Vaiheittaiset ohjeet Aidan rakentaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vaiheittaiset ohjeet Aidan rakentaminen"

Transkriptio

1 Vaiheittaiset ohjeet Aidan rakentaminen Aidan tyyppi Verkkoaita Verkkoaita on nopea asentaa, ja se on yksi edullisimmista ja helpoiten kunnossa pidettävistä aitatyypeistä. Kiviaidat Kivillä tai kuorikkeella täytetyistä metallikoreista on tullut erittäin suosittuja puutarhan eri alueiden erottimia. Tämän tyyppinen aita on helppo rakentaa itse, mutta aita vaatii lujan perustan, jos aiot täyttää metallikorit kivillä. Pensasaita Luonnonmukainen aita on helppo tehdä, mutta sitä on leikattava säännöllisesti. Seuraavat kasvit ja pensaat sopivat erinomaisesti aidaksi: lankaverkkoaitaan kiinnittyvä muratti, havupuut, puksipuut, pyökki ja mäntykasvit. Pensasaita ei kuitenkaan estä ei-toivottuja tulijoita niin hyvin kuin muun tyyppiset aidat. Puiset aidat Puu sopii luonnollisena materiaalina erittäin hyvin puutarhaan, ja siitä on helppo rakentaa erilaisia aitoja. Voit käyttää materiaalina erilaisia puita kaikkea eurooppalaisista lajikkeista hieman erikoisempiin puihin. Aidan kustannukset ja asennusmenetelmä määräytyvät pitkälti aidan korkeuden ja rakenteen mukaan. Paikan merkitseminen Päätä aidan paikka ja tasoita maanpinta mahdollisimman hyvin. Mittaa aidan pituus ja määritä pääty- ja keskipylväiden paikat. Jaa näiden väliin jäävät osuudet tasapitkiin osiin. Päätypylväät asetetaan vaakasuuntaan tulevien 4 metriä pitkien lautojen päihin. Hahmottele aita ensin paperille ja määritä, mitä ja minkä pituisia materiaaleja tarvitset. Kun tiedät aidan paikan, voit merkitä aidan korkeuden, eli tässä tapauksessa 1,80 metriä. Varmista narun avulla, että kaikki aidanpylväät ovat suorassa linjassa.

2 Kaksipuolinen pystylaudoitus Kaksipuolisella pystylaudoituksella tehty aidan väljä rakenne laskee tuulen läpi mutta antaa silti hyvän näkösuojan. Laudat ja pylväät on hyvä tehdä höylätystä ja kyllästetystä männystä tai muusta ulkokäyttöön soveltuvasta puusta. Vaakasuuntaan asetettavat laudat ovat kooltaan 1,8 x 14,5 x 400 cm, ja pystylaudat puolestaan 1,8 x 14,5 x 180 cm. Pylväät ovat kooltaan 6,8 x 6,8 x 270 cm. Lautojen välinen etäisyys Aseta aidanpylväät 4 metrin päähän toisistaan ja aseta välipylväät 2 metrin välein. Muista, että kaikkien pystylautojen tulisi olla yhtä kaukana toisistaan ja muodostaa 4 metriä pitkä aita. Täytä sen jälkeen aidassa olevat raot asettelemalla aidan toiselle puolelle tulevat laudat paikoilleen. Varmista pystylautojen kiinnitys kiinnittämällä kolme vaakasuuntaista poikittaistukea (ala-, keski- ja ylätuki) aidanpylväiden jommallekummalle puolelle. Voit käyttää tähän pystylautojen kanssa muuten samankokoisia mutta eripituisia lautoja. Pystylaudat kiinnitetään siis ruuveilla näihin vaakasuuntaisiin poikittaistukiin. Kuinka monta lautaa tarvitset? Esimerkki: haluat rakentaa 180 cm korkean aidan. Jos käytät leveitä 1,8 x 14,5 cm:n lautoja ja asettelet ne 7 cm:n päähän toisistaan, tarvitset yhtä metriä kohti 5 lautaa aidan etupuolelle ja 4 lautaa aidan takapuolelle. Yhteensä siis 9 lautaa yhtä aitametriä kohti. Jos teet siis esimerkiksi 12 metrin pituisen aidan, tarvitset 9 x 12 eli 108 kappaletta 180 cm:n pituisia lautoja. Kolmea vaakasuuntaista poikittaistukea (ala-, keski- ja ylätuki) varten tarvitset kolme lautaa jokaista 4 metrin aidanosaa varten. Koska 12 metrin pituinen aita rakentuu kolmesta osasta, tarvitset yhteensä 9 vaakasuuntaan tulevaa 4 metriä pitkää lautaa. Varaa muutamia ylimääräisiä lautoja pystylaudoitusta varten, koska rakentamisessa voi tulla hukkapaloja tai odottamattomia tilanteita. Kiinnitä laudat paikoilleen ruostumattomasta tai galvanoidusta teräksestä tehdyillä 4 x 30 mm:n ruuveilla. Vaakasuuntaisiin poikkipalkkeihin tarvitaan ruuveja seuraavasti: 3 x 3 ruuvia per lauta x 9 = 81 ruuvia. Pystylautoihin tarvitaan: 108 x 3 = 324. Yhteensä: = 405 ruuvia. Kohtien merkitseminen Merkitse aidanpylväiden paikat narun viereen (esimerkiksi pienillä merkkipaaluilla). Toimi näin, koska et voi käyttää naruun alun perin tekemiäsi merkintöjä enää siinä vaiheessa kun kaivat aidanpylväiden reikiä. Aidanpylväät on huomattavasti helpompi asettaa maahan jonkun toisen henkilön avustuksella. Kahdestaan on huomattavasti helpompaa esimerkiksi kiinnittää pitkät vaakasuuntaiset poikittaistuet paikoilleen ja juntata aidanpylväät maahan.

3 Aidanpylväiden reikien kaivaminen Aloita asettamalla kulmapylväät paikoilleen. Kaiva maahan kapea, noin cm syvä kuoppa kapealla lapiolla tai maaporalla. Kuopan tulee mennä kovaan maaperään asti, jotta pylväs pysyy jämäkästi pystyssä. Jos maaperä on kuivaa, voit helpottaa reikien kaivamista tai poraamista kastelemalla reikien kohdat ensin. Voit käyttää myös galvanoituja aidanpylväitä, jotka voi juntata suoraan maahan. Pylväiden lahoamisen estäminen Käsittele pylväät lahoamisen estämiseksi niin, että käsitelty alue ulottuu pylvään alapäästä 10 cm korkeudelle maanpinnasta mitattuna. Voit käyttää puun suojaukseen erilaisia kyllästysaineita tai bitumia. Yksi vaihtoehto on käyttää akryylimuovia, joka on kovettumisen jälkeen täysin vedenkestävä. Pylväät voi suojata lahoutumiselta myös asettamalla ne pylvästä halkaisijaltaan suuremman PVC-putken sisään. Pylväiden asettaminen Aseta pylväs merkitsemäsi keskiviivan kohdalle tehtyyn reikään. Käytä tikkaita apunasi ja junttaa pylväs maahan lekalla niin, että pylvään yläreuna on merkkinarun korkeudella. Tarkista vesivaa an avulla, että pylväs on pysynyt täysin pystysuorassa lekan iskuista huolimatta. Jos pylväs kääntyy maahan lyötäessä vinoon, voit suoristaa sen pylvään keskikohtaan kiinnitettävän puristimen avulla. Käytä aina työkäsineitä, jotta et saa tikkuja sormiisi. Betonin kaataminen Voit kiinnittää pylvään paikoilleen betoniseoksella. Valmistele seos ja kaada se reikään. Seoksen koostumus on: 1 kg karkeaa hiekkaa, 1 kg soraa ja 0,5 kg sementtiä. Voit käyttää myös nopeasti kuivuvaa kuivalaastia kaatamalla sitä suoraan säkistä reikään ja kaatamalla sen päälle vettä. Varmista, että pylväs pysyy pystysuorassa eikä pääse pyörähtämään paikoillaan. Käytä tarkistamiseen joko vesivaakaa tai luotilankaa. Lyö aidanpylväs lopuksi tukevasti maahan lekan varrella. Välipylväät Aseta välipylväät tekemiesi merkintöjen avulla aidan keskikohtaan. Kiinnitä tarvittaessa naru päätypylväisiin, jotta voit tarkistaa, että kaikkien pylväiden yläreunat ovat suorassa linjassa.

4 Vaakasuuntainen vesivaaka Varmista pitkän vesivaa an tai läpinäkyvän vedellä täytetyn puutarhaletkun avulla, että kaikkien pylväiden päät ovat samalla korkeudella. Varmista, ettei puutarhaletkussa ole ilmakuplia. Jos tämä ei onnistu, pylväiden päät voi luonnollisesti sahata myöhemmin oikean korkuisiksi. Vaakasuuntaisten lautojen kiinnittäminen Aloita alimmasta vaakasuuntaisesta laudasta ja kiinnitä se paikoilleen hieman maanpinnan yläpuolelle. Tarkista vesivaa an avulla, että lauta tulee vaakatasoon. Esiporaa ruuvien reiät ohuella terällä, jotta puu ei halkea. Ruuvaa kolme ruuvia jokaiseen kiinnityskohtaan. Kiinnitä seuraavaksi ylälauta ja lopuksi keskimmäinen lauta. Muista kiinnittää laudat tarkasti ja varmistaa vesivaa an avulla, että laudat ovat aivan vaakasuorassa. Puristimien käyttö ylimääräisenä kätenä Laudat on helpompi kiinnittää ruuveilla, jos kiinnität ne ensin puristimilla paikoilleen. Aidan osat kannattaa tehdä yksi kerrallaan, koska niissä voi tulla mittavirheitä. Etupuolen pystylautojen kiinnittäminen Aloita aidan näkyvimmän osan ensimmäisestä esimerkiksi taloa lähimmästä laudasta. Tarkista laudan asento aina vesivaa an tai luotilangan avulla. Laudat on helpompi asetella paikoilleen, jos teet muutamia 7 cm pitkiä apupaloja ja asetat niitä lautojen väliin. Tarkista lautojen välinen etäisyys säännöllisesti, koska lautojen leveys voi vaihdella. Takapuolen pystylautojen kiinnittäminen Kun etupuolen laudat on kiinnitetty, aloita uudelleen aidan alusta ja piirrä poikkitukiin merkkiviivat etupuolen lautojen väliin jäävän tilan keskikohtaan. Näin osaat kiinnittää aidan takapuolen ensimmäisen laudan juuri oikeaan kohtaan. Poikkitukiin on hyvä merkitä varmuuden vuoksi kaikkien välien keskikohdat. Tarkista lopuksi vesivaa an tai luotilangan avulla että kaikki laudat ovat suorassa. Portit Aidassa on myös hyvä olla portti. Portti on normaalisti 90 cm leveä ja yhtä korkea kuin itse aita. Jos haluat tehdä portista tukevan ja estää sitä vääntymästä, kiinnitä siihen kaksi lautaa vinosti 45 asteen kulmaan. Portin pylväät kiinnitetään samalla tavoin kuin aidan pylväät. Porttiin tarvitaan: saranat, säppi tai avaimella lukittava lukko sekä pultteja ja muttereita. Voit käyttää tarvittaessa kahta pidempää pylvästä portin oikealla ja vasemmalla puolella ja kiinnittää niiden välille poikkipuun, jolloin portin paino ei rasita aitaa liian paljon.

5 Pylväiden päiden suojat Voit viimeistellä pylväät niiden päähän kiinnitettävillä suojilla, jolloin sadevesi ei lahota puuta. Pylväiden päähän voi kiinnittää naulaamalla myös palan kattohuopaa tai pylvään pään voi sahata viistoksi.

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun

Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Vaiheittaiset ohjeet Majan rakentaminen puuhun Sopivan puun valitseminen Valitse muodoltaan ja rakenteeltaan sopiva puu ja varmista, että se on terve. Tämä on erittäin tärkeää, jotta majalla on tukeva

Lisätiedot

Rakennusprojekti. Rakenna istutuspöytä / kesäkeittiö

Rakennusprojekti. Rakenna istutuspöytä / kesäkeittiö Rakennusprojekti Rakenna istutuspöytä / kesäkeittiö Rakenna pihalle reilunkokoinen ja tukeva istutuspöytä, niin sinun ei tarvitse enää sotkea keittiössä ruukkujen ja multasäkkien kanssa. Pöytälevy on kestävää

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna kaksoissäleveräjä ja veräjätolpat

Rakennusohjeet Rakenna kaksoissäleveräjä ja veräjätolpat Rakennusohjeet Rakenna kaksoissäleveräjä ja veräjätolpat Kaunis kaksoisveräjä, joka on vieläpä helppo rakentaa. Eikös kuulostakin täydelliseltä? Työläin vaihe on asentaa tolpat, mutta sekään ei ole erityisen

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet L-taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 http://www.jussi-portaat.fi Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-taloportaan.

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden asennusohjeet

JUSSI-taloportaiden asennusohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden asennusohjeet Kokoamisohjeet suorille taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi Jussi puuportaan. Ohjeen

Lisätiedot

merkintävärillä. 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta

merkintävärillä. 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta merkintävärillä. 2. Merkitse terassin korkeus talon etuseinään liitunarulla. 3. Poista kaikki kasvualusta ja korvaa

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Rakennusprojekti Rakenna penkki, joka on samalla säilytyslaatikko

Rakennusprojekti Rakenna penkki, joka on samalla säilytyslaatikko Rakennusprojekti Rakenna penkki, joka on samalla säilytyslaatikko Rakenna penkki, jonka kannen alle voit kätkeä muovisen pehmustelaatikon. Laatikon ison lokeron mitat ovat 46 x 116 x 55 cm. Useimmat muoviset

Lisätiedot

Rakenna kasvilava. yksi tai kaksi kuormalavan kaulusta. Lasiluukun koon voi tällöin muuntaa kaulukseen sopivaksi.

Rakenna kasvilava. yksi tai kaksi kuormalavan kaulusta. Lasiluukun koon voi tällöin muuntaa kaulukseen sopivaksi. Rakennusprojekti Rakenna kasvilava Kasvilava on kuin pieni kasvihuone, jossa kasveja voi viljellä hiukan aiemmin ja suojaisemmin kuin avomaalla. Tämä kasvilava on mitoitettu Ikean Billy-kirjahyllystä yli

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet U-taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 http://www.jussi-portaat.fi Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi Jussi

Lisätiedot

Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet

Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet Piha-aitojen ja maaseutuaitojen asennusohjeet Tarvittavat työkalut ja materiaalit Metrimitta Merkkauspaaluja tai maalia aitatolpan paikkojen merkkausta varten

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos

Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos Pyörät kannattaa pysäköidä suojakatokseen. Tässä yksinkertaisessa pyöräkatoksessa pyörät ovat aina valmiina. Seiniin voi kiinnittää koukkuja ja hyllyjä pyöräpumpuille,

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna pergola

Rakennusohjeet Rakenna pergola Rakennusohjeet Rakenna pergola Nauti kesästä ilmavaan pergolaan luodussa romanttisessa puutarhahuoneessa. Miltä kuulostaisi oma ulkoilmakylpylä romanttisesti sisustetussa pergolassa? Tai viihtyisä puolivarjoisa

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna parvekelaatikko

Rakennusohjeet Rakenna parvekelaatikko Rakennusohjeet Rakenna parvekelaatikko ukkalaatikko kiinteällä ristikolla on katseenvangitsija parvekkeella tai terassilla. Se sopii myös tilanjakajaksi puutarhaan. os haluat istuttaa kasveja suoraan laatikkoon,

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

ALUSRAKENTEET JA TERASSILAUTOJEN SUOSITELTU LINJAUS

ALUSRAKENTEET JA TERASSILAUTOJEN SUOSITELTU LINJAUS ALUSRAKENTEET JA TERASSILAUTOJEN SUOSITELTU LINJAUS 400 mm Suunnittele terassilautojen linjaus huolella etukäteen, sillä alusrakenne valitaan linjauksen mukaan. Sadeveden käyttö puhdistuksessa: asenna

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin ..00 Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia ACO EG 0 -lattiakaivo on tarkoitettu asuintiloihin ja paikkoihin, joissa virtaama on korkeintaan, l/s. Kiinnitä kaivo paikoilleen levittämällä lapiollinen

Lisätiedot

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta.

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta. LUE SEURAAVAT OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT UUTTA GRANBERG-SAHALAITOSTA. SÄHKÖTYÖKALUJEN, KUTEN MOOTTORISAHOJEN, KÄYTTÖ VOI OLLA VAARALLISTA JA TUO MUKANAAN LOUKKAANTUMISEN TAI KUOLEMAN VAARAN.

Lisätiedot

Kolmioitten harjoituksia. Säännöllisten monikulmioitten harjoituksia. Pythagoraan lauseeseen liittyviä harjoituksia

Kolmioitten harjoituksia. Säännöllisten monikulmioitten harjoituksia. Pythagoraan lauseeseen liittyviä harjoituksia Kolmioitten harjoituksia Piirrä kolmio, jonka sivujen pituudet ovat 4cm, 5 cm ja 10 cm. Minkä yleisen kolmion sivujen pituuksia ja niitten eroja koskevan johtopäätöksen vedät? Määritä huippukulman α suuruus,

Lisätiedot

TAIFUUNIN MAAILMANPYÖRÄN RAKENNUSOHJEET

TAIFUUNIN MAAILMANPYÖRÄN RAKENNUSOHJEET TAIFUUNIN MAAILMANPYÖRÄN RAKENNUSOHJEET S i v u 2 LUKIJALLE Nämä ohjeet ovat tarkoitettu kaikille, jotka suunnittelevat leirilleen maailmanpyörää. Tämä kyseinen maailmanpyörä on tehty Versojen suurleirillä

Lisätiedot

Kylpytynnyrin kokoamisohje

Kylpytynnyrin kokoamisohje Kylpytynnyrin kokoamisohje Kiitos, kun hankit Tammepakk OÜn valmistaman kylpytynnyrin. Kylpytynnyristä saat nauttia vuosikausia. Tynnyrin kokoamista helpottaa, kun luet läpi tämän ohjeen ja käytät oikeita

Lisätiedot

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92 Siipiratasalus Petri Sinivuori 92 Tehtävänä on tehdä annettujen ohjeiden mukaan siipiratasalus, joka sopivalla moottorilla toimii myös sähkövoimalana. Silloin voima voidaan ottaa esim. vesihanasta ja patteri

Lisätiedot

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä

Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Rakennusprojekti Pitkä pöytä penkeillä Pitkä pöytä joka kestää ulkona seisomista ja jonka ympärille mahtuu monta ihmistä. Talläinen pöytä pitäisi olla jokaisessa puutarhassa. Pöytä ja ennen kaikkea penkit

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna ulkosuihku

Rakennusohjeet Rakenna ulkosuihku Rakennusohjeet Rakenna ulkosuihku Jokaisessa itseään kunnioittavassa puutarhassa on ulkosuihku kuumien päivien helpotukseksi. Seuraava vaihtoehto on helppo rakentaa ja liittää vesijohtoverkkoon. Suihkuteline

Lisätiedot

VAJA. [ Puu tekee kodin ]

VAJA. [ Puu tekee kodin ] VAJA [ Puu tekee kodin ] ENNEN KUIN ALOITAT Tässä vihkosessa selvitetään kahden erikokoisen vajan rakentamisohjeet: 6 m 2 (Kuutonen) ja 10 m 2 (Kymppi). Tarkoituksena on saada aikaan yksinkertainen, mutta

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Frisbeegolfadan rakennusohjeet - DiscGolfPark. Frisbeegolfrata rakennetaan kolmessa vaiheessa

Frisbeegolfadan rakennusohjeet - DiscGolfPark. Frisbeegolfrata rakennetaan kolmessa vaiheessa Frisbeegolfadan rakennusohjeet - DiscGolfPark Tässä oppaassa esitetään yksityiskohtaiset ohjeet DiscGolfPark-tuotteiden asennukseen. Oppaassa käsitellään DisCatcher-maalikorin, InfoBoard-opastaulun, Teesign-väyläopasteiden

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

Tuule200 tuulivoimalan 18 m maston maaperustuksen asennus

Tuule200 tuulivoimalan 18 m maston maaperustuksen asennus 1.2018 Tuulivoimalan maaperustus Tuule200 tuulivoimalan 18 m maaperustuksen asennus Tuulivoimalan masto... 2 Tuulivoimalan perustustyön suunnittelu... 2 Maston perustuksen osat... 2 Asennuspaikan valmistelu...

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi megawall GARDEN Bender Megawall Kaunis muuri, jolla voidaan rakentaa 1,05 m korkea tukimuuri. Sen mahdollistaa ainutlaatuinen rakenne ja geoverkkojärjestelmä. Muurikivet toimitetaan valmiiksi lohkottuina,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Painekyllästetty puu... 9 Puinen veräjä, tasapitkät pielet... 9. Kevytveräjä, YLEISMALLI... 10 Kevytveräjä, VERKKOTÄYTTEINEN...

SISÄLLYSLUETTELO. Painekyllästetty puu... 9 Puinen veräjä, tasapitkät pielet... 9. Kevytveräjä, YLEISMALLI... 10 Kevytveräjä, VERKKOTÄYTTEINEN... SISÄLLYSLUETTELO Porttitarvikkeet... Tolppa, FSC -merkittyä kovapuuta... Nostosalpa RAUTAVERÄJIIN... Yläsarana, kaksinkertainen, PUUVERÄJIIN... 2 Nostosalpa, 2, lukittaviin PUUVERÄJIIN... 2 Jousilukon

Lisätiedot

Ohjeet puukon lestallisen tupen tekemiseen. Varaa aikaa riittävästi. Saatat tarvita opettajan ohjeita lisäksi. Kuvien kohdalla mainittu, mistä

Ohjeet puukon lestallisen tupen tekemiseen. Varaa aikaa riittävästi. Saatat tarvita opettajan ohjeita lisäksi. Kuvien kohdalla mainittu, mistä Ohjeet puukon lestallisen tupen tekemiseen. Varaa aikaa riittävästi. Saatat tarvita opettajan ohjeita lisäksi. Kuvien kohdalla mainittu, mistä lähteestä ne on lainattu. Viitaniemen koulu / Hintsa 2017

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET Innoros Oy :: Paanakedonkatu 20 :: 28100 Pori :: Puh. 0424-852200 :: www.ultimatemarket.com Perustuksen teko Perustussuositus: Sorapatja, vähintään 20 cm paksu ja halkaisijaltaan

Lisätiedot

e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05

e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05 e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05 WWW.KASITYO.COM ONNISTUNUT JAKKARA 1. Listat ovat tasaisin välein ja naulat suorassa rivissä. Naulojen päät ovat puun sisässä, eikä yhtään naulaa vinossa. Naulauksessa

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

Liukuosan asennusohje

Liukuosan asennusohje Liukuosat asennetaan suorakulmaiseen aukkoon, jonka mitta on sama kuin osan mitta. Tarkistusmittaa aukko viistosti. Varmista, että luukut eivät ole vääntyneet kuljetuksessa. Osia voi säätää naputtamalla

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA

PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA KOKOAMISOHJE Varmista, että alusta johon kalusteen kokoat on riittävän tasainen. Aseta korokepalat alushirsien alle (ei kuitenkaan suoraan alushirsien reiän kohdalle),

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE

INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE WEATHER ENDURANCE WEATHER ENDURANCE INSPIRATIONS IDEOITA TERASSILLEJA PIHALLE Kotimainen LUNAWOOD LÄMPÖPUU on luonnollisin menetelmin valmistettu kaunis puumateriaali sisä- ja ulkokäyttöön. Se on ennen

Lisätiedot

kääntyvän suihkuseinän:

kääntyvän suihkuseinän: Näin asennat kääntyvän suihkuseinän: mallit: SS-450 / 650 / 750 / 850 sekä niistä kiinteän suihkuseinän ja -nurkan Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana

Lisätiedot

KOKOAMISOHJEET PIKKULIKKA PYLVÄSLAITURI. LIP-LAP LAITURI OY puh

KOKOAMISOHJEET PIKKULIKKA PYLVÄSLAITURI. LIP-LAP LAITURI OY puh KOKOAMISOHJEET PIKKULIKKA PYLVÄSLAITURI LIP-LAP LAITURI OY puh. 09 2764 440 Vantaanpuistontie 23, FI-01730 Vantaa www.lip-lap.fi e-mail: lip-lap@lip-lap.fi 2 Tervetuloa LIP-LAP -laiturin omistajaksi Onnittelut

Lisätiedot

Manual. Swim & Fun Scandinavia, Fagerholtvej 16, 4050 Skibby www.swim-fun.dk 1

Manual. Swim & Fun Scandinavia, Fagerholtvej 16, 4050 Skibby www.swim-fun.dk 1 Manual Dansk Svensk Suomi Norsk English Polish Nedgravning af pool...2 Nergrävning av pool...5 Tietoja uima-altaan kaivamisesta maahan...8 Nedgraving av bassenget...10 In-ground use of pool...13 Informacje

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA

PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA PERINTEINEN HIRSIKALUSTO KATOLLA KOKOAMISOHJE Varmista, että alusta johon kalusteen kokoat on riittävän tasainen. Aseta korokepalat alushirsien alle (ei kuitenkaan suoraan alushirsien reiän kohdalle),

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet

Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet Aidan pystytykseen on kaksi tapaa, betonivalu tai teräksinen maajalka Piha-, näkösuoja-, ja maaseutuaitojen asennusohjeet Tarvittavat työkalut ja materiaalit

Lisätiedot

Jakkara 18 mm:n liimapuulevystä

Jakkara 18 mm:n liimapuulevystä Jakkara 18 mm:n liimapuulevystä kannen leveys 290 mm Jakkara sivusta Jakkaran korkeus = jalka ylhäältä 18 mm (kansi) + 280 mm (jalat) leveys tästä kohtaa 270 mm 1 Jakkaran kansi sisältä päin Kannen koko

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10

Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10 Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10 Terassin kokoaminen ja perustaminen Terassi on tarkoitettu koottavaksi valmiiksi pohjustetulle ja tasatulle maalle. Perustamisessa on otettava huomioon mahdollinen

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

Laituripääty 2,5 x 6,0 kokoamisohje

Laituripääty 2,5 x 6,0 kokoamisohje 1/9 Laituripääty 2,5 x 6,0 kokoamisohje Asettele kiinnikkeet oikeaan järjestykseen, niitä on neljänlaisia. Tee puusta ja metallista ensin suora laatikko valmiiksi asti, ja kiinnitä ponttoonit vasta sitten.

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

TEE-SE-ITSE PIHAPELIMAALI PUUSTA

TEE-SE-ITSE PIHAPELIMAALI PUUSTA TEE-SE-ITSE PIHAPELIMAALI PUUSTA Kahdenkokoinen pihapelimaali a`la Jorma Piisinen. Maalin voi kääntää pienpelifutiksessa isompaan asentoon ja säbässä ja tennispallolätkässä pienempään asentoon. TARVIKKEET

Lisätiedot

Raskaan kaluston parhaat palat

Raskaan kaluston parhaat palat -lokasuojia YOUR SAFETY ON THE ROAD 1 2 3 B L R S H V 1 Yksikköpyörälokasuoja 500 1700 550 1100 540 75 792-DK1635 1 Paripyörälokasuoja 550 1700 550 1100 540 75 792-DK1640 1 Paripyörälokasuoja 600 1700

Lisätiedot

Altaan asennusohje. Suorakaiteen muotoinen allas Jasper 673 342 133. (tilavuus noin 25,45 m 3 )

Altaan asennusohje. Suorakaiteen muotoinen allas Jasper 673 342 133. (tilavuus noin 25,45 m 3 ) Altaan asennusohje Suorakaiteen muotoinen allas Jasper 673 342 133 (tilavuus noin 25,45 m 3 ) HUOMIO: Ennen asennusta säilytä allasta ja sen osia kuivassa paikassa, jossa on riittävä ilmanvaihto, suojassa

Lisätiedot

Freestanding Asennusohjeet

Freestanding Asennusohjeet sennusohjeet sennusvinkkejä 224 mm korkean ratkaisun kokoamiseen tarvitaan avustaja. Huomaa, että kaikissa seinästä irrallaan käytetyissä ratkaisuissa on oltava jalat kummallakin puolella. Jos sinulla

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

T-110.460 FYYSINEN TURVALLISUUS - ulkoalueet. Harri Koskenranta 3.2. 2005

T-110.460 FYYSINEN TURVALLISUUS - ulkoalueet. Harri Koskenranta 3.2. 2005 T-110.460 FYYSINEN TURVALLISUUS - ulkoalueet Harri Koskenranta 3.2. 2005 SUOJAUKSET UHKAT VAHINGOT 3.2. 2005 T-110.460 Koskenranta 2 SUOJAUKSET UHKAT VAHINGOT HAAVOITTUVUUS 3.2. 2005 T-110.460 Koskenranta

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

UPM SILMU-Pergola ASENNUS- JA RAKENNUSOHJEET

UPM SILMU-Pergola ASENNUS- JA RAKENNUSOHJEET UPM SILMU-Pergola ASENNUS- JA RAKENNUSOHJEET Onnittelut uuden UPM SILMU-Pergolan hankinnasta! MONIPUOLISESTI JA NAUTITTAVASTI Puiden lehteen puhkeavista kasvupisteistä nimensä saanut UPM SILMU-Pergola

Lisätiedot

Laituripääty 2,5 x 8,0 kokoamisohje

Laituripääty 2,5 x 8,0 kokoamisohje 1/9 Laituripääty 2,5 x 8,0 kokoamisohje Asettele kiinnikkeet oikeaan järjestykseen, niitä on neljänlaisia. Vältä koolinkien jatkosten laittamista samalle kohdalle. Tee puusta ja metallista ensin suora

Lisätiedot

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea.

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 2. Karmin leveysmitta on 15 mm oviaukkoa vähemmän, ja korkeusmitta on 30 mm oviaukkoa vähemmän. Näin väliin jää

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 03/2005 ASENNUS- JA HOITO-OHJE TREND- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo TREND-kylpyhuonekalusteet Asennuslistan mittatiedot laatikollisille TREND alakaapeille 600/900/1200x500x485 mm 2 Kaapin asennus

Lisätiedot

Vaja TEE ITSE PUUSTA

Vaja TEE ITSE PUUSTA Vaja TEE ITSE PUUSTA Ennen kuin aloitat Tässä vihkosessa selvitetään kahden erikokoisen vajan rakentamisohjeet: 6 m 2 (Kuutonen) ja 10 m 2 (Kymppi). Tarkoituksena on saada aikaan yksinkertainen, mutta

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

JONGLÖÖRAUSPALLOT VANTEET FLOWER STICK PUUJALAT SIKARILAATIKOT JALKAJONGLEERAUS

JONGLÖÖRAUSPALLOT VANTEET FLOWER STICK PUUJALAT SIKARILAATIKOT JALKAJONGLEERAUS Tee se itse! ROLA BOLA JONGLÖÖRAUSPALLOT VANTEET DEVIL STICK FLOWER STICK PUUJALAT SIKARILAATIKOT JALKAJONGLEERAUS ROLA BOLA Tarvikkeet: esim. viemäriputkea ja vaneria Rola bolan rullan voi tehdä puusta

Lisätiedot

LUMIESTEEN, KATTOSILLAN JA TIILIKATTO - ASKELMAN ASENNUSOHJE TRADI NOVA TIILELLE

LUMIESTEEN, KATTOSILLAN JA TIILIKATTO - ASKELMAN ASENNUSOHJE TRADI NOVA TIILELLE SIVU 1(5) LUMIESTEEN, KATTOSILLAN JA TIILIKATTO - LUMIESTE A. SIJAINNIN SUUNNITTELU - Sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen

Lisätiedot

VAAJA ulkoverhouspaneelin asennusohje

VAAJA ulkoverhouspaneelin asennusohje ulkoverhouspaneelin asennusohje on kertaalleen pintamaalattu ulkoverhouspaneeli, joka on mahdollista naulata piilosta. Piilokiinnittämällä ulkoverhouspaneelit julkisivusta saadaan naulaton. Piilokiinnitys

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Asennusohje. Viivytys- / sadevesisäiliö

Asennusohje. Viivytys- / sadevesisäiliö Asennusohje Viivytys- / sadevesisäiliö Viivytys- / sadevesisäiliön asentaminen Olet tehnyt erinomaisen valinnan valitessasi Pipelife viivytyssäiliön. Tutustu huolellisesti viivytyssäiliön asennusohjeisiin

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

Kestopuutuotteet priimaluokan piharakentamiseen

Kestopuutuotteet priimaluokan piharakentamiseen Kestopuutuotteet priimaluokan piharakentamiseen Kun rakennat ulos, kestopuu on paras puumateriaali, jonka voit valita. PrimaTimberin kestopuu on painekyllästetty puun sydämeen asti, mikä antaa sille erinomaisen

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella.

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. 2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. NÄKYMÄ EDESTÄ Mitat: Korkeus max. 80 cm Syvyys n. 75 cm Leveys n. 100-160 cm riippuen siitä,

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

Merkitsemien. Tiedoksi

Merkitsemien. Tiedoksi ASENNUSOHJE -2- Unihak järjestelmäteline muodostuu pystysaloista mallia FSB ( bajonetskarv) ja LB ( längdbalk) juokusupalkeista joita yhdistävät tavallisesti ERB (enrörbalk) jokat. Telineen leveys voi

Lisätiedot

NÄIN KOKOAT GT-KATOKSEN TARVITTAVAT TYÖKALUT # kaksi 17mm kiintoavainta, rautaviila # kahdet tikkaat # ruuvin väännin/porakone

NÄIN KOKOAT GT-KATOKSEN TARVITTAVAT TYÖKALUT # kaksi 17mm kiintoavainta, rautaviila # kahdet tikkaat # ruuvin väännin/porakone GT-KATOS Siisti ympäristöön istuva katos suojaa autot, veneet ja työkoneet ilmansaasteilta, puiden oksilta, lehdiltä ja sateilta. Katoksia voidaan jatkaa 2500mm moduleilla tai tarpeen muuttuessa myös lyhentää

Lisätiedot

LUKU 10 PAKETOITUJEN TAVAROIDEN KUORMAUS JA KIINNITYS. 1. Yleistä

LUKU 10 PAKETOITUJEN TAVAROIDEN KUORMAUS JA KIINNITYS. 1. Yleistä LUKU 10 PAKETOITUJEN TAVAROIDEN KUORMAUS JA KIINNITYS 1. Yleistä 1.1. Tässä luvussa selostetaan kuljetuspaketeiksi muodostettujen tavaroiden kuormaus- ja kiinnitysperiaatteet kuormattaessa tavaroita matalalaitaisiin

Lisätiedot

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi Baarikaappi Jatketaanpa samoilla linjoilla kuin edellisessä artikkelissa "tynnyrin mallinen baarikappi". Tällä kertaa esitellään hieman tavanomaisempi baarikaappi, joka on myöskin huomattavasti helpompi

Lisätiedot

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT EPDM-kumiset VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT RAKENNUS / ASENNUSOHJE Myynti: Maahantuonti: Maan kaivaminen Kun altaan rakennuspaikka on valittu, maahan kaivetaan pohjapiirustusten mukainen kaivanto.

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN

LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN Yleistä Rakennettiinpa muurikivistä ladottavaa seinämää vain muutaman kymmenen senttimetrin korkuisena, tai pariin metriin nousevana

Lisätiedot

HINTATAULUT. Hinnat verottomia: alv 0 % Sovitaan erikseen, nämä tuotteet eivät ole meillä varastotuotteena, vaan teemme ne tilausten mukaan.

HINTATAULUT. Hinnat verottomia: alv 0 % Sovitaan erikseen, nämä tuotteet eivät ole meillä varastotuotteena, vaan teemme ne tilausten mukaan. HINTATAULUT Hintojen merkitseminen on vähittäismyymälässä keskeinen työtehtävä. Merkintöjen pitäisi olla siistejä ja selkeitä sekä näkyvästi esillä. Alumiiniseen telineeseen saa A4- tai A5-kokoisen paperin

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje

Tynnyrisaunan asennusohje 2017-09-29 Tynnyrisaunan asennusohje 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät

Lisätiedot

Teräsrakenteiden palosuojaus

Teräsrakenteiden palosuojaus Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-05 PROMATECT-L on palamaton levy, jota käytetään teräs- ja betonirakenteiden suojaamisen tulipaloilta. Levy on valmistettu epäorgaanisesta kalsiumsilikaatista, joka

Lisätiedot