettavat virat ja 2) siirtymävaiheessa viroiksi perustettavat tehtävät, jotka viranhaltijan vaihtuessa muutetaan työsopimussuhteisiksi. Virkojen perustaminen on yhteisen kirkkovaltuuston asia. Päätöksen tekemiseen vaaditaan KL 9:3 nojalla, että vähintään kaksi kolmannesta saapuvilla olevista valtuuston jäsenistä kannattaa asiasta tehtyä esitystä. Liitteessä 5 luetellaan Kouvolan seurakuntayhtymän alkaen pysyviksi perustettavat virat. Taulukossa kerrotaan myös asianomaisiin virkoihin siirrettävien henkilöiden nimet ja nykyiset tehtävät. Virkojen vaativuusryhmät määritellään erikseen laadittavien tehtävänkuvausten ja kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä noudattaen. Suunnitelmaa käsiteltiin seurakuntayhtymän palkka-asiamiesten ja luottamusmiesten yhteisessä kokouksessa Va. hallintojohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että liitteessä 5 mainitut virat perustetaan Kouvolan seurakuntayhtymään lukien. Käsitteleminen: Korjattiin liite 5 sairaalapastorin virkojen osalta, joita on kaksi eikä kolme. Hyväksyttiin va. hallintojohtajan tekemä päätösesitys em. muutoksin. 27 Seurakuntayhtymän määräaikaisten virkojen perustaminen Tässä asiakohdassa perustettavat virat ovat sellaisia seurakuntayhtymän virkoja, joihin siirrettävät henkilöt ovat olleet virkasuhteessa seurakuntaan. Kyseiset tehtävät eivät kuitenkaan täytä viran tunnusmerkkejä, jolloin tehtävä voitaisiin hoitaa myös työsopimussuhteessa. Yhtymän aloittaessa toimintansa seurakuntien viranhaltijat ja pysyväisluonteiset työsopimussuhteiset työntekijät siirretään heille soveltuviin yhtymän virkoihin ja tehtäviin kirkkolain 13 luvun 2 mukaisesti. Tämä edellyttää, että viranhaltijat säilyttävät entiseen virkasuhteeseen kuuluvat edut sellaisina, etteivät ne ole epäedullisemmat kuin hänelle aiemmin kuuluneet edut. Yhtymään siirtyvien viranhaltijoiden entiset virat seurakunnissa lakkautetaan. Seurakuntien muut virat säilyvät ennallaan. Seurakuntayhtymän hallinnon perustamistehtäviä hoitanut laajapohjainen seurakuntien yhteinen ohjausryhmä on kokouksessaan hyväksynyt yhtymän palvelukseen siirtyvän henkilöstön luettelon. Perustettavat virat jakautuvat tässä siirtymävaiheessa kahteen ryhmään: 1) pysyviksi perustettavat virat ja 2) siirtymävaiheessa viroiksi perustettavat tehtävät, jotka viranhaltijan vaihtuessa muutetaan työsopimussuhteisiksi. Virkojen perustaminen on yhteisen kirkkovaltuuston asia. Päätöksen tekemiseen vaaditaan KL 9:3 nojalla, että vähintään kaksi kolmannesta saapuvilla olevista valtuuston jäsenistä

9 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) kannattaa asiasta tehtyä esitystä. Liitteessä 6 luetellaan Kouvolan seurakuntayhtymään alkaen perustettavat virat, jotka viranhaltijan vaihtuessa muutetaan työsopimussuhteisiksi tehtäviksi. Taulukossa kerrotaan myös asianomaisiin virkoihin siirrettävien henkilöiden nimet ja nykyiset tehtävät. Virkojen vaativuusryhmät määritellään erikseen laadittavien tehtävänkuvausten ja kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä noudattaen. Suunnitelmaa käsiteltiin seurakuntayhtymän palkka-asiamiesten ja luottamusmiesten yhteisessä kokouksessa Va. hallintojohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että liitteessä 6 mainitut virat perustetaan Kouvolan seurakuntayhtymään lukien siten, että nykyisen viranhaltijan vaihtuessa virka lakkaa ja tehtävä muutetaan työsopimussuhteiseksi. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että liitteessä 6 mainitut virat perustetaan Kouvolan seurakuntayhtymään lukien siten, että nykyisen viranhaltijan vaihtuessa virka lakkaa ja tehtävä muutetaan työsopimussuhteiseksi. Lisäksi kirkkoneuvosto päätti, että virkojen muuttamista työsopimussuhteisiksi tarkastellaan vuoden sisällä. Merkittiin, että seuraava pykälä (28) käsiteltiin :n 23 jälkeen. 28 Yhteisen seurakuntatyön johtajan viran täyttö Kouvolan seurakuntayhtymän viraston johtosäännön 21 :n mukaan yhteisen seurakuntatyön johtajan viran pätevyysvaatimuksena on pätevyys vakinaisen papin virkaan, riittävä perehtyneisyys seurakuntien toimintaan ja hallintoon sekä johtamiskokemus. Johtosäännön 3 :n mukaan yhteisen seurakuntatyön johtajan valitsee yhteinen kirkkovaltuusto. Ohjausryhmä käsitteli yhteisen seurakuntatyön johtajan viran sisäistä hakuprosessia käsitelleen työryhmän esitystä kokouksessaan Ohjausryhmä päätti tällöin työryhmän esityksestä, että virka pannaan julkiseen hakuun, ja että sisäisessä haussa mukana olleiden hakemukset otetaan huomioon virkaa täytettäessä. Julkisen haun perusteena oli, että yhteisen seurakuntayön johtajan virka on keskeinen hallinnollinen tehtävä yhtymässä. Viran vaativuusryhmäksi ohjausryhmä päätti esittää 701. Määräaikaan mennessä saapui 13 hakemusta, joista 5 oli aiemmin sisäisessä haussa mukana olleita. Luettelo viran hakijoista on liitteenä 7. Yksi hakijoista peruutti myöhemmin hakemuksensa. Hakijoista seuraavat kutsuttiin henkilökohtaiseen haastatteluun: Juha Parjanen, Erkki Kurronen, Markku Komulainen, Kari Helen, Ossi Hjerppe ja Jyrki Nordlund. Heistä lähetettiin soveltuvuustestiin Kurronen, Komulainen ja Nordlund. Haastatteluryhmä (Tuula Rikala, Risto Rasimus, Kyllikki Ventola, Keijo Gärdström, Juhani Huovila) saa soveltuvuustestin tulokset ja antaa tällöin ehdotuksen virkaan valittavasta.

10 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Puheenjohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Kouvolan seurakuntayhtymän yhteisen työn johtajan virkaan valitaan kirkkoherra Markku Komulainen Pyhäjärveltä alkaen. Valinnan perusteena ovat Komulaisen pitkä kokemus seurakuntatyöstä, yhteistyökykyisyys, sovittelutaidot, läsnäolevuus, monipuolinen koulutus, kokemus kunnallishallinnosta ja innovoiva ajattelutyyli. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää varalle kirkkoherra Jyrki Nordlundia Iitistä. Viranhaltijan palkkaus määräytyy vaativuusryhmässä 701 ja peruspalkka on 3702,00 euroa kuukaudessa. Hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtajan tekemä päätösesitys. Merkittiin, että Risto Rasimus poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo Hallintojohtajan viran täyttö Kouvolan seurakuntayhtymän viraston johtosäännön 16 :n mukaan hallintojohtajan viran pätevyysvaatimuksena on virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai korkeakoulussa tai ammattikorkeakoulussa suoritettu virkaan soveltuva alempi tutkinto yhdistettynä laajaan kokemukseen seurakunnan tai muun julkishallinnon hallinto- ja talousasiain hoidosta sekä kokemus esimiestehtävistä ja hyvä hallinnollisten ja taloudellisten asioiden tuntemus. Johtosäännön 3 :n mukaan hallintojohtajan valitsee yhteinen kirkkovaltuusto. Seurakuntayhtymää valmistellut ohjausryhmä päätti kokouksessaan käsitellessään Anjalankosken, Elimäen, Jaalan, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan seurakunnan taloudesta vastaavien viranhaltijoiden kirkkolain 13:2 perusteella tekemää yhteistä sopimusta tulevista tehtävistä yhtymässä, että hallintojohtajan virkaan esitetään valittavaksi Kouvolan seurakunnan talousjohtaja Olli Mikael Johansson, synt Johansson täyttää viran kelpoisuusehdot: hän on valmistunut ekonomiksi Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 1972, ja hän on toiminut Kouvolan seurakunnan talousjohtajana alkaen. Hallintojohtajan viran palkkauksen määrää Kirkon työmarkkinalaitos Kirkon yleisen virkaja työehtosopimuksen liitteen 27 nojalla. Puheenjohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että hallintojohtajan virkaan määrätään talousjohtaja Olli Johansson lukien. Hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtajan tekemä päätösesitys.

11 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Merkittiin, että va. hallintojohtaja Olli Johansson ei esteellisenä ottanut osaa asian käsittelyyn vaan poistui kokoushuoneesta klo Seurakunta -lehden toteutus vuonna 2009 Rovastikunnallinen Seurakunta -lehti perustettiin vuonna Vuonna 2008 lehdestä ilmestyy neljä numeroa Kouvolan Sanomien ilmoitusliitteenä. Lehden toimitus sijaitsee Mainostoimisto Selektissä. Selekti on hoitanut toimitukselliset tehtävät, kuten alustavan sisältösuunnitelman, lehden juttujen tilaukset, kirjoituspalkkioista sopimisen, ilmoitusmyynnin ilmoitusmyyjän kautta sekä laskutustiedot ilmoitusmyynnistä ja omista kuluistaan Anjalankosken seurakunnan taloustoimistoon, lehden taiton, oikoluvun, vedosliikenteen, paino- ja jakeluyhteydet Lehtikantaan ja Kouvolan Sanomiin. Toimitusneuvoston ja tiedotustyön johtokunnan yhteispalaverissa perustettiin lehtityöryhmä selvittämään Seurakunta -lehden toteutusta vuonna Lehtityöryhmään kuuluvat tiedotuspäällikkö Laura Junkkari (pj), tiedottaja Ensio Väisänen, seurakuntasihteeri Ulla-Maija Hiltunen, Eila Korjala ja Jyrki Lindberg. Liitteenä 8 on asianomainen kohta tiedotustyön johtokunnan pöytäkirjasta sekä siihen liittyvä lehtityöryhmän esitys tiedotustyön johtokunnan kokoukseen. Seurakunta -lehden toteutuksesta vuonna 2009 on pyydetty tarjoukset Kouvolan Sanomilta, Mainostoimisto Selektiltä, PK-lehdeltä, Vartti Kouvolalta, Kotimaa-yhtiöiden viestintäpalveluilta sekä Valkealan Sanomat Oy:ltä. Tarjouspyyntö Seurakunta-lehdestä on liitteenä 9. Lehtityöryhmä valmistelee asiaa edelleen näiden tarjousten pohjalta. Esitys valittavasta toimittajasta käsitellään yhteisen kirkkoneuvoston seuraavassa kokouksessa. Nykyisen Seurakunta -lehden toteutuskulut on pyritty kattamaan ilmoitusmyynnillä, jota on lehden sisällöstä maksimissaan yksi kolmasosa. Ilmoitusmyyntiä varten on palkattu provisiopalkalla ilmoitusmyyjä Mainostoimisto Selektin kautta. Ensi vuoden osalta Seurakunta -lehden kohdalla on päätettävä, pyritäänkö lehden toteutuksen kuluista osa kattamaan ilmoitusmyynnillä ja onko seurakuntayhtymä valmis palkkaamaan Seurakuntalehdelle provisiopalkkaisen ilmoitusmyyjän, jos ilmoitusmyyntiä valittava yhteistyökumppani ei toteuta ilmoitusmyyntiä. Yhtymän tiedotus ei toteuta ilmoitusmyyntiä. Seurakunta -lehden tarjouspyynnössä on tarjoajia pyydetty määrittelemään näkemyksensä ilmoitusmyynnin osuudesta ja toteutuksesta Seurakunta -lehdessä. Ilmoitusmyynnin osuutta lehden kustannusten kattamisessa ei tarjouspyynnössä ole pyydetty määrittelemään. Puheenjohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto määrittelee yhtymän tiedotuksen budjettiin varattavaksi määrärahaksi euroa Seurakunta -lehden toteutusta varten vuonna 2009.

12 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Hyväksyttiin puheenjohtajan tekemä päätösesitys. 31 Vuoden 2009 kirkollisen tuloveroprosentin määrääminen Kirkkolain 15. luvun 2 :n mukaan kirkkovaltuusto vahvistaa vuosittain tuloveroprosentin. Tuloveroprosentti vahvistetaan korotettuna lähimpään 0,05 prosenttiyksikköön. Seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien veroprosentti on saman suuruinen. Veroprosentti on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään mennessä. Seurakuntien verotulot Vuoden 2009 alusta syntyy kuudesta kunnasta uusi Kouvolan kaupunki. Sen alueelle muodostuu samalla seurakuntayhtymä, joka käsittää nyt kuusi itsenäistä seurakuntaa. Seurakuntien väkiluvut ja veroprosentit olivat vuoden 2008 alussa seuraavat: Seurakunta Veroprosentti Väkiluku Anjalankoski 1, Elimäki 1, Jaala 2, Kouvola 1, Kuusankoski 1, Valkeala 1, Väkiluvun mukaan painotettu keskimääräinen veroprosentti on 1,43 prosenttia. Verotulot vuonna 2007 olivat yhteensä euroa, mikä jakautui seurakuntien kesken seuraavan kaavion mukaisesti:

13 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Verotulot 2007 Valkeala 11 % Anjalankoski 19 % Kuusankoski 23 % Elimäki 9 % Jaala 2 % Kouvola 36 % Seurakunnat ovat toimintakulttuureiltaan toisistaan poikkeavia; mukana on kaksi puuteollisuuskaupunkia ja kolme maalaispitäjää. Kouvola taas on perinteinen palveluyritysja hallintokaupunki. Seurakuntayhtymässä seurakunnat voivat säilyttää itsenäisyytensä, identiteettinsä ja toimintakulttuurinsa. Tukitoimien toteutuessa yhtymän tasolla seurakunnilla on myös mahdollisuus erikoistua joihinkin koko yhtymää palveleviin toimintamuotoihin. Parhaimmillaan yhtymän seurakunta onkin yhteistyössä toimiva, dynaaminen, omaleimainen ja erikoisosaamisellaan koko yhtymää palveleva seurakunta. Yhtymän erilaiset seurakunnat voivat samalla alueella jakaa toisiansa täydentävää kirkollista osaamista. Seurakuntayhtymän strateginen suunnittelu Seurakuntayhtymän seurakuntien yhteinen tahto sekä toiminnallisissa että taloudellisissa kysymyksissä ilmaistaan yhteisen kirkkovaltuuston vahvistamassa strategiassa. Tämän strategian laadinta on vielä alkuvaiheessa yhtymän hallinnon vasta käynnistyttyä. Tulevaisuudessa vahvistettavan strategian periaatteiden mukaan tapahtuu myös verotulojen tarpeen ja niiden jakamisen määrittely. Tässä alkuvaiheessa toiminta- ja taloussuunnitelman yleisperiaatteeksi on ohjausryhmän perustaman strategiatyöryhmän kokouksessa otettu seurakuntien nykyisen toiminnallisen ja taloudellisen tason säilyttäminen. Tämä tapahtuu niin, että kunkin seurakunnan toiminnalliset ja investointimäärärahat pyritään säilyttämään kussakin seurakunnassa aiemmin laadittujen suunnitelmien mukaisina. Tällöin seurakunta voisi vuonna 2009 jatkaa toimintaansa aiemmin suunnittelemallaan tavalla. Yhtymän vahvuutena pidetään seurakuntien toiminnan tukipalveluiden organisoitua hoitamista, jolloin seurakunnat voivat toteuttaa omaa perustehtäväänsä itsenäisesti

14 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) verrattain keveällä hallinnolla. Kiinteistöpalvelujen, hautaustoimen, taloudenhoidon ja henkilöstöhallinnon keskittäminen ja asiantunteva hoito vapauttavat yhtymäseurakuntien työntekijöitä hengelliseen työhön. Niinpä paikallisseurakuntien määrärahoista irrotetaan ne tukitoimien osat, jotka siirtyvät yhtymän hoidettavaksi. Samalla pidetään huolta, että talousarvioissa jää liikkumavaraa kehittämiskohteiden tarpeisiin. Seurakuntayhtymän taloudellinen tilanne Kouvolan seurakuntayhtymän perustamisvaiheessa eletään niin maailmantaloudellisesti kuin paikallisestikin varsin haasteellisessa taloudellisessa muutoksessa. Kirkon vuonna 2007 voimaan tullut uusi palkkausjärjestelmä (UPJ) on jo koetellut ja tulee jatkossakin tuntumaan voimakkaana henkilöstömenoja lisäävänä asiana. Kahta kolmasosaa seurakuntien menoista edustavat henkilöstömenot ovat kasvaneet 11,3 % verrattuna kevään 2007 tasoon ja jatkavat kasvuaan vuonna 2009 runsaat 4,5 %, kun verotulojen kasvu jäänee vain noin 2 prosenttiin. Verotulojen tulisi kasvaa vuosina noin 10,4 prosenttia, jotta henkilöstömenojen kasvupyrähdys saataisiin tulopuolella kurottua umpeen. Toisaalta on hyvä, että kirkko on tällä tavalla mukana kohtaamassa tulevien vuosien rekrytointihaasteet. Kirkon tulee myös työnantajana olla tavoiteltava ja haluttu työnantaja, jonka palvelukseen hakeutuu asiansa osaavia korkeatasoisia työntekijöitä. Paikkakunnalta muutto ja yhä lisääntynyt kirkosta eroamisen aalto alkavat nekin tuntua seurakuntien taloudessa. Kouvolan seurakuntayhtymän alkuajan haaste on lisäksi se, että tarvittava infrastruktuuri saadaan rakennetuksi. Tämä edellyttää varsin laajan toimistojärjestelyn. Kuusankosken ja Kouvolan seurakuntakeskuksissa tehdään korjaustöitä, joista seurakuntayhtymän hallinnon järjestämistä pohtineessa laajapohjaisessa ohjausryhmässä on jo päätetty. Yhtymän toimistohenkilöstölle on saatava asianmukaiset keskitetyt työskentelytilat, sillä riittävän suuria toimistotiloja ei yhtymän seurakunnilla ollut valmiina ennestään. Myös tietojärjestelmiä on muutettava vastaamaan laajentuneita vaatimuksia. Investointipuolella taloudellista painetta lisäävät mainitun noin 1,6 milj. euron hintaisen hankkeen lisäksi Kuusankosken seurakunnan aivan vuoden 2008 lopulla käynnistämä investointisuunnitelmasta poikennut Vanhan seurakuntatalon 0,7 milj. euron suuruinen korjaustyö sekä Valkealan seurakuntakeskuksen 2 milj. euroa maksaneesta peruskorjauksesta poikiva 1,1 milj. euron pankkilaina kustannuksineen. Kyseisten investointien poistot tulevat rasittamaan taloutta vuoden 2009 tilinpäätöksestä alkaen. Seurakuntien talouden ja hallinnon hoitamiseen kohdistuu yhä laajenevia laadullisia paineita. Kirkon piirissä onkin käynnistetty valtakunnallisia hankkeita, joiden tarkoituksena on keventää seurakuntien hallinnollisten tehtävien aiheuttamia kuormia. Seurakuntien talous hoidetaan jo 3 5 vuoden kuluttua todennäköisesti yhä suuremmissa yksiköissä. Taloudenhoidon tehokkuuden ja laadun kehittämiseksi on pyrittävä laajaan yhteistyöhön. Näitä ovat mm. kirkkohallituksen käynnistämät paljon keskustelua herättäneet TYP-, HeTa- ja Kitke hankkeet. Kouvolan seurakuntayhtymän toimistoja saneerattaessa on otettava huomioon se mahdollisuus, että voinemme tarjota asianmukaisia tiloja kirkkohallituksen ylläpitämän aluetoimiston käyttöön. Nämä yhdessä henkilöstön luonnollisen poistumisen kanssa tullevat vastaisuudessa keventämään yhtymän taloutta.

15 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Taloudellinen yleistilanne Suomen korkeasuhdanne on taittunut ja talouskasvu on nopeasti hidastumassa. Suomen talous on perustaltaan kuitenkin terve. Työllisyystilanne on toistaiseksi hyvä, mutta viime aikaiset pankkikriisit maailmalla saattavat heijastua myös suomalaisiin pankkeihin, joka johtaa luotonannon tiukkenemiseen. Tämä puolestaan voi heikentää työllisyyttä. Inflaatio hidastuu vähitellen ensi vuoden aikana nykyisestä noin 4 prosentista 2½ prosenttiin. Kotitalouksien ostovoima lisääntyy 3½ % ensi vuonna, mikä on pääasiassa palkkojen noususta johtuvaa. Kansainvälisen talouden jatkuva heikkous lisää kuitenkin myös Suomen talouden haavoittuvuutta. Tämä korostaa talouden rakenteellisen sopeutumiskyvyn vahvistamisen tarvetta. Julkisen talouden rahoitusasema säilyy kuluvana vuotena hyvänä. Vuonna 2009 julkisen talouden rahoitusaseman ennustetaan heikkenevän selvästi, 1½ prosenttiyksikköä suhteessa bruttokansantuotteeseen. Syitä tähän ovat suhdannetilanteen heikkeneminen, toteutettavat veronkevennykset ja omaisuustulojen kääntyminen laskuun ennätystasoltaan. Kansainvälinen finanssikriisi on ryöstäytynyt sen verran pahaksi, että siitä muodostuu väistämättä myös reaalitalouden kriisi, mikä tietää vaikeita aikoja pörssiyhtiöille. Finanssikriisin loppu häämöttää, mutta sen hintana on taloudellinen kriisi, mikä toki on parempi vaihtoehto kuin koko rahoitusjärjestelmän vaarantuminen. Suomen talouskasvun ennusteita eri tutkimuslaitokset ovat syksyn mittaan tarkistaneet yhä uudelleen alaspäin. Näyttää siltä, että kasvu kuluvana vuonna kutistuu 2,8 %:iin ja jää vuonna 2009 noin 1,5 prosenttiin. Suomen kyky kohdata globaalin talouden riskejä on parempi kuin 1990-luvun alussa. Yritysten taseet ovat paremmassa kunnossa kuin tuolloin, korkoriski on pienempi ja valuttamme euro on saa aikaan vakautta. Laskelma verotuotosta vuonna 2009 Seuraavassa laskelmassa on vertailtu verotulojen määriä viime vuosilta jo toteutuneiden, verohallinnon antamien ennakkotietojen sekä omien arvioiden varassa. Kun verotulojen yleiseksi kasvuksi on kirkkohallituksen antamien tietojen valossa arvioitu vain 2 %, henkilöstömenoista ja investoinneista aiheutuvien kulujen kasvun kattamiseksi tämä ei alkuunkaan tule riittämään. Kun veroprosentti on KL 15:2 mukaan määrättävä lähimpään 0,05 prosenttiyksikköön korotettuna, seurakuntayhtymän seurakuntien entisten tuloveroprosenttien mukaan määräytyvä veroprosentti olisi 1,45. Tämän mukaan laskien verotulot kasvaisivat noin 3,4 % edellisestä vuodesta. Vuosien verotulojen kasvu olisi tällöin yhteensä 6,4 % verrattuna tilanteeseen vuonna Mikäli veroprosentti määrätään nyt 1,50 prosentin suuruiseksi vastaavat kasvuprosentit olisivat 7 ja 10 prosenttia, mikä ei sekään aivan riittäisi menojen kasvun katteeksi, mutta olisi jo sangen lähellä. Ekonomistit ovat arvioineet kansainvälisen finanssikriisin heijastuvan myös Suomeen niin, että taloudellinen taantuma myös täällä koettaisiin. Voitaneen olettaa yleisen taloustilanteen heikkenevän edelleen vuonna 2009, ja parannusta olisi odotettavissa vuoden 2010 lopulla. Silloin paremman verotulokehityksen mahdollisuus olisi olemassa vuodesta 2011 alkaen. Käsillä oleva seurakuntayhtymämme menojen kasvupiikki taittunee

16 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) lähivuosina, jolloin voidaan odottaa 1,50 prosentin tuloveron toistaiseksi riittävän. Tämä on myös Suomen ev.lut. kirkon seurakuntien yleisin tuloveroprosentti. Verotuloarvio 2009 Kouvolan seurakuntayhtymä Laskelma ) Kirkollisvero Maksuunpanovuoden vero-% Maksuunpannut ed. vuoden verot Muutos- % Kertyneet verot Muutos-% Verotulo , Verotulo , ,2 % ,3 % Verotulo , ,9 % ,0 % verottajan ilmoitus oma arvio Kertymäarvio , ,0 % Vertailu keskim. %:lla 1, ,0 % Vertailu 1, ,4 % 2) Yhteisövero Maksuunpantu Muutos- Kertyneet vero % verot Muutos-% Verotulo Verotulo ,7 % ,9 % Verotulo ,7 % ,0 % verottajan maksuunpanoarvio , kertymä oma arvio Kertymäarvio ,0 % Kirkon osuus 1,75 % yhteisöveron tuotosta Vuosien veroprosentti yllä on kuuden seurakunnan vuotuisten verotulokertymien mukaan laskettu keskiarvo (ei siis maksuunpanotilitysten mukainen). Kirkollisverokertymän kasvuksi ilman veroprosenttimuutosta on arvioitu 2 % kirkkohallituksen antaman keskimääräisen arvion mukaan. Toiminta- ja taloussuunnitelman laadinta vuosille on käynnissä. Tässä suunnitteluvaiheessa käytettävissä olevan karkean tason laskelman perusteella näyttää siltä, että vuoden 2009 tilikauden tulos tulee olemaan selvästi alijäämäinen:

17 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Toimintatuotot Henkilöstökulut Muut kulut Toimintakulut Verotulot Verotuskustannukset Keskusrahastomaksut Rahoitustuotot ja -kulut Poistot ja korot Tilikauden tulos Tavoitteena on, että 1,50 prosentin verotuotolla voitaisiin kolmessa vuodessa saavuttaa taloudellinen tasapaino. Tällöin saattaisi olla mahdollista, että toiminnallisella puolella resurssien varovainen lisääminen olisi mahdollista vuodesta 2012 alkaen, mikäli ulkoiset taloudelliset edellytykset eivät kovasti heikkene. Va. hallintojohtajan esitys: Yhteinen kirkkoneuvosto päättää esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että Kouvolan seurakuntayhtymän kirkolliseksi tuloveroprosentiksi vuodelle 2009 määrätään 1,50 prosenttia. Hyväksyttiin va. hallintojohtajan tekemä päätösesitys. 32 Ilmoitusasioita Aiemmin päätetyn mukaisesti yhteisen kirkkoneuvoston seuraavat kokouspäivät ovat sekä Yhteisen kirkkovaltuuston seuraava kokous pidetään Kuusankosken Seurakuntakeskuksessa keskiviikkona alkaen klo 17. Merkittiin tiedoksi. 33 Muut asiat Muita asioita ei ollut.

18 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) 34 Oikaisuvaatimusohjeiden ja valitusosoituksen antaminen Puheenjohtaja antaa oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen, jotka liitetään pöytäkirjaan, liite Kokouksen päätös Puheenjohtaja päättää kokouksen klo Juhani Huovila puheenjohtaja Asta Saikkonen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Kouvola Kouvola Leena Mänttäri Esko Niemelä Pöytäkirja on yleisesti nähtävänä Kouvolan seurakunnan kirkkoherranvirastossa Kuulutus on julkipantuna Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan seurakuntien ilmoitustaululla Juhani Huovila lääninrovasti, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 16. päivänä lokakuuta 2008 klo 17.00 18.53 Paikka Kouvolan Seurakuntakeskus,, kirkkovaltuuston kokoushuone

Lisätiedot

Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski

Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski ESITYSLISTA 2/2012 1 (5) YHTEISEN KIRKKONEUVON KOKOUS Aika Torstaina 23. päivänä helmikuuta 2012 klo 17.00 Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali,, 45700 Kuusankoski Läsnä Gärdström Keijo puheenjohtaja

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: 29.10.2009 kello 18.00 Paikka: Rusko Seurakuntakeskus (Vanhatie 7)/Leipomo Läsnä: Salminen Pasi puheenjohtaja Elomaa Ulla Eskola Reima Himala Milja Kankare Seija Koskinen Rauli

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj. 1 5 Ainali

Lisätiedot

Aika Keskiviikko 27.päivä huhtikuuta 2016 klo 17.00 18.40. Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski

Aika Keskiviikko 27.päivä huhtikuuta 2016 klo 17.00 18.40. Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (8) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 27.päivä huhtikuuta 2016 klo 17.00 18.40 Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali,, 45700 Kuusankoski Läsnä Gärdström Keijo yhteisen

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 17.00 18.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Osanottajat Läsnä Asioiden esittelijä Ylikangas Kimmo kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 4/2015 Aika ja paikka Ke 13.5.2015 klo 18.00-19.25 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Maanantaina 13.02.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Karilainen Leena Kivineva Tiina Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2019 1 (7) Aika Keskiviikko 20.2.2019 klo 16.00 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 32 Kokouksen avaus 3 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012 19 17 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 17 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.11.2014 klo 16.39-19.34, tauko klo 18.50-19.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 136 KOKOUKSEN

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 ) 1 ( 5 ) Aika Keskiviikko klo 19.00 19.50 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Mari Kantola Pekka Koivisto Markku Kontinen Päivi

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 2/2016. jäsen, varapuheenjohtaja johti kokousta alk. yleisen seurakuntatyöstä vastaava pastori

YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA 2/2016. jäsen, varapuheenjohtaja johti kokousta alk. yleisen seurakuntatyöstä vastaava pastori YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA YLEISEN SEURAKUNTATYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika Torstaina 15.9.2016 klo 18.15-21.15 Paikka Ylöjärven seurakuntakeskus, neuvotteluhuone Arkki Jorma Rienoja Risto Holma Olli

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5) Kirkkovaltuusto 6.8.2018 1(5) Aika Maanantaina 6.8.2018 klo 18.00 18.37 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma, varapuheenjohtaja Hellsten, Jaana Hänninen, Jyrki

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/ 24 23 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 13.6.2016 23 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 (8) Aika: Tiistaina 12.09.2017 kello 18.00 19.18 Paikka: Seurakunta kokoushuone Läsnä: Jormakka Jyrki kirkkoherra, puheenjohtaja Aaramaa Simo Erkinheimo Heikki Jokinen

Lisätiedot

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja Aika: Keskiviikko 7.11.2018 klo 18. Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja Lea Honkanen Anita Kamppi Tellervo Kuusiranta, varapuheenjohtaja Petri Reponen Anneli Ruisniemi

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto NRO 6/2019 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 30.7.2019 KOKOUSTIEDOT AIKA 30.7.2019 Tiistai klo 18.00 19.57 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Isotalo

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski

Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski ESITYSLISTA 6/2014 1 (7) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 28. päivänä elokuuta 2014 klo 17.00 Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali,, 45700 Kuusankoski Läsnä Gärdström Keijo yhteisen kirkkoneuvoston

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuusankosken seurakuntakeskuksen Sali, Maunukselantie 3, Kuusankoski

Kuusankosken seurakuntakeskuksen Sali, Maunukselantie 3, Kuusankoski ESITYSLISTA 1/2017 1 (6) YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 4.1.2017 klo 17.00 - Paikka Kuusankosken seurakuntakeskuksen Sali,, 45700 Kuusankoski Läsnä Nimi Ehdokaslistan numero Seurakunta

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 10/2011 Sivu 1 (6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika tiistaina klo 17.00 20.10 Paikka Anjalan seurakuntatalo Läsnä et Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) ASIALISTA 1/2015 Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 3 Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen sihteerin

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) Aika tiistaina 29.11.2016 klo 18.30 21.40 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Sanni Junnila agronomi,

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 3/2017

TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 3/2017 KOKOUSKUTSU Kirkkovaltuusto 3/2017 Kokousaika Tiistai 24.10.2017 kello 14.00 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen avaus 25 Nimenhuuto 26 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, puheenjohtaja Lehtomäki Elina varapj., puheenjohtaja Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, puheenjohtaja Lehtomäki Elina varapj., puheenjohtaja Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 1/2017 Sivu 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 5.1.2017 klo 15.00-18.48 Paikka Myllykosken kirkon seurakuntasalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra,

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 17.00 18.20. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa läsnä / poissa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (12) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 20.11.2008 Puh. 0207 596 300

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (12) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 20.11.2008 Puh. 0207 596 300 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 (12) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 20. päivänä marraskuuta 2008 klo 17.00 19.21 Paikka Kouvolan Seurakuntakeskus,, kirkkovaltuuston kokoushuone

Lisätiedot

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.9.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 30.12.2016 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 12.1.2017 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalo / kahvio, Pappilantie 1 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 6.10.2016 SEURAKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa xx.yy.2016 1 Johtosäännön sisältö Tässä johtosäännössä määritetään

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 26.10.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 26.10.2016 klo 16.30-17.50 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto Aika 18.12.2018 kello 18.30 18:50 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Ahvenjärvi Seppo Anttila Jouni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe, 26-34 Hakala Pentti Puistola Helena Ilmarinen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 11.30 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki 1 Kokoustiedot Aika Tiistai 13.2.2018 klo 19.00 19.28 Paikka Seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Aalto Ilkka Hamari Helena Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 33 Aika: 2.3.2017 klo 19 20.40 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Da Conceicao Sari Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri 1 EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto Aika Keskiviikko 17.7.2019 klo 15.30 16.26 Paikka Seurakuntakeskus Luvia Bunkkeri Jäsenet läsnä Samu Repo Harri Lehtinen Kristiina Isokorpi Marja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele Pöytäkirja 5/2019 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 18:30 Myllykosken seurakuntakoti Osallistujat Murto Eija puheenjohtaja Suutari Tero varapuheenjohtaja, kok.pj Heino Matti

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/ 40 33 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 13.9.2017 33 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Aika tiistai 29.1.2013 klo 18.30 19.20 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 8/2018. AIKA Keskiviikko klo

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 8/2018. AIKA Keskiviikko klo KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 8/2018 AIKA Keskiviikko 12.9.2018 klo 18.00 18.40 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 LÄSNÄ Aakula Kari Musturi Timo Haikka Juha Mäkinen Kirsi Hakonen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja

4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO. Tiistaina klo Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, Lohja 4/2018 LOHJAN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTO Tiistaina 27.11.2018 klo 18.30 Mäntynummen seurakuntatalo Mäntynummentie 17, 08500 Lohja K O K O U S K U T S U Lohjan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään

Lisätiedot

Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski. Läsnä Gärdström Keijo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski. Läsnä Gärdström Keijo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 (7) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 11. päivänä huhtikuuta 2013 klo 15.30 15.40 Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali,, 45700 Kuusankoski Läsnä Gärdström Keijo yhteisen

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Perustettavan Salon seurakunnan järjestelytoimikunta Aika: 15.10.2008 klo 18.00-19.10 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, Salo Osallistujat: 45 Kokouksen avaus Pöytäkirja Esityslista 5/2008

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj., Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Mörsäri Sirkku. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj., Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Mörsäri Sirkku. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 8/2012 Sivu 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 8.11.2012 klo 17.00-18.30 Paikka Ummeljoen kyläkirkkoa Läsnä et Huovila Juhani kirkkoherra, pj., Lehtomäki

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 25.11.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 25.11.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 25.11.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 28.11.2014-29.12.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka YHTEINEN Asialista Aika Keskiviikko 4.2.2015 klo 17.30 Taloustoimisto Valtakatu 38 / PL 45, 53101 Lappeenranta vaihde 040 3126 600 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Paikka ASIALISTA Lappeen seurakuntatalo,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

JOULURUOKAILU KLO Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.12.2017 klo 18.00 JOULURUOKAILU KLO 17.30. KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1. kirkonkirjojen pitäminen ja keskusrekisteri 2. varauspalvelut 3. hautatoimisto 4. henkilöstöasiat 5. hallintoasiat 6. lainopilliset asiat.

1. kirkonkirjojen pitäminen ja keskusrekisteri 2. varauspalvelut 3. hautatoimisto 4. henkilöstöasiat 5. hallintoasiat 6. lainopilliset asiat. Sääntökokoelma A 16 YKV 24.5.2017 YKN 8.5.2017 Mitätöi lehden 10.12.2014 ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1. Yleistä 1 Espoon seurakuntayhtymän viraston toiminta-ajatuksena on palvella Espoon

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O :

A S I A L U E T T E L O : IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 (8) A S I A L U E T T E L O : 22 Kokouksen avaus 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Ääntenlaskijoiden valinta 26 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6.3.2018 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 5/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Keskiviikko 13.9.2017 klo 18 18.24 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 17.39 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj. 76, poistui

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 16.11.2017 klo 18.00 N JA NEUVOSTON VALOKUVAUS KLO 17.00. KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/ Aika Ti 22.2.2017 klo 17.35 18.23 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone. Hellsten Aino jäsen

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone. Hellsten Aino jäsen ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 10.02.2010 klo 18.00 Paikka Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone Läsnä jäsenet Puhakka Osmo kirkkoherra Anttila Maire jäsen

Lisätiedot

Raskinen Marjatta jäsen. Riikonen Kyösti jäsen Tuomala Hannu jäsen Vainio Marja-Leena jäsen

Raskinen Marjatta jäsen. Riikonen Kyösti jäsen Tuomala Hannu jäsen Vainio Marja-Leena jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 1/2018 Sivu 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 8.2.2018 klo 17-18.38 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Eija Murto kirkkoherra, pj. Jalo Erkki

Lisätiedot