Kysely Välkky-projektin teema- ja kehittämisryhmätyöskentelystä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysely Välkky-projektin teema- ja kehittämisryhmätyöskentelystä"

Transkriptio

1 Kysely Välkky-projektin teema- ja kehittämisryhmätyöskentelystä Yhteenvetoraportti N=59 Vastauksia 59/94 (63 %) Julkaistu: Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

2 1. KUNTOUTUJAT-TEEMARYHMÄ (vastuuhenkilö Janne Jalava, Kuntoutussäätiö) Osallistuin KUNTOUTUJAT-teemaryhmän työskentelyyn 1. Kyllä 15 25,42% 2. Ei 44 74,58% Yhteensä % Arvioi seuraavia asianomaisen teemaryhmän työskentelyyn liittyviä väittämiä en enkä Yhteensä 5) 4) 2) 1) 3) Teemaryhmätilaisuuksien sisältö oli kiinnostava (avg: 4,40) Kehittämiskonsultti/-konsultit olivat asiantuntevia (avg: 4,33) Teemaryhmätyöskentelyssä käytetyt menetelmät olivat asianmukaisia (avg: 4,00) Teemaryhmässä käytetty taustamataali (esittelydiat, kirjallinen aineisto ym.) oli laadukasta (avg: 3,87) Välitehtävät olivat hyödyllisiä (avg: 3,54) Teemaryhmätyöskentelyyn käytetty aika oli riittävä (avg: 3,93) Tilaisuuksissa oli riittävästi vuorovaikutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa (avg: 4,20) Teemaryhmätyöskentelystä oli hyötyä oman työni kannalta (avg: 3,87)

3 Työskentelytilat olivat asianmukaiset ja tarjoilut riittävät (avg: 4,33) Olen tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni ja sitoutumiseeni ryhmän toimintaan (avg: 3,53) Yhteensä 24 % 55 % 18 % 2 % 1 % Yleisarvosanani tälle teemaryhmälle (5=nomainen, 4=hyvä, 3=tyydyttävä, 2=välttävä, 1=heikko) ,33% ,67% ,00% ,00% ,00% Yhteensä % Keskiarvo 4,13 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli Sinulle hyödyllistä? Mitä opit? Miten teemaryhmätyöskentely vaikutti oman työyhteisösi toiminnan kehittämiseen? Ammatillisen kuntoutuksen asiakkaiden kanssa työskentelyyn ryhmä antoi uusia näkökulmia. Verkostoituminen on ollut hieno juttu. Teemaryhmiä on paljon ja kaikki aiheet sivuavat toinen toisiaan. Olen mukana useassa teemaryhmässä (kuntoutujat, sosiaalaiset yritykset, työpajakoulutus, moniammatillisuus). Olisin kaivannut yhtenäistämistä aiheisiin -> vähemmän teemaryhmiä = selkeyttämistä koulutuksiin. Välillä koulutuksissa olo tuntui sekavalle, koska aiheet liippaavat toista ja teemakoulutuksen vetäjä vain vaihtuu. Koulutuksiin osallistuminen verkostoitumisen kannalta todella hyödyllistä, vaikkakin aika hyvin rajallinen (ryhmätyöt hyviä, pienet tauot vapaaseen keskusteluun vielä parempia) (aikapula!!). Verkostoituminen olisi onnistunut entistä paremmin, jos olisi tiennyt/tuntenut muut mukana olevat toimijat. Ideana tehtäväryhmiin jako toimintojen mukaan. Vierailut toisten toimijoiden luona ja tutustuminen toimintoihin ttäin hyödyllistä verkostoitumisen kannalta!! verkostoituminen, toimintojen esittely konkreettinen esittely avasi ja antoi tietoa missä mennään valtakunnassa ja alueellisesti kuntoutuksessa paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia antoi tietoutta jonka pohjalta toivottavasti saamme kuntoutusta / varhaista puutumista vietyä eteenpäin Sain hyviä ja hyödyllisiä ideoita omaan työhöni. Verkostoiduin hyvin muun ryhmän kanssa. Asiasisällöt olivat hyviä.

4 verkostoituminen Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli mielestäsi tarpeetonta? Entä mikä jäi liian vähälle huomiolle? Miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin? Ryhmätyöt joskus vähän tarpeettomia. Joskus tuntui, että olin enemmän antaja kuin saaja Välitehtävät jäivät liian vähälle huomiolle. Kuntoutussäätiön aineisto välkyn sivuilla pp muodossa, mutta sivut numeroimatta (ehdottoman tärkeää). Tehtävät siis annettiin, mutta ei jäi käymättä läpi yhdessä. Kuntoutujat toimijat koostettiin myös sivuille, mutta ei tulostetavassa muodossa. Koostetta tuli ensin itse vielä "reerata", jotta pystyi tulostaman. Olin hieman pettynyt koosteeseen, jossa oli tiedot vain meistä koulutuksen osallistujista (kuka tietoja jatkossa päivittää??). Odotin linkkivinkkejä myös muista kuntoutustoimijoista ja muista mahdollisista alueen kuntoutuspaikoista ym. paljon tietoa näin ei alan miehelle ja oto tehtynä, joen homma on tällä hetkellä takaraivossa ja sulaa käytännön toimiksi kypsyttyään ja kun palat ovat kohdallaan ei mielestäni tarpeetonta asiaa, työtilanteiden vuoksi en ole ehtinyt osallistumaan kaikkiin teemoihin Kela olisi voinut olla mukana sekä kuntoutuslaitokset. Nykyisellä työmäärällä vaikea panostaa välitehtäviin.

5 2. MONIAMMATILLISUUS-TEEMARYHMÄ (vastuuhenkilöt Terhikki Rimmanen ja Annika Ranta, Humap Oy) Osallistuin MONIAMMATILLISUUS-teemaryhmän työskentelyyn 1. Kyllä 14 23,73% 2. Ei 45 76,27% Yhteensä % Arvioi seuraavia asianomaisen teemaryhmän työskentelyyn liittyviä väittämiä en enkä Yhteensä 5) 4) 2) 1) 3) Teemaryhmätilaisuuksien sisältö oli kiinnostava (avg: 4,31) Kehittämiskonsultti/-konsultit olivat asiantuntevia (avg: 4,46) Teemaryhmätyöskentelyssä käytetyt menetelmät olivat asianmukaisia (avg: 4,00) Teemaryhmässä käytetty taustamataali (esittelydiat, kirjallinen aineisto ym.) oli laadukasta (avg: 4,23) Välitehtävät olivat hyödyllisiä (avg: 3,85) Teemaryhmätyöskentelyyn käytetty aika oli riittävä (avg: 3,77) Tilaisuuksissa oli riittävästi vuorovaikutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa (avg: 4,15) Teemaryhmätyöskentelystä oli hyötyä oman työni kannalta (avg: 3,62)

6 Työskentelytilat olivat asianmukaiset ja tarjoilut riittävät (avg: 4,38) Olen tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni ja sitoutumiseeni ryhmän toimintaan (avg: 3,85) Yhteensä 47 % 26 % 16 % 8 % 3 % Yleisarvosanani tälle teemaryhmälle (5=nomainen, 4=hyvä, 3=tyydyttävä, 2=välttävä, 1=heikko) ,15% ,08% ,38% ,38% ,00% Yhteensä % Keskiarvo 4,00 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli Sinulle hyödyllistä? Mitä opit? Miten teemaryhmätyöskentely vaikutti oman työyhteisösi toiminnan kehittämiseen? Teemaryhmässä käytettiin ttäin monipuolisesti toiminnallisia menetelmiä. Toiminnallisuutta pyritään siirtämään oman oppilaitoksen opetustyöhön. Oli mielenkiintoista päästä itsekin kokemaan ja testamaan laisten menetelmien toimivuutta käytännössä ja sai siten varmuutta menetelmien hyödyllisyydestä. Vaikea sanoa vielä, toivottavasti jotain hyötyä oli... Ei mitään hyödyllistä, en oppinut mitään eikä vaikuttanut työyhteisööni mitenkään. Innostava kokemus siitä, -miten vuorovaikutuksellinen työskentely voidaan toteuttaa ja miten hyvin se voi toimia - miten synnyttää ja ohjata ryhmäprosessia - millaisia työkaluja on käytettävissä ja miten niitä käyttää Ehdottomasti paras teemaryhmä!! Kouluttajat asiantuntevia, mukavia, ryhmän hyvin huomioon ottavia ja koulutus mielenkiintoista ja mukaansa tempaavaa, ja niin kivan laista. Asiassa pysyttiin hyvin. Kuulimme toimijoiden ajatuksia moniammatillisesta työskentelystä, tämä avarsi näköaloja monipuolisessa työskentelyssä saman asiakasryhmän parissa. Ryhmätyöt ja tehtävät ERILAISIA ja mielenkiintosiia!!! Asioiden jakaminen samanlaisissa töissä työskentelevien kanssa. Verkostoituminen ja töiden jakaminen (ei tehdä päällekkäin) idean vahvistuminen, eli tiedon kulkua lisää naamakkain. Samanaikaisen tiedon levittäminen. Pois turha "pönötys". Porukka on saatava liikkeelle, ei vaan fyysisesti vaan myös niin, että liikettä tapahtuu aivoissa.silloin on helpompi saada uusia näkökulmia ja oivalluksia.

7 osoitti että käytännön ongelmat moniammatillisten työryhmien toiminnassa ovat moninaiset. arvoitus on mistä saadaan aika, halu ja ymmärrys näiden ryhmien antoisaan toimintaan esim asiakkaan todella huomioivassa päide- ja mielenterveyskuntoutuksessa Erilaisia tapoja työskennellä. Vetäjät olivat innostavia. Tutustui toisiin. Sain välineitä neuvottelutilaisuuksia varten, miten esittää asiat mahd rakentavasti. Erilaisuuden ymärtäminen ja viestinnän monet keinot. Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli mielestäsi tarpeetonta? Entä mikä jäi liian vähälle huomiolle? Miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin? Mielestäni mikään ei ollut tarpeetonta. Toivoisin kuitenkin 'kertauspäiviä' kerran pari vuodessa. Tällöin opit pysyisivät paremmin mielessä ja esim. toiminnallisten menetelmien käyttö tulisi luontevaksi osaksi omaa toimintaa ja oppeja voisi levittää omassa työyhteisössäkin tehokkaammin. En tiedä mikä oli ryhmän alkuperäinen tarkoitus? Että ryhmäläiset verkostoituu keskenään vai että täältä saa potkua verkostoitumiseen? Jo ennen ilmoittautumista selkeämpi tieto mitä ryhmässä tehdään... Liikaa "leikkiä ja laulua". -- Ehkä jonkin verran liian vähän aikaa, mutta tosaalta... Ainoana "jarruna" olivat sellaiset osallistujat, jotka eivät olleet valmiita kokeilemaan uutta. osallistuminen/sitoutuminen huonoa. Osallistujat pitäisi saada sitoutumaan työskentelyyn paremmin. Workshoppeja oli ehkä liikaa päällekkäin. Aikataulut aika tiukkoja, yksi paussi lisää välillä olisi tehnyt hyvää.

8 3. NUORET-TEEMARYHMÄ (vastuuhenkilö Olli Oosi, Ramboll Management Consulting Finland Oy) Osallistuin NUORET-teemaryhmän työskentelyyn 1. Kyllä 8 13,56% 2. Ei 51 86,44% Yhteensä % Arvioi seuraavia asianomaisen teemaryhmän työskentelyyn liittyviä väittämiä en enkä Yhteensä 5) 4) 2) 1) 3) Teemaryhmätilaisuuksien sisältö oli kiinnostava (avg: 3,75) Kehittämiskonsultti/-konsultit olivat asiantuntevia (avg: 4,00) Teemaryhmätyöskentelyssä käytetyt menetelmät olivat asianmukaisia (avg: 3,38) Teemaryhmässä käytetty taustamataali (esittelydiat, kirjallinen aineisto ym.) oli laadukasta (avg: 3,88) Välitehtävät olivat hyödyllisiä (avg: 3,00) Teemaryhmätyöskentelyyn käytetty aika oli riittävä (avg: 4,00) Tilaisuuksissa oli riittävästi vuorovaikutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa (avg: 4,00) Teemaryhmätyöskentelystä oli hyötyä oman työni kannalta (avg: 3,38)

9 Työskentelytilat olivat asianmukaiset ja tarjoilut riittävät (avg: 4,25) Olen tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni ja sitoutumiseeni ryhmän toimintaan (avg: 3,63) Yhteensä 23 % 46 % 18 % 10 % 4 % Yleisarvosanani tälle teemaryhmälle (5=nomainen, 4=hyvä, 3=tyydyttävä, 2=välttävä, 1=heikko) ,29% ,86% ,86% ,00% ,00% Yhteensä 7 100% Keskiarvo 3,71 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli Sinulle hyödyllistä? Mitä opit? Miten teemaryhmätyöskentely vaikutti oman työyhteisösi toiminnan kehittämiseen? Ryhmässä käsitellyt asiat ja toimijat olivat tuttuja, eikä sinänsä mitään uutta oman työni kannalta tullut esille. Verkostoituminen, toisten kokemusten kuuleminen, nuorten asiat - kaikki on ollut hyödyllistä. Nuorten maailman tunnistaminen on tärkeää nuorten asioiden parilla työskentelevälle. Oli kiinnostavaa kuulla toimijoiden näkökulmasta samoista "probleemista" nuortenkanssa, kuin mitä omassa työssään päivittäin kohtaa.? Verkostoituminen. Eri toimijoiden vuorovaikutus. En juurikaan kokenut oppivani mitään uutta. Teemaryhmätyöskentely ei ole vaikuttanut työyhteisöni toiminnan kehittämiseen.

10 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli mielestäsi tarpeetonta? Entä mikä jäi liian vähälle huomiolle? Miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin? Ryhmän vetäjältä puuttuvat käytännön kokemus ja näkemys nuorten työttömien kanssa työskentelystä. Ehkä siksi hänen tietonsa tuntuivat joskus liiankin teoreettisilta. Sosiaalisen median käyttöön olisi pitänyt päästä syvemmälle, mutta koska osalla ryhmän jäsenistä "henkinen vastustus" oli huomattavaa, se ei sitten vain käynnistynyt, mutta syy ei ollut vetäjän. Onnistumisen kokemuksia nuorten kanssa tehtävässä työssäolisi voitu mielestäni käsitellä ihan kseen - yleensäkin onnistumisen kokemusten käsittely ja niistä puhuminen tuppaa jäämään aika vähälle mietinnälle omassakin työssä. osallistuin vain yhdenkerran kyseiseen ryhmään, aiheet olivat niin pori keskeisiä etteivät hyödyntäneet minua. minun varallani olevan henkilön piti jatkaa ryhmässä, hän työskentelee porin toimipisteessämme. Teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut mikäli osallistujat olisivat sitoutuneet tapaamisiin.

11 4. SOSIAALISET YRITYKSET -TEEMARYHMÄ (vastuuhenkilö Jaana Merenmies, Syfo Oy) Osallistuin SOSIAALISET YRITYKSET -teemaryhmän työskentelyyn 1. Kyllä 16 27,12% 2. Ei 43 72,88% Yhteensä % Arvioi seuraavia asianomaisen teemaryhmän työskentelyyn liittyviä väittämiä en enkä Yhteensä 5) 4) 2) 1) 3) Teemaryhmätilaisuuksien sisältö oli kiinnostava (avg: 3,75) Kehittämiskonsultti/-konsultit olivat asiantuntevia (avg: 4,06) Teemaryhmätyöskentelyssä käytetyt menetelmät olivat asianmukaisia (avg: 3,81) Teemaryhmässä käytetty taustamataali (esittelydiat, kirjallinen aineisto ym.) oli laadukasta (avg: 4,19) Välitehtävät olivat hyödyllisiä (avg: 3,00) Teemaryhmätyöskentelyyn käytetty aika oli riittävä (avg: 3,88) Tilaisuuksissa oli riittävästi vuorovaikutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa (avg: 4,19) Teemaryhmätyöskentelystä oli hyötyä oman työni kannalta (avg: 3,44)

12 Työskentelytilat olivat asianmukaiset ja tarjoilut riittävät (avg: 4,38) Olen tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni ja sitoutumiseeni ryhmän toimintaan (avg: 3,25) Yhteensä 20 % 49 % 23 % 7 % 1 % Yleisarvosanani tälle teemaryhmälle (5=nomainen, 4=hyvä, 3=tyydyttävä, 2=välttävä, 1=heikko) ,25% ,25% ,50% ,00% ,00% Yhteensä % Keskiarvo 3,69 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli Sinulle hyödyllistä? Mitä opit? Miten teemaryhmätyöskentely vaikutti oman työyhteisösi toiminnan kehittämiseen? Opin, että sosiaalinen yritys ei todellakaan ole mikään helppo yritysmuoto. Se soveltuu, tai pitäisi soveltua ns. yleishyödyllisille yhteisöille, mutta suurta etua tai helpotusta se ei yritykselle tuo. Hyvä oppi sinänsä. Erittäin hyviä verkostosta tulleita esimerkkejä olisi ehkä enemmänkin voinut olla. Sain hyvää tietoa sosiaalisesta yrittäjyydestä yleensä, kompastuskivistä ja huomioon otettavista asioista. Teemaryhmätyöskentely selkeytty työyhteisön tulevia tavoitteita, antamalla tietoa. Koulutuksen aihe lähellä muita teemaryhmäaiheita. Olisin kaivannut konkreettista tietoa sosiaalisen yrityksen perustamisesta omaa toimintaa silmällä pitäen. yleistieto sosiaalisesta yrityksestä talouspuoli Ajantasaista tietoa sosiaalisesta yritystoiminnasta vaihtoehtoisena toteutustapana, kun yhteisö haluaa tarjota työtä pitkäaikaistyöttömille ja muille vaikeasti työllistettäville. Saimme konsultaatio apua sosiaalisen yrityksen perustamiseen. Saimme kehitysideoita omalle työllemme Yritystoiminnan luomiseksi ja hahmottamiseksi oli käytössä oikeat työkalut. Ryhmätyöskentely ei ole toteutunut niin kuin itse olisin toivonut. Kaikki eivät olleet tehneet ns. kotitehtäviä ja nämä toimijat hidastivat muiden etenemistä.

13 Ajatus oli hyvä, mutta lakiuudistus ehdotuksen myötä syksyllä hommalta putosi pohja kokolailla pois, eli sosiaalisen yritystoiminnan aloittamisen/ toiminnan suunnittelulta. Toki hyvää pohjatietoa tuli tulevaisuuden varalta En osallistunut, kuin pariin ensimmäiseen tilaisuuteen, koska en kokenut ryhmän työskentelystä olevan työni kannalta mitään hyötyä. verkostoituminen Yleistietous oli ok, sosiaalisen yrityksen perustamiseen liittyvät kysymykset menevät liian kauas omasta perustyöstäni Asian esittäjällä; persoona, esitystapa ratkaisee paljon oppimisessa. Jussi Mankki on kurko! Jussin tapa esittää miellyttää. Unettavia tyyppejäkin on llut. Jussin kanssa n kategoriaan laitan A-P Saarelan. Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli mielestäsi tarpeetonta? Entä mikä jäi liian vähälle huomiolle? Miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin? Tarpeetonta ei mikään ollut. Laki ja sen tulevaisuuden näkymät ehkä olisivat kaivanneet enemmän futuroloogista otetta. Koulutus jotenkin sekavaa. Koulutusaihe ei aina pysynyt asiassa. Ryhmän kanssa vuorovaikutustilaneet hyviä ja mielenkiintoisia. Olisi ollut mielenkiintoista seurata konkreettisen yrityksen "alkutapailetta". Meille perjantai päivä oli hankala osallistua koulutuksiin aja työryhmätyöskentelyyn työn kannalta Jos tehtävänannot olisi tehty niin kuin pyydettiin, olisi toiminta ollut huomattavasti parempaa. Nyt kävi niin, että yrityssuunnitelmaa ruvettiin tekemään paikan päällä ilman, että sitä olisi valmisteltu etukäteen. Ryhmä on liian tasoinen. Annettavat välitehtävät eivät oikein vastanneet tarpeisiin / odotuksiin. Teemaryhmälle ei ollut konkreettista kohderyhmää, osallistujat laidasta laitaan toimijoita, jotka suunnittelevat perustavansa yrityksen (joten ok heille) mutta viranomaisen näkökulmasta aiheen käsittely meni liian kauas- perustyön hoitaminen vie aikaa niin paljon ettei ollut mahdollisuutta osallistua tähän teemaryhmään.

14 5. TYÖPAJATOIMINTA-TEEMARYHMÄ (vastuuhenkilö Kari Anttila, Kehityspiikki Oy) Osallistuin TYÖPAJATOIMINTA-teemaryhmän työskentelyyn 1. Kyllä 12 20,34% 2. Ei 47 79,66% Yhteensä % Arvioi seuraavia asianomaisen teemaryhmän työskentelyyn liittyviä väittämiä en enkä Yhteensä 5) 4) 2) 1) 3) Teemaryhmätilaisuuksien sisältö oli kiinnostava (avg: 4,50) Kehittämiskonsultti/-konsultit olivat asiantuntevia (avg: 4,92) Teemaryhmätyöskentelyssä käytetyt menetelmät olivat asianmukaisia (avg: 4,58) Teemaryhmässä käytetty taustamataali (esittelydiat, kirjallinen aineisto ym.) oli laadukasta (avg: 4,33) Välitehtävät olivat hyödyllisiä (avg: 4,18) Teemaryhmätyöskentelyyn käytetty aika oli riittävä (avg: 4,25) Tilaisuuksissa oli riittävästi vuorovaikutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa (avg: 4,50) Teemaryhmätyöskentelystä oli hyötyä oman työni kannalta (avg: 4,50)

15 Työskentelytilat olivat asianmukaiset ja tarjoilut riittävät (avg: 4,58) Olen tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni ja sitoutumiseeni ryhmän toimintaan (avg: 4,33) Yhteensä 57 % 33 % 10 % 0 % 0 % Yleisarvosanani tälle teemaryhmälle (5=nomainen, 4=hyvä, 3=tyydyttävä, 2=välttävä, 1=heikko) ,00% ,00% ,00% ,00% ,00% Yhteensä % Keskiarvo 4,50 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli Sinulle hyödyllistä? Mitä opit? Miten teemaryhmätyöskentely vaikutti oman työyhteisösi toiminnan kehittämiseen? Työskentelyn vetäjä osasi tehdä aiheesta mielenkiintoisen. Paljon opin muös muilta mukana olleilta. Käytännön läheisyys elävöitti. Toimintatavan monimuotoisuus antoi eväitä kehittää omaa työpajatoimintaa, koska mahdollisuudet avattiin. Näin kun ei ole vielä olemassa olevaa työpajaa olisin toivonut enemmän käsiteltävän pajan perustamista ja siihen liittyviä asioita. Mutta kaiken kaikkiaan antia oli kuitenkin positiivista ja etenkin se, kun kuuli paljon asioita ja tapahtumia jo olemassa olevilta pajoilta. Koulutusaihe hyvä ja kouluttaja mukava kiva ja ammattitaitoinen, joskin joskus hieman hajamielinen (vain ihan vähän ja hassusti :-)). Aihe meille ajankohtainen, siksi koulutus myös hyvin mielenkiintoista. Saimme ryhmäläisiltä paljon hyviä ideioita ja rakentavia kommentteja. Tutustuin muihin työpaja-asioiden kanssa työskenteleviin ihmisiin, sain arvokasta tietoa heiltä. Menetelmät olivat hyviä, sain syvempää näkemystä työpajatoimintaan. paljon hyvää asiaa Uusien hankkeiden suunnittelussa tämä teemaryhmän työskentely on antanut minulle eniten. Erilaisia hyviä toimintatapoja. Verkostoituminen.

16 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli mielestäsi tarpeetonta? Entä mikä jäi liian vähälle huomiolle? Miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin? Ryhmän vetäjä ja ennen kaikkea ryhmä itse loivat puitteet sille, että nyt todella on eväitä perustaa työpajatoimintaa myös tänne, jossa sitä aikaisemmin ei ole ollut. - Jäikö siis uhkakuvat liian vähälle? Aineisto sekavaa. Ei oikein tiedä mistä alkaa ja mihin päättyy :-). Minulta meni kerran tulostaessa aineistoa papt sekaisin, niin aiheiden perusteella oli mahdoton koota sivut oikeaan järjestykseen - eikä ollut sivunumeroita!!. Välitehtävien anto myös sekavaa, ei johdonmukaista linjaa. En osallistunut ryhmän työskenteleyyn alusta alkaen, ne kerrat jotka olen ollut mukana ovat olleet laadukkaita. Paikoittain asiat esitettiin liian monimutkaisesti. Käytännönläheisempi ote olisi ollut paikallaan.

17 6. TYÖVALMENNUS JA TYÖNETSINTÄ -TEEMARYHMÄ (vastuuhenkilö Sari Puurtinen, Net Effect Oy) Osallistuin TYÖVALMENNUS JA TYÖNETSINTÄ -teemaryhmän työskentelyyn 1. Kyllä 19 32,20% 2. Ei 40 67,80% Yhteensä % Arvioi seuraavia asianomaisen teemaryhmän työskentelyyn liittyviä väittämiä en enkä Yhteensä 5) 4) 2) 1) 3) Teemaryhmätilaisuuksien sisältö oli kiinnostava (avg: 3,95) Kehittämiskonsultti/-konsultit olivat asiantuntevia (avg: 4,11) Teemaryhmätyöskentelyssä käytetyt menetelmät olivat asianmukaisia (avg: 3,68) Teemaryhmässä käytetty taustamataali (esittelydiat, kirjallinen aineisto ym.) oli laadukasta (avg: 3,89) Välitehtävät olivat hyödyllisiä (avg: 3,37) Teemaryhmätyöskentelyyn käytetty aika oli riittävä (avg: 4,22) Tilaisuuksissa oli riittävästi vuorovaikutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden osallistujien kanssa (avg: 4,16) Teemaryhmätyöskentelystä oli hyötyä oman työni kannalta (avg: 3,67)

18 Työskentelytilat olivat asianmukaiset ja tarjoilut riittävät (avg: 4,58) Olen tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni ja sitoutumiseeni ryhmän toimintaan (avg: 3,50) Yhteensä 27 % 45 % 21 % 5 % 1 % Yleisarvosanani tälle teemaryhmälle (5=nomainen, 4=hyvä, 3=tyydyttävä, 2=välttävä, 1=heikko) ,67% ,67% ,33% ,33% ,00% Yhteensä % Keskiarvo 3,67 Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli Sinulle hyödyllistä? Mitä opit? Miten teemaryhmätyöskentely vaikutti oman työyhteisösi toiminnan kehittämiseen? Verkostoitumnen oli hyödyllistä. Aihealuet ja niiden käsittelytapa olivat hyviä. Työskentelypohjat sopivat hyödynnettäväksi oman hankkeen asioiden pohdinnassa ja kehittämistyössä. Alueen toimijoiden verkoston muodostuminen tapaamisten yhteydessä ttäin arvokasta ja olisi hyvä, jos tapaamiset jatkuisivat myöhemminkin. Tuli uutta tietoa ja kontakteja. Vertaistuki ja -tieto ajatuksiaherättävää ja mielenkiintoista Teemaryhmän työskentelyssä oli hyödyllisintä laisten tahojen toimintamuotoihin tutustuminen. Opin uusia tapoja omassa työskentelyssäni. Teemaryhmätyöskentely vaikutti omaan työyhteisööni siten että synyti enemmän keskusteluja muiden työtekijöiden keskuudessa yhteisistä toimintatavoista. Verkostoituminen oli hyvä asia, mutta teemaryhmän sisältö ja anti jäi köyhäksi. verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa..on monenlaisia toimijoita ja laisia tapoja työskennellä samojen asioiden kanssa..työyhteisömme on aika kehittynyt..lähinnä nyt on helpompi tarttua niihin asioihin, jotka ovat jääneet junnaamaan paikoilleen! Tutustuminen muihin osallistujiin ja heidän taustaorganisaatioihinsa, siitä sai hyvää vertailupohjaa. Antoi näkökulmaa ja toimintamalleja yhteistyöhön.

19 Tiedon ja kokemusten vaihtaminen, verkottuminen. Osaltaan omalle työpaikalleni on muodostunut "tiedonjakajan" rooli, eli meille ei kaikista osuuksista ole ollut niinkään paljon hyötyä kuin esim. monille muille. Vaikea arvostella vähäisen osallistumiseni takia Mielenkiintoisia esimerkkejä, kokemusten vaihtoa. Osittain tuttuua, mutta oli tärkeää kerrata niitä. Kaikkein parasta oli kun osallistujat tulivat laisista organisaatioista ja toimivat portaissa. Näin sai hyvän kokonaiskuvan kentästä. verkostoituminen Oppii tuntemaan projektien työntekijöitä / yhteistyö on näin helpompaa jatkossakin...olen saanut paljon työkaluja. ja hyviä ideoita projekti työskentelyyn ja hallintaan Mikä tämän teemaryhmän työskentelyssä oli mielestäsi tarpeetonta? Entä mikä jäi liian vähälle huomiolle? Miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin? Varsin hidastempoinen, ohjaajavetoista työskentelytapa puudutti. Joskus tuntui, että aikatauluissa sisällön suhteen olisi voinut pysyä paremmin. En kokenu mitään tarpeettomaksi. Liian vähälle huomiolle jäi projektien toimivuus laisissa tilanteissa,sekä vertailu projektien kesken. En osaa sanoa miten teemaryhmätyöskentely olisi onnistunut paremmin, koska koin että jo tälläisenaan se oli ttäin onnistunut ainaki omalta kohdalta. Kouluttaja ei mielestäni päässyt kiinni asiaan, ali joka kerta esim. henkilöiden esittelyihin meni lähes puolet ajasta. Lisäksi asia jotenkin ilmassa, eli ei koskettanyt omaa työtäni ja yksikköäni. Henkilökohtaisella tasolla minulla ei vetäjää vastaan ole mitään, hän on mukava persoona. en koe, että mikään olisi ollut tarpeetonta..itse sain koulutukselta paljon lisäarvoa työhöni.. "Pnteinen" työskentelytapa, porukka ei aina ollut innolla mukana. Enemmän pienryhmätyöskentelyä, mielipiteiden vaihtoa osallistujien kesken. Tieto on jo olemassa, se pitää saada liikkeelle. en sanoisi että mikään osuus olisi ollut hyödytön tai tarpeeton. Palautettavat välitehtävät toi ikävästi mieleen peruskouluajat.. ;) Osa ideoista ja ehdotuksista niin hyviä, että ne pitäisi saada kaikkien workshoppien käyttöön. Liikaa ryhmätöitä. ohjeistus ohjausryhmän käytäntöön...ttäin hyvia ideoita

20 ODOTUKSET Miten tärkeänä koet seuraavien teema- ja kehittämisryhmien jatkumisen tulevaisuudessa? ttäin tärkeänä 5) melko tärkeänä 4) kohtalaisen tärkeänä 3) en kovin tärkeänä 2) en lainkaan tärkeänä 1) Yhteensä 7. TEEMA- JA KEHITTÄMISRYHMÄTYÖSKENTELYN JATKO- Kuntoutujatteemaryhmä (avg: 3,49) Moniammatillisuusteemaryhmä (avg: 3,53) Nuoret-teemaryhmä (avg: 3,75) Sosiaaliset yritykset -teemaryhmä (avg: 3,41) Työpajatoimintateemaryhmä (avg: 3,64) Työvalmennus ja työnetsintä - teemaryhmä (avg: 3,54) Yhteensä 22 % 33 % 29 % 11 % 5 % Mitkä edellisistä teemaryhmistä voisi mielestäsi yhdistää yhdeksi teemaryhmäksi? Entä millaisia teemaryhmiä kaipaisit edellisten lisäksi? En osallistunut itse kaikkiin, joten vaikea vastata edelliseen kysymykseen joka kohtaan. Mielestäni työpajatoiminta ja nuoret voi ainakin olla kin työskentelyä. Kun en tunne tarkemmin kuntoutujat teemaryhmää, asettaisin sille myös toiveen, että sitä liitettäisiin myös muihin teemoihin. Moniammatillisuuden voisi nivouttaa yhteen kuntoutujien ja nuorien kanssa. Kaikilla ryhmillä on lainen näkökulma, mutta voisiko esim. sosiaaliset yritykset ja kuntoutujat yhdistää? Työpajatoiminta ja työvalmennus voisi ehkä yhdistää. Samoin sosiaaliset yritykset ja kuntoutujat liittyvät läheisesti yhteen, tosin näkökulma on lainen. Teemaryhmien sisältöjä en tunne, joten vastaukseni on ulkopuolisen näkemys.

21 En tiedä, kun osallistuin vain yhteen, en myöskään siksi osaa ottaa kantaa edelliseen kysymykseen ryhmien jatkosta. Toivoisin ryhmien olevan käytännönläheisiä ja liittyvän työhön ja antavan välineitä siihen. Nuoret- teemaryhmä ja työvalmennus ja työnetsintä -teemaryhmä olisi hyvä yhdistää,koska nuoret ja heidän työllisyys ongelmansa sopisi työvalmennus-ja työnetsintä teemaan. Koen ryhmät aika hyvin kartooitetuiksi. markkinointiin liittyvä koulutusta.. Työvalmennus ja työpaja Moniammatillisuus ja työpajatoiminta ideoita uusien koulutusten aiheiksi: työhyvinvointi ja työssäjaksaminen asiakkaiden motivointi ja kannustaminen arviointi ja havainnointi jatkoseuranta ja toimintojen juurruttaminen VERKOSTOITUMINEN Ehkä sosiaalisia yrityksiä lukuun ottamatta, muita teemoja voidaan käsitellä myös yhdessä. työvalmennus ja työpajat - aika monilla toimintaa katon alla. Kuntoutujat ja työhönvalmennus. Kaikki ryhmät on tarpeellisia mutta jos jotain pitää yhdistää niin työpaja-toiminta ja työvalmennus ja työnetsintä voitaisiin yhdistää Työntekijöiltä tullut hyvää palautetta ryhmistä, en osaa sanoa mitä pitäisi yhdistää. Malli on hyvä, kiitos. Työvalmennus ja työnetsintä -teemaryhmä pitäisi laajentaa kaikkia koskevaksi, esim muutos -koulutuksiin, koska jokaisessa ryhmässä se on tärkeää ja olennaista! Nuorten työllistämiseen liittyvät ttäin ajankohtaisia: eli esim. Työpaja, Nuoret ja nuoriin painottuva työnetsintä? Kuntoutujat,työpajatoiminta sekä työvalmennus ja työetsintä voisi hyvin yhdistää.? Nuoret- ja Työpajatoiminta-teemaryhmät. Tällä hetkellä työni on niin pakkotahtista, etten oikein pysty irrottautumaan kuin seuraavaksi kesälomalle. Asiakkaita tulee pilvin pimein...ja teen yksin tätä työtä. Kuntoutujat ja moniammatillisuus yhteen. sosiaaliset yritykset ja työpajatoiminta, muuten kyseiset ryhmät riittäviä Harmillisesti pääsin mukaan vain kolmeen kuntoutujat-teemaryhmään. sosiaaliset yritykset ja moniammatillisuus edelleensijoitus yhdeksi päivän aiheeksi

22 Nuoret ja työpajatoiminta Moniammatillisuus ja kuntotujat Työvalmennus ja työnetsintä yhdessä työpajatoiminnan kanssa sekä vielä sosiaaliset yritykset mukaan Työpajatoiminta ja sosiaaliset yritykset. Mitä muita ideoita ja/tai toiveita Sinulla on teema- ja kehittämisryhmätyöskentelyn jatkoon liittyen? Teemaryhmien vetäjät voisivat olla tietoisempia Satakunnan tilanteesta. Aivan nomaisen tärkeää on se, että ryhmäläiset voivat tutustua/verkottua maakunnallisesti näissä aihepiireissä. Olemme nyt luoneet useampia yhteistyösopimuksia kumppanien kanssa ja tutustuminen laajemmin muidenkin toimijoiden kesken toisi varmasti uutta potkua monen toimintaan. - Ei ole toiveita jatkosta Kaipaisin enemmän yhteyksiä viranomaistahoihin ja heitä enemmän kuuntelemaan / keskustelemaan kolmannensektorin työntekijöiden kanssa yhteistyöstä ja toimintamalleista / tavoista. teemaryhmä -koulutukset ovat laadukkaita koulutuksia, joista pystyy halutessaan saamaan paljon.. Enemmän aikaa verkostoitumiseen!! Koulutuspaikkojen, ympäristön vaihto -> tuo uutta virtaa oppimiseen ja vuorovaikutukseen Sämpylöiden tilalle ruisleivät, pasteija, piirakat + pikkuleipiä/hedelmiä.. Innostavia ja rohkeita vetäjiä, vaihtelevia toimintatapoja. Teemaryhmien avulla tulisi pyrkiä vielä konkreettisemmin aitoihin kumppanuuksiin ja vaikkapa uusiin yhteisiin hankeideoihin. tiedonkeruu menetelmien yhtenäistäminen. Yhtenäisiä työkaluja työn näkyväks tekemisen mahdollistamiseksi. yhteenveto kaikkien alueen hankkeiden/te-toimistojen/typpien tietoisuuteen ja käyttöön. Seuranta! verkostoituminen: eli pitkällä tähtäimellä tuotteistaminen ja toimijoiden sijoittuminen välityömarkkinoilla. Eli ns. porrasmalli kuntouttavasta työtoiminnasta lähelle avoimia työmarrkinoita. Näin kohderyhmölle voisi suunnitella jo lähtökohtaisesti polkua, jossa hän oletusarvoisesti olisi mukana usean projektin kohderyhmässä ja eteneminen tapahtuisi hallitusti ja koordinoidusti. Entistä enemmän projektien kohdentamista resurssien, osaamisen ja palvelujen tuottamisen mukaan, jolloin kaikki voisivat keskittyä siihen minkä parhaiten osaavat ja henkilöt ohjautuisivat parhaiten kohdehenkilön tarpeen mukaan vaiheessa oleviin projektitoimijoihin. Konsultit jotka vetivät moniammatillisuus ryhmää osasivat asiansa loistavasti! Heillä on ammattitaito hanskassa

23 Alussa oli tosi hyvä, että kaikkia Välkyn tilaisuuksia oli paljon, tiedontarve oli suuri ja ihmiset eivät vielä tunteneet toisiaan. Nyt jatkossa Välkyn omia toimintoja voisi olla hyvä yhdistää ja harventaa, jotta osallistujista lähtevälle, spontaanille toiminnalle olisi tilaa. Sehän olisi kai juuri sitä hyvää toiminnan juurruttamista muuallle. jatkoa toivoen, vaikka osallistuminen ei aina olekkaan ollut mahdollista enemmän ryhmätyötä pienemmissä ryhmissä Palvelujen tuottajien ja hankkijoiden intressit menevät liian kauas toisistaan silloin kun lähdetään intensiiviseen usein toistuvaan ryhmätyöskentelyyn. Varsinkin viranomaisen näkökulmasta ei ole mahdollista varata niin paljon aikaa palvelun tuottajan kanssa asioiden työstämiseen. Valitkaa asiantuntijat huolella. Mankki ja Saarela onnistuneet parhaiten. Muihin asiantuntijoihin en ota kantaa. Sosiaaliset yritykset -teemaryhmän työskentelyn jatkaminen on tärkeää, koska juuri nyt harkitaan asiaan liittyvän lainsäädännön uudistamista. Tärkeää pysyä ajan tasalla tässä kehityksessä.

Osaamisen kehittämisen kautta työmarkkinoille suuntaavat -teemaryhmä

Osaamisen kehittämisen kautta työmarkkinoille suuntaavat -teemaryhmä Kysely Välkky-projektin teemaryhmätyöskentelystä 2010-2011 Osaamisen kehittämisen kautta työmarkkinoille suuntaavat -teemaryhmä Vastuuhenkilöt: Kari Anttila ja Atso Juote, Kehityspiikki Consulting Oy 1.

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 16! - Viesti ymmärrettävästi! Selkokieli oman työn apuvälineenä - koulutukseen: Vastaajien määrä: 24 Kyllä

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY 15.6.2009 Aikataulu Ensimmäinen työpaja 9.6 klo 8.30 12.00 MTC, Porin Puuvilla, Pohjoisranta 11F, Puuvillasali Toinen työpaja 25.8, sama aika ja

Lisätiedot

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY 5.6.2009 Aikataulu Ensimmäinen työpaja 9.6 klo 8.30 12.00 MTC, Porin Puuvilla, Pohjoisranta 11F, Puuvillasali Toinen työpaja 25.8 Neljä työpajaa

Lisätiedot

OPISKELIJAPALAUTTEET

OPISKELIJAPALAUTTEET Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala Kirjallisen nimettömän palautteen antoi 19 opiskelijaa KYSYMYKSET KÄSITTELIVÄT SEURAAVIA TEEMOJA 1. Mielenterveystyön koulutuksen oppisisältöihin on liitetty aiempaa

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY 8.5.2009

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY 8.5.2009 VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY 8.5.2009 Net Effect Palveluksessa 25 julkishallinnon kehittämiseen erikoistunutta asiantuntijaa Arvioinnit Tutkimukset Kehittämistyö Kehittämiskumppanuus

Lisätiedot

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Täydennyskoulutuksen ensimmäinen palautekysely Avovastaukset Net Effect Oy 1 Nimeä kolme asiaa, jotka opit täydennyskoulutuksessa Verkostoituminen,

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2010 toteutetuista Muutos! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2010 toteutetuista Muutos! -koulutuksista Kysely Välkkyprojektissa syksyllä 2010 toteutetuista Muutos! koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 12! Hanketoiminnan kriittiset pisteet, riskit ja huonot käytännöt! koulutukseen: Vastaajien määrä: 30 Kyllä

Lisätiedot

Lähetä kyselylomake mennessä Kelan tutkimusosastolle palautuskuoressa, jonka postimaksu on maksettu.

Lähetä kyselylomake mennessä Kelan tutkimusosastolle palautuskuoressa, jonka postimaksu on maksettu. 1 Vastaajan nimi: Vastauspäivämäärä / 2011 Tutkimusnumero (tutkimussihteeri täyttää): TÄYTTÖOHJE Tällä kyselylomakkeella kerätään tietoa elokuussa 2010 alkaneen moniammatillisen avokuntoutusmallin kuntoutuspalveluista

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa keväällä 2012 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa keväällä 2012 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa keväällä 2012 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 18! - Haasteelliset vuorovaikutustilanteet asiakaspalvelutyössä -koulutukseen: Vastaajien määrä: 34 2.

Lisätiedot

Lähetä kyselylomake mennessä Kelan tutkimusosastolle palautuskuoressa, jonka postimaksu on maksettu.

Lähetä kyselylomake mennessä Kelan tutkimusosastolle palautuskuoressa, jonka postimaksu on maksettu. 1 Vastaajan nimi: Vastauspäivämäärä / 2011 Tutkimusnumero (tutkimussihteeri täyttää): TÄYTTÖOHJE Tällä kyselylomakkeella kerätään tietoa elokuussa 2010 alkaneen moniammatillisen avokuntoutusmallin kuntoutuspalveluista

Lisätiedot

1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 2. Mitä ilonaiheita Isosiskona toimiminen on herättänyt sinussa?

1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 2. Mitä ilonaiheita Isosiskona toimiminen on herättänyt sinussa? Tyttöjen Talo Rovaniemi Syksy 2016 Isosisko-kyselyn yhteenvetoa 1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 10/10 vastaajaa Teehetki 7/10 Muita tapahtumia ja teemakertoja 4/10 Toivetorstai

Lisätiedot

Opistojen IlmE -hanke

Opistojen IlmE -hanke Opistojen IlmE -hanke 2018 19 Hankkeessa mukana olevien opistojen opettajistolle ja suunnitteluhenkilöstölle lähetettiin syyskuussa alkukartoituskysely. Vastaajien työhistorian pituudessa kansalaisopistoissa

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

YHTEISÖLLISTÄ TYÖHYVINVOINTIA RAKENTAMASSA

YHTEISÖLLISTÄ TYÖHYVINVOINTIA RAKENTAMASSA YHTEISÖLLISTÄ TYÖHYVINVOINTIA RAKENTAMASSA Case: Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö 1.2.2016 Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö 3 TOIMEKSIANTAJASTA Hyvinkään-Riihimäen Seudun

Lisätiedot

Tilaisuuden järjestelyt: % % 3 1 3,4 % ,3 % ,3 % Total 129 Average 4,45

Tilaisuuden järjestelyt: % % 3 1 3,4 % ,3 % ,3 % Total 129 Average 4,45 Question Options Answer count Percentage YLEISTÄ: Paikka (1 tähti = peestä, 5 tähteä = 1 0 0 % 2 1 3,4 % 4 17 58,6 % 5 9 31 % Total 121 Average 4,17 Tilaisuuden järjestelyt: 1 0 0 % 3 1 3,4 % 4 14 48,3

Lisätiedot

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy 1. Koulutusryhmä johon osallistuin (mikäli osallistuit päiviin eri ryhmistä vastaa 1. koulutuspäivän osalta) 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 17: Turku 6. ja

Lisätiedot

PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA

PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA PALAUTEYHTEENVETO KUMPPANUUSFOORUMI 26.2.2009 KERAVA Osallistujia Kumppanuusfoorumiin oli 16, joista 14 vastasi palautelomakkeeseen. Vastausprosentti on 87,5 %. 1. Edustan (Vastaajia: 14) Edustan 14,3

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

MONIAMMATILLISUUS : VÄLKKY-PROSESSIN AVAUSPÄIVÄ Yhteiset tavoitteet & johtavat ajatukset 16.6.2009. 16. kesäkuuta 2009 Humap Oy, www.humap.

MONIAMMATILLISUUS : VÄLKKY-PROSESSIN AVAUSPÄIVÄ Yhteiset tavoitteet & johtavat ajatukset 16.6.2009. 16. kesäkuuta 2009 Humap Oy, www.humap. MONIAMMATILLISUUS : VÄLKKY-PROSESSIN AVAUSPÄIVÄ Yhteiset tavoitteet & johtavat ajatukset 16.6.2009 16. kesäkuuta 2009 Humap Oy, www.humap.com sivu 1 OHJELMA 16.6.2009 TYÖSKENTELYLLE TEEMA Keskeisten johtavien

Lisätiedot

PALAUTEKYSELYN TULOKSET

PALAUTEKYSELYN TULOKSET Mentorointiohjelma 2014 PALAUTEKYSELYN TULOKSET 18.11.2014, n=72 Mentorointiohjelma 2014 0 FAKTAT 18.11.2014 31 paria Helsingissä 20 paria Tampereella 9 paria Oulussa 120 ammattilaista 6-11/2014 RILin

Lisätiedot

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ!

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,

Lisätiedot

Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti vahvistavia vaikutuksia. Sovari-mittaria

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 03/2017 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Väliarvioinnin tilannekatsaus: toimijoiden kokemustietoa. Karelia ENPI CBC -hanke CROSS-BORDER MOVE FOR HEALTH

Väliarvioinnin tilannekatsaus: toimijoiden kokemustietoa. Karelia ENPI CBC -hanke CROSS-BORDER MOVE FOR HEALTH Väliarvioinnin tilannekatsaus: toimijoiden kokemustietoa Karelia ENPI CBC -hanke CROSS-BORDER MOVE FOR HEALTH 2013-2014 23.01.2014 Miia Pasanen Karelia ammattikorkeakoulu 1 Arvioinnin viitekehys 1 Arviointikysymykset:

Lisätiedot

KASVUN OSAAJAT VALTAKUNNALLISISSA KIITORATAPÄIVISSÄ. Palautteet

KASVUN OSAAJAT VALTAKUNNALLISISSA KIITORATAPÄIVISSÄ. Palautteet KASVUN OSAAJAT VALTAKUNNALLISISSA KIITORATAPÄIVISSÄ Palautteet MÄTCHIEN ONNISTUMINEN OSAAJA Kuinka onnistuneena pidät sinulle valittua mätchiä? (1=huono, 5=erinomainen) YRITYS Kuinka onnistuneena pidät

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot KAARI-TYÖHYVINVOINTIKYSELY 1 (8) Kysymykset ja vastausvaihtoehdot JOHTAMINEN TYÖYKSIKÖSSÄ Tässä osiossa arvioit lähiesimiehesi työskentelyä. Myös esimiehet arvioivat omaa lähiesimiestään. en enkä Minun

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja Tavoitteet: hallittu muutos -hanke 1. Toimihenkilöiden

Lisätiedot

RYHMÄMENTOROINTI. Jyväversitas-projektin esittely

RYHMÄMENTOROINTI. Jyväversitas-projektin esittely RYHMÄMENTOROINTI Jyväversitas-projektin esittely 19.12. PROJEKTISSA MUKANA: Minna Lapakko Marianne Peltola Anna Mäkelä Yhteistyössä: Student Life, Kielten laitos ja Työelämäpalvelut Haaveiletko työurasta,

Lisätiedot

Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta

Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta virtu.fi sähköiset palvelut lappilaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Käyttäjien osallistuminen suunnitteluprosessiin

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset. 1. Helsingin jatkokoulutus

Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset. 1. Helsingin jatkokoulutus Yhteenveto 1 Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset 1. Helsingin jatkokoulutus 20.9.2016 Vertaisohjaajien tukeminen työnohjauksellisin keinoin Kouluttaja: Riitta Mykkänen-Hänninen Paikka: Haaga Helia

Lisätiedot

Sovari-mittari 217-218 työpajatoiminta Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti

Lisätiedot

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna Matkalla kasvuun yhteistyöhanke 1.9.2016 31.12.2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke 22.3.2017 Hämeenlinna Hankerahoitus Hankkeen kokonaisbudjetti 450 000 Hämeen ELY-keskus, 70 %, 315 000

Lisätiedot

SEMINAARIPALAUTE. Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus

SEMINAARIPALAUTE. Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus Kokemuksia kansainvälistymisestä.11.1 SEMINAARIPALAUTE Vastauksia yhteensä 7 kappaletta 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: Esiintyjiä muutama

Lisätiedot

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue Sivu 1 / 5 Tässä raportissa kuvaan Opintojen ohjaajan koulutuksessa oppimaani suhteessa koulutukselle asetettuihin tavoitteisiin ja osaamisalueisiin. Jokaisen osaamisalueen kohdalla pohdin, miten saavutin

Lisätiedot

Palaute: Pienjärjestöjen verkostotapaaminen

Palaute: Pienjärjestöjen verkostotapaaminen Palaute: Pienjärjestöjen verkostotapaaminen 7.9.2018 Toiveet kokoontumisten määrästä, puitteista, ajankohdista Seitsemän palautetta 2+2 -tapaamismäärän puolesta Verkostoitumisaamukahvit Toivoisin pienverkostolle

Lisätiedot

Vastausprosentti % Kuntaliitto 2004, n=202 Kuntaliitto 2008, n=198 Kuntaliitto 2011, n=220. Parempi Työyhteisö -kysely Työterveyslaitos 1

Vastausprosentti % Kuntaliitto 2004, n=202 Kuntaliitto 2008, n=198 Kuntaliitto 2011, n=220. Parempi Työyhteisö -kysely Työterveyslaitos 1 Vastausprosentti % 9 8 75 74 67 Kuntaliitto 4, n=2 Kuntaliitto 8, n=198 Kuntaliitto 11, n=2 Työterveyslaitos 1 Parempi Työyhteisö -Avainluvut 19 Työyhteisön kehittämisedellytykset 18 Työryhmän kehittämisaktiivisuus

Lisätiedot

HYVÄ POLKU -HANKEOSION KEHITTÄVÄ ARVIOINTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

HYVÄ POLKU -HANKEOSION KEHITTÄVÄ ARVIOINTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUS HYVÄ POLKU -HANKEOSION KEHITTÄVÄ ARVIOINTI OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 25.1.2017 KEHITTÄVÄ ARVIOINTI Kehittävä arviointi tukee Hyvä polku hankeosion toimintaa koko hankkeen ajan Arvioinnin resurssia voidaan käyttää

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Porinatuokio: millaisen verkoston haluamme? Kuntekon oppimisverkoston avausseminaari Kuntatalolla

Porinatuokio: millaisen verkoston haluamme? Kuntekon oppimisverkoston avausseminaari Kuntatalolla Porinatuokio: millaisen verkoston haluamme? Kuntekon oppimisverkoston avausseminaari 10.5.2016 Kuntatalolla Ohjeet Vastaa seuraaviin kysymyksiin a) Etäosallistujat Eksaitissa (työtilan etusivulla) b) Seminaariosallistujat

Lisätiedot

Palautekysely. Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät Lahdessa

Palautekysely. Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät Lahdessa Palautekysely Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät Lahdessa 25.-26.1.2017 1. Missä tehtävissä toimit? 8. Opiskelijana: 3% 7. Muu tehtävä, mikä: 8% 1. Sosiaalityönteki jänä: 26% 6. Kouluttajana /Opettaja:

Lisätiedot

https://www.tpy.fi/site/assets/files/1372/tyopajatoiminnan-ja-etsivan_sovari-mittari_verkko-pdf.pdf

https://www.tpy.fi/site/assets/files/1372/tyopajatoiminnan-ja-etsivan_sovari-mittari_verkko-pdf.pdf Sovari-mittari 206-207 työpajatoiminta Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

OMA VÄYLÄ HANKE RYHMÄMUOTOINEN KUNTOUTUS

OMA VÄYLÄ HANKE RYHMÄMUOTOINEN KUNTOUTUS OMA VÄYLÄ HANKE RYHMÄMUOTOINEN KUNTOUTUS RYHMÄKOKO 2-8 RYHMIEN KOKOONPANO MIETITTÄVÄ TARKOIN, RATKAISEVINTA YHTEINEN ELÄMÄNTILANNE TOIMINNALLISET KEINOT JA RYHMÄLÄISTEN OMA AKTIIVINEN TOIMINTA RYHMIEN

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

TKI-päivät 2012. Palautekysely

TKI-päivät 2012. Palautekysely TKI-päivät 2012 Palautekysely Kyselyn toteuttaminen Kysely toteutettiin ajalla 22.2. 2.3.2012 Kysely lähetettiin sähköpostitse 244 seminaariosallistujalle Vastauksia saatiin 95 kpl Vastausprosentti 39

Lisätiedot

VANHEMMAN NEUVO VERTAISTUKIRYHMÄT Rovaniemellä kevät 2012

VANHEMMAN NEUVO VERTAISTUKIRYHMÄT Rovaniemellä kevät 2012 VANHEMMAN NEUVO VERTAISTUKIRYHMÄT Rovaniemellä kevät 0 Palautteen yhteenveto Marja Leena Nurmela/ Tukeva -hanke.5.0 Vanhemman neuvo vertaistukiryhmät Rovaniemellä keväällä 0 Päiväryhmä 8...4.0, kokoontumisia

Lisätiedot

Minkälaista yhteistyötoimintaa luontaishoitoalalla mielestäsi tarvitaan?

Minkälaista yhteistyötoimintaa luontaishoitoalalla mielestäsi tarvitaan? Oulussa 19.3.2013 LUONTAISHOITOALAN TOIMIJOIDEN YHTEISTYÖ Kyselytutkimuksen lähtökohtana on kartoittaa luontaishoitoalan toimijoiden tarvetta yhteistoimintaan Pohjois-Pohjanmaan alueella. Tämän tutkimuksen

Lisätiedot

Vaikeavammaisten MS-kuntoutujien moniammatillinen avokuntoutuksen kehittämishanke arviointitutkimus KYSELYLOMAKE KUNTOUTUJILLE

Vaikeavammaisten MS-kuntoutujien moniammatillinen avokuntoutuksen kehittämishanke arviointitutkimus KYSELYLOMAKE KUNTOUTUJILLE 1 Vastaajan nimi: Tutkimusnumero (tutkimussihteeri täyttää): TÄYTTÖOHJE Tällä kyselylomakkeella kerätään tietoa elokuussa 2010 alkaneen moniammatillisen avokuntoutusmallin kuntoutuspalveluista kuntoutujan

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Puijolan nuorisotyö 2 Päätavoite PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ jakautuu 4 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Palauta täytetty kysely Kelan tutkijalle kotikäynnin yhteydessä.

Palauta täytetty kysely Kelan tutkijalle kotikäynnin yhteydessä. 1 Hankkeeseen osallistuvan kuntoutujan nimi: Tutkimusnumero (tutkimussihteeri täyttää): Vastauspäivämäärä: / 2012 TÄYTTÖOHJE Tällä kyselylomakkeella kerätään tietoa elokuun 2010 toukokuun 2012 aikana toteutuneen

Lisätiedot

LAPSET MUKANA SOS- LAPSIKYLÄN SIJAISHUOLTOA KEHITTÄMÄSSÄ. Sari Carlsson Yhteiskehittämispäivä Turku

LAPSET MUKANA SOS- LAPSIKYLÄN SIJAISHUOLTOA KEHITTÄMÄSSÄ. Sari Carlsson Yhteiskehittämispäivä Turku LAPSET MUKANA SOS- LAPSIKYLÄN SIJAISHUOLTOA KEHITTÄMÄSSÄ Sari Carlsson Yhteiskehittämispäivä 1.9.2017 Turku SOS- LAPSIKYLÄ VAHVISTAA LASTEN OSALLISUUTTA SOS- Lapsikylässä on vahvistettu lasten osallisuutta

Lisätiedot

Tilatb hieman epämiellyttävät talvella, oli kylmää ja ilma ei aina ihan raikkaan tuoksuinen

Tilatb hieman epämiellyttävät talvella, oli kylmää ja ilma ei aina ihan raikkaan tuoksuinen Hoivakas-Satakunta loppuevaluointikysely Yhteenvetoraportti N=12 Hoivakas Satakunta, Loppuevaluointi Kyselyn tekijä: Pietari Sipponen/Osuuskunta unelmania, Piippukatu 3, 40520 Jyväskylä Kysely lähetetty

Lisätiedot

Digimyrsky ja palvelumuotoilun osallistavia menetelmiä Reetta Kerola, Hanna Yli-Korpela Maarit Heikkinen.

Digimyrsky ja palvelumuotoilun osallistavia menetelmiä Reetta Kerola, Hanna Yli-Korpela Maarit Heikkinen. Digimyrsky ja palvelumuotoilun osallistavia menetelmiä 6.6.2017 Reetta Kerola, Hanna Yli-Korpela Maarit Heikkinen http://contentunion.net/ Päivän pähkinät 9.00-9.30 Opetellaan palvelumuotoilun yhteisöllisten

Lisätiedot

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2011 Helena Collin/Ari Kurlin

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2011 Helena Collin/Ari Kurlin RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2011 Helena Collin/Ari Kurlin Sisältö 1. Johdanto...2 2. Miksi tuutoriksi hakeuduttiin?...3 3. Tuutorin tehtävien arvioiminen...4 4. Väittämien toteutuminen...5 5.

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Kyselytutkimus Tajua Mut! toimintamallista 2017

Kyselytutkimus Tajua Mut! toimintamallista 2017 Kyselytutkimus Tajua Mut! toimintamallista 2017 Tajua Mut! -kyselytutkimus Tutkimuskysymys: Miten Tajua Mut! -toimintamalliin koulutetut kokevat toimintamallin tarpeellisuuden ja käytön? Kysely lähetettiin

Lisätiedot

Osallistuin luennoille, n=16

Osallistuin luennoille, n=16 Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin loppupalautekysely, vastaajaa Osallistuin luennoille, n= En juuri lainkaan Noin puoleen Jokaiselle tai lähes jokaiselle

Lisätiedot

Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin

Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin Palautekysely tilastollisen signaalinkäsittelyn kurssiin Palautteeseen ei tarvitse laittaa nimeä. Kysymyksiä on molemmilla puolilla paperia 1. Muihin kursseihin verrattuna tämä kurssi oli mielestäni Vaikein

Lisätiedot

Sovari vaikuttavuustiedon hyödyntäminen etsivässä nuorisotyössä. Riitta Kinnunen Etsivän nuorisotyön päivät, Tampere

Sovari vaikuttavuustiedon hyödyntäminen etsivässä nuorisotyössä. Riitta Kinnunen Etsivän nuorisotyön päivät, Tampere Sovari vaikuttavuustiedon hyödyntäminen etsivässä nuorisotyössä Riitta Kinnunen Etsivän nuorisotyön päivät, Tampere 6.-7.2.2019 Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari Työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön

Lisätiedot

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin

RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin RAPORTTI TUUTOROINNIN PALAUTEKYSELYSTÄ 2010 Helena Collin Sisältö 1. Johdanto... 2 2. Miksi tuutoriksi hakeuduttiin?... 4 3. Tuutorin tehtävien arvioiminen... 5 4. Väittämien toteutuminen... 7 5. Miten

Lisätiedot

MUUTOS 4! - Onnistu ohjausryhmän kanssa!

MUUTOS 4! - Onnistu ohjausryhmän kanssa! MUUTOS 4! - Onnistu ohjausryhmän kanssa! Projektointitehtävä; teemat, ideat, toimenpiteet, mittarit Vetäjänä kehittämiskonsultti, valmentaja Terhikki Rimmanen, Humap Oy Enemmän keskustelua ja ideointia,

Lisätiedot

1. Mikä on suhteesi kuntoutukseen osallistuvaan kuntoutujaan?

1. Mikä on suhteesi kuntoutukseen osallistuvaan kuntoutujaan? 1 Hankkeeseen osallistuvan kuntoutujan nimi: Tutkimusnumero (tutkimussihteeri täyttää): Vastauspäivämäärä: / 2011 TÄYTTÖOHJE Tällä kyselylomakkeella kerätään tietoa elokuussa 2010 alkaneen moniammatillisen

Lisätiedot

Nuorisotyön auditointi ja itsearviointimalli

Nuorisotyön auditointi ja itsearviointimalli Auditointikoulutus II Tampere 16. 17.11.2010 Nuorten osallistuminen auditointeihin Pks kokemukset ja vinkit 15.11.2010 P.Mäkelä 1 Taustaa Lähtökohta: Auditointi ja itsearviointi > nuorisotyön kehittäminen

Lisätiedot

Kokemusten, arjen ja hyvien vinkkien jakamista

Kokemusten, arjen ja hyvien vinkkien jakamista Kokemusten, arjen ja hyvien vinkkien jakamista Huomasin, että muillakin vanhemmilla on samoja huolia ja ajatuksia koulun aloittamisesta kuin itselläni. Äh, en muista vielä Hyviä sinun käytännön nimeä.

Lisätiedot

Sukupuolijakauma. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET. Sukupuoli. Työllisyys

Sukupuolijakauma. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET. Sukupuoli. Työllisyys KOULUTUSPALAUTTEET Koulutus Osallistujia Palautteita Elintapamuutokseen sitoutuminen 2.8.215 48 25 Miestyön abc 1.9.215 62 4 Syömishäiriöt 19.11.215 94 49 Poikatyö 14.1.216 5 9 Ikääntyneen ravitsemushoito

Lisätiedot

Tiedonkulku ja vuorovaikutus

Tiedonkulku ja vuorovaikutus Tiedonkulku ja vuorovaikutus Työkyky Työn kehittävyys 5 3,20 3,18 4 3,59 3,62 3 3,58 3,12 2 Esimiestyö 3,43 3,32 3,38 1 4,05 397 3,97 4,00 3,23 3,25 3,55 369 3,69 3,60 Ergonomia 3,37 Optimaalinen kuormitus

Lisätiedot

Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching

Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching Oulun Diakonissalaitos Säätiö sr. Oulun Diakonissalaitos Säätiö sr. (ODL säätiö) perustettiin vuonna 1896 lähimmäisenrakkauden hengessä kouluttamaan

Lisätiedot

Kokemusasiantuntijatoiminta lastensuojelun kehittämisessä - kyselyn tuloksia. Lastensuojelun kehittäjäverkoston tapaaminen 31.1.

Kokemusasiantuntijatoiminta lastensuojelun kehittämisessä - kyselyn tuloksia. Lastensuojelun kehittäjäverkoston tapaaminen 31.1. Kokemusasiantuntijatoiminta lastensuojelun kehittämisessä - kyselyn tuloksia Lastensuojelun kehittäjäverkoston tapaaminen 31.1.2018 Lastensuojelun kehittäjille suunnattu kysely Kokemusasiantuntijoiden

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

Hilla-Maaria Sipilä, projektisuunnittelija, KOPPI -hanke Hannele Liesmäki, työ- ja yksilövalmennus päällikkö, Espoon Diakoniasäätiö

Hilla-Maaria Sipilä, projektisuunnittelija, KOPPI -hanke Hannele Liesmäki, työ- ja yksilövalmennus päällikkö, Espoon Diakoniasäätiö Hilla-Maaria Sipilä, projektisuunnittelija, KOPPI -hanke Hannele Liesmäki, työ- ja yksilövalmennus päällikkö, Espoon Diakoniasäätiö KOPPI - Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita Yhteistyössä: Terveyden

Lisätiedot

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Vertaistuki Samassa elämäntilanteessa olevat tai riittävän samankaltaisia elämänkohtaloita kokeneet henkilöt jakavat toisiaan kunnioittaen kokemuksiaan. Vertaisuus

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Työpajojen esittely ja kokemukset: Tampere 25.9.2014, Vaasa 2.12.2014

Työpajojen esittely ja kokemukset: Tampere 25.9.2014, Vaasa 2.12.2014 Työpajojen esittely ja kokemukset: Tampere 25.9.2014, Vaasa 2.12.2014 MOSAIC-ohjausryhmä, 15.1.2015 Janne Laine, Johanna Leväsluoto, Jouko Heikkilä, Joona Tuovinen ja kumpp. Teknologian tutkimuskeskus

Lisätiedot

ALU-KOORDINOINTI KANTA- JA PÄIJÄT- HÄMEESSÄ SEKÄ UUDELLAMAALLA

ALU-KOORDINOINTI KANTA- JA PÄIJÄT- HÄMEESSÄ SEKÄ UUDELLAMAALLA ALU-KOORDINOINTI KANTA- JA PÄIJÄT- HÄMEESSÄ SEKÄ UUDELLAMAALLA Hankkeen esittely ja alkukyselyn tulokset Yhteistyö tuo aina mahdollisuuden uusille "ikkunoille" tulevaan. Osaaminen vahvistuu ja näkökulmat

Lisätiedot

Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus

Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus Jaana Salminen, johtava puheterapeu3 Helsingin kaupunki, Kehitysvammapoliklinikka jaana.salminen@hel.fi 1 Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus

Lisätiedot

Korkeakoulututkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen - Quo vadis? 6.9.2012 Helsinki. Annika Ranta ja Terhikki Rimmanen

Korkeakoulututkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen - Quo vadis? 6.9.2012 Helsinki. Annika Ranta ja Terhikki Rimmanen Korkeakoulututkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen - Quo vadis? 6.9.2012 Helsinki Annika Ranta ja Terhikki Rimmanen OSALLISUUS UTELIAISUUS INNOSTUS KORKEAKOULUELÄMÄN JÄLKEINEN OSAAMINEN QUO VADIS :

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot

Opiskelijapalaute 2014 (terveys-ja sosiaaliala)

Opiskelijapalaute 2014 (terveys-ja sosiaaliala) Opiskelijapalaute 2014 (terveys-ja sosiaaliala) Opiskelijoiden vastauksia PKSSK:n toimintaan liittyen: 14. Tukiko PKSSK:ssa järjestetty alkuperehdytys ja vastaanotto harjoitteluun tuloasi? 15. Oliko harjoitteluyksikössä

Lisätiedot

Ohjaamo-kyselyn tuloksia

Ohjaamo-kyselyn tuloksia Ohjaamo-kyselyn tuloksia 18.6.2019 0 Ohjaamo-kysely Kyselyt toteutettiin maalis-huhtikuun aikana sähköisesti. Vastauksia saatiin yhteensä 285. Nuorten kyselyyn saatiin 196 vastausta, joista 54% asioi Fredrikinkadun

Lisätiedot

SYNNYTYSKESKUSTELU. Kätilöopiston Sairaala synnytysosasto 14. 1/2015. N. Harjunen. M-L. Arasmo. M. Tainio.

SYNNYTYSKESKUSTELU. Kätilöopiston Sairaala synnytysosasto 14. 1/2015. N. Harjunen. M-L. Arasmo. M. Tainio. SYNNYTYSKESKUSTELU Kätilöopiston Sairaala synnytysosasto 14. 1/2015. N. Harjunen. M-L. Arasmo. M. Tainio. Synnytyskeskustelu käydään lapsivuodeosastoilla ennen perheen kotiutumista ja tähän hetkeen on

Lisätiedot

SATAOSAA työhönvalmennus

SATAOSAA työhönvalmennus SATAOSAA työhönvalmennus Yhteistyöterveiset SATAOSAA-hankkeesta. Olemme kehittämässä Satakuntalaisten osatyökykyisten työllistymisen ja osallisuuden edistämiseksi maakunnallista, eri toimijat yhdistävää

Lisätiedot

Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja

Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja Tehokkuus, järjestäytyminen, vaikuttavuuden parantaminen, jne. 1 Webropol-kysely asiantuntijaryhmien jäsenille Lähetettiin AVIen

Lisätiedot

Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää. HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet

Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää. HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet Perttu Niitynpää Jari Martikainen 1.3.7 Selostus Oheisessa raportissa on viimekertaisen Studia Generalia

Lisätiedot

Asukkaiden osallistumiskokemuksia Tampereen Tesoman asuinalueen kehittämisessä sekä kokemuksia kävelyhaastattelusta

Asukkaiden osallistumiskokemuksia Tampereen Tesoman asuinalueen kehittämisessä sekä kokemuksia kävelyhaastattelusta Asukkaiden osallistumiskokemuksia Tampereen Tesoman asuinalueen kehittämisessä sekä kokemuksia kävelyhaastattelusta Kaupunkitutkimuksen päivät, 28.-29.4.2016, Helsinki Jenna Taajamo, Itä-Suomen yliopisto

Lisätiedot

Seinäjoen opetustoimi. Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa)

Seinäjoen opetustoimi. Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Seinäjoen opetustoimi Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Yhteistulos, henkilöstön kehittäminen Henkilöstön kehittäminen 5 4 3 2 1 Ka 1 Miten suunnitelmallista

Lisätiedot

Tervetuloa työuramentoroinnin alkutapaamiseen. Alkutapaaminen to

Tervetuloa työuramentoroinnin alkutapaamiseen. Alkutapaaminen to Tervetuloa työuramentoroinnin alkutapaamiseen Alkutapaaminen to 20.10.2016 Esittelykierros Etu- ja sukunimi Koulutus ja ammatti Äidinkieli ja muu kielitaito Aktori ja mentori Aktori Maahanmuuttajataustainen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta. Jani Listenmaa, Hanna Aho

HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta. Jani Listenmaa, Hanna Aho HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta Jani Listenmaa, Hanna Aho Yleistä tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa Parikkalan kunnan henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista, työyhteisön tilaa

Lisätiedot

KYSELY ASIAKASOSALLISUUS KÄRKIHANKKEEN TYÖPAJOIHIN OSALLISTUNEILLE

KYSELY ASIAKASOSALLISUUS KÄRKIHANKKEEN TYÖPAJOIHIN OSALLISTUNEILLE LIITTEITÄ ASIKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLI LOPPURAPORTTIIN Liite 1. Kyselylomake maakuntien työpajoihin osallistuneille, syksy 2016 Liite 2. Loppuarviointilomake maakuntien kokeilujen yhdyshenkilöille,

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto. Työolobarometri (TOB) RKK Kyselyn vastaanottajia Kyselyn vastauksia Vastausprosentti. Laskennalliset ryhmät taulukossa

Kyselyn yhteenveto. Työolobarometri (TOB) RKK Kyselyn vastaanottajia Kyselyn vastauksia Vastausprosentti. Laskennalliset ryhmät taulukossa Hallitus 11.12.2013 LIITE 14 Kyselyn yhteenveto Kysely Työolobarometri (TOB) RKK 2013 Voimassa alkaen 10.4.2013 Voimassa asti 19.4.2013 Kyselyn vastaanottajia 937 Kyselyn vastauksia 528 Vastausprosentti

Lisätiedot

KUNTOUTUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY

KUNTOUTUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY KUNTOUTUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY KAUNIALAN SAIRAALA OY 2016 1 ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY V. 2016 Kysely toteutettiin ajalla 1.3 15.6.2016 Kysely jaettiin hoitohenkilöstön toimesta kaikille Toimelan

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

yhteenveto Salassapitovelvollisuus

yhteenveto Salassapitovelvollisuus Koulutuspalautteiden yhteenveto 2.3.2009 Salassapitovelvollisuus Odotuksia koulutuksesta luulin saavani selkeitä vastauksia (3 vastaajaa) valmiita vastauksia kaikkiin kysymyksiin vastauksia arjen kysymyksiin

Lisätiedot