Finnbakels Oy. Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 1/23 Pakkaus 1. LEIVÄNPARANTEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Finnbakels Oy. Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 1/23 Pakkaus 1. LEIVÄNPARANTEET"

Transkriptio

1 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 1/23 1. LEIVÄNPARANTEET 1720 FBI 3000 Pastamainen leivänparanne sämpylöille, makeille 12 kg Muo.a kahvileiville ym LECISOFT P Jauhemainen leivänparanne. Antaa leivälle pehmeyttä 20 kg Säkki ja pidentää leivän säilymistä tuoreena LECISOFT FRI Jauhemainen leivänparanne ilman E-numeroita. Pidentää 20 kg Säkki leivän säilymistä tuoreena LECIMAX 2000 Jauhemainen leivänparanne vaaleille ruoka- ja sekaleiville. 20 kg Säkki Antaa tasaisen huokoisuuden, hyvän volyymin ja hyvin säilyvän tuotteen. Soveltuu hyvin pakaste- ja jääkaappileivontaan. Annostus 0,8 2,2 % 1947 LECIMAX 15 S Jauhemainen konsentroitu leivänparanne vaaleille ruoka- 20 kg Säkki ja sekaleiville. Antaa tasaisen huokoisuuden, hyvän volyymin ja hyvin säilyvän tuotteen. Soveltuu hyvin pakaste- ja jääkaappileivontaan. Annostus 0,5 0,9 % 1948 LECIFRI-E Jauhemainen E-numeroton leivänparanne vaaleille ruoka- 25 kg Säkki ja sekaleiville. Antaa tasaisen huokoisuuden, hyvän volyymin ja hyvin säilyvän tuotteen.

2 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 2/23 2. MARGARIINIT, ÖLJYT ja RASVAT 1765 BAKELS LEIVONTAÖLJY Voi-aromilla maustettu rypsiöljyvalmiste kaiken VOINMAKUINEN tyyppiseen leivontaan korvaamaan margariinia. 10 l Muo.k Annostus n. 80 % margariinin määrästä. Ei sisällä kovetettuja rasvoja BAKELS LEIVONTAÖLJY Neutraali rypsiöljyvalmiste kaikentyyppiseen 10 l Muo.k leivontaan korvaamaan margariinia. Annostus n. 80 % margariinin määrästä. Ei sisällä kovetettuja rasvoja LEIVONTAMARGARIINI Kasvisrasvapohjainen margariini vehnä- ja 10 kg/krt ruokaleiville. Rasvapitoisuus 80 % NOVEX Laadukas kasvirasvapohjainen margariini pikkuleipiin, KAKKUMARGARIINI kakkumassoihin ja kreemeihin. Rasvapitoisuus 80% 4x5 kg/krt 1564 KAKKUMARGARIINI Kasvirasvapohjainen margariini pikkuleipiin, 10 kg/krt kakkumassoihin ja kreemeihin. Rasvapitoisuus 80% 1695 KARITE GULD Kasvirasvapohjainen kaulintamargariini levynä KAULINTALEVY kaulittaville wiener- ja voitaikinoille. Kaulauslämpötilan 2x5 kg/ltk suositellaan olevan C DELETTE KREEMIRASVA Erikoisrasvasekoite, joka vatkataan sellaisenaan, 13.0 kg Muo.a jolloin saadaan ensiluokkainen kreemi leivosten ja kakkujen täytteeksi ja koristeluun. Tuotteen voi maustaa aromeilla ja suklaalla SYVÄPAISTOÖLJY Laadukas syväpaistoöljy, joka soveltuu kaikenlaiseen 10 l Muo.k paistamiseen ja erityisen hyvin syväpaistamiseen.

3 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 3/23 3. VUOKA- ja PALAKONEÖLJYT TRENNWAX 52 Voiteluöljy, joka soveltuu peltien, vuokien sekä arinan 1000l Kontti voiteluun. Kestoleivontatuotteille, teräsarinauuneihin ja pellinpuhdistuskoneisiin. Sopii erityisesti kahvileiville ja pitkään säilyville tuotteille. Hyvä hapettumisestokyky VUOKAÖLJY 85 Kasvirasvapohjainen yleisöljy vuokien ja peltien 15 l Muo.k voiteluun. Käytetään Dubör käsiruiskulla VUOKAÖLJY B 100 Koostuu puhtaista kasviöljyistä ja vahoista 15 l Muo.k sekä luontaisesta emulgointiaineesta. Voitelu- ja 200 l Tynnyri vuokaöljyksi vuokaleiville. Käytetään Dubör käsiruiskulla VUOKAÖLJY B 110 Soveltuu vuokien, peltien sekä myös 15 l Muo.k teräsarinauuneihin, kestoleivontatuotteille ja pellinpuhdistuskoneisiin. Sopii erityisesti kahvileiville ja pitkään säilyville tuotteille. Käytetään Dubör käsiruiskulla VUOKASPRAY PR 100 Vuokaspray koostuu puhtaista kasviöljyistä ja- 12 Kpl/Krt vahoista sekä luonnollisesta emulgointiaineesta. Soveltuu vuokien ja peltien voiteluun leipomossa ja suurkeittiössä. Pullon koko on 600 ml PALAKONEÖLJY SG Koostuu puhtaista kasviöljyistä, lesitiinistä sekä 15 l Muo.k hapettumisenestoaineesta. Suunniteltu palakone- 200 l Tynnyri ja leivänleikkuukoneisiin ja sahoihin. Muodostaa 1000 l Kontti terien päälle ohuen yhtenäisen voitelukerroksen.

4 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 4/23 4. RUOKALEIPÄSEOKSET 3906 CIABATTA LEIPÄSEOS Maukas italialaistyyppinen leipäseos. 20 kg Säkki 3912 TOMAATTILEIPÄSEOS Esiseos eksoottisen ja maukkaan leivän 25 kg Säkki valmistamiseen. Seoksessa maistuu tomaatti, sipuli ja oregano KAURALEIPÄSEOS Maukas kuitua ja kauraa sisältävä esiseos ruoka- 20 kg Säkki ja teeleipien valmistukseen MULTISEED LEIPÄSEOS Maukas, siemeniä sisältävä moniviljaleipäseos. 20 kg Säkki Perusreseptin mukaan tehtynä saadaan maukas ruokaleipä, jossa on alhainen GI arvo. Sisältää mm. auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä MULTISEED E-FREE Maukas, siemeniä sisältävä moniviljaleipäseos. 20 kg Säkki Lisäaineeton MULTISEED LUOMU Tuote on valmistettu luonnonmukaisesti ja sillä on 20 kg Säkki luomu sertifikaatti MULTISEED SPECIAL Maukas, siemeniä sisältävä moniviljaleipäseos. 20 kg Säkki Tuotteen suolapitoisuutta on alennettu MAISSILEIPÄSEOS Maissileipäseos, jossa on kokonaisia maissipaloja, 20 kg Säkki jotka antavat leivälle sen maun ja värin. Perusreseptin mukaan leivotussa leivässä on maissia 9 % BMX-LEIPÄSEOS Perusseos ruokaleiville. Sisältää runsaasti kuitua ja 27 kg Säkki täysjyvää KARKEAJYVÄ LEIPÄSEOS Karkeajyvä leipäseos on esiseos tummalle, 25 kg Säkki kuitupitoiselle ruokaleivälle. Seoksessa on hyvä ja täyteläinen maku.

5 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 5/ KÄRN FRISK Maukas leipäseos, joka sisältää hapantaikinaa ja 20 kg Säkki mm. vesimelonin jyviä PANE MAGGIA Maukas tirolilaistyyppinen täysleipäseos 20 kg Säkki 3993 JOGGALEIPÄSEOS Perusseos ruokaleipiin, jossa kuituja, mallasta 20 kg Säkki ja imellettyjä vehnänjyviä CHIABASLEIPÄSEOS Maukas leipäseos, joka sisältää Chia- ja 20 kg Säkki pellavansiemeniä. Sisältää runsaasti kuitua ja täysjyvää TÄYSJYVÄSEOS Täysjyväseosta voidaan käyttää joko erityyppisten 10 kg Säkki leipien pintakoristeluun tai se voidaan sekoittaa taikinan sekaan.

6 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 6/23 5. JAUHOT 751 DURUM-VEHNÄ Jauho sopii hyvin esimerkiksi kuohkeiden pizzapohjien 20 kg Säkki valmistukseen RUISJAUHO Laadukas kotimainen puolikarkea ruisjauho 20 kg Säkki perusleivontaan VEHNÄJAUHO Laadukas kotimainen puolikarkea vehnäjauho 20 kg Säkki perusleivontaan VEHNÄJAUHO EXTRA Laadukas vahva vehnäjauho vehnätuotteiden 30 kg Säkki leivontaan VEHNÄHIUTALE Kullanruskeita mallastettuja vehnähiutaleita, MALLASTETTU joissa on vahva maku. Soveltuu ruokaleipä- 25 kg Säkki taikinoihin sekä pintakoristeluun M160 VEDENSITOJA E-numeroton vehnäjauho, joka sopii kaikkeen 25 kg Säkki leivontaan. Tuotteella on korkea vedensitomiskyky (n. 2,5 kertainen omaan painoon verrattuna). Jauho parantaa myös tuotteen säilyvyyttä. 6. MALLAS- ja HAPANRASKITUOTTEET 2661 BAKVÖRT SPECIAL Nestemäinen mallasuute ohrasta. Antaa hyvän maun ja 14 kg Muo.a värin ruokaleipiin GOLDLINGE JYVÄRASKI Tuore jyväraski, joka sisältää terveellisiä ja 18 kg Muo.a ravitsevia vehnäalkioita. Antaa hyvän värin, maun ja tuoreuden leivälle HAPATEJAUHE Ruishapateraskijauhe tummille ja vaaleille FERMDOR RE ruokaleiville. Annostelu on 3-8 % laskettuna 25 kg Säkki jauhonmäärästä.

7 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 7/23 7. KAHVILEIPÄ- ja KONDITORIASEOKSET 2151 OVALETT SPECIAL Pastamainen emulgointiaine kääretorttu-, leivos- ja 13 kg Muo.a kakkupohjien valmistukseen. Kaikki ainesosat voidaan laittaa yhtä aikaa konekattilaan ja vispata ME 25 ME 25 on E-numeroton, jauhemainen, maitojauheen 20 kg Säkki korvaaja, joka parantaa ruoka- ja kahvileipien tuoreutta ACTIVITA Aktivoitu munanvalkuaisjauhe, marenkien, MARENKIJAUHE kreemien, omenahyveiden ym. valmistukseen. 1,5 kg/pss 4211 FOND SUISSE Neutraalinmakuinen hyydykejauhe leivosten- ja 15 kg Säkki kakkujen täytteeksi. Nesteenä voidaan käyttää jugurttia, vettä, kermaa, maitoa tai mehua. Vähälaktoosinen TUULIHATTUJAUHE Vehnäjauhoseos tuulihattujen ym. tuotteiden 10 kg Säkki valmistamiseen. Soveltuu myös rasvapaistoon LYXKREEMIJAUHE Vanilliinikreemijauhe, joka sisältää maitojauhetta. 25 kg Säkki Kylmäsekoitteisen täytteen valmistamiseen wienerleipiin, pitkoihin, kakkuihin, leivoksiin ym. Voidaan sekoittaa makua antamaan voikreemiin, remonsseihin ja muihin täytteisiin. Kreemi on paiston- ja pakastuksen kestävä SUPREME SUPERIOR Kylmäsekoitteinen, pehmeänmakuinen ja maidoton 25 kg Säkki vaniljakreemijauhe kahvileipien täytteeksi. Kreemi voidaan sekoittaa myös voikreemiin, kermaan yms. Kreemi on paiston- ja pakastuksen kestävä GLOSSY Jauhemainen kahvileivänkiille, joka liukenee KAHVILEIVÄNKIILLE hyvin veteen. 12,5 kg Säkki 3713 KAKKUPOHJASEOS NB Jauheseos kakku- ja vetopohjien valmistukseen. 20 kg Säkki Vähälaktoosinen.

8 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 8/ KARLSBADER Esiseos, joka antaa kahvileiville tyypillisen 20 kg Säkki karlsbaderin täyteläisen maun, hyvän säilyvyyden lyhyen rakenteen ja hyvät leivontaominaisuudet BERLINERMIX Vehnäjauhoseos berliininmunkkien ym. rasvassa 20 kg Säkki paistettavien tuotteiden valmistamiseen BERLINER Vehnäjauhoseos berliininmunkkien ym. rasvassa KONSENTRAATTI paistettavien tuotteiden valmistamiseen. 20 kg säkki 3763 SUKLAAMUFFINS Suklaanmakuinen muffiniesiseos, johon lisätään 20 kg säkki vain vesi ja öljy. Soveltuu hyvin kehikossa paistettaviin tuotteisiin, kuten marjapiirakoihin VANILJAMUFFINS Vaniljanmakuinen muffiniesiseos johon lisätään vain 20 kg Säkki vesi ja öljy. Soveltuu hyvin kehikossa paistettaviin tuotteisiin, kuten marjapiirakoihin JUUSTOKAKKUSEOS Jauheseos, johon lisäämällä vesi saadaan hyydytetty- 12,5 kg Säkki juustokakku. Soveltuu myös paistettavaksi, jolloin osa vedestä korvataan kananmunanmassalla DIGESTIVE MURU Esiseos juustokakku- ja leivospohjien 10 kg säkki valmistukseen. Lisätään vain margariinia. Tuote ei vaadi uunissa paistamista.

9 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 9/23 8. MUROVUOAT SAVARIINIKUPPI Valmiiksi paistettu voinmakuinen savariinikuppi, jonka 1 ltk = 100 kpl halkaisija on 61 mm MUROVUOKA 83 Valmiiksi paistettu murovuoka, jonka halkaisija 1 ltk = 192 kpl on 83 mm MUROVUOKA 45 Valmiiksi paistettu murovuoka, jonka halkaisija 1 ltk = 360 kpl on 45 mm MUROVUOKA 180 Valmiiksi paistettu voinmakuinen murovuoka, jonka 1 ltk = 14 kpl halkaisija 180 mm MUROVUOKA 220 Valmiiksi paistettu voinmakuinen murovuoka, jonka 1 ltk = 14 kpl halkaisija 220 mm MUROVUOKA 280 Valmiiksi paistettu voinmakuinen murovuoka, jonka 1 ltk = 14 kpl halkaisija 280 mm.

10 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 10/23 9. KAHVILEIPÄTÄYTTEET 1047 SITRUUNA Käyttövalmis sitruuna kreemitäyte. Suositellaan KREEMITÄYTE pääasiallisesti käytettävän kylmiin tuotteisiin. 6 kg Muo.a 4190 TOSCAMASSA Toscamassa, johon lisätään vain mantelilastu ja 13 kg Muo.a kiehautetaan. Näin saadaan valmis kuorrute florentiin ja muihin tosca leivonnaisiin KARDEMUMMA Korkealaatuinen rasvapohjainen remonssi, joka REMONSSI sisältää aprikoosinsydäntä ja kardemummaa. 12 kg Muo.a Käyttövalmis pullatuotteisiin, wienereihin ja voitaikinaleivonnaisiin KANELITÄYTE Valmis kanelinmakuinen täyte vehnä-, karlsbader- 13 kg Muo.a ja wienerleipiin sekä voitaikinaleivonnaisiin. Helppo levittää. Hyvä paistonkesto myös jääkaappi/pakastevarastoinnin jälkeen WIENERTÄYTE Käyttövalmis helppo levitteinen ja paistonkestävä 14 kg Muo.a mantelinmakuinen täyte, jossa kuorittua ja rouhittua mantelia. Wienereille ja kahvileiville SPECIAL WIENERTÄYTE Käyttövalmis helppo levitteinen ja paistonkestävä 14 kg Muo.a mantelinmakuinen täyte wienereille ja kahvileiville. Ei sisällä mantelia SÄTER REMONSSI Helppolevitteinen ja paistonkestävä toffeen- ja 11 kg Muo.a mantelinmakuinen kahvi- ja wienerleipien täyte PISTAASI REMONSSI Käyttövalmis helppolevitteinen pistaasinmakuinen 11 kg Muo.a täyte wienereille ja kahvileiville LYX REMONSSI Korkealaatuinen voinmakuinen rasvapohjainen 13 kg Muo.a remonssi. Käyttövalmis pullatuoteisiin, wienereihin ja voitaikinaleivonnaisiin KOKO-CHOKO REMONSSI Korkealaatuinen kookoksen- ja suklaanmakuinen 12 kg Muo.a rasvapohjainen remonssi. Käyttövalmis pullatuoteisiin, wienereihin ja voitaikinaleivonnaisiin.

11 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 11/ KUUMA- ja KYLMÄHYYTELÖT 905 SAPHIRE NEUTRAL Pakastuksenkestävä kuumahyytelötiiviste, joka antaa 14 kg Muo.a hyvän suojan ja kiillon konditoriatuotteille. Pastamainen ja helppo levittää. Lisää % vettä ja lämmitä JELLY Neutraalinmakuinen konditoriahyytelö, joka hyydytetään KYLMÄHYYTELÖ sitruuna- tai viinihappoliuoksella. Valuhyytelö 14 kg Muo.k hedelmäwienereihin, leivoksiin ja kakkuihin SUPERGLANS Käyttövalmis sprayhyytelö hyytelökoneeseen. NEUTRAALI Muodostaa peilimäisen läpikuultavan pinnan. 15 kg Ltk Pakastuksen kestävä. DIAMOND GLAZE peilihyytelöt soveltuvat konditoriatuotteiden, kuten hyydyke- ja hedelmäkakkujen kuorruttamiseen. Pakastuksen kestävä. Tuotteeseen voi lisätä jauhemaista väriä. Tuotetta voi halutessaan lämmittää. koko hyytelöissä on 5 kg Muo.a DIAMOND GLAZE NEUTRAALI 5017 DIAMOND GLAZE GOLD 5918 DIAMOND GLAZE SILVER 5028 DIAMOND GLAZE CARAMEL 5029 DIAMOND GLAZE MANSIKKA 5031 DIAMOND GLAZE AMARENA 5032 DIAMOND GLAZE SUKLAA 5038 DIAMOND GLAZE MANDARIN

12 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 12/ SUKLAAVALMISTEET 5350 DUXOLETT Duxolett on kasvirasvapohjainen tuote, ohentamaan 4,5 kg Säkki suklaata, non temp- tuotteita, tryffeleitä, jne. Pinta kovettuu samanlaiseksi kuin ohentamattomassa tuotteessa SUKLAA TUMMA Belgialainen tumma suklaa nappeina. Soveltuu SAN FELIPE makeisten, konditoriatuotteiden, koristeiden ja 4x5 kg Ltk jälkiruokien valmistukseen SUKLAA VAALEA Belgialainen vaalea maitosuklaa nappeina. Soveltuu MARACAIBO makeisten, konditoriatuotteiden, koristeiden ja 4x5 kg Ltk jälkiruokien valmistukseen SUKLAA VALKOINEN Belgialainen valkoinen suklaa nappeina. Soveltuu CABO BLANCO makeisten, konditoriatuotteiden, koristeiden ja 4x5 kg Ltk jälkiruokien valmistukseen SUKLAAROUHE Rouhittu suklaa, sihdattu karkeus n. 3 mm. PIENI Konditoriatuotteiden koristeluun ja pikkuleipämassoihin. 5 kg Ämp/25 kg Säkki KAAKAOJAUHE Tumma kaakaojauhe jonka rasvapitoisuus on % 25 kg säkki

13 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 13/ KUORRUTTEET ja TRYFFELIT 4210 POMADAJAUHE Jauhemainen tuote, johon vettä lisäämällä 25 kg Säkki saadaan leipomotuotteiden kuorruttamiseen soveltuva pomada. Soveltuu sekoitettavaksi myös muihin kuorrutteisiin kuten Dipping Icing KORISTEPUUTERI Koristepuuteri wienerleipien, joulutorttujen ja 25 kg Säkki tippaleipien koristeluun. Pakastuksen kestävä NON TEMP TUMMA Tumma temperoitu suklaan makuinen kasvirasva- 25 kg Säkki kuorrute, paloina (10 30 mm). Sopii erinomaisesti leipomotuotteiden kuorruttamiseen, koristeluun sekä konvehtien valmistukseen. Käytetään kuten suklaa NON TEMP ICE Tumma temperoitu suklaan makuinen kasvirasva- 12 kg Säkki kuorrute, paloina (10 30 mm). Sopii erinomaisesti leipomotuotteiden kuorruttamiseen, koristeluun sekä konvehtien valmistukseen. Käytetään kuten suklaa NON TEMP Valkoinen temperoitu suklaan makuinen kasvirasva- VALKOINEN kuorrute, paloina (10 30 mm). Sopii erinomaisesti 25 kg Säkki leipomotuotteiden kuorruttamiseen, koristeluun sekä konvehtien valmistukseen. Käytetään kuten suklaa NON TEMP Vaalea temperoitu maitosuklaan makuinen kasvi- VAALEA rasvakuorrute, paloina (10 30 mm). Sopii erinomaisesti 25 KG Säkki leipomotuotteiden kuorruttamiseen, koristeluun sekä konvehtien valmistukseen. Käytetään kuten suklaa NON TEMP Keltainen temperoitu valkosuklaan makuinen KELTAINEN kasvirasvakuorrute, paloina (10 30 mm). Sopii 25 kg säkki erinomaisesti leipomotuotteiden kuorruttamiseen, koristeluun sekä konvehtien valmistukseen. Käytetään kuten suklaa.

14 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 14/ NON TEMP Vaaleanpunainen temperoitu valkosuklaan makuinen VAALEANPUNAINEN kasvirasvakuorrute, paloina (10 30 mm). Sopii 25 kg Säkki erinomaisesti leipomotuotteiden kuorruttamiseen, koristeluun sekä konvehtienvalmistukseen. Käytetään kuten suklaa ROMMITRYFFELI Rommin- ja suklaanmakuinen tryffeli. Käyttövalmis 6 kg Muo.a tuote, jota voi käyttää täytteenä tai koristamiseen erilaisiin konditoriatuotteisiin. Tuotetta voi myös käyttää täytesuklaan valmistuksessa TUMMA TRYFFELI Suklaanmakuinen tryffeli. Käyttövalmis tuote, jota voi 6 kg Muo.a käyttää täytteenä tai koristamiseen erilaisiin konditoriatuotteisiin. Tuotetta voi myös käyttää täytesuklaan valmistuksessa APPELSIINITRYFFELI Appelsiinin- ja suklaanmakuinen tryffeli. Käyttövalmis 6 kg Muo.a tuote, jota voi käyttää täytteenä tai koristamiseen erilaisiin konditoriatuotteisiin. Tuotetta voi myös käyttää täytesuklaan valmistuksessa PÄHKINÄ TRYFFELI Hasselpähkinän makuinen tryffeli. Käyttövalmis tuote, 6 kg Muo.a jota voi käyttää täytteenä tai koristamiseen erilaisiin konditoriatuotteisiin. Tuotetta voi myös käyttää täytesuklaan valmistuksessa KINUSKI TRYFFELI Kinuskin makuinen tryffeli. Käyttövalmis tuote, jota voi 6 kg Muo.a käyttää täytteenä tai koristamiseen erilaisiin konditoriatuotteisiin. Tuotetta voi myös käyttää täytesuklaan valmistuksessa VALKOINEN TRYFFELI Valkosuklaan makuinen tryffeli. Käyttövalmis tuote, jota 6 kg Muo.a käyttää täytteenä tai koristamiseen erilaisiin konditoriatuotteisiin. Tuotetta voi myös käyttää täytesuklaan valmistuksessa.

15 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 15/ SKOTTI-TOFFEE Kinuskin makuinen kuorrute leipomokäyttöön. 12,5 kg Muo.a Soveltuu leivosten, kakkujen, kahvileipien ja munkkien kuorruttamiseen sekä pintakoristeluun KUORRUTE TOFFEINEN Pehmeä toffeinen kuorrute konditoriatuotteisiin ja 10 kg Muo.a kahvileipiin KUORRUTE VANILJA Pehmeä valkoinen kuorrute konditoriatuotteisiin ja 10 kg Muo.a kahvileipiin KUORRUTE SUKLAA Pehmeä suklaanmakuinen kuorrute konditoriatuotteisiin 10 kg Muo.a ja kahvileipiin. 13. AROMIVALMISTEET Valikoimissamme olevat aromivalmisteet ovat luontaisia. Niitä voi käyttää erilaisten massojen, pomadan ja kostutusveden maustamiseen SITRUUNAPASTA 4332 APPELSIINIPASTA 1,0 kg Muo.k 1,0 kg Muo.k

16 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 16/ MANTELIT ja PÄHKINÄT MANTELILASTU Kuoritusta mantelista höylätty ohut lastu. Pitkojen, 12,5 kg Ltk wienereiden ja konditoriatuotteiden koristeluun HASSELPÄHKINÄ- Jauhettu ja paahdettu hasselpähkinä. JAUHE 25 kg Ltk HASSELPÄHKINÄ- Tummanruskea, sokerilla päällystetty KROKANTTI hasselpähkinärouhe, jossa raekoko on 1-4 mm. 25 kg Säkki RIISI KROKANTTI Riisistä valmistettu vaaleanruskea rouhe, jonka 20 kg Säkki raekoko n.1-2 mm. Kahvileipien, wienereiden, ja konditoriatuotteiden koristeluun. Tuote on paistonkestävä MANTELIMASSA Mantelimassa sisältää 50 % mantelia ja 50 % sokeria. 6x2,5 kg/krt Massa soveltuu konditoriatuotteiden ja massojen valmistukseen mm: mazariinien, macaronit ja täytemassat.

17 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 17/ SOKERIMASSAT ja MARSIPAANIT PETTINICE on sokeripohjainen koristemassa. Voit valmistaa helposti kakunkoristeet ja onnittelu- ym. laatat. Valmiit kakut varastoidaan jääkaapissa, jolloin massa ei kuivu liian kovaksi. Tuote on pakastuksenkestävä. Käytöstä yli jäävän massan voit pakastaa. Tuotteet ovat pakattuna 1 kg levyksi luukuun ottamatta valkoista (4221) väriä, joka on pakattu 5 kg muo.a 4221 VALKOINEN RUSKEA 4250 MUSTA PUNAINEN VIHREÄ KELTAINEN VAALEANPUN VAAL. SININEN PERSIKKA 4255 LIMENVIHREÄ 4220 EXTRA VALKOINEN MARSIPAANIT ovat mantelista ja sokerista valmistettu massa, joka soveltuu erittäin hyvin konditoriatuotteiden kuorruttamiseen ja marsipaanikuvioiden valmistamiseen. Soveltuu kaulaukseen ja muovailuun. Säilyy jääkaapissa ja pakkasessa sulamatta pinnaltaan huokoiseksi. Tuotteet on pakattu 6 x 2,5 kg levy/krt VALKOINEN KELTAINEN VAALEANPUN VIHREÄ RUSKEA PINKKI VAALEAN LILA VAALEAN KELT VAALEAN SIN ORANSSI VIININPUN PUNAINEN SININEN LILA MUSTA EXTRA VALK.

18 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 18/ HEDELMÄTÄYTTEET ja MARMELADIT 598 BAKBEL MANSIKKA 8mm Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 6 kg Muo.a kestävä mansikkatäyte, jossa marjapitoisuus on 70 %. Mansikat ovat n. 8mm paloina BAKBEL MANSIKKA Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 6 kg Muo.a kestävä mansikkatäyte, jossa marjapitoisuus on 50 %. Kokonaisia mansikoita BAKBEL VADELMA Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 6 kg Muo.a kestävä vadelmatäyte, jossa marjapitoisuus on 70 %. Kokonaisia vadelmia. 710 BAKBEL ANANAS Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 6 kg Muo.a kestävä ananastäyte, jossa hedelmäpitoisuus 70 %. Kokonaisia ananaksenpaloja. 923 BAKBEL APRIKOOSI Käyttövalmis, paistonkestävä, sileä aprikoositäyte, SILEÄ joka sopiin hyvin kakkujen täytteeksi. Helposti 14 kg Muo.a levitettävä. Hedelmäpitoisuus 35 %. 926 BAKBEL APRIKOOSI Paistonkestävä, käyttövalmis aprikoositäyte GOURMET konditoria- ja leipomokäyttöön. Valmistettu tuoreesta 6 kg Muo.a aprikoosista. Sis. pieniä paloja. Hedelmäpitoisuus 35 % BAKBEL RAPARPERI Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 6 kg Muo.a kestävä raparperitäyte, jossa marjapitoisuus on 70 % HUOM! Tuotetta myydään vain kevät-/kesäkaudella BAKBEL MUSTIKKA Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 12 kg Muo.a kestävä mustikkatäyte, jossa marjapitoisuus on 50 %. Kokonaisia mustikoita BAKBEL PÄÄRYNÄ Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 6 kg Muo.a kestävä päärynätäyte, jossa hedelmäpitoisuus on 90 % BAKBEL PASSION Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen 5 kg Muo.a kestävä passiontäyte, jossa hedelmäpitoisuus on 25 %. Sisältää siemeniä.

19 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 19/ BAKBEL KIRSIKKA Käyttövalmis paiston- ja pakastuksen kestävä tumma 6 kg Muo.a kirsikkatäyte esim. piirakoiden täytteeksi tai konditoriatuotteiden koristeluun. Marjapitoisuus on 50 %. Kokonaisia kirsikoita BABKEL OMENAPALA Paiston ja pakastuksen kestävä omenapalatäyte 7x7 piirakoihin, wienereihin sekä muihin leipomotuotteisiin. 11 kg Muo.a Omenaa 90 % ja palakoko 7x7 mm BAKBEL OMENAPALA Paiston ja pakastuksen kestävä omenapalatäyte 10x10 piirakoihin, wienereihin sekä muihin leipomotuotteisiin. 11 kg Muo.a Omenaa 90 % ja palakoko 10x10 mm KIRSIKKATÄYTE Käyttövalmis, paistonkestävä, sileä kirsikkatäyte, joka SILEÄ sopii hyvin marjapiirakoiden ja leivonnaisten täytteeksi. 12 kg Muo.a Marjapitoisuus on 35 % MUSTAHERUKKA Käyttövalmis, paiston-, pakastuksen ja sulatuksen TÄYTE kestävä mustaherkkutäyte, jossa marjapitoisuus 13 kg Muo.a on 25 % LAKKATÄYTE Käyttövalmis lakkatäyte marjapiirakoihin ja muihin 6 kg Muo.a leivonnaisiin. Marjapitoisuus on 25 %. Ei paistonkestävä VADELMAMARMELADI Paistonkestävä, paseerattu, hyvin levittyvä 13 kg Muo.a vadelmamarmeladi munkkien ja muiden leivonnaisten täytteeksi sekä kakkujen kuorrutukseen. Marjapitoisuus on 35 % BANAANITÄYTE Käyttövalmis maukas sileä banaanitäyte. Soveltuu hyvin 13 kg Muo.a munkkien ja muiden leivonnaisten täytteeksi sekä kakkujen kuorrutukseen. Hedelmäpitoisuus on 30 %. Tuote ei ole paistonkestävä SEKAMARJATÄYTE Käyttövalmis maukas sileä sekamarjatäyte. Tuote 12 kg Muo.a on paistonkestävä. Marjapitoisuus on 25 % OMENASÄILYKE Käyttövalmis omenapalasäilyke erilaisiin KIINALAINEN leipomotuotteisiin täytteeksi ja pintakoristeluun. 6x2,7 kg/krt

20 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 20/ AROMATIC SPECIAL OLJA Soveltuu vuokien, peltien ja teräsarinauuneihin voiteluun. 114 S Erittäin hyvä irrotuskyky. Puhdistaa jo karstoittuneet arinat 24 kg Muo.a ja vuoat COLCO SWISS Pastamainen emulgointiaine, joka parantaa taikinan 9 kg Muo.a lujuutta ja notkeutta leivottaessa. Antaa paistetulle tuotteelle tasaisen rakeisen rakenteen. Parantaa myös tuotteen säilyvyyttä. Sopii hyvin esim. kääretorttuihin SUPER JILK Pastamainen emulgointiaine, joka parantaa taikinan 10 kg Muo.a ilmavuutta ja tilavuutta. Kaikki raaka-aineet voidaan sekoittaa samaan aikaan. Antaa paistetulle tuotteelle tasaisen rakeisen rakenteen. Pidentää tuotteen säilyvyyttä ja tuoreutta GL 16 NEUTRAL Yleissäilöntäaine leivontaan. Ei vaadi 30 kg Muo.a alkoholilupaa. Tuote on mahdollista saada myös 260 kg säiliössä AROFROST Neutraali jauhemainen paranne erityisesti pitkäaikaiseen 15 kg Säkki pakastukseen. Lisää tuotteen tilavuutta. Parantaa myös taikinankäsittely- ja nostatuskestävyyttä ÄGGIN Jauhemainen pintakäsittelyaine kahvileiville ym. 10 kg Säkki pintavoiteluun. Korvaa kananmunan. Äggin liukenee hyvin veteen ja antaa erittäin hyvän kiillon. Helppo voidella ja saada tasainen voitelujälki. Annostelu on vähäinen, joten se on riittoisa (65 g Äggin/1 l vettä). Tuotteen päällä se on pakastuksen kestävä.

21 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 21/23 Aromaticin kaikki aromit ovat paiston-, pakastuksen- ja sulatuksen kestäviä. Ne ovat myös rasva- ja vesiliukoisia. Aromit ovat pakattu 1 kg muovipulloihin, ellei toisin mainita. AROMIT VÄRILLÄ 4351 ROMMI-AROMI 6224 BANAANI-AROMI BANAANI-AROMI 5 kg/muo.k 6241 VADELMA-AROMI 5 kg/muo.k 6251 MANSIKKA-AROMI 5 kg/muo.k 6160 SPANISH MOCCA-AROMITIIVISTE AROMIT ILMAN VÄRIÄ 6030 LUONTAINEN MOKKA-AROMI 6762 LAKRITSI-AROMI 1,1 kg/pll 6104 LUONTAINEN VANILJA-AROMI 6090 AMERICAN COLA-AROMI 0,9kg/pll 6372 ROMMI-AROMI 6600 ARRAKKI-AROMI 6393 LUONT. SITRUUNA-AROMI 5kg/muo.k 6360 KONJAKKI-AROMI 6244 VADELMA-AROMI 6252 MANSIKKA-AROMI 6215 LUONT. APPELSIINI-AROMI 6220 BANAANI-AROMI 6071 VANILJA EXTRA ELINTARVIKEVÄRIT 6511 VIHREÄ VÄRI 1 kg/pll 6514 PUNAINEN VÄRI 1 kg/pll 6515 KELTAINEN VÄRI 0,9 kg/pll 6520 SININEN VÄRI 0,9 kg/pll 6529 MUSTA VÄRI 1,3 kg/pll

22 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 22/ KAKUNKORISTEET RUUSUT ovat kaakaovoista tehtyjä, kevyitä, pakastuksen kestäviä kolmilehtisiä koristeruusuja konditoriatuotteiden koristeluun. Tuotteet ovat pakattu 10 x 28 kpl / krt VAALEAN PUN TUMMAN PUN KELTAINEN PERSIKKA CHAMPANJA SININEN LOHENPUN VALKOINEN LILA KORISTELEHTI Kaakaovoista valmistettu koristelehti VIHREÄ konditoriatuotteiden koristeluun. 10x100 Kpl/krt 19. PAPERITUOTTEET LEIVINPAPERI Silikonilla käsitelty leivinpaperiarkki, kooltaan 1000 arkkia/1 Krt 43x56 cm PAPERIKAPSELI 75/21 Pergamiinista valmistettu wienerkapseli, kooltaan 2500 kpl/krt 75 x 21 mm. Painatus Tanskan lippu. Lisäksi paperikapseleita on saatavissa myös omalla nimipainatuksella. Kysy edustajaltamme lisää MUFFINSVUOKA Paperikapselin mitat ovat leveys ylä 68 mm, ala 1200 kpl/krt 50 mm ja korkeus 38 mm.

23 Tuotenro Tuotenimitys Tuotekuvaus Sivu 23/ MUUT TUOTTEET 2971 DUO LEIVINJAUHE Nostatusaine pehmeille kakuille, pikku- 15 kg Säkki leiville, kakkupohjille ja muille leivonnaisille BAKELS KUIVAHIIVA Aktiivinen nopeasti toimiva kuivahiiva, jolla on 20x500 g/10 kg Krt sama nostatusvoima kuin tuorehiivalla. Annostus 1/3 osa tuorehiivasta HYYTELÖIMISJAUHE PIT Hyytelöimisaine marja-, hedelmä- ym. täytteiden 25 kg Säkki valmistukseen. Tuotteesta valmistetut täytteet ovat pakastuksen- ja paistonkestäviä. Tuote kestää hyvin happamissa tuotteissa ja antaa täytteille hyvän leikattavuuden MASSAPUSSI ANTI-SLIP Karkeapintainen massapussi, jossa 72 kpl/rullassa. Tuotteita koskevissa lisäkysymyksissä myyntiedustajamme vastaavat ja auttavat teitä mielellään!

10 Vuotta. -Ammattilaisen asialla! Tuoteluettelo HoReCa-pakasteet. Voimassa alkaen syyskuu 2014. www.mondofresco.com CMYK 0/0/95/3 CMYK 0/0/70/5 CMYK

10 Vuotta. -Ammattilaisen asialla! Tuoteluettelo HoReCa-pakasteet. Voimassa alkaen syyskuu 2014. www.mondofresco.com CMYK 0/0/95/3 CMYK 0/0/70/5 CMYK 10 Vuotta -Ammattilaisen asialla! CMYK 0/0/95/3 CMYK 0/0/70/5 CMYK 0/0/30/5 CMYK 0/0/50/3 Tuoteluettelo HoReCa-pakasteet Voimassa alkaen syyskuu 2014 www.mondofresco.com Sivu 2 Mondo Fresco viettää juhlavuotta!

Lisätiedot

1 l vettä 200 g sokeria 120 g hiivaa 20 g suolaa 250 g kanamunia 150 g margariinia 2000 g vehnäjauhoja. Kaulaukseen 800 g kaulinta margariinia

1 l vettä 200 g sokeria 120 g hiivaa 20 g suolaa 250 g kanamunia 150 g margariinia 2000 g vehnäjauhoja. Kaulaukseen 800 g kaulinta margariinia 1 l vettä 200 g sokeria 120 g hiivaa 20 g suolaa 250 g kanamunia 150 g margariinia 2000 g vehnäjauhoja Kaulaukseen 800 g kaulinta margariinia Mittaa muut kylmät raaka-aineet paitsi kaulint aan tuleva margariini

Lisätiedot

Hyvä tietää leivästä

Hyvä tietää leivästä Hyvä tietää leivästä Kuitu tekee hyvää 1 Kuitu eli ravintokuitu on kasviperäisen ravinnon hiilihydraattiosa, joka ei hajoa eikä imeydy ohutsuolessa, vaan kulkeutuu suoliston läpi. Kuidut vähentävät energiantarvetta

Lisätiedot

Sokerilla on monta tehtävää

Sokerilla on monta tehtävää Sokerilla on monta tehtävää Erilaisten sokerituotteiden valikoima on nykyään laaja, ja sokeria voidaankin käyttää monissa eri elintarvikkeissa. Sokerilla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka joko

Lisätiedot

Eviran ohje 17027/3. Ainesosan määrän ilmoittaminen

Eviran ohje 17027/3. Ainesosan määrän ilmoittaminen Eviran ohje 17027/3 Ainesosan määrän ilmoittaminen Ainesosan määrän ilmoittaminen Eviran ohje 17027/3 Eviran ohje 17027/3 Käyttöönotto 25.2.2010 Tuoteturvallisuusyksikkö Hyväksyjä Esittelijä Annika Nurttila

Lisätiedot

TIETOA MAIDOSTA JA RAVITSEMUKSESTA

TIETOA MAIDOSTA JA RAVITSEMUKSESTA TIETOA MAIDOSTA JA RAVITSEMUKSESTA Toimitus Ulla-Marja Urho Marraskuu 2007 13. uudistettu painos Julkaisija Maito ja Terveys ry LUKIJALLE Kansalliset ravitsemussuositukset antavat suuntaviivat maan ravitsemus-

Lisätiedot

Nutrix on täynnä ravintotiedettä. Siellä lasketaan kaloreita, rasvoja, hiilareita ja vaikka mitä. Osa Nutrixin asukkaista jaksaa perehtyä viralliseen

Nutrix on täynnä ravintotiedettä. Siellä lasketaan kaloreita, rasvoja, hiilareita ja vaikka mitä. Osa Nutrixin asukkaista jaksaa perehtyä viralliseen 1 Nutrix on täynnä ravintotiedettä. Siellä lasketaan kaloreita, rasvoja, hiilareita ja vaikka mitä. Osa Nutrixin asukkaista jaksaa perehtyä viralliseen ravinto-oppiin yrittäen epätoivoisesti kontrolloida

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit

Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit Käyttö- ja asennusohje Kalusteliedet ja kalusteuunit Lue ehdottomasti laitteen käyttö- ja asennusohje ennen laitteen asennusta, liitäntöjen tekemistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot

Lisätiedot

syötävän hyvä lihaopas

syötävän hyvä lihaopas syötävän hyvä lihaopas nauta kulmapaisti ulkopaisti ulkofilee sisäfilee etuselkä niska sisäpaisti paahtopaisti kylki lapa rinta potka potka Valitse oikein, nautit parempaa. Naudanlihasta löydät oikean

Lisätiedot

Tiedätkö mitä haukkaat?

Tiedätkö mitä haukkaat? Vinkkejä parempiin valintoihin Valitse tuoteryhmistä tuotteita seuraavien kriteereiden mukaisesti: Maito ja piimä rasvaton Jogurtti, viili- ja rahka rasvaton vähärasvainen, enintään 1 % hiilihydraatteja

Lisätiedot

Five o`clock Tea Sekoitus mustaa Assam- ja Ceylonteetä. Tee on kuparinvärinen ja siinä on vahva maku. Sopii erityisen hyvin iltapäiväteeksi.

Five o`clock Tea Sekoitus mustaa Assam- ja Ceylonteetä. Tee on kuparinvärinen ja siinä on vahva maku. Sopii erityisen hyvin iltapäiväteeksi. Musta tee TeaHousen maustamattomat mustat teet Assam Voimakkaan makuinen intialainen tee Assam-laaksosta. Suklainen karvaus on tasapainossa siirappimaisen makeuden kanssa ja muodostaa toimivan kokonaisuuden

Lisätiedot

Ravinto ja liikunta tasapainoon!

Ravinto ja liikunta tasapainoon! Tee viisaita valintoja! Syö kasviksia, hedelmiä ja marjoja useita kertoja päivässä Syö täysjyväleipää ja -puuroa Käytä leivälle kasvirasvalevitettä ja suosi kasviöljyjä Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa

Lisätiedot

"EVÄITÄ ELÄMÄN ALKUUN" - vauva-ikäisen ruoka ja syöminen

EVÄITÄ ELÄMÄN ALKUUN - vauva-ikäisen ruoka ja syöminen Sosiaali- ja terveystoimi Ravitsemusterapia 2010 "EVÄITÄ ELÄMÄN ALKUUN" - vauva-ikäisen ruoka ja syöminen Vauvan ensimmäinen vuosi on täynnä uutta ja ihmeellistä opittavaa. Syöminenkin opetellaan pienin

Lisätiedot

Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi

Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta Suositus korkeakouluruokailun periaatteiksi Kela ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta Suosituksen laatinut työryhmä:

Lisätiedot

LEIKKI-IKÄISEN RUOKAVALIO

LEIKKI-IKÄISEN RUOKAVALIO LEIKKI-IKÄISEN RUOKAVALIO Leikki-ikäinen ruokailee Yhdessä syöden opitaan Uusia makuja Lapsen suhde ruokaan kehittyy kokemusten kautta. Ruokailutilanteen tulisi olla myönteinen ja lasta kannustava. Keskustelulla

Lisätiedot

Rehut. Hevosen ruokinnassa käytettävien rehujen tulee HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015. FT Elena Autio

Rehut. Hevosen ruokinnassa käytettävien rehujen tulee HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015. FT Elena Autio HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015 Rehut Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun kolmas osa käsittelee hevosen ruokavalion koostumusta

Lisätiedot

KAALI KALLE KIRSTILÄ ROBERT SEGER

KAALI KALLE KIRSTILÄ ROBERT SEGER PIENI SUURI KAALI nostaa lehtiensä suojiin kääriytyneen raaka-aineen ansaitsemaansa arvoon. Ruokatoimittaja Kalle Kirstilän ja palkitun huippukokki Petteri Luodon yli 60 herkullista ja yllättävääkin reseptiä

Lisätiedot

LISÄ- JA VIERASAINEET. alkoholijuomissa sekä yliherkkyys

LISÄ- JA VIERASAINEET. alkoholijuomissa sekä yliherkkyys LISÄ- JA VIERASAINEET alkoholijuomissa sekä yliherkkyys Sisällysluettelo JOHDANTO... 3 LISÄAINEET, VIERASAINEET JA APUAINEET... 4 LAINSÄÄDÄNTÖ... 5 TERVEYSRISKIN ARVIOINTI... 6 NUMEROTUNNUS (E-koodi)...

Lisätiedot

Vihkosessa mainittuja tuotteita myy ja valmistaa: EMO-TUOTANTO OY Jäniksenpolku 15, 70400 KUOPIO Puh. 017-3645 364, fax.

Vihkosessa mainittuja tuotteita myy ja valmistaa: EMO-TUOTANTO OY Jäniksenpolku 15, 70400 KUOPIO Puh. 017-3645 364, fax. VINKKIKIRJANEN KANKAANPAINOON Vihkosessa mainittuja tuotteita myy ja valmistaa: EMO-TUOTANTO OY Jäniksenpolku 15, 70400 KUOPIO Puh. 017-3645 364, fax. 017-3645 105 WWW: www.emotuotanto.fi Sähköposti: emotuotanto@emotuotanto.fi

Lisätiedot

EXPLORE ASIAN PAPUPASTAT, LUOMU

EXPLORE ASIAN PAPUPASTAT, LUOMU TUOTELUETTELO 2015 EXPLORE ASIAN Exploren Asian luomut papupastat ovat vegaanisia, gluteenittomia, matalahiilihydraattisia, omaavat korkean kuitupitoisuuden ja sisältävät kuivapainostaan jopa 40% proteiinia!

Lisätiedot

Järkipalaaopetuskuvat

Järkipalaaopetuskuvat Järkipalaaopetuskuvat Toimittajat Teija Keso on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tämä monitaitoinen nainen on lisäksi farmaseutti. Teija piti kaikkien käytännön toimenpiteiden

Lisätiedot

Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 Terveyttä ruoasta Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2014 Suositusten valmistelutyöryhmä: Mikael Fogelholm (puh.joht.) Ravitsemustieteen

Lisätiedot

FINIXA edustaa innovatiot laatua. INIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä. FINIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä

FINIXA edustaa innovatiot laatua. INIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä. FINIXA edustaa: innovatiota laatua omaa kehitystä FI 2012 Chemicar Europe on joka markkinoi tuotenimiä, tiöksi joka kehittää omia uotta sitten Chemicar aloitti Trisk ja Debrasel tuotteiden enkin vuosien jälkeen, Chemicar otteitaan, joista voidaan mainita

Lisätiedot

Maksasairaus ja ruokavalio

Maksasairaus ja ruokavalio Maksasairaus ja ruokavalio Maksalla on monia ravitsemukseen liittyviä tehtäviä. Maksasairauteen sairastuneen on tärkeää huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta hyvän ravitsemustilan ja sopivan painon säilyttämiseksi.

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY 1 LUONNOLLINEN ULKONÄKÖ, ERINOMAINEN SUOJA Puu on elävä materiaali, joka saa erinomaiset ominaisuutensa suoraan luonnosta.

Lisätiedot

KOMPOSTOINTI- OPAS. Teksti: Tiina Ikonen, Pohjois-Savon Martat ry

KOMPOSTOINTI- OPAS. Teksti: Tiina Ikonen, Pohjois-Savon Martat ry KOMPOSTOINTI- OPAS Teksti: Tiina Ikonen, Pohjois-Savon Martat ry SISÄLLYS- LUETTELO 2 KOMPOSTOINTIOPAS Kompostointi - helppoa ja palkitsevaa 4 Kompostoidaan kaikki maatuva 6 Kompostori, kehikko vai kasakomposti?

Lisätiedot

Tiedätkö mitä haukkaat? katso pakkausmerkinnöistä. Hyviä valintoja. pakkauksia lukemalla. www.kuluttajaliitto.fi

Tiedätkö mitä haukkaat? katso pakkausmerkinnöistä. Hyviä valintoja. pakkauksia lukemalla. www.kuluttajaliitto.fi Hyviä valintoja pakkauksia lukemalla Ravintosisältötaulukko Ravintosisältötaulukossa ilmoitetaan paljonko elintarvike sisältää - ravintoaineita sataa grammaa (100 g) tai - nesteiden kohdalla sataa millilitraa

Lisätiedot

Säätölaitteet 4 Tärkeitä tietoja 6 Oikea käyttö 6 Oman turvallisuutesi vuoksi 6

Säätölaitteet 4 Tärkeitä tietoja 6 Oikea käyttö 6 Oman turvallisuutesi vuoksi 6 Käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet on palkittu riippumattoman saksalaisen tekniset tarkastusviraston, TÜV SÜDin, hyväksymissinetillä helposti ymmärrettävän tyylinsä, perusteellisuutensa ja turvallisuusnäkökulmien

Lisätiedot

Tervetuloa Plandentin Orbis-maailmaan!

Tervetuloa Plandentin Orbis-maailmaan! Tuoteluettelo 2015 Sisältö Tervetuloa Plandentin Orbis-maailmaan! Edulliset hammashoidon perustuotteet Orbis on Plandentin oma tuotemerkki, joka sisältää kattavan valikoiman hammashoidon perustuotteita.

Lisätiedot

OY HEMPEL (FINLAND) AB

OY HEMPEL (FINLAND) AB Kiitos, kun valitsit Hempelin Tervetuloa lukemaan Hempelin veneenhoito-opasta. Näiden ohjeiden avulla maalausprojektisi onnistuu. Koko Hempel-valikoiman tietojen lisäksi oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet

Lisätiedot