7 VESI- JA VIEMÄRILAITOS Määrärahojen siirto 8 KORPILAHDEN - MUURAMEN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄHALLITUKSEN VALINTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "7 VESI- JA VIEMÄRILAITOS Määrärahojen siirto 8 KORPILAHDEN - MUURAMEN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄHALLITUKSEN VALINTA"

Transkriptio

1 Kunnanvaltuusto Kokous klo Käsiteltävät asiat liite 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 3 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJIEN VAALI 5 KUNNANHALLITUKSEN JÄSENTEN VAALI 6 1,2,3 LAUSUNTO LÄÄNINHALLITUKSELLE ESITYKSESTÄ KUNTAJAON MUUTTAMISEKSI KORPILAHDEN JA JÄMSÄN VÄLILLÄ 7 VESI- JA VIEMÄRILAITOS Määrärahojen siirto 8 KORPILAHDEN - MUURAMEN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄHALLITUKSEN VALINTA MUUT ASIAT Kokouksen tarkistettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kunnanvirastolla klo Pirkko Weijo kunnanvaltuuston puheenjohtaja

2 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanvaltuusto 1/2007 Sivu nro 1 KOKOUSAIKA Maanantai, klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Aarnos Markku, Ahonen Jorma Ahovuori Mailis Hakanen Pertti I vpj. Helin-Kautto Helena Ilmonen Kari Itälä Riina, poissa Järviniemi Jukka, III vpj. Kakko Orvokki Karila Merja Kautto Jaakko Komppa Marja Koskinen Vesa Kuoppala Terttu Lahtinen Eino Laukia Riikka Lehmuskoski Arja Mennala Tiina Mäkinen Annikki Nieminen Heidi, puheenjohtaja 5-9 Nieminen Tarja, poissa Niinioja Janne Nurminen Antero Rahikkala Ritva Riitamaa Marja-Liisa Salo Taito, II vpj Weijo Pirkko, puheenjohtaja 1-4 Varavaltuutetut: Markkanen Hannu Pakkalén Satu MUUT SAAPUVILLA OLLEET Rusanen Timo, hallintopäällikkö, vs. kunnanjohtaja Kähkönen Kaija, talouspäällikkö, pöytäkirjanpitäjä Vanhala Jari, kunnanhallituksen jäsen Blomster Reijo, teknisen osaston osastopäällikkö Lahti Markku, sivistystoimen osastopäällikkö Toivainen Risto, sosiaalitoimen osastopäällikkö LAILLISUUS JA Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t 1-9 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on varustettu nimikirjaimillamme. PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kari Ilmonen ja Jukka Järviniemi. Korpilahti Pirkko Weijo Heidi Nieminen Kaija Kähkönen puheenjohtaja 1-4 puheenjohtaja 5-9 pöytäkirjanpitäjä Korpilahti, Kari Ilmonen Korpilahti klo Jukka Järviniemi Anne Airiainen arkistonhoitaja

3 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kv 1 Kunnanvaltuuston kokouskutsu on kunnanvaltuuston työjärjestyksen 8 :n mukaisesti julkaistu kunnan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä postitettu kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen jäsenille. Kunnanvaltuuston kokouksesta on ilmoitettu Korpilahti-nimisessä paikallislehdessä Kuntalain 58 :n mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Koska kunnanjohtajan virka on täyttämättä hallintopäällikkö toimii hallintosäännön perusteella kunnanjohtajan tehtävissä. Talouspäällikkö toimii tämän kokouksen pöytäkirjanpitäjänä. Puheenjohtaja toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Merkittiin, että puheenjohtaja otti vastaan Eino Lahtisen ilmoituksen, jolla Lahtinen on ilmoittanut eroavansa Korpilahden Keskustan valtuustoryhmän jäsenyydestä ja perustanut yhden valtuutetun valtuustoryhmän, jonka nimi OTK Oikeuden ja Totuuden Keskustaryhmä.

4 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kv 2 Kunnanvaltuuston työjärjestyksen 34 :n mukaan valtuuston pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua valtuutettua, jollei valtuusto jonkin asian kohdalla toisin päätä. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Kari Ilmonen ja Jukka Järviniemi. Pöytäkirjantarkastajat toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kari Ilmonen ja Jukka Järviniemi.

5 Kunnanvaltuusto KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kv 3 Kunnanvaltuuston työjärjestyksen mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Mikäli muita esitetään otettavaksi käsittelyyn, siitä päätetään tässä. Hyväksytään kokouksen työjärjestys. Hyväksyttiin yksimielisesti lisäyksellä, että Arja Lehmuskoski jättää muissa asioissa toivomusponnen.

6 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJIEN VAALI Kh 5 Kuntalain 12 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Kunnanvaltuuston työjärjestyksessä valtuuston puheenjohtajien toimikaudeksi on vahvistettu kaksi vuotta ja työjärjestyksen mukaan valtuustolla on puheenjohtajan lisäksi kaksi varapuheenjohtajaa. Toimikaudella valtuustolla on ollut kolme varapuheenjohtajaa. Enemmistövaalissa jokaisella valtuutetulla on käytettävissä yhtä monta ääntä kuin on valittavia henkilöitä. Puheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa siten, että puheenjohtajaksi tulee eniten ääniä saanut, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi seuraavaksi eniten ääniä saanut ja toiseksi varapuheenjohtajaksi tämän jälkeen eniten ääniä saanut ehdokas. Mitä tässä on sanottu äänistä, koskee vertauslukuja, kun vaali toimitetaan suhteellisena. Vaali on toimitettava suhteellisena, jos sitä vaatii läsnä olevista valtuutetuista vähintään se määrä, joka saadaan jakamalla läsnä olevien lukumäärä valittavien lukumäärällä lisättynä yhdellä. Jos osamääräksi tulee murtoluku, se korotetaan lähinnä ylempään kokonaislukuun. Ts. jos kaikki valtuutetut ovat paikalla ja suhteellista vaalia vaatii vähintään 7 valtuutettua, on suhteellinen vaali toimitettava. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että tämä valitsee valtuustolle puheenjohtajan sekä tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudelle Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kv 4 Kunnanvaltuusto valitsee valtuuston puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudelle Keskustelun kuluessa Markku Aarnos esitti, että vuodelle valittaisiin nykyisen käytännön mukaisesti kolme varapuheenjohtajaa. Heidi Nieminen kannatti Markku Aarnoksen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on yksimielisesti hyväksynyt Markku Aarnoksen tekemän esityksen.

7 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Puheenjohtaja ilmoitti, että asian käsittelyä jatketaan ja valitaan valtuuston puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa. Pirkko Weijo ehdotti, että valtuuston puheenjohtajaksi valittaisiin Heidi Nieminen. Satu Pakkalén ehdotti, että valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittaisiin Pirkko Weijo. Taito Salo ehdotti, että hänet valittaisiin valtuuston varapuheenjohtajaksi. Markku Aarnos ehdotti, että Jukka Järviniemi ja Arja Lehmuskoski valittaisiin valtuuston varapuheenjohtajiksi. Terttu Kuoppala Jaakko Kauton, Pertti Hakasen, Ritva Rahikkalan, Helena Helin-Kauton, Eino Lahtisen, Taito Salon ja Mailis Ahovuoren kannattamana esitti suhteellista vaalia suljetuin lipuin. Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi ja määräsi kunnanvaltuuston puheenjohtajien vaalin suoritettavaksi suhteellisena vaalina suljetuin lipuin. Puheenjohtaja selosti valtuutetuille suhteellisen vaalin menettelytavan. Puheenjohtajan esityksestä kunnanvaltuusto päätti, että ehdokaslistat tulee jättää valtuuston puheenjohtajalle klo mennessä. Puheenjohtaja pyysi suhteellista vaalia varten valitun vaalilautakunnan koolle, kun ehdokaslistojen jättämiselle asetettu määräaika on umpeutunut. Kokous keskeytettiin klo saakka. Merkittiin, että määräaikaan mennessä puheenjohtajalle jätettiin kaksi ehdokaslistaa, jotka valtuuston puheenjohtaja antoi suhteellista vaalia varten valitun vaalilautakunnan puheenjohtajalle. Valtuuston puheenjohtaja totesi, että valtuuston kokous jatkuu sen jälkeen kun vaalilautakunta on kokoontunut ja tarkastanut ehdokaslistat. Valtuuston kokousta jatkettiin 19.05, jolloin valtuuston puheenjohtaja totesi, että vaalilautakunta oli laatinut ehdokaslistojen yhdistelmän, jossa numerolla kaksi (2) oli merkitty Taito Salo Pertti Hakanen Vesa Koskinen ja Mailis Ahovuori tässä järjestyksessä. Ehdokaslistaan numero kolme (3) oli merkitty Heidi Nieminen Pirkko Weijo Jukka Järviniemi ja Arja Lehmuskoski tässä järjestyksessä.

8 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Ehdokaslistojen yhdistelmä asetettiin nähtäville valtuuston istuntosalin seinälle ja puheenjohtaja totesi, että valtuuston työjärjestyksen mukaan valtuuston on nimenhuudon määräämässä järjestyksessä annettava valtuuston puheen-johtajalle äänestyslippu, johon hän on merkinnyt äänestämänsä ehdokaslistan numeron. Vaaliin osallistui 27 valtuutettua. Äänestysliput annettiin vaalilautakunnan puheenjohtajalle ääntenlaskentaa varten ja valtuuston kokous keskeytettiin vaalilautakunnan kokouksen ajaksi. Merkittiin, että valtuuston kokousta jatkettiin Vaalilautakunta antoi valtuuston puheenjohtajalle kirjallisesti vaalin tuloksen ja valtuuston puheenjohtaja ilmoitti, että kunnanvaltuuston puheenjohtajistoon ovat tulleet vaalissa valituksi seuraavat henkilöt: kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi Heidi Nieminen, vertausluku 18 kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi Pirkko Weijo, vertausluku 9 kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtajaksi Taito Salo, vertausluku 9 kunnanvaltuuston 3. varapuheenjohtajaksi Jukka Järviniemi, vertausluku 6. Valtuuston puheenjohtaja Pirkko Weijo kiitti kunnanvaltuustoa ja Heidi Nieminen siirtyi johtamaan valtuuston kokouksen puhetta.

9 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KUNNANHALLITUKSEN JÄSENTEN VAALI Kh 6 Kuntalain 17 :n mukaan kunnan toimielimiä ovat valtuuston lisäksi kunnanhallitus, lautakunnat ja johtokunnat, niiden jaostot sekä toimikunnat. Kunnanvaltuusto asettaa em. lain mukaan kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja keskusvaalilautakunnan sekä hallintosäännön mukaan lautakunnat ja kansalaisopiston johtokunnan. Hallintosäännön 21 :n mukaan kunnanhallituksen toimikausi on kaksi vuotta ja lautakuntien neljä vuotta. Kunnanhallitukseen valitaan 7 jäsentä ja kullekin henkilökohtainen varajäsen. Jäseniksi valituista valtuusto nimeää puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan noudattaen samaa menettelyä kuin valtuuston puheenjohtajistoa valittaessa eli samassa vaalitoimituksessa siten, että puheenjohtajaksi tulee eniten ääniä saanut ja varapuheenjohtajaksi seuraavaksi eniten ääniä saanut ehdokas. Valinnoissa tulee ottaa huomioon myös tasa-arvolaki, jonka mukaan kunnallisissa luottamustoimielimissä kunnanvaltuustoja lukuun ottamatta tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Jos valinnan tulos ei ole tasa-arvolain mukainen, on vaali toimitettava oikeudellisen virheen johdosta uudelleen. Kv 5 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se asettaa kunnanhallituksen toimikaudeksi Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kunnanvaltuusto asettaa kunnanhallituksen toimikaudeksi Keskustelun kuluessa puheenjohtaja totesi, että valtuusto on yksimielisesti päättänyt pitää kunnanhallituksen jäsenmäärän toimikautena ennallaan. Kari Ilmonen ehdotti, että hallituksen varsinaisiksi jäseneksi valittaisiin Tiina Mennala ja Kari Ilmonen. Mailis Ahovuori ehdotti, että hallituksen jäseniksi valittaisiin varsinainen jäsen varajäsen Jorma Ahonen Tiina Mennala Matti Kekäläinen Merja Karila Mailis Ahovuori Kari Nissinen

10 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Riikka Laukia ehdotti, että hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittaisiin Satu Pakkalén ja varajäseneksi Riikka Laukia. Jukka Järviniemi ehdotti, että hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittaisiin Markku Aarnos ja varajäseneksi Jari Vanhala. Terttu Kuoppala ehdotti, että hallituksen jäseniksi valittaisiin varsinainen jäsen varajäsen Terttu Kuoppala Ritva Rahikkala Eino Lahtinen Jaakko Kautto Markku Aarnos ehdotti, että hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittaisiin Marja Komppa ja varajäseneksi Hannu Markkanen. Merja Karila ehdotti, että Kari Ilmosen varajäseneksi valittaisiin Jorma Ahonen ja Tiina Mennalan varajäseneksi Merja Karila. Jaakko Kautto esitti, että vaali suoritettaisiin suhteellisena vaalina suljetuin lipuin. Puheenjohtaja totesi, että Jaakko Kauton esitys suhteellisesta vaalista on saanut riittävän kannatuksen, joten kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet valitaan suhteellisella vaalilla. Puheenjohtaja määräsi suhteellisen vaalin ehdokaslistat jätettäväksi viimeistään klo ja keskeytti valtuuston kokouksen väliseksi ajaksi. Puheenjohtaja totesi kaikkien valtuutettujen olevan paikalla ja kokousta jatkettiin klo Merkittiin, että määräaikaan mennessä puheenjohtajalle jätettiin kaksi ehdokaslistaa, jotka valtuuston puheenjohtaja antoi suhteellista vaalia varten valitun vaalilautakunnan puheenjohtajalle. Valtuuston puheenjohtaja totesi, että valtuuston kokous jatkuu sen jälkeen, kun vaalilautakunta on kokoontunut tarkastamaan ehdokaslistat. Valtuuston kokous keskeytettiin klo Valtuuston kokousta jatkettiin 20.30, jolloin valtuuston puheenjohtaja totesi, että vaalilautakunta oli laatinut ehdokaslistojen yhdistelmän, jossa numerolla kaksi (2) oli merkitty ehdokaslistaan varsinainen jäsen varajäsen Terttu Kuoppala Ritva Rahikkala Eino Lahtinen Jaakko Kautto Mailis Ahovuori Annikki Mäkinen ja numerolla kolme (3) oli merkitty ehdokaslistaan varsinainen jäsen varajäsen

11 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Markku Aarnos Kari Ilmonen Tiina Mennala Satu Pakkalén Marja Komppa Arja Lehmuskoski Kari Nissinen Jari Vanhala Jorma Ahonen Merja Karila Riikka Laukia Hannu Markkanen Orvokki Kakko Antero Nurminen Ehdokaslistojen yhdistelmät asetettiin nähtäville valtuuston istuntosalin seinälle ja puheenjohtaja totesi, että valtuuston työjärjestyksen mukaan valtuuston on nimenhuudon määräämässä järjestyksessä annettava valtuuston puheenjohtajalle äänestyslippu, johon hän on merkinnyt äänestämänsä ehdokaslistan numeron. Vaaliin osallistui 27 valtuutettua. Äänestysliput annettiin vaalilautakunnan puheenjohtajalle ääntenlaskentaa varten ja valtuuston kokous keskeytettiin vaalilautakunnan kokouksen ajaksi Puheenjohtaja totesi kaikkien valtuutettujen olevan paikalla ja jatkoi kokousta. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen jäsenten vaalin olevan vaalilautakunnan pöytäkirjan mukaisesti seuraavan: Ehdokaslista 2 oli saanut 10 ääntä ja ehdokaslista 3 oli saanut 17 ääntä. Kunnanvaltuusto valitsi seitsemän (7) suurimman vertausluvun saanutta kunnanhallituksen jäseniksi vuosiksi seuraavasti: varsinainen jäsen vertausluku henkilökohtainen varajäsen Markku Aarnos 17 Jari Vanhala Terttu Kuoppala 10 Ritva Rahikkala Kari Ilmonen 8,5 Jorma Ahonen Tiina Mennala 5,67 Merja Karila Eino Lahtinen 5 Jaakko Kautto Satu Pakkalén 4,25 Riikka Laukia Marja Komppa 3,4 Hannu Markkanen Kokousta jatkettiin ja seuraavaksi suoritettiin kunnanhallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta. Keskustelun kuluessa Jaakko Kautto ehdotti, että kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittaisiin Terttu Kuoppala. Jukka Järviniemi ehdotti, että puheenjohtajaksi valittaisiin Markku Aarnos. Pirkko Weijo kannatti Jukka Järviniemen esitystä. Tiina Mennala ehdotti, että kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi valittaisiin Kari Ilmonen. Pirkko Weijo kannatti Tiina Mennalan ehdotusta. Kari Ilmonen ehdotti, että vaali suoritettaisiin suljettuna lippuäänestyksenä. Puheenjohtaja ilmoitti, että vaali suoritetaan suljetuin lipuin ja vaalissa voi äänestää enintään kahta ehdokasta. Äänestysjärjestys hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Markku Aarnos ehdotti, että Kari Ilmosen tilalle ääntenlaskijaksi valittaisiin Jaakko Kautto. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Vaalissa annettiin 49 ääntä, jotka kaikki hyväksyttiin. Markku Aarnos 24 ääntä, Kari Ilmonen 16 ääntä ja Terttu Kuoppala 9 ääntä. Puheenjohtaja totesi, että kunnanhallituksen puheenjohtajaksi toimikaudeksi on tullut valituksi Markku Aarnos ja varapuheenjohtajaksi Kari Ilmonen.

13 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto LAUSUNTO LÄÄNINHALLITUKSELLE ESITYKSESTÄ KUNTAJAON MUUTTAMISEKSI KORPILAHDEN JA JÄMSÄN VÄLILLÄ Kh 8 Mailis Ahovuori ym. ovat tehneet sisäasiainministeriölle kuntajaon muutosesityksen Korpilahden kunnan eteläisen osan liittämiseksi Jämsän kaupunkiin. Jämsän kaupunkiin liitettäväksesi esitetty alue ilmenee tarkemmin esitykseen liittyvistä asiakirjoista. Maanmittauslaitoksen lausunnon mukaan siirrettäväksi esitetyn alueen pinta-ala on 165 km2 ja alueella sijaitsee 1269 kiinteistöä ja muuta rekisteriyksikköä. Maanmittauslaitoksen lausunnon mukaan hakemuksen liitekarttaan merkitty alueen rajaus on hyvin yleisluontoinen ja rajausta on tarkennettu hakijoiden kanssa puhelinkeskustelussa. Hakemuksen rajaus noudattaa eteläosassa kylänrajaa ja pohjoisosalla vanhaa koulupiirin rajaa Jämsän maistraatin lausunnon mukaan ehdotetun alueen asukasmäärä on 647. Jämsän kaupunkiin liitettäväksi ehdotetun alueen pinta-ala on 20,8 % kunnan pinta-alasta ja alueella asuu 12,9 % kunnan asukkaista. Kunta on julkaissut asiaa koskevan kuulutuksen läänihallituksen kehotuksen mukaisesti. Kuulutuksessa kehotetaan Korpilahden kunnan asukkaita ja kaikkia muita, jotka katsovat asian koskettavan itseään, 30 päivän kuluessa jättämään kirjalliset huomautukset Korpilahden kunnanhallitukselle. Kaikki lausuntopyynnön liitteenä olevat asiakirjat ovat olleet nähtävänä kuulutuksen ajan kunnanvirastossa. Lääninhallitus varaa Korpilahden kunnalle mahdollisuuden antaa lausuntonsa asiasta sekä siitä koskevista huomautuksista mennessä. Läänihallituksen täsmennetyssä lausuntopyynnössä esitetään, että lausunnon antajana tulee olla kunnanvaltuusto. Kunnalle saapui määräaikaan mennessä yhteensä 22 huomautusta, joista 6:ssa kannatettiin alueen liittymistä Jämsän kaupunkiin ja 16:ssa vastustettiin esitettyä liittymistä. Jämsään liittymistä kannattavien huomautusten allekirjoittajia on 132 ja liittymistä vastustavien huomautusten allekirjoittajia 91, joista tunnistettavia nimiä 85. Etelä-Korpilahden liittämistä Jämsään perustellaan mm. seuraavasti: Alueilla on yhteistä rajaa lähes 20 km, ja alueet kuuluvat niin maantieteellisesti kuin kulttuurillisesti yhteen. Jämsä on Etelä-Korpilahden asiointi- ja työssäkäyntisuunta. Lähes joka taloudesta pääsee autolla 15 minuutissa Jämsän keskustaan. Lokakuun kansaäänestyksessä Etelä-Korpilahdella 70,8% äänesti Jyväskylään liittymistä vastaan.

14 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Etelä-Korpilahden liittämistä Jämsään vastustetaan mm. seuraavilla perusteilla: alueen liittäminen Jämsään ei edistä palvelujen järjestämistä asukkaille, useiden asukkaiden työssäkäyntisuunta on Korpilahti-Jyväskylä eikä palveluja haeta Jämsästä. Esitetty osa-alue on liian suuri ja esitetty rajaus jakaa aluetta keinotekoisesti. Osalle asukkaista asiointimatkat pitenevät. Saakosken koulun tulevaisuus vaarantuu. Alueen asukkaiden huomautuksia rajamuutokseen voidaan suuntaa antavasti tarkastella merkitsemällä karttaan huomautuksen antajien sijainti lähiosoitteen perusteella. On ilmeistä, että merkittävä osa Saakosken asukkaista haluaisi liittyä Jämsään. Erityisesti Saajoen länsipuolella, kunnan rajan läheisyydessä Jämsään liittymisellä on vahva kannatus. Toisaalta kunnanhallitukselle saapuneiden huomautusten perusteella on myös ilmeistä, että merkittävä osa Saakosken asukkaista vastustaa Jämsään liittymistä. Liitteenä nro 3/ 2007 kuntajaon muutosesitys ja liitteenä nro 4/2007 Maanmittauslaitoksen kartta liitettäväksi ehdotetusta alueesta. Kokoukseen tuodaan lisäksi muut asiaan liittyvät asiakirjat ja huomautukset. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Korpilahden kunta antaa Länsi- Suomen lääninhallitukselle seuraavan lausunnon: Kuntarajoja muutettaessa tavoitteena tulee olla elinvoimainen ja toimintakykyinen yksikkö, joka varmistaa laadukkaat ja asukkaiden saatavilla olevat palvelut. Eteläisen Korpilahden tulevaisuutta pohdittaessa olennaista on turvata alueen asukkaille saatavuudeltaan ja laadultaan mahdollisimman hyvät palvelut. Edellä mainitun tavoitteen saavuttamiseksi Korpilahden kunta on kunnanvaltuuston päätöksellä päättänyt liittyä Jyväskylän kaupunkiin alkaen. Liitossopimus laadittu siitä näkökulmasta, että kunnan eri osaalueet, myös Etelä-Korpilahti ovat mukana tulevassa alueen kehittämistyössä. Liitosopimuksen kautta kunta turvaa kuntalaisten lähipalvelut: terveysasema jatkaa nykyisine toimintoineen. Eteläisen osan asukkaiden mahdollisuudet jatkaa ilta- ja yöpäivystyskäyntejä ja muita hoitoyhteyksiään Jämsään turvataan. Pääkirjasto ja kirjastoauto jatkavat toimintaansa ja Korpilahdelle perustettavaan palveluyksikköön tulee teknisen toimen palveluyksikkö. Kirkonkylään on valmistunut uusi koulukeskus, joka palvelee hyvin myös kunnan eteläosan asukkaita. Esitetyllä liitosalueella sijaitsee Saakosken koulu, jonka asema vahvistui kunnanvaltuuston tekemän kouluverkkopäätöksen yhteydessä. Horkan koulu lakkautettiin ja oppilaat siirtyivät Saakosken koululle alkaen.

15 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Korpilahden kunta ei puolla esitettyä kuntajaon muutosta. Korpilahden kunnan ja Jyväskylän kaupungin tekemä liitossopimus turvaa sen, että kuntalaisten peruspalvelut säilyvät tulevaisuudessakin Korpilahdella. Kuntajaon muutosesityksen tekijöiden esittämät toiveet tulee ottaa huomioon kun eteläisen alueen palveluja jatkossa suunnitellaan ja järjestetään. Jo toimivaa yhteistyötä Jämsän kaupungin kanssa voidaan jatkaa ja uusia yhteistoimintamuotoja kehittää tarpeen mukaan. Kunnanhallitus keskusteli asiasta. Keskustelun kuluessa Terttu Kuoppala teki Eino Lahtisen kannattamana ehdotuksen, että kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunta antaa Länsi-Suomen lääninhallitukselle seuraavan lausunnon: Mikäli sisäasiainministeriö alkaa toimeenpanna Korpilahden kunnan ja Jyväskylän kaupungin kuntaliitosta, tulisi samanaikaisesti liittää eteläinen Korpilahti Jämsän kaupunkiin aloitteen ja muistutuksen tekijöiden enemmistön tahdon mukaisesti, mitä myös neuvoa-antavan kansanäänestyksen tulos tukee. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava kannatettu muutosehdotus ja asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan nimenhuutoäänestys ja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kunnanjohtajan ehdotusta äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Kuoppalan ehdotusta äänestävät ei. Äänestystapa ja järjestys hyväksyttiin. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin jaa-ääniä 5 ( Nieminen, Komppa, Karila, Ilmonen ja Vanhala) ja ei-ääniä 2 (Kuoppala ja Lahtinen). Puheenjohtaja totesi kunnanjohtajan ehdotuksen tulleen päätökseksi. Terttu Kuoppala ja Eino Lahtinen jättivät pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä. Kv 6 Liitteenä nro 1/ 2007 kuntajaon muutosesitys ja liitteenä nro 2/2007 Maanmittauslaitoksen kartta liitettäväksi ehdotetusta alueesta. Kokoukseen tuodaan lisäksi muut asiaan liittyvät asiakirjat ja huomautukset. Kunnanvaltuusto päättää antaa Länsi-Suomen lääninhallitukselle seuraavan lausunnon: Kuntarajoja muutettaessa tavoitteena tulee olla elinvoimainen ja toimintakykyinen yksikkö, joka varmistaa laadukkaat ja asukkaiden saatavilla olevat palvelut. Eteläisen Korpilahden tulevaisuutta pohdittaessa olennaista on turvata alueen asukkaille saatavuudeltaan ja laadultaan mahdollisimman hyvät palvelut. Edellä mainitun tavoitteen saavuttamiseksi Korpilahden kunta on kunnanvaltuuston päätöksellä päättänyt liittyä Jyväskylän kaupunkiin alkaen. Liitossopimus laadittu siitä näkökulmasta, että kunnan eri osaalueet, myös Etelä-Korpilahti ovat mukana tulevassa alueen kehittämistyössä.

16 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Liitosopimuksen kautta kunta turvaa kuntalaisten lähipalvelut: terveysasema jatkaa nykyisine toimintoineen. Eteläisen osan asukkaiden mahdollisuudet jatkaa ilta- ja yöpäivystyskäyntejä ja muita hoitoyhteyksiään Jämsään turvataan. Pääkirjasto ja kirjastoauto jatkavat toimintaansa ja Korpilahdelle perustettavaan palveluyksikköön tulee teknisen toimen palveluyksikkö. Kirkonkylään on valmistunut uusi koulukeskus, joka palvelee hyvin myös kunnan eteläosan asukkaita. Esitetyllä liitosalueella sijaitsee Saakosken koulu, jonka asema vahvistui kunnanvaltuuston tekemän kouluverkkopäätöksen yhteydessä. Horkan koulu lakkautettiin ja oppilaat siirtyivät Saakosken koululle alkaen. Korpilahden kunta ei puolla esitettyä kuntajaon muutosta. Korpilahden kunnan ja Jyväskylän kaupungin tekemä liitossopimus turvaa sen, että kuntalaisten peruspalvelut säilyvät tulevaisuudessakin Korpilahdella. Kuntajaon muutosesityksen tekijöiden esittämät toiveet tulee ottaa huomioon kun eteläisen alueen palveluja jatkossa suunnitellaan ja järjestetään. Jo toimivaa yhteistyötä Jämsän kaupungin kanssa voidaan jatkaa ja uusia yhteistoimintamuotoja kehittää tarpeen mukaan. Terttu Kuoppala teki Eino Lahtisen kannattamana ehdotuksen, että kunnanvaltuusto antaa Länsi-Suomen lääninhallitukselle seuraavan lausunnon: Mikäli sisäasiainministeriö alkaa toimeenpanna Korpilahden kunnan ja Jyväskylän kaupungin kuntaliitosta, tulisi samanaikaisesti liittää eteläinen Korpilahti Jämsän kaupunkiin aloitteen ja muistutuksen tekijöiden enemmistön tahdon mukaisesti, mitä myös neuvoa-antavan kansanäänestyksen tulos tukee. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty kunnanhallituksen pohjaehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus ja asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan nimenhuutoäänestys ja teki seuraavan äänestysesityksen. Ne jotka kannattavat kunnanhallituksen esitystä äänestävät jaa ja ne jotka kannattavat Terttu Kuoppalan esitystä äänestävät ei. Äänestystapa ja järjestys hyväksyttiin. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä äänesti kunnanhallituksen esityksen puolesta 18 ja Kuoppalan ehdotuksen puolesta 8. Tyhjää äänesti 1. Puheenjohtaja totesi kunnanvaltuuston hyväksyneen kunnanhallituksen esityksen. Äänestysluettelo on liitteenä nro 3 /2007.

17 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto VESI- JA VIEMÄRILAITOS Määrärahojen siirto Tekn.lk 21 Vedenkäsittelylaitoksen saneeraukseen on varattu tämän vuoden talousarviossa :n määräraha. Hankkeen kustannukset ovat muodostunut urakkakyselyn jälkeen seuraaviksi: laitosrakennusurakka ,00 sähkö- ja automaatio, (Slatek Ky) ,00 Yht ,00 Lisäksi suunnitteluun on käytetty määrärahoista n Lisäkuluja tulee lisäksi altaiden pinnoituksesta, mahdollisesta louhinnasta, työnaikaisista käyttöjärjestelyistä ja suunnittelijan valvonnasta. Em. perusteilla käytettävissä oleva määräraha ei riitä hankkeen toteuttamiseen. Talousarviossa on viemärilaitoksen kohdalla Ainolan pumppaamon saneeraukseen varattu :n määräraha. Pumppaamon saneeraus on ns. ennakoivaa kunnostusta, tällä hetkellä pumppaamo toimii hyvin ja sitä on kunnostettu viime syksynä käyttövaroilla, käyttäen muilta pumppaamoilta vapautuneita käyttökelpoisia osia. Ainolan pumppaamon määräraha voitaisiin siirtää vesilaitoksen saneeraukseen, jolloin hanke olisi mahdollista toteuttaa ilman lisämäärärahan anomista. Tekninen lautakunta siirtää Ainolan pumppaamon saneerauksen :n määrärahan vedenkäsittelylaitoksen saneeraukseen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kh 19 Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen ja esittää kunnanvaltuustolle, että vuoden 2006 talousarviossa Ainolan pumppaamon saneeraukseen varattu euron määräraha hankkeelta siirretään hankkeelle vedenkäsittelylaitoksen saneeraus. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kv 7 Kunnanvaltuusto päättää siirtää vuoden 2006 talousarviossa Ainolan pumppaamon saneeraukseen varatun euron määrärahan hankkeelta hankkeelle vedenkäsittelylaitoksen saneeraus. Hyväksyttiin yksimielisesti.

18 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto KORPILAHDEN - MUURAMEN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄHALLITUKSEN VALINTA Kh 22 Korpilahden - Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymän perussopimuksen 2. luvun 4 :n mukaan jäsenkunnat valitsevat yhtymähallitukseen kahden (8) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Korpilahden kunnasta valitaan neljä (4) jäsentä ja jokaiselle henkilökohtainen varajäsen. Puheenjohtaja valitaan Muuramen kunnasta ja varapuheenjohtaja Korpilahden kunnasta. Yhtymähallituksen toimikausi on kaksi (2) vuotta. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee Korpilahden - Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitukseen neljä varsinaista jäsentä ja jokaiselle henkilökohtaisen varajäsen ja nimeää varapuheenjohtajan toimikaudeksi Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kv 8 Kunnanvaltuusto - valitsee Korpilahden - Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitukseen neljä varsinaista jäsentä ja jokaiselle valitulle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi nimeää kuntayhtymän yhtymähallituksen varapuheenjohtajan toimikaudeksi Kunnanvaltuusto päätti valita Korpilahden Muuramen terveydenhuollon kuntayhtymään neljä varsinaista ja neljä varajäsentä toimikaudeksi seuraavasti: varsinainen jäsen varajäsen Marja-Liisa Riitamaa Sari Grönlund Valto Koskinen Antero Nurminen Tapani Nyberg Riikka Laukia Merja Mäkinen Pertti Hakanen Kuntayhtymän yhtymähallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Valto Koskinen.

19 Kunnanvaltuusto MUUT ASIAT Kv 9 Arja Lehmuskoski jätti kunnanvaltuustolle toivomusponnen, joka käsiteltiin aloitteena. Aloite liitteenä nro 4 /2007. Aloite päätettiin lähettää kunnanhallitukselle valmisteltavaksi.

Kokousaika Maanantai 12.5.2008 klo 18.00 18.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali

Kokousaika Maanantai 12.5.2008 klo 18.00 18.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 12.5.2008 klo 18.00 18.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsiteltävät asiat liite 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 19 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Joutsan kunnanhallitus 8 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 7 19.01.2015 KUNNANHALLITUKSEN VAALI Joutsan kunnanhallitus 12.01.2015 8 Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

64 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 65 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 66 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

64 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 65 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 66 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kunnanvaltuusto Kokous 12.11.2007 klo 18.00 18.43 Käsiteltävät asiat liite 64 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 65 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 66 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 67 53

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 7 85

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 7 85 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 7 85 KOKOUSAIKA Tiistai 9.10.2007 klo 18.00 19.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnantalo Vanhala Jari A., puheenjohtaja Houni Juha,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 5 51

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 5 51 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 5 51 KOKOUSAIKA Perjantai 19.9.2008 klo 19.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Matkailutila Surkeenjärvi Vanhala Jari A., puheenjohtaja

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Kokousaika Maanantai klo Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali

Kokousaika Maanantai klo Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 17.3.2008 klo 18.00-18.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsiteltävät asiat liite 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston työjärjestys

Yhtymävaltuuston työjärjestys 14.6.2005 Yhtymävaltuuston työjärjestys yh 17.5.2005 YV 14.6.2005 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yhtymävaltuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston

Lisätiedot

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 2/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 18.8.2017 klo 13.00 13.35 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (10) Kunnanhallitus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (10) Kunnanhallitus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Aika 19.06.2017, klo 17:32-17:43 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Ervast Käsitellyt asiat 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 657 Palvelukeskusliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002978 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 656 Työterveysliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002989 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden toimikaudeksi

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

KÄSITELTÄVÄT ASIAT sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 LISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 13.01.2015 1/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 13.01.2015 1 Aika 13.01.2015 klo 18.00 OSALLISTUJAT Jäsenet Buska Matti jäsen Rundgren Marjatta jäsen Gammelin Pertti jäsen Salminen

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KORPILAHDEN KUNTA Kunnanvaltuusto. Kokous Maanantai klo Käsiteltävät asiat

KORPILAHDEN KUNTA Kunnanvaltuusto. Kokous Maanantai klo Käsiteltävät asiat Kunnanvaltuusto Kokous Maanantai 18.2.2008 klo 18.00-18.45 Käsiteltävät asiat liite 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto )

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto ) Nuorisovaltuusto 23.2.2015 11/Liite nro 1 TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto 20.3.2001 18) Nuorisovaltuuston työjärjestys on päivitetty 1.3.2012 12, voimaantulo 1.3.2012 HUITTISTEN NUORISOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Maanantaina 13.02.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Karilainen Leena Kivineva Tiina Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ varajäsenensä seuraavasti: Jäsen Varajäsen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ varajäsenensä seuraavasti: Jäsen Varajäsen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 658 Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002983 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Aika maanantaina 12.1.2015 klo 18.00-18.35, 18.45-18.51. kokous keskeytettiin klo 18.35-18.45 Paikka seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho vara Hanhisalo,

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18-18.48 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Ulla Maija Puhakka Sirkka Konttinen puheenjohtaja 1-6 :t puheenjohtaja 7-12 :t Liisa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri 1/7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 18.12.2014 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Mäki Kaija Lindholm Minna Isotalo Timo MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö,

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 1/2017. Kokousaika: Maanantai klo Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali

KOKOUSKUTSU 1/2017. Kokousaika: Maanantai klo Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali KOKOUSKUTSU 1/2017 Kokousaika: Maanantai 16.1.2017 klo 17.00 Kokouspaikka: Saapuvilla olevat jäsenet: Varajäsenet: Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali Kannisto Arttu Tynkkynen Alina Silenko Robert

Lisätiedot

Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1)

Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1) Kunnanhallitus 8 19.01.2015 Kunnanvaltuusto 5 26.01.2015 Kunnanhallituksen toimikauden pituus ja kunnanhallituksen valitseminen (ohm. 1) Khall 19.01.2015 8 Kunnanhallituksen asema ja tehtävät määritellään

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää esittää, että valtuusto. 2.) valitsee jäsenten keskuudesta puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan.

Kunnanhallitus päättää esittää, että valtuusto. 2.) valitsee jäsenten keskuudesta puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan. Kunnanhallitus 78 15.05.2017 Valtuusto 35 05.06.2017 Kunnanhallituksen vaali vuosille 2017-2019 439/00.00.01/2017 Kunnanhallitus 15.05.2017 78 Valmistelija: hallintojohtaja Niku Latva-Pukkila, puh. 050

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2017 Sivu 1

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA 16.1.2017 klo 17.00 18.31 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kannisto Arttu (ja merkintä siitä, kuka Tynkkynen Alina toimii puheenjohtajana) Silenko Robert Mauriala

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2015. Sivu 1

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2015. Sivu 1 KOKOUSAIKA 19.1.2015 klo 17.30 18.55 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2015 Matintalo Janita pj

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Pvm Nro / 2017

Kirkkovaltuusto Pvm Nro / 2017 KOKOUSKUTSU Pvm Nro 2.1.2017 1 / 2017 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo päätysali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS...2 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 Sivu 1

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA 20.1.2014 klo 17.30 19.12 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Savolainen Eetu (ja merkintä siitä, kuka Viljanen Topi toimii puheenjohtajana) Eskola Linda Säilä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 22.1.2015. Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 22.1.2015. Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Aika 22.1.2015 kello 18.30 18.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Ahvenjärvi Seppo Elo Irmeli, varajäs. Elo Joonas Hakala Pentti Hietanen Sari Ilmarinen Liisa Kiukkonen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 7.1.2019 klo 16.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT JA PÄÄTETTÄVÄT ASIAT Asia no. 1 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS TAIVASSALON KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 15 V 7.6.2017, Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 262 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 268 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 23.3.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 KOKOUSTIEDOT KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUSAIKA Maanantai 9.1.2017 klo 16.30 17.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät: Niskasaari Arvo puheenjohtaja 1 9 Puurunen Terttu

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 18.01.2017 1 KOKOUSAIKA 18.01.2017 kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Caven Heidi Haavisto Veikko Heikkilä Timo Hämäläinen Jari Kallionpää

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN TERVEYDEN- ESITYSLISTA Nro Sivu HUOLLON KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1/2017 1

KESKI-SATAKUNNAN TERVEYDEN- ESITYSLISTA Nro Sivu HUOLLON KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1/2017 1 KESKI-SATAKUNNAN TERVEYDEN- ESITYSLISTA Nro Sivu Yhtymävaltuusto 1/2017 1 Kokousaika Tiistai 24.1.2017 klo 15.00 Kokouspaikka Harjavallan pääterveysasema, kokoushuone 1 Saapuvilla olleet päätöksentekijät

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 30.12.2016 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 12.1.2017 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalo / kahvio, Pappilantie 1 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Tiistai 27.2.2018

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75 KOKOUSAIKA Tiistai 18.9.2007 klo 18.00 21.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnantalo Vanhala Jari A., puheenjohtaja Ahonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2016. Sivu 1. Haavisto Marika pj :issä 2-8

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2016. Sivu 1. Haavisto Marika pj :issä 2-8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2016 KOKOUSAIKA 18.1.2016 klo 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Haavisto Marika pj :issä 2-8 (ja merkintä siitä, kuka Mauriala Anni toimii

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.6.2008 klo 19.00 21.04 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Oittilan Hirviranta Vanhala Jari A., puheenjohtaja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU KIRKKOHERRANVIRASTOSSA

PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU KIRKKOHERRANVIRASTOSSA KIRKKOVALTUUSTO 1/2019 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai kello 18.00-20.02 Paikka: Seurakuntakeskuksen kellosali Läsnä: Aspila-Renkola Kaija Hannuksela Juho Hautala Henry Hautala Jarkko Hautamäki Eero-Pekka

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 6.9.2017 klo 19.00- Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Torstai 30. marraskuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 170 Kunnanvaltuuston 13.11.2017 pitämän kokouksen päätösten laillisuuden

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot