Tilintarkastuksen havaintojen hyödyntäminen. Tilintarkastuksen raporttien ja niiden aiheuttamien toimenpiteiden seuranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tilintarkastuksen havaintojen hyödyntäminen. Tilintarkastuksen raporttien ja niiden aiheuttamien toimenpiteiden seuranta"

Transkriptio

1 1 TALOUDEN TOTEUTUMA 1 4 KK KÄYTTÖTALOUSOSA 2.1. VAALITOIMINTA Sisältää keskusvaalilautakunnan, äänestysalueen vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan menot. Joroisissa siirryttiin vuonna 2014 yhteen äänestysalueeseen. Vuonna 2016 ei ole säännönmukaisia vaaleja. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Yhteensä 1-4 kk Vaalit Toimintatuotot 8 723,40 Toimintakulut ,48 Toimintakate/jäämä , TARKASTUSTOIMINTA Tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella kunnanvaltuuston päätettävät kunnan hallinnon ja talouden tarkastamista koskevat asiat sekä arvioida toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista. Tilintarkastuspalvelut kunta ostaa valtuuston päätökseen perustuen tilintarkastusyhteisö BDO Audiator Oy:ltä. Vastuunalaisena tilintarkastajana toimii JHTT Kaisa Lappalainen. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit 1 4 kk Tilintarkastuksesta saadaan lisäarvoa kunnan toimintoihin Tilintarkastuksen havaintojen hyödyntäminen Tehdyt toimenpiteet Tarkastuslautakunta tukee arvioinnillaan kunnan toimintaprosessien kehittämistä Tilintarkastuksen raporttien ja niiden aiheuttamien toimenpiteiden seuranta Strategian ja henkilöstöstrategian huomioiminen arvioinnissa Omien toimintatapojen kriittinen tarkastelu, hyvistä käytännöistä oppiminen ja niiden hyödyntäminen Tehdyt toimenpiteet Näiden tavoitteiden seurantaa pidetään esillä kunkin toimialan arvioinnissa. arvioinnit kohdistuvat epäolennaisuuksiin kuntatarkastajan tietotaitoa ei onnistuta käyttämään riittävästi hyödyksi. Tilintarkastajien vaihtuminen tiheään on aiheuttanut tihentynyttä tarkastustarvetta. Havainnot pyritään toteuttamaan välittömästi. Johtoryhmän oheistuksilla pyritään parantamaan sisäistä valvontaa ja hyvien käytäntöjen ottamista käyttöön.

2 2 TP TA TA-muutos TA 2016 Tot eutuma Poikkeama Käyttö-% Yhteensä 1-4 kk Tilien ja hallinnon tarkastus Toimintakulut , , , ,13 14,6 Toimintakate/jäämä , , , ,13 14, KUNNAN JOHTO KUNNANVALTUUSTO JA HALLITUS Kunnan johtamistoiminnan tarkoituksena on saada kunnan organisaatio ja muu yhteisö toimimaan siten, että kunnan visio, toiminta-ajatus, asetetut strategiat, valitut päämäärät sekä valtuustotason tavoitteet kullekin vuodelle toteutuvat. Kunnanvaltuusto Kunnanvaltuusto käyttää kunnassa ylintä päätösvaltaa. Talousarviossa ja suunnitelmassa valtuusto hyväksyy toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Käyttötalousosassa valtuusto päättää strategiasta ja hyväksyy toimielimille annettavat määrärahat palvelujen järjestämiseksi. Valtuusto määrittelee myös koko konsernin tavoitteet. Talousarvion hyväksyessään valtuusto antaa tavoitteet ja mittarit, joilla palveluille asetettujen tavoitteiden saavuttamista seurataan. Kunnan talousarvion rahoittamisesta vastaa ja päättää kunnanvaltuusto. Kunnanhallitus Kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa sekä antaa ohjeita kuntaa eri yhteisöissä edustaville henkilöille kunnan kannan ottamisesta käsiteltäviin asioihin. Kunnanhallituksen alaisena toimivat elinkeinojaosto ja henkilöstöjaosto. Kunnanjohtaja johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa, taloudenhoitoa sekä muuta toimintaa. Vastuuhenkilö: kunnanjohtaja Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit 1 4 kk Taloudellisesti kestävä palvelurakenne, ennakoiva toimintatapa ja itsenäistä toimintakykyä ylläpitävä palvelujärjestelmä. Kunnan käyttötalouden alijäämän pienentyminen. Hyvinvointia kuvaavien mittaustulosten positiivinen kehitys. Aktiivinen työ kunnan talouden tasapainottamiseksi- Avohoitopainotteinen kunnan talousraamiin soveltuva palveluverkko ja toimivat palveluprosessit. Palvelurakenteen kehittämistyötä on jatkettu mm. ikäpoliittisen ohjelman päivitystyöllä sekä hallintosäännön ja organisaatiorakenteen päivitystyöllä. Strategian tavoitteiden toteuttaminen ja Strategiat sisäistetään ja niihin sitoudutaan Toiminnan ja päätösten toteutuminen strategian tavoitteiden mukaisesti. Strategian tavoitteet ovat ohjanneet kunnan päätöksentekoa.

3 3 huomioimen kaikessa päätöksenteossa. kaikkien toimijoiden kesken. Päätöksenteossa ja käytännön toimissa saavutetaan yhteinen tavoite luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kesken. Esimiestyö perustuu yhtenäiseen johtamisnäkemykseen, joka määritellään strategisten valintojen perusteella Kuntalaisten palveluiden turvaaminen rakennemuutoksissa. Strategian jalkautumisen, työn sujuvuuden ja henkilöstön yhdenvertaisen kohtelun varmistaminen määrittelemällä johtamisperiaatteet kunnan strategian mukaisesti. Aktiivinen edunvalvontatyö sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksessa sekä muissa rakenneuudistuksissa. Em. hankkeiden valmisteluun osallistuminen. Strategian tavoitteiden toteutuminen. Johtajat ja esimiehet ovat sisäistäneet kunnan strategiset tavoitteet. Kunnan edunvalvontatyön aktiivisuus ja valmisteluun osallistuminen. Strategian tavoitteita on jalkautettu johtamisen kautta osaksi organisaation päivittäistä toimintaa toimintaan esim. johtoryhmätyöskentelyn ja yksikköpalavereiden kautta. Aktiivista edunvalvontatyötä on jatkettu sote- ja maakuntauudistuksessa. Lisäksi Keski-Savon yhteisen elinkeinostrategian valmistelu on aloitettu. Hyvinvointikertomuksen vakiinnuttaminen kunnan päätöksenteon tueksi vuoden 2016 aikana. Hyvinvointikertomus käsitellään kunnanvaltuustossa ja sen tavoitteet otetaan huomioon kunnan toiminnan suunnittelussa. Hyvinvointikertomuksen hyödyntäminen kunnan päätöksenteossa. Hyvinvointikertomuksen havaintoja ja tavoitteita on hyödynnetty toiminnan suunnittelussa (mm. IPO) ja päätöksenteossa. Kunnanviraston sisäilmaongelmiin liittyvät päätökset joilla turvataan henkilöstön turvallinen ja terveellinen työympäristö Laaditaan kattavat suunnitelmat eri vaihtoehdoista joiden pohjalta päätetään tehtävistä toimista. Päätösten mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen. Henkilöstön hyvinvointi. Päätökset väistötiloihin siirtymiseksi on tehty. Toiminnot käynnistyvät väistötiloissa alkaen. Kunnan strategiaa ja sen tavoitteita ei sisäistetä tai niitä ei noudateta toiminnan suunnittelussa. Talouden tasapainottamiksi vaadittavia toimenpiteitä ei pystytä päättämään tai niiden toimeenpanossa epäonnistutaan. Valtionhallinnon lainsäädäntöhankkeet ja rakennemuutokset muuttavat kunnan toimintaympäristöä ja heikentävät kunnan kykyä vastata palveluvelvoitteisiin.

4 Kunnanvaltuusto ja - hallitus Toimintatuotot 380,79 Toimintakulut , , , ,87 20,4 Toimintakate/jäämä , , , ,87 20,4 Taulukko sitovan tason määrärahojen erittely: Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 Tot 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Yhteensä KESKUSHALLINTO Keskushallinto vastaa hallinto-, talous ja elinkeinoasioiden hoitamisesta. Hallinto-, elinkeino- ja laskentayksiköt ovat sitovan tason yksiköitä HALLINTOYKSIKKÖ Yksikkö hoitaa valtuuston, kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan, kunnanhallituksen henkilöstöjaoston ja keskusvaalilautakunnan sihteeritoiminnat, kunnan henkilöstöhallinnon, keskusarkiston ja puhelinvaihteen. Keskeistä toiminnassa on hyvän hallintotavan mukainen valmistelu, täytäntöönpano ja laillisuuden valvonta. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit 1 4 kk Asiakirjahallintoa kehitetään niin, että sähköistä asiointia ja toimintatapaa pystytään lisäämään Sisäisen intranetin luominen henkilöstölle sekä oma osionsa luottamushenkilöille uusituille kotisivuilla Intranet on valmis ja käyttöönotettu ennen kesälomia Intranetti on otettu testikäyttöön. Luottamushenkilöosioon keskitytään seuraavassa vaiheessa. Työllisyysyksikön organisointi yhden hallinnon alaiseksi Hallintosäännön päivittäminen uuden kuntalain ja toiminnan mukaiseksi Työhyvinvoinnin lisääminen Työryhmä työstää työllisyysyksikön talousarvion ja organisaation johtoryhmä koostaa hallintosäännön keskushallinnon johdolla Vuonna 2014 toteutetun työtyytyväisyyskyselyssä havaitut puutteet huomioidaan Työllisyysyksikön toimintamalli on suunniteltu ja se voidaan ottaa käyttöön kunnanvaltuusto vahvistaa päivitetyn hallintosäännön Työtyytyväisyyskartoitus noin kahden vuoden välein Työryhmä on valmistellut asiaa. Hallintosääntöä on valmisteltu kahdessa palaverissa. Henkilöstöraportti jaetaan henkilöstölle valtuuston käsittelyn jälkeen.

5 5 Sairauspoissalopäivät alle alan keskiarvon - pienen yksikön poikkeustilanteisiin ei pystytä varautumaan - organisaatio ei näe työllistämistoiminnan hyötyjä eikä sopivia tehtäviä työttömille löydy Sairauspoissaolopäivät ovat vähentyneet. TP TA TA-muutos TA 2016 Toteuma Poikkeama Käyttö- % Hallintoyksikkö Toimintatuotot , , , ,28 20,7 Toimintakulut , , , ,88 31,3 Toimintakate/jäämä , , , ,60 32,6 Poistot ja arvonalentumiset -222,68 Tilikauden yli-/alijäämä , , , ,60 32,6 Yhteispalvelupiste Yhteispalvelupisteeksi kutsutaan asiakaspalvelupistettä, josta on saatavana vähintään kahden eri viranomaisen palveluja. Täydellisimmillään yhteispalvelupiste on yhden luukun palvelupiste, jossa asiakas saa vireille yleisimmät julkishallinnon palvelut. Yhteispalvelun toimijana on Joroisissa ollut kunnan lisäksi Kela, työ- ja elinkeinotoimisto ja poliisi. Yhteispalvelupistettä on hoitanut pysyvästi kaksi palvelu-sihteeriä. Valtiovarainministeriön kaavailujen mukaan Joroisiin ei ole tulossa valtion osittain rahoittamaa asiakaspalvelupistettä, vaan palvelupiste jää kunnan ja sopimuskumppaneiden rahoitettavaksi. Kela on ilmoittanut olevansa toistaiseksi halukas toimimaan sopimuskumppanina. Toimeentulotuen siirtäminen vuonna 2017 alusta Kelalle tulee todennäköisesti tuomaan uusia asiakkaita yhteispalvelupisteeseen, koska asiakaskontaktit perustoimeentulotuen osalta jäävät yhteispalvelupisteisiin. Tyhy-toiminta Toimintaohjeet työhyvinvoinnin lisäämiseksi ovat käytössä ja ovat tutut koko organisaatiolle. Intranet tuo uuden työkalun kaikkeen sisäiseen tiedonkulkuun: nykytilanteessa useamman (Joroinen, Varkaus, Rantasalmi) eri työnantajakunnan henkilöstö toimii kahdessa eri tietojärjestelmissä. Yhteinen intranet parantaa tiedonkulkua tältä osin. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Perustelut: Tyhy-toimintaan on varattu yhteensä , josta liikunta/kulttuurilippuihin (50 /henk/vuosi). Loput käytetään yhteisin tapahtumiin. Jakamattomat eläkekulut Määräraha euroa. Ystävyyskuntatoiminta Ystävyyskuntatoiminnan tarkoituksena on rakentaa kansainvälistä ulottuvuutta sekä kuntalaisten että yritystoiminnan puitteissa. Joroisten kunnan ystävyyskunta Virossa on Ylenurmi. Ystävyyskuntatoimintaa varten on kunnanhallituksen asettama toimikunta, joka päättää määrärahan käytöstä (2500 ). Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Joroisten historia II-osa

6 6 Joroisten Historia II kirjoittajan palkkiot ja muut työhön liittyvät sopimuksen mukaiset kustannukset. Kunta maksaa 60 % ja seurakunta 40 % kustannuksista. Teoksen on suunniteltu valmistuvan talousarviovuoden aikana. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Ay- ja työsuojelutoiminta Ay- ja työsuojelutoimi on järjestetty yhteen YT- toimielimeen. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Joukko- ja palveluliikenne Joukkoliikenteen tavoitteena on kuntalaisten liikkumismahdollisuuksien parantaminen. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Joukkoliikenne Perustelut talousarviovuodelle: Yksikköön sisältyvät menot osuuksista seutulippuihin ja osuudesta linja-autoyhtiöiden aikataulujulkaisuun. Tulona ovat valtionosuus seutulippuihin. Palveluliikenne Palveluauto Palin kustannus (palveluauto toimii sekä kutsuliikenteenä että vakiintuneilla viikoittaisilla reiteillä). Toiminta on kunnan kustannettavaa. Liikennöitsijä vähentää lipputulot kunnan maksuosuudesta. Merkittävä osa asiakkaista on kunnan omia asiakkaita erityisesti kotipalvelun osalta. Vammaispalvelulain mukaisesti kuljetuspalveluihin oikeutettuja ohjataan käyttämään Palveluliikennettä (Palia), jolloin heiltä ei peritä matkan omavastuuosuutta. Työllisyyden hoito Vastuu pitkäaikaistyöttömistä on entistä enemmän kuntien vastuulla. Kuntien tulee tehdä aktivointisuunnitelmat ja vastata myös niiden toimeenpanosta. Sosiaaliohjaaja on vastuuhenkilö aktivointisuunnitelmien laatimisessa. Työllistettävien palkkausrahat ovat kyseisillä talousarviokohdilla. Työmarkkinatuen kuntaosuus, eli niin sanottu sanktiomaksu on ollut viime vuosina noin Muuttuneesta lainsäädännöstä johtuen (pitkäaikaistyöttömän raja on alentunut 500 päivästä 300 päivään) työmarkkinatuen kuntaosuuteen on varattu vuodelle euroa. Kunnan osuudet vaikeasti työllistettävien hankkeisiin on Määrärahavaraus on myös neljään puolen vuoden työllistämisjaksoon, joihin saadaan palkkatuki. Jaksot käytetään sellaisten henkilöiden palkkaamiseen, jotka kunnalla on velvoite palkata tai joilla on takana vuosien kuntouttava työtoiminta. Palkkatukea ei saatu TE-toimistolta enää vuoden 2015 loppupuolella määrärahojen loppumisen takia. Asia on avoin vuoden 2016 osalta. Kunta on mukana Yhes! avoimille työmarkkinoille hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää sosiaalisen työllistämisen tuotteistetuista palveluista verkostomainen palvelukonsepti. Hankkeen edellytyksenä on rahoituksen toteutuminen. Vastuuhenkilö: hallintojohtaja Taulukko sitovan tason määrärahojen erittely: Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 Tot 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Kunnallisverotus Hallintopalvelut Tyky-toiminta Jakamattomat eläkemenot Ystävyyskuntatoiminta

7 7 Joroisten Historia II-osa Yhteispalvelupiste Henkilöstöasiat Ay- ja työsuojelutoiminta Esper-hanke Löytöeläimet Hyvinvoinnin ja terv.edist Joukkoliikenne Palveluliikenne Velvoitetyöllistettävät Yhteensä AVUSTUKSET TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA kk Yleishallinnon avustukset Veteraaniasiain neuvottelukunta Joroisten 4H-yhdistys Vanhus- ja vammaisneuvosto Itä-Suomen pelastushelikopterin tuki Veteraanien siivousapu Joroisten seudun työttömät Kolman pohjapato Varaus/muut yhteensä Joroisten Jyske 500 Pitkäaikaistyöttömät, varaus Lapsen Kengissä ry 3250 Palvelutalon palohälyttimet Yhteensä AVUSTUKSET TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA kk Eri palvelualueilla olevat avustukset Keskushallinto - yleishallinto elinkeinotoimi maksullisen lomituksen tukeminen Sivistyspalvelut - kulttuuritoimi liikuntatoimi nuorisotoimi Tekniset ja liiketoimintapalvelut - yksityistieavustukset vesihuoltoavustukset avustus veneseuralle jätevesineuvoja - hanke Joroisselän kunnostus Yhteensä ELINKEINOYKSIKKÖ

8 8 Elinkeinoyksikkö toteuttaa ja vastaa yritysten toimintaedellytysten turvaamisesta ja parantamisesta. Elinkeinoyksikkö vastaa kunnan strategiassa määriteltyjen kehittämiskohteiden markkinointitoimenpiteistä sekä yritysja sijoittajahankinnasta. Elinkeinoyksikön tarjoaman yritysneuvonnan ja kehittämistoimenpiteiden painopiste on aloittavien ja pienten yritysten neuvonnassa. Vastuuhenkilö: elinkeinoasiamies Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit 1 4 kk Lentoliikenne Varkauden lentoasemalta (Joroisten kenttä) Helsinkiin käynnistyy ja lentoliikenteen vuorot palvelevat alueen asukkaiden, yritysten ja matkailun tarpeita. Aktiivinen edunvalvontatyö liikenne- ja viestintäministeriöön. Alueen aktiivinen toiminta tavoitteen toteuttamiseksi. Lentoliikenteen käynnistäminen Lentoliikenteen uudelleen käynnistämiseksi on käyty neuvotteluja liikenne- ja viestintäministerin, ministeriön ja Finavian kanssa. Lentoliikenteen uudelleen käynnistämiseksi on perustettu alueen toimijoiden ja ministeriön yhteinen työryhmä. Tietoliikenneyhteyksien parantaminen kunnan alueella. Keskustaajaman valokuituhankkeen toteuttaminen. Hanke käynnistyy. Kirkonkylän kyläverkkohanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen ja toimet varsinaisen hankkeen käynnistämiseksi on aloitettu. VT5 risteysalueelle saadaan yksi ulkopuolisen toimijan investointipäätös. Laaditaan ajanmukainen markkinointimateriaali ja käynnistetään aktiivinen myyntityö. Sijoittajatapaamiset, yrityskontaktit, markkinointitapahtumat ja alueelle tehdyt investoinnit. Markkinointimateriaalin valmistus käynnissä. Yksi rakentamisvelvoitteella oleva tontti myyty. Golfin kaava-alueelle saadaan investointipäätöksiä. Alueelle valmistuva kaavamuutos, Kotkatharjun yleissuunnitelma ja markkinointitoimenpiteet. Markkinointikontaktien ja investointipäätösten lukumäärä. Yksityisiä investointisuunnitelmia vireillä, ei investointipäätöksiä. Elintarvike- ja NonFood tuotannon kehittäminen Yritysryhmä- ja yhteistyöhankkeet. Hankkeissa ja yritysryhmissä mukana olleet yritykset. Kaksi yritystä mukana Hyvinvointia elintarvikkeista - hankkeessa. Yrityskontakteja 30 kappaletta. Yrityskäynnit ja Kotti kyselyt. Investointi- ja kehittämistoimenpiteiden määrä. 23 yrityskontaktia, muutamia investointeja suunnitteilla. Yritysryhmä / työnantajatapaamisia 3 kpl. Hankkeet ja vapaamuotoiset ajankohtaistapaamiset. Lukumäärä Kaksi yritysryhmä tapaamista: - rahoitusinfo - toimitilainfo Mukana 15 yrittäjää tai yritystä - keskeisin riski tavoitteiden toteutumiselle on Suomen kansantaloutta koettelevan taantuman jatkuminen edelleen ja siitä johtuvan sijoitus- ja investointitoiminnan vähäisyys erityisesti kaupan ja matkailun toimialoille.

9 Elinkeinoyksikkö Toimintatuotot , , , ,12 1,3 Toimintakulut , , , ,57 26,1 Toimintakate/jäämä , , , ,45 37,4 Poistot ja arvonalentumiset , , ,00 31,9 Tilikauden yli-/alijäämä , , , ,45 37,4 ATK-palvelut Tietohallinnon asiantuntijapalvelut ja atk-tukipalvelut ostetaan Varkauden kaupungilta. Tukipalvelut vastaavat terveyskeskuksen ja viraston atk-palveluista. Matkailu Kunnan matkailuinfon ja muiden, kunnan kustantamien matkailun markkinointi- ja kehittämistoimien tavoitteena on lisätä matkailijoiden tietoisuutta ja kiinnostusta alueesta sekä yksittäisistä tapahtumista ja matkailuun liittyvistä yrityksistä. Kunnan matkailuinfo sijaitsee Liikenneasema Jari-Pekassa, palvelun tuottaa ostopalveluna Riikka-Piikka Ky. Seudullista yhteistyötä toteutetaan Keski-Savon alueen kuntien kanssa. Kuntamarkkinointi Toimenpiteillä uusitaan, edistetään ja päivitetään kunnan markkinointi-ilmettä sekä ostetaan näkyvyyttä tapahtumissa ja eri medioissa. Elinkeinoelämän kehittäminen Määrärahavaraus lentoliikenteen tukemiseen Varkauden lentoasemalle (Joroisten kenttä). Ehtona tuelle on, että mahdollisessa kilpailutuksessa kunnanvaltuusto hyväksyy lentoliikenteen järjestämisen ehdot (aikataulu, enimmäishinta). VT-5 risteysalueen kehittämiseen määrärahavaraus on Taulukko sitovan tason määrärahojen erittely: Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 Tot 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot ATK-palvelut Elinkeinoelämän kehittäminen josta lentoliikenteen tuki Matkailun kehittäminen Kuntamarkkinointi Yhteensä Hankkeet Rajupusu Leader Itä-Suomen kalatalousr.kehit.ohjelm Datacenter Huutokoski, kuntamarkkinointi, NaKe Lähiruoasta bisnekseksi, (valmisteluhanke ja hanke) Wäläkky Uusyrityskeskus Varaus teknologia- ja bioenergiahankkeisiin, NaKe 3 000

10 10 TechnoGrowth hanke, Navitas Kehitys Oy TechnoKnowHow hanke, Navitas Kehitys Oy Laajakaista koordinaatio- ja esiselvityshankkeet, E S Liitto Laajakaistahankkeet Joroinen Startti -hanke, ProAgria Etelä-Savo Elinkeinojaosto päättää kunnan hallintosäännön mukaan toimialaansa kuuluvista avustuksista. Avustuksen myöntämiseen talousarviossa varaudutaan seuraavilla määrärahavarauksilla. Avustuksen myöntäminen edellyttää voimassa olevaa yhteistyösopimusta. AVUSTUKSET Tapahtuma / kohde Euroa Finntriathlon Musiikkiyhdistys, avustus Joroisten kesäteatteri Jorojaiset Avustukset yhteensä LASKENTAYKSIKKÖ Laskentayksikkö on kunnan sisäinen palveluyksikkö, joka tuottaa kunnan koko organisaatiolle palkanlaskenta-, kirjanpito- ja muut laskentatoimen palvelut. Ajantasaisen ja oikea-aikaisen sekä virheettömän ja relevantin tiedon tuottaminen palvelee kunnan johtoa ja toimialoja taloudellisen tiedon seuraamisessa ja analysoinnissa sekä sitä kautta päätöksenteossa. Palkanlaskenta- ja kirjanpitoyksiköt ovat nollanettobudjetoituja ja niiden palvelut ovat tuotteistettuja. Palkanlaskentapalvelusta laskutettava yksikkö on palkanmaksutapahtuma ja kirjanpitopalvelusta tuotettu tosite. Vastuuhenkilö: laskentapäällikkö Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit Toteuma 1-4 kk Relevantin ja säännöllisen talous- ja laskentatiedon tuottaminen ja jakaminen kunnan johdon ja eri toimialojen käyttöön Raportoinnin oikeaaikaisuus ja ajantasaisuus Raportoinnin kehittäminen tarvetta vastaavaksi Järjestelmien ajantasaisuus KK-raportointi kunnan johdolle ja toimialoille välittömästi seuraavan kuukauden 20. pv:n jälkeen. Tilinpäätösaikana raportoinnissa on ollut viivettä.

11 11 Asiantunteva, virheetön palvelu, joka tukee kunnan koko organisaatiota tuotetun tiedon tulkinnassa ja hyväksikäytössä ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa Yksikön toiminnan turvaaminen muutostilanteessa (eläköityminen) Sisäinen koulutus ja tiedotustilaisuudet. Henkilöstön sisäinen koulutus. Perehdyttäminen, oikea resurssointi Sisäiset koulutus-/ tiedotustilaisuudet väh. 2 kpl/vuosi. Henkilöstön koulutuspäivät väh. 2 pv/hlö. Tehtävien hoituminen ajantasaisesti ja virheettömästi. Raportoinnin koulutustilaisuus/johtoryhmä sekä toimistohenkilöt Toteutuneet koulutuspvät 0,4 pv/hlö. Tehtävät hoidettu ajantasaisesti ja oikein. - palvelut ovat riippuvaisia atk-järjestelmien toimivuudesta viiveet käyttökatkojen aikana - henkilöstö- ja aikaresurssin riittävyys poikkeustilanteissa - henkilöstömuutoksessa perehdytyksen ja resurssien oikein jakamisen epäonnistuminen Laskentayksikkö Toimintatuotot , , , ,09 30,7 Toimintakulut , , , ,19 37,1 Toimintakate/jäämä , ,90-100,0 Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 Tot 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Palkanlaskentapalvelut , , ,72 Kirjanpito- ja laskentapalvelut , , ,18 Yhteensä , , ,90 0 Perustelut: Laskentapäällikön työpanos jakaantuu 30 % palkanlaskentapalvelulle ja 70 % kirjanpitopalvelulle. Osaaikaisen eläköitymisen vuoksi alkaen henkilöresurssia vähenee palkanlaskentapalveluista 40 %. Sisäisin järjestelyin kirjanpidon henkilöresurssista kohdistetaan 30 % palkanlaskentapalveluihin. Yksikön kustannukset alenevat, mutta tuotantomäärän arvioidaan organisaatiomuutosten vuoksi vähenevän, joten Tunnusluvut: TP 2014 TP 2015 TA 2016 Toteutuma 1-4 kk Palkanmaksutapahtumat kpl/30,53 % /palkanmaksutapahtuma 35,84 36,05 38,14 38,14 (ta:n mukaan) Kirjanpidon tositteet kpl/30,65 % /tosite 6,60 6,72 6,49 6,49 (ta:n mukaan) Henkilöstö 5 5, 1.2.alk 4,60 4,60 4,60 KESKUSHALLINTO YHTEENSÄ

12 Keskushallinto Toimintatuotot , , , ,49 19,2 Toimintakulut , , , ,64 30,7 Toimintakate/jäämä , , , ,15 34,6 Poistot ja arvonalentumiset , , ,00 31,9 Tilikauden yli-/alijäämä , , , ,15 34, MAASEUTU- JA LOMATOIMEN TOIMIALA MAASEUTUHALLINTO Palvelusuunnitelma Maaseututoimi on osa Rantasalmen kunnan kehittämisen toimialaa. Maaseutuhallinto on Rantasalmen maaseutulautakunnan (yhteislautakunta) alainen palvelu- ja tulosyksikkö, joka hoitaa maaseutuhallinnon tehtävät Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien alueella. Asiakaspalvelupisteet toimivat kaikissa yhteistoiminta-alueen kunnissa. Vastuuhenkilö: maaseutupäällikkö Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit Toteutuma 1-4 kk Rantasalmen yhteistoiminta-alue on Suomen kymmenen tehokkaimman yhteistoiminta-alueen joukossa. Lomituspäällikön tehtäviin siirtyneen maaseutusihteerin työt hoidetaan sisäisin järjestelyin. Tuenhakijat / maataloustukien hallinnointiin käytetty henkilötyövuosi (htv). Vuoden 2016 valtakunnallista tilastointia ei ole vielä tehty. Vuoden 2015 tilastoinnissa Rantasalmen yhteistoiminta-alue oli 4. tehokkain (Yhteistoiminta-alueita yhteensä 61). Toteumat TP 2015 TA 2016 Toteutuma Poikkeama Käyttö-% Maaseutuhallinto Toimintakulut , , ,36 28,9 Toimintakate/jäämä , , ,36 28,9 Tunnusluvut (luvut kuvaavat koko maaseutuhallinnon yhteistoiminta-aluetta) TP 2011 TP 2012 TP 2013 TP 2014 TP 2015 Toteutuma henkilöstö, htv (sis. myynnin Sulkavalle) 1-4 kk 4,0 4,0 3,7 4,0 3,5 3,4 aktiivimaatiloja ei vielä tietoa käsitelty tukia milj. 19,18 19,69 22,02 21,08 21,0 (arvio) ei vielä tietoa *) vuoden 2015 tukien euromäärä saadaan lopullisen tilinpäätöksen yhteydessä.

13 13 LOMATOIMI Toiminnan kuvaus /palvelusuunnitelma: Lomatoimi perustuu v tehtyyn toimeksiantosopimukseen rahoittaja, Melan:n kanssa. Lomituspalvelun toiminta-alue muodostuu Joroisten, Juvan, Rantasalmen, Sulkavan kunnista ja Savonlinnan kaupungin länsiosasta. Vastuuhenkilö: Lomituspäällikkö Sitovat tavoitteet: 1. Vuosilomalomitus yrittäjän etuuden mukaisesti 26 päivää, jakautuen tasaisesti molemmille vuosipuoliskoille. 2. Sijaisapupyynnöt pystytään toteuttamaan lomitustarpeen mukaisesti. 3. Tuetun maksullisen lomituksen käyttäjien osuus palveluun oikeutetuista pysyy edellisen vuoden tasolla. Toteutuma 1-4 kk: 1. Käyttö 10,6 päivää /yrittäjä ennakoi tavoitteen mukaista toteumaa. 2. Kaikkea sijaisapukysyntää ei ole pystytty toteuttamaan henkilöstön poissaolojen vuoksi. 3. Tuetun maksullinen lomituksen käyttö on ollut vähäistä, johtuen mm. yrittäjän maksaman tuntihinnan noususta sekä yleisestä taloudellisesta tilanteesta. Kunta- ja yrittäjälaskusta ei ole voitu suorittaa, MELAN ohjelmateknisistä ongelmista johtuen. Tavoite Mittari Toteutuma 1 4 kk Vuosilomalomitus 26 päivää Vuosilomapäivien määrä. 539 pv yrittäjän mukaan. Sijaisapupyynnöt pystytään toteuttamaan lomitustarpeen mukaisesti. Toteutuneet päivät / lomituspyynnöt. 73 pv -vähäinen määrä lomituspyynnöstä toteutumatta mm. lomittajien sairastumisesta johtuen TP TA TAmuutos TA 2016 Toteuma Poikkeama Käyttö-% Yhteensä 1-4 kk Lomatoimi Toimintakulut , ,00 820, ,64-6,8 Toimintakate/jäämä , ,00 820, ,64-6,8

14 PERUSTURVAN TOIMIALA Perusturvan järjestämis- ja tuotantovastuu on Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksella. Joroisten kunnan perusturvalle asettamat tavoitteet ja määrärahat vuonna 2016 kohdennetaan yhteistoiminta-alueen perusturvan järjestämissuunnitelmaan sekä Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen organisaatiomalliin ja tilikarttaan PSYKOSOSIAALINEN PALVELUALUE Joroisten sosiaalityön yksikkö Palvelusuunnitelma Palvelualueen tehtävänä on järjestää seuraavia palveluja: - sosiaalihuoltolain mukaiset palvelut - koulukuraattoritoiminta - lastensuojelu - lasten huolto-, tapaamisoikeus-, isyys- ja elatusasiat - sosiaalityö - aikuisten ja nuorten päihdepalvelut - vammaispalvelut ja kehitysvammaisten erityishuolto - toimeentulotuki - kuntouttava työtoiminta - lapsen ja hänen vanhempansa välisten tapaamisten valvonta Palvelualue tekee tiivistä yhteistyötä ja tukee peruspalvelujen (neuvola, päivähoito, koulu) työtä. Vastuuhenkilö: Palvelualuepäällikkö SOSIAALITYÖ Vuoden 2015 aikana voimaantullut sosiaalihuoltolain muutos vahvistaa peruspalveluja ja sosiaalipalveluja voidaan järjestää muiden palvelujen yhteydessä. Sosiaalihuoltolain mukaisilla lapsiperheiden palveluilla pyritään ennaltaehkäisemään korjaavien palveluiden tarvetta. Lastensuojelu sisältää lastensuojelulain mukaiset toimenpiteet, kuten avohuollon tukitoimet, sijaishuollon ja jälkihuollon. Toimeentuloturva sisältää perustoimeentulotuen, täydentävän toimeentulotuen ja ehkäisevän toimeentulotuen. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään aktivointisuunnitelman mukaisesti pitkään jatkuneen työttömyyden perusteella. Päihdehuolto sisältää polikliinisen päihdehuollon, päihdehuollon laitoshuollon ja ehkäisevän päihdehuollon. Vammaispalvelun mukaisena palveluna ja tukitoimena järjestetään tai korvataan asunnon muutostöitä, palveluasumista, henkilökohtaista apua, päivätoimintaa, kuljetuspalvelua sekä määrärahasidonnaisena palveluna ja tukitoimena kuntoutusohjausta, sopeutumisvalmennusta, korvausta päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa tarvittavien välineiden, koneiden ja laitteiden hankkimisesta, ylimääräisistä vaatetuskustannuksista, erityisravinnosta sekä muista vammaispalvelulain tarkoituksen toteuttamiseksi tarpeellisista palveluista ja tukitoimista.

15 15 Kehitysvammaisten tarvitsemat palvelut avohuollonohjausta lukuun ottamatta hankitaan pääosin Vaalijalan kuntayhtymältä. Muu sosiaalityö sisältää mm. sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun, perheasiansovittelun, kasvatus- ja perheneuvonnan, sosiaaliasiamiestoiminnan, sosiaalipäivystyksen sekä mielenterveyskuntoutujien Päiväpirtin. Kuraattoripalveluilla tarkoitetaan opiskeluhuollon kuraattorin antamaa opiskelun ja koulunkäynnin tukea ja ohjausta, joilla: edistetään koulu- ja opiskeluyhteisön hyvinvointia sekä yhteistyötä opiskelijoiden perheiden ja muiden läheisten kanssa; sekä tuetaan opiskelijoiden oppimista ja hyvinvointia sekä sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia. Vastuuhenkilö: Palvelualuepäällikkö Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit TOT 4kk Lapsiperheissä vanhempien jaksaminen sosiaalihuoltolain mukaiset tukitoimet Lastensuojelun asiakkaana olevien lasten lukumäärä Uudet kodin ulkopuolelle sijoitetut Lastensuojelussa asiakkaana 72 lasta. Ei uusia kodin ulkopuolisia sijoituksia. Pitkäaikaistyöttömien elämänlaadun parantaminen mahdollisimman moni pitkäaikaistyötön on toiminnan piirissä Kuntouttava työtoiminnan asiakasmäärä Laaditut aktivointisuunnitelmat Kuntouttavassa työtoiminnassa 41 asiakasta. Aktivointisuunnitelmia laadittu 27. kotiin annettavien palveluiden edelleen kehittäminen päihde- ja mielenterveyspalveluiden avohoidossa kotikäyntiasiakkaat mielenterveystyössä ja päihdetyössä Asiakaskontaktit Mielenterveysneuvolan asiakaskontaktit 887. Päiväpirtin asiakaskontaktit TAMMIKUU kotikäyntiasiakkaita 9, kotikäynnit 28, ryhmäkontaktit 64. HELMIKUU kotikäyntiasiakkaita 9, kotikäynnit 31 ryhmäkontaktit MAALISKUU kotikäyntiasiakkaita 13, kotikäynnit 56 ryhmäkontaktit 68 HUHTIKUU kotikäyntiasiakkaita 14, kotikäynnit 58, ryhmäkontaktit 79 PÄIVÄPIRTTI: 4 asiakasta tuetussa

16 16 asumisessa. Kontaktit minimissään 3-10/asiakas päivässä Määrärahat ja työntekijöiden työpanos joudutaan kohdentamaan korjaavaan työhön. Tp 2015 TA 2016 Muutos TA 2016 TA 2016 Toteuma 1-4 kk Poikkeama Käyttö- % Sosiaalityö Toimintatuotot ,1 Toimintakulut ,9 Toimintakate/jäämä ,1 Tunnusluvut: Kodin ulkopuolelle sijoitettujen alle 18- vuotiaiden määrä TP 2010 TP 2011 TP 2012 TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA TOT 4kk Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 TOT 2016 Menot Tulot Netto Menot Tulot Netto Menot Tulot Netto Sosiaalityö Päiväpirtti Perheasiain sovittelu Kasvatus- ja perheneuvonta Sosiaaliasiamies Sosiaalipäivystys Adoptioneuvonta Sosiaalihuollollinen työtoiminta Perheneuvonta/ostop Avohuollon tukitoimet Lastensuojelun jälkihuolto Alvari perhetyö Lastensuojelun tehostettu perhetyö P-Savon lastensuojelun kehitysyksikkö Lasten ja nuorten laitoshoito Lastensuojelun perhehoito Polikliininen päihdehuolto PAV-laitoshoito Muu päihde- ja raittiustyö Toimeentulotuki Ehkäisevä toimeentulotuki Täydentävä toimeentulotuki Työmarkkinatuen kuntaosuus Kuntouttava työtoiminta

17 17 Vammaisten asumispalvelut Asuntojen muutostyöt Henkilökohtainen avustaja Kuljetuspalvelut Muut vamm.palv.lain mukaiset palvelut Mt-kuntoutujien asumispalvelut Yhteensä KEHITYSVAMMAHUOLTO Kehitysvammahuolto sisältää ohjatun ja autetun asumisen, perhehoidon, päivä- ja työtoiminnan sekä avohuollon ohjauksen. Lisäksi kehitysvammahuoltoon kuuluu Vaalijalan tuottamat palvelut. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Vastuuhenkilö: palvelupäällikkö Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit TOT 4kk kehitysvammaisten itsemääräämisoikeuden vahvistaminen mielipiteen selvittäminen henkilökohtaisella tapaamisella tavataan henkilökohtaisesta kaikki kehitysvammaiset vuoden aikana sekä laaditaan jokaiselle palvelusuunnitelma Tavattu 12 kehitysvammaista, joista muutamia useammin kuin kerran kehitysvammaisen läheisten ohjaus ja neuvonta aktiivinen yhteydenpito läheisiin yhteydenotot Kotikäyntejä 13, lisäksi yhteydenpitoa sähköpostitse ja puhelimitse. vammaisten työpajan toiminnan aloittaminen 2017 toiminnan käynnistämisen aloittaminen toiminta voidaan aloittaa Valmistelua ei ole raportointiaikana aloitettu. Määrärahataulukko sitovalla tasolla Varkauden kirjanpidon mukaan: Muutos Tp 2015 TA 2016 TA 2016 TA 2016 Toteuma 1-4 kk Poikkeama Käyttö- % Kehitysvammahuolto Toimintatuotot Toimintakulut ,1 Toimintakate/jäämä ,2 Tunnusluvut:

18 18 TP 2010 TP 2011 TP 2012 TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA 2016 TOT 4kk Kehitysvammaisten lukumäärä kunnassa Kunnan kehitysvammaisten kokonaismäärästä lapsia ja nuoria (alle 25 v) 39 % 37 % 37 % 30 % 32 % 33% 33 % 27,5% Päivätoimintaan osallistuvien lukumäärä Omaishoidon tuen saajien lukumäärä Erittely Varkauden kaupungin kirjanpidon mukaan: Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 TOT 2016 Menot Tulot Netto Menot Tulot Netto Menot Tulot Netto Hoitokoti Oravanpesä Asuntola Neliapila Omaishoidontuki/keh.vammahuolto Muu ohjattu ja autettu asuminen/ostopalv Muurikosken ohjattu ja autettu asuminen Kehitysvam. laitoshuolto/ostopalvelu Kehitysvammaisten perhehoito/ostopalv Kehitysvamm. pkl-käynnit/ostopalvelu Päivätoimintakeskus Muu päivä- ja työtoiminta/ostopalvelut Muurikosken päivätoiminta Avohuollon ohjaus Yhteensä PSYKOSOSIAALISEN PALVELUALUEEN HANKKEET Vuonna 2016 ei arvioida toteutettavan hankkeita. Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 TOT 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Yksittäiset hankeosuudet Yhteensä KOTIIN ANNETTAVAT PALVELUT JA SAIRAALAHOITO Palvelualueen tehtävänä on tarjota alueen väestölle palveluohjausta ja neuvontaa, kotihoidon-, palveluasumisen sekä sairaalahoidon palveluja. Vastuuhenkilö: palvelualuepäällikkö VUODEOSASTOHOITO

19 19 Joroislaisten perusterveydenhuoltotasoinen vuodeosastohoito järjestetään ensisijaisesti lähipalveluna Joroisten terveysaseman 40 -paikkaisella vuodeosastolla. Paikoista on käytössä 36 potilaspaikkaa. Osastolla annetaan kuntouttavaa lyhyt- ja pitkäaikaishoitoa, saattohoitoa sekä omaishoitajien vapaapäivien aikaista ympärivuorokautista hoitoa. Tarvittavat vuodeosastohoidon lisähoitopäivät ostetaan Varkaudesta tai muista terveyskeskuksista erillismäärärahalla. Tilanteen mukaan osastolla voidaan hoitaa myös varkautelaisia. Vastuuhenkilö: Toimintayksikön esimies, palvelualuepäällikkö Tavoite Keinot Mittarit TOT 4kk Vuodeosastolle pääsy ja kotiutus tapahtuvat viiveettä SAS -työskentelyllä ja palveluohjauksella varmistetaan oikea hoitopaikka ja palvelut. Hoitoviivemaksut (hoitoviivemaksuja ei muodostu) Vuodeosastolle pääsy ja kotiutus ovat tapahtuneet lähes viiveettä: Hoidon sisältö on kuntouttavaa ja terveyttä edistävää. Osasto toimii saattohoidon tukiosastona. Lisähoitopäivien ostoon varattu määräraha riittää. Lyhytaikaishoidon hoitojakson pituus on alle 10 vrk -hoitoviivemaksuja ei ole muodostunut -lisähoitopäivien ostoon varattu määräraha on riittänyt (ostopäiviä 15 kpl) - lyhytaikaishoidon hoitojakson keskimäär. pituus on 11 vrk Vanhusväestö selviytyy kotona Vähennetään pitkäaikaishoidon määrä 18 potilaspaikkaan (ennen 20) Lisätään lyhytaikaishoidon määrä 18 potilaspaikkaan (ennen 16) Yli 75 -vuotiaista on pitkäaikaisessa laitoshoidossa alle 3 %. Vanhusväestö selviytyy kotona: -yli 75 vuotiaista on pitkäaikaisessa laitoshoidossa 2,4 % Henkilöstön hyvinvointi Henkilöstöä käytetään joustavasti osastolla ja palvelualueella. Kuormitusta vähennetään pitkäaikaishoidossa olevien määrää vähentämällä 20=>18. Henkilöstömitoitus (0,6) Sairauspoissaolot keskimäärin < 17 kalenteripv/henkilö Asiakastyytyväisyys (4-5) Henkilöstö voi kokonaisuutena hyvin, mutta hyvinvointi vaihtelee henkilöittäin -henkilöstömitoitus on ajoittain ollut alle 0,6 -sairauspoissaolot ovat olleet 6,8 kpv/henkilö -asiakastyytyväisyys mitataan marraskuussa - mikäli pitkäaikaista laitoshoitoa tarvitsevien määrä nousee äkillisesti, joudutaan pitkäaikaispaikkojen määrää ja henkilöstöä lisäämään. Perustelut 4kk:

20 20 Pitkäaikaishoidossa olevien määrä on vaihdellut kuukausittain. Ulkopaikkakuntalaisia on hoidettu vuodeosastolla 340 hoitopäivää (85pv/kk), joista Varkauden ostamia hoitopäiviä on ollut 282 (70,5 pv/kk) Tp 2015 TA 2016 Muutos Toteuma Poikkeam TA 2016 TA kk a Käyttö- % Vuodeosastotoiminta Toimintatuotot ,4 Toimintakulut ,1 Toimintakate/jäämä ,3 Tunnusluvut: Vuodeosaston hoitopäivä, pitkäaikaishoito TP 2011 TP 2012 TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA 2016 Hoitopäivät Käyttöaste % ,6 111, ,2 Keskimääräinen hoitoaika Hoitojaksot kpl Vuodeosaston hoitopäivä, TP 2011 TP 2012 TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA 2016 TOT lyhytaikaishoito 4kk Hoitopäivät Käyttöaste % 85,6 78, Keskimääräinen hoitoaika Hoitojaksot kpl TOT 4kk Erittely Varkauden kaupungin kirjanpidon mukaan: Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 TOT 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Vuodeosastohoito/lyhytaikainen Vuodeosastohoito/pitkäaikainen Ostopalvelut/vuodeosastohoito Yhteensä VANHUSTEN ASUMISPALVELUT Asumispalvelut sisältävät ostetut asumispalvelut yhdistykseltä ja yksityisiltä palveluntuottajilta. Lisäksi asumispalveluihin sisältyvät ryhmäkotimuotoiset asumisyksiköt, joita on 4. Asumispalveluja järjestetään ikäihmisille, jotka eivät enää selviydy kotona itsenäisesti tai tukipalvelujen turvin, mutta eivät tarvitse laitoshoitoa. Vastuuhenkilö: Toimintayksikön esimies, palvelualuepäällikkö Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit TOT 4kk Tarjota ikääntyville kuntalaisille erityylisiä Selvitetään mahdollisuutta Kotona asuvien yli 75 vuotiaiden määrä on 92 % vastaavasta väestöstä Kotona asuvien yli 75 vuotiaiden määrä oli

21 21 kotona asumisen vaihtoehtoja. perhehoitoon Joroisten kunnan alueella Selvitetään palvelusetelin käyttö mahdollisuutta tehostetun palveluasumisen tuottamiseen. Tehostetussa palveluasumisessa asuvien asiakkaiden keskimääräinen hoitoisuusindeksi Rava on yli 3,0 91 % vastaavasta väestöstä Tehostetussa palveluasumisessa asuvien asiakkaiden keskimääräinen hoitoisuusindeksi Rava on 3,53 Kuntalaisten ikääntyminen ja toimintakyvyn heikkeneminen Sairastavuuden lisääntyminen Dementoivien sairauksien lisääntyminen ja vaikutus toimintakykyyn Resurssien riittävyys Perustelut 4kk: kotikuntalain mukainen laskutus tapahtuu puolen vuoden välein, seuraava laskutus 7/2016 tuloina ennakoidut valtionkonttorin korvaukset jäävät toteutumatta asiakasmuutoksen vuoksi Tp 2015 TA 2016 Muutos TA 2016 TA 2016 Toteuma 1-4 kk Poikkeama Käyttö- % Vanhusten asumispalvelut Toimintatuotot ,6 Toimintakulut ,0 Toimintakate/jäämä ,5 Erittely Varkauden kaupungin kirjanpidon mukaan Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 TOT 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Kirkkomäen ryhmäkoti Bertta ryhmäkoti Celma ryhmäkoti Onnentupa ryhmäkoti Sanelma ryhmäkoti Vanhusten asumispalv./ostopalvelut Palvelutalo Yhteensä KOTIHOITOPALVELUT Kotihoitopalveluihin sisältyvät kotihoidon, päivätoiminnan ja palveluohjauksen lisäksi kotihoitoa tukevat tukipalvelut, omaishoito ja sotainvalidien ja -veteraanien palvelut. Tukipalvelut sisältävät ateria-, pyykki-, kauppa-asiointi-, turvapuhelin- ja sekä sotainvalidien siivouspalveluja. Kotihoitopalvelut tukevat ikäihmisen kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään. Kotihoidon avulla järjestetään kotiin hoiva- ja hoitopalveluja. Omaishoidolla tuetaan sellaisten henkilöiden kotihoitoa, jotka ilman ympärivuorokautista hoivaa olisivat ympärivuorokautisen hoidon piirissä. Vastuuhenkilöt: Toimintayksikön esimies, palvelualuepäällikkö

22 22 Tavoite Keinot, toimenpiteet Mittarit TOT 4kk Kuntalaisten kotona asumisen mahdollistaminen Kotihoito- ja kotisairaalapalveluja tarjotaan koko kunnan alueella. Palvelut tuotetaan pääsääntöisesti omana toimintana sekä tarvittaessa yhteistyössä yhteistoiminta-alueen sisällä tai palvelusetelillä. Kotihoidon asiakkaiden keskimääräinen hoitoisuusindeksi Rava on yli 1,8 Joroisissa säännöllistä kotihoitoa saa vähintään 14 % yli 75-vuotiaista henkilöistä. Kotihoidon asiakkaiden keskimääräinen hoitoisuusindeksi Rava on 2,43 Joroisissa säännöllistä kotihoitoa saa 17% yli 75 v. henkilöistä. Vanhuspalvelulain mukaisen moniammatillisen vanhustenhuollon takaaminen Kotikuntoutuksen lisääminen Geriatrian lääkärin palvelut Joroisissa 1/pvä/kk Kotikuntoutusasiakkaiden määrä Toteutuneet geriatrin läsnäolopäivät. Kotikuntoutusasiakkaita oli 38. Geriatripalvelut Joroisiin eivät ole toteutuneet seurantajaksolla. Asian selvittely on kesken. Teknologian hyödyntäminen kotihoitotyössä Kotihoidon mobiilihoiva projektin jatkaminen avaamalla uusia rajapintoja potilastietojärjestelmään sekä kehittämällä sähköisen ovenavauksen palvelua Kotihoidon lähihoitajien työajasta vähintään 60 % on välitöntä asiakastyötä ja sairaanhoitajien 40 %. Kotihoidon lähihoitajien työajasta 61,3 % on välitöntä asiakastyötä ja sairaanhoitajien 42 % Kotihoitotyön uusien palvelumuotojen kehittäminen Saattaja-apu palvelun käynnistäminen kotihoidon asiakkaille, heidän asioidessaan terveydenhuollon vastaanottotoiminnoissa ajanvarauksen perusteella, mikäli heillä ei ole omaisia. Toteutuneet saattajapalvelu tehtävät Saattajapalvelutehtäviä erikoissairaanhoidossa asioiville asiakkaille on ollut neljä. Omaishoitajien jaksamisen tukeminen Kehitetään omaishoitajien jaksamista tarjoamalla lyhythoitoon palveluseteliä yhdeksi vaihtoehdoksi lakisääteisten vapaiden toteuttamiseen Terveystarkastukseen kutsuttujen määrä Vuonna 2016 omaishoitajaksi tulleiden terveystarkastukset toteutetaan syksyllä Jatketaan vuonna 2015 aloitettuja omaishoitajille

23 23 suunnattuja terveystarkastuksia. - Resurssien riittävyys kotona asuvien ikääntyneiden palvelutarpeeseen vastaamiseen - Asiakkaiden kotien fyysisen ympäristön turvallisuus, varustelutaso (suihkutilat, wc tilat) Tp 2015 TA 2016 Muutos TA 2016 TA 2016 Toteuma 1-4 kk Poikkeama Käyttö-% Kotihoitopalvelut Toimintatuotot ,8 Toimintakulut ,9 Toimintakate/jäämä ,4 Tunnusluvut: TP 2010 TP 2011 TP 2012 TP 2013 TP 2014 TA 2015 TA 2016 TOT 4kk kotihoitotunnit kotihoitokäynnit kotihoidon asiakasmäärä päivätoimintapäivät kpl/v päivätoiminnan asiakkaiden määrä Erittely Varkauden kaupungin kirjanpidon mukaan: Kustannuspaikka TP 2015 TA 2016 TOT 2016 Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Menot Tulot Netto Poistot Vanhusten päivätoiminta Kotihoito Tukipalvelut Omaishoidontuki Yhteensä TERVEYDENHUOLLON VASTAANOTTOPALVELUT Vastaanottopalvelut tuottavat terveydenhuoltolakiin perustuvia sairaanhoitoa ja terveyttä edistäviä palveluja sekä ympärivuorokautista päivystystä yhteistoiminta-alueella ja ympäristökuntien väestölle. Vastuuhenkilö: Palvelualuepäällikkö PERUSTERVEYDENHUOLLON AVOHOITO Perusterveydenhuollon avohoito sisältää joroislaisille tuotettavat vastaanotto-, hammashoito-, neuvola-, mielenterveys-, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltopalvelut sekä näihin sisältyvät röntgen, laboratorio ja kuntoutuspalvelut. Perusterveydenhuollon lääkärin ja hoitajan päivystyspalvelut tuotetaan arkisin 8-15 terveysasemalla. Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä päivystyspotilaat ohjataan Varkauden päivystykseen. Matkailun, tilapäisen oleskelun tai sijoittamisen johdosta tarvittava kiireellinen ja kiireetön avosairaanhoito, terveydenhoito ja hammashoito ostetaan muilta terveyskeskuksilta.

Tilintarkastuksen havaintojen hyödyntäminen. Tilintarkastuksen raporttien ja niiden aiheuttamien toimenpiteiden seuranta

Tilintarkastuksen havaintojen hyödyntäminen. Tilintarkastuksen raporttien ja niiden aiheuttamien toimenpiteiden seuranta 1 2. KÄYTTÖTALOUSOSA 2.1. VAALITOIMINTA Sisältää keskusvaalilautakunnan, äänestysalueen vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan menot. Joroisissa siirryttiin vuonna 2014 yhteen äänestysalueeseen. Vuonna 2016

Lisätiedot

aiheuttamien toimenpiteiden seuranta Strategian ja henkilöstöstrategian huomioiminen arvioinnissa

aiheuttamien toimenpiteiden seuranta Strategian ja henkilöstöstrategian huomioiminen arvioinnissa 1 TALOUDEN TOTEUTUMA 1 4 KK 2. KÄYTTÖTALOUSOSA 2.1. VAALITOIMINTA Sisältää keskusvaalilautakunnan, äänestysalueen vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan menot. Vuonna järjestetään tammi-helmikuussa presidentinvaalit

Lisätiedot

Strategian ja henkilöstöstrategian huomioiminen arvioinnissa

Strategian ja henkilöstöstrategian huomioiminen arvioinnissa 1 TALOUDEN TOTEUTUMA 1 4 KK 2. KÄYTTÖTALOUSOSA 2.1. VAALITOIMINTA Sisältää keskusvaalilautakunnan, äänestysalueen vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan menot. Vuonna järjestetään tammi-helmikuussa presidentinvaalit

Lisätiedot

TALOUDEN TOTEUTUMA 1 8 KK 2018

TALOUDEN TOTEUTUMA 1 8 KK 2018 1 TALOUDEN TOTEUTUMA 1 8 KK 2. KÄYTTÖTALOUSOSA 2.1. VAALITOIMINTA Sisältää keskusvaalilautakunnan, äänestysalueen vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan menot. Vuonna järjestetään tammi-helmikuussa presidentinvaalit

Lisätiedot

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTAKULUT -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 004111 Seutu-sote TOIMINTAKULUT -32 000-10

Lisätiedot

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 52 90 60 67 ei kiireellinen jonotusaika (kk) kk / asiakas /asiakas -867-663 -883 133-45 066-59 635-52 977 89 145 351 291

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-03 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-03 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 44 + 73,33 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 2 244 2 102 1 868 + 88,87 % / asiakasperhe /perhe -577-689 -483 + 70,14

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 140 125 102 + 81,60 % / asiakasperhe /perhe -566-676 -701 + 103,80 % -79

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-06 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-06 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 52 + 86,67 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-06 %:a Seija Heikkonen 2014 2015 2015-06 talousarviosta 2015 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 57 60 50 83 ei kiireellinen

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-8 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-8 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS 1 JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-8 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS 2 TOTEUTUMARAPORTOINTI KÄYTTÖTALOUS 2.1. VAALITOIMINTA Sisältää keskusvaalilautakunnan, äänestysalueen vaalilautakunnan

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2017-03 %:a Seija Heikkonen 2016 2017 2017-03 talousarviosta 2017 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat kpl 71 65 36 + 55,38 % ei

Lisätiedot

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto Aikuisten psykososiaaliset palvelut Raisio Raisio Raisio Raisio Seija Heikkonen 2013 2014 2015 2015 / 2014 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 468 581 481 83 ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

TP Budjetti Budjetti Muutos % TOIMINTAKULUT ,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,5

TP Budjetti Budjetti Muutos % TOIMINTAKULUT ,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,5 Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTATUOTOT 2 400 TOIMINTAKULUT -363 239-391 770-401 630 2,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -360 839-391 770-401 630 2,5 LASKENNALLISET ERÄT 370 962 391 770

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Vahanne -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 30 57 % Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Tetola 12.2.2013 Säännön nimi Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 29 32% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 421 291 453 108 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , , ,

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , , , Lasten, nuorten ja TP 2013 TA 2014 Menot ajalta 1.1-31.3.2014 TP 2014 arvio josta perheiden palvelut Yhteensä Yhteensä Yhteensä Yhteensä Vihti Karkkila Tuote Suorite Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot

Lisätiedot

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa:

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Lasten ja nuorten palvelut, peruspalvelut Palveluvastaava sosiaalihuoltolain (1301/2014) 19. :n mukaisesta lapsiperheiden

Lisätiedot

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 Perusturvan hallinto Hyvinvointilautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Perusturvajohtaja, johtava

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 51 57% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

HALLINTOPALVELUJEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2017

HALLINTOPALVELUJEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2017 HÄMEENKYRÖN KUNTA Kunnanhallitus Liite HALLINTOPALVELUJEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2017 Hallituksen alaiset vastuualueet:. Toimielimet ja johto. Hallinnon tukipalvelut. Yhteistoiminta 2 HALLINTOPALVELUT YHTEENSÄ

Lisätiedot

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön SELVITYS TALOUSTOIMIKUNNALLE PERUSTURVAPALVELUT/Eeva-Sirkku Pöyhönen TOTEUTUNEET SÄÄSTÖT 2014 2015 Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 1 Sisällys TUOTTEISTUKSEN LÄHTÖKOHDAT... 3 HALLINNON KUSTANNUSTEN

Lisätiedot

Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste

Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste Asiakasohjaus Siiri -yhden luukun palvelupiste Sosiaalityö Lähtötilanne Omaishoidon tuki T3 Veteraanipalvelut PTH Sairaala Klinikat Kotihoidon alue 1 SKY Kotihoidon alue 3 SAS Kotihoidon alue 4 Vammaispalvelut

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 474 341 506 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat:

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 11.6.2019 77 Voimassa 1.7.2019 alkaen 1 Delegointisäännön tausta ja tarkoitus 2 Sosiaali- ja terveystoimialan organisaatio

Lisätiedot

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 Perusturvan hallinto Hyvinvointilautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Perusturvajohtaja, johtava

Lisätiedot

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Tätä haluamme olla Edistämme kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti ihmisten terveyttä, toimintakykyä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Talousarvion noudattamista koskevat ohjeet Talousarvion sitovuuden osalta kaupunginhallitus esittää noudatettavaksi

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 90 170 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika (kk)

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Hallikainen -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 68 128 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Liitteet 24.5.2012 Talousarvion toteumavertailu Hirvensalmi Hirvensalmi Hirvensalmi Talousarvio 2012 (valtuusto) 0 Toteuma 2012-03 TILAUS Aikuispsykososiaaliset

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-8 KK/2014

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-8 KK/2014 JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-8 KK/2014 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS ENERGIALAITOS 2 VALTUUSTON TAVOITTEET VUODELLE 2014/TOTEUTUMA 1-8 KK Strategiset tavoitteet: 1. Vuoden 2014 käyttötalous

Lisätiedot

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen Osallistava ja turvallinen kunta, joka tarjoaa ikäihmisille

Lisätiedot

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -06-06 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 459 453 485 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3

AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3 AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3 Kotona tehtävä palvelutarpeen arviointi Kotiin vietävä psykososiaalinen tuki Palvelutarpeen arviointi (muu kuin kotona tehtävä) Aikuissosiaalityö (ennalta ehkäisevä sosiaalityö,

Lisätiedot

JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE kunnanvaltuuston päätöksen mukaisena

JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE kunnanvaltuuston päätöksen mukaisena 1 STLTK 26.02.2015 Liite 3 A JUUAN KUNTA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2016 2017 kunnanvaltuuston 16.12.2014 päätöksen mukaisena SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN OSUUS 2 Toiminnan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (2) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 06.11. Kaupunginhallitus Asianro 462/02.02.02/ 215 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion toteutuminen 30.9.

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 1 STLTK 28.10.2015 Liite 3 A TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 TOIMIELIN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveydenhuollon tavoitteena on tuottaa palveluita, 1. joilla

Lisätiedot

Vanhus- ja vammaispalveluorganisaatio 2019

Vanhus- ja vammaispalveluorganisaatio 2019 Vanhus- ja vammaispalveluorganisaatio 2019 Ikäihmisen palvelukokonaisuus Omaehtoinen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, toimintakyvyn ylläpitäminen Vapaaehtoiset arjen tukena, päivätoiminnan eri muodot

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN PERHE- JA SOSIAALIPALVELUJEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN PERHE- JA SOSIAALIPALVELUJEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen toimialan 2.2.2 1 (15) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN PERHE- JA SOSIAALIPALVELUJEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 21.12.2016 Voimaan 1.1.2017

Lisätiedot

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä 1.1.2014 Raahe-Siikajoki-Pyhäjoki Väestö 34.570 Henkilöstö

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.2.217] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/2 Joulukuu 216 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Karviainen valmistautuu tilinpäätöksen 216 loppuun saattamiseen. Jäsenkuntien

Lisätiedot

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti:

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti: LAUKAAN KUNTA Perusturvalautakunta LIITE Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään 27.8.2015 toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille 28.8.2015 lukien seuraavasti: 1. PERUSTURVAJOHTAJA/OSASTOPÄÄLLIKKÖ

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 25.3.2019 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström ETELÄ-SAVON SOTE Pertunmaa 19.2.2016 Hans Gärdström 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 2 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 3 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 4

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

PALVELUSOPIMUS LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA PALVELUSOPIMUS LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Voimassa 1.1.2018 alkaen Loviisan kaupunginvaltuusto XX.12.2017 xxx Lapinjärven

Lisätiedot

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Tetola 20.01.2009 Terveyden ja

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE 2016 Sisällys 1 Nettokustannukset... 1 2 Suoritteet... 5 3 Yksikköhinnat... 10 4 Jäsenkuntien maksuosuuslaskelmat... 12 4.1 Masku... 12 4.2

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut Horisontti: Osavuosikatsaus, Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset nuoret (perhehoito, lyhytaikaiset avohuollon sijoitukset, laitoshoito ja ammatilliset perhekodit) Määrä yhteensä (lapset

Lisätiedot

Ikäosaamiskeskus, Piekkari, Pohjolankatu 2A. Maija Kaikkonen

Ikäosaamiskeskus, Piekkari, Pohjolankatu 2A. Maija Kaikkonen Ikäosaamiskeskus, Piekkari, Pohjolankatu 2A Maija Kaikkonen Nestori palveluohjausta ikäihmisille Nestori palvelee ikäihmisiä, heidän omaisiaan ja läheisiään sekä muita ikäihmisten asioista tietoa tarvitsevia

Lisätiedot

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , ,

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , , PERHEPALVELUT TP 2018 TA 2019 1.1-31.3.2019 TP 2019 arvio josta Tuote Suorite Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Suor.lkm Nettomenot

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016: tilinpäätösraportointi

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016: tilinpäätösraportointi OPERATIIVINEN SOPIMUS : tilinpäätösraportointi Vanhus- ja vammaispalvelut Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TP TAM TP Tulot 34 738 33 824 33 640 Menot 179 494 180 327 176 929 Netto 144 756

Lisätiedot

HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyvinvointivaliokunta 13.9.2017 1 Sisällysluettelo 1 Hyvinvointivaliokunnan toimintasäännön soveltaminen... 3 2 Hyvinvointipalveluiden tehtävät... 3 3 Tulosalueen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA Sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen eeva-sirkku.poyhonen@paimio.fi Kemiönsaaren valtuustoseminaari 31.12.2016 Paimiossa oli 75 vuotta täyttäneitä

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015 Horisontti 14/2016 7 000 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 14/2016 ja 5 000 4 000 3 000 1 000 809 1 654 205 765 154 363 1 582 121 1 652 3 573 1 649 4 551 841 2 920 242 594

Lisätiedot

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin organisaatio

Lisätiedot

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa.

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa. Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille terveyspalveluiden ja toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueilla (esitetyt muutokset / lisäykset sinisellä fontilla):

Lisätiedot

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella:

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella: Kirkkonummen kunta Perusturva Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella: Perusturvan toimiala Voimassaolevien delegointipäätösten

Lisätiedot

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne 21.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 est Est 2016 LTK 2017 (ilman esh) Myyntituotot 1 526 837 1 347 234 1 347 234 1 388 029

Lisätiedot

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p SOTE-palvelut, tilannekatsaus 11.10.2018 Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p. 040 685 4035 Johanna.patanen@popmaakunta.fi www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu JOENSUU Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 565 35 043 39 740 18 570 KV kk kumulatiivinen lääkäriasiakkaat 24 341 26 548 12 112 kk kumulatiivinen hoitaja-asiakkaat 29 164 28

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.4.2017 Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto Yhtymähallitus Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus 1 Osavuosikatsaus

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14 Horisontti TP 7 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 2014 6 000 4 000 3 000 1 000 809 649 1 654 1 161 537 1 749 3 573 2 692 4 551 4 456 2 920 3 816 594 365 2 128 2 646 TP15 TP14

Lisätiedot

SOTE- TIETOSISÄLLÖT Petri Matveinen ja Ari Virtanen, THL 1

SOTE- TIETOSISÄLLÖT Petri Matveinen ja Ari Virtanen, THL 1 SOTE- TIETOSISÄLLÖT 18.5.2018 Petri Matveinen ja Ari Virtanen, THL 1 MAAKUNTIEN JHS-PALVELULUOKAT / SOSIAALIPALVELUT JHS-palveluluokituksessa sosiaalihuollon palveluluokat ovat KANSA-yhteensopivia, mutta

Lisätiedot

Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 SOSIAALIPALVELUT

Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 SOSIAALIPALVELUT 2019 Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 SOSIAALIPALVELUT S i v u 1 SOSIAALITOIMEN YLEISET TAVOITTEET VUODELLE 2019 Sosiaalilautakunnan tehtävänä on järjestää lakisääteiset sosiaalipalvelut ja kehittää

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 20.12.2018 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Vanhus- ja vammaispalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään palvelualueen tavoitteet palveluiden järjestämiseen,

Lisätiedot

Vanhus- ja vammaispalvelut 2016

Vanhus- ja vammaispalvelut 2016 Vanhus- ja vammaispalvelut 2016 VANHUS- JA VAMMAISPALVELUT vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Soili Partanen HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT PALVELUT palvelupäällikkö Kirsi Oksanen PALVELUOHJAUS RUORI Ateriapalvelu

Lisätiedot

Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi

Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi 1.4.2019 Jaako Taina, Roslakka Titta, Inna Miia, Mälkiä Pia EKSOTE 1 15.4.2019 Sisältö: - hallinnollinen sijainti Eksoten organisaatiossa - ohjaavaa lainsäädäntöä

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Perhepalvelut: seudullinen katsaus Toimii hyvin, tavoitteisiin päästy Toimeentulotuen Kela-siirtoon valmistauduttu

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveyspiiri Miten turvataan sosiaalipalvelujen osuus sosiaali- ja terveyspiirissä? Anu Olkkonen-Nikula Koti- ja asumispalvelujen johtaja Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNTA Perusturvalautakunta Liite nro 1. Sosiaali- ja terveyspalvelut

PERUSTURVALAUTAKUNTA Perusturvalautakunta Liite nro 1. Sosiaali- ja terveyspalvelut PERUSTURVALAUTAKUNTA Perusturvalautakunta 23.1.2018 Liite nro 1. Sosiaali- ja terveyspalvelut Sosiaalihuollon ja terveyspalvelujen järjestäminen asukkailleen on kunnan lakisääteinen tehtävä. Monipuolisilla

Lisätiedot

Ikääntyneiden hoiva ja huolenpito. Toimenpiteet ja suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi

Ikääntyneiden hoiva ja huolenpito. Toimenpiteet ja suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi Ikääntyneiden hoiva ja huolenpito Toimenpiteet ja suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi Palveluvaliokunta R Inkala 10.2.2016 Tavoite vuodelle 2016: Tehostetun kotihoidon käynnistäminen kuntaan - yöpartiotoiminta=

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset /asukas Etelä-Karjalassa vuosina 1994 2004.

Sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset /asukas Etelä-Karjalassa vuosina 1994 2004. Sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset /asukas Etelä-Karjalassa vuosina 1994 2004. Kunta Nettokustannukset /asukas Muutos % 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 1994-2004 Imatra

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontasuunnitelma vuodeksi Tampere-Orivesi. Ikäihmisten palvelulinja. Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja

Sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontasuunnitelma vuodeksi Tampere-Orivesi. Ikäihmisten palvelulinja. Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja Sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontasuunnitelma vuodeksi 2019 Tampere-Orivesi Ikäihmisten palvelulinja Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja Psykososiaalisen tuen palvelulinja Vastaanottopalvelujen

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-4 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-4 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-4 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS 2 VALTUUSTON TAVOITTEET VUODELLE 2015/TOTEUTUMA 1-4 KK Strategiset tavoitteet: 1. Valtuuston laatima strategia vuosille

Lisätiedot

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kuukausiraportti. Tammikuu 2019

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kuukausiraportti. Tammikuu 2019 Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kuukausiraportti Tammikuu 2019 Yleistä Yhtymä raportoi 2019 talousarvion toteumasta ja toimialojen toiminnallisista tavoitteista tämän raportin sisällön mukaisessa muodossa

Lisätiedot

Siun sote tehdään NYT

Siun sote tehdään NYT Siun sote tehdään NYT Ilkka Pirskanen 25.10.2016 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Sote-uudistus Pohjois-Karjalassa Siun sote yhdistää Pohjois-Karjalan kaikkien 14 kunnan sosiaali-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 3619/02.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 3619/02.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 45 Asianro 3619/02.02/2013 Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden vuoden 2013 tekniset talousarviomuutokset Perusturvan palvelualue Vanhus- ja vammaispalvelujen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016 Horisontti 7 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 6 5 1 89 4 3 116 328 1 24 1 44 3 463 1 56 4 795 761 2 76 6 48 365 1 92 12 649 472 1 445 Perhehoidon ja lyhytaikaisen avohuollon

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP Horisontti 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 5 000 4 000 3 000 1 000 1 161 649 263 600 518 271 1 749 542 960 2 288 1 384 4 348 960 3 261 120 365 600 2 165 14 TP14 14

Lisätiedot

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut Sosiaaliohjaaja Porin perusturva Vammaispalvelut LAINSÄÄDÄNTÖ Perustuslaki : 6 yhdenvertaisuus, 19 oikeus sosiaaliturvaan Sosiaalihuoltolaki: 1 yksityisen henkilön,

Lisätiedot

2.8. YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALA

2.8. YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALA 2.8. YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALA Toimiala vastaa Joroisten kunnan ympäristötoimen viranomaispalvelujen tuottamisesta. Ympäristötoimen toimialaan kuuluvat rakennusvalvonta, ympäristönvalvonta, maa-ainesasiat

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito Liite nro 1 Pela 13.1.2009 1 (9) Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito Perusturvan tilaajaorganisaatio Viranhaltija viranomaistehtävä Tilaajajohtaja -

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Tulos / Mittari / arviointikriteeri Seuranta 31.10. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus paranee vähintään 1,8 % Kotihoidon asiakaspalvelutunnin

Lisätiedot

aikuisten asumispalvelut - palveluesimies kotiin annettavat palvelut palveluesimies terveyspalvelut sosiaali- ja terveysjohtaja

aikuisten asumispalvelut - palveluesimies kotiin annettavat palvelut palveluesimies terveyspalvelut sosiaali- ja terveysjohtaja Sosiaali- ja terveystoimen delegointipäätös Hallintoa, taloutta ja henkilöstöä koskevan toimivallan delegointi Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 16.8.2019 113 Voimassa 1.9.2019 alkaen 1 Delegointipäätöksen

Lisätiedot

Perhepalvelut. Katso myös kuvaajat aineiston lopusta

Perhepalvelut. Katso myös kuvaajat aineiston lopusta Osavuosikatsaus 2: tammi-elokuu 2014 Uutta Maiseman korvaavaa raportointijärjestelmää kehitetään parhaillaan. Tiedot täydentyvät ja tarkentuvat tilinpäätöksen yhteydessä. Katso myös kuvaajat aineiston

Lisätiedot

Ikäihmisten sosiaaliturva. Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK

Ikäihmisten sosiaaliturva. Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK Ikäihmisten sosiaaliturva Marja Palmgren, YTM, Vanhustyön lehtori Lapin AMK Yleistä Ikäihmisten sosiaaliturva koostuu sosiaali- ja terveyspalveluista ja toimeentuloturvasta Kunnat järjestävät ikäihmisten

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot