Meilahden seurakunnan aikuiset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Meilahden seurakunnan aikuiset"

Transkriptio

1 Meilahden seurakunnan aikuiset Syyskausi 2015

2 Jumalanpalvelukset Messu ja kirkkokahvit Meilahden kirkossa sunnuntaisin klo 11, joista teemamessuja: 6.9. Slangimessu, Slangikuoro, joht. Matti Reittamo Sairaalasielunhoidon kirkkopyhä, Kampin Laulu, joht. Kari Turunen Puuhamessu / Tuomaan Lastenkirkon avajaismessu, laulumuskarilaiset Messu, Kamarikuoro Kaamos Ystävyysseurakuntatyön kirkkopyhä, kirkkokahveilla vieraana Leena Saastamoinen, joka kertoo Sortavalasta Lähetyksen kirkkopyhä, Kampin Laulu Messu, Munkkiniemi Ensemble la klo 16 Tyhjän sylin messu Vapaaehtoistoiminnan kirkkopyhä, Salem Brass Band Messu, Kamarikuoro Kaamos adventin Puuhamessu, messun jälkeen myyjäiset ja Rakenna Joulupuu -keräys la klo 18 Pyhäinpäivän iltakirkko Itsenäisyyspäivä, partiolaisten kirkkopyhä Lapsille on varattu messuihin leikkipiste ja puuhapussit. Länsi-Pasilan kappelissa Messu ja kirkkokahvit sunnuntaisin klo 14, joka kuun toisena ja viimeisenä sunnuntaina syys-marraskuussa, alkaen Länsi-Pasilan kappelin 30-vuotisjuhlamessu ja ohjelmalliset kirkkokahvit sunnuntaina klo 14. Valon ja Ilon messu torstaisin 17.9., ja klo 18. Messu ja Rakenna joulupuu -keräys 1. adventtina klo 14 Itä-Pasilan seurakuntakodissa Messu sunnuntaisin klo 12, joka kuun ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina, Opastinsilta 6.

3 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa Luottamuksen messu 3.9., 8.10., ja klo Kerran kuussa vietettävä iltakirkko Sanan ja ehtoollisen äärellä. Kaikille avoin ehtoollishartaus Pikku Huopalahden Wilhelmiinassa tiistaisin 15.9., , ja klo Osoite: Taavetti Laitisentie 4 Lisäksi Teemalliset iltapäiväkahvit, kirkkoherra Hannu Ronimuksen johdolla Wilhelmiinassa (Kirkko yhteiskunnallisena vastuunkantajana), (Suomi rauhanturvaamisen suurvalta) ja (Kauneimmat Joululaulut)

4 Toimintaa alueittain Meilahden kirkossa ja Tuomaankirkossa Maanantaisin Miesten maanantaiseura klo Ohjelmallinen iltapäivä eläkeikäisille miehille, keskustelua alustuksen pohjalta Hengellinen väkivalta, Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja, valtiotieteiden tohtori Jouni Valkila Ikääntyminen ja muistin heikkeneminen Afrikka Kirkko rahapulassa? keskustelua kirkkoherra Hannu Ronimuksen, yhteisen kirkkoneuvoston jäsenen Pertti Hyvärisen ja kamarineuvos Kari Rahialan alustusten pohjalta. Joulupuuroa, kahvia ja adventin Sanaa. Lisäksi ti Ruskaretki Sammattiin ja Suomusjärvelle yhdessä Naisten Forumin kanssa. Tiistaisin Naisten Forum Syyskauden teemana on yhdenvertaisuus. Kokoontumiset Meilahden kirkon seurakuntasalissa tiistaisin klo Toteutuuko yhdenvertaisuus suomalaisessa yhteiskunnassa? Entä kirkon piirissä? seurakuntaneuvoston jäsenet, Pertti Hyvärinen ja Liisa Mustajärvi alustavat. Ruskaretki Sammattiin ja Suomusjärvelle. Tutustutaan vanhoihin puukirkkoihin ja paikallisiin nähtävyyksiin. Puolisot ja Miesten maanantaiseuralaiset tervetulleet mukaan. Romanikulttuuri, palveluohjaaja Tuula Blomerus Suunnittelukokous, suunnitellaan vuoden 2016 ohjelmaa Mitä on erityisopetus? erityisopettaja, Riitta Eloranta Kirjalliset joulukahvit Kansainvälisen diakonian kuukausitapaamiset kts. sivu 8. Cafe Tuomas Tuomaankirkolla klo Lähetyksen ompelupiiri, kerhotila, Jalavatie 6, joka toinen tiistai (parilliset viikot), ajalla

5 Keskiviikkoisin Kaikille avoin ohjelmallinen Keskiviikkokerho klo (entinen torstaipiiri). Tied. Sirkku Kuusanmäki. Ateriapalvelulounas klo , ajalla , hinta 2 e. Avoin rukouspiiri Meilahden kirkon kappelissa klo 19 Miesten juttuilta Tuomaankirkon kerhotilassa 2.9., 30.9., , ja klo Tied. lehtori, erityisopettaja Juha Hätinen, p Keskusteluillat työikäisten miesten elämänkysymyksistä ja arvoista. Torstaisin Nuorten aikuisten Meikun olkkari Meilahden kirkon alakerrassa 10.9., 1.10., , , , ja klo 18 Rentoa yhdessäoloa jutustelun, pelailun ja kahvittelun merkeissä. Tapahtumia Meilahti-päivät Päivien tarkempi ohjelma kotisivuillamme. Sanan ja Rukouksen -ilta Tuomaankirkossa lauantaina 12.9., ja klo Iltojen opetus rovasti, Heikki Hilvo. Tied. Heleena Hilvo p Adventtimyyjäiset ja Rakenna joulupuu -tapahtuma su Puuhamessun jälkeen klo Senioriväen puurojuhlat ma ja ti klo Ilm. pe menn. virastoon p , Käynti Meilahden kirkon alakertaan, kappeliin sekä Tuomaankirkon kerhotilaan Jalavatie 6b puolelta.

6 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa Maanantaisin Äiti Teresa -piiri klo Neulotaan lappuja ja kootaan niistä peittoja Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Mukaan voi tulla myös oman käsityön kanssa tai vain tapaamaan toisia, laulamaan ja kahvittelemaan. Tiistaisin Rovastikunnallinen Maahanmuuttajanaisten ruokapiiri tiistaisin 8.9., , ja klo Tervetuloa! Eri kulttuurit kohtaavat, yhdessäoloa. Lisätiedot Sirkku Kuusanmäki. Vapaaehtoisten ilta klo Illat on tarkoitettu Meilahden seurakunnan vapaaehtoisille ja kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Tule tapaamaan muita vapaaehtoisia ja työntekijöitä vaihtuvan ohjelman, kahvin ja teen äärelle. Keskiviikkoisin Äijäkuppila klo 13 15, Kuppilassa ei tyrkytetä muuta, kuin kahvia. Raamattupiiri klo 18-19, joka toinen viikko Torstaisin Raamattukahvila Raamattu tutuksi klo Miten ja milloin Raamattu on syntynyt? Mikä on Raamatun keskeinen sanoma? Raamatun lukeminen yksin ja yhdessä Raamattukahvilan jälkeen ilta jatkuu Luottamuksen messulla klo Perjantaisin Lounas klo , alkaen 11.9., hinta 3/1 e. Rusan Rastissa on seurakuntalaisten käytettävissä vapaaehtoisvoimin ylläpidetty ompelunurkkaus, jossa voi ommella ompelukoneella ja saumata saumurilla. Tiedustelut Lauri Anttila.

7 Länsi-Pasilan kappelissa Maanantaisin Varttuneen väen päiväkahvit parittomina viikkoina klo 13, alkaen 7.9. Kohtaamispaikka ja kahvila kaiken ikäisille parillisina viikkoina klo 15, ajalla Tiistaisin Rukousaamiainen kuukauden ensimmäisenä ja neljäntenä tiistaina klo 8, Aamupalatarjoilu 4/2 e. Ehtoollishetki 8.9., 6.10., ja Torstaisin Siionin virsi -seurat ja klo 18. Keskusteluillat uskon keskeisistä asioista ja klo 18. Tapahtumat Pasila-päivän toritapahtuma Maistraatintorilla la 5.9. klo Evankelisen lähetysyhdistyksen lauluseurat su 6.9. klo Pasilalaisten joulujuhla to klo TILA- JA TOIMITUSVARAUKSET kaste, häät ja hautajaiset Kirkkoherranvirastosta: ma ja pe klo ja ke klo p Kaste- ja hääjuhlia sekä muistotilaisuuksia varten seurakuntalaisilla on mahdollisuus saada juhlatilat käyttöönsä maksutta. Vuokraamme tiloja muuhun juhla- ja kokouskäyttöön.

8 Diakonia auttaa ja tukee Diakonian puhelinajanvaraus: tiistaisin klo 10 11/talousasiat. Koti- tai sairaalakäyntiä sekä keskusteluaikaa varatessanne voitte soittaa muinakin aikoina. Länsi-Pasilan ja Meilahden alueet: diakonissa, työalavastaava Sirkku Kuusanmäki p tai Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden alueet: diakoni Henri Isokuortti p tai Valtakunnallinen Palveleva Puhelin p Kansainvälisen diakonian vapaaehtoisten kuukausitapaamiset Tuomaankirkon kerhotilassa 8.9., 6.10., ja klo Tied. Tiina Linkoaho p , Ateriapalvelu keskiviikkoisin Meilahden kirkolla kts. sivu 4.

9 Vapaaehtoisille Onko sinulla aikaa tehdä hyvää? Haemme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia monipuolisiin tehtäviin. Tehtävien lisäksi tarjoamme koulutusta ja tehtäväkohtaisen perehdytyksen sekä vapaaehtoisten iltoja. Vapaaehtoistoiminta on yhteiskuntamme toimivuuden kannalta yhä tärkeämpi osatekijä - tule mukaan! Löydä oma paikkasi alakouluikäisten kohtaamis- ja ajanviettopaikasta, päihteettömästä nuorten yökahvilasta, katupäivystyksestä Pikku Huopalahdessa, lähimmäis- tai ateriapalvelusta, pienistä kodin remonttitehtävistä, talkoista, kuorotoiminnasta, messuavustajan tehtävistä Jumalanpalveluksessa, käsitöistä tai myyjäisistä... Meilahden seurakunnan Vapaaehtoistoiminnan esite on päivitetty ja se on noudettavissa toimipisteistämme. Tiedot Vapaaehtoisten illoista kts. s. 6. Vapaaehtoisten päiväretki Nuuksion kansallispuistoon lauantaina klo 9.30 Meilahden kirkolta, paluu klo 16. Retkeläisillä on mahdollisuus lähteä maastoon tai vaihtoehtoisesti tehdä pienempiä päiväkävelyitä Haltian luontokeskuksesta käsin. Maastoon lähtevä ryhmä on maastossa noin kolme tuntia ja syö retkikeittimillä itse tehdyn lounaan. Haltian luontokeskuksen ryhmällä on käytössään tila, jota voi käyttää tukikohtana. Samassa tilassa juomme yhteiset lähtökahvit, kun maastossa ollut ryhmä pääsee paikalle. Retkelle ilmoittautuneet saavat retkikirjeen. Ilm. ja tied. pe mennessä Lauri Anttilalle.

10 Konsertit ja kuorot Konsertit Meilahden kirkossa: Pe klo 19 Runon ja sävelen ilta (Lastensairaala 2017 hyväksi) Kamarikonsertti Pekka Tarkela, laulu Custav Djupsjöbacka, piano Tapani Länsiö, kerronta La klo 18 Dandelion Moon Festival: Uudenkuun hyväntekeväisyyskonsertti Vähävaraisten lasten koulun hyväksi Pekingissä. Ennen konserttia huutokauppa, kiinalaisten vieraiden ja koulun esittely klo Pe klo 19 Kamarikonsertti Dedications 1 Olli-Pekka Tuomisalo, saksofoni Risto-Matti Marin, piano Mikko Arlin, lyömäsoittimet Sebastian Fagerlund, Mika Kuuskankare, Tim Page, Juho Miettinen, Robert Kritz, Tapio Räihälä, Perttu Haapanen ja Max Savikangas Su klo 18 Kamarikonsertti Annemaria Åström, viulu Sonja Fräki, piano Sibelius, Nielsen, Juha T Koskinen: Balladi KANTAESITYS Konsertteihin on vapaa pääsy ellei toisin mainita.

11 Pe klo 19 Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan laulajien konsertti (lipunmyynti) Su klo 18 Rutter: Requiem Meilahden kamarikuoro esittää solistin ja soitinyhtyeen kanssa John Rutterin Requiemin pyhäinpäivän tunnelmissa La klo 19 SaturdayNightGospel Lahden gospelkuoro, joht. Marjaana Turunen Aboa Gospel, joht. Silvia Koski Gospel Helsinki, joht. Nina Pakkanen Bändit. Liput 10/5 e. Su klo 18 Kansallioopperan solistiyhdistyksen perinteinen joulukonsertti (lipunmyynti) La klo 19 GospelChristmas/ Gospel Helsinki Su klo 18 Kampin Laulun joulukonsertti Ke klo Muntra musikanter joulukonsertti Kahvia & Musiikkia Länsi-Pasilan kappelissa sunnuntaina klo 16 Länsi-Pasilan urkujen 10- vuotisjuhlakonsertti Anna Immonen, sopraano Pete Vuorio, urut

12 Konsertit Tuomaankirkossa: Pe klo 19 Kamarikonsertti Kaksi näkökulmaa rakkauteen Jarno Lehtola, tenori Sonja Leván, piano Anton Webern: Fünf Gesänge nach Gedichten von Stefan George, op. 4 Robert Schumann: Dichterliebe, op. 48 Pe klo 19 Kamarikonsertti Magnificat Lauluyhtye Straumr Tyylillisesti vaihteleva ohjelma sisältää Maria-aiheisia teoksia eri aikakausilta sekä mm. Edvard Griegin psalmeja. Lauluyhtye Straumrin nimi viittaa Rauman kaupungin historialliseen nimeen Helsingin kamarikuorosta toisilleen tuttujen laulajien perustaman yhtyeen ensiesiintyminen tapahtui Rauman Festivossa vuonna To klo 19 Kamarikonsertti Lamentatio David Hackston, kontratenori The English Vocal Consort of Helsinki Kaisa Ruotsalainen, viulu Anna Pohjola, viulu Martti Laivuori, sello Mikko Ikäheimo, luuttu ja teorbi Mirjam Kytöseppä, urut Kauneimmat joululaulut su klo 18 Länsi-Pasilan kappelissa ti klo 19 Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa la klo 14 Lasten kauneimmat Tuomaan Lastenkirkossa, mukana muskarilaiset la klo 16 Lasten kauneimmat Tuomaan Lastenkirkossa, erityisesti vauva- ja taaperoperheille su klo 18 Meilahden kirkossa

13 Kuorot Meilahden kamarikuoro maanantaisin klo Tiedustelut kanttori Pete Vuorio Gospel Helsinki Meilahden kirkolla keskiviikkoisin klo , ajalla Lauantaina 5.9. Gospelworkshop + koelaulut Tuomaankirkossa klo 12-14, koelaulut klo (kahvitarjoilu klo ). Muskari ja Laulumuskari 4-6 vuotiaille Ruskeasuon seurakuntakeskuksessa torstaisin * Vauvamuskari (3kk-12kk) * vuotiaat * vuotiaat * Laulumuskari 4-6 -vuotiaille (ilman vanhempia) Muskarit 6kk -3 vuotiaille Meilahden kirkon nuorisotilassa keskiviikkoisin alkaen Tied. ja ilm. Anna Hanski, Meidän suhde?! parisuhteesta ja perheestä kolmen lauantaiaamupäivän kestoinen sukellus pari-/ perhesuhteeseen Ruskeasuon seurakuntakeskuksessa la 12.9., ja klo 9-12 Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Mia Malm Katso tarkempi ohjelma kotisivuiltamme.

14 YHTEYSTIEDOT Papisto Ronimus Hannu, kirkkoherra Wennerström Johan, kappalainen Krans Virva Pasi Riepponen Kanttorit Pakkanen Nina, työalavastaava Vuorio Pete Katariina Kopsa Paaso Jenni, muskariopettaja ja Diakoniatyöntekijät Kuusanmäki Sirkku, diakonissa, työalavastaava Anttila Lauri, diakonisen vapaaehtoistoiminnan projektityöntekijä Henri Isokuortti Lastenohjaajat Lind Reija Malm Mia Lindfors Nadja Nuorisotyönohjaajat Laakso Anni, työalavastaava, Aalto Anu Porkkana Suntiot Hietalahti Hannu, pääsuntio Juvonen Jani Nygren Ari Sammela Eeva-Liisa Kirkkoherranvirasto Nöyränen Liisa, srk-sihteeri Kartano Johanna, srk-sihteeri ma ke TOIMIPAIKAT Meilahden kirkko ja Tuomaan Lastenkirkko Pihlajatie 16, p / suntio, aluepappi Hannu Ronimus, p Länsi-Pasilan kappeli Maistraatintori, Winqvistinkatu 2, aluepappi Johan Wennerström, p Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti Tenholantie 6 Kirkkoherranvirasto Jalavatie 6 b, Helsinki, p , avoinna ma ja pe klo 10 14, ke klo 14 18, ti ja to suljettu (lapsille, nuorille)

15 Meilahden seurakunnan lapset ja nuoret

16 Jumalanpalvelukset Tuomaan Lastenkirkon avajais Puuhamessu Tuomaankirkossa Mikkelin päivänä, sunnuntaina klo klo adventin Puuhamessu Meilahden kirkossa sunnuntaina klo 11, Meilahden ala-asteen kuoro, johtaa Kaisa ja Ari Pärnänen. Nuorten Irkkumessu perjantaina klo 19. Jumalanpalvelus Länsi- Pasilan kappelin 30-v. juhlan ja Jumalan kunniaksi irlantilaisen musiikin sävelin, seurakunnan nuorten toteuttamana. Valon ja ilon messu nuorten toteuttamana Länsi-Pasilan kappelilla torstaina klo 18. Mukana muusikko Tommi Kalenius, Virva Krans, Pasi Riepponen ja nuoret. Pyhäkoulu Länsi-Pasilan kappelilla sunnuntaisin klo 11, ei Puuhamessupäivinä. Perhekerhot Meilahden kirkolla tiistaisin klo Tiedustelut: Reija Lind Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa perjantaisin klo Tiedustelut: Mia Malm Musiikkileikkikoulut ja Lasten Kauneimmat Joululaulut löytyvät musiikkia -osiosta.

17 Meilahden kirkkokiinteistössä on seurakunnalla käytössään kaksi kirkkosalia. Toinen niistä on Meilahden kirkko, josta käytetään myös nimitystä Laupiaan Samarialaisen kirkko ja se toimii seurakunnan pääkirkkona. Pienempi kirkkosaleista on Tuomaankirkko, joka saa su klo 11 vietettävässä Mikkelinpäivän messussa nimekseen Tuomaan Lastenkirkko. Nimensä mukaisesti siinä tapahtuva toiminta on erityisesti suunnattu lapsille ja heidän perheilleen. Kirkkosalin sisustuksessa värikkäine tekstiileineen, on huomioitu lasten omia toiveita siitä, millaisessa kirkossa heidän mielestään olisi mukava käydä. Tuomaan Lastenkirkossa toimitetaan mm. seurakuntamme perhe- ja Puuhamessut sekä erilaiset lapsille suunnatut kirkkohetket. Lastenkirkko soveltuu erinomaisesti myös kastetoimituksien järjestämiseen. Kummassakin kirkkosalien yhteydessä on käytössä erillinen seurakuntasali, missä kastekahvien ja muiden tilaisuuksien järjestäminen onnistuu mukavasti. - Hannu Ronimus

18 Alakouluikäiset Kerhotoiminta alkaa tiistaina 1.9. Kaikki ilmoittautumiset mestat.fi/meilahti ->tytöt ja pojat kautta. Kerhot ja kurssit Meilahden kirkolla Liikuntakerho tiistaisin klo vuotiaat tytöt ja pojat. Ilmainen! Ei erillistä ilmoittautumista. Hauskaa liikuntaa, leikkiä unohtamatta. Kokkikurssit Kursseilla tehdään helppoja ruokia, leivonnaisia ja välipaloja. Kurssit kestävät 4 kertaa ja maksavat 10 e./kurssi. klo Länsi Pasilan kappelilla Näytelmäkerho tiistaisin klo 15 16, alkaen luokkalaisille, valmistamme näytelmiä koulukirkkoihin. Tarjolla pientä välipalaa. Helmiryhmä ti klo 16 17, alkaen luokkalaisille tytöille. Ryhmässä puhutaan tyttöjen juttuja askartelun, leivonnan ja muun ohjelman lomassa. Ilm mennessä. Ryhmän otetaan max. 8 tyttöä. Tulossa myös viikonloppuleiri äideille ja tyttärille. Kokkikurssi vuotiaille Kurssi kestää 4 kertaa, perjantaisin 2.10., 9.10., ja klo 14-15, hinta 10 e. Ilm. mennessä. Skidipirtti 7-13-vuotiaille perjantaisin klo Pirtissä askarrellaan, leivotaan, pelataan lautapelejä tai vain ollaan kavereiden kanssa. Mukana illoissa työntekijä seurakunnalta ja nuorisotalolta sekä koulutettuja vapaaehtoisia SkidiPirtissä alakouluikäisten joulujuhla.

19 Muuta Syysloman päiväleirit klo 9-16 Länsi-Pasilan kappelilla. Askartelemme, leivomme, leikimme ja pelaamme niin sisällä kuin ulkona sekä teemme retkiä. Hinta 20 e./päivä sisältää lounaan välipalan ja ohjelman. Ennakkoilmoittautuminen. Lastenpäivä perhetapahtuma Länsi-Pasilan kappelilla pe klo Kerholaisten järjestämä tapahtuma lapsille ja heidän perheilleen. Kerhojen Joulujuhlat Länsi-Pasilan kappelilla pe klo Kaikki alakouluikäisten toimintaan liittyvät tiedustelut: Anu Aalto Nuoret ylä-asteikäisistä ylöspäin Syyskauden viikkotoiminta alkaa viikolla 36. Kaikki ilmoittautumiset mestat.fi/meilahti ellei toisin mainita. Länsi-Pasilan kappelilla Rippikoulujen Jähi tapahtuma pe klo 18. Ilmoittautuminen IS (ryhmänohjaaja)-ko (kerhonohjaaja)-nu (nuorten ihmissuhdekurssi) - kursseille sekä Skidi Pirtti / kahvila rekrytilaisuuteen. IS-KO alkaen ke 2.9. klo 17. Kokoontuminen parillisilla viikoilla, asti. (ei ) Nuisku kerrat ovat vuoden 2016 puolella: , 28.1., 4.2. ja Kurssi toteutetaan yhdessä Munkkiniemen seurakunnan kanssa. Nuorten yökahvila perjantaisin , ajalla (ei ). Pe Länsi-Pasilan kappelin 30-v- juhlat (juhlamessu). Ruokailuillat ja Ruokailuilloissa kokkaamme yhdessä helppoja ruokia ja nautimme yhdessäolosta rennossa ilmapiirissä. Kappelin juhliin kutsutaan mukaan niin uudet kuin aiemmin toiminnassa olleet nuoret. Seuraa facebookissa -> Meilahden seurakunnan nuoret.

20 Parisuhteen palikat- kurssi +17 vuotiaille lauantaina klo Parisuhdepäivässä pääset pohdiskelemaan suhtautumistasi omaan parisuhteeseesi. Vetäjinä toimivat Hetu Saarinen Munkkiniemen seurakunnasta ja Anni Laakso Meilahden seurakunnasta. Ilmoittautuminen tai Kurssi on ilmainen ja siihen kuuluu lounassalaatti. Nuorten joulujuhla ja kauden päätöstilaisuus perjantaina klo Leirit ja retket Nuorten adventtileiri Kellokosken leirikeskuksessa. Hinta 50 e. Leirillä valitaan Kirkko 2020 tapahtumaan Tampereelle osallistuvat nuoret sekä nuortenparlamentin jäsenet. Rippikoulut Ilmoittautumisaika rippikouluihin on osoitteessa Lisätiedot pastori Virva Krans virva. p Ilmoitus rippikoulupaikoista tulee kotiin mennessä. Länsi-Pasilan kappeli täyttää 30 -vuotta ja kutsumme toiminnassa mukana olleita juhlimaan pe klo Hyvän ohjelman ja mahtavan seuran merkeissä. Klikkaa itsesi mukaan Facebook-ryhmässä Länsi-Pasilan kappelin 30-vuotisjuhlat Facebook: Meilahden seurakunnan nuoret ja Meilahden seurakunnan lapsi- ja perhetyö

Meilahden seurakunnan kevätkausi 2016

Meilahden seurakunnan kevätkausi 2016 Meilahden seurakunnan kevätkausi 2016 Jumalanpalvelukset Meilahden kirkossa Herättäjäyhdistyksen kirkkopyhä 10.1., saarna Juhani Elenius, messun jälkeen seurat. Gideonien kirkkopyhä 17.1., saarna, filosofian

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan kevät 2015

Meilahden seurakunnan kevät 2015 Meilahden seurakunnan kevät 2015 Iloa, hiljaisuutta, rinnalla kulkemista, toivoa, laulua, Jumalan kasvojen edessä olemista... Mitä muuta seurakunta on? Viikko-ohjelma Meilahden kirkko, Tuomaankirkko ja

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan kevät 2014

Meilahden seurakunnan kevät 2014 Meilahden seurakunnan kevät 2014 MEILAHDEN KIRKKO JA SEURAKUNTASALI Julistustoiminta 11.00 Messu ja kirkkokahvit 26.1. Rippikoulujen aloitusmessu 2.2. Kynttilänpäivän messu, Yhteisvastuukeräyksen avaus

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Meilahden seurakunnan kevät 2013

Meilahden seurakunnan kevät 2013 Meilahden seurakunnan kevät 2013 Meilahden seurakunnan kevätkausi 2013 Meilahden seurakunnan toiminta-ajatuksena on Jumala on läsnä ilosanoma ja armo elämän arkeen!. Tätä periaatetta noudattaen haluamme

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 Terveisiä Vartiokylän seurakunnasta! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2015 PERHEMESSUT 6.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 13.9. Martin srk-keskuksessa klo 15.00 20.9

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

Olemme tavattavissa 3. Virkatodistuksen tilaaminen 3. Jumalanpalveluselämää 4. Kannelmäen kirkolla ja seurakuntakeskuksessa tapahtuu 6

Olemme tavattavissa 3. Virkatodistuksen tilaaminen 3. Jumalanpalveluselämää 4. Kannelmäen kirkolla ja seurakuntakeskuksessa tapahtuu 6 Sisällysluettelo Olemme tavattavissa 3 Virkatodistuksen tilaaminen 3 Jumalanpalveluselämää 4 Kannelmäen kirkolla ja seurakuntakeskuksessa tapahtuu 6 Soppaa, seuraa ja huolenpitoa 8 Piirit 8 Ryhmät 9 Lapset

Lisätiedot

AAMURUSKO Ruskon seurakunnan tiedotuslehti Marras- ja joulukuu 2014 www.ruskonseurakunta.fi

AAMURUSKO Ruskon seurakunnan tiedotuslehti Marras- ja joulukuu 2014 www.ruskonseurakunta.fi AAMURUSKO Ruskon seurakunnan tiedotuslehti Marras- ja joulukuu 2014 www.ruskonseurakunta.fi S-Market Rusko, osoite (Myllymäentie 2), 31.10.2014 kello 15.00 19.00. Seurakuntavaalit ovat toistaiseksi ainoa

Lisätiedot

Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa.

Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa. Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa. Kesä 2016 Messut Sunnuntaisin ja pyhinä klo 10 Huopalahden kirkossa klo 12 Hakavuoren kirkossa. Suvivirren sunnuntain 29.5. messuissa lauletaan Suvivirsi.

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 Naarila 3, Kesä-Angelat, Juvankoski, Vaellus, Purjehdus

Lisätiedot

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen Sisältö Olemme tavattavissa...3 Virkatodistuksen tilaaminen...3 Tervetuloa jumalanpalvelukseen!...4 Kannelmäen kirkossa...4 Malminkartanon kappelissa...5 Kannelmäen kirkolla tapahtuu...6 Elokuu...6 Syyskuu...6

Lisätiedot

Haagan seurakunnan syksy 2015

Haagan seurakunnan syksy 2015 Haagan seurakunnan syksy 2015! JUMALANPALVELUS- ELÄMÄÄ MESSUT Seurakunnan tärkein yhteinen kokoontuminen on sunnuntain ehtoollisjumalanpalvelus eli messu, joka tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen, rauhoittumiseen

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015 TOIMINTA. Lapset. Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa.

RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015 TOIMINTA. Lapset. Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa. TOIMINTA Lapset Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa. Perhekerho tiistaisin, alkaen 14.1., viikolla 3. klo 9.30 seurakuntatalossa. RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015

Lisätiedot

Espoon seurakuntayhtymä Kehitysvammaisten ohjelma 2015

Espoon seurakuntayhtymä Kehitysvammaisten ohjelma 2015 Espoon seurakuntayhtymä Kehitysvammaisten ohjelma 2015 Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi. 1. Moos. 1:27 Espoon seurakuntien Kehitysvammaistyö Kehitysvammaisilla ihmisillä on oikeus

Lisätiedot

Adventti on odotuksen aikaa

Adventti on odotuksen aikaa KERTSI 3/2012 Tässä Kertsi -lehdessä kerrotaan 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä joulunajan tapahtumista, kerhoista ja kursseista talvella Pakilan seurakunnassa. Kertsi-lehti varhaisnuorisotyö

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

DIAKONIA kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu kristinuskon ajatukseen, että jokainen ihminen on lähimmäisemme ja lähimmäistä tulee auttaa.

DIAKONIA kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu kristinuskon ajatukseen, että jokainen ihminen on lähimmäisemme ja lähimmäistä tulee auttaa. DIAKONIATYÖN syksy 2015 DIAKONIA kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu kristinuskon ajatukseen, että jokainen ihminen on lähimmäisemme ja lähimmäistä tulee auttaa. Diakonia toteuttaa ja kutsuu toteuttamaan

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

lapset - nuoret - perheet

lapset - nuoret - perheet lapset - nuoret - perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2013 1 PERHEMESSUT 01.9. Koululaisten kirkkopyhä Hyvinkään kirkko klo 10 15.9. Perhemessu Martin srk-talo klo 15 29.9. Mikkelinpäivän perhemessu

Lisätiedot

KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA

KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA KEHITYSVAMMAISTEN OHJELMA 2015 Espoon seurakuntayhtymässä Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi Hän hänet loi. 1. Moos. 1:27 Espoon seurakuntien Kehitysvammaistyö 2015 Kehitysvammaistyön diakoni

Lisätiedot

www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki Sisällysluettelo SUVIVIRSI... 3 JUMALANPALVELUKSET... 4 KOHTAAMISIA KESÄSSÄ... 4 LÄHETYSJUHLAT HELSINGISSÄ... 5 KESÄTORSTAIT... 6 NUORET... 7 LASTEN KURSSIT JA RETKET... 7 DIAKONIA TUKEA SINULLE... 8 YHDESSÄ

Lisätiedot

ADVENTTI JA JOULU 2015

ADVENTTI JA JOULU 2015 ADVENTTI JA JOULU 2015 KIRKKOHERRAN TERVEHDYS Haluamme, että oma asuinalueemme on turvallinen ja viihtyisä paikka olla, tehdä työtä ja harrastaa. Tämä on meidän yhteinen huoli ja yhteinen kiinnostuksen

Lisätiedot

Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE

Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE SYKSY 2015 AVOIMET OVET - TOIMINTA ALAKOULULAISILLE Jynkänvuoren avoimet ovet alkavat tiistaina 18.8. klo 13-16 (Isännäntie 22). Petosen seurakuntatalon

Lisätiedot

HEI KERTSIN LUKIJAT! SYKSY ON UUDEN ALKU

HEI KERTSIN LUKIJAT! SYKSY ON UUDEN ALKU KERTSI 2/2012 Tässä Kertsi -lehdessä kerrotaan 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä syksyn tapahtumista, kerhoista, kursseista ja leiristä Pakilan seurakunnassa. Kertsi-lehti Sannamari

Lisätiedot

-Heinolassa 50 vuotta-

-Heinolassa 50 vuotta- Hyvää kerhokautta 2015-16! Viikoittainen kerhotoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Päiväkerholaisten yli satapäinen joukko antaa työhömme vauhtia ja tekee arjestamme juhlaa! Jatkamme jo kevätkaudella aloittamiamme

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Kaavi JOULUNAIKA 2015

Kaavi JOULUNAIKA 2015 Kaavi JOULUNAIKA 2015 Kaavin alueseurakunnan toimintaesite Enkelit ensin paimenille lauloi, sielusta sieluhun kaiku soi: Kunnia Herran, maassa nyt rauha, kun Jeesus meille armon toi. Virsi 30: 3. Bernhard

Lisätiedot

Sinä voit vaikuttaa. Jumalan siunausta syksyysi, Tuomas Hynynen Kirkkoherra

Sinä voit vaikuttaa. Jumalan siunausta syksyysi, Tuomas Hynynen Kirkkoherra Syksy ja joulunaika 2014 Sinä voit vaikuttaa Seurakunnan syksyyn mahtuu tänäkin vuonna monenlaista. Tutun toiminnan lisäksi marraskuussa pidetään seurakuntavaalit. Vaaleilla valitaan päättäjät seuraaviksi

Lisätiedot

Sinua tarvitaan, tule mukaan toimimaan!

Sinua tarvitaan, tule mukaan toimimaan! Sinua tarvitaan, tule mukaan toimimaan! Kuva: Lauri Eriksson Tervetuloa toimimaan! Pitelet kädessäsi Pitäjänmäen seurakunnan vapaaehtoistoiminnan esitettä. Jos koet, että Sinulla on jotain annettavaa lähimmäiselle

Lisätiedot

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016 KOULULAISILLE! syksy 2015 & kevät 2016 Koululaisten kerhot kokoontuvat kirkonkylän seurakuntatalossa, Nummelan seurakuntakeskuksessa ja Ojakkalan kerhohuoneella. Kerhot muuttuvat syksystä alkaen jaksoihin,

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

AAMURUSKO Ruskon seurakunnan tiedotuslehti Marras- ja joulukuu 2015 www.ruskonseurakunta.fi

AAMURUSKO Ruskon seurakunnan tiedotuslehti Marras- ja joulukuu 2015 www.ruskonseurakunta.fi AAMURUSKO Ruskon seurakunnan tiedotuslehti Marras- ja joulukuu 2015 www.ruskonseurakunta.fi HYVÄÄ JOULUA! Elämme hyvin sekavaa aikaa maailmassa. Jatkuvasti pulpahtaa uusia vaikeita asioita. Sodat ja kasvava

Lisätiedot

Jouluaika Paavalin seurakunnassa 2015

Jouluaika Paavalin seurakunnassa 2015 Jouluaika Paavalin seurakunnassa 2015 JUMALANPALVELUKSET KOLMAS ADVENTTI su 13.12. klo 10 Paavalinkirkko Kolmas adventtikynttilä syttyy Paavalinkirkon messussa. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntasalissa.

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti

su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti Adventti- ja joulunaika Kallaveden seurakunnassa 2015 KALLAVEDEN KIRKKO (Rauhalahdentie 21) su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2015 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla Hei! Tämä on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kouluikäisten esite ja se on lähetetty kaikille 7-12-vuotiaille seurakuntalaisille kotiin. Toivomme että esitteen avulla löydät oman paikkasi seurakunnasta

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2016 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

Jumalanpalveluselämä Paavalin seurakunnassa

Jumalanpalveluselämä Paavalin seurakunnassa Toimintaa ja tapahtumia syksyllä 2014 Jumalanpalveluselämä Paavalin seurakunnassa Messut sunnuntaisin klo 10, jonka jälkeen kirkkokahvit seurakuntasalissa 7.9. aö Messuissa tapahtuu: LUOMAKUNNAN SUNNUNTAIN

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Varhaisnuorten kerho- ja tapahtumakalenteri Kevät ja kesä 2015

Varhaisnuorten kerho- ja tapahtumakalenteri Kevät ja kesä 2015 Varhaisnuorten kerho- ja tapahtumakalenteri Kevät ja kesä 2015 Varhaisnuorten kerhoihin ilmoittautuminen Kerhojen kevätkausi alkaa viikolla 3 (12.1. alkaen) ja päättyy viikolla 18. Kerhoihin tulee ilmoittautua

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan syksy 2014

Vartiokylän seurakunnan syksy 2014 Vartiokylän seurakunnan syksy 2014 SIUNATTUA SYKSYÄ! TERVETULOA VARTIOKYLÄN SEURAKUNTAAN! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen

Olemme tavattavissa. Sisältö. Virkatodistuksen tilaaminen Kevät 2016 Sisältö Olemme tavattavissa...3 Virkatodistuksen tilaaminen...3 Tervetuloa jumalanpalvelukseen!...4 Kannelmäen kirkossa...4 Malminkartanon kappelissa...4 Kannelmäen kirkolla ja kulmilla tapahtuu...6

Lisätiedot

28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat

28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat NAVIGOINTIA PARISUHTEESSA 28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat ulkoiset tekijät 23.11. Love Boat Seksuaalisuus parisuhteessa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2015

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2015 LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2015 JUMALANPALVELUKSET Jumalanpalvelukset Lammin kirkossa joka sunnuntai klo 10 su 31.5. klo 10 su 7.6. klo 10 su 14.6. klo 10 la 20.6. klo 10 su 21.6. klo 18 su 19.7. klo 10 su

Lisätiedot

lapsi- ja perhetyön kevät 2012

lapsi- ja perhetyön kevät 2012 Herttoniemen seurakunnan lapsi- ja perhetyön kevät 2012 Ilmoittelemme lapsityön tapahtumista myös tekstiviestinlistan avulla. Jos haluat mukaan, ilmoita yhteystietosi Jennille. Seuraa myös nettisivujamme

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Haagan seurakunnan adventin ja joulun aika 2015

Haagan seurakunnan adventin ja joulun aika 2015 Haagan seurakunnan adventin ja joulun aika 2015 MESSUT JA HARTAUDET I adventin messu su 29.11.2015 Klo 10 Huopalahden kirkko Marja Heltelä, Seppo Lappalainen ja Olli Mönttinen. Mukana Lähdekuoro, joht.

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Kohtaamisia? Toivon, että tänä syksynä voit kohdata Lopen seurakunnassa sekä ihania ja upeita ihmisiä, että itsensä Pyhän Jumalan.

Kohtaamisia? Toivon, että tänä syksynä voit kohdata Lopen seurakunnassa sekä ihania ja upeita ihmisiä, että itsensä Pyhän Jumalan. Syksy ja joulunaika 2013 Kohtaamisia? Seurakunnan toiminta on sitä, että ihmiset kohtaavat toisia ihmisiä. Näin tapahtuu seurakunnan tilaisuuksissa vauvasta vanhuksiin: perhekerhoissa, päiväkerhoissa,

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Adventin- ja joulunaika

Adventin- ja joulunaika Adventin- ja joulunaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Su 1.12. klo 10 Hoosianna! 1. adventtisunnuntain messu Nuorisokuoro Merituuli Su 1.12. klo 18 Hoosianna!

Lisätiedot

Kuva Hannu Jukola MESSUKYLÄN SEURAKUNTA. Joulun aika 2015. Tamperelain. 5.1.2016 siltalehti.fi

Kuva Hannu Jukola MESSUKYLÄN SEURAKUNTA. Joulun aika 2015. Tamperelain. 5.1.2016 siltalehti.fi Kuva Hannu Jukola MESSUKYLÄN SEURAKUNTA Joulun aika 2015 Tamperelain en seurakunta lehti Seuraava ilm.päivä 5.1.2016 siltalehti.fi ÄLKÄÄ PELÄTKÖ Emme saa antaa pelolle sijaa, sanottiin Pariisin iskujen

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Joulu 2015 adventista loppiaiseen

Joulu 2015 adventista loppiaiseen Joulu 2015 adventista loppiaiseen Adventtitapahtumat ja joulukuvaelmat Adventtitapahtuma Kuningas saapuu su 29.11. klo 11 13 Lauritsalan seurakuntakeskuksessa, Kauppalank. 1. Erilaista puuhaa lapsille

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2015 Aika ja paikka Ti 25.8.2015 klo 18 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta), kahvit

Lisätiedot

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNASSA 7:15 8:30 Aamurukouspiiri Tuomiokirkon kappelin alasalissa 12 12:30 Päivärukous Tuomiokirkossa 18 19 Ekumeeninen Luottamuksen rukoushetki Tuomiokirkon kryptassa 12 12:30 Päivärukous

Lisätiedot

Joulunajan ja alkuvuoden tapahtumat Henrikinseurakunnassa

Joulunajan ja alkuvuoden tapahtumat Henrikinseurakunnassa 1 JOULUNAIKA 2015 Joulunajan ja alkuvuoden tapahtumat Henrikinseurakunnassa 2 KOSKAAN ET MUUTTUA SAA Kyllä se yllätti. Se miten intohimoisen aggressiivisia kommentteja asiasta esitettiin. Ikään kuin vakiintunut

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Tuomas Niskanen 050 5546531 kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat: Marja Salo 050 33 99 128

Lisätiedot

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Katja Kerkkänen 050 5546531 katja.kerkkanen@evl.fi kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat:

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 Usko on valo, joka johdattaa meitä ja loistaa meille pimeydessä. (Martti Luther) Kevätkauden jumalanpalvelukset ja tapahtumat Tuusniemellä Tuusniemen alueseurakunta

Lisätiedot

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta Pääsiäisaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1 Su 24.3. klo 10 Palmusunnuntain messu Tiellä ken vaeltaa? Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

Töölön seurakunta. Kesä-, heinä- ja elokuu

Töölön seurakunta. Kesä-, heinä- ja elokuu Töölön seurakunta Kesä-, heinä- ja elokuu Olet vapaa Pekka Simojoki, Anna-Mari Kaskinen N iin kuin linnunpoikaa, joka kurkkii pesästään, meitäkin nyt tuuli kutsuu lentämään. Siivet saimme Jumalalta siivet

Lisätiedot

ALLE KOULUIKÄISET LAPSET MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

ALLE KOULUIKÄISET LAPSET MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI ALLE KOULUIKÄISET LAPSET PÄIVÄKERHO I 3-vuotialle klo 9.30 11 Avointa ja PÄIVÄKERHO II 4-5-vuotialle klo 12 15 Avointa ja PÄIVÄKERHO II 3-vuotialle klo 9.30 11 Avointa ja PÄIVÄKERHO I 4-5-vuotialle klo

Lisätiedot

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sovellettu kuntosali klo. 9-10 sekä klo.10-11. Ohjattua kuntosaliliikuntaa pienryhmässä. Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen kerho klo. 12, parittoman viikon

Lisätiedot