Lautakunnan on tässä kokouksessa tarkoitus hyväksyä ja esittää hallitukselle HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesitys.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lautakunnan on tässä kokouksessa tarkoitus hyväksyä ja esittää hallitukselle HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesitys."

Transkriptio

1 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2016 TALOUSARVIOESITYS 14/00/02/00/02/2015 HYKS 55 Lautakunnan on tässä kokouksessa tarkoitus hyväksyä ja esittää hallitukselle HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesitys. HUS strategia Strategialla tarkoitetaan HUS:ssa kuntayhtymän valtuuston hyväksymää tavoite- ja toimintaohjelmaa. Strategia uudistetaan valtuustokausittain. HUS:n visio ja toimintaa ohjaavat arvot sekä strategiset päämäärät ja niiden saavuttamisen edellytykset vuosina on määritelty strategiassa, joka hyväksyttiin HUS:n valtuuston kokouksessa HUS:n strategia on periaatetasoinen toimenpideohjelma, jota konkretisoidaan vuosittain hyväksyttävissä talousarvioissa ja useammalle vuodelle laadittavissa toiminta- ja taloussuunnitelmissa. Voimassa oleva strategia on poikkeuksellinen laaja. Se on "kaiken kattava" toimintaohjelma usealle vuodelle. Selvästi uusina ja vahvoina painopistealueina siinä on nostettu esille tiivistyvä kumppanuus perusterveydenhuollon kanssa ja HUS:n palveluiden monipuolinen kilpailukykyisyys. Vuosittain HUS:n toiminta- ja taloussuunnitelmassa sekä käyttösuunnitelmissa asetetaan seuraavan talousarviovuoden konkreettiset, strategiaan perustuvat tavoitteet koko yhtymälle sekä erikseen tulosalueille ja liikelaitoksille. Strategiset painopisteet ja avaintavoitteet vuodelle 2016 Osana vuoden 2016 talousarvion valmistelua kuntayhtymän johtoryhmä kokouksessaan katselmoi ja osittain päivitti vuoden 2015 talousarviossa vahvistetut kuntayhtymätasoiset avaintavoitteet sekä niiden mittarit ja tavoitearvot vuodelle Vuosittaiseen talousarvioon sisältyvien strategisten avaintavoitteiden valintaperusteena on terveydenhuollon toimintaympäristön ennakoidut muutokset sekä niiden aiheuttamat muutosvaateet HUS:n toiminnalle kuten myös muutosten tehokas hyödyntäminen ja tuleviin sote-muutoksiin valmistautuminen. Strategisten avaintavoitteiden keskeinen tarkoitus on viestittää organisaatiolle toiminnan kehittämisen painopisteet ja parantaa suorituskykyä kytkemällä koko HUS:n henkilöstö mahdollisimman tiivisti mukaan toiminnan parantamiseen. Talousarvio- ja taloussuunnitteluprosessin yhteydessä arvioidaan ja valitaan tavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavat toimenpiteet sekä määritetään tarvittavat resurssit. Toimenpideohjelmia päivitetään ja täydennetään säännöllisesti tavoitteiden edistymisen perusteella.

2 Vuosien strategiset painopisteet ovat; 1. Vaikuttavuus, asiakaslähtöisyys ja asiakaskokemus 2. Kilpailukyky sekä 3. Perusterveydenhuoltoyhteistyö Strategisiin painopisteisiin sisältyy seuraavat lupaukset; Lupaus potilaalle "Hoitomme on laadukasta, vaikuttavaa ja asiakaslähtöistä" Lupaus omistajalle "Toimimme tehokkaasti ja kilpailukykyisesti osana potilaidenpalveluketjuja" Strategiset painopisteet on edelleen määritelty strategisiksi avaintavoitteiksi, joiden toteuttamisella edetään kohti strategisia painopisteitä. Strategisten painopisteiden toteuttamiseksi vuodelle 2016 asetetaan strategiset avaintavoitteet alla mainituille kuudelle osa-alueelle; 1. Potilaan hoito on oikea-aikaista ja vaikuttavaa 2. Hoidon laatu ja turvallisuus 3. Asiakaskokemus 4. Yhteistyö perusterveydenhuollon kanssa 5. Parhaat osaajat, henkilöstötyytyväisyys 6. Palvelujen hinta ja talouden hallinta Strategisia avaintavoitteita on yhteensä 14 ja niiden mittareita 30. Valittavat strategiset painopisteet ja avaintavoitteet (ennen kaikkea potilashoitoon liittyvät) määrittävät osaltaan pitkälti sen määrärahatarpeen, mikä kuntalain 65 :n mukaan tulee talousarvioon varata. Kuntayhtymätasolla suunniteltavat ja johdettavat toimenpiteet avaintavoitteiden saavuttamiseksi edellyttävät HYKS-sairaanhoitoalueen edustajien tiivistä ja aktiivista osallistumista toimenpiteiden suunnitteluun, niiden toimeenpanoon ja seurantaan, koska Hyksin sairaanhoidollinen palvelutuotanto muodostaa lähes 80 % kuntayhtymän sairaanhoidollisesta palvelutuotannosta ja pääosa HUS:n lääketieteellisestä opetuksesta ja yliopistotasoisesta terveyden tutkimuksesta tapahtuu Hyksissä tai yhteistyössä Hyksin tutkijoiden kanssa. Jäsenkuntien maksuosuudet TAE 2016 HUS:n hallitus hyväksyi ( 70) jäsenkuntien vuoden 2016 maksuosuuksien laskentaperiaatteet sekä päätti hyväksyä jatkovalmistelua varten vuoden 2016 talousarvion kuntayhtymätasoisen tavoiteasetannan ja valmistelun yleiset periaatteet sekä taloussuunnitelman linjaukset. Kokouksessaan ( 114) HUS:n hallitus päätti hyväksyä tartuntatautilääkkeitä koskevan lisäyksen +7 milj. euroa jäsenkuntien maksuosuuksiin sekä muuttaa päätöstään ja hyväksyä vuoden 2016 HUS-kuntayhtymän talousarviossa 1,8 milj. euron alijäämäisen tulostavoitteen. Alijäämä kohdistuu Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen ensihoitotoimintaan.

3 Tuottavuustavoite TAE 2016 Tuottavuuden parantamistavoitteella edistetään toiminnan jatkuvaa parantamista. Tavoitteena on pystyä samoilla resursseilla tuottamaan aikaisempaa enemmän. Tuottavuutta mitataan somaattisessa palvelutuotannossa DRG-pohjaisilla mittareilla. Psykiatrian osalta tuottavuusmittarina käytetään psykiatrian toteutuneet kokonaiskustannukset/hoidetut eri poti laat. Vuonna 2016 kuntayhtymätasolla tuottavuustavoite on 1,8 %. Sairaanhoitoalueiden tuottavuustavoite on 1,7 % lukuun ottamatta Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoaluetta, jonka tuottavuustavoitteeksi vuodelle 2016 asetetaan 1,5 %. Sisäinen valmistelu TAE 2016 Yhtymähallinto on antanut talousarvion valmistelua varten sisäisen ohjeen ja sitä täydentävän lisäohjeen. Näiden lisäksi HUS:n yhtymäjohdon kanssa pidettiin budjettikokous, jossa käsiteltiin HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesitystä. Toimintayksiköiden valmistelemaa HUS-tason talousarvioesitystä on käsitelty kuntayhtymän johtoryhmän kokouksessa ja käsittelyä jatkettiin kokouksessa. Tällöin päätettiin, että HUS-tasolla siirretään 15 milj. euroa henkilöstökuluista aineiden, tavaroiden ja tarvikkeiden ostoihin toimintakuluraamin sisällä. HYKS-sairaanhoitoalueen osuus on tästä 11,5 milj. euroa. HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnalle annettiin tilannekatsaus talousarvion valmistelutilanteesta kokouksen info-osuudessa. HYKS-lautakunta käsitteli kokouksessaan vuoden 2016 talousarvion laadinnan valmistelutilannetta. HYKS-sairaanhoitoalueen käyttötalousosa on esitetty liitteessä 1 (talousarvioesitys vuodelle 2016). Käyttötalousosan liitteenä on mm. sairaanhoitoalueen tuloslaskelma, palvelutuotanto HUS:n jäsenkunnille, HUS:n maksuosuudet HYKS-sairaanhoitoalueen jäsenkunnille sekä tiedot sairaanhoitoalueen väestökehityksestä. HYKS-sairaanhoitoalueen käyttötalousosa Toimintatuotot HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesityksen toimintatuottojen loppusumma on milj. euroa (sisältäen toimintojen siirrot). Jäsenkuntien palvelulaskutuksen maksuosuuden loppusumma on 1 187,7 milj. euroa, mikä on 40,9 milj. euroa (-3,3 %) pienempi kuin tammi-syyskuun toteumatietojen pohjalta laadittu 2015 vuosiennuste (ennen mahdollisia jäsenkuntapalautuksia) ja 16 milj. euroa (1,4 %) suurempi kuin vuoden 2015 talousarvio. Toiminnallisten siirtojen vaikutus sairaanhoitoalueen tuottoihin on yhteensä 14,5 milj. euroa.

4 Toimintatuotoista noin 81,3% muodostuu jäsenkunnilta saatavista palvelutuloista. Muiden sairaanhoidollisten palvelujen ja tukipalvelujen myynti, sisältäen mm. yhteispäivystysten terveyskeskuskäynnit jäsenkunnille ja sairaanhoidollisten palveluiden myynnin muille sairaanhoitopiireille ja maksajille sekä uutena toimintana välinehuoltopalvelut, muodostaa tulopohjasta noin 13,7 %. Muita merkittäviä eriä ovat potilailta perittävät asiakasmaksut / maksutuotot (3,6 %) sekä valtion korvaus opetukseen ja tutkimukseen (1,3 %). Muut maksajat HYKS-sairaanhoitoalue tuottaa merkittävän määrän palveluita myös muille sairaanhoitopiireille ja maksajille (mm. vakuutusyhtiöt). Vuodelle 2016 suunnitellun muun kuin jäsenkuntien maksuosuuteen kuuluvan palvelutuotannon laskutusarvo on noin 155 milj. euroa. Jäsenkuntien maksuosuuden ulkopuolisen palvelutuotannon määrän arvioidaan vuonna 2016 olevan NordDRG-tuotetta, avohoitokäyntiä, terveyskeskuskäyntiä ja hoitopäivää. Palvelutuotanto yhteensä HYKS-sairaanhoitoalueen talousarvio 2016 kokonaispalvelu määrän arvioidaan olevan noin NordDRG-tuotetta, avohoitokäyntiä, hoitopäivää sekä terveys keskuskäyntiä. Vertailukelpoinen laskutusosuudella painotettu volyymimuutos vuoden 2015 talousarvioon on + 3,4 % ja vastaavasti vuoden 2015 ennusteeseen - 0,8 %. Toimintakulut ja poistot HYKS-sairaanhoitoalueen talousarviovuoden 2016 talousarvion kehitysohjelmaan tulee sisältymään 1,7 % tuottavuustavoitteen mukaisesti 13,6 milj. euron sopeuttamissuunnitelmat. Sopeuttamissuunnitelmien tuottavuustavoite on laskettu HYKS-sairaanhoitoalueen ulkoisista toimintakuluista ennen toiminnallisia siirtoja. Talousarvioesityksen toimintakulut ja poistot yhteensä (sisältäen toiminnalliset siirrot) ovat milj. euroa. Talousarvioesityksen 2016 toimintakulut ja poistot yhteensä nousevat vuoden 2015 talousarviosta +3,8 % ja alenevat vuoden 2015 syyskuun ennusteesta -0,3 % (ennen tukipalveluyksiköiden asiakashyvityksiä). Vertailukelpoiset toimintakulut ja poistot yhteensä (ennen toiminnallisia siirtoja) ovat 1 445,5 milj. euroa, jolloin nousua vuoden 2015 talousarvioon +2,7 % ja laskua vuoden 2015 ennusteeseen ennen sisäisiä tukipalveluyksiköiden asiakaspalautuksia on -1,3 %. Talousarvioesityksen toimintakuluista ulkoisten kulujen osuus on

5 55,4 %, tästä henkilöstökulujen osuus on 46,6 % ja muiden ulkoisten kulujen osuus 8,8 %. Vastaavasti toimintakuluista 44,6 % muodostuu palvelu- ja tarvikehankinnoista sekä tilavuokrista konsernin sisäisiltä palveluiden tuottajilta (tytäryhtiöt, liikelaitokset, taseyksiköt ja tulosalueet). HYKS-sairaanhoitoalueelle siirtyvät toiminnat jäsenkunnista ja muista HUS:n yksiköistä Peijaksen sairaalan Vantaan ja Keravan terveyskeskuspäivystyksen toiminnot otetaan vuoden 2016 alussa HYKS Akuutin Peijaksen yhteispäivystyksen hoidettavaksi. Toimintaa varten on Hyksiin päätetty perustaa 30 vakanssia alkaen (HYKS-lautakunta ) ja vaikutus sairaanhoitoalueen vuoden 2016 toimintatuottoihin ja toimintakuluihin on 6,2 milj. euroa. Espoon kaupungilta siirretään murtumapoliklinikkatoiminnot Tapiolan ja Samarian terveysasemilta HYKS Akuutin Jorvin sairaalan päivystykseen. Toimintaan on Espoossa sitoutunut 6 henkilöä. HUS Akuutti hoitaa toiminnan ilman henkilöstösiirtoja Espoosta tai uusien vakanssien perustamista. Siirron vaikutus on noin 1,2 milj. euroa. Loppuvuodesta 2016 siirretään Espoosta apuvälinetoiminnot HYKS Sisätautien ja kuntoutuksen Apuvälinekeskukseen, joka merkitsee Hyksissä 7 henkilön lisäystä ja vaikutus toimintakuluihin on 0,8 milj. euroa. Siirto tulee tapahtumaan liikkeenluovutuksen periaatteita noudattaen. HUS:n organisaatiouudistukseen liittyen HYKS-sairaanhoitoalueelle siirtyy HUS:n sisäisinä toiminnallisina siirtoina välinehuollon yksikkö HUS-Desiko-liikelaitoksesta. Tämän siirron vaikutus Hyksin toimintakuluihin on 20,4 milj. euroa. Toiminnan siirron myötä vastaavasti kuitenkin sisäiset ostot HUS-Desiko-liikelaitokselta vähenevät 13,2 milj. eurolla, joten todellinen muutos toimintakuluissa on 7,2 milj. euroa. Välinehuollon siirron myötä Hyksin henkilöstömäärä lisääntyy 426 henkilöllä. Vuoden 2016 talousarvioesitykseen sisältyy lisäksi vuoden 2015 alussa Kellokosken psykiatristen toimintojen siirron korjauserä Hyvinkään sairaanhoitoalueelle, joka pienentää Hyksin toimintatuottoja ja toimintakuluja 0,5 milj. eurolla. Vanhuspsykiatrian konsultaatiopoliklinikan ja neuropsykiatrian konsultaatioryhmän siirto Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle on päätetty Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa. Työryhmien toimintojen integroimisella HUS:iin tavoitellaan merkittäviä synergiaetuja. Uudella toimintatavalla tavoitteena on mm. lisätä matalakynnyksisiä ja liikkuvia palveluja kuntalaisille. Siirto tapahtuu liikkeenluovutuksen periaatteita noudattaen. HYKS Psykiatriaan siirtyvät 8 vakanssia ja 0,54 milj. euroa sisältyy esitettyyn HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesitykseen.

6 Tulosyksiköiden alustavat toiminnalliset muutosesitykset ja muutosten henkilöstövaikutukset Hyksin tulosyksiköt esittivät vuodelle 2016 kasvavan kysynnän kattamiseksi sekä palvelun laadun ja toimintavarmuuden turvaamiseksi yhteensä 70 toiminnallista muutosta yhteensä 29,3 milj. eurolla, sisältäen 310 uuden vakanssin perustamisen. HYKS johdon ja HYKS tulosyksiköiden välisissä neuvotteluissa päädyttiin syksyn 2015 aikana ratkaisuun, ettei talousarvioesitykseen 2016 sisällytetä yhtään toimintaa kasvattavaa esitystä. Kustannusneutraalit hankkeet ja Hyksin priorisoimat hankkeet pyritään toteuttamaan pääosin olemassa olevin resurssein. Vuonna 2016 uusia vakansseja sisältäviä toiminnallisia muutosesityksiä ovat: Toimintojen kotiuttaminen ostopalveluista Selkäydinvammaisten potilaiden vaativan kuntoutuksen vuodeosastohoidon asteittainen kotiuttaminen (3 virkaa, 14 tointa). Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirille tuotettavat hedelmöityshoidot (1 virka). Lisätyöstä luopumisella rahoitettava toiminta Urologian lisätyöstä luopuminen (perustetaan 1 virka ja kaksi 50 % virkaa lakkautetaan). Tilikauden tulos HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesitys päätyy asetetun tavoitteen mukaiseen nollatulokseen. Sitovat nettokulut HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvioesityksen sitovana taloudellisena tavoitteena olevat sitovat nettokulut, 1 187,7 milj. euroa, ovat 2 % (-24,1 milj. euroa) pienemmät kuin vuoden 2015 ennuste (ennen tukipalveluyksiköiden asiakashyvityksiä) ja 1,4 % (16 milj. euroa) korkeammat kuin vuoden 2015 talousarvio. Investoinnit HUS:n investointisuunnitelmassa asetetaan etusijalle Traumakeskuksen ja Syöpäkeskuksen rakennushanke sekä Jorvin sairaalan suurten peruskorjausten käynnistäminen. Tärkeänä pidetään myös vanhojen sairaalakiinteistöjen nykyaikaistamista, tehokkaassa käytössä pitämistä ja peruskorjausten asteittain jatkamista niin, että sairaaloiden toimintavarmuuden riskit voidaan minimoida. Traumakeskus-Syöpäkeskus -projekti on riskienhallinnan kannalta erityisen kiireellinen johtuen sekä Töölön sairaalan että Syöpätautien klinikan rakennusten vaikeasta tilanteesta. Kaikkien suurten hankkeiden sisältöä ja tavoitteita ohjataan niin, että investointikohteet palvelevat sote-uudistuksen jälkeenkin

7 vaativan erikoissairaanhoidon tarpeita. Sote-järjestelyjä ennakoiden suhtaudutaan kriittisesti kaikkiin tuotantokapasiteettia ja kustannuksia lisääviin hanketarpeisiin. HYKS-sairaanhoitoalueella jatkuvat edelleen mm. Naistenklinikan lisärakennuksen investointi ja Syöpäkeskuksen sädehoitoyksiköiden hankkeet. Uusia, suuria investointeja ovat Lastenklinikan peruskorjaus plastiikkakirurgian ja mm. rintarauhaskirurgian käyttöön, Jorvin sairaalan lyhythoitoisen kirurgian leikkausosaston rakentaminen ja maanalaiset laitetilat Syöpätautien klinikan yhteyteen. Myös uuden lastensairaalan rahoitus jatkuu vielä vuosina Osa investoinneista on korjaus- ja korvaushankkeita, joilla varmistetaan vanhan sairaalakannan käytettävyys ja pyritään välttämään kalliita väliaikaisjärjestelyjä ja toiminnan keskeytyksiä. HUS:n kiinteistöpolitiikan mukaista korjausinvestointien tasoa ei kuitenkaan kaikilta osin pystytä rahoittamaan ja myös liikelaitosten hanketarpeita joudutaan rajoittamaan. Lautakunnalle tuodaan tiedoksi sairaanhoitoalueelle vuosien investointisuunnitelmassa kohdennetut investointimäärärahat, kun HUS valtuusto ja hallitus ovat käsitelleet asian. Henkilöstösuunnitelman vakanssimuutokset Vuoden 2016 henkilöstösuunnitelman yhteydessä esitetään toteutettavaksi liitteessä 2 a esitetyt 14 viran nimikemuutokset, 12 viran lakkauttamisen, kahden 50 % erikoislääkärin viran muuttaminen yhdeksi 100 % erikoislääkärin viraksi sekä yhden ylilääkärin sivuviran muuttamisen ylilääkäriksi. Liite 2b sisältää 37 toimen nimikemuutokset, 5 toimen lakkauttamisen, kolmen määräaikaisen toimen muuttamisen vakinaiseksi, kahden 50 % osastonsihteerin vakanssin yhdistämisen yhdeksi 100 % vakanssiksi sekä kolmen virkasuhteisen vakanssin nimikemuutoksen toimeksi. Samalla esitetään kahden toimen perustamista hormonipoliklinikalle, jossa nimikemuutoksilla on mahdollistettu, ettei henkilöstökulut lisäänny. Samalla esitetään apuvälineteknikon nimikkeen käyttöönottoa uudelleen, jos hallitus hyväksyy esityksen. Liitteen 2a-b osalta esitettävien muutosten vaikutus on kokonaisvaikutukseltaan kustannuksia vähentävä. Vuoden 2015 henkilöstösuunnitelma on muilta osin kuin uusien perustettavien vakanssien osalta käsitelty HYKS-sairaanhoitoalueen yhteistyötoimikunnan kokouksessa. Yhteistyötoimikunnan pöytäkirjat on kokouksessa nähtävillä. Vuodelle 2016 esitetään perustettavaksi 19 vakanssia (liite 2c). Toiminnalliset muutosblokit käsitellään HYKS-sairaanhoitoalueen yhteistyötoimikunnan kokouksessa Yksi esitettävistä erikoislääkärin viroista on hedelmöityshoitoihin liittyvä virka. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri haluaa ostaa hormo-

8 ni- ja lapsettomuuspoliklinikalla toteutettavat hedelmöityshoidot Hyksistä ja Päijät-Häme rahoittaa ko. palvelun. Muut resurssit (sairaanhoitaja ja IVF-biologi) on nimikemuutoksissa huomioitu sisäisin järjestelyin, joista ei synny lisäkustannuksia. Päijät-Hämeen toimintojen lisäämiseen esitetään yhden erikoislääkärin viran perustamista. Toinen erikoislääkärin viran perustaminen liittyy urologiaan, jossa lähetteiden määrä poliklinikoille on kasvanut viime vuonna 12 %. Samanaikaisesti palvelutuotemäärät ovat kasvaneet 7 %. Hoitotakuussa pysymiseksi jouduttiin vuonna 2014 tekemää huomattava määrä kliinistä lisätyötä (polikliinistä sekä leikkaus), noin euron edestä. Operatiivisten toimintojen uudelleenjärjestelyn yhteydessä Peijaksen sairaalan leikkausosastolla urologian käyttöön ollaan saamassa lisäkapasiteettia niin, että leikkaussalihenkilökunnan osalta jononpurkulisätyö voidaan siirtää virka-ajalla tapahtuvaksi toiminnaksi. Samoin pkl-lisätyötä voidaan jonkin verran vähentää. Tämä muutos vaatii nykyisen kahden 50 %:n erikoislääkärin viran yhdistämistä yhdeksi erikoislääkärin viraksi. Tämä muutos ei lisää henkilöstökustannuksia. Henkilöstösuunnitelmassa esitetään 17 lisävakanssin saamista Hyks selkäydinvammakeskuksen vuodeosaston kotiuttamiseen. HUS Selkäydinvammaseurantapoliklinikka on aloittanut toimintansa elokuussa 2013 ja on vuokratiloissa Invalidiliiton Validia kuntoutus Helsingin tiloissa osana HYKS Fysiatrian klinikkaa. HUS kuntoutusselvityksessä 2013 ilmeni kuntien halukkuus yhteiseen kuntoutuksen osaamisen koordinointiin ja kuntoutuksen kehittämiseen. Töölön sairaalassa tapahtuvan akuuttivaiheen hoidon jälkeen on puuttunut HUS:n oma subakuuttivaiheen kuntoutusosasto ja on turvauduttu maksusitoumuksiin ja siirtoihin terveyskeskusten vuodeosastoille. Oma vuodeosasto mahdollistaa tehohoidon jälkeisen subakuuttivaiheen kuntoutus varhaistumisen, tehostumisen ja prosessin selkiytymisen. Tämän toiminnan kotiuttamiseen sisältyy näiden 17 lisävakanssin perustaminen. Toiminnallinen muutos ei lisää kustannuksia. Talousarvioesityksen 2016 jatkovalmistelu ja valmisteluaikataulu HYKS-sairaanhoitoalueen tulosyksiköiden yksityiskohtaiset käyttösuunnitelmat valmistellaan sairaanhoitoalueen talousarvion pohjalta marras-joulukuun aikana, ja ne tuodaan HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnalle hyväksyttäväksi helmikuussa HUS:n hallitus käsittelee varsinaista talousarvioesitystä kokouksissaan ja Hallituksen TA esitys valtuustolle käsitellään hallituksen kokouksessa Valtuusto päättää talousarviosta Päätösesitys Lautakunta päättää

9 1. hyväksyä ja esittää hallitukselle HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarvion liitteen 2 mukaisesti. 2. oikeuttaa esittelijän tekemään ko. esitykseen mahdollisesti myöhemmin tulevat tekniset korjaukset. 3. perustaa liitteessä 2a esitetyt virat ja lakkauttaa esitetyt virat, muuttaa kahden 50 % erikoislääkärin virat yhdeksi 100 % erikoislääkärin viraksi sekä yhden sivuvirkaisen ylilääkärin muuttamisen ylilääkäriksi edellyttäen, että valtuusto hyväksyy vuoden 2016 talousarvion ja siihen sisältyvän henkilöstösuunnitelman. Lisäksi lautakunta oikeuttaa nimittävän viranomaisen siirtämään perustettuun virkaan lakkautettavassa virassa, toistaiseksi voimassa olevassa palvelussuhteessa olevan henkilön. Siirto edellyttää, että hän täyttää viran kelpoisuusehdon ja on antanut siirtoon oman suostumuksensa. 4. perustaa liitteessä 2b esitetyt työsopimussuhteiset vakanssit ja lakkauttaa esitetyt työsopimussuhteiset vakanssit, vakinaistaa kolme määräaikaista tointa, muuttaa kaksi 50 %:n osastonsihteerin vakanssit yhdeksi 100 %:ksi toimeksi sekä muuttaa kolme virkasuhteista toimeksi. Samalla lautakunta perustaa kaksi tointa hormonipoliklinikalle edellyttäen, että valtuusto hyväksyy vuoden 2016 talousarvion ja siihen liittyvän henkilöstösuunnitelman. Lisäksi lautakunta oikeuttaa nimittävän viranomaisen siirtämään perustettuun vakanssiin lakkautettavassa vakanssissa toistaiseksi voimassa olevassa palvelussuhteessa olevan henkilön. Siirto edellyttää, että hän täyttää vakanssin kelpoisuusehdon ja on antanut siirtoon oman suostumuksensa. 5. perustaa liitteessä 2c esitetyt 19 toiminnallisiin muutoksiin liittyvää uutta vakanssia edellyttäen, että valtuusto hyväksyy vuoden 2016 talousarvion ja siihen liittyvän henkilöstösuunnitelman. Asian käsittely Päätös Talousjohtaja Jari Finnilä esitteli HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2016 talousarviovalmistelua sekä valmisteltua talousarvioesitystä. Esitys hyväksyttiin. Lisätietoja Jari Finnilä, puh. (09) Jari Kokkonen, puh. (09)

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYS 22/02/02/00/01/2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYS 22/02/02/00/01/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 52 08.11.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYS 22/02/02/00/01/2016 HYKS 52 Lautakunnalle esitellään tarkemmin tässä kokouksessa HYKS-sairaanhoitoalueen

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYS 22/02/02/00/01/2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYS 22/02/02/00/01/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 59 22.11.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2017 TALOUSARVIOESITYS 22/02/02/00/01/2016 HYKS 59 Lautakunnan on tässä kokouksessa tarkoitus hyväksyä ja esittää hallitukselle

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 21 14.04.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 21 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-helmikuun 2015

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU /02/02/00/08/2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU /02/02/00/08/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 46 25.10.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 46 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-syyskuun 2016 seurantaraportin

Lisätiedot

Yhteenveto HYKS:n keskeisistä tuotanto- ja talousluvuista 1-6/2016

Yhteenveto HYKS:n keskeisistä tuotanto- ja talousluvuista 1-6/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 35 23.08.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-KESÄKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 35 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-kesäkuun 2016 seurantaraportin

Lisätiedot

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 07.06.2016 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 23 03.05.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 23 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-maaliskuun

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 31 09.06.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 31 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 58 22.11.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 58 Lautakuntaa informoidaan tässä kokouksessa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 14/02/02/2014

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 14/02/02/2014 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 11 17.02.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 14/02/02/2014 HYKS 11 Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma 2014-2016 hyväksyttiin

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 9/00/02/00/02/2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 9/00/02/00/02/2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 8 08.03.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 9/00/02/00/02/2015 HYKS 8 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma 2015-2017 hyväksyttiin

Lisätiedot

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION SITOVIEN TAVOITTEIDEN MUUTTAMISESTA

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION SITOVIEN TAVOITTEIDEN MUUTTAMISESTA VALTUUSTO 27 14.12.2016 ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION SITOVIEN TAVOITTEIDEN MUUTTAMISESTA VALT 27 HUS/1094/2016 2016 talousarvion kuntayhtymätasoinen sitovuus Vuoden 2016 talousarvio

Lisätiedot

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA VALTUUSTO 12 15.06.2016 ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA 312/02/02/00/01/2015 VALT 12 HUS:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan 16.12.2015 ( 44) vuoden 2016-2018 talousarvion

Lisätiedot

LOHJAN SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA TALOUSARVIO 2017

LOHJAN SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA TALOUSARVIO 2017 LOHJAN SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 55 27.10.2016 TALOUSARVIO 2017 LOHLTK 55 Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli ensi vuoden talousarvion valmistelun periaatteita ja tavoiteasetantaa kokouksessaan 13.6.2016

Lisätiedot

Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset. Tilinpäätös Jarkko Raatikainen Talousjohtaja

Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset. Tilinpäätös Jarkko Raatikainen Talousjohtaja Käyttösuunnitelman valmistelu 2019 ja talousarvion muutokset Tilinpäätös 2018 Jarkko Raatikainen Talousjohtaja 18.3.2019 Vuoden 2019 talousarvio hyväksyttiin valtuustossa 10.12.2018 Käyttösuunnitelmassa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 41 27.09.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 41 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Pöytäkirja 1 (11) Kokoustiedot Aika 26.02.2019 tiistai klo 17:00-17:55 Paikka Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Ajankohtaiskatsaus 5 2 Porvoon

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 62 24.11.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 62 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

Valtuuston kokouksessa käsitellyt asiat:

Valtuuston kokouksessa käsitellyt asiat: HALLITUS 81 17.06.2015 VALTUUSTON KOKOUKSEN 17.6.2015 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 21/00/02/00/01/2013 HALL 81 Valtuuston kokouksessa 17.6.2015 käsitellyt asiat: 1 Kokouksen avaaminen 2 Nimenhuuto ja ääniluettelon

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 45 29.09.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 45 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 TOT 1-7/2015 % TOT/ TA TOT/EDV Hoito- ja yleistarvikkeet 92 458 87 158 89 285 6,1 % 3,6

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen)

Lisätiedot

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto Hoitopalvelut Tilinpäätös 2012 11.2.2013 Tuotettujen palvelujen määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, lukuun ottamatta hoitopäiviä, joiden määrä väheni suunniteltua

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

HUS:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman kuntayhtymätasoisena.

HUS:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman kuntayhtymätasoisena. VALTUUSTO 9 29.04.2015 ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2015 TALOUSARVION JA INVESTOINTISUUNNITELMAN 2015-2018 MUUTTAMISESTA 238/02/02/00/01/2014 VALT 9 HUS:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan 11.12.2014

Lisätiedot

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén 23.4.2015 maaliskuu 2015 1 28.4.2015 HYKS aloitti sairaanhoitoalueena vuonna 2006. Deflatoitu

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida.

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-11/2016 TA 1-11/2016 *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. TOT 1-11/2015 Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 2/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 2/2016 TA 2/2016 TOT 2/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

VALTUUSTO

VALTUUSTO VALTUUSTO 42 16.12.2015 ESITYS KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2015 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA, TUKIPALVELUYKSIKÖIDEN SISÄISTEN ASIAKASPALAUTUSTEN PERIAATTEIDEN VAHVISTAMISESTA, TILIKAUDEN TULOKSEN KÄSITTELYSTÄ JA

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (12) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros

Pöytäkirja 1 (12) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros Pöytäkirja 1 (12) Kokoustiedot Aika 22.11.2018 torstai klo 17:00-18:55 Paikka Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Ajankohtaiskatsaus 5 35 Toiminnan

Lisätiedot

HALLITUS TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 312/02/02/00/01/2015 HALL 125. Yhteenveto

HALLITUS TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 312/02/02/00/01/2015 HALL 125. Yhteenveto HALLITUS 125 03.10.2016 TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 312/02/02/00/01/2015 HALL 125 Yhteenveto Laajempi katsaus Palveluita on tammi-elokuussa tuotettu määrällisesti 2,7 % talousarviota ja

Lisätiedot

HALLITUS TAMMI-KESÄKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMINEN 312/02/02/00/01/2015 HALL 104

HALLITUS TAMMI-KESÄKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMINEN 312/02/02/00/01/2015 HALL 104 HALLITUS 104 29.08.2016 TAMMI-KESÄKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMINEN 312/02/02/00/01/2015 HALL 104 Yhteenveto Laajempi katsaus Palveluita on tammi-kesäkuussa tuotettu määrällisesti 3,1 % talousarviota

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2014 (TILINTARKASTAMATTOMAT TIEDOT) Henkilöstötoimikunta Merja Mäkitalo

TILINPÄÄTÖS 2014 (TILINTARKASTAMATTOMAT TIEDOT) Henkilöstötoimikunta Merja Mäkitalo TILINPÄÄTÖS 2014 (TILINTARKASTAMATTOMAT TIEDOT) Henkilöstötoimikunta 25.2.2015 Merja Mäkitalo PALVELUIDEN KYSYNTÄ 2012-2014 Elektiiviset lähetteet + 0,6 % vs. 2013 280 000 + 5,5 % 275 000 + 0,6 % 270 000

Lisätiedot

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

43 Asianro HUS/1325/2019

43 Asianro HUS/1325/2019 43 Asianro HUS/1325/2019 Tammi-helmikuun toiminnan ja talouden toteutuminen Selostus Yleistä HUSissa laaditaan kattava toiminnan ja talouden kuntayhtymätasoinen johdon seurantaraportti kuukausittain. Raportti

Lisätiedot

Perussopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon palvelujen hinnoitteluperusteet päättää valtuusto ja sairaalakohtaiset hinnat hyväksyy hallitus.

Perussopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon palvelujen hinnoitteluperusteet päättää valtuusto ja sairaalakohtaiset hinnat hyväksyy hallitus. HALLITUS 178 16.12.2015 ESITYS VUODEN 2016 PALVELUHINNASTOKSI 613/02/05/00/02/2014 HALL 178 Palveluiden tuotteistus vuonna 2016 Palveluiden hinnoittelun tavoitteet ja hintataso Perussopimuksen mukaan erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

ESITYS VUODEN 2016 TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI

ESITYS VUODEN 2016 TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI VALTUUSTO 44 16.12.2015 ESITYS VUODEN 2016 TALOUSARVIOKSI JA TALOUSSUUNNITELMAKSI 2016-2018 312/02/02/00/01/2015 VALT 44 Yleistä Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2018 pohjana on voimassaoleva

Lisätiedot

Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli

Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli 12.6.2015 Sisältö 1 Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli: Toimiala... 3 Toimiala... 3 Tuloslaskelma ja määrällinen henkilöstön tarve... 3 Toimialan

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta

HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta 22.11.2016 Liite 2 HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN 2017 VAKANSSIMUUTOKSET Liite 2a Liite 2b Liite 2c Liite 2d Perustettavat ja lakkautettavat toimet (nimikemuutokset) Perustettavat

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015 Raportointi jäsenkunnille Tammi-maaliskuu 2015 Eksoten tulos Q1 2015 Kausi Jäsenkuntien maksuosuudet Toimintakate Tulos Alijäämä Raportointikokous BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN 3/2014

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu 218 Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja 1. 2. 2 Katsauksen sisältö 1. TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET Sitovien tavoitteiden toteutuminen

Lisätiedot

Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta

Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 3/2018 1 (1) 29 107/02.02.00.00/2017 Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset valtuuston toimivallan osalta Kuntayhtymän valtuusto 29 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 1/2016 TA 1/2016 TOT 1/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HALLITUS 1 26.01.2015 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET 27/00/02/00/01/2015 HALL 1 Hallitus päätti kokouksessaan 11.12.2014 179 käyttää otto-oikeutta toimitusjohtajan

Lisätiedot

Kuntaneuvottelut syksy 2014

Kuntaneuvottelut syksy 2014 Kuntaneuvottelut syksy 2014 10.11.2014 klo 09.00-12.00 Loimaan alueen kunnat Loimaa, Oripää, Lieto, Koski Tl, Marttila, Tarvasjoki, Pöytyä, Aura, Punkalaidun 10.11.2014 klo 13.00-16.00 Uudenkaupungin alueen

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Joulukuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Joulukuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Joulukuu 218 Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja 1. 2. 2 Katsauksen sisältö 1. TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET Sitovien tavoitteiden toteutuminen Hoitoon

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan osalta

Kuntayhtymän hallitus Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan osalta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 12/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 151 19.11.2018 161 107/02.02.00.00/2017 Sitovien tavoitteiden tarkistaminen ja talousarviomuutokset hallituksen toimivallan

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Kaupunginhallitus Stj/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Kaupunginhallitus Stj/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) 1 V 20.1.2016, Vanhuspsykiatrian konsultaatiopoliklinikan ja neuropsykiatrian konsultaatiotyöryhmän siirtäminen liikkeenluovutuksena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Hallituksen kokouksessa talousarvion valmistelutilanne jäi pöydälle. Asia käsiteltiin hallituksen ylimääräisessä kokouksessa 9.11.

Hallituksen kokouksessa talousarvion valmistelutilanne jäi pöydälle. Asia käsiteltiin hallituksen ylimääräisessä kokouksessa 9.11. HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA 103 19.11.2015 VUODEN 2016 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2016-2018 312/02/02/00/01/2015 HEHA 103 Talousarvion 2016 aikaisemmat hallituskäsittelyt HUS:n hallitus käsitteli 8.6.2015

Lisätiedot

HALLITUS

HALLITUS HALLITUS 155 30.11.2015 ESITYS KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2015 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA, TUKIPALVELUYKSIKÖIDEN SISÄISTEN ASIAKASPALAUTUSTEN PERIAATTEIDEN VAHVISTAMISESTA, TILIKAUDEN TULOKSEN KÄSITTELYSTÄ JA

Lisätiedot

5 Asianro HUS/131/2019

5 Asianro HUS/131/2019 5 Asianro HUS/131/2019 HYKS-sairaanhoitoalueen vuoden 2018 tilinpäätös ja toimintakertomus Selostus Vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma 2018-2020 hyväksyttiin valtuuston kokouksessa 13.12.2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto 21.11.2013

Helsingin kaupunki 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto 21.11.2013 Helsingin kaupunki 1 (5) Kaupunginhallitus PL 1 00099 HELSINGIN KAUPUNKI n esitys kaupunginhallitukselle uusista viroista ja virkanimikkeistä 1.1.2014 lukien HEL 2013-013716 T 01 01 00 esittää, että kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78 07.11.2016 Sivu 1 / 1 1924/2016 00.04.01.00 78 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokouksen 18.11.2016 kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginvaltuusto Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 8 Vanhuspsykiatrian konsultaatiopoliklinikan ja neuropsykiatrian konsultaatiotyöryhmän siirtäminen liikkeenluovutuksena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI 81 Taloussuunnitelma LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS -LIIKELAITOS

ESPOON KAUPUNKI 81 Taloussuunnitelma LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS -LIIKELAITOS ESPOON KAUPUNKI 81 LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 2019 ESPOON KAUPUNKI 82 LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS -LIIKELAITOS Pelastuslain 24 :n mukaisesti kunnat

Lisätiedot

Lausunto Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2016 ja talousarvion vuosien taloussuunnitelman valmisteluperusteista

Lausunto Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2016 ja talousarvion vuosien taloussuunnitelman valmisteluperusteista Kunnanhallitus 127 15.06.2015 Lausunto Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän vuoden 2016 ja talousarvion vuosien 2017-2018 taloussuunnitelman valmisteluperusteista 201/00.04.01/2015 Kunnanhallitus 15.06.2015 127

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) 30 Asianro 4790/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) 30 Asianro 4790/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 30 Asianro 4790/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvion valmistelu Vuoden 2016 talousarviovalmistelu on käynnistetty kevään 2015 aikana kaupunginjohtajan johtoryhmässä,

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus on oheismateriaalina 2.

Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus on oheismateriaalina 2. HALLITUS 69 08.06.2015 TAMMI-HUHTIKUUN 2015 OSAVUOSIKATSAUS 238/02/02/00/01/2014 HALL 69 Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus on oheismateriaalina 2. Tammi-huhtikuussa toiminnan määrä ylitti selvästi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginhallitus Stj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunginhallitus Stj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 5 V 20.1.2016, Vanhuspsykiatrian konsultaatiopoliklinikan ja neuropsykiatrian konsultaatiotyöryhmän siirtäminen liikkeenluovutuksena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Kiinteistöpalv ,2 Yhteensä ,4

Kiinteistöpalv ,2 Yhteensä ,4 Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) Tukipalvelulautakunta, 15, 11.08.2015 Tukipalvelulautakunta, 23, 29.10.2015 23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta MjuDno-2015-671 Tukipalvelulautakunta,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN HUS Helsingin yliopistollinen sairaala SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN Juha Tuominen 23.5.2019 HUS lukuina 2018 LIIKEVAIHTO 2,3 mrd. 1/3 24:n jäsenkunnan asukkaista käytti HUSin palveluja 2 500 sairaansijaa

Lisätiedot

Talousarvio Toimitusjohtaja Eetu Salunen

Talousarvio Toimitusjohtaja Eetu Salunen Talousarvio 2019 Toimitusjohtaja Eetu Salunen 14.11.2018 Palveluiden saatavuus on turvattava myös 2019 Palvelurakenne uudistuu Etulinja: Sujuvampi neuvonta ja yhteydensaanti Palvelut uudistuvat alkuvuonna.

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 SAIRAANHOITOALUEIDEN JA MUIDEN TULOSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT

TALOUSARVIO 2016 SAIRAANHOITOALUEIDEN JA MUIDEN TULOSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT Hallitus 16.12.2015, LIITE 2 TALOUSARVIO 2016 SAIRAANHOITOALUEIDEN JA MUIDEN TULOSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT TA 2016 - Sairaanhoitoalueiden ja muiden tulosalueiden käyttösuunnitelmat 1 HYKS-SAIRAANHOITOALUE...

Lisätiedot

Tammi-huhtikuun tulos 2016

Tammi-huhtikuun tulos 2016 Tammi-huhtikuun tulos 2016 Eksote Tammi-huhtikuun tulos ja ennuste 2016 EKSOTE 2016 Tammi-huhtikuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 150,1 150,3-0,1

Lisätiedot

Kuukausiraportti 11/ (5) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 11/ (5) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 11/2016 1 (5) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

HUS-KUNTAYHTYMÄN TAMMI-MAALISKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA

HUS-KUNTAYHTYMÄN TAMMI-MAALISKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA Talous- ja konsernijaosto 22 04.05.2016 HUS-KUNTAYHTYMÄN TAMMI-MAALISKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 312/02/02/00/01/2015 TAKO 22 Tammi-maaliskuun toiminnan ja talouden perusraportin luvut olivat saatavilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen 09.12.2013 Sivu 1 / 1 4437/00.04.02/2013 87 Toimiohjeen antaminen edustajalle Eteva kuntayhtymän yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Maija Havo, puh. 050 337 3645 Juha Lappalainen, puh. 050 575

Lisätiedot

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Huhtikuu 4/2017 Osavuosikatsaus I Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto

Lisätiedot

TALOUSARVION 2016 TAVOITEASETANTA JA VALMISTELUN PERIAATTEET SEKÄ TALOUSSUUNNITELMAN 2016-2018 LINJAUKSET

TALOUSARVION 2016 TAVOITEASETANTA JA VALMISTELUN PERIAATTEET SEKÄ TALOUSSUUNNITELMAN 2016-2018 LINJAUKSET HALLITUS 70 08.06.2015 TALOUSARVION 2016 TAVOITEASETANTA JA VALMISTELUN PERIAATTEET SEKÄ TALOUSSUUNNITELMAN 2016-2018 LINJAUKSET 312/02/02/00/01/2015 HALL 70 Yleistä Esitys talousarvioksi 2016 ja taloussuunnitelmaksi

Lisätiedot

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin Valtuustoseminaari 12. 13.6.2019 Talousjohtaja Elisa Kusmin TA 2018 TA muutos Muutettu TA 2018 TP 2018 Ero Toteuma% MÄÄRÄTAVOITTEET Avohoito kuntalask.käynnit, omat * 236 507 13 640 250 147 276 584 26

Lisätiedot

HUS-LOGISTIIKKA LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIOESITYS 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

HUS-LOGISTIIKKA LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIOESITYS 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE HUS-Logistiikka liikelaitos HUS-LOGISTIIKKA LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIOESITYS 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2019 Sisältö HUS-LOGISTIIKKA LIIKELAITOS... 2 1 HUS-LOGISTIIKKA LIIKELAITOKSEN TUNNUSLUVUT...

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3,0 milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 88 Ympäristölautakunnan esitys talousarvioksi vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 6328/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 6328/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (1) 21 27.9.2017 26 25.10.2017 34 Asianro 6328/02.02.00/2017 Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen vuoden 2018 talousarvioesitys / Tilannekatsaus Päätöshistoria 27.9.2017

Lisätiedot

TALOUSARVION 2013 TAVOITEASETANTA JA VALMISTELUN PERIAATTEET SEKÄ TALOUSSUUNNITELMAN LINJAUKSET

TALOUSARVION 2013 TAVOITEASETANTA JA VALMISTELUN PERIAATTEET SEKÄ TALOUSSUUNNITELMAN LINJAUKSET HALLITUS 85 28.05.2012 TALOUSARVION 2013 TAVOITEASETANTA JA VALMISTELUN PERIAATTEET SEKÄ TALOUSSUUNNITELMAN 2013-2015 LINJAUKSET 287/02/02/00/01/2012 HALL 85 Yleistä Talousarvion 2013 ja taloussuunnitelman

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 219 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3, milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

HUS/HYKS SELKÄYDINVAMMAKESKUS JA VAATIVAN KUNTOUTUKSEN VUODEOSASTO

HUS/HYKS SELKÄYDINVAMMAKESKUS JA VAATIVAN KUNTOUTUKSEN VUODEOSASTO HUS/HYKS SELKÄYDINVAMMAKESKUS JA VAATIVAN KUNTOUTUKSEN HYKS LAUTAKUNNAN KOKOUS 25.08.2015 Harri Hämäläinen ylilääkäri, kuntoutuksen linjajohtaja HYKS Sisätaudit ja kuntoutus HUS/HYKS SELKÄYDINVAMMAKESKUKSEEN

Lisätiedot

I. Perehdytys: II. Talousarvioesitys 2018 ja suunnitelmavuosien 2019 ja 2020 talousarvio

I. Perehdytys: II. Talousarvioesitys 2018 ja suunnitelmavuosien 2019 ja 2020 talousarvio I. Perehdytys: - hyvinvointitoimialan organisaatio - Talouden terminologia tutuksi - talousarvion laadinta II. Talousarvioesitys 2018 ja suunnitelmavuosien 2019 ja 2020 talousarvio Hallintopäällikkö Sannamari

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018 Yhtymähallitus 30.10. 156 LIITE 1 OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Sairaanhoidossa saapuneiden lähetteiden määrät sekä käyntimäärät ovat lisääntyneet edelliseen

Lisätiedot

Asia jätettiin pöydälle; hallitus

Asia jätettiin pöydälle; hallitus HALLITUS 138 09.11.2015 VUODEN 2016 TALOUSARVION JA TALOUSSUUNNITELMAN 2016-2018 VALMISTELUTILANNE 312/02/02/00/01/2015 HALL 138 Asia jätettiin pöydälle; hallitus 2.11.2015 129. Talousarvion 2016 aikaisemmat

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous OHEISMATERIAALI D MUISTIO 2/2016

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous OHEISMATERIAALI D MUISTIO 2/2016 HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 12.4.2016 OHEISMATERIAALI D MUISTIO 2/2016 JÄSENKUNTIEN JA HUS:N TALOUSJOHDON TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 11.3.2016 klo 13.00-14.20 Paikka HUS-hallintokeskus, Stenbäckinkatu

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 10/ (26) SAIRAANHOITOPIIRI. HUS Hallintokeskus, Hallituksen kokoushuone,stenbäckinkatu 9, 4.

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 10/ (26) SAIRAANHOITOPIIRI. HUS Hallintokeskus, Hallituksen kokoushuone,stenbäckinkatu 9, 4. HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 (26) HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAU Aika 10.11.2015 klo 17:00-17:55 Paikka HUS Hallintokeskus, Hallituksen kokoushuone,stenbäckinkatu 9, 4. krs, Helsinki Käsitellyt

Lisätiedot

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Elokuu. Osavuosikatsaus II. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Elokuu Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 2

Perusturvalautakunta liite nro 2 Äänekosken kaupunki Sivu 1 Perusturvalautakunta 25.10.2017 liite nro 2 03032110 Johto ja yleiset palvelut Myyntituotot 234 Muut toimintatuotot 508 742 Henkilöstökulut -470.660-452.700-452.700-370.975-81.725

Lisätiedot

Tammi-helmikuun tulos 2016

Tammi-helmikuun tulos 2016 Tammi-helmikuun tulos 2016 Eksote yhteensä EKSOTE 1000 EUR 2016 Tammi-helmikuu 2016 Koko vuosi TP Muutos E2016 vs. TP Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Toteuma EUR % TOIMINTATUOTOT Myyntituotot

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 25.4.2016 Tuloslaskelma *TP 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN 2020-2021 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET 1. Yleiset laadintaperusteet SAVUKOSKEN KUNTA Kunnan talousarvio ja taloussuunnitelma laaditaan suunnittelukaudelle 2019-2021.

Lisätiedot