Peruspalvelukeskus Aava AIKUISSOSIAALITYÖN ASIAKASKYSELY 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Peruspalvelukeskus Aava AIKUISSOSIAALITYÖN ASIAKASKYSELY 2014"

Transkriptio

1 Peruspalvelukeskus Aava AIKUISSOSIAALITYÖN ASIAKASKYSELY 2014

2 Sisällys 1 Johdanto Vastaajien taustatiedot Sukupuoli Ikäryhmä Asuinkunta Asiakkaan tilanne Työttömyyden kesto Sosiaalitoimistossa asiointi Aikuissosiaalityön asiakkuuden kesto Muiden palveluiden asiakkuus Sosiaalitoimistossa asioinnin ja yhteydenpidon tiheys Työntekijä Sosiaalitoimistossa asioinnin syyt Asiakas- tai palvelusuunnitelma Aikuissosiaalityön palveluiden arviointi Miten palvelut vastaavat odotuksia? Väittämien arviointi Minkälaista apua olet saanut aikuissosiaalityöltä? Palveluiden arviointi asteikolla Aikuissosiaalityön ongelmakohdat ja kehittämistarpeet Asiakkaan elämäntilanne ja tulevaisuudennäkymät Yhteenveto Liite 1 Aikuissosiaalityön asiakaspalautekysely-lomake

3 3 1 Johdanto SOS II hanke toteutti asiakaskyselyn yhteistyössä Peruspalvelukeskus Aavan aikuissosiaalityön kanssa keväällä Kyselylomaketta jaettiin peruspalvelukeskus Aavan kunnissa (Hartola, Sysmä, Iitti, Nastola, Myrskylä, Pukkila, Orimattila) toimeentulotukipäätösten mukana sekä asiakastapaamisilla. Kyselyn kohderyhmänä olivat Aavan aikuissosiaalityön asiakkaat. Kyselyyn vastasi yhteensä 151 asiakasta Nastolasta, Iitistä, Orimattilasta, Sysmästä ja Hartolasta. Eniten vastauksia tuli Nastolan alueelta. Kyselyllä kartoitettiin aikuissosiaalityön asiakkaiden kokemuksia ja arvioita aikuissosiaalityöstä. Lisäksi selvitettiin asiakkaiden näkemyksiä aikuissosiaalityön ongelmista ja kehittämiskohdista sekä omasta tulevaisuudestaan. Kysely sisälsi 21 kysymystä, joista 19 oli monivalintakysymyksiä ja kolme avointa kysymystä. Avoimiin kysymyksiin vastattiin vähemmin kuin monivalintakysymyksiin. Avointen vastaukset teemoiteltiin ja laskettiin mainintojen määriä, jotka löytyvät suluista teemojen jälkeen. Eniten vastaajia kertyi ikäluokasta vuotiaat, joita oli 28 prosenttia. Lähes yhtä paljon vastaajissa oli vuotiaita. Kyselyllä kerättyä aineistoa hyödynnetään aikuissosiaalityön kehittämistyössä sekä SOS II hankkeen raportoinnissa.

4 4 2 Vastaajien taustatiedot Vastaajia kertyi yhteensä 151, joista naisia 75 ja miehiä 76. Eniten vastauksia kertyi ikäryhmässä vuotiaat. Toiseksi eniten kyselyyn vastattiin ikäryhmässä vuotiaat. Kyselyyn vastattiin Nastolasta, Iitistä, Orimattilasta, Sysmästä ja Hartolasta. Vastaajista lähes puolet oli vastausajankohtana kuntouttavassa työtoiminnassa ja 34 prosenttia työttömänä. Työttömyys oli kestänyt yli viisi vuotta lähes 38 prosentilla vastaajista. 2.1 Sukupuoli Mies 76 Nainen 75 (vastaajat 151) 2.2 Ikäryhmä (vastaajat 150)

5 5 2.3 Asuinkunta (vastaajat 151) 2.4 Asiakkaan tilanne (vastaajat 151)

6 6 2.5 Työttömyyden kesto yli 5 vuotta 37,72% 3-5 vuotta 19,30% 1-2 vuotta 16,67% 6-12 kuukautta 8,77% Alle 6 kuukautta 17,54% (vastaajat 114)

7 7 3 Sosiaalitoimistossa asiointi Kyselyyn vastanneista yli 30 prosenttia oli asioinut sosiaalitoimistossa yli viisi vuotta. Lähes 20 prosenttia vastaajista oli asioinut aikuissosiaalityössä alle puoli vuotta ja sama määrä 1-2 vuotta. Suurin osa vastaajista asioi luonnollisesti myös Kelassa ja TE-toimistossa. Lähes puolet vastanneista ilmoittaa asioivansa myös terveyspalveluissa. Noin 35 prosenttia vastaajista asioi sosiaalitoimistossa kerran kuukaudessa. 3.1 Aikuissosiaalityön asiakkuuden kesto yli 5 vuotta 32,37% 3-5 vuotta 1-2 vuotta 18,71% 19,42% 6-12 kuukautta 10,07% Alle 6 kuukautta 19,42% (vastaajat 139) 3.2 Muiden palveluiden asiakkuus Joku muu, mikä? Työpaja Vammaispalvelut Kotihoito / kotiapupalvelut Mielenterveyspalvelut Päihdepalvelut Terveyspalvelut Kela TE-toimisto 4,79% 30,82% 0,68% 0,00% 12,33% 8,22% 49,32% 69,86% 89,73% (vastaajat 146)

8 8 Jokin muu: perhetyö, vpk, psykiatrin sairaanhoitaja, psykoterapeutti, psykiatri, srk, helluntaiseurakunta, Tienhaara, työvarikko 3.3 Sosiaalitoimistossa asioinnin ja yhteydenpidon tiheys Kuinka usein asioit tai olet yhteydessä sosiaalitoimistoon / työntekijääsi? En koskaan Muutaman kerran vuodessa tai Kerran kuukaudessa Muutaman kerran kuukaudessa Kerran viikossa Useita kertoja viikossa 3,45% 7,59% 7,59% 20,69% 24,83% 35,86% (vastaajat 145) 3.4 Työntekijä Yli puolet vastanneista ilmoitti asioivansa sosiaalityöntekijän kanssa. Seuraavaksi eniten asioidaan etuuskäsittelijän kanssa. Pieni osa vastaajista ei tiedä, minkä ammattiryhmän edustajan kanssa asioi ja osa ilmoittaa, ettei asioi kenenkään kanssa. Kaikilla asiakkailla ei ole välttämättä tiedossa, keitä sosiaalitoimistossa työskentelee ja mitä eri ammattiryhmien työhön kuuluu. Osa saattaa mieltää asioivansa sosiaalityöntekijän kanssa, vaikka asioisi etuuskäsittelijän luona. Kenen työntekijän kanssa asioit? En asioi kenenkään työntekijän En tiedä 4,20% 7,69% Palvelusihteeri / etuuskäsittelijä 37,06% Sosiaaliohjaaja 19,58% Sosiaalityöntekijä 55,24% (vastaajat 143)

9 9 3.5 Sosiaalitoimistossa asioinnin syyt Sosiaalitoimistossa asioinnin syitä kartoitettiin avoimella kysymyksellä ja vastaukset teemoiteltiin aiheen mukaan. Kuvioon on merkitty vastauksissa esiintyvien mainintojen määrät. Eniten vastattiin, että asiointi liittyy toimeentulotukeen ja seuraavaksi eniten työttömyyteen. Kolmanneksi eniten vastattiin, että sosiaalitoimistossa asiointi liittyy muihin palveluihin, kuten lastensuojeluun ja perhetyöhön. Sosiaalitoimistossa asioidaan myös opiskeluiden vuoksi, koska ensisijaiset etuudet eivät riitä elämiseen tai niitä ei ole mahdollista saada (opintolaina). Lisäksi asioinnin syiksi mainittiin myös päihde- ja peliongelmat. (vastaajat 118) TOIMEENTULOTUKI (58) Koska tulot on niin huonot ettei niillä pärjää Toimeentulon takia Toimeentulo Heikko rahatilanne vaatii sitä toistaiseksi Toimeentulo hakemuksen täyttäminen ja siihen liittyvät keskustelut. "-toimeentulo Haen toimeentulotukea TYÖTTÖMYYS (27) Olen jäänyt työttömäksi enkä ole löytänyt töitä enkä päässyt kouluun. Olen pitkäaikaistyötön Työttömyys

10 10 Olen työtön. Työttömyyden vuoksi Olen työtön ja tuloni on vähäiset. Tarvitsen apua sosiaalitoimistosta. Työttömyyden takia. MUUT PALVELUT (12) Perhetyön piirissä ja toimeentulotuki Jälkihuolto Perhetyön merkeissä Kuntouttavan työn puolesta, lapsen, pienen työmarkkinatuen takia TYP lastensuojelun kautta OPISKELU (7) en saa opintolainaa Koska olen opiskelija niin minulla ei ole varaa elättää perhettä Tuloni opiskelijana ovat hyvin pienet, joten haen toimeentulotukea avuksi. Opiskelijana tarvitsen opintolainan & -rahan lisäksi toimeentulotukea, koska asun yksin. Koska olen opiskelija ja rahat ei riitä elämiseen! PÄIHDE- TAI PELIONGELMA (4) alkoholin käytön takia, eikä ole muuta toimeen tuloa työtömyyden, päihdeongelman takia Täytyyhän heilläkin töitä olla... Ensinnäkin päihdeongelmien vuoksi. Välitystili rahapelaamisen takia MUUT (4) apua saadakseni ehkä vielä joskus normaali elämä? tuli tehtyä aikaisemmin tyhmiä. Elämäntilanne muuttunut. EN TIEDÄ (2)? en tiedä!

11 Asiakas- tai palvelusuunnitelma Vastaajilta kysyttiin, onko heillä tiedossa, mikä on asiakas- tai palvelusuunnitelma. Kysymys jakaa vastaukset niin, että puolet vastaajista tietävää ja puolet eivät tiedä. Jälkimmäisessä on yhdistetty taulukon en tiedä - ja en -vastaukset. Sosiaalitoimen asiakkaina olevilla on yleensä asiakkuus myös eri yhteistyötahoilla ja kaikilla on omat suunnitelmansa. Tämä voi olla yksi syy siihen, että asiakassuunnitelma aiheuttaa epätietoisuutta. Samalla tavoin epätietoisuutta aiheuttaa kysymys, onko suunnitelma tehty. Lähes 37 prosenttia vastaajista tietää, että suunnitelma on tehty. Noin 32 prosenttia vastaajista ei tiedä, onko suunnitelma tehty ja lähes saman verran vastaa, että suunnitelmaa ei ole tehty. (vastaajat 145) (vastaajat 147)

12 12 4 Aikuissosiaalityön palveluiden arviointi Kyselyyn vastanneita pyydettiin arvioimaan aikuissosiaalityön palveluita: miten palvelut vastaavat odotuksia, minkälaista apua on saanut sekä minkälaisia ongelmakohtia ja kehittämistarpeita on aikuissosiaalityössä. 4.1 Miten palvelut vastaavat odotuksia? Vastaajista 66 prosenttia kokee, että aikuissosiaalityön palvelut vastaavat hyvin heidän odotuksiaan. Reilut 18 prosenttia kokee, että palvelut vastaavat erittäin hyvin heidän odotuksiaan. Noin 15 prosenttia vastaajista arvio, että aikuissosiaalityön palvelut vastaavat heidän odotuksiaan huonosti tai erittäin huonosti. (vastaajat 142) 4.2 Väittämien arviointi Vastaajia pyydettiin arvioimaan kolmea sosiaalitoimistossa asiointiin liittyvää väittämää, joilla selvitettiin avun ja tuen saamista, palveluun vaikuttamista sekä ymmärretyksi tulemista. Jokaisen väittämän kohdalla vastattiin eniten jokseenkin samaa mieltä. Vastanneista 35 prosenttia kokee, että he ovat saaneet aikuissosiaalityöltä riittävästi apua ja jokseenkin samaa mieltä on 41 prosenttia vastaajista. Vain neljä prosenttia kokee, ettei ole saanut apua. 18 prosenttia kokee saaneensa vaikuttaa saamaansa palveluun ja tästä jokseenkin samaa mieltä on 39 prosenttia. Kuusi prosenttia vastaajista on täysin eri mieltä. Vastanneista 32 prosenttia kokee tulleensa ymmärretyksi asioidessaan sosiaalitoimistossa ja 45 prosenttia on tästä jokseenkin samaa mieltä. Vain kolme prosenttia vastaajista on täysin eri mieltä.

13 13 (vastaajat 143) (vastaajat 142) (vastaajat 143)

14 Minkälaista apua olet saanut aikuissosiaalityöltä? Suurin osa vastanneista, lähes 70 prosenttia kokee, että aikuissosiaalityöltä saatu apu on ollut taloudellista tukea ja ohjausta. Seuraavaksi eniten on saatu ohjausta palveluiden piiriin sekä apua asunnon saamiseen ja pitämiseen. Pari vastaajaa oli valinnut taloudellista tukea, mutta yliviivannut ohjausta. Aikuissosiaalityöltä on saatu myös ohjausta palveluihin ja apua asunto-asioissa. Lähes 27 prosenttia kokee saaneensa tukea, jottei elämäntilanne huonontuisi. Viisi prosenttia vastanneista kokee, ettei ole saanut tukea. (vastaajat 143) Muut vastaukset: pttm / kk, joskus rahallista, saanut tukea työpajalta.

15 Palveluiden arviointi asteikolla Vastaajia pyydettiin arvioimaan aikuissosiaalityötä sanapareilla ja asteikolla 1-5. Kysymys tuntui aiheuttavan vastaajissa hieman epäselvyyttä, koska osa oli esimerkiksi ympyröinyt sanapareja. Eniten vastauksia saivat palvelun rauhallisuus, asiantuntevuus, empaattisuus sekä läsnä oleminen. (vastaajat 138) 4.5 Aikuissosiaalityön ongelmakohdat ja kehittämistarpeet Ongelmakohtia ja kehittämistarpeita kysyttiin avoimella kysymyksellä. Vastaukset teemoiteltiin ja lajiteltiin mainintojen määrien perusteella. Tähän kysymykseen vastasi vain noin puolet kyselyyn vastanneista. Eniten vastauksia tuli toimeentulotukeen ja käsittelyaikoihin liittyen. Osa toivoo yksilökohtaisempaa palvelua ja työntekijöiden vaihtuvuus koettiin ongelmakohdaksi. Myös työntekijöiden kiireeseen ja työmääriin tuli muutama maininta. Pari maininnassa toivottiin, että palvelu olisi yhdenvertaista. Osa vastanneista kertoo olevansa tyytyväinen aikuissosiaalityöhön.

16 16 Toimeentulotuki (12) Tyytyväinen palveluun (7) Käsittelyajat (6) Yksilökohtaisempaa palvelua (6) Työntekjöiden vaihtuvuus (3) Kiire ja työmäärät (3) Yhdenvertaisuus (2) (vastaajat 55) TOIMEENTULOTUKI (12) Esim jos tarvitsee maksusitoumuksen lääkkeisiin, maksun pitäisi olla yli 30, ja jos ei ole rahaa saa taistella tiskillä saadakseen sellaisen. Maksatus olisi hyvä siirtää Kelan palveluihin. Byrokratia vähenisi, enemmän yhden luukun periaatteita. Toimeentulotukia hakiessa harmittaa että pitää hommata pankista tiliotteet koska ne maksaa 5 ja se on kahdelle ihmiselle 120 /v, koska ne himaan tulevat ei kelpa. Voi kuulostaa pikkujutulta mutta persaukiselle se on iso raha! Pitäisi enemmän kertoa mihin esim. harkinnan varaisiin tukiin voisi olla oikeutettu. Pitkiä päätöksiä ettei tarvitse luukulla jatkuvasti juosta. TYYTYVÄINEN PALVELUUN (7) Olen tyytyväinen! ei minun mielestä ole tarvetta "parantaa" palvelua. en osaa eritellä, mutta olen suht tyytyväinen asiointiin, omasta puolestani! Ei ole ollut mitään ongelmaa KÄSITTELYAJAT (6) Ongelmana mm. hitaus asioiden hoitoon tietyssä tilanteessa nopeaa käsittelyä tiliotteiden huomiointi ei kaikkia vält. saa ulos pankin sivuilta Elämän tilanteiden tukemiseen esim. lapsiperheille tukea. Käsittelyajat pitkiä ja toivottaa, että hakijan sähköinen hakemus riittävä. YKSILÖKOHTAISEMPAA PALVELUA (6) Kehittää ihmisen kohtaamista eili selvittää ihmisen taustat ja miksi tänne tulee. Lyödään lyötyä -tunteesta pois. Pitää reilusti kertoa asioista, ei mennä korulauseitten taakse. Vuorovaikutus tärkeää puolin ja toisin. Rohkeus puuttua asioi-

17 17 hin (työntekijän), ymmärtäminen ei aina riitä eikä johda mihinkään. Luottamus rakentuu pikkuhiljaa. Työntekijää pitäisi voida vaihtaa jos ei luottamusta synny. Minusta joskus sosiaalityöntekijät eivät osaa ajatella jos he itse joutuisivat vastaavanlaisiin tilanteisiin, jonka myötä he eivät aina ymmärrä asiakasta. enemmän asiakaskohtaista kuin byrokratia Yksilöllisyyden huomioimista parannettava kuunnellaan asiakasta, eikä tuputeta koko ajan jotain, mikä ei tunnu ajankohtaiselta. Asiallisempaa kohtelua / palvelua iästä riippumatta TYÖNTEKIJÖIDEN VAIHTUVUUS (3) Porukka vaihtuu tiuhaan, liikaa uusia ihmisiä ja hakemukset käsittelee eri ihmiset -asiat saa kertoa moneen kertaan. Asioidessani haluaisin että sama virkailija hoitaa asioitani loppuun eikä vaihtuisi aina uuteen niin kuin on välillä käynyt. Ei ole mukava selvittää samoja asioita moneen kertaan. Jos sosiaalityöntekijä vaihtuu usein on vaikeampaa selvittää asioita eri henkilöille. Asia tulee ymmärretyksi mutta hitaammin. KIIRE JA TYÖMÄÄRÄT (3) Liian kiireistä Suuri työmäärä ja vähäinen henkilöstö -kiire heijastuu mm. palvelusihteerien toimintaan. On turha tällä hetkellä laskea sen varaan, että sos.toimistosta rahat tulisivat ajallaan. Paperit sentään ovat hukkuneet vain yhden kerran. Voisiko lisäselvityspyynnöt hoitaa puhelimitse? aikaa vois olla enemmän YHDENVERTAISUUS (2) Syrjäseudulla asuvalla yksinäisellä lähtökohdat paljon vaikeammat kuin kaupungissa tai taajamissa asuvilla. Yhteydenpito mm. viranomaisiin syrjäseudun asukkaan on hyvin vaikeaa puuttuvien kuljetusten takia. Jokainen virkailija voisi tehdä samanlaiset päätökset, toiset tekee myönteisen / toiset kielteisen EN OSAA SANOA (9) En osaa sanoa En osaa tässä nyt sanoa En tiedä. MUUT VASTAUKSET (7) Kiitos työstänne! Olette oikeita ihmisiä :) Suomen kansalaisella pitää olla kunnioitus. Suomalaisella pitää olla asunto / kunnon toimeentulo. Suomalaisita moni elää köyhyysrajan alapuolella. Siihen on tultava loppu. Ongelmakohtia on meissä asiakkaidessa kuin sos.työntekijöissä. Kaikilla meillä on parantamisen varaa. Kuntouttava työtoiminta sanana koetaan nöyryyttävänä, varsinkin nuoret ja vähän vanhemmatkin. Viime vuoden puolella eräs ajankohtaisohjelma (tv 1, tv 2) käsitteli työttömiä ja syrjäytyneitä nuoria. Ohjelmassa esiintyi entinen työministeri Tarja Filatov, joka sanoi, että sananan kuntouttava työtoiminta pitäisi poistaa. Apteekin kuitit ei makseta

18 18 5 Asiakkaan elämäntilanne ja tulevaisuudennäkymät Kyselyn viimeisellä osiolla kartoitettiin asiakkaiden ajatuksia aikuissosiaalityön vaikutuksista omaan elämään sekä omia tulevaisuuden näkymiä. 40 prosenttia vastaajista kokee, että aikuissosiaalityön asiakkuuden myötä elämäntilanne on parantunut jonkin verran ja lähes yhtä suuri osa vastaajista kokee, että elämäntilanne on pysynyt samana. Noin 18 prosenttia vastaajista kokee, että elämäntilanne on parantunut huomattavasti. Alle yksi prosentti vastaajista kokee, että elämäntilanne on heikentynyt huomattavasti. (vastaajat 145) Asiakkaan tulevaisuuden näkymät Vastaajista 40 prosenttia näkee oman tulevaisuuden jokseenkin toiveikkaana ja 21 prosenttia on hyvin toiveikkaita tulevaisuuden suhteen. Toiseksi eniten vastattiin, ettei näe tulevaisuutta toiveikkaana eikä toivottomana. Yhteensä yli 10 prosenttia vastaajista näkee tulevaisuutensa jokseenkin toivottomana tai hyvin toivottomana.

19 19 (vastaajat 147) Minkälaisen toivoisit oman tilanteesi olevan vuoden päästä? Avoimella kysymyksellä kartoitettiin, minkälaisen toivoisi oman tilanteen olevan vuoden kuluttua. Suurin osa vastaajista toivoo olevansa töissä tai opiskelemassa (46 vastaajaa). Seuraavaksi eniten toivottiin, että oma tilanne olisi hyvä, tai vähintään samanlainen (19). Kolmanneksi eniten vastattiin, että toivoisi tulevaisuuden olevan nykyhetkeä parempi (15). Osa koki kysymyksen ehkäpä haasteellisena ja vastasi, ettei osaa sanoa (13). Lisäksi toivottiin, että oma tilanne olisi selkeämpi, olisi päässyt eläkkeelle ja olisi terveenä. Terve (3) Hyvä tai samanlainen (19) Töissä tai opiskelemassa (46) Parempi (15) Eläkkeellä (4) Selkeämpi (3) (vastaajat 111) En tiedä -vastauksia 13 ja muita vastauksia 9.

20 20 TÖISSÄ TAI OPISKELEMASSA (46) Opiskelisin tai olisin työelämässä. Olisin töissä, jos mahdollista, tai voittaisin sitten vaikka lotossa. Opiskelisin ja samalla mahdollisesti töissä. Opiskeluni päättyvät silloin, valmistunut ja hakemassa yliopistoon. HYVÄ TAI SAMANLAINEN (19) Hyvä Pysyisi edes ennallaan Samanlainen kun nytten, ei ainakaan huonompi. vähintään samanlainen hyvä Samanlainen PAREMPI TULEVAISUUS (15) 50 % parempi kuin tällä hetkellä Paljo parempi. toivottavasti parempi Parempi Parempi! EN TIEDÄ (13) En osaa sanoa Ikinä ei tiedä mitä ensi vuosi tuo tullessaan! En tiedä en tiedä vaikea sanoa :) ELÄKKEELLÄ (4) Että pääsisin eläkkeelle Eläkkeellä Että olisin työkyvyttömyys eläkkeellä Pääsyä eläke järjestelmään TERVE (3) Olisin terve, tulisin omillani toimeen jne. Terveenä ja töissä Terve ja hengissä"

21 21 SELKEYTTÄ TILANTEESEEN (3) Saisin selvyyttä tilanteeseen, että jatkuuko sairasloma, työelämä vai eläke Olisin saanut asunnon remontoitua ja myytyä ja olisin kuntoutunut opiskelemaan tai työhön. Selkeyttä elämään. Järjestelmällisempi. MUUT VASTAUKSET (9) Edelleen päihteetöntä. Työtoiminnassa mukana. Vähemmän surullista. Lottovoittaja. Tasainen tilanne psyykkisesti. Halusin kehittää palvelua todellakin!!!" Uskon että olen palvellut tätä yhteiskuntaa jo niin pitkään että voisin uskoa tehneeni sen mitä minulta voi vaatia. Työt aloitin jo 13-vuotiaana. Sen tähden uskon tehneeni sen mitä voi vaatia tämän ikäiseltä! TILANNE HUONOMPI: Talous pahemmassa jamassa. (Nyt jonotan talous- ja velkaneuvontaan.) TYYTYVÄINEN NYKYTILANTEESEEN : Olen tyytyväinen. Kiitos. EI ENÄÄ SOSIAALITOIMISTON ASIAKKAANA: Päätoiminen äiti, sivutoiminen opiskelija -puolisolla tulot sellaiset, ettei teidän laitoksessanne tarvitsisi enää asioida. Ettei tarvitsisi rampata sossun luukulla!!!

22 22 6 Yhteenveto Tällä kyselyllä kartoitettiin peruspalvelukeskus Aavan aikuissosiaalityön asiakkaiden näkemyksiä aikuissosiaalityöstä. Kyselyyn vastattiin eniten ikäryhmästä vuotiaat, mutta lähes yhtä paljon vastaajia oli ikäryhmästä vuotiaat. Lähes puolet vastaajista oli kuntouttavassa työtoiminnassa ja yli 30 prosenttia ilmoitti olevansa työttömänä. Lähes 38 prosenttia vastaajista oli ollut työttömänä yli viisi vuotta. Sosiaalitoimistossa asiointi oli kestänyt yli viisi vuotta noin 33 prosentilla vastaajista ja 35 prosenttia ilmoittaa asioivansa sosiaalitoimistossa kerran kuukaudessa. Yli puolet vastanneista ilmoitti tapaavansa sosiaalityöntekijää. Tässä on kuitenkin huomioitava, etteivät asiakkaat aina tiedä, minkä ammattiryhmän edustajan kanssa hän asioi. Eli tapaako hän sosiaalityöntekijää tai sosiaaliohjaajaa vai asioiko hän toimeentulotukiasioissa vain etuuskäsittelijän kanssa. Sosiaalitoimiston asiakkuudessa olevat asioivat pääasiassa myös Kelassa ja TEtoimistossa. Lähes puolet vastanneista oli myös terveyspalveluiden asiakkuudessa. Sosiaalitoimistossa asioinnin syitä määriteltiin toimeentulotuen, työttömyyden, opiskelun ja muiden palveluiden piiriin kuulumisen kautta. Taloudellinen tuki kytketään asiakkaiden vastauksissa olennaisena osana aikuissosiaalityöhön ja se koetaan yleensä pääasiallisena syynä sosiaalitoimistossa asiointiin. Asiakassuunnitelma oli lähes puolille vastaajista tuttu, mutta puolet eivät tienneet, mikä on aikuissosiaalityön asiakas- tai palvelusuunnitelma. Lähes 40 prosenttia ilmoitti, että heille oli tehty kyseinen suunnitelma. Asiakassuunnitelma on osalle asiakkaista tuntematon. Aikuissosiaalityötä arvioitiin melko positiivisesti. Reilusti yli puolet kyselyyn vastanneista kokivat aikuissosiaalityön vastaavat hyvin heidän odotuksiaan ja noin viidennes koki palvelun vastaavan heidän tarpeitaan erittäin hyvin. Toisaalta vajaa viidesosa vastaajista kokivat, että aikuissosiaalityön palvelu vastaa heidän tarpeitaan huonosti tai erittäin huonosti. Ongelmakohdiksi nähtiin toimeentulotuen käsittelyyn liittyvät asiat, kuten maksusitoumuksen saaminen ja liitteiden toimittaminen (esim. tiliotteen hakeminen pankista on maksullinen). Myös käsittelyajoista tuli mainintoja, joskus taloudellisen avun saaminen kestää liian kauan. Toisaalta toivottiin enemmän yksilökohtaisempaa palvelua ja hyvää vuorovaikutusta. Asiakkaan kuuntelemista pidettiin tärkeänä. Osa mainitsi ongelmakohtana työntekijöiden vaihtuvuuden, silloin asiakas voi joutua käymään samat asiat läpi eri työntekijöille. Muutama maininta tuli myös palvelun kiireeseen ja työmääriin liittyen. Työntekijöiden suuri työmäärä näkyy myös asiakkaille. Lisäksi pari mainintaa tuli palvelun yhdenvertaisuuteen liittyen, sekä toimeentulotuen käsittelyyn, että yleensäkin sosiaalitoimistossa asiointiin liittyen. Esimerkiksi syrjäseudulla asuvat eivät pääse välttämättä kovin helposti asioimaan sosiaalitoimistoon kulkuyhteyksien takia. Lopuksi selvitettiin asiakkaiden ajatuksia aikuissosiaalityön vaikutuksista omaan elämään ja odotuksia omalta tulevaisuudelta. Lähes 40 prosenttia vastanneista koki, että aikuissosiaalityön asiakkuuden myötä oma elämäntilanne on parantunut jonkin verran. Lähes yhtä suuri osa vastanneista koki, että elämäntilanne on pysynyt samana. Noin 18 prosenttia vastanneista koki, että elämäntilanne on parantunut huomattavasti. Muutama prosentti vastaajista koki, että elämäntilanne on heikentynyt. Omaan tulevaisuuteen suhtauduttiin varovaisen toiveikkaasti. 21 prosenttia näki oman tulevaisuuden hyvin toiveikkaana ja 40 prosenttia jokseenkin toiveikkaana. Mutta 27 prosenttia ei nähnyt tulevaisuutta toiveikkaana tai toivottomana ja yli 10 prosenttia vastanneista näki oman tulevaisuuden toivottomana. Lisäksi kysyttiin, minkälaisen toivoisi oman tilanteen olevan vuoden päästä. Eniten mainintoja tuli työn tai opiskelupaikan saamiseen liittyen. Seuraavaksi eniten toivottiin, että tilanne olisi hyvä tai vähintään samanlainen

23 23 kuin nyt. Lähes yhtä paljon mainintoja oli siitä, että tilanne olisi parempi kuin nyt. Lisäksi toivottiin eläkkeelle pääsemistä ja parempaa terveyttä tai terveenä pysymistä. Muutamassa vastauksessa toivottiin yleensäkin selkeämpää tilannetta omaan elämään. Eräs vastaaja esittikin toiveen sosiaalitoimistossa asioinnin syistä kysyttäessä: Ehkä vielä joskus normaali elämä?

24 Liite 1 24

25 25

26 26

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET

2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET 2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Taustatiedot... 3 Sukupuoli... 3 Ikä... 3 Asuinkunta... 4 Aikuissosiaalityön tai toimeentulotuen asiakkuus... 4 Oma tilanne

Lisätiedot

Liite 2: Kyselyn tulokset taulukkoina. 1. Perheen taustatiedot. Asuinkunta. Liite 7 perusturvalautakunta ,5 % 29,1 % 31,4 %

Liite 2: Kyselyn tulokset taulukkoina. 1. Perheen taustatiedot. Asuinkunta. Liite 7 perusturvalautakunta ,5 % 29,1 % 31,4 % 1 Liite 2: Kyselyn tulokset taulukkoina Liite 7 perusturvalautakunta 19.2.2019 19 1. Perheen taustatiedot Asuinkunta Keuruu 39,5 Petäjävesi 29,1 Multia 31,4 2 4 6 8 10 Kaikki vastaajat ( KA: 1. 92, Hajonta:

Lisätiedot

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Aurinkoisen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syyskuussa 2016. Kysely oli suunnattu kaikille Aurinkoisen asiakkaille; yhteisökodissa ja tukiasunnossa asuville sekä päiväasiakkaille.

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

KYSELYN TULOKSIA OSITTAISESTA VANHUUSELÄKKEESTÄ

KYSELYN TULOKSIA OSITTAISESTA VANHUUSELÄKKEESTÄ KYSELYN TULOKSIA OSITTAISESTA VANHUUSELÄKKEESTÄ 18.5.217 SELVITIMME SYITÄ, MIKSI OSITTAINEN VANHUUSELÄKE ON SUOSITTU Osittainen vanhuuseläke on ollut suosittu eläkelaji ja saimme neljännesvuodessa enemmän

Lisätiedot

Etsivän nuorisotyön asiakkaana olleiden nuorten käsityksiä etsivästä nuorisotyöstä

Etsivän nuorisotyön asiakkaana olleiden nuorten käsityksiä etsivästä nuorisotyöstä Etsivän nuorisotyön asiakkaana olleiden nuorten käsityksiä etsivästä nuorisotyöstä Ei tarvinnut yksin muistaa tehdä kaikkea, kun oli joku sanomassa että sun pitää tehdä tuo ja tuo Pro gradu tutkimus Oulun

Lisätiedot

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi 2018 Marianne Hietaranta Ruoka-apukyselyn tarkoitus ja vastaajat Mitä haluttiin tutkia? Keitä ruoka-avussa käy? Millaisia ovat näiden ihmisten kokemukset omasta terveydestä

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely Sosiaaliasema Sarviksella kevät 2012

Asiakastyytyväisyyskysely Sosiaaliasema Sarviksella kevät 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI Asiakastyytyväisyyskysely Sosiaaliasema Sarviksella kevät 2012 Toteuttajana SOS-hanke Tuominen Tuula, Heikkilä Katariina, Kukkasniemi Marianne, Laakso Tuija, Pietilä Samuli 8.3.2013

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti vahvistavia vaikutuksia. Sovari-mittaria

Lisätiedot

PERUSTIEDOT OPISKELU JA TYÖELÄMÄ

PERUSTIEDOT OPISKELU JA TYÖELÄMÄ PERUSTIEDOT Nimi: Syntymäaika: Osoite: Puh.nro: Siviilisääty: OPISKELU JA TYÖELÄMÄ Koulutus, mitä kouluja olet käynyt: Ammatit: Työhistoria: PERHE- JA IHMISSUHTEET Keitä asuu samassa taloudessa kanssasi?

Lisätiedot

ASIAKASKYSELY VANHEMMILLE

ASIAKASKYSELY VANHEMMILLE As ASIAKASKYSELY VANHEMMILLE Oulun kaupungin lastensuojelupalvelut on mukana Pohjois-Suomen Lasten kaste hankkeessa. Lastensuojelun kehittämisen kohteena ovat lasten ja perheiden osallisuuden vahvistaminen,

Lisätiedot

Toimeentulotuki tilastojen valossa. Tuija Korpela, tutkija, Kelan tutkimusryhmä Miniseminaari toimeentulotuesta Kelan auditorio

Toimeentulotuki tilastojen valossa. Tuija Korpela, tutkija, Kelan tutkimusryhmä Miniseminaari toimeentulotuesta Kelan auditorio Toimeentulotuki tilastojen valossa Tuija Korpela, tutkija, Kelan tutkimusryhmä Miniseminaari toimeentulotuesta 6.3.2018 Kelan auditorio Perustoimeentulotuki siirtyi Kelaan vuonna 2017 Perustoimeentulotuki:

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Korkeakouluopiskelijoiden toimeentulo ja rahankäyttö

Korkeakouluopiskelijoiden toimeentulo ja rahankäyttö Korkeakouluopiskelijoiden toimeentulo ja rahankäyttö Yhteenveto tutkimuksen tuloksista Laatinut: Q-Tutkimus / Jonna Kirjavainen Tutkimuksen taustaa Tutkimuksen tarkoituksena selvittää opiskelijoiden rahantuloa,

Lisätiedot

Sovari-mittari 217-218 työpajatoiminta Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

ALKUKARTOITUSLOMAKE (päivitys 1/13) TYÖPAJA TORPPA / STARTTIPAJA / AITTA-VERSTAS 1/2. Nimi: Henkilötunnus: Osoite: Puhelin: Sähköposti:

ALKUKARTOITUSLOMAKE (päivitys 1/13) TYÖPAJA TORPPA / STARTTIPAJA / AITTA-VERSTAS 1/2. Nimi: Henkilötunnus: Osoite: Puhelin: Sähköposti: ALKUKARTOITUSLOMAKE (päivitys 1/13) TYÖPAJA TORPPA / STARTTIPAJA / AITTA-VERSTAS 1/2 Nimi: Henkilötunnus: Osoite: Puhelin: Sähköposti: Asuminen? Onko sinulla lapsia? Koulutus: ( ) asun vanhempien kanssa

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalisen median käyttö autokaupassa Autoalan Keskusliitto ry 3/1 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalinen media suomessa Kaikista suomalaisista yli % on rekisteröitynyt

Lisätiedot

AKTIVOINTIPROSESSIN KEHITTÄJÄRYHMÄ Aika ma 26.3.2012 klo 13-16 Kokoushuone Arctic Läsnä Koivu Inkeri Kokkolan kaupunki/sosiaali- ja terveystoimi

AKTIVOINTIPROSESSIN KEHITTÄJÄRYHMÄ Aika ma 26.3.2012 klo 13-16 Kokoushuone Arctic Läsnä Koivu Inkeri Kokkolan kaupunki/sosiaali- ja terveystoimi AKTIVOINTIPROSESSIN KEHITTÄJÄRYHMÄ Aika ma 26.3.2012 klo 13-16 Paikka Kokoushuone Arctic Läsnä Koivu Inkeri Kokkolan kaupunki/sosiaali- ja terveystoimi Sykkö Matti Työ- ja elinkeinotoimisto Pihlaja Elina

Lisätiedot

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Kyselyn taustatietoja Kyselyyn vastasi yhteensä 168 henkilöä. Heistä

Lisätiedot

Oppimalla ammattiin. Nuorten näkemyksiä oppisopimuksesta. Harri Leinikka Toimitusjohtaja T-Media Oy

Oppimalla ammattiin. Nuorten näkemyksiä oppisopimuksesta. Harri Leinikka Toimitusjohtaja T-Media Oy Oppimalla ammattiin Nuorten näkemyksiä oppisopimuksesta Harri Leinikka Toimitusjohtaja T-Media Oy 1 Kyselyn toteuttaminen Oppimalla ammattiin kyselyn kohderyhmänä olivat 16-29 - vuotiaat nuoret. Vastaajia

Lisätiedot

Hartolan kunta Sosiaalitoimi, Kuninkaantie 16, Hartola / Hartolan toimintakeskus, Visantie 17 B, 19600 Hartola

Hartolan kunta Sosiaalitoimi, Kuninkaantie 16, Hartola / Hartolan toimintakeskus, Visantie 17 B, 19600 Hartola LIITE 1 PÄIJÄT-HÄMEEN TYPIN TOIMITILAT Yhteiset toimipisteet 9.11.2015 i fj9-11-2015 I I Y (verkostolla oltava Osoite Aukioloajat vähintään yksi yhteinen toimipiste) Lahti Saimaankatu 64, 3 krs., Ma-pe

Lisätiedot

Häätöjen ennaltaehkäisy ja

Häätöjen ennaltaehkäisy ja Häätöjen ennaltaehkäisy ja asumisen sosiaaliohjaus Vantaalla 25.9.2015 Dimitri Hedman, Sari Heiskanen, Sara Juntunen, Tanja Turunen Asumisen sosiaaliohjaus on aloitettu Vantaalla syyskuussa 2009 osana

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 03/2017 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki sekä eroauttaminen Etelä- Savossa

Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki sekä eroauttaminen Etelä- Savossa Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki sekä eroauttaminen Etelä- Savossa XAMK:n kyselykartoitus perheille LAPE-koordinaattori, Kyselyn taustaa Toteutettu LAPE Etelä-Savon muutosohjelman osatoteutuksena syksyllä

Lisätiedot

Toiminta-ajatus. Perhetyö tukee lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja vahvistaa perheen omia voimavaroja

Toiminta-ajatus. Perhetyö tukee lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja vahvistaa perheen omia voimavaroja Toiminta-ajatus Lapsiperhetyö on perheille annettavaa tukea, joka perustuu perheen ja muiden yhteistyötahojen kanssa laadittavaan hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Perhetyö on lastensuojelun avohuollon toimenpide.

Lisätiedot

PÄIJÄT-SOS -OSAHANKE. Aikuissosiaalityön asiakaskyselyn tulokset. Sanna Keskikylä & Tanja Mäkelä. w w w. s o s - h a n k e. f i

PÄIJÄT-SOS -OSAHANKE. Aikuissosiaalityön asiakaskyselyn tulokset. Sanna Keskikylä & Tanja Mäkelä. w w w. s o s - h a n k e. f i 0 PÄIJÄT-SOS -OSAHANKE Aikuissosiaalityön asiakaskyselyn tulokset Sanna Keskikylä & Tanja Mäkelä 2012 w w w. s o s - h a n k e. f i SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 TAUSTATIEDOT... 4 2.1 Sukupuoli... 4 2.2 Ikäryhmä...

Lisätiedot

Sosiaaliasiamiehen selvitys. Sipoon vammaisneuvosto 28.4.2016

Sosiaaliasiamiehen selvitys. Sipoon vammaisneuvosto 28.4.2016 Sosiaaliasiamiehen selvitys Sipoon vammaisneuvosto 28.4.2016 Sosiaalialan osaamiskeskus Verson Sosiaaliasiamiehet sosiaaliasiamiestoiminta VTM Ritva Liukonen ja YTM Anne Korpelainen Toimipisteet Lahti:

Lisätiedot

SOSIAALI- JA PERHEPALVELUT. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå

SOSIAALI- JA PERHEPALVELUT. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå SOSIAALI- JA PERHEPALVELUT Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå TOIMEENTULOTUEN ASIAKASKYSELY 2013 TAUSTATIEDOT 160 vastausta (2009) vastauksia 123) 44 prosenttia miehiä ja 56 prosenttia naisia Suhteessa

Lisätiedot

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa.

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa. ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Vuoden 2017 asiakastyytyväisyyskysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi yhteensä 51 asiakasta. Aurinkoisen asiakkaista suurin osa on mielenterveyskuntoutujia, itsenäistymisvaiheessa

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

Sosiaalipalveluja kaikille ja kaiken ikää?

Sosiaalipalveluja kaikille ja kaiken ikää? Tiedosta hyvinvointia KansalaisenParas 17.4.2008 Anu Muuri 1 Sosiaalipalveluja kaikille ja kaiken ikää? Anu Muuri Kehittämispäällikkö Stakes/Sosiaalipalvelut Tiedosta hyvinvointia KansalaisParas 17.4.2008

Lisätiedot

Köyhyyden monet kasvot

Köyhyyden monet kasvot Köyhyyden monet kasvot Maria Viljanen, Terveyden ja hyvinvoinnin yksikön päällikkö, SPR keskustoimisto 3.12.2018 Kemi Ruokaa ja osallisuutta -seminaari AUTTAJA LÄHELLÄ SINUA HJÄLPARE NÄRÄ DIG Mitä on

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

Asiakkaiden arvioita työllisyyspoliittisista hankkeista

Asiakkaiden arvioita työllisyyspoliittisista hankkeista Asiakkaiden arvioita työllisyyspoliittisista hankkeista Raija Lääperi, Arvioija, KEVÄT-tukirakenne 8.10.2012 TYPO /RL 1 Osallisuus arviointityössä Tarkoittaa sitä, että asiakkaiden mielipiteet huomioidaan

Lisätiedot

Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä

Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä Raportti 1 (13) Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä Vastaajien perustiedot Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, miten pudasjärveläiset käyttävät sähköisiä palveluita ja mitä palveluita

Lisätiedot

Työ kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018. Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin

Työ kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018. Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin Työ 2030 -kysely KYSELYN TULOKSET 9/2018 Kyselyn toteuttaja YTK-Yhdistys ry Kysely toteutettiin 14.8. 31.8.2018 TAUSTATIEDOT 2052 62 % 80 % 50 % 50 % :lla henkilöä vastasi kyselyyn kyselyyn vastanneista

Lisätiedot

Avopalvelujen asiakaspalautekysely 2012

Avopalvelujen asiakaspalautekysely 2012 Avopalvelujen asiakaspalautekysely 2012 Tulokset Aidosti asiakaslähtöiset avopalvelut Katriina Piironen Avopalvelujen hallinto 4.12.2012 Avopalvelujen asiakaskysely 29.10.-11.11.2012 Tampereen sosiaali-

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot

Ohjaamo Espoo. Uusi monialainen matalan kynnyksen palvelupiste työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville vuotiaille nuorille

Ohjaamo Espoo. Uusi monialainen matalan kynnyksen palvelupiste työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville vuotiaille nuorille Ohjaamo Espoo Uusi monialainen matalan kynnyksen palvelupiste työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville 17-29- vuotiaille nuorille Asiakasmäärät vuonna 2016 Ohjaamo Espoossa on yksilöasiakkaiden käyntikertoja

Lisätiedot

Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012

Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012 Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012 Raportin kohderyhmä: Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy Vastaajia yhteensä: 19 1 Raportin lukuohjeet - Raportin alussa näytetään tää indeksit: it Indeksi tarkoittaa

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 1 Mirja Määttä Tutkija, VTT, Kohtaamo-hanke Marja Riikonen Assistentti, Keski-Suomen ELY-keskus 5.6.2018 Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 Keväällä 2018 Ohjaamojen yhteinen palautteenkeruu toteutettiin

Lisätiedot

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka TAPAAMINEN Tehtävä Tutki liikuntapiirakkaa ja suunnittele itsellesi oma piirakka. Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka Liikuntapiirakka: UKK-instituutti 34 TAPAAMINEN Oma liikuntapiirakkani 35 TAPAAMINEN

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely Uudenmaan alueen kuntien sosiaalityöntekijöille Kyselylomakkeet kohdistettiin perheryhmäkoti- ja tukiasuntopaikkakunnilla selvittämällä alueen asumisyksiköistä,

Lisätiedot

Lapsiperheen arjen voimavarat

Lapsiperheen arjen voimavarat Lapsiperheen arjen voimavarat Hyvät vanhemmat! Lapsiperheen elämään sisältyy monenlaisia ilonaiheita, mutta välillä arki voi olla melko rankkaa. Vanhemmat voivat hyötyä siitä, että he joskus kiireenkin

Lisätiedot

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Taloustutkimus Oy Pasi Holm 1 Yhteenveto seniorikansalaisten kotihoidosta Kotihoidon piirissä vajaat 60.000 seniorikansalaista Yli 74-vuotiaita

Lisätiedot

Omaishoitajien valmennus. Toimeentulotuki Marja Salminen Johtava sosiaalityöntekijä Pohjoisen aikuissosiaalityö Etuuskäsittely

Omaishoitajien valmennus. Toimeentulotuki Marja Salminen Johtava sosiaalityöntekijä Pohjoisen aikuissosiaalityö Etuuskäsittely Omaishoitajien valmennus Toimeentulotuki Marja Salminen Johtava sosiaalityöntekijä Pohjoisen aikuissosiaalityö Etuuskäsittely Toimeentulotuki Toimeentulotuki koostuu perustoimeentulotuesta, täydentävästä

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSBAROMETRI Tietoja tekniikan alan yliopistokoulutetuista työttömistä

TYÖTTÖMYYSBAROMETRI Tietoja tekniikan alan yliopistokoulutetuista työttömistä TYÖTTÖMYYSBAROMETRI 2014 Tietoja tekniikan alan yliopistokoulutetuista työttömistä Työttömyysbarometrin sisältö 1. Yhteenvetoa tuloksista 2. Tilastotietoja tekniikan alan yliopistokoulutettujen työttömyydestä

Lisätiedot

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille

Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina valmistuneille Kysely sosiaalityö pääaineena vuosina 2005-2007 valmistuneille TAUSTATIEDOT 1) Sukupuoli nmlkj mies nmlkj nainen 2) Opintojen aloitusvuosi 3) Valmistumisvuosi 4) Millä perusteella valitsit opiskelupaikkasi?

Lisätiedot

Asian Asian muutos muut 5,01 4,80 Asian muutos Asiakkaan arvio Asian muutos Työn tekijän arvio

Asian Asian muutos muut 5,01 4,80 Asian muutos Asiakkaan arvio Asian muutos Työn tekijän arvio Laaja tiedonkeruu 0 00 Pekka Ojaniemi i PaKaste työkokous..0 Kunta ja palautuneet lomakkeet 00 00 00 00 00 00 00 0 0 0 9 8 9 9 0 8 0 8 Tarkastelukulma Asiakkaan kokemus Tavoitteiden saavuttaminen Asian

Lisätiedot

VASTAAJAN TAUSTATIEDOT Ympyröi sopivin vaihtoehto tai kirjoita vastauksesi sille varattuun tilaan. 1. Sukupuoleni on 1 nainen 2 mies

VASTAAJAN TAUSTATIEDOT Ympyröi sopivin vaihtoehto tai kirjoita vastauksesi sille varattuun tilaan. 1. Sukupuoleni on 1 nainen 2 mies 1 Kysely koostuu neljästä osiosta: -taustatiedoista -perustehtävään ja työn organisointiin liittyviin kysymyksiin -työn rikastamisen tavoitteisiin liittyviin kysymyksiin -työn rikastamisen keinoihin liittyviin

Lisätiedot

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta

AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta AMIS-tutkimuksen tuloksia nivelvaiheiden näkökulmasta M/S Mariella 4.5.2017 Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry Maiju Korhonen #AMIS2016 Mikä on AMIS-tutkimus? Miten aineistonkeruu toteutettiin? Mitkä

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Asumisen odotukset ja huolet Huomioita Nordean kyselytutkimuksesta

Asumisen odotukset ja huolet Huomioita Nordean kyselytutkimuksesta Asumisen odotukset ja huolet Huomioita Nordean kyselytutkimuksesta Olli Kärkkäinen, yksityistalouden ekonomisti 30.5.2017 Asumisen unelmia Yli puolet vastaajista asuu omistusasunnossa Mikä näistä asumismuodoista

Lisätiedot

The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017

The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017 Sarjanumero Vastaajan ID - - Etunimi tai nimikirj. Haastattelupvm.: Haastattelijan ID: - - SHARE - 50+ Euroopassa The Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe 2017 Vastaajan itsensä täyttämä kyselylomake

Lisätiedot

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista

Kysely kotona asuvien vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista Valitse kohde. 1 (13) 28.3.2014 Kysely kotona asuvien 15-35 -vuotiaiden vammaisten henkilöiden asumisen tarpeista A. Taustatiedot Syntymävuosi? Sukupuoli? nainen mies Äidinkieli? suomi ruotsi muu Postinumero?

Lisätiedot

Ohjaamo-kyselyn tuloksia

Ohjaamo-kyselyn tuloksia Ohjaamo-kyselyn tuloksia 18.6.2019 0 Ohjaamo-kysely Kyselyt toteutettiin maalis-huhtikuun aikana sähköisesti. Vastauksia saatiin yhteensä 285. Nuorten kyselyyn saatiin 196 vastausta, joista 54% asioi Fredrikinkadun

Lisätiedot

JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto

JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto JUST Nyt: Aikuissosiaalityön palvelut ja perustoimeentulotuen Kela-siirto 31.1.2017 10.1.2017 Toimeentulotuki Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi tueksi auttamaan yli pahimpien talousvaikeuksien.

Lisätiedot

Palautetta nuortenryhmältä

Palautetta nuortenryhmältä Tuija Sane & Marjaana Hänninen Taustaa nuortenryhmästä: Tavoitteena oli koota nuortenryhmä (n. 4-5 nuorta), jolta kerätä palautetta etenkin lastensuojelun toiminnasta ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa.

Lisätiedot

Kartoituskyselyn tuloksia. VÄLITÄ! hankkeen kartoituskysely seksuaalisesta väkivallasta lokakuussa 2012 Tampereen alueen keskeisille toimijoille

Kartoituskyselyn tuloksia. VÄLITÄ! hankkeen kartoituskysely seksuaalisesta väkivallasta lokakuussa 2012 Tampereen alueen keskeisille toimijoille Kartoituskyselyn tuloksia VÄLITÄ! hankkeen kartoituskysely seksuaalisesta väkivallasta lokakuussa 2012 Tampereen alueen keskeisille toimijoille Kyselyn toteutus Sähköinen lomake rasti ruutuun kysymyksiä

Lisätiedot

20-30-vuotiaat työelämästä

20-30-vuotiaat työelämästä Sakari Nurmela Tutkimuksen toteuttaminen ja sisältö Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimukseen vastanneet edustavat maamme 20-30-vuotiasta lapsetonta väestöä (pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat). Kyselyyn

Lisätiedot

MIHIN RAHANI RIITTÄVÄT -TUTKIMUKSEN TULOKSET. Jaakko Kiander #iareena

MIHIN RAHANI RIITTÄVÄT -TUTKIMUKSEN TULOKSET. Jaakko Kiander #iareena MIHIN RAHANI RIITTÄVÄT -TUTKIMUKSEN TULOKSET Jaakko Kiander 1.2.219 @KianderJaakko #iareena MIKSI TÄMÄ TUTKIMUS? Ikääntyvien talous puhuttaa ja eläkkeelle jääminen aiheuttaa elämänmuutoksia, joita tämä

Lisätiedot

Työllistymisen seuranta selvityksen tulokset Emma Salmi

Työllistymisen seuranta selvityksen tulokset Emma Salmi Työllistymisen seuranta selvityksen tulokset 2013 23.1.2014 Emma Salmi Vastaajien taustatiedot 1/2 Yhteensä 48 vastaajaa Vastaajista miehiä 46% ja naisia 54% Vastanneet valmistuneet seuraavista oppilaitoksista:

Lisätiedot

ASIAKASKYSELYN TULOKSET 2015

ASIAKASKYSELYN TULOKSET 2015 ASIAKASKYSELYN TULOKSET 2015 Asiakaskokemuksia lastensuojelun-, aikuissosiaalityön-sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden käyttäjiltä 2 Mitä palveluita vastaajat olivat käyttäneet Vastaaja on voinut

Lisätiedot

Salli osallisuus III koulutuspäivä, puheenvuoro. Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tabell 22.11.2012

Salli osallisuus III koulutuspäivä, puheenvuoro. Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tabell 22.11.2012 Salli osallisuus III koulutuspäivä, puheenvuoro Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tabell 22.11.2012 Hannikaisenkadun sosiaaliasema Asiakaskäynnit vuonna 2011 sosiaaliohjaajan ja sosiaalityöntekijän

Lisätiedot

Työpajat TYP:n kumppanina Työhönkuntoutumisen kumppanuusfoorumi 22.11.2011. Hilla-Maaria Sipilä Projektisuunnittelija

Työpajat TYP:n kumppanina Työhönkuntoutumisen kumppanuusfoorumi 22.11.2011. Hilla-Maaria Sipilä Projektisuunnittelija Työpajat TYP:n kumppanina Työhönkuntoutumisen kumppanuusfoorumi 22.11.2011 Projektisuunnittelija Espoon työvoiman palvelukeskuksen asiakasprosessi KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA PAJALLA ETYP moniammatilliset

Lisätiedot

Kansalaiskyselyn tulokset

Kansalaiskyselyn tulokset ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012 31.12.2014 Kansalaiskyselyn tulokset

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset

Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset Varhaiskasvatuksen Asiakaskyselyn 2013 tulokset Kyselyyn vastaajia 3217 henkilöä Englanninkieliseen kyselyyn vastaajia 22 henkilöä Vastaajia yhteensä 3239 henkilöä Generated on 22.03.2013 07:50 Taustatiedot

Lisätiedot

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610.

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610. YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö ALAIKÄISYKSIKÖIDEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin

Lisätiedot

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA?

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? Raportti syksyn 2012 kyselystä Nyyti ry Opiskelijoiden tukikeskus 2 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 3 2. TULOKSET... 4 2.1 Vastaajien taustatiedot... 4 2.2 Asuinpaikan muutos ja uusi

Lisätiedot

VANTAA. Toimeentulotuki

VANTAA. Toimeentulotuki VANTAA Toimeentulotuki Oletko oikeutettu toimeentulotukeen? Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen etuus, jonka tarkoituksena on turvata välttämätön toimeentulo silloin, kun henkilö ei voi saada

Lisätiedot

Nuorten palveluohjaus Facebookissa

Nuorten palveluohjaus Facebookissa Nuorten palveluohjaus Facebookissa Kokemuksia sosiaalisen median hyödyntämisestä nuorten palveluohjauksessa 1.5.11. 21.11.2013 Saila Lähteenmäki / MOPOTuning hanke 21.11.2013 https://www.facebook.com/nuortenpalveluohjaaja.sailalahteenmaki

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN NUORTEN ÄÄNI

TYÖTTÖMIEN NUORTEN ÄÄNI TYÖTTÖMIEN NUORTEN ÄÄNI TUTKIMUKSEN TAVOITTEET Tutkimuksen tavoi.eet ja toteutus Tutkimuksen tavoite Tutkimuksessa selvitesin nuorten työnömien työnömyyden ja työssä olemisen kestoa, ajatuksia työllistymisen

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kysely Kaikukortin haltijoille

Kysely Kaikukortin haltijoille 1 Kysely Kaikukortin haltijoille Hyvä Kaikukortin haltija! Kaikukortti-toimintaa on kokeiltu Lappeenrannassa nyt 1.6.2017 lähtien. Tämän kyselyn tavoitteena on saada tietoa siitä, miten käyttökelpoisena

Lisätiedot

#lupakertoa - asennekysely

#lupakertoa - asennekysely #lupakertoa - asennekysely Tajua Mut! -toimintamallin #lupakertoa -kampanja rohkaisi nuoria pyytämään apua ilman häpeää tai pelkoa. Kampanjan yhteydessä toteutettiin avoin asennekysely. Kysely selvitti

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely Aikuissosiaalityön sosiaaliasemalla kevät 2012

Asiakastyytyväisyyskysely Aikuissosiaalityön sosiaaliasemalla kevät 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI Asiakastyytyväisyyskysely Aikuissosiaalityön sosiaaliasemalla kevät 2012 Toteuttajana SOS-hanke Tuominen Tuula, Heikkilä Katariina, Kukkasniemi Marianne, Laakso Tuija, Mäki-Fränti Mia,

Lisätiedot

https://www.tpy.fi/site/assets/files/1372/tyopajatoiminnan-ja-etsivan_sovari-mittari_verkko-pdf.pdf

https://www.tpy.fi/site/assets/files/1372/tyopajatoiminnan-ja-etsivan_sovari-mittari_verkko-pdf.pdf Sovari-mittari 206-207 työpajatoiminta Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti

Lisätiedot

VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA

VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA Kuntien asema muuttuu lähitulevaisuudessa merkittävästi sote- ja maakuntauudistusten myötä. Myös Vesannon kunta valmistautuu näihin muutoksiin laatimalla uuden strategian

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutus Syyskuu 2014

Sosiaalinen kuntoutus Syyskuu 2014 Sosiaalinen kuntoutus Syyskuu 2014 Jaana Heinonen Työikäisten sosiaalipalvelupäällikkö Organisaatio Aikuisten sosiaalityö Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Esala Velkaneuvonta Etuuskäsittely Aikuissosiaalityö

Lisätiedot

Ohjaamojen käyntimääristä ja asiakasprofiileista vuonna 2016 Ohjaamosta saatavista palveluista, sekä asiakaspalautteesta.

Ohjaamojen käyntimääristä ja asiakasprofiileista vuonna 2016 Ohjaamosta saatavista palveluista, sekä asiakaspalautteesta. Tutkija, VTT Mirja Määttä 13.1.2017 Perustietoa Ohjaamoista Vuoden 2016 lopulla Ohjaamoja oli 39. Näistä valtaosa saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta, joko valtakunnallisesta tai alueellisesta osiosta.

Lisätiedot

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE 2016

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE 2016 AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE 2016 TAMPEREEN TULOKSET 1 YLEISKATSAUS Asiakaspalautetta kerättiin 24.10. 6.11.2016 2 Kaiken kaikkiaan lähes 2 900 vastaajaa Tampereelta ja Orivedeltä Tampereelta noin 2 500

Lisätiedot

Kysely vertaisille ja kokemusasiantuntijoille tai vastaaville

Kysely vertaisille ja kokemusasiantuntijoille tai vastaaville Kysely vertaisille ja kokemusasiantuntijoille tai vastaaville Kyselyssä käytetään jatkossa käsitettä vertainen tms., jolla tarkoitetaan kaikkia erilaisia nimikkeitä, joita eri yhteyksissä käytetään kansalaisista,

Lisätiedot

Yksin asuvat toimeentulo, terveys ja hyvinvointi

Yksin asuvat toimeentulo, terveys ja hyvinvointi Yksin asuvat toimeentulo, terveys ja hyvinvointi Tuloksia tiivistetysti Anneli Miettinen, Väestöliitto (nyk. Kela) Toimeentulovaikeudet yleisempiä yksin asuvilla Yksin asuvilla toimeentulovaikeudet olivat

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 49 vastaanottokeskuksessa

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTOSTA V. 2007 VALMISTUNEIDEN URASEURANTAKYSELYN TULOKSIA. Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Kesäkuu 2013

TAMPEREEN YLIOPISTOSTA V. 2007 VALMISTUNEIDEN URASEURANTAKYSELYN TULOKSIA. Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Kesäkuu 2013 TAMPEREEN YLIOPISTOSTA V. 7 VALMISTUNEIDEN URASEURANTAKYSELYN TULOKSIA Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Kesäkuu 13 Kyselyn toteutus ja kohderyhmä Vuonna 12 uraseurantakysely toteutettiin

Lisätiedot

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Kepan globaalikasvatusverkostolle teetettyyn kyselyyn vastasi määräajassa 32 toimijaa. Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin verkostoon kuuluvien toimijoiden

Lisätiedot

KATSE TULEVAISUUDESSA

KATSE TULEVAISUUDESSA NUORISOBAROMETRI 2016 KATSE TULEVAISUUDESSA Luottamus tulevaisuuteen on elämän mielekkyyden kannalta ratkaisevan tärkeää. Ilman myönteisiä tulevaisuuden näkymiä nykyisyyskin näyttää synkältä. Nuoret suhtautuvat

Lisätiedot

Työttömien terveydenhuollon kehittäminen työterveyshuollon näkökulmasta. Sari Ljungman, projektisuunnittelija Tiia Nieminen, projektisuunnittelija

Työttömien terveydenhuollon kehittäminen työterveyshuollon näkökulmasta. Sari Ljungman, projektisuunnittelija Tiia Nieminen, projektisuunnittelija Työttömien terveydenhuollon kehittäminen työterveyshuollon näkökulmasta Sari Ljungman, projektisuunnittelija Tiia Nieminen, projektisuunnittelija SATAOSAA-maakuntakokeilu Kesäkuu 2018 Sisällysluettelo

Lisätiedot

EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT

EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT EWA-HYVINVOINTIPROFIILIEN YHTEENVETO 2017-75-VUOTIAIDEN HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT KOTIKÄYNNIT Sisällysluettelo Kuva-, kuvio- ja taulukkoluettelo... 3 1 JOHDANTO... 4 2 TOIMINTAKYKY... 6 2.1 Itsenäisyys...

Lisätiedot

Lastenhoitoapu. Lapsirikas -hankkeen kyselyn analyysi

Lastenhoitoapu. Lapsirikas -hankkeen kyselyn analyysi Lapsirikas -hankkeen kyselyn analyysi Vastaajia koko Pohjois-Pohjanmaan alueelta saatiin 2196, vastauksia saatiin kaikista alueen kunnista. 47% vastaajista oli 1 tai 2 alaikäistä lasta. Perheitä joissa

Lisätiedot

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2010

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2010 1 28.6.2010 Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2010 Sisällys 1. Selvityksen tarkoitus s. 1 2. Selvityksen toteuttaminen s. 1 3. Selvityksen tulokset s. 2 3.1 Velkaantumisen

Lisätiedot

2. Oletteko osallistuneet hoito- ja palvelusuunnitelman tekoon? a. kyllä b. ei, miksi?

2. Oletteko osallistuneet hoito- ja palvelusuunnitelman tekoon? a. kyllä b. ei, miksi? ASIAKASPALAUTE Tämän asiakaspalaute keskustelun tarkoituksena on asiakkaan saamien palveluiden kehittäminen. Kysymyksiin vastataan keskustelemalla asiakkaan (ja omaisen) kanssa. Kotihoidon työntekijä osallistuu

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot