Meilahden seurakunnan aikuiset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Meilahden seurakunnan aikuiset"

Transkriptio

1 Meilahden seurakunnan aikuiset Syyskausi 2015

2 Jumalanpalvelukset Messu ja kirkkokahvit Meilahden kirkossa sunnuntaisin klo 11, joista teemamessuja: 6.9. Slangimessu, Slangikuoro, joht. Matti Reittamo Sairaalasielunhoidon kirkkopyhä, Kampin Laulu, joht. Kari Turunen Puuhamessu / Tuomaan Lastenkirkon avajaismessu, laulumuskarilaiset Messu, Kamarikuoro Kaamos Ystävyysseurakuntatyön kirkkopyhä, kirkkokahveilla vieraana Leena Saastamoinen, joka kertoo Sortavalasta Lähetyksen kirkkopyhä, Kampin Laulu Messu, Munkkiniemi Ensemble la klo 16 Tyhjän sylin messu Vapaaehtoistoiminnan kirkkopyhä, Salem Brass Band Messu, Kamarikuoro Kaamos adventin Puuhamessu, messun jälkeen myyjäiset ja Rakenna Joulupuu -keräys la klo 18 Pyhäinpäivän iltakirkko Itsenäisyyspäivä, partiolaisten kirkkopyhä Lapsille on varattu messuihin leikkipiste ja puuhapussit. Länsi-Pasilan kappelissa Messu ja kirkkokahvit sunnuntaisin klo 14, joka kuun toisena ja viimeisenä sunnuntaina syys-marraskuussa, alkaen Länsi-Pasilan kappelin 30-vuotisjuhlamessu ja ohjelmalliset kirkkokahvit sunnuntaina klo 14. Valon ja Ilon messu torstaisin 17.9., ja klo 18. Messu ja Rakenna joulupuu -keräys 1. adventtina klo 14 Itä-Pasilan seurakuntakodissa Messu sunnuntaisin klo 12, joka kuun ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina, Opastinsilta 6.

3 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa Luottamuksen messu 3.9., 8.10., ja klo Kerran kuussa vietettävä iltakirkko Sanan ja ehtoollisen äärellä. Kaikille avoin ehtoollishartaus Pikku Huopalahden Wilhelmiinassa tiistaisin 15.9., , ja klo Osoite: Taavetti Laitisentie 4 Lisäksi Teemalliset iltapäiväkahvit, kirkkoherra Hannu Ronimuksen johdolla Wilhelmiinassa (Kirkko yhteiskunnallisena vastuunkantajana), (Suomi rauhanturvaamisen suurvalta) ja (Kauneimmat Joululaulut)

4 Toimintaa alueittain Meilahden kirkossa ja Tuomaankirkossa Maanantaisin Miesten maanantaiseura klo Ohjelmallinen iltapäivä eläkeikäisille miehille, keskustelua alustuksen pohjalta Hengellinen väkivalta, Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja, valtiotieteiden tohtori Jouni Valkila Ikääntyminen ja muistin heikkeneminen Afrikka Kirkko rahapulassa? keskustelua kirkkoherra Hannu Ronimuksen, yhteisen kirkkoneuvoston jäsenen Pertti Hyvärisen ja kamarineuvos Kari Rahialan alustusten pohjalta. Joulupuuroa, kahvia ja adventin Sanaa. Lisäksi ti Ruskaretki Sammattiin ja Suomusjärvelle yhdessä Naisten Forumin kanssa. Tiistaisin Naisten Forum Syyskauden teemana on yhdenvertaisuus. Kokoontumiset Meilahden kirkon seurakuntasalissa tiistaisin klo Toteutuuko yhdenvertaisuus suomalaisessa yhteiskunnassa? Entä kirkon piirissä? seurakuntaneuvoston jäsenet, Pertti Hyvärinen ja Liisa Mustajärvi alustavat. Ruskaretki Sammattiin ja Suomusjärvelle. Tutustutaan vanhoihin puukirkkoihin ja paikallisiin nähtävyyksiin. Puolisot ja Miesten maanantaiseuralaiset tervetulleet mukaan. Romanikulttuuri, palveluohjaaja Tuula Blomerus Suunnittelukokous, suunnitellaan vuoden 2016 ohjelmaa Mitä on erityisopetus? erityisopettaja, Riitta Eloranta Kirjalliset joulukahvit Kansainvälisen diakonian kuukausitapaamiset kts. sivu 8. Cafe Tuomas Tuomaankirkolla klo Lähetyksen ompelupiiri, kerhotila, Jalavatie 6, joka toinen tiistai (parilliset viikot), ajalla

5 Keskiviikkoisin Kaikille avoin ohjelmallinen Keskiviikkokerho klo (entinen torstaipiiri). Tied. Sirkku Kuusanmäki. Ateriapalvelulounas klo , ajalla , hinta 2 e. Avoin rukouspiiri Meilahden kirkon kappelissa klo 19 Miesten juttuilta Tuomaankirkon kerhotilassa 2.9., 30.9., , ja klo Tied. lehtori, erityisopettaja Juha Hätinen, p Keskusteluillat työikäisten miesten elämänkysymyksistä ja arvoista. Torstaisin Nuorten aikuisten Meikun olkkari Meilahden kirkon alakerrassa 10.9., 1.10., , , , ja klo 18 Rentoa yhdessäoloa jutustelun, pelailun ja kahvittelun merkeissä. Tapahtumia Meilahti-päivät Päivien tarkempi ohjelma kotisivuillamme. Sanan ja Rukouksen -ilta Tuomaankirkossa lauantaina 12.9., ja klo Iltojen opetus rovasti, Heikki Hilvo. Tied. Heleena Hilvo p Adventtimyyjäiset ja Rakenna joulupuu -tapahtuma su Puuhamessun jälkeen klo Senioriväen puurojuhlat ma ja ti klo Ilm. pe menn. virastoon p , Käynti Meilahden kirkon alakertaan, kappeliin sekä Tuomaankirkon kerhotilaan Jalavatie 6b puolelta.

6 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa Maanantaisin Äiti Teresa -piiri klo Neulotaan lappuja ja kootaan niistä peittoja Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Mukaan voi tulla myös oman käsityön kanssa tai vain tapaamaan toisia, laulamaan ja kahvittelemaan. Tiistaisin Rovastikunnallinen Maahanmuuttajanaisten ruokapiiri tiistaisin 8.9., , ja klo Tervetuloa! Eri kulttuurit kohtaavat, yhdessäoloa. Lisätiedot Sirkku Kuusanmäki. Vapaaehtoisten ilta klo Illat on tarkoitettu Meilahden seurakunnan vapaaehtoisille ja kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Tule tapaamaan muita vapaaehtoisia ja työntekijöitä vaihtuvan ohjelman, kahvin ja teen äärelle. Keskiviikkoisin Äijäkuppila klo 13 15, Kuppilassa ei tyrkytetä muuta, kuin kahvia. Raamattupiiri klo 18-19, joka toinen viikko Torstaisin Raamattukahvila Raamattu tutuksi klo Miten ja milloin Raamattu on syntynyt? Mikä on Raamatun keskeinen sanoma? Raamatun lukeminen yksin ja yhdessä Raamattukahvilan jälkeen ilta jatkuu Luottamuksen messulla klo Perjantaisin Lounas klo , alkaen 11.9., hinta 3/1 e. Rusan Rastissa on seurakuntalaisten käytettävissä vapaaehtoisvoimin ylläpidetty ompelunurkkaus, jossa voi ommella ompelukoneella ja saumata saumurilla. Tiedustelut Lauri Anttila.

7 Länsi-Pasilan kappelissa Maanantaisin Varttuneen väen päiväkahvit parittomina viikkoina klo 13, alkaen 7.9. Kohtaamispaikka ja kahvila kaiken ikäisille parillisina viikkoina klo 15, ajalla Tiistaisin Rukousaamiainen kuukauden ensimmäisenä ja neljäntenä tiistaina klo 8, Aamupalatarjoilu 4/2 e. Ehtoollishetki 8.9., 6.10., ja Torstaisin Siionin virsi -seurat ja klo 18. Keskusteluillat uskon keskeisistä asioista ja klo 18. Tapahtumat Pasila-päivän toritapahtuma Maistraatintorilla la 5.9. klo Evankelisen lähetysyhdistyksen lauluseurat su 6.9. klo Pasilalaisten joulujuhla to klo TILA- JA TOIMITUSVARAUKSET kaste, häät ja hautajaiset Kirkkoherranvirastosta: ma ja pe klo ja ke klo p Kaste- ja hääjuhlia sekä muistotilaisuuksia varten seurakuntalaisilla on mahdollisuus saada juhlatilat käyttöönsä maksutta. Vuokraamme tiloja muuhun juhla- ja kokouskäyttöön.

8 Diakonia auttaa ja tukee Diakonian puhelinajanvaraus: tiistaisin klo 10 11/talousasiat. Koti- tai sairaalakäyntiä sekä keskusteluaikaa varatessanne voitte soittaa muinakin aikoina. Länsi-Pasilan ja Meilahden alueet: diakonissa, työalavastaava Sirkku Kuusanmäki p tai Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden alueet: diakoni Henri Isokuortti p tai Valtakunnallinen Palveleva Puhelin p Kansainvälisen diakonian vapaaehtoisten kuukausitapaamiset Tuomaankirkon kerhotilassa 8.9., 6.10., ja klo Tied. Tiina Linkoaho p , Ateriapalvelu keskiviikkoisin Meilahden kirkolla kts. sivu 4.

9 Vapaaehtoisille Onko sinulla aikaa tehdä hyvää? Haemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia monipuolisiin tehtäviin. Tehtävien lisäksi tarjoamme koulutusta ja tehtäväkohtaisen perehdytyksen sekä vapaaehtoisten iltoja. Vapaaehtoistoiminta on yhteiskuntamme toimivuuden kannalta yhä tärkeämpi osatekijä - tule mukaan! Löydä oma paikkasi alakouluikäisten kohtaamis- ja ajanviettopaikasta, päihteettömästä nuorten yökahvilasta, katupäivystyksestä Pikku Huopalahdessa, lähimmäis- tai ateriapalvelusta, pienistä kodin remonttitehtävistä, talkoista, kuorotoiminnasta, messuavustajan tehtävistä Jumalanpalveluksessa, käsitöistä tai myyjäisistä... Meilahden seurakunnan Vapaaehtoistoiminnan esite on päivitetty ja se on noudettavissa toimipisteistämme. Tiedot Vapaaehtoisten illoista kts. s. 6. Vapaaehtoisten päiväretki Nuuksion kansallispuistoon lauantaina klo 9.30 Meilahden kirkolta, paluu klo 16. Retkeläisillä on mahdollisuus lähteä maastoon tai vaihtoehtoisesti tehdä pienempiä päiväkävelyitä Haltian luontokeskuksesta käsin. Maastoon lähtevä ryhmä on maastossa noin kolme tuntia ja syö retkikeittimillä itse tehdyn lounaan. Haltian luontokeskuksen ryhmällä on käytössään tila, jota voi käyttää tukikohtana. Samassa tilassa juomme yhteiset lähtökahvit, kun maastossa ollut ryhmä pääsee paikalle. Retkelle ilmoittautuneet saavat retkikirjeen. Ilm. ja tied. pe mennessä Lauri Anttilalle.

10 Konsertit ja kuorot Konsertit Meilahden kirkossa: Pe klo 19 Runon ja sävelen ilta (Lastensairaala 2017 hyväksi) Kamarikonsertti Pekka Tarkela, laulu Custav Djupsjöbacka, piano Tapani Länsiö, kerronta La klo 18 Dandelion Moon Festival: Uudenkuun hyväntekeväisyyskonsertti Vähävaraisten lasten koulun hyväksi Pekingissä. Ennen konserttia huutokauppa, kiinalaisten vieraiden ja koulun esittely klo Pe klo 19 Kamarikonsertti Dedications 1 Olli-Pekka Tuomisalo, saksofoni Risto-Matti Marin, piano Mikko Arlin, lyömäsoittimet Sebastian Fagerlund, Mika Kuuskankare, Tim Page, Juho Miettinen, Robert Kritz, Tapio Räihälä, Perttu Haapanen ja Max Savikangas Su klo 18 Kamarikonsertti Annemaria Åström, viulu Sonja Fräki, piano Sibelius, Nielsen, Juha T Koskinen: Balladi KANTAESITYS Konsertteihin on vapaa pääsy ellei toisin mainita.

11 Pe klo 19 Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan laulajien konsertti (lipunmyynti) Su klo 18 Rutter: Requiem Meilahden kamarikuoro esittää solistin ja soitinyhtyeen kanssa John Rutterin Requiemin pyhäinpäivän tunnelmissa La klo 19 SaturdayNightGospel Lahden gospelkuoro, joht. Marjaana Turunen Aboa Gospel, joht. Silvia Koski Gospel Helsinki, joht. Nina Pakkanen Bändit. Liput 10/5 e. Su klo 18 Kansallioopperan solistiyhdistyksen perinteinen joulukonsertti (lipunmyynti) La klo 19 GospelChristmas/ Gospel Helsinki Su klo 18 Kampin Laulun joulukonsertti Ke klo Muntra musikanter joulukonsertti Kahvia & Musiikkia Länsi-Pasilan kappelissa sunnuntaina klo 16 Länsi-Pasilan urkujen 10- vuotisjuhlakonsertti Anna Immonen, sopraano Pete Vuorio, urut

12 Konsertit Tuomaankirkossa: Pe klo 19 Kamarikonsertti Kaksi näkökulmaa rakkauteen Jarno Lehtola, tenori Sonja Leván, piano Anton Webern: Fünf Gesänge nach Gedichten von Stefan George, op. 4 Robert Schumann: Dichterliebe, op. 48 Pe klo 19 Kamarikonsertti Magnificat Lauluyhtye Straumr Tyylillisesti vaihteleva ohjelma sisältää Maria-aiheisia teoksia eri aikakausilta sekä mm. Edvard Griegin psalmeja. Lauluyhtye Straumrin nimi viittaa Rauman kaupungin historialliseen nimeen Helsingin kamarikuorosta toisilleen tuttujen laulajien perustaman yhtyeen ensiesiintyminen tapahtui Rauman Festivossa vuonna To klo 19 Kamarikonsertti Lamentatio David Hackston, kontratenori The English Vocal Consort of Helsinki Kaisa Ruotsalainen, viulu Anna Pohjola, viulu Martti Laivuori, sello Mikko Ikäheimo, luuttu ja teorbi Mirjam Kytöseppä, urut Kauneimmat joululaulut su klo 18 Länsi-Pasilan kappelissa ti klo 19 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa la klo 14 Lasten kauneimmat Tuomaan Lastenkirkossa, mukana muskarilaiset la klo 16 Lasten kauneimmat Tuomaan Lastenkirkossa, erityisesti vauva- ja taaperoperheille su klo 18 Meilahden kirkossa

13 Kuorot Meilahden kamarikuoro maanantaisin klo Tiedustelut kanttori Pete Vuorio Gospel Helsinki Meilahden kirkolla keskiviikkoisin klo , ajalla Lauantaina 5.9. Gospelworkshop + koelaulut Tuomaankirkossa klo 12-14, koelaulut klo (kahvitarjoilu klo ). Muskari ja Laulumuskari 4-6 vuotiaille Ruskeasuon seurakuntakeskuksessa torstaisin * Vauvamuskari (3kk-12kk) * vuotiaat * vuotiaat * Laulumuskari 4-6 -vuotiaille (ilman vanhempia) Muskarit 6kk -3 vuotiaille Meilahden kirkon nuorisotilassa keskiviikkoisin alkaen Tied. ja ilm. Anna Hanski, Meidän suhde?! parisuhteesta ja perheestä kolmen lauantaiaamupäivän kestoinen sukellus pari-/ perhesuhteeseen Ruskeasuon seurakuntakeskuksessa la 12.9., ja klo 9-12 Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Mia Malm Katso tarkempi ohjelma kotisivuiltamme.

14 YHTEYSTIEDOT Papisto Ronimus Hannu, kirkkoherra Wennerström Johan, kappalainen Krans Virva Pasi Riepponen Kanttorit Pakkanen Nina, työalavastaava Vuorio Pete Katariina Kopsa Paaso Jenni, muskariopettaja ja Diakoniatyöntekijät Kuusanmäki Sirkku, diakonissa, työalavastaava Anttila Lauri, diakonisen vapaaehtoistoiminnan projektityöntekijä Henri Isokuortti Lastenohjaajat Lind Reija Malm Mia Lindfors Nadja Nuorisotyönohjaajat Laakso Anni, työalavastaava, Aalto Anu Porkkana Suntiot Hietalahti Hannu, pääsuntio Juvonen Jani Nygren Ari Sammela Eeva-Liisa Kirkkoherranvirasto Nöyränen Liisa, srk-sihteeri Kartano Johanna, srk-sihteeri ma ke TOIMIPAIKAT Meilahden kirkko ja Tuomaan Lastenkirkko Pihlajatie 16, p / suntio, aluepappi Hannu Ronimus, p Länsi-Pasilan kappeli Maistraatintori, Winqvistinkatu 2, aluepappi Johan Wennerström, p Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti Tenholantie 6 Kirkkoherranvirasto Jalavatie 6 b, Helsinki, p , avoinna ma ja pe klo 10 14, ke klo 14 18, ti ja to suljettu (lapsille, nuorille)

15 Meilahden seurakunnan lapset ja nuoret

16 Jumalanpalvelukset Tuomaan Lastenkirkon avajais Puuhamessu Tuomaankirkossa Mikkelin päivänä, sunnuntaina klo klo adventin Puuhamessu Meilahden kirkossa sunnuntaina klo 11, Meilahden ala-asteen kuoro, johtaa Kaisa ja Ari Pärnänen. Nuorten Irkkumessu perjantaina klo 19. Jumalanpalvelus Länsi- Pasilan kappelin 30-v. juhlan ja Jumalan kunniaksi irlantilaisen musiikin sävelin, seurakunnan nuorten toteuttamana. Valon ja ilon messu nuorten toteuttamana Länsi-Pasilan kappelilla torstaina klo 18. Mukana muusikko Tommi Kalenius, Virva Krans, Pasi Riepponen ja nuoret. Pyhäkoulu Länsi-Pasilan kappelilla sunnuntaisin klo 11, ei Puuhamessupäivinä. Perhekerhot Meilahden kirkolla tiistaisin klo Tiedustelut: Reija Lind Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa perjantaisin klo Tiedustelut: Mia Malm Musiikkileikkikoulut ja Lasten Kauneimmat Joululaulut löytyvät musiikkia -osiosta.

17 Meilahden kirkkokiinteistössä on seurakunnalla käytössään kaksi kirkkosalia. Toinen niistä on Meilahden kirkko, josta käytetään myös nimitystä Laupiaan Samarialaisen kirkko ja se toimii seurakunnan pääkirkkona. Pienempi kirkkosaleista on Tuomaankirkko, joka saa su klo 11 vietettävässä Mikkelinpäivän messussa nimekseen Tuomaan Lastenkirkko. Nimensä mukaisesti siinä tapahtuva toiminta on erityisesti suunnattu lapsille ja heidän perheilleen. Kirkkosalin sisustuksessa värikkäine tekstiileineen, on huomioitu lasten omia toiveita siitä, millaisessa kirkossa heidän mielestään olisi mukava käydä. Tuomaan Lastenkirkossa toimitetaan mm. seurakuntamme perhe- ja Puuhamessut sekä erilaiset lapsille suunnatut kirkkohetket. Lastenkirkko soveltuu erinomaisesti myös kastetoimituksien järjestämiseen. Kummassakin kirkkosalien yhteydessä on käytössä erillinen seurakuntasali, missä kastekahvien ja muiden tilaisuuksien järjestäminen onnistuu mukavasti. - Hannu Ronimus

18 Alakouluikäiset Kerhotoiminta alkaa tiistaina 1.9. Kaikki ilmoittautumiset mestat.fi/meilahti ->tytöt ja pojat kautta. Kerhot ja kurssit Meilahden kirkolla Liikuntakerho tiistaisin klo vuotiaat tytöt ja pojat. Ilmainen! Ei erillistä ilmoittautumista. Hauskaa liikuntaa, leikkiä unohtamatta. Kokkikurssit Kursseilla tehdään helppoja ruokia, leivonnaisia ja välipaloja. Kurssit kestävät 4 kertaa ja maksavat 10 e./kurssi. klo Länsi Pasilan kappelilla Näytelmäkerho tiistaisin klo 15 16, alkaen luokkalaisille, valmistamme näytelmiä koulukirkkoihin. Tarjolla pientä välipalaa. Helmiryhmä ti klo 16 17, alkaen luokkalaisille tytöille. Ryhmässä puhutaan tyttöjen juttuja askartelun, leivonnan ja muun ohjelman lomassa. Ilm mennessä. Ryhmän otetaan max. 8 tyttöä. Tulossa myös viikonloppuleiri äideille ja tyttärille. Kokkikurssi vuotiaille Kurssi kestää 4 kertaa, perjantaisin 2.10., 9.10., ja klo 14-15, hinta 10 e. Ilm. mennessä. Skidipirtti 7-13-vuotiaille perjantaisin klo Pirtissä askarrellaan, leivotaan, pelataan lautapelejä tai vain ollaan kavereiden kanssa. Mukana illoissa työntekijä seurakunnalta ja nuorisotalolta sekä koulutettuja vapaaehtoisia SkidiPirtissä alakouluikäisten joulujuhla.

19 Muuta Syysloman päiväleirit klo 9-16 Länsi-Pasilan kappelilla. Askartelemme, leivomme, leikimme ja pelaamme niin sisällä kuin ulkona sekä teemme retkiä. Hinta 20 e./päivä sisältää lounaan välipalan ja ohjelman. Ennakkoilmoittautuminen. Lastenpäivä perhetapahtuma Länsi-Pasilan kappelilla pe klo Kerholaisten järjestämä tapahtuma lapsille ja heidän perheilleen. Kerhojen Joulujuhlat Länsi-Pasilan kappelilla pe klo Kaikki alakouluikäisten toimintaan liittyvät tiedustelut: Anu Aalto Nuoret ylä-asteikäisistä ylöspäin Syyskauden viikkotoiminta alkaa viikolla 36. Kaikki ilmoittautumiset mestat.fi/meilahti ellei toisin mainita. Länsi-Pasilan kappelilla Rippikoulujen Jähi tapahtuma pe klo 18. Ilmoittautuminen IS (ryhmänohjaaja)-ko (kerhonohjaaja)-nu (nuorten ihmissuhdekurssi) - kursseille sekä Skidi Pirtti / kahvila rekrytilaisuuteen. IS-KO alkaen ke 2.9. klo 17. Kokoontuminen parillisilla viikoilla, asti. (ei ) Nuisku kerrat ovat vuoden 2016 puolella: , 28.1., 4.2. ja Kurssi toteutetaan yhdessä Munkkiniemen seurakunnan kanssa. Nuorten yökahvila perjantaisin , ajalla (ei ). Pe Länsi-Pasilan kappelin 30-v- juhlat (juhlamessu). Ruokailuillat ja Ruokailuilloissa kokkaamme yhdessä helppoja ruokia ja nautimme yhdessäolosta rennossa ilmapiirissä. Kappelin juhliin kutsutaan mukaan niin uudet kuin aiemmin toiminnassa olleet nuoret. Seuraa facebookissa -> Meilahden seurakunnan nuoret.

20 Parisuhteen palikat- kurssi +17 vuotiaille lauantaina klo Parisuhdepäivässä pääset pohdiskelemaan suhtautumistasi omaan parisuhteeseesi. Vetäjinä toimivat Hetu Saarinen Munkkiniemen seurakunnasta ja Anni Laakso Meilahden seurakunnasta. Ilmoittautuminen tai Kurssi on ilmainen ja siihen kuuluu lounassalaatti. Nuorten joulujuhla ja kauden päätöstilaisuus perjantaina klo Leirit ja retket Nuorten adventtileiri Kellokosken leirikeskuksessa. Hinta 50 e. Leirillä valitaan Kirkko 2020 tapahtumaan Tampereelle osallistuvat nuoret sekä nuortenparlamentin jäsenet. Rippikoulut Ilmoittautumisaika rippikouluihin on osoitteessa Lisätiedot pastori Virva Krans virva. p Ilmoitus rippikoulupaikoista tulee kotiin mennessä. Länsi-Pasilan kappeli täyttää 30 -vuotta ja kutsumme toiminnassa mukana olleita juhlimaan pe klo Hyvän ohjelman ja mahtavan seuran merkeissä. Klikkaa itsesi mukaan Facebook-ryhmässä Länsi-Pasilan kappelin 30-vuotisjuhlat Facebook: Meilahden seurakunnan nuoret ja Meilahden seurakunnan lapsi- ja perhetyö

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013

... Pois neljan seinan sisalta. Diakonia apua sinulle. Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Syksy 2013 toiminta + tapahtumat + yhteystiedot Syksy 2013 helsingin mikaelin seurakunta 2013/2014........ Pois neljan seinan sisalta Diakonia apua sinulle Mikaelinkirkko 25 vuotta Vielä nuori ja täynnä elämää! Kirkkoherran

Lisätiedot

Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan.

Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan. Tule ja katso! syyskausi 2014 Tule ja katso on sanapari Raamatusta, joka kutsuu sinua rohkeasti mukaan Rovaniemen seurakunnan toimintaan. Syystoimintakausi tarjoaa runsaasti osallistumisen mahdollisuuksia

Lisätiedot

Luotsi SYKSY 2015. Luotsi Vaasan suomalaisen seurakunnan toimintatiedote Toimitus: Viestintätoimisto Kansikuva: Unto Heinonen

Luotsi SYKSY 2015. Luotsi Vaasan suomalaisen seurakunnan toimintatiedote Toimitus: Viestintätoimisto Kansikuva: Unto Heinonen Luotsi Syksy 2015 1 Luotsi SYKSY 2015 Onnelliset laulajat 3 Lapsille 4 Päiväkerhot 4 Pyhäkoulut 5 Perhekirkot 5 Lapsiperheille 6 Perheille 7 Tytöille ja pojille 8 Tyttöjen ja poikien kerhot 9 Leirit 10

Lisätiedot

OULUNKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2015

OULUNKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2015 OULUNKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2015 OULUNKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2015 SISÄLLYS 2 SISÄLLYS 3 Kirkkoherran tervehdys 4 jumalanpalvelukset 5 VAPAAEHTOISTOIMINTA 6 VARHAISKASVATUS, alle kouluikäisten toiminta

Lisätiedot

Pidät kädessäsi esitettä, joka kertoo

Pidät kädessäsi esitettä, joka kertoo 1 Pidät kädessäsi esitettä, joka kertoo Tuusulan seurakunnan toiminnasta. Näillä sivuilla kerromme sinulle syksyn 2013 tapahtumista. Toivottavasti löydät jotain, mikä kiinnostaa sinua. Esitteen alussa

Lisätiedot

Henrikinseurakunta Syksy 2013

Henrikinseurakunta Syksy 2013 Henrikinseurakunta Syksy 2013 I have a dream - Minulla on unelma Unelmoin ihmisistä ja kirkosta. Yhtenä kauniina päivänä, kun kävelen töihin Henrikinkirkolle, heti siinä Peltolantien mutkassa nuoret virittävät

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 3/2011 Annankadun toimintakeskus avasi ovensa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 3/2011 Annankadun toimintakeskus avasi ovensa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 3/2011 Annankadun toimintakeskus avasi ovensa Henkilöstö muutti Bulevardin peruskorjattuun seurakuntataloon Pääkirjoitus Uuden edessä Yksi Vanhan testamentin

Lisätiedot

turvaksi matkalle Turvaksi matkalle Outi Klapuri kappalainen, Palosaaren Gerbyn alueen vastaava pappi

turvaksi matkalle Turvaksi matkalle Outi Klapuri kappalainen, Palosaaren Gerbyn alueen vastaava pappi Luotsi KEVÄT 2015 1 Luotsi kevät 2015 Turvaksi matkalle 3 Lapsille 4 Päiväkerhot 4 Pyhäkoulut 5 Lapsiperheille 6 Tytöille ja pojille 8 Tyttöjen ja poikien kerhot 9 Leirit 10 Tekstaritupu 10 Partiolaisille

Lisätiedot

Tapahtumat OTA TALTEEN!

Tapahtumat OTA TALTEEN! Tapahtumat OTA TALTEEN! Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 8.10. 5.11. Hannu Jukola Hannu Jukola Koko perheen yhdessäoloa Taiteilija Annukka Laine avaa työhuoneensa oven yleisölle 11. 12.10. kello

Lisätiedot

Tapahtumat. Laskeudu syksyyn ja rentoudu tapahtumissa. Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 3.9. 8.10. OTA TALTEEN! MUISTA

Tapahtumat. Laskeudu syksyyn ja rentoudu tapahtumissa. Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 3.9. 8.10. OTA TALTEEN! MUISTA Tapahtumat OTA TALTEEN! Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 3.9. 8.10. Rami Marjamäki Laskeudu syksyyn ja rentoudu tapahtumissa Kämmenniemessä Tuomiokirkkoseurakunnan vs. pastori Minna Rahko antaa

Lisätiedot

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä

KIRKONPORTTI. Historia tulvii väkeä ja vilskettä. avoinna sinullekin. Koppaset tapaa kirkon ovilla. Leipää jaetaan Lempäälässä KIRKONPORTTI avoinna sinullekin 1. Lempäälän seurakuntalehti 2. 5/2011 3. 4. 5. 6. 7. Historia tulvii väkeä ja vilskettä Leipää jaetaan Lempäälässä Koppaset tapaa kirkon ovilla Sivu 2 Sivu 3 Paula ja Ulrika

Lisätiedot

Kari Savola. Henrikinseurakunta Joulu Talvi 2011-2012

Kari Savola. Henrikinseurakunta Joulu Talvi 2011-2012 Kari Savola Henrikinseurakunta Joulu Talvi 2011-2012 Lensi maahan enkeli Kello on 10.20 ja jumalanpalveluksen liturgi kuuluttaa lapset ja lapsenmieliset tervemenneiksi pyhäkouluun. Minua jännittää. Nousen

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri. evät 2014 Riihimäen seurakunta

Tapahtumakalenteri. evät 2014 Riihimäen seurakunta Varuskuntakirkko, varuskunnan alueella, Paljaskalliontie, rakennus 61. Varuskuntakirkko valmistui vuonna 1913 venäläisen varuskunnan ortodoksiseksi sotilaskirkoksi. Elokuun alusta 2009 Varuskuntakirkko

Lisätiedot

Väisäset ohjaavat parisuhdekurssilla. Seurakunnasta löytyy monipuolista toimintaa Kirkonseutu. pitää linjansa. mahtipitäjän kuumina.

Väisäset ohjaavat parisuhdekurssilla. Seurakunnasta löytyy monipuolista toimintaa Kirkonseutu. pitää linjansa. mahtipitäjän kuumina. Kierros Asikkalan Palveleva puhelin pitää linjansa mahtipitäjän kuumina hautausmaalle Seurakunnasta löytyy monipuolista toimintaa Kirkonseutu Sivu 9 ilmoitussivut 5-6, 10-15 Numero 16 Keskiviikkona 21.8.2013

Lisätiedot

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi

Kehäristi. Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki. Jouni Pirttijärvi Kehäristi Paloheinä n Itä-Pakila n Länsi-Pakila n Torpparinmäki 3 2013 Perheet viihtyvät Pakilassa Vihille kotikirkossa 2 Pääkirjoitus Pelkistetyt piirteet Itsemme näköinen karikatyyri voi olla monen meistä

Lisätiedot

Martinseurakunnan puolesta hyvää syksyä toivottaen Tuomo Norvasuo Kirkkoherra

Martinseurakunnan puolesta hyvää syksyä toivottaen Tuomo Norvasuo Kirkkoherra ELÄMÄN TÄRKEIN KOLMIYHTEYS Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus. Nämä Paavalin sanat on kesällä luettu monissa vihkitoimituksissa. Niihin sisältyy ihmiselämän tärkein

Lisätiedot

Tapahtumat. Tule kirkkoon pääsiäisenä. Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 2.4. 7.5.2014 OTA TALTEEN! MUISTA

Tapahtumat. Tule kirkkoon pääsiäisenä. Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 2.4. 7.5.2014 OTA TALTEEN! MUISTA Tapahtumat OTA TALTEEN! Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 2.4. 7.5.2014 Tuomas Koskialho Tule kirkkoon pääsiäisenä Kulje Kristuksen kärsimystie murheesta iloon pääsiäisen ajan tapahtumissa. Koe

Lisätiedot

Töölön seurakunta Maaliskuu 2015

Töölön seurakunta Maaliskuu 2015 Töölön seurakunta Maaliskuu 2015 Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa Valitusvirret 3: 23 Kirjoitan tätä maaliskuun viestin tervehdystä tietoisena siitä, että lähes 36 vuoden työrupeamani

Lisätiedot

Kirkonseutu. vuotta kotipyhäkoulua. Tärkeintä ihmissuhdetta palvelukseen. Numero 18 Keskiviikkona 18.9.2013

Kirkonseutu. vuotta kotipyhäkoulua. Tärkeintä ihmissuhdetta palvelukseen. Numero 18 Keskiviikkona 18.9.2013 Pappilan piiat Pro Puussa Tärkeintä ihmissuhdetta kannattaa Heinolassa valmiina sakraaliesineiden palvelukseen hieno näyttely hoitaa huolella SIVU 3 SIVU 9 SIVU 16 Kirkonseutu Numero 18 Keskiviikkona 18.9.2013

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 2/2014. Suomenlinnan kirkko 160 vuotta. Tule mukaan syksyn toimintaan ja koe seurakunnan yhteys!

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 2/2014. Suomenlinnan kirkko 160 vuotta. Tule mukaan syksyn toimintaan ja koe seurakunnan yhteys! Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntalehti 2/2014 Suomenlinnan kirkko 160 vuotta Tule mukaan syksyn toimintaan ja koe seurakunnan yhteys! Seikkailujen saari Suomenlinna on monille turisteille mutta

Lisätiedot

Vakka. Kirkonkylän seurakuntatalo täyttää 35 vuotta s. 5. Toivon Paikka avautuu! s. 6 7. Kaiken kansan Pappila saavutti suursuosion s.

Vakka. Kirkonkylän seurakuntatalo täyttää 35 vuotta s. 5. Toivon Paikka avautuu! s. 6 7. Kaiken kansan Pappila saavutti suursuosion s. Vakka n Seurakunnan tervehdys vihtiläisiin koteihin 29.8.2014 Kirkonkylän seurakuntatalo täyttää 35 vuotta s. 5 Toivon Paikka avautuu! s. 6 7 Kaiken kansan Pappila saavutti suursuosion s. 8 Tietoa vuoden

Lisätiedot

Tapahtumat OTA TALTEEN! Sirkka-Liisa Heinonen. Paul Zimmermannin Kohtaamisia kaivolla

Tapahtumat OTA TALTEEN! Sirkka-Liisa Heinonen. Paul Zimmermannin Kohtaamisia kaivolla Tapahtumat OTA TALTEEN! Tampereen ev. lut. seurakunnissa tapahtuu 4.3. 1.4.2015 Vesa Keinonen Risti ja katualttari ovat maanantaina 30.3. rautatieaseman tuntumassa, tiistaina Koskipuistossa, keskiviikkona

Lisätiedot

Ideasta toiminnaksi. Salon Numero 4 7.9.2012. Vaarallista uskoa. Syksyn monet menot. Joukko äitejä pani pystyyn perhepyhäkoulun.

Ideasta toiminnaksi. Salon Numero 4 7.9.2012. Vaarallista uskoa. Syksyn monet menot. Joukko äitejä pani pystyyn perhepyhäkoulun. Salon Numero 4 7.9.2012 Vaarallista uskoa Anwarin kotimaassa on vaarallista olla kristitty. Syksyn monet menot Konsertteja sivulla 6. Kaksi tusinaa kuoroja sivulla 7. Perhekerhoja sivulla 9. Hengellisen

Lisätiedot

Tapahtumat. Kiertokävelyjä hautausmailla. Tampereen ev.lut. seurakunnissa tapahtuu 2.7. 6.8.2014 OTA TALTEEN! MUISTA

Tapahtumat. Kiertokävelyjä hautausmailla. Tampereen ev.lut. seurakunnissa tapahtuu 2.7. 6.8.2014 OTA TALTEEN! MUISTA Tapahtumat OTA TALTEEN! Tampereen ev.lut. seurakunnissa tapahtuu 2.7. 6.8.2014 Janne Ruotsalainen Kiertokävelyjä hautausmailla Tampereen hautausmailla järjestetään kesällä opastettuja kiertokävelyitä.

Lisätiedot

JOULUN AIKA Joroisten seurakunnassa 2014

JOULUN AIKA Joroisten seurakunnassa 2014 JOULUN AIKA Joroisten seurakunnassa 2014 Muistojen juhla Joulun viettoon liittyy runsaasti perinteitä ja muistoja. Myös aika lienee kullannut lapsuuden ja nuoruuden joulujen muistot. Vanhimmat keskuudessamme

Lisätiedot

Kun laineiden laulelot soivat, käyn merta mä samoamaan. Gospel-karaoke rentoa yhdessäoloa s. 3. Missä Jeesus kulki? s. 4 5

Kun laineiden laulelot soivat, käyn merta mä samoamaan. Gospel-karaoke rentoa yhdessäoloa s. 3. Missä Jeesus kulki? s. 4 5 Naantalin seurakuntayhtymän lehti 3 / 2012 5.10.2012 Kun laineiden laulelot soivat, käyn merta mä samoamaan. Gospel-karaoke rentoa yhdessäoloa s. 3 Missä Jeesus kulki? s. 4 5 Partioveneet myötätuulessa.

Lisätiedot

Syksy 2015. Kaarinan seurakunta. www.kaarinanseurakunta.fi. > sisaretkaarinassa > kaarinansrknuoret. > Kaarinan seurakunnan nuorisotyö

Syksy 2015. Kaarinan seurakunta. www.kaarinanseurakunta.fi. > sisaretkaarinassa > kaarinansrknuoret. > Kaarinan seurakunnan nuorisotyö Kaarinan seurakunta Syksy 2015 www.kaarinanseurakunta.fi > Kaarinan seurakunta > Kaarinan seurakunnan nuorisotyö > sisaretkaarinassa > kaarinansrknuoret > Kaarinan seurakunta > Ville Niittynen > sisaret

Lisätiedot

s e u r a k u n t a l e h t i 1 0 0. v u o s i k e r t a 2 7. 9. 2 0 0 7 n r o 3 1 Sivut 8 9 Enkeleitä, onko heitä? Sivu 14

s e u r a k u n t a l e h t i 1 0 0. v u o s i k e r t a 2 7. 9. 2 0 0 7 n r o 3 1 Sivut 8 9 Enkeleitä, onko heitä? Sivu 14 s e u r a k u n t a l e h t i 1 0 0. v u o s i k e r t a 2 7. 9. 2 0 0 7 n r o 3 1 Täysi ympyrä Sivut 8 9 Juho Alatalo/Studio Ilpo Okkonen Oy kirkoissa Enkeleitä, onko heitä? Sivu 14 2 nro 31 27.9.2007

Lisätiedot

tuli uskonto? Sivut 8 9

tuli uskonto? Sivut 8 9 s e u r a k u n t a l e h t i 1 0 0. v u o s i k e r t a 1 5. 2. 2 0 0 7 n r o 7 Kirkolliset aiheet koukuttavat Sivu 3 Kuurojen pappi opiskelee kieltä Sivu 13 Valoa rajanaapuriin Sivu 13 Miten syömisestä

Lisätiedot

Tervetuloa joulukirkkoon

Tervetuloa joulukirkkoon Salon Numero 6 30.11.2012 Seurakuntamestari Manu Helkiön kuvasi Kiskon kirkossa Martti Santakari. Tervetuloa joulukirkkoon Jouluaatto 24.12. Halikko Perheiden aattohartaus Halikon kirkossa klo 14. Aattohartaus

Lisätiedot